امسال ١٣۴مين گالا يا جشنواره معدنچيان شهر دارم(ِDurham) واقع در شمال انگلستان برای کمپين آزادی عبداله اوجان رهبر خلق کرد ويژه گردانيد-تخصيص داده شد.
گالای معدنچيان بزرگترين جشنواره کارگری دراروپاست. گرچه مدرنيته سرمايه داری انگلستان اتحاديه معدنچيان را همراه با معادن ذغال سنگ از بين برد، ولی هر سال در ۱۳ ماه جولای روح همبستگی کارگری در شهر دارم زنده می شود. امسال ۱۴ اتحاديه کارگری سازمانگر گالای دارم شدند، و نزديک به ٢٠٠ هزار نفردر اين جشنواره شرکت کردند.
سايمن دابينس (Simon Dubbins) مسئول دپارتمان روابط بين المللی اتحاديه يونايت ،با يک ميليون چهارصد هزار عضو، درسخنرانی اش يادآور شدند «معادن ذغال سنگ انگلستان تعطيل شدند، ولی روح معدنچيان هنوز زنده و شاداب است. درسال های اخير گالای معدنچيان برای سوسياليست ها، گرايشات چپ و دموکرات ها کانونی شده است تا زير يک سقف گرد هم آيند». به اين دليل است که، چرا جشنواره امسال به عبداله اوجالان ويژه گردنيده شد. برای ما اتحاديه های کارگری بريتانيا بسيار مهم بوده است که اين گالای کلان و رويداد مهم را به عبداله اوجالان اختصاص يا ويژه گردانيم. ما سال هاست برای آزادی اوجان تلاش می کنيم و می خواهيم پيام وی فرا گسترده پخش گردد و به صدها هزار کارگر برسد.شايد، کارگرانی که هرگز عبداله اوجالان را نمی شناسند، اکنون با اين فستيوال با اوجالان آشنا شوند.
کمپين برای آزادی عبداله اوجالان
کمپين برای آزادی عبداله اوجالان در ٢۵ آوريل ٢٠١٦ در پارلمان انگلستان از طرف اتحاديه های «يونايت» و «جی ام بی، »، توامان دوميليون کارگر انگلستان را شامل می شوند، با رياست جلسه کيت اوسامرنماينده پارلمان از حزب کارگرتشکيل گرديد. در خلال دو سال گذشته کمپين توانست حمايت ١٢ اتحاديه ديگر، از جمله کنگره اتحاديه های کارگری، و اتحاديه پراسپکت، که برای اولين بار درتاريخ حياتشان به کمپين بين المللی پيوست، را به کمپين برای آزادی اوجالان جلب کند. اين کمپين هدفش را برای کسب آزادی عبداله اوجالان رهبر کردها معطوف کرده است.
الن کامينز،Alan Cummins، دبير انجمن معدنچيان اظهار کردند، « ما همايش کلان امسال را تحت عنوان کمپين اصلی مان برای آزادی اوجاولان تدارک ديديم. ما اين کمپين را مشابه چالش در گذشته برای آزادی نلسون مندلا مشاهده می کنيم». وی به سخنانش ادامه داده و گفتند که در پیامد ربودن اوجالان توسط سازمان سيای آمريکا و محتملا باهمياری موساد اسرائيل از کنسول گری يونان در نايروبی پايتخت کنيا، درسال ١٩٩٩، و تحويل دادنش به دولت ترکيه، اکنون ١٩ سال است که عبداله اوجالان در يک سلول انفرادی در جزيره امرلی واقع در دريای اژه زندانی شده است. از سال ٢٠١١، وکلای اوجالان نتوانسته اند موکلشان را در زندان ملاقات کنند. درسال ٢٠١٦ دولت ترکيه هرگونه تمام با اوجالان را ممنوع کرد، و از اين تاريخ هيچ اطلاعی از وضعيت سلامتی ايشان در دست نيست. برای کسب اطلاع ازشرائط اوجالان صدها بار وکلای اوجالان از دادگاه های ترکيه تا دادگاه حقوق بشراتحاديه اروپا درخواست ديدارکرده اند، ولی تاکنون تمام تلاش ها بی نتيجه مانده اند.
آلن کامينز اظهار کردند انديشه های اوجالان برای سامان دادن يک جامعه دموکراتيک نوين برای خاورميانه، يعنی يک سيستم غير سلسه مراتبی يا فاقد رهايرارکی اداره جامعه بنام کنفدراليسم دموکراتيک،عميقا ضروری است. جوهر اصول اين انديشه خودمديريتی، دموکراسی مستقيم نواحی، رهائی زنان و ماندگاری بوم زيست است. خود سازمانيابی نيروهای حفاظت خلقی زنان و مردان، «وای پی ژ» و «وای پی جی»، کارآمدترين نيروی نظامی در درون نيروهای ائتلاف درمبارزه عليه و عمدتا شکست دادن داعش بوده اند. مردم کرد امکان رسيدن به صلح، دموکراسی و تکثر فرهنگی در خاورميانه را نمايندگی می کنند. اوجالان و انديشه هايش در قلب ميليون ها مبارز کرد و اقليت های تباری ومذهبی در خاورميانه جای دارد.
فير ات نيوز
برگردان مراد عظيمی - ٢٠١٨/٠٧/٢٦