افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، مصاحبه و مطالب کارگری


اخبار کارگری                                                                                                                         یکشنبه ۲٨ اسفند ۱۴۰۱ - ۱٩ مارس ۲۰۲٣


در آستانه سال نو باز هم اخراج سازی کارکنان پیمانکاری ها!

کارمندان متصدی فروش بلیت مترو که تعداد آن‌ها به ۳۰۰ نفر می‌رسد، امروز با نامه اخراج مواجه شده‌اند. این افراد با پیمانکار مترو طرف قرارداد بودند و علت قطع همکاری با آن‌ها، الکترونیکی شدن فرآیند فروش بلیت اعلام شده است

************

توماج صالحی سال خوبی را برای همه هموطنان آرزو کرد

امیر رئیسیان، وکیل دادگستری، روز یکشنبه در توییتی نوشت حال عمومی توماج صالحی، خواننده رپ که در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شد، خوب است.
امیر رئیسیان نوشت رزا اعتماد، دیگر وکیل توماج صالحی پنجشنبه گذشته به دیدار توماج رفته و «توماج سال خوبی را برای همه هموطنان آرزو کرده است.»

************

بیـــانیــــه: سرنوشت مزد، در نمایش شورای عالی کار!

«وقتی نیروی کار(مزد) کم ارزش میشود، کل هستی جامعه از جمله سلامت، رفاه، حق حیات و شادی و امید، کاهش مییابد!»
در حالیکه سال جاری یکی از بدترین سالهای تورمی بود و هرچه به روزای آخر سال نزدیک میشویم گرانی از کنترل خارج شده مایحتاج عمومی آخرین رمق زندگی مزدبگیران را میمکد، نمایندگان به اصطلاح سه جانبه گرائی در ساختار حکومتی شورای عالی کار بدور از اعمال اراده و بدون حضور و مشارکت نمایندگان واقعی کارگران، جلسات خود ساخته مذاکرات مزدی را با اتکاء به غیبت تشکل های واقعی و مستقل، با چانه زنی های مخصوص به خود پیش میبرند تا با جوسازی انتظار و امید، بالاخره مبلغی توافقی بعنوان «حداقل مزد» بین خودی های حکومتی اعلام شود. دستمزدی که هیچ ربطی به هزینه های زندگی در سبد واقعی معیشت ندارد و همان افزایش ناچیز هم با ادامه ی حرکت شتابان گرانی بسرعت بازپس گرفته میشود.
امسال در حالیکه از نیمه اسفند عبور کرده ایم و چیزی به پایان سال نمانده ست طبق گفته نمایندگان کارگری در این شورا هنوز بر سر میزان سبد معیشت هم که همه ساله با نگاه غیرواقعی و حداقلی اعلام می‌شد توافقی حاصل نشده. گرچه افزایش مزد مطابق همان سبد معیشت هم صورت نمیگیرد.
این ماحصل آخرین "چانه زنی" ها در نمایشی است که هر ساله در غیاب تشکل های واقعی کارگران شاغل و بازنشسته به خیر و خوشی، خود میبُرند و میدوزند تا این "جهنم زندگی با ارزان ماندن نیروی کار" و "بهشت سرمایه با سود سرشار برای کارفرمایان و دولت" همچنان پابرجا بماند!
بعلاوه، هر ساله اختلاف بر سر میزان افزایش «سایر سطوح مزدی» هم هست که درصدی ناچیز به اضافه مبلغی را بعنوان افزایش دستمزد تصویب میکنند.
همانطور که بارها اعلام شده است کارگران، ساختار و تصمیمات نهادی را که بطور واقعی و مستقل در آن حضور ندارند به رسمیت نمیشناسند و پیشاپیش مصوبات آنرا باطل میدانند.
از طرفی گروه های مستقل کارگری و بازنشستگان در اظهارات مشترک خود میزان هزینه سبد معیشت خانوار را بیش از ٣٠ میلیون تومان اعلام کرده و بعنوان مطالبه محوری مزد بر آن پا فشاری و تاکید دارند.
کارگران شاغل و بازنشسته تا رسیدن به حداقل مزد اعلام شده مورد نظرشان، تجمعات اعتراضی خود را که ماه هاست ادامه دارد در هر شرایطی گسترش خواهند داد.

تا حق خود نگیریم / از پا نمی نشینیم

شورای بازنشستگان ایران

۱۸ اسفند ۱۴۰۱

************

چقد همکار داریم هآ؟؟!!!

در این چند روز اخبار فرانسه را که دنبال میکنم، میبینم که چگونه بازنشستگان فرانسوی به کف خیابان آمده اند و به لایحه افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ سال به ۶۴ سال تجمع و راه پیمایی میکنند. ولی خبر به اینجا ختم نمیشود، گردانهای ویژه وحشیانه بازنشستگان را مورد ضرب و شتم قرار میدهند! انگار نه انگار که این بازنشستگان هموطنان آنها هستند، حقیقتش را بخواهید این بازنشستگان شبیه ما بازنشستگان ایرانی هستند، هموطنان واقعی آنها ما هستیم. وقتی زد و خورد داخل خیابانهای فرانسه را میبینی، زد و خورد داخل خیابانهای خودمان برایت تداعی میشود!!! گردانهای ویژه فرانسوی درست شبیه همین نیروهای سرکوب حکومت کشور خودمان هستند (اصلاً‌ فکر میکنم هموطن همدیگه هستن). در این دنیایِ سرمایه داریِ دو قطبی، این مرزها با این همه سیم خاردار، فُرمالیته هستند! ما کارگران و زحمتکشان یک طرفیم، آن استثمارگران و دزدان و اختلاس گران یک طرف، و نیروهای سرکوبگر هم از آنها دفاع میکنند.

اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته - اسفند ۱۴۰۱

************

هیراد پیربداقی آزاد شد

امروز شنبه ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۱، هیراد پیربداقی، فعال کارگری زندانی از زندان اوین آزاد شد. آزادی هیراد پیربداقی پس از پذیرش اعاده دادرسی و تبرئه از اتهام اجتماع و تبانی در دادگاه هم‌عرض صورت گرفته است.

************

اتحاد کارگران انقلابی ایران: سپیده قلیان از آنِ ماست

بازداشت وحشیانه سپیده قلیان با یورش جمعی ماموران امنیتی و ربودن او در ماشین در حین مسافرت در جاده به خاطر شعاردهی او در هنگام آزادی از زندان، خشم همه فعالین و کنشگران خیزش انقلابی و عموم مردم آزادیخواه را برانگیخته است. این اقدام وحشیانه بار دیگر نشان داده است که رژیمی که خود را قدرت بزرگ منطقه ای می نامد، تاب تحمل یک شعار را ندارد و از تکثیر جسارتی که این شعار برمی انگیزد چنان دچار وحشت می شود که به شیوه گروهی اقدام به آدم ربایی و ضرب و شتم و وحشت پراکنی می کند.
همین رفتار وحشیانه حکومت در برابر آزادی بیان سپیده قلیان -که بدون هیچ جرمی و صرفا به خاطر جسارت بیان حق و عدالت، ناعادلانه و ستمگرانه در زندان بوده است- بار دیگر نشان می دهد که در رژیم جمهوری اسلامی با ولایتِ مطلقه فقیه، زندان و بیرون زندان فرق چندانی با هم ندارد. آزادی بدون جسارت و شهامت حق گویی و مطالبه گری در برابر بیدادگران، برای انسان های آزاداندیش و عدالت خواهی چون سپیده قلیان، فرقی با قفس اسارت نامرئی ندارد.
شدت و سرعت عمل وحوش سرکوبگر حکومتی نیز بسیار قابل توجه است. سه ماه حملات زنجیره ای شیمیایی علیه جگرگوشه های مردم در صدها مدرسه و مسمومیت گروه بزرگی از نوجوانان و جوانان دختر نه پیگیری شد، نه آمران واقعی اش شناخته شدند؛ در عوض اگر کسی مرگ ضحاک را بشارت دهد، بفوریت با لشکری از مزدوران امنیتی، در وسط جاده محاصره، ربوده و ضرب و شتم می شود و به اسارت درمی آید.
آنجا که رهایی از بند به سکوت نانوشته در برابر خودکامگی مشروط باشد، هیچ کس رها نیست و هیچ حفاظی جز «مبارزه جمعی برای رهایی»، در برابر کنشگران و مبارزان راه آزادی و عدالت اجتماعی وجود ندارد. هراندازه حضور سپیده قلیان و مبارزان جسوری نظیر او در این پیکار رهایی بخش، استمرار بیشتری داشته باشد، و بر برداشت واقعی تری از شرایط مبارزاتی در جهت این استمرار مبتنی باشد، مشعل پیکار ضد دیکتاتوری و رهایی بخش بر فراز بلندی های ظلمت فروزان تر خواهد شد.
سپیده قلیان از ماست. به سلب وحشیانه آزادی بیانش، به ربودنش، به ضرب و شتم او و به بازگرداندنش به زندان با همه نیرو اعتراض کنیم.

************

عثمان اسماعیلی به زندان سقز منتقل شد

عثمان اسماعیلی فعال سرشناس کارگری اهل شهر سقز طی یک تماس تلفنی که با خانواده‌اش داشته است؛ اعلام کرده که از بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج به بند قرنطينه زندان سقز منتقل شده است.
به گزارش کولبر نیوز امروز چهارشنبه ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۱، عثمان اسماعیلی فعال سرشناس کارگری اهل شهر سقز طی تماسی تلفنی به خانواده‌اش اعلام کرده است که از بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج به بند قرنطینه زندان سقز منتقل شده است. لازم به ذکر است که این فعال کارگری طی مدت زمان بازداشت از حق دسترسی به وکیل محروم بوده است.
روز سه‌شنبه نهم اسفندماه ۱۴۰۱، عثمان اسماعیلی فعال سرشناس کارگری اهل شهر سقز طی تماسی از بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج تماس گرفته و اعلام کرده بود که برای او قرار بازداشت یک ماهه صادر شده است.
عثمان اسماعیلی روز چهارشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۱، بدون برگه قضایی و اعلام اتهام انتسابی توسط نیروهای امنیتی شهر سقز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود. این در حالی است که پیش‌تر نیز عثمان اسماعیلی در ۱۰ اردیبهشت سال جاری و در آستانه روز جهانی کارگر توسط نیروهای امنیتی در سقز، پس از تفتیش منزل بازداشت و سپس با قرار وثیقه ۱۴۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.
یک منبع نزدیک به خانواده اسماعیلی اعلام کرد که خانواده وی صبح روز چهارشنبه ۲۶ بهمن‌ماه در پی مراجعه خانواده عثمان اسماعیلی به شعبه سوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سقز برای پیگیری پرونده و وضعیت وی، این نهاد قضایی علاوه بر تایید بازداشت آقای اسماعیلی به دست نیروهای امنیتی سقز، اعلام کرده که عثمان اسماعیلی برای ادامه مراحل بازجویی از اداره اطلاعات سقز به یکی از بازداشتگاه‌های وزارت اطلاعات در سنندج منتقل شده است.
عثمان اسماعیلی در سال ۱۳۹۴ نیز از سوی نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شده و ۱۲ روز را در سلول انفرادی گذرانده بود. سپس او را با سپردن وثیقه ۷۲ میلیون تومانی آزاد کردند. او در آبان ۱۳۹۴ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهر سقز با اتهام شرکت در مراسم روز جهانی کارگر، محاکمه و به یک سال حبس محکوم شد که دادگاه تجدید نظر حکم او را به دو ما حبس تقلیل داد.

************

*افزایش حقوق شاغلین، بازنشستگان، از کار افتادگان و مستمری بگیران*

در روزهای آخر سال "شورای عالی کار" در حال اجرای نمایشهای مضحک و تکراری میباشد که مشخص است سرانجام، مبلغ ناچیزی را همچون سالهای گذشته به حداقل دستمزدِ کارگران اضافه خواهد نمود. کارگران (شاغل و بازنشسته) به علت پایین بودن حقوق، از خرید بسیاری از اقلام مورد نیاز زندگی صرفه نظر کرده اند و بخاطر بالا بودن هزینه دارو و درمان دردها را تحمل میکنند، اجاره خانه، بیشترین بخش درآمد خانواده را بخود اختصاص داده، دیگر خرید خانه و یا تعویض یک خانه کوچک به خانه ای بزرگتر یک رویا شده است و این افزایش حقوقهای ناچیز مشکلی را حل نمیکنند.
امروزه کارگرانِ شاغل فاقد یک تشکل کشوری هستند که طی یک مبارزه بتوانند متناسب با "قدرتِ" تشکیلاتی خود، حداقل دستمزدشان را به حکومت تحمیل نمایند. در چنین شرایطی در واحدهایِ کارگریِ پراکنده "کارگران باید در هر کجا که هستند و در هر زمانی، بدون توجه به مصوبه شورای عالی کار، بدون توجه به مبلغ خط فقر و یا میانگین هزینه خانوار متوسط شهری، برای حداکثر مبلغی که میتوانند به چنگ آورند، مبارزه کنند". مبارزه برای هر مبلغِ از پیش تعیین شده بدون درنظر گرفتنِ "توانِ" کارگرانِ آن واحد کارگری، یا باعث شکست اعتصاب (در اثر یک دندگی) میشود و یا باعث از دست دادن امتیاز میگردد(در اثر عقب نشینی زود هنگام). اینها تجاربی است که هم اکنون کارگران در بعضی از واحدهای کارگری بکار میبندند.
امّا در رابطه با بازنشستگان تامین اجتماعی: اگر بخواهیم در رابطه با "کسبِ" افزایش حقوق صحبت کنیم، اختلاف بسیاری بین شاغلین و بازنشستگان وجود دارد. اگرچه این دو لایه کارگری دارای منافع مشترکی هستند اما در رابطه با کسب افزایش حقوق دارای "توانهایِ" متفاوتی میباشند. بازنشستگان جدا از اینکه از کدام واحدِ کارگری و یا کارمندی، بازنشسته شده اند، در سالهای اخیر بطور انفرادی برای اعتراض به پائین بودن حقوق خود، در مقابل سازمان تامین اجتماعی در تهران، ادارات کار و کانونهای بازنشستگان در شهرستانها همدیگر را پیدا کرده اند و بکمک دنیای مجازی یک ارتباط خود جوش بین آنها بوجود آمده است، در حقیقت صاحب "تشکلی" هرچند ضعیف گردیده اند. با همین تشکل خود جوش و ضعیف توانستند با تجمعات روزهای یکشنبه، متناسب سازی را (با تمام نواقص و اشکالاتی که داشت) به سازمان تامین اجتماعی تحمیل نمایند.
در ابتدای سال ۱۴۰۱ در حالیکه دولت (حکومت) بنا را بر این داشت که فقط ۱۰ درصد به حقوقهای بازنشستگان اضافه نماید، آنها بر این افزایش حقوق ناعادلانه اعتراض کردند. بسیاری از فعالین بازنشسته در این اعتراضات و همچنین بسیاری از همکاران بازنشسته که در کانونها صادقانه فعالیت میکنند تا از منافع بازنشستگان دفاع نمایند این اعتراضات را سازماندهی کردند و با فراخوانهای پی در پی، تجمعات کف خیابان را شکل دادند(هرچند در این رابطه بسیاری از اعضای خانه کارگر که سالهاست در این کانونها جا خوش کرده اند، مخالف این تجمعات بودند). این تجمعات خیابانی در شهرها و استانهای مختلف باعث گردید سرانجام دولت (حکومت) افزایش حقوق ۳۸ درصد را بپذیرد.
اخیراً در کانونهای بازنشستگی انتخابات انجام شده است. اینکه افراد جدید، تحصیل کرده، مهندس، دکتر و یا وکیل هستند، چندان مهم نیست!! مهم آن است که آیا این افراد جدید میتوانند از توان بازنشستگان استفاده کنند یا خیر؟! آیا آنها میتوانند با تکیه بر بازنشستگان، افزایش حقوق طبق قانون یعنی افزایش حقوق متناسب با نرخ تورم را بدست بیاورند یا خیر؟! آیا در گوشه ذهن آنها "اعتراض در کف خیابان" وجود دارد؟ و یا همچون گذشتگان میخواهند با نامه نگاری و ملاقات با این مسئول و آن مسئول، زمان را سپری کنند؟!! در حقیقت این چند ماه بهترین محک برای این افراد تازه انتخاب شده است و همچنین برای عده ای روشن خواهد شد که این کانونها با هر ترکیبی از افراد، اساساً قادر به انجام کاری هستند یا نه؟ و در این رابطه عکس العمل دوستانی را خواهیم دید که گاهی یکی به نعل میزنند و یکی به میخ!!
بهر حال بازنشستگان خواهان اجرای مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون سازمان تامین اجتماعی هستند که تفسیر درست آنها اینست که حقوق بازنشستگان باید متناسب با نرخ تورم افزایش یابد و هرگونه قصوری در این رابطه جوابش این است:

فقط کف خیابون بدست میآد حقمون!

اسماعیل گرامی، کارگر بازنشسته

اسفند ۱۴۰۱

************

تجمع اعتراضی بازنشستگان

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در اعتراض به گرانی، فقر و فساد، تورم، وضعیت بد معیشتی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات بازنشستگان. / چهارشنبه ۲۴/اسفند ۱۴۰۱

************

در آستانه سال نو کارگران را بیکار کردند: ۱۹۰ کارگر نخ البرز بیکار شدند!

حدود ۱۲۰ نفر از کارگران این واحد در ابتدای دی ماه سال جاری اخراج و از ابتدی بهمن ماه نیز حدود ۷۰ کارگر دیگر به جمع کارگران اخراج شده اضافه شدند. دلیل بیکاری این کارگران، کاهش فروش محصولات این کارخانه عنوان شده است.
بنابر این گزارش طی چند سال گذشته میزان تولید این واحد بسیار خوب بود اما در سال جاری میزان تولیدات کاهش یافت و در نتیجه خطوط تولیدی سالن‌های یک و سه تعطیل شدند.
به گفته یکی از کارگران؛ در این واحد تولیدی حدود ۴۰۰ کارگر به همراه کارکنان اداری مشغول کار هستند که قراردادهای یک ماهه دارند. وی با اشاره به معوقات مزدی دو ماهه کارگران این کارخانه، درباره مطالبات کارگران بیکار شده نیز گفت: با برخی کارگران هنوز تسویه‌حساب نشده و برخی دیگر در حال تسویه‌حساب با کارفرما هستند.
به گفته وی؛ کارفرما وعده کرده در صورت بهبود وضعیت کارخانه، کارگران بیکار شده را به کارخانه بازمی‌گرداند. / سه‌شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱

************

مرگ یک کارگر در گیلان‌غرب

صبح دیروز دوشنبه ۲۲ اسفند ماه یکی از کارگران کارخانه گچ چغالوند گیلانغرب حین انجام کار بازگشایی انسداد یک کوره مخزنی گچ به داخل آن سقوط می‌کند و در نتیجه دچار خفگی می‌شود.
کارگر جانباخته مسلم حیدری نام دارد و با مدرک فوق لیسانس حدودا ۴۴سال سن داشت.

تداوم اعتراض کارگران فصلی کشت و صنعت مغان

کارگران فصلی شاغل در کارخانه قند کشت و صنعت مغان برای پیگیری وضعیت شغلی خود برای چندمین بار مقابل اداره مرکزی این شرکت تجمع کردند.
تجمع اعتراضی کارگران فصلی شرکت با اینکه چند روزی است ادامه دارد اما هنوز گوش شنوایی برای شنیدن مشکلات آنان پیدا نشده است!

************

تجمع اعتراضی کارگران شیفت شب هفت تپه

کارگران معترض اعلام کرده اند فردا، سومین روز اعتصاب ادامه خواهد یافت و کارگران محوطه صنعتی و سایر ادارات هم دعوت به تجمع شده اند. علاوه بر مساله وضعیت همکاران فصلی، همسان سازی، منازل سازمانی، بازگشت به کار اسماعیل بخشی از دیگر مطالبات خواهد بود. از حالا باید همه مطالبات با هم انجام شود و نه اینکه یک اداره مطالبه خود را بگیرد و برود سراغ کار خود.

اتحاد اتحاد. فردا اعتصاب با حضور همکاران از همه ادارات.

************

کامیار فکور و سروناز احمدی در دادگاه تجدیدنظر به حبس محکوم شدند

بر اساس حکمی که توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران صادر و به کامیار فکور فعال کارگری و همسرش سروناز احمدی مترجم، فعال حقوق کودکان و حامی کارگران ابلاغ شده، محکومیت کامیار فکور به هشت ماه حبس و سروناز احمدی به سه سال و شش ماه حبس تعزیری تقلیل یافته است.
جلسه دادگاه بدوی رسیدگی به اتهامات آنها در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود.
کامیار فکور توسط این شعبه از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس و سروناز احمدی بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» به پنج سال حبس و از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یکسال حبس مجموعاً شش سال زندان محکوم شده بودند.
کامیار فکور، فعال کارگری در تاریخ ۱۵ آبان ماه، در جریان اعتراضات سراسری به همراه همسر خود بازداشت شد. چندی بعد حکم حبس این فعال کارگری در زندان اوین به اجرا در آمد و وی به بند ۸ این زندان منتقل شد. او نهایتاً در تاریخ نوزدهم بهمن‌ماه ۱۴۰۱ از زندان اوین آزاد شد.
سروناز احمدی مترجم، فعال حقوق کودکان و حامی کارگران به همراه همسرش کامیار فکور فعال کارگری و خبرنگار محیط‌زیست روز یک‌شنبه ۱۵ آبان‌ماه ١۴٠١ توسط نیروهای امنیتی شهر تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند. ‏سرانجام او روز ۱۶ آذرماه ۱۴۰۱ با توديع قرار وثیقه‌ی ۵۰۰ میلیون تومانی موقتاً و تا زمان پایان مراحل از زندان اوین آزاد شده بود.

************

تجمع اعتراضی بازنشستگان صنایع فولاد

تجمع اعتراضی بازنشستگان صنایع فولاد ایران در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد تهران
امروز یکشنبه ۲۱ اسفند ماه ۱۴۰۱، جمعی از بازنشستگان فولاد، با حمل پلاکاردهایی که بر روی آن مطالبات خود را نوشته بودند در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی و عدم رسیدگی به مطالباتشان مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد در تهران تجمع کردند.

************

تداوم بازداشت و بی‌خبری از وضعیت عثمان اسماعیلی فعال کارگری

امروز یکشنبه ۲۱ اسفندماه ۱۴۰۱، سیزده روز از آخرين تماس تلفنی عثمان اسماعیلی از فعالین کارگری سقز با خانواده‌اش می‌گذرد. طی روزهای گذشته این فعال کارگری هیچ‌گونه تماس با خانواده‌اش نداشته است و این بی‌خبری‌ از وضعیت عثمان اسماعیلی موجب نگرانی خانواده‌اش شده است.
روز سه‌شنبه نهم اسفند عثمان اسماعیلی فعال کارگری اهل شهر سقز طی تماسی از بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج اعلام کرده بود که برای او قرار بازداشت یک ماهه صادر شده است.
او طی مدت بازداشت دو بار تلفنی با خانواده‌اش تماس گرفته که اولین تماس مربوط به پنج‌شنبه چهارم اسفندماه بوده است. عثمان اسماعیلی روز چهارشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۱، بدون برگه قضایی و اعلام اتهام انتسابی توسط نیروهای امنیتی شهر سقز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

************

گروه اتحاد بازنشستگان: مرگ هولناک پنج کودک در آتش سوزی آلونک های کارگری

شب پنجشنبه ۱۸ اسفند ساعت ۱۹:۴۲ در اثر انفجار گاز در یک ساختمان در شهرک علائین شهرری ۱۶ نفر مصدوم و کشته شدند. شروین تبریزی مدیر روابط عمومی تهران نیز در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری «رکنا» نوع این حادثه را «حریق منزل نیمه‌ساخته» خواند. این حادثه در شهرری، قلعه گبری، خیابان رضاییان اتفاق افتاده است. تبریزی در این رابطه افزود: «زمان اولیه تماس با فوریت‌های اورژانس ساعت ۱۹:۲۴ بوده است که ۹ آمبولانس به محل حادثه اعزام شده است.» بر اساس گزارش سخنگوی سازمان آتش‌نشانی، این آتش‌سوزی بر اثر آتش‌گرفتن مواد قابل اشتعال و انفجار چند سیلندر گاز اتفاق افتاده است.
این حادثه تاکنون ۱۱ مصدوم و پنج کشته داشته است. خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) حال هفت نفر از مصدومان را وخیم اعلام کرده است. در گزارش رکنا سن پنج نفری که در این حادثه فوت کرده‌اند شش، پنج، سه، ۱۶ و ۱۸ سال آمده است.
گفته می‌شود مکان آتش‌سوزی محل زندگی بیش از ۳۰ بلوچ اهل پاکستان بوده است که بسیاری‌شان در پی آتش‌سوزی آواره شده‌اند. بر اساس گزارشی که «رکنا» در خرداد ۱۴۰۰ منتشر کرده بود، این خانه پنج اتاق ۱۰ تا ۱۵ متری، یک سرویس بهداشتی، حمامی کوچک، آشپزخانه‌ای ناقص و دو انباری داشته است. بلوچ‌های ساکن این منطقه در مزارع جنوب شهرری کار می‌کنند و ساکن آلونک‌های محقرند. بر اساس گزارش رکنا، دستمزد روزانه آنان ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان است.

************

کیوان مهتدی، نویسنده و مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران، ممنوع‌الملاقات شده است.

«آنیشا اسداللهی، مترجم و همسر کیوان مهتدی، در حساب توتیتری خود از افزایش فشار بر خود و ممنوع‌الملاقاتی همسرش خبر داده. او می‌گوید: «هفته‌ای که گذشت، با احضارها و تهدید‌های زیادی همراه بود و حالا باید این خبر را هم اضافه کنم که کیوان مهتدی از سه‌شنبه‌ی این هفته ممنوع‌الملاقات شده».
مهتدی روز ۱۹ اردیبهشت سال جاری، به همراه اسدالهی بازداشت و در دادگاه به اتهام «اجتماع و تبانی علیه نظام» و «تبلیغ علیه نظام» به ترتیب به پنج سال و یک سال حبس محکوم شده است.
گفتنی‌ست بازداشت این دو مترجم، بخشی از موج سرکوب وسیعی بود که طی آن چندین فعال کارگری، معلم و فعال سیاسی دستگیر شدند.»

زندانی سیاسی آزاد باید گردد


************

اتحاد کارگران: گروهی از کارگران شاغل تجمع کردند

قابل توجه بازنشستگان معزز صندوق فولاد - با توجه به پیگیریهای مکرر مشکلات اساسی بازنشستگان صندوق فولاد و عدم پاسخگویی مسئولین مربوطه
- و ضرورت حفظ ماهیت فولادی با تغییر مفاد پیش نویس اساسنامه صندوق از قوانین عام تأمین اجتماعی به قوانین و مقررات خاص فولادی و همچنین در پیش بودن جلسات بسیار مهم تدوین اساسنامه صندوق و لزوم حمایت همه جانبه بدنه بازنشستگان از کارشناسان در جلسه
این یکشنبه پر شورتر از همیشه گردهمایی اعتراضی بازنشستگان صندوق فولاد

یکشنبه ۲۱ اسفند ماه ۱۴۰۱     از ساعت ۱۰ تا ۱۲

مقابل دفاتر امور بازنشستگی در سراسر کشور

اهم خواسته های بازنشستگان فولاد:
تسریع در پرداخت کامل مطالبات سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰
حفظ ماهیت فولادی با تغییر مفاد پیش نویس اساسنامه صندوق
تکمیل همسان سازی بر مبنای ویژگیهای شاغل فولادی
رفع مغایرتهای قانونی در صندوق فولاد، قبل از تعیین هر چشم اندازی برای صندوق فولاد
بازگشت جایگاه واقعی صندوق فولاد در برنامه هفتم توسعه.

************

اتحاد کارگران: گروهی از کارگران شاغل تجمع کردند

گروهی از کارگران شاغل در کارخانه «صنایع مفتولی تاکستان» صبح امروز در اعتراض به پرداخت نشدن دست‌کم ۶ ماه معوقات مزدی و بیمه‌ای، اجحاف شدن حقوق خود در طرح طبقه بندی و کم بودن حقوق خود دست از کار کشیده و در محل نگهبانی ساختمان کارخانه تجمع کردند.
کارخانه صنایع مفتولی تاکستان یکی از دو کارخانه تولید کننده سیم داخل لاستیک خودرو در ایران می‌باشد
مدیرعامل کارخانه در دو سه سال گذشته اقدام به خارج کردن خانواده خود از ایران به امریکا نموده است و در این مدت با زدوبند با مافیای فولاد اقدام به تولید سیم داخل لاستیک با قیمت بالاتر نموده و تفاوت قیمتها را در صورتهای مالی خود نیاورده تا سود را کم نشان دهد و ناتوانی خود را از افزایش حقوق اعلام نماید.
این فرد با زدو بند با بیمه تامین اجتماعی در طرح طبقه بندی سمت های افراد را پایینتر درج نموده تا حقوق ها افزایش نیابد.
همچنین در حالی که بخشی از کارخانه با اسید ارتباط دارد و این فرد با ارتباط خود نگذاشته است که کارگران سختی کار بگیرند.
به دلایل بالا کارگران این کارخانه از امروز دست از کار کشیدند و اعلام نمودند تا زمان گرفتن حق خود به تولید بر نمی‌گردند

************

به فراخوان ۱۶ اسفند شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان بپیوندیم

سناریوی ایجاد فضای رعب و وحشت در کشور، شعله‌ی خیزش‌های مردمی را برافروخته‌تر خواهد کرد

پس از گذشت چند هفته از حملات زنجیره‌ای به مدارس دخترانه و گسترش هر روزه آن در سراسر کشور، دیگر بر کسی پوشیده نیست که این حملات جنایت‌بار بدون سازماندهی در نهادهای سرکوبگر و موافقت بالاترین مراجع حکومتی با آن انجام نگرفته است.
بدون تردید هدف آمران و عاملان این جنایات، ایجاد فضای رعب و وحشت در کشور و بویژه در میان دختران و زنان مبارزی است که در طول شش ماه گذشته پرچمدار اعتراضات جسورانه درمقابل استبداد حاکم در خیابان‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها و محلات شهرهای مختلف کشور بوده اند تا مانع از اوج گیری دوباره این اعتراضات بنیان‌کن شوند.
در اعتراض به این جنایات عریان که منجر به مسمومیت صدها دختر دانش‌آموز در کشور شده است، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان فراخوانی را برای برگزاری تجمع اعتراضی در روز سه‌شنبه ۱۶ اسفندماه ۱۴۰۱ در سراسر کشور اعلام کرده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با حمایت قاطعانه از این فراخوان، اعلام می‌دارد که تنها راه مقابله با این جنایت ضد بشری، اعتراض متحدانه‌ی دانش‌آموزان، والدین و معلمان در سراسر کشور و حمایت و همراهی کارگران و دیگر بخش‌های مردم ایران با این اعتراضات است.
بی‌تردید، معماران جنایتکار چنین وحشت آفرینی‌های نفرت انگیزی، نه تنها در برابر موج اعتراضات قابل پیش بینی مردمی راه به جایی نخواهند برد بلکه با این جنایات، عزم و اراده کارگران و معلمان و زنان و جوانان کشور را برای پایان دادن به شرایط جهنمی موجود جزم‌تر و صفوف آنان را به هم فشرده‌تر خواهند کرد‌.

اتحادیه آزاد کارگران ایران - ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۱

************

گروه اتحاد بازنشستگان از فراخوان تجمع اعتراضی حمایت می کند

گروه اتحاد بازنشستگان از فراخوان تجمع اعتراضی که از سوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان صادر شده است حمایت می کند. این تجمع در روز سه شنبه، ساعت ۱۰ روبروی مجلس برگزار می شود. این فراخوان در اعتراض به بی اعتنایی حاکمیت نسبت به مطالبات معلمان و بازنشستگان، آزادی معلمان زندانی، اعتراض به فروش فضاهای آموزشی، تفریحی و ورزشی متعلق به آموزش و پرورش تحت عنوان مولد سازی، رفع ممنوعیت تحصیل دانش آموزان بازداشت شده در اعتراضات اخیر می باشد. این فراخوان همچنین در اعتراض به مسموم سازی هدفمند دختران دانش آموز و حملات شیمیایی به مدارس صادر گردیده است. گروه اتحاد بازنشستگان همگام با معلمان، بازنشستگان، دانش آموزان، دانشجویان و همه توده های معترض و به ستوه آمده از جور و ظلم سرکوبگران ، از تجمع اعتراضی حمایت کرده و برای برخورداری معلمان از معیشت و زندگی شایسته و نیز دسترسی به نظام آموزشی امن، رایگان، با کیفیت و استاندارد، تاکید می نماییم. در روز ۱۶ اسفند به خیابان می آییم تا طنین فریادهایمان رعشه بر جان سرکوبگرانی بیندازد که مدارس و فضاهای آموزشی و محل کار و زندگی و جامعه را برای دانش آموزان، معلمان، بازنشستگان و تمامی توده های مردم ناامن ساخته اند

************

تجمعات کارگران پست های فشار قوی برق

تجمعات کارگران پست های فشار قوی برق مقابل مجلس و وزارت نیرو برای افزایش حقوق و دراعتراض به دخالت مجلس در تعیین دستمزد سالیانه واجرای نشدن طرح طبقه بندی مشاغل از طرف وزارت نیرو روز شنبه ۱٣ اسفند، کارگران پست های فشار قوی برق(کارگران بخش دولتی)برای افزایش حقوق ابتدا مقابل مجلس تجمع کردند و اعتراضشان نسبت به دخالت مجلس در تعیین دستمزد سالیانه کارگران بنمایش گذاشتند وسپس راهی وزارت نیرو شدند تا باتجمع نسبت عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل اعتراض کنند.
کلاه زردهای حاضر در تجمع به خبرنگاررسانه ای گفتند: تعیین دستمزد برای تمام کارگران کشور، چه در بخش خصوصی شاغل باشند و چه در دولت، برعهده‌ی شورایعالی کار است و نباید افزایش دستمزد کارگران دولت در لایحه بودجه مشخص شود.
آنها افزودند: از همه‌ی مزایا و امکانات دولت محرومیم اما می‌خواهند افزایش مزد ما را به اندازه‌ی کارمندان درنظر بگیرند، این نهایت بی‌عدالتی‌ست. آنها درادامه گفتند: طرح طبقه بندی ما از سال 99 در وزارت نیرو معطل مانده است؛ انتظار داریم به سرعت این طرح اجرایی شده و موجب افزایش حقوق ما شود.

************

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری یاسوج

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری یاسوج نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه مقابل استانداری برای چندمین بار.
روز شنبه 13 اسفند برای چندمین بار، کارگران شهرداری یاسوج دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تا صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه را هرچه بیشتر منعکس کنند.
کارگران شهرداری یاسوج که از از مردادماه و شهریورماه تاکنون حقوق معوقه دارند بعد از اینکه از تجمع خود جلوی شورای شهر نتیجه ای نگرفتند، این بار جلوی استانداری تجمع کردند، این دومین بار است که کارگران جلوی استانداری تجمع می کنند و هنوز در بلاتکلیفی به سر می برند.
یکی از این کارگران به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: پاکبانان از شهریورماه امسال تاکنون حقوق نگرفته اند و بیمه برای ما واریز نشده، و بطور کلی پرداخت بیمه خیلی نامرتب انجام می گیرد برای همین هم ما با مشکل مواجه هستیم.
یکی دیگر از کارگران شهرداری حاضر در این تجمع بیان کرد: ما گرسنه ایم و تجمع ما تنها برای مطالبه حقوق‌مان است.
وی اضافه کرد: مسئولان و متولیان از جمله اعضای شورا و شهردار خودشان اگر پنج ماه حقوق نگیرند چکار می‌کنند؟ چطور زندگی خود را می‌چرخانند.
یکی دیگر از پاکبانان شهرداری یاسوج با بیان اینکه جمعی کارگران فضای سبز نزدیک بیش از 8 ماه حقوق نگرفته اند، بیان کرد: انتظار می‌رود مسئولان و اعضای شورای شهر یاسوج در حمایت از کارگران شهرداری به موضوع مشکلات آنان ورود کنند تا مطالبات کارگران پرداخت شود.
کارگر دیگری نیز گفت: با این شرایط که چند ماه حقوق نگرفته‌ایم چطور می‌توانیم جواب زن و بچه‌مان را بدهیم، از مسئولان می‌خواهیم چاره‌ای برای پرداخت دستمزد نیروی کار شهرداری یاسوج در آستانه سال نو بیندیشند.

************

مدارسی که تا امروز شنبه ۱۳ اسفند، دانش‌آموزان توسط جمهوری‌اسلامی مسموم شدند

۱. مدرسه‌ی دخترانه‌ی رضوان کرمانشاه ۲. مدرسه‌ی پسرانه تدین اردبیل ۳. مدرسه‌ی پسرانه‌ی کار و دانش کرج ۴. مدرسه‌ی دخترانه‌ی فاطمه زهرا کوار ۵. مدرسه‌ی دخترانه‌ی تاج‌گردون لاهیجان ۶. مدرسه‌ی دخترانه‌ی ‌طباطبایی لاهیجان ۷. مدرسه‌ی دخترانه‌ی حمزه رفعتی رشت ۸. مدرسه‌ی دخترانه‌ی باقرالعلوم اسلامشهر ۹. مدرسه‌ی دخترانه‌ی امامت پاکدشت ۱۰. مدرسه‌ی دخترانه‌ی ام‌ابیها اسلامشهر ۱۱. مدرسه‌ی دخترانه‌ی اسدآبادی تهران ۱۲. مدرسه‌ی دخترانه‌ی امام هادی تهران ۱۳. مدرسه‌ی دخترانه‌ی نورفرهنگ تهران ۱۴. مدرسه‌ی دخترانه‌ی هنرستان پاسداران تهران ۱۵. مدرسه‌ی دخترانه‌ی نواب صفوی تهران ۱۶. مدرسه‌ی دخترانه‌ی نورالزهرا ارومیه ۱۷. مدرسه‌ی دخترانه‌ی مهاجر کرج ۱۸. مدرسه‌ی دخترانه‌ی ولیعصر زنجان ۱۹. مدرسه‌ی دخترانه‌ی نرجس ارومیه ۲۰. مدرسه‌ی دخترانه‌ی مرتضی‌محمدی پرند ۲۱. مدرسه‌ی دخترانه‌ی نفیس کرج ۲۲. مدرسه‌ی دخترانه‌ی توحید لاهیجان ۲۳. مدرسه‌ی دخترانه‌ی کتابچی کاشان ۲۴. مدرسه‌ی پسرانه‌ی طباطبایی کرج ۲۵. مدرسه‌ی دخترانه‌ی فدک شهریار ۲۶. مدرسه‌ی دخترانه‌ی جوادالائمه نسیم‌شهر ۲۷. مدرسه‌ی دخترانه‌ی عصمت صفادشت ۲۸. مدرسه‌ی دخترانه‌ی فاطمه زهرا کبودراهنگ همدان ۲۹. مدرسه‌ی دخترانه‌ی دارالزهرا قم ۳۰. مدرسه‌ی دخترانه‌ی کاشانی محلات ۳۱. مدرسه‌ی دخترانه‌ی فرزانگان نسیم‌شهر ۳۲. مدرسه‌ی دخترانه‌ی الغدیر پاکدشت ۳۳. مدرسه‌ی دخترانه‌ی بهار پاکدشت ۳۴. مدرسه‌ی دخترانه‌ی اسدیان اسلامشهر ۳۵. مدرسه‌ی دخترانه‌ی معصومه تبریز ۳۶. مدرسه‌ی دخترانه‌ی علاقبندیان همدان ۳۷. مدرسه‌ی دخترانه‌ی اعتمادفرد تهران ۳۸. مدرسه‌ی دخترانه‌ی توحید شهریار ۳۹. مدرسه‌ی دخترانه‌ی حجت صفادشت ۴۰. مدرسه‌ی دخترانه‌ی مریم بجنورد ۴۱. مدرسه دخترانه‌ی فرزانگان کرمانشاه ۴۲. مدرسه دخترانه‌ی مائده ارومیه ۴۳. مدرسه دخترانه‌ی هاجر هفتکل ۴۴. مدرسه دخترانه‌ی شاهد ارومیه ۴۵. مدرسه‌ی دخترانه‌ی معصومه کرمانشاه ۴۶. مدرسه‌ی دخترانه‌ صدیقه اسلامشهر ۴۷. مدرسه‌ی دخترانه‌ی باغ مهر تهران ۴۸. مدرسه‌ی پسرانه‌ی طرح یاران تهران ۴۹. مدرسه‌ی دخترانه‌ی فاطمه پزشکی کرج ۵۰. مدرسه‌ی دخترانه‌ی عزیزالله پزشکی کرج ۵۱. مدرسه‌ی پسرانه‌ی هجرت کرج ۵۲. مدرسه‌ی دخترانه‌ی مقدسی لاهیجان ۵۳. مدرسه‌ی دخترانه‌ی چمران لاهیجان ۵۴. مدرسه‌ی دخترانه‌ی هجرت لاهیجان ۵۵. مدرسه‌ی دخترانه‌ی مهراندیشان صفادشت ۵۶. مدرسه‌ی دخترانه‌ی شقایق‌ها صفادشت ۵۷. مدرسه‌ی پسرانه‌ی سرافراز رشت ۵۸. مدرسه‌ی دخترانه‌ی همراه رشت ۵۹. مدرسه‌ی دخترانه‌ی موسی‌بن‌جعفر باقرشهر ۶۰. مدرسه‌ی دخترانه‌ی زینبیه مشگین‌شهر ۶۱. مدرسه‌ی دخترانه‌ی شاهد مشگین‌شهر ۶۲. مدرسه‌ی دخترانه‌ی سمیه مشگین‌شهر ۶۳. مدرسه‌ی دخترانه‌ی قاسم‌زاده مشگین‌شهر ۶۴. مدرسه‌ی دخترانه‌ی شایستگان املش ۶۵. مدرسه‌ی پسرانه‌ی ولیعصر دماوند ۶۶. مدرسه‌ی دخترانه‌ی خبازی دماوند ۶۷. مدرسه‌ی دخترانه‌ی قدسیه ایلام
دانش‌آموزان ۱۱۶ مدرسه تا امروز سیزدهم اسفند دچار مسمومیت شده‌اند

کانال تلگرامی تشکل دانش اموزان انقلابی تهران

************

فراخوان حضور در خیابان (به مناسبت روز جهانی زنان)

در اعتراض به حمله بیوتروریستی علیه دختران دانش‌آموز و دانشجو

نزدیک به ۶ ماه از خیزش سراسری در ایران با شعار محوری زن زندگی آزادی می‌گذرد؛ قیامی که پرچم‌داران آن به‌ویژه زنان جوان و دختران نوجوان، بالاخص در کردستان و بلوچستان، از خیابان گرفته تا مدارس و دانشگاه‌ها بودند. حالا علاوه بر محرومیت‌های بسیاری از دانشجویان و دانش‌آموزان از تحصیل، محرومیت بسیاری از دانشجویان از حضور در خوابگاه‌ها، بازداشت‌های وسیع و صدور احکام سنگین، شلیک به چشم‌ها و نابیناسازی، تجاوز و آزار جنسی به بازداشت‌شدگان معترض، اعدام و به قتل رساندن بسیاری از معترضان -از جمله بیش از ۷۰ کودک- در خیابان‌ها و بازداشتگاه‌ها، حملات بیوتروریستی را علیه عمدتا دختران از دبستان تا دانشگاه آغاز کرده‌اند تا این گونه انتقام خود را از این قیام سراسری که به ویژه به دنبال دستیابی به حقوق و آزادی‌های نوجوانان، جوانان، زنان و برابری و عدالت جنسیتی است، بگیرند و حضور ماموران امنیتی در مدارس را به بهانه‌های مختلف توجیه کنند.
اکنون سه ماه از حمله به مدارس عموما دخترانه و‌ دولتی می‌گذرد؛ حملات سازمان‌یافته‌ای که از هنرستان ‌دخترانه‌ای در قم آغاز شد و به سرعت شهرهای دیگر گسترش یافته و تا کنون بیش از ۲۰۰۰ دانش‌آموز دختر را در بیش از ۹۰ مدرسه مسموم کرده است. گسترش این حملات به خوابگاه دختران دانشجو، بیش از همه اسیدپاشی‌های سازمان‌یافته‌ی سال ۹۳ بر چهره‌ی زنان در اصفهان را تداعی می‌کند و نشان‌دهنده انتقام‌جویی و کینه‌ورزی سازمان‌یافته‌ی حکومت علیه دختران نوجوان و جوان،‌ به‌ویژه به‌دلیل نقش مهم آنان در خیزش اخیر است.
دسترسی به «آموزش رایگان» و «با کیفیت» حق همه انسان‌هاست و حکومت‌ها موظف به برقراری عدالت و برابری فرصت‌ها در دسترسی به آموزش برای همه افراد هستند. اما جمهوری اسلامی نه تنها اعتقادی به این امر مهم ندارد بلکه از هر گزینه ضدانسانی برای سرکوب این حق ابتدایی به ویژه علیه دختران بهره می‌برد. در ایران زنان سال‌های بسیاری برای به دست آوردن «حق آموزش» مبارزه کردند، سال‌ها مدارس خانگی آنها سنگباران شد تا بالاخره توانستند به این حق طبیعی، به‌واسطه ایجاد مدارس دولتی، تا حدودی دست یابند. بعد از انقلاب ۵۷ و روی کار آمدن جمهوری اسلامی، زنان به واسطه‌ی انواع طرح‌های جنسیت‌زده و ضد زن و سیاست‌های منزوی‌سازی از اجتماعْ با محدودیت‌ها و محرومیت‌های بسیاری در ورود به بسیاری از رشته‌ها در مدارس و دانشگاه‌ها مواجه شدند. با این وجود آنها به خوبی درک کرده بودند که دستیابی به این حق، می‌تواند آنها را از انزوای اجتماعی خارج کند و برای‌شان استقلال به ارمغان آورد. برای همین هرگز از تلاش دست برنداشتند. در حالی که در سال‌های اخیر حذف شدن از چرخه تحصیل به دلیل کیفیت پایین و «خصوصی‌شدن تدریجی مدارس دولتی»، پولی کردن سرویس‌های رفت‌وآمد و خوابگاه‌های مدارس که بیشتر دامن دختران را گرفته است، همراه با ترویج ازدواج کودکان، بسیاری از کودکان به ویژه دختران را از حق طبیعی درس خواندنْ منع کرده و به حاشیه رانده است. اکنون این حملات بیوتروریستی به مدارس دخترانه که نشان از ترس حاکمیت از ارتقای آگاهیِ دختران و زنان و تلاش آنها برای استقلال و بیان خواسته‌هایشان دارد، علاوه بر همه محرومیت‌های آموزشی دیگر، حاوی یک پیام روشن است: «دختران را در خانه نگه دارید»!
در آستانه هشت مارس، روزجهانی زن -با نام مبارزات زنان کارگر و به دنبال آن، مبارزات تمام زنان در سراسر جهان برای تحقق آزادی‌ها و حقوق‌شان- ضمن محکوم کردن سرکوب سراسری معترضان در این چند ماه، حمله به دختران در مدارس و دانشگاه‌ها را محکوم می‌کنیم. ما اجازه نمی‌دهیم دخترانمان را به خانه بازگردانند و باید از امنیت آنها در مقابل جمهوری اسلامی کودک‌کش به شیوه‌های جمعی حراست کنیم. ما حکومت را مسئول و عامل اصلی این جنایات می‌دانیم و خواستار شناسایی و محاکمه آمران و عاملان این جنایات در پیشگاه مردم ایران و جهان هستیم. ما در کنار مادران و مردم به خشم‌آمده از حمله به کودکانمان در روزهای پیش‌رو (تاهشت مارس) به خیابان‌ها می‌آییم و از همه مردم به ویژه فعالان زنان، فعالان حوزه کودکان، معلمان و کارگران، دادخواهان و دانشجویان می‌خواهیم برای دفاع از کودکان و حقوق دختران و زنان به هر شکلی که می‌توانند، در این اعتراضات همراه شوند.

امضا کنندگان:

«گروهی از زنان مبارز داخل کشور» (تهران)

«جمعی از فعالین زنان داخل کشور» (کرج)

«فعالان زنان گیلان»

گروه «بیدارزنی»

************

شورای بازنشستگان ایران: این سرزمین برای دختران، حلبچه ای دیگر شده ست!

اعلام حمایت از فراخوان های ۱٣ و ۱٦ اسفند

زنان در انقلاب ژینا که ریشه در چهار دهه مبارزه مردم داشت با حضوری پررنگ و در صف مقدم اعتراضات ، پرچم #زن_زندگی_آزادی را پیشاپیش جامعه ی خواهان تحول بنیادی برافراشتند.
حکومت برای عقب راندن و سرکوب چنین انقلاب تاریخی که جهان را مشتاق و امیدوار کرده است هیچ خط قرمزی را برسمیت نمیشناسد.
با چنین هراسی از نقش زنان و دختران در انقلاب جاری، بر هیچکس پوشیده نیست که این جنایت هولناک سیستماتیک صاحبان قدرت به شکل سازمان‌یافته و برنامه ریزی شده ، یک پاکسازی سیاسی برای کنار زدن و خنثی کردن نیروی اجتماعی و پیشاهنگ انقلاب از صحنه سیاسی جامعه و در نتیجه خفه کردن انقلاب ست. اما مرعوب کردن جامعه در دل یک انقلاب بزرگ اجتماعی، مدرن و انسانی، دیگر ممکن نیست. بهمین جهت نهادهای اجتماعی، خشمگین و مصمم به مقابله با این جنایت برخاسته اند و با انرژی و نیرویی بیشتر از قبل و با مطالبات رادیکال‌تر و جسورانه تر پا به عرصه ی ادامه مبارزه نهاده اند که عهد بسته اند « ایستاده ایم تا پایان»!
شورای بازنشستگان ایران ضمن گرامیداشت هشت مارس ، روز جهانی زن، خشونت شنیع و ضدانسانی جنگ شیمیایی علیه کودکان و فرزندان این سرزمین را شدیداً محکوم و بر این باور ست که بزودی زمان آن فرا خواهد رسید که با پرده برداری از واقعیات فجیع و پنهان تاکنونی ، آمران و عاملان نیز در پیشگاه مردم ، محاکمه و ناچار به پاسخ خواهند شد .
ما نیز در کنار سایر تشکل ها، حمایت همه جانبه ی خود را از فراخوانهای پیش رو از جمله فراخوان اعتراضی عمومی۱۳ اسفند و فراخوان تجمع اعتراضی ۱۶ اسفند شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، اعلام میداریم.

************

بیانیه‌ی خانه فرهنگیان ایران

پیرامون موضوع مسمومیت سریالی دانش آموزان

ملت شریف ایران؛ درود
اکنون پس از گذشت حدود ۵ ماه از اعتراضات سراسری که با قتل حکومتی مهسا امینی آغاز شد همچنان مردم با قامتی استوار به کسی اجازه نداده‌اند دست به تحریف و یا مصادره این جنبش اجتماعی بزند.
حکومت که با تتمه طرفدارانش سعی داشته به هر روشی اعم از نمایش خیابانی، زندان، آدم ربایی، ضرب و شتم، ارعاب و... مردم جان به لب رسیده را وادار به سکوت و خانه نشینی کند در آخرین اقدام خود دست به ترور بیولوژیک کودکان (دانش‌آموزآن) زده است.
خانه فرهنگیان ایران ضمن تشکر از تمام تشکل‌ها، گروه‌ها و کنشگران که با دقت، حساسیت و احساس مسئولیت موضوع را دنبال می‌کنند؛ از همگان می‌خواهد موضوع را مانند تمام این مدت با حساسیت پیگیری کنند و با رسیدن به یک جمع‌بندی پاسخی درخور به این تروریسم دولتی بدهند.
پاسخگویی شخص آیت‌الله خامنه‌ای به مردم نسبت به موضوع مسمومیت دانش‌آموزان اولین خواسته ماست که در صورت برآورده نشدن فرضیه‌ی حکومتی بودن این ترور قطعی خواهد شد.
جمهوری اسلامی که به بن‌بست مقبولیت و مشروعیت رسیده همچون مستبدان تاریخ سعی می‌کند از اعتراضات سراسری بعدی پیشگیری کند. هدف قرار دادن مدارس دخترانه اقدامی کینه‌توزانه علیه شعار مترقی زن زندگی آزادی است. بدیهی است که مسئولیت تمام اتفاقات با شخص رهبر و نهادهای امنیتی و نظامی تحت امر ایشان است.
تلاش‌های واهی تبهکاران حکومتی برای عادی کردن شرایط، فقط ریختن دومینوی سقوط را تندتر می‌کند و ما را به یقین رسانیده که حکومت برای تمامی حوزه‌ها از جمله اقتصاد، سیاست داخلی و خارجی، امنیت و... هیچ برنامه ریزی ندارد و درحال تکرار اقدامات خود و دیکتاتور دمشق علیه معترضان ایران‌زمین است.

اعضای خانه فرهنگیان ایران و هیأت تحریریه

************

کانال صنفی معلمان ایران: بیانیه جمعی از استادان دانشگاه شهید چمران اهواز

درباره مسمومیت های مشکوک چند مدرسه دخترانه کشور

هموطنان عزیز
همچنانکه مستحضرید بیش از دو هفته است اخباری زجرآور در زمینه مسمومیت های مشکوک چند مدرسه دخترانه در چند شهر کشور منتشر می شود. این رویداد شوم مایه تاسف و انزجار اقشار مختلف مردم سرتاسر کشور گردیده است، بویژه که هدف این مسمومیت ها دختران معصوم نوجوان ایران بوده اند. با توجه به خبررسانی های غیر شفاف سازمان ها و نهادهای ذیربط حاکمیتی در این زمینه و در عین حال ظن قوی عمدی بودن این جنایات از مقامات و نهادهای ذیربط حکومت به جد خواستاریم تا بی پرده پوشی، سریع، و با قاطعیت به این فاجعه های جنایتکارانه احتمالی در محیط های آموزشی کودکان و نوجوانان پایان دهند و موجب بازیابی اعتماد همگانی شوند. بی تردید، هر گونه تعلل، پرده پوشی و مماشات با عاملان این جنایات هولناک ، باعث فوران خشم شهروندان سرتاسر کشور خواهد گردید.

۱- دکتر عباس امام ۲- دکتر مهناز کسمتی ۳- دکتر حسن دادخواه ۴- دکتر مهدی قمشی ۵- دکتر محمد حسین راضی جلالی ۶- دکتر عبدالمهدی معرف زاده ۷- دکتر فاطمه پودات ۸- دکتر محسن صنیعی ۹- دکتر عادل خنیاب نژاد ۱۰- دکتر لطف اله خواجه پور ۱۱- دکتر محمد کوتی ۱۲- دکتر سید جواد آقاجری ۱۳- دکتر مهرانگيز چهرازی ۱۴- دکتر قاسم بستانی ۱۵- دکتر اشرف جزایری ۱۶- دکتر یداله مهرعلیزاده ۱۷- دکتر مهرداد نامداری ۱۸- دکتر زهرا برومند ۱۹-دکتراسفندیار فاتح ۲۰- دکتر بابک مختاری ۲۱- دکتر مریم کلاهی ۲۲- دکتر علی‌محمد فروغمند ۲۳- دکتر عبدالحسین محمودیان شوشتری ۲۴- دکتر محمد نوری ۲۵- دکتر افشین قنبرزاده ۲۶- دکتر محمد اسماعیل خراسانی فردوانی ۲۷- دکتر محمد رحیم حاجی حاجیکلایی ٢٨- دکتر ايرج كاظمي نژاد ۲۹- دکتر پروانه تیشه زن ۳۰- دکتر رویا آزادی ۳۱- دکتر سید محمود کاشفی پور ٣٢- دكتر منصور مياحی ۳۳- دکتر نوید علایی شینی ۳۴- دکتر مریم قادری ۳۵- دکتر سیدمرتضی افقه ۳۶- دکتر محمد صباییان ۳۷- دکتر سمیه بهرامی ۳۸- دکتر مسعود صفایی مقدم ۳۹- دکتر سید منصور مرعشی ۴۰- دکتر محسن قنبرزاده ۴۱- دکتر کامران رضایی جعفری ۴۲- دکتر محمد رضا علم ۴۳- دکتر منصور سراج ۴۴- دکتر امین منصوری ۴۵. دکتر محمد رعایایی ۴۶- دکتر سیاوش مکتبی ۴۷- دکتر نجفعلی رضایی آباده ۴۸- دکتر عبدالرحمن راسخ ۴۹- عبدالحمید صباحی ۵۰- دکتر محمود آبدانان مهدیزاده ۵۱- دکتر حسین آقایی جنت مکان ۵۲- دکتر پروانه ولوی ۵۳- دکتر رحیم چینی پرداز ۵۴- دکتر ایران داودی ۵۵- دکتر محمدجواد رشتی ۵۶- دکتر سید عزیز آرمن ۵۷- دکتر عزیز حزباوی ۵۸- دکتر بهروز زرگر ۵۹- محمود فرخیان ۶۰-دکتر احمد لندی ۶۱-دکتر حیدرعلی کشکولی ۶۲-دکتر حسن فروغی ۶۳- دکتر سعادت رستگارزاده ۶۴- دکتر منوچهر جوکار ۶۵- دکتر احمدعلی معاضدی ۶۶- دکتر زهره قطب الدین ۶۷- دکتر آرش مرادزادگان ۶۸- دکتر موسی مسکرباشی ۶۹- دکتر سید رضا کاظمی نژاد ۷۰- دکتر مرتضی بهبهانی نژاد ۷۱- دکتر محمدحسین گنجی

************

برگزاری جلسه بازپرسی برای مریم وحیدیان

مریم وحیدیان خبرنگار کارگری که اخیرا به قید وثیقه از بند دو الف زندان اوین آزاد شده بود دیروز بابت دفاع آخر به دادسرای اوین احضار شد. به او گفته شده که پرونده‌اش به زودی به دادگاه انقلاب می‌رود و خبری از به اصطلاح بخششهای اخیر برای او نیست.

************

سرکوب بازنشستگان در مقابل مجلس محکوم است

و بازنشستگان دستگیر شده هر چه سریع تر باید آزاد شوند

طبق فراخوان سراسری اعلام شده ، امروز نهم اسفند بازنشستگان تامین اجتماعی ، کشوری و لشکری و بازنشستگان سایر نهادها طبق قرار قبلی از ساعت ۱۰ صبح به قصد تجمع اعتراضی و فریاد علیه مطالبات بر زمین مانده ،جلوی مجلس آمده اما محل پیشتر توسط نیروهای سرکوب اشغال و نه تنها جلوی مجلس و اطراف آنرا قرق کرده و بشدت از تجمع جلوگیری کردند بلکه با کنترل خروجی های مترو، تعدادی از بازنشستگان را نیز دستگیر کردند.
این در حالیست که تجمع بازنشستگان کاملا مسالمت آمیز و مدنی بوده و آنان فقط برای احقاق حقوق خود تجمع کرده اند . دستگیر شدگان هر چه سریع تر باید آزاد شوند .

************

تجمع اعتراضی بازنشستگان

جمعی از بازنشستگان صندوق‌های کشوری و لشکری در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی و عدم رسیدگی به مشکلاتشان در اراک، ایلام، اردبیل، مریوان و شهرکرد دست به تجمع زدند.

************

تجمع مطالباتی پرستاران در برابر ستاد مرکزی سازمان تامین اجتماعی در تهران

در برابر جمعی از پرستاران شاغل در سازمان تامین اجتماعی ، صبح امروز سه شنبه ۹ اسفند، جهت پیگیری مطالبات خود اعم از بودجه ی اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری و قوانین بازنشستگی و اصلاح احکام حقوقی پایین خود، به ستاد مرکزی این سازمان در تهران مراجعه کردند که پاسخ مناسب و قانع کننده ای به مطالبات آنها داده نشده است.
پرستاران میگویند سازمان برنامه و بودجه همزمان با واریز بودجه ی اجرای تعرفه گذاری که به پرستاران شاغل در وزارت بهداشت به صورت علی الحساب پرداخت شده ، به سازمان تامین اجتماعی هم بودجه ای در مورد شروع اجرای قانون تعرفه گذاری، پرداخت نموده که تاکنون به پرستاران ذینفع شاغل در تأمین اجتماعی، هیچ گونه مبلغی بابت این موضوع پرداخت نشده است.

************

شورای بازنشستگان ایران: بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران

در حمایت از تجمع سراسری بازنشستگان در روز ۹ اسفند

در شرایطی که گرانی‌ و تورم روزافزون عرصه را بر زندگی میلیونها نفر کارگر و بازنشسته تنگ کرده است و هر روز ارزش واقعی دستمزد و حقوق مزدبگیران تنزل می‌یابد، شاهد هستیم که در آخر امسال ارزش دستمزد مصوب کارگران و بازنشستگان حداقل به نصف ارزش ابتدای سال کاهش یافته است.
این در حالیست که مشخصا درمورد بازنشستگان، نهادهای حکومتی از اجرای قوانین مصوب خود هم شانه خالی کرده و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را بطور کامل اجرا نمی‌کنند.
این موضوع البته تنها به بازنشستگان مربوط نمی‌گردد و اقدامات متعرضانه به قوانین و حقوق بازنشستگان بلاواسطه حقوق و معیشت شاغلان را نیز تحت تاثیر مستقیم قرار می‌دهد.
کارگران شاغل در سالهای آتی به صف بازنشستگان می‌پیوندند و تمامی این بی‌حقوقی‌ها در حق آنان نیز اِعمال خواهد شد.
از اینروست که مبارزه برای افزایش حقوق بازنشستگی، همسان‌سازی کامل حقوق آنان، بهبود شرایط بیمه درمانی، اجرای قوانین رفاهی برای بازنشستگان باید امر همین امروز کارگران و کارمندان شاغل نیز باشد.
بازنشستگان تأمین اجتماعی، صندوق‌های کشوری و لشکری فراخوانی را برای تجمع سراسری در روز سه‌شنبه ۹ اسفندماه اعلام کرده‌اند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن حمایت قاطع از این فراخوان، اعلام می‌دارد که تنها کف خیابان است که حق ما به دست خواهد آمد و تمامی کارگران و معلمان و کارکنان شاغل و بازنشسته در تمامی بخش‌های تولیدی و خدماتی، صنعتی و اداری کشور را فرامی‌خواند تا با حضور در این تجمعات سراسری خواستار تحقق خواسته‌های خود گردند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران - ۸ اسفند ۱۴۰۱

************

تجمع اعتراضی کارکنان شرکت فولاد یزد

تجمع اعتراضی کارکنان شرکت فولاد یزد با فریاد: «وزیر بی لیاقت نمیخوایم، نمیخوایم»! / دوشنبه ۸ اسفندماه
برای مشاهدۀ کلیپ اینجا کلیک کنید.
کرمان - اعتصاب کارگران معدن گلفای گلگهر در سیرجان / دوشنبه ۸ اسفند
برای مشاهدۀ کلیپ اینجا کلیک کنید.

************

تجمع بازنشستگان مخابرات هشتم اسفند

جمعی از بازنشستگان مخابرات استان لرستان، کرمانشاه، هرمزگان، اصفهان، اراک، کردستان و خراسان رضوی در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات و مطالباتشان دست به تجمع اعتراضی زدند.

************

تداوم فضای شدید امنیتی در ذوب‌آهن اصفهان

شامگاه یکشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۱، تعداد چند صد نفر از نیروهای انتظامی و گارد ویژه هنوز در محوطه مجتمع ذوب‌آهن اصفهان حضور دارند و با رژه‌ی موتوری درصدد تشدید فضای رعب و وحشت میان کارگران معترض هستند.
مأموران امروز نیز به شناسایی و بازداشت تعدادی از کارگران اقدام نموده‌اند. بطوریکه جمعی از کارگران که از سمت بخش‌های آگلومراسیون و کک‌سازی و نورد قصد تداوم تجمع داشتند را مورد حمله قرار دادند و متفرق کردند.
کارگران ذوب‌آهن اصفهان گفتند که هنوز از وضعیت همکاران بازداشت شده بی اطلاع هستند و بخاطر پراکندگی کارگران بازداشتی از بخش‌های مختلف مجتمع، تعداد دقیق و اسامی آنها در دست نیست.
کارگران ذوب‌آهن اصفهان صبح روز شنبه ۶ اسفند در اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان دست به اعتصاب زده و در محوطه شرکت تجمع برپا کردند که مورد سرکوب نیروهای گارد ویژه و حراست شرکت قرار گرفتند.

************

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری یاسوج

کارگران شهرداری یاسوج روز یکشنبه هفتم اسفند ماه با تجمع مقابل شهرداری و شورای شهر خواهان پرداخت فوری مطالبات خود شدند.
میزان مطالبات این گروه از کارگران بین ۸ تا ۱۳ ماه حقوق است که شهرداری هر ماه وعده پرداخت بخشی از این مطالبات را به کارگران می دهد.
به گفته آنها شهردار گفته است به دلیل مشکلات مالی و نبود منابع کافی، تا پایان سال تنها یک حقوق را به حساب کارگران واریز خواهد کرد

************

یکشنبه های اعتراضی هفتم اسفند

فقط کف خیابون به دست میاد حقمون
حمع اعتراضی بازنشستگان فولاد اصفهان در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت بد معیشتی و دیگر مطالبات.
تحمع اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی اهواز در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت بد معیشتی و دیگر مطالبات.
تحمع اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی شوشتر در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت بد معیشتی و دیگر مطالبات.
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در اعتراض به شرایط بد معیشتی ، فقر،تبعیض و نابرابری ها.

************

فیلمی از اعتصاب و تجمع شبانه کارگران ذوب آهن اصفهان

کارگران ذوب آهن اصفهان، روز ۶ اسفند ۱۴۰۱ در محوطه کارخانه تجمع کرده و جهت احقاق حقوق معوقه و ایجاد طرح طبقه بندی مشاغل دست به اعتصاب زده‌اند.
اصفهان: کارگران ذوب آهن در اعتصاب راننده های کامیونهاي شخصی باربري شركت هم کلا نيومدن و اعتصابند. کامیون دارها هم نیستند بار ببرند.    برای مشاهدۀ فیلم تجمع شبانه اینجا و اینجا کلیک کنید.

************

تجمع کشاورزان الباجی خوزستان برای گرفتن حقابه

امروز یکشنبه ۷ اسفند جمعی از کشاورزان روستای الباجی که در مسیر بین اهواز- اندیمشک واقع شده است برای گرفتن حقابه‌ی خودشان دست به تجمع زدند. خشکسالی سال‌هاست که کشاورزان خوزستان را تحت فشار قرار داده و اوضاع همواره در حال بدتر شدن است.

************

اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران پروژه‌ای شاغل در نیروگاه سبلان اردبیل

کارگران پروژه‌ای شرکت نصب نیرو شاغل در نیروگاه سبلان اردبیل، روز شنبه ۶ اسفند ۱۴۰۱، در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق معوقه، اعتصاب کرده و دست به تجمع اعتراضی در محوطه کارگاه زدند.

************

فشار حراست از سوی کارفرما بر کارگران مطالبه گر پارس جنوبی

از امروز حراست مجتمع پارس جنوبی موقع ورود کارگران به پالایشگاه‌ها از کارگران تعهدنامه‌ای رسمی می‌گیرد که در صورت اخراج بدلیل شرکت در تجمع و اعتصاب، حق شکایت ندارند. به کارگرانی که این تعهدنامه را امضا نکنند اجازه ورود نمی دهند.

************

اعتراض کارگران شهرداری لالی نسبت به ۱۲ ماه عدم پرداخت حقوق و بیمه

با وجود اعتباراتی که در ماه های اخیر به شهرداری لالی تخصیص داده شده اما نه تنها از هر گونه حرکت عمرانی و تغییر در شهر خبری نیست بلکه حقوق کارکنان شهرداری هم پرداخت نمی شود.
با توجه به اینکه در روزهای پایانی سال، سیل گردشگران به سمت شهرستان لالی می باشد این مسائل، زنگ خطری برای مسئولان است تا به این همه رکود و بی برنامگی در شهرداری لالی پایان دهند.
پیش از این کارگران شهرداری لالی در اقدام اعتراض آمیز خود با نشستن بر سفره های خالی در محل درب ورودی شهرداری لالی به عدم پرداخت چندین ماه حقوق معوقه خود اعتراض کردند.

************

تجمع اعتراضی کارگران معدن کرومیت اسفندقه

کارگران شاغل در معدن کرومیت اسفندقه کرمان، طی روزهای گذشته با تجمع در محل شرکت خواستار پرداخت فوری مطالبات خود شدند. این کارگران ۳ ماه حقوق، عیدی و پاداش پایان سال را از پیمانکار طلب دارند. همچنین ۳ ماه از بیمه آنها نیز پرداخت نشده است. شرکت یاقوت شهر که پیمانکار این معدن بوده پس از اتمام قرارداد، بدون پرداخت مطالبات کارگران اقدام به جمع آوری کارگاه و ترک معدن کرده است.

************

فراخوان تجمع بزرگ بازنشستگان کشوری، لشگری و تامین اجتماعی

فرهنگیان شاغل و بازنشسته سراسر کشور بار دیگر با حضور پرشور خود حماسه‌سازان عرصه مطالبات خود خواهند شد.

وعده دیدار ما: دوشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۱     ساعت ۱۰

تهران، مجلس، مقابل سازمان برنامه و بودجه

مراکز استان‌ها: همزمان فرمانداری‌ و استانداری

************

تجمع کارگران کارخانه فولاد اردستان!

تعدادی از کارگران کارخانه فولاد آریا اردستان دیروز برای چندمین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق‌های معوق خود دست از کار کشیده‌اند و مقابل کارخانه تجمع کرده‌اند.
این کارگران حقوق ماه‌های آبان، آذر، دی و بهمن خود را به‌طور کامل دریافت نکرده‌اند.
یکی از کارگران کارخانه می‌گوید: حدود دو هفته پیش فرماندار و اعضای شورای تأمین شهرستان برای بررسی مشکلات کارگران به کارخانه آمدند که مدیران شرکت وعده‌هایی برای برطرف کردن مشکلات دادند، ولی از آن زمان تاکنون هیچ کدام از قول‌هایشان عملی نشده است.
وی با بیان اینکه مدیران کارخانه می‌گویند پول نداریم حقوقتان را بدهیم، می‌پرسد: اگر واقعاً کارخانه برای پرداخت حقوق پرسنل خود با مشکلات مالی مواجه است پس این همه محصولات کارخانه کجا می‌رود؟
به گفته کارگران کارخانه فولاد آریا تاکنون اعتراض آنها به جایی نرسیده است و فقط وعده و جواب‌های سر بالا شنیدند و در عوض برطرف کردن مشکلات، مدیران کارخانه کارگران را تهدید و اخراج می‌کنند./ سه شنبه ۲ اسفند

************

بازداشت ۵ نفر از نمایندگان کارگران پارس جنوبی پیش از برگزاری تجمع صنفی

در پی مخالفت مقامات قضایی و انتظامی استان بوشهر با سومین درخواست کانون صنفی کارگران پیمانکاری مجتمع گاز پارس جنوبی برای برگزاری تجمع صنفی در روز اول اسفند امسال مقابل ستاد این مجتمع و مطرح کردن مشکلات شغلی کارگران، فعالان کارگری خبر دادند علاوه بر اینکه ۵ نفر از کارگران طی دو روز گذشته دستگیر شدند، ماموران انتظامی و امنیتی هم در محل برگزاری تجمع حاضر شده و جمع محدود کارگرانی را که قصد طرح مشکلات صنفی داشتند، با رفتارهای خشونت‌آمیز متفرق کردند.

************

اعتصاب کارگران و مهندسین شرکت کانرود سازه پتروشیمی چابهار

امروز ۱ اسفندماه، کارگران و مهندسین شرکت کانرود سازه پتروشیمی چابهار به دلیل عقب ماندن حقوق ۴ ماه خود دست به اعتصاب زدند.
به گزارش بامی استار طی روزهای اخیر نیز کارگران کارخانه سیمان خاش بدلیل پرداخت نشدن حقوق چند ماه خود و عدم رسیدگی به مطالبات و رسمی شدن از سوی مدیریت کارخانه اقدام به اعتصاب و اعتراض کرده بودند. قابل ذکر است با توجه به عدم پرداخت و بعضا پایین بودن حقوق و دستمزد کارگران و رسمی نبودن این طبقه زحمتکش طی سالهای اخیر اعتراضات کارگری و صنفی گسترده ای در کشور شکل گرفته است.

************

بازنشستگان مخابرات باز هم در خیابان

کرمانشاه
امروز دوشنبه اول اسفندماه ۱۴۰۱ بازنشستگان مخابرات استان کرمانشاه در محوطه ساختمان مرکزی مخابرات استان در شهر کرمانشاه در اعتراض به عدم پرداخت کمک هزینه های رفاهی افزایش غیرقانونی حق السهم بیمه تکمیلی و عدم رسیدگی به سایر‌ مطالباتشان تجمع کردند.
بازنشستگان با در دست داشتن پلاکاردهایی با عناوینی از جمله مخابرات " حیا کن وعده ها تو ادا کن " خواستار پرداخت مطالبات خود شدند.

کهگیلویه بویراحمد
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان مخابرات امروز ۱ اسفند ۱۴۰۱- همزمان بازنشستگان معترض کهگیلویه بویراحمد به خیابان آمدند.

اصفهان
بازنشستگان خواهان اجرای همسانسازی و تامین سبد معیشت و درمان هستند

لرستان
تجمع بازنشستگان مخابرات استان لرستان. بازنشستگان خواهان اجرای همسانسازی و تامین سبد معیشت و درمان هستند

اهواز
تجمع اعتراضی بازنشستگان شرکت مخابرات اهواز

ایلام
تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات استان ایلام در مقابل ساختمان مرکزی مخابرات استان در شهر ایلام در اعتراض به عدم پرداخت کمک هزینه های رفاهی افزایش غیرقانونی حق السهم بیمه تکمیلی و ...

************

تجمع علیه اعدام

خانواده های زندانیان محکوم به اعدام روز یکشنبه ۳۰بهمن ماه ۱۴۰۱ بار دیگر در مقابل ساختمان ارتباطات مردمی قوه قضاییه در #تهران.تجمع کردند و خواستار توقف اجرای احکام اعدام عزیزان شان شدند. لیللا حسین زاده در توئیتر با اشاره به این که «دوباره خانواده‌های زندانیان عادی محکوم به اعدام برای نه به اعدام تجمع کردند،» نوشت:
"ای کاش تشکل‌ها و گروه‌ها از این کنش حمایت می‌کردند و گسترش می‌یافت. لغو بی استثنای شکنجه و اعدام اولین قاعده‌ای است که مترقی بودن هر تغییر پیش رو را مشخص می‌کند.»

************

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی

رشت
"رئیسی دروغگو! حاصل وعده هات کو؟!"
تعدادی از بازنشستگان تامین اجتماعی در رشت در اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان از جمله تعلل در پرداخت باقیمانده ۲۵ درصد همسانسازی سالهای قبل و اعتراض به مقدار عیدی آخر سال، در مقابل ساختمان اداره تامین اجتماعی این شهر، دست به تجمع اعتراضی زدند.

اصفهان
تجمع اعتراضی بازنشستگان صندوق فولاد اصفهان

اهواز
راهپیمایی و تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز
امروز یکشنبه ۳۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۱ جمعی از بازنشستگان تأمین اجتماعی اهواز در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی و عدم رسیدگی به مشکلاتشان مقابل سازمان تأمین اجتماعی این شهرستان دست به تجمع زده و راهپیمایی کردند

شوشتر
تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین‌اجتماعی شوشتر اعتراض به وضع نامناسب معیشتی / حقوق ما ریالیه هزینه های دلاریه / معیشت، منزلت حق مسلم ماست / تاکی؟ سرافنکندگی یا مرگ یا زندگی / بازنشسته بیداره از تبعیض بیزاره / تا حق خود نگیریم هرروز همین بساطه

شوش
تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در راستای کسب مطالبات

بندرعباس
تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی بندرعباس همزمان با بازنشستگان سایر شهرها در یکشنبه های اعتراضی!

کرمان
امروز یکشنبه ۳۰ بهمن‌ بازنشستگان کرمان در مقابل اداره‌ی تامین اجتماعی این شهر تجمع و نسبت به وضعیت نامناسب معیشتی خودشان نیز اعتراض کردند.

************

اعتصاب کارکنان یزدبافت، تجمع جمعی از فرهنگیان تبریزی، کارگران شهرداری یاسوج و نانوایان تهران

اعتصاب کارکنان کارخانه یزدبافت، بزرگترین کارخانه نساجی در خاورمیانه

تجمع جمعی از فرهنگیان تبریزی در محوطه موزه ساعت سرگردانی ۲۵ساله‌ی این قشر که هیچکس پاسخگوی آنان نیست.

کارگران شهرداری یاسوج مقابل استانداری تجمع کردند.

تهران: تجمع اعتراضی نانوایان به وضعیت معیشتی.

************

تجمع اعتراضی کارگران حراست پروژه قطار شهری اهواز

کارگران حراست پروژه قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم پرداخت ۱۸ ماه حقوق معوقه و ۲ سال عیدی مقابل فرمانداری اهواز دست به تجمع زدند.
به گفته این کارگران که کارفرمای آنها شرکت پیمانکاری «کیسون» است، آخرین دریافتی آنها بعد از چندین روز اعتراض در بهمن ماه بوده که در دو مرحله هر بار ۵ میلیون تومان به حساب حدود ۱۱۳ کارگر به صورت علی‌الحساب پرداخت شده و علیرغم اینکه کمتر از یک ماه به پایان سال باقی مانده، خبری از پرداخت مابقی مطالبات نیست.
پروژه ساخت قطار شهری اهواز، از ماه‌های پایانی سال ۹۷ متوقف شده و تاکنون، ۵۰۰ کارگر آن به مرور بیکار شده‌اند و در حال حاضر حدود ۱۱۳ کارگر نگهبان و دو تا سه کارگر تاسیساتی در این واحد برای نگهبانی و حفاظت از تاسیسات کارگاه و ماشین آلات آن باقی مانده‌اند.

یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۱

************

شورای بازنشستگان ایران: نبود وسایل ایمنی جان یک کارگر معدن زغال‌سنگ طبس را گرفت

حادثه حوالی ساعت ۳:۳۰ بامداد روز شنبه ۲۹ بهمن ماه زمانی رخ داد که یک کارگر شاغل در یک معدن زغال سنگ پروده طبس کار جان خود را از دست داد.
به گفته یکی از کارگران معدن؛ بررسی‌های اولیه حاکی از آن بود که کارگر فوت شده مشغول کار در کارگاه استخراج زغال سنگ «معدن شماره یک» بوده که ناگهان به دلیل نداشتن امکانات ایمنی، زیرغلطک نوار نقاله دستگاه اصلی کارگاه گیر می‌کند که در نتیجه آن جانش را از دست می‌دهد.
او گفت: هویت کارگر متوفی «مجید علیزاده» با ۵۰ سال سن است. او از کارگران باسابقه معدن زغال سنگ پروده طبس است.
حوادث جانباختن و مجروح شدن کارگران در قتلگاه معادن تمامی ندارد. نانی که با خون بدست میآید و در صورت زنده ماندن برای دریافت آن باید جنگید. کارگران در شاق ترین شغل زیان آور هم مجبورند در محیطی ناایمن و پر خطر برای سطح معیشت و بهبود زندگیشان دائما بجنگند.
سال گذشته خبر اعتراضات کارگری در معدن مس سونگون ورزقان، دستگیری دهها نفر و اخراج ۱۳۰۰ نفر از کارگران معدن کرومیت آسمینون را داشته ایم. یک جدال سخت و سنگین در معادن جاری ست.

************

کرمان: اعتصاب و تجمع کارگران معدن کروم عاشورا اُرزوئیه

روز چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۱، کارگران معدن کروم عاشورا منطقه آبدشت صوغان شهرستان اُرزوئیه برای اعتراض به سطح نازل دستمزد، عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و شرایط سخت کاری دست از کار کشیدند و در این واحد معدنی در استان کرمان تجمع کردند. این کارگران حدود ۲۰۰ نفرند و در عمق ۷۰۰ متری کار می‌کنند و علیرغم کاری سخت دستمزد اندکی می‌گیرند و به همین دلیل تجمع و اعتراضی انجام دادند.
کار در معادن از سخت ترین و پر مشقت ترین مشاغل زیان آور است که در مقابل این شرایط سخت کار، تامین مناسب و بی‌دغدغه معیشت و بهبود مستمر شرایط کار و زندگی و سلامت آنان حداقل پاسخی است که میتوان در مقابل شغل سخت آنان قرار داد.

************

تجمع اعتراضی کارگران شاغل در مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران در بندرعباس

"این کارگران تجمع اعتراضی خود را در واکنش به سوءمدیریت، اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل، پرداخت‌ نشدن حقوق ماهیانه کارگران و سایر پرسنل اداری پیمانکار و عدم لحاظ ۴ درصد حقوق پرسنل بازنشسته این شرکت برگزار کردند." لازم به اشاره است، مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکدپو) در زمینه تولید و تجهیزات صنایع دریایی فعالیت می کند./ چهارشنبه ۲۶ بهمن‌ ۱۴۰۱

************

تجمع اعتراضی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی مقابل مجلس

«امسال نیز می‌خواهیم بودجه به سازمان اختصاص یابد تا مدیران سازمان تامین اجتماعی در زمان درخواست ما برای پرداخت ۲۵ درصد معوقه متناسب‌سازی، بهانه نکند که باید این سهم را دولت به من بدهد.»
- اجرای همسان‌سازی بدون حقه بازی
- پرداخت دیون دولت به صندوق

************

زن    زندگی    آزادی

منشور مطالبات حداقلی تشکل های مستقل صنفی و مدنی ایران

مردم شریف و آزاده‌ ایران!
در چهل و چهارمین سالروز انقلاب پنجاه و هفت، شیرازه اقتصادی و سیاسی و اجتماعی کشور به چنان گردابی از بحران و از هم گسیختگی فرو رفته است که هیچ چشم‌انداز روشن و قابل حصولی را نمی‌توان برای پایان دادن به آن در چهارچوب روبنای سیاسی موجود متصور بود. هم ازاین رو است که مردم ستمدیده ایران _ زنان و جوانان آزادیخواه و برابری طلب _ با از جان گذشتگی کم نظیری خیابان‌های شهرها را در سراسر کشور به مرکز مصافی تاریخی و تعیین کننده برای خاتمه دادن به شرایط ضد انسانی موجود تبدیل کرده‌اند و از پنج ماه پیش _ به رغم سرکوب خونین حکومت _ لحظه‌ای آرام نگرفته‌اند.
پرچم اعتراضات بنیادینی که امروز به‌دست زنان، دانشجویان، دانش آموزان، معلمان، کارگران و دادخواهان و هنرمندان، کوئیرها، نویسندگان و عموم مردم ستمدیده ایران در جای جای کشور از کردستان تا سیستان و بلوچستان برافراشته شده و کم سابقه‌ترین حمایت‌های بین‌المللی را به خود جلب کرده، اعتراضی است علیه زن ستیزی و تبعیض جنسیتی، ناامنی پایان ناپذیر اقتصادی، بردگی نیروی کار، فقر و فلاکت و ستم طبقاتی، ستم ملی و مذهبی، و انقلابی است علیه هر شکلی از استبداد مذهبی و غیر مذهبی که در طول بیش از یک قرن گذشته، بر ما _ عموم مردم ایران _ تحمیل شده است.
این اعتراضات ِ زیر و رو کننده، برآمده از متن جنبش‌های بزرگ و مدرن اجتماعی و خیزش نسل شکست ناپذیری است که مصمم‌اند بر تاریخ یکصد سال عقب‌ماندگی و در حاشیه ماندن آرمان بر پایی جامعه ای مدرن و مرفه و آزاد در ایران، نقطه پایانی بگذارند.
برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

************

کارگران ایران باسبار نیرو ده ماه بدون دستمزد

کار طاقت فرسا در تونل بدون حقوق و واریز بیمه: کارگران شرکت ایران باسبار نیرو ۱۰ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند!
کارگران شرکت ایران باسبار نیرو در استان گیلان از واریز نشدن حقوق به مدت ۱۰ ماه خبر داده و نسبت به این موضوع اعتراض دارند.
اداره راه و شهرسازی استان گیلان کارفرمای این شرکت است که کارگران آن در تونل‌های سه‌‌گانه و پنجگانه آزادراه منجیل - رودبار مشغول به کارند و در سال ۱۴۰۱ فقط یک ماه حقوق دریافت کرده اند.
کارگران می گویند در ماه حدود ۲۷۰ الی ۲۸۰ ساعت کار میکنیم و فقط حقوق پایه بدون هیچ حق شیفتی، اضافه کاری و... برای ما منظور می شود. به گفته آنها از سال ۹۶ تا به امروز بیمه کارگران به صورت کامل واریز نشده و هر بار به شرکت اعتراض میکنیم ما را تهدید به اخراج میکنند، چون قرارداد نداریم یا ناقص است، یک عده هم که اعتراض کردند از کار اخراج شدند. / سه‌شنبه ۲۵ بهمن ‌۱۴۰۱

************

اردوی کار: آیا نفی وضع موجود، فی‌نفسه، کافیست؟

یادداشتی از لیلا حسین زاده

ما اگر این وضعیت را نمی‌خواهیم، بخاطر همه‌ی چیزهایی است که می‌خواهیم و کلیت ساختار سیاسی اقتصادی موجود امکان برآوردن آن را به ما نمی‌دهد. بنابراین از همان ابتدا آنچه نمیخواهیم به آنچه می‌خواهیم گره خورده. اگرچه بیان‌پذیر کردن آنچه می‌خواهیم، کار بسیار دشوارتری است. جامعه وقتی در یک فرایند تاریخی هر روز بیشتر با سرکوب و انکار خواست‌هایش روبرو می‌شود و امکان "زندگی" را با همه محتوا و ایجابیتش از دست می‌دهد، وضع موجود را نفی می‌کند، این وضع موجود می‌تواند ذیل یک نام، بیان‌پذیر شود: جمهوری اسلامی.
البته رسیدن به همین مرحله‌ی نخواستن ج.ا با طی تجربه‌ی تاریخی ممکن شده، جامعه همه راه‌ها را برای برآورده کردن خواست‌ها و گریز از سرکوب و مرگ امتحان کرده و شکست خورده و با صرف بیشترین هزینه‌ها طی سالیان امید به اصلاحات و انتخاب بین بد و بدتر از طریق صندوق رای، به اینجا رسیده.
اما برای بیان‌پذیر کردن این‌که چه می‌خواهیم و چیزهایی که می‌خواهیم چگونه متحقق می‌شوند (یعنی چه سازوکار سیاسی اقتصادی می‌تواند خواسته‌های ما را تضمین کند) با دشواری مضاعفی روبروییم. به‌ویژه این‌که گروه‌های اجتماعی مختلف، درخصوص آنچه 'می‌خواهند' تعارض منافع دارند.
برای مثال، کسی که سرمایه‌اش را در زمینه‌ی آموزش وارد کرده، ممکن است با آموزش مذهبی مشکل داشته باشد، اما از خصوصی‌سازی آموزش سود می‌برد؛ ولی یک معلم که سرمایه برای تاسیس مدرسه خصوصی ندارد، همزمان با نفی آموزش ایدئولوژیک، می‌خواهد با امنیت شغلی، تضمین حقوق و مزایا و زمان کار کمتر (یک شیفت کاری مثلا) کار کند، خواسته‌ای که در مغایرت با آزادسازی اقتصادی عرصه آموزش قرار دارد (شامل خصوصی‌سازی،مقررات‌زدایی و ...)؛ همچنین دانش‌آموزی که خانواده‌اش درآمد کافی برای هزینه‌کردن در عرصه‌ی آموزش ندارند هم می‌خواهد آموزش باکیفیت داشته باشد.
این تعارض منافع، انکارنشدنی است. در یک سوی این تعارض گروه اندکی از جامعه است که با قدرت اقتصادی‌اش، توان لابی سیاسی، نفوذ در قدرت سیاسی، متاثرکردن رسانه‌های جمعی و ... دارد و در یک سوی جامعه جمعیت کثیری است که قدرت اقتصادی - سیاسی ندارد و جز اتحاد و کار جمعی هماهنگ، راهی برای اثرگذاری بر عرصه سیاست (ساحت تصمیم، رسانه، حقوق و قضا و...) ندارد. این فقط یک مثال بسیار ساده از تعارض منافع است، این تعارضات سطوحی بسیار پیچیده‌تر دارد. آیا می‌توان این تعارضات را پوشاند، داخل پرانتز گذاشت، و ...؟ هرچیز جز تشریح و شفافیت درخصوص این تعارضات، منحل کردن تعارض به نفع یکی از طرفین است. اگرنه چطور می‌شود یک واقعیت عینی را اساسا در محاسبات وارد نکرد؟
ازقضا صحبت از اتحاد، همبستگی و حتی ائتلاف، اگر چنین تعارضاتی را مدنظر قرار ندهد و جهت‌گیری مشخص نسبت به آن‌ها نداشته باشد، فریبکارانه و در خوشبینانه‌ترین حالت، صوری است.
این تعارضات برآمده از خواسته‌های مشخص گروه‌های مختلف اجتماعی هستند، انکار آنها انکار و سرکوب خواسته‌های گروه‌های اجتماعی است، همان خواسته‌هایی که چون در وضع موجود پاسخ نگرفته آن را نفی می‌کند و علیه آن می‌شورد. بنابراین ازقضا لازمه‌ی هر ائتلاف، اتحاد و شکل‌دادن به نیرویی علیه وضع موجود و برای سرنگونی این سیستم، طرح، گفتگو و مذاکره در خصوص همین خواسته‌های بعضا متعارض و طراحی سازوکاری برای تضمین این خواسته‌ها، حل تعارضات یا سوگیری درخصوص آنهاست. این کارها لازمه‌ی اتحاد و ائتلاف است، نه مخل آن. این بزرگترین کژفهمی و (اگر بدبینانه بگوییم) فریبی است که در حال حاضر بین بخشی از نیروهای مخالف در جریان است.
این‌که بخشی از تقلاها برای شکل‌دادن به یک نیروی منسجم، متحد یا موتلف برای نفی وضع موجود در سطحی صوری و بعضا کمیک باقی می‌ماند و جدیت کافی را با صرف این‌همه هزینه نمی‌یابد بخشی بخاطر همین سکوت درخصوص خواسته‌ها و تعارضات است.
باید به دشواری طرح "ایجابیت" تن دهیم. مهم‌ترین خواست‌ها در شرایط کنونی چه هستند؟ بخشی از اپوزیسیون میگوید سکولاریسم و تمامیت ارضی. جامعه ایران بدل به جامعه‌ای سکولار شده و سازوکار سیاسی- قضایی بر مبنایی مذهبی امکان تاسیس مجدد ندارد. گرچه در همین خصوص هم تعارضاتی برخواهند آمد.
از طرفی بر یکپارچگی سرزمینی تاکید می‌کنند، اما این تاکید وقتی بدون لحاظ بحران تاریخی دولت - ملت‌سازی در جغرافیای ما، پاسخ به این بحران و لحاظ خواست‌ گروه‌های اجتماعی در این خصوص، باشد صوری باقی می‌ماند. ما باید بتوانیم از "ایران" در معنایی صحبت کنیم که تکثرهای هویتی موجود در دل آن، که با بیش از صدسال تقلای استبدادی برای یکدست‌سازی آن حذف نشده‌اند بلکه به بحران‌های واگرایانه انجامیده‌اند، تضمینی برای حفظ، برابری و همنشینی سازگارانه داشته باشند. چگونه یک ساختار سیاسی مرکزگرا می‌تواند پاسخی به این وضعیت دهد، با چه سازوکاری که پیش از این، امتحان نشده؟ با حذف، برچسب‌زنی، سرکوب، بایکوت، انکار؟ یعنی با تداوم سازوکارهایی که صدسال گذشته در بالاترین سطح امتحان شده‌اند؟ آیا نباید درخصوص ساختار سیاسی به‌نحوی که متضمن تکتر هویتی باشد فکر کرد و مذاکره کرد؟بدون چنین مذاکره‌ای تاکید صرف بر یکپارچگی چه معنای سیاسی‌ دارد، ضمنا تاکید بر سکولاریسم و یکپارچگی اپوزیسیون نباید مانع شنیدن صدای خیابان با شعار دموکراسی/برابری بشود.
اساسا کدام سازوکار سیاسی و چه ساختاری متضمن "دموکراسی و برابری" خواهد بود؟ آیا لحاظ مقام مادام‌العمر، با خواست گروه‌های وسیع مردم برای دموکراسی و برابری سازگار است؟
اگر دموکراسی به‌معنای امکان مداخله‌ی مردم در تعیین سرنوشت خود باشد، چه مبانی‌ای دموکراسی را تضمین می‌کنند؟ حق حیات جمعی (که شامل حق زنده‌ماندن، مسکن، سلامت،آموزش، اشتغال و...است)، حق به منابع سرزمینی بصورت مشاع، که پشتوانه هرگونه قدرت مردم برای مداخله است، حق هویت، تشکل‌یابی و آزادی بیان، که اساسا انحصارزدایی از رقابت سیاسی را امکانپذیر می‌کند، چه جایگاهی در سازوکار سیاسی - اقتصادی باید داشته باشند که از تحقق دموکراسی مطمین باشیم.
بیش از آن چه؟ کدام ساختار سیاسی میتواند تغییر رادیکال در سیاست‌گذاری حوزه محیط زیست ایجاد کند تا متضمن کنترل بحرانی چنین وسیع در حوزه محیط زیست ما باشد. اتخاذ چه رویکردی بلحاظ روابط بین‌الملل می‌تواند ما را تا حدی از جایگاه وابستگی و جلوگیری از غارت منابعمان که امروز توسط چین و روسیه انجام می‌شود،و ارزان‌بودن نیروی کارمان که موجب فلاکت ما و سود نظم بین‌المللی است، برهاند؟
پاسخ به این پرسش‌ها لازمه‌اش سروشکل‌گرفتن نیروهای سیاسی، اتحادها و ائتلاف‌هایی است که بتوانند بنحوی منسجم و کلی، طرحی ایجابی مطرح کنند. چنین طرحی حتما ناقص و ناروشن در جزییات باقی می‌ماند تا پیشروی و نزاع در زمین عینی تعیین‌کننده باشد. اما تقلا برای پاسخ‌دهی ایجابی، روشن‌کننده نزدیکی و دوری نیروها و امکان‌های ائتلاف و اتحاد است، و مانع می‌شود همه‌چیز صوری و نمایشی شود.
اکنون قبل از هرچیز نیاز است در پاسخ به آنانی که حتی پرسش ساده‌ای مثل سلطنت یا جمهوری را مخل اتحاد،نابجا یا خیانت به انقلاب میدانند و میگویند جز نفی نظام چیزی نگویید بگوییم، نخیر! ما قائل به اتحاد برای عبور از حکومت مرگیم، برایش تا پای جان هزینه می‌دهیم و طرح این پرسش‌ها و تقلا برای پاسخ به آنان را نه مانع، که در جهت انقلاب خود، تقویت اتحادمان و بالاتر از همه خواستمان برای زندگی و آزادی می‌دانیم.
ضمنا واگذاشتن این مسایل به "رفراندوم" را قبل از تشریح و مذاکره حول آنها و سروشکل‌گیری نیروهای سیاسی و متشکل شدن گروه‌های اجتماعی مختلف،فریبکارانه می‌پنداریم.
چرا که رفراندوم اگر سلبی باشد، مطالبه‌ای از نظام موجود است، حتی اگر با خوش‌خیالی فکر کنیم به آن پاسخ می‌دهد، چیزی در حوزه "اکنون" است و نه "آینده". اگر رفراندوم ایجابی باشد (یعنی درمورد ساخت سیاسی آینده) قبل از مذاکرات در مجلسی که واقعا مجلس موسسان باشد، قبل از متشکل‌شدن‌ها، منحل کردن مساله و کشاندن مردم به انتخاب مستاصلی همچون آری/نه ۵۸ است.
اکنون بجای فریب‌، با صحبت از خواست‌ها، راه را برای اتحاد امروز و روشنی آینده بگشاییم.

منبع: توئیتر لیلا حسین‌زاده

************

اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته زندانی آزاد شد

براساس خبرها اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته زندانی لحظاتی پیش از زندان رجایی شهر آزاد شده است.

همۀ زندانیان سیاسی باید آزاد شوند!

************

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات تهران جلودرب وزارتخانه
تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات ایلام درب اداره کل مخابرات
تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات خراسان رضوی
تجمع اعتراضی بازنشستگان وشاغلین مخابرات در اصفهان
تجمع اعتراضی بازنشستگان شرکت مخابرات منطقه خوزستان در اداره کل مخابرات منطقه
تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات کرمانشاه
تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات زنجان

************

تداوم اعتصاب کارگران معدن مس تخته گنبد سیرجان

کارگر داد بزن / حقتو فریاد بزن
کارکنان و کارگران معدن مس تخت گنبد سیرجان دوشنبه ۲۴ بهمن برای چهارمین روز متوالی دست به اعتصاب و اعتراض زدند. این اعتصاب در اعتراض به مشکلات معیشتی و عدم پرداخت حقوق ومزایای دو ماه گذشته و پایین بودن دستمزدها برگزار شد.

************

کارخانه را تعطیل کردند و کارگران بدون معیشت و کار را به حال خود واگذاشتند!

تجمع اعتراضی کارکنان فولاد مشیز بردسیر مقابل استانداری کرمان. فولاد مشیز بردسیر بعد از ۲۸ سال تعطیل شد و کارکنان این کارخانه خواهان رسیدگی به آنها هستند ولی کسی پاسخگو نیست!

************

تجمع اعتراضی کارکنان قرارداد مدت موقت شرکت نفت

تجمع اعتراضی کارکنان قرارداد مدت موقت شرکت نفت مقابل ساختمان این شرکت درتهران معترضان خواستار پرداخت عیدی طبق مصوبات شورای عالی کار شدند شعار کارکنان: کل سال کارگری عیدی سال کارمندی     عدالت عدالت حق مسلم ماست

************

چهارمین روز از اعتصاب کارگران معدن مس تخت گنبد

امروز دوشنبه ۲۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۱ کارگران معدن مس درخشان واقع در تخت گنبدِ سیرجان در استان کرمان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق، سطح نازل دستمزدها و مشکلات بیمه‌ای برای چهارمین روز متوالی به اعتصاب خود ادامه داده و در محوطه معدن دست به تجمع زدند.

************

تجمع معلولان مقابل سازمان برنامه و بودجه

تجمع معلولان مقابل سازمان برنامه و بودجه در اعتراض به وضعیت اسف‌بار معیشتی و بودجه‌های معوقه توانبخشی
۴۹ درصد از بودجه‌های سازمان بهزیستی در حوزه‌های اجتماعی، پیشگیری و توانبخشی، تاکنون پرداخت نشده و جامعه هدف بهزیستی به ویژه معلولان را دچار مشکلات مضاعف کرده است!/ دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۱

************

تجمع کارگران شهرداری ایلام

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری ایلام در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه / دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۱

************

اعتصاب و تجمع در معدن مس درخشان

منابع کارگری از سومین روز تجمع اعتراضی کارگران معدن مس درخشان در تخت گنبد سیرجان خبر می‌دهند. معترضان در واکنش به عدم پرداخت حقوق، دستمزد کم و مشکلات بیمه‌ اعتصاب کرده‌اند.
مالک این معدن شرکت ملی صنایع مس است و دی ماه سال گذشته، پس از اعتراض ساکنان روستاهای حومه نسبت به انتقال آب کشاورزی به آن، در آستانه تعطیلی قرار داشت. به گزارش خبرگزاری ایرنا ۱۴۰ کارگر در این معدن به کار مشغولند.

************

اردوی کار: جزئیات تازه از ماجرای "عفو"

چیزی که ذیل عنوان "عفو رهبری" در رسانه های حکومتی تبلیغ شده و گاوگند چاله دهان ابراهیم رئیسی امروز در مراسم حکومتی ۲۲ بهمن بالا آورد، عفو است یا تعلیق مجازات؟ یا اعتراف به جرم ناکرده؟ یا زمینه چینی برای سرکوب گسترده تر؟ برخی از اسرای خیزش انقلابی در گفتگو با شرق جزئیاتی را مطرح کرده و گفته اند:
در برخی زندان‌ها نظیر فشافویه برای زندانیان مرد، متن‌هایی از پیش تنظیم شده در اختیار زندانیان قرار داده شده و از آنان خواسته شده تا آن را امضا کنند و تحویل دهند. در این متون تاکید شده بود که افراد از رفتارهای گذشته خود پشیمان هستند و زین پس «پیرو مقام معظم رهبری» خواهند بود.
در بخش دیگری از این متن عنوان شده که بازداشت شدگان تحت تاثیر «رسانه‌های بیگانه» دست به «اعمال مجرمانه» زده‌اند که همین مساله سبب شده تا برخی زندانیان از امضا این تعهدنامه خودداری کنند و آثار حقوقی آن را از وکلا یا نزدیکان خود خارج از زندان جویا شوند.
در متن برخی تعهدنامه‌ها آمده بود یکی از افرادی که در جریان اعتراضات با اتهاماتی مواجه شده و برای ارائه تعهد به یکی از شعب دادسرای اوین مراجعه کرده بود، گفت که «پس از اخذ تعهد، به من گفتند که اگر تا 2 سال آینده بازداشت شوم، علاوه بر حکمی که در آن زمان در قبالم اجرا خواهند کرد، حکمی که در این پرونده با آن مواجه هستم هم در قبالم اجرا خواهند کرد.» او تاکید کرد: «آنچه من دیدم تعلیق مجازات بود و حتی در برگه‌ای که امضا کردم هم نامی از عفو برده نشده بود فقط در آن قید شده بود که از رهبر انقلاب درخواست عفو دارم.»
یکی دیگر از افرادی که برای ارائه تعهد به همان شعبه دادسرای اوین مراجعه کرده بود اما گفت: «به من فرمی دادند که در آن نوشته شده بود از جاسوسی و ارتباط با رسانه‌های بیگانه نادم هستم و درخواست عفو دارم.»

************

شاپور احسانی‌راد از زندان اوین آزاد شد

روز شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۱، #شاپور_احسانی_راد از زندان اوین آزاد شد. آقای احسانی‌راد عضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، از اعضای مؤسس شورای بازنشستگان تأمین اجتماعی (بستا) و نماینده سابق کارگران کارخانه نورد پروفیل ساوه است که از روز ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ در زندان به سر می‌برد.

************

بازداشت عثمان اسماعیلی

عثمان اسماعیلی از فعالین و رهبران شناخته‌شده جنبش کارگری کوردستان و ایران در جريان دستگیری‌های گسترده اخیر روز چهارشنبه ۱۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی شهر سقز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است

************

تجمع اعتراضی کارگران صنایع لاستیک یزد.

«وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه»!
وعده‌هایی درباره افزایش حقوق ومزایا در طول سال داده شد ولی به هیچ‌کدام عمل نکردند. با این وضعیت مزدهای حداقلی و معوقات و تورم کمرشکن، سفره های خالی و زندگی فلاکتبار تنها سهم ماست!/ پنجشنبه ۲۰بهمن ۱۴۰۱
فیلم دیگری از تجمع اعتراضی کارگران صنایع لاستیک یزد؛
از ۶ و نیم صبح تا الان داریم اعتراض میکنیم! این تجمع و اعتراض تا شیفت بعد ظهر هم ادامه دارد. برای مشاهدۀ کلیپ اینجا کلیک کنید.

************

لیلا حسین زاده: عفو ملوکانه یا استیصال دستگاه قضایی

همین ابتدای بحث، طرح چند مثال از تجربه‌ی عینی‌م از وضعیت زندان ج.ا بر اثر قیام روشنگر خواهد بود:
۱. در بند زنان عادل‌آباد، جا برای جا دادن معترضین نبود؛ دو اتاق قرنطینه را به آنان اختصاص دادند، ‏در یک اتاق با ظرفیت ۳۳نفر (با تخت‌های ۳طبقه بهم‌چسبیده) برای دوره‌ای بیش از ۶۰ معترض را جا دادند، به مشکل تهویه خوردند، مجبور به نصب کابین تلفن شدند، در مدیریت زمان هواخوری به مشکل خوردند. شروع به ساختن یک اتاق جدید کردند، خواستند بند موسوم به بند قرآن مردان را تخلیه کنند،‏ابزارآلات آوردند و شروع به تخریب دیوار بین بند زنان و بند قرآن کردند تا فضای آن بند به بند زنان اضافه شود و بتوانند معترضان را جا دهند، استحکام دیوار! موجب کندی روند تخریب بود و عملا شانس آوردند که اعتراضات برای مدتی هم شده فروکش کرد؛ به‌سرعت شروع به مدیریت ‏جمعیت بازداشتی‌ها کردند، احکام کیلویی، مثلا ۵ سال برای گل‌دادن به مامور یا یک استوری، میدادند؛ بعد با ژست بخشش، پابند می‌دادند و بابت هر پابند، پول هم میگرفتند که مبادا روند غارت متوقف شود! پابند هم کم آوردند و برای مدتی نبود! زندانیان عادی را هم سهل‌گیرانه‌تر آزاد کردند.
‏این تازه وضع شهریست که درگیری شدید(نسبت به برخی شهرها) و مستمر در قیام ژینا نداشت.
۲. یک عضو خانواده یکی از زندانیان عادی در دهدشت بازداشت شده بود و به پدرش گفته بودند برایش غذا از خانه بیاور! در تامین غذای بازداشت‌شدگان به مشکل خوردند.
‏۳. در همان روزها برخی از هم‌جرم‌های همبندی‌هایم در زندان داراب (شهرستان استان فارس) به آنها خبر دادند که بخشی از زندان داراب آتش زده شده، اتفاقی که همان‌موقع پرس‌وجو کردم و در اخبار انعکاسی نداشت‌.
‏۴. به این مثال‌ها اضافه کنید تعداد بسیار زیاد کودکان و نوجوانانی را که حکومت طی این قیام روانه زندان کرد یا برایشان پرونده ساخت، مساله "انسانیت" که برایشان مطرح نیست، قضایی کردن زندگی این تعداد کودک و نوجوان، بحران مدیریتی وسیع ایجاد میکند. به دختر ۱۶ ساله ۸ اتهام شامل محاربه ‏و فساد فی‌الارض داده‌اند.تعداد زیادی دختران زیر ۱۸سال در عادل‌آباد بودند که سیر قضایی و بازجویی و زندان در قبال آنها،آسیبی که میخوردند و واکنششان، اگر از دید ما فاجعه‌ای انسانیست از دید عاملان قضایی سورئال است.
میگفتند بازجو در بازداشتگاه اطلاعات فریاد میزده که اینجا مهدکودک است.‏حکومت با همه هزینه‌هایش برای سرکوب، زیرساخت لازم برای مدیریت موفق بازداشت‌شدگان اعتراضات توده‌ای در این سطح وسیع و مداوم را ندارد.حضور انبوه جمعیت کنار هم در زندان‌ها با مطالباتی اولیه از زندان که انباشته‌تر می‌شود،در طولانی‌مدت،حامل خطر امنیتی برای حکومت درون/بیرون زندان است!
‏بعلاوه حکومت، از فروردین ۱۴۰۱، در تقلا برای کنترل وضعیت اقدام به بازداشت، اجرای حکم و بازگرداندن به زندان حداکثری فعالان سیاسی کرده بود، یک سوی این ماجرا تحمیل خفقان به فضای بیرون زندانهاست، اما حکومت به‌خوبی میداند که ماجرا یک‌سوی دیگر هم دارد، و آن سیاسی‌تر شدن و فعال‌تر شدن ‏محیط زندان‌ها به‌صورتی جمعی‌تر است، حتی اگر این پتانسیل به‌مرور به سمت بالفعل شدن برود، نفس این بالقوگی مرز دیوار زندان را کمرنگ‌تر می‌کند، چنانچه همین الان شاهد پیام‌های جمعی و اقدامات سیاسی و ابراز همبستگی‌ها بین زندان‌های مختلف هستیم.
‏اقدام به چنین عفو عمومی‌ای با بخشنامه‌ای اینچنین صریح بیش از هرچیز تقلا برای مدیریت اقتصادی - سیاسی دستگاه قضا است که نمی‌تواند بحرانش را در امر سرکوب حداکثری انکار کند، آن‌هم در شرایطی که انسجام و توان برای حذف و کشتن، منطقا باید به مرور کمتر شود.
در زمانی که حتی خبر اعدام، ‏خشم جامعه را در سطح واکنش‌های جمعی بی‌نظیر (مانند تجمع خیابانی و تجمع جلوی زندان) بالاتر میبرد، بجای آنکه خفقان را فراگیر کند، یعنی مکانیزم‌های سرکوب حداکثری مستقیم هر روز بیشتر به بحران میخورند. حفظ همبستگی جمعی و تخطی‌های بیشتر جمعی این بحران را بیشتر هم می‌کند اگر بشود‌.
‏اگر طبق سنت قضایی - امنیتی، خودشان از این بخشنامه عدول نکنند و مانع آزادی برخی بشوند، طبق این بخشنامه، علاوه بر برخی معترضین قیام ژینا، با قید تعهد و ندامت و از این دست چیزهای احمقانه، جمعی از زندانیان سیاسی بازداشتی قبل از قیام، بی قید و شرط آزاد می‌شوند.

‏مشتاقانه آزادی رفقایمان را انتظار می‌کشیم‌ و حرمت آزادی را پاس می‌داریم.

درود بر تک‌تک مبارزان زن زندگی آزادی و به‌امید پیشروی انقلابی هر روز بیشتر ستمدیدگان متحد.

************

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه فولاد آریا

کارگران شاغل در کارخانه فولاد آریا در شهرستان اردستان در استان اصفهان روز گذشته (۱۷ بهمن ماه) در محوطه محل کار خود تجمع اعتراضی برگزار کردند . کارفرما حقوق این کارگران را به موقع پرداخت نمی کند و کارگران برای دریافت حقوق با مشکل مواجه هستند
به گفته کارگران، جدا از معوقات مزدی، این کارگران فاقد امنیت شغلی هستند و در آذر ماه سال جاری کارفرما ۴۹ نفر از کارگران را از کار بیکار کرده است.

************

تجمع اعتراضی کارگران شرکت کیان‌تایر تهران

کارگران خشمگین شرکت کیان‌تایر با روشن کردن آتش در محوطه کارخانه، در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات خود شعار می‌دهند:
وعده وعید کافیه سفره ما خالیه و همچنین حمایت مردم را خواستار شدند.

************

امیر چمنی آزاد شد

به گفته نزدیکان امیر چمنی، این فعال کارگری که بیش از سه ماه در بند امن زندان تبریز بود، عصر امروز ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ آزاد شد.

************

اتحاد کارگران انقلابی ایران: فرمان «عفو ملوکانه» زندانیان، دستان خونین سرکوبگران را پنهان نمی کند

رئیس قوه قضائیه طی نامه ای از خامنه ای خواست با عفو تعدادی از زندانیان موافقت کند. بازداشت شده گان خیزش انقلابی ی زن زندگی آزادی، و محکومان دادگاه های عمومی و انقلاب و سازمان قضائی نیروهای مسلح از جمله کسانی هستند که قرار است خامنه ای با عفو آنان موافقت کند. این «عفو» و تخفیف مجازات» آنطور که در نامه اژه ای به خامنه ای آمده مشروط است به «عدم ارتکاب جاسوسی به نفع اجانب، عدم ارتباط مستقیم با عوامل سرویس‌های اطلاعاتی خارجی، عدم ارتکاب قتل و جرح عمدی، عدم ارتکاب تخریب و احراق تاسیسات دولتی و نظامی و عمومی، و نداشتن شاکی یا مدعی خصوصی». و تازه کسانی که از این غربال خونین می گذرند باید چنانچه، «میزان» خبرگزاری قوه قضاییه یادآور شده است «با اظهار پشیمانی و ندامت، تقاضای بخشش» کنند.
طرح عفو زندانیان مشروط به پشیمانی و تقاضای بخشش از سوی رژیم در حال حاضر هدف های زیر تعقیب می کند:
اول: تلاش برای پرده پوشی دستان خون آلود حاکمیتی که با بازداشت های گسترده و سراسری و شکنجه و قتل و تجاوز به بازداشت شده گان مرتکب جنایت در حق بشریت شده و با اعتراض گسترده داخلی و بین المللی روبروست.
دوم: ترویج روحیه یأس و سرخوردگی در میان مردم با مشروط کردن «عفو» به ابزار ندامت و پشیمانی.
سوم: با بالا بردن تابلوی عفو، تقلا می کند به مردم ایران، افکار عمومی بشردوست و حامی انقلاب ایران در عرصه بین المللی، و قدرت های خارجی این پیام را برساند که، نظام جمهوری اسلامی همچنان با ثبات و مقتدر است، که اگر نبود و لرزان و رو به فروپاشی بود، عفو نمی داد.
چهارم: بیرون کشیدن موج بازداشت های گسترده و جاری از زیر نورافکن تمرکز افکار عمومی و رسانه های خبری با گرد و خاک در باره عفو زندانیان. ترفند تبلیغاتی عفو و تبلیغ برای آن در حالی جریان دارد که هیج آمار دقیقی در باره تعداد آزاد شده گان احتمالی و نسبت آن با کسانی که در همین یک هفته اخیر در سراسر کشور بازداشت شده اند، وجود ندارد.
پنحم: تضعیف مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی و اعتراض علیه اعدام، که دامنه هر دو در ماههای اخیر گسترش یافته و با تجمعات خانواده های قربانیان آسیب های اجتماعی در برابر زندان ها، و شعارها و پلاکاردهای مطالبه آزادی زندانیان سیاسی در تجمعات اعتراضی همراه بوده است.
ششم: کاستن از فشار بین المللی بر رژیم و فضاسازی برای لابی هایش در خارج از کشور در تبلیغ «عفوملوکانه» به عنوان گامی در راستای آشتی حاکمیت با مردم و غیر ضروری بودن ادامه اعتراض جهانی به نقض حقوق بشر.
اما رژیم با بالا بردن تابلوی عفو مشروط زندانیان بی گناه خیزش آبان به هیچ کدام از این هدف ها نخواهد رسید. جنبش تسلیم نمی شود و مبارزه برای رهایی از شر دیکتاتوری ادامه دارد.
زنان و مردانی که در طی پنج ماه گذشته توسط نیروهای تحت امر خامنه ای، به اشکال مختلف، در محل کار و خانه و یا در دانشگاه و خیابان، با وحشی ترین شکل ممکن ربوده، بازداشت و زندانی شده اند، جرمشان این است که با دیکتاتور مخالف هستند. اینکه دیکتاتور فرمان سرکوب را صادر کرده و بعد برای گذاشتن سرپوش بر جنایت خود بخواهد فرمان عفو صادر بکند، طنزی است تلخ. امضای خامنه ای پایِ فرمان عفو به خون این مردمان آغشته است.
باور داشتن به ادعای وجود رحم و مروت و رأفت نزد دیکتاتوری که مزدورانش در پنج ماه گذشته، حداقل روزی دونفر از بهترین جوانان این مملکت را در کوچه، خیابان، زندان، دانشگاه و مسجد و خانقاه به قتل رسانده اند، و براساس آمارهای خودشان روزانه یکصد و سی نفر را به بند کشیده اند، حماقت زیادی لازم دارد که تنها بین مزدوران همین رژیم یافت می شود.

************

اردوی کار: مرگ دو کارگر حین کندن چاه

دو کارگر مقنی در روستای سانیج شهرستان تفت استان یزد حین کندن چاه دچار گاز گرفتگی شده و جان خود را از دست دادند.
منابع کارگری در یزد با اعلام این خبر به یکی از رسانه های حکومتی گفتند : در روزهای گذشته دو کارگر مقنی در یک ساختمان مسکونی در روستای سانیج شهرستان تفت مشغول کندن چاهی بودند که یکی از مقنی‌ها به داخل چاه رفته و دیگری پس از مطلع شدن از گاز گرفتگی وی، برای نجات نفر اول وارد چاه می‌شود اما هر دو بر اثر مسمومیت با گازهای متصاعد شده جان خود را از دست می‌دهند.

************

اردوی کار: جنبش زن زندگی آزادی اصلاح طلبی را دفن کرده است

ظرف دو روز گذشته دو اطلاعیه از سوی میرحسین موسوی و محمد خاتمی منتشر شد . میرحسین موسوی در اطلاعیه خود بر اجرای رفراندوم، تدوین قانون اساسی جدید و تشکیل مجلس موسسان تاکید کرده است .
به عبارتی میرحسین موسوی در این اطلاعیه فراتر از نظام جمهوری اسلامی رفته و به طیف براندازان پیوسته است ؛ هرچند نحوه و چگونگی رسیدن به مرحله تشکیل مجلس موسسان را مشخص نمی کند . اما در نزد خاتمی در همچنان بر همان پاشنه می چرخد و او در همین قانون اساسی جمهوری اسلامی ظرفیت برای تغییرات مثبت را می بیند اما در عین حال در این بیانیه ، خاتمی به شکست اصلاح طلبی اعتراف می کند .
به هر حال انتشار این دو بیانیه که پایانی بر اصلاحاتی می گذارد که بیست و چهار سال یکی از وجوه اصلی سیاست ورزی حاکمیتی بوده و یکی از دلایل مهم ضعف جنبش براندازی در جامعه ما بوده ، مهم است
اولین سوالی که مطرح می شود اینست که چرا در شرایط فعلی این دو بیانیه انتشار یافته اند؟
هر تحلیلی در مورد این دو بیانیه بدون در نظر گرفتن زمینه عینی بروز چنین تحولاتی در چهره های شاخص نظام جمهوری اسلامی که هر کدام هشت سال زمامداری امور را داشته اند تحلیلی ناقص است که نمی تواند پاسخ درستی به چرایی چنین موضعگیری های سیاسی بدهد
واقعیت اینست که خیزش انقلابی زن زندگی آزادی زمین لرزه ای بزرگ است برای لرزاندن پایه های حکومت اسلامی و درهم شکستن این نظام . بر بستر مبارزات ۵ ماهه گذشته مردم ایران و لرزیدن خیابان‌ها در شهر های مختلف زیر پای مردم تظاهر کننده که صراحتا خواستار سرنگونی جمهوری اسلامی شده اند بدون مقاومت دلیرانه ۱۹ هزار زندانی سیاسی و معترض دستگیر شده درون سیاه‌چالهای جمهوری اسلامی ، بدون تلالو و درخشش جنبش دانشجویی زیر بار هزینه سنگینی که دانشجویان تا کنون پرداخته اند ، بدون مبارزه دانش آموزان انقلابی ، بدون صحنه تظاهرات ضدحکومتی کردن مراسم بزرگداشت جانباختگان انقلاب ، بدون بلوچستان و کردستان انقلابی که هم چنان صحنه تظاهرات‌های خیابانی است ، بدون خشم به عمل در آمده صدها جوان انقلابی که نمادهای حاکمیت اسلامی از جمله بنرهای متعلق به چهره های منحوس رهبران نظام را در سراسر کشور مورد حمله قرار می دهند ، بدون انگیزه مقدس صدها جوان انقلابی که سرتاسر شهرها در نقاط مختلف کشور را با شعارهای انقلابی خود آذین بندی می کنند ، بدون پیوستن ده‌ها هنرمند به جنبش زن زندگی آزادی و حمایت آنان از اعتراضات مردم و ... نمی توان شرایط و مختصات سیاسی کنونی را توضیح داد . بیانیه موسوی و خاتمی بر بستر چنین زمینه ای شکل گرفته.

************

اردوی کار: کارگران شرکت فولاد کاویان دست به اعتصاب زدند

روز یکشنبه ۱۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۱، کارگران شرکت فولاد کاویان در اهواز دست از کار کشیده و مقابل ورودی این شرکت تجمع کردند.
دلیل اعتراض و اعتصاب امروز کارگران این شرکت، عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل است که یکسال و نیم است به تعویق افتاده و مدیران شرکت مدتهاست وعده اجرای آن را می‌دهند.
شرکت فولاد کاویان حدود ۷۰۰ نفر کارگر را به صورت پیمانکاری در استخدام دارد که با سایر پرسنل مجموعاً حدود ۱۰۰۰ نفر در این شرکت مشغول به کار هستند.

شب هم اعتصاب و تجمع پایان نگرفت!
اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران شرکت فولاد کاویان اهواز که از صبح مقابل درب شرکت آغاز شده بود، شبانه نیز ادامه یافت.

************

بیانیه:

فرهاد میثمی به فوریت و بی هیچ شرطی باید آزاد شود!

حکومت مسئول هر آسیب بر جسم و جان فرهادمیثمی است!
ما از بدنه اجتماعی مردم و جنبش اعتراضی بازنشستگان، در کنار و همراه فرهاد در برابر و علیه همه وضعیت نفرت انگیزی هستیم که مسببان با چهار دهه حکومت بر هست و نیست مان آوار کرده اند.
این بگیر ببندهای گسترده و آدم ربایی ها و شکنجه و کشتار و کور کردن و بردار کردن عزیزانمان، سراسیمگی و ترس حکومت از جسارت و ایستادگی زنان و جوانان و همه مردمانی را نشان میدهدکه در نفرت نپذیرفتن وضعیت موجود به محاصره انقلاب "زن، زندگی، آزادی" شان گرفتار آمده است.
نپذیرفتن وضعیت موجود و خواست ها، امر مشترک ماست، رفتار و زندگی و جان فرهاد به زندگی و مرگ ما مربوط است، همانگونه که زندگی و قتل مهسا، ستار، نوید، نیکا، خدانور و همه فرزندان مان را که کشته یا بر دار کرده اند، مرتبط و تنیده با زندگی و مرگ ماست.
هر درجه از ظلم بر جسم و جان فرهاد درد و رنجی بر هستی فرزندان ماست و ادامه آسیب بر جانشان آسیب بر ما و ذره ذره وجود و بقای همگی ماست.
ما بر هر تصمیم و رفتار فرهادها ارج میگذاریم. ضمن اینکه در کنار آنها ومطالباتشان که خواسته های عمومی ست ایستاده ایم بر حق تصمیمگیری و اراده شان احترام گذاشته، ظرفیت ها و اعتراضات خود را بر عاملین و مسببان این وضعیت متمرکز میکنیم.
فرهاد میثمی باید بلادرنگ و فوری و بی قید و شرط آزاد شود تا روند مداوا و احیای جسم خودرا هرچه سریعتر آغاز کند.
هر گونه ممانعت از آزادی فوری فرهاد میثمی و اصرار بر ادامه این وضعیت جنایتی دیگراست که تنها برکیفرخواست مسئولین در دادگاه مردمی افزوده میشود. آزادی همه زندانیان سیاسی و معترضان به بندکشیده شده بی هیچ شرطی خواست و دستور جامعه است.

شورای بازنشستگان ایران

زندانی سیاسی آزاد باید گردد

زن زندگی آزادی

************

روز بسیج فراملی در حمایت از مردم ایران

در ایران با چند برابر شدن احکام اعدام سرکوب یک گام دیگر به جلو برداشته است.
از زمان مرگ ژینا مهسا امینی، امواج خشم دانشجویان، زنان (که اینک بدون حجاب در ملا عام ظاهر می شوند)، مزدبگیران و... که از حمایت اکثریت قریب به اتفاق مردم برخوردارند، کل کشور را فراگرفته است.
سرکوب تظاهرکنندگان توأم با خون ریزی است. در ایران خواست تشکیل اتحادیه های کارگری، تظاهرات، اعتصاب و یا ابراز عقاید و باورهای ای که موجب نارضایتی حکومت باشد، جرم و جنایت تلقی می شوند و حکومت آن ها را با اِعمال همه جانبه ضرب و شتم، شکنجه، حبس های بسیار سنگین و اعدام های خودسرانه، مجازات می کند. این روش های سرکوبگرانه غیرقابل قبول اند.
هدف حکومت از تشدید سرکوب ایجاد جو رعب و وحشت به منظور ترساندن همه زنان و مردانی است که برای خواسته های عادلانه مبارزه می کنند. اما سرکوب ها عزم راسخ مردم ایران را تضعیف نمی کند، آنان تا سقوط رژیم به مبارزات خود ادامه می دهند و در عین حال مخالفت خود از بازگشت احتمالی سلطنت را هم ابراز می دارند. در کشورهای مختلف (از جمله بریتانیا، دانمارک، نروژ، سوئد، کانادا...)، جنبش‌های حمایتی شکل گرفته اند. کلکتیوها و اتحادیه های کارگری به طور منظم کارزارها و اقدامات حمایتی از جمله تظاهرات را سازماندهی می کنند.
در مواجهه با تشدید سرکوب، اتحادیه‌های کارگری، کلکتیوها و و دیگر جنبش‌ها در کشورهای مذکور تصمیم گرفته‌اند به منظور یک کارزار فراملی، مشترکاً برای روز چهارشنبه ۸ فوریه فراخوان دهند. بدین منظور در فرانسه هم کلکتیو سندیکایی ایران همه را برای به یک تجمع اعتراضی در برابر سفارت ایران در پاریس فرامی خواند:
place Iéna, Paris 16ème (métro Iéna)
mercredi 8 février à 18h
در حمایت از مبارزات زنان و مردان ایرانی، کلکتیو سندیکایی هم چنین قصد دارد در این روز سفارت ایران را به ویژه در مورد سرنوشت سندیکالیست های زندانی مورد خطاب قرار دهد.
کلکتیو سندیکایی فرانسوی پا به پای زنان و مردان ایرانی تلاش می کند تا آرمان‌های بر حق آنان برای آزادی و دموکراسی به واقعیت تبدیل شود.
پاریس، ۱ فوریه ۲۰۲۳
کنفدراسیون فرانسوی دموکراتیکِ کار (س اف دِ تِ)
کنفدراسیون عمومی کار (س ژِ تِ)
فدراسیون سندیکائی متحد (اِف اِس او – فرهنگیان)
اتحادیه سندیکائی برای همبستگی (سولیدر)
اتحادیه ملی سندیکاهای امستقل (اونسا)

************

سومین روز اعتصاب کارگران فولاد سیرجان

کارگران شرکت فولاد سیرجان واقع در منطقه گل گهر از روز دوشنبه ۱۰ بهمن در اعتراض به پایین بودن سطح حقوق و تبعیض در پرداخت مزد دست به اعتصاب زده‌اند. پایگاه خبری «آهن‌نیوز» روز چهارشنبه ۱۲ بهمن نوشت کارگران برای سومین روز مقابل شرکت تجمع کرده‌اند. آن‌ها به نسبت کارگران سایر معادن منطقه گل گهر دستمزد کمتری می‌گیرند. کارگران گفته‌اند مدیریت معدن به وعده خود مبنی بر افزایش حقوق کارگران عمل نکرده است.

************

اطلاعیه بازنشستگان مخابرات

تنها راه رسیدن به هدف فقط و فقط کف خیابان است

تاریخ تجمع در تهران دوشنبه ۱۴۰۱/١١/١٧

زمان تجمع : ساعت ۱۰ صبح    مکان تجمع : وزارت ارتباطات

شهرستان ها: در همان تاریخ و زمان جلوی اداره کل مخابرات مناطق استانی

دیگر صبر بازنشستگان به اتمام رسیده و بازنشستگان حق و حقوق قانونی خودشان را نه در میز مذاکرات و یا وعده های پوچ ، بلکه در کف خیابان و با تجمعات متوالی از حلقوم آنها بیرون میکشند.

************

اعتراض کارگران شرکت فولاد سیرجان واقع در منطقه گل گهر

کارگران شرکت فولاد سیرجان ایرانیان پس ازعملی نشدن وعده مدیران از روزدوشنبه دهم بهمن تا دوازدهم بهمن دراعتصاب به سرمیبردند.
اعتراض و اعتصاب کارگران فولاد سیرجان که با تجمع مقابل شرکت همراه بوده به علت پایین‌تر بودن حقوق و مزایای خود نسبت به سایر کارکنان منطقه گل‌گهر، صورت گرفته است. مدیر روابط عمومی این مجموعه در پاسخ به این اعتراضات گفته که این شرکت مطابق قوانین اداره کار به تمام تعهداتش عمل کرده است.

************

بیانیه اتحاد سراسری بازنشستگان ایران در باره تعیین حداقل دستمزد ۱۴۰۲

هنوز بخشی از خواسته های بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در خصوص ۲۵% متناسب سازی محقق نگردیده است و در کریدور های وزارت کار، سازمان تامین اجتماعی و البته درپس دفاعیات ادعایی کانون عالی بازنشستگان سرگردان است.
هنوز مبالغی از مابه‌التفاوت حقوق مصوب ۱۴۰۱ با میزان حقوق سال پیش از آن پرداخت نشده است و پرداخت‌های سازمان تامین اجتماعی با بازنشستگان به روز نشده‌است؛ این نشان می‌دهدکه موضوعِ مزد کارگران و بازنشستگان برای دولت و وزارت کار از اولویت‌های جدی نبوده و دغدغه‌ها ونگرانی های اقتصادی کارگران و بازنشستگان برای دولت اهمیت ندارد!
دی‌ ماه به پایان رسید وشورای عالی کار هنور موفق به برگزاری حتی جلسه مقدماتی برای تعیین خط مشی خود و به اصطلاح شرکای اجتماعی در این نهاد نگردیده است!
ضمن آنکه شنیده ها حاکی از آنست که در پشت درهای بسته سیاست‌گذاری‌هایی در راستای نوعی اعمال شیوه‌ی غیر متعارف و غیرقانونی برای تعیین حداقل دستمزد از جمله تغییر در ساختار شورای عالی کار بازهم به سود دو نهاد کارفرمایی و دولتی و مغایر ماده ۴۱ قانون کار در جریان است.
همچنین شنیده میشود حذف روش پذیرفته شده‌ی تعیین حداقل دستمزد به استناد داده پردازی کمیته دستمزد این شورا از نرخ سبد خانوار در تعیین خط فقر واقعی و در عوض آن تحمیل داده های نهادهای دیگری در این زمینه به شورای عالی کار در دستور وزارت کار قرار دارد!
برابرآنچه در رسانه ها منتشر شده است، دولت درصدد است که براساس لایحه بودجه ۱۴۰۲افزایش ۲۰درصدی را برای دستمزد ها اعمال کند و ماده ۴۱ قانون کار و مصوبات تاکنونی شورای عالی کار را دور بزند!
ما ضمن محکوم کردن این‌گونه سیاست‌های ضدکارگری در گذشته و به خاطر همین بی توجهی به نظرات کارگران و بازنشستگان و احتمال بالای اعمال نظرات یک‌جانبه دولت و کارفرمایان پیش ازآنکه باز هم به روشِ‌معمولِ مسوولان گرفتاری‌هایی شبیه آنچه درسال جاری برای کارگران شاغل و بازنشسته وجود داشت نشویم، ضروری می‌دانیم نظر و خواسته و مطالبه خود را به گوش دولت و جامعه برسانیم.
ما بازنشستگان اعتقاد و اصرار داریم که:
۱- از آنجا که سال‌هاست تعیین حقوق بازنشستگان بر اساس مصوبه‌ی شورای عالی کار تعیین شده است این رویه باید برای سال ۱۴۰۲ نیز ادامه یابد و مبنا برای تعیین حداقل حقوق بازنشستگان نیز ماده ۴۱ قانون کار و موازین پذیرفته شده شورای عالی کارطی سال های گذشته باشد!
۲- نرخ تورم بر آخرین داده های نرخ هزینه سبد خانوار اعمال گردد و هرگونه عددسازی بدون محاسبات این نرخ از سوی هر نهاد دیگری - بدون درنظر داشت محاسبات واقعی از سوی کمیته دستمزد - در شورای عالی کار را مردود میدانیم!
۳- تعیین نرخ تورم بدون در نظر داشت شاخص های واقعی چون بالا رفتن مستمر و مداوم نرخ ارز و تاثیر آن بر واحد پول ملی و همچنین اثرات آن بر نرخ هزینه‌های اصلی چون نرخ مسکن و اقلام درشت هزینه ای در سید خانوار به معنای تقلیل آگاهانه و عمدی در تعیین مزد است. ما اصرار داریم که این شاخص های واقعی در تعیین حداقل دستمزد رعایت گردد!
۴- از آنجا که ساختار شورای عالی کار غیر دموکراتیک و به زیان کارگران است ما خواهان حق رای برابر نمایندگان کارگری با مجموع آرای نمایندگان دولتی و کارفرمایی هستیم!
۵- توافقات تاکنونی درشورای‌عالیِ‌کار با تعیین نرخ هزینه سبد خانوار در کمیته دستمزد طی سال‌های گذشته جزو حقوق مکتسبه‌ی قانونی کارگران است؛ همچنین اعمال این رویه در مورد بازنشستگان نیز به حقوق مکتسبه تبدیل گردیده است؛ در نتیجه هرگونه اعمال نظر وتصمیم گیری در نقض این حقوق قانونی از نظر ما مردود است و پیشاپیش هرگونه تصمیم بدون رعایت این حقوق را باطل میدانیم!
۶- در پایان ما بازنشستگان تامین اجتماعی خواهان رسیدگی جدی به مطالبات و خواسته های معوق از جمله اجرای ۲۵% متناسب سازی هستیم.

۴۰۱/۱۲/۱۲

************

کارگران شبانه هم کنار آتش و در چادر اعتصاب را ادامه می دهند!

اعتصاب و تحصن شبانه‌روزی کارگران مس فلز رنگین در اعتراض به پایین بودن حقوق و مزایای دریافتی مقابل فرمانداری شهر بابک کرمان. حدود دو هفته است این کارگران در اعتصاب و تحصن شبانه‌روزی به سر می‌برند. / ۱۱ بهمن ۱۴۰۱

************

مجازات «اعدام» با سلب «حق حیات» یکی از فاحش ترین

موارد نقض حقوق بشر است که جراحت ناشی از آن هرگز التیام پیدا نمیکند

دهه هاست که جامعه ایران درد اعدام عزیزانش را بر دل نشاند و این روزها دوباره شاهد اعدام تعدادی از جوانان معترض بوده ایم که تعدادی از آنها هنوز در معرض خطر اعدام قرار دارند.
ما زنان زندانی سیاسی در محبسی به سر می‌بریم که سایه شوم احکام «اعدام» و تهدید به «مرگ» بر سر تعدادی از همبندیهایمان سنگینی کرده است . فعالان محیط زیست که به باور مردم ایران از شریف‌ترین و پر تلاش ترین ایرانیان برای حفظ محیط زیست و آینده سرزمینمان ایران هستند ، از جمله آنها می‌باشند . آنها با پرونده سازی های بی اساس سپاه پاسداران بازداشت شدند و ۲ سال در سلولهای انفرادی بند امنیت تحت فشارهای روحی و روانی و جسمی قرار گرفتند ، تا به کارهای نکرده ای اعتراف کنند که بازجویان سپاه «اعدام» را برایشان تدارک ببینند. یکی از منزجرترین ابزارهای بازجویان برای اعمال فشار برای اخذ اعتراف ، نمایش صحنه «اعدام» برایشان بوده و حقیقتا تهدید به «اعدام» در تنهایی و بی کسی سلولهای انفرادی ، فاصله چندانی با «اعدام» ندارد . سپیده کاشانی و نیلوفربیانی دو همبندی ما در کنار سایر همکارانشان در چنین شرایطی روانه دادگاه فرمایشی شده و بدون وجود هیچ نوع ادله قانونی و مستندات حقوقی «جاسوس» خوانده شده و حتی با اتهام «افساد فی الارض» مواجه شدند.
مریم حاج حسینی یکی دیگر از همبندیان ما، که از برگزیدگان و منتخبان علمی کشور است ، به مدت ۴۱۲ روز را در خانه امن وزارت دفاع در منطقه ای دور از شهر تهران (منطقه ای کوهستانی ) حبس بوده و همواره با تهدید حکم «اعدام» به موجب اتهام «افساد فی الارض» مواجه بوده است.
مهوش شهریاری و فریبا کمال آبادی ماه‌های طولانی در سلولهای انفرادی و تحت فشار های روحی و روانی و جسمی شدید، از بدو بازداشت به دلیل باورهایشان با تهدید حکم «اعدام» به موجب اتهام افساد فی الارض و جاسوسی مواجه بوده اند به طوری که بازجویانشان در بازداشت اخیرشان به صراحت از تلاش وزارت اطلاعات برای تاب دادن ۷ جسد بهائی سخن گفته است.
فشارهای روانی و شکنجه های جسمی علیه زینب جلالیان برای اخذ اعتراف دروغ مبنی بر انجام عملیات مسلحانه صورت گرفت که او هرگز نپذیرفت . هر چند تلاشهای نهادهای امنیتی برای «اعدام» شیرین علم هولی منجر به «اعدام» او شد.
اینست که ما از درک عمق اضطراب و رنجی که بر جانشان نشسته ناتوانیم، اما موظفیم علیه «اعدام»، زیستن زیر تهدید هولناک «مرگ» در تنهایی «سلولهای انفرادی» ، فریاد بر آوریم .
ما تعدادی از زندانیان سیاسی بند زنان زندان اوین تصمیم گرفتیم به بهانه پنجمین سالگرد بازداشت فعالان محیط زیست حمایت خود را از آنها اعلام نموده و خواهان پشتیبانی نهادهای بین المللی حقوق بشری و افکار عمومی و آزادیخواهان برای آزادی آنها شویم . در همین راستا بر حمایت از «روایت گری» جهت ثبت واقعیت های تاریخی تاکید می کنیم ، چرا که آن را تلاشی برای توقف فجایع انسانی میدانیم ، بنابراین از گامهای مهم زندانیانی چون سپیده کاشانی ، نیلوفر بیانی تا علارغم همه مخاطرات احتمالی ، به افشای ابعاد جنایت و سرکوب در تاریکخانه های امنیتی و آگاه شدن افکار عمومی بپردازند ، حمایت و قدردانی می‌کنیم. در پایان انزجار خود را از حکم اعدام و سلب «حق حیات » و هرگونه «شکنجه» روحی و روانی چون تهدید به اعدام و شکنجه های جسمی اعلام نموده و از افکار عمومی میخواهیم برای توقف حکم «اعدام» معترضین از پای ننشینند.

هستی امیری - نوشین جعفری - رها عسگری زاده - سپیده قلیان - نرگس محمدی - عالیه مطلب زاده - بهاره هدایت


زندان اوین - ۹ بهمن ۱۴۰۱

************

بازنشستگان معترض مخابرات باز هم به خیابان آمدند!

روز دوشنبه ۱۰ بهمن، بازنشستگان مخابرات استان اصفهان در اعتراض به مشکلات معیشتی و مطالبات معوقه در مقابل اداره مرکزی مخابرات دست به تجمع زدند. اعتراض این بازنشستگان به مطالبات قانونی و مصوب شده ای است که سال هاست مسکوت مانده و شرکت مخابرات از پرداخت آنها سرباز می زند.
آنها در تشریح مطالبات خود می گویند : سال ۸۹ مصوب شده بود که مطالبات رفاهی و اعیاد و مناسبت ها و همچنین کمک هزینه مقاطع تحصیلی فرزندان دانش آموز همچون کارکنان شاغل پرداخت شود.
تعویق بیست ماهه در پرداخت مطالبات از بیمه تکمیلی نیز از دیگر مشکلاتی است که این گروه از بازنشستگان به آن معترض هستند./ دوشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۱

مس سرچشمه
صندوق ها و منابع آن به ما تعلق دارد، دست درازی موقوف!
در تاریخ پنجم اسفند ۱۴۰۰، صندوق مس را بدون رضایت سهامداران به زیرمجموعه وزارت رفاه منتقل کردند؛ این در حالیست که صندوق و تمام دارایی‌های آن متعلق به ما بازنشستگان است و از محل اندوخته‌ی سالیان ما ایجاد شده است.

یزد
بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن! تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات در مقابل ساختمان اداره مرکزی امام حسین یزد

خراسان رضوی
بازنشستگان معترض مخابرات باز هم به خیابان آمدند! تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات خراسان رضوی

کرمانشاه
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان کرمانشاه!

ایلام
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان مخابرات در مقابل ساختمان اداره مرکزی ایلام

گیلان
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان مخابرات در مقابل ساختمان اداره گیلان

تهران
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان مخابرات تهران در مقابل وزارتخانه

کردستان
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان مخابرات کردستان

لرستان
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان مخابرات لرستان

خوزستان
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان مخابرات خوزستان

رشت
همگام با سایر همکاران بازنشسته مخابرات در سایر شهرهای ایران ، بازنشستگان شرکت مخابرات رشت هم در برابر شرکت مخابرات منطقه در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی حقوق و دستمزد و پایمال شدن حقوق خود دست به تجمع زدند.

بازنشستگان مخابرات ارومیه
«شرکت پردرآمد! چه بر سر تو آمد؟!»
همگام با سایر همکاران بازنشسته مخابرات در سایر شهرهای ایران، بازنشستگان شرکت مخابرات ارومیه هم در برابر شرکت مخابرات استان آذربایجان غربی، در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی حقوق و دستمزد و پایمال شدن حقوق خود دست به تجمع و راهپیمائی زدند.

اهواز
همراه با سایر همکاران بازنشسته مخابرات در سایر شهرهای ایران ، بازنشستگان و کارکنان شرکت مخابرات اهواز هم در برابر شرکت مخابرات استان خوزستان، در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی حقوق و دستمزد، کاهش دریافتی، پرداخت نشدن بستانکاری ها و پایمال شدن حقوق خود دست به تجمع اعتراضی زدند.

************

کارگران آبفای مشکین شهر دست به اعتصاب زدند

امروز شنبه ۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۱، کارگران آبفای مشگین‌شهر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه‌شان دست به اعتصاب زده و در سر کار حاضر نشدند.
این کارگران گفته‌اند: ما ۲۸ نفر از کارگران آبفای مشگین شهر با عناوین شغلی لوله کش، کلرزن و کنتورنویس که در روستاهای شهرستان انجام وظیفه می کنیم بالغ بر ۹ ماه است حقوقی دریافت نکرده ایم. چندی پیش آقای سلطانی مدیرعامل آبفای استان اردبیل به ما کارگران وعده داد که حقوق معوقه در کمتر از یک هفته پرداخت خواهد شد اما این وعده نیز همانند گذشته تحقق نیافت.
یکی از کارگران آبفای مشگین شهر این را هم گفت که کارگران برای انجام ماموریت به روستاها از وسیله شخصی استفاده می کنند به طوری که به دلیل عدم پرداخت حقوق، حتی پول باک بنزین خودرو هم ندارند که عازم ماموریت شوند و لذا متحد شدیم و تصمیم گرفتیم از امروز شنبه هشتم بهمن ماه در حرکتی اعتراضی بدون توجه به هر وعده ای و تا دریافت حقوق قانونی دست از کار بکشیم.

************

امروز افزایش ۱۰۰درصدی مزد نیز جوابگوی هزینه‌های زندگی نیست

فتح الله بیات (رئیس اتحادیه کارگران پیمانی و قراردادی کشور):
ما در مقابل اظهارنظر شخصی و کارشناسی افراد در حوزه اقتصادی کاری نداریم اما این افراد تنها پس از تعیین و تکلیف های شورای عالی کار می‌توانند در بحث‌های مزدی در جلسات نظر بدهند.
برخی افراد در دولت و مجلس ابتدا باید برمبنای واقعیت‌های اقتصادی و رقم‌های کارشناسی شده اظهارنظر کنند.
امروز نه ۴۰ درصد ، نه ۵۰ درصد ، نه ۶۰ درصد که حتی ۱۰۰ درصد افزایش حداقل دستمزد نیز جوابگوی رسیدن به سبد حداقل معیشت اعلامی وزارت کار نخواهد بود. این درحالی است که اخیرا وزارت کار این میزان را برای خانوار سه نفره شهری ۱۴.۷ میلیون تومان اعلام کرده است که خود همین مبلغ نیز منطقی نمی باشد چرا که با یک حساب ساده این عدد بالای ۱۸ میلیون تومان است.
ما انتظار داریم که دوستان ما دانش اقتصادی خود را افزایش دهند تا متوجه شوند اقداماتی مثل چاپ بی‌پشتوانه پول، افزایش نرخ ارز و حذف ارز ترجیحی و... است که کسری بودجه و تورم ایجاد می‌کند./ایلنا

************

۶۰ کارگر اخراج شده توسط کارفرمای روغن جهان بعد از ۵ ماه هم چنان بیکار هستند

یکی از کارگران روغن نباتی جهان در تماس با یکی از خبرگزاری های دولتي می گوید: پیش از اخراج به اتفاق ۸۰ کارگر دیگر در این واحد تولید کننده روغن خوراکی مشغول کار بودیم اما در نهایت با آغاز نیمه دوم سال جاری از این جمع تعداد ۶۰ کارگر ازسوی کارفرمای روغن جهان بیکار شدند و از آن زمان تاکنون برای یافتن شغل جایگزین سرگردان هستیم.
وی می گوید کارفرمای سابق بعد از متوقف کردن فعالیت کارخانه بلافاصله اقدام به تعدیل نیروی انسانی مازاد کرد. این کارگر هم چنین می گوید در میان کارگران افرادی با سابقه کاری نزدیک به ۱۵ سال حضور دارند.
به گفته وی؛ بعد از گذشت پنج ماه از زمان بیکاری، برای تامین معاش خود و خانواده‌هایمان نتوانسته‌ایم شغل جدیدی پیدا کنیم و در این زمینه مسئولان استانی و شهرستانی کمکی به ما نکرده‌اند

************

کیوان صمیمی از زندان آزاد شد

کیوان صمیمی روزنامه‌نگار و فعال سیاسی با پایان یافتن دوران زندانش امروز از زندان سمنان آزاد شد.
این زندانی سیاسی ٧۴ ساله بابت حضور در اجتماع روز جهانی کارگر (اول می) در سال ٩٨ به دو سال حبس محکوم شد.او سردبیر نشریه ایران فردا بود از خرداد ٨٨ تا سال ٩۴ نیز زندان بوده است.
کیوان صمیمی پارسال از اوین به زندان سمنان تبعید شد و امروز ششم بهمن با پایان یافتن دوره محکومیت، آزاد شد و البته دادستان تهران یک ماه پیش، کیفرخواست جدیدی با اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور برای وی صادر کرده و پرونده را به دادگاه انقلاب فرستاده است.

************

پایان سال و طرح حداقل دستمزد

به پایان سال نزدیک می شویم و همچون سال های گذشته مسئله ی "حداقل دستمزد" برای کارگران مطرح گردیده است.
گرانی و تورم سرسام آور، قدرت خرید کارگران را با حقوق سال جاری به شدت پایین آورده و آنان را هرسال بیشتر از سال گذشته به زیر خط فقرمی کشاند.
"شورای عالی کار"این نهاد حکومتی برای جلوگیری از اعتراضات کارگران هرساله با بوق و کرنا مبلغ ناچیزی را به حداقل دستمزد کارگران اضافه کرده و تلاش می کند به کارگران چنین وانمود نماید که کسانی که به نام کارگر دراین نهاد هستند "نمایندگان واقعی کارگران" می باشند و از حق و حقوق آنان دفاع می کنند.
آنها می خواهند چنین القاء کنند که عرصه ی مبارزه برای افزایش دستمزد، کارخانه ها، شرکت ها و یا کف خیابان نیست بلکه همین شورای فرمایشی است. بنابراین، تعیین حداقل دستمزد از طرف شورای عالی کار چیزی نیست جز فریبکاری،.
اما سوال این است که چه نهادی باید حداقل دستمزدکارگران را تعیین کند؟ برای مشاهده و مطالعۀ متن کامل اینجا کلیک کنید.

اسماعیل گرامی، کارگر بازنشسته، زندان رجایی شهر

بهمن ۱۴۰۱

************

خبرهای کوتاه کارگری

تجمع کارگران شکلات سازی)
تجمع اعتراضی کارگران شرکت فرمند (شکلات سازی) کرج، بدلیل دستمزد پائین. / پنجشنبه ششم بهمن ۱۴۰۱

تجمع جمعی از سرایداران و خدمتگزاران مدارس
جمعی از سرایداران و خدمتگزاران مدارس تهران نسبت به بی توجهی مسئولان به مشکلات نیروهای خدماتی و وضعیت معیشتی و حقوقی خود، مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش تجمع اعتراضی برگزار کردند. / پنجشنبه ششم بهمن ۱۴۰۱

کارگران سیمان شمال محبوس و زیر فشار!
کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان گزارش داد از زمان شروع اعتراضات سراسری، شماری از کارگران کارخانه سیمان شمال، در آزادراه پردیس، احضار و بازداشت شده‌اند.
آن‌ها یا با وثیقه سنگین آزاد شده‌اند و یا با اتهامات امنیتی در زندان و تحت فشارهای شدید قرار دارند. / چهارشنبه ۵ بهمن‌۱۴۰۱

فریاد معلولان مقابل مجلس: «نه صدقه، نه منت! حقو میخوایم با عزت!»
تجمع معلولان در برابر مجلس، در اعتراض به حذف ردیف بودجه ی معلولان از لایحه ی بودجه امسال./ چهارشنبه پنجم بهمن۱۴۰۱

************

خبرهای کوتاه کارگری

چهارمین روز اعتصاب کارکنان پتروشیمی بندر امام:
«تا حق خود نگیریم از اینجا نمیریم»
صبح امروز چهارشنبه ۵ بهمن ماه همکاران شاغل در پتروشیمی بندر امام برای چهارمین روز دست به اعتراض زدند. اعتراض این همکاران به تبعیض های موجود در اختلاف دستمزد، پاداش و مزایای شغلی میان خود با سایر واحدهای منطقه بوده و خواستار ودیعه مسکن، دو آیتم رفاهی و انگیزشی، اجرای صحیح طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت کارانه هستند.

اخراج تعدادی از کارگران فصلی معدن تراورتن آق دره‼️
برپایه اظهارات برخی کارگران معدن تراورتن آق‌دره، از بدو فعالیت این معدن قرار بود کارگران به صورت مداوم مشغول به کار باشند اما قرارداد شماری از کارگران فصلی شاغل در این واحد معدنی با شروع فصل زمستان تمدید نشد و این کارگران بیکار شدند.
در نتیجه این اقدام کارفرما روز شنبه تعدادی از همکاران فصلی بیکار شده در محدوده این واحد معدنی دست به اعتراض صنفی زدند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود کارفرما با این استدلال که سرمای فصل زمستان مانع از فعالیت کارگران فصلی می‌شود به قرارداد کاری تعدادی از آن‌ها خاتمه داده و این در حالی است که از بدو فعالیت این معدن سنگ قرار بود با کارگران قرارداد ۱۲ ماهه بسته شود.
معدن سنگ تراورتن در مجاورت معدن طلای آق دره در ۲۵ کیلومتری شهرستان تکاب در آذربایجان غربی واقع شده است.

کارانه های ما کجاست؟ :تجمع اعتراضی پرسنل بیمارستان خمینی اهواز!
امروز چهارشنبه ۵ بهمن پرسنل بیمارستان امام خمینی اهواز با برگزاری تجمعی به وضعیت نامطلوب سرویس های ایاب و ذهاب و تاخیر ده ماهه در پرداخت کارانه های خود اعتراض نمودند.
تجمع کنندگان بعد از حضور سعید آزنده معاون توسعه و علی نجفی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در بیمارستان خمینی ضمن «هو» کردن این افراد شعار: "مسئول بی کفایت نمی خواهیم نمی خواهیم" سر دادند!

میاندوآب - تجمع نیروهای شهرداری
جمعی از نیروهای شهرداری در برابر ساختمان شهرداری تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.

احضار و بازداشت کارگران سیمان شمال
کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان گزارش داد از زمان شروع اعتراضات سراسری، شماری از کارگران کارخانه سیمان شمال، در آزادراه پردیس، احضار و بازداشت شده‌اند. آن‌ها یا با وثیقه سنگین آزاد شده‌اند و یا با اتهامات امنیتی در زندان و تحت فشارهای شدید قرار دارند.

دیدار با لیلا حسین زاده
دیدار جمعی از فعالین صنفی معلمان و کارگران با لیلا حسین زاده فعال دانشجویی و راحله احمدی فعال مدنی (مادر صبا کردافشاری زندانی سیاسی)

اعتصاب نیروگاه سیکل ترکیبی
اعتصاب کارکنان نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد در اعتراض به دریافت نکردن چهار ماه

شیرین عسل
تجمع اعتراضی کارگران اخراجی شیرین عسل در برابر اداره کار. / سه‌شنبه ۴ بهمن‌ماه

************

گروه اتحاد بازنشستگان: نیما مهاجر:

تجمع‌های منظم و مطالبات مشترک، رمز تداوم و‌ پیشروی جنبش بازنشستگان!

صبح امروز دوشنبه سوم بهمن ۱۴۰۱ کارکنان و بازنشستگان مخابرات مناطق مختلف از جمله چهارمحال و بختیاری، یزد، لرستان، اردبیل، اصفهان، تهران، گیلان، کردستان، شوش و خراسان مرکزی در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات و سایر مزایای حقوقِ کار و مشکلات متعدد بیمه تکمیلی مقابل ادارات مخابرات استان و برخی استانداری‌ها تجمع سراسری برپا کردند. بازنشستگان مخابرات دست نوشته هایی نیز با مضامین اعتراضی برشمرده حمل می کردند. تجمعات اعتراضی بازنشستگان که از دو هفته پیش در شهرستان شوش شروع شده امروز با آمدن بازنشستگان مخابرات به خیابان در حالی صورت می گیرد که حرکات اعتراضی بازنشستگان در روزهای یکشنبه با یک وقفه چند ماهه مواجه بوده است اما خواست برپایی یکشنبه های اعتراضی بازنشستگان یک بار دیگر از جانب بازنشستگان پی گرفته می شود.
به جرات می‌توان گفت که جنبش بازنشستگان ریشه در حرکات بازنشستگان کارگری دارد. مخصوصا کارگران خوزستان با تجربه‌ی ارزشمندی که در زمینه‌ی اعتراضات و اعتصابات کارگری در کارخانه داشته‌اند توانستند این حرکت توده‌ای را در صفوف بازنشستگان سازمان دهند. بازنشستگان تا قبل از شروع این جنبش از جمله پراکنده‌ترین بخش‌های ستمدیده در جامعه بودند. پیشروان بازنشستگان کارگری با تکیه بر تجاربشان توانستند این نیروی اعتراضی پراکنده و نامتشکل را سازماندهی کنند و یک جنبش مستمر و‌ منظم را به راه بیاندازند. آنها در گام نخست مطالبات مشترک بازنشستگان را مشخص کردند و برای پیگیری و تحقق این مطالبات تجمع‌های توده‌ای منظم را سازمان دادند. این تجمع‌های مستمر با در دست داشتن پارچه‌های معمولا زرد رنگ حاوی مطالبات مشترک بازنشستگان در روبروی ادارات مشترک در شهرهای مختلف کشور برگزار شده است. اگر بازنشستگان توانسته‌اند برگزاری این تجمع‌ها و جنبش بازنشستگان را در سطح سراسری به حاکمیت تحمیل کنند، چرا دیگر بخش‌های ستمدیده‌ی جامعه نتوانند همین تجربه را عملی کنند.
سازماندگان و پیشروان حاضر در صفوف ارتش نامتشکل زنان، بیکاران، کولبران، دستفروشان، کارگران پراکنده، خانواده‌های فرودست و حاشیه‌نشین با مشخص کردن مطالبات مشترک همچون کار یا بیمه‌ی بیکاری، تامین مسکن مناسب، آموزش رایگان، درمان رایگان، بالارفتن حداقل دستمزد، مبارزه با ستم و خشونت علیه زنان، اعتراض به گرانی و بی‌آبی و بی‌برقی و قطع گاز و بالارفتن حداقل دستمزد و… می‌توانند بخش‌های هر چه بیشتری از اردوی کار و زحمت را به صورت سازمانیافته و در ابعاد توده‌ای به میدان مبارزه‌ی طبقاتی رهنمون شوند. تجربه‌ی بازنشستگان نشان می‌دهد که بکارگرفتن اشکال مختلف سازماندهی مخفی-نیمه‌مخفی-علنی متناسب با سطح توازن قوا و تلاش برای دخالت مستقیم توده‌های هم‌سرنوشت و هر چه توده‌ای‌تر کردن تجمع‌های مطالبه‌محور و مستمر امکان موفقیت و تداوم جنبش سازمانیافته را بالا می‌برد. رفع پراکندگی و تقویت سازمانیابی در صفوف این بخش‌ها مهم‌ترین امر پیشروان کارگری خارج از کارخانه برای پشتیبانی و اعلام همبستگی با کارگران مراکز تولیدی مادر در صنعت نفت، فولاد، نیشکر و… است. سازمان‌دهی همه‌ی ستمدیدگان و استثمارشدگان جامعه‌ی سرمایه‌داری در تشکل‌های مستقل و ایجاد یک ستاد فرماندهی توسط طبقه‌ی کارگر برای به پیروزی رساندن انقلاب کارگری لازم و ضروری است.

نیما مهاجر

دوشنبه سوم بهمن ۱۴۰۱

************

اردوی کار: تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته مقابل اداره کل کار آذربایجان شرقی

کارگران بازنشسته شرکت های تراکتورسازی، ماشین سازی و موتوژن تبریز در اعتراض به عدم همسان سازی بیمه و حقوق مقابل اداره کل کار آذربایجان شرقی تجمع کردند. سه‌شنبه ۴ بهمن‌ماه

************

گروه اتحاد بازنشستگان: اعتصاب پرسنل پیمانکاری و قراردادی پتروشیمی بندر خمینی وارد سومین روز خود شد

گفته می‌شود، اعتصاب‌کنندگان اعم از پرسنل پیمانکاری و قراردادی از سوی مزدوران نظام در پتروشیمی بندر خمینی جهت شکستن اعتصاب مورد تهدید قرار گرفته‌اند.

************

گروه اتحاد بازنشستگان: کارکنان پتروشیمی هم اکنون در یازدهمین روز اعتصاب هستند

از چهار ماه قبل بیمه و حقوق کارکنان داده نشده و کسی هم جوابگو نیست. سپاه پتروشیمی را بالکل تعطیل کرده و میگویند پول نداریم بروید خانه هایتان!!! کارگران در خوابگاه مانده اند که پول شان را بگیرند.

************

گروه اتحاد بازنشستگان: دومین روز اعتصابات پرسنل پیمانکاری و قراردادی پتروشیمی بندر امام

اعتصابات پرسنل پیمانکاری و قراردادی پتروشیمی بندر امام وارد دومین روز خود شد!
گفته می‌شود، علی عسکری، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس وابسته به سپاه در پی اطلاع از اعتصابات پرسنل از تهران خود را به بندر امام می رساند. / دوشنبه ۳ بهمن‌ماه

************

گروه اتحاد بازنشستگان: اعتراض معلمان بازنشسته تهران!

اعتراض معلمان بازنشسته تهران به مشکلات معیشتی و عدم همسان‌سازی حقوق با تجمع مقابل وزارت آموزش و پرورش و فریاد: «مشکل ما حل نشه، تجمع تکرار میشه»
«گرانی، تورم، بلای جان مردم»
«ننگ ما ننگ ما وزیر الدنگ ما»
«وزیر بی‌کفایت استعفا استعفا»

************

گروه اتحاد بازنشستگان: همسان سازی کامل اجرا باید گردد!

شوش (استان خوزستان): راهپیمایی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی در برابر سازمان تأمین اجتماعی یکشنبه ۲ بهمن، در اعتراض به اجرا نشدن کامل «همسان سازی» و پایمال شدن حقوق مسلم خود!

************

گروه اتحاد بازنشستگان: تجمع اعتراضی سراسری کارکنان برق کشور مقابل ساختمان وزارت نیرو

امروز دوشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۱ جمع‌هایی از کارکنان ادارات برق کشور در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات و مطالباتشان مقابل ساختمان وزارت نیرو دست به تجمع زدند.
اعتراض این کارکنان به عدم پرداخت دستمزد کافی و عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، سختی کار، جمعه‌کاری، حق جذب و دیگر مشکلاتشان می‌باشد.

************

گروه اتحاد بازنشستگان: تجمع کارکنان و بازنشستگان مخابرات

در تهران، اصفهان، یزد، لرستان، اردبیل، گیلان، خراسان و چهار محال

گیلان، خراسان و چهار محال
امروز دوشنبه سوم بهمن ۱۴۰۱ بازنشستگان مخابرات استان گیلان در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات و فریز کمک هزینه‌های رفاهی مقابل اداره مخابرات استان در رشت تجمع برپا کردند.

اردبیل
امروز دوشنبه سوم بهمن ۱۴۰۱ جمعی از کارکنان و بازنشستگان مخابرات اردبیل در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات و فریز کمک هزینه‌های رفاهی مقابل ساختمان مدیریت مخابرات منطقه تجمع برپا کردند.
این کارکنان و بازنشستگان همچنین در خصوص عدم اجرای آیین نامه ۸۹/۲۴ نسبت به پرداخت مطالبات و عدم پرداخت هزینه های درمانی و بخشنامه اخیر معاون جدید نیروی انسانی شرکت مخابرات نسبت به کسور ۵۰% هزینه های درمانی معترض هستند.

لرستان
امروز دوشنبه سوم بهمن ۱۴۰۱ جمعی از کارکنان و بازنشستگان مخابرات لرستان در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات و فریز کمک هزینه‌های رفاهی و مشکلات بیمه تکمیلی مقابل ساختمان مدیریت مخابرات منطقه در خرم‌آباد تجمع برپا کردند.

تهرا، اصفهان و یزد
امروز دوشنبه سوم بهمن ۱۴۰۱ کارکنان و بازنشستگان مخابرات در چندین شهر در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات و مطالباتشان مقابل ساختمان وزارت ارتباطات دست به تجمع زدند. تصاویر زیر تجمع کارکنان مخابرات در تهرا، اصفهان و یزد را نشان می دهد

دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۱

************

گروه اتحاد بازنشستگان: کارگران شهرداری و همچنان مزدها و بیمه های عقب افتاده

تجمع اعتراضی کارگران خدماتی شهرداری یاسوج جلوی شورای این شهر به علت پرداخت نشدن حقوق و بیمه این کارگران از شهریورماه امسال تاکنون حقوق نگرفته اند و بیمه برای انها واریز نشده است./ یکشنبه دوم بهمن ۱۴۰۱

************

تجمع اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی در شهرستان شوش

امروز یکشنبه ۲ بهمن ۱۴۰۱، جمعی از بازنشستگان شهرستان‌های شوش، هفت تپه، کرخه و حر مقابل سازمان تامین اجتماعی شوش تجمع اعتراضی برگزار کردند. مطالبات این بازنشستگان بشرح ذیل است:
۱- اجرای ۲۵ درصد متناسب‌سازی سال۱۴۰۰
۲- اجرای متناسب‌سازی سال ۱۴۰۱
۳- پرداخت عیدی کارگری به بازنشستگان
۴- اجرای ماده ۸۹ تامین اجتماعی و درمان رایگان
۵- اجرای انتخابات کانون بازنشستگان شهرستان
۶- عدم واگذاری بانک رفاه درقالب اصل ۴۴

************

گروه اتحاد بازنشستگان: مبارزه برای افزایش مزد

یکی از خواست های مهم و دائمی کارگران در نظام سرمایه داری است

تا نظام کارِ مزدی و سرمایه داری ادامه داشته باشد هیچ میزانی از افزایش مزد باعث تغییر موقعیت کارگران از طبقه ای استثمار شونده و زیر ستم به انسان هائی آزاد از ستم و استثمار نمی شود.
افزایش مزد می تواند تا اندازه ای وضعیت اقتصادی کارگران را بهبود بخشد و اگر مبارزه برای افزایش مزد با آگاهی طبقۀ کارگر از وضعیت خود و جامعه و تحول آن و چشم اندازی روشن برای دگرگونی جامعه در جهت محو استثمار همراه باشد، می تواند زمینه را نه تنها برای بهبود نسبی وضع کارگران، بلکه برای گسترش مبارزۀ آنان نیز فراهم سازد و در نهایت تلاش تاریخی کارگران برای برانداختن سرمایه داری و نظام کارِ مزدی را تقویت کند. به این علت است که کارگران، حتی آنهائی که می دانند افزایش مزد تغییری در وضعیت طبقۀ کارگر به عنوان طبقه ای زیر استثمار و ستم نمی دهد، در کارزارهای افزایش مزد شرکت می کنند و این مبارزه را ضروری می دانند.
خواست افزایش مزد به نسبت تورم در بهترین حالت بیانگر حفظ وضع موجود است.
در ایران چنان انباشتی از تورم و پسرفت مزد واقعی وجود دارد که نه تنها افزایش مزد به نسبت تورم، بلکه به نسبتی چند برابر تورم نیز برای یک زندگی عادی (متوسط هزینۀ زندگی خانوار شهری براساس آمار خانوار بانک مرکزی) کافی نیست.
کارگران بزرگترین طبقۀ اجتماعی و تولید کنندۀ بخش اعظم ثروت اجتماعی اند از این رو طبیعی است که مزدی معادل هزینۀ متوسط یک خانوار شهری داشته باشند. چنین مزدی باید به نسبت تورم و رشد بارآوری متوسط کار افزایش یابد./ کارگران هم پیمان

************

اردوی کار: اعتراض کارگران شرکتی پتروشیمی چوار ایلام

کارگران شرکتی پتروشیمی چوار ایلام نسبت به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل اعتراض دارند.
نمایندگان این کارگران که تعداد آن‌ها حدود ششصد نفر است، می‌گویند: علیرغم بیش از یکسال و نیم انتظار، هنوز طرح طبقه‌بندی برای ما اجرایی نشده است و امیدی به اجرا شدن هم نداریم.
این کارگران که از سطح پایین دستمزد و مزایای مزدی خود انتقاد دارند؛ می‌گویند: به هر نهادی که فکرش را بکنید مراجعه کرده‌ایم، اما بی‌نتیجه بوده است؛ با رئیس اداره کار استان ایلام صحبت کردیم، چندین بار به اداره کار استان رفتیم، با مدیرعامل پتروشیمی صحبت کردیم، اما جواب‌مان کردند.
به گفته‌ی این کارگران، پیش از این مسئولان پتروشیمی قول داده بودند برای گروهی از کارگران طبقه بندی مشاغل اجرایی می‌شود (برای آن‌هایی که از ابتدای ساخت پتروشیمی مشغول بوده‌اند) اما بعد گفته‌اند تعدادتان زیاد است و امکان‌پذیر نیست! مدام امروز و فردا می‌کنند.

************

دو کارگر در کرج حین کار جان خود را از دست دادند

طی روزهای ۲۹ و ۳۰ دی دو کارگر در استان البرز حین انجام کار جان خود را از دست دادند. یکی از آن‌ها کارگر ساختمانی بود و دیگری هم مقنی. بنا بر گزارش منتشرشده در حادثه‌ای که به مرگ کارگر ساختمانی در فردیس کرج انجامید، یک کارگر ۲۹ ساله از بلندی یک ساختمان در دست ساخت سقوط کرد و جانش را از دست داد. هویت این کارگر هنوز اعلام نشده است.
روز ۲۹ دی ماه نیز یک کارگر چاه‌کن در منطقه اغلان تپه چهارباغ کرج به دلیل ریزش دیواره‌های چاه در حال حفر، زیر آوار ماند. تلاش نیروهای امدادگر برای نجات این کارگر ۲۷ ساله بی‌ثمر ماند و آن‌ها تنها جسم بی‌جان او را از چاه بیرون کشیدند.
لازم به ذکر است حوادث کاری در ایران یکی از بالاترین آمارها را در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده و ایران یکی از نا امن ترین کشورها برای کارگران می باشد.

************

حمایت گروه اتحاد بازنشستگان از پیشنهاد بازنشستگان شهر شوش

بازنشستگان شهرستان شوش طی بیانیه ای که در کانال سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه منتشر شده است اعلام کرده اند:
«بازنشستگان در سراسر ایران برای دست یابی به خواست هایشان راهی جز اتحاد و همبستگی ندارند.»
«ما درنظر داریم با اتحاد وهمدلی وخرد جمعی خود راسا پیگیر مطالباتمان باشیم وبمانند یکشنبه دوهفته قبل مجددا تجمع اعتراضی و مستمر در روزهای یکشنبه و درصورت نیاز و نزدیکی به پایان سال وعدم توجه دولت، سازمان وکانون عالی و مجلس به هشدارهای ما در روزهای دیگر هفته نیز اجتماع داشته باشیم.»
دوستان و همکاران بازنشسته شهر شوش تاکید کرده اند که دولت و کانون بازنشستگان هرگز دغدغه ای برای پیگیری و استیفای خواست های بازنشستگان ندارند. آنها به درستی بر موضوعی تاکید کرده اند که باید از سوی بازنشستگان سراسر کشور مورد مدافعه قرار گیرد. زیرا اتحاد و همبستگی و مبارزه مشترک راه چاره همه کسانی است که کارفرما، دولت و یا هر نهادی که حق و حقوق بازنشستگان را ضایع می کنند و نمی خواهند بازنشستگان به حق خود برسند.
این موضوعی است که باید مورد توجه همه اقشار زحمتکش بویژه طبقه کارگر، معلمان و غیره نیز قرار گیرد.
گروه اتحاد بازنشستگان از پیشنهاد بازنشستگان شهر استقبال کرده و برای این هدف مهم تلاش مضاعف می نماید. در راستای تحقق این همبستگی، همه بازنشستگان را به اتحاد و همکاری مشترک دعوت می نماییم.

گروه اتحاد بازنشستگان - یکم بهمن ماه ۱۴۰۱

************

بیانیه مزد حداقل سال ۱۴۰۲

مبارزۀ مرگ و زندگی برای افزایش مزد

کارفرمایان و دولت سرمایه داری از هم اکنون برای کاهش شدید مزدها ی واقعی و قدرت خرید کارگران در سال ۱٤٠۲ نقشه کشیده اند. دولت برای سال آینده رقم ۲٠ درصد افزایش اسمی حقوق کارمندان و کارگران بخش دولتی را اعلام کرده است در حالی که طبق داده های رسمی مرکز آمار، شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی در فاصلۀ آذر ۱۳٩٩ تا آذر ۱٤٠۱ از رقم ۲٧٧ به ۵٧٧ جهش پیدا کرده است که بیانگر ۱٠٨ درصد افزایش متوسط قیمت ها طی دو سال بوده است. با این روند و با توجه به اوضاع اقتصادی و اجتماعی در ایران و افزایش شدید نرخ تورم در جهان در سال ۱٤٠۲، نرخ افزایش قیمت ها در سال آینده اگر از ۵٠ درصد بیشتر نباشد کمتر نخواهد بود. روشن است که دولت با اعلام ۲٠ درصد افزایش رسمی مزدهای کارکنان بخش های دولتی می خواهد مزدهای واقعی یا قدرت خرید کارگران بخش دولتی را که چند برابر زیر خط فقر است باز هم بیش از ۳٠ درصد کاهش دهد و همین پیام را شورای عالی کار هم می فرستد که قرار است در هفته های آینده در مورد حداقل دستمزد و سطح عمومی مزدها تصمیم گیری کند. برای مشاهدۀ متن کامل اینجا کلیک کنید.

مستحکم باد اتحاد و همبستگی کارگران

پیش به سوی مبارزۀ متحدانه برای افزایش مزدها در سال ۱٤٠۲

دی ماه ۱٤٠۱

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

بازنشستگان تامین اجتماعی خوزستان

گروه اتحاد بازنشستگان

************

مرگ و مصدومیت ۸ کارگر از جمله یک کودک کار در قزوین

روز چهارشنبه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱، انفجار کپسول گاز در ساختمان نیمه کاره در قزوین موجب مرگ و مصدومیت ۸ کارگر از جمله یک کودک کار شد.
حسن اسماعیلی، رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان قزوین گفت: “ساعت ۱۹ امروز طی تماسی با واحد ارتباطات مرکز فوریت‌ های پزشکی قزوین، گزارشی مبنی بر انفجار کپسول به دنبال نشت گاز در ساختمانی نیمه کاره واقع در شهرک مهرگان دریافت و تیم اورژانس به محل حادثه اعزام شدند.”
وی در ادامه با بیان اینکه “در این حادثه ۸ تن که از اتباع کشور‌های همسایه بودند مصدوم شدند” افزود: “دو تن از این مصدومان که یک آقای ۴۶ ساله و نوجوان ۱۶ ساله بودند که به علت شدت جراحات وارده و سوختگی شدید فوت کردند.”
این مقام مسئول در ادامه اعلام کرد: “شش مصدوم دیگر این حادثه دچار سوختگی درجه ۲ شده بودند که توسط آمبولانس اورژانس به بیمارستان رجایی منتقل شدند

************

اطلاعیه جدید شورای هماهنگی وهمبستگی کارکنان رسمی صنعت نفت

بنام مردی و مردانگی

درود بر شما سلحشوران و پایمردان صنعت نفت،
۲۷م دی ماه نشان از آن داشت که هر گاه پای مردی و مردانگی و دادخواهی به میان آید، دلاور مردان صنعت نفت از جنوبی ترین کرانه آبهای نیلگون پارس تا هر گوشه ایران زمین، فریاد دادخواهی برخواهند آورد، امروز خروشانتر از ۲۶ آذر به میدان آمدید. شما سرآمد میدان و میدان داری هستید، دلاورمردانی که هم پایبند فراهم کردن گرمای خانه های هم میهنانشان در زمستان سرد هستند و هم دادخواه مطالبات بر زمین مانده خود و خانواده هایشان. دادخواهی که هر چند بر مدار قانون بود، اما برخورد ناجوانمردانه نیروهای نظامی، در عسلویه با رادمردان صنعت نفت، حکایت از آن دارد که، وزارت نفت سر آن ندارد که به خواسته های این زحمتکشان جامه عمل بپوشاند، گفته بودیم، ما را به هماوردی نخوانید، که سخت پشیمان میشوید، اما با برخورد امروز نشان دادید که، در پی هماوردید. و بر آنید که فریاد های ما را در گلو خفه کنید، اما خوب بدانید، هماوردی با ما پشیمانی در پی دارد، بزرگترین آتش ها از یک جرقه آغاز میگردد و بزرگترین خیزش ها با یک مشت گره کرده.
و شاید نیاز نباشد که یادآوری کنیم، که تیر از شصت رفته باز نیاید به شصت
بیش از شصت هزار نیروی رسمی نفت را به روز سیاه نشانده اید.
۱۱ هزار نیروی متخصص و کارا را که بخش زیادی از آنها نخبه های این سرزمین هستند، را در هاله ای از نا امیدی گرفتار کرده اید. با قانون ستمگرانه ای که در بخش مالیات بر درآمد کارکنان نفت بسته اید، سقفی که برای دریافتی کارکنان با سابقه بالا نشان کرده اید، پایبند نبودن به انجام ماده ده قانون اختیارات وزارت نفت، که دستکم بخشی از جامعه نفت را میتوانست از زیر خط فقر به بالا بکشد، با کور کردن انگیزه در کارکنان صنعت نفت، و با دلسرد کردن، همکارانی که در آستانه بازنشستگی هستند و کوله بار بیش از سی سال کارآزمودگی را بر دوش میکشند و میتوانند با آموزش نیروهای جوان صنعت نفت را جانی دوباره ببخشند، هم پشت پا به تولید سرانه ملی زده اید، و هم اینکه نام خود را به پتیارگی در تاریخ صنعت نفت نگاشته اید. بر این مدار بمانید که خودکرده را تدبیر نیست، زمانی به خود خواهید آمد که بسیار دیر شده است.
گفته بودیم،
یکصد گل سرخ، یک گل نصرانی
ما را ز سر بریده می ترسانی
ما گر زسر بریده می ترسیدیم
در محفل عاشقان نمی رقصیدیم
در محفل عاشقان خوشا رقصیدن
دامن زبساط عافیت برچیدن
در دست سر بریدهٔ خود بردن
در یک یک کوچه کوچه‌ها گردیدن

۱۴۰۱ / ۱۰/ ۲۷

شورای هماهنگی و همبستگی کارکنان رسمی صنعت نفت

کارگران هم پیمان - چهار شنبه ۲۸ دی ۱۴۰۱

************

گزارش کارگری از آنچه امروز در عسلویه بر کارگران اعتصابی گذشت:

حضور سنگین نیروهای سرکوبگر و بازداشت شش نفر

سلام
در مورد حوادث امروز عسلویه

از ساعت ۶:۴۵ نیروی انتظامی متشکل از ۴ ماشین سمند و چند ماشین شخصی و یک دستگاه سمند پلیس راهنمایی و رانندگی در جلوی پالایشگاه دوم مستقر شدند و همکاران که مستقر بودند رو تهدید کردند و همزمان با رسیدن اتوبوس های کارکنان کلیه کارکنان رو با تهدید به داخل پالایشگاه میفرستادن. چند نفر فرد بی هویت کریه المنظر لباس شخصی هم باتوم بدست منتظر مسئول خود که بین کارکنان حضور داشت بودند تا کسانی که خودداری می کنند رو بگیرند. رئیس مجتمع و حراست کاملا خودشون رو باخته بودند. نیروی اطلاعاتی سه نفر از بوشهر و رییس نیروی انتطامی هم حضور داشت. تعداد ۶ نفر از همکاران رو گرفتند و تهدید کردند. در نهایت رییس نیروی انتطامی از ماده ده صحبت کرد و گفت در حال پیگیری و اجراست؛ درحالیکه رییس مجتمع کلا از صحنه مجزا بود. رییس حراست با دروغگویی اعلام میکرد که پرونده ماده ده از دیشب طبق درخواست مجددا درحال پیگیری است. رییس نیروی انتطامی درخواست کرد کارکنان متفرق شوند ولی با عدم پاسخ مناسب از طرف کارکنان مواجهه گردید و منوط شد به ازادی همکاران قبل از اعزام و گرفتن تعهد. نهایت در ساعت حدود ۸ همکاران ازاد شدند و کارکنان متفرق شدند. تعدادی از همکاران رو هم درجاده اصلی روبروی پالایشگاه دوم جلوشون رو گرفتن که ملحق نشوند.
همزمان هم تعدادی از همکاران به دلیل اگاه شدن از حضور نیروی نظامی در جلوی پالایشگاه دوم به جلوی نفت و گاز پارس رفتند و تجمع بزرگتری تشکیل شد‌. لازم به ذکر است که همکاران ستاد بدون هیچگونه همکاری و بی خیال به محل کار خود رفتند که مایه شرمساری بود.

************

بیانیه پایانی گردهمایی سراسری کارکنان صنعت نفت

دیگر نان را به قیمت جان نمیخریم

گفته بودیم، بردباری ما مرز دارد، گفته بودیم پنبه ها را از گوشهایتان بیرون کنید، ما گفتیم و شما نشنیده گرفتید، اکنون سیلی شده ایم که میتوانیم همه چیز را با خود ببریم، نابود کننده و ویرانگر .
بنابراین نیست که ما، مانند شعله بسوزیم و تنها بسوزیم، شعله ای خواهیم شد که برای خاموش کردنمان باید سیل اشکهایتان جاری شود، گفته بودیم که با روان ما بازی نکنید.
از تصویب قانون ماده ده، نوزدهم اردیبهشت نود و یک، ده سال و ۲۵۰ روز گذشت، شنبه سیاه شهریور ۴۰۱ را تجربه کردیم، ۲۶ آذر را پشت سر گذاشتیم و اکنون زمان آن رسیده است که ریشه دروغگویی هایتان را بر آب بی ابرویی تان شناور سازیم، ۲۷ دی ماه روز پایان است، این بارش آغاز سیل بنیان کن دلاور مردان صنعت نفت است، تا کنون با جان دل هرآنچه را داشتیم، بی رنگ و ریا برای تولیدی گذاشتیم که سودش در جیب شما، سفره های خالی، آلودگی، بیماری و روانهای اشفته اش برای ما و خانواده های ما بود، بازی به نوبت. دیگر به هیچکس پاسخگو نخواهیم بود.
به خواسته های ما احترام بگذارید
۱. انجام بی چون و چرای، ماده ۱۰ قانون اختیارات و وظایف وزارت نفت
۲. بهبود جدول بدو استخدام ماده یاد شده به نحوی که همه کارکنان با هر شرایطی با توجه به تورم های کنونی از آن سود ببرند.
۳. پرداخت بک پی ده ساله برآمده از دیرکرد در انجام ماده ده طبق قانون
۴. اصلاح و بهبود وضعیت نابسامان خدمات درمانی وزارت نفت
۵. پرداخت بی کم و کاست پاداش پایان بازنشستگی همچون گذشته در وزارت نفت
۶. رسیدگی درخور و شایسته بازنشستگان صنعت نفت و بهبود زندگی این بخش از بزرگان صنعت نفت
۷. تعدیل بهنگام مدرک کارکنان و اسان نمودن چگونگی تعدیل
۸. ساماندهی سمت های کارکنان
۹. رسیدگی به وضعیت نابسامان و نگران کننده صندوق بازنشستگی نفت و اصلاح اساسنامه آن
ما را به هماوردی نخوانید، چون سخت پشیمان خواهید شد.

۱۴۰۱/۱۰/۲۷

شورای هماهنگی و همبستگی کارکنان رسمی صنعت نفت

************

گروه اتحاد بازنشستگان: اعتصاب و تجمع سراسری در نفت

به دنبال فراخوان قبلی شورای هماهنگی و همبستگی کارکنان رسمی صنعت نفت، از صبح امروز اعتصاب و تجمع دربسیاری از مراکز نفت و گاز آغاز شده است. تصویر فوق اعتصاب و تجمع کارکنان رسمی شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب واحد بهره برداری چشمه خوش را نشان می دهد./ سه شنبه ۲۷ دی ۱۴۰۱

به دنبال فراخوان قبلی شورای هماهنگی و همبستگی کارکنان رسمی صنعت نفت، از صبح امروز اعتصاب و تجمع دربسیاری از مراکز نفت و گاز آغاز شده است. تصویر فوق اعتصاب و تجمع کارکنان رسمی شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری را نشان می دهد./ سه شنبه ۲۷ دی ۱۴۰۱

تجمع اعتراضی کارکنان رسمی پالایشگاه گاز ایلام
کارکنان رسمی شاغل در پالایشگاه گاز ایلام دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع در اعتراض به عدم اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، مالیات، سنوات و غیره برگزار شده است. / سه شنبه۲۷دی ۱۴۰۱

تجمع اعتراضی کارکنان رسمی نفت در اهواز
امروز سه‌شنبه ۲۷ دی‌ماه ۱۴۰۱، کارکنان رسمی صنعت نفت در اهواز مقابل درب شماره ۳ شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب دست به تجمع اعتراضی زدند.     وعده وعید کافیه سفره ما خالیه!     وزیر بی‌لیاقت نمی‌خوایم نمی‌خوایم!     سه‌شنبه ۲۷ دی‌ماه

تجمع اعتراضی کارکنان رسمی شرکت نفت‌ و گاز پارس سه‌شنبه ۲۷ دی‌ماه ۱۴۰۱،
"کارکنان رسمی صنعت نفت خواستار اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، پرداخت بک‌پی مربوط به این قانون، حذف سقف حقوقی و پرداخت فوق‌العاده ویژه، حذف مالیات زیاد از حقوق‌ها، افزایش حقوق و دستمزد، پرداخت پاداش بازنشستگی، بهبود خدمات رفاهی و وضعیت بهداشت و درمان، ابطال اساسنامه صندوق نفت و رسیدگی به دیگر مطالباتشان هستند."

************

تجمع کارگران کارخانه روشن نباتی جهان

روز شنبه ۲۴دی ماه ۱۴۰۱، کارگران کارخانه روشن نباتی جهان در مقابل ساختمان استانداری زنجان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این کارگران با تجمع و حمل پلاکارد اعتراضی نسبت به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود از قبیل حق بیمه، معوقات حقوقی و سایر خسارت‌های وارده آنها اعتراض کردند.
یکی از کارگران روغن نباتی جهان گفت: "مسئولین باید پاسخگوی مطالبات ما در زمینه بیمه و معوقات باشند و خسارت های وارده به کارگران و خانواده هایشان را جبران کنند."

************

بازی به پایان رسید

گفته بودیم، بردباری ما مرز دارد، گفته بودیم پنبه ها را از گوشهایتان بیرون کنید، ما گفتیم و شما نشنیده گرفتید، اکنون سیلی خواهیم شد که همه چیز را با خود خواهد برد،نابود کننده و ویرانگر.
بنابراین نیست که ما، مانند شعله بسوزیم و تنها بسوزیم، شعله ای خواهیم شد که برای خاموش کردنمان باید سیل اشکهایتان جاری شود، گفته بودیم که با روان ما بازی نکنید. از تصویب قانون ماده ده، نوزدهم اردیبهشت نود و یک، ده سال و ۲۴۵ روز گذشت، شنبه سیاه شهریور ۴۰۱ را تجربه کردیم، ۲۶ آذر را پشت سر گذاشتیم و اکنون زمان آن رسیده است که ریشه دروغگویی هایتان را بر آب بی آبرویی تان شناور سازیم، ۲۷ دی ماه روز پایان است، چشم به راه سیل بنیان کن دلاور مردان صنعت نفت باشید، تا کنون با جان دل هرآنچه را داشتیم، بی رنگ و ریا برای تولیدی گذاشتیم که سودش در جیب شما، سفره های خالی، آلودگی، بیماری و روانهای آشفته اش برای ما و خانواده های ما بود، بازی به نوبت. دیگر به هیچکس پاسخگو نخواهیم بود.

اکنون این گوی و این هم میدان     قرار ما بیست و هفتم دی ماه    یک بار برای همیشه

همه جا     تهران، اهواز، عسلویه، ماهشهر، گچساران و همه مناطق نفتخیز و عملیاتی

۱۴۰۱/۱۰/۲۱

شورای هماهنگی و همبستگی کارکنان رسمی صنعت نفت

************

گروه اتحاد بازنشستگان: اعتصاب کارگران و رانندگان دستگاه های شرکت سامان سازان فولاد شادگان به روز سوم کشیده شد

کارگران و رانندگان دستگاه های بیل میکانیکی، لودر، کمپریسی و ... شرکت سامان سازان فولاد شادگان پس از تاخیر چندماهه در پرداخت حقوق، بیمه، مزایا ، عدم داشتن سرویس ایاب و ذهاب و ... امروز نیز دست از کار برداشته و به اعتصاب ادامه دادند.
کارگران اعتصابی خواهان افزایش حقوق، پرداخت به موقع و بدون تاخیر دستمزدشان هستند.

************

اردوی کار: کانون های بازنشستگان مخابرات سراسر کشور در مقابل مجلس

برای ساعت ۱۰صبح امروز ۲۰ دیماه کانون های بازنشستگان مخابرات سراسر کشور در مقابل مجلس اعلام تجمع داده بودند که متاسفانه با تشدید جو شدید امنیتی مانع از تجمع شدند و بعضی ازهمکاران مخابراتی را هم بازداشت کردند
- کانون بازنشستگان مخابرات استان خوزستان
- کانون بازنشستگان مخابرات استان فارس
- کانون بازنشستگان استان گیلان (لاهیجان)
- کانون بازنشستگان مخابرات استان چهارمحال بختیاری
- کانون بانشستگان مخابرات استان خراسان جنوبی
- کانون بازنشستگان مخابرات استان کرمان
- کانون بازنشستگان مخابرات استان قزوین
- نمایندگی بازنشستگان استان سیستان و بلوچستان
- کانون بازنشستگان مخابرات لرستان
- کانون بازنشستگان مخابرات استان البرز
- کانون بازنشستگان مخابرات استان کردستان
- کانون بازنشستگان مخابرات استان اردبیل
- کانون بازنشستگان مخابرات استان مرکزی اراک
- کانون بازنشستگان مخابرات استان گیلان
دور تا دور مجلس ماموره خیلی از دوستان اومدن اما نمیذارن جمع بشیم و مرتب متفرق میکنن یه بار به من تذکر دادند نرفتم بار دوم میخواست بندازه تو ون با هزار درد سر ولم کردند حالا دور تا دور محوطه پراکنده شدیم. بازنشسته خوزستانی درمحل

************

اردوی کار: آتش سوزی در شرکت لابراتوارهای سیانس

۲۰ دی ۱۴۰۱: آتش سوزی در شرکت لابراتوارهای سیانس در شهر صنعتی البرز استان قزوین در این سانحه متاسفانه ۴ نفر از کارکنان زحمت کش این واحد تولیدی فوت شدند و دو نفر از مصدومان هم به مراکز درمانی منتقل شدند.

************

گروه اتحاد بازنشستگان: تجمع کارکنان پتروشیمی مبین

زمان: سه‌شنبه ۲۰دی‌ماه از ساعت ۸ تا ۱۱ برگزار شد.
علت: عدم صداقت و شفافیت مدیرعامل و روسای امور جهت احقاق کارانه و تبدیل کل پرسنل بهره‌برداری به شیفت ۷-۷
نتیجه: مقرر شد یکشنبه هفته‌ی آینده ۲۵ دی‌ماه هئیت مدیره و نمایندگان هلدینگ برای پاسخگویی به منطقه عزیمت کنند و در صورت قانع نشدن کارکنان، این اجتماعات ادامه دار خواهد بود. درود بر هرآنکه حق خود را می‌داند و مطالبه می‌کند

************

دقایقی پیش لیلا حسین‌زاده به قید وثیقه از زندان اوین آزاد شد

شورای صنفی دانشجویان کشور خبر داد: #لیلا_حسین‌زاده به قید وثیقه از زندان اوین آزاد شد؛ وی بیش از ۴ ماه بود که بدون هیچ اتهام جدیدی در حالی که از بیماری خودایمنی رنج زیادی می‌برد در بازداشت موقت بود و هم‌اکنون وضعیت بیماری وی نگران کننده است.

************

اردوی کار: تجمع جمعی از کارگران کارخانه یدکی موتور واقع در شهرک صنعتی کاوه

جمعی از کارگران کارخانه یدکی موتور واقع در شهرک صنعتی کاوه در استان مرکزی در اعتراض به حداقل حقوق دریافتی خود امروز (دوشنبه ۱۹ دی ماه) مقابل کارخانه تجمع کردند.
این کارگران می‌گویند: حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ کارگر در کارخانه یدکی موتور با سوابق مختلف مشغول کارند که از میزان دریافتی دستمزد خود رضایت ندارند.
آن‌ها می‌گویند: همه ما در طول سالهای گذشته برای افزایش حقوق تلاش کردیم، طرح طبقه‌بندی مشاغل که از چندین سال پیش در این کارخانه اجراشده نیاز به بازنگری دارد.
به گفته کارگران؛ در حال حاضر طرح طبقه‌بندی مشاغل برای کارگران دیگر کارایی ندارد. بنابراین تقاضای بازنگری طرح طبقه‌بندی مشاغل مهم‌ترین خواسته‌ی کارگران طی سالهای گذشته بوده است.
کارگران یدکی موتور همچنین می‌گویند: بخش دیگری از مشکلات ما تغییر عناوین شغلی و قراردادهاست. به گفته‌ی کارگران، از ابتدای زمستان قردادها یک ماهه شده و امنیت شغلی کارگران به خطر افتاده است.

************

اردوی کار: اعتراض دسته جمعی کارگران فضای سبزنفت آغاجاری با مراجعه به وزارت نفت

این کارگران صبح امروز ۱۹ دی ماه در انتقاد به وضعیت بلاتکلیف شغلی خود از شهرستان امیدیه استان خوزستان راهی تهران شده و به ساختمان وزارت نفت مراجعه کردند.
دو نفر از مسئولان واحد استخدامی وزارت نفت در دیدار با نمایندگان کارگری فضای سبز نفت آغاجاری، حضور داشته و قرار شده وضعیت شغلی کارگران جایگزین فضای سبز شرکت نفت آغاجاری که تاکنون به صورت شرکتی، حجمی و قرارداد موقت کار کرده و هم اکنون با خروج پیمانکار وضعیت شغلی مشخصی ندارند، به صورت ویژه پیگیری شود.
این کارگران به یکی از خبرگزاری های دولتی گفتند ۲۵۶ چارت سازمانی خالی استخدامی در شرکت نفت آغاجاری وجود دارد که با واگذاری این جاهای خالی به ما ۶۳ کارگر امنیت شغلی ما تضمین می‌شود.

************

اعتصاب کارگران شرکت یدکی موتور و (فنرسازی خاو)

کارگران کارخانه قطعات یدکی موتور و فنرسازی «خاو» واقع در شهرک صنعتی ساوه، امروز دوشنبه ۱۹ دی به دلیل محقق‌نشدن مطالباتشان دست از کار کشیدند و در محوطه کارگاهی این شرکت اعتصاب کردند.

************

کذیبیه درباره اطلاعیه روابط عمومی- تجمع برگزار خواهد شد.

پیرو پیام درج شده در کانال مستقل کارگران هفت تپه برای تجمع اعتراضی در روز شنبه، بلافاصله مدیریت شرکت اطلاعیه ای سراسر کذب و ریاکارانه برای خنثی کردن اعتراض ما صادر کرده است. در این اطلاعیه کذایی و فریبکارانه گفته اند که همسانسازی را تا قبل از پایان سال انجام میدهند.
ما بار چهارم یا پنجم است از این وعده ها میشنویم. این اطلاعیه دروغین و فریبکارانه صرفا برای تحریف اذهان ما است. همکاران عزیز. فریب این وعده ها را نباید خورد.
سوال ما این است که چرا ناصری در روز تجمع در جمع ما حاضر نمیشود و پاسخگوی مطالبات نیست؟
چرا نمیگوید که آبان ماه یکسال از وعده هایش گذشت. حالا چند ماه دیگر هم گذشته و تازه الان اعلام میکند که تا پایان سال.
ما اگر قرار بود با اطلاعیه و بیانیه روابط عمومی گول بخوریم که اسممان کارگر هفت تپه نبود. حتی خود ناصری با خط و امضای خودش نامه صادر نکرده بلکه چند سطر بی اعتبار به امضای روابط عمومی صادر شده است. این هم کلک دیگری از دم و دستگاه هفت طرح.

همکاران عزیز.
روز شنبه (۱۷ دیماه) مقابل مدیریت گرد هم می آییم تا تصمیم گیری کنیم. از کانال مستقل که صدای برحق اعتراضات ماست تشکر میکنیم.

پیام همکار

منبع: کانال مستقل کارگران هفت تپه

************

ضرب و شتم و انتقال لیلا حسین زاده از زندان عادل آباد شیراز به زندان اوین

برادر لیلا حسین‌زاده در آخرین پست اینستاگرامی خود از ضرب و شتم و انتقال شبانه‌ی خواهرش خبر داده است:
دیشب بعد از طوفان رسانه ای در مورد حمایت از خواهرم لیلا ، نزدیک به نیمه های شب مامورین به زندان رفتند و به لیلا اعلام کردند که برای انتقال آماده شود و جواب لیلا اینگونه بود : یا آزادی یا هیچ کجا نمیام و مامورین با ضرب و شتم شدید و بصورت کشان کشان بدن بیمار لیلا را از زندان عادل آباد خارج کردند، امروز غروب لیلا از اوین تماس گرفت و تائید کرد که علاوه بر ضرب و شتم خیلی به او توهین کردند و در تهران قصد داشتند او را به قرچک بفرستند که با تهدید لیلا به اعتصاب غذا ، فعلا او را به بند زنان زندان اوین فرستادند. حال لیلا اصلا خوب نیست و سریعا باید بستری شود.

************

مرگ سه کارگر در آتش سوزی کانکس نگهبانی

سه کارگر بر اثر وقوع آتش سوزی در کانکس استراحت کارگران در یک واحد معدنی در اردکان استان یزد جان خود را از دست دادند.
این حادثه حوالی ساعت یک بامداد روز سه شنبه (۱۳ دی ماه) برای سه کارگرتبعه افغانستان رخ داده است.
ایران رکورد دار حوادث کار در جهان است. جان کارگر برای کارفرمای ایرانی در حدی ارزش دارد که روز زنده ماندنش فقط جیب های کارفرما را پر کند و روز مرگش هم هیچ هزینه ای از جمله تامین حداقلی زندگی خانواده کارگر را نداشته باشد و اصلا با بیمه نبودن کارگر دریافت سهمی از کارگر متوفی توسط خانواده او محلی از اعراب ندارد؛ چه کارگر به مرگ طبیعی مرده باشد چه بر اثر حوادث کار که کارفرما موظف به پرداخت خسارت است. در این میان کارگران افغانستانی که دیگر کار کردنشان هم جرم است چه رسد به پرداخت خسارت از سوی کارفرما.

************

در گرامیداشت خیزش دیماه و به یاد جانباختگان پرواز اوکراین

به نام "زن، زندگی، آزادی"

۱۸ دیماه ۹۸ جنایت بزرگی، مردم ایران و جهان را تکان داد. در این روز یک تراژدی بزرگ در تاریخ صورت گرفت، "شلیک دو موشک به یک هواپیمای مسافربری" کشتار ۱۷۶ سرنشین هواپیمای اوکراینی و نوزادی که هنوز بدنیا نیامده بود نفس را در سینه مردم جهان حبس کرد.
مردم جهان هنوز باور نمی کردند که چنین جنایتی، نه در جریان یک جنگ بین دو دولت بلکه توسط دولت «خودی» و عامدانه صورت گرفته باشد. مقامات حکومت خواستند این جنایت را انکار و کتمان کنند، بنابراین صحنه سازی های زیادی از طرف حاکمیت، در پذیرش مسئولیت این جنایت شروع شد.
ابتدا گفتند این جنگ روانی دشمنان علیه حکومت است، اما چون شواهد زیادی وجود داشت، مجبور شدند، این جنایت را با توجیه "خطای انسانی" بپذیرند.
خیزش دی ماه، عکس العمل مردم ایران در قبال این فاجعه انسانی بود.
مردم خشمگین و دادخواه، علیه حکومتی که مرتکب چنین جنایتی شده بود، به خیابان آمده و شعار "غلط کردید اشتباه کردید" و "کشته آبان ما، ١۵٠٠ نفر" سرداده و خواهان استعفای بالاترین مقامات حکومتی شدند.
شلیک به هواپیمای PS752 اکراین، سبب شد توجه مردم جهان، به چهار دهه جنایات جمهوری اسلامی علیه مردم ایران، جلب شود.
هر چند عاملان اصلی این جنایت، تا کنون پاسخی به خانواده های جانباختگان این جنایت ندادند، اما این تجمعات و سازماندهی توسط خانواده های دادخواه باعث شد، چهار دولت کانادا، انگلیس، اوکراین و سوئد، جمهوری اسلامی را ملزم به پاسخگویی در برابر این جنایت عامدانه، کرد. با این عنوان که در صورت عدم پاسخگویی از جانب جمهوری اسلامی، این پرونده به دادگاه لاهه راه خواهد یافت.
ما امضاکنندگان این بیانیه ضمن ابراز همدردی و تسلیت مجدد به خانواده جانباختگان، این جنایت را محکوم و از تلاش "انجمن خانواده های این پرواز، در ارسال پرونده به دادگاه بین المللی لاهه حمایت می کنیم.
ما خواهان قطع رابطه همه دولت های جهان با حکومتی هستیم که بجای پاسخگویی به این جنایت ، خانواده های جانباختگان را دستگیر، تهدید و آنها را مورد اذیت و آزار قرار داده است.
ما ادامه خیزش آبان و دیماه هستیم. ما فریاد "زن، زندگی، آزادی" هستیم و دیگر حاضر به قبول این بساط توحش، سرکوب و جنایت نیستیم. ما دادخواهیم و خواهان دستگیری و محاکمه عاملان این جنایت و دادخواه بیش از هفتصد نفری هستیم که در بیش از صد روز انقلابمان به قتل رسیدند و خواهان آزادی همه بازداشت شدگان اخیر و زندانیان سیاسی هستیم.
ما میتوانیم متحدانه این اوضاع را به نفع خود تغییر داده و عدالت اجتماعی را اجرا کنیم.
عاملان جنایات را به پای میز محاکمه کشانده و مهمتر اینکه دنیایی بسازیم عاری از ظلم، جنایت، بی عدالتی، فقر و فساد، خشونت و تبعیض و آپارتاید جنسیتی ما خواهان دنیایی آزاد و انسانی هستیم بنابراین سوگواری نمی کنیم.

"خود را برای ایجاد چنین جامعه ای سازمان میدهیم"

معلمان پیشرو - بازنشستگان آزادیخواه - فعالین دفاع از حقوق زنان - حامیان حقوق کودک و کودکان کار و خیابان - خانواده های دادخواه - کارگران معادن کرمان - کارگران نفت شاغل در پالایشگاهها - دانشجویان دانشگاه تهران و اصفهان - کارگران بازنشسته فولاد - بازنشستگان تامین اجتماعی و لشگری - جوانان پیشرو در تهران - هنرمندان زیر زمینی وحامی توماج - زندانیان سیاسی سابق - کامیونداران

************

حال عمومی لیلا حسین‌زاده در روز سیزدهم اعتصاب دارو رو به وخامت است

۱۳۵ روز از بازداشت #لیلا_حسین‌زاده دانشجوی کارشناسی ارشد رشته‌ی انسان‌شناسی دانشگاه تهران می‌گذرد. لیلا حسین‌زاده در تاریخ ۲۹ مردادماه در مقابل منزلش در تهران همراه با ضرب و شتم دستگیر شد. در بازپرسی دادسرای تهران حکم یک ساعت الی هفت روز جهت انجام تحقیقات را به او نشان دادند و پس از ۲۴ ساعت به اداره‌ی اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شد. پس از یک هفته روند تحقیقات و بازجویی‌های وی که در بازداشتگاه سروش شیراز انجام شد، به اتمام رسیده و به بند زنان زندان عادل‌آباد شیراز منتقل شد و از آن تاریخ در بازداشت موقت به‌سر می‌برد. بلاتکلیفی او در بند زنان زندان عادل‌آباد شیراز در حالی است که پزشکی قانونی پیش از این برای وی دو بار حکم عدم تحمل حبس قطعی به‌دلیل ابتلا به بیماری خودایمنی کرون صادر کرده است. در طی بیش از ۴ ماهی که از بازداشت وی می‌گذرد بیماری‌أش رو به وخامت گذاشته و علایم جدیدی همچون ورم و کبودی دست و پا، عارضه‌های پوستی و تاری دید بروز کرده است. باوجود درخواست این دانشجوی زندانی جهت اعزام به چشم‌پزشک، مسئولین زندان تا مدت‌ها از اعزامش ممانعت کرده بودند. پس از حاد شدن علایم موسوم به یووئیت چشمی که خطر از دست دادن بینایی را دارد، بالاخره پس از گذشت یک ماه و نیم از درخواست اعزام، به بیمارستان منتقل شد و تحت معاینه‌ی سه پزشک (گوارش، پوست و چشم‌پزشک) قرار گرفت. بنابه گفته‌ی برادر لیلا حسین‌زاده این معاینات چنان شتابزده بوده که چشم‌پزشک از معاینه‌ی کامل او به بهانه‌ی نبودن وقت کافی سرباز زده و دکتر پوست تشخیصی داده که ربطی به عوارض شایع بیماری خودایمنی وی ندارد. وی پس از انجام این معاینات به زندان بازگردانده شد. قرار بود یک هفته پس از مصرف داروهای تجویزشده توسط متخصص پوست بار دیگر برای انجام آزمایش‌های تخصصی مربوط به بیماری کرون به بیمارستان اعزام شود. در طی این مدت مشخص شد که یکی از قرص‌های تجویزشده حاوی کورتون دوز بالا است. این درحالی است که داروی کورتون عوارض بیماری خودایمنی را پوشانده و نتیجه‌ی آزمایشات را متأثر می‌کند. لیلا حسین‌زاده در واکنش به این فریبکاری پزشکی، از تاریخ ۲۹ آذرماه دست به اعتصاب دارو زده و اعلام کرد در پروسه‌ی درمان زیرنظر سازمان زندان‌ها شرکت نخواهد کرد.
طبق اعلام نظر کمیسیون پزشکی قانونی که در تاریخ ۱۸ خرداد به شعبه‌ی یک اجرای احکام دادسرای تهران ارسال شده است، لیلا حسین‌زاده باید حداقل ۳ ماه در خارج از زندان زیر نظر پزشک متخصص تحت درمان قرار گیرد. باوجود ارسال نامه از سوی دادسرای تهران به بازپرسی شیراز در تاریخ ۱۸ مهر که مبتنی بر نظر کمیسیون پزشکی قانونی است، همچنان قرار بازداشت موقت او فک نشده است.
از آغاز اعتصاب داروی لیلا حسین‌زاده عوارض گوارشی بیماری‌ او همچون خونریزی و درد شدید در ناحیه‌ی شکم تشدید شده است. همچنین اختلال دید و درد شدید چشم‌ها، کبودی‌های دست و عارضه‌های پوستی در قسمت پا از دیگر عارضه‌های مصرف نکردن داروها و عدم رسیدگی پزشکی است که هر روز رو به وخامت می‌رود.
محرز است که محرومیت از رسیدگی پزشکی عوارض برگشت‌ناپذیری برای بیماری‌های خودایمنی دارد. جان لیلا حسین‌زاده در معرض خطر جدی است و هر چه زودتر باید آزاد شود.

************

اعتصاب در پالایشگاه آبادان

امروز شنبه ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۱، کارکنان رسمی شاغل در پالایشگاه نفت آبادان در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان مجدداً و مطابق فراخوان از پیش اعلام شده مقابل ساختمان مرکزی شرکت پالایش نفت آبادان دست به تجمع زدند.
کارکنان رسمی صنعت نفت خواستار اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و پرداخت بک‌پی آن، حذف مالیات زیاد از حقوق‌ها، حذف سقف حقوقی، افزایش حقوق و دستمزد، پرداخت پاداش بازنشستگی، بهبود خدمات رفاهی و وضعیت بهداشت و درمان، ابطال اساسنامه صندوق نفت و رسیدگی به دیگر مطالباتشان هستند.

************

"ما دیگر آن کارمندان مظلوم نیستیم"

درود بر روان زخم خورده کارکنان صنعت نفت
کارکنانی که با هر مدرک و هر سمتی که هستند در این ده سال انقدر مورد بی مهری قرار گرفته اند که زخم های زندگیشان با اجرای چند باره ماده ده هم بهبود نخواهد یافت.
روی سخن ما نه تنها با وزیر بلکه با همه کسانی هست که اندک دستی در ستم بر کارکنان زحمتکش صنعت نفت دارند. تورم افسار گسیخته‌ای که سالها گریبانمان گرفته و بیشتر سازمانها هر کدام بیش از چند بار با افزایش دریافتی کارکنانشان به رضایتمندی نسبی دست یافته اند. در صورتی که کارکنان صنعت نفت بوده اند که از قافله افزایش دستمزدها عقب مانده اند.
وزارت نفت نه تنها از اجرای قانونی که ده سال پیش تصویب شده است سر پیچی نموده بلکه در این دهه فقط یک بار با افزودن مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به کارت حقوق، صورت مسأله را پاک نموده است.
ما پیش از این هم گفته ایم، مشکل کارکنان زحمتکش صنعت نفت، فقط اجرای قانون عقب افتاده ماده ۱۰ نیست، مشکل ما ظلمی است که بیش از ده سال بر ما روا داشته اید. ماده ده اگر هم به درستی اجرا گردد، کارکنان با مدرک زیر لیسانس نه تنها از آن هیچ سودی نخواند داشت، بلکه زیان هم خواهند دید، ما افزایشی فراتر از ماده ده نیاز داریم، دریافتی بن کارت های ما در مناطق عملیاتی سراسر ظلم است بر این کارکنان، پاداش سنوات و آن هم از پس اندازی که از جیب کارمندان نفت برداشته شده، فقط بازی کودکانه با سکه هاست.
ما کارکنان رسمی صنعت نفت حق خود را گدایی نمی‌کنیم که بخواهید با اندک چیزی ما را از در خود برانید، اگر شما در پی ارزش خود در میان نهاد های حکومتی نیستید، ما برای خود و خانواده هایمان و کاری که انجام می‌دهیم و دستمزدی که در برابر انجام کارهای طاقت فرسا در شرایط ناهنجار کاری و بدور از خانواده انجام میدهیم، ارزش قائلیم.
ما کارمندان رسمی صنعت نفت خواهان اجرای کامل ماده ده، افزایش دستمزد همکارانمان با مدرک پائینتر از لیسانس، افزایش مبلغ بن کارتها، به ویژه در مناطق عملیاتی، افزایش پاداش سنوات و همچنین، برداشتن سقف حقوق هستیم و بر خواسته‌هایمان پافشاری خواهیم کرد.
شاید خوب میدانید که ما دیگر آن کارمندان مظلوم نیستیم که هر گونه ظلمی را بر ما روا دارید، بلکه با مطالبه گرانی روبرو هستید که با همبستگی که در این بازه زمانی برای خود ساخته اند توان آن را دارند که هرانچه را بخواهند انجام دهند، پیش از انکه خشم ما را برانگیزید، در اندیشه خشنودی، کارکنان زیرمجموعه وزارت نفت باشید.
شاید زمان دلجوئی از کارکنان انقدر کوتاه باشد که فرصت پشیمانی هم نداشته باشید.
ما زنده از انیم، که آرام نگیریم
موجیم که اسودگی ما عدم ماست

قرار ما ۰۰: ۱۰ ۱۴۰۱/۱۰/۱۰

۱۴۰۱/۱۰/۰۸

شورای هماهنگی و همبستگی کارکنان رسمی صنعت نفت (بازنشستگان و شاغلین)

************

تداوم اعتصاب دارو لیلا حسین‌زاده در زندان: حال او رو به وخامت است

حال جسمانی لیلا حسین‌زاده بعد از ۹ روز اعتصاب دارو رو به وخامت گذاشته است.
لیلا حسین‌زاده از ۲۹ آذر در اعتراض به «فریب‌کاری پزشکی» در روند بررسی درمانش در زندان و دریافت نکردن داروی مناسب اعتصاب دارو کرده است. او در یک پیام صوتی از زندان عادل‌آباد شیراز گفته بود که یک قتل حکومتی خاموش علیه او در جریان است.
به گفته برادرش به دنبال ۹ روز اعتصاب دارو «درد چشم‌های او شدید شده، التهابات و بثورات پوستی که یکی از عوارض بیماری او است به شدت زیاد شده و حتی کف پاهایش درگیر جوش‌ها و التهابات پوستی شده که راه رفتن را برایش مشکل کرده است.
ماموران امنیتی ۲۹ مرداد لیلا حسین‌زاده را با خشونت در مقابل خانه‌اش دستگیر کردند. قرار بازداشت موقت او را بدون توجه به گواهی پزشکی قانونی مبنی بر عدم تحمل کیفر در نیمه آبان بار دیگر تمدید کردند.
برادر لیلا حسین‌زاده مسئولان قضایی و زندان عادل‌آباد شیراز را مسئول حفظ جان و سلامت این فعال دانشجویی زندانی دانست.

************

گروه اتحاد بازنشستگان: اعتصاب کارکنان پتروشیمی آبادان

بنابر اخبار‌ منتشرشده، کارکنان پترویشیمی آبادان در اعتراض به نامه‌های تهدیدآمیز برای کارکنانی که در تجمعات قبلی حضور داشتند از روز گذشته به صورت پراکنده دست از کار کشیده و اعتصاب کرده بودند، ولی صبح امروز دیگر کارکنان نیز به اعتصاب پیوستند و هم اکنون مجتمع در حالت شات‌داون است. / دوشنبه ۵ دی ۱۴۰۱

************

اردوی کار: نیروهای امنیتی رژیم با لشکرکشی گسترده مانع تجمع کارگران پالایشگاهی در عسلویه شدند

در پاسخ به فراخوان سوم دی ماه فعالین ارکان ثابت در فازهای پالایشگاهی مختلف به تجمع و اعتصاب، در عسلویه از ساعت هفت و ربع صبح سوم دی ماه خودروهای انتظامی، نیروهای لباس شخصی و تعداد بسیار زیادی خودرو با پلاکهای شخصی با شماره های غیر محلی در میدان کاکتوس مستقر شدند بطوریکه هر چند متر یک خودرو انتظامی از درگاه ورودی اصلی پارس جنوبی تا اطراف میدان کاکتوس مستقر بودند و با این لشکر کشی مانع برگزاری تجمع کارگران شدند. نیروهای سرکوبگر گروهی از کارگران معترض را بازداشت کردند.

************

اردوی کار: اعتصاب و تجمع کارکنان شرکت اخوان

اعتصاب و تجمع اعتراضی کارکنان شرکت اخوان در شهرک صنعتی عباس آباد پاکدشت با شعار:
«اگه با هم یکی نشیم یکی یکی تموم می‌شیم»
حدود ۶۰۰ نفر از کارکنان این شرکت که در حوضه تولید لوام خانگی، گاز هود سینگ فر فعالیت میکنند، امروز دست از کار کشیده و در محوطه شرکت شعار اعتراضی سر می‌دادند.

************

چشم به راه خشم ما در دهم دی ماه باشید

اطلاعیه مهم شورای هماهنگی و همبستگی کارکنان رسمی صنعت نفت

ما را ز سر بریده می ترسانی
ما گر زسر بریده می ترسیدیم
در محفل عاشقان نمی رقصیدیم
در محفل عاشقان خوشا رقصیدن
دامن زبساط عافیت برچیدن
در دست سر بریدهٔ خود بردن
در یک یک کوچه کوچه‌ها گردیدن

از جنگ نمیگوئیم که پیشکسوتانمان چه کشیدند، از آلودگی ها نمیگوئیم، از سرطانهای ریه، از گاز هیدروژن سولفورو، که یک دم آن برابر است بامرگ، از انفجارها، از شرجی و گرمای جنوب در پالایشگاها، و سکوهای نفتی، از خانواده هایی که نیمی از سال را بدون حضور پدر سر میکنند، از زمستانهای سخت، و سرمای کوهستانها و کار بر روی خطوط انتقال، فقط برای آسایش مردم سرزمینم، دگر از چه بگوییم، همواره نجابتمان ما را بر آن داشت که همه این سختی ها را بر دوش کشیم و دم بر نیاوریم، تا ستمگران و زالو صفتان انگل وار به بدنه صنعت نفت و گاز بچسپند و خون زحمتکشان این صنعت را بمکند، زحمتکشانی که اگر یک روز در انجام کارهایشان کاهلی کنند اقتصاد و صنعت کشور رو به تباهی خواهد رفت،
قانونگذارانمان بجای تصویب قوانینی که باعث گردد که درآمد سرانه ملی را افزایش دهند و قشر آسیب پذیر را به سطح پذیرفته شده ای از درآمد برساند، تلاش میکنند با عدالت خود ساخته ای که فقط در ذهن خودشان میگنجد، با همسان سازی درآمدها، قشر متوسط را همسطح قشر اسیب پذیر جامعه نمایند، قوانینی که فقط از ذهن بیمار یک دیوانه میتواند تراوش نماید.
در کجای جهان اندوخته های سالهای خدمت کارکنان را بعد از چندین سال خدمت بدون در نظر گرفتن سود و بهره وری اقتصادی به تاراج برده و ته مانده آن را با منت در کف دست بازنشسته میگذارند؟
از جان صنعت نفت چه میخواهید؟، چه به روز صندوق ذخیره بازنشستگی آورده اید؟ بهداشت و درمان صنعت نفت را که روزگاری زبانزد عام و خاص بود به جائی رسانیده اید که کارمند نفت از رسمی بودن خود پشیمان است، روان کارمند صنعت نفت را با هزار درد به چالش کشیده اید.
متخصصینی که در همسایگی ما، در همین کشورهای عربی برای جذب آنها فرش قرمز پهن میکنند، اما غیرت ایرانی روا نمیدارد که برای رفاه خود و خانواده به دامن بیگانگان پناه ببرند تا از سهم مردم سرزمینش از میدان های مشترک به تاراج نرود، غیرت و مردانگی این نیست که نگران هجوم خیالی دشمنان باشی که شاید هیچگاه نباشند، بلکه مردانگی این است که نگذاری منابع وثروت کشور، نخبگان و مغزهای آگاه را به تاراج ببرند.
بیش از ده سال است که با اجرا نکردن قانونی که در مجلس تصویب شده بود دست در جیب کارمند صنعت نفت بردید، و کاری کردید که کارمند نفت پس از نیمه ماه به گدایی بیفتد و برای تامین نیازهای پیش پا افتاده زندگی، از هر کس و ناکس قرض بگیرد و یا با وامهای اضطراری دریافتی هر سالش، از سال پیشش کمتر باشد. هنوز یک هفته از ۲۶ آذر نگذشته است که اندیشه های پلیدتان از آستینهای دیگر سر براورده ودر اندیشه تاراج ته مانده جیب کارمند نفت هستید.
یا نادان هستید و از قدرت همبستگی کارکنان صنعت نفت و گاز و پتروشیمی آگاه نیستید و یا آنچنان خودخواه و خود شیفته که نمیخواهید فریادهای آماده غرش را بشنوید، اگاه باشید که فرو ریختن کاخهای ستمگری شما نزدیک است، با دم شیر بازی میکنید، بدانید که این شیرخفته در آستانه خرد کردن استخوانهای نه چندان سخت شماست، این گوی و این هم میدان، بتازید تا بتازیم.
۱۰/۱۰/ ۱۴۰۱ را بخاطر بسپارید، آغازی دگر خواهیم داشت!
ما را بر آن داشته اید که دراندیشه فرو ریختن کاخهای بی بنیانتان باشیم، چشم به راه خشم ما باشید که کوبنده خواهیم بارید.
ما زنده ز آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست.

۱۴۰۱/۱۰/۰٢

شورای هماهنگی و همبستگی کارکنان رسمی صنعت نفت

************

شورای بازنشستگان ایران: در تعیین مزد، "درصد" فریب است!

آقای صالح‌آبادی رئیس بانک مرکزی در بخشی از صحبت‌هایش وقتی قصد واکاوی ریشه‌های تورم سنگین سال جاری را داشت، اینگونه گفت: «افزایش دستمزد ۵۷ درصدی امسال رقم عجیب و غریبی بود و به هیچ وجه سال آینده چنین افزایشی نخواهد بود. دولت قطعاً افزایش حقوق را کنترل می‌کند و قطعاً افزایش این عدد نخواهد بود.»
اظهاراتی بی‌سابقه، تعجب‌برانگیر و کاملا مداخله‌جویانه و غیر کارشناسی از رئیس بانک مرکزی که اساسا" موضوع مرتبط با تعیین حداقل دستمزد در حوزه فعالیت و اختیارات ایشان نیست!
57درصدی که ایشان فکر میکند زیاد بوده رقمی ست که در ظاهر بزرگ است اما وقتی به حقوق دومیلیون‌و ٦۵۰ هزار تومانی حداقلی‌بگیران ۱۴۰۰ اضافه می‌شود، تازه می‌شود پنج‌میلیون‌و ۵٨۰ هزار تومان. عددی بسیار کمتر از هزینه‌های سبد معیشت در سال ۱۴۰۱.
با فاکتور درصد نمیتوان کارگران شاغل و بازنشسته را فریب داد. هزینه سبد معیشت خانوار قابل محاسبه و مشخص است. حداقل افزایش طبق هزینه های واقعی زندگی ملاک ست، نه درصدها.
درصدی که بعد از اعمال افزایش، میزان حقوق همچنان چند برابر کمتر از حداقل معیشت باقی بماند چه ارزشی دارد؟!!

اعتراضات اعتصابات سراسری     دستمزد مطابق سبدمعیشت

************

اعتصاب کارگران شرکت مس سرگز جیرفت

روز پنجشنبه اول دی ماه، کارگران شرکت طلایه داران مس سرگز اسفندقه جیرفت، برای سومین روز متوالی دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
دلیل اعتصاب کارگران این شرکت که از روز سه شنبه بیست و نهم آذر آغاز شده است، اعتراض به پایین بودن میزان دستمزد و عدم رسیدگی به مطالبات دیگر خود بوده است.
رئیس سازمان صمت جنوب کرمان بر اساس آنچه مدیر عامل شرکت مس سرگز اذعان داشته، گفت:علاوه بر اینکه حقوق کارگران طبق قانون کار پرداخت شده است، در کنار آن بسته های حمایتی و اضافه کار هم به آنها تعلق گرفته، اما کارگران دستمزد خود را متناسب با تورم و هزینه های زندگی نمی دانند.

************

فراخوان تجمع کارکنان بانک شهر

مکان: میدان فردوسی درب ساختمان مرکزی بانک شهر
زمان: دوشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۰ صبح
فراخوان تجمع کارمندان شرکتی بانک شهر بدلیل تبعیض و بی عدالتی محض در بکارگیری متصدیان پیشخوانهای بانک شهر با تحصیلات عالیه دانشگاهی و حداکثر میزان ساعت کاری بدون هیچ تعطیلی و پرداخت حداقل حقوق قانون کار، بدون هیچ گونه مزایایی.

************

اعتصاب در مبین سازه

۳۰۰ نفر از کارکنان شرکت مبین سازه کشتی‌سازی بندرعباس که مسئول ساخت سکوهای نفتی است امروز شنبه ۳ دی ماه ۱۴۰۱ دست به اعتصاب زدند

************

اعتصاب سراسری کارکنان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

اعتصاب سراسری کارکنان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در اعتراض به مشکلات معیشتی و سطح نازل حقوق. در شهرهای یزد، جغتای، تاکستان، رامهرمز، الیگودر، دورود، مشهد، ایذه، خلخال، خرمدشت و ازنا

__________________

برای مطالعه مجموعه اخبارهای قبلی ١- (اینجا)    و ٢- (اینجا)    و ٣- (اینجا)    و ۴- (اینجا) کلیک کنید.