افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، مصاحبه و مطالب کارگری


اخبار کارگری                                                                                                                            دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱ ژوئن ۲۰۲۱


شورای بازنشستگان ایران: یکی دیگر از نیروهای کار در عسلویه جان باخت

روز گذشته عنایت اقاخانی زیلایی، مهندس بهره‌بردار ٣۶ ساله اهل ایذه در حین انجام کار در سایت یک پتروشیمی زاگرس یونیت ٣٠٠ در حین تخلیه اسید(سود) در مخزن دچار حادثه شد. با هماهنگی صورت گرفته از بیمارستان عسلویه توسط بالگرد به یکی از بیمارستان‌های شیراز اعزام شد که متاسفانه امروز به دلیل شدت جراحات جان باخت. آقاخانی پنجمین نیروی کاری بود که از اهالی این شهرستان طی دو ماه گذشته در پروژه‌ها جان خود را از دست داد. لازم بذکر است سالهاست که کارگران مهاجر زیادی از شهرها و روستاهای خوزستان جذب مراکز کار و اشتغال در ماهشهر و عسلویه شده و با حداقل امکانات دور از خانواده کار میکنند. جان انسانها ارزشمند ست. اما به آسانی به مسلخ منافع سود میرود

**********

کارگران شرکت «ریتون» نیز به حمایت از کمپین اعتصاب پیوستند

کارگران شرکت «ریتون» نیز به حمایت از کمپین اعتصاب پیوستند: کارزار دادخواهی کارکنان نفت و گاز!
عسلویه (استان بوشهر): اعتصاب کارگران شرکت «ریتون» در پالایشگاه بوشهر، به علت دریافتی پایین و نابسامانی های شغلی و زیستی! دوشنبه ۳۱ خرداد

**********

شورای بازنشستگان ایران: تجمع اعتراضی رانندگان و پرسنل شرکت مترو

یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ در محوطه شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه برای سومین بار تجمع پرسنل این شرکت در جهت مطالبه گری صنفی خود دست به اعتراض مسالمت آمیز زدند.
پرسنل شرکت از جمله راهبران قطار همراه با فرزندان خود در این تجمع شرکت نمودند اما به دستور مدیر عامل به نیرو های انتظامی مانع ورود پرسنل به ساختمان کالج شدند و برای پاسخگویی به پرسنل با گذشت ۴ساعت از اعتراض پرسنل در هوای گرم حاضر به حضور و پاسخگویی نشدند.
در شعار های پرسنل شرکت مترو مطالباتی همچون : حق جذب، سختی کار، اصلاح عناوین شغلی، پرداخت معوقات، شورای اسلامی کار و ...به گوش می‌رسد./ تجارت نیوز

**********

گروه اتحاد بازنشستگان: کارگران معترض نیروگاه بیدخون:

تا رسیدن به خواست های خود به نیروگاه باز نمی گردیم!

۲۹ خرداد کارگران پروژه ای شرکت فراب نیروگاه بیدخون برای بدست آوردن دستمزدهای انسانی و ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی دست به اعتراض زده و نیروگاه را به قصد خانه های خود ترک کرده و تا زمانی که به خواسته های خود نرسند به نیروگاه باز نخواهند گشت!

**********

اعتصاب کارکنان عملیات دریایی شرکت پایانه‌های نفتی ایران در منطقه خارک

روز گذشته جمعه ۲۸ خرداد کارکنان رسمی نفت در واحد عملیات دریایی شرکت پایانه‌های نفتی ایران، منطقه جزیره خارک اعتصاب کردند. به گفته این کارکنان، آنها بعد از دریافت حقوق بدون بارگذاری استیت و به نشانه اعتراض به تفسیر احمقانه و تبعیض ظالمانه افزایشات عمومی ۱۴۰۰ ، دست از کار کشیدند.
کارکنان تکسرویس بدلیل کسورات ناعادلانه، از تحویل و پهلوگیری کشتی یکصد هزار تنی Artavil تحت اجاره شرکت ملی نفتکش ، که قصد بارگیری ۶۳۰،۰۰۰ بشکه نفت خام جهت حمل به پالایشگاه بندرعباس را داشت، خودداری کردند و کشتی مذکور مجبور به توقف در لنگرگاه شد.
کارکنان رسمی نفت پیشتر طی اولتیماتومی به وزارت نفت اعلام کرده بودند که چنانچه تا روز یکم تیرماه نحوه افزایشات عمومی حقوق سال ۱۴۰۰ تغییر نیابد و حقوق و دستمزدها افزایش پیدا نکند در روز ۹ تیرماه دست به تجمع و اعتراض خواهند زد. اکنون که حقوق خردادماه بخشی از این‌ کارکنان پرداخت شده است، هیچگونه تغییری در راستای خواست این کارکنان صورت نگرفته است.
کارکنان رسمی نفت پیشتر در تاریخ‌های ۵ خرداد و ۲۰ اردیبهشت نیز تجمع‌های اعتراضی بزرگی را برگزار کرده‌اند.

**********

اسماعیل بخشی: در کنار و همصدا با مردم میمانیم نه رأی می‌دهیم نه از کسی حمایت می‌کنیم

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب شورای بازنشستگان ایران اینجا کلیک کنید.
تصویری که مشاهده می‌کنید نه برنامه تبلیغاتیست نه تجمع حمایتی از کاندید خاص . این تصاویر دومین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه برای مطالبه ی حق آبه ی مزارع نیشکر است که در حرکتی عامدانه، بعد از اعلام حکم خلع ید مالک فاسد به یکباره کاهش داده شد تا هفت تپه و کارگرانش را زمین بزنند.
بیش از یک ماه است کارگران همصدا و پیگیر سهم آب مزارع هستند که میدانیم نان و سفره مان به رشد و سر سبزی همینها بسته و رشد و حیات نیشکرها به آب اما مدعیان بجای رسیدگی به مطالبات و دغدغه کارگران و رفع این آن هر روز در میتینگ های مبتذل انتخاباتی شان، هفت تپه و کارگران و عکس های یادگاری شان را به رخ رقیبان می‌کشند.
امروز به این مدعیان که سودای میز پاستور مستشان کرده است اعلام می‌کنیم دغدغه کارگران هفت تپه #آب است نه #انتخابات بنابراین استفاده تبلیغاتی از هفت تپه و کارگران برای فریب و کسب رأی از مردم، ممنوع.
در کنار و همصدا با مردم میمانیم نه رأی می‌دهیم نه از کسی حمایت می‌کنیم.
ما فقط به فکر منافع طبقاتی خود هستیم می‌دانیم از این صندوق چیزی عاید طبقه در رنج کارگر نمی‌شود.

شورای بازنشستگان ایران

**********

انتخابات در ایران آزاد نیست.

وجود یک انتخابات آزاد، منوط به شرایطی است که اهم آن به قرار زیر است:
١- آزادی عقیده و آزادی بیان آن در هر شکل و صورتی
٢- لازمۀ بیان آزاد، وجود مطبوعات آزاد، بدون ممیزی مقامات اداری و انتطامی، نه تنها بر روی روزنامه ها و مجلات سنتی بلکه بر روی تمامی رسانه های تصویری و صوتی و شبکه های اجتماعی اینترنتی است.
٣- بیان اجتماعی عقاید، بدون حضور متشکل مردم و نیروهای سیاسی آنها امکان پذیر نیست. از این رو، آزادی تشکل ها و احزاب سیاسی، سندیکاها و اتحادیه های کارگران و تشکل های مدنی جزو جدائی ناپذیر شرایط یک انتخابات آزاد است.
٤- چهارمین رکن این شرایط، تضمین آزادی میتینگ، اجتماعات و تظاهرات برای همۀ گروههای مردم است.
٥- استفادۀ آزاد و مساوی از همۀ رسانه های دولتی و بی طرفی آنها در مقابل گروه های موافق و یا مخالف دولت، چرا که این رسانه ها در درجۀ اول متعلق به همۀ مردم هستند و باید در خدمت همه مردم قرار گیرند.
انتخاباتی که در آن برای خواست ها و نظر ات مردم هیچ اهمیتی قائل نمی شوند و به مردم به عنوان سیاهی لشکر نگرسته می شود، با منافع ما بیگانه است و در آن شرکت نمی کنیم.

گروه اتحاد بازنشستگان

**********

سخنرانی فرهاد شیخی کارگرِ جوانِ معترضِ

عضو اتحادیه آزاد کارگران ایران در تریبون آزاد انتصابات ریاست جمهوری

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب انجمن برق و فلز کرمانشاه اینجا کلیک کنید.

**********

انجمن برق و فلز کرمانشاه: شبهات همچنان باقی است.

انتشار فایل صوتی صحبت‌های محمد خنیفر و مسلم چشمه خاور در نشست ستاد انتخاباتی رئیسی واکنش‌های زیادی له یا علیه این دو فعال کارگری هفت تپه به دنبال داشته و همچنان ادامه دارد.
هر روز نظرات و دیدگاه ها با انتشار تصاویر جدید از خنیفر و رئیسی در فضای مجازی تشدید و یا بالا و پائین می شوند. یکی می گوید خنیفر را ببینید که چگونه با عصبانیت مقابل رئیسی قرار گرفته است و از حق کارگران هفت تپه دفاع می کند و دیگری چنین تصویر بی صدائی را دلیل بر دفاع خنیفر از حق کارگران در برابر رئیسی نمی پندارد! اما خود خنیفر و چشمه خاور هنوز هیچ واکنشی به نقدها و حمایت ها نسبت به موضوع مربوط به خودشان را بروز نداده اند!
در فایل صوتی مربوطه خنیفر بارها از رئیسی تشکر و قدردانی می کند. او در ازای یکبار که از تلاش و ایستادگی کارگران برای خلع ید صحبت می کند، چندین بار از رییسی ضمن گله مندی، قدردانی می کند و علاوه بر آن، از نمایندگان خوزستان در مجلس که ظاهرا با ترفند، نمایندگان کارگران را به ستاد انتخاباتی رئیسی برده اند، چندین بار به خاطر زحماتشان !بخصوص از نادری تشکر می کند و می گوید شما در حمایت از ما سنگ تمام گذاشتید و دعای خیر کارگران همراه شماست.
خنیفر بنا به ادعای خودش به همراه کل نمایندگان هفت تپه از اینکه در مقابل قصد اعتصاب کارگران ایستاده است، صحبت می کند و می گوید ما دیگر توان مهار کارگران نداریم. او در همین فایل می گوید: حالا نمیدانم زبونم لال اعتصاب بر سر عدم پرداخت حقوق راه بیافتد، انتظار داریم شما هم کنار ما بایستید.
چشمه خاور در ابتدای صحبتهایش می گوید قوه قضائیه از بدو صدارت رییسی انقلابی و قاطعانه عمل کرده و در مبارزه با فساد ید طولایی داشته است!
در مذاکرات بین کارگران با عوامل ارگانها و نهادهایی که طرف حساب کارگران هستند، ممکن است به خاطر جو سنگین و امنیتی ای که بر فضای چنین جلساتی حاکم است، چنین صحبتهایی از زبان کارگران یا نمایندگانشان جاری شود و واقعا حرف دلشان نباشد.
اما در چنین شرایطی و بعد از اینکه واکنش‌هایی نسبت به حضور این دو فعال کارگری در جلسه مذکور پدید آمده و هنوز هم ادامه دارد، از این فعالین انتظار می رود که برای تنویر افکار عمومی و پایان بخشیدن به شبهات، اطلاع رسانی کنند.
روز گذشته بیانیه ای از طرف جمعی از کارگران هفت‌تپه با هدف روشنگری در مورد حضور خنیفر و چشمه خاور در نشست ستاد رئیسی منتشر شد و در این بیانیه از بی اطلاعی این دو نفر از ترفندی که نمایندگان مجلس برای کشاندشان به ستاد رئیسی نوشته اند و بر استقلال خنیفر و چشمه خاور از هر جناح و کاندیدای ریاست جمهوری تاکید کرده اند. اما نام خود خنیفر و چشمه خاور در کنار جمع صادر کننده بیانیه نیست! در حالیکه خود این دو نفر در هفت تپه و در دسترس جمع مذکور هستند و می توانستند این بیانیه را با هم منتشر کنند، ولی چنین اتفاقی نیافتاده است!
در نتیجه مادام که خنیفر و چشمه خاور خودشان اقدام به روشنگری نکنند، از آنجا که موضوع مشخصا و مستقیما به آنان ربط دارد، شبهات موجود رفع نخواهند شد. بنابراین از این فعالین انتظار می رود که خودشان روشنگری کنند و به شبهات پایان دهند.

جوانمیر مرادی - ۱۴۰۰/۳/۲۵

**********

گروه اتحاد بازنشستگان: سومین روز اعتراض خیابانی کارگران ماهشهر!

روز سوم اعتصاب و اعتراض کارگران شرکت تهران جنوب بندر ماهشهر نسبت به اخراج های جمعی! این اعتراضات در شرایط گرمای تابستانی خوزستان و حضور کارگران زیر برق آفتاب سوزان ادامه دارد.چهارشنبه ۲۶خرداد ۱۴۰۰

**********

آقایان پای بازنشستگان را به این رسوایی ها و زد و بندها نکشانده و آلوده نکنید!

در حرکتی فرصت طلبانه، کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی، با دلالی جمع آوری رای برای عناصر منفور و شناخته شده تشکل های زرد وابسته به نهادهای قدرت، دست به دامن بازنشستگان، مستمری بگیران و خانواده های آنان گردیده است.
در حالی که شرایط زیست و معیشت فلاکتبار بازنشستگان و کارگران به جهنمی روزمره تبدیل گردیده و فریاد اعتراضی آنان علیه وضع موجود و عدم تحقق مطالبات برحق و قانونی شان با یورش به تجمعات و ضرب و شتم و زندان پاسخ می گیرد، دنبال نمودن چنین سیاست هایی از سوی کانون ها به وضوح پرده از ماهیت و عملکرد و تقابل آنان با منافع مستقل بازنشستگان و مستمری بگیران، بر می دارد.
طی ماه های اخیر ابعاد سرکوبگری علیه بازنشستگان و فعالان با احضارها، بازداشت ها، تعیین وثیقه های سنگین، بازرسی منازل و بردن لوازم شخصی مانند گوشی همراه و… شدت گرفته است که نمونه اخیر آن صدور احکامی به غایت ظالمانه برای کارگر بازنشسته فعال«اسماعیل گرامی» شامل ۵ سال زندان، جزای نقدی و حکم قرون وسطایی ضربات شلاق می باشد. کانون ها در برابر این بیدادگری ها جز سکوت چه گلی به سر بازنشستگان و خانوارهای درد کشیده شان زده اند؟!!
آقایان پای بازنشستگان را به این رسوایی ها و زد و بندها نکشانده و آلوده نکنید! بازنشستگان قاطعانه و صریح پاسخ شما را قبلا در تجمعات اعتراضی - سراسری خود با فریاد: «عدالتی ندیدیم/ ما دیگه رای نمی دیم» و «بس که دروغ شنیدیم/ ما دیگه رای نمی دیم»، داده اند!

گروه اتحاد بازنشستگان - ۲۳ خرداد ۱۴۰۰

**********

کارکنان رسمی نفت برای تجمع بزرگ ۹ تیرماه اعلام همبستگی کردند

کارکنان رسمی نفت با انتشار تصاویری از مشت‌های گره‌کرده و دستبندهای سیاه به دست و اعلام شعار “سوگ نفت” در حال اعلام همبستگی برای برگزاری تجمع بزرگ روز ۹ تیرماه هستند.
کارکنان رسمی نفت پیشتر در اولتیماتومی خطاب به مسئولین و شخص وزیر نفت هشدار داده‌اند که چنانچه تا اول تیرماه حقوق‌ها افزایش نیابد و نحوه افزایشات عمومی حقوق ۱۴۰۰ تغییر نکند در روز ۹ تیرماه دست به تجمع بزرگ ‌و سراسری خواهند زد.
کارکنان رسمی نفت اعلام کرده‌اند که تا روز تجمع ۹ تیر و برای اعلام آمادگی و همبستگی، اقدامات زیادی را در دستور کار خواهند گذاشت.

بازنشر گروه اتحاد بازنشستگان

**********

انجمن برق و فلز کرمانشاه: جعفرعظیم زاده و دیگر دستگیرشدگان امروز آزاد شدند

بنابر تماس تلفنی کوتاهی که جعفر عظیم زاده با خانواده داشته است او از آزادی خود و دیگر دستگیرشدگان خبر داده است.
جعفر عظیم زاده، نرگس محمدی، ناهید شیربیشه مادر پویا بختیاری، سکینه احمدی مادر ابراهیم کتابدار، پوران ناظمی و سعید محمدی در جریان تجمع حمایت از برادران افکاری مقابل زندان عادل آباد شیراز دستگیر شده بودند. ۲۲خرداد ۴۰۰

یورش نیروهای امنیتی به تجمع حمایت از برادران افکاری و دستگیری تعدادی از اعضای خانواده افکاری و فعالین اجتماعی
امروز شنبه ۲۲ خرداد خانواده افکاری به همراه تعدادی از بستگان و فعالین اجتماعی در اعتراض به ۲۸۰ روز انفرادی برادران افکاری مقابل زندان عادل آباد شیراز حضور یافتند.
نیروهای امنیتی اعضای خانواده افکاری و جمعی از تجمع کنندگان و فعالین اجتماعی را با ضرب و شتم شدید دستگیر نموده و به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.
ناهید شیربیشه مادر پویا بختیاری، سکینه احمدی مادر ابراهیم کتابدار، نرگس محمدی، جعفر عظیم زاده، پوران ناظمی و سعید محمدی که به دیدار خانواده افکاری رفته بودند بر اساس گفته شاهدان عینی توسط مأمورین لباس شخصی توأم با ضرب و شتم دستگیر شده‌اند. به گفته خانواده‌های آنها از ساعت ۱۰ صبح تلفن‌هایشان از دسترس خارج شده و علیرغم تلاش جدی هیچ خبر و اطلاع دقیق از آنها و مکان بازداشت‌شان به دست نیامده است و خانواده‌هایشان نیز در بی اطلاعی کامل به سر میبرند.

**********

حکم ۵ سال زندان برای «اسماعیل گرامی» کارگر بازنشسته به جرم حمایت از حقوق بازنشستگان،

نمایش عجز در پوشش اقتدار!
بیدادگاه جمهوری اسلامی طی حکمی ضد انسانی، اسماعیل گرامی فعال حقوق بازنشستگان را به ٥سال زندان تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و ۲ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرد. این حکم در شرایطی صادر می گردد که رئیسی مسئول قوه قضائیه در مانوورهای عوامفریبانه انتخاباتی اش، به منظورجمع آوری رأی برای پست ریاست جمهوری، خود را مدافع عدالت و حافظ حقوق محرومان معرفی می نماید. صدور چنین احکامی پرده از تبلیغات دروغین کسانی که می خواهند تحت هر شرایطی قدرت و منصب خود را حفظ نموده و به استمرار قدرت خود ادامه دهند، بر می دارد. اعتراضات بازنشستگان با قدمت چندین ساله، در اشکال مختلف مبارزاتی و در وسعت سراسری- خیابانی ِآن تداوم داشته است و با همبستگی به پیش خواهد رفت. این اعتراضات بیان صریح رنج و محرومیت بازنشستگانی است که سی سال از عمر خود را در زیر شلاق بهره کشی مطلق، بخشی از مزد حداقلی و زیر خط فقر خود را بابت انواع مالیات و حق بیمه، به سازمان ها و نهادهای متولی، پرداخت کرده اند. اکنون مسئولان قضایی با تکیه بر پست های عاریتی و با چرخاندن نوک قلم های خود، احکام ظالمانه زندان، شکنجه و جزای نقدی را علیه شان صادر می نمایند. این احکام ظالمانه و از جمله حکم ضد انسانی ٥ سال زندان تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و ۲ میلیون تومان جریمه نقدی علیه «اسماعیل گرامی» کارگر بازنشسته را به شدت محکوم می کنیم و آزادی فوری و بی قید شرط ایشان را خواهانیم.
هرچه بر موج نارضایتی توده های زحمتکش افزوده می گردد، حاکمانی که دستگاه های قدرت و منابع ثروت جامعه را قبضه کرده اند برای مصون نگه داشتن قدرت سیاسی از گزند اعتراضات عمومی مردم، سرکوب های سیستماتیک ِ خود را تداوم می بخشند و در هر جایگاهی که مأمور به صیانت از سیستم سرمایه داری ِ حاکم هستند، تمام قدرت خود را برای سد کردن مبارزات اجتماعی جاری و خاموش نمودن صدای اعتراضات کارگران و بازنشستگان و سایر جنبش ها بکار می بندند.
حکم زندان و شلاق و احضارها و بازداشت های اخیر نشانگر هراس حاکمان از گستردگی ِ اعتراضات کارگران و زحمتکشان و از جمله بازنشستگان وممانعت از تأثیر گذاری و اتحاد جنبش های اجتماعی با یکدیگر می باشد. نمایش قلدرمأبی دستگاه قضائی در مقابله با بازنشستگان، گویای کینه ورزی دستگاه حاکم با جنبش سراسری معترضان به وضع موجود در جامعه است که مبارزه همه جانبه خود با سیستم حاکم را با شعار « بس که دروغ شنیدیم، ما دیگه رأی نمی دیم » را به بستر خیابان کشاندند. راه چاره برای خنثی سازی این احکام سرکوبگرانه و عقیم گذاشتن این سیاست ها، اتحاد، تشکل و انسجام و تداوم مبارزه برای احقاق حقوق شاغلان و بازنشستگان و همبستگی همه جنبش های اعتراضی به ویژه اتحاد با جنبش طبقه کارگر و محرومان می باشد.

۲۱ خرداد ماه ۱٤٠٠

گروه اتحاد بازنشستگان

**********

احضار محسن عمرانی و پرونده سازی علیه وی

محسن عمرانی معلم و فعال صنفی، عضو کانون صنفی فرهنگیان استان بوشهر در تاریخ پنجم خرداد ماه با ابلاغیه ی کتبی به اداره ی اطلاعات نیروی انتظامی احضار و در مورد فعالیت های صنفی مورد بازجویی قرار گرفته است. در ضمن پرونده‌ ی ایشان به شعبه ی ۴ بازپرسی بوشهر ارجاع شده است.

**********

بیانیه هم بندان ساسان نیک نفس: در اثر قصور عامدانه قوه قضاییه جانش ستانده شد.

ناقوس شوم مرگ، بار دیگر برای زندانی سیاسی دیگری به صدا درآمد. بدیهی است که جان انسان‌ها در سیستم بگیر و ببند قضاییه جمهوری اسلامی و شکنجه گاه های آن هرگز اهمیتی نداشته و ندارد.
عصر روز شنبه پانزدهم خرداد ماه جوانی خوشنام مردی شریف از هم بندان من در بند قرنطینه زندان تهران بزرگ در اثر قصور عامدانه قوه قضاییه جانش ستانده شد.«ساسان نیک نفس» همزمان از چند بیماری سخت قلبی ،کلیوی، اعصاب و روان و دیابت رنج می برد و طی ۱۱ ماهی که ناعادلانه در حبس بود تنها هم بندانش از او مراقبت می کردند. پدر دو دختر خردسال که به جرم تحریر چند نگاشت در شبکه های اجتماعی دچار مصیبت حبس ۵ ساله شده بود اکنون قربانی حکومتی شده که در این ۴۳ سال شوم و سیاه به بند کشیدن، شکنجه ،کشتار و نابود کردن خانواده ها تفریح لذت بخش جلادان آن بوده است آدمی از این حجم از قصاوت متحیر می شود که ساسان ها و بهنام محجوبی ها با وجود ابتلا به چندین بیماری جسمی و روحی محبوس می شوند به گونه ای که نه تنها مشمول قانون عدم توانایی تحمل حبس نمی شوند بلکه در زندان به سبب عدم رسیدگی جان می سپارند گویی ماشین مرگ قوه قضاییه سرِ باز ایستادن ندارد و اینگونه است که زندانیان سیاسی دیگری از جمله حسین هاشمی و محمد ترکمانی و چندین تن دیگر هم اکنون مدت یک هفته است که به بند جرایم خشن منتقل شده و در اعتصاب غذا به سر می‌برند و هر لحظه امکان دارد به سرنوشت دردناک علیرضا شیر علی محمدی دچار شوند که ۳ سال پیش در همین زندان ناجوانمردانه به قتل رسید.
ما زندانیان سیاسی تهران بزرگ ضمن تکذیب اطلاعیه سراسر دروغ سازمان زندانها درباره مرگ مظلومانه ساسان نیک نفس اعمال قوه قضاییه را محکوم می کنیم و از ملت شریف و آزادیخواه ایران در داخل و خارج از کشور و تمامی نهادهای حقوق بشری بین المللی، عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر می‌خواهیم در قبال این جنایت و جنایت های از این دست سکوت نکنید چرا که جمهوری اسلامی برای خفه کردن صدای آزادیخواهان هیچ حد و مرزی نمی شناسد.

اسامی امضا کنندگان این بیانیه:
۱- شاپور احسانی راد ۲ - میلاد ارسنجانی ۳- اکبر باقری ۴- کوروش باقری ۵- رضا بیج وند ۶- خالد پیرزاده ۷- احمد علی حاتمی ۸- حمید خرمی ۹- علیرضا خیری ۱۰- ایمان دارایی ۱۱- احسان دولتخواه ۱۲- شهاب سلطانیان ۱۳- محمد سلمانی ۱۴- رضا طالشیان جلودارزاده ۱۵- عبدالحبیب عبدالکریمی ۱۶- داوود عبداللهی ۱۷- میثم غلامی ۱۸- اکبر فرجی ۱۹- علیرضا فرشی ۲۰- امیر احسان قاضی ۲۱- پویا قبادی ۲۲- حسین قشقایی ۲۳- سعید قطان کاشانی ۲۴- علی قهرمانی ۲۵- فرزاد قهرمانی ۲۶- اسماعیل گرامی ۲۷- نوید لطیفی ۲۸- شهاب نصراللهی ۲۹- علی نوری زاد ۳۰- مسعود وظیفه

**********

اردوی کار: هشدار در مورد وضع وخیم کارگر زندانی ابوالفضل غسالی بعد از دو هفنه اعتصاب غذا

کیوان صمیمی، از وخیم تر شدن وضعیت جسمی ابوالفضل غسالی، کارگر زندانی ساکن شهر ری که از ۱۴ روز پیش در اعتصاب غذا به سر می‌برد، خبر داده و نوشته: «ابوالفضل غسّالی حالش خراب شده. این کارگر ۱۴ روزِ که برای آزادیش در اعتصاب غذاست ولی زودهنگام وضعش بحرانی شده و اینم سه علت داره.
یکی اینکه، ۵ روز اول رو با اعتصاب غذای خشک شروع کرد. دوم اینکه، به موازین و استانداردهای اعتصاب غذا سختگیرانه عمل میکنه. سوم اینکه، جوان لاغر و به لحاظ جسمی ضعیفِ.
دوستانش خیلی براش نگرانیم و کارکنان زندان هم اکثراً نگرانش هستند ولی مسئولان امنیتی بی‌توجهی می‌کنند.
نمیدونم فعالان سیاسی و حقوق بشری واسش کاری کرده اند یا اینکه مشغول نمایشنامه های کمدی-تراژیک انتخابات هستند؟

**********

تجمع کارگران شرکت لوله سازی خوزستان مقابل استانداری

روز چهارشنبه ۱۹ خردادماه تعدادی از کارکنان شرکت لوله سازی اهواز، برای چندمین بار باهدف پیگیری وضعیت نابسامان و شفاف سازی شرایط شرکت و بازگشت به کار کارگران، در مقابل استانداری دست به تجمع اعتراضی زدند.
یکی از این کارگران اظهار داشته: « این شرکت در گذشته در خاورمیانه بی نظیر و در دوران جنگ تحمیلی نیز تأمین کننده پوست توپ و خمپاره بود که بیش از ۶۰۰ نیروی متخصص در آن کار می کرد تا اینکه در اوایل دهه ۸۰ این شرکت به بخش خصوصی واگذار شد که دانشی از علم ریخته گری و صنعت نداشت. باگذشت زمان وضعیت کارخانه روز به روز وخیم تر و بخشها مختلف شرکت تعطیل و تنها ۲۵ نفر شاغل در آن باقی ماند.»
او در ادامه گفت : « امروز تنها تعداد ٢۵ کارگر باسابقه کاری ۱۰ ساله باقیمانده که در این سالها هر ۳ یا ۴ ماه یکبار حقوق بهصورت علیالحساب دریافت میکنند. »
این کارگر با اشاره بی مهری مالک کارخانه و فروش قطعات و تجهیزات دستگاه ها افزود : « کارخانه به منظور راه اندازی مجدد نیازمند مواد اولیه بود اما متأسفانه مالک شرکت، به بهانه نداشتن سود از آن امتناع میکرد. مالک خصوصی شرکت به کارکنان گفت قصد دارد قطعات و تجهیزاتی که موردنیاز شرکت نیست را بفروشد تا معوقات کارگران را پرداخت کند اما دستگاه ها و تجهیزات را جداسازی و به صورت کیلویی به فروش رساند. »
وی همچنین در ادامه از نادیده گرفتن پاداش، سنوات و عیدی توسط مالک کارخانه گفت و خاطرنشان کرد : «معوقات سالهای گذشته بدون احتساب تورم با نرخ حقوق سال های گذشته پرداخت شد و سنوات، پاداش و عیدی ها را نادیده گرفتند و ما مجبور به دریافت آن مبالغ شدیم چراکه فشارهای مالی ما را با مشکلات جدی مواجه کرده بود.»
یکی دیگر از کارگران معترض بیان کرد : «مالک شرکت به استانداری گفت که قصد تغییر کاربری کارخانه به داروسازی را دارد در صورتی که زمینهای کارخانه بسیار عظیم بوده و زمینهای زیادی برای احداث شرکت داروسازی وجود داشت.»
او در پایان می گوید : « مقام معظم رهبری نیز در ۱۲ اردیبهشت دستور داد که مسئولان با عاملان به وجود آمدن چنین وضعیتی برای شرکت لوله سازی خوزستان برخورد کنند.»

**********

حکم زندان، جریمه نقدی و شلاق بر گرده ی بازنشسته و فعال معیشتی!

اسماعیل گرامی، فعال کارگری و بازنشسته از سوی شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون تومان جریمه‌ی نقدی محکوم شد.
اسماعیل گرامی که به دلیل شرکت در تجمعات بازنشستگان در اعتراض به وضعیت سخت معیشتی با هجوم شبانگاهی به منزل شخصی وی در ۱۴ فروردین ماه ۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد، اکنون پس از دو ماه بازداشت موقت، در شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور محاکمه و مجموعا به ۵ سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون تومان جریمه‌ی نقدی محکوم گردید.
این احکام که پاسخی انتقامجویانه به حرکت مطالباتی یکشنبه های اعتراضی بازنشستگان ست، نه تنها تاثیری در ادامه این اعتراضات ندارد بلکه ما را در دستیابی به مطالبات معیشتی خود مصر تر خواهد کرد.
شورای بازنشستگان ایران این حکم ظالمانه علیه همکار خود را شدیدا محکوم نموده و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط اسماعیل گرامی میباشد. پاسخ نان، بازداشت ،جریمه نقدی و شلاق نیست!

شورای بازنشستگان ایران

**********

اردوی کار: دستگاه قضایی آقای رئیسی برای یک بازنشسته

در سن ۶۷ سالگی حکم شلاق و زندان به اتهام مطالبه گری صادر میکند.

اسماعیل گرامی، فعال کارگری و بازنشسته از سوی شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون تومان جریمه‌ی نقدی محکوم شد.
اسماعیل گرامی که به دلیل شرکت در تجمعات بازنشستگان در اعتراض به وضعیت سخت معیشتی با هجوم شبانگاهی به منزل شخصی وی در ۱۴ فروردین ماه ۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد، اکنون پس از دو ماه بازداشت موقت، در شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور محاکمه و مجموعا به ۵ سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون تومان جریمه‌ی نقدی محکوم گردید.
این احکام ظالمانه هیچ خللی در عزم بازنشستگان برای مطالبه گری وارد نمیکند.
بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی ضمن محکوم کردن این حکم ظالمانه و غیر قانونی انتخابات فرمایشی را همچنانکه بارها در تجمعاتشان اعلام کرده اند تحریم میکنند.
کسانی که حکم شلاق برای بازنشسته صادر میکنند و کسانی که بر این حکم ظالمانه سکوت میکنند شایستگی احراز هیچ مقامی را در کشور ندارند.
بازنشسته می میرد ذلت نمی پذیرد
تا حق خود نگیریم آروم نمی نشینیم
ما دیگه رای نمیدیم عدالتی ندیدیم

**********

انجمن برق و فلز کرمانشاه: محمود صالحی و عثمان اسماعیلی آزاد شدند

امروز چهارشنبه ۱۹ خردادماه ساعت ۳ بعد از ظهر محمود صالحی و عثمان اسماعیلی در میان استقبال خانواده‌ها و دیگر فعالین کارگری از زندان شهرستان سقز آزاد شدند.
محمود صالحی و عثمان اسماعیلی در روز ۲۶ اردیبهشت به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق برگزاری مراسم روز جهانی کارگر و انتشار عکس و‌ فیلم آن در فضای مجازی توسط شعبه سوم دادسرای عمومی ‌و انقلاب سقز بازداشت شدند و روز ششم خرداد شعبه انقلاب دادگاه تجدیدنظر سقز محمود صالحی را به ۳ ماه و عثمان اسماعیلی را به ۶ ماه زندان محکوم کرد که این احکام به ترتیب به دو میلیون و چهار میلیون تومان جریمه نقدی تبدیل شد.
امروز و پس از ۲۵ روز از زندانی شدن آنها با توجه به کسر روزانه یکصد هزار تومان از جریمه، حکم آزادی محمود صالحی صادر شد. طبق قانون محمود صالحی را پنج روز اضافه نیز در زندان نگه داشته‌اند.
عثمان اسماعیلی نیز که مبلغ دو میلیون و‌ پانصد هزار تومان از جریمه طی این ۲۵ روز زندان کسر شده بود با توجه به آزادی محمود و به اصرار دوستان مابقی جریمه واریز ‌و از زندان آزاد شد.

**********

گروه اتحاد بازنشستگان: اعتراض و تجمع کارکنان پایگاههای سلامت مقابل وزارت بهداشت!

روز چهارشنبه ۱۹ خرداد، جمعی از کارکنان پایگاههای سلامت در مقابل وزارت بهداشت در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. تجمع کنندگان در این تجمع شعار میدادند:
«وزیر بهداشت کجاست ....پایه هامون رو هواست.»
روی بنر و پلاکاردهای تجمع کنندگان نوشته شده بود:
«اعتراض به حقوق زیر ۳ میلیون تومان»
«همسان سازی حقوق و مسئولیت های مراقبین سلامت پایگاهها یا مراکز»

**********

پاسخ کارگران شهرداری کوت عبدالله به شهردار

به گزارش خبرنگار ایلنا، بعد از چند روز اعتراض صنفی کارگران شهرداری کوت عبدالله و انتقاد به عدم پرداخت به موقع مطالبات مزدی، خبر آمد که تعدادی از این کارگران بازداشت شده‌اند. آرش دُر (شهردار کوت عبدالله) در این رابطه به ایلنا گفت: مساله درگیری شخصی بوده؛ کارگران می‌خواهند کار کنند اما عده‌ای از لیدرها که دنبال داستان و ماجرا هستند، مانع شده و با کارگران درگیر شده‌اند و بنابراین مقام قضایی ورود کرده است.
کارگران شهرداری کوت عبدالله در پاسخ به ادعاهای شهردار، مواردی را به صورت لیست‌وار مطرح کرده‌اند:
۱- اگر برای کارگران مشکل ایجاد شده این مشکل از ندادن حقوق و مزایا است نه چیزی دیگر!
۲- حقوق‌های سال ۹۹ برج ۹ و۱۰ پرداخت نشده و برج ۱۱ و ۱۲ و عیدی و سنوات نیز کامل پرداخت نشده و در سال جدید هم برج ۱ و۲ به صورت علی‌الحساب پرداخت کردند که اصلاً کافی نیست.
۳- وقتی اداره کار حقوق سال ۱۴۰۰ را اعلام کردند چطور یک شهردار یا پیمانکار نمی‌داند چقدر است؛ خود کارگران لیست حقوق جدید را از اداره کار گرفتند و به پیمانکار تحویل دادند؛ چطور شهردار اعلام می‌کند «اشل حقوقی جدید اعلام نشده»! مگر ما تحت پوشش قانون کار نیستیم؟ حقوق و مزایای مزدی ما را ادارات کار مشخص کرده‌اند.
۴- آقای شهردار اگر می‌گوئید نیروی مازاد هست، چرا در دوره شما بازهم استخدام جدید داشته‌ایم؟!
۵- کارگران بلاتکلیف که می‌گوئید چندین سال هست که سابقه دارند و حداقل حقوق را هم دریافت می‌کنند و دارای پست کاری و سمت هستند.
۶- آقای شهردار محترم اعتراض ماه قبل ما فقط ۴ روز بوده آنهم به دلیل نداشتن پول برای تامین مخارج ماه مبارک رمضان؛ چطور ادعا می‌کنید کارگران پانزده روز سر کار نبوده‌اند؟!
۷- شما ادعا کرده‌اید پرداخت عیدی و سنوات برعهده پیمانکار قبلی است؛ چرا پیمانکار را معرفی نمی‌کنید؛ چرا به عنوان کارفرمای مادر، مسئولیتی بر گردن نمی‌گیرید؟! حقوق‌ها را به موقع بپردازید، بیمه‌ها را به موقع رد کنید، آن وقت اگر کارگران معترض شدند، بگویید مشکل‌دارند و دنبال داستان‌اند!
۹- یک سوال در ذهن ما کارگران بی‌پاسخ مانده است: آیا وقتی که پیمانکار کارش تمام شد، نباید با کارگران تسویه حساب کند؛ کجا و کدام قانون گفته پیمانکار ترک کار کند و کارگران دو ماه کامل حقوق طلب داشته باشند همراه با عیدی و سنوات کامل؟! مگر شهردار از پیمانکار وثیقه نگرفته؛ مگر مسئولیت تضامنی در کار نیست؟!

**********

شورای بازنشستگان ایران: اسماعیل گرامی آزاد باید گردد

اسماعیل گرامی بازنشسته تامین اجتماعی حدود ۷۰ روز است که دربازداشت می باشد .ایشان یک مطالبه گر صنفی است که به همراه دیگر بازنشستگان درتجمع اعتراضی شرکت می کرد وبه مرور تبدیل شد به صدای رسای بخشی از بازنشستگان معترض.
آیا مطالبه گری جرم است؟ مسلما نه! پس برای بازداشت ایشان وبه سکوت کشاندن صدای بازنشستگان نیاز به جرم تراشی بود: ایشان را با اتهام واهی "اجتماع وتبانی علیه امنیت کشور" بطور غیر قانونی و به صورت بازداشت موقت در زندان تهران بزرگ محبوس کردند و بدون حضور وکیل در عرض دو دقیقه پشت درهای بسته محاکمه کرده وحکم نیز صادر کرده اند.
قرار بوده که در چند روز آینده حکم ابلاغ هم شود ولی هنوز خبری نیست این روند رسیدگی سریع و اینکه اجازه دسترسی به وکیل هم به بازنشسته معترض به شرایط سخت معیشتی نداده اند، حاکی از تعیین حکم قبل از رسیدگی است.
این روند دادرسی و رسیدگی به خواست برحق بازنشستگان محکوم است .

ما بازنشستگان خواهان آزادی بی قید وشرط آقای گرامی هستیم.

**********

تجمع کارگران شهرداری کوت عبدالله با خواست آزادی همکاران بازداشتی

امروز (هفدهم خرداد) جمعی از کارگران مقابل دادگاه کارون جمع شده و خواستار آزادی همکاران خود شدند.
معضلات کارگران شهرداری کوت عبدالله همچنان ادامه دارد و کارگران نگران عدم پرداخت مابه‌التفاوت‌ها و معوقات مزدی خود هستند. به گفته‌ی یکی از این کارگران، علاوه بر عیدی و سنوات سال قبل که پرداخت نشده، معوقات به صورت علی‌الحساب به حساب کارگران واریز شده (یک بار سه میلیون و خرده‌ای و بار دیگر چهار میلیون تومان) و مشخص نیست چه زمانی قرار است مابه‌التفاوت پرداخت شود. آن‌ها می‌گویند: ماه‌هاست که دستمزد کامل و به موقع نگرفته‌ایم.
در عین حال، این کارگران حدود یک هفته است که دست کار کشیده‌اند و خواستار مشخص شدن زمان پرداخت مابه‌التفاوت‌ها هستند؛ در این مدت، تعدادی از کارگران بازداشت شده‌اند؛ کارگران شهرداری کوت عبدالله می‌گویند: بازداشتی‌ها نمایندگان ما بوده‌اند و ما خواستار آزادی آن‌ها هستیم.

۱۷ خرداد ۴۰۰

انجمن برق و فلز کرمانشاه

**********

برخوردها به محمد خنیفر، مسلم چشم خاور و ستاد تبلیغاتی رئیسی.

حضور و صحبت های خنیفر و چشمه خاور از فعالین کارگری هفت تپه در نشست رسانه ای ستاد تبلیغاتی رئیسی تحت عنوان "مقابله با ساختار فسادزا در ایران قوی" واکنشها و برخوردهایی را از جانب برخی از فعالین کارگری باعث شده است و طبیعی است که نسبت به چنین وقایعی نمیشود ساکت ماند!
اما آنچه که به دور از انتظار از یک فعال کارگری که قائدتا باید منافع عمومی کارگران را نمایندگی کند، این است که اختلافات شخصی را مبنای موضع گیری و قضاوت قرار می دهد.
خنیفر و چشمه خاور چند سال است که در صف جلو کارگران هفت‌تپه در اعتصابات و اعتراضات بوده اند و بارها تهدید و بازداشت شده اند و خنیفر از کار هم اخراج شده است. بی تردید کسانی که در جریان اعتراضات و اعتصابات نقش هدایتگری و رهبری کننده داشته اند، انواع فشارها از طرف نهادهای امنیتی مدام تهدیدشان می کند.
مطمئنا خنیفر و چشمه خاور نیز از این تهدیدات و فشارها در امان نبوده‌اند. اگر این افراد امروز و بعد از دوره های طولانی در کنار کارگران مبارز هفت تپه بودن، یکباره سر از نشست ستاد انتخاباتی رئیسی در می آورند، باید علت را نه در وجود خود آنان، بلکه در جبهه مقابل کارگران جویا شد! کسی که مدتهای طولانی در سختترین شرایط زندگی، سرکوب و بازداشت و زندان و اخراج را به خاطر دفاع از حقوق خود و همکارانش تحمل کرده است، با این سرعت و یک شبه تغییر موقعیت نمی دهد و از فعال کارگری به مبلغ انتخاباتی ریاست جمهوری تبدیل نمی شود.
هر فعال کارگری و هر کارگر معترضی قبل از هر چیز، انسان هستند و دارای احساسات، عواطف و نیازهای انسانی می باشد که در تنگنا و زیر فشار گذاشته شدن هر یک از این ویژگیها، ممکن است ناچار به عقب نشینی و حتی تغییر مسیر شود.
ممکن است که خنیفر و چشمه خاور علاوه بر تهدیدات، تطمیع هم شده باشند و به این وضعیت دچار شده اند.
اما به بهانه شرکت این دو نفر در نشست مذکور، تخطئه کردن مبارزات تا امروز کارگران هفت تپه و موفقیتشان در خلع ید از اسدبیگی و برگزاری جشن این موفقیت را به تمسخر گرفتن و ممنوع دانستن طرح شعار اداره شورایی توسط فعالین هفت تپه چیزی غیر از عقده گشایی شخصی را به نمایش نمی گذارد. نه گذشته خنیفر و چشمه خاور می تواند آنها را از نقد و سرزنش کارگران و فعالین کارگری به خاطر شرکت در نشست انتخاباتی مبرا سازد و نه اقدام ضد کارگری امروزشان مجوز تخریب اقدامات و فعالیتهای کارگری گذشته آنها را به کسانی می دهد که در کمین چنین اتفاقی نشسته بودند.
امروز تعدادی از فعالین کارگری که مبنای قضاوتشان با امثال خنیفر و چشمه خاور را اختلافات و خصومت های شخصی قرار داده اند، فرصت را غنیمت دانسته اند تا غوغا به پا کنند و بدون در نظر گرفتن سوخت و سازهای جنبش‌های کارگری و اجتماعی، (از آنجا که جنبشها زنده هستند و مدام در حال تحول می باشند) با مشاهده چنین اتفاقی تیشه به ریشه جنبشها می زنند.
همه فعالین کارگری موجود، حاصل سوخت و سازهای خود جنبش کارگری هستند. هیچیک وارداتی و انتخابی و انتصابی نبوده و نیستند. ظهور و رو آمدن هر یک از فعالین محصول شرایط مختلف مبارزاتی جنبش هستند. در یک وضعیت ظهور می کنند و در موقعیتی دیگر ممکن است محو شوند. ممکن است دوره ای خوب کار کنند و بعدش کنار بکشند و یا حتی منحرف شوند و خیانت کنند.
فعالینی که موقعیت امروز خنیفر و چشمه خاور را بهانه کرده اند تا تمام دستاوردهای کارگران هفت‌تپه را تخطئه کنند، تا حدی خصمانه برخورد می کنند که با تمسخر صحبتهای فعالین هفته تپه،"ما خواهان اداره شورایی هستیم، ناسیونالیست ها، قوم پرستان و غیره خودشان را به ما نچسپانند" را یادآوری می کنند و از شورای کارگران هفت‌تپه با طعنه نام می برند.
از حقانیت طرح شعار اداره شورائی و تشکیل شورای کارگران هفت‌تپه و مبارزات و موفقیتهای آن کارگران، حتی با پشت کردن همه فعالین تا امروز هفت تپه به آنها، چیزی کم نخواهد شد.
این دستاوردها، حاصل مبارزات طولانی هزاران کارگر است و به کل جنبش کارگری تعلق دارد.

جوانمیر مرادی -۱۴۰۰/۳/۱٦

انجمن برق و فلز کرمانشاه

**********

پیام عثمان اسماعیلی و محمود صالحی

کارگران، مردم آزادیخواه!
طی روزهای اخیر مطلع شدیم محمد خنیفر و مسلم چشمه خاور از کارگران و فعالین کارگری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه که از زمان شروع اعتراضات و اعتصابات کارگران این شرکت در سال ۱۳۹۷ تا جشن و پایکوبی برای خلع ید از اسد بیگ و دولتی کردن شرکت فوق الذکر، در به اصطلاح" شورای کارگری هفت تپه "فعال بودند؛ در یک نشست رسانه ای که روز دوشنبه دهم خرداد ماه سال جاری از سوی ستاد انتخاباتی آقای ابراهیم رئیسی زیر نام "مقابله با ساختار فسادزا در ایران قوی" ترتیب داده بودند؛ شرکت کرده و خوراک تبلیغاتی کاندیدای مذکور را مهیا کردند. شرکت این کارگران و فعالین کارگری در ستاد انتخاباتی کاندیدای خاص، به این دلیل ما را بر آن می دارد تا مواضع مان را چون سنوات گذشته رو به جامعه و طبقه کارگر اعلام داریم، که نامبردگان از سازمان دهندگان اعتراضات و اعتصاباتی بودند که گویا بیرق پیشروی جنبش کارگری را بر دوش گرفته (یا حداقل این گونه القا کرده بودند) و در این راستا صراحتا بیان می داشتند "مرتجعین، ناسیونالیست ها و فرصت طلبان خودشان را به ما نچسپانند، آلترناتیو ما شوراهای کارگری است" شوراهایی که آلترناتیو ما بعنوان عضوی از جنبش کارگری نیز می باشد و برای احقاق آن سال هاست سازمان یابی طبقه کارگر علیه ساختار فسادزای سیستم سرمایه داری جهانی را در دستور کار خود داریم. به همین دلیل از فعالین به اصطلاح "شورای کارگری هفت تپه" این انتظار می رود، برای تنویر اذهان عمومی، علی الخصوص طبقه کارگر توضیح دهند که چه اتفاقی رخ داده، که از عالی ترین آلترناتیو طبقه کارگر علیه سیستم سرمایه، پایین آمده و به ناگه در دامان کاندیداتوری افتاده اند، که طی سال های اخیر در راس قوه قضاییه ای قرار داشته که هر گونه اعتراض کارگران، معلمان، دانشجویان، زنان، فعالین سیاسی و.... به وضع موجود، با سخت ترین نحو ممکن برخورد شده و فعالین بیشماری با طرح اتهامات واهی و کاملا سلیقه ای به زندان هایی بعضا طویل المدت محکوم شده اند. لذا بر حسب وظیفه، بعنوان عضوی از جنبش کارگری ایران؛ مخالف هرگونه کج روی و آدرس اشتباه ی دادن به طبقه کارگر بوده و در مقابل آن ایستاده و هزینه اش را نیز متحمل می شویم. طبقه کارگر حق دارد بداند کس یا کسانی که بعنوان رهبر جنبش کارگری در جامعه مطرح می شوند آن ها را به کدامین سر منزل مقصود می رسانند.

عثمان اسماعیلی و محمود صالحی پانزدهم خرداد ۱۴۰۰ زندان مرکزی سقز

**********

شورای بازنشستگان ایران: اسماعیل بخشی: جان کارگران هفت‌تپه در خطر است

در ششمین روز از دور جدید اعتصاب کارگران هفت تپه، اسماعیل بخشی از رهبران اعتراضات کارگران هفت تپه می گوید جان فعالان کارگری هفت تپه در خطر است. او در توییتی نوشته که پس از رای دادگاه مبنی بر خلع ید از مالک خصوصی شرکت، برخی از فعالان کارگری با "سلاح سرد" مورد حمله قرار گرفتند.
اسماعیل بخشی همچنین در توئیت خود نوشته است برای فشار بر کارگران، ابتدا حقابه نیشکر را گرفتند و بعد برای فرزانه زیلابی وکیل کارگران هفت تپه پرونده قضایی تشکیل شد.

**********

گروه اتحاد بازنشستگان: هجده ماه زندان بدون مرخصی

هجده ماه از زندان علی اسحاق، کارگر زندانی گذشت و او در این مدت، به دلیل عدم توانایی در سپردن وثیقه، حتی یک بار از حق مرخصی برخوردار نبوده است.
علی اسحق، با ۷۰ سال سن در اواخر آبان ۹۸ در کارگاه کوچک خیاطی خود در محله‌ی پیشاهنگی کمال‌شهر کرج توسط نیروهای لباس شخصی اطلاعات سپاه تهران بازداشت شد و پس از تحمل ۳ ماه انفرادی در بازداشتگاه دو الف سپاه به علت عدم توان مالی در تامین وثیقه‌ی ۲۰۰ میلیونی به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شد.
علی اسحاق بعد از ۱۱ ماه بازداشت در مهرماه سال ۹۹ در شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب تهران توسط قاضی مقیسه به تحمل ۵ سال زندان به اتهام عضویت در سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران و فعالیت تبلیغی علیه نظام محکوم گردید. این در حالی‌ست که این کارگر زندانی در دهه‌ی شصت به همین اتهام ۸ سال زندان و ۱۲ سال تبعید در شهر خوی را متحمل شده بود.
با اعتراض به رای دادگاه بدوی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران هفته‌ی گذشته ۵ خردادماه حکم ۵ سال زندان وی به تحمل ۳ سال حبس تعزیری کاهش و به وی ابلاغ گردید. علی اسحاق اکنون با مشکلات شدید قلبی و فشار خون بالا، ۱۸مین ماه زندان خود را می‌گذراند و به دلیل عدم توانایی در تامین وثیقه در این مدت از مرخصی برخوردار نبوده است.

انجمن برق و فلز کرمانشاه: محکومیت حیدر قربانی

به ۱۱ سال زندان و اعمال فشار برای اجرای حکم

حیدر قربانی کارگر ساختمانی و عضو اتحادیه آزاد کارگران ایران توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب شهرستان شهریار به اتهامات “ عضویت در دسته یا جمعیت و یا شعبه جمعیت‌هایی که در داخل کشور با هدف برهم زدن امنیت کشور تشکیل شده است” و “ تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” در مجموع به ۱۱ سال زندان محکوم شده است.
در روزهای اخیر طی ابلاغیه‌ای که در سامانه‌ی ثنای او قرار گرفته وی را برای اجرای این حکم فراخوانده‌اند و همچنین برای اعمال فشار به جهت اجرای حکم حساب بانکی وی نیز مسدود شده است.
حیدر قربانی در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ توسط مأموران وزارت اطلاعات در منزل‌اش دستگیر شد و پس از ۲۳ روز بازداشت در بند ۲۰۹ زندان اوین با قرار وثیقه موقتاً آزاد گردید.

**********

شورای بازنشستگان ایران: ۹ کارگر معترض شهرداری اهواز بازداشت شدند

۲ کارگر همچنان در بازداشتند

برپایه گزارش کارگران منطقه ۳ شهرداری اهواز، ۹ تن از کارگران پیمانکاری این شهرداری از ۶ روز پیش و پس از آنکه نسبت به عدم دریافت مزایای شغلی دست از کار کشیدن بودند توسط کلانتری ۳۰ اهواز بازداشت و تا زمان مخابره این گزارش همچنان ۲ تن از کارگران در بازداشت به سر می‌برند.
یکی از فعالین کارگری در این رابطه می‌گوید: خواسته کارگران دریافت حقوق مصوب اداره کار بوده و در پی این اعتصاب که در واحد‌های رفت‌و‌روب و حمل پسماند رخ داده بود، برای چندین روز زباله ها در منطقه کوروش انباشت‌ شده بود.
وی اسامی کارگران در بازداشت مانده را آقایان «داوودی» و «منصوری» از واحد رفت و روب اعلام کرد.
فرزین حاتمی شهردار منطقه ۳ اهواز در این رابطه با ابراز بی اطلاعی از بازداشت می‌گوید: «طرف قرارداد شهرداری، پیمانکار است و کارگران رفت و روب با پیمانکار قرارداد دارند.»

**********

کیومرث سلوکی معلم و فعال صنفی بازداشت شد

ظهر روز چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ کیومرث سلوکی دبیر آموزش و پرورش منطقه ی ۴ مشهد، دانشجوی دکتری جامعه شناسی سیاسی توسط نیروهای امنیتی در خانه بازداشت و به نقطه ی نامعلومی منتقل شد.
برخی وسایل شخصی وی مصادره شده ، اماتاکنون هیچ تماسی با خانواده نداشته است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران بازداشت و زندانی کردن معلمان را به اتهامات واهی محکوم نموده و خواهان آزادی بی قید و شرط آنان می باشد.

کانال شورای هماهنگی معلمان

**********

تهدید و احضار پی در پی بازنشستگان مطالبه گر!!!

بازجویی با سوالات تکراری: چرا تبلیغ تجمع کرده و در تجمع شرکت میکنی، چرا در کف خیابان بر سر سفره خالی نشسته، یا قابلمه خالی بلندکرده، چرا از فعالین بازداشت شده دفاع میکنید و...⁉
در مقابل میشنوند پاسخهای مشابه و طلبکارانه ی بازنشستگان را، "که این موارد از مطالبات ضروری و حق مسلم ماست."
حتی در برخی موارد بخود اجازه داده با ضبط و تفتیش گوشی و لپ تاب ، وارد حریم خصوصی افراد، از چتهای شخصی گرفته تا گالری عکس های خانوادگی میشوند!!!
وقتی نه وجدان بیداری هست نه گوش شنوایی و نه چشم بینایی، بازنشسته مانند سایر اقشار محروم جامعه زمانیکه حقوقش، چند برابر زیر خط فقرست در خانه ماندن و دست و پنجه نرم کردن با فقر و فلاکت نیز برایش، ویروس مرگباری میشود.که ناچارست علیرغم شرایط حساس خود، در دوران شیوع کرونا و حتی در وضعیت قرمز استانها، در گرما و سرما به کف خیابان بیایدو شرایط عینی و غیر قابل تحمل خود را فریاد بزند.
به این بازیهای سرکوبگرانه پایان دهید؛ احضار، استنطاق و بازداشت بازنشستگان، عملی شنیع، شرم آور و شدیدا محکوم ست.

شورای بازنشستگان ایران

**********

اسماعیل بخشی در گفتگو با اقتصاد ۲۴: اسدبیگی در بحران آب کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه سهیم است

به طرز مشکوکی بعد از خلع ید حق‌آبه را کم کردند

یک فعال کارگری هفت‌تپه گفت: دولت بعد از خلع ید بلافاصله حق‌آبه هفت‌تپه را نصف کرد. درحالیکه اکنون امید اسدبیگی باید جواب بدهد که چرا تا روز خلع ید از مسائل آبی شرکت حرفی نمی‌زد و تدابیری برای بحران کم‌آبی شرکت نمی‌اندیشید. ما اعتقاد داریم الان هم دولت برای اینکه نشان دهد خلع ید از کارفرمای خصوصی در هفت‌تپه اشتباه بوده، در حال کمک کردن به مالک پیشین است و حق‌آبه شرکت را نصف کرده است.
اگرچه کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه نهایتاً در پی اثبات دیرهنگام عدم اهلیت کارفرما، به دولت بازگشت اما کارگران هفت‌تپه خبر از کاهش شدید حق‌آبه نیشکر هفت‌تپه داده‌اند. این درحالی است که کارگران اعتقاد دارند دولت در پی خصوصی‌سازی مشکل‌ساز و پرحاشیه این واحد تولید نیشکر باید مسئولیت اشتباهات خود را پذیرفته و اقدامات دولتی در راستای احیای تولید را بردارد. درباره ادامه مشکلات شرکت در پی لغو خصوصی‌سازی از اسماعیل بخشی، فعال کارگری هفت‌تپه پرسیدیم که در ادامه می‌خوانید:
یک فعال کارگری هفت‌تپه در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ با اشاره به کاهش حق‌آبه کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در پی خلع ید از کارفرمای این واحد تولیدی اظهار داشت: از آذرماه سال ۹۹ به تمام طرح‌های توسعه، کشاورزان و شرکت‌های زراعی و باغی استان خوزستان و دیگر شرکت‌هایی که مصرف آب زیادی دارند، هشدار داده شده بود که در پی سال کم آبی تدابیر و برنامه‌های لازم برای کاهش مصرف آب را جدی بگیرند. معمولاً شرکت‌های کشاورزی آب‌بر خوزستان از جمله هفت‌تپه برای روز‌های کم‌آبی تدابیر و برنامه‌هایی دارند که به اجرا در می‌آورند. با اینحال کارفرمای پیشین هفت‌تپه با وجود هشدار کم‌آبی، هیچ یک از این طرح‌ها را جدی نگرفت.
او ادامه داد: حتی در دوران مالکیت هفت‌تپه در رسانه‌ها طوری جلوه می‌دادند که همه چیز خوب است و این کارگران هستند که می‌خواهند نظم موجود را بر هم بزنند. آن ایام امید اسدبیگی اعلام کرد که برای ۵ هزار هکتار کشت نیشکر در هفت‌تپه برنامه دارد؛ درحالیکه این یک دروغ بزرگ بود. چراکه در سال‌های بحران کم‌آبی میزان کشت به صورت دستوری تعیین می‌شود و معمولاً بیشتر از ۵۰۰ تا ۷۰۰ هکتار اجازه کشت نمی‌دهند. آن زمان به هیچ وجه صحبتی از کم‌آبی و پایین بودن حق‌آبه هفت‌تپه از سوی مالکان قبلی مطرح نمی‌شد، اما همین افراد وقتی دیدند که خلع ید جدی است، بازی‌ها برای ایجاد مشکل در هفت‌تپه را آغاز کردند و به یکباره حق‌آبه کشت هفت‌تپه به نصف کاهش پیدا کرد.

اسدبیگی از انجام تمهیدات دوران کم‌آبی طفره می‌رفت
بخشی با اشاره به هشدار فعالان کارگری هفت‌تپه در خصوص کم‌آبی در روز‌های حضور اسدبیگی در هفت‌تپه گفت: در آنزمان مدیران و مالکان هفت‌تپه باید برنامه‌هایی از جمله تعبیه پمپ‌ها، لایروبی مسیر‌های آب و لایروبی کانال‌های گلی را برای دوران بحران کم‌آبی اجرا می‌کردند، اما عملاً هیچیک از این کار‌ها در گذشته انجام نشد تا امروز که با این مشکلات مواجه هستیم.
وی افزود: جالب اینجا است الان تمام تیم تبلیغاتی مالک پیشین با همدستی برخی مسئولان استانی به طرز مشکوکی یکباره بعد از خلع ید حق‌آبه را کم کردند تا هفت‌تپه را زمین بزنند، آن‌ها مرتباً تبلیغ می‌کنند که اگر خلع ید انجام نمی‌شد، حق‌آبه کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه نیز کم نمی‌شد. گویی که آب استان خوزستان به مسئله خلع ید بستگی دارد. منطق این ماجرا از هر طرفی که بنگریم دارای اشکال و شدیداً مشکوک است.
این فعال کارگری با تاکید بر خواست کارگران مبنی بر بازخواست مالک پیشین هفت‌تپه در خصوص عدم اجرای طرح‌ها و تدابیری برای بحران کم‌آبی تصریح کرد: ۵ سال است که مالک پیشین، حوض‌های آب و مسیر‌های عبور آب را لایروبی نکرده بود؛ همچنین مسیر‌های آبگیری دیگری هم وجود دارند که لایروبی نشده است. حدود ۱۷ تا ۱۸ حوض آبگیر در هفت‌تپه وجود دارد که زهکش‌ها آب خروجی از مزارع را در آنجا آبگیری می‌کنند و به انبار‌های آب می‌فرستند. از این رو مسیر عبوری و حوض باید کاملاً لایروبی شود تا مصرف آب کاهش یابد. این عملیات لایروبی بسیار سنگین است و کار یک یا دو ماه نیست. از این رو شرکت‌ها معمولاً پیش از بحران کم‌آبی عملیات را آغاز می‌کنند.

مالک پیشین مکانیزاسیون تولید نیشکر را انجام نداد
او با بیان اینکه در حال حاضر کاشت نیشکر در هفت‌تپه به صورت غرقابی است، خاطرنشان کرد: تمام روش‌های مکانیزسیون پیش از خصوصی‌سازی یعنی در سال‌های ۹۰ تا ۹۴ در ۶ تا ۷ هزار هکتار از زمین‌های هفت‌تپه در حال پیاده‌سازی بود که منجر به بالا رفتن بازده زراعی و کاهش مصرف آب می‌شد. از سال ۹۴ و با ورود بخش خصوصی همین زمین‌ها مجدداً به حالت کشت سنتی بازگشتند.
وی افزود: در دوران حضور بخش خصوصی در هفت‌تپه، تعمیر پمپ‌های قدیمی نیز پیگیری نشد. پمپ‌ها روی کانال‌های زهکش آبی که از مزارع خارج می‌شود، کار بازیابی را انجام می‌دهند و آب زهکش شده را به کانال‌های آبیاری تزریق می‌کنند. در گذشته ما حدود ۱۵ پمپ داشتیم که هر کدام می‌توانستند ۱۳۰ تا ۱۴۰ متر مکعب آب را بازیابی و مجدداً به زمین‌ها تزریق کنند. از این تداد ۳ تا ۴ پمپ گم شدند؛ تعداد ۵ پمپ توسط دو بخش تجهیزات و مهندسی زیربنایی در هفت‌تپه تعمیر شدند و تعدادی معطل قطعه بر تعمیر هستند. جالب اینجا است که امید اسدبیگی دو بخش تجهیزات و مهندسی زیربنایی را اغتشاشگر می‌نامید. کارگرانی که در گرمای ۵۰ درجه الان برای سرپا ماندن تولید در شرکت در حال کار هستند.

واردات شکر منطقی‌تر است؟
این فعال کارگزی در پاسخ به این پرسش که آیا اسدبیگی مدعی بود که باید کشت شکر در هفت‌تپه برچیده شود و کشت گوجه باید جایگزین آن شود، گفت: تولید شکر به لحاظ اشتغالزایی، سودآوری، استراتژیک بودن محصول اهمیت داشته است و خوزستان به لحاظ ویژگی‌های طبیعی برای تولید نیشکر مناسب است. از آنجا که سود تولید شکر نسبت به سود تولید گوجه بیشتر بود، مطمئناً اسدبیگی نیز حامی این ایده نبود.
او ادامه داد: اگر مالک پیشین کشت و صنعت هفت‌تپه مدعی است که تولید شکر به صرفه نیست و واردات آن سودمندتر است، پس نباید این شرکت را از دولت می‌گرفت. آن‌ها در زمان واگذاری هفت‌تپه به دولت تعهد دادند که توسعه نیشکر را پیش ببرند. کسانی که می‌گویند تولید شکر سود ندارد و واردات آن بهتر است، این گفته را فقط درباره شکر نمی‌گویند. در بحث شکر ما شاهد مافیای بزرگی هستیم؛ چراکه در واردات شکر سود‌های عظیمی نهفته است.
این فعال کارگری خاطرنشان کرد:فرض کنیم همه کارخانه‌های نیشکر را تعطیل کرده یا تغییر کاربری دهند، در شرایطی که می‌دانیم کشور مرتباً در معرض تهدید تحریم قرار دارد، در ایام تحریمی نیاز شکر جامعه را به عنوان یک کالای استراتژیک از کجا تامین خواهند کرد؟ چه بلایی بر سر قیمت شکر و مردم می‌آید؟ فرض کنیم هیچ طرح نیشکری در خوزستان نیست، پس زمین‌های کشاورزی را باید چه کرد؟ در کشور مبتنی بر اقتصاد نفتی که مرتباً در معرض تحریم است، رفتن به سمت واردات، رویای دلالان سرمایه‌داری است؛ چراکه آن‌ها به رانت ارز ارزان قیمت نیز دسترسی دارند. به اعتقاد ما کارگران امید اسدبیگی و رستمی، تولیدکننده نبودند. اگر کارنامه آن‌ها را نگاه کنید خواهید دید که مرتباً درحال دلالی هستند.
وی با اشاره به اینکه در هفت‌تپه برای هزاران نفر اشتغال‌زایی شده است و از نتایج مثبت آن ایجاد امنیت و آرامش به علت اشتغال و گسترش آموزش در منطقه است، گفت: بر فرض که هیچ طرح نیشکری در خوزستان نباشد، دولت چه برنامه‌ای برای اشتغال در خوزستان دارد؟ تیم آقای اسحاق جهانگیری چرا تا چند سال پیش نمی‌گفتند که طرح‌های توسعه نیشکر اشتباه بود؟ حالا که هفت‌تپه از دست کارفرمای فاسد آن خارج شد، باید به این موضوعات بپردازند؟
این فعال کارگری با اشاره به اینکه ۴ رود پرآب خاورمیانه از خوزستان می‌گذرد، گفت: در گذشته کارون و اروند به قدری پرآب بودند، کشتی تردد می‌کرد. از استانی با این مساحت زیاد، ۴ رود بزرگ می‌گذرد، اما مردم این منطقه حتی آب خوردن ندارند. چرا اشتباهات و بی‌مسئولیتی خود را باید بر سر کارگران هفت‌تپه خالی کنند؟
او با اشاره به واردات شکر در شرایط کنونی تصریح کرد: سرانه مصرف سالانه شکر بین ۱۱۰۰ هزار تن تا ۱۲۰۰ هزار تن در کشور است. در مجموع ۷ طرح نیشکر و دو شرکت کشت و صنعت هفت‌تپه و کارون در خوزستان در بهترین حالت بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تن تولید دارند. یعنی در بهترین حالت نیز واردات بالایی برای تامین شکر کشور لازم است. گویی مافیای شکر سود خوبی از واردات دارند که مایل هستند آن را افزایش دهند.
وی افزود: فرض کنیم این شرکت‌ها نیز تعطیل شوند. این حجم واردات شکر به عنوان یک کالای استراتژیک به جیب چه کسی رفته است؟ چه کسانی از این موضوع نفع می‌برند. افرادی که همه چیز را در پول و سود و سرمایه می‌بینند، اصلاً اهمیتی نمی‌دهند، اشتغال باشد یا نه؛ اهمیت نمی‌دهند که کالایی گران به دست مردم برسد.

دولت و امید اسدبیگی باید پاسخگو باشند
او با بیان اینکه بعد از خلع ید از اسدبیگی، گویی همه درگیر انتخابات هستند، تصریح کرد: دولت بعد از خلع ید بلافاصله حق‌آبه هفت‌تپه را نصف کرد. درحالیکه اکنون امید اسدبیگی باید جواب بدهد که چرا تا روز خلع ید از مسائل آبی شرکت حرفی نمی‌زد و تدابیری برای بحران کم‌آبی شرکت نمی‌اندیشید، اما همین فرد الان این مسئله را پیراهن عثمان کرده است. ما اعتقاد داریم الان هم دولت برای اینکه نشان دهد خلع ید از کارفرمای خصوصی در هفت‌تپه اشتباه بوده، در حال کمک کردن به مالک پیشین است و حق‌آبه شرکت را نصف کرده است.
این فعال کارگری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه خلع ید از امید اسدبیگی تا اردیبهشت ماه اعلام شده، گفت: مطابق با وعده‌ها تا ۱۰ خرداد حقوق‌ها را پرداخت می‌کرد، اما به این وعده نیز عمل نکرد. این درحالی است که ۲۰۰ میلیارد تومان در شهریور ماه بعد از تلاش‌های فعالان کارگری در هفت‌تپه آزاد شده است. آن‌ها با عدم پرداخت حقوق‌ها به دنبال این هستند که کارگران را عصبانی کنند و فضا را متشنج و امنیتی نشان دهند تا در نهایت ادعا کنند که لغو خصوصی‌سازی در هفت‌تپه منجر به اعتراضات کارگری شده است.
وی با تاکید بر اینکه اگر حقوق‌ها و حق‌آبه داده نشود، کارگران بیکار نمی‌مانند، گفت: کارگران دهم خرداد به امور مالی هفت‌تپه مراجعه کردند و مسئول امور مالی وعده می‌دهد که حقوق‌ها پرداخت می‌شود. در پی مراجعه مجدد کارگران به آن‌ها گفته می‌شود که از بالا دستور داده شده، فعلا حقوق‌ها را واریز نکنید. به نظر می‌آید که بودجه برای پرداخت دستمزد کارگران موجود است، اما کارفرما عمداً از پرداخت آن طفره می‌رود؛ چراکه هیچ مشکل مالی جهت پرداخت حقوق کارگران وجود ندارد و ۲۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق توسط کارگران آزاد شده است.
این فعال کارگری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در خوزستان ماه‌های خرداد و تیر کمترین آب مصرفی برای کشاورزی لازم است و از مرداد ماه کشت پاییزه آغاز می‌شود، این اتفاق بسیار مشکوک است چراکه الان در فصل کاهش مصرف زمین‌های کشاورزی هستیم. اگر مسئولان ادعای حمایت از تولید دارند، چرا مقابل کارگران می‌ایستند؟ در حال حاضر پرسنل هفت‌تپه کارگروهی برای مدیریت آب در هفت‌تپه تشکیل داده‌اند و کار لایروبی و تعمیر پمپ‌ها را انجام می‌دهند.
او با اشاره به اینکه کارگران با وجود تاسیسات قدیمی هفت‌تپه در تلاش هستند تدابیر کم‌آبی را فراهم کنند و نیشکر‌ها را آبیاری کنند، تصریح کرد: از آنجا که دولت با واگذاری نادرست خود مسبب وضعیت امروز هفت‌تپه بود، انتظار می‌رفت که در راستای جبران خسارات، از این واحد کشت و صنعت حمایت ویژه داشته باشد، اما به عکس درحال مانع‌تراشی هستند. همه کارگران و پرسنل هفت‌تپه آماده هستند که شرکت را نجات دهند و آن را به روز‌های اوج خود بازگردانند. ما اجازه نخواهیم داد که آسیبی به هفت‌تپه برسد. اسدبیگی متعهد شده که حقوق کارگران را بپردازد و این را به یک حربه تبدیل کرده است. اگر به وضعیت هفت‌تپه رسیدگی نشود، کارگران هم ساکت نمی‌مانند.

اقتصاد ۲۴

**********

شورای بازنشستگان ایران: اسماعیل گرامی آزاد باید گردد

اسماعیل گرامی بازنشسته تامین اجتماعی اکنون ۶۰ روز است که دربازداشت می باشد .ایشان یک مطالبه گر صنفی است که به همراه دیگر بازنشستگان درتجمع اعتراضی شرکت می کرد وبه مرور تبدیل شد به صدای رسای بخشی از بازنشستگان معترض.
آیا مطالبه گری جرم است ؟ مسلما نه! پس برای بازداشت ایشان وبه سکوت کشاندن صدای بازنشستگان نیاز به جرم تراشی بود : ایشان را با اتهام واهی "اجتماع وتبانی علیه امنیت کشور" بطور غیر قانونی و به صورت بازداشت موقت در زندان تهران بزرگ محبوس کردند و بدون حضور وکیل در عرض دو دقیقه پشت درهای بسته محاکمه کرده وحکم نیز صادر کرده اند.
قراراست درچندروز آینده حکم ابلاغ هم شود این روند رسیدگی سریع و اینکه اجازه دسترسی به وکیل هم به بازنشسته معترض به شرایط سخت معیشتی نداده اند ، حاکی از تعیین حکم قبل از رسیدگی است. این روند دادرسی و رسیدگی به خواست برحق بازنشستگان محکوم است .

ما بازنشستگان خواهان آزادی بی قید وشرط آقای گرامی هستیم


**********

بیانیه در زمینه‌ی رأی صادره از شعبه‌ی اول

دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان مهاباد در پرونده‌ی جناب آقای حسین حسن‌خانی

از آنجا که در ادله‌ی اثبات جرم علیه ایشان، به شرکت در تجمعات قانونی معلمان و در دست داشتن نوشته های حاوی شعارها ودرخواست های قانونی این انجمن اشاره شده است، لذا جهت احقاق حقوق ایشان و دفاع از حقوق قانونی سایر معلمینی که با حضور در تجمع‌های صنفی به صورت قانونی، خواهان پیگیری حقوق خویش هستند، توجه به نکات زیر لازم وضروری می‌باشد.
۱- انجمن صنفی معلمان بر اساس اصل ۲۶ قانون اساسی یک انجمن قانونی بوده وتجمعات قانونی این انجمن نیز با توجه به اصل ۲۷ قانون اساسی، نمی‌تواند از مصادیق تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی تلقی گشته و به عنوان ادله اثبات جرم در ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی مورد سوء استفاده قرار بگیرد.
۲-پلاکاردها و دست نوشته‌های مورد استفاده در تجمعات صنفی معلمین سراسر کشور، بر اساس اصل ۸ قانون اساسی از مصادیق امر به‌ معروف و نهی از منکر ، و جزء حقوق اساسی همه‌ی شهروندان در راستای احقاق حقوق عمومی، بر اساس قانون اساسی کشور می‌باشند و هیچکدام از آنها به‌ویژه عبارت "جای معلم آزاده زندان نیست" و درخواست از مقامات قضایی برای اجرای دقیق قانون و دفاع از حقوق معلمینی که تنها جرمشان درخواست احقاق حقوق مندرج در قانون اساسی و سایر قوانین مرجع کشور می باشد، نمی‌تواند مصداق تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران (ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی) تلقی گردد.
۳-براساس قانون مجازات اسلامی فصل اول مواد عمومی ماده ۱۶۰ "ادله ی اثبات جرم عبارت از اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است." ولی در پرونده‌ی جناب آقای حسین حسن‌خانی، مدارک مستدل و مستند قابل استناد برای احراز جرم تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و یا به نفع گروه‌ها و سازمان‌های مخالف نظام وجود نداشته، و از آنجا که در پرونده‌ی ایشان به صراحت جهت اثبات جرم ایشان، به پاسخگویی جناب آقای حسن خانی به فراخوان انجمن صنفی معلمان و شرکت در اجتماعات مسالمت آمیز صنفی، و نیز در دست داشتن شعارها و درخواست‌های صنفی، اشاره شده است، لذا انجمن صنفی معمان سقز و زیویه ضمن محکوم نمودن این حکم ، صدور اینگونه آراء سلیقه‌ای و بدون پشتوانه‌ی قانونی را به دور از قانون و انصاف دانسته و صدور اینگونه آرا، هیچگاه مورد قبول جامعه و وجدانهای بیدار نبوده و نخواهد بود.
۴- تثبیت و تداوم این رویه‌ی غیر قانونی وسلیقه‌ای درجرم انگاری عضویت در انجمن‌های صنفی معلمان، حضور در اجتماعات صنفی مسالمت آمیز و ارائه درخواست‌های قانونی انجمن صنفی معلمان ، موجب تضییع حقوق قانونی و نادیده گرفتن خواسته‌های صنفی جمع کثیری از معلمین و فعالین صنفی شده و موجب شکل‌گیری اعتراضات حق‌طلبانه بعدی فعالین صنفی خواهد شد.
لذا انجمن صنفی معلمین سقز و زیویه همراه با تشکل‌های صنفی معلمین سراسر کشور ، خواهان تجدیدنظر در این حکم و لغو حکم صادره بر علیه آقای حسن خانی است .

انجمن صنفی معلمان کردستان(سقزوزیویه)

**********

انجمن برق و فلز کرمانشاه: بی حرمتی و هتاکی دفتردار

شعبه اول دادگاه انقلاب به خانواده عثمان اسماعیلی و محمود صالحی

پانزدهمین روز از بازداشت عثمان اسماعیلی و محمود صالحی در حالی سپری شد که صبح دیروز (یکشنبه نهم خرداد ماه) خانواده این کارگران برای پیگیری وضعیت آنها به شعبه اول دادگاه انقلاب سقز مراجعه می کنند که در آنجا با برخورد نامناسب دفتردار این شعبه و بی احترامی و هتک حرمت وی نسبت به عثمان اسماعیلی و محمود صالحی، روبرو می شوند‌؛ این اقدام دفتردار از سوی خانواده ها بی پاسخ نماند و جواب مقتضی را گرفت. در نهایت به خانواده ها اعلام می کنند که برای آنان قرار وثیقه صادر شده و می توانند با تامین وثیقه مورد نظر، بطور موقت تا تایید نهایی حکم صادره از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سقز، بیرون از زندان باشند، اما خانواده کارگران بازداشتی بار دیگر اعلام داشته، آنها جرمی مرتکب نشده اند تا با قرار وثیقه آزاد شوند لذا از تامین وثیقه استنکاف ورزیدند. سپس خانواده ها به زندان سقز مراجعه می کنند و توانستند با نامبردگان بصورت تلفنی ملاقات کنند؛ در این دیدار، خانواده ها احکام صادره را برای آنان بازگو کردند. عثمان اسماعیلی و محمود صالحی از صدور این احکام ابراز بی اطلاعی کرده و گفتند مسئولین مربوطه تاکنون هیچ رای را مبنی بر محکومیت مان به ما ابلاغ نکرده تا ما آن را رویت کنیم؛ نامبردگان قاطعانه بیان داشتند ما شکایت اولیه دادستان و رای شعبه اول دادگاه انقلاب را از اساس نمی پذیریم و به همین خاطر از رسانه ملی و بویژه برنامه خبری ۲۰:۳۰ درخواست کردیم تا با حضور دادستان سقز، مسئولین امنیتی و ما برنامه ای را ضبط و پخش نمایند تا به اتهامات ما علنی رسیدگی شود. لذا رای صادره برای ما هیچ وجهه ی رسمی ندارد و نه برگه ی تسلیم به حکم را امضا می کنیم، نه قرار وثیقه را می پذیریم و حتی به رای هم اعتراضی نداریم‌.
لازم به ذکر است روز شنبه محمود صالحی را تحت تدابیر شدید امنیتی با دستبند و پابند برای انجام دیالیز به بیمارستان منتقل کردند ، در حین دیالیز وی را به تخت بسته بودند و حتی از نزدیک شدن خانواده به وی ممانعت کردند.

#آزادی_فوری_و_بی_قید_و_شرط_محمود_صالحی_و_عثمان_اسماعیلی

**********

اردوی کار: تجمع کارکنان رسمی نفت هلدینگ خلیج فارس

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب اردوی کار اینجا کلیک کنید.
امروز دوشنبه دهم خرداد کارکنان رسمی نفت هلدینگ خلیج فارس روبروی پتروشیمی دست به تجمع زدند. این کارکنان کاغذ نوشته و پلاکاردهایی در دست داشتند و مطالبات خود را بر آن اعلام کرده بودند.
این تجمع در لحظه عبور بازدید کنندگان از این مجتمع شکل گرفته و بدون اطلاع قبلی بوده است.

تجمع کارگران خدمات اردوگاهای ملی حفاری
کارگران خدمات اردوگاهی ملی حفاری با برگزاری تجمعی خواستار پیوستن به سامانه ساپنا و حذف قراردادهای حجمی شدند.

**********

اردوی کار: ‌تجمع کارگران مدت موقت در بندرماهشهر

امروز دوشنبه دهم خرداد جمعی از کارگران مدت موقت سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به منظور احقاق حقوق خود با خانواده‌ها تجمع کردند.
کارگران از اجرایی نشدن طرح طبقه بندی مشاغل، مزایای اقلیمی و افزایش حقوق از سوی NPC و وزارت نفت علیرغم پیگیری‌ها و مکاتبه‌ها و برگزاری جلسه‌های متعدد در شورای تامین و فرمانداری بندر ماهشهر معترض هستند، این در حالی است که افزایش حقوق که هر دولت سالانه برای کارکنان و کارگران در نظر گرفته می‌شود، از سال ۹۱ تاکنون مسکوت مانده و همچنان نه به عنوان کارکنان شرکت نفت و نه به عنوان قانون کار دیده می‌شوند.

**********

انجمن برق و فلز کرمانشاه: درخواست عثمان اسماعیلی و محمود صالحی از صدا و سیما

مسئولین رسانه ملی!
همانگونه که همگان شاهد آن بوده ایم طی ماهها و سالهای اخیر طی گزارشاتی مشکلات کارگران در رسانه ملی به انحاء مختلف پوشش داده شده، بطوریکه حتی در برنامه خبری ۲۰:۳۰ بخشی ازبازجویی های کارگران معترض شرکت نیشکر هفت تپه رسانه ای شد. حال و در روزهای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری نیز دربرنامه های مختلف انتخاباتی که دراین رسانه ضبط و روی آنتن میرود، معضلات و مشکلات کارگران و دلیل تجمعات اعتراضی آنها در کانون گفتگوها قرار دارد. لذا باتوجه به عملکرد شما طی سنوات گذشته؛ ما (عثمان اسماعیلی و محمود صالحی) که تازمان تنظیم این درخواست بمدت دوهفته است که بدلیل برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در زندان بسر میبریم و دادگاه انقلاب سقز نیز ما را به زندان و درنهایت به جزای نقدی محکوم کرده است. ما بعنوان کارگرانی که دراین جامعه زندگی می کنیم از رسانه ملی بویژه برنامه خبری ۲۰:۳۰ می خواهیم برنامه ای را با حضور ما و دیگر مسئولین قضایی و امنیتی برای پیگیری مشکلاتمان تنظیم و پخش نمایید. تا جامعه از مشکلات ما کارگران و دلیل محکومیت مامطلع شوند.

عثمان اسماعیلی و محمود صالحی ۸ خرداد ماه زندان مرکزی سقز

**********

گروه اتحاد بازنشستگان: تجمع اعتراضی بازنشستگان صنایع فولاد در اهواز مقابل استانداری خوزستان

امروز یکشنبه نهم خرداد جمعی از بازنشستگان صنایع فولاد در استان خوزستان مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
بازنشستگان فولاد خواهان افزایش حقوق و مستمری و همسان سازی حقوق‌ها هستند.
دوستان بازنشسته نگاه کنند اینها هم همکاران ما هستن که دست از تجمع برنداشتن
بازنشستگان فولاد نه تنها دست از تجمع بر ندارند بلکه تحت تاثیر هیچ عامل نفوذی متفرقه افکن های خانه کارگر گروههای وابسته به آنها قرار نخواهند گرفت.

نقل از گروه تامین اجتماعی

**********

گروه اتحاد بازنشستگان: تجمع جمعی از معلمان و کارکنان مدارس غیرانتفاعی

یکشنبه ۹ خرداد، جمعی از معلمان و کارکنان مدارس غیرانتفاعی از شهرهای مختلف به تهران آمده و مقابل مجلس دست به تجمع زدند. همچنین همزمان گروهی از معلمان مدارس غیرانتفاعی اصفهان در برابر اداره‌ی کل آموزش و پرورش این شهر نیز تجمع برگزار کردند. اعتراض آنان به وضعیت نابسامان معیشتی، دریافتی پایین و وضعیت ناپایدار شغلی است و خواستار استخدام رسمی‌اند. معلمان غیرانتفاعی یکشنبه‌ی هفته گذشته نیز در مقابل مجلس تجمع کرده بودند. به گفته‌ی آنان حقوق دریافتی‌شان به یک سوم معلمین رسمی نیز نمی‌رسد و از حداقل حقوق وزارت کار نیز کمتر است. عدم بهره‌مندی از مزایای شغلی و همچنین عدم پرداخت کامل بیمه از دیگر مشکلات آنان است. افزایش قارچ‌گونه مدارس خصوصی و کاهش میزان استخدام در آموزش و پرورش، بسیاری را به سوی پذیرش قراردادهای موقت در این مدارس سوق داده است و هزینه‌های نجومی ثبت‌نام دانش‌آموزان نیز تنها به جیب صاحبان آن واریز می‌شود.

**********

اردوی کار: اسماعیل گرامی همچنان در بند است

۵٦ روز از بازداشت آقای اسماعیل گرامی بازنشسته وفعال صنفی گذشت!
ایشان فقط صدای رسای بازنشستگانی بود که سالها به فراموشی سپرده شده بودند درحالی که آنان اگر چه بازنشسته اند ولی از پای ننشسته اند. آنان بعد از سالها پیگیری ونگرفتن نتیجه تنها راه را حضور درکف خیابان دیدند وآمدند ، درکنار هم ویک صدا مطالبات چندین ساله خود را فریاد زدند. "تا حق خود نگیریم / از پا نمی نشینیم"
حال مطالبه دیگر بازنشستگان آزادی بی قید وشرط آقای گرامی هستند.

اسماعیل گرامی آزاد باید گردد

**********

شورای بازنشستگان ایران: حکم ظالمانه و شرم آور دادگاه سقز علیه دو تن از فعالین کارگری!

امروز پنجشنبه ۶ خرداد، دادگاه شعبه انقلاب سقز بخاطر برگزاری مراسم روز جهانی ، طی حکمی محمود صالحی را به ۳ ماه و عثمان اسماعیلی را به ۶ ماه زندان محکوم کرد. در این حکم اعلام شده است که محکومیت زندان هر یک از آنها به بیست میلیون و چهل میلیون ریال جزای نقدی تبدیل می‌شود.
این فعالین کارگری در ۲۶ اردیبهشت احضار و به دلیل انتشار عکس و فیلم مرتبط با اول ماه مه، روز جهانی کارگر، محاکمه و بازپرس پرونده قرار وثیقه ۴۰ میلیونی برای آزادی هر کدام صادر کرده . آقای صالحی و آقای اسماعیلی به این قرار وثیقه اعتراض و اعلام کردند که هیچگونه قراری را قبول ندارند و همانروز بازداشت شدند. محمود صالحی در اثر شرایط نامناسب زندان در سالهای گذشته، کلیه خود را از دست داده و دیالیزی می‌باشد!!!

**********

انجمن برق و فلز کرمانشاه: احضار مظفر صالح‌نیا به اطلاعات نیروی انتظامی

امروز چهارشنبه پنجم خرداد مظفر صالح‌نیا از اعضای هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران با مراجعه به اداره گذرنامه توسط حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی سنندج مورد بازجویی قرار گرفت.
مراجعه وی پس از احضار تلفنی از سوی این نهاد اطلاعاتی صورت گرفت. این احضار تلفنی روز گذشته صورت گرفته است و به مظفر گفته‌اند که باید به اداره گذرنامه مراجعه کند.
بازجوی اطلاعات که خود را محمدی معرفی نموده است ضمن بازتکرار سؤالات مشخص و همیشگی درباره دستگیری‌ها و بازجویی‌های قبلی، اخذ آدرس‌های جدید محل کار و زندگی اعلام کرده است که مظفر حق ندارد در هیچ تجمع و حرکت اعتراضی شرکت کند.
در ادامه‌ بازجو اعلام کرده است که این جلسه بخاطر نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری است و چنانچه تحرک یا اعتراضاتی در جریان انتخابات یا پس از انتخابات صورت گرفت مظفر حق شرکت در آن را ندارد وگرنه با پرونده‌سازی خطرناکی مواجه خواهد شد.
مظفر صالح‌نیا در پاسخ به این اظهارات بازجو اعلام کرده است که مسئله انتخابات ارتباطی به او ندارد و فعالیتهای وی کاملاً مطالباتی و صنفی بوده است و حاکمیت باید جلوی منصوبان ومسئولین خود را بگیرد که از سر قدرت طلبی در حال حمله به یکدیگر هستند.
در نهایت بازجو مظفر را تهدید به برخوردهای جدی در صورت شرکت در تجمعات اعتراضی میکند.
لازم به ذکر است که در روزهای اخیر تعداد زیادی از فعالین شهر سنندج توسط اطلاعات نیروی انتظامی احضار و مورد بازجویی قرار گرفته اند.

**********

اردوی کار: اخبار کارگری پنجم خرداد

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب اردوی کار اینجا کلیک کنید.
تجمع صنفی کارکنان رسمی نفت فلات قاره بهرگان

امروز چهارشنبه پنجم خرداد جمعی از کارکنان رسمی شرکت نفت فلات قاره بهرگان در محیط شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع بنابر فراخوان از پیش اعلام شده کارگران رسمی نفت صورت گرفته است. تجمعات کارگران رسمی شرکت نفت قرار است در مقابل مجلس، اهواز و‌ عسلویه نیز صورت بگیرد. کارگران رسمی نفت به نحوه افزایش حقوق‌های سال ۱۴۰۰ اعتراض دارند.

تجمع کارکنان رسمی نفت در اهواز
امروز چهارشنبه پنجم خرداد جمعی از کارکنان رسمی شرکت نفت مقابل درب شماره ۳ مجموعه مناطق نفت خیز جنوب در اهواز دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع بنابر فراخوان از پیش اعلام شده کارگران رسمی نفت صورت گرفته است. تجمعات کارگران رسمی شرکت نفت قرار است علاوه بر اهواز در مقابل مجلس و‌ عسلویه نیز صورت بگیرد. کارگران رسمی نفت به نحوه افزایش حقوق‌های سال ۱۴۰۰ اعتراض دارند.

تجمع صنفی کارکنان رسمی نفت مجتمع دریایی ابوذر
امروز چهارشنبه پنجم خرداد جمعی از کارکنان رسمی شرکت نفت مجتمع دریایی ابوذر در این سکوی دریایی دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع بنابر فراخوان از پیش اعلام شده کارگران رسمی نفت صورت گرفته است. تجمعات کارگران رسمی شرکت نفت قرار است در مقابل مجلس، اهواز و‌ عسلویه نیز صورت بگیرد.

تجمع کارکنان رسمی شرکت ملی نفت گچساران
امروز چهارشنبه پنجم خرداد جمعی از کارکنان رسمی شرکت ملی نفت گچساران در چهارچوب فراخوان داده شده در محوطه شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. تجمع کارکنان رسمی نفت پالایشگاه آبادان امروز چهارشنبه پنجم خرداد جمعی از کارکنان رسمی نفت پالایشگاه آبادان در محوطه شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع بنابر فراخوان از پیش اعلام شده کارگران رسمی نفت صورت گرفته است.

تجمع کارکنان رسمی نفت عسلویه
امروز چهارشنبه پنجم خرداد جمعی از کارکنان رسمی نفت عسلویه هم در چهارچوب فراخوان صادره در مقابل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی در اعتراض به نحوه و میزان افزایش حقوق‌های سال ۱۴۰۰ اعتراض کردند.

تجمع کارکنان رسمی نفت مقابل مجلس
امروز چهارشنبه پنجم خرداد جمعی از کارکنان رسمی شرکت نفت مقابل مجلس دست به تجمع اعتراضی زدند. این کارگران علیرغم هوای نامساعد و بارانی از نقاط مختلف کشور مقابل مجلس گردهم آمدند.
این تجمع بنابر فراخوان از پیش اعلام شده کارگران رسمی نفت صورت گرفته است. تجمعات کارگران رسمی شرکت نفت علاوه بر تهران در مقابل مجلس، در اهواز، عسلویه، گچساران، آبادان و مناطق دیگری نیز برگزار شد.

تجمع اعتراضی و راهپیمایی کارکنان رسمی نفت در اهواز
کارکنان رسمی شرکت نفت مقابل درب شماره ۳ مجموعه مناطق نفت خیز جنوب در اهواز دست به تجمع و راهپیمایی اعتراضی زدند.
زنگنه زنگنه حیا کن وزارت را رها کن
نیروی خط تولید سقف حقوق نداره
ننگ ما ننگ ما وزیر الدنگ ما
تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم

**********

گروه اتحاد بازنشستگان: باز هم حادثه کار و مرگ و سوختگی کارگران در اردوگاه های کار عسلویه!

فرماندار عسلویه اعلام کرد ترکیدگی خط انتقال اکسیژن به ۲ شرکت پتروشیمی در عسلویه باعث مرگ یک نفر و سوختگی ۲ نفر دیگر از کارکنان شد. او افزود کارگروه اضطراری فنی برای بررسی علت حادثه تشکیل شده است.
افزایش حوادث کار و مرگ دلخراش و نقص عضو شدن کارگران، در پی بی اعتنایی پیمانکاران و کارفرمایان دولتی و خصوصی به رعایت موارد ایمنی، نظارت و بازرسی تجهیزات و نواقص محیط کار، تشدید آهنگ کار به منظور سودآوری بیشتر و ...، رشد فزاینده ای در مراکز کار یافته است. در اغلب موارد با طرح بی احتیاطی کارگران، از زیر بار مسئولیت و مجازات مسببان اصلی این حوادث فاجعه بار شانه خالی می شود و پیگیری حوادث کار مشمول زمان گردیده و بایگانی میگردد. مرگ دردناک کارگر و خانواری به جا مانده در فقر و فلاکت آخر ماجراست!

**********

انجمن برق و فلز کرمانشاه: تبدیل حکم حبس تعزیری جوانمیر مرادی به جزای نقدی

‍ تبدیل حکم یک سال حبس تعزیری جوانمیر مرادی به جزای نقدی در دادگاه تجدیدنظر.
جوانمیر مرادی که در روز ۱۴ دی ۹۹ با ترفند نیروهای اطلاعاتی سپاه نبی اکرم کرمانشاه مبنی بر بازدید از یک پروژه برای انجام کار برق، از منزل بیرون کشیده شد و بازداشت گردید، با اتهامات عضویت در گروه های معاند نظام و تبلیغ علیه نظام مدت ۱۰ روز در سلول اطلاعات سپاه تحت بازجویی قرار گرفت.
وی با تودیع وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی موقتا آزاد شد.
جوانمیر مرادی از اتهام عضویت در گروه های معاند نظام از سوی شعبه ۴ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب کرمانشاه تبرئه شد و به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه یک دادگاه انقلاب کرمانشاه به یک سال حبس تعزیری محکوم گردید.
حکم بدوی شعبه یک دادگاه انقلاب کرمانشاه مورد اعتراض و تجدیدنظر خواهی جوانمیر مرادی واقع گردید و در نهایت این حکم در شعبه یک تجدیدنظر کرمانشاه به جزای نقدی تبدیل گردید.
مصادیق اتهامات جوانمیر مرادی عبارتنداز: فعالیت‌های کارگری و دفاع و حمایت از اعتصابات و اعتراضات کارگری، جمع آوری و توزیع کمک های غذایی و بهداشتی میان کودکان کار و خیابان و تهیه عکس و گزارش از این فعالیت ها و انتشار آنها در کانال تلگرامی انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، بازنشر فراخوان به تجمع بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در کانال انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، مخالفت با اعدام و انتشار هشتک نه به اعدام در اعتراض به اعدام نوید افکاری و روح الله زم، مصاحبه با شبکه های ماهواره ای خارج از کشور در مورد مبارزات کارگری، وضعيت زندانیان و شکنجه زندانیان سیاسی و تهیه و انتشار پیام ویدئویی خود به مناسبت سالگرد کشته شدگان اعتراضات آبان ۹٨.

**********

کارگران و فعالین کارگری را فوراً آزاد کنید!

یازدهم اردیبهشت، بزرگداشت «روز جهانی کارگر» در تهران و ۲۰ شهر دیگر با حضور گسترده کارگران و فعالان مدنی، حقوق بشری، زنان و دانشجویان همراه بود که با دخالت نیروهای امنیتی در محل‌های تعیین شده، تجمع برگزار نشد.
اما با وجود ممانعت نیروهای امنیتی از برگزاری تجمع، ۲۷ فعال مدنی و کارگری از جمله «عسل محمدی»، «هیراد پیربداغی» و «سعید مولایی» در تهران و «شیث امانی» در سنندج بازداشت و مورد بازجویی و پرونده‌سازی قرار گرفتند. ممانعت از برگزاری تجمع روز کارگر خلاف اصل ۲۷ قانون اساسی و غیرقانونی است.
بازداشت «محمود صالحی» و «عثمان اسماعیلی» طی روزهای گذشته به دلیل حضور در تجمع روز جهانی کارگر و نیز احضار «علی نجاتی» (کارگر بازنشسته) که حکم ۵ سال حبس‌اش لغو و حتی وثیقه او هم آزاد شده بود، نشان از اراده حکومت برای سرکوب تجمعات کارگران و جلوگیری از فعالیت قانونی آن‌ها دارد.
همچنین برای «فرزانه زیلابی» وکیل شجاع کارگران شرکت هفت، علاوه بر ممنوعیت از وکالت، پرونده سازی شده است.

کمپین دفاع از هفت‌تپه واعتراضات کارگری

**********

اردوی کار: تجمع اعتراضی کارکنان مأمور نفت به هلدینگ خلیج فارس

کارگران خواهان اجرای قانون اصلاح پرداخت ها هستند

جمعی از کارگران معترض شرکت هلدینگ خلیج فارس صبح امروز سه شنبه چهارم خردادماه در اعتراض به اجرایی نشدن طرح افزایش دستمزد ۲۵ درصدی خود، برای چندمین بار، اقدام به برگزاری تجمع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام کردند.
به گفته این کارکنان، بیش از پنج هزار کارمند رسمی وزارت نفت در هلدینگ خلیج فارس واقع در این منطقه اشتغال دارند که خواهان پرداخت افزیش حقوق ۲۵ درصدی بر اساس قوانین وزارت کار هستند.
این تجمع کنندگان که مطالبات دیگری نیز دارند، می گویند: در حالیکه این طرح برای دیگر کارمندان دولتی اجرایی شده و از مزایای آن برخوردار هستند، در شرکت هلدینگ خلیج فارس به دلایل نامعلوم به حالت تعلیق درآمده است.
این تجمع کنندگان خواهان تعهد هلدینگ خلیج فارس به قرارداد منعقده با NPC هستند.

**********

اردوی کار: تجمع دانشجویان مرکز آموزش عالی استهبان جهت احقاق حق خود‼️

تعدادی از دانشجویان مرکز آموزش عالی استهبان، در حرکتی خودجوش از اکثر نقاط کشور در این مرکز در شهر استهبان تجمع کردند و نسبت به آمایش این مرکز، لغو مجوز‌ رشته ی عمران و همچنین ضعف سیستم مدیریتی ریاست این مرکز اعتراض کردند و خواستار پیگیری قریب الوقوع جناب دکتر جعفرزاده، ریاست مرکز شدند.
دانشجویان پلاکاردهایی با نوشته های زیر در دست داشتند:
- نه به لغو مجوز عمران آموزش عالی استهبان
- نه به آمایش
- استقلال آموزش عالی استهبان
...
در پایان دکتر جعفرزاده، ریاست مرکز آموزش عالی استهبان، به دانشجویان مضطرب و عصبانی قول دادند در اولین فرصت با مقامات بلند پایه ی استهبان در تهران حضور یابند و مطالبات به حق دانشجویان و مردم استهبان را به جد پیگیری کنند.

**********

اردوی کار: تجمع کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان

روز سه‌شنبه ۴ خرداد۱۴۰۰ کارگران آب و‌فاضلاب روستایی خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و ۳ سال حق بیمه خود، در مقابل ساختمان شرکت آب و فاضلاب این استان تجمع برپا کردند.

**********

شورای بازنشستگان ایران: هجوم نیروی انتظامی به بازنشستگان شرکت مخابرات راه دور شیراز

یکشنبه دوم خرداد ۱۴۰۰، بازنشستگان در مقابل استانداری فارس در پی دستیابی به مطالبات خود تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند که توسط سرکوبگران بخشونت کشیده شد، بازنشستگان معترض و خشمگین شعار سر میدهند:
نیروی انتظامی خجالت خجالت!
بازنشستگان نیز مانند سایر اقشار محروم جامعه، حق دارند سفره ی خالی و غارت شده ی خود و گرانی سرسام آور و بیمه ناکارآمد و... را فریاد بزنند و متولیان امر نیز ملزم و موظف به پاسخگویی به چرایی این همه مشقت و فلاکت اند.
هجوم وحشیانه ی امنیتی ها و ضرب و شتم بازنشستگان مخابرات راه دور شیراز ، عملی شنیع و شدیدا محکوم ست. سرکوبگران بدانند که لگد بیشرمانه به پیکر بازنشسته ، بی پاسخ نخواهد ماند.

**********

گروه اتحاد بازنشستگان: بازنشستگان بهداشت و درمان به خیابان آمدند!

در این تجمع اعتراضی، بازنشستگان بهداشت ودرمان، از پیگیری مطالباتشان می گویند:
من بازنشسته بهداشت ودرمان خواهان حق و حقوقم به شرح ذیل هستم:
- فوق العاده ویژه
- همسان سازی با شاغل مشابه وحذف میانگین در دستگاه مربوطه
- احیای حق و حقوق هئیت امنایی و کلیه آیتمهای حدف شده حق جذب، سختی کار، حق اشعه
- مداخله در اصلاح ماده واحده یک لایحه
جهت افزایش حقوق از مهرماه ۹۹
و۹۰درصد حقوق شاغل مشابه همان دستگاه

**********

معوقات مزدی دو ماهه روزنامه‌نگاران اعتماد

روزنامه اعتماد بخشی از دستمزد فروردین و تمام دستمزد اردیبهشت ماه را به خبرنگاران پرداخت نکرده است. روزنامه‌نگاران این رسانه می‌گویند: الیاس حضرتی، مدیرمسئول این مجموعه فروردین ماه بخشی از دستمزد را واریز کرده و ادعا کرده که ۳۵ درصد افزایش دستمزد لحاظ کردیم اما آن را بعداً پرداخت خواهیم کرد. به این ترتیب عملاً نمی‌دانیم دستمزد سال جدید ما چقدر افزایش یافته است.
این درحالی است که این روزنامه اصولا تا ۱۰ روز تأخیر در پرداخت دستمزدها داشته و اکنون نیز طبق روال هر ماهه هنوز خبری از مزد اردیبهشت ماه نیست‌.
آنان می‌گویند: با مبلغ قطره‌چکانی که از ابتدای سال گرفتیم به سختی در حال امرار معاش هستیم و به شدت نسبت به این بی‌مسئولیتی کارفرما معترض هستیم.
گویا خبرنگاران اعتماد آنلاین و روزنامه تعادل نیز چنین وضعیتی دارند.
گفتنی است الیاس حضرتی طی چندین دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بوده است.

روزنامه‌نگاران مستقل ایران

**********

اردوی کار: تجمع گروهی از کارکنان شرکت نفت

گروهی از کارکنان شرکت نفت در اعتراض به عدم افزایش حقوق دربرابر در اصلی وزارت نفت تجمع کردند

تجمع اعتراضی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد تبریز
امروز دوشنبه سوم خردادماه، اعضای هئیت علمی دانشگاه آزاد تبریز در اعتراض به بخشنامه‌های این دانشگاه به در خصوص هئیت علمی و اساتید این دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

**********

گروه اتحاد بازنشستگان: دستمزدمان از حداقل حقوق کارگری هم کمتر است!

صبح امروز یکشنبه ۲خرداد جمعی از معلمان آزاد شاغل در مدارس غیرانتفاعی کشور با تجمع مقابل مجلس، خواستار رسیدگی به مطالبات شغلی خود شدند.
حاضران در تجمع می‌گویند: ما همان کار معلمان رسمی را انجام می‌دهیم اما یک‌سوم آنها حقوق نمی‌گیریم؛ از همه مزایای شغلی محرومیم؛ حتی بیمه ما کامل پرداخت نمی‌شود.
این معلمان می‌گویند: دستمزد ما گاهاً از حداقل حقوق کارگری هم کمتر است؛ یعنی کارگر ساده هم به حساب نمی‌آییم؛ نمایندگان مجلس باید فکری به حال ساماندهی اشتغال چند هزار معلم آزاد کنند و وزارت آموزش و پرورش را مجبور نمایند که این نیروهای متخصص را در بدنه خود جذب و ساماندهی کند.
به گفته این معلمان، اکثریت معلمان آزاد کشور دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و حتی کارشناسی ارشد هستند و چندین سال سابقه کار باکیفیت دارند اما در بدترین شرایط شغلی به سر می‌برند.

بازنشستگان شرکت مخابرات راه دور شیراز در تجمع اعتراضی یکشنبه ۲ خرداد:
«از استانداری فارس می‌خواهیم که برای احقاق حقوق ۱۳۰۰ کارگر بازنشسته مخابرات راه دور شیراز، قاطعانه ورود کند. ما مطالبات قانونی خود به همراه خسارت تاخیر آن را می‌خواهیم؛ مطالباتی که پرداخت آن ۱۵ سال به طول انجامیده است.» تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم!

**********

اردوی کار: ۲۰۰ نفر از کارکنان شرکت بهره‌برداری

متروی تهران، از دقایقی پیش مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند

اصلاح عناوین شغلی تا سال ۹۳ به جهت بهره‌مندی از بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور، اعمال فوق‌العاده حق جذب، تشکیل شورای اسلامی کار، تامین لباس فرم، پرداخت معوقات مربوط به سال‌های ۹۵ تا ۹۹، دریافت طلب‌ها از بیمه تکمیلی و قرار دادن راهبران در اولویت واکسناسیون کرونا و رفع تبعیض میان واحدهای دورکار و واحدهای عملیاتی از مطالبات معترضان است