افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، مصاحبه و مطالب کارگری


اخبار کارگری                                                                                                                          چهارشنبه ۳۰ تیر۱۴۰۰ - ۲۱ ژوئیه ۲۰۲۱


بیانیه شورای بازنشستگان ایران در حمایت از مردم خورستان

بی دلیل نبود که هشتک "#آبان_ادامه_دارد "، بربستر واقعی جامعه شکل گرفت و تداوم یافت. "آبان" به نمادی از مقاومت در برابر تبعیض و سرکوب تبدیل گشته است. نمادی برای مقاومت و برای ادامه زندگی از سوی اکثریت مردم در یک صف و اقلیتی چپاولگر و سود جو در صفی دیگر!
تداوم جنبشها ، مخصوصا اعتصابات کارگران پیمانی نفت و پتروشیمی و اعتراضات مردمی خوزستان ادامه این رویداد تاریخی برای تعیین تکلیف ست.
بسیاری از مناطق خوزستان محروم و بدون برخورداری از امکانات حداقل شهری اند.
محل سکونت بسیاری از خانوارهای کارگران شاغل در پیمانکاری های پتروشیمی و صنایع منطقه ویژه در سربندر و جراحی و ماهشهر و شهرک های اطراف آن، بیغوله ای بیش نیست . شبیه همان مناطقی که در «آبان» خونین نیز به قتلگاه مردم معترض تبدیل شد وشبیه نیزارهایی که با کشتار جوانان پرپر شده به خون نشست.
در کنار این بخش از مردم، کشاورزان و دامدارن جزء وجود دارند که زندگیشان به چند گاو و‌ گاومیش و یا کشاورزی ابتدایی محدود میشود . واضح است که این نوع زندگی همواره با فقر و محرومیت غیر قابل تصوری عجین است.
شیوخ و ملاکان در این مناطق همواره در بده بستانهای سیاسی ، به جز به انباشت ثروت و قدرت خود نیندیشیده و همواره مترصد سواستفاده از شرایط اسفبار زندگی مردمان این مناطق بوده اند. اینبار اما وضع به گونه دیگریست.
‌مکیدن و غارت منابع آبی منطقه در نزاعهای جناحی و ریختن غیرکارشناسی آن به حلقوم صنایع در مناطق کویری با گسترش خشکسالی در کنار سایر محرومیتها؛ چیزی به جز صدور حکم‌مرگ برای مردم نبود.
مردم و بخصوص جوانان هیچ گزینه دیگری بجز برخاستن علیه شرایط موجود را ندارند.
فقر ، بیکاری ، محرومیت و گرسنگی و دورنمای آینده ای بازهم تیره تر؛ امان هر انسانی را میبرد در نتیجه با همه وجودش به خیابان می آید و تانک و مسلسل را با مبارزه رو در رو به هیچ میگیرد.
مردم جانشان را دوست دارند ولی شرایطی بر زندگی تحمیل میشود که دیگر حق انتخابی برای انسان باقی نمیگذارد. ادامه مرگ و نیستی و یا تلاش برای تغییر وضع موجود.
این شرایط فقط مختص خوزستان نیست و درپهنه جغرافیائی کشورگسترده است بهمین دلیل حمایتهایی وسیع ، سراسری و همه جانبه در حال شکل گیریست. درک و درونی شدن شرایط مردم خوزستان، سیستان و بلوچستان و کردستان برای بقیه مردم ، لمس درد مشترک ست در نتیجه فریاد مشترک را باعث شده. بهمین رو فریادهای حمایتی یکصدا میگویند : " خوزستان تنها نیست".
امروز اکثریت مردم در شرایطی چون "خوزستان " گیر و گرفتار شده اند و در مقابل خود حاکمیتی را میبینند که نه تنها زندگی اکثریت انسانها ، بلکه زیست بوم ها و حیات موجودات در طبیعت را نیز به مخاطره انداخته است.
در این شرایط همه ما ‌، با درک و آگاهی و همدردی مشترک از این شرایط اسفبار در کنار هم هستیم . فرق نمیکند که کجا زندگی میکنیم. یکصدا هستیم و مبارزه همبسته خود را علیه شرایط غیر انسانیمان به پیش میبریم.
شورای بازنشستگان ایران ، ضمن حمایت از مردم رنج کشیده خوزستان و محکوم نمودن سرکوب آنان، خواهان خروج فوری نیروهای سرکوبگر از منطقه و پاسخ سریع به مطالبات مردم می‌باشد. بدانید که جان هر عزیزی که از دست رود و هر قطره خونی که ریخته شود،کیفرخواست خود را قطور تر کرده و طوفانها به پا خواهد شد!

۱۴۰۰/۴/۳۰

شورای بازنشستگان ایران

***********

گروه اتحاد بازنشستگان: اخراج پنج کارگر

اعتصابی عسلویه به دلیل اعتراض به شرایط برده وار حاکم!

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب گروه اتحاد بازنشستگان اینجا کلیک کنید.
امروز چهارشنبه ۳۰ تیرماه، ۵ کارگر تعمیرات فازهای ۹ و ۱۰ عسلویه به دلیل اعتصاب و اعتراض به عدم اجرای دقیق طرح طبقه بندی مشاغل و کیفیت بسیار پایین غذا، توسط پیمانکار تکاب صنعت مهر اخراج شدند. این کارگران در حالیکه در دومین روز اعتراضاتشان به سر می‌برندند، با برخورد مدیر پیمانکار پشت در مانده‌اند. این درحالی است که چندی پیش نمایندگان کارگران در سرکشی از آشپزخانه متوجه استفاده از مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته شده بودند و چند بار در غذایشان حشره پیدا کرده بودند. با وجود این شرایط برده‌دارانه هر بار دست به اعتراض کوچکی هم زدند، با اخراج و تهدید از سوی کارفرما مواجه شدند و صدایشان به جایی نمی‌رسد.

***********

بیانیه در محکومیت کشتار در خوزستان تشنه

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب اردوی کار اینجا کلیک کنید.
آنچه که این روزها در خوزستان می‌گذرد دهه‌هاست که هشدار وقوع آن را از زبان کارشناسان و فعالان دلسوز محیط ‌زیست شنیده بودیم. استانی ثروتمند که بیشترین بودجه‌ی کشور را تامین می‌کند اما در فقر می‌سوزد، در غبار نفس نمی‌کشد و در بی‌آبی، مردم و زمین و حیوانات تشنه کامند.
طرح‌های عمرانی خوزستان سال‌هاست که متوقف شده‌اند و جریان قوی آب رودخانه‌های آن نیز با طرح‌های غیر کارشناسی مانند بستن سدهای متعدد و بی‌رویه و استفاده از طرح‌های آب‌رسانی به منظور توسعه‌ی صنعتی و نه برای شُرب مردم منطقه و برخوردهای ناسیونالیستی با مسئله‌ی آب و انتقال آن به مناطق تحت حوزه‌ی این یا آن نماینده با صرف هزینه‌های فراوان و خارج کردن مسئله‌ی آب از شکل زیست محیطی طبیعی آن برای مطامع شخصی یا فرقه‌ای سرداران سازندگي!!! و دولت بهار!!! و... همه و همه دهان خوزستان را خشک کرده‌اند. آنانی که توان مهاجرت داشتند، کوچ کردند و خانواده‌های کم درآمد یا دل‌بسته‌ به خاک، از سر اجبار مانده‌اند و به‌ناچار با مشکلات محیط زیستی طاقت‌فرسا هم‌چون ریزگردها و توفان‌های شدید گرد و غبار، سیل‌های سهمگین و گرمای شدید همیشگی و اخیرا ناشی از گرم‌تر شدن زمین ماندند و زندگی!!! کرده‌اند.
اما تحمل این مسائل در کنار تورم سرسام‌آور و شیوع شدید کرونا و در کنار مشاهده‌ی بی‌عملی و بی‌اعتنایی مسئولانی که در پی چپاول هر نوعی از منابع طبیعی، بازی با بورس و دلار، فروش آب و خاک به دیگر کشورها و دل‌مشغولِ در بند کردن فعالان و... بوده‌اند، خوزستان بدل به مخروبه‌ای شده که روح و روان خوزستانی‌ها را بسیار آزرده و فرسوده کرده است. نبود آب و برق اخیر به مثابه‌ی جرقه‌ای آتش خشم فرو خورده‌ی همه‌ی سال‌های سیاهی و تباهی را عیان کرده و تظاهرات و اعتراضات گسترده‌ای آغاز شده اما پاسخ فقط سرکوب و خشونت بوده است.
اتحاد بازنشستگان ضمن محکوم کردن کشتار مردم بی‌دفاع، همدردی خود را با خانواده‌های داغدار جانباختگان خوزستان اعلام داشته و خواستار توقف سرکوب این اعتراضات و توجه بنیادین به مشکلات مردم زجر کشیده و محروم این استان است.

اتحاد بازنشستگان - ۱۴۰۰/۴/۳۰

***********

تجمع اعتراضی کارکنان رسمی شرکت پالایش گاز فجر جم

روز سه‌شنبه ۲۹ تیرماه جمعی از کارکنان رسمی صنعت نفت شاغل در شرکت پالایش گاز فجر جم در اعتراض به نحوه افزایش حقوق خود مقابل ساختمان این شرکت تجمع کردند. در روز ۶ تیرماه پس از برگزاری جلسه کمیسیون انرژی مجلس مصوب گردید که حقوق تیرماه کارکنان رسمی طبق خواسته‌ی آنان اصلاح گردد اما تنها محدودیت افزایش ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی حذف شده و باقی آیتم‌هایی که منجر به ایجاد کسوراتی در حقوق سال ۱۴۰۰ شده بود به قوت خود باقی است.
کارکنان رسمی قبلاً اخطار داده بودند که چنانچه کل نحوه افزایشات عمومی حقوق‌ها اصلاح نشود دوباره دست به اعتراض خواهند زد.

بازداشت های گسترده در خوزستان
منابع خبری محلی می گویند که از عصر دیروز تا ظهر امروز بازداشت هاى گسترده در شهر رامشير و روستاهاى حومه در استان خوزستان صورت گرفته و دهها نفر بازداشت و بعضی از روستاها به شکل کامل محاصره شده اند

***********

تجمع اعتراضی کارگران معدن مس سونگون ورزقان

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب اردوی کار اینجا کلیک کنید.
روز یکشنبه ۲۷ تیرماه در معدن مس سونگون ورزقان پرسنل شرکت آهن آجین در اعتراض به اخذ امضای برگه سفید توسط شرکت در محوطه معدن تجمع کردند.▪️نیروهای این شرکت که از سه ماه پیش به حقوق خود معترض اند طی این مدت با تاثیر منفی بیش از پنجاه درصد در حجم استخراج معدن توانسته اند طی جلسات گوناگون نظر مساعد شورای تامین و نماینده مجلس را به منظور افزایش حقوق و مزایای پرسنل کسب کنند.
هرچند که این امر با کارشکنی شرکت هنوز به نتیجه مثبتی نرسیده است و امروز شرکت قصد داشت با اخذ امضا روی برگه سفید نیرو را در مقابل عمل انجام شده قرار دهد.

تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات تبریز
ساعت ۱۰ صبح امروز دوشنبه ۲۸ تیرماه بازنشستگان شرکت مخابرات تبریز در برابر شرکت مخابرات اذربایجان شرقی برای پرداخت معوقات مانده و اجرای ‌کامل مصوبه سال ۸۹

***********

فوری: بستن دو جاده، تیراندازی نیروهای امنیتی

شهرهای مختلف خوزستان دیشب و امشب در همبستگی با یکدیگر برخاستند. ساعاتی پیش معترضان جاده‌های اهواز - اندیمشک و اهواز- شوش را بسته‌اند. طبق آخرین اخبار نیروهای امنیتی در جاده‌ی اهواز به شوش اقدام به تیرانداری کرده‌اند.

***********

مجمع عمومی کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی ساکن فارسان و حومه از تداوم اعتصاب حمایت کرد!

روز جمعه ۲۵ تیرماه کارگران پروژه‌های نفتی ساکن فارسان و حومه که هم اکنون در اعتصاب هستند در پاسخ به پیام مجامع عمومی همکاران خود در هفشجان ، ایذه، فولادشهر، دهدز، مسجدسلیمان و اولاد حاج علی، با برگزاری اجتماعی ضمن اعلام همبستگی با دیگر همکاران اعتصابی خود و پافشاری بر خواست و‌ مطالبات‌شان بر ایستادگی در اعتصاب تا زمان تحقق خواسته‌های‌شان تأکید کردند.

***********

نامه حمایت و اعلام همبستگی جمعی از روزنامه‌نگاران با کارگران اعتصابی نفت، پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها

متن نامه حمایت و اعلام همبستگی با کارگران اعتصابی نفت، پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها

دهه‌هاست که ارزان‌سازی نیروی کار در سراسر جغرافیای ایران به عنوان نتیجه پروژه‌ افزایش سهم کارفرما از سود تولید، در دستور کار قرار گرفته است. این پروژه در سال‌های اخیر با چنان افراط جنون‌آمیزی پیش رفته و این منفعت کوتاه مدت چنان چشم عاملان آن را کور کرده است که دیگر حتی به فکر منافع بلندمدت خود که همان تداوم نظام استثمار پیش‌برنده کج‌دار و مریز نظام اقتصادی بوده، نیستند. ایجاد بحران‌های بزرگی در تحقق ارزش و بازتولید نیروی کار تنها بخشی از وضعیت کنترل‌ناپذیری است که اقتصاد کنونی به آن دچار شده است.
اعتصابات سراسری کارگران پروژه‌ای و پیمانکاری صنایع نفت، گاز، پالایشگاه و پتروشیمی‌ها یک اقدام مترقی، محق و دلسوزانه است که پیش از آنکه منافع کارگران جان به لب رسیده را دنبال کند، نسخه‌ای نجات‌بخش برای برندگان ظاهری این سیستم تبعیض‌آمیز خواهد بود، حتی برای آنهایی که نان سفره خود را از سرکوب اعتصابیون به کف می‌آورند. از اینها با وجود تظاهر به حق ‌خواهی و وطن پرستی‌، انتظاری نیست، اما افسوس که تیشه به ریشه منافع واقعی خود می‌زنند.
وجود چنین شرایطی ما را به ایستادن در کنار شما متعهد کرده است؛ کنشی که با کنار زدن لایه‌های ایدئولوژیک و برملا شدن تصویر حقوق سلب‌شده بخش بزرگی از جامعه، از جمله کارکنان بخش رسانه و خبر، می‌تواند آن را از سطح شعار به یک آگاهی از بحران مشترک و ضرورت یک عمل جمعی، ارتقا دهد.
ما روزنامه‌نگاران و خبرنگاران که رسالتمان انعکاس صدای گروه‌های مختلف جامعه است، اذعان می‌کنیم در این لحظه این شما هستید که در جایگاه یک رسانه و به طور عملی صدای واقعی ما شده‌اید. به واقع در این مسیر که شکل جدیدی از کنش جمعی را برای رهایی از بند و تبعیض سیستم آغاز کرده‌اید، شما نه تنها صدای جمعیت بزرگی از جمله روزنامه‌نگاران و دیگر کارگران بلکه الگویی از فریاد جمعی، مبارزه مدنی و حق‌خواهی برای طبقه بزرگ درخود فرورفته‌ای هستید که بسیاری از تئوریسن‌ها درباره برون‌رفت از مشکلات آن به بن بست و ناامیدی رسیده‌اند.
شما که شجاعانه خطر کرده و انتخاب کرده‌اید تا با یک اعاده حیثیت تاریخی از ستمدیدگان، نقطه عطفی در تاریخ جنبش کارگری و صنفی ایران برای بازپس‌گیری حقوق پایمال شده خود رقم بزنید. تجربیات تاریخ تمام ملل هیچ جای شکی را باقی نگذاشته که تقسیم منافع تولیدی که همواره میدان مبارزات اجتماعی بین ذی‌نفعان بوده، تنها با یک پشتوانه جمعی به طور عادلانه بدست می‌آید، اما با این وجود در کشور ما سال‌هاست که ایجاد و تنفس هیچگونه تشکل مستقل و آزاد صنفی تحمل نشده است؛ سیاستی که هدف اصلی آن تشدید استثمار مطلق و در نتیجه، ارزان‌سازی نیروی کار بوده است. واگذاری امر تولید به شرکت‌های پیمانکاری، از یک‌سو، زمینه دلالی نیروی کار و گسترش شرکت‌های تامین منابع انسانی برای غارت چندجانبه کارگران را فراهم کرده است و از سوی دیگر، موجب شانه خالی کردن کارفرماها از وظایف قانونی خود در قبال کارگران شده و بزرگترین لطمات را به بدن نحیف نیروهای مولد وارد کرده است.
ما در کنار شما ایستاده‌ایم و فریاد می‌زنیم که بانگ حق‌طلبی کارگران اعتصابی صنایع نفت، گاز، پالایشگاه‌ و پتروشیمی‌ها با هیچ ابزاری خفه نخواهد شد. چنان که در روزهای گذشته نیز شاهد بودیم، کارفرمایان بسیاری از کارگران اعتصابی را به اخراج تهدید کردند. تهدیدهایی که ریشه در حقیقت سیاه بیکاری در ایران دارد.
این مسائل جای هیچ شکی را باقی نمی‌گذارد که اعلام کند: حق کارگران اعتصابی را علاوه بر برخورداری از یک دستمزد عادلانه، در داشتن تشکل مستقل و بدون حضور و اعمال نفوذ و تهدید کارفرماها، مدیران، دولت و حتی کارگران غیرمستقل را به رسمیت می‌شناسد. ما تا زمانی که شرایطی انسانی برای کار و زندگی شما فراهم شود، در کنار شما ایستاده ایم و اعلام همبستگی می‌کنیم.
اسامی امضاکنندگان بیانیه اعلام حمایت و همبستگی بیش از ۶۰ تن از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران با اعتصاب کارگران صنعت نفت، پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها:

1. احقاقی راضیه 2. احقایقی مرضیه 3. آزرموند امیرعباس 4. اسدی خمام علی 5. افشارنادری نیما 6. آقازاده محمد 7. املشی حمید 8. امیری مرضیه 9. امینی مائده 10. انواری امیرهادی 11. اینانلو سهند 12. باقری نگین 13. بیدآبادی مقدم شهروز 14. ترابی آرش 15. جلیلی محمد مهدی 16. حامدی نیلوفر 17. حمیدی محمد 18. درویشی کیانوش 19. دهکی رضا 20. راشدی حسین 21. رست فاطمه 22. رفیق محسن 23. روزبهانی مهدی 24. ریاضی ملیحه 25. زارعی عرفان 26. زهرانی مرجان 27. سالم علی 28. سرلک بهار 29. سلطان‌بیگی نسیم 30. سلگی هادی 31. سلیمانی آرمین 32. شعاعی شیما 33. شفیعی سعیده 34. شکرانی مریم 35. شکوهی رسول 36. شمس عاطفه 37. شیراوند میلاد 38. صادقی ماندانا 39. ضیایی علی 40. طالشی مریم 41. علوی میلاد 42. عیار هادی 43. فاطمی ثمر 44. فرشید آرزو 45. قاسمی پریناز 46. قربانی علیرضا 47. کاظمی آزاده 48. کُبره پروانه 49. کریمی روزبه 50. کلهر امیرعباس 51. گلفر ساسان 52. گمار فرزاد 53. گودرزی مظاهر 54. محسنی سارا 55. محمدی فرزین 56. محمدی منصوره 57. محمودی عاطفه 58. مختاری یاسر 59. مرادی عاطفه 60. مرادی فخر امیرحسین 61. مطلق محمد 62. معرفت زهرا 63. موحدی راد سامان 64. مولوی ناهید 65. نامجو رضا 66. نامجو علی 67. نجفی علیرضا 68. نورانیان زینب 69. وحیدیان مریم

***********

اعتصاب ادامه دارد...

اعتصاب گسترده‌ی کارگران پروژه‌ای صنعت نفت که بزودی وارد یکمین ماه خود می‌شود در بیش از ۱۰۵ واحد تولیدی ادامه یافته است. این اعتصاب تا همین جا تاثیرات پراهمیت و درخشانی در جنبش مطالباتی به‌جاگذاشته است که برخی از موارد آن را می توان به شرح زیر فهرست کرد:
حرکت اعتصابی کارگران پروژه‌ای با همبستگی سندیکاها، تشکل‌های مستقل کارگران، معلمان، بازنشستگان، خانواده‌های جانباختگان خیزش آبان ۹۸، جمعی از وکلا و همچنین اتحادیه‌های کارگری در سطح جهان روبه‌رو شد؛موجی از اعتصابات حمایتگرانه در بخش‌های مختلف جامعه‌ی کارگری را در استقبال از کمپین ۱۴۰۰ دامن زد که همچنان رو به گسترش است.
شرایط برده‌دارانه‌ی کار در پیمانکاری‌ها، تبعیض، زورگویی به کارگران و ناچیز بودن دستمزدها در واحدهای پیمانکاریِ پروژه‌ای را به سطح کشید و همدلی و همبستگی گسترده‌ای نسبت به مطالباتی نظیر بیست روز کار و ده روز مرخصی، بهبود اساسی وضع کمپ‌های کارگری، ایمنی محیط کار، غذاخوری‌های بهداشتی و باکیفیت برانگیخت.
فصل مشترک‌های مطالباتی مهمی نظیر برچیدن قراردادهای برده‌دارانه و سفید امضا، حذف پیمانکاری‌ها، افزایش دستمزد، برخورداری از بیمه‌ی کامل و همچنین واکسیناسیون رایگان که عملا خطر فوری بر سر ایمنی محیط کار است و در واحدهای صنعتی و در حوزه‌ی آموزش، بهداشت و خدمات عمومی نیز به شکل‌های مختلف مطرح است، به عنوان محورهای همگرایی و همبستگی مبارزاتی بخش‌های بزرگی از جامعه‌ی کارگری برجسته‌تر ساخت.
و سرانجام آن که، پس از اعتصاب طولانی کارگران نیشکر هفت تپه، دومین اعتصاب بزرگ و طولانی با شرکت هزاران کارگر پروژه‌ای در بیش از صد واحد صنعتی را سازمان داد تا اهمیت استمرار اعتصاب و اعتراض تا درهم شکستن مقاومت پیمانکاران و کارفرمایان را یادآوری کند.
اتحاد بازنشستگان از آغاز کمپین ۱۴۰۰ از این حرکت درخشان مطالبه‌گرانه‌ی کارگران پروژه‌ای حمایت کرده است. تجربه‌ی زیسته‌ی ما و عموم کنشگران جنبش مطالباتی مزد و حقوق بگیران و کارگران اعتصابی پروژه‌ای می‌گوید این اعتصاب به هر شکل که پایان پذیرد، تردید نباید داشت که از لحظه‌ای که موقعیت و شرایط به سود پیمانکاران، کارفرمایان، تصمیم‌گیران و مدیران تغییر کند، هر قدر که بتوانند امتیازاتی را که زیر فشار اعتراضات مستمر کارگری و همبستگی‌های ناشی از آن داده‌اند، به‌سرعت پس خواهند گرفت. بهترین گواه این حقیقت کمیپن اعتراضی سال گذشته‌ی کارگران پروژه‌ای است که پیمانکاران و مدیران به وعده‌های سال گذشته‌ی خود پشت پا زدند و امسال کمپین گسترده‌تر ۱۴۰۰ شکل گرفت.
کارگران می‌دانند که تحقق برخی مطالبات‌شان به مبارزه‌ای طولانی، پیگیر و مستمر نیاز دارد؛ مثلا برچیدن پیمانکاری‌ها در بخش پروژه‌ای، مطالبه‌ی درست و بسیار پراهمیتی است که کارگران مطرح می‌کنند اما روشن است که تحقق این مطالبه مستلزم تغییر توازن قوا به‌سود جنبش کارگری و حامیان این جنبش در برابر حاکمیت در سطح کل جامعه است، زیرا در حداقلی‌ترین سطح به حذف کلیه‌ی موانع اساسی و ساختاری بر سر راه تجدید بنای دموکراتیک حقوق کار، برچیده شدن کاملِ نظام توزیع رانتی در حوزه‌ی فرصت‌های اشتغال و تجدید ساختار کل تولید بر پایه‌ی مشارکت تعیین کننده‌ی تشکل‌های واقعا مستقل به‌عنوان قدرت تعیین کننده‌ی کل روابط اجتماعی و لاجرم روابط حوزه‌ی کار مشروط است.
در مسیر این مبارزه‌ی دشوار تشکیل سندیکاهای مستقل کارگری اهرم مهمی برای تداوم ثمربخش حق خواهی، اتحاد و همبستگی کارگران و مقابله جمعی با دستبردهای کارفرمایان و پیمانکاران به دستاوردهای اعتصاب و حقوق بدیهی کارگران است.
اتحاد بازنشستگان ضمن تاکید مجدد بر همدلی و همبستگی با مطالبات و مبارزات کارگران پروژه‌ای، آرزومند موفقیت این کارگران، افزایش دستمزد، بهبود اساسی شرایط کار و زندگی کمپ‌ها و شرایط کار آنان است و از هر تلاشی در مسیر گسترش حق خواهی و مطالبه‌گری مستقل و تقویت همگرایی بر پایه‌ی فصل مشترک‌های مطالباتی استقبال می کند.

اتحاد بازنشستگان - ۱۴۰۰/۴/۲۴

***********

راهپیمایی و تجمع کارگران شهرداری اهواز مقابل استانداری

کارگران شهرداری همچنان پیگیر مزد و معوقات خود زیر آفتاب سوزان در خیابان های اهواز! اعتصاب و راهپیمایی کارگران شهرداری اهواز که ماهها مزد و حق بیمه شان توسط پیمانکار معوقه شده است، امروز پنجشنبه ۲۴ تیرماه هم مقابل استانداری ادامه دارد‌.

حمایت کارگران پروژه‌ای شهرستان دهدز از تداوم اعتصاب کارگران نفت
روز چهارشنبه ۲۳ تیرماه جمعی از کارگران پروژه‌ای شرکتهای نفتی شهرستان دهدز که در اعتصاب به سر میبرند در حمایت از دیگر همکاران خود اعلام کردند که تا تحقق مطالبات‌شان به اعتصاب ادامه خواهند داد.

***********

شورای بازنشستگان ایران: حمایت کارگران اعتصابی فولادشهر از اعتصابات سراسری

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب شورای بازنشستگان اینجا کلیک کنید.
کارگران پروژه‌های نفتی فولادشهر که در اعتصاب به سرمی‌برند، یکصدا اعلام کردند: "ما همچنان تا احیای حقوق خود استوارخواهیم ماند."
تاکنون کارگران ۱۰۵ واحد صنعتی در مراکز مختلف صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به اعتصابات سراسری پیوسته‌اند.

***********

گروه اتحاد بازنشستگان: دو خبر کوتاه

کارگران شهرداری اهواز همچون روزهای دیگر پیگیر مطالبات!
اعتصاب و اعتراض کارگران شهرداری اهواز نسبت عدم پرداخت معوقات و پیگیری تغییر وضعیت شغلی!سه شنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۰

دور جدید اعتصاب در بخش های مختلف در هفت تپه
- پرداخت حقوق معوق کارگران
- بازگشت به کار تمام همکاران اخراجی شده
- تمدید قرارداد تمام همکاران از جمله کارگران بخش آفات که ۱۸ روز است در اعتصاب هستند.
- خروج فوری اسد بیگی از شرکت

***********

بیانیه‌ انجمن صنفی معلمان کردستان در دفاع از حسین حسن‌خانی، معلم زندانی

در تمام کشورها، مسائل حوزه تعلیم و تربیت به دلیل فراگیر بودن و شمول عمومی آن، از جمله مواردی است که به جرأت می‌توان گفت سرنوشت کلیه آحاد جامعه به آن گره خورده و حل و فصل اصولی چالش‌های موجود در آن رفاه و سعادت جامعه را در پی خواهد داشت.
در طول تاریخ آموزش و پرورش، همواره دغدغه‌مندانی میان معلمان، به عنوان کسانی که با تمام وجود خود کاستی‌ها، نیازها و خواسته‌های این مجموعه را درک نموده‌اند، به امید رفع موانع سر راه و نیل به اهداف متعالی آن، به شیوه‌های متفاوت خواسته‌های خود را به گوش سیاستگذاران دستگاه آموزش و پرورش رسانده و راهکارهای مناسب و منطقی را برای حل و فصل مسائل این حیطه ارائه داده‌اند. در موارد زیادی نیز که از وعده‌های مسئولان نا امید گشته‌اند برای رساندن صدای اعتراض خود به تجمع و تحصن‌های مسالمت‌آمیز متوسل گشته‌اند که بنابر نص صریح قانون اساسی از حقوق ابتدایی هر ایرانی می‌باشد.
با این توضیحات جناب آقای حسین حسن‌خانی از معلمان خوش‌نام مهاباد پس از تجمع و تحصن های سال ۹۷ از سوی نهادهای امنیتی و قضایی مهاباد تحت پیگرد و بازداشت قرار گرفته و نهایتاً با اتهام شرکت در تجمعات صنفی معلمان به ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شد که در مرحله‌ی تجدیدنظر، این حکم به صورت غیابی و عیناً، تایید شد. این فعال صنفی روز شنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۰ برای اجرای حکم روانه‌ی زندان شد.
انجمن صنفی معلمان کردستان (سقز و زیویه) با توجه به مدارک پزشکی موجود( تعویض دو دریچه میترال و آئورت قلب) ادامه زندان آقای حسن‌خانی را بازی با جان این معلم بازنشسته می‌داند و نسبت به خطرات ناگواری که سلامتی ایشان را تهدید می‌کند به شدت هشدار می‌دهد و حق هرگونه اقدام لازم برای حفظ سلامتی آقای حسن‌خانی تا آزادی کامل ایشان را برای جامعه‌ی فرهنگی و فعالین صنفی، محفوظ میدارد.

انجمن صنفی معلمان کردستان

دوشنبە ۲۱ تیرماە ۱۴۰۰

***********

اردوی کار: چند خبر کوتاه

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب اردوی کار اینجا کلیک کنید.
تجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری پتروشیمی خراسان

امروز دوشنبه ٢١ تیرماه، پرسنل پیمانکاری پتروشیمی خراسان در اعتراض به وضعیت معیشتی، اختلاف حداقل ۱۵ میلیونی حقوق با پرسنل رسمی، عدم اجرای صحیح طبقه‌بندی مشاغل و دیگر مطالبات حقوقی خود دست به تجمع اعتراضی زدند.

اعتصاب رانندگان ناوگان مینی‌بوسرانی ارومیه
روز دوشنبه ۲۱ تیرماه رانندگان ناوگان مینی‌بوسرانی داخل و خارج شهری ارومیه با متوقف کردن خودروهای خود، در مقابل ساختمان سازمان حمل و نقل استان آذربایجان غربی

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری ارومیه
روز دوشنبه ۲۱ تیرماه کارگران شهرداری ارومیه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و معوقات‌شان مقابل شهرداری مرکزی این شهر تجمع کردند.

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری کوت عبدالله
امروز دوشنبه ۲۱ تیرماه ۱۴۰۰، شماری از کارگران پیمانکاری شهرداری کوت عبدالله در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود مقابل فرمانداری شهرستان کارون تجمع کردند.

***********

شورای بازنشستگان ایران: از اعتصاب تا راهپیمایی و عدم جمع آوری زباله های شهری

از اعتصاب تا راهپیمایی و عدم جمع آوری زباله های شهری : کارگران شهرداری اهواز هنوز کف خیابان!
تجمع اعتراضی و راهپیمایی کارگران شهرداری اهواز در روز دوشنبه ۲۱ تیرماه، به دلیل عدم تعیین وضعیت شغلی و عدم پرداخت معوقات دست به اعتراض زدند. این کارگران علیرغم اعتراضات مکرر هنوز به مدت ۴ ماه مزدهای حداقلی م حق بیمه خود را دریافت نکرده اند! بدون داشتن درآمد ماهانه چگونه کارگران و خانوارها باید زندگی کنند؟ تاکنون مسئولان بی کفایت و نجومی بگیر به وضعیت زندگی جهنمی کارگران بدون مزد شهرداری اعتنایی ننموده اند. اعتراضات در گرمای سوزان ۶۰ درجه ای خوزستان و بر آسفالت خیابان های تفتیده ادامه دارد.

***********

پیوستن کارگران پروژه ای صنایع نفت،

پتروشیمی و نیروگاه ها به اعتصابات سراسری«کمپین ۲۰-۱۰»، همچنان ادامه دارد!

لیست به روز شده‌ی کارگران مراکزی که در اعتصاب به سر می برند:
۱ - کارگران پیمانی پتروشیمی گچساران ۲ - پالایشگاه بیدبلند بهبهان فاز ۲ پیمانکاری شالوده شایان ۳ - عمران صنعت فاز ۱۴ ۴ - پتروشیمی بوشهر، اکسیر صنعت فاز ۱۴ ۵ - شرکتهای نفت و گاز پارس جنوبی، میدان گازی ۶ - شرکت سینا صنعت احمدپور در واحد ASU ۷ - کارگران شرکت پتروشیمی «صدف» ۸ - شرکت نفت خشت و کنار تخته ۹ - پالایشگاه آدیش جنوبی کنگان مخازن کروی و استوانه ای پیمانکاری کرمی و شرکت راژان ۱۰ - شرکت پتروشیمی «جهان پارس» ۱۱ - شرکت ساتراپ صنعت پارس جنوبی ۱۲ - کارگران شرکت سینا پالایش قشم ۱۳ - شرکت توانمند فاز ۲۲ و ۲۴ ۱۴ - کارگران اورهال پالایشگاه نفت تهران ۱۵ - فرجود در سایت ۱ بوشهر ۱۶ - کارگران پالایشگاه آدیش جنوبی ۱۷ - پارس فنل کار و کلیه نیروهای پتروشیمی پارس فنل شرکت سینا صنعت در عسلویه ۱۸ - سایت ۱ پتروشیمی بوشهر پیمانکاری صمصام صنعت ۱۹ - کارگران پالایشگاه تندگویان ۲۰ - کارگران پتروشیمی دنا ۲۱ - کارگران شرکت جهان پارس ۲۲ - کارگران پیمانی شرکت پایندان در فاز ۱۴ عسلویه ۲۳ - کارگران فاز ۱۳ شرکت لیدوما ۲۴ - کارگران فاز ۱۳ (فاز اختر) پارس جنوبی ۲۵ - کارگران جوشکار مخازن کروی پتروشیمی بوشهر ۲۶ - ماشین سازی اراک ۲۷ - پروژه ای شرکت فراب در نیروگاه بیدخون ۲۸ - تمامی کارگران رسمی و غیر رسمی فازهای ۱۱، ۱۲، ۱۳ و ۱۴ و کارگران پیمانی باقی فازهای ۲۴ گانه عسلویه ۲۹ - پالایشگاه آبادن ۱ تیر ۱۴۰۰ ۳۰ - کارگران فاز ۱۳ کنگان ۳۱ - کارگران پالایشگاه بیدخون ۳۲ - کارگران پروژه‌ای شرکت ای‌جی‌سی پالایشگاه آبادان ۳۳ - کارگران پیمان‌کاری حاجی پور ۳۴ - کارگران شرکت مخازن نفت قشم ۳۵ - عملیات دریایی شرکت پایانه‌های نفتی ایران، خارک ۳۶ - سیمان سپاهان اصفهان زیر مجموعه هلدینگ ۳۷ - شرکت ای جی سی شاغل، پالایشگاه آبادان فاز ۲ ۳۸ - شرکت برق و ‌ابزار دقیق ILD واقع در سایت بندر تنبک ۳۹ - کیهان پارس ۴۰ - شرکت سازه پاد ۴۱ - اعتصاب کارگران رسمی نفت در پالایشگاه آبادان ۴۲ - شرکت تهران جنوب واقع در بندر ماهشهر ۴۳ - شرکت پتروساز شاغل در شرکت نفت بندرعباس ۴۴ - شرکت مبین صنعت شاغل در پتروپالایش آدیش ۴۵ - شرکت راژان شاغل در پالایشگاه آدیش ۴۶ - کارکنان نیروگاه رامین در شهر اهواز ۴۷ - پتروشیمی دماوند ۴۸ - پتروشیمی دنا ۴۹ - شرکت دی پلیمر در صنایع پتروشیمی‌های عسلویه ۵۰ - کارگران پیمانکاری فولاد بوتیا در کرمان ۵۱ - کارگران پیمانی شرکت سازه فرافن قشم ۵۲ - کارگران پروژه‌ای بید بلند ۲ ماهشهر ۵۳ - اعتصاب کارگران اورهال ۱۵ و ۱۶ ۵۴ - اعتصاب کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم ۵۵ - اعتصاب کارگران شرکت دریا ساحل جفیر ۵۶ - اعتصاب کارگران رادیوگراف نیروگاه بیدخون ۵۷ - اعتصاب کارگران تلمبه خانه شماره ۵ بندرعباس ۵۸ - اعتصاب کارگران پیمانکاری زلال پالایشگاه اصفهان ۵۹ - اعتصاب بخش‌های دیگری از کارگران پیمانکاری جهان پارس ایلام ۶۰ - اعتصاب کارگران شرکت پیشرو صنعت در پتروپالایش آدیش ۶۱ - اعتصاب کارگران شرکت ODCC پالایشگاه نفت اصفهان ۶۲ - اعتصاب کارگران شرکت گاما ۶۳ - اعتصاب کارگران رادیوگراف شرکت پرتونگاری نیما آزمون فولاد شاغل در پالایشگاه آبادان ۶۴ - اعتصاب کارگران شرکت پرتونگاری پیشتازان آریا شاغل در پالایشگاه آبادان ۲ ۶۵ - اعتصاب کارگران شرکت پرتونگاری پیشگامان فنون پارس شاغل در فاز ۲ پالایشگاه آبادان ۶۶ - اعتصاب کارگران شرکت گوهر زمین سیرجان ۶۷ - اعتصاب کارگران پروژه صدف جهانپارس ۶۸ - اعتصاب کارگران شرکت سازه پاد بوشهر ۶۹ - اعتصاب کارگران پالایشگاه گاز NGL3100 دهلران ۷۰ - اعتصاب کارگران شرکت گاما جاسک ۷۱ - اعتصاب کارگران پتروشیمی لردگان ۷۲ - اعتصاب کارگران پالایشگاه گاز پارسیان لامرد ۷۳ - اعتصاب کارگران شرکت نصب نیرو اندیمشک ۷۴ - اعتصاب کارگران شرکت آرتا انرژی پتروشیمی اردبیل ۷۵ - اعتصاب کامیون‌داران شرکت نفت دهلران ۷۶ - تجمع کارکنان شرکت نفت گچساران در نهم تیرماه ۷۷ - اعتصاب کارگران جوشکار شاغل در نیروگاه بیدخون ۷۸ - اعتصاب نیروهای پیمانکاری‌های سلطانی و حیدری شاغل در خط ۶۴ اینچ ۷۹ - اعتصاب بخشی از کارگران شرکت نیرو گستر میناب ۸۰ - اعتصاب کارگران شرکت دریا ساحل خط انتقال رشت آستارا ۸۱ - اعتصاب کارگران پالایشگاه جفیر ۸۲ - اعتصاب کارگران جوشکار شرکت شیمبار شاغل در خط لوله انتقال نفت تیران ۸۳ - اعتصاب کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار، نیروهای کیانپور پیمانکار نصب نیرو ۸۴ - اعتصاب کارگران جوشکار خط ۳۶ اینچ زاهدان، ۸۵ - اعتصاب کارگران جوشکار خط ۴٨ کرمان شرکت آسیا هفت سنگ، ۸۶ - اعتصاب کارگران جوشکار شرکت دریا ساحل رشت و رانندگان آتشخوار، ۸۷ - اعتصاب کارگران تلمبه خانه فیروز آباد ۸۸- کارگران پیمانکاری ایرج فرامرزی ۸۹- کارگران شرکت پیسا در ایرانشهر ۹۰- کارگران شرکت دریا ساحل خط قشم ۹۱- کارگران شرکت بهداد معادن پاسارگاد ۹۲- کارگران ODCC پالایشگاه آبادان ۹۳- کارگران شرکت آرسان توسعه ۹۴- اعتصاب کارگران شرکت پتونیا ۹۵- کارگران پتروپالایش کنگان ۹۶- کارگران شرکت آویژه صنعت طوس ۹۷- کارگران پیمان کاری کیوان کیوانی ۹٨ - کارگران جوشکار پیمانکاری فرهادی شاغل در چابهار ۹۹- کارگران شرکت بهداد معدن پاسارگارد در مشهد ۱۰۰- کارگران گروه عمران سازان ۱۰۱- شرکت پویا نصب پارس اصفهان ۱۰۲- شرکت رگبی پالایشگاه اصفهان

***********

اردوی کار: چند خبر از اعتراضات کارگری

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب اردوی کار اینجا کلیک کنید.

ماهشهر؛ زنان برای کارگران اعتصابی غذا تهیه می‌کنند
زنان ماهشهری در حمایت از اعتصابات کارگران صنایع نفت و پتروشیمی برای آنها وعده‌های غذایی تهیه می‌کنند.
طی روزهای اخیر، کارفرمایان برای اعمال فشار بر کارگران و شکستن زنجیره اعتصابات، آب تانکرها را خالی و جیره غذایی آنها را که در خوابگاه‌ها ساکن هستند، قطع کرده‌اند.
ایفای نقش سازماندهی و کمک به تداوم اعتصابات توسط زنان ماهشهری ستودنی است و می‌تواند الگویی برای بقیه مناطق باشد.

تجمع اعتراضی مجدد پرسنل تأسیسات خط پنج مترو صادقیه کرج
پرسنل تاسیسات مترو صادقیه-گلشهر در چهار راه کالج: تجمع اعتراضی مجدد پرسنل تأسیسات خط پنج مترو صادقیه کرج!
شنبه ۱۹تیر پرسنل تأسیسات خط پنج مترو صادقیه گلشهر به‌دلیل عدم قرارداد و پرداخت نکردن حقوق و مزایا، تجمع اعتراضی برگزار کردند. محل تجمع آنان چهار راه کالج ساختمان اصلی مترو شرکت بهره‌برداری است.

وزارت کار و وزارت نفت چطور می‌خواد این افتضاح را جمع کند؟!
بعد از یک ماه اعتصاب غذا کارگران تعمیرات فاز ۹ و ۱۰ عسلویه، کارگران برای سرکشی به آشپزخانه رفتند و متوجه شدند پیمانکار از مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته استفاده کرده است.

اعتصاب نفتگران ادامه دارد
پیامِ یکی از کارگران اعتصابی؛ " اتمامِ خواسته‌هایمان را از طریقِ کمپین ۱۴۰۰ پیگیری می‌کنیم و به شایعات توجه نکنید. مراکزی که قبلا اعلام شده، همچنان در اعتصاب هستند و هیچ کارگری به کار بازنگشته است و تا تحقق خواسته‌هایمان از اعتصاب دست نمی‌کشیم."

تجمع اعتراضی کارگزاران مخابرات روستایی خراسان رضوی
روز شنبه ۱۹ تیرماه شماری از کارگزاران مخابرات روستایی خراسان رضوی، در اعتراض به تبعیض حاکم در مخابرات، مقابل ساختمان مرکزی اداره کار این استان واقع در مشهد، تجمع برگزار کردند. کارگزاران از شهرهای مختلف این استان به مشهد آمدند تا مطالباتشان را پیگیری کنند.

تجمع اعتراضی نانوایان در قزوین
شماری از نانوایان قزوین امروز شنبه ۱۹ تیر در اعتراض به پایین بودن نرخ نان و گرانی هزینه‌های بیمه و امتیازات آب، برق و گاز، در برابر ساختمان استانداری این شهر تجمع کردند.
نانوایان معترض می گویند:"سفره نانوایان خالی است، به ما سال ۹۸ نرخ دادن ما هنوز داریم با همون دستمزد و حقوق کار میکنیم در صورتی که همه هزینه های تولید رفته بالا ،کارگر نونوا روزی ۸۰ الی ۱۰۰ تومن حقوق میگیره و هیچ گونه مزایایی نداریم"!

***********

اعتصاب کارگران شهرداری خرمشهر

روز پنجشنبه ۱۷ تیرماه کارگران شهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و معوقات خود، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به دنبال اعتصاب این کارگران کوچه‌های این شهر مملو از زباله شده است.
کارگران شهرداری خرمشهر ۶ ماه حقوق و ۱۰ ماه بیمه طلب دارند و روزهای شنبه و یکشنبه نیز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق دست به تجمع و راهپیمایی زده بودند.

***********

شورای سازماندهی اعتراضات: اعتراض کارگران

پتروشیمی به اخراج‌های گسترده در برابر فرمانداری آبادان

روز گذشته ۱۶ تیرماه شماری از کارگران اخراجی پتروشیمی آبادان در اعتراض به اخراجشان از کار برابر فرمانداری شهرستان آبادان دست به تجمع اعتراضی زدند.
بدنبال ورود دهها هزار کارگر پروژه ای پیمانی نفت به اعتصاب و تخلیه مراکز کاری پیمانکاران و کارفرمایان کوشیدند با دست بردن به حربه اخراج کارگران معترض را به خاتمه اعتصاب وادار کنند. از جمله در عسلویه ٢٠٠٠ کارگر توسط پیمانکاران اخراج و به آنها گفته شده است که به خانه هایشان بروند و هرگاه اعتصاب پایان یافت و نیاز بود آنها را خبر خواهند کرد. در عکس العمل به این اخراج ها اعتراضات کارگران دارد سر بلند میکند. شورای سازماندهی اعتراضات بر حمایت همه جانبه از کارگران اخراجی تاکید میکنند و تمامی کارگران اخراجی باید سر کار بازگردند.

***********

تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث پارس جنوبی در میدان کاکتوس عسلویه

امروز صبح بخش‌هایی از کارگران و کارکنان ارکان ثالث و پیمانکاری شاغل در مراکز مختلف کاری در پارس جنوبی بنابر هماهنگی و فراخوان از پیش اعلام شده قبل از حضور در محل کار، ساعت ۷ صبح در میدان کاکتوس عسلویه تجمعی یکساعته برپا کردند.
این کارگران که از بخش‌های بهره‌برداری و تعمیر و نگهداری هستند خواهان افزایش حداقل دستمزد به بالای ۱۲ میلیون تومان، اجرای طرح اقماری ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت، حذف شرکت‌های پیمانکاری و عقد قرارداد مستقیم با کارفرما و نیز برچیده شدن تبعیض کاری و حقوقی خود با نیروهای رسمی صنعت نفت، حق ایجاد تشکل مستقل و همچنین تحقق دیگر مطالبات خود هستند./۱٦ تیر۱۴۰۰

***********

اخراج ده ها کارگر پتروشیمی گچساران

امروز شماری از کارگران پتروشیمی گچساران توسط شرکت تیام صنعت از شرکت های طرف قرارداد پتروشیمی گچساران اخراج شدند. این کارگران طی روزهای گذشته همزمان با کارگران پیمانکاری بسیاری از شرکت های وابسته به صنعت نفت، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود دست به اعتراض زده بودند.
اخراج این کارگران که تعداد آنان حدود ۱۰۰ تن برآورد می شود، در پی تجمعات و اعتراضات اخیر آن ها نسبت به عدم رسیدگی به مطالباتشان صورت گرفته است.
کارفرمایان، پیمانکاران و دولت از هر ابزاری برای به شکست کشاندن اعتصاب بزرگ و سراسری کارگران پیمانکاری نفت بهره میگیرند. با اخراج کارگران میخواهند به کارگران اعتصابی و معترض اعمال فشار کنند. اما در مقابل کارگران اعتصابی به خوبی میدانند که این تحرکات از سر ترس و وحشتی است که به جان پیمانکاران، کارفرمایان و دولت افتاده است و با قدرت بیشتری بر تداوم اعتصاب ایستاده‌اند.

گروه اتحاد بازنشستگان - دوشنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۰

***********

اردوی کار: مطالبات هفت گانه بازنشستگان تجمع کننده اهواز

جمعی از کارگران بازنشسته که امروز با حضور مقابل تامین اجتماعی استان خوزستان دست تجمع اعتراضی زدند خواسته‌های خود را به ترتیب زیر در هفت بند اعلام کردند:
۱ - تداوم همسان‌سازی و مصوب کردن این همسان‌سازی به صورت لایحه‌های قانونی تا رسیدن دستمزدها به سطح حقوق کارکنان تامین اجتماعی طبق ماده‌ی ۶۹.
۲ -اجرای صحیح قانون الزام درمان مستقیم. طبق اصل ۲۹ قانون اساسی دولت مکلف است که برای تمامی آحاد ملت شرایط درمان رایگان را فراهم سازد. با توجه به اینکه ما کارگران در زمان اشتغال سهم هزینه‌های درمان خود و خانواده را پرداخت نموده و در زمان بازنشستگی این مبلغ تحت عنوان ماده ۸۹ از مستمری‌ها کسر می‌گردد، خواهان درمان رایگان هستیم. متاسفانه شاهد هستیم که تامین اجتماعی برخی از تعهدات درمانی را به شرکت‌های رانت خوار بیمه تکمیلی سپرده است. لذا ما کارگران بازنشسته خواهان درمان کاملا رایگان بوده و خواهان برداشته شدن هرگونه واسطه‌گر درمان پولی هستیم و از صفر تا صد درمان بطور رایگان را از تامین اجتماعی مطالبه می‌کنیم.
٣ - تغییر ساختار نمایندگان کارگران در شورای عالی کار جهت تعیین حداقل دستمزد موضوع ماده‌ی ۴۱ قانون کار و همچنین نمایندگان واقعی کارگران شاغل و بازنشسته در صندوق تامین اجتماعی. ما کارگران اعلام می‌کنیم چنین امری بوسیله ایجاد تشکل مستقل و یا تغییر ساختار تشکل‌های رسمی امکان‌پذیر است.
۴- اعمال برابری عیدی بازنشستگان و مستمری‌بگیران با عیدی شاغلین تامین اجتماعی.
۵- آموزش رایگان برای فرزندان در تمامی سطوح از ابتدایی تا
۶- تعیین مرجع رسمی خط فقر و اعلان خط فقر از سوی مراکز رسمی بر اساس استانداردهای بین‌المللی به گونه‌ای که نمایندگان کارگران در این مرجع حضور موثر داشته باشند‌.
۷- واکسیناسیون رایگان علیه کرونا بوسیله واکسن‌های مورد تایید بهداشت جهانی.

***********

اردوی کار: چند خبر کارگری دیگر

تجمع اعتراضی نیروهای شرکتی مرکز بهداشت قم مقابل وزارت بهداشت
روز یکشنبه ۱۳تیرماه ۱۴۰۰ جمعی از نیروهای شرکتی مرکز بهداشت قم مقابل ساختمان وزارت بهداشت تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمع کنندگان خواهان تبدیل وضعیت، همسان سازی و افزایش حقوق و مزایا هستند.

تجمع بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی شوش
روز یکشنبه ۱۳ تیرماه بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی شوش مقابل اداره تامین اجتماعی این شهرستان تجمع اعتراضی برپا کردند. بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی به سطح نازل حقوق و مستمری‌ها ، مشکلات بیمه تکمیلی و وضعیت بد معیشتی و سایر مشکلات خود معترض هستند.

تجمع بازنشستگان ذوب اهن اصفهان
امروز یکشنبه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۰ در اعتراض به وضعیت بد و نامناسب بیمه و درمان بازنشستگان ذوب اهن و همسان سازی ناعادلانه و خارج از قانون بازنشستگان صنعت فولاد کشور، بازنشستگان فولاد در اصفهان دست به تجمع زدند

***********

بیانیه کانون صنفی معلمان تهران

در حمایت از تجمعات جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاهی، ملقب به کارنامه سبزها

به نام خداوند جان و خرد
بیش از یک هفته است که جمعی از زنان و مردان جوان فارغ التحصیل دانشگاه‌های کشور در شرایط سخت و گرمای تابستان و بعضاً همراه با کودکانشان در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش دست به تحصن شبانه روزی زده اند. این گروه از هم وطنان جوان که به کارنامه سبزها ملقب شده اند؛ درخواست استخدام در وزارت آموزش و پرورش را دارند. بنابر ادعای متحصنین، آنها در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کرده و از حدنصاب لازم برای استخدام برخوردار شده اند. با این حال وزارت آموزش و پرورش با وجود کسری شدید نیروی آموزشی، از استخدام آنها ممانعت می کند.
در شرایط سخت و اسفبار معیشتی و با وجود آمار دو رقمی بیکاری در کشور( به گواه نهادهای رسمی)، اصرار و پافشاری این جوانان تحصیلکرده برای استخدام در آموزش و پرورش که از نظر پرداخت حقوق و خدمات رفاهی جزو ضعیف‌ترین وزارتخانه های کشور می‌باشد، قابل درک است. اگرچه این خود نیز نشانه ای از اقتصاد بیمار کشور است. اقتصادی که در آن بخش های مختلف صنعتی و تولیدی ؛ چنان زمین‌گیر شده اند که تنها راه پیش روی جوانان تحصیلکرده برای دستیابی به حداقل های زندگی انسانی؛ استخدام در مراکز دولتی است. در این شرایط کانون صنفی معلمان تهران لازم می‌داند ضمن اعلام حمایت از تجمعات و تحصن های شبانه روزی این دسته از هموطنان، به دولت جمهوری اسلامی هشدار دهد؛ تداوم چنین وضعیتی می‌تواند به یک انفجار اجتماعی منجر شود.
در عین حال به عنوان یک تشکل صنفی معلمان وظیفه خود می‌دانیم که از وزارت آموزش و پرورش بخواهیم که در زمینه رفع مشکلات استخدامی این عزیزان؛ مساعدت لازم را انجام دهد. در پایان به عزیزان متحصن قول میدهیم که بر اساس وظیفه صنفی خود با مقامات آموزش و پرورش در این زمینه رایزنی لازم را انجام دهیم.

کانون صنفی معلمان تهران

۱۲ تیر ۱۴۰۰

***********

اردوی کار: اخبار اعتراضات کارگری دوازدهم تیر

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب اردوی کار اینجا کلیک کنید.

فراخوان به تجمع سرایداران و خدمتگزاران مدارس دولتی
تجمع بزرگ سرایداران و خدمتگزاران مدارس دولتی در #اعتراض به #بی‌عدالتی‌، #تبعیض و #فساد گسترده، روز یکشنبه ۱۳تیرماه ۱۴۰۰ساعت ۹صبح مقابل آموزش و پرورش برگزار می شود

اعتصاب کامیون داران بخش حمل فرآورده‌های نفتی کشور
احمد کریمی، دبیر کانون انجمن‌های صنفی کامیون‌داران، ضمن اشاره به اعتصاب شماری از کامیونداران کشور که در اعتراض به نرخ پایین کرایه‌ها صورت گرفته است، گفت: با وجود بالا بودن ریسک کاری برای رانندگان این ناوگان که اقدام به جابه جایی فرآورده‌های سوختی و حامل‌های انرژی می‌کنند، همچنان شاهد ناعادلانه بودن نرخ کرایه این ناوگان حمل و نقل هستیم که در مقایسه با مشکلات موجود در این بخش بسیار پایین است؛ همین امر خود باعث خروج تعدادی از فعالان در این بخش شده است./ همشهری

تجمع اعتراضی کارگران کاوه فلوت ساوه
روز شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۰، جمعی از کارگران کاوه فلوت ساوه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، در مقابل ساختمان اداره کار این شهرستان، دست به تجمع اعتراضی زدند.

تجمع اعتراضی کارکنان مخابرات شیراز
تجمع اعتراضی کارکنان مخابرات شیراز مقابل اداره مخابرات خیابان ولیعصر روز شنبه ۱۲ تیرماه کارکنان اداره مخابرات قصرالدشت شیراز مقابل اداره مخابرات خیابان ولیعصر تجمع اعتراضی برپا کردند.

کارگران ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی
کارگران ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در اعتراض به پایمال شدن حقوق خود در برابر این شرکت، تجمع کردند

تجمع و راهپیمایی کارگران شهرداری خرمشهر در اعتراض به پرداخت‌نشدن شش ماه حقوق و ۱۰ ماه حق بیمه

تجمع کارگران اخراجی لوله سازی مقابل استانداری خوزستان- اهواز

کارگران بخش دفع آفات شرکت نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم تمدید قراردادهایشان در‌ محوطه شرکت تجمع کردند. آنها امروز هفتمین روز تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند.

***********

اردوی کار: تجمع اعتراضی کارکنان قراردادی مدت معین هلدینگ خلیج فارس در بندر ماهشهر

روز چهارشنبه نهم تیرماه کارکنان مدت معین شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ خلیج‌فارس در اعتراض به سیاست‌های مدیران هلدینگ و اجرا نشدن قوانین مصوب برای بهبهود معیشت و حقوق خود در ورودی سایت یک منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی دست به تجمع زدند.
با گذشت نزدیک به ۱۰ سال از واگذاری شرکت‌های پتروشیمی به هلدینگ خلیج‌فارس و وجود مصوبات نظیر همسان سازی و طرح طبقه بندی مشاغل، تاکنون هیچ کدام از این مصوبات شامل کارکنان مدت معین نشده و گویا قرار هم نیست به مشکلات آن‌ها رسیدگی شود.
طبق مصوبه ۱۶۶۲، آیتم فوق‌العاده مخصوص مدت معین که هم اکنون در شرکت ملی صنایع پتروشیمی و وزارت نفت پرداخت می‌شود تاکنون به آن‌ها پرداخت نشده و از حق قانونی خود محروم مانده‌اند. اما از گرمای سخت و طاقت‌فرسای جنوب، فقط آفتاب‌سوختگی و شرجی نصیب آنها می‌شود و از ضریب تجمیعی جنوب در آیتم‌های حقوقی بهره ای نمی‌برند.

***********

هم صدا با ما فریاد بلند کارگران اعتصابی صنعت نفت باشید!

مردم شریف ایران!
کارگران، زحمتکشان!
معلمان، پرستاران و پرسنل درمانی، دانشجویان، بیکاران و بازنشستگان!

اعتصابات و اعتراضات کارگران صنعت نفت در اعتراض به اخراج همکاران خود ادامه دارد. در شرایطی که سفره‌های اقشار کم در آمد جامعه، روز به روز خالی‌تر می‌شود و از هر طرف بخش اعظم جامعه ناتوان از تامین حداقل‌های یک زندگی معمولی هستند، اخراجِ کارگران پیمانی نفت، فشار مضاعفی بود بر خانواده این عزیزان زحمتکش. در پاسخ به این ستمکاری دولت و کارفرمایان، بخش وسیعی از کارگران نفت به حمایت از کارگران اخراجی دست به اعتصاب سراسری زدند. اعتصابی که به حق است و حمایت از آن وظیفه تک تک ماست.
ما به عنوان جمعی بزرگ از خانواده جانفشانان خاوران، هم صدا با تمام زحمتکشان حمایت خود را از مبارزات و اعتصابات سراسری کارگران صنعت نفت اعلام می‌داریم و از همه اقشار مختلف جامعه و مردم شریف ایران می‌خواهیم هم صدا با ما فریاد بلند کارگران اعتصابی باشید.
گوشت گران، بنشن گران
بیکاری و حسرت نان
بپا بپا زحمتکشان

جمعی بزرگ از خانواده خاوران و خاوران‌های ایران

***********

بیانیه پایانی تجمع اعتراضی روزنامه نگاران

چهارشنبه دوم تیرماه سال ۱۴۰۰ انتشار خبری مبنی بر فاجعه واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران در نقده که منجر به کشته شدن دو تن از همکاران رسانه ای و زخمی شدن ۲۱ همکار دیگرمان شد، همچون قیر گداخته که بر سر و بدن جامعه رسانه ای کشور ریخته شود، موجی از ماتم، افسوس و خشم را در میانمان برانگیخت و جامعه را به شوک فرو برد. ساعاتی بعد از فاجعه، سازمان محیط زیست و دیگر نهادهای مرتبط با الفاظی توهین آمیز و طبیعی شمردن مرگ خبرنگاران همانند مواجهات با دیگرانی از کارگر و سرباز گرفته تا یکایک اقشار مختلف جامعه بر شدت دردها افزودند. خبرنگارانی که درپی دعوت خودشان در جاده‌ی مرگ به خاک و خون کشیده شده بودند و پیشتر نیز کمرشان زیر بار فاجعه‌ی سقوط وضعیت معیشتی و فقدان امنیت شغلی خم شده بود.
ایران جان چند عزیز دیگر را باید از دست بدهد تا دیگر واژه‌ی «تقدیر» در پی کشته شدن نا عادلانه جان ها در گوشش تکرار نشود؟! ما اهالی رسانه ضمن تاکید بر اینکه فاجعه رخ داده به هیچ وجه طبیعی و از سر حادثه‌ای اجتناب ناپذیر نبوده است، تاکید می‌کنیم که تقلیل علت مجروح و کشته شدن همکارانمان به حادثه‌ای طبیعی گناهی نابخشودنی و ظلمی عامدانه و آشکار است که نه تنها آن را از یاد نمی‌بریم و نمی‌بخشیم بلکه اقدامات تاسف برانگیز آنان که بر زخممان نمک پاشیدند را به شدت محکوم می‌کنیم و تا احقاق حقوق خون‌های ریخته شده در کنار خانواده‌های آسیب دیده می‌مانیم و از رسانه‌ها و سایر همکاران می‌خواهیم که خود را شریک فرآیند عادی سازی این رخداد نکنند.
از این روی با توجه به اظهارات همکاران حاضر در اتوبوس مرگ و بررسی نحوه اعزام و حمل و نقل خبرنگاران، تصریح می‌‌کنیم:
کوتاهی سازمان محیط زیست و ستاد احیای دریاچه ارومیه در انجام مسئولیت خود در جریان برگزاری ماموریت رسانه ای بازدید از این پروژه‌ نیمه تمام و غیرایمن، که با شائبه برندینگ شخصی مدیران آن صورت گرفته و همچنین استفاده از اتوبوسی فرسوده، ناایمن و نامناسب برای چنین مسیری شائبه تبانی سازمان محیط زیست و کارخانه سیمان(به عنوان صنعتی آلاینده) را تقویت می‌کند، چراکه از اساس همکاری آنها به علت فلسفه وجودیشان مشکوک و زیر سوال است. در عین حال لازم به ذکر است که وقتی روابط‌عمومی ها در حال تسخیر صدای آزاد، مستقل و منتقد رسانه‌ها بودند و مدیران به همکاری با آنان می‌پرداختند باید متوجه عمق فاجعه می‌شدیم.
همچنین استفاده خارج از برنامه از جاده‌ای خطرناک که برای تردد خودروهای سنگین نامناسب بوده و رها کردن مجروحان حادثه پس از پروسه انتقال آنان به پایتخت، اهمال و کوتاهی رییس سازمان محیط زیست و زیر مجموعه‌های آن به ویژه روابط عمومی و ستاد احیای دریاچه ارومیه، پلیس راه و مقامات محلی استان آذربایجان غربی مشهود و محرز است. لذا عدم مسئولیت پذیری و استعفای افراد مذکور جز تمسخر جامعه کارگری و کارمندی کشور منظور دیگری را در اذهان متبادر نمی کند. این بی‌تفاوتی که سلسله وار در مرگ عزیزانمان در جامعه شاهد آن هستیم، قابل تحمل نیست و حالا که برکناری و استعفای آ‌نها، چند روز مانده به پایان دولت دردی از ما دوا نمی‌کند، عذرخواهی علنی و سپس محاکمه عوامل این فاجعه کف مطالبات جامعه رسانه‌ای‌ست.

***********

گردهمایی اعتراضی سراسری پزشکان و دانشجویان پزشکی

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالبانجمن برق و فلز کرمانشاه اینجا کلیک کنید.

مقابل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
تجمع پزشکان و دانشجویان پزشکی مقابل دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی و درمانی استان فارس، در اعتراض به نادیده گرفته شدن حقوق جامعه پزشکی، بی‌توجهی به سلامت مردم، گسترش فساد در بخش مرتبط با سلامت و تخلفات گسترده در بهداشت.٨ تیر۴۰۰

مقابل دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی و درمانی تهران
تجمع پزشکان و دانشجویان پزشکی مقابل دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی و درمانی تهران در اعتراض به نادیده گرفته شدن حقوق جامعه پزشکی، بی‌توجهی به سلامت مردم، گسترش فساد در بخش مرتبط با سلامت و تخلفات گسترده در بهداشت. ٨ تیر۴۰۰

مقابل دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی و درمانی کرمان
تجمع پزشکان و دانشجویان پزشکی مقابل دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی و درمانی کرمان در اعتراض به نادیده گرفته شدن حقوق جامعه پزشکی، بی‌توجهی به سلامت مردم، گسترش فساد در بخش مرتبط با سلامت و تخلفات گسترده در بهداشت. ٨ تیر۴۰۰

تجمع پزشکان و دانشجویان پزشکی کرمانشاه .

تجمع پزشکان و دانشجویان پزشکی لرستان.

تجمع استادان دانشگاه آزاد در اعتراض به دریافت دستمزد های زیر خط فقر در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی.

***********

گردهمایی اعتراضی سراسری پزشکان و دانشجویان پزشکی

بر اساس اعلام بیانیه ای توسط گروهی از پزشکان در اعتراض به نادیده گرفته شدن حقوق جامعه پزشکی، بی‌توجهی به سلامت مردم، گسترش فساد در بخش مرتبط با سلامت و تخلفات گسترده وزارت بهداشت، روز سه‌شنبه ۸ تیر ماه تمام گروه‌های پزشکی از دانشجویان تا پزشکان فوق تخصص در سراسر کشور دست به گردهمایی زدند.
تصاویری از این گردهمایی ها در شهرهای: کرمان، همدان، کرمانشاه، اصفهان، شیراز و تهران

اعتصاب کارگران کارگاه نصب نیرو اندیمشک
روز سه‌شنبه هشتم تیرماه کارگران کارگاه نصب نیرو شعبه اندیمشک به اعتصاب سراسری کارگران نفت پیوستند.

***********

بیانیه در حمایت از مطالبات کارگران صنعت نفت

به روایت گزارش‌ها و آمار رسمیِ نهادهای مختلف کشور، جامعه ایران از مسائل مختلف از جمله نابسامانی‌های عمیق اقتصادی رنج می‌برد و فشارهای معیشتی بر اقشار مختلف مردم ایران به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده است. مشکلات اقتصادی متعدد، از جمله رکود تورمی ناشی از تحریم‌ها، بیکاری، کاهش ارزش پول ملی و در نتیجه کاهش قدرت خرید مردم بخش‌های زیادی از ملت را زیر خط فقر قرار داده است. در این شرایط وضعیت کارگران به ویژه کارگران روزمزد، پیمانکار و پروژه‌ای اسفناک‌تر است.
تحت‌ تأثیر همین شرایط بخش‌های قابل توجهی از این گروه از کارگران پالایشگاهها، پتروشیمی ها و نیروگاه‌های وابسته به صنعت نفت دست از کار کشیده و خواهان بهبود شرایط کار و افزایش دستمزد خود شده‌اند. کارگرانی که از حداقل های زندگی انسانی محروم‌اند، تلاش می کنند تا از طریق این اعتصاب و طرح مطالبات مشروع خود، شرایط را برای تداوم زندگی فراهم کنند.
برخی از مطالبات آنان که تاکنون پاسخ مثبتی هم دریافت نکرده است شامل:
افزایش دستمزد ماهانه در سطح خط فقر (۱۲ میلیون تومان)، تغییر نوبت مرخصی به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی، پرداخت به موقع دستمزدها، کوتاه شدن دست پیمانکاران از صنعت نفت، لغو اخراج کارگران و قوانین برده‌وار مناطق آزاد اقتصادی، پایان دادن به امنیتی‌سازی محیط‌های کار، به رسمیت شناخته شدن حق تشکل‌یابی، برگزاری تجمع و اعتراض کارگران، رعایت استانداردهای بهداشتی، محیط‌زیستی و ایمنی محیط کار و …
مروری بر مطالبات مطرح شده نشان می دهد خواسته‌های کارگران اعتصابی شکل دیگری از مطالباتی است که ما معلمان در دو دهه گذشته به کرات تکرار کرده‌ایم.
لذا کانون صنفی معلمان تهران ضمن اعلام همبستگی با همه اقشار آسیب پذیر، حقوق بگیران و کارگران زحمتکش ایران و اعلام حمایت از مطالبات کارگران معترض صنعت نفت، از حاکمیت می‌خواهد به جای هزینه کردن از منابع متعلق به مردم به نام تامین امنیت، منابع موجود را صرف تامین خواسته‌های مشروع و به حقِ حقوق بگیران و به ویژه کارگران کند، که بالاترین تضمین کننده امنیت برای هر جامعه و نظامی است. ما به عنوان یک تشکل صنفی، که نمایندگی بخش‌هایی از معلمان را برعهده داریم؛ به کارگران معترض اعلام می‌کنیم که همدرد و همراه شما هستیم و مطالبات مادی و معنوی شما، مطالبات ما نیز هست.

کانون صنفی معلمان ایران (تهران)

***********

حمایت کارگران هفت تپه از اعتصاب کارگران صنعت نفت

به همکاران عزیز اعتصابی در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی
کارگران عزیز اعتصابی سلام گرم ما از هفت تپه را بپذیرید. درود بر اتحاد و همت تون. ما در هفت تپه با دل و جان از مطالبات برحق شما عزیزان که حرف دل همه کارگران و مردم زحمتکش کشور است حمایت می کنیم. ما معتقدیم که تنها قدرت واقعی اتحاد کارگران و بمیدان آمدن یکپارچه آنهاست که هر حساب و کتاب دیگری را تحت تاثیر قرار می دهد. باید این اتحاد را از پائین و با اتکا به خرد جمعی تامین کرد. باید این اتحاد را نگهداشت و تقویت کرد و تنها راه اینکار متکی شدن به خرد جمعی و منفعت جمعی کارگران است. هر سیاستی که جمع کارگران را از تلاش برای منافع واحد جدا می کند، قطعا به نتایج مورد نظر نمی رسد.

یک هشدار رفیقانه و دوستانه
همکاران عزیز شما بسیار باتجربه هستید و در صنعتی مثل نفت و گاز همیشه سرمشق کارگران ایران بودید. شوراهای کارگری شما در دوران انقلاب در خاطرات پدران ما هنوز زنده اند. با احترام به این سابقه و شما عزیزان، باید بدانیم که دشمن بیکار نمی نشیند. در درون خود ما همیشه تمایلاتی هستند که چشم شان بیشتر به بالا و کمتر به پائین است. حرف ما اینست که این باید برعکس باشد. یعنی چشم مان اساسا به پائین باشد و در هر موردی که تشخیص می دهیم با تکیه به قدرت در پائین در بالا هم مانور بدهیم. مذاکره یک بخش از مبارزه و اعتصاب است. مذاکره وقتی موفق است که قدرت اعتصاب خود را تحمیل کرده است. مذاکره بدون پشتوانه اما خوره اتحاد می شود و آنرا نابود و ضعیف می کند.
نکته مهم تر عناصری هستند که تحت نام “نظر دیگر” اعتصاب کارگران را تخریب و یا به کج راهه می برند تا شکست دهند و تفرقه ایجاد کنند. این تجربه زیسته ما در هفت تپه است. شورای اسلامی کار، تملق گویان کارفرما و مدیریت ضد کارگر، عناصر امنیتی امثال رضا رخشان که مدافع تداوم خصوصی سازی و ظلم کارفرما به کارگران هستند، عناصری که با زبان کارفرمایان و صاحبان مفتخور صنایع حرف می زنند، امثال اینها را هم می شود میان شما عزیزان مشاهده کرد. آن سیاستی که می خواهد اعتصاب را بدون هیچ دستاوردی تمام کند، آن سیاستی که کارگران را از محل کار دور می کند و از تجمع کارگران وحشت دارد و آنرا “امنیتی شدن اعتصاب” می نامد، اینها هر کسی باشند طرفدار زنگنه و کارفرمایان و مدیران و بالائی ها هستند. اینها از عزیزان کارگر صنعت نفت و گاز نیستند.
مهمترین نقطه قوت شما اینست که زمینه اتحاد کارگر پیمانی و رسمی را مثل یک زنجیر محکم کنید. برای این به خرد جمعی تکیه کنید و هرجا حرف واحد را با اتکا به نیروی جمع اعلام کنید. این راه شکستن همه توطئه ها، راه مقابله با سازش های نابجا، راه تحقق مطالبات و راه گسترش اتحاد کارگری است.
تنها تحفه ای که داریم پیشکش یک دسته ساقه نیشکر سبز به سبزی جان های شیفته شما عزیزان و شعار “کارگر نفت و گاز اتحاد اتحاد” است. پیروزی تان را آرزومندیم. از کارگران سراسر کشور می خواهیم که از خواستهای برحق کارگران نفت و گاز و پتروشیمی، از حق تشکل و اعتصاب و تجمع، از ایجاد شوراهای مستقل کارگری حمایت کنید.

جمعی از کارگران هفت تپه در بخشهای مختلف

۶ تیر ۱۴۰۰

***********

از اعتصاب و همبستگی سراسری کارگران

پروژه‌ای و پیمانکاری‌های صنایع نفت، نیروگاه‌ها و پتروشیمی حمایت می‌کنیم

اعتصاب سراسری، متحد و نیرومند کارگران پروژه ای‌ و پیمانکاری‌ صنایع نفت و پتروشیمی محصول مطالبات و ارادۀ مشترک آنها برای دستیابی به خواست‌هایشان، همچنین به میدان آمدن کارگران رسمی و اعلام پشتیبانی از خواست‌های مشترک همدیگر، همچون سیل خروشانی به راه افتاده و پرتوان ادامه دارد.
این اعتصاب بزرگ کارگری ناشی از شرایط بسیار بد محیط های کار در صنایع نفت و گاز و همچنین حقوق و دستمزد ناچیز می‌باشد که شرایط را برای کارگران پروژه‌ای و پیمانکاری نفت و پتروشیمی در سراسر کشور بسیار غیرقابل تحمل کرده است، در عین حال بیانگر اتحاد و همبستگی این کارگران و نوید بخش اتحاد وسیع‌تر کارگران مزدی در کارخانه‌ها، معادن، کارگاه‌های ساختمانی، حمل و نقل، بندرها، کارکنان بخش‌های مختلف آموزش و بهداشت، کارگران شرکت‌های کشت و صنعت و غیره در دیگر مناطق است. این اتحاد و همبستگی الگوئی برای همۀ کارگران است و در این نبرد طبقاتی، همه کارگران باید از حرکت وسیع، مستقل و ارادۀ راسخ کارگران پروژه‌ای و پیمانکاری درس بگیرند.
بخشی از خواست‌های کارگران شاغل درصنایع نفت و پتروشیمی مربوط به شرایط شغلی ویژۀ آنها و همچنین اعتراض به شرکتهای پیمانکاری ای است که استثمار کارگران را در این صنایع مضاعف کرده اند اما دیگر خواسته های کارگران اعتصابی خواست مشترک همۀ کارگران در سراسر کشور است مانند اینکه حداقل دستمزد نباید از ۱۲ میلیون تومان کمتر باشد، حق ایجاد تشکل های مستقل کارگری، منع اخراج، حق اعتراض و اعتصاب ، پرداخت بموقع مزدها، بهبود شرایط کار و محیط کار، برقراری استانداردهای لازم بهداشتی، ایمنی و غیره، و.

کارگران اعتصابی پروژه‌ای و پیمانکاری‌ صنایع نفت و پتروشیمی!
......... برای مطالعه متن کامل همبستگی با کارگران اعتصابی اینجا کلیک کنید.

***********

۶۱ مرکز کارگری نفت و پتروشیمی و نیروگاهها که در اعتصاب سراسری به سر می‌برند

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب اردوی کار اینجا کلیک کنید.

لیست مراکز اعتصابی به شرح زیر است:
۱ - کارگران پیمانی پتروشیمی گچساران
۲ - پالایشگاه بیدبلند بهبهان فاز۲پیمانکاری شالوده شایان
۳ - عمران صنعت فاز ۱۴
۴ - پتروشیمی بوشهر، اکسیر صنعت فاز ۱۴،
۵ - شرکتهای نفت و گاز پارس جنوبی، میدان گازی
۶ - شرکت سینا صنعت احمدپور در واحد ASU،
۷ - کارگران شرکت پتروشیمی «صدف»
۸ - شرکت نفت خشت و کنار تخته
۹ - پالایشگاه آدیش جنوبی کنگان مخازن کروی و استوانه ای پیمانکاری کرمی و شرکت راژان
۱۰ - شرکت پتروشیمی «جهان پارس»
۱۱ - شرکت ساتراپ صنعت پارس جنوبی
۱۲ - کارگران شرکت سینا پالایش قشم
۱۳ - شرکت توانمند فاز ۲۲و ۲۴
۱۴ - کارگران اورهال پالایشگاه نفت تهران
۱۵ - فرجود در سایت 1 بوشهر
۱۶ - کارگران پالایشگاه آدیش جنوبی
۱۷ - پارس فنل کار و کلیه نیروهای پتروشیمی پارس فنل شرکت سینا صنعت در عسلویه
۱۸ - سایت ۱پتروشیمی بوشهر پیمانکاری صمصام صنعت
۱۹ - کارگران پالایشگاه تندگویان
۲۰ - کارگران پتروشیمی دنا
۲۱ - کارگران شرکت جهان پارس
۲۲ - کارگران پیمانی شرکت پایندان در فاز ۱۴ عسلویه
۲۳ - کارگران فاز ۱۳شرکت لیدوما
۲۴ - کارگران فاز ۱۳ (فاز اختر) پارس جنوبی
۲۵ - کارگران جوشکار مخازن کروی پتروشیمی بوشهر
۲۶ - ماشین سازی اراک
۲۷ - پروژه ای شرکت فراب در نیروگاه بیدخون
۲۸ - تمامی کارگران رسمی و غیر رسمی فازهای ۱۱، ۱۲، ۱۳ و ۱۴ و کارگران پیمانی باقی فازهای ۲۴ گانه عسلویه
۲۹- پالایشگاه آبادن ۱ تیر ۱۴۰۰
۳۰ -کارگران فاز ۱۳ کنگان
۳۱- کارگران پالایشگاه بیدخون
۳۲-کارگران پروژه‌ای شرکت ای‌جی‌سی پالایشگاه آبادان
۳۳ - کارگران پیمان‌کاری حاجی پور
۳۴ - کارگران شرکت مخازن نفت قشم
۳۵ - عملیات دریایی شرکت پایانه‌های نفتی ایران، خارک
۳۶ - سیمان سپاهان اصفهان زیر مجموعه هلدینگ،
۳۷ - شرکت ای جی سی شاغل، پالایشگاه آبادان فاز ۲
۳۸ - شرکت برق و ‌ابزار دقیق ILD واقع در سایت بندر تنبک
۳۹ - کیهان پارس
۴۰- شرکت سازه پاد
۴۱ -اعتصاب کارگران رسمی نفت در پالایشگاه آبادان
۴۲ - شرکت تهران جنوب واقع در بندر ماهشهر
۴۳ - شرکت پتروساز شاغل در شرکت نفت بندرعباس
۴۴ - شرکت مبین صنعت شاغل در پتروپالایش آدیش
۴۵ - شرکت راژان شاغل در پالایشگاه آدیش
۴۶ - کارکنان نیروگاه رامین در شهر اهواز
۴۷ - پتروشیمی دماوند
۴۸ - پتروشیمی دنا
۴۹ - شرکت دی پلیمر در صنایع پتروشیمی‌های عسلویه،
۵۰ - کارگران پیمانکاری فولاد بوتیا در کرمان
۵۱ - کارگران پیمانی شرکت سازه فرافن قشم
۵۲ - کارگران پروژه‌ای بید بلند ۲ ماهشهر
۵۳- اعتصاب کارگران اورهال ۱۵ و ۱۶

۵۴- اعتصاب کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم
۵۵- اعتصاب کارگران شرکت دریا ساحل جفیر
۵۶- اعتصاب کارگران رادیوگراف نیروگاه بیدخون
۵۷- اعتصاب کارگران تلمبه خانه شماره ۵ بندرعباس
۵۸- اعتصاب کارگران پیمانکاری زلال پالایشگاه اصفهان
۵۹- اعتصاب بخش‌های دیگری از کارگران پیمانکاری جهان پارس ایلام
۶۰- اعتصاب کارگران شرکت پیشرو صنعت در پتروپالایش آدیش
۶۱- اعتصاب کارگران شرکت ODCC پالایشگاه نفت اصفهان

***********

موج جدید پیوستن نفتگران پالایشگاههای کشور به اعتصاب سراسری (کمپین ۱۴۰۰)

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب گروه اتحاد بازنشستگان اینجا کلیک کنید.

یک به یک، پالایشگاه به پالایشگاه به هم می‌پیوندند
هر روز که پیش می‌رود اعتصاب فراگیرتر می‌شود. حالا کارگران شرکت‌های دیگر نیز به خیل عظیم همکاران اعتصاب کننده‌ی خود پیوستند:
🔸 کارگران پیمانی پتروشیمی بیدبلند ۲ ماهشهر
🔸 کارگران پیمانی شرکت دی‌پلیمر پتروشیمی‌های عسلویه
🔸 کارگران پیمانی شرکت فولاد بوتیا در کرمان
🔸 کارگران کنسرسیوم پالایشگاه بیدبلند بهبهان
🔸 کارگران پیمانی (پروژه‌ای) شرکت سازه جهان پارس
🔸 کارگران شرکت آبسان پالایش پالایشگاه اصفهان
🔸 کارگران پیمانی شرکت سازه فرافن قشم

***********

جمع آوری امضاء در حمایت از اسماعیل گرامی، کارگر بازنشسته‌ی زندانی

اسماعیل گرامی، فعال بازنشسته زندانی را بی قید و شرط آزاد کنید

نزدیک به یک سال است که بازنشستگان برای دستیابی به مطالبات برحق خود، از جمله همسان‌سازی حقوق‌ها، سلسله تجمعاتی مسالمت‌آمیز را برگزار کرده‌اند. با این حال، طبق روال همیشگی، نهادهای امنیتی با بازداشت، احضار و پرونده‌سازی تلاش کرده‌اند تا مانع از برگزاری این تجمعات و حق خواهی و مطالبه گری بازنشستگان شوند.
اسماعیل گرامی یکی از بازنشستگانی است که در کنار دیگر همتایان خود خواهان احقاق حقوق بازنشستگان بوده و ۱۴ فروردین‌ماه توسط اطلاعات سپاه در خانه‌اش بازداشت شد. او به مدت ۴ روز مورد بازجویی اطلاعات سپاه قرار گرفت و پس از آن به زندان تهران بزرگ منتقل شد. این فعال بازنشسته پس از دو ماه بازداشت به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی وشرکت در تجمعات قانونی اعتراضی بازنشستگان به ۶ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و حدود دو میلیون تومان جریمه‌ی نقدی محکوم شد که درصورت تأیید در دادگاه تجدید نظر ۴ سال آن قابل اجرا خواهد بود. همه‌ی این بی‌عدالتی‌ها در حالی است که وی در این مدت بازداشت از حقوق قانونی خود بی‌بهره بوده و دادگاه وی بدون دسترسی به وکیل برگزار شده است.
ما امضاکنندگان این نامه با محکوم‌ نمودن روند غیرقانونی بازداشت و دادگاه اسماعیل گرامی، خواهان آزادی بی‌قیدوشرط ایشان و تمامی بازنشستگان بازداشت‌شده هستیم.
با کلیک در لینک زیر متن را امضاء و از آزادی بی‌قید و شرط اسماعیل گرامی، کارگر بازنشسته زندانی حمایت کنید. اینجا کلیک کنید.

***********

اعلام حمایت فدراسیون بین‌المللی پتروشیمی اینداستریال از کارگران اعتصابی نفت در ایران

فدراسیون جهانی پتروشیمی در رابطه با کارگران اعتصابی در پارس جنوبی و تهران و سایر نقاط ایران اطلاعیه‌ای صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است که “در ایران موج اعتصابات که بیش از هزاران کارگر نفت و‌ پتروشیمی را شامل میشود بار گذشته از مرداد ماه سال قبل آغاز شد و کارفرما را وادار به افزایش دستمزد و بهبود شرایط زندگی آنها کرد.”
کمال اوزکان مشاور دبیرکل این کنفدراسیون در این اطلاعیه ضمن حمایت از خواست تغییر نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی اعلام کرده که “برادران ایرانی ما یکبار دیگر نشان دادند که در مقابله با سرکوب چه شجاعتی دارند و با عمل دسته جمعی خود، از خود و مطالباتشان دفاع میکنند تا شرایط کار و زندگی‌شان بهتر گردد.”
این کنفدراسیون در انتها به کارگران اعتصابی درود میفرستد و اعلام میدارد “در کنار کارگران ایران و با همبستگی بیشتر برای تحقق خواست و مطالباتشان مبارزه میکند.”

***********

از اعتصابات گسترده سراسری کارگران شرکت نفت حمایت می کنیم.

بنابر فرخوان‌های کارگران غیررسمی شرکت نفت و پتروشیمی دامنه اعتصابات کارگران وسیعتر شده است و بصورت اعتصابات سراسری در جریان است.
سالهاست کارگران زحمتکش اعتراضات خود را مبنی بر کمی دستمزد که معیشت خانواده های آنها را در این شرایط بد اقتصادی با بحران روبرو ساخته است، بصورت مسالمت آمیز و به دور از خشونت در قالب تجمع، تحصن و ارائه طومارهای نارضایتی به گوش مقامات و حاکمیت رسانده‌اند، اما کارگران هیچگاه با پاسخ مناسب روبرو نشده‌اند و به جای توجه به وضعیت معیشتی آنان متاسفانه بارها مورد سرکوب قرار گرفته اند، اخیرا کارگران ستمدیده که امیدی به امنیت شغلی خود ندارند در کمپینی تحت عنوان #بیست_ده (۱۰ - ۲۰) اقدام به اعتصاب سراسری نموده‌اند.
آنچه امروز کارگران غیررسمی شرکت نفت را ناگزیر به اعتصاب سراسری و گسترده نموده است، پایین بودن سطح دستمزدها، عدم امنیت شغلی پایدار، عدم آموزش رایگان برای فرزندان و کودکان، نبود خدمات بهداشتی مناسب و رایگان، افزایش لحظه ای قیمت نیازمندیها، بی بهره بودن از پوشش های بیمه ای کارآمد و زندگی زیر خط فقر می باشد. آنها خواهان ده روز مرخصی پس از بیست روز کار طاقت‌فرسا هستند حقی که از آنها گرفته شده‌است.
در همین راستا کارگران رسمی شرکت نفت نیز ضمن حمایت از خواسته های مشترک همه کارگران اعلام کرده‌اند در صورت عدم پاسخ مناسب به مطالباتشان در روزهای آتی به جمع کارگران اعتصابی خواهند پیوست.
وضعیت امروز کارگران و تمام زحمتکشان نتیجه اعمال سیاست‌های ارزان‌سازی نیروی‌کار و خصوصی‌سازی است که در آن شرکت‌های پیمانکاری بیشترین سود را می‌برند و فقر و فلاکت را به اکثریت جامعه تحمیل می‌کنند سیاست‌هایی که فراتر از کارگران کارخانه‌ها، تبعیض و ستم بر نیروهای کار آموزشی و درمانی و حوزه خدمات را تحمیل نموده‌ است.
ما جمعی از جامعه بزرگ معلمان شاغل و بازنشسته حمایت قاطعانه خود را از اعتصابات سراسری کارگران شرکت نفت و پتروشیمی اعلام می‌کنیم.
بهره مندی از دستمزد مناسب، معیشت مناسب، آموزش رایگان و باکیفیت کودکان، فراهم نمودن امکانات بهداشتی مناسب در محیط کار و مطالبات #کمپین_بیست_ده که جزئیات آن در کمپین از سوی کارگران مشخص شده را حق مسلم کارگران معترض میدانیم و باور داریم دفاع از حقوق قانونی و انسانی کارگران شریف و زحمتکش یک وظیفه عمومی است و به تمام اقشار اجتماعی برای همبستگی و حمایت از کارگران فراخوان می‌دهیم بی‌شک راه موفقیت و پیروزی در اتحاد و همبستگی جمعی است.

جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته کشور

سوم تیرماه هزار و چهارصد

***********

بیانیه در باره آغاز دوباره‌ی اعتصابات سراسری کارگران نفت و پتروشیمی

موج جدید و گسترده مطالبات کارگران شرکتهای پیمانکاری در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی یکبار دیگر صحنه اقتصاد و سیاست ایران را تحت الشعاع قرار داده است. کارگران پالایشگاه‌‌ها، پتروشیمی‌ها، نیروگا‌ه‌‌ها و سکوهای نفتی در ایران ، یکی پس از دیگری و در همبستگی با هم دست از کار می‌کشند تا به خواسته‌های خود برسند.
بیش از دو دهه از فرایند استثمارشدید در حوزه اقتصاد اصلی و پایه ایران یعنی نفت و گاز و پتروشیمی میگذرد تا جاییکه زندگی معیشتی و اجتماعی کارگران قراردادی این حوزه مهم را غیرقابل تحمل کرده است.
از اواسط دهه ٧۰ سیاست بازار آزاد با رویکرد برون سپاری فعالیتهائی که تا آن زمان به ثبات نسبی و امنیت شغلی معروف و شهره بودند ، زندگی و موقعیت کارگران را به نابودی کشانده است. شرکتهای رنگارنگ از پیمانکاران ریز و درشت که با ولع بسیاری با تحمیل بیشترین درجه استثمار و بالاترین نرخ سود و بهره وری به بهشت برینی دست پیدا کردند. رانت و رابطه و باند و رشوه به حوزه فعالیتهای نفت و گاز و پتروشیمی سرازیر شد و خانواده های کارگری ، دستخوش تلاطمات ناشی از بی ثباتی ، پراکندگی و بیقدرتی شدند.
این سیاست کلان حکومتی در دوران پسا سرکوب دهه ٦۰ ، موسوم به دوران سازندگی بر بستر فقدان تشکلات مستقل کارگران ، دوران ویرانی و فلاکتی بیسابقه از بهره کشی و محرومیت و تبعیض را بر بخش مهمی از طبقه کارگر تحمیل کرده و با تدوین قوانین من درآوردی "ویژه اقتصادی" خارج از شمولیت قانون حداقلی کار، و با پشتوانه آشکار نیروهای امنیتی- قضائی، شرایطی از بیحقوقی ، تبعیض عمیق با همکاران رسمی و بی قدرتی محض را به این بخش از کارگران تحمیل کردند.
از اوائل دهه ٩۰ در مناطق جنوبی کشور ، کارگران شرکت های پیمانکاری (با ماهیت مشاغل دائم و غیر پروژه ای) و عمدتا" در حوزه عملیات تعمیر و نگهداری ، علیه تبعیض و علیه شرکت های واسطه پیمانکاری ، مبارزات گسترده و متحدانه ای برای لغو این شرکت ها و عقد قرارداد مستقیم با مراکز وزارت نفت را آغاز کردند تا بالاخره در مقیاس بزرگی موفق شدند با کارفرمایان اصلی وزارت نفت قرارداد مستقیم منعقد و به زندگی معیشتی خود ثبات بهتری بدهند. این یک پیروزی بزرگ در آن دوران بود.
ویژه گی کنونی مطالبات سراسری کارگران شرکتهای پیمانکاری تحت عنوان کمپین اعتراضی ۱۴۰۰ که تا کنون بیش از ۴۰ مرکز نفتی و موسسات وابسته به این وزارتخانه را در بر گرفته ، این ست که بر متن یک فشار معیشتی عمومی ، بحران بیکاری ، فساد اقتصادی و بی پناهی سلامت مردم در مقابل ویروس کرونا و نارضایتی اجتماعی بیسابقه ای که جامعه را به مرز تعیین تکلیف کشانده ، صورت گرفته و فضای اقتصادی-سیاسی را تحت تاثیر قرارداده است.
محورهای اصلی مطالبات در کمپین ۱۴۰۰: افزایش دستمزد مطابق با هزینه های واقعی زندگی ، لغو قراردادهای موقت، حذف شرکت‌های پیمانکاری و عقد قراردادهای دائم ، رفع تبعیض با همکاران رسمی ، برقراری روزهای کار / استراحت (۲۰ روزکار، ۱۰ روزاستراحت درماه در شرکتهای پروژه ای) ، دریافت بموقع حقوق و مزایا بدون تاخیر، و حق ایجاد تشکل های مستقل کارگری است.
شورای بازنشستگان ایران از خواسته ها و مطالبات بحق و انباشته شده کارگران نفت و گاز و پتروشیمی و موسسات وابسته قویا" حمایت کرده و به صف همبستگی متحدانه کارگری میپیوندد.
#مطالبا_کارگری
#همبستگی_سراسری

شورای بازنشستگان ایران

***********

افشین شمس: آیا تا به حال از کمپین ۲۰ - ۱۰ چیزی شنیده اید؟

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب گروه اتحاد بازنشستگان اینجا کلیک کنید.
کمپین ۲۰ - ۱۰ کمپینی سراسری در جنوب کشور، در منطقه ی «عسلویه» و در تمام پروژهای پیمانکاری است که مبارزه ی عظیمی را شکل داده است.
در کار پروژه ای در مناطق دورافتاده همیشه رسم بر آن بود تا کارگر ۱۴ روز کار کند و ۷ روز استراحت داشته باشد؛ و یا ۳۰ روز کار کند و ۱۰ روز استراحت داشته و به خانه برود‌.
اما چند سال است این سیستم کار، توسط پیمانکاران مستقر در عسلویه از بین رفته. کارگران این مناطق بیش از ۳ الی ۵ ماه است که هر روز از صبح تا عصر کار می کنند، بدون آن که حقوقی بگیرند و یا به مرخصی بروند. این روند، بسیاری از کارگران و تکنسین ها را دچار مشکل روحی و روانی، خستگی مفرط کرده و بعضن برای تسکین خود، به مواد مخدر روی می آورند.
کمپین ۲۰ - ۱۰ خواستار پایان دادن به این وضعیت دهشتناک و برقراری ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی و استراحت است. اعتصاب و مبارزه ی امروز مناطق جنوبی و کارگران پروژه ای بر همین محور است. دستمزدهای عقب افتاده و اضافه کاری ها باید پرداخت شود و وضعیت کارگران که عمدتن مهاجر هستند، بهبود یابد.

***********

حرکتی شرافتمندانه از اتحاد و حمایت کارگری:

اعتصاب ۴ نفره به احترام بچه های پایپینگ «کمپین ۱۴۰۰» پالایشگاه بیدبلند خوزستان!
در تداوم موج جدید پیوستن نفتگران پالایشگاههای کشور به اعتصاب سراسری (کمپین ۱۴۰۰):
«چهارنفریم ولی به احترام بچه ها تعطیل کردیم بچه های گروه پایپینگ شرکت نقش جهان،بیدبلند»!/اتحاد بازنشستگان

***********

اعتصاب کارگران شرکت کیهان پارس و تجمع اعتراضی کارگران سیم‌بان خط گرم

تجمع اعتراضی کارگران سیم‌بان خط گرم در شرکت توزیع برق تهران
تجمع کنندگان خواستار مستقیم شدن قراردادهای کار و حذف پیمانکاران تامین نیرو شدند.
حدود دو هزار کارگر در شرکت توزیع برق کشور به عنوان سیم‌بان خطوط گرم و سرد زیر نظر پیمانکاران مختلف مشغول کار هستند که از این تعداد نیمی از آنها در خط گرم فعالیت دارند که در تمامی این سال‌ها بخشی از مطالبات مزدی آنها توسط پیمانکاران پرداخت نشده است.
به گفته کارگران پیمانکار تامین نیرو در مقام کارفرما به هیچ‌یک از تعهدات مزدی خود در قبال کارگران سیم‌بان خط گرم عمل نکرده و کارگران از حداقل‌های مزدی و امنیت جانی

اعتصاب کارگران شرکت کیهان پارس شاغل در پالایشگاه اصفهان
روز چهارشنبه دوم تیرماه کارگران شرکت کیهان پارس با پیمانکاری فریدون لیموچی شاغل در پالایشگاه اصفهان به اعتصاب سراسری کارگران نفت پیوستند. کارگران بخش‌های دیگر پالایشگاه اصفهان نیز اعلام کرده‌اند که در روزهای آتی دست از کار میکشند.

تجمع اعتراضی کارکنان رسمی نفت پالایشگاه آبادان
امروز چهارشنبه دوم تیرماه کارکنان رسمی پالایشگاه آبادان، ، در اعتراض به نحوه افزایشات و دریافت مالیات مضاعف مقابل درب ورودی پالایشگاه دست به تجمع اعتراضی زدند.
با توجه به حکم صادره دیوان در سال گذشته ، کارکنان پالایشگاه آبادان علاوه بر کاهشات ۱۴۰۰ ملزم به پرداخت ماهانه ۲ ردیف مالیات شده اند که باعث شده است عملا دریافتی اکثر این کارکنان منفی شود.
کارگران شرکت تهران جنوب نیز امروز چهارشنبه ۲ تیر در ماهشهر به اعتصابات همکاران خود در سراسر کشور پیوستند.

***********

فراخوان صنفی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی

با توجه به تمام شدن انتخابات ریاست جمهوری در پی دنبال کردن مطالبه گری ما بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در مورخه سیزدهم تیرماه سال ۴۰۰/۰۴/۱۳ ساعت ده و نیم صبح ۱۰/۳۰ جلوی تامین اجتماعی سراسر کشور گرد همایی صنفی برگزار خواهیم نمود.
خواسته های برحق بازنشستگان:
۱- رسیدن به حق و حقوق قانونی از کار افتادگان و بازماندگان و حداقل بگیران و میانه بگیران رو به پایین مزایای حقوق جز متناسب سازی حقوق نیست که برای ما مزایای حقوق بجای متناسب سازی مرحله دوم بجای متناسب سازی قرار گرفته است.
۲- مشخص کردن بیست و پنج درصد الباقی هفتاد و پنج درصد از صد درصد متناسب سازی حقوق.
۳- برگشت دادن از کار افتادگان و بازماندگان همانند قبل در گروه حداقل بگیران برابر با ماده ۱۱۱تامین اجتماعی
۴- درنظر گرفتن حق عائله مندی برای خانم‌ها بازنشسته و از کار افتادگان و کسانی که بدلیلی همسر طلاق دادند و یا فوت کرده.
۵- درنطر گرفتن حق منطقه جنگی برای بازنشستگان تامین اجتماعی همانند بازنشستگان کشوری و لشکری
۶- پرداخت ماتفاوت فروردین ماه
همه دوستان بازنشسته و مستمری بگیر و از کار افتادگان و بازماندگان همراه با خانواده با حضور خود ما را یاری کنید.

شورای بازنشستگان ایران

***********

گسترش «کمپین ۱۴۰۰» کارگران پروژه ای: پیوستن کارگران سایر شرکتها به اعتصاب!

امروز کارگران شاغل در سایر پالایشگاه ها از جمله شرکت تهران جنوب ماهشهر شرکت پتونیا از فاز ۲۲ ۲۴ فاز دو پالایشگاه آبادان (شرکت سکاف شرکت اریادژ وشرکت اکسیر) هم تعطیل کردند و به اعتصابات سراسری همکاران خود پیوستند./ گروه اتحاد بازنشستگان

***********

واکنش مسئولین پالایشگاه تهران به اعتصاب کارگران: اخراج ۷۰۰ کارگر!

مسئولین پالایشگاه تهران در واکنش به اعتصاب کارگران بخش "اورهال" این پالایشگاه، فرم‌های تسویه‌ای را برای قطع همکاری و اخراج این کارگران بین آنها توزیع کرده‌اند. کارگران این پالایشگاه خواستار افزایش حقوق و برآورده شدن برخی دیگر از مطالبات خود بودند.
کارفرمای پالایشگاه با این کار قصد دارد تا کارگران را وادار به پایان اعتصاب نماید. اما کارگران اعتصابی با اتحاد خود می‌توانند به خواسته ‌‌و مطالبات خود تحقق بخشند.

«از ما حمایت کنید»
استفاده از حربه اخراج در مقابل ۷۰۰ کارگر اعتصابی پالایشگاه تهران! سه شنبه ۱ تیرماه ۱۴۰۰ ⁣
کارگران پالایشگاه تهران در اعتراض به حقوق های حداقلی و پایین خود دست به اعتصاب زدند⁣: در جواب اعتراض به حق ما جواب مسولین: اخراج!! «برگه اخراج در دست ۷۰۰ کارگر پالایشگاه تهران»⁣/گروه اتحاد بازنشستگان:

***********

آغاز دوباره‌ی اعتصابات سراسری کارگران نفت

کارگران پالایشگاه‌‌ها، پتروشیمی‌ها، نیروگا‌ه‌‌ها و سکوهای نفتی یکی پس از دیگری و در همبستگی با هم دست کار می‌کشند تا به خواسته‌های خود برسند.
کارگران شرکت‌ها زیر از شرکت‌های تابعه‌ی پارس جنوبی، در میدان گازی پارس جنوبی دست به اعتصاب زده‌اند:
کارگران شرکت پتروشیمی «عمران صنعت» میدان گازی پارس جنوبی
کارگران شرکت پتروشیمی «صدف»
کارگران شرکت پتروشیمی «جهان پارس»
کارگران شرکت پایندان
کارگران شرکت ساتراپ صنعت
کارگران شرکت سینا پالایش قشم
کارگران شرکت لیدوما
کارگران پالایشگاه‌ها و شرکت‌های دیگری که آنها نیز دست از کار کشیده‌اند و به اعتصابات سراسری پیوسته‌اند:
کارگران اورهال پالایشگاه نفت تهران
کارگران پالایشگاه آدیش جنوبی
کارگران شرکت ماشین‌سازی اراک
کارگران پالایشگاه تندگویان
کارگران پتروشیمی دنا
کارگران شرکت جهان پارس
کارگران پالایشگاه بیدبلند بهبهان
کارگران فاز ۱۳ (فاز اختر) پارس جنوبی
کارگران فاز ۱۳ کنگان
کارگران پالایشگاه بیدخون
کارگران پروژه‌ای شرکت ای‌جی‌سی پالایشگاه آبادان
کارگران پیمان‌کاری حاجی پور
کارگران شرکت مخازن نفت قشم
کارگران پتروشیمی بوشهر
کارگران پتروشیمی گچساران
کارگران شرکت اکسیر صنعت
کارگران شرکت ریتون
کارگران عملیات دریایی شرکت پایانه‌های نفتی ایران، خارک

***********

اردوی کار: اعتراض و اعتصاب در مناطق نفت و گاز

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ های و مطالب اردوی کار اینجا کلیک کنید. اعتصاب کارگران شرکت لیدوما در باز ۱۳ عسلویه
روز دوشنبه ۳۱ خردادماه کارگران شرکت لیدوما واقع در فاز ۱۳ پارس جنوبی نیز به اعتصاب سراسری کارگران پیمانی نفت پیوستند.
کارگران پیمانی پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه ها با خواست افزایش دستمزد و تغییر نوبت مرخصی دست به اعتصاب سراسری زده‌اند.

اعتصاب کارگران پروژه‌ای شرکت ای جی سی شاغل در پالایشگاه آبادان در فاز ۲
امروز یکم تیر کارگران پروژه‌ای شرکت ای جی سی شاغل در پالایشگاه آبادان در باز ۲ با تحویل ابزار کار دست به اعتصاب زده و محل کار را ترک کردند.
کارگران پیمانی پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه ها با خواست افزایش دستمزد و تغییر نوبت مرخصی دست به اعتصاب سراسری زده‌اند.

حمایت کارکنان سکوی گازی SPD17B از همکاران خود در شرکت پایانه های نفتی منطقه خارک
روز جمعه و شنبه کارکنان رسمی عملیاتی نفت در شرکت پایانه های نفتی منطقه خارک دست به اعتصاب زده و از تحویل و پهلوگیری کشتی هایی که قصد بارگیری نفت خام داشتند خودداری کردند.
اعتصاب اخطاری این کارکنان در اعتراض به عدم اصلاح افزایشات عمومی حقوق و عدم بارگذاری استیت در حقوق خردادماه صورت گرفت.
کارکنان سکوی گازی SPD17B نیز با تجمع در این سکو و با در دست داشتن کاغذ نوشته‌های از اعتصاب همکاران خود در شرکت پایانه‌ها حمایت کردند.

اعتصاب کارگران پیمانی و پروژه‌ای فاز ۱۳ کنگان
امروز یکم تیر کارگران پیمانی در فاز ۱۳ کنگان و نیروهای پالایشگاه آدیش جنوبی، مخازن کروی و استوانه‌ای پیمانکاری کرمی و شرکت راژان با تحویل ابزار کار دست به اعتصاب زده و محل کار را ترک کردند.
کارگران پیمانی پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه ها با خواست افزایش دستمزد و تغییر نوبت مرخصی دست به اعتصاب سراسری زده‌اند.