افق روشن
www.ofros.com

!شرایط ضد کارگری، در شرکت سقز سازی کردستان) ون) ادامه دارد


کمیتۀ هماهنگی برای کمک                                                                                 پنجشنبه ٢ شهریور ١٣٩١

شرایط ضد کارگری، در شرکت سقز سازی کردستان) ون) ادامه دارد!

بر اساس گزارشات رسیده، ساعت کاری شرکت سقزسازی کردستان (ون)، در سه شیفت تعیین شده و کارفرما کارگران را وادار به انجام اضافه­کار نموده است. اما کارگران این شرکت به شدت نسبت به این موضوع اعتراض نموده و به کارفرما اعلام کرده­اند که پس از اتمام ساعت کاری مقرر خود، دیگر توان اضافه­کاری را ندارند. در مقابل، کارفرما اعلام نموده که اگر کارگری اعتراض داشته باشد و اضافه­کار انجام ندهد، در طول ماه به او مساعده پرداخت نمی­شود و حقوق ماهیانه و همچنین عیدی سالانه­اش با سه ماه تاخیر پرداخت خواهد شد!
شیفت کار شبانه، مورد دیگری است که کارگران این شرکت را بیشتر نگران کرده است؛ چرا که در این ساعت از شبانه روز، در کارخانه وسیله­ی نقلیه­ای نیست که اگر کارگری دچار سانحه شد، او را به بیمارستان برسانند !(مانند کارگری که چندی پیش در سانحه­ای انگشتانش را از دست داد.) لازم به ذکر است که چند نفر از کارگرانِ با سابقه­ی ١۵ تا ١٧ سال، به کارفرما شفاهاً اعلام نموده­اند که اگر این وضعیتِ ضد کارگری ادامه یابد، از کارشان استعفا خواهند داد. اما کارفرمای این شرکت همچنان نسبت به این مسائل و اعتراض کارگران، بی اعتنا است!

۱ شهریور ۱۳۹۱

************

(گزارشی از شرایط ضد کارگری شرکت سقز سازی کردستان (ون

شرکت سقز سازی کردستان (ون) در روستای حسن آباد از توابع سنندج احداث شده است. این شرکت دارای دو خط تولید آدامس و لواشک است. در این شرکت، حدود ٨٠ نفر کارگر مشغول به کار هستند. سیاست­های مدیران و کارفرمای این شرکت به گونه­ای است که شرایطی غیر انسانی را بر کارگران تحمیل کرده است و این امر موجب شده است که سلامتی جسمی و روانی آنها در معرض خطر قرار بگیرد. بازخواست و توهین به کارگران، اضافه کاری اجباری، محروم نمودن کارگران از حق مرخصی، تغییر در نحوه­ی انجام آزمایشات دوره­ای و ... نمونه­هایی از این گونه سیاستهای ضد کارگری شرکت مذبور است که در ادامه به توضیح آن­ها می­پردازیم:
١- بازخواست و توهین به کارگران: کارفرمای این شرکت با نصب دوربین­های مدار بسته در محیط کار، در پی کنترل هر چه بیشتر کارگران است، به طوری که کارگران را به دلیل اینکه با یکدیگر صحبت می­کنند مورد بازخواست و توهین قرار داده و به آنها اعلام نموده که حق هیچگونه ارتباط و صحبت کردن با کارگران دیگر را، در حین انجام کار ندارند و اگر کارگری بر خلاف این دستور عمل نماید جریمه خواهد شد. تا کنون چند نفر از کارگران تنها به دلیل صحبت کردن جریمه شده­اند(کسر حقوق ١ و ٢ روزه).
٢- اضافه کاری اجباری: سودجویی و زیاده خواهی کارفرما موجب شده که اضافه کاری اجباری را بر کارگران تحمیل نماید و به آنها اعلام نموده که طبق ضوابط شرکت، اضافه کاری در این کارخانه اجباری است و اگر کارگری این ضوابط را قبول و اجرا نمی­کند از کار اخراج خواهد شد.
٣- رعایت نکردن حق مرخصی کارگران: طبق قانون کار، مرخصی یکی از حقوق مسلم کارگران است، که در این شرکت کارگران با وجود اینکه مرخصی ذخیره شده هم دارند، هنگام درخواست مرخصی با قانون شکنی کارفرما و مدیران مواجه می­شوند. اگر کارگری بخواهد از حق مرخصی خود استفاده نماید باید ابتدا نزد مدیر تولید این شرکت مراجعه نموده و دلیلش را برای مرخصی به او توضیح بدهد و اگر مدیر تولید با مرخصی موافقت کرد با سدی به نام کارفرما مواجه می­گردد! به عنوان نمونه: چند نفر از کارگران تقاضای مرخصی داده­اند که یکی از آنها جهت حل مشکلات خانوادگی و چند نفر دیگر جهت رفتن به مسافرت درخواست داده­اند، اما شرکت این حق مسلم­شان را زیر پا گذاشته و به آنها مرخصی نداده است.
۴- تغییر در نحوه­ی انجام آزمایشات دوره­ای: طبق قانون کار، کارفرما موظف است که هر 6 ماه یک بار از کارگران آزمایش دوره­ای بگیرد. این آزمایش­ها ٣ روزه بوده و هر روز به مدت ٢ ساعت زمان می­برد. طی سال­های گذشته این آزمایش­ها توسط خود کارگران به اداره­ی بهداشت محیط ارائه می­شد؛ اما در حال حاضر، کارفرما با تغییر سیاست خود به کارگران اعلام نموده که از این پس باید نمونه­های آزمایش کارگران در محلی جمع آوری شده و توسط یک نفر به بهداشت محیط برده شود. این سیاست به دلیل این است که وقت صرف شده­ی انجام آزمایش­ها، برای بهره کشی هر چه بیشتر از کارگران صرف شود.
اعمال فشارهایی این­چنین تاثیرات نا مطلوبی بر کارگران می­گذارد و باعث می­شود که هنگام بازگشت به خانه حوصله و انرژی کافی را برای گذراندن اوقات خوش در کنار خانواده خود را نداشته باشند. روشن است که اجرای این سیاست­ها و رفتارهای ضد کارگری به این دلیل است که سرمایه­داران با علم و توجه به وجود بیکاریِ رو به افزایش در جامعه، بر این باورند که اگر کارگری این سیاست­ها را تاب نیاورد و معترض شود، می­توانند به راحتی او را اخراج نموده و از ارتش ذخیره­ی بیکار جامعه( که خود حاصل سرمایه­داری جهت سود بیشتر است) استفاده نماید.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

جمعه ۳۰ تیر ۱۳۹۱

*********************

گزارشی از وضعیت کاری کارگران شرکت سقز سازی کردستان (وَن)

به گزارش رسیده، کارفرمایان شرکت سقز سازی کردستان (وَن)، به بهانه­های مختلف سعی در کاهش دستمزد کارگران دارند. کارفرمایان شرکت اخیرا با مطرح نمودن اشتباهات حسابداری طی سه سال اخیر، مبنی بر اضافه پرداختی حقوق کارگران، و تحمیل خسارت سنگین ناشی از اشتباه حسابداری، قصد دارند که میزان حقوق کارگران را به شکلی چشمگیر کاهش دهند. کارفرمایان با اعلام این موضوع که اضافه پرداختی حقوق کارگران به هیچ وجه از آنان باز پس گرفته نخواهد شد، و تنها از این پس از حقوقشان کسر خواهد شد، سعی بر موجه جلوه دادنِ سیاست ضد کارگری خود دارند. این در حالی است که کارگران با بررسی دقیق فیش­های حقوقی سه سال گذشته­ی خود، کذب بودن ادعای کارفرمایان را به درستی دریافته­اند؛ و هجوم همه جانبه­ی کارفرمایان را به سطح معیشت خود، و راندن بیش از پیش خود را به زیر خط فقر، و تحمیل فشار بیشتر به کارگران را از طرف کارفرمایان، تنها عامل در پیش گرفتن چنین سیاست­هایی می­دانند.

کمیتۀ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

جمعه ۱۹ خرداد ۱۳۹۱