افق روشن
www.ofros.com

گزارشی از سیر صعودی نرخ بیکاری در کشورهای مختلف

کمیته هماهنگی                                                                                     یکشنبه ٢۵ مرداد ۱٣٨٨

ایرلند
بر اساس ارقام منتشر شده از سوی ادارۀ رسمی آمار ایرلند (CSO) نرخ بیکاری دراین کشور در ماه ژوئیه به ١٢،٢ در صد رسید که بالا ترین رقم را در ١٤ سال اخیر نشان می دهد. این نرخ یک ماه پیش ١١،٩ در صد و در دوره مشابه سال قبل٦،٤ درصد بوده است. شمار بیکاران در ایرلند در ماه ژوئیه به ٤٣۵٧٣۵ رسید که بالاترین میزان بیکاری از سال ١٩٦٧ به این سوی است. شمار بیکاران در این کشور نسبت به ماه ژوئن ١٧١٤٣ و در قیاس با ژوئیه ٢٠٠٨ بیش از ١٩٧.٤٩۵ نفر افزایش داشته است. پیش بینی می شود که نرخ بیکاری تا پایان سال جاری به ١۵ تا ١۵،١۵ در صد برسد.

ژاپن
ژاپن در ماه ژوئن بالاترین نرخ بیکاری را طی ٦ سال گذشته داشته است. نرخ بیکاری در این کشور به ۵،٤ رسید که بالاترین رقم از سال ٢٠٠٣ تا کنون بوده است. در این ماه ٣٤٨ میلیون نفر کار خویش را از دست دادند. این رقم در مقایسه با سال گذشته یک افزایش ٣١،٣ در صدی را نشان می دهد. شمار نیروی کار شاغل در این ماه ٦٦،٤٨ میلیون نفر بر آورد شده است. در ماه مه امسال ۵،٢ از جمعیت فعال و در سن اشتغال در ژاپن بیکار بوده اند.

بلژیک
در اواخر ماه ژوئن شمار بیکاران ثابت در فلاندرن بلژیک به ١٦٤.۵٢٦ نفر رسید که ٢٩.۵۵٠ نفر بیشتر از سال گذشته بود. بر اساس آمارادارۀ کار فقط در طول یکماه ١٣٢١٠ نفر بیکار در شهرهای مختلف این منطقه در جستجوی کار بوده اند. گزارش ها می گویند که تا اواخر ماه ژوئن شمار مستمری بگیران صندوق بیمه بیکاری تا مرز ٤٣٤۵٧٤ نفر بالا رفته است. همین منابع اضافه می کنند که رقم کل بیکاری در بلژیک نزدیک به ٤٣٠ هزار نفر است.

ایتالیا
مرکز رسمی آمار ایتالیا (Istat ) می گوید که بیش از ٨ میلیون نفر سکنه این کشور در فقر زندگی می کنند. همین منبع اضافه می کند که بیش از ١٤ در صد کل جمعیت با درآمد ماهانه ای کمتر از ١٠٠٠ یورو امور معیشتی خود را رتق و فتق می كنند و در این میان ۵% همه ایتالیايی ها اسیر فقر مطلق هستند. کسانی که بیش از همه در باتلاق فقر دست و پا می زنند عبارتند از بیکاران، بازنشستگان و سالمندان، خانواده های دارای چند فرزند و بالاخره جوانان دختر یا پسری که به صورت مجرد زندگی می کنند. ایتالیا یکی از ٨ غول عظیم صنعتی و ثروتمند دنیای سرمایه داری است. در طول سال های اخیر هیچ چند ماهی نگذشته است که وضع معیشتی کارگران این کشور به صورت بسیار چشمگیری رو به وخامت نرفته و سطح دستمزدهای واقعی كاهش نيافته باشد. مطابق گزارشی که از سوی انستیتوی آمار رم منتشر شده است شمار خانواده هایی که همۀ اعضای آن بیکار هستند روز به روز افزایش می یابد. براساس همین گزارش در فاصلۀ سال های ٢٠٠٧ و ٢٠٠٨ بیش از ٧٠ هزار بیکار به جمعیت بیکاران اضافه شده است. بیکاری و فقر خصوصا در جنوب این کشور بیداد می کند در جنوب ٣۵٨ هزار خانواده ( تقریبا یک میلیون نفر) فقط از طریق حقوق بسیار پایینی که با کارهای موقت به دست می آورند امرار معاش می كنند. از گزارش انستیتوی آمار ایتالیا روشن می شود که دو میلیون و نیم انسان خانواده های کارگری این کشور در آتش فقر مطلق می سوزند.

هلند
در هلند نیز مانند همۀ کشورهای دیگر جهان سرمایه داری معضل بیکاری روز به روز ابعاد بیشتری پیدا کرده و امواج کوبندۀ آن زندگی توده های وسیع فروشنده نیروی کار را سخت متلاطم و متلاشی ساخته است. مرکز آمار هلند CBS در گزارش خود گفته است که شمار بیکاران جامعه در فاصلۀ آوریل تا ژوئن بسیار سریع صعود كرده است، به گونه ای که هم اکنون ٣٦٨٠٠٠ نفر از جمعیت در سن اشتغال کشور به طور کامل بیکارند. این رقم ١٦ هزار نفر بیشتر از سه ماهۀ اول سال جاری است. نرخ بیکاری در این گزارش نزدیک 5% اعلام شده است. طی یکسال ٦٣ هزار نفر به جمعیت بیکاران افزوده شده است. لازم به ذکر است که این رقم با رقم واقعی بیکاران تفاوت فاحش دارد، زیرا دولت سرمایه داری هلند مانند برخی ممالک دیگر تلاش کرده است تا از طریق توسل به اتحادیه های کارگری مزدور سرمایه سیاست کاهش روزانه کار در قبال کاهش دستمزدها را بر کارگران تحمیل کند و از این طریق نرخ بیکاری را اندکی پائین نشان دهد. دارۀ مرکزی آمار هلند CBS پیش بینی می کند که تا سال ٢٠١٠ شمار بیکاران در این کشور به ٧٣٠ هزار نفر برسد. این رقم در حقیقت ١٠ در صد کل جمعیت در سن اشتغال را در بر می گیرد. بنا به گفتۀ شرکت UWV، که پرداخت غرامت بیکاری را به عهده دارد، شمار افرادی که حقوق بیکاری دریافت می کنند در ماه ژوئن با یک افزایش ٩ در صدی به ٢٣٩ هزار نفر رسیده است و پیش بینی می شود که در ظرف ماه های آینده بیش از ٢٠ درصد دیگر افزایش یابد. آمار بیکاران مشمول دریافت غرامت بیکاری همین حالا ٣ برابر میزان آن در ماه ژوئن سال پیش است. ٢۵٤٠٠ کارگر که تا هنوز در چهارچوب قراردادهای موقت کار می کنند به زودی به زمان پایان قرارداد می رسند و بر اساس همه شواهد بیش از نصف آن ها از ادامه اشتغال محروم خواهند شد. نیمی دیگر با هزاران جان کندن کارهای موقتی با شرايط کاری بسیار وخیم تر و دستمزدهای بسیار نازل تر دست و پا كرده اند که معلوم نیست تا چند وقت قادر به ادامه آن باشند. ادارۀ کاریابی هلند ( UWV ) در ماه ژوئن بیش از ٤٧٧ هزار نفر متقاضی کار را ثبت نام کرده است. این رقم ٢٧ هزار نفر بیشتر از ماه مه بوده است. بر اساس گزارش CBS در فاصلۀ سال های ٢٠٠٧ تا ٢٠٠٨ بیش از ٨٨٠ هزار کارگر شاغل مجبور به تعویض کار خود شده اند زیرا هیچ تضمینی برای ادامه اشتغال در محل کار خویش نداشته اند.عده ای از اینان نیز به دلیل سطح بسیار نازل دستمزدهایشان قادر به تأمین هزینه معاش خود نبوده اند. گزارش خاطرنشان می کند که اغلب جوانان تحصیل را رها کرده اند و به بازار کار روی آورده اند زیرا وام تحصیلی روزشان آن قدر ناچیز بوده است که کفاف هزینه زندگی آن ها را نمی داده است. اغلب جوانان شاغل نیز در پی یافتن شغل دوم هستند تا بتوانند برمشکلات حاد اقتصادی شان غلبه کنند. بر اساس آمار ادارۀ KPMG از هر ده شرکت و مرکز کار چهار تای آنها تصمیم به اخراج کارگران دارند. کارفرمایان و مدیران شرکت ها در هلند مانند سایر کشورها هر روز قوانین ضد کارگری تازه ای را برای غلبه بر بحران جاری سرمایه در دستور کار خود قرار می دهند. بنا به ادعای خودشان همۀ آن ها در تدارک کاهش هزینه های تولید و سرمایه گذاری هستند و همه آن ها تنها راه این کاهش را اخراج کارگران و گرسنه ساختن خانواده های آن ها می بینند.

فنلاند
بر اساس گزارش ادارۀ آمار فنلاند نرخ بیکاری در ماه ژوئن حتی از ما های قبل پرشتاب تر بوده است و به بالای ٩ درصد صعود کرده است. در ماه ژوئن شمار شاغلان در فنلاند به ٢.۵٦۵.٠٠٠ رسید که ١٠٣.٠٠٠ نفر کمتر از ژوئن سال گذشته است.

کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری - اوت ٢٠٠٩

www.hamaahangi.com
khbitkzs@gmail.com