افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، مصاحبه و مطالب کارگری


اخبار کارگری                                                                                                                        پنجشنبه ٣۱ خرداد ۱۴۰٣ - ۲۰ ژوئن ۲۰۲۴


تاخیر ۵ ماهه در پرداختِ دستمزد کارگران راهسازی «بجستان به فردوس»

کارگران شاغل در پروژه راهسازی «بجستان به فردوس» حدود ۵ماه معوقات مزدی طلبکارند.

***********

سیروس فتحی از زندان لاکان رشت آزاد شد

خبرها حاکی از این است که سیروس فتحی، همسر شریفه محمدی، فعال کارگری امروز پنجشنبه سی و یکم خردادماه، با تامین قرار کیفری از زندان لاکان رشت آزاد شد.

***********

بازهم حوادث کار؛ جانباختن یک کارگر در کارخانە فولاد سراب چنگایی

بر اثر نقص فنی جرثقیل و سقوط ناگهانی شمش آهن در کارخانە فولاد، یک کارگر اهل روستای سراب یاس خرم‌آباد جان خود را از دست داد.
روز پنجشنبە ۳۱ خردادماه ۱۴۰۳، «میلاد کمالی» کارگر ۳۰ ساله اهل روستای سراب یاس خرم‌آباد، در حین کار در کارگاه فولاد سراب چنگایی جان خود را از دست داد. بر اساس گزارش‌ منتشر شده، این حادثه دلخراش بر اثر نقص فنی جرثقیل و سقوط ناگهانی شمش آهن ۲۴ تنی بر روی سر آقای کمالی رخ داده است. متأسفانه شدت ضربه وارده به حدی بود که این کارگر جوان جان خود را در دم از دست داد.

***********

تجمع اعتراضی بازنشستگان وزارت بهداشت

تجمع اعتراضی بازنشستگان وزارت بهداشت مقابل صندوق بازنشستگی تهران با شعار مدیر بی لیاقت استعفا، استعفا! اینجا و اینجا کلیک کنید.

چهارشنبه ۳۰ خردادماه ۱۴۰۳

***********

تجمع اعتراضی بازنشستگان

‌‏یورش به تجمع بازنشستگان بانک «ملت»! اینجا کلیک کنید.
هجوم نیروهای امنیتی به تجمع امروز کارمندان بازنشسته ی بانک "ملت" در برابر شعبه ی مرکزی تهران، به بازداشت شماری از بازنشستگان انجامید.
تجمع در اعتراض به کارکرد صندوق "تأمین آتیه ی کارکنان بانک ملت" و پایمال شدن و حیف و میل نمودن‌حقوق بازنشستگان این بانک انجام شده بود.
تهران، وضعیت ساختمان فرصت (بانک ملت) تعداد مامورین و لباس شخصی‌ها خیلی زیاد است و اجازه حتی ایستادن در یک کیلومتری ساختمان فرصت را نمی دهند

تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان پیگیر و متحد کشوری، تامین، مخابرات کرمانشاه در سه شنبه اعتراض مقابل صندوق بازنشستگی اینجا اینجا کلیک کنید.

سه شنبه ۲۹ خرداد

***********

وخامت حال رضا اقدسی، فعال کارگری محبوس در زندان اوین

جانِ رضا اقدسی، فعال کارگری در خطر است!
جمهوری اسلامی مسئول جان اوست!

از حدود دو سال پیش، "رضا اقدسی"، فعال کارگری در زندان دچار اختلال حمله‌ی وحشت شده و روان‌پزشک تشخیص داده این بیماری به‌دلیل تحمل اضطراب شدید بروز پیدا کرده است. درصورت بروز حمله‌ی وحشت، اقدسی توان راه‌رفتن و تکان‌دادن دست‌ها و پاهای خود را ازدست می‌دهد. "رضا اقدسی" هم‌چنین از سال‌ها پیش به‌دلیل فشار روانی ناشی از موج انفجار در جنگ، دچار حالات شبه‌هذیانی می‌شود و با کسی که در ذهن اوست گفت‌وگو می‌کند.
روان‌پزشک تأکید کرده که هر عامل اضطراب‌زا او را دچار فلج عضلانی می‌کند. خانواده بارها این مسئله را با مسئولان زندان در میان گذاشتند و جز بی‌توجهی و توهین پاسخی نگرفتند.
علاوه بر عوارض ناشی از موج انفجار جنگ هشت‌ساله، دو فرزند "رضا اقدسی" دچار بیماری‌های سختی هستند که همین موضوع فشارهای روانی را بر این فعال کارگری شدت بخشیده است.

***********

تجمع اعتراضی بازنشستگان

بازنشستگان خوزستان همچنان در میدان!
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان پیگیر تامین اجتماعی اهواز خوزستان مقابل سازمان واقع در میدان کارگر در یکشنبه اعتراض.

گرمای سوزان و طاقت فرسای هوا نیز حریف بازنشستگان نشد!
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان پیگیر تامین اجتماعی شوش، کرخه و هفت تپه مقابل سازمان در یکشنبه اعتراض.

تجمع اعتراضی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی کرمانشاه
برخی از شعارها:
تجمع،اعتراض، حق مسلم ماست / بیکاری، تورم، بلای جان مردم / حاصل کار دولت، غارت جیب ملت / هم مجلس، هم دولت، دروغ میگن به ملت / فقط کف خیابون، بدست میاد حقمون / اتحاد،اتحاد ، علیه فقر و فساد

زن و مرد برابرند، متحد و دلاورند!
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان پیگیر تامین اجتماعی تهران مقابل سازمان در یکشنبه اعتراض اینجا کلیک کنید.

تجمع اعتراضی بازنشستگان صنایع فولاد اصفهان
امروز یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ بازنشستگان صنایع فولاد اصفهان در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد این شهر دست به تجمع زدند.

یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳

***********

اعتراضات خیابانی همچنان ادامه دارد"

امروز ۲۶ خرداد در کنار چهارمین روز اعتصاب و تجمع کارگران شهرداری زاهدان، گرو‌ه‌های دیگری برای پیگیری مطالبات صنفی‌شان راه نیابان را برگزیدند.
بازنشستگان کشوری در اعتراض به عدم اجرای همسان‌سازی دستمزدها و دیگر مطالباتشان در مقابل دفتر نماینده مجلس همدان دست به تجمع زدند.
همچنین متقاضیان مسکن ملی کوی کوثر در اراک، در اعتراض به قیمت‌گذاری ناعادلانه، تاخیر در تحویل و دیگر مشکلات این طرح مقابل استاندارای استان مرکزی دست به تجمع زدند.

***********

ادامه اعتراضات هفتگی کارکنان رسمی شرکت نفت فلات قاره در لاوان

این هفته نیز کارکنان عملیاتی معترض جنوب در شرکت نفت فلات قاره در لاوان درادامه اعتراضات پیشین خود، برای پیگیری مطالبات خود تجمع اعتراضی برپا کردند.
اهم مطالبات: حذف نفوذی‌ها و مدیران فاسد و نالایق، حذف سقف‌حقوق، حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی، اجرای کامل ماده۱۰و پرداخت معوقات آن، عدم تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی، استرداد مازاد مالیات کسر شده، اجرای سریع قانون بودجه۴۰۳ و اصلاح مالیات، اعمال هرچه سریعتر اپریزال‌ها این ها مطالبات فوری و سراسری کارگران رسمی شاغل در نفت است

شنبه بیست و ششم خرداد ۱۴۰۳

***********

پنجمین اعتصاب کارگران شهرداری "سربندر"

کارگران شهرداری "سربندر" برای پنجمین روز متوالی در اعتراض به وضعیت معیشتی خود، با توقف کلیه فعالیت‌های شغلی دست به اعتصاب زدند.
این کارگران نسبت به عدم دریافت سه ماه معوقات مزدی و همچنین عدم پرداخت بیمه، معترض هستند. با وجود گرمای شدید هوای خوزستان و به خطر افتادن سلامتی مردم و بهداشت شهری در اثر رها شدن زباله ها در محیط زندگی، تاکنون مسئولان و پیمانکاران شهرداری نه پاسخگوی مطالبات کارگران هستند و نه به وضعیت زندگی و محیط زیست مردم اعتنایی دارند.

پنجشنبـــه ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۳

***********

تجمع و اعتصاب کارگران شهرداری زاهدان به دلیل عدم دریافت دستمزد

روز پنجشنبه بیست و چهارم خرداد ماه، کارگران شهرداری منطقه ۳ زاهدان، در اعتراض به عدم دریافت دستمزد، همزمان با اعتصاب در مقابل سازمان خدمات شهری این شهر، تجمع اعتراضی برپا کردند.
به نوشته خبرگزاریهای بلوچستان ، حقوق این کارگران و حق بیمه آن‌ها، از ابتدای سال جاری تاکنون از سوی شهرداری پرداخت نشده است.

***********

تجمع و اعتصاب کارگران شرکت پتروشیمی دماوند

جمعی از کارگران پتروشیمی دماوند روز چهارشنبه ۲۳ خرداد ماه ۱۴۰۳، به‌دلیل عدم پرداخت حقوق‌هایشان دست به اعتصاب زده‌ و در محل کار خود تجمع کردند.
به‌ گفته‌ی کارگران معترض، علت این موضوع بسته‌شدن حساب‌های پتروشیمی دماوند به‌خاطر بدهی به شرکت ملی گاز ایران است. این کارگران علاوه بر خواست حذف شرکت های پیمانکاری خواهان انعقاد قرارداد مستقیم، یکسان سازی دستمزدها و برقراری طرح اقماری ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت هستند. همچنین کارگران پتروشیمی علاوه بر موضوع قراردادها و لزوم دائمی شدن آنها، خواستار پرداخت مزایای رفاهی که به سایر شرکت های منطقه تعلق گرفته می باشند. گفتنی است از خواسته های دیگر این کارگران، اجرای کامل طرح طبقه‌بندی مشاغل؛ پرداخت بدی آب و هوا و پرداخت پاداش بهره وری نفت می باشد.

***********

مریم زلکی با سپردن وثیقه بطور موقت از زندان آزاد گردید.

مریم زلکی از بازداشت شدگان تجمع متحدانه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری، فرهنگیان و تامین اجتماعی اهواز که همراه با خانواده هایشان، درب اداره کل سازمان تامین اجتماعی خوزستان-اهواز صورت گرفت بعد از ۴۰ روز بازداشت و زندان، با سپردن وثیقه تا موعد رسیدگی دادگاه به پرونده، بطور موقت از زندان آزاد گردید.

***********

سه شنبه اعتراض و فریادهای بازنشستگان پیگیر

سه شنبه اعتراض و فریادهای بازنشستگان پیگیر و متحد کرمانشاه:
فریاد، فریاد از اینهمه بیداد!
روسری رو رها کن، فکری به حال ما کن!
بیکاری، تورم، بلای جان مردم!
معلم زندانی آزاد باید گردد!
کارگر زندانی آزاد باید گردد!

تجمع اعتراضی سراسری متحدانه و مشترک بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی و مخابرات کرمانشاه در اعتراض به فقر، تورم و گرانی، حقوق ناچیز و اسفبار، فساد و غارت، تبعیض و نابرابری در سه شنبه اعتراض. اینجا کلیک کنید.

سه‌شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳، بازنشستگان تجمع اعتراضی پرشماری را مقابل ساختمان برنامه و بودجه در تهران برگزار کردند. بازنشستگان ۱۴۰۰ نیز در این تجمع اعتراضی حضور داشتند.
بازنشسته‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ تاکنون نتوانسته‌‌اند از مزایای رتبه‌بندی بهره‌مند شوند زیرا صندوق بازنشستگی کشوری احکام رتبه بندی را برای بازنشسته‌های مشمول به اجرا نگذاشته است./ رادیو زمانه
قدرت ما جمع ماست، رتبه بندی حق ماست!
تصاویر دیگری از تجمع اعتراضی بزرگ بازنشستگان ۱۴۰۰ ، در تهران مقابل برنامه بودجه. اینجا و اینجا و اینجا و اینجا کلیک کنید.

سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳

***********

تجمع پرستاران شیرازی در مقابل استانداری فارس

تجمع پرستاران شیرازی در مقابل استانداری فارس و اعتراض به نحوه ی اجرای قانون تعرفه گذاری و اضافه کار اجباری و ارزان و هم چنین معوقات چندین ماهه. اینجا کلیک کنید.

***********

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات

تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان مخابرات تبریز در برابر شرکت مخابرات استان آذربایجان شرقی، کردستان و شهرستان بیجار کردستان در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی استخدامی و رفاهی ۱۳۸۹ و پایمال شدن حقوق قانونی و مسلم خود در دوشنبه اعتراض.
اینجا کلیک کنید.
تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات در زنجان با فریاد: اینجا کلیک کنید.
تجمع بازنشستگان مخابرات اصفهان همزمان با سایر شهرها علیه شرایط نابسامان معیشت و درمان و عدم اجرای آیین نامه ۸۹ اینجا کلیک کنید.

دوشنبه ۲۱ خرداد ۴۰۳

***********

تهران: تجمع اعتراضی صدها معلم بازنشسته سال ۱۴۰۲ در مقابل وزارت آموزش و پرورش

در اعتراض به اهمال و کوتاهی وزارت آموزش‌وپرورش و سازمان بازنشستگی کشوری در انجام تکالیف قانونی و تاخیرهای متعدد در انجام تعهدات خود صدها معلم از نقاط مختلف کشور امروز در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.
خواسته‌های این معلمان:
۱. پرداخت پاداش بازنشستگی که یک سال تاخیر داشته است.
۲. پرداخت معوقات حقوق مربوط به زمان شاغلی.
۳. اجرای صحیح، کامل و سریع قوانین برای محاسبه حقوق بازنشستگی.
۴. پرداخت معوقات حقوق مربوط به زمان بازنشستگی.
۵. پرداخت معوقات تغییر رتبه در زمان شاغلی.
۶. اعمال احکام تغییر رتبه در حقوق بازنشستگی و پرداخت معوقات مربوط به آن.

یکشنبه ۲۰ خرداد

***********

راهپیمایی و تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته اهواز مقابل سازمان تامین اجتماعی خوزستان میدان کارگر. ۲۰ خرداد ماه بلوار گلستان میدان کارگر
اینجا کلیک کنید.

راهپیمایی و تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در اعتراض به فقر، تورم و گرانی ، دستمزدهای ناچیز و نامساعد، به فساد و غارت، به تبعیض و نابرابری ها. اینجا کلیک کنید.

تهران: تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری و فولاد در برابر سازمان تأمین اجتماعی در اعتراض به فشارهای اقتصادی، اجرا نشدن همسان‌سازی و اعتراض به گرانی و سایر بی‌عدالتی‌ها. اینجا کلیک کنید.

تجمع و راهپیمایی اعتراضی بازنشستگان صنایع فولاد اصفهان اینجا کلیک کنید.

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی کرمانشاه مقابل ساختمان این سازمان اینجا کلیک کنید.

***********

اعتصاب کارکنان شرکت کربنات سدیم فیروزآباد، فارس

نیروهای شرکت کربنات سدیم کاوه شامل ۲۵۰۰ نفر می باشد. بزرگ ترین ترین کارخانه کربنات غرب آسیا در منطقه فیروزآباد استان فارس واقع شده است.
اعتصاب امروز از تاریخ ۱۴۰۳/۰۳/۲۰ در اعتراض به سطح حقوق و مزایا و مدیریت کارخونه آغاز شده و تا به نتیجه رسیدن خواسته های نیروهای شرکت ادامه دارد .
شرکت کربنات خطرناک ترین نوع شرکت در بین صنعت نفت و پتروشیمی می باشد به علت استفاده از گاز خطرناک آمونیاک و سختی آب و هوا باید شامل سختی کار شود. ولی متاسفانه شرکت با استخدام تعداد زیادی از بانوان، سختی کار و مزایا خوب که باید در حد شرکت های پتروشیمی باشد را نمی دهند. و هیچ توجه ای به حقوق و مزایا نیروها نشده است. مدیران شرکت با نیرو ها مثل حیوان رفتار میکنند.
مالک اصلی شرکت کربنات سدیم کاوه فیروزآباد حاج ابراهیم عسگریان بوده و زیر مجموعه گروه صعنتی کاوه می باشد.
در کنار تمام این موارد مدیریت کارخانه مهندس حامد مرام و معاون مهندس لطفی در کارخانه برکارگران ظلم می کنند.
امروز کارگران در مقابل این همه ظلم شروع به اعتصاب کردند تا زمانی که به حقوق و مزایا خودشان برسند.

***********

تعیین زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامات فرهاد شیخی، فعال کارگری

جلسه رسیدگی به اتهامات فرهاد شیخی، فعال کارگری ۳۰ خردادماه در شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان کرج، برگزار خواهد شد.
بر اساس احضاریه‌ای که در تاریخ ۵ خردادماه سال جاری توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان کرج صادر شده است، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات فرهاد شیخی، فعال کارگری در تاریخ ۳۰ خردادماه ۱۴۰۳ در شعبه مذکور برگزار خواهد شد.
فرهاد شیخی، پیشتر نیز در تاریخ ۱۰ مهرماه ۱۴۰۲ از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به دادگاه مذکور احضار شده بود.
قرار جلب به دادرسی این فعال کارگری، در تیرماه سال ۱۴۰۲، توسط شعبه ۶ بازپرسی دادسرای هشتگرد صادر شده بود.

***********

جایزه بین‌المللی «هاول» از سوی انجمن آزادی اسلو به توماج صالحی اهدا شد

انجمن آزادی اسلو روز سه‌شنبه ۱۵ خرداد، جایزه بین‌المللی سالانه «هاول» را به توماج صالحی، اهدا کرد. اهدای این جایزه به توماج صالحی به عنوان یکی از سه دریافت‌کننده آن، در جریان شانزدهمین نشست آزادی اسلو در پایتخت نروژ صورت گرفت.
هنگام اهدای جایزه هاول به توماج صالحی، متنی خوانده شد که در آن انجمن آزادی اسلو تاکید کرد توماج صالحی نمی‌تواند در این مراسم باشد چراکه در زندان و پشت میله‌هاست و جمهوری اسلامی می‌خواهد او را اعدام کند.
این متن، توماج را نه فقط یک موزیسین که «بارقه امید، نماد مقاومت و مدافع خستگی‌ناپذیر حقوق بشر» توصیف کرد و گفت: «ایرانیان توماج صالحی را پسر ایران و قهرمان خطاب می‌کنند.»
در بخشی دیگر از متن اهدای جایزه هاول آمده است که توماج در مورد عشق، صلح، همبستگی و امید صحبت می‌کند اما جمهوری اسلامی او را به افساد فی‌الارض متهم کرده است چون از شجاعتش می‌ترسد؛ همان شجاعتی که جامعه ایران داشت و توماج در هنرش آن را نشان داد.
به گفته نویسندگان این متن، توماج صالحی «دیوار ترس از دیکتاتوری را به لرزه درآورد و از بین برد» و جمهوری اسلامی می‌خواهد او را اعدام کند چون تبدیل به صدای ملت، آسیب‌دیدگان اعتراضات، خانواده کشته‌شدگان و معترضانی شد که در برابر خشونت نیروهای امنیتی مبارزه کردند.
انجمن آزادی اسلو از تمامی حاضران در مراسم اهدای این جایزه خواست تا صدای خود را برای حمایت از توماج، تا زمان آزادی‌اش بالا ببرند

***********

باز هم مرگ کارگران حین انجام کار: یک کارگر جان باخت، سه کارگر مصدوم شدند

در دو حادثه کاری جداگانه سه کارگر ساختمانی مصدوم شدند و یک کارگر جانش را از دست داد.
این دو حادثه در سبزوار و خمینی‌شهر اصفهان رخ دادند. در خمینی‌شهر که حادثه کاری موجب مرگ کارگر ساختمانی شد، علت حادثه بی‌احتیاطی راننده تانکر آب اعلام شد. او یک کارگر ساختمانی حدودا ۴۵ ساله را زیر گرفت.
در سبزوار هم ریزش دیوار موجب مصدومیت سه کارگر ساختمانی شد. خبرگزاری کار ایران، ایلنا نوشت هر سه کارگر به دلیل شدت آسیب‌دیدگی به بیمارستان منتقل شده‌اند. نام هیچ یک از کارگران آسیب دیده منتشر نشده است. کارگران ساختمانی بالاترین نرخ حوادث کاری منجر به مرگ را دارند. در سال ۱۴۰۲ دستکم دو هزار و ۱۱۵ کارگر جانشان را بر اثر حوادث کار از دست دادند. فعالان کارگری می‌گویند نزدیک به نیمی از حوادث مرگبار در کارگاه‌های ساختمانی رخ می‌دهد.

***********

تجمع اعتراضی هفتگی بازنشستگان

تجمع اعتراضی هفتگی بازنشستگان فولاد در برابر «صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد» استان اصفهان در خیابان نشاط این شهر . در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و بی توجهی و تاخیر مسئولان صندوق فولاد در اجرای صورتجلسه ۱۴۰۲/۷/۱۵ اینجا و اینجا کلیک کنید.

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی در برابر سازمان تأمین اجتماعی تهران جهت اجرای همسان‌سازی و دیگر مطالبات که با وعده های سرخرمن مسئولین به باد فنا رفته است.

تجمع اعتراضی بازنشستگان مطالبه گر تامین اجتماعی با همراهی بازنشستگان کشوری و مخابرات در کرمانشاه با فریاد: اینجا کلیک کنید.
تا حق خود نگیریم، دوباره برمیگردیم
تجمع، اعتراض، حق مسلم ماست

حقوق بازنشسته، فقط واسه یک هفته!
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان شوش و هفت تپه مقابل تامین اجتماعی در یکشنبه اعتراض

گرمای تابستان و بازنشستگان همچنان کف خیابان!
تجمع و راهپیمایی اعتراضی سراسری بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز مقابل سازمان در یکشنبه اعتراض اینجا کلیک کنید.

بازنشستگان زغال سنگ کرمان هم به یکشنبه اعتراضی آمدند!
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان زغال سنگ کرمان در یکشنبه اعتراض

یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳

***********

تعیین زمان برگزاری دادگاه شریفه محمدی پس از نزدیک به شش ماه بلاتکلیفی در زندان

تاریخ برگزاری جلسه دادگاه شریفه محمدی، فعال کارگری در آستانه پایان ششمین ماه بازداشت و بلاتکلیفی وی در زندان، اعلام شد.
طبق ابلاغیه‌ای که برای شریفه محمدی ارسال شده، دادگاه این فعال کارگری روز ۲۰ خرداد ماه، در شعبه ۱ دادسرای انقلاب رشت برگزار می‌شود.
کانال تلگرامی "بیدار زنی"، اتهام انتسابی به شریفه محمدی را "ارتباط با حزب کومله" عنوان کرده است.
پیشتر، سیروس فتحی همسر شریفه محمدی با انتشار مطلبی در مورد اتهامات همسرش، نوشت که او به هواداری "یکی از احزاب سیاسی که هیچ باوری به فعالیت‌های این جریان نداشته" متهم شده است.
این فعال کارگری در تاریخ چهاردهم آذر ماه ١٤٠٢، با یورش به منزل شخصی خود و بدون ارائه برگه قضایی بازداشت شد.
شریفه محمدی روز نهم دی ماه سال گذشته از زندان لاکان به زندان مرکزی سنندج انتقال یافت و چندی بعد، بار دیگر به زندان لاکان بازگردانده شد و کماکان در این زندان به سر می‌برد.

***********

مظفر صالح نیا فعال کارگری در سنندج در گذشت

مظفر صالح‌نیا، فعال کارگری شناخته‌شده کُرد بر اثر ایست قلبی در سنندج درگذشت.
مظفر صالح‌نیا، عضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و از چهره‌های جنبش مدنی و کارگری کردستان بود که طی سال‌های گذشته به‌واسطه فعالیت‌های کارگری بارها از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و زندانی شد.
نهادهای امنیتی سال‌ گذشته نیز این فعال کارگری کُرد را تهدید کرده و از او خواسته‌ بودند که در سالگرد اعتراضات سراسری از شرکت در مراسم‌ها خودداری کند.

***********

دو زن‌ـ‌کارگرِ گوجه‌چین دهدشتی در تصادف جاده‌ای جان باختند؛ سه‌ زن‌ـ‌کارگر زخمی شدند

پنجشنبە ١٠ خردادماه، دو زن-کارگر که برای چیدن گوجه راهی محل کار خود بودند، در یک حادثه رانندگی در جاده دهدشت به بهبهان جان خود را از دست دادند. سه زن-کارگر دیگر در این حادثه زخمی شدند. به گزارش کولبر نیوز، هویت جانباختگان و مجروحان این حادثه هنوز به طور رسمی اعلام نشده است اما گفته می‌شود همگی این زنان «مادر مجرد» و از اهالی شهرستان دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده‌اند و برای کارگری به سمت مزارع گوجه در بهبهان، استان خوزستان می‌رفته‌اند. این حادثه در حدود ١٠ کیلومتری شهرستان دهدشت رخ داده است و بر اساس گزارش‌های اولیه، خودرو حامل این کارگران با یک دستگاه خودروی دیگر برخورد کرده و شدت این برخورد به حدی بوده که دو تن از سرنشینان زن خودرو در دم جان باختند و سه نفر دیگر زخمی و به بیمارستان منتقل شدند. گزارش‌ها حاکی از آن است که حال زخمیان این حادثه وخیم است.

***********

نیروهای نظامی در سراوان چهار سوختبر را کشتند، هشت سوختبر را مجروح کردند

ماموران سپاه سه‌شنبه ۸ خرداد به گروهی از سوختبران تیراندازی کردند. چهار سوختبر از آن روز ناپدید شده‌اند. هویت چهار سوختبر کشته شده احراز شده است و هشت سوختبر مجروح شدند.

***********

عاتکه رجبی: من مخالف اعدام هستم و با این حکم مبارزه خواهم کرد.

اعدام هرگز، برای هیچکس - نه به اعدام - قیام علیه اعدام

هر انسان، مالک بدن خویش است و هیچ انسان دیگری حق ندارد حق مالکیت انسان بر بدنش را از او بگیرد و یا آن را محدود کند. حکومت با «حجاب اجباری» یا به بیان حکومتی «حجاب شرعی» حق انسان بر بدنش را می‌گیرد و با قانونی خواندن کنترل‌گری خویش بر بدن‌ها، خود را مالک بدن افراد می‌داند. حکومت در ادامه‌ی تصرفی که مشروع می‌داند، به خود حق سرکوب، حذف و حتی گرفتن جان از بدن را نیز می‌دهد.
مادامی که می‌گوئیم #نه_به_حجاب_اجباری، مقصود و مضمون آن فقط برداشتن و پس‌زدن پوششی که حکومت با نام حجاب، برای‌مان اجبار کرده‌است، نیست. مبارزان با حجاب اجباری به ستیز با حکومتی برخاسته‌اند که با ساختار مرد/پدرسالارانه‌اش و با اجبارِ نوعِ پوشش، اقدام به کنترل و تصاحب بدن‌ها می‌کند. رژیم نه فقط حجاب که حتی اندیشه و تفکری که پشت این حجاب در سر دارد را به ما القا و اجبار می‌کند.

عاتکه رجبی

***********

ریزش معدن زغال سنگ در کرمان جان یک کارگر را گرفت، پنج کارگر مصدوم شدند

رضا فلاح، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر فوت یک کارگر و مصدومیت پنج کارگر در معدن زغال‌سنگ آبنیل کرمان را تایید کرد. به گفته او، ریزش معدن موجب فوت یک کارگر شد. فلاح گفت که در این حادثه دو کارگر مصدوم و سه کارگر دیگر هم سرپایی درمان شدند.
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر در باره علت این حادثه توضیح بیشتری نداد.
معدن زغال سنگ آبنیل در روستای بی بی حیات در استان کرمان واقع است.
طی سال ۱۴۰۲ سازمان پزشکی قانونی مرگ دستکم دو هزار و ۱۱۵ کارگر در ایران را ثبت کرد. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اما مدعی کاهش مرگ ناشی از حوادث کار شد. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنها مرگ ناشی از حوادث کار در کارگاه‌های شمول قانون کار را به رسمیت می‌شناسد.

***********

اعتراض کارگران شهرداری منجیل نسبت به حقوق دریافتی

کارگران شاغل در شهرداری منجیل در گفت و گو با یکی از خبرگزاری های دولتي می‌گویند که از حداقل دریافتی دستمزد خود رضایت ندارند.
تعدادی از کارگران شاغل در شهرداری منجیل گفتند: شماری از کارگران پیمانکاری شاغل در مجموعه شهرداری منجیل در استان گیلان هستیم که درآمد برخی از ما کارگران نزدیک به حداقل حقوق است و دریافتی ماهانه‌مان کفاف معاش زندگی‌مان را نمی‌دهد.
به گفته آن‌ها، کارگران شهرداری منجیل ماهانه با اضافه‌کاری، مبلغی در حدود ۱۲ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند که این رقم باتوجه به افزایش روزانه قیمت بسیاری از اقلام مصرفی و غذایی بسیار ناچیز است.
این کارگران که پیگیر وضعیت افزایش دستمزد خود و همکارانشان هستند، در ادامه گفتند: جدا از وضعیت دستمزد، کارفرمای شرکت پیمانکاری، پرداخت مطالبات مزدی، سنواتی و عیدی سال‌های گذشته آن‌ها را با تاخیر پرداخت می‌کرد که طی یک سال گذشته وضعیت به نسبت قبل بهبود پیدا کرده و کارگران هر ماه حقوق خود را در موعد مقرر دریافت می‌کنند.
آن‌ها گفتند: همه ما سالهاست به صورت قراردادی تحت مسئولیت شرکت پیمانکار مشغول کاریم و تلاش زیادی برای حذف فعالیت خود پیمانکار انجام داده‌ایم اما نتیجه‌ای نگرفته‌ایم.
بنابر گفته ی این کارگران، دریافتی کارگران و کارکنان ساده شاغل در شهرداری در حدی است که مشکلات معیشتی زیادی برای آنان ایجاد کرده است. به گفته یکی از کارگران، علیرغم اینکه مسئولان شهری از وضعیت زندگی آن‌ها باخبرند اما تا این لحظه در خصوص افزایش حقوق کارگران مجموعه شهرداری منجیل اقدامی صورت نداده‌اند.
او گفت: آنچه کارگران شهرداری منجیل هر ماه به عنوان دستمزد می‌گیرند حداقل‌های مزدی است اما این حداقل‌ها کفاف معیشت آن‌ها را نمی‌دهد.

***********

اخراج سه کارگر در پی مطالبه معوقات در سنندج

بر اساس برخی گزارش‌ها، سه کارگر شرکت «دیلان پلاس» در شهرک صنعتی شماره سه سنندج در پی اعتراض به عدم پرداخت سه ماه معوقات دستمزپ توسط مسئول شرکت اخراج شدند.
گفته شده این سه نفر نماینده کارگران بوده‌اند و تحت عنوان «اخلال در نظم تولید» به اداره کار شهرستان سنندج معرفی شده‌اند.
شرکت دیلان پلاس در زمینه تولید و بسته‌بندی ظروف مواد غذایی فعالیت دارد و در این واحد تولیدی بالغ بر ۷۰ کارگر در دو شیفت مشغول به کار هستند که نسبت به عدم ‌پرداخت معوقات حقوق اعتراض دارند.

***********

تجمع بازنشستگان پیگیر کشوری و تامین اجتماعی کرمانشاه

اتحاد، اعتراض علیه فقر و فساد!

بازنشستگان پیگیر کشوری و تامین اجتماعی کرمانشاه متحدانه برای حقوق و خواست های مسلم معیشت و زندگی خود در سه شنبه اعتراض در خیابان آمدند. اینجا کلیک کنید.

سه شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳

***********

عثمان اسماعیلی راهی بیمارستان شد

عثمان اسماعیلی، فعال کارگری که به تازگی با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان سقز به مرخصی استعلاجی اعزام شد، در بیمارستان توحید سنندج تحت درمان قرار گرفت.
به گفته یک منبع مطلع، عثمان اسماعیلی با توصیه پزشک جهت درمان بیماری خود در بخش ریه بیمارستان توحید در سنندج بستری شده است.
عثمان اسماعیلی، همچنین باید در مدت زمان پنج روز مرخصی، مراحل درمانی دیگر خود از قبیل آنژیوگرافی را نیز انجام دهد.
این فعال کارگری همچنین از آسم شدید و بیماری قلبی رنج می‌برد و تداوم حبس ممکن است، جان او را با خطر جدی مواجه کند.

***********

امیر رئیسیان: توماج صالحی دوباره به تلفن دسترسی پیدا کرد

امیر رئیسیان، وکیل #توماج_صالحی از دسترسی مجدد این هنرمند و زندانی سیاسی به کارت تلفن و برقراری تماس تلفنی او از داخل زندان خبر داد. این وکیل دادگستری در صفحه "ایکس" خود نوشت: "کارت تلفن آقای توماج صالحی از دیروز برقرار و مشکل تماس تلفنی حل شده است. امروز هم در تماسی که با من داشت گفت که وعده‌هایی برای حل مشکل ملاقات داده شده است."
آقای رئیسیان پیشتر گفته بود که یک روز پس از ابلاغ حکم اعدام، تماس‌های توماج صالحی قطع و ملاقات‌ او نیز، "به علت این‌که مشروط به فیلم‌برداری شد،" قطع شده است.

***********

سازمان جهانی کار همدست حکومت اسلامی علیه حقوق کارگران

دوشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۳

یکصد و دوازدهمین کنفرانس سازمان جهانی کار از تاریخ ۳ تا ۱۴ ژوئن سال جاری میلادی در ژنو برگزار می شود. نشست بین المللی این سازمان در شرایطی برگزار می شود که قوانین کار که از زاویه منافع سرمایه داران مناسبات بین کار و سرمایه را تعریف می کند همه جا و از جمله در کشورهای پیشرفته سرمایه داری به زیان کارگران تغییر کرده اند. دولت های سرمایه داری با اجرای برنامه های ریاضت اقتصادی و وضع قوانینی به مراتب ضدکارگری تر از پیش، خدمات رفاهی و اجتماعی کارگران و توده های محروم را به پائین ترین حد ممکن رسانده اند. افزایش سن بازنشستگی و کاهش حقوق بازنشستگان، بیکارسازی کارگران و انجماد دستمزدها و زدن از حقوق اتحادیه های کارگری از عناصر کلیدی برنامه های ریاضت اقتصادی هستند که همه جا زندگی خانواده های کارگری را تحت فشار قرار داده است. گسترش خشونت و اذیت و آزار علیه زنان و مردان در اردوی کار پیامد اجرای برنامه های ریاضت اقتصادی و تشدید استثمار کارگران است.

سازمان جهانی کار هر ساله هیئتی را از جانب رژیم جمهوری اسلامی به عنوان نماینده کارگران ایران در اجلاس سالانه خود می پذیرد که نه تنها نماینده کارگران و مدافع حقوق طبقه کارگر در این اجلاس نیستند، بلکه از جمله کارگزاران حکومتی هستند که تلاش میکنند دستمزدهای چند مرتبه پایین تر از خط فقر، محرومیت طبقه کارگر از حقوق اولیه خود مانند حق ایجاد تشکل مستقل کارگری و حق اعتصاب و تعقیب و بگیر و ببند فعالین کارگری را کتمان و پرده پوشی کنند. آنها همانطوریکه در گذشته نیز نشان داده اند، نه تنها بر علیه قانون کار ضد کارگری در جمهوری اسلامی سخنی بر زبان نخواهند آورد، بلکه اگر از جانب هیات های دیگر هم سئوالی در این مورد مطرح شود، به توجیه بی حقوقیها و پنهان کردن حقایق می پردازند. سازمان جهانی کار در حالی نمایندگان جمهوری اسلامی را در این اجلاس می پذیرد که به خوبی می داند این رژیم به هیچکدام از مصوبات این سازمان متعهد نیست، در ایران فعالین سرشناس دفاع از حقوق اولیه و پذیرفته شده کارگران از جانب این سازمان، تحت تعقیب قرار می گیرند، در زندان به سر می برند و شکنجه می شوند.

با اینکه برخی از سازمان های کارگری جهانی، جمهوری اسلامی را به خاطر تضییقات و تحمیلاتی که به کارگران روا می دارد، محکوم می کنند، اما در مقابل، سازمان جهانی کار بی اعتنا به این همه اعتراض بین المللی، به روال هر سال مشتی افراد حکومتی را همراه با عده ای کارفرمای سرمایه دار و چند نفری از پادوهای خانه کارگر و شوراهای اسلامی کار را بنام ”نماینده کارگران” در اجلاس خود می پذیرد تا در تدوین قرار و قطعنامه های این سازمان نقش داشته باشند. این در حالی است که رژیم جمهوری اسلامی در هیچ دوره ای نه تنها در جهت تحقق عهدنامه ها و مقاوله نامه های این سازمان هیچ گامی بر نداشته، بلکه ابتدایی ترین حقوق کارگران را پایمال نموده است.

در سال های اخیر خلاء عدم حضور نمایندگان واقعی کارگران در این کنفرانس را مدافعان جنبش کارگری در ایران با حضور شورانگیزشان در برابر ساختمان محل اجلاس کنفرانس و با برگزاری متینگ های اعتراضی در داخل و خارج از محل برگزاری این کنفرانس پر کرده اند. امسال نیز بسیاری از فعالان جنبش کارگری جهانی و سازمان های مدافع جنبش کارگری و تعداد از تشکل های کارگری در سطح دنیا با صدور بیانیه و اعلامیه و تلاش برای حضور در محل کنفرانس، سعی می کنند که پژواک صدای کارگران ایران باشند. همزمان با آغاز این کمپین کنفدراسیون دموکراتیک فرانسوی کار (CFDT) –، کنفدراسیون عمومی کار (CGT) – ، فدراسیون اتحادیه های کارگری (FSU) – ، اتحادیه کارگری همبستگی (Solidaires)- ، اتحاد ملی اتحادیه های کارگری مستقل (UNSA)- در فرانسه اعلام کرده اند که در روز جمعه ۷ ژوئن از ساعت ۱۲ صبح در مقابل کاخ ملل در ژنو، علیه سرکوب همگانی توسط رژیم ایران، برای حمایت از زنان و مردان زندانی در ایران، از جمله سندیکالیست های و معلمان، و برای آزادی فوری آن ها تظاهرات ایستاده برگزار می کنند.

با آغاز کمپین بین المللی اعتراض به شرکت دادن هیئت های اعزامی جمهوری اسلامی به این کنفرانس، تعدادی از تشکل های کارگری در ایران از جمله سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، کارگران بازنشسته خوزستان در تاریخ ۲۳اردیبهشت۱۴۰۳ طی پیامی به کارگران و اتحادیه ها و تشکل های کارگری همه کشورها اعلام کردند: « ما از کارگران و اتحادیه های کارگری در سطح جهان می خواهیم که نسبت به پایمال کردن حقوق کارگران ایران و سرکوب و اجحافات دیگری که جمهوری اسلامی بر کارگران تحمیل کرده است بی اعتنا نباشند و در مبارزه برای حق آزادی تشکل، پیمان های جمعی و آزادی زندانیان سیاسی به ویژه کارگران زندانی، زبان گویای کارگران ایران باشند و از این طریق تجلی بخش همبستگی جهانی طبقه کارگر باشند.

به رغم همه این اعتراضات از آنرو که سازمان جهانی کار اساسا در پی تأمین منافع دولت های سرمایه داری عضو این سازمان است، هیئت های جمهوری اسلامی را با آغوشی گشاده در اجلاس سالانه اش می پذیرد. این سازمان جهانی نمایندگان رژیم ضد کارگر جمهوری اسلامی و نهادهای وابسته به آن را به عنوان نماینده کارگران در شور و گفتگوها دخالت می دهد و در تصمیم های اجلاس سهیم می گرداند و بدین ترتیب این سازمان عملا در پایمال کردن حقوق طبقه کارگر ایران با جمهوری اسلامی همدست شده است.

باز نشر گروه اتحاد بازنشستگان

***********

تجمع اعتراضی بازنشستگان

تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در یکشنبه اعتراض مقابل سازمان تامین اجتماعی
تجمع مشترک بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری کرمانشاه مقابل سازمان تامین اجتماعی فریاد مشترک و متحدانه بازنشستگان: اینجا کلیک کنید.
بازنشسته بیدار است از تبعیض بیزار است! / بازنشسته داد بزن ، حقتو فریاد بزن! / کارگر زندانی، آزاد باید گردد! / معلم زندانی آزاد باید گردد! / مالیات بیشمار، امکانات اسفبار!
بازنشستگان فولادی اصفهان باز هم به «نشاط» آمدند! فولادی داد بزن حقتوفریاد بزن تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان صندوق فولاد اصفهان علیه اجرایی نشدن مصوبات و حق و حقوق بازنشستگان مقابل صندوق فولاد در خیابان نشاط در یکشنبه اعتراض. اینجا کلیک کنید.
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان فولاد خوزستان در یکشنبه اعتراض درب امور بازنشستگی کارکنان فولاد خوزستان - اهواز اینجا کلیک کنید.
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان صندوق فولاد تهران علیه اجرایی نشدن مصوبات و حق و حقوق بازنشستگان در یکشنبه اعتراض - فولادی داد بزن حقتو فریاد بزن

یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳

***********

اطلاعیه جدید کمیته دفاع از عثمان اسماعیلی

کارگران، مردم آزادی‌خواه!
صبح روز شنبه پنجم خردادماه ۱۴۰۳ عثمان اسماعیلی فعال کارگری محبوس در زندان سقز، پس از پیگیری‌های خانواده و کمیته دفاع از وی، با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی به مرخصی استعلاجی آمد. دادستانی سقز با مرخصی عثمان اسماعیلی برای انجام آنژیوگرافی و ادامه درمان در خارج از زندان بمدت پنج روز موافقت کرد.
آزادی موقت عثمان اسماعیلی در حالی پس از پنج ماه صورت می‌گیرد که پزشکی قانونی سقز در سوم دی‌ماه سال ١۴٠٢ اعلام کرده بود که نامبرده دچار بیماری فتق شده و باید در اسرع وقت تحت عمل جراحی قرار گیرد.
کمیته دفاع از عثمان اسماعیلی اعلام می‌دارد که زندانیان سیاسی محبوس در زندان‌های ایران معترضین برحق به شرایط نابسامان اقتصادی، سیاسی حاکم بر جامعه هستند و نمی‌توان آن‌ها را در زمره‌ی مجرمین قرار داد، لذا باید هر چه سریع‌تر بدون هیچ قید و شرطی آزاد شوند.

کمیته دفاع از عثمان اسماعیلی

شنبه ۵ خردادماه ۱۴۰۳

***********

انجمن آزادی اسلو جایزه بین‌المللی سالانه «هاول» را به توماج صالحی داد!

در متن بیانیه ای که به مناسبت اختصاص این جایزه به توماج نوشته شده، آمده است: «توماج صالحی یک هیپ آرتیست ایرانی است که بدلیل اشعار اعتراضی‌اش به رژیم و فعالیت‌های حقوق بشری‌اش بسیار شناخته شده است. او شجاعت و نافرمانی استثنایی را از طریق موزیک خود نشان داده که سرود اعتراضات زن زندگی آزادی شده است. او پس از افشای علنی شکنجه‌هایی که در دوران بازداشتش تجربه کرده بود در ۲۴ آپریل به اعدام محکوم شد.
از برندگان جایزه امسال، طی مراسمی در ۴ ژوئن در اسلو، نروژ، تقدیر خواهد شد. انجمن آزادی اسلو نروژ جایزه سالانه خود به نام هاول را به دلیل شجاعت، جسارت و خلاقیت در اعتراض به فعالان حقوق بشر اهدا می‌کند.
هدف اصلی این انجمن همبستگی در بین فعالین حقوق بشر برای یافتن راهکاری بهتر در مبارزه با رژیم های مستبد است.

***********

برگزاری جلسه دادگاهی ۴ زندانی سیاسی

پویا قبادی، بابک علیپور، ابوالحسن منتظر و سید محمد تقوی اواخر اردیبهشت ماه، توسط دادسرای رژیم در تهران از بابت اتهاماتی از جمله “بغی” تفهیم شدند.
این اتهام می تواند به صدور حکم های سنگین از جمله اعدام منتهی شود. این زندانیان سیاسی، به ظن عضویت و همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام از بابت اتهام بغی و از بابت اتهام اجتماع و تبانی بر علیه امنیت کشور تفهیم شدند. گفتنی است، نامبردگان از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند قرنطینه این زندان منتقل شدند.
در قانون مجازات اسلامی، «بغی» از جمله اتهامات امنیتی با مجازات حدی مرگ است. بنا بر ماده ۲۸۷ قانون مجازات اسلامی، «باغی» کسی است که علیه «اساس نظام جمهوری اسلامی» دست به مبارزه و اقدام مسلحانه بزند.
بر اساس ماده مورد نظر ، مجازات باغی تنها در صورتی اعدام است که او صرفا علیه «اساس نظام جمهوری اسلامی» قیام کند و حتما از اسلحه گرم برای این منظور استفاده کند.!

***********

تجمع تعدادی از کارکنان راه آهن با مطالبه بازگشت به کار کارگران اخراجی و ترمیم حقوق!

جمعی از کارگران لوکوموتیوران راه آهن در استان کرمان با اجتماع در مقابل دفتر این مجموعه در کرمان، نسبت به مسائل معیشتی و شغلی خود همچنین بحث اخراج تعدادی از همکاران خود اعتراض کردند.
این کارکنان و کارگران راه آهن نسبت به وضعیت حقوقی خود و همچنین بحث بازگشت به کار تنی چند از همکاران خود که در جریان اقدامشان برای جمع آوری امضا در پلتفرم کارزار اخراج شده بودند، مطالبات خود را در قالب پارچه نوشت‌هایی به سمع و نظر مدیران این مجموعه رساندند.

دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

تجمع و راهپیمایی اعتراضی بازنشستگان

تجمع و راهپیمایی اعتراضی بازنشستگان فولاد روبروی صندوق بازنشستگی فولاد در خیابانهای اصفهان اینجا کلیک کنید.
امروز یک‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، بازنشستگان تأمین‌اجتماعی شوش در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و عدم تحقق خواسته‌هایشان مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند. اینجا کلیک کنید.
تهران: تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی کل کشور سال ۱۴۰۰ مقابل سازمان برنامه و بودجه میدان بهارستان اینجا کلیک کنید.
برگزاری تجمع و راهپیمایی اعتراضی کارگران بازنشسته اهواز در بلوار گلستان، میدان کارگر روبروی سازمان تأمین اجتماعی. کارگران با نفرت از سیاست های حاکم بر سازمان تامین اجتماعی، برعلیه همدستی دولت و مجلس و سازمان تامین شعار می دادند. اینجا کلیک کنید.

در قانون همسان سازی نود درصد حکم و رتبه بندی برایشان اجرا نشده
دیروز #معلمان_مریوان با سه دستگاه اتوبوس برای شرکت در تجمع راهی تهران بودند که نیروهای امنیتی در ۵۰ کیلومتری مریوان راه را سد کرده بودند و اتوبوس ‌ها را مجبور کرده بودند به مریوان برگردند. معلمان حاضر در تجمع با سر دادن شعار از معلمان مریوان حمایت کردند

یکشنبه ۳۰ اردیبهشت۱۴۰۳

***********

وضعیت معیشتی اسفناک کارکنان دانشگاه علوم پزشکی چابهار با هشت ماه حقوق معوقه

کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهرستان چابهار، هشت ماه حقوق معوقه خود را تاکنون دریافت نکرده‌‌اند و در وضعیت بسیار بد معیشتی به سر می‌برند.
به گزارش یکی از خبرگزاری های بلوچ ، حقوق این کارکنان بیش از ١٢ میلیون است؛ اما به آن‌ها اعلام شده که چهار میلیون تومان دریافت خواهند کرد و این مبلغ، نیز تاکنون به حسابشان واریز نشده است.

***********

اسماعیل گرامی: چگونه نمک به زخم کارگران و بازنشستگان می پاشند!؟

ثروت سازمان تامین اجتماعی در طی سالها و توسط چند نسل با پس انداز کارگران بدست آمده و این سازمان بعنوان یک سازمان بیمه گر فعالیت نموده است. در ابتدای انقلاب، سرمایه این سازمان به قدری زیاد بود که در ردیف چند نهاد اقتصادیِ ثروتمند؛ همچون بانک مرکزی محسوب می گردید. فساد که از همان ابتدای انقلاب خود را در حکومت نشان داد، در تشکیلات این سازمان نیز نفوذ کرد؛ چرا که مدیریت این سازمان در دست حکومت بود و هست. غارت و دزدی، اختلاس، زد و بند در بین تمامی نهادهای اقتصادی و غیر اقتصادیِ پیدا و پنهان حکومت شناور است و "شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی" (شستا) از این نهادها مستثنی نیست. اختلاس سعید مرتضوی (قاضی و دادستان) مدیر عامل این سازمان در سالهای ۹۱-۱۳۹۰ یکی از بزرگترین اختلاسها تا آن زمان در حکومت بود.
برملاء شدنِ اختلاسهایی که همگان از آنها با خبر می شوند؛ حاصل کارِ یک کمیته بازرسی نیست که وظیفه آن رفع فساد در درون حکومت باشد، بلکه نتیجه تسویه حسابهای درون حکومتی مابین جناح های حکومت است. هم اکنون؛ در همین لحظه کنونی چه بسیار اختلاس ها و دزدی ها و زمین خواری ها در جریان است، که طرفین (جناح ها) یا از آن بی خبرند، یا با خبرند و منافع شان حکم می کند که در لحظه کنونی آنرا برملاء نکنند.
در چند روز اخیر گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی؛ اختلاس هایی در شستا را برملاء کرده است که بر مبنای این گزارش در دهه قبل حدود ٩٣ میلیون دلار در شستا تخلف مالی و کلاهبرداری انجام شده است.
مدیرعامل شستا در واکنش به این گزارش می گوید که این اختلاس ها در فاصله سال‌های ٩٢ تا ٩٩ یعنی در دولتهای قبل (در حقیقت در دولت جناح رقیب) صورت گرفته است و ادعا می کند در دولت کنونی «طی ٢ سال گذشته با همکاری مجلس و قوه‌ قضاییه ٣١ میلیون دلار از این اموال بازگشت و برای ۴۶ میلیون دلار نیز حکم توقف اموال دریافت شده است». هدف این گزارش مجلس و این گفته های مدیرعامل شستا هرگز امید دادن به کارگران و بازنشستگان نیست که چنین بپندارند که با اموال بازگردانده شده به شستا؛ حقوقهایشان افزایش پیدا می کند و یا متناسب سازی پیاده می گردد! بلکه هدف؛ هرچه بیشتر رسوا کردن جناح رقیب و خریدن آبرو برای خود می باشد( باید خاطر نشان کرد که همین مجلس، در مورد سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر سابق جهاد کشاورزی در دولت رئیسی در رابطه با اختلاسِ نهاده‌های دامی و چای دبش و همچنین زمین خواری کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران سکوت اختیار کرده است).
مجلس و مدیرعامل شستا در حالی از" ٩٣ میلیون دلار تخلف مالی و کلاهبرداری در شستا" خبر می دهند که چندین سال است مسئولین حکومتی به بهانه خالی بودن "صندوقِ سازمان تامین اجتماعی" حاضر نیستند ماده ۹۶ را اجرا کرده و حقوق ها را متناسب با نرخ تورم افزایش دهند و یا متناسب سازی را اجرا نمایند! این افشاگری ها فقط پاشیدنِ نمک به زخم کارگران و بازنشستگان می باشد. در حالیکه کارگران، بازنشستگان و دیگر اقشار زحمت کشِ این جامعه در زیر خط فقر زندگی می کنند، عده ای فرصت طلب دسترنج آنها را به یغما می برند!
نمیتوان پذیرفت که این اختلاس اخیر؛ آخرین اختلاس در این حکومت خواهد بود، اختلاس جزء لاینفک این حکومت است و تجربه نشان داده است که هر روز رو به گسترش است. با چنین تجربه ای میتوان بر باطل بودن این شعار و یا این آرزو که "اگر یک اختلاس کم بشود مشکل ما بازنشستگان حل خواهد شد"؛ پی برد! مشکل ما بازنشستگان فقط در کف خیابان حل خواهد شد.

اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

به یغما رفتنِ دارایی‌های کارگران در «شستا» ؛ اگر میلیون‌ها دلار اختلاس نمی‌شد

با این میلیون دلارهایی که اختلاس شده یا خاصه‌خرجی کرده‌اند و به این و آن بخشیده‌اند، می‌شد برای بازنشستگان کلی امکانات فراهم کرد، می‌شد دستمزد بازنشستگان را آنقدر افزایش داد که در هفته‌های آخر ماه در حسرت یک کیلو میوه نباشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، با رونمایی از گزارش تحقیق و تفحص از شستا از سوی نمایندگان مجلس در ۲۵ اردیبهشت ماه، دم خروسِ حقایقِ تلخ از زیر قبای غیرشفاف سازمان تامین اجتماعی بیرون زد؛ بندهای این گزارش که به قوه قضاییه ارجاع شده و خضریان، رییس هیات تحقیق و تفحص از شستا، از سرفصل‌های آن پرده‌برداری کرده، نشان از اختلاس، رانت و پنهانکاری گسترده در شستا دارد.
مدیران سازمان تامین اجتماعی هیچ زمان، فساد و رانت‌خواری در شستا را قبول نداشته‌اند؛ « شرکت سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی» که از محل دارایی‌های تاریخی کارگران ایجاد شده، قرار بوده عصای دست تامین اجتماعی باشد و برای این صندوق بیمه‌گر، سودآوری داشته باشد اما به دلیل مدیریت غیرشفاف، رانتی و سیاسی و از آن مهم‌تر به علتِ عدم نظارت نمایندگان صاحبان اصلی این دارایی‌ها یعنی کارگران، به «وبال گردنِ تامین اجتماعی و بیمه‌شدگان» بدل شده است؛ اما تامین اجتماعی تا پیش از انتشار گزارش تحقیق و تفحص، هیچ زمان در هیچ دولتی، این استحاله‌ی دردناک را قبول نداشته است.

تکذیبیه وزارت کار
کمی به عقب برگردیم؛ در روزهای پایانی تیرماه ۱۴۰۲، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به گزارشی پیرامون وضعیت شرکت سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی(شستا) با عنوان «عصای دست تامین اجتماعی به وبال گردن تبدیل شده است»، جوابیه یا به عبارت بهتر تکذیبیه‌ای در چند بند صادر کرد. در این جوابیه با تاکید بر بازده مورد قبول شستا طی سنوات فعالیت آمده است «از آنجایی که شستا و بیش از ۵۰ درصد از شرکت‌های تابعه آن بورسی می‌باشند، گزارشات آن‌ها بطور منظم در سایت کدال و همچنین وبسایت شرکت قرار داشته و در دسترس عموم است». در ادامه روابط عمومی وزارت کار در خصوص واگذاری یا تعطیلی واحدهای اقتصادی در شستا به بهانه‌ عدم توجیه اقتصادی تاکید کرده که «این موضوع در مجموعه شستا صحت نداشته و طی ۱۰ سال اخیر همواره تلاش و تاکید مدیران شستا بر احیا کردن و نگهداری واحدهای اقتصادی بوده حتی اگر توجیه اقتصادی نداشته باشد».
از همه مهم‌تر، این پاراگراف ایجابی در متن تکذیبیه‌ی اکید وزارت کار است: «روند رشد مبلغ فروش و سودآوری گروه شستا نشان می‌دهد که طی ۱۱ساله اخیر از رشد قابل قبولی برخوردار است. بطوری که میانگین رشد درآمدها ۲۷٪ و رشد سود خالص ۳۱ درصد طی ۱۱ سال اخیر است که نه تنها توانسته تورم را پوشش دهد بلکه توانسته موجب افزایش دارایی‌های بیمه‌شدگان شود. لذا دارایی‌های بیمه‌شدگان طی سالیان سال دست افراد امانت داری بوده که نه تنها ارزش دارایی‌های بیمه‌شدگان را افزایش داده‌اند بلکه سودآوری قابل قبولی را از این محل کسب نموده‌اند».
حالا اما با گزارشی که از تحقیق و تفحص شستا می‌بینیم، تکذیبیه‌ی وزارت کار مانند بادکنکی در معرض فشار سنگین، می‌ترکد و اعتبار خود را از دست می‌دهد؛ هرچند قبل از انتشار این گزارش هم، وضعیت نامتوازن سازمان تامین اجتماعی، حقوق‌های نجومی در شستا و زیرمجموعه‌هایش و همچنین امکانات مزدی و رفاهی ناچیز مستمری‌بگیران، همه و همه نشان می‌داد که شستا نه تنها سودآور نیست و برای تامین اجتماعی درآمدزایی ندارد، بلکه به دلیل مدیریت اشتباهِ دهه‌های اخیر در سراشیب حضیض افتاده و به محملی برای سودجویی «برخی» بدل شده....

بندهایی از گزارش تحقیق و تفحص از شستا
گزارش اخیر تحقیق و تفحص شستا که البته بازه زمانی ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹ را دربرمی‌گیرد، از واقعیت‌های تلخی حکایت دارد که در بستر مهم‌ترین سرمایه‌های تاریخی کارگران در جریان است؛ گزارش شواهد مختلفی از فساد مالی را مطرح می‌کند از جمله اینکه « واردات کُک و زغالسنگ سال‌ها در انحصار یک شخص بوده» یا اینکه «شرکت ذوب‌آهن سالی ۱۵۰ میلیون دلار زیان به بار می‌آورد»؛ در ارتباط با این مساله خضریان توضیح داده است: «زیان ناشی از افزایش واردات زغال‌سنگ و کک بین سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ به نسبت سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ به طور متوسط و بدون محاسبه هزینه‌های حمل و تعرفه واردات و… در حدود ۱۴٫۵ هزار میلیارد تومان است. به غیراز افزایش واردات تحمیل شده، تأمین زغال‌سنگ و کک متفاوت از نقطه بهینه کیفی مورد نیاز واقعی، به طور متوسط سالیانه حداقل ۱۵۰ میلیون دلار برای ذوب آهن زیان به دنبال داشته است!»
گزارش نسرین هزاره مقدم

***********

یک کارگر دیگر در معادن ذغال سنگ کرمان جان خود را از دست داد

در پی مرگ یک کارگر دیگر در معادن اصلی کوهبنان رئیس دادگستری این شهرستان اعلام کرد که مدیران شرکت زغال‌سنگ و مسئولان واحد ایمنی و امداد این معادن را احضار کرده است.
هنوز ۱۰ روز از حادثه تلخ در معدن زغال‌سنگ هشونی که منجر به فوت یک کارگر شده بود، نگذشته است که مجددا حادثه‌ای دیگر در ۲ روز پیش، منجر به جان‌باختن یکی دیگر از کارگران در معدن اصلی شد.

***********

سخنرانی یک فعال کارگری در کرمانشاه درباره ضرورت اتحاد و سازماندهی سراسری


***********

اعتصاب غذای کارکنان بخش تولید پالایشگاه تبریز وارد روز ۱۶ ام شد

کارکنان بخش تولید شرکت پالایش نفت تبریز ۱۶ روز است که در اعتراض به عدم تخصیص مزایای خود دست به اعتصاب غذا زده اند.
کارکنان بخش تولید پالایشگاه تبریز که تعداد آنها به بیش از ۶۰۰ نفر می رسد، با امتناع از خوردن غذا در پالایشگاه، اعتراض خود را به گوش مدیران این شرکت رسانده اند.
کارکنان شرکت ۱۶ روز است که در شرکت غذا نمی خورند و به پرداخت حقوق متناسب با دیگر پالایشگاهها، معوقات، حق معیشت و نیز پرداخت کارانه خود اعتراض دارند.
ما نسبت به تصمیمات مدیرعامل اعتراض داریم و اعتراض خود را به گوش ایشان رسانده ایم اما ایشان گوش شنیدن اعتراض ما را ندارد و در طی دو هفته اخیر در شرکت حاضر نشده است.
بازرسان استانداری آذربایجان شرقی طی روزهای اخیر از پالایشگاه بازدید و در جریان اعتراض کارکنان آن قرار گرفته اند اما نتیجه ای حاصل نشده است.

***********

ادامه اعتصاب و تحصن اهالی رمشک در مقابل معدن مس

شهروندان بلوچ اهل رمشک حدود یک ماه است که در اعتراض به مصادره زمین های کشاورزی توسط معدن مس در مقابل این معدن تجمع و تحصن کردند. امروز ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، این تحصن هم چنان ادامه دارد.
شهروندان بلوچ اهل رمشک می گویند نه تنها هیچ سهمی از درآمد حاصل از معدن ندارند بلکه زمین های کشاورزی آبا و اجدادی آنها نیز مصادره شدند. یکی از تحصن کنندگان در این رابطه گفت: “در روزهای اخیر دو تن از معترضان توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند و فشار دستگاه های نظامی همچنان ادامه دارد اما با این وجود مردم به تحصن ادامه می دهند.”
این شهروند افزود: “فعالیت معدن مس که همزمان دارای طلا است، باعث تخریب محیط زیست و از بین رفتن زمین های کشاورزی و نخیلات نیز شده است.” لازم به ذکر است، روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت دو تن از تحصن کنندگان با هویت "جمعه ترکمانی" ۴۵ ساله فرزند موسی و "احمد ترکمانی" ۴۰ ساله فرزند مراد در مقابل معدن مس توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

***********

دومین روز اعتصاب نیروهای «پتروشیمی نگین مکران» بدلیل عدم پرداخت معوقات دستمزد

پتروشیمی نگین مکران چابهار «شرکت سازه پیمانکاری»، «شرکت آوای جهان بین» چهار ماه از برج بهمن سال گذشته تاکنون معوقات حقوقی و دستمزد به ما ندادند، فقط قول های الکی میدن، از روز گذشته هم اعتصاب کردیم اصلا کسی جوابگو نیست، حراست تهدید کرده همه ما را تحویل سپاه بجرم اخلال در نظم شرکت خواهد داد و روئسا نیز از بس قول های الکی دادند دیگر هم همان قول های الکی و دروغین را هم نمیدهند، ما کارگر ها در وضعیت معیشتی بدی قرار داریم (پول دکتر، پول مدرسه بچه ها، پول خورد و خوراک) نداریم هیچکس پاسخگو نیست.»
هر کس اعتصاب کنند در بلاک لیست پتروشیمی وارد می‌شود و در هیچ شرکت و قسمتی از پروژ‌ه‌های پتروشیمی به کار گرفته نمی‌شود.
نیروهای پتروشیمی بارها بدلیل عدم پرداخت معوقات حقوقی خود دست به اعتصاب زده و در تاریخ یکم دی ماه سال گذشته یکی از نیروهای این شرکت با هویت مرادی بدلیل عدم پرداخت حقوق ماهانه با بالا رفتن از ساختمان نیمه کاری محوطه اقدام به خودکشی کرده بود.

***********

اسماعیل گرامی با تهدید به زندان و تعیین وثیقه آزاد شد!

درپی احضار اسماعیل گرامی از طرف شعبه ۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ۳۳ (شهید مقدس <<امنیت>>)، ایشان به شعبه مراجعه کرده و پس از توضیح و تفهیم اتهام ( تجمع ... و اخلال درنظم) و پاسخ های ایشان در رد این اتهامات، بازپرس از ایشان می خواهد که تعهد بدهند که دیگر در تجمعات شرکت نکنند یا اینکه بازداشت و به زندان اعزام می شوند. با عدم پذیرش تعهد از طرف ایشان درنهایت با تعیین وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی تا مراحل بعدی آزاد شدند.

***********

محمد رسول‌اف از ایران خارج شد

محمد رسول‌اف، سینماگر سرشناس ایرانی مخالف. جمهوری اسلامی که سالها تحت فشار نهادهای اطلاعاتی قرار داشت، با انتشار تصویری در حساب اینستاگرام از خروج خود از ایران خبر داد و نوشت:
هفت سال پیش برای چندمین بار پاسپورت مرا گرفتید دو سال پیش برای چندمین بار به خانه ام ریختید و هر آنچه توانستید با خود بردید. سال گذشته به همراه وکیلم بارها به نهادهای مختلف رجوع کردیم اما گفتید حق داشتن پاسپورت را ندارم نمیدانستید هویت من در پاسپورت من نیست.
اگر فکر می‌کنید مرزهای ایران در دست شماست در خواب خوشی هستید. اگر ایران جغرافیایی زیر چکمه های استبداد دینی شما رنج میکشد ایران فرهنگی در ذهن مشترک میلیونها ایرانی که از ظلم و توحش شما ناچار به ترک ایران شدند زنده است و هیچ قدرتی نمیتواند اراده ی خود را به آن تحمیل کند.
از امروز من ساکن ایران فرهنگی‌ام سرزمینی بی‌مرز که میلیونها ایرانی با تاریخ و فرهنگی کهن در هر گوشه و کنار جهان آن را ساخته اند و بی‌صبرانه در انتظارند تا شما و دستگاه ظلمتان را در قعر تاریخ دفن کنند آنگاه چون قفنوس از آن خاک حکایت آنچه در این راه از سر گذراندم میماند برای وقت بهتری زندگی تازه ای آغاز خواهد شد.
اکنون باید به سرعت آخرین مراحل فنی پس تولید دانه ی انجیر معابد را به پایان برسانم.
قدردان و سپاسگزار دوستان آشنایان و افرادی هستم که در مسیر دشوار و طولانی این سفر با مهربانی از خودگذشتگی و گاه به خطر انداختن خود مرا برای خروج از مرز و رسیدن به نقطه ای امن یاری کردند... زنده‌ام که روایت کنم.

***********

ادامه تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات

راهپیمایی و تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان شرکت مخابرات اهواز در برابر مخابرات منطقه خوزستان اینجا کلیک کنید.

جمعی از کارکنان و بازنشستگان مخابرات منطقه لرستان با سر دادن شعارهایی اعتراضی در مقابل ساختمان این شرکت در شهر خرم آباد، دست به تجمع زدند.

تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان شرکت مخابرات سنندج در برابر شرکت مخابرات استان کردستان

جمع اعتراضی سراسری بازنشستگان شرکت مخابرات رشت در برابر شرکت مخابرات استان گیلان

تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات در برابر شرکت مخابرات منطقه هرمزگان، در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی استخدامی و رفاهی ۱۳۸۹ و پایمال شدن حقوق خود.

تجمع و راهپیمایی امروز بازنشستگان مخابرات تهران در خیابان سردار جنگل در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی استخدامی و رفاهی ۱۳۸۹ و پایمال شدن حقوق شان.

تجمع و راهپیمایی اعتراضی بازنشستگان مخابرات استان کرمانشاه علیه عدم اجرای آیین نامه سال ۸۹

راهپیمایی اعتراضی بازنشستگان شرکت مخابرات در برابر شرکت مخابرات استان اصفهان. اینجا کلیک کنید.

تجمع اعتراضی بازنشستگان شرکت مخابرات در برابر شرکت مخابرات مریوان

مطالبات بازنشستگان مخابرات:
اجرای بدون تنازل بند ۶ و ۹ مصوبه اسفند ماه سال ۸۵ هیئت وزیران. آیین نامه ۸۹/۲۴ مرداد ماه سال ۸۹ هیئت مدیره وقت شرکت مخابرات ایران و دیگر مطالبات معیشتی، درمانی،

***********

تجمع اعتراضی پرستاران و کمک پرستاران شهرستان فسا

دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ تجمع اعتراضی پرستاران و کمک پرستاران شهرستان فسا (استان فارس) در مقابل فرمانداری این شهر!

***********

اعتصاب کارگران پیمانی پتروشیمی مکران

کارگران شرکت «آوای جهان‌بین پارسیان»، از شرکت‌های پیمانی مشغول به کار در پتروشیمی «مکران» چابهار، از روز شنبه،۲۲ اردیبهشت، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه خود در اعتصاب هستند.
این کارگران که عمدتا بلوچ هستند، از زمان تعطیلات نوروز تا کنون حقوق و دستمزدی دریافت نکرده‌اند.
منابع محلی گزارش داده‌اند که تجمع اعتراضی امروز، ۲۴ اردیبهشت، در محل پتروشیمی مکران، با دخالت نیروهای حراست مواجه شده و بین کارگران و نیروهای حراست درگیری اتفاق افتاده است.

***********

ادامه تجمع اعتراضی بازنشستگان

امروز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز در مقابل درب اداره کل سازمان تامین اجتماعی خوزستان اهواز و میدان کارگر تجمع و در ادامه پیگیری حقوق بر حق پایمال شده خود و در اعتراض به دستگیری مریم زلکی، راهپیمایی نمودند.

تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان تامین اجتماعی کرمانشاه با همراهی بازنشستگان کشوری در مقابل اداره کل تامین اجتماعي در شنبه اعتراض

تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان تامین اراک روبروی سازمان تامین اجتماعی استان مرکزی

تهران: تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در مقابل سازمان.
در این گردهمایی چند تن از بازنشستگان در مورد مشکلات و بی‌توجهی مسئولین سازمان بازنشستگی تامین اجتماعی صحبت کردند. یکی از شعارهای بازنشستگان: این درد مشترک هرگز جدا جدا درمان نمی‌شود.

راهپیمایی و تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در اعترض به‌ وضعیت اسفبار معیشتی، دستمزد های ناچیز، اعتراض به فقر، تورم و نداری، در .اعتراض به تبعیض، فساد، غارت در اعتراض به ستم و نابرابری ها

تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان فولاد اهواز در کف خیابان و در گرمای طاقت فرسا و سوزان خوزستان. بازنشستگان فریاد می زنند و با مشت های گره کرده و اراده هایی آهنین، سفره های خالی خود را به یاد نامسئولین می آورند.

یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

بیش از ۱۰۰ هنرمند، موسیقیدان، نویسنده و شخصیت‌ فرهنگی و حقوق بشری

ضمن اعلام همبستگی با توماج صالحی خواستار آزادی فوری و بدون شرط او شدند

بیش از ۱۰۰ موسیقی‌دان، چهره فرهنگی و فعال حقوق بشری، از جمله استینگ، خواننده بریتانیایی، هنرمندان گروه راک بریتانیایی کلدپلی و مارگارت اتوود، نویسنده کانادایی، در بیانیه‌ای ضمن اعلام همبستگی با توماج صالحی خواستار آزادی فوری این رپر محکوم به اعدام شدند.
در این بیانیه آمده است: «به عنوان هنرمندان، موسیقیدانان، نویسندگان و شخصیت‌های برجسته فرهنگی با توماج صالحی اعلام همبستگی می‌کنیم. ما خواهان لغو فوری و بدون قید و شرط حکم اعدام او و لغو تمامی اتهامات دیگر و آزادی بدون تاخیر او هستیم.»
امضاکنندگان این بیانیه افزوده‌اند:«هنر باید اجازه داشته باشد که انتقاد کند، تحریک کند، قدرت را زیر سوال ببرد و آن را به چالش بکشد. این هم حق و هم وظیفه ما هنرمندان است.»

***********

کانون فیلمسازان مستقل ایران در واکنش به محکومیت رسول‌اف:

برای حکومت کودک‌کُش راه بقایی نیست

کانون فیلمسازان مستقل ایران با انتشار بیانیه‌ای در محکومیت حکم دستگاه قضایی جمهوری اسلامی برای محمد رسول‌اف نوشت:
بار دیگر حکم قوه قضاییه درباره محمد رسول اف ثابت کرد که قانون فقط ملعبه ای برای لجبازی و انتقام جویی در دستگاه حقوقی آلوده به فقاهت حکومتی است.
اقتدارگرایان وامانده ای که زنان را مورد خشونت قرار میدهند کودکان و نوجوانان معترض را میکشند مردم را تحت فشار تورم اقتصادی میگذارند و هنرمندان را سرکوب میکنند تا هراسهای مدام خود را پنهان کنند و بنای قدرت فروریخته شان را حفظ و حقارت ها و شکستهای داخلی و خارجی شان را جبران کنند.
اما برای حکومتی که کودک میکشد و هنرمند را به زنجیر میکشد راه بقایی نیست و به زودی بنای پوسیده ای که بر خون و رنج مردم استوار کرده بر سرش آوار خواهد شد.
سینماگران مستقل و آزادی خواه حکم بی اعتبار قوه قضاییه علیه محمد رسول اف را محکوم میکند و کنار او و همه هنرمندانی می ایستد که سانسور حکومتی را به مضحکه میگیرند.

***********

حوادث کار

سازمان پزشکی قانونی شمار کارگرانی که در سال ۱۴۰۲ جانشان را در حوادث ناشی از کار از دست دادند، ۲۱۱۵ نفر اعلام کرد اما مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادعا کرد مرگ ناشی از حوادث کار نسبت به سال قبل‌تر (۱۴۰۱)، ۷٬۵ درصد کاهش یافته است.
او در باره اختلاف آمار ارائه شده از سوی دو نهاد حکومتی، در حالی که مدعی بود «کارگران بیمه نشده در آمار وزارت کار نمی‌آیند»، شایعه است و نادرست، اذعان کرد: «علت تفاوت میان آمار پزشکی قانونی با آمار بازرسین کار این است که کلیه کارکنانی که بیمه مشاغل آزاد بوده یا بیمه کشوری و کارمند محسوب شده و خارج شمول قانون کار هستند، در آمار ما از حوادث کار مربوط به کارگران قرار نمی‌گیرند.»
این سخنان او تأیید همان «شایعه‌»‌ای است که او آن را تکذیب کرد؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حوادث کار در کارگاه‌های خارج از شمول قانون کار یا مشاغل آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد در حالی که کسر بزرگی از حوادث مرگبار در این کارگاه‌ها رخ می‌دهد.
احمد پرنده در ادامه شمار بازرسان وزارت کار را ۸۰۰ نفر اعلام کرد و مدعی شد که آنها در سال ۱۴۰۲ بیش از ۴۰۰ هزار مورد بازرسی از محیط کار دارند./ طلیعه

پنج شنبه بیستم اردیبهشت ۱۴۰۳

گروه اتحاد بازنشستگان

***********

حکم تکان دهنده برای هنرمند آزادیخواه؛ محمد رسول‌اف

حکم تکان دهنده برای کارگردان برجسته و هنرمند آزادیخواه؛ محمد رسول‌اف به هشت سال حبس، شلاق، جزای نقدی و ضبط مال محکوم شد
بابک پیرنیا، وکیل دادگستری با انتشار مطلبی در توییتر از محکومیت محمد رسول‌اف، سینماگر سرشناس ایرانی خبر داد و نوشت:
محمد رسول اف به موجب حکم صادره از شعبه‌ی ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی به تحمل هشت سال حبس (پنج سال قابل اجرا)، شلاق، جزای نقدی و ضبط مال محکوم شد. این حکم در شعبه‌ ۳۶ دادگاه تجدیدنظر عینا تایید و اکنون پرونده به اجرای احکام ارسال شده است.
دلیل اصلی صدور این حکم، امضای بیانیه‌ها و ساخت فیلم و‌ مستند است که از نظر دادگاه، این اقدامات مصداق «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» محسوب می شود

***********

تجمع کارگران پیمانکاری پتروشیمی اصفهان

کارگران پیمانکاری پتروشیمی اصفهان صبح امروزچهارشنبه (۱۹ اردیبهشت ماه) با تجمع در محوطه محل کار خود خواستار پیگیری مطالبات معوقه مزدی خود شدند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی گفت: حدود ۸۰ نفر از نیروهای پیمانکاری شرکت «فراب» در پتروشیمی اصفهان هستیم که مطالبات مزدی ما از اسفند ماه سال ۱۴۰۲ پرداخت نشده است در عین حال هنوز عیدی و پاداش خود را دریافت نکرده‌ایم.
یکی دیگر از کارگران با بیان اینکه در تجمع امروز نیروهای حراستی قول دادند مطالباتمان را پیگیری کنند، گفت: نارضایتی ما به این جهت است که پتروشیمی سالهاست با پیمانکارانی تمدید قرارداد می‌کند که سابقه خوبی در لحاظ کردن ایمنی و پرداخت مطالبات کارگران ندارند. در واقع موضوع خروج پیمانکاران از صنعت پتروشیمی چندین سال است که از سوی دولت مطرح می‌شود، اما تاکنون کاری برای اجرای این مطالبه کارگران انجام نشده است.

چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳

گروه اتحاد بازنشستگان

***********

تجمع بازنشستگان کشوری با همراهی دیگر بازنشستگان کرمانشاه

تجمع بازنشستگان کشوری با همراهی دیگر بازنشستگان در برابر صندوق بازنشستگی کشوری استان، در اعتراض به اجرا نشدن "همسان سازی"، وضعیت سخت معیشتی و پایمال شدن حقوق خود. «معلم زندانی، آزاد باید گردد!» / «کارگر زندانی، آزاد باید گردد!» / «دانشجوی زندانی، آزاد باید گردد!» / اینجا کلیک کنید.

سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

سه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری

کرمانشاه: خیابان کسری نبش کوچه نوبتی مقابل صندوق بازنشستگی

سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳     زمان: ساعت ۱۰ صبح

فقط کف خیابان به دست می آید حقمان

***********

تداوم تجمع و اعتراضات بازنشستگان مخابرات

بازنشستگان مخابرات اهواز در دوشنبه اعتراض مقابل شرکت مخابرات استان خوزستان تجمع کردند. تا دستیابی به خواست ها و حقوق مسلم خود خیابان جایگاه ماست! اینجا کلیک کنید.
برگزاری تجمع و راهپیمائی اعتراضی بازنشستگان مخابرات در تهران همراه با سایر شهرستانها در برابر شرکت مخابرات خیابان سردار جنگل اینجا کلیک کنید.
تجمع بازنشستگان مخابرات تبریز امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در برابر شرکت مخابرات استان آذربایجان شرقی، در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی استخدامی و رفاهی ۱۳۸۹ علیرغم نامساعد بودن هوا برگزار شد. اینجا کلیک کنید.
تجمع سراسری بازنشستگان مخابرات اصفهان در برابر شرکت مخابرات اینجا کلیک کنید.
ادامه دوشنبه های اعتراضی بازنشستگان وپیشکسوتان مخابرات کرمانشاه در زیر رگبار باران. اینجا کلیک کنید.
تجمع بازنشستگان در برابر شرکت مخابرات استان فارس در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی استخدامی و رفاهی ۱۳۸۹ اینجا کلیک کنید.
برگزاری تجمع اعتراضی بازنشستگان رشت همسو با سایر شهرها در برابر شرکت مخابرات استان گیلان. اینجا کلیک کنید.
تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات در برابر شرکت مخابرات استان آذربایجان غربی، در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی استخدامی و رفاهی ۱۳۸۹ و پایمال شدن حقوق خود. اینجا کلیک کنید.

***********

جان باختن یک کارگر در معدن زغال‌سنگ هشونی کوهبنان

یک کارگر ۴٠ ساله معدن هشونی کوهبنان بنام عبدالله اسماعیلی با ۱۸ سال سابقه کار و دارای ۲ فرزند و ساکن روستای جور کوهبنان در اثر سانحه در معدن درگذشت.
متأسفانه این کارگر ساعت ٩ صبح روز جمعه ١۴ اردیبهشت بر اثر حادثه‌ای دستش در نوار نقاله معدن گیر می کند و بر اثر حرکت نوار نقاله از بدنش جدا می‌شود که بر اثر خونریزی شدید قبل از رسیدن به مراکز درمانی جان خود را از دست داد.

***********

تجمع اعتراضی بازنشستگان

تجمع بازنشستگان تأمین اجتماعی در برابر ساختمان مرکزی این سازمان در اعتراض به وضعیت سخت معیشتی و زیرپاگذاشتن قوانین تامین اجتماعی در افزایش حقوق مستمری.
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش مقابل فرمانداری شوش، در اعتراض به حقوق های ناچیز، به فقر و نداری، فساد، تورم ،گرانی، در اعتراض به تبعیض و نابرابری ها.
تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی کرمانشاه مقابل سازمان تامین اجتماعی با شعارهای: معلم زندانی آزاد باید گردد / کارگر زندانی آزاد باید گردد / اتحاد اتحاد علیه فقر وفساد اینجا کلیک کنید.
اراک: یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، تجمع بازنشستگان در مقابل تأمین اجتماعی در اعتراض به وضعیت سخت معیشتی و درمانی و زیرپاگذاشتن مواد ۹۶، ۱۱۱ و ۵۴ تامین اجتماعی.
تجمع اعتراضی بازنشستگان فولادی جلو صندوق فولاد تهران.
تجمع وراهپیملیی بازنشستگان فولادی اصفهان اینجا کلیک کنید.

یکشنبه ۱۶ اردیبهشت

***********

اسماعیل گرامی به دادسرای تهران احضار شد.

اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته وزندانی سابق طی ابلاغیه ای به شعبه سوم دادسرای عمومی وانقلاب ناحیه ۳۳ تهران احضار شد.
براساس ابلاغیه که ۱۴۰۳/۲/۱۰ توسط شعبه سوم دادسرای عمومی وانقلاب ناحیه ۳۳ تهران ( شهید مقدس - اوین) صادر شده است آقای گرامی باید جهت دفاع از اتهام انتسابی (ظرف ۵ روز ) دراین شعبه حاضر شوند.

***********

هفته دوم اعتصاب کارگران شرکت کاغذ پارس

تجمع اعتراضی کارگران شرکت کاغذ پارس هفت‌تپه مقابل فرمانداری شوش کارگران شرکت کاغذ پارس هفت‌تپه. اینجا کلیک کنید.

چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت۱۴۰۳

***********

طنین شعار توماج صالحی آزاد باید گردد در تجمع اعتراضی بازنشستگان

تجمع اعتراضی بازنشستگان. کشوری و تامین اجتماعی کرمانشاه همزمان با روز جهانی کار و روز بزرگداشت مقام معلم در هوای بارانی و نامساعد مقابل اداره کار و تعاون. استان کرمانشاه اینجا و اینجا کلیک کنید.

توماج صالحی آزاد باید گردد

روسری رو رها کن، فکری به حال ما کن!

بازنشستگان مشهد با فریاد: معیشت، منزلت حق مسلم ماست، در روز جهانی کارگر با راهپیمایی و تجمع به خیابان آمدند! اینجا کلیک کنید.

بازنشستگان تهران در روز جهانی کارگر و روز معلم با تجمع به خیابان آمدند! اینجا کلیک کنید.

بازنشستگان اراک در روز جهانی کارگر و روز معلم با تجمع به خیابان آمدند!

اول‌ماه مه روز جهانی کارگر در هفت تپه. کارگران ایران و جهان علیه مناسبات بهره کشانه متحد می‌شوند

روز کارگر نماد مبارزه برای رفاه و آزادی و برابری

چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

اعتراض گروهی از پزشکان و کادر درمان به حکم اعدام علیه توماج صالحی

پزشكان و كادر درمان، با بیش از بیست سال تحصیل و ده‌ها سال تجربه و كسب مهارت های حرفه ای، شبانه‌روز در تلاشند تا جان انسان ها را، ولو برای چند ساعت، نجات داده و مرگ بیماران خود را به تأخیر اندازند و در صورت عدم موفقیت، ساعت ها و بلكه روزها، در عذاب روحی و جسمی قرار می گیرند. این تلاش ها و جان فشانی ها، در جنگ ٨ ساله، در زیر باران گلوله های دشمن و همچنین در همه گیری كرونا، به خوبی جلوه گر شد.
نگاهی به مجروحین جنگ، كه همگی زنده بودنشان نتیجه تلاش همین پزشكان و كادر درمان بوده است، با وجود باقی ماندن عوارض سنگین، باز مایه خوشحالی و سرافرازی است.
برای ما پذیرفته نیست كه با گردش نیش قلمی، به همین سادگی، این جان های پرارزش و عزیز، با احكام سنگینی چون زندان و اعدام، مورد تعرض قرار گیرند و خانواده هایی برای همه عمر، در غمی عمیق فرو روند.
ما با درنظر گرفتن چنین شرایطی، بار دیگر مخالفت و اعتراض شدید خود را با اعدام اعلام می‌داریم.
همچنین نگرانی عمیقمان را از صدور حكم اعدام برای جوان هنرمند رپ ایران، توماج صالحی، ابراز داشته و امیدواریم هرچه زودتر شاهد آزادی ایشان و همه زندانیان سیاسی باشیم.
هاشم موسوی - مرتضی حقیقت - فرامرز پاكروان - نصرت اله روزدار - عباس تاجیك - محمدجعفر كیانی - محمد ملاحی - فخری قاجار - اطهر میركتولی - حمیده صداقتی - عارف امیری - پروانه حسیبی - علی میرعسكری - آفرینا بهادر - علیرضا خسروی - وحید حسینی - حسین میركتولی - رقیه لشكربلوكی - ترانه شكیبا - جعفر حسیبی - غلامرضا توكلی - ترانه حسیبی - الهام صفائی - پرهام صفائی - كریم پورستار - عطیه میركتولی - پریسا صفائی - حمیدرضا تجری - علی تازیكه - رضا گرجی - عماد بهرام نژاد - سمیه كبیر - علی اكبر كسائیان - ملك محمد سیستانی - اسحاق ابراهیمی - مهران نوئین اصفهانی - عاطفه صفری – صفا آریان نژاد - كاظم جزایری - جعفر علی آبادی - مهران فرج الهی - عطا‌اله جهانگیر راد - علی قوامی - سپیده مرگدری نژاد - حسین امانی - نازی پسركلی

***********

بازداشت دو نفر از بازنشستگان اهواز

امروز، سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۴۰۳ ، پس از پایان یافتن تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی و معلمان، دو نفر از حاضرین در جمع، آقایان نوچیان معلم بازنشسته و محمدزمان کامروا از بازنشستگان تامین اجتماعی، توسط نیروهای اداره‌ی اطلاعات، بازداشت شده اند.

***********

تداوم اعتصاب و تجمع خودرو‌های سنگین

تداوم اعتصاب و تجمع و عدم تخلیه بار خودرو‌های سنگین در اعتراض به کاهش سهمیه سوخت در ایرانشهر
به گزارش منابع خبری بلوچ، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ، رانندگان ناوگان خودرو‌های سنگین شهرستان ایرانشهر در اعتراض به کاهش سهمیه سوخت از تخلیه بار گندم از عصر روز گذشته خود داری کرده و با تجمع دست به اعتصاب زده و خواستار رسیدگی به درخواست خود در خصوص افزایش سوخت شدند.
گفتنی است، روز ۲۵ و ۱۹ و ۱۲ فروردین و ۴ اردیبهشت نیز رانندگان کامیون‌های کمپرسی بترتیب زابل و زاهدان و خاش نسبت به کاهش سهمیه سوخت، در مقابل شرکت نفت شهر خود تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند.

***********

تداوم اعتراضات بازنشستگان مخابرات

تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان مخابرات در اردبیل، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، اصفهان، تهران و ... اینجا کلیک کنید.
بازنشستگان: "ستاد اجرایی حق ماها رو خورده" منظور کارتل «ستاد اجرایی فرمان امام» است که به هیچ دستگاه نظارتی پاسخگو نیست.

دوشنبه ۱۰ اردیبهشت

***********

بیانیه علیه حکم اعدام،

توماج صالحی و زندانیان دیگر!

در دل لشکرکشی برنامه ریزی شده در خیابان و مقاومت ستودنی زنان در بی تاثیر کردن سیاست شکست خورده حجاب اجباری ، به ناگهان موج برآمده از انتشار خبر اعدام توماج صالحی خونی تازه در رگهای جامعه معترض به جریان انداخت. اینبار نه فقط در خیابان ، بلکه از قلوب مردم، از در و دیوار خانه ها، از تمام رسانه ها . رگبار اخبار رسانه ای حمایت ها از توماج صالحی به یک نیروی مادی تبدیل شد که تا همینجا حکومت را در موقعیت دفاعی به انفعال برده ، شدت سرکوب خیابان با هیاهوی تبلیغاتی و بسیج عناصر حکومتی علیه زنان هم نتوانست از فضای ملتهب و تعرضی افکار عمومی علیه این حکم بکاهد.
عروج توماج در این ظرفیت، برآمده از موقعیت و شرایط جامعه ی معترض و مردمی بشدت ناراضی و خشمگین است. او صدای انقلاب بود و انقلاب هم با حمایت قوی خود او را صحنه ی جدال با حکومت کرده است. جامعه با اهداف و انگیزه قوی برای تغییر شرایط موجود، توماج را روی دست بلند کرده است چرا که میداند زدن توماج زدن جامعه و بعقب راندن آنست.
برآیند ادامه مطالبات جنبشهای اجتماعی اعم از کارگران، معلمان، بازنشستگان و شدت گرفتن اعتراضات اقشار مختلف جامعه، در بزنگاه حمایت یکپارچه از توماج متمرکز شده است. به حکومت هشدار داده بودند که این جامعه ی منتظر جرقه را نمیتوان تست کرد. با اولین تکانه، آتش زیر خاکستر شعله ور میشود.
اگر مهسا اسم رمز زن، زندگی، آزادی شد، توماج، ادامه اسم رمز این انقلاب شده است. جامعه انقلابی مانند ورزش دوی امدادی، چوبدست حرکت توفنده را از مهسا به توماج داد. با موج تازه و کم سابقه حمایت‌های داخل و خارج، بعد از ماهها دوباره مردم جان تازه ای گرفتند. به احساس قدرت خود برگشتند.
توقف و حذف اعدام از قوانین، بیش از هر زمان دیگر در دستور است. اراده عمومی داخل و خارج، همبستگی عملی را در نجات جان توماج و سایر زندانیان زیر این حکم شنیع و غیر انسانی از جمله رضارسائی، مجاهدکورکور، عباس دریس، حبیب دریس و دهها انسان دیگر به پیش میبرند. فضای حمایت کم نظیر از توماج صالحی نباید فرصتی برای اعدام (قتل) انسانهای دیگری شود.

شورای بازنشستگان ایران

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰٣

***********

تجمع اعتراضی بازنشستگان فولاد و تامین اجتماعی

تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان فولاد تهران، صبح امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، مقابل دفتر مرکزیِ این صندوق، در یکشنبه اعتراضی برگزار شد. تجمع بازنشستگان فولاد همزمان در اصفهان، اهواز، مازندران و شاهرود انجام شده است.
توماج صالحی آزاد باید گردد!

امروز یکشنبه نهم اردیبهشت‌ ماه، شماری از کارگران بازنشسته تامین اجتماعی و سایر بازنشستگان استان خوزستان در میانه برگزاری تجمع و راهپیمایی اعتراضی خود در شهر اهواز، خواستار آزادی توماج صالحی پسر ایران شدند. آنها یکصدا فریاد زدند توماج یک ملته، ملت رو آزاد کنید. اینجا و اینجا کلیک کنید

***********

بیانیه اتحاد بازنشستگان برای توماج، وجدان بیدار جامعه‌ی ایران

توماج با صدای بلند اعلام کرد اوضاع عادی نیست؛ هنگامی که بسیاری از صاحب‌نام‌ها، نانِ مصلحت می‌خوردند و آب عافیت می‌نوشیدند. او بانگ رسای جنبش ۱۴۰۱ بود؛ با شهامت و بی‌لکنت.
هر که یک روز طعم زندان‌های کنونی را چشیده باشد می‌داند مقاومت بسی دشوار است. اما توماج با همه‌ی فشارها از انعکاس صدای فرودستان، معلمان زندانی و زنان دست نکشید.
بازداشت شد، شکنجه شد وادار به اعتراف علیه خود شد؛ یعنی همان نمایشنامه‌‌های ننگین و دروغین همیشگی، اما اندکی کوتاه پس از آزادی، هنگامی که دیوارهای زندان هنوز از دیدرسش دور نشده بودند تعهد خود را به آزادی، انسان و عدالت نشان داد. رنج را سرودی کرد تا ننگ را برملا و آشکار کند.
۴۵ سال است که طعم آزادی را نچشیده‌ایم اما معنای آن را از یاد نبرده‌ایم زیرا با ترانه‌ها و سرودهای توماج و دیگران، خاطره‌ی آزادی و شرافت را زنده نگاه داشته‌ایم.
در تاریک‌ترین روزهای حکومت ظلم هستیم. او فرزند جامعه‌ای دربند است که بندهایش را نمی‌پذیرد. در کنار توماج می‌مانیم چون او با تمام توان کنار ما ایستاد. حاصل این حکومت، فقر و فساد، خفقان و سرکوب است. ما بازنشستگان ستم همگانی و عمومی را که به تک‌تک افراد ستمدیده می‌رود محکوم می‌کنیم و بر ضد زندان، شکنجه و خطر اعدام برای توماج صالحی، عباس دریس، رضا رسایی و مجاهد کور کور و همه‌ی زندانیان با هر مرام و عقیده‌ای می‌ایستیم. دست از حمایت فرزندان خود نمی‌کشیم. توماج فرزند شریف ما است.

اتحاد بازنشستگان - اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

پدر جاوید نام ژینا امینی: توماج در قلب تک تک ما است

امجد امینی، پدر جاوید نام ژینا (مهسا) امینی در واکنش به صدور حکم اعدام توماج صالحی، هنرمند و زندانی سیاسی، در حساب کاربری خود نوشت:
خبر (حکم) اعدام توماج، دل تمام مردم ایران را لرزاند، توماج جوانی است مردمی، که با حمایت ملتش در قلب تک تک ما ایرانی‌هاست. توماج را اعدام نکنید؛ زخم مردم را تازه نکنید. مردم ایران و جهان، هنوز مرگ مهسا و مهساها را از یاد نبرده‌اند.

***********

تجمع اعتراضی بازنشستگان در برابر اداره مرکزی بانک ملت

"درخشنده! حیا کن! اون صندوقو رها کن!"
تهران: گردهمایی بازنشستگان بانک "ملت" در برابر دفتر مرکزی آن، در اعتراض به کارکرد صندوق "تأمین آتیه ی کارکنان بانک ملت"
تجمع کنندگان معترض خواهان برکناری "احمد درخشنده"، مدیر عامل فاسد شرکت "گروه مدیریت سرمایه آتیه" می شوند.

شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

تداوم تجمع اعتراضی کارگران کاغذ سازی پارس

تجمع اعتراضی کارگران «کاغذسازی پارس» مقابل ساختمان فرمانداری شوش (خوزستان) در ادامه اعتراضات هفته گذشته:
بعد از گذشت چند روز اعتراض برای وصول مطالبات، علیرغم دادن وعده از سوی مسئولان، هنوز مشکلاتمان مرتفع نشده است.
تبعیض و نابرابری از لحاظ دستمزد، حقوق و مزایا و پاداش اندک در نتیجه حضور شرکت‌های پیمانکاری تامین نیرو در این واحد تولیدی، مشکلات خانوادگی و معیشتی زیادی برای کارگران این واحد به وجود آورده است.

شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

همزمان در تهران، خوزستان، کرمانشاه و همه شهرهای ایران.

گرامی‌داشت روز کارگر و معلم (۱۲ اردیبهشت)

عموم مردم و ما بازنشستگان به فقر، فساد و گرانی اعتراض داریم.
فشار اقتصادی بر شاغلین و بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری، لشگری، فولاد، مخابرات، نفت، دانشجویان، زنان، پرستاران و دیگر اقشار که در فقر، فساد و گرانی در حال غرق شدن هستند به این جهت در تجمع روز کارگر و معلم شرکت خواهیم کرد.

ما بازنشستگان در تهران در ساعت ۱۰ صبح در مقابل سازمان برنامه و بودجه

و در شهرستان‌ها، در برابر ادارات تامین اجتماعی تجمع خود را برگزار می‌کنیم.

***********

همه با هم فریاد خواهیم زد:

فقر، فساد، تورم، بالای جان مردم

بازنشستگان گرانقدر
سالی که گذشت سال اتحاد و همبستگی بیشتر اعضای صندوقهای بازنشستگان بود که با همت و تلاش خود، حضوری درخشان در کف خیابان داشتند. امسال با تقارن ارزشمند روز جهانی کارگر و روز معلم ، می رویم تا با حضور پُررنگ خویش وضعیت بغرنج و بسیار اسفناکی را که بخاطر نادیده گرفتن حقوق قانونی مان با آن روبرو هستیم ، فریاد بزنیم.
درد ما بازنشستگان درد تمامی فرودستان و مردمی است که به جز فقر و محرومیت سهمی از مواهب و ثروتهای جامعه که خود خالق آن هستیم، نداشته و نداریم.
تقارن و همزمانی روز جهانی کارگر و روز معلم، شمایل و نماد اقشاری از جامعه است که سراسر زندگیشان در بی حقوقی و بهره کشی غیر انسانی و ظالمانه سپری شده و همین امر موجب می شود با مسئولیتی آگاهانه تلاش نماییم تجمعی مشترک، همگانی و فراگیر داشته باشیم.

وعده دیدار ما:     چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت سال ۱۴۰۳     ساعت ۱۰ صبح

کرمانشاه: میدان مصدق     مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی

منتظر حضور سبزتان هستیم.

همبستگی بازنشستگان کرمانشاه

***********

عثمان اسماعیلی هنوز از خدمات درمانی محروم است

عثمان اسماعیلی، فعال کارگری کُرد که از بیماری فتق و تنگی کانال نخاع رنج می‌برد، همچنان به دلیل مخالفت اداره اطلاعات از دسترسی به خدمات پزشکی تخصصی و اعزام به مرخصی استعلاجی محروم است.
پزشک معتمد سازمان پزشکی قانونی استان کردستان پس از بررسی وضعیت این زندانی سیاسی ۶۴ ساله اعلام کرده که ادامه نگهداری وی در زندان خطر ناتوان شدن پاهای وی را به دنبال خواهد داشت.

***********

متحد و‌ یکپارچه در سرتاسر دنیا، روز جمعه ۷ اردیبهشت در ایکس(توئیت)

صدای توماج صالحی خواهیم شد.

صدای آری به زندگی و نه به اعدام خواهیم شد.

صدای نه به اعدام، قتل عمد دولتی این عمل شنیع ضد نفس زندگی خواهیم بود.

جمعه ۷ اردیبهشت (۲۶ آپریل)

زمان: ۱۹ به وقت اروپای مرکزی

۲۰:۳۰ به وقت ایران

***********

رضا رسایی در خطر اعدام

خبرها حاکی از این است که حکم اعدام «رضا رسایی»، زندانی قیام ژینا به دایره‌ی اجرای احکام دادگستری کرمانشاه ارجاع داده شده و کارهای اداری مربوط به اجرایی شدن آن نیز انجام شده است.
یک منبع نزدیک به خانواده رضارسایی به مجموعه حقوقی دادبان گفته است «خانواده مقتول خود تاکید کرده‌اند که دنبال قصاص نیستند و اصلا برایشان روشن نیست که قاتل رضا رسایی است. با این حال اما می‌گویند دست ما نیست و رضایت ما فایده‌ای ندارد، با سپاه صحبت کنید.»
رضا رسایی، به اتهام واهی مباشرت در قتل نادر بیرامی، رییس اطلاعات سپاه پاسداران شهرستان صحنه، صرفا با علم قاضی و استناد به اعترافات اجباری و اخذ ‌شده تحت شکنجه‌ی این زندانی، به اعدام محکوم شده است‌.

***********

بیانیه جمعی از فرهنگیان فعال صنفی و مدنی استان البرز

در محکومیت حکم غیر انسانی

توماج صالحی پسر ایران زمین
دادگاه انقلاب اصفهان توماج صالحی رَپرشجاع وآزادی خواهِ ایران را به اتهام افساد فی الارض به اعدام محکوم کرد.
آری او را باید محکوم کنند چون اختلاس و دزدی نکرده؛ فقط فریاد درد و رنج هم وطن خود بوده است.
اشد مجازات را برایش خواسته‌اند! معنای عدالت و ایستادگی در برابر ظلم را اینگونه جواب دادند!
بله باری دیگر یکی از عزیزترین فرزندان ایران زمین که از جنس فریاد و نور است را می‌خواهند به مسلخ ببرند، او که وقتی قلم در دستمان را شکستند؛ قلم مان شد. وقتی صدای ما را خفه کردند؛ فریادمان شد. او که نویدِ افکاری، روشن است و در تمام وجودش روشنایی وشجاعت و بر هم زننده سیاهی و ظلم است و صدای نسل حاضر؛ نسلی که باید برای سوال‌هایش جوابگو بود.
حاکمان نالایق بهتر است بدانند که وقتی نمی توانید پاسخی برای این همه وعده های دروغ ونا امیدی جوانان داشته باشید و جز اعدام تفکر دیگری ندارید می بایست منتظر عواقب سختی برای اشتباهات تان باشید.
یقین داشته باشید آن روز نزدیک است.
ما جمعی از فعالین صنفی فرهنگی و مدنی استان البرز این اقدام نادرست و غیر انسانی حاکمیت را محکوم کرده و اعلام می‌داریم هر روز پرونده ننگین خودتان را سیاه‌تر می‌کنید و کار را به جایی می‌رسانید که خشم مردم و خانواده‌های دادخواه جلوی سیل عظیم حرکتشان را با هیچ ترفندی دیگر نتوانید بگیرید آن وقت ...

۱۴۰۳/۲/۶

***********

استعفای دسته جمعی تعدادی از پرستاران بیمارستان شهدای تجریش

تعدادی از پرستاران بیمارستان "شهدای تجریش" در تهران، از امضای طومار استعفای دسته جمعی در این بیمارستان خبر دادند.
این اقدام در اعتراض به مواردی همچون "شرایط سخت شغلی، وضعیت نامناسب معیشتی پرستاران، اضافه کار اجباری، شیفت های طولانی و حق الزحمه ناچیز اضافه کاری" صورت گرفته است.
یکی از پرستاران معترض در این رابطه به ایلنا گفت: "ما بارها مطالبه گری و پیگیری کردیم اما چون راه به جایی نبردیم و مورد بی مهری فراوان واقع شدیم، تصمیم به استعفا گرفتیم."

***********

دادگاه انقلاب اصفهان توماج صالحی را به اعدام محکوم کرد

امیر رئیسیان، وکیل دادگستری: شعبه یک دادگاه انقلاب اصفهان، در اقدامی که در نوع خود بی سابقه است، حکم دیوان عالی کشور درباره پرونده سال ۱۴۰۱ توماج صالحی را اجرایی نکرد و با «ارشادی» خواندن این حکم و تاکید بر استقلال دادگاه بدوی، توماج صالحی را به اتهام افساد فی الارض، به اشد مجازات یعنی اعدام محکوم کرد./ شرق

***********

کارگران اخراجی واحد طبیعت سلولزی به کار خود بازگشتند

یک پیروزی برای کارگران؛ پس از اعتراض‌ها و تجمعات مکرر کارگران اخراجی، ۹۶ کارگر اخراجی واحد طبیعت سلولزی به کار خود بازگشتند ؛ مطالبه گری ادامه می یابد.
این کارگران از هفته گذشته به دلیلِ آنچه اجرا نشدن تبدیل وضعیت استخدامی خود از پیمانکاری به قراردادی و تامین نشدن امنیت شغلی خود با متوقف شدن برخی خطوط تولیدی کارخانه می‌دانند، دست از کار کشیده و طی چند روز گذشته مقابل ساختمان فرمانداری شوش به همراه همکاران خود در واحد طبیعت سلولز تجمع اعتراضی برپا کردند.
به گفته کارگران، هر چند مسئولان به کارفرمای کاغذ پارس فرصت سه ماهه برای تغییر قرار داد کار کارگران دادند اما کارگران بدنبال حذف شرکت پیمانکاری هستند که هیچ مسئولیت وتعهدی را در قبال کارگران نمی پذیرد در عین حال امنیت شغلی کارگران با تداوم توقف تولیدات کارخانه در خطر است.به گفته کارگران با توجه به وضعیت خود تا حصول نتیجه به مطالبه‌گری ادامه می دهیم.

***********

ادامه اعتراض کارگران بیکار شده «کاغذ پارس طبیعت سلولز»

کارگران کاغذ پارس طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران خود و بلاتکلیفی شغلی مقابل ساختمان فرمانداری شوش اجتماع کردند.
کارگران کاغذ پارس طبیعت سلولز از یکم اردیبهشت ماه و متعاقب تعطیلی برخی خطوط تولیدی این کارخانه مقابل کارخانه و ساختمان فرمانداری تجمع کردند.
یکی از این کارگران گفت: تجمع کنندگان کارگرانی هستند که با سوابق بالا به قراردادهای موقت و دائمی در این کارخانه مشغول به کار بودند اما بعد از اعلام اخراج ۱۰۰ نفر از کارگران از سوی کارفرما هنوز هیچ کدام از کارگران بیکار شده وضعیت مشخصی ندارند.
وی افزود: قرار است امروز سه‌شنبه، جلسه‌ای در خصوص وضعیت کارگران اخراجی و مشکلات ایجاد شده برای کارخانه کاغذسازی پارس طبیعت سلولز با حضور مسئولانی از فرمانداری و اداره کار برگزار شود و ما کارگران منتظر تصمیمات جلسه امروز هستیم.
بر اساس گفته‌های این کارگر، جدا از بلاتکلیفی کارگران اخراجی، سایر کارگران با متوقف شدن برخی خطوط تولید نگران از دست دادن شغل خود هستند. اگر مشکلات کارخانه ادامه پیدا کند، بدون شک آنان هم به سرنوشت همکاران اخراجی خود گرفتار می‌شوند.
این کارگر کاغذ پارس همچنین درباره معوقات حقوقی‌ همکاران خود گفت: کارگران دو ماه حقوق اسفند و فروردین ماه را از کارفرما طلب دارند و دو ماه حق بیمه نیز پرداخت نشده است.
وی مطالبه اصلی همکارانش را بازگشت به کار ذکر کرد و اظهار داشت: مسئولان استانی و کشوری موضوع بیکاری کارگران کاغذ پارس را پیگیری کنند چراکه ما کارگران در زمان اشتغال از پس مخارج زندگی خانواده‌هایمان برنمی‌آمدیم و حال که اخراج شده‌ایم، به طور قطع خانوادهایمان آسیب خواهند دید.

سه شنبه /۴ اردیبهشت /۱۴۰۳

***********

خودکشی یک پرستار دیگر به دلیل فشار کاری و وضعیت حقوقی

در ادامه خودکشی‌های سریالی کادر درمان، یک پرستار بیهوشی که هویتش بهار کرم‌نژاد احراز شده، با اقدام به خودکشی به زندگی خود پایان داد.
به گفته یک منبع مطلع، این پرستار به دلیل فشار ناشی از ساعات کاری زیاد و وضعیت حقوقی و معیشتی دست به خودکشی زده است.
کمتر از دو هفته پیش، نیز ساسان احمدی، پرستار ۳۲ ساله‌ بیمارستان "خمینی" کرمانشاه به دلیل عدم تمدید قراردادش با خوردن قرص برنج به زندگی خود پایان داده بود.

دوشنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

راهپیمایی و تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات

تهران: راهپیمایی بازنشستگان شرکت مخابرات در برابر ساختمان مرکزی شرکت مخابرات (خیابان سردار جنگل)، در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی استخدامی و رفاهی ۱۳۸۹ و پایمال شدن حقوق خود. "اجرای آیین نامه، حق مسلم ماست!" اینجا کلیک کنید.

تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات در برابر اداره کل شرکت مخابرات استان کرمانشاه، در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی استخدامی و رفاهی ۱۳۸۹ و پایمال شدن حقوق خود اینجا کلیک کنید.

تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات در برابر اداره کل این شرکت در استان کردستان(سنندج)، در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی استخدامی و رفاهی ۱۳۸۹ و پایمال شدن حقوق خود. اینجا کلیک کنید.

راهپیمایی بازنشستگان شرکت مخابرات در برابر اداره کل این شرکت در استان خوزستان (اهواز)، در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی استخدامی و رفاهی ۱۳۸۹ و پایمال شدن حقوق خود اینجا کلیک کنید.

تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان مخابرات تبریز مقابل شرکت مخابرات آذربایجان شرقی اینجا کلیک کنید.

تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات در برابر اداره کل شرکت مخابرات استان آذربایجان غربی (اردبیل) در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی استخدامی و رفاهی ۱۳۸۹ و پایمال شدن حقوق خود.

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات ارومیه، رشت، خرم آباد، بندرعباس، مریوان و ...

دوشنبه ۳ اردیبهشت

***********

خودکشی یک پرستار دیگر به دلیل فشار کاری و وضعیت حقوقی

در ادامه خودکشی‌های سریالی کادر درمان، یک پرستار بیهوشی که هویتش بهار کرم‌نژاد احراز شده، با اقدام به خودکشی به زندگی خود پایان داد.
به گفته یک منبع مطلع، این پرستار به دلیل فشار ناشی از ساعات کاری زیاد و وضعیت حقوقی و معیشتی دست به خودکشی زده است.
کمتر از دو هفته پیش، نیز ساسان احمدی، پرستار ۳۲ ساله‌ بیمارستان "خمینی" کرمانشاه به دلیل عدم تمدید قراردادش با خوردن قرص برنج به زندگی خود پایان داده بود.

ادامه تجمعات اعتراضی کارگران بازنشسته در چند شهر

تظاهرات اعتراضی کارگران بازنشسته اهواز مقابل درب سازمان تآمین اجتماعی خوزستان اینجا کلیک کنید. بلوار گلستان میدان کارگر / غارت جیب ملت حاصل کار دولت / ننگ ما ننگ ما صداوسیمای ما

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی کرمانشاه با همراهی جمعی از بازنشستگان کشوری مقابل تامین اجتماعی. اینجا کلیک کنید. اجاره های سنگین، در این دولت ننگین / فقط کف خیابان، بدست میاد حقمان / شورای عالی کار، حامی سرمایه دار

تجمع بازنشستگان البرز مرکزی قائمشهر

تجمع اعتراضی بازنشستگان اراک مقابل سازمان تامین اجتماعی اینجا کلیک کنید.

تجمع اعتراضی بازنشستگان مقابل وزارت کار.

تجمع اعتراضی بازنشستگان تبریزعلیه حقوقهای ۳ برابر زیر خط فقر، درمان پر هزینه و وعده های دروغین مسئولین در خصوص همسان‌سازی وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه اینجا کلیک کنید.

بازنشستگان خواهان افزایش حقوقها مطابق با هزینه واقعی سبد معیشت هستند. مصوبات مزدی تحقیر آمیز ملغی باید گردد.

یکشنبه ۲ اردیبهشت

***********

تجمع اعتراضی شماری از کارگران اخراجی گروه ملی صنعتی فولاد اهواز

شماری از کارگران اخراجی گروه ملی صنعتی فولاد اهواز، امروز یکشنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۳، مقابل ساختمان مجلس در تهران دست به اعتراض زدند.
پیشتر این گروه از کارگران مقابل محل کار خود تجمعات اعتراضی برگزار کرده و خواستار بازگشت به کار فوری خود و لغو احکام اخراج شده بودند.
در روزهای پایانی اسفندماه سال گذشته، تعدادی از کارگران گروه ملی فولاد با پرونده سازی «حراست» و به دستور « علی محمدی» مدیرعامل شرکت از کار اخراج و گروه دیگری نیز به ورزشگاه غدیر اهواز تبعید شدند.
این شکل از سرکوب و برخورد با کارگران گروه ملی صنعتی فولاد، در پی اعتصاب های چند ماه گذشته و مطالبه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این شرکت صورت گرفته است.

***********

تجمع اعتراضی نیروهای سرایدار

تجمع اعتراضی نیروهای سرایدار، خدمتگزار مدارس دولتی کل کشور جلوی وزارتخانه آموزش و پرورش در اعتراض به کمی حقوق، معیشت ناچیز، تبعیض در پرداخت حقوق و افزایش ناچیز ۱۰ میلیون در سال جدید کمبود نیرو، عدم تعلق نگرفتن رتبه‌بندی، فوق العاده ویژه ۵٠ درصد برای نیروهای خدماتی.

***********

سقوط جرثقیل در اسکلهٔ پتروشیمی رازی

دو کارگر کشته و ۴ کارگر دیگر مصدوم شدند

سقوط جرثقیل در اسکلهٔ پتروشیمی رازی با دو کارگر کشته و ۴ کارگر دیگر مصدومی، اما در کمال وقاحت نگران افت تولید این کانون غارت و فساد هستش و میگوید خداروشکر به تولید خللی وارد نگشت!!!!
سقوط یک دستگاه جرثقیل در اسکلهٔ شماره ۶ پتروشیمی رازی ماهشهر در حال تعمیر بود، منجر به فوت ۲ نفر و مصدوم‌شدن ۴ نفر از نیروهای تعمیرات شد.
روابط‌عمومی منطقهٔ ویژهٔ اقتصادی پتروشیمی اعلام کرد این حادثه بر اثر شکستگیِ بوم جرثقیل رخ داده و خللی در فرایند تولید پتروشیمی رازی ایجاد نکرده.
این است منطق سرمایه،جان ۶ انسان مطلقا پشیزی برایش اهمیت ندارد،فقط نگران خلل در تولید و کسب سود است.

***********

زخمی شدن دست‌کم شش کولبر با تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی

مریوان در اعتصاب!

در تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی به سمت کولبران، دست‌کم شش کولبر زخمی شدند.
روز جمعه ٣١ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ نیروهای هنگ‌ مرزی به سمت دسته‌ای از کولبران تیراندازی کردند که بر اثر آن شش کولبر زخمی شدند که هویت سه تن از آن‌ها با نام‌های «معین (فامیلی نامشخص)» اهل شهرستان جوانرود، «محمد (فامیلی نامشخص)» اهل جوانرود و «سعید (فامیلی نامشخص)» اهل روستای صفی‌آباد از توابع جوانرود احراز گردیده است.

مریوان در اعتصاب!
مریوان (استان کردستان): اعتصاب عمومی در اعتراض به کشتار کولبران به دست نیروهای سرکوب!

***********

حوادث کارگری هم چنان قربانی می گيرد ؛ در پتروشیمی رازی دو کارگر کشته شدند

منابع کارگری از سقوط اتاق کرین تخلیه و بارگیری اسکله پتروشیمی رازی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در دریا خبر می‌دهند.
در جریان سقوط اتاقک کرین، دو تن از کارگران این پتروشیمی جان خود را از دست دادند.

جانباختن شش کارگر ساختمانی در شعله های آتش

امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین، در پیِ آتش‌سوزی در اتاقک استراحت کارگران یک پروژه‌ی ساختمانی در حوالی ترمینال شرقِ تهران، ۶ کارگر در میان شعله‌های آتش سوختند و جان باختند.
هر ۶ کارگرِ جان‌باخته از مهاجران افغانستانی بودند که به‌عنوان برده در پروژه‌های مربوط به #بورژوازی_مستغلات استثمار می‌شوند و به‌طور مطلق از هیچ‌گونه حقوق انسانی برخوردار نیستند.
در مواردی از این‌دست بدون نیاز به هرگونه بررسی کارشناسی، مقصر کارگران اعلام می‌شوند و یک ریال غرامت به خانواده‌های کارگران جان‌باخته پرداخت نمی‌گردد؛ اعتراض به این بی‌عدالتی می‌تواند به اخراج خانواده‌ها از ایران منجر شود.
در واقع در این موارد، همراه با کارگر، زنجیره‌ای از افراد وابسته به دستمزدِ ناچیزِ کارگر مهاجر، از هستی ساقط می‌شوند.
حتی سخن گفتن از رفتار برده‌سان با کارگران مهاجر افغانستانی، می‌تواند باعث بروز رعشه در کالبدِ متوهمانِ نژادگرایی شود که خود را مالک سند شش‌دانگ ایران می‌دانند.

***********

تأمین اجتماعی از انحصار دولت آزاد باید گردد

لطفا به سایر همکاران و دوستان خود، تجمع یکشنبه های اعتراضی را اطلاع دهید:
اجرای مواد ۹۶ و ۵۴ قانون تامین اجتماعی
همانطور که اذعان دارید مصوبه ی سال ۴۰۳ شورای عالی کار، طبق معمول بی توجه به نرخ سبد واقعی معیشت و نرخ تورم موجود، با اعمال نظر دولت بعنوان کارفرمای بزرگ و تعرض بیشتر به سفره خالی ما کارگران و بازنشستگان، باز هم حق معیشت و درمان ما به سُخره گرفته شده که برای ما این اجحاف وقیحانه و شرایط غیر قابل تحمل معیشت و درمان اسفبار، بهیچوجه پذیرفتنی نیست:

وعده دیدار ما:     کرمانشاه : سه راه ۲۲ بهمن مقابل اداره کل تامین اجتماعی

یکشنبه ۲ اردیبهشت ۴۰۳ ساعت ۱۰ صبح

فقط کف خیابان، بدست میاد حقمان

جمعی از بازنشستگان مطالبه گر کرمانشاه

***********

اعتصاب و تجمع کارگران شرکت سنگ آهن مرکزی بافق

کارگران بزرگترین هلدینگ اقتصادی استان یزد شرکت سنگ آهن مرکزی بافق بار دیگر دست به اعتصاب زده و مجموعه را به تعطیلی کشاندند. این اعتصاب از روز گذشته آغاز شده و امروز وارد دومین روز خود شده است.
در پی تجمع اعتراضی کارگران شرکت سنگ آهن مرکزی بافق نسبت به عدم تحقق خواسته های این قشر، راه های ورودی به معدن چغارت با دامپتراک مسدود شد.
مهمترین خواسته پرسنل شرکت سنگ آهن بورسی نشدن سنگ آهن تا زمان انجام دادن تمامی تعهدات صندوق بازنشستگی نسبت به شهر و پرسنل از جمله واگذاری سهام ترجیحی به پرسنل، واگذاری ۱۵ درصد سهام شرکت سنگ آهن به شهرستان، جلوگیری از تعدیل نیرو در شرکت، احداث کارخانه های جوار معدنی و … که در صورتجلسه ۱۶ بندی سال ۹۳ و صورتجلسه ۲ دی ماه ۱۴۰۰ به آن اشاره شده است. و توضیح خواستن از مدیر شرکت در رابطه با اینکه چرا به جای اینکه قرار بوده ۵۰ هزار میلیارد تومان در شرکت سرمایه گذاری کنید امروز شرکت ۱۶ هزار میلیارد تومان بدهکار است.

پنج شنبه ۳۰ فروردین

***********

گردهمایی سراسری بازنشستگان فولاد و معدن

مكان: تهران خیابان وزرا صندوق فولاد

تاریخ: ۱۴۰۳/۲/۹      یکشنبه ساعت ۹ صبح

***********

اتوبوس حامل کارگران در مسیر شرکت داتیس ۳۰ کارگر مجروح بر جای گذاشت

سی کارگر مصدوم مصدومان حادثه اتوبوس جاده شریف آباد پاکدشت به منطقه صنعتی ایوانکی سمنان، کارگران شرکت «داتیس» بودند.
یک منبع کارگری در استان سمنان با بیان اینکه حادثه چندروز گذشته برای کارگران شرکت «داتیس» رخ داده است، گفت: بر اثر برخورد اتوبوس حامل کارگران که در ساعت ساعت ۷:۳۰صبح روز ۲۶ فروردین ماه در جاده شریف آباد شهرستان پاکدشت به منطقه صنعتی ایوانکی در غرب استان سمنان ورودی روستای عبدل آباد رخ داد، ۳۰کارگر شرکت داتیس زخمی شدند.
وی اظهار داشت: به دنبال این حادثه گروهای امدادی به محل اعزام شده و همه مصدومان را به بیمارستانهای شهدای پاکدشت و زعیم منتقل کردند که در حال حاضر از وضعیت جسمی آن‌ها بی‌خبریم

پیروزی کشاورزان اصفهان

خروجی سد زاینده رود از دیشب افزایش یافت! و امشب آب زاینده رود به اصفهان می رسد.
سالها کشاکش و اعتراض کشاورزان با مقاومت و ایستادگی ادامه داشته و امروز پیروز شدند و جای تبریک دارد و گوارای وجودشان با رنجی که می برند و تلاشی که می کنند و پای حقابه شان ایستاده اند و کوتاه نمیان! و ثابت کردن حق را باید گرفت.
کشاورزان با مقاومت و ایستادگی توانستند خوشحالی را برای ۵ میلیون اصفهانی به مدت ۳۴ یا ۳۷ روز به همراه بیاورند.

***********

تجمع اعتراضی کارکنان شرکت‌ های مسافربری اهواز

در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، در مقابل ساختمان شهرداری این شهر! چهارشنبه ۲۹ فروردین

***********

تجمع بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی اهواز

تجمع اعتراضی مشترک بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی اهواز مقابل استانداری خوزستان در سه شنبه اعتراض
معلم زندانی، آزاد باید گردد.
فقط کف خیابون، بدست میاد حقمون!
تورم دلاریه ،حقوق ما ریالیه!..

سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳

***********

تجمع اعتراضی پرسنل راه آهن ناحیه اراک

تجمع اعتراضی پرسنل راه آهن ناحیه اراک به پائین بودن حقوق و مزایا و ناامنی شغلی و وضعیت قراردادها ... مکان: میدان راه آهن مقابل اداره کل دوشنبه ۲۷ فروردین

***********

کارگر ایرانی ارزان‌ترین نیروی کار منطقه است!

با توجه به افزایش ۳۵درصدی حداقل حقوق کارگران و محاسبه حداقل حقوق ۱۱ میلیون و ۶۰۰هزار تومان و نرخ جدید دلار در سال ۱۴۰۳، دریافتی کارگران ایرانی رقمی معادل ۱۷۳ دلار می‌شود. این در حالی است که دریافتی کارگران در کشور ترکیه ۵۶۰ دلار، در عربستان ۸۰۰ دلار و در امارات متحده عربی ۴۰۸ دلار است و کمترین دریافتی مربوط به کارگران آذربایجان است که ۲۰۰ دلار دریافت می‌کنند.

***********

تجمع اعتراضی سرایداران مدارس شهرستان خمینی شهر

سفره معلم یاران خالی است!

تجمع اعتراضی روز سوم خدمتگزاران و سرایداران مدارس شهرستان خمینی شهر جلوی فرمانداری و نیز خدمتگزاران ناحیه ۵ اصفهان : اعتراض به حقوق های حداقلی زیر خط فقر و معیشت و سطح نازل زندگی! دوشنبه ۲۷ فروردین

***********

کشته شدن دو کولبر

امروز یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ مهرداد عبدالله‌زاده، کولبر ۲۰ ساله‌ی سردشتی بر اثر اصابت گلوله‌ی مستقیم نیروهای مرزی از کوه سقوط کرد و جان سپرد. در جنایتی دیگر، امید سیدی کولبر جوان دیگر در ارتفاعات مرزی سقز با شلیک مستقیم نیروهای مرزی جان سپرد.

***********

تجمع باشکوه معلمان بازنشسته، بازنشستگان تامین اجتماعی شوش، اراک و کارگران بازنشسته فولاد

تجمع باشکوه معلمان بازنشسته سراسر ایران در تهران مقابل سازمان برنامه و بودجه. فراخوان تجمع برای فردا هم ادامه خواهد داشت.
اینجا کلیک کنید.
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش، در اعتراض به وضعیت اسفبار، نامناسب و ناچیز دستمزد ها، در اعتراض فساد و غارت، اعتراض به عدم دسترسی به درمان و تامین اجتماعی، اعتراض به فقر و نداری، در اعتراض به تبعیض و نابرابری ها.
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان تامین اجتماعی استان مرکزی اراک اینجا کلیک کنید.
تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته فولاد روبروی صندوق بازنشستگی فولاد کارگران بازنشسته فولاد همصدا با بازنشستگان ایران حضور مجدد خود را باسر دادن شعار اعلام کردند. اینجا کلیک کنید.
کرمانشاه: تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی با همراهی بازنشستگان کشوری مقابل تامین اجتماعی. امنیتی به هوش باش، بازنشسته ایم نه اوباش اینجا کلیک کنید.

یکشنبه ۲۶ فروردین

***********

رژه‌ی تراکتورهای کشاورزان اصفهانی

امروز یکشنبه، برابر با ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ گروهی از کشاورزان شرق اصفهان در پی هفته‌ها تجمع اعتراضی به خاطر «عدم توزیع حقابه زاینده‌رود و عملی نشدن وعده‌های مسئولان»، سوار بر تراکتور و خودرو به سمت استانداری اصفهان حرکت کردند.
کشاورزان اصفهانی سال‌هاست در اعتراض به آنچه «غصب حقابه‌شان از سوی نهادهای حکومتی» می‌خوانند اعتراض می‌کنند. اعتراضات آنان بارها با مداخله‌ی خشونت‌بار نیروهای انتظامی به تنش کشیده شده است.

***********

تجمع رانندگان خودرو‌های سنگین درون شهر در اعتراض به کاهش سهمیه سوخت مقابل شرکت نفت زاهدان

امروز شنبه ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۳، رانندگان ناوگان خودرو‌های سنگین درون شهری در اعتراض به کاهش سهمیه سوخت و عمده مشکلات آنها در خصوص سوی مدیریت مسئولین شرکت نفت در مقابل ساختمان این شرکت تجمع کردند.
به گفته یکی از رانندگان: «سهمیه سوخت خودرو‌های سنگین از ۴۵۰۰ هزار لیتر به زیر هزار لیتر در ماه کاهش پیدا کرده و این سهمیه کفاف ۵ روز کار را نمیدهد و عدم پاسخگوی مسئولین مربوطه صبح امروز مقابل شرکت نفت شهر زاهدان تجمع برگزار کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات خود شده‌اند.»
گفتنی است، روز ۱۹ و ۱۲ فروردین ماه نیز رانندگان کامیون‌های کمپرسی زابل نسبت به کاهش سهمیه سوخت، در مقابل شرکت نفت شهر خود تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند.

***********

مروری بر وضعیت «ریحانه انصاری‌نژاد»، فعال کارگری محبوس در زندان اوین

ریحانه انصاری نژاد، فعال سندیکایی و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری است که در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ در منزل خود توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت و به بند ۲۰۹ منتقل شد.
در اردیبهشت این سال، وی و تعدادی دیگر از فعالین صنفی و کارگری از جمله رضا شهابی، حسن سعیدی، شعبان محمدی، سوران لطفی، مسعود نیکخواه، رسول بداقی، آنیشا اسدالهی و کیوان مهتدی به همراه دو شهروند و فعال کارگری فرانسه که به ایران آمده بودند، بازداشت شدند.
علی‌رغم وضعیت وخیم سلامتی و نیاز مبرم این فعال کارگری بازنشسته که به‌خاطر سال‌ها کار سخت در محیط غیر ایمن کارخانه‌ها، دچار دردهای مفاصلی و بیماری آرتریت روماتوئید شده است، نزدیک به سه ماه در بندهای ۲۰۹ زندان اوین از جمله در بند انفرادی، تحت فشار برای اخذ اعتراف اجباری قرار گرفت. او پانزدهم مرداد ۱۴۰۱ با قرار وثیقه معادل یک و نیم میلیارد تومان از زندان اوین آزاد شد.
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ این فعال کارگری همراه با چند تن دیگر از فعالین صنفی و کارگری که برای دیدار با خدیجه پاک ضمیر، همسر محمد حبیبی، به منزل وی رفته بودند توسط ماموران وزارت اطلاعات، مجددا دستگیر و پس از ۱۰ روز در تاریخ ۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ با قید وثیقه از زندان آزاد و پس از چند ماه از اتهام وارده تبرئه شد.
دادگاه پرونده نخست ریحانه انصاری‌نژاد روز دوشنبه ۲۶ تیرماه ۱۴۰۲ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار گردید.
وی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به چهار سال حبس تعزیری محکوم شد. همچنین او با دیگر مجازات تکمیلی شامل منع عضویت در احزاب، گروه‌ ها، دستجات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌‌ها و مطبوعات و ممنوعیت خروج از کشور به مدت دو سال نیز محکوم شد.
با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی چهار سال حبس برای وی قابل اجرا خواهد بود.
ریحانه انصاری‌نژاد، دوشنبه پانزدهم آبان ۱۴۰۲، جهت اجرای حکم، راهی زندان اوین شد و از آن زمان تاکنون در بند زنان زندان اوین است./ بیدارزنی

***********

با آزادی رضا اقدسی فعال کارگری زندانی، مخالفت شده است

او به سه سال و ۸ ماه زندان محکوم شده است و در زندان شرایط بسیار بدی را تحمل می‌کند.
فقط یک گوش او با کمک سمعک حدود ۲۰ درصد شنوایی دارد که مسئولان از رساندن باطری دستگاه سمعک به او در زندان هم جلوگیری می‌کنند.
در تاریخ دوم آبان ماه سال ۱۴۰۲، رضا اقدسی، کارگر اخراجی ایران خودرو پس از حضور در شعبه سوم دادسرای اوین بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
وی در آذرماه همان سال، از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به هشت ماه حبس تعزیزی و از بابت اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور به سه سال و هفت ماه حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شده است.

***********

جزئیاتی از حادثه انفجار در محل استراحتگاه کارگران کوره آجر پزی

جزئیاتی از حادثه انفجار در محل استراحتگاه کارگران کوره آجر پزی که صبح روز جمعه (۲۴ فروردین ماه) منجر به مصدومیت ۱۰ کارگر شد. حادثه دریک کوره آجر پزی در روستای «کوشک» شهرستان مرودشت واقع در استان فارس رخ داده که در مورد محل وقوع و علت حادثه اطلاع‌رسانی درستی نشده بود.
این واقعه در محل استراحتگاه کارگران رخ داده که در اخبار اولیه انفجار کوره آجر پزی اعلام شده بود. هرچند دلیل اصلی وقوع حادثه از سوی کارشناسان در حال بررسی است اما طبق گزارش‌های اولیه این حادثه در نتیجه نشتی گاز و همزمان با روشن شدن کلید برق برای روشنایی لامپ رخ داده است.
ده مصدوم حادثه همه از کارگران تبعه کشور افغانستان هستند که بلافاصله بعد از حادثه از سوی امدادگران به بیمارستان مطهری مرودشت منتقل شدند اما وضعیت ۶ نفر از آن‌ها وخیم است که گفته می‌شود با بالگرد به بیمارستان سوختگی شیراز منتقل شده‌اند.

انفجار کوره آجرپزی در مرودشت
در پی انفجار یک کوره آجرپزی در مرودشت فارس ۱۰ کارگر افغانستانی مجروح شدند - حال شش نفر از آن‌ها به‌خاطر سوختگی حاد وخیم است
امروز در پی یک حادثه انفجار در کوره آجرپزی در روستای اطراف مرودشت فارس ۱۰ کارگر افغانستانی مجروح شدند که حال شش تن از آن‌ها به خاطر سوختگی شدید وخیم اعلام شده است..
رئيس اورژانس فارس گفت : « حادثه ساعت ۶:۲۳ صبح امروز، ۲۴ فروردین‌ماه در کوره آجرپزی یکی از روستاهای اطراف مرودشت رخ داد که موجب مصدومیت ۱۰ نفر از کارگران افغانستانی شد. در این انفجار شش نفر دچار سوختگی شدید شدند و یک نفر هم به دلیل موج انفجار دچار شکستگی در ناحیه سر شد.» به گفته رئيس اورژانس فارس حال این شش نفر وخیم است و اورژانس قصد داشته آن‌ها را برای درمان با بالگرد به شیراز منتقل کند. محمدجواد مرادیان علت این حادثه را نشت گاز اعلام کرد. سالانه تعداد زیادی از کارگران در ایران به‌خاطر نبود ایمنی کار زخمی یا دچار معلولیت می‌شوند یا جانشان را از دست می‌دهند. برمبنای آمار سازمان پزشکی قانونی ایران تنها در سال ۱۴۰۱، ۱۹۰۰ کارگر بر اثر حوادث کاری جانشان را از دست داده‌اند. وزارت کار تنها ۷۱۱ مورد مرگ ناشی از حوادث کاری را در این سال تایید می‌کند. اختلاف بیش از ۱۱۰۰ نفری آمارهای این دو نهاد حکومتی نشان می‌دهد که بخش زیادی از حوادث کاری مرگبار در کارگاه‌های خارج از شمول قانون کار رخ می‌دهد که کارگران آن نه قرارداد دارند و نه بیمه هستند. در این میان شرایط کاری کارگران افغانستانی حاکی از بهره‌کشی مضاعف از آن‌هاست. آن‌ها با استثمار، تبعیض در پرداخت حقوق و مسئله اقامت متزلزل و محرومیت از حقوق پناهجویان و مهاجران روبه‌رو هستند.

***********

اعتصاب و تجمع کارگران معدن زغال سنگ «نگین»

«با نان خشک اینجا سر می‌کنیم… اما این دیگه آخرشه..» این صدای یکی از کارگران معدن زغال سنگ «نگین» در طبس (استان خراسان جنوبی) است.
کارگرانی که از عدم پرداخت حقوق معوقه‌شان به تنگ آمده‌اند و پس از مدت‌ها نامه‌نگاری در اعتراض به وضعیت بد معیشتی‌شان و عدم پاسخگویی به مطالباتشان، امروز پنجشنبه ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۳، دست از کار کشیدند و تجمع کردند. برای دیدن کلیپ اینجا کلیک کنید.

***********

زندان لاکان؛ پنجمین ماه بازداشت و بلاتکلیفی شریفه محمدی

شریفه محمدی، فعال کارگری پنجمین ماه بازداشت خود را با بلاتکلیفی کامل در زندان لاکان رشت سپری می‌کند.
این فعال کارگری، بعد از سه ماه و چهار روز بازداشت، برای نخستین بار توانست با همسر و فرزند خود ملاقات حضوری داشته باشد.
پیشتر، سیروس فتحی همسر شریفه محمدی با انتشار مطلبی نوشت که همسرش به هواداری "یکی از احزاب سیاسی که هیچ باوری به فعالیت‌های این جریان نداشته" متهم و تحت شکنجه قرار گرفته است.
این فعال کارگری پیشتر در تاریخ چهاردهم آذر ماه ١٤٠٢، با یورش اطلاعات به منزل شخصی وی و بدون ارائه برگه قضایی بازداشت شد.
شریفه محمدی روز نهم دی ماه سال گذشته از زندان لاکان به زندان مرکزی سنندج انتقال یافت و چندی بعد، بار دیگر به زندان لاکان بازگردانده شد.

***********

تجمع کشاورزان اصفهانی ادامه دارد

این ویدیو تصویری از شب گذشته ۲۲ فروردین ۱۴۰۳، از کشاورزان شرق اصفهان است که همچنان با تراکتورهای خود در خیابان‌اند.
با گذشت بیش از یک هفته، این کشاورزان در اعتراض به بستن آب زاینده روزد و غصب حقابه‌ی تاریخی‌شان، با قراردادن ده‌ها تراکتور در فلکه خوراسگان، دست به تجمع اعتراضی زده‌اند و اعلام کرده‌اند تا رسیدن به مطالبه‌شان. در تحصن باقی‌مانند. برای دیدن کلیپ اینجا کلیک کنید.

***********

تجمع اعتراضی مشترک بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی دراهواز

امروز سه‌شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۳، بازنشستگان تأمین‌اجتماعی، کشوری و فرهنگیان بازنشسته اهواز در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و عدم تحقق خواسته‌هایشان مقابل ساختمان استانداری خوزستان دست به تجمع زدند.

***********

استعفای دسته جمعی ۲۰ تن از پرستاران بیمارستانی در چالوس

مدیر شبکه بهداشت و درمان چالوس به صحنه آمد و گفت که استعفای دسته‌جمعی صحت ندارد
استعفای دست کم ۲۰ پرستار در بیمارستان طالقانی چالوس امروز - سه شنبه - در فضای مجازی منتشر شد. در باره دلایل این استعفای جمعی آمده است: «مشکلاتی نظیر عدم تجهیزات، دارو، حضور به موقع پزشکان، خدمات نامناسب و عدم مدیریت در این بیمارستان هر روز بیشتراز روز قبل به چشم می‌آید و البته مقامهای حکومتی تنها راهکار را تکذیب اخبار منتشر شده می‌دانند.»
مدیر شبکه بهداشت و درمان چالوس، نبود و نامناسب بودن تجهیزات پزشکی در بیمارستان را تایید کرد و گفت: تا طلب های میلیاردی از بیمه تامین اجتماعی و سایر بیمه ها وصول نشود در بیمارستان برای ارایه خدمات با مشکلات و چالش مواجه خواهیم بود.

***********

سپیده کاشانی و طاهر قدیریان، دو فعال محیط زیستی از زندان اوین آزاد شدند

این دو فعال محیط زیست، از سال ۹۶ در ایران زندانی بودند
هومن جوکار، همسر سپیده کاشانی نیز دیروز به همراه نیلوفر بیانی، دیگر فعال محیط زیستی از زندان آزاد شدند.
هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان، مراد طاهباز، امیرحسین خالقی و سام رجبی هفت فعال محیط‌زیستی بودند که در سال ۱۳۹۶ به همراه کاووس سید امامی بازداشت شدند.
سیدامامی مدت کوتاهی بعد از بازداشت در زندان درگذشت و مقام‌ها علت آن را «خودکشی» اعلام کردند.
امیرحسین خالقی و سام رجبی دیگر زندانیان محیط‌ زیستی پیش از این با پایان دوران محکومیت‌شان از زندان آزاد شدند.

سه شنبه بیست و یکم فروردین ۱۴۰۳

گروه اتحاد بازنشستگان

***********

آرش جوهری و نیلوفر بیانی از زندان اوین آزاد شدند

آرش جوهری از زندان اوین آزاد شد
امروز دوشنبه بیستم فروردین ماه، آرش جوهری، فعال کارگری به صورت مشروط از زندان اوین آزاد شد.
این فعال کارگری از مهرماه ۹۹ که در منزل شخصی اش در تهران بازداشت شد ، در زندان اوین بوده است.

نیلوفر بیانی از زندان اوین آزاد شد
نیلوفر بیانی، فعال محیط زیستی امروز دوشنبه بیستم فروردین ماه، از زندان اوین بعد از ۷ سال اسارت و شکنجه، بدلیل اتهامات واهی، آزاد شد. پیش از بیانی هومن جوکار نیز امروز عصر از زندان اوین آزاد شد.

***********

هشدار درباره تاخیر تعمدی در روند درمان عثمان اسماعیلی

یدالله صمدی، سخنگوی کمیته دفاع از عثمان اسماعیلی با انتشار پیامی، ضمن هشدار جدی نسبت به خطر از دست دادن پاهای این زندانی سیاسی و فعال کارگری باسابقه، نوشت:

کارگران، مردم آزادی‌خواه!
عثمان اسماعیلی فعال کارگری دربند، که از تاریخ ٢٣ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ از زندان سقز برای انجام پروسه‌ی درمان به زندان مرکزی سنندج انتقال داده شده بود؛ در حالی در زندان مرکزی سنندج از دردهای متعدد رنج می‌برد که مسئولین زندان مرکزی این شهر با گذشت یک ماه از انجام آزمایش (MRI) از تحویل این آزمایش به پزشک متخصص مغز و اعصاب امتناع کرده بودند.
با پیگیری‌های مداوم خانواده؛ آزمایش مورد نظر را به پزشک متخصص مغز و اعصاب، تحویل دادند و پزشک متخصص، آن‌ها را مطلع کرده که عثمان اسماعیلی به دلیل تنگی شدید کانال نخاع و درگیر شدن چهار مهره، در خطر از دست دادن پاهایش می‌باشد و اگر در اسرع وقت جراحی نشود امکان فلج شدن وی قطعی است.
عثمان اسماعیلی پیش‌تر به دلیل بیماری فتق می‌بایست تحت عمل جراحی قرار می‌گرفت، که متاسفانه تاکنون این اقدام صورت نگرفته و حدود دوماه اخیر نیز که در زندان سنندج محبوس است، نزد چندین پزشک متخصص، از جمله قلب و عروق، مغز و اعصاب و جراح (با هزینه خود) ویزیت شده‌اند، که همگی آن‌ها، بر وخامت جسمانی ایشان تاکید کرده‌اند.
کمیته دفاع از عثمان اسماعیلی کارشکنی و ممانعت نهادهای امنیتی و قضایی کوردستان، از انتقال این فعال کارگری به یک مرکز درمانی برای انجام عمل جراحی را، قصدی و آن را پروژه‌ای برای مرگ تدریجی ایشان می‌داند.
لذا از همه انسان‌های آزادی‌خواه و برابری‌طلب در سراسر جهان، نهادها و تشکل‌های بین‌المللی کارگری که دل در گرو مبارزه طبقاتی طبقه کارگر دارند؛ می‌خواهد نسبت به اقدام غیر انسانی نهادهای امنیتی و قضایی کوردستان سکوت نکنند و در اعتراض به عدم امنیت جانی فعالین کارگری و سیاسی در زندان‌های ایران و آزادی بی‌قید و شرط تمامی آن‌ها، از هیچ اقدامی کوتاهی نکنند.

***********

اعتصاب کارگران شرکت بهارگسترپارس

کارگران یکی از شرکت‌های واسطه شهرداری بندرعباس تحت عنوان «بهارگسترپارس» در اعتراض به عدم پیگیری مسئولان درباره وضعیت قرارداد و شغلی خود مقابل شهرداری منطقه چهار اعتصاب کردند.
آنها نسبت به عدم انعقاد قرارداد کاری بعد از سه ماه و همچنین تغییر گروه شغلی کارگران از شش به چهار و همچنین عدم پرداخت حقوق به موقع و‌ بیمه اعتراض دارند. این کارگران در پی مطالبه حقوق خود تهدید به اخراج شده‌اند ولی اعلام کرده‌اند که تا تحقق خواسته‌های خود به اعتراض ادامه خواهند داد.

***********

تجمع اعتراضی پرستاران شیراز

پرستاران و کارکنان کادر درمان در شهر شیراز با برپایی تجمعات مقابل استانداری فارس نسبت به وضعیت معیشتی شان اعتراض کردند. این تجمعات پس از آن صورت گرفت که رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادعا کرده بود که تنها ۸۰ پرستار از شرایط موجود ناراضی هستند.

***********

تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان مخابرات

اجرای آیین نامه حق مسلم ماست!

تجمع صنفی خودجوش و راهپیمایی جمعی از پیشکسوتان محترم مخابرات منطقه اردبیل در اعتراض به عملکرد غیر قانونی هیئت مدیره شرکت مخابرات در عدم اجرای بدون تنازل آئین نامه رفاهی ۸۹/۲۴، فریز مطالبات، افزایش کسور بیمه تکمیلی درمان سهم همکاران از ۲۰٪ به ۵۰٪، عدم تسویه هزینه های درمانی توسط بیمه معلم و دانا
تجمع کنندگان خواهان اجرای تبصره ۱ ماده ۲۱ قانون مدیریت خدمات کشوری و تبصره ۲ ماده ۳۱ سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در خصوص بازنشستگان معزز ۹٪ بعد از خصوصی سازی شدند
سپاس از عموم همکاران محترم که دوشنبه های هر هفته برای دفاع از حقوق قانونی خویش در تجمعات صنفی مشارکت می نمایند.
تجمعات صنفی دوشنبه ها تا تحقق کامل مطالبات قانونی ادامه دارد.
تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان مخابرات آذربایجان شرقی، اراک، اهواز، خرم آباد، اردبیل، تهران (در مقابل ساختمان سردار جنگل)، گیلان، مریوان، آذربایجان غربی، منطقه هرمزگان و... به عدم اجرای آیین نامه استخدامی رفاهی ۸۹ و سایر مطالبات پایمال شده.

دوشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۳

***********

اعتراض کارگران ارکان ثالث شرکت ملی حفاری و مناطق نفت خیز جنوب

شماری از کارگران حفاری ارکان ثالث شرکت ملی حفاری و کارکنان مناطق نفت خیز جنوبگ روز یکشنبه ۱۹ فروردین ماه در اعتراض به ظلم و بی‌عدالتی پیمانکاران در قبال این کارگران اقدام به برگزاری تجمع کردند.
در این تجمع کارکنان شرکت‌های ملی مناطق نفت خیز جنوب،ملی و حفاری نسبت به عدم تحقق وعده های پوشالی دولت درخصوص حذف پیمانکار نیروی انسانی اعتراض کردند و خواستار عملی شدن وعده‌های داده شده از جانب مقامات وزارت نفت شدند.کارکنان پیمانکاری شاغل در مناطق عملیاتی نفت که به علت حضور در محیط کار امکان شرکت در این تجمع را نداشتند نیز با ارسال دست نوشته‌هایی ضمن حمایت از همکاران خود خواستار حذف پیمانکار نیروی انسانی شدند.

یکشنبـــــه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۳

گروه اتحاد بازنشستگان

***********

تجمع کارگران اخراجی سیمان خوزستان

حدود ۷۰ نفر هستیم همه چند ماه و بیشترمون یکسال یا دوسال بیمه دارن. از اول عید تا الان میگن حق ورود ندارین چون مدیر عامل جدید دستور داده تمام نیروها باید اخراج بشن. میگن که این نیروها هزینه اضافی هست برا شرکت الان این یه عده هستن هنوز کامل نشدیم میگن میخوایم جلو هزینه اضافی رو بگیریم

شنبه هجدهم فروردین ۱۴۰۳

گروه اتحاد بازنشستگان

***********

تداوم اعتصاب غذای سپیده قلیان با وجود وضعیت وخیم سلامتی

سپیده قلیان، زندانی سیاسی که دوره محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کند، در اعتراض به تداوم تبعید و با مطالبه انتقالش به زندان محل سکونتش، با وجود وضعیت وخیم سلامتی به اعتصاب غذای خود ادامه می‌دهد.
مهدی قلیان، برادر سپیده در این مورد نوشت: "سپیده مشکل گوارشی دارد و این نگرانی ما را بیشتر کرده است، او سومین روز اعتصاب غذای‌ خود را پشت سر گذاشت."
مهدی قلیان افزود که "۶ سال است ما راه‌ها، زندان‌ها و شهرهای مختلفی را برای دیدن عزیزمان سفر کردیم، اینکه چقدر دادیار و بازپرس و قاضی دیدیم، اینکه چقدر مامور و مراقب و پاسیار دیدیم، اینکه چند بار در این راه تصادف کردیم، چقدر هزینه کردیم، خودش می‌تواند یه کتاب شود."
مهدی قلیان در نوشته خود تاکید کرد: "هیچ سختی‌ای نتوانست سپیده را مجاب کند جلوی تبعید سرخم کند. گاهی از نفی بلد، طوری شاعرانه حرف می‌زند که آدم می‌ماند، به هر حال سپیده میل عجیبی به زندگی کردن دارد."

***********

تعیین زمان و شعبه دادگاه توماج صالحی

حساب کاربری توماج صالحی در شبکه اجتماعی ایکس با انتشار مطلبی از تعیین زمان و شعبه دادگاه این هنرمند آزادیخواه خبر داد و نوشت:
سی‌ام فروردین جلسه دادگاه بررسیِ مجدد اتهام‌های بی‌اساسِ وارده به ‎توماج صالحی که در پرونده سال ۱۴۰۱ با هشت عنوان اتهامی بر علیه او تشکیل شده بود؛ برگزار می‌شود.
اما همانگونه که توماج صالحی در آخرین گفتگویش که در تاریخ ششم آذر ۱۴۰۲ پس از آزادی موقت منتشر کرد اشاره نمود، به درخواست نهادهای فراقانونی، برخی از مسئولین بی‌اختیار قوه قضائیه، با سواستفاده از جایگاه و موقعیت خود، ضمن به جریان انداختن تمامی اتهامات قبلی که پیشتر به علت نداشتن مدارک و استنادات قانونیِ کافی از پرونده حذف و نقض شده بودند، بر خلاف قانون دو عنوان اتهام واهی جدید به پرونده قبلی اضافه کردند تا با سنگین‌تر کردن پرونده، دست‌آویز کافی برای تمدید بازداشت موقت غیرقانونی و حبس توماج صالحی بتراشند.
پُر واضح است، با توجه به رای قبلی دادگاه و حداکثر حکم صادر شده قبلی (شش سال و سه ماه) و با احتساب مدت زمانی که توماج صالحی در انفرادی، زندان و بازداشت موقت بوده است، صدور مجدد هر حکمی باید به آزادی کامل او بیانجامد.

***********

هفتصد روز بى اطلاعى از شرايط سيسيل كولر در زندان

خواهر سيسيل کولر، شهروند فرانسوی زندانی در ایران در مصاحبه ای با روزنامه بریتانیایی گاردین گفت با گذشت نزدیک به هفتصد روز از زمان بازداشت خواهرم، اطلاع چندانی از وضعیت وی موجود نیست.
نائومی کولر با بیان اینکه دیدن اعترافات اجباری خواهرم بدترین روز زندگی ام بود، افزود: "سيسيل فقط دو بار تحت نظر کنسولی اجازه ملاقات کوتاه داشته است." خانواده و مقامات فرانسوی نتوانسته اند به هیچ اطلاعاتی در مورد پرونده او یا جزئیات بیشتری در مورد آنچه که او به آن متهم شده است دسترسی پیدا کنند.
سيسيل کولر به همراه ژاک پاریس، دو عضو فدراسیون آموزش و فرهنگ سندیکای نیروی کار فرانسه، در اردیبهشت ۱۴۰۱، پس از سفر به ایران بازداشت شدند. اواسط مهرماه همان سال، ویدئویی از اعترافات اجباری این دو شهروند توسط خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) منتشر شد که در ویدیوی مذکور، آنها خود را "ماموران اطلاعات و عملیات سرویس امنیت خارجی فرانسه" معرفی کردند.

***********

کارگران ابنیه فنی تراورس از به درازا کشیدن

واریز حقوق اسفند ماه خود پس از گذشت ۱۳ روز از سال جدید انتقاد کردند

کارگران ابنیه فنی تراورس تعطیلات نوروز را بدون دریافت حقوق اسفند سال گذشته‌ تا روز سیزدهم سپری کردند. آنها به خبرنگار ایلنا گفتند پرداخت یک ماه حقوق اسفند به همراه دو میلیون تومان مزایای مناسبتی پس از گذشت ۱۳ روز از سال جدید به حساب کارگرانی که از ابتدای اسفند ماه برای دریافت مطالبات خود لحظه شماری می‌کردند، عادلانه نیست. این کارگران، دریافت به‌موقع حقوق و سایر مزایای مناسبتی خود را مطالبه کردند و گفتند: «کارفرما وعده کرده بود مطالبات سال گذشته کارگر شاغل در مجموعه ابنیه فنی تراورس را قبل از پایان سال بپردازد اما به وعده خود به دلیل مشکلات مالی عمل نکرد بنابراین پرداخت حقوق بعد از تعطیلات نوروز چه کمکی به کارگران وخانواده‌ای آنان می‌کند.» به گفته این کارگران شرکت تراورس نه تنها آخر هر ماه حقوق کارگر را نمی‌پردازد، بلکه آخر سال نیز تن به تسویه حساب با کارگر نمی‌دهد و مزد امسال را به سال بعد می‌اندازد. به گفته یکی از کارگران دستمزد کارگر جزو «دیون ممتازه» است؛ به این معنا که حتی اگر کارفرمایی ورشکسته شود، اولویت او باید پرداخت حقوق کارگران و بعد تامین سایر هزینه‌ها باشد. هر نوع تاخیر «از نظر قانونی، شرعی و انسانی مشکل‌دار است و مشمول مسئولیت کیفری خواهند بود.» کارگران شرکت تراورس سال‌هاست از به تعویق افتادن پرداخت دستمزد ماهیانه خود گلایه دارند. این شرکت که سال ۱۳۸۹ به شرکت آهن و فولاد لوشان از سوی گروه توسعه سرمایه‌گذاری آریا در بخش خصوصی واگذار شده بود، پس از ۱۰سال سرانجام در ۹ آذر ۱۳۹۹ به‌ خاطر عدم پرداخت اقساط خریدار در پی حکم دادگاه به راه‌آهن بازگشت.

***********

تجمع اعتراضی در مقابل اداره راه آهن اراک

چهارمین روز اعتراض کارگران، به نحوه پرداخت و کسر حقوق ها.
طی دو ماه گذشته به بهانه اینکه میخواییم دریافتی همکاران رو سروسامان بدیم کلیه آیتم‌های اضافه کاری ثابت، شیفت و جمعه کاری و تعطیل کاری رو صفر کردن در فیش حقوقی و یه آیتم انگیزشی که چند ماهی بود به فیش‌ها اضافه شده بود به مبلغ حدودا یک میلیون تومان که با صفر کردن آیتم‌های بالا انگیزشی رو کردن ۲۳۰۰ ثابت که این مورد باعث شد حدودا بین ۴۰۰ تا ۲ میلیون حقوق بچه ها افت داشته باشه توی این دو ماه اعتراضات بجای نرسیده و هیچکس جوابگو نیست. انگیزه کاری در بین همکاران عملیاتی بشدت افت کرده و نارضایتی شدیدا افزایش پیدا کرده. همین مشکلات نیز در مورد نیروهای عملیاتی کیلومتراژ بگیر هم اتفاق افتاده.

یکشنبه ۱۲ فروردین

***********

محسن بیات، وکیل فرزانه قره‌حسنلو:

خانم قره‌حسنلو با نظر دادیار ناظر بر زندان و شورای تصمیم‌گیری زندان، به ۲ هفته ممنوعیت تماس و ۳ ماه ممنوعیت ملاقات محکوم شده است. دلیل این موضوع نیز تماس تلفنی او و پیام صوتی‌اش برای تبریک فرارسیدن سال جدید است.
در دی ماه سال گذشته بود که پس از انجام آزمایشاتی نظیر ماموگرافی و دیگر آزمایش‌های تشخیصی، مشخص شد که در سینه خانم‌قره‌حسنلو، توده‌ای مشکوک به سرطان وجود دارد. پس از انجام آزمایشات نهایی، مشخص شد که این توده سرطانی است و هرچه زودتر باید تخلیه شود. ۲۰ دی، خانم قره‌حسنلو با حضور ماموران زندان، به بیمارستانی در مشهد منتقل و ۳ روز در این بیمارستان بستری شد.

***********

بازگشت کامیار فکور به زندان

کامیار فکور، فعال کارگری و هنرمند دیروز جمعه ۱۰ فرودین، با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت، سه‌شنبه ۲۹ اسفند، با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی، به مدت هفت روز به مرخصی آمده بود. نیروهای امنیتی کامیار فکور را هشتم اردیبهشت سال گذشته، در آستانه روز جهانی کارگر به همراه شماری از فعالان صنفی و کارگری در منزل محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان، بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند. کامیار فکور مرداد ماه ۱۴۰۱ به اتهام «نشر اکاذیب» و «تبلیغ علیه نظام»، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری جمعا به سه سال زندان محکوم شد. این حکم بعدا به دو سال حبس تعلیقی کاهش یافت. اواخر مردادماه سال گذشته، حکم تعلیقی محکومیت دو سال حبس کامیار فکور برای اتهام تشویش اذهان عمومی در پرونده سال ۱۴۰۰ صادره از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به اجرا درآمد.

***********

تجمع اعتراضی شرکت فلات‌قاره لاوان

کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران منطقه عملیاتی لاوان با تجمع خود خواستار رسیدگی عاجل به مطالبات به حق خود شدنداین کارگران مهم‌ترین خواسته‌های خود را به این ترتیب عنوان کردند: حذف سقف حقوق، اصلاح کف حقوق، حذف محدودیت بر حق سنوات، اجرای کامل ماده ده قانون نفت، پرداخت بک-پی ماده ده، عدم تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی و توقف دست‌اندازی به صندوق بازنشستگی نفت.
آن‌ها افزودند: در ماه‌های اخیر بارها اعتراض کرده‌ایم اما گویا گوش شنوایی در وزارت نفت برای شنیدن خواسته‌های ما نیست.

جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

***********

صدور حکم بیش از ۶۰ سال حبس برای فعالان حقوق زنان و فعالان سیاسی در گیلان

«#زهره دادرس» به ۹ سال و ۶ ماه حبس (به اتهام تشکیل ‌گروه با هدف برهم زدن امنیت ملی به ۶ سال و یک روز حبس تعزیری و‌ به اتهام اجتماع و تبانی، به ۳ سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری) محکوم شد.
همچنین« فروغ سمیع‌نیا»، « سارا جهانی»، « یاسمین حشدری»، « شیو شاه سیا»، « نگین رضایی»، « متین یزدانی»، « آزاده چاووشیان» و‌ « زهرا دادرس» هریک به ۶ سال و ‌۳ ماه و ۱۷ روز حبس (اجتماع و تبانی به سه سال و شش ماه و یک روز حبس و برای اتهام عضویت در گروه، به دو سال و هفت ماه و شانزده روز حبس) محکوم شدند.
از سوی دیگر « جلوه جواهری» و « هومن طاهری» به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
صبح روز ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲، این فعالان حقوق زنان و فعالان سیاسی‌ با یورش ماموران امنیتی به منازل خود در شهرهای رشت، انزلی، لاهیجان و فومن بازداشت شدند.
پس از گذران قریب به دوماه، همگی این فعالین در فواصل زمانی متفاوت، با تودیع قرار وثیقه به‌صورت موقت از زندان لاکان رشت آزاد شدند./ بیدارزنی

***********

اعتصاب و اعتراض کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن لرستان

نیروهای خط وابنیه راه آهن لرستان با پهن کردن سفره خالی سال نو بین ریل های راه آهن و نشستن کنار آن دست به اعتراض زدند.
شرکت تراورس که یکی از بزرگترین شرکت های خصوصی میباشد هم اکنون از پرداخت حقوق بر حقه کارگران را پرداخت نمیکند. / سه‌شنبه ۷ فروردین

***********

بازداشت دوازده کولبر توسط نیروهای مرزبانی عراق

دوازده کولبر اهل شهر جوانرود توسط نیروهای مرزبانی عراق در منطقه مشترک مرزی نوسود و بیاره اقلیم کردستان عراق بازداشت شدند.
شامگاه دوشنبه ششم فروردین‌ ماه، نیروهای مرزبانی عراق، دوازده کولبر اهل روستای دەوان، از توابع شهر جوانرود را بازداشت کردند.
طبق گزارشات منتشره، تاکنون تنها هویت پنج نفر از این کولبران با اسامی "آریان ویسی، سیوان رحیمی، قانع رستمی، ایثار (فامیلی نامشخص) و آرام ناظری" احراز شده است.
در دو ماه گذشته، شاهد افزایش خشونت نیروهای هنگ‌مرزی در برخورد با کولبران در مناطق‌مرزی بوده‌ایم. این خشونت منجر به افزایش بی‌سابقه شمار کشته و زخمی‌های کولبران شده است.
در همین حال، نیروهای مرزبانی عراق نیز در هماهنگی با نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی، فشارها بر کولبران در دو سوی مرزها را افزایش داده‌اند.

***********

«با درخواست وکیل توماج صالحی مبنی بر فک و تخفیف قرار تأمین بازداشت موقت او مخالفت شد.»

در کانال تلگرامی توماج صالحی آمده است:
"در این ابلاغیه از دلایل مخالفت با این درخواست نوشته شده:
۱) مجازاتِ یکی از اتهامات موجود در کیفرخواست که افساد فی‌الارض می‌باشد، سلب حیات است.
۲) نامبرده پس از آزادی اقدام به فعالیت نموده و آزادی او مخل نظم عمومی است.
۳) بیم از تبانی او با سایر مرتبطین و لزوم دسترسی‌ آسان به او و جلوگیری‌ از فرار نامبرده.
این دلایل واهی در حالی مطرح شده که سال پیش توماج صالحی از اتهام افساد فی الارض تبرئه شد و پس از آزادی در پی فراهم کردن خانه‌ای جدید و از سرگیری زندگی خود در ایران بود که با هجوم وحشیانه عوامل اطلاعاتی در خیابان و مقابل رستوران مواجه شد. پر واضح است که چه کسانی مخل نظم عمومی و آسایش یک هنرمند پس از تحمل ۲۵۲ روز انفرادی و شکنجه جسمی و روانی شدند.
این ابلاغیه و نحوه استناد آن بار دیگر تایید رسمی همان صحبت‌های توماج در ویدئو ۱۴ دقیقه‌ای است که پس از آزادی خود منتشر کرد."

***********

تجمع و راهپیمایی اعتراضی بازنشستگان مخابرات

راهپیمایی و تجمع بازنشستگان مخابرات در شهرهای اهواز، تبریز، مریوان، بندرعباس، سنندج و ... ، در اعتراض به اجرا نشدن آیین نامه ی استخدامی و رفاهی ۱۳۸۹.
از جمله شعارهایی که بازنشستگان مخابرات در تجمعات فریاد می زدند: اجرای آیین نامه، حق مسلم ماست / مخابرات حیا کن، به وعده هات عمل کن / رفاهیات، خواروبار، حق مسلم ماست / فقط کف خیابان، بدست میاد حقمان

***********

اخراج یا بازنشسته شدن حدود ۴۰ نفر از بهترین اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران!

رضا ملک‌زاده، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه در دو سال گذشته حدود ۴۰ نفر از بهترین اعضای هیأت علمی این دانشگاه اخراج یا بازنشسته شده‌اند، تأکید کرد:
فاجعه این است که بهترین استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران به هر دلیلی بازنشسته یا اخراج شوند و به تبع آن جمع کثیری از جوانان ناامید شوند و دیگر حاضر نباشند حتی برای تحصیلات تخصصی به این دانشگاه بیایند.
ما این فاجعه را در دانشگاه می‌بینیم و در کل کشور هم کم و بیش این را می‌بینید. وی افزود: تیم مدیریتی جدید جوّی در دانشگاه ایجاد کرده که علاقه، کار کردن و دلسوزی را کاهش داده و یک جوّ ناامیدی در دانشگاه به وجود آورده است.

***********

اخراج ۷ نفر از کارگران کارخانه آتیلا ارتوپد سنندج

بر اساس گزارش دریافتی ، ۷ نفر از کارگران کارخانه " آتیلا ارتوپد" سنندج توسط صاحب کارخانه با هویت "حاجی علی تحسری" بدون هیچ دلیلی اخراج شدند. لازم به ذکر است که هر کدام از این کارگران بیشتر از ۱۵ سال سابقه کار در کارخانه آتیلا ارتوپد را دارند. آنان بدون دریافت عیدی سال ۱۴۰۳ اخراج شده اند.
اسامی کارگران اخراجی:
۱- لقمان احمدی ۲- لقمان عزیزفراده ۳- آرمین زمانی ۴‌- پرویز عزیزی ۵- مسلم فردین پور ۶- داود رازانی ۷- صالح بیگی

اپنجشنبـــــه ۲ فروردین ماه ۱۴۰۳

کارگر نیوز

***********

اولین اعتصاب در سال جدید؛

کارگران راه آهن خراسان دست از کار کشیدند

کارگران راه آهن خراسان روز چهارشنبه اول فروردین، به‌‌دلیل پرداخت‌نشدن حقوق و مزایای خود دست از کار کشیدند تا عملا نخستین اعتصاب کارگری در سال جدید را رقم بزنند.
کانال تلگرامی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن نوشت که حقوق و مزایای آخر سال این کارکنان پرداخت نشده و با قرار گرفتن در ماه رمضان و ایام نوروز، آنها با مشکلات متعددی روبرو شده‌اند.
مشکلات کارگران راه‌آهن تنها مربوط به یک استان خاص نیست و در بسیاری از استان‌ها این روند حاکم است. در این ارتباط، خبرگزاری ایلنا روز ۲۴ اسفند سال ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که شماری از کارگران پیمانکاری شاغل راه‌آهن که در بخش نگهداری از خطوط ریلی کار می‌کنند، می‌گویند: «بخشی از حقوق ماه گذشته را طلبکاریم و در عین حال، با سپر‌ی‌شدن روز مرد، عید مبعث و ۲۲ بهمن خبری از پرداخت مزایای این ایام نیست.» ایلنا تاکید کرده بود آن‌ها خواستار رفع تبعیض در پاداش، حقوق و مزایای مزدی نسبت به کارگران رسمی و قرارداد مستقیم هستند.
آن‌گونه که گزارش‌ها نشان می‌دهد، کارگران پیمانی راه آهن از مزد کمتر و شماری از مزایا که کارگران رسمی و تجمیعی می‌گیرند، محروم هستند. این موضوع در کنار حداکثر پرداختی ۶ تا ۷ میلیون تومانی به این کارگران از عوامل اصلی اعتصاب کارگران این بخش در سال گذشته بوده است. مشکلات معیشتی و عدم توجه دولت و دستگاه‌های مربوطه به مشکلات کارگران باعث شده است تا تجمعات اعتراضی و اعتصاب در بخش‌های مختلف به صورت منظم پیگیری شود.

گروه اتحاد بازنشستگان

***********

پیام اکسل پرسون دبیر کل اتحادیه کارگران راه آهن CGT (س ژ ت) در تراپ (فرانسه)

عضو رهبری سازمان جوانان اتحادیه جهانی اتحادیه های کارگری، به کارگران ایران به مناسبت سال نو ! به نمایندگی از اتحادیه کارگری سال نو را به تمامی برادران و خواهرانی که نوروز را جشن می‌گیرند تبریک می‌گویم. باشد که سال آینده سال پیروزی کارگران بر ستمگران و آزادی تمامی خواهران و برادران ما از زندان‌ها و پیروزی برای مردم فلسطین که برای بقایشان تلاش میکنند، باشد.

کارگران جهان متحد شوید!

***********

اسماعیل گرامی: پُز رادیکالیسمِ تَرک جلسه؟!

سرانجام جلسات "شورای عالی کار" با ۳۵ درصد افزایش به دستمزدِ امسال پایان یافت. طبق قانون کار؛ مزد باید متناسب با نرخ تورمِ اعلام شده توسط بانک مرکزی افزایش یابد که نرخ تورم اعلام شده در پایان سال گذشته بیش از ۴۳ درصد بود. اینکه نمایندگان کارگری ۱۵ میلیون تومان را پیشنهاد داده بودند ولی سرانجام ۱۱ میلیون تومان نصیب ما شد، نباید تمام این سرانجام تلخ را نتیجه عملکرد ظالمانه وزیر کار (و بطور کلی حکومت) دانست. صولت مرتضوی بعنوان وزیر کار(و هر فرد دیگری که جایگزین او گردد) وظیفه دارد که از منافع یک حکومت ارتجاعی بعنوان بزرگترین کارفرما و دیگر کارفرمایان دفاع نماید که طبیعتا فقط یک فرد رذل میتواند اینچنین انجام وظیفه نماید. در پایان این سرانجام تلخ باید خوش باوریها، عوامفریبی ها، سستی ها و تعلل ها را که هیچ ربطی به وزیر کار ندارند به نقد کشید!
در طول چند هفته اخیر؛ لجاجتها و مخالفتهای وزیر کار با مبلغ پیشنهادی نمایندگان کارگری(۱۵ میلیون تومان) از همان ابتدا نشان میداد که سرانجامِ مذاکرات "شورای عالی کار" به کجا خواهد انجامید، بطوریکه علی خدایی عضو اخراجی این شورا میگوید «با توجه به روندی که در جلسات اخیر شورای عالی کار وجود داشت، رویه به نحوی بود که این امر قابل پیش‌بینی بود که اعضای کارگری شورای عالی کار جلسه نهایی را بدون امضا ترک کنند».
اما در رابطه با ترک جلسه؛ علیرضا میرغفاری یکی از اعضای کارگری این شورا (که مسلما او هم از سرانجام جلسات با خبر بوده) نظر جالبی را عنوان میکند، او میگوید «نمایندگان گروه کارگری جلسه شورای عالی را ترک کردند تا هیچ مسئولیتی نسبت به تصمیم افزایش ۳۵ درصدی دستمزد ۱۴۰۳ نداشته باشند»! علیرضا میرغفاری چنین تعریفی دارد که "مسئولیتِ" یک نماینده کارگری فقط امضاء کردن و یا نکردن است! اگر افزایش دستمزد خوب بود امضاء میکند و اگر بد بود امضاء نمیکند! جالب اینجاست که این نمایندگانِ به اصطلاح کارگری با یک سنت بازمانده از گذشته چنین القا میکنند که ترک جلسه، پایان مبارزه و یک امر سر افرازانه، شجاعانه، تن ندادن به خفت و خواری و رادیکال میباشد.
به جرات میتوان گفت پایان مباحث این شورا و عدم توافق بر سر ۱۵ میلیون تومان، برای اکثریت کارگران و بازنشستگان نیز قابل پیش بینی بود. اما آنها میدانستند که در مقابل زورگویی های حکومت فقط کف خیابان می تواند مشکل کارگران و بازنشستگان را حل نماید. آنها تاکید داشتند با در نظر گرفتن این مسئله که پتانسیل لازمه جهت کسب مبلغ فوق هم اکنون موجود می باشد، این نمایندگان باید بدون فوت وقت "فراخوان یک تجمع" را بدهند! اما آنها ندادند!!! چرا که این به اصطلاح نمایندگان کارگری؛ اساسا همچون روسای خود از حضور کارگران و بازنشستگان در کف خیابان میترسند!! محدوده عرصه مبارزه و مطالبه گری "نمایندگان انتصابی" را مسئولین حکومتی مشخص میکنند. حال ۳۵% با سازشکاری های نمایندگان به اصطلاح کارگری با " پُز رادیکالیسمِ تَرک جلسه " تصویب شد و یکسال دیگر ما باید بیشتر در زیر خط فقر غوطه ور شویم! اما یکبار دیگر ثابت گردید که کارگران و بازنشستگان فقط در کف خیابان میتوانند حق خود را بگیرند!

اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)

اول فروردین ۱۴۰۳

***********

بیانیه مشترک تشکل‌های مستقل

پیرامون تصویب مزد حداقل ۱۴۰۳

گسترش و تعمیق فقر مطلق با پوشش قانون و چماق سرمایه داری

مجمع حافظان نظام سرمایه داری زیر عنوان «شورای عالی کار» پس از هیاهوی چندش آور و تحقیر آمیز چند شبانه روز، نتیجه خیمه شب بازی خود را به نام تعیین حداقل دستمزد و دیگر سطوح مزد در سال ۱۴۰۳ اعلام کرد. با توجه به ترکیب افراد این شورا که از نمایندگان دولت، نمایندگان کارفرما و از گروهی دست ساز توسط دولت به نام به اصطلاح نمایندگان کارگران تشکیل شده است، هیچ امید و انتظاری نبود که از هیاهو و گفتگوهای بیهودۀ درونی شان چیز مثبتی برای کارگران حاصل گردد. نتیجه این بده بستان ها که در میان این مثلث فرومایه و در واقع میان دولت و کارفرمایان می گذشت از پیش معلوم بود: گسترش و تعمیق فقر مطلق در میان کارگران و در سطح جامعه به نفع سرمایه داران، قدرت نمائی در مقابل کارگران و ترویج فرهنگ «بسوز بساز» ازجانب نهاد رسمی جمهوری اسلامی که متولی تعیین مزد حداقل و مدافع منافع دولت و کارفرماست.... برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

***********

بیانیه شورای بازنشستگان ایران در باره افزایش مزد:

پایان قدرتنمائی دولت و کارفرمایان در شورای عالی کار،

آغاز قدرتنمائی کارگران شاغل و بازنشسته در خیابان!

در حالیکه سال جاری تحت حاکمیت یکپارچه، یکی از بدترین سالهای تورمی را پشت سرگذاشت هرچه به روزای آخر سال نزدیک شدیم گرانی از کنترل خارج شده مایحتاج عمومی آخرین رمق زندگی مزدبگیران را مکیده است، نمایندگان به اصطلاح سه جانبه گرائی در شورای عالی کار بدون حضور و اعمال اراده نمایندگان واقعی کارگران، با دستکاری و کاهش هر آنچه که میتوانست مبنای کارشناسی هزینه های سبدمعیشت باشد، بالاخره افزایش مزد دستوری بر مبنای ٣۵% برای حداقل بگیران و ۲۲% برای "سایر سطوح مزدی" همراه با مشتی خرت و پرت بعنوان مزایای جانبی صادر کرد. با توجه به اکثریت شاغلین در طبقه بندی "سایر سطوح مزدی"، افزایش واقعی دستمزد ۱۴۰٣ همان ۲۲ درصد است و ٣۵ درصد تنها حدود یک پنجم کارگران شاغل را در برمیگیرد. این یک عدد و رقم مزدی نیست، بلکه تعرض علیه زندگی و هستی یک جامعه است.
نخستین واکنش به این فرمان حکومتی، اعتراض خود نمایندگان رسمی و مجاز درون شورای عالی کار بود که برخلاف سال گذشته با امتناع از تائید و امضای این سناریوی مزدی، تحت فشار فزاینده جنبش کارگری مسئولیت چنین حقارتی را از خود سلب کرده و عزم و اراده کارگران شاغل و بازنشسته برای اعتراض هموارتر شد. آنچه بعنوان افزایش مزد اعلام شد ماحصل آخرین نمایشی است که هر ساله در غیاب تشکل های واقعی کارگران شاغل و بازنشسته به خیر و خوشی در آخرین روزهای پایان سال اعلام میکنند تا این "جهنم زندگی با ارزان ماندن نیروی کار" و "بهشت سرمایه با سود سرشار برای کارفرمایان و دولت" همچنان پابرجا بماند!
گروه های مستقل کارگری و بازنشستگان در بیانیه و اطلاعیه های خود میزان هزینه سبد معیشت خانوار را بیش از ٣۰ میلیون تا ٣٦ میلیون تومان برآورد کرده اند. اراده حکومت در سرکوب مزدی، ادامه سیاست سرکوب جامعه در اشکال سیاسی، اقتصادی، امنیتی - قضایی، اجتماعی و فرهنگی است. دستگاههای انتظامی، امنیتی و قضایی، ضامن و حافظ پایین نگهداشتن معیشت مردم به سود صاحبان سرمایه اند.
کارگران شاغل و بازنشسته راهی ندارند بجز اینکه با همبستگی و تشدید اعتراضات خود در محل کار و خیابان همانطور که تاکنون نشان داده اند مزد واقعی خود را بستانند. این قانون واقعی یک کشمکش اجتماعی است در مقابل حکومتی که بجز اراده خود قانونی را تحمل نمی‌کند.
اگر مصوبه تحقیرکننده شورای عالی کار که با زیرپا گذاشتن قوانین خودشان صورت گرفته باطل نشود، شاهد موجی از اعتراضات علیه این دهن کجی به زندگی کارگران شاغل و بازنشسته بمنظور ابطال آن در روزهای پیش رو خواهیم بود.

تعیین مزد طبق سبد معیشت

افزایش مزد طبق تورم

تا حق خود نگیریم / از پا نمی نشینیم

فقط کف خیابون/ بدست میاد حقمون

شورای بازنشستگان ایران - ٢٩ اسفند ۱۴۰۲

***********

بیانیه اتحاد بازنشستگان به مناسبت سال نو

تصور کنیم، تخیل کنیم بهار و نوروز شادمانه‌ای که نان باشد، درمان باشد، که سبزه و سنبل سر هر سفره‌ای باشد، غم نان نباشد، فقر و گرسنگی نباشد و تنهایی به درد نیز هرگز!
تخیل کنیم بهاری را که در خیابان کودکانِ زباله گرد نباشند، آرزوی کودک کارِ آرزوی همه‌ی ما باشد، آرزو دیگر آرزو نباشد ...
تصور کنیم روزی که بیم جان نباشد، که زندان نباشد، روز که طرد نداریم، درد نداریم، اگر هم داریم همدرد بسیار داریم ...
تخیل کنیم کودکان‌مان بی‌ترس لباس‌های رنگارنگ پوشیده‌اند و راه رفتن‌شان به رقص می‌ماند و دختران‌مان گیسو به باد می‌سپارند بدون تازیانه‌های سیاه، دیگر دختران‌مان مسموم نمی‌شوند، گل می‌بویند ...
تخیل کنیم اهریمن جنگ بر فراز سر پسران‌مان سایه‌ی شوم خود را نگسترده باشد ...
تصور کنیم در هوایی پاک نفس می‌کشیم، خیابان‌ها دیگر گذرگاه هراس و ترس نیست ...
تخیل کنیم بهاری را که شکوفه برقصد و ما با شکوفه‌ها ...
زن آزاد باشد، مرد آزاد باشد، رنگین‌کمان ِ هیچ کودکی به خون کشیده نشود ...
تصور کنیم که هیچ چشمی به تیرِ نفرت به روی آفتاب بسته نشود، تخیل کنیم که هنگام فریاد دهان‌مان دوخته نشود ...
می‌توانیم، آری می‌توانیم در چنین بهاری زندگی کنیم اگر بخواهیم.

بهار مردم سرزمین‌مان گرامی باد!

اتحاد بازنشستگان - بهار ۱۴۰۳


___________________________

برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب زمستان ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب پائیز ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب تابستان ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب بهار ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب سال گذشته اینجا کلیک کنید.