فشار مضاعف بر زندانیان وکیلآباد مشهد
گزارشهایی از افزایش فشار بر زندانیان، بهویژه زندانیان سیاسی، در زندان وکیلآباد مشهد منتشر شده است.
این گزارشها حاکی از شرایط نامناسب و غیرانسانی حاکم بر بندهای این زندان، کمبود شدید امکانات اولیه و نقض گسترده حقوق بشر زندانیان است.
در حال حاضر حدود ۱۳۰ زندانی سیاسی در بند ۷ زندان وکیلآباد نگهداری میشوند. این تعداد شامل ۷ فعال سیاسی و ۱۲۳ نفر از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ است.
مسئولان زندان با اعمال فشار و تهدید به تبعید و تشدید مجازات،مانع شنیده شدن صدای آنها میشوند.
وضعیت بندهای زندان وکیلآباد نیز به شدت نامناسب توصیف شده است. کمبود تخت، خرابی و فرسودگی تجهیزات، فقدان بهداشت و نامطبوع بودن آب شرب و غذا از جمله مشکلاتی هستند که زندانیان با آن دست به گریبان هستند.
علاوه بر این، کمبود شدید امکانات اولیه بهداشتی و درمانی در این زندان، سلامت زندانیان را به خطر انداخته است. بسیاری از زندانیان به دلیل عدم دسترسی به مراقبتهای پزشکی مناسب، از بیماریهای مختلف رنج میبرند.
************
پیوستن زندانهای "طبس" و "خورین ورامین" به کارزار
"سهشنبههای نه به اعدام"؛ گسترش کارزار به ۲۷ زندان در چهل و هفتمین هفته
چنانکه شاهد هستیم در ماههای اخیر آمار اعدامها به اوج خود رسیده و حکومت جنایتکارانه از هر فرصت استفاده میکند که جان انسانها را بگیرد.
در پی سقوط حکومت خاندان جنایتکار اسد در سوریه، کارخانه مواد مخدر که وابسته به "حکومت ولایت فقیه" بود کشف شده است که دهها تُن مواد مخدر را در آنجا انبار و به نقاط مختلف جهان پخش میکردند. این در حالی است که روزانه شاهد اعدام زندانیانی به اتهام نگهداری چند گرم مواد مخدر در ایران هستیم.
به طوری که از سهشنبه گذشته تا کنون دست کم ۴۰ تن اعدام شدهاند که تعدادی از آنها به اتهام مواد مخدر به دار آویخته شدهاند.
مردم مظلوم سیستان و بلوچستان که در محرومیت گسترده و تحت ستم مضاعف قرار دارند، در این هفته دستکم ۱۰ تن از اعدام شدهها شامل هموطنان در این استان بوده است.
در ادامه این سرکوبها در چند روز گذشته یک زندانی به نام محمدامین مهدوی شایسته که در دادگاه بدوی در روند دادرسی مبهم و ناعادلانه به اتهام جاسوسی محکوم به اعدام شده، به زندان قزلحصار منتقل و خطر تایید حکم و اجرای حکم اعدام برای او وجود دارد.
یک زندانی سیاسی نیز در زندان قزلحصار به نام سامان محمدی خیاره که از ۱۵ سال پیش ظالمانه در زندان است و به اعدام محکوم شده، در قزلحصار به انفرادی منتقل شده که بیم آن میرود حکمش اجرا گردد.
در چند روز گذشته تعدادی از زندانیان در زندان طبس در استان خراسان جنوبی و تعدادی از زندانیان در زندان خورین ورامین در نامههای جداگانه اعلام کردند در اعتراض به افزایش آمار اعدامها به کارزار "سهشنبههای نه به اعدام" میپیوندند و سهشنبه هر هفته در اعتصاب غذا خواهند بود. به این ترتیب تعداد زندانهای شرکت کننده در هفته چهل و هفتم در این کارزار به ۲۷ زندان رسیدهاست.
کارزار "سهشنبه های نه به اعدام" با هشدار جدی نسبت به جان زندانیان محکوم به اعدام، مجددا اعلام میکند که این کارزار برای مقابله با احکام اعدام تشکیل شدهاست و چنانکه این حکومت برای بقای خود دست به اعدام میزند، بنابراین بسیار ضروری است که با هر شکل ممکن باید مقابل این عمل ضد انسانی ایستادگی کرد و صدای زندانیان محکوم به اعدام و خانوادههای آنها را به گوش همگان رساند.
فعالان این کارزار همچنین از عموم هموطنان میخواهند با ابتکار عمل مقاومت در برابر ماشین اعدام و سرکوبِ این حکومت استبدادی، زندانیان زیر حکم اعدام را یاری داده و مطمئن باشند روز بیداری عمومی برای برچیدن چوبههای دار در ایران نزدیک است.
اعضای کارزار "سهشنبههای نه به اعدام" سهشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ در هفته چهل و هفتم در ۲۷ زندان مختلف زیر در اعتصاب غذا خواهند بود:
زندان اوین (بند زنان ،بند ۴و ۸)، زندان قزلحصار(واحد ۳و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان اراک، زندان خرم آباد، زندان اسد آباد اصفهان، زندان دستگرد اصفهان، زندان شیبان اهواز، زندان نظام شیراز، زندان بم، زندان کهنوج، زندان مشهد، زندان قائمشهر، زندان رشت (بند مردان و زنان )، زندان اردبیل، زندان تبریز ، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان، زندان کامیاران، زندان طبس و زندان خورین ورامین
سهشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳
کارزار سهشنبههای نه به اعدام
************
زینب جلالیان، زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد،
کماکان از حق دسترسی به خدمات پزشکی و ملاقات با خانواده محروم است
این زندانی سیاسی علیرغم شرایط نامساعد جسمانی و ابتلا به بیماریهای گوارشی، کلیوی و چشمی همچنان از رسیدگی به خدمات پزشکی و درمان تخصصی محروم است.
بر اساس گزارشات منتشره نیز، مسئولان زندان «از دادن نتیجه آزمایش و عکس برداری که زینب پیشتر انجام داده بود، امتناع میکنند و در حال حاضر درمان وی قطع شده است.»!
وی همچنین از اوایل مهرماه سال جاری تاکنون، به دستور وزارت اطلاعات از ملاقات با خانواده محروم است.
زینب جلالیان در سال ۱۳۸۶ بازداشت شد. وی را به اتهام خروج غیر قانونی از کشور در سال ۱۳۸۸به یک سال حبس تعزیری و به اتهام «محاربه از طریق عضویت در گروههای مخالف نظام» به اعدام محکوم کردند؛ حکم اعدام زینب جلالیان در دادگاه تجدیدنظر و دیوان عالی ایران تایید اما با یک درجه تخفیف، به حبس ابد تغییر یافت.
زینب جلالیان بارها اعلام کرده بود که در زمان بازداشت به شیوههایی چون شلاق زدن به کف پا، مشت به شکم، کوبیدن سر به دیوار و تهدید به تجاوز، مورد آزار و شکنجه قرار گرفته است.
************
آتنا فرقدانی از زندان اوین آزاد شد
با پایان دوران محکومیت؛ آتنا فرقدانی از زندان اوین آزاد شد
روز گذشته سه شنبه ۲۰ آذرماه، آتنا فرقدانی، کارتونیست و فعال مدنی با پایان دوران محکومیت خود از زندان اوین آزاد شد.
************
حکم اعدام مجاهد کورکور در دیوان عالی کشور نقض شد
حکم اعدام عباس (مجاهد) کورکور (کورکوری)، زندانی محبوس در زندان شیبان اهواز، توسط دیوان عالی کشور نقض و پرونده وی برای رسیدگی مجدد به شعبه همعرض ارجاع داده شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم اعدام عباس (مجاهد) کورکور (کورکوری) نقض شد.
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، حکم اعدام آقای کورکور توسط دیوان عالی کشور نقض و پرونده وی برای رسیدگی مجدد به یکی از شعب همعرض ارجاع شد.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی ضمن تأیید این خبر به هرانا گفت: “وکلای مجاهد کورکور پیشتر به طور جداگانه اقدام به ثبت درخواست اعاده دادرسی و اعمال ماده ۴۷۷ کردند. پس از پذیرش این درخواستها، پرونده در دیوان عالی کشور مجدداً بررسی شد. در نهایت حکم اعدام وی نقض شده است."
************
همزمان با روز جهانی حقوق بشر کارزار"سهشنبههای نه به اعدام" در چهل و ششمین هفته ادامه دارد
«۱۰دسامبر۱۹۴۸ بعد از سالها نقض حقوق بشر در جهان به دست حکومتهای خودکامه و دیکتاتور، سازمان ملل این روز را روز جهانی حقوق بشر نام گذاری کرد و چارچوبی در جهت جلوگیری از نقض حقوق بشر طرح و به ثبت رساند؛ تا شاید بتوان جلوی نقض حقوق انسانها را گرفت.
اکنون بعد از ۷۶ سال از این واقعه همچنان شاهد نقض حقوق بشر در جهان بهویژه در ایران به طور آشکار هستیم، علاوه بر تمام سرکوبهای اعتراضات شهروندان و کشتار مردم به جان آمده و دهها و صدهها انسان که دچار ناپدیدسازی قهری شدند، بیش از ۱۰۰هزار تن در دوران چهل و پنج سالهی این حکومت فقط اعدام شدهاند؛ که تنها در یک مورد در ۲۰ روز گذشته تا کنون ۷۵ تن اعدام شدهاند و در کمتر از ۹ ماه سال۱۴۰۳، ۷۷۰ تن حلقآویز گردیدهاند؛ و به جرأت میتوان گفت حکومت ولایت فقیه رکوردار نقض فاحش حقوق بشر در جهان است.
همزمانی روز جهانی حقوق بشر با آنچه که امروز در فضای رسانهای از زندانهای مخوف #سوریه از جمله زندان "صیدنایا" در حومه دمشق جهانیان را در بهت فرو برده، شاید تقارنی تصادفی باشد ولی برای همه وجدانهای بیدار و نهادهای حقوق بشری هشداری است برای پیگیریهای جدیتر و پاسخگو کردن عاملان این گونه جنایات که بر روی زمین با حلقآویز کردن و در زیرزمین با دفن و زندهبگور کردن و یا در میان "دستگاههای پرس" و دهها شیوه شکنجه و اعدام دیگر، کشتار و جنایات خود را به بهانه "اعدامهای قانونی" ادامه داده و به هیچ وجه هم پاسخگوی اَعمال خود نیستند.
کارزار "سهشنبههای نه به اعدام" که اکنون وارد چهل و ششمین هفته خود شده ضمن تبریک به مردم آزاده سوریه و زندانیان مقاومی که بعد سالها شکنجه اکنون آزاد شدند و با امید به رهایی زندانیان و مردم ایران از احکام اعدام در روز جهانی حقوق بشر این وقایع (آنچه در سوریه دیده شده) را نقطه عطفی در توجه بیشتر کنشگران حقوق بشر و آزادیخواهان و انسان دوستان در مخالفت با احکام اعدام میداند، تا این مبارزه و مخالفت به حرکتی سراسری، جمعیتر و متحدتر تبدیل گشته و حاکمان را از این سلاح جنایتکارانه، خلع سلاح کنند.
سهشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ در چهل و ششمین هفته کارزار ، زندانیان در ۲۵ زندان زیر در اعتصاب غذا میباشند:
زندان اوین (بند زنان ،بند ۴و ۸)، زندان قزلحصار(واحد ۳و ۴)، زندان مرکزی کرج ، زندان تهران بزرگ، زندان اراک ، زندان خرم آباد ، زندان اسد آباد اصفهان ، زندان دستگرد اصفهان ، زندان شیبان اهواز ، زندان نظام شیراز ، زندان بم ، زندان کهنوج ، زندان مشهد ، زندان قائمشهر ، زندان رشت (بند مردان و زنان )، زندان اردبیل ، زندان تبریز ، زندان ارومیه ، زندان سلماس ، زندان خوی ، زندان نقده ، زندان سقز ، زندان بانه ، زندان مریوان و زندان کامیاران.
۲۰ آذر ۱۴۰۳
کارزار سهشنبههای نه به اعدام
************
وکیل فرزانه قرهحسنلو، با اعمال محدودیتهای شدید، به بخش قرنطینهی زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد
وکیل فرزانه قرهحسنلو، از بازداشت شدگان اعتراضات ۱۴۰۱، خبر از انتقال موکلش به قرنطینهی زندان وکیل آباد مشهد، آن هم بدون ارائه هرگونه توضیحی از سوی مقامات زندان داد.
محسن بیات، وکیل فرزانه قرهحسنلو، از بازداشت شدگان اعتراضات ۱۴۰۱، در گفتوگو با «امتداد»، با اشاره به آخرین وضعیت موکلش در زندان، اظهار کرد: «خانم قرهحسنلو مشغول گذراندن دوران محکومیت خود در زندان وکیل آباد مشهد است اما متاسفانه روز پنجشنبه هفته گذشته، مورخ ۱۵ آذر، مقامات زندان بدون ارائه هرگونه توضیحی از سوی مقامات زندان، خانم قرهحسنلو را با اعمال محدودیتهای شدید، به بخش قرنطینهی زندان وکیل آباد مشهد منتقل کردهاند.»
او ادامه داد: «علاوه بر خانم قرهحسنلو، ۳ نفر از زندانیان سیاسی این زندان هم به قرنطینه منتقل شدهاند. دلیل این موضوع به هیچ یک از این زندانیان اعلام نشده است. به دنبال این موضوع و بنابر اظهارات موکل (فرزانه قرهحسنلو)، وضعیت جسمانی این زندانیان در قرنطینه رو به وخامت گذاشته و متاسفانه گویا رسیدگیای هم به آنان صورت نمیگیرد. موکل همچنین در تماس تلفنی خود گفته که زندانیان سیاسی بند ۶ زندان وکیل آباد مشهد، با توجه به این اقدامات، تصمیم به اعتصاب غذا گرفتهاند.»
این وکیل دادگستری درباره آخرین وضعیت پرونده فرزانه قرهحسنلو هم بیان کرد: «درخواست اعاده دادرسی ما در پرونده خانم قرهحسنلو با استناد به ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری حدود ۵ ماه پیش در دیوان عالی کشور به ثبت رسیده اما متاسفانه تا امروز، نتیجه بررسی این درخواست در دیوان عالی کشور اعلام نشده است.
************
محرومیت زندانیان سیاسی زن در بند ۶ زندان وکیلآباد مشهد و اعتصاب غذا در اعتراض به شرایط نامناسب
به گزارشی که منابع مطلع به کانال شورای هماهنگی ارسال کردهاند، زندانیان سیاسی زن در بند ۶ زندان وکیلآباد مشهد، از روز پنجشنبه ۱۶ آذرماه، با محدودیتهای شدیدی مواجه شدهاند. درب این بند بدون ارائه هیچ توضیحی بسته شده و دسترسی زندانیان به حداقل امکانات زندان از جمله بهداری، فروشگاه، آشپزخانه، سالن ورزشی و کارگاههای آموزشی بهطور کامل قطع شده است.
در حال حاضر چهار زندانی در این بند نگهداری میشوند، از جمله فرزانه قرهحسنلو، که از حمایت رسانهها یا گروههای مدافع حقوق بشر برخوردار نیستند. این افراد در اعتراض به وضعیت موجود و بیپاسخ ماندن درخواستهایشان از سوی مسئولان زندان، دست به اعتصاب غذا زدهاند.
گزارشها حاکی از آن است که این زندانیان تحت فشارهای روانی مداوم از سوی دستگاه امنیتی زندان قرار دارند. این فشارها شامل ایجاد تنشهای روانی، تلاش برای مسمومسازی فضای ارتباطی بین زندانیان، وعدههای دروغین عفو و بخشش، و حتی پروندهسازیهای جدید در داخل زندان است.
شرایط نامناسب بند ۶، که فضایی کوچک و محدود دارد، باعث افزایش آسیبهای جسمی و روانی بر زندانیان شده است. محرومیت از حداقل امکانات، علاوه بر شکنجه روحی، بهعنوان نوعی شکنجه جسمی نیز اعمال میشود.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
************
امیر رئیسیان و مازیار طاطائی، در بارۀ پرونده پخشان عزیزی
امیر رئیسیان و مازیار طاطائی، وکلای پخشان عزیزی، روز دوشنبه دوازدهم آذر نیز، ضمن ابراز نگرانی از احتمال «رسیدگی شتابزده» به پرونده موکلشان، خواستار توجه دیوان عالی کشور به «مدارک ارائه شده متقن» مبنی بر بیگناهی پخشان عزیزی شدند و تاکید کردند که مدارک تایید شده از سوی مراجع رسمی نشان میدهد این زندانی بر فعالیتهای بشردوستانه و مددکارانه در اردوگاههای آوارگان جنگ داعش متمرکز بوده و هیچگونه مشارکتی در فعالیتهای نظامی نداشته است.
************
آتنا فرقدانی به ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد
آتنا فرقدانی زندانی سیاسی سابق که در فروردین ماه ۱۴۰۳ بازداشت و به زندان اوین منتقل شد از اتهام توهین به مقدسات تبرئه و برای طراحی کاریکاتوری با عنوان اختلاف حبس طبقاتی در دادگاه تجدید نظر به ۸ماه حبس تعزیری محکوم شد. لازم به ذکر است وی در سال ۱۳۹۳ نیز برای طراحی کاریکاتوری از نمایندگان یک سال و شش ماه حبس را متحمل شد.
************
حکم جدید برای عاطفه رنگریز
مجموع حکم حبس این فعال زنان به ۱۲ سال و سه ماه افزایش یافت
حسین تاج، وکیل دادگستری با اعلام این خبر نوشت:
«شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو دامغان، در حکم جدید صادره، #عاطفه رنگریز را به اتهام نشر اکادیب به دو سال حبس تعزیری محکوم کرد.
مجموع احکام خانم رنگریز ۱۲ سال و سه ماه حبس!»
افزایش دو سال حبس عاطفه رنگریز در حالی است که چند روز پیش او به اتهام تشکیل گروه تلگرامی (ترجمه گاگو) به ۷ سال و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۷ ماه حبس تعزیری و ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد.
عاطفه رنگریز دانشآموخته جامعهشناسی و فعال حقوق زنان در شهریور ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در دامغان بازداشت شد.
************
آزادی موقت نرگس محمدی
نرگس محمدی، زندانی سیاسی پس از سه هفته توقف اجرای حکم، از زندان اوین آزاد وبرای ادامه درمان به خانه بازگشت.
او در ویدئویی منتشر شده، با تأکید بر آرمانهای خود، شعارهای «زن، زندگی، آزادی»، «آزادی حق ماست» و «درود بر آزادی» را سر داد.
اینجا کلیک کنید.
همه زندانیان سیاسی بیقید وشرط باید آزاد شوند.
************
بیانیه جمعی از زندانیان سیاسی اوین در اعتراض به صدور حکم اعدام برای شش زندانی سیاسی
قیام ۱۴۰۱ به عنوان یکی از سرفصلهای مهم در مبارزات آزادیخواهانه مردم ایران، پایههای حکومت مستقر را چنان متزلزل ساخته است که چارهای جز تشدید سرکوب به اشکال مختلف نمیبیند.
روند تصاعدی صدور و اجرای احکام متعدد اعدام، برای زندانیان سیاسی در طول دو سال گذشته، ضمن اینکه یادآور سرکوبهای حاکمیتی در دهه شصت است، نشانهای از هراس و وحشت فرادستان سیاسی از پیشروی جامعه بهپاخاسته و حقطلب ایران است.
حکم اعدام جمعی برای شش تن از زندانیان سیاسی به نامهای ابوالحسن منتظر، پویا قبادی، وحید بنیعامریان، بابک علیپور، محمد تقوی و اکبر (شاهرخ) دانشورکار، درحالی صادر شده که چندی پیش نیز جمعی از فرزندان جوان این سرزمین در پروندهای موسوم به بچههای اکباتان با حکم اعدام مواجه شدند.
علاوه بر این احکام اعدام جمعی، از آغاز سال ۱۴۰۳ تا به امروز، زندانیان سیاسی دیگر، همچون پخشان عزیزی، وریشه مرادی، شهریار بیات، بهروز احسانی، مهدی حسنی و محمدجواد وفاییثانی هم درحالی در زندان بهسر میبرند که حکم اعدام مواجه شدهاند.
ما جمعی از زندانیان سیاسی زندان اوین، ضمن مخالفت ریشهای با اصل مجازات اعدام، پشتیبانی خود را از همه زندانیان سیاسی و عقیدتی که با مجازات اعدام مواجه شدهاند، اعلام میکنیم.
ما معتقدیم که مبارزات آزادیخواهانه، نیازمند همبستگی جمعی در دفاع از موازین حقوق بشر و از جمله شکلگیری یک مقاومت اجتماعی در مقابل صدور حکم اعدام است.
ما از همه مردم ایران، از اقشار مختلف اجتماعی درخواست میکنیم که همراه با زندانیان سیاسی، به هر شکل ممکن به صدور چنین احکام غیرانسانی و ارتجاعی اعتراض کنند.
امروز زمان صف کشیدن در خیابان در برابر اعدام است.
زمان نجات جان زندانیان سیاسی، زمان «نه به اعدام» است.
اسامی امضاکنندگان به ترتیب حروف الفبا:
شیوا اسماعیلی، رضا اکبریمنفرد، گلرخ ایرایی، مریم بانو نصیری، یدی بهاری، سکینه پروانه، حسین پیری، فروغ تقیپور، محمد حبیبی، مهران رئوف، رضا رضایی، داوود رضوی، خسرو رهنما، خشایار سفیدی، مازیار سیدنژاد، حسین شنبهزاده، حسین شهسواری، زهرا صفایی، مولود صفایی، سپهر ضیایی، فاطمه ضیاییآزاد، مرضیه فارسی، فواد فتحی، نصرالله فلاحی،الهه فولادی، آذر کوروندی، اسماعیل گرامی، نرگس محمدی، امیرحسین مرادی، بابک مرادی، علی معزی، فرزاد معظمیگودرزی، محمدمسعود معینی، جواد منبری، محمد نجفی، طاهره نورى، اسدالله هادی، مریم یحیوی، علی یونسی، میریوسف یونسی
بند چهار و بند زنان زندان اوین
آذر ۱۴۰۳
************
تداوم کارزار "سهشنبههای نه به اعدام" در ۲۵ زندان مختلف در چهل و پنجمین هفته
حکم اعدام برای ۶ زندانی سیاسی عضو کارزار
در آستانه ۱۶ آذر، روز دانشجو را به تمام دانشجویان عزیز، بهویژه دانشجویانی که در چند سال اخیر نقطه کانونی خیزش و اعتراضات مردمی علیه حکومت مستبد ولایت فقیه بودند، تبریک و شادباش میگوییم. دانشجویانی که شجاعانه دانشگاه را به سنگر مقاومت، آزادی و برابری تبدیل کردند. تعداد زیادی دستگیر و تعدادی در راه تحقق آرمانهای جنبش دانشجویی و مردم ایران جان باختند. یاد تمام جانباختگان، از جمله دانشجویان، را گرامی میداریم.
طبق معمول، ماشین اعدام حکومت جرم و جنایت بدون توقف در حال کشتار است. بهطوریکه از سهشنبه گذشته تاکنون، بیش از ۲۸ تن را در زندانهای مختلف به دار آویختهاند که ۲ تن از آنها کودکمجرم بودند. این دو تن در زندانهای یزد و قزلحصار اعدام شدند. بنا بر اخبار منتشر شده، تعداد قربانیان و اعدامها از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون حدود ۷۴۳ تن است. شدت اجرای این احکام قرونوسطایی در هفتههای اخیر بهاندازهای بود که اعضای کارزار "سهشنبههای نه به اعدام" در زندان لاکان رشت، که از جمله مهمترین مراکز اجرای اعدام در چند ماه اخیر بود، را وادار به واکنش و صدور بیانیه اعتراضی در اول هفته جاری نمود.
حکومتی که در حل بحرانهای معیشتی به بنبست رسیده و باعث گسترش تجمعات اعتراضی تمام اقشار جامعه شده است، با تصویب قانون زنستیزانه لایحه حجاب و عفاف، سرکوب و اعدام، قصد ایجاد رعب و وحشت در جامعه را دارد.
در ادامه همین سرکوبها، قوه قضائیه حکومت چند روز گذشته در اقدامی ضد انسانی، یک زندانی سیاسی در زندان ارومیه به نام محراب عبداللهزاده که از بازداشتیهای ۱۴۰۱ است را به اعدام محکوم کرد و در اقدامی دیگر، برای ۶ زندانی سیاسی در زندان اوین به اتهام بغی حکم اعدام صادر کرده است.
این زندانیان سیاسی با اسامی (وحید بنیعامریان، پویا قبادی، بابک علیپور، علیاکبر دانشور، ابوالحسن منتظر، محمد تقوی) از اعضای کارزار "سهشنبههای نه به اعدام" هستند.
نکته مهم و تأسفبار درباره روند دادرسی ناعادلانه این زندانیان سیاسی این است که ایمان افشاری، رئیس شعبه ۲۶ بیدادگاه انقلاب، به استناد "علم قاضی"، دستور "قتل حکومتی" این زندانیان را صادر کرده است.
در طول سالهای گذشته، علم قاضی حربهای برای دستگاه قضائیه "جمهوری اسلامی" بوده تا در پروندههای بسیاری برای صدور حکم اعدام از آن استفاده کند؛ چراکه با اعمال ماهها شکنجه و حبس در انفرادی و بازجویی، استناد به علم قاضی برای اعدام، بهاندازه کافی رسوا بودن چنین پروندهسازیهایی را آشکار میسازد.
این احکام اعدام در حالی است که چند هفته پیش نیز برای ۶ تن از زندانیان سیاسی معروف به "بچههای اکباتان" حکم اعدام صادر شده بود.
اما قطعاً این احکام و سرکوبهای سبعانه بیپاسخ نمیماند و زنان و مردان شجاع ایران، همچنان که در گذشته ثابت کردهاند، مرعوب نخواهند شد و برای آزادی و رهایی، مصممتر اقدام خواهند کرد.
کارزار "سهشنبههای نه به اعدام"، که با هدف مقابله با حکم ضد انسانی اعدام با هر نوع اتهامی شکل گرفته، گرفتن حق حیات را شایسته کرامت انسانی نمیداند و خواهان لغو اعدام و پایان دادن به این خشونت و سرکوب در ایران است.
بنابراین، این کارزار همهی سازمانها و مراجع مدافع حقوق بشر را به اقدام فوری و کارآمد برای نجات جان زندانیان و آزادی همه زندانیان سیاسی فرا میخواند و عاملان و آمران این جنایتها باید در پیشگاه عدالت قرار گیرند و پاسخگو شوند. همچنین جا دارد از زنان و مردان شجاعی که در دل تهران و زیر سایه سرکوب، تجمع علیه اعدام برپا میکنند و از تمام کارگران، بازنشستگان، معلمان و پرستارانی که در تجمعات خود علیه اعدام شعار سر میدهند و دانشجویانی که از کارزار حمایت میکنند، تشکر و قدردانی نماییم. ما معتقدیم این قبیل حرکات باید گستردهتر و پیوسته ادامه یابد تا حکومت را وادار به تسلیم نماید. همچنان ما بر اقدام عملی و جمعی و متحدانه علیه اعدام تأکید میکنیم.
اعضای کارزار، سهشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳، در هفته چهل و پنجم، در ۲۵ زندان مختلف در اعتصاب غذا خواهند بود.
زندانیان اعتصابی شامل زندانهای زیر میباشند:
زندان اوین (بند زنان، بند ۴ و ۸)، زندان قزلحصار (واحد ۳ و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان اراک، زندان خرمآباد، زندان اسدآباد اصفهان، زندان دستگرد اصفهان، زندان شیبان اهواز، زندان نظام شیراز، زندان بم، زندان کهنوج، زندان مشهد، زندان قائمشهر، زندان رشت (بند مردان و زنان)، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان و زندان کامیاران.
************
تایید محکومیت محبوبه رمضانی و رحیمه یوسفزاده، مادران دادخواه، به ۱۸ ماه حبس
محبوبه رمضانی مادر دادخواه پژمان قلیپور و رحیمه یوسفزاده مادر دادخواه نوید بهبودی به ۱۸ ماه و یک روز حبس محکوم شدند.
پژمان قلیپور و نوید بهبودی، از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸، بودند.
رضا شفاخواه، وکیل دادگستری نوشت: «شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم صادرشده توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار در خصوص محبوبه رمضانی و رحمیه یوسفزاده را عینا تایید و تجدیدنظرخواهی را رد کرد.»
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
************
اعتصاب غذای دو زندانی سیاسی در همبستگی با نرگس محمدی و وریشه مرادی
دو زندانی سیاسی ویدا ربانی و مطهره گونهای،از بند زنان زندان وین، از روز ۲۸ آبان در اعتراض به عدم دسترسی دو همبندی خود، نرگس محمدی و وریشه مرادی، به خدمات پزشکی و درمانی دست به اعتصاب غذا زدهاند.
ویدا ربانی در نامهای از زندان اوین ، وضعیت نرگس محمدی را تشریح کرده و نوشته است مسئولان زندان به «زخم جراحی سنگین نرگس»، «زخم بستر»، «آلوده بودن اتاق و سرویس بهداشتی»، «بیامکاناتی بهداری» و مشکلات دیگر نرگس محمدی توجه نمیکنند.
این روزنامهنگار زندانی در ادامه نوشت اعتصاب غذای او و مطهره گونهای برای رسیدگی به وضعیت نرگس محمدی و وریشه مرادی، «چیزی نیست جز اقدامی از سر استیصال در برابر ظلم».
************
محرومیت زنان زندانی سیاسی اوین از ملاقات
زندان اوین؛ محرومیت زنان زندانی سیاسی از ملاقات به دلیل دادن شعارهایی بر علیه اعدام و شعارهایی ضد حکومتی.
چهارشنبه ۷ آذرماه ۱۴۰۳، بیش از ۲۰ تن از زنان زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، توسط شورای انضباطی این زندان محکوم به محرومیت از ملاقات با خانواده هایشان شدند.
بر اساس گزارش های منتشره، روز شش آذر ۱۴۰۳، شورای انضباطی زندان اوین، بیش از ۲۰ تن از زنان زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین را به اتهام اخلال در نظم زندان به سه بار محرومیت از ملاقات با خانواده محکوم کرد.
این اتهام به دلیل شعارهای ضدحکومتی و برنامه سالگرد قیام آبان ۱۴۰۳، به زندانیان سیاسی وارد و بر علیه ایشان سه بار محرومیت از ملاقات صادر شده است.
لازم به ذکر است که روز ۲۳ آبانماه ۱۴۰۳، زنان زندانی سیاسی اوین همزمان با شرکت در کارزار سهشنبههای نه به اعدام، برای دومین بار اقدام به تحصن و دادن شعارهای ضدحکومتی و شعارهایی بر علیه اعدام کردند.
آنها شعار می دادند:
مرگ بر دیکتاتور، طناب دار جلاد بر گردن دماوند، بند زنان اوین هم صدا و هم پیمان تا لغو حکم اعدام ایستاده ایم تا پایان، قسم به خون یاران ایستاده ایم تا پایان
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
حکومت اعدامی نابود باید گردد
آبان ادامه دارد حتی اگر شب و روز بر ما گلوله بارد
کشته ندادیم که سازش کنیم رهبر قاتل رو ستایش کنیم
پیش از این نیز در ابتدای شهریورماه ۱۴۰۳، در پی ۲ حرکت اعتراضی و تحصن بند زنان زندان اوین در روزهای دوم و شانزدهم مرداد ۱۴۰۳، که در اعتراض به صدور حکم اعدام پخشان عزیزی و اعدام رضا رسایی انجام شده بود، ۱۷تن از زندانیان سیاسی زن در زندان اوین به قطع تماس تلفنی و ملاقات حضوری به مدت یک تا ۳ماه محکوم شدند.
************
چهل و چهارمین هفتۀ کارزار"سهشنبههای نه به اعدام"
همزمان با هفتاد و یکمین محکومیت حکومت ایران بهخاطر نقض حقوق بشر توسط مجمع عمومی سازمان ملل، کارزار"سهشنبههای نه به اعدام" در ۲۵ زندان مختلف وارد هفته چهل و چهارم شد.
"صدور احکام "فلهای" اعدام، راهبرد حکومت مستبد ایران برای ایجاد رعب و وحشت"
جامعه ایران با مشکلات معیشتی فراوان و بغرنجی روبرو و حکومت در حل آن به بنبست رسیده است. حکومت از ترس تکرار اعتراضات فراگیر مردمی افزایش اعدام را تنها راهحل میداند. به طوری که روزانه در زندانهای مختلف شاهد اجرای احکام اعدام هستیم. بنا بر اخبار منتشر شده تنها در یک هفته گذشته دستکم ۲۵ تن اعدام شدهاند.
ماه گذشته نیز حکومت با اعدام بیش از ۱۴۰ تن، صدها خانواده را عزادار کرد. احکامی که هیچگونه بازدارندگی ندارد و صرفا هدف از این احکام نه مجازات شخص، بلکه هدف آن سیاسی و به قصد ایجاد ترس و اختناق در جامعه است.
در اقدامی سرکوبگرانه حکومت مستبد حاکم بر کشور، در چند روز گذشته برای دو زندانی سیاسی کُرد در زندان مرکزی ارومیه به اسامی مهران حسنزاده که در اعتراضات ۱۴۰۱ بازداشت شده بود و زندانی دیگر حمید عبداللهزاده حکم ضد انسانی اعدام صادر کرده است. صدور این احکام همزمان با محکومیت حکومت ایران برای هفتاد و یکمین بار از طرف مجمع عمومی سازمان ملل به خاطر نقض فاحش حقوق بشر است.
▪️ فراموش نمیکنیم که دو سال پیش و در اوج اعتراضات مردمی ۱۴۰۱، فایل صوتی از نشست گروهی از صاحبان قدرت افشا گردید که در آن فایل به صورت کاملاً مشخص از قول خامنهای اشاره شده بود که قوهقضائیه باید دستکم ۷۰-۸۰ نفر از معترضان بازداشتی را اعدام کند
و از دستگاههای امنیتی و قضائی خواسته بود که پروندههای اعدامشدگان حتیالمقدور به صورت "قصاص" رسانهای شود.
صدور حکم اعدام برای مهران حسنزاده و حکم اعدام "فلهای" برای شش متهم پرونده اکباتان را باید در همین راستا ارزیابی و راهبرد حکومت برای جلوگیری از آغاز یا گسترش اعتراضات مردم جان به لب رسیده ایران دانست.
چنانکه پیشتر به انتقال چهار زندانی سیاسی محکوم به اعدام از هموطنان عرب در زندان شیبان اهواز به سلول انفرادی اشاره شدهبود. اکنون نزدیک به ۴۰ روز است که این چهار زندانی (عدنان غبیشاوی، علی مجدم، معین غنفری، محمدرضا مقدم) همچنان در بیخبری کامل از وضعیت آنها به سر میبریم و جانشان در معرض خطر جدی است.
کارزار"سهشنبههای نه به اعدام" ضمن محکوم کردن تمامی اعدامها و روند ناعادلانه دادگاهها و نقض آشکار حقوق بشر در ایران نسبت به گسترش اعدامها هشدار جدی میدهد و از تمام نهادها و اشخاص حقیقی و حقوقی در سراسر جهان، از جمله فعالان سیاسی، حقوقبشری، مدنی، صنفی و ... میخواهد جهت نجات جان زندانیان زیر حکم اعدام در ایران تلاش بیشتری کنند. ما همچنان به اتحاد عمل و همبستگی جمعی برای توقف ماشین کشتار تاکید میکنیم.
▪️ اعضای کارزار"سهشنبههای نه به اعدام" در روز سهشنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳، در ۲۵ زندان مختلف برای ۴۴ هفته مستمر در اعتراض به احکام اعدام در ایران در اعتصاب غذا هستند.
زندانیان اعتصابی شامل زندانهای زیر میباشد:
زندان اوین (بند زنان ،بند ۴و ۸)، زندان قزلحصار(واحد ۳و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان اراک، زندان خرم آباد، زندان اسد آباد اصفهان، زندان شیبان اهواز، زندان نظام شیراز، زندان بم، زندان کهنوج، زندان مشهد، زندان قائمشهر، زندان رشت (بند مردان و زنان )، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس ، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان و زندان کامیاران
کارزار سهشنبههای نه به اعدام
سهشنبه ۶ آذر
************
عاطفه رنگریز به ۷ سال و ۷ ماه حبس دیگر محکوم شد
بنا بر اطلاعرسانی حسین تاج، وکیل دادگستری: «در شرایطی که با تمدید مرخصی عاطفه رنگریز برای سیتیآنژیو مخالفت شد، حکم دادگاه انقلاب دامغان نیز ابلاغ شده است.
عاطفه رنگریز به اتهام تشکیل گروه تلگرامی (ترجمه گاگو) به ۷ سال و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۷ ماه حبس تعزیری و ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد».
بهدلیل بیماری قلبی و عدم آزادی وی جهت درمان، جان عاطفه رنگریز در خطر است.
************
دعوت علی یونسی و امیرحسین مرادی برای همبستگی علیه اعدام
روز چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳، علی یونسی و امیرحسین مرادی زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین ضمن پیامی به مناسبت سالگرد قیام آبان ۹۸، در فراخوانی از دانشجویان دعوت کردند که با زندانیان همراهی کرده و در حمایت و همبستگی علیه اعدام، به ایشان بپیوندند.
از فراخوان:
«اعدام را وقتی درک میکنیم که همبندی که تا دیروز لبخند بر لبش داشت، بعد از خواندن نامش از بلندگو، هرگز برنمیگردد. اعدام را وقتی می فهمیم که فریادهای مادر محسن شکاری و اشک های مادر محمد قبادلو را به خاطر می آوریم. اعدام را وقتی میفهمیم که اضطراب از دست دادن بچه های اکباتان، جوانانی که هر کدامشان سرشار از آرزوهاست، اشک را در چشمانمان جمع میکند.
بیایید بر سر این انسانیترین نقطه اشتراک دست در دست هم در برابر اعدام بایستیم.
از همه دانشجویان سراسر کشور درخواست میکنیم که همراه با زندانیان سراسر کشور به اعتصابات سهشنبههای نه به اعدام بپیوندند و با هر شکل و شیوهای این همبستگی را نشان دهند.
امیرحسین مرادی و علی یونسی
علیه اعدام
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
************
عاطفه رنگریز، زندانی سیاسی در بخش سیسییو بستری شد
حسین تاج، وکیل دادگستری، پیرامون وضعیت عاطفه رنگریز، زندانی سیاسی که دوران محکومیت خود را در زندان شاهرود سپری میکند، در صفحهی توییتر خود اعلام کرد: «عاطفه رنگریز زندانی سیاسی محبوس در زندان شاهرود، به دلیل وخامت بیماری قلبی در هفته گذشته، بالاخره دیشب طبق نظر دکتر به مرخصی درمانی اعزام شد و اکنون در بخش سیسییو (مراقبتهای ویژه) بیمارستان امام حسین شاهرود بستری است.
متاسفانه با استفاده از تسهیلات قانونی ایشان هم مخالفت شده است».
************
برگزاری چهل و سومین هفته کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در ۲۵ زندان
اعضای کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» سهشنبه بیست ونهم آبان ماه در هفته چهل و سوم در ۲۵ زندان مختلف در اعتصاب غذا هستند.
اعتصاب غذای زندانیان در اعتراض به اعدامهای گسترده در حالی است که در هفته گذشته شش تن از بازداشت شدگان خیزش زن زندگی آزادی، به اعدام محکوم شدهاند.
متن کامل بیانیه زندانیان شرکت کننده در چهل و سومین کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» به شرح زیر است:
ادامه اعتصاب غذا در هفته چهل و سوم از کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در ۲۵ زندان مختلف؛ اعدامهای سبعانه در سالگرد قیام آبان ۱۳۹۸
همزمان با پنجمین سالگرد اعتراضات مردمی در قیام آبان ۱۳۹۸ شاهد افزایش اعدامهای سبعانه و صدور این احکام ضدانسانی بویژه برای جوانانی هستیم که در اعتراضات ۱۴۰۱ بازداشت شدهاند.
چنانکه در هفته گذشته برای شش تن از متهمان پرونده «اکباتان» (میلاد آرمون، علیرضا کفایی، علیرضا برمرزپورناک، حسین نعمتی، نوید نجاران و امیر محمد خوشاقبال) در یک روند دادرسی سرتاپا تناقض، ناعادلانه و مبهم حکم اعدام صادر شد؛ همچنین یک زندانی سیاسی گمنام به اسم محمد مهدی س که او نیز در اعتراضات ۱۴۰۱ بازداشت شده بود توسط شعبه پنجم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی به اعدام محکوم شده است.
سه شنبه بیست و نهم آبان ۱۴۰۳
************
«ما زنان اوین از شما آحاد مردم ایران خواستاریم:
با واکنش فعالانهی خود اجازه ندهید جمهوری اسلامی جانهای عزیز را قربانی تسویه حساب خود با جنبشهای آزادیخواهانه و برابریطلبانه بکند.
دستگاه سرکوب و استبداد جمهوری اسلامی، بار دیگر قساوت خود را عیان ساخت و در شرایطی که ایران را با سیاستهای تمامیتخواهانه در منطقه به ورطهی جنگ و چرخهی خون کشانده است، برای یک زندانی سیاسی دیگر حکم اعدام صادر کرد.
وریشه مرادی در شعبهی ۱۵ بیدادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی به اعدام محکوم شد.
این حکم ناعادلانه با پروندهسازی نهادهای امنیتی و در نبودِ مستندات مستدل و کافی، پس از پانزده ماه بازجوییهای منافی حقوق متهم، همراه با شکنجههای روحی و جسمی شدید، با وجود ایرادات شکلی و ماهوی پرونده، صرفا به استناد علم قاضی صادر شده است.
این در حالی است که پیش از آن دو زن فعال سیاسی دیگر (پخشان عزیزی و شریفه محمدی) هم با چنین حکمی روبهرو شدند و هماکنون بیش از ۴۲ تن از زندانیان سیاسی کشور در خطر اجرای این حکم غیر انسانی قرار دارند.
این حکومت خودکامه تلاش میکند تا به ناکامیهای مکرر خود در عرصهی سیاستهای داخلی و خارجی، ضعف قدرتهای نظامی، نفوذهای امنیتی، شکست نیروهای نیابتی خود در منطقه از یکسو و از سوی دیگر ایستادگی و مقاومت ستودنی و بیپایان مردم، از کردستان تا تهران و از خوزستان تا بلوچستان، با ستاندن جانهای عزیز فعالان سیاسی و مدنی پاسخ دهد. حکومت در این راه از زیر پا گذاشتن هیچ مرز انسانی و اخلاقیای فروگذار نمیکند تا از فروپاشی قدرت پوشالی خود جلوگیری و بقایش را تضمین کند.
ما زنان زندانی در اوین، ضمن محکوم کردن رویههای خصمانه، بیشرمانه و فراقانونی دستگاه قضا برای سرکوب فعالان سیاسی، مدنی و عقیدتی و مخالفت با حکم اعدام، لغو همهی احکام صادر شدهی اعدام برای زندانیان سراسر کشور را خواستاریم.
ما از آحاد مردم ایران (حقوقدانان، فعالان سیاسی، مدنی، صنفی، فعالان حوزهی زنان، دانشجویان و استادان و ...) میخواهیم که با واکنش فعالانهی خود اجازه ندهند هیچکدام از محکومانِ در خطر اجرای حکم اعدام، از جمله پخشان عزیزی و وریشه مرادی، قربانی تسویه حساب جمهوری اسلامی با جنبش آزادیخواهانه و برابریطلبانهی مردم ایران شوند.
آبان ۱۴۰۳ - بند زنان اوین»
************
چهل و دومین کارزار زندانیان سیاسی در اعتراض به احکام اعدام
پیوستن زندان دستگرد اصفهان در چهلودومین هفته از کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» همراه با اعتراض به حکم اعدام علیه وریشه مرادی
کارزار زندانیان سیاسی در زندانهای ایران در مخالفت با اعدام با عنوان «سهشنبههای نه به اعدام» که به شکل اعتصاب غذا توسط زندانیان انجام میپذیرد، با پیوستن زندانیان زندان دستگرد اصفهان، در چهلودومین هفته خود، همچنان ادامه دارد.
در تداوم این کارزار امروز سهشنبه ۲۲ آبان زندانیان سیاسی مشارکت کننده در این کارزار، مجددا علیه صدور و اجرای حکم غیر انسانی اعدام و به ویژه در اعتراض به حکم اعدام صادره علیه وریشه مرادی، زندانی سیاسی، دست به اعتصاب غذا زدند.
در بیانیه صادر شده از سوی زندانیان مشارکت کننده در این کارزار با اشاره به حکم اعدام صادره علیه وریشه مرادی آمده:
«در چند روز گذشته شاهد صدور حکم ضدانسانی اعدام برای دو زندانی با اتهامات سیاسی و جاسوسی در زندانهای اوین و ارومیه بودیم. زندانی سیاسی وریشه مرادی، هموطن زن کُرد در زندان اوین، به اتهام واهی و حکومت ساخته بغی محکوم به اعدام شده است؛ در زندان ارومیه نیز ناصر بکرزاده به اتهام جاسوسی توسط شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شده است.»
به گفته زندانیان مشارکتکننده در کارزار سهشنبههای نه به اعدام «از ابتدای ماه آبان تا کنون بیش از ۱۰۳ تن از جمله ۲ زن را اعدام کرده است. یعنی به طور میانگین ۵ تن به چوبه دار سپرده شدهاند. از ابتدای روی کار آمدن پزشکیان نیز بیش از ۴۵۰ تن اعدام شدهاند که این تنها دستاورد ملموس و در عین حال شوم دولت جدید این حکومت است.»
زندانیان کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در ۲۵ زندان مختلف امروز سهشنبه اول آبان ۱۴۰۳، برای سی و نهمین هفته پیاپی علیه حکم اعدام دست به اعتصاب غذا میزنند، که شامل زندانیان زندانهای اوین (بند زنان، بند ۴ و بند ۸)، زندان قزلحصار (واحد ۳ و واحد ۴)، زندان تهران بزرگ، زندان مرکزی کرج، زندان خرم آباد، زندان نظام شیراز، زندان شیبان اهواز، زندان اسد آباد اصفهان، زندان بم کرمان، زندان مشهد، زندان لاکان رشت (بند زنان و مردان)، زندان قائمشهر، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان، زندان کامیاران، زندان کهنوج کرمان و زندان دستگرد اصفهان میباشد.
نه به اعدام
نه به اعدام وریشه مرادی
کارزار سهشنبههای نه به اعدام
************
اعتراض زنان زندان اوین نسبت به حکم اعدام وریشه مرادی
اعتراض زنان زندان اوین
اعتراض زنان زندان اوین نسبت به حکم اعدام وریشه مرادی، که روز گذشته به اتهام بغی از جانب قاضی صلواتی به اعدام محکوم شده است!
جمعی از زنان زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در اعتراض به صدور حکم اعدام برای وریشه مرادی، زندانی سیاسی همبند خود، در حیاط بند زنان زندان اوین تجمع کردند.
آنها خواستار لغو احکام اعدام وریشه مرادی و پخشان عزیزی، همبندیهای محکوم به اعدام خود و آزادی آنها شدهاند و شعارهایی چون «وریشه مرادی آزاد باید گردد» و «زن، زندگی، آزادی» سردادند. آنها این شعار ها را سر می دادند:
هم صدا هم پیمان علیه حکم اعدام
ایستاده ایم تا تا پایان
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
زن زندگی آزادی
************
وریشه مرادی به اعدام محکوم شد
به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان: «وریشه مرادی، زندانی سیاسی کورد و عضو جامعه زنان آزاد شرق کردستان (کژار)، از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.
جلسات دادگاه وی در تاریخهای ۲۷ خرداد و ۱۴ مهر ۱۴۰۳ برگزار و حکم اعدام امروز یکشنبه، ۲۰ آبان به وکلای وی ابلاغ شده است. در جلسات دادگاه، وریشه مرادی اجازه دفاع از خود را نداشت و قاضی صلواتی حتی به وکلای او نیز اجازه دفاع نداد. همچنین وکلای پرونده که پیشتر از حق مطالعه پرونده محروم شده بودند، پس از پایان دومین جلسه دادگاه، تنها به مدت چند ساعت موفق به مطالعه پرونده موکلشان شدند».
************
دادگاه انقلاب کرج؛ جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۶ متهم سیاسی برگزار شد
روز جاری، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات شش متهم سیاسی در یک پرونده مشترک که هویت پنج تن از آنها اعظم آهوقلندر، حسین جعفری، نعمت افشار، محمد عزیزی و مهدی توحیدی احراز شده است، در شعبه سوم دادگاه انقلاب شهرستان کرج برگزار شد.
در جریان این جلسه که امروز شنبه ۱۹ آبان ماه، در شعبه سه دادگاه انقلاب شهرستان کرج به ریاست قاضی نریمانی برگزار شد، حسین جعفری، اعظم آهوقلندر، نعمت افشار، محمد عزیزی و مهدی توحیدی از بابت اتهاماتی همچون اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، ساخت وسیله برای ارتکاب جرم و عضویت در دسته یا گروه با هدف بر هم زدن امنیت کشور به دفاع از خود پرداختند.
************
هفت زن همبندی پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام:
امدادرسانی به جنگزدگان جرم نیست.
حضور در مناطق جنگی و امدادرسانی به زنان و کودکانِ جنگزده و تحمل مخاطراتِ حضور در مناطقی که توسط نیروهای داعش احاطه شده بود، قابلتقدیر است. پاسخ به آن حکم مرگ نیست.
حدود یکسال است که با پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی و فعال در حوزهی ژنولوژی همبند هستیم.
بعد از تحمل ماهها انفرادی، بازجویی و شکنجه وارد بند زنان زندان اوین شد و در تیرماه سال گذشته، در دادگاهی فرمایشی، بدون ملاقات با وکیل در روزهای متنهی به برگزاری دادگاه و بدون آنکه فرصتِ دفاع از خود داشته باشد، با اتهاماتی واهی محکوم به اعدام شد.
حدود پنج ماه است که از ملاقات با وکیلان و خانواده محروم است. حتا حالا که پرونده برای بازبینی مجدد به دیوان ارسال شد نیز از حق ملاقات با وکلا و فرصتِ مشاوره با آنان محروم است.
پخشان سالهای طولانی از عمر خود را در کمپهای آوارگان جنگی به امدادرسانی به زنان و کودکان جنگزده که از حملههای داعش جان به در برده بودند، سپری کرد و پس از بازگشت به ایران و نزد خانواده، به همراه تعدادی از اعضای خانوادهاش بازداشت شد.
صدور حکم مرگ برای یک مددکار که به امدادرسانی به قربانیان داعش برخاسته بود - که جمهوری اسلامی خود مدعی مقابله با آنان است، و اعمال فشار بیشتر بر او و خانواده از طریق محدود کردنِ او در زندان با محرومیت از حقوق اولیهی یک زندانی را خالی از غرض نمیبینیم.
ما نگران عواقب صدور این حکم هستیم. حکمی که آن را پاسخ به خیزشِ زنان علیه آنچه به ناحق بر آنان روا داشتهاند میدانیم.
واکنش شما پیش از آنکه دیر شود، کارساز خواهد بود.
ریحانه انصاری -
گلرخ ایرایی -
سکینه پروانه -
ناهید خداجو -
نسرین خضری جوادی -
وریشه مرادی -
مریم یحیوی
بند زنان اوین. آبان ۱۴۰۳
************
چهل و یکمین هفته از کارزار "سهشنبههای نه به اعدام" در ۲۴ زندان مختلف
هشدار درباره متهمان پرونده اکباتان پشت درهای بسته
در حکومت اعدامی، سرکوب و اعدام کماکان در حال افزایش است و متاسفانه این رویکرد ضد انسانی علیه شهروندان و زندانیان مثل همیشه به عنوان یک رویه ادامه دارد.
به طوری که از اول آبان تا کنون نزدیک به ۵۶ تن از زندانیان اعدام شدهاند؛ و از هفته گذشته تا کنون نیز دستکم ۲۳ تن حلق آویز شدهاند، که یکی از این اعدام شدهها زندانی ایرانی یهودی به اسم آروین قهرمانی در زندان دیزل آباد کرمانشاه بود که در روند دادرسی بسیار مبهم و ناعادلانه محکوم به اعدام شده بود.
روز گذشته نیز شاهد محاکمه ۸ تن از جوانان بازداشت شده اعتراضات ۱۴۰۱ موسوم به پرونده اکباتان در پشت درهای بسته بودیم که با توجه به اتهامات سنگین وارده به آنها بیم آن می رود در معرض حکم اعدام قرار گیرند.
کارزار " سهشنبههای نه به اعدام" اکنون در هفته چهل و یکم در ۲۴ زندان مختلف کشور گسترش پیدا کرده و هموطنان در داخل و خارج از کشور در هفتههای اخیر در حمایت از کارزار تجمعهای مختلفی داشتهاند و این نشان از عزم راسخ مردم ایران در لغو حکم غیر انسانی "اعدام" است.
خاطر نشان می شود همانطور که در گزارش هفته پیش آمده بود ۴ تن از هموطنان بلوچ به نامهای عیدو شهبخش ، عبدالغنی شهبخش ، عبدالرحیم قنبرزهی و سلیمان شهبخش، از اعضای کارزار، حکم اعدامشان در دیوان عالی تایید و به شعبه یکم اجرای احکام دادسرای ناحیه ۳۳ ارجاع شدهاست و هر لحظه ممکن است حکمشان اجرا و به چوبه دار سپرده شوند.
با توجه به اینکه سرعت ماشین کشتار روز به روز در حال افزایش و فزونی است، ضروری است که تمام فعالان در حوزه های مختلف جهت توقف و لغو حکم اعدام در ایران مخالفتشان را بسیار رساتر از قبل فریاد کنند و عاملان و آمران ماشین اعدام و کشتار را در برابر وجدانهای بیدار افشا نموده و آنان را نسبت عمل جنایتکارانه خود پاسخگو و محاکمه نمایند. این خواسته ممکن نخواهد بود جز با مقاومت و عمل جمعی مردم آزاده و تمامی فعالان سیاسی ، حقوق بشری ، صنفی ، مدنی و ... که توقف اقدام برایشان امری ضروری و مهم است.
کارزار "سهشنبههای نه به اعدام" در هفته چهل و یکم روز سهشنبه ۱۵ آبان در ۲۴ زندان مختلف در اعتصاب خواهند بود.
این زندانها شامل زندانهای زیر میباشند:
زندان اوین (بند زنان ،بند ۴و ۸)، زندان قزلحصار(واحد ۳و ۴)، زندان مرکزی کرج ، زندان تهران بزرگ، زندان اراک، زندان خرم آباد ، زندان اسد آباد اصفهان، زندان شیبان اهواز، زندان نظام شیراز، زندان بم، زندان کهنوج، زندان مشهد، زندان قائمشهر، زندان رشت (بند مردان و زنان )، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان و زندان کامیاران
کارزار سهشنبههای نه به اعدام
سهشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
************
گلرخ ایرایی: بچههای شهرک اکباتان محاکمه شدند.
بعد از دو سال تحمل انفرادی، بازجویی وشکنجه و بی کمترین توجه و مهری از سوی افکار عمومی.
برای برخی بیمِ صدور و اجرای حکمِ مرگ میرود. بیتوجهی نسبت به پروندهی بچههای اکباتان کار را برای رژیم راحتتر میکند. برخیشان به قید وثیقه آزاد شده بودند؛ آنان را هم بدون توضیحی به خانواده یا وکلا بعد از پایان جلسهی دادگاه به زندان بردند و این نیز برای افکار عمومی مساله نشد.
بچههای اکباتان در خیزش انقلابی ۱۴۰۱ با ما در خیابان بودند و پابهپای ما علیه ستم شوریدند. ما جان به در بردیم و آنها زیر تیغ و روی سکوی مرگ ایستادهاند. دادگاهشان بدون کمترین واکنشی از سوی افکار عمومی برگزار میشود ...
مثل بچههای عرب که چند هفتهی پیش به انفرادی برده شدند و هیچ خبری از آنان نیست. فراموششان کردیم...
در آنچه رخ میدهد سهیم هستیم.
گلرخ ایرایی - آبان ۱۴۰۳ - زندان اوین
************
زندان یزد؛ زینب جلالیان از درمان و ملاقات با خانواده محروم است
زینب جلالیان، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان یزد سپری میکند. حال جسمی خانم جلالیان نامساعد است و اخیرا از حق دسترسی به خدمات پزشکی مناسب و ملاقات با خانواده خود محروم مانده است.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده وی ضمن تایید این خبر گفت: «زینب علیرغم ابتلا به بیماری های گوارشی، کلیوی و چشمی، با کارشکنی مسئولین ذیربط از درمان تخصصی پزشکی و مداوم محروم مانده است. او همچنین از اول مهرماه سال جاری تاکنون، به دستور وزارت اطلاعات از ملاقات با خانواده محروم است.»
************
گزارشی از وضعیت جسمانی نرگس محمدی
مصطفی نیلی، وکیل دادگستری با انتشار پیامهایی در شبکه اجتماعی ایکس درباره وضعیت جسمانی نرگس محمدی نوشت؛
هفته گذشته پس از پیگیریهای فراوان، سرانجام خانم نرگس محمدی به بیمارستان اعزام و پس از انجام معاینات و درمانهای پزشکی به زندان بازگردانده شدند. ایشان از بیماریهای متعددی رنج میبرند.
در بخشی از این گزارش آمده است:
پس از انجام بن اسکن یک ضایعه استخوانی در ناحیه ساق پای راست مشاهده،که برای بررسی و تشخیص صحیح امآرآی انجام شد .
در امآرآی انجام شده این ضایعه مشکوک به سرطان است و برای بررسی و تشخیص بدخیم بودن یا عدم آن،نیاز به نمونهبرداری با جراحی است که بایستی در اسرع وقت انجام شود.
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
************
گلرخ ایرایی: قتل جمشید شارمهد نشاندهنده استیصال رژیم رو به زوال اسلامی است
قتل جمشید شارمهد نشان دهنده استیصال رژیم رو به زوال اسلامی است برای گفتن نه به اعدام باید نام او که در دورترین نقطه سیاسی و عقیدتی از ما ایستاده است را نیز با همان آهنگ و خشمی که نام رفقایمان را بر زبان میآوریم فریاد کنیم. ریسمانِ استبداد بر گردن همهمان روز به روز فربهتر میشود. این ریسمان قطور و زنجیر ستم زمانی پاره خواهد شد که سرکوب و کشتار سیستماتیک متوقف شود. نه فقط برای دایرهی خودیهایمان، بلکه برای همه آنانی که با آن دست به گریبانند. قتل جمشید شارمهد نشاندهنده استیصال رژیم رو به زوال اسلامی است. رژیمی ورشکسته، دچار بحران مشروعیت و دست به ماشه که با برپاکردن چوبههای دار و جوخههای آتش هویت و حیات یافته است.
گلرخ ایرایی آبان ۱۴۰۳، زندان اوین
************
وریشه مرادی به اعتصاب غذای خود پایان داد
وریشه مرادی پس از بیست روز مقاومت در اعتراض به احکام اعدام به اعتصاب غذای خود پایان داد.
************
تجمع و راهپیمایی خانوادۀ زندانیان محکوم به اعدام اقدام
همزمان با کارزار سه شنبههای نه به اعدام، جمع کثیری از خانواده های زندانیان محکوم به اعدام اقدام به تجمع اعتراضی کرده و به سمت مجلس دست به راهپمایی اعتراضی زدند این خانوادهها نسبت به اعدامهای فزاینده عزیزانشان و روند ناعادلانه دادرسی معترضند و خواهان لغو تمامی احکام اعدام هستند.
تظاهر کنندگان شعار میدادند اعدام نکنید - نه به اعدام
************
چهلمین هفته کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در ۲۴ زندان
پیوستن زندان کهنوج به کارزار «سهشنبههای نه به اعدام»در چهلمین هفته این کارزار
《تایید حکم اعدام ۴تن از اعضای کارزار》
این روزها ماشین اعدام در حکومت مستبدِ ولایت فقیه، بیدنده و ترمز سرعت گرفته و سر باز ایستادن ندارد. در حکومت قرون وسطایی حاکم بر ایران روزانه شاهد گسترش فزاینده اعدامها هستیم. از ابتدای سال جاری تاکنون قریب به ۵۶۷ اعدام صورت گرفته که ۱۵۰ تن از محکومان تنها در مهرماه اعدام شدهاند. به طوری که در هفته اول آبان ماه، ۲۷ تن به دار آویخته شدند و ۲۱ اعدام در ۳ روز اجرا شد. یعنی هر روز هفت اعدام.
متاسفانه روز گذشته، جمشید شارمهد پس از ۴سال حبس ظالمانه اعدام شد. جمشید شارمهد تمام این مدت در بازداشگاه امنیتی محبوس بود و نهادهای امنیتی در ۴سال گذشته با هدف پنهان نگه داشتن شکنجهها و نقض حقوق انسانی وی، اجاره انتقال جمشید شارمهد به بند عمومی را نداده بودند.
در اقدام سرکوبگرانه دیگر، روز ۴ آبان حکم ۴ زندانی سیاسی عقیدتی بلوچ توسط دیوان تایید و به اجرای احکام دادسرای امنیت تهران ارجاع داده شد.
این ۴زندانی به نامهای عیدو شهبخش، عبدالغنی شهبخش، عبدالرحیم قنبرزهی و سلیمان شهبخش از اعضای کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» هستند و در شرایط بسیار اسفبار نزدیک از ۱۶ماه پیش در “بند امن” واحد سه زندان قزلحصار محبوس بوده و جانشان در خطر جدی است و هر لحظه احتمال اجرای حکم آنان وجود دارد.
زندانی سیاسی وریشه مرادی
در ادامه این سرکوبها در چند روز گذشته بیدادگاه کیفری دو تهران، ۵ زندانی سیاسی زنِ محبوس در اوین را که به اعدامهای گسترده، اعتراض کرده بودند مجموعاً به ۲۷ ماه حبس اضافی محکوم نمود. که یکی از آنها زندانی سیاسی وریشه مرادی است که با اتهام واهی بغی روبرو بوده و خود در معرض حکم اعدام است. وی ۱۹روز است در اعتراض به صدور احکام اعدام و گسترش آنها اعتصاب غذا کردهاست.
با تمام این سرکوبها و ایجاد رعب و وحشت در جامعه، اما مقاومت و ایستادگی همچنان ادامه دارد. چنانکه هفته گذشته همزمان با کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» جمعی از خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام مقابل مجلس تجمع اعتراضی علیه اعدام برگزار نمودند. شعار نه به اعدام سر دادند و از نیروهای سرکوبگر نترسیدند. ما این شجاعت را ستایش میکنیم و به این خانوادههای مقاوم درود میفرستیم.
در خبری دیگر، روز گذشته جمعی از زندانیان سیاسی زندان کهنوج استان کرمان، در نامهای اعلام کردند که از این هفته به کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» میپیوندند و در اعتصاب غذا خواهند بود.
اعضای این کارزار در چهلمین هفته خود در ۲۴ زندان مختلف، اعدامهای گسترده در ایران و همچنین ارجاع پرونده ۴ زندانی بلوچ ـ که در دادگاهی بسیار مبهم و به دور از حق دادرسی منصفانه محکوم شدهاند ـ را شدیداً محکوم میکند و از همه فعالان سیاسی، حقوق بشری و تمام وجدانهای بیدار میخواهد صدای این زندانیان بی نام و نشان و تمام محکومان به اعدام باشند و خواهان حمایت عملی از خانوادههای محکومان به اعدام هستند. ما همچنان تاکید میکنیم تنها راه توقف ماشین اعدام، اقدام و همبستگی جمعی است.
در هفته چهلم، زندانیان اعتصابی در زندانهای زیر در اعتصاب هستند:
زندان اوین (بند زنان،بند ۴ و ۸)، زندان قزلحصار (واحد ۳ و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خرم آباد، زندان اراک، زندان اسدآباد اصفهان، زندان نظام شیراز، زندان شیبان اهواز، زندان بم، زندان مشهد، زندان لاکان رشت (بند زنان و مردان)،زندان قائمشهر، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان، زندان کامیاران و زندان کهنوج کرمان
سهشنبه ۸ آبان ۱۴۰۳
کارزار سهشنبههای نه به اعدام
************
جان وریشه مرادی در پی روزها اعتصاب غذا در خطر است!
دوشنبه ۷ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۹:۳۰ شب به وقت تهران برابر با ۲۸ اکتبر ۲۰۲۴ ساعت ۷ شب به وقت اروپای مرکزی در شبکههای اجتماعی ایکس (توییتر)، اینستاگرام و…
وریشه مرادی ، فعال زن کُرد که از ۱۵ ماه پیش در بازداشت به سر میبرد، از تاریخ ۱۹ مهر ۱۴۰۳ همزمان با روز جهانی مبارزه علیه مجازات اعدام در زندان اوین دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است. طی روزهای اخیر اخبار نگران کنندهای از وخامت وضعیت جسمی او منتشر شده است.
************
پیام قدردانی سامان یاسین از حمایتهای مردمی
سامان یاسین (صیدی)، از بازداشتشدگان جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»، که اخیراً به دلیل مشکلات جسمانی با قرار وثیقه چهار میلیارد تومانی از زندان قزلحصار به مرخصی استعلاجی اعزام شده است، طی یک پیام ویدئویی از حمایتهای گستردهای که در طول مدت بازداشت از او صورت گرفته، قدردانی کرد و در حساب کاربری اینستاگرام نوشت؛
با درود به مردم عزیز ایران؛ پیش از این با زبان ترانه وموسیقی از شما و با شما سخن میگفتیم الان پیش از ۲۶ ماه زندان ومشاهده همدلی ها و حمایتهای شما مردم عزیز و دوسداشتنی، نه با زبان شعر وترانه و موسیقی و نه با هیچ زبان دیگری نمیتوانم مراتب سپاس و قدردانیم را بابت حمایتهای دلگرمکننده و همدلیهایتان را در همه این ماههای سخت زندان بیان کنم. با تشکر از وکلای محترم وهمچنین شماری از فعالان جامعه هنری وموسیقی.
************
همسر نرگس محمدی از انتقال او به بیمارستان خارج از زندان خبر داد
تقی رحمانی در کانال شخصی خود در تلگرام نوشت: «سرانجام پس از نزدیک به ۹ هفته تعلل، با حمایت فعالان مدنی و حقوق بشری و تحت فشار جامعه جهانی و رسانهها به بیمارستان منتقل شد.»
به گفته تقی رحمانی، این ۹ هفته تأخیر و سالهای طولانی تحمل زندان، آسیبهای جدی به سلامت و جان نرگس وارد کرده است که نیازمند یک دوره درمانی و رسیدگی جدی است.
او همچنین نوشت: «خواستار آزادی بیقید و شرط نرگس محمدی و دسترسی کامل او به خدمات پزشکی و درمانی هستیم، چرا که انتقال صرف به بیمارستان، مشکلات ناشی از ماهها عدم رسیدگی و محرومیت از خدمات درمانی را حل نخواهد کرد.»
نرگس محمدی که در سال ۲۰۲۳ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد، سالهای طولانی را در زندان حبس بوده است. به تازگی گروهی از فعالان حقوق زنان در ایران نسبت به سلامت جسمانی او در زندان هشدار داده و خواهان انتقالش به بیمارستان برای درمان شده بودند.
************
وخامت حال وریشه مرادی پس از دو هفته اعتصاب غذا در زندان
همزمان با اعتصاب غذای زندانیان و ادامه کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» وریشه مرادی، فعال سیاسی متهم به بغی و در شرف حکم اعدام نیز با وجود ضعف شدید به اعتصاب غذای خود ادامه میدهد. مرادی دلیل این اعتصاب غذا را اعتراض به احکام سنگین و اعدامهای جمهوری اسلامی خوانده و از این طریق همراهی خود با تمامی گروهها و نهادهای بینالمللی علیه اعدام را اعلام کرده است.
************
کامیار فکور از زندان اوین آزاد شد
کامیار فکور، روزنامهنگار امروز دوم آبانماه ۱۴۰۳ به صورت رای باز از زندان اوین آزاد شد.
همسرش سروناز احمدی اما از مرخصی درمانی محروم بوده و بیش از یکسال است در زندان اوین بهسر میبرد.
سروناز احمدی چندی پیش در اعتراض به عدم موافقت با مرخصی درمان دست به اعتصاب دارو زد اما مسئولان قضایی با وجود وخامت حال سروناز، توجهی به درخواست وی نکردند.
************
نامه جمعی از زنان زندانی اوین درباره تعلل و امتناع این زندان در رسیدگی پزشکی به زندانیان:
نرگس محمدی را با وجود شرایط اورژانسی به بیمارستان اعزام نمیکنند
ما جمعی از زنان همبندی نرگس محمدی در بند نسوان اوین نسبت به امتناع زندان در اعزام او به بیمارستان اعتراض داشته و نگران سلامتی او هستیم.
نرگس محمدی ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ به علت درد در ناحیهی سینه به بیمارستان اعزام و به بخش ICU منتقل شد.
به دستور پزشک او باید خرداد ماه برای عمل آنژیو بار دیگر به بیمارستان اعزام میشد. زندان پس از یک ماه و نیم تأخیر یعنی ۱۸ تیر ماه بار دیگر او را به بیمارستان منتقل کرد. در این اعزام پزشکان متوجه تودهای در سینهی او شدند و اقدام به بایوپسی کرده و به دلیل نگرانی از نیاز فوری به عمل جراحی، عمل آنژیو را به تعویق انداختند.
بنا به دستور پزشک او باید شهریور ماه برای عمل آنژیو به بیمارستان اعزام میشد.
در این مدت علاوه بر ۳ نامه از سوی پزشک متخصص بیمارستان، پزشک معتمد زندان نیز او را معاینه کرده و خواهان اعزام اورژانسی او به بیمارستان شده است. رئیس بهداری اوین نیز بارها ضرورت اعزام اورژانسی او به بیمارستان را به مسئولان زندان متذکر شده، اما زندان از اعزام نرگس امتناع کرده و دلیل آن را دستور نهادهای بالادستی عنوان میکند. نرگس در چند روز گذشته نیز به دلیل درد در قفسه سینه به بهداری مراجعه کرده و نوار قلب او تغییراتی را نشان داده که به گفتهی پزشک اوین به معنای نوسان فشار خون و شرایط پرریسک سلامتی اوست.
گذشته از اورژانسی بودن عمل آنژیو، آبان ماه ۱۴۰۲ نرگس ناگهان دچار درد شدید در کمر شد، که به بیمارستان اعزام و طبق دستور پزشک باید حداقل ۱۰ جلسه فیزیوتراپی و کایروپراکتیک برای او انجام میشد، که زندان هیچ گاه در این زمینه او را برای درمان اعزام نکرد.
در واقع تاکنون زندان هر بار پس از اعتراضهای متعدد زندانیان حاضر به اعزام نرگس محمدی به بیمارستان شده است.
نرگس از شهریور ماه باید برای انجام عمل آنژیو به بیمارستان اعزام میشد، اما با وجود اورژانسی بودن شرایط و اعتراضهای متعدد همبندیان و زنان زندانی همچنان زندان اقدام به اعزام او نکرده و هر بار که وعدههایی داده شده، در نهایت صبح روز اعزام، از انجام آن سر باز زده است.
ما تنها خواهان رسیدگی پزشکی و اعزام همبندی خود برای درمان هستیم. خواستهای قانونی که زندان وظیفه انجام آن را برعهده دارد. مگر نه اینکه زندان مسئول رسیدگی به سلامت زندانی است؟ چرا ما هر بار برای اعزام نرگس و حتی دیگر زندانیان باید به روشهای متعدد به زندان اعتراض خود را اعلام کنیم و پس از کشمکشهای بسیار اقدام به اعزام یک بیمار کنند؟
لازم به ذکر است، بسیاری از زنان زندانی اوین دچار بیماریهای سخت و لاعلاج بوده یا کهولت سنی دارند که اگر برچسب زندانی امنیتی نداشتند، قطعا عدم تحمل برای آنها صادر میشد. به وضعیت این زندانیان رسیدگی نشده و به نظر میرسد زندان اساسا امکان رسیدگی مداوم به این زندانیان را دارا نیست. با این حال با نگاه داشتن این زندانیان، جان آنان را در خطر انداخته و اضطراب و نگرانی برای وضعیت سلامتی آنها را به همبندیان و خانوادههای آنان تحمیل میکند.
زندانی بودن خود به معنای زندگی در اضطراب و دشواری بسیار است و بند نسوان در حال حاضر پرجمعیتترین دوران خود در سالهای اخیر را سپری میکند و زندان در چنین شرایطی به جای رسیدگی بیشتر از ابتداییترین وظایف قانونی خود، چون اعزام به بیمارستان سر باز زده و بر اضطراب و دشواری حبس ما در این دوران میافزاید.
امضاکنندگان:
ویدا ربانی، مطهره گونهای، آنیشا اسدالهی، سپیده قلیان، گلرخ ایرایی، مریم یحیوی، سمانه اصغری، نسیم سیمیاری، سعیده شفیعی، پخشان عزیزی، نسرین خضری جوادی، سکینه پروانه، ریحانه انصارینژاد، شکیلا منفرد، زهره سرو، حورا نیکبخت، راحله راحمیپور، مهوش شهریاری، محبوبه رضایی، معصومه نساجی، ناهید خداجو و سعیده قربانعلی
دوم آبان ۱۴۰۳
زندان اوین، بند زنان
************
اعتراض حورانیک بخت به صدور و اجرای احکام اعدام
اعتراض حورانیک بخت زندانی سیاسی در زندان اوین نسبت به افزایش صدور و اجرای احکام اعدام
حورا نیک بخت، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، با نگارش یادداشتی از زندان، به افزایش صدور و اجرای احکام اعدام اعتراض کرد
وی در بخشی از این یادداشت نوشته است: «خشونت و نابرابری همچون دیوی است که هزاران سر دارد؛ سرهایی که یکی از دیگری زشتتر و برای چشمان آگاه، غیرقابل تحملتر. گرفتن جان انسان ها، به هر علتی و با هر استدلالی، کریه ترین سر آن است. پیش از اینکه خود ما مستقیما با این دیو روبرو شویم، برای چشم هایمان عینک هایی می سازند از توجیهات رنگ به رنگ تا مانع دیدن عمق کراهت و توحش آن شوند.»
************
اعدام پنج زندانی در زندان قزلحصار کرج
ساعت شش بامداد چهارشنبه ۲ آبان، پنج زندانی در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند.
بهگزارش یکی از خبرگزاری های حقوق بشری ، اتهام این زندانیان مرتبط با جرائم مواد مخدر، قتل و «لواط به عنف» اعلام شده است.
هویت دو نفر از این زندانیان سلام بابا خان جعفری و محمد کوشکی اعلام شده و اتهام آنها مربوط به جرائم مواد مخدر عنوان شده است.
دو زندانی دیگر تبعه کشور افغانستان بودند و اتهامات آنها قتل و «لواط به عنف» اعلام شده است. هویت آنها هنوز معلوم نیست.
اعدام این زندانیان توسط مسئولان زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.
همزمان خبرگزاری رکنا از اجرای حکم اعدام یک زندانی دیگر به نام آرمان ناصرزاده در زندان قزلحصار خبر داده است. اتهام او نیز قتل عنوان شده است. این زندانی پس از ۱۰ سال حبس و رضایت ندادن خانواده مقتول اعدام شد.
************
سامان یاسین با سپردن چهار میلیارد وثیقه به مرخصی استعلاجی آمد
وکیل سامان یاسین، رپر بازداشتی اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ خبر داده، موکل او پس از تحمل حدود ۲۶ ماه حبس از زندان قزلحصار، با نظر کمیسیون پزشکی و موافقت مرجع قضایی با سپردن چهار میلیارد وثیقه به مرخصی استعلاجی آمد.
************
مریم اکبری منفرد به زندان قرچک ورامین منتقل شد
روز جاری، مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی از زندان سمنان جهت اجرای محکومیت دو سال حبس خود، به زندان قرچک ورامین منتقل شد. در تاریخ ۲۰ مهرماه، محکومیت ۱۵ سال حبس در تبعید این زندانی سیاسی به اتمام رسیده بود.
حسین تاج وکیل مدافع وی ضمن انتشار این خبر نوشت: پیگیر انتقال خانم اکبری منفرد به زندان اوین است. همچنین، پیگیر اعاده دادرسی و استفاده از تسهیلات قانونی موکلش میباشد.
************
پیوستن زندان شیبان اهواز به کارزار سهشنبههای نه به اعدام در هفته سی و نهم
همزمان با سالگرد "اعتراضات ۱۴۰۱" و سالگرد جانباختگان این جنبش و گستردگی بحرانهای داخلی و خارجی حکومت، شاهد شتاب فزاینده و گسترده اعدامها بوده و هستیم ؛ که تنها در مهرماه امسال بیش از ۱۴۰ تن به دار آویخته شدهاند.(از این تعداد ۵ تن زن بوده اند.)
بنا بر اخبار منتشر شده در یک هفته گذشته قریب به ۳۵ تن اعدام شدهاند که تنها در روز ۲۵ مهر ۱۷ تن اعدام شدند. در اقدام سرکوبگرانه دیگر، ۴ زندانی سیاسی محکوم به اعدام از هموطنان عرب در زندان شیبان اهواز برای اجرای حکم اعدام به انفرادی منتقل شدهاند که جانشان در خطر جدی قرار دارد. در پی این احکام ضد انسانی، جمعی از زندانیان سیاسی زندان شیبان اهواز طی بیانیهای پیوستن خود به کارزار "سهشنبههای نه به اعدام" را اعلام کردند.
بنابراین کارزار سهشنبههای نه به اعدام ضمن محکوم کردن این اعدامهای سیستماتیک، به تمام فعالان و نهادهای سیاسی، مدنی، صنفی و حقوق بشری و تمام وجدانهای بیدار داخل و بینالمللی برای مقابله با این سرکوبها فراخوان میدهد امروز ایستادن در برابر صدور و اجرای احکام اعدام باید بخشی از مطالبه اجتماعی باشد. این محقق نخواهد شد مگر با مقاومت ، همبستگی و اراده جمعی. ما میتوانیم این ماشین کشتار و اعدام را متوقف کنیم و بنیان چنین احکام غیر انسانی را در میهنمان براندازیم.
اعضای کارزار "سهشنبههای نه به اعدام"، سهشنبه یکم آبان ۱۴۰۳ در هفته سی و نهم در ۲۳ زندان مختلف در اعتصاب غذا هستند و جمعی از زندانیان اعتصابی در زندانهای زیر در اعتصاب غذا هستند.
زندان اوین(بند زنان،بند ۴ و ۸)، زندان قزلحصار(واحد ۳ و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خرم آباد، زندان اراک، زندان اسد آباد اصفهان، زندان نظام شیراز، زندان بم، زندان مشهد، زندان لاکان رشت(بند زنان و مردان)،زندان قائمشهر، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان، زندان کامیاران و زندان شیبان اهواز
کارزار سهشنبههای نه به اعدام
۱ آبان ۱۴۰۳
************
دهمین روز اعتصاب غذای وریشه مرادی در اعتراض به صدور احکام اعدام
"وریشه مرادی"، زندانی سیاسی علیرغم وضعیت وخیم جسمانی همچنان به اعتصاب غذای خود ادامه داده است.
امروز، ۱۰ روز است که وریشه مرادی در اعتصاب غذای نامحدود بسر میبرد.
این زندانی سیاسی در اعتراض به تداوم بازداشت و بلاتکلیفی خود و همچنین محرومیت از ملاقات با خانواده و وکیل اقدام به اعتصاب غذا کرده است.
یکشنبـــه ۲۹ مهرماه ۱۴۰۳
************
با دستور دادستان؛ پخشان عزیزی از ملاقات با وکلا و خانواده خود محروم شده است
پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام که در زندان اوین محبوس است، با دستور دادستانی از ملاقات با وکلای پرونده بهصورت نامحدود از ملاقات با خانوادهاش محروم شده است.
یک منبع مطلع گفته است:
«روز شنبه، دو وکیل پخشان به زندان مراجعه کردند، اما با دستور دادستانی، از انجام ملاقات جلوگیری شد. نیری، دادیار ناظر، این تصمیم دادستانی را به وکلا ابلاغ کرده است. پخشان عزیزی علاوه بر پروندهای که حکم اعدام برای آن صادر شده، به دلیل اعتراض به ورود صندوق رأی به بند زنان اوین در روز انتخابات و در پی اعتراض به اعدام رضا رسائی و احکام اعدامهای دیگر، با دو پرونده قضایی دیگر مواجه شده است.»
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری خردادماه سال جاری پخشان عزیزی، فعال و مددکار اجتماعی و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین تهران را به اتهام «بغی» از طریق «عضویت در گروههای معارض کشور» به اعدام محکوم کرده است .
************
وریشه مرادی ۹ روز است که در اعتصاب غذا بسر میبرد
وریشه مرادی، متهم سیاسی محبوس در زندان اوین با حال نامساعد جسمی در نهمین روز از اعتصاب خود بسر میبرد. اعتصاب این متهم سیاسی در اعتراض به تداوم بازداشت، محرومیت از ملاقات با خانواده و وکیل، و همچنین افزایش احکام اعدام در ایران صورت گرفته است.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی ضمن تایید این خبر به یکی از خبرگزاری های حقوق بشری گفت: "حال عمومی خانم مرادی رو به وخامت است. وی با افت شدید فشار خون (۸ روی ۶) و ضعف بدنی جدی مواجه شده و مشکلات مفاصل او که از قبل وجود داشت، به دلیل اعتصاب غذا تشدید شده است. وریشه مرادی که از تاریخ ۱۹ مهرماه، دست به اعتصاب زده، چندی پیش با حال نامناسب جسمی به بهداری زندان منتقل شد، اما از دریافت سرم خودداری کرد و تنها به مصرف آب، قند و نمک ادامه میدهد."
پیشتر یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی در گفتگو با یک نهاد حقوق بشری عنوان کرده بود: خانم مرادی در اعتراض به تداوم بازداشت و بلاتکلیفی خود، همچنین محرومیت از ملاقات با خانواده و وکیل که از اواسط اردیبهشت ماه سال جاری به دستور قاضی ابوالقاسم صلواتی، صادر شده و افزایش احکام اعدام در ایران، دست به اعتصاب زده است.
وریشه مرادی در تاریخ ۱۰ مردادماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در حومه سنندج بازداشت شد. وی نهایتا در تاریخ ۵ دی ماه ۱۴۰۲، با اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد. این زندانی سیاسی در تاریخ ۲۷ خردادماه سال جاری، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی، با اتهاماتی از جمله عضویت در یکی از گروه های اپوزیسیون مخالف نظام و بغی مواجه شده است.
************
وریشه مرادی، وارد ششمین روز اعتصاب غذای خود در زندان اوین شد.
او در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام در ایران، از روز ۱۹ مهر همزمان با روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام، دست به اعتصاب غذا زده است.
به گزارش شبکه حقوق بشر #کردستان، پزشک بهداری زندان اوین روز دوشنبه ۲۳ مهر (۱۴ اکتبر)، مرادی را معاینه کرده و خواستار تزریق سرم و انتقال او به بهداری شد، اما او از پذیرش این توصیه خودداری کرده است.
وریشه از بیماریهای مختلفی رنج میبرد.
وریشه مرادی در چند روز گذشته طی نامەای از زندان اوین، گفتە بود: «اجازە ندهید جنگهای فرامرزی بر موضوع سرکوبهای داخلی جامعە سایە بیفکند. تلاش من برای اعتصاب غذا در این راستاست. ما به هر قیمتی که شده اجازه نخواهیم داد صدای مبارزان داخلی که شجاعانه ایستادهاند در هیاهوی جنگها و ماجراجوییهای بیفرجام گم شود.»
او همچنین تأکید کرده بود که هدفش از اعتصاب غذا جلب توجه به "سرکوبهای داخلی و دفاع از حقوق فعالان زن" است.
وریشە مرادی از مرداد سال گذشتە به اتهام "بغی" در بازداشت است.و تاکنون دو جلسه دادگاه برای او برگزار شده است.
************
گلرخ ایرایی: برای لغو مجازات اعدام باید به مخالفت همهجانبه با آن برخاست
عدنان غبیشاوی (موسوی)، علی مجدم، معین خنفری، محمدرضا مقدم، حبیب دریس و سالم موسوی (آلبوشوکه)، در یک پرونده مشترک به اعدام محکوم شدهاند.
تعدادی زندانیِ سیاسی عرب را جهت اجرای حکم مرگ به سلول انفرادی بردهاند. اگر شنیدن این خبر ما را کمتر از شنیدن اخبار همفکرانمان در شرایط مشابه برانگیخته میکند، به این معناست که ما قابلیتِ بدل شدن به آنی که به انکارِ آن برخاسته بودیم را داریم.
برای مبارزه با مجازات وحشیانه اعدام، نمیتوانیم فقط در برابر اعدامهای سیاسی یا در برابر احکام مرگ صادره برای همسویانِ سیاسی خود واکنش نشان بدهیم.
برای لغو مجازات اعدام باید بتوانیم هر حکم مرگی، حتا برای مجرمی که ابعاد جرمش در نظرمان بسی هولناک است را نیز محکوم کنیم.
آنچه مسلم است اینکه جمهوری اسلامی فراتر از گسترش فقر و فساد و فلاکت، نگرشی را در جامعه نهادینه کرد که خود محل بحث است.
با وجود افزایش آمار اعدامها، بخش قابلتوجهی از جامعه هنوز به آن حساسیتی نشان نمیدهد و درصد زیادی از جامعه نیز بسته به جرائم، ملیت، قومیت و جنسیتِ محکوم و تضادها یا همسویی سیاسی و عقیدتیِ موجود واکنش نشان میدهند.
گاه در مواجهه با رویدادی درمییابیم، به نقیضِ خود و به آنی که به انکارش برخاسته بودیم بدل شدهایم. تناقض در مواجهه با احکام مرگ و تبدیلِ محکومانِ در صفِ اعدام به خودی و ناخودی جز ویرانیِ آنچه ساختهایم نیست. در نظر گرفتنِ شاخصهایی در واکنش به «احکام مرگ» که قطعا منجر به تلطیفِ فضا به نفعِ عامل سرکوب و کشتار میشود، رذیلانهتر از قتل سیستماتیک است.
اگر در واکنش به شنیدنِ «اعدام گرفت» میگوییم «برای چه»، به معنای پذیرشِ حکم مرگ برای آن دسته افرادیست که مجرمیتشان در دایره معادلات ما نمیگنجد و حکومت را محق به کشتنِ آنان میدانیم. برای لغو مجازات اعدام باید به مخالفت همهجانبه با آن برخاست.
گلرخ ایرایی - مهر ۱۴۰۳ - بند زنان زندان اوین
************
سی و هشتمین هفته کارزار سهشنبههای نه به اعدام در ۲۲ زندان مختلف ادامه دارد
همزمان با روز جهانی علیه اعدام حکومت اعدامی در ایران، ۷ تن را در زندانهای مختلف اعدام کرد.
در هفته گذشته نیز بیش از ۳۶ تن اعدام شدند به طوری که تنها در روز ۱۸ مهر، ۱۹ تن حلقآویز گردیدند. در میان این اعدامشدگان دو کودک مجرم به اسم مهدی براهویی و علی شیروانی وجود داشتند، که در زمان بازداشت به ترتیب ۱۷ و ۱۵ سال سن داشتند.
در ادامه این سرکوبها و خشونتها، قضائیه حکومتی در ۲۲ مهر ماه پرونده قطع دست ۸ متهم به سرقت را در تهران به دادگاه ارجاع داد. این میزان خشونت علیه مردم ایران همزمان با روز جهانی علیه اعدام توسط حکومت ایران نشان از به سخره گرفتن و لگدمال کردن قوانین حقوقبشر بینالمللی است؛ تا در برابر اعتراضات و قیام احتمالی سد ببندد.
اعضای “کارزار سهشنبههای نه به اعدام" اکنون بیش از ۸ ماه است که سهشنبه هر هفته دست به اعتصاب غذا میزنند و در مقابل احکام غیرانسانی اعدام مقاومت میکنند.
این کارزار که از بهمن ۱۴۰۲ از زندان قزلحصار شروع شده، با مقاومت و پایداری زندانیان اعتصابکننده تا به امروز، به ۲۲ زندان مختلف گسترش یافته است.
هدف این کارزار مقابله با احکام غیرانسانی اعدام و لغو آن در ایران است و در این مدت تلاش کرده است صدای زندانیان زیر حکم اعدام فارغ از هر نوع اتهامی باشد. همانطور که خانم مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران، در آخرین اظهاراتش کارزار سهشنبههای نه به اعدام را مورد اشاره قرار دادند، از شخص ایشان، شورای حقوقبشر و همه نهادهای بینالمللی حقوقبشر انتظار اقدامات عاجلتر و جدیتری در متوقف کردن این ماشین کشتار داریم، اقداماتی موثرتر که جان بسیاری از زندانیان بیپناه در گرو آن است.
از همه وجدانهای بیدار و رسانههای مستقل و مردمی انتظار میرود که در راستای لغو اعدام و مقابله با آن قدم بردارند. تا این مبارزه در جامعه نهادینه شود تا کشوری آزاد، برابر و به دور از خشونت و اعدام به همراه صلح و دموکراسی با قوهی قضاییه مستقل را بسازیم.
در همین راستا این سهشنبه، ۲۴ مهر ۱۴۰۳، اعضای این کارزار در هفته سیوهشتم در ۲۲ زندان مختلف در اعتصاب غذا خواهند بود.
زندانیان اعتصابی شامل زندانهای زیر میباشند:
زندان اوین (بند زنان، بند ۴ و ۸)، زندان قزلحصار (واحد ۳ و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خرمآباد، زندان اراک، زندان اسدآباد اصفهان، زندان نظام شیراز، زندان بم، زندان مشهد، زندان لاکان رشت (بندزنان و مردان)، زندان قائمشهر، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان، زندان کامیاران.
کارزار سهشنبههای نه به اعدام
************
نامه وریشه مرادی از زندان
آتش جنگ سراسر خاورمیانە را فرا گرفتە است، آتشی کە دهەهاست در بخشهای مختلف این سرزمین کهن بە قصد طرح و نظمی بە اصطلاح نوین نفس جامعە را بریده و هربار بخشی از این حیات زیبای انسانی را میسوزاند. سیاستهای نئولیبرالیستی نظام سرمایەداری جهانی برای تحکیم حاکمیتش در خاورمیانە و در کنار آن قدرتطلبی مواضع قدرتهای سنتی منطقە موجب شدە کە این جنگ عریانتر از همیشە رخ بر جهان بنمایاند. از سویی غرب بەدنبال تغییر چهرەی خاورمیانە است و برای این تغییر چهرە نه از در صلح، کە از راە جنگ آمدە و علیرغم اینکە سیاستهایش با هدف یکدستسازی و هموژن کردن خاورمیانە و بر مبنای نابودی تاریخ و فرهنگ جامعە شکست خوردە، همچنان ادامه میدهد. از سوی دیگر دول محافظهکار منطقە با تشدید ملیگرایی و دینگرایی آتش این جنگ را شعلهور مینمایند. این جنگها بازتابهای مختلفی داشته و شدت تهاجمات و حملات خطر تشدید فاشیسم در منطقە را با خود به همراه آورده است.
پیداست که جنگ مذکور همچنان ادامە خواهد داشت و بخش مهمی از منطقه را در بر خواهد گرفت. در میانهی این چالشها و درگیریها جمهوری اسلامی کە تا سالها قبل در پی ایجاد هلال شیعی بود، اکنون از ناتوی عربی و اتحاد امت سخن بە میان میآورد. ترافیک دیپلماتی اخیر بە کشورهای عربی نشاندهندەی این طرح است. در حالی کە این تضادها، چالشها و رقابتها تنها و تنها سکانس دیگری از ویرانی خاورمیانە را رقم خواهد زد. خلقها و زنان که بیشترین آسیب را از حاکمیتهای تمامیتخواه منطقه دیدهاند، اکنون با خطر آسیبهای ناشی از این جنگ نیز رودررو میباشند.
در یک کلام اگرچە نظام سرمایەداری درصدد مینیمالیزە کردن و بەکنترل درآوردن دولت-ملتهای منطقە است اما این بە معنای حمایت از خلقها و بەویژە زنان نیست. در جنگ قدرتهای رقیب در منطقە، جامعە و بەویژە زنان و کودکان قربانیاند. یا بە حریم آنها تجاوز میشود یا مجبور میشوند زادگاهشان را ترک کرده و یا آنان نیز به خدمت اربابان این جنگ درآورده میشوند. در این میان موضوع مهمی کە باید بە آن پرداخت این است که افزایش مسائل و مشکلات داخلی و در عین حال سرکوب آزادیخواهان در جامعە هم راستا و بە موزات جنگهای فرامرزی صورت میگیرد. بەعبارتی هر دو مسئلە در ارتباطی تنگاتنگ بایکدیگر قرار دارند. این یک معادلهی شوم در منطقه بوده و حاکمیت ایران نیز از این قاعدە مستثنی نیست و بالعکس همان راە دهەی شصت هجری را میرود کە همزمان با جنگ در خارج از مرزها، کشتارهایی را در زندانها و در میان آزادیخواهان را از آن شاهد بودیم. مهم این است که هماینک که این دوران تداعیگر همان دوراه دههی شصت است، باید اجازە ندهیم تاریخ تکرار شود!
در طول چند سال گذشتە نظام جمهوری اسلامی چنان وانمود کرد کە در میان همسایگانش تنها جزیرهی آرام بوده و دامنهی گرداب و طوفان خاورمیانە به آن نمیرسد، لیکن دیدیم کە چگونە سیاستهای خارجی و داخلیاش در این مدت با شکست مواجە شدەاند. در داخل اوضاع بر حاکمیت توتالیتر تنگ گشته و اگر به آخرین شانسها در جهت بازگشت از جباریت وقعی نهاده نشود، قطعا به درون طوفانی خواهد رسید که در پایان کشت باد در انتظارش میباشد. این در حالیست که نشانهای از بازگشت و ایجاد بهبودی در اوضاع را نمیبینیم، در کنار دشوارتر گشتن اوضاع معیشتی، سیاسی، اجتماعی، روانی، هماکنون وضعیت حقوق بشری در ایران روز بە روز در حال بدتر شدن است. از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون آمار اعدامها بە ۵٣١ تن رسیدە است. در سال گذشتە نیز ٨١١ تن اعدام شدەاند و آمار اعدامها حاکی از آن است کە اعدام زنان نسبت بە سال گذشتە ٣۵ درصد افزایش یافتە است.
************
زنان بند زنان اوین: نه به کشتار سیستماتیک را فریاد میکنیم
گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی در مطلبی به نمایندگی از شماری از زنان زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین نوشت؛
این روزها که خاورمیانه به خاک و خون کشیده شد و شرایط روزبهروز وخیمتر و بیثباتتر میشود، ما جمعی از زنان بند زنان اوین از پشت دیوارهایی که قرار بود از دنیا و وقایع آن دور و جدایمان کنند، هوشیارتر از پیش اعلام میکنیم.
آن دم که برای نه به جنگ دستانمان را مشت میکنیم، اگر نه به اعدام را فریاد نکنیم، خطایی بزرگ مرتکب شدهایم.
به گواه تاریخ جنگِ دولتها، چه رخدادشان و چه خطر وقوعشان، همواره راه را برای سرکوبِ بیشتر مردم و صدور و اجرای احکام اعدام برای مخالفان سیاسی، معترضان و دگراندیشان هموار کرده و بیآنکه دستاوردی داشته باشد، هزینهی هر گونه مخالفتی را برای حاکمیت کم میکند.
مقاومتر از پیش علیه قتل حکومتی، تحت هر عنوان و با هر شکلی و با اتکا به هر قانون و سیاستی میایستیم و نه به کشتار سیستماتیک را فریاد میکنیم.
************
وریشه مرادی در زندان اوین دست به اعتصاب زد
وریشه مرادی، متهم سیاسی محبوس در زندان اوین در اعتراض به تداوم بازداشت خود، محرومیت ملاقات با خانواده و وکیل و افزایش احکام اعدام در ایران، از امروز پنجشنبه ۱۹ مهرماه، دست به اعتصاب زد.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی ضمن تایید این خبر گفت: “خانم مرادی از امروز پنجشنبه ۱۹ مهرماه، در اعتراض به تداوم بازداشت و بلاتکلیفی خود، همچنین محرومیت از ملاقات با خانواده و وکیل که از اواسط اردیبهشت ماه سال جاری به دستور قاضی ابوالقاسم صلواتی، صادر شده و افزایش احکام اعدام در ایران، دست به اعتصاب غذا زده است.”
************
سی و هفتمین هفتهی کارزار سهشنبههای نه به اعدام
در آستانه روز جهانی نه به مجازات اعدام
"کارزار سهشنبههای نه به اعدام" در ۲۲ زندان مختلف کشور در آستانه "روز جهانی علیه اعدام" وارد سیوهفتمین هفته اعتصاب غذا شد
حکومت اعدام در ایران برای جلوگیری از اعتراضات مردمی به ماشین اعدام و کشتار خود سرعت بخشیده است.
تنها در روزهای ۱۰ و ۱۱ مهر ۳۰ تن در زندانهای مختلف کشور اعدام شدهاند که ۳ تن از آنها زن بودهاند. و یک زندانی به نام "محمود دهمرده" که محکوم به اعدام بوده در زندان زابل بر اثر سکته قلبی و عدم رسیدگی پزشکی جان خود را از دست داد.
در هفته گذشته یک زندانی سیاسی به نام "حمید حسیننژاد حیدرانلو" توسط دادگاه انقلاب ارومیه محکوم به اعدام شد.این زندانی از فروردین ۱۴۰۲ بازداشت شده است و تحت شکنجه وادار به اعتراف اجباری شده است و بدون رعایت حداقل حق دادرسی منصفانه به اتهام "بغی" محکوم به اعدام شده و جانش در خطر است.
اکنون در آستانه "روز جهانی علیه اعدام" که توسط مجمع عمومی سازمان ملل اعلام شده است؛ شاهد شدیدترین خشونتها توسط حکومت قرون وسطایی هستیم که زندانیان را در ملاء عام اعدام میکند و در رتبه نخست اعدام در جهان است. به طوری که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا کنون قریب به ۴۵۰ تن را اعدام کرده است.
این در حالی است که بسیاری از کشورهای جهان مجازات اعدام را در کشور خود لغو و یا در صدد بر چیدن آن هستند.
لذا "کارزار سهشنبههای نه به اعدام" از نهادها و ارگانهای سیاسی ، مدنی و حقوق بشری مستقل داخلی و بینالمللی همچنان میخواهد که برای نجات جان محکومان به اعدام در ایران از این کارزار حمایت کرده و جامعه جهانی را برای محاکمه و بازخواست سران این رژیم بخاطر بیش از چهار دهه جنایت علیه بشریت و کشتار و اعدام زندانیان، مجاب نمایند.
اعضای "کارزار سهشنبههای نه به اعدام" در ۲۲ زندان مختلف در سیوهفتمین هفته خود، روز سهشنبه، ۱۷ مهر ۱۴۰۳، در زندانهای زیر دست به اعتصاب غذا زدهاند:
زندان اوین(بند زنان،بند ۴و۸)، زندان قزلحصار(واحد ۳و۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خرمآباد، زندان اراک، زندان اسد آباد اصفهان، زندان نظام شیراز ،زندان بم ، زندان مشهد ، زندان لاکان رشت(بند زنان و مردان)، زندان قائمشهر،زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده ، زندان سقز ، زندان بانه ، زندان مریوان ، زندان کامیاران.
کارزار سهشنبههای نه به اعدام
۱۷ مهر ۱۴۰۳
************
رضا عرب پور از بازداشت شدگان جنبش زن زندگی آزادی به ۱۵ سال حبس محکوم شد
رضاعرب پور یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایذه، توسط شعبه چهارم دادگاه انقلاب اهواز به ۱۵ سال حبس محکوم شد.
حسین علی حاتمی، وکیل مدافع رضا عرب پور در این خصوص گفت: بر اساس حکمی که توسط شعبه چهارم دادگاه انقلاب اهواز صادر شده، رضا عرب پور بابت اتهام معاونت در محاربه به ۱۵ سال حبس محکوم شده و بابت اتهام مشارکت در گروه های باغی تبرئه شده است.
************
اعتراض زندانیان به اذیت و آزار جنسی حین بازرسی بدنی
حساب کاربری نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل با انتشار مطلبی در اینستاگرام درباره اذیتوآزار جنسی زندانیان حین بازرسی بدنی نوشت؛
بیست و دو زن زندانی سیاسی و عقیدتی در زندان اوین خواهان توقف و رسیدگی به اذیت و آزار جنسی تعدادی از زندانیان در حین بازرسی بدنی شدند.
ما جمعی از زنانِ زندانیِ سیاسی و عقیدتی در زندان اوین در اعتراض به بازرسی هایِ بدنیِ غیر متعارف و اذیت و آزارهای جنسیِ تعدادی از زندانیان در حین بازرسی بدنی، خواستار رسیدگی به وضعیت موجود بوده و در صورت پاسخگو نبودن مسئولان، دست به اقدامات اعتراضی خواهیم زد.
سروناز احمدی، آنیشا اسداللهی، سمانه اصغری، ریحانه انصارینژاد، گلرخ ایرایی، سکینه پروانه، ناهید خداجو، نسرین خضری جوادی، راحله راحمیپور، ویدا ربانی، نسرین روشن، نسیم سیمیاری، سعیده شفیعی، مهوش شهریاری، پخشان عزیزی، سعیده قربانعلی، نرگس محمدی، وریشه مرادی، پریوش مسلمی، معصومه نساجی، حورا نیکبخت، مریم یحیوی.
************
رد اعاده دادرسی و بدتر شدن سلامت جسمانی ریحانه انصاری نژاد
اعاده دادرسی کارکر زندانی ریحانه انصاری نژاد پذیرفته نشده است، و از یکم تیر ماه ملاقات حضوری ایشان را نیز قطع کرده اند و بیش از دو ماه است که از دیدن تنها دخترش محروم است.
پزشک متخصص جراح مغز و اعصاب بیمارستان طالقانی به دلیل آسیب دیدن ربات زانو و شانه و دیسک کمر و گردن ۲۰ جلسه فیزیوتراپی برای ریحانه انصاری نژاد نوشته است ولی مسئولان زندان مانع اعزام او به فیزیوتراپی شده اند و هر دفعه پیگیری نموده است مسئولان زندان اعلام کرده اند که مامور برای اعزام به فیزیوتراپی ندارند.
به دلیل عدم اعزام به موقع به پزشک و فیزیوتراپی درد شدید در ناحیه گردن و شانه و کمر و زانو های اینکارگر بازنشسته خیلی بیشتر شده است، طوریکه نشستن و برخواستن و انجام کارهای روزمره برایش با مشکلات فراوانی مواجه شده است.
ریحانه انصاری نژاد با توجه به درد شدید در ناحیه گردن و کمر و درد در زانو درخواست مرخصی پزشکی برای درمان در خارج از زندان داده است، اما تاکنون هیچ پاسخی به ایشان داده نشده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن محکوم کردن رد اعاده دادرسی حکم ناعادلانه ۴ سال زندان برای ریحانه انصاری نژاد و ممنوع کردن ملاقات حضوری با تنها فرزندش خواستار رسیدگی به وضعیت پزشکی وی در خارج از زندان می باشد.
کارگر زندانی آزاد باید گردد!
چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۵ مهر ۱۴۰۳
************
پیوستن زندان اراک به سی و ششمین هفته کارزار سهشنبههای نه به اعدام
یکشنبه ۸ مهر جمعی از زندانیان سیاسی زندان اراک در بیانیهای که در رسانهها منتشر شدهبود، اعلام کردند که در سیوششمین هفته کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» اعتصاب غذا خواهند کرد
سیوششمین هفته کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» با پیوستن زندان اراک در ۲۲ زندان مختلف ادامه دارد.
یکشنبه۸مهر جمعی از زندانیان سیاسی زندان اراک در بیانیهای که در رسانهها منتشر شدهبود، اعلام کردند که در سیوششمین هفته کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» اعتصاب غذا خواهند کرد و از این پس همراه با این کارزار در سهشنبه هر هفته در اعتصاب غذا خواهند بود.
ضمن گرامیداشت یاد جانباختگان جمعه خونین در زاهدان که در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، حکومت استبداد دینی بهطور غیرانسانی و سبعانه دستکم ۱۲۰ نفر از نمازگزاران و معترضان مسجد مکی را به خاک و خون کشید و مثل همیشه، هرگز پاسخگو نبوده است و کماکان بیشرمانه دادخواهان را از کردستان تا تهران و زاهدان و دیگر شهرها بازداشت و متهم میکند.
کارزار سهشنبههای نه به اعدام این جنایات را شدیدا محکوم میکند و همیشه در کنار ماداران دادخواه و خانوادههای دادخواه به مقاومت خود ادامه میدهد.
حکومت اعدام کماکان در حال جابهجا کردن مرزهای جنایت و اعدام است؛ تنها با گذشت ۱۰ روز از ماه مهر بیش از ۲۳ نفر را اعدام کرده است و در عملی قرون وسطایی روز گذشته دو نفر را در شهر خمین در ملاء عام اعدام کرد و همچنین از ۲۴شهریور تا ۴مهر تنها ظرف ۱۰ روز در زندان شیراز، ۲۰ نفر را اعدام کرده که این آمار در هیچکدام از رسانههای داخلی منعکس نشدهاست.
آنچه که همیشه بحث اعدامها را جدی میکرده، خصلت پایهایی بودن آن برای حکومت است، که یعنی اعدامها با هر اتهامی که انجام میگیرد، هدف نهایی سرکوب و اختناق است و به تجربه دیدهایم که آمار اعدامها، همبستگی معناداری با اوضاع داخلی و بینالمللی دارد، به همین دلیل باتوجه به شرایط حساس و بحرانهای بینالمللی که حکومت با آن مواجه است، طبعا وقتی توان حل آن را در بیرون ندارد، در دسترسترین ابزار انتقام، برپا کردن باز هم بیشتر طنابهای دار و به عبارت دیگر، انتقام از زندانیان و محکومان به اعدام است تا هم مشکل خود در ناتوانی مسائل بینالمللی را کتمان کنند و هم ارعاب داخلی را که در این شرایط نیاز بیشتری بدان دارند را اعمال کنند.
از همین رواست که هشدار میدهیم که هفتههای آتی بنا بهدلایل مذکور، احتمال افزایش اعدامها و احکام اعدام وجود داشته و ابراز نگرانی خود را از وضعیت محکومان زیر حکم اعدام ابراز داشته؛ زیرا که آنها اولین سوژه جبران شکستها و ناتوانیهای منطقهای و بینالمللی استبداد دینی حاکم بر میهنمان هستند.
لذا از همه فعالان حقوقبشری مستقل و آزاد داخلی و بینالمللی میخواهیم صدای زندانیان محکوم به اعدام باشند که در سکوت خبری اعدام نشوند.
بنابراین کارزار در ۳۶ امین هفته خود با پیوستن زندان اراک، سهشنبه ۱۰مهر۱۴۰۳ در ۲۲ زندان در اعتصاب غذا خواهند بود.
زندانهای اعتصابی کارزار سهشنبههای نه به اعدام تاکنون شامل زندانهای زیر میباشند:
«:زندان اوین (بندزنان، بند ۴ و ۸)، زندان قزلحصار(واحد ۳ و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خرمآباد، زندان نظام شیراز، زندان اسد آباد اصفهان ، زندان بم ، زندان مشهد، زندان لاکان رشت، زندان قائمشهر ، زندان اردبیل ، زندان تبریز ، زندان ارومیه ، زندان سلماس ، زندان خوی ، زندان نقده ، زندان سقز ، زندان بانه ، زندان مریوان ، زندان کامیاران و زندان اراک.»
کارزار سهشنبههای نه به اعدام
۱۰ مهر ١۴٠٣
************
ممنوعالملاقات شدن زینب جلالیان با دستور وزارت اطلاعات در زندان یزد
زینب جلالیان، زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد که هفدهمین سال حبس خود در زندان مرکزی یزد را میگذراند!
او از چهار سال پیش به دنبال انتقال به زندان یزد تا کنون یک بار موفق به انجام ملاقات با خانوادهاش شده است.
این زندانی سیاسی به دنبال ادامه درد شدید در ناحیه پهلوی سمت راست برای انجام سیتی اسکن به بیمارستان فرخی یزد منتقل و ماموران زندان و پرسنل این بیمارستان علیرغم اعتراض وی، او را مجبور کردهاند که با دستبند و پابند این آزمایش را انجام دهد.
اوایل هفته گذشته پس از ارائه درخواست ملاقات زینب جلالیان برای انجام ملاقات با خانوادهاش، مسئولین زندان از ممنوعملاقات شدن وی به دستور وزارت اطلاعات خبر دادهاند.
تعدادی از بستگان این زندانی سیاسی که برای انجام ملاقات با وی از ماکو به یزد حرکت کرده بودند پس از اطلاع از ممنوعالملاقات شدن این زندانی سیاسی، در نزدیک شهر اصفهان مجبور به بازگشت به ماکو شدهاند.
پنجم مهر ۱۴۰۳، پس از ماهها تحمل درد پهلوی سمت راست، او را با دو دستبند و یک پابند به بیمارستان فرخی یزد منتقل شد.
************
تداوم محرومیت از ملاقات آنیشا اسداللهی در زندان اوین
آنیشا اسداللهی، مترجم و فعال کارگری محبوس در زندان اوین، از تیر ماه سال جاری، بهدلیل اعتراض به صدور حکم اعدام علیه شریفه محمدی و پخشان عزیزی کماکان از ملاقات با خانواده و کیوان مهتدی، همسرش محروم مانده است.
علی اسدللهی، برادر وی اعلام کرد که به جز ملاقاتی کوتاه مدت در ماه گذشته، او همچنان از حق ملاقات هفتگی محروم مانده است.
آنیشا اسداللهی، مترجم و مدافع حقوق کارگران با اتهامهای «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» دوران حبس خود را در بند زنان اوین سپری میکند. کمیته انضباطی زندان اوین پیشتر نیز او را بهدلیل تحصن اعتراضی به اجرای حکم اعدام رضا رسایی، از معترضان قیام ژینا از برقراری تماس تلفنی و حق ملاقات محروم کرده بود».
************
۵۰ کارگر قربانی سودجویی کارفرما
نوشته ای از کارگر زندانی ریحانه انصاری نژاد
۵۰ کارگر معدن ذغال سنگ معدنجوی طبس در ۳۱ شهریور بر اثر انفجار گاز متان کشته شدند. این گونه فجایع بارها و بارها اتفاق افتاده است:
معدن باب نیروی کرمان، ۱۳۸۸/۱/۳۱ - ۱۲ کارگر کشته
معدن زمستان یورت ۱۳۹۶/۲/۱۱ - ۴۳ کارگر کشته
معدن ذغال سنگ معدنجو، ۱۴۴/۶/۲ - ۱ کارگر کشته
معدن ذغال سنگ طزره،۱۴۰۲/۲/۱۱- ۲ کارگر کشته
معدن ذغال سنگ طزره، ۱۴۰۲/۶/۱۲- ۶کارگر کشته
معدن شازند اراک، ۱۴۰۳/۳/۲۷- ۴ کارگر کشته
معدن ذغال سنگ معدنجو، ۱۴۰۳/۶/۳۱- ۵۰ کارگر
این کشتارها تمامی ندارند …
در این موارد دستورهای قضایی با شور و حرارت برای پیگیری صادر میشود؛ عده ای از مسئولین تسلیت می گویند؛ احتمالا چند تن از وزرا به محل حادثه می روند؛ عزای عمومی اعلام میشود؛ بعضی از مسئولین به ملاقات خانواده های کارگران جانباخته میروند و دستی بر سر فرزندان آنان میکشند و عکس یادگاری میگیرند. اما نتیجه؟ هیچ!
باز هم این حوادث تکرار میشود چرا که سود کارفرمایان مهم تر از جانکارگران است. ولع آنان تمامی ندارد. باز همکارگران را بدون اینکه استانداردهای ایمنی رعایت شوند برای استخراج به معدن می فرستند.
کارگرانی که بدون امنیت شغلی و با حداقل دستمزد در معادن مشغول به کار هستند چگونه میتوانند به نبود ایمنی در محیط کار اعتراض نمایند؟
هنوز فاجعه معدن زمستان یورت را فراموش نکرده ایم. در آن زمان، شاهد صدور دستورات پیگیری قضایی، تسلیت ها و … بودیم. اما همه اش تبلیغات بود و هیچ مانعی برای جلوگیری از وقوع مجدد چنین فجایع دلخراشی نشد.
واقعیت این است که بر روی کاغذ قوانین ایمنی و آئین نامه های بسیاری داریم اما فقط روی کاغذ!!
آنچه در عمل وجود دارد عدم رعایت استانداردهای ایمنی در محیطهای کار به خصوص معادن است. هیچوقت مسببین اصلی چنین فجایعی بازخواست و مجازات نمیشوند. نهایتا مسئولین می گویند «حادثه بود و غیر قابل پیش بینی».
پیامهای تسلیت و عکس های یادگاری مسئولین باعث حفظ جان و امنیت همکاران ما نمی شود. تجربه نشان داده است هر زمان که ما کارگران متحد و متشکل بر سر مطالباتمان از جمله ایمنی محیط کار مبارزه کرده ایم، توانسته ایم گامی صاحبان سرمایه را به عقب برانیم.
چاره پیشگیری از وقوع چنین فجایع دلخراشی در محیطهای کار، نظارت تشکل های مستقل کارگری بر لزوم رعایت قوانین و آییننامههای ایمنی ممانعت از کار در محیطهای ناایمن می باشد.
سندیکاها و دیگر تشکل های مستقل کارگری را به نیروی خود ایجادکنیم!
ریحانه انصاری نژاد، کارگر زندانی،
بند زنان اوین، ۲ مهر ۱۴۰۳
نشر سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
************
آخرین وضعیت پخشان عزیزی در زندان اوین؛ پخشان به بیمارستان منتقل شد!
روز گذشته، پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام که در زندان اوین محبوس است، به بیمارستان منتقل و پس از معاینات پزشکی به زندان بازگردانده شد. پخشان عزیزی از سه ماه پیش تاکنون از ملاقات با خانواده محروم مانده است.
یک منبع نزدیک به خانواده وی ضمن تایید این خبر گفت: خانم عزیزی از مشکلات جسمی همچون سردردهای مزمن و کمردرد رنج میبرد و با وجود درخواستهای مکرر برای رسیدگی پزشکی، پس از مدتها انتظار به بیمارستان منتقل شد. به گفته پزشکان، وی برای تکمیل مراحل درمان و انجام معاینات ماهانه باید مجدداً به بیمارستان اعزام شود.
پنجشنبه ۵ مهر ١۴٠٣
************
سروناز احمدی وارد هیجدهمین روز اعتصاب دارویی خود شد
جان سروناز احمدی، مددکار اجتماعی، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران که در زندان اوین و در اعتراض به ممانعت از مرخصی درمانی، دست به «اعتصاب دارو» زده در خطر است! سروناز امروز وارد هیجدهمین روز اعتصاب دارویی خود شده است.
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
************
پیام مشترک ریحانه انصارینژاد، ناهید خداجو و نسرین خضر جوادی از اوین پیرامون فاجعه معدن
فاجعهای دیگر برای کارگران معدن طبس و قربانی شدن بیش از ۵۰ نفر از کارگران بهدلیل ایمن نبودن محیط کار، کارگران را هم چون همیشه به قتلگاه فرستاد و خانودههای بسیاری را از داشتن عزیزانشان محروم کرد.
ما فعالین کارگری که برای پیگیری مطالبات خود و دیگر کارگران در زندان بسر میبریم تاثر و تالم خود را از این مصیبت وارده اعلام میداریم و به خانوادههای این عزیزان و طبقهی کارگر ایران تسلیت میگویم.
فعالین کارگری ریحانه انصارینژاد، نسرین خضری جوادی، ناهید خداجو
بند زنان اوین ۱۴۰۳/۷/۴
************
سی و پنجمین هفته کارزار "سهشنبههای نه به اعدام" در ۲۱ زندان مختلف کشور
«ما را در راه دفاع از حق زندگی زندانیان یاری دهید»
روز یکشنبه یکم مهر ماه با شروع سال تحصیلی جدید، شاهد فاجعه انفجار معدن طبس بودیم که در این فاجعه ۵۲ نفر از کارگران معدن جان خود را از دست داده و تعدادی نیز مجروع شدند. کارگرانی که در محیطی بدون کمترین ایمنی برای مخارج اولیه زندگی با به خطر انداختن جانشان، نان خانوادهشان را تامین میکردند. این نوع فجایع که به دفعات در کشور اتفاق افتادهاست حاصل فساد و ناکارآمدی ساختاری حکومت استبدادی است که ضمن چپاول و غارت دسترنج مردم زحمتکش ایران، هرگز پاسخگوی عملکرد فاجعهآفرین خود نیز نبوده است.
فعالان کارزار سهشنبههای نه به اعدام، با خانوادههای جانباختگان صمیمانه ابرازی همدردی میکنند و آرزوی سلامتی برای مجروحین این حادثه را دارند.
همچنین در آغاز سال تحصیلی یادی میکنیم از بیش از یک میلیون کودک و نوجوانی که به دلیل فقر گسترده از تحصیل باز میمانند و عموما به دلیل فقر مجبور به کار کردن میشوند و گرامی میداریم خاطره دانشآموزان و معلمانی که در قیام ژینا جان خود را از دست دادند و کشته شدند.
ما زندانیان کارزار سهشنبهها در زندانها و در میان زندانیان غیرسیاسی تعداد زیادی زندانی محکوم به اعدام به دلیل جرائم مواد مخدر و ... دیدهایم و از نزدیک روایت زندگی آنها را شنیدهایم؛ ما نیک میدانیم که آنان عموما در کودکی و نوجوانی به دلیل فقر ترک تحصیل کرده و هم در کودکی و هم در بزرگسالی دچار آسیبهای اجتماعی گوناگون شدهاند و حکومت ولایت فقیه که با گسترش فقر بستر زندگی سخت آنها را در کودکی و نوجوانی فراهم آورده، اکنون با به دار کشیدناشان به وسیله حکم غیرانسانی اعدام نقطه پایانی بر زندگی کوتاه این قربانیان میگذارد.
در یک هفته گذشته استبداد دینی حاکم بر ایران دو زندانی سیاسی به نامهای مهدی حسنی و بهروز احسانی را که در اعتراضات ۱۴۰۱ بازداشت شده بودند؛ با نقض حق دادرسی منصفانه و پشت درهای بسته و با اتهامات ساختگی محکوم به اعدام کرد؛ همچنین دو زندانی سیاسی دیگر به اسامی محمدجواد وفایی ثانی و زندانی کُرد به نام حاتم اوزدمیر که از سال ۱۳۹۸ در زندان هستند، به ترتیب بعد از سه و دو بار نقض حکم اعدام آنها، مجددا به اعدام محکوم کردهاند.
باور ما این است که این احکام غیر انسانی اعدام که با نقض تمامی موازین حقوقبشری صادر میشود، تنها در راستای ایجاد فضای رعب و وحشت در جامعه و جلوگیری از به راه افتادن موج تازهای از اعتراضات سراسری و استفاده مردم از حق بنیادین "اعتراض" صورت میگیرد.
کارزار "سهشنبههای نه به اعدام" از تمامی نمایندگان دولتها در سازمان ملل و همه نهادهای حقوق بشری میخواهد که در سفر رئیس دولت حکومت اعدام که روانه سازمان ملل شده است؛ او را در ارتباط با موج گسترده کشتار و اعدام زندانیان مورد سوال و بازخواست قرار دهد. سوال اساسی این است که چگونه با تحریم گسترده انتخابات و بدون کسب رای اکثریت، پزشکیان خود را نماینده مردم ایران میداند!؟
کارزار "سهشنبههای نه به اعدام" در سی و پنجمین هفته از این کارزار ،سهشنبه ۳ مهر ۱۴۰۳ در ۲۱ زندان مختلف از جمله زندان اوین (بند زنان ،بند ۴ و بند ۸)، زندان قزلحصار (واحد ۳ و واحد ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خرم آباد، زندان نظام شیراز ، زندان اسدآباد اصفهان، زندان بم، زندان مشهد، زندان قائم شهر، زندان لاکان رشت، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان خوی ،زندان نقده، زندان سلماس، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان و زندان کامیاران علیه حکم غیرانسانی اعدام دست به اعتصاب غذا میزنند. و ضمن هشدار نسبت به اجرای حکم دهها زندانی سیاسی و غیر سیاسی زیر حکم اعدام؛ صدور احکام اعدام برای چهار زندانی سیاسی مهدی حسنی، بهروز احسانی، محمدجواد وفایی ثانی و حاتم اوزدمیر و تمام محکومان به اعدام با هر اتهامی را محکوم میکنند؛ و از مردم و تمامی فعالان حقوق بشری داخلی و بینالمللی میخواهند، با یاری کارزار "سهشنبههای نه به اعدام" ما را در جهت نجات جان این عزیزان و دفاع از "حق حیات" زندانیان و لغو حکم اعدام یاری دهند.
کارزار سهشنبههای نه به اعدام
سهشنبه ۳ مهرماه ۱۴۰۳
************
۴۷ نفر از زنان زندانی سیاسی و عقیدتی بند زنان اوین اعلام کردهاند که همزمان با حضور و سخنرانی مسعود پزشکیان در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل، از ساعت ۱۰ شب دوم مهرماه تا ساعت ۱۰ شب سوم مهرماه اعتصاب غذا خواهند کرد. این زنان زندانی دلیل اعتصاب غذای خود را اعتراض به تشدید اعدامها و وضعیت زندانیان سیاسی و عقیدتی عنوان کرده و خواهان توقف اعدامها و آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی هستند.
************
همدردی شریفه محمدی از زندان با خانواده کارگران کشته شده در حادثه معدن طبس
اختصاصی- اولین نامه شریفه محمدی پس از صدور حکم اعدام
توضیح: شریفه محمدی، فعال مستقل کارگری که در زندان لاکان رشت محبوس است، برای اولین بار پس صدور حکم اعدام، نامه ای نوشته است که در آن ضمن نوشتن پیام هایی برای فرزند و همسر خودش، به مساله مرگ کارگران معدن در طبس پرداخته و با خانواده های آنان اعلام همدردی کرده است.
نامه ی شریفه محمدی از زندان لاکان رشت، از این جهت حائز اهمیت ویژه است که شریفه محمدی تا کنون درباره حکم اعدام خودش پیامی صادر نکرده است اما در واکنش به کشتار کارگران در معدن طبس، جان عزیزش به درد آماده و به آن واکنش نشان داده است. شریفه محمدی در تمام زندگی خود برای حقوق و مطالبات کارگران و زنان تلاش کرده است و اینک پرونده او و حکم ظالمانه اعدام صادر شده علیه او در دیوان عالی کشور در حال بررسی است. متن نامه ی شریفه را عینا در ذیل مطالعه میکنید:
"پاییز دیگری از راه رسید و من همچنان در بند هستم.
مهر فرا رسید اما با بی مهری هایش!
رفیق نازنینم! همراه همیشگیم در روزهای سخت! اول مهر کنارت نیستم تا تولدت را تبریک بگویم؛ دوم مهر کنارت نیستم تا سالروز ازدواجمان را جشن بگیریم.
آیدین عزیزم! پسر نازنینم! ببخشید از اینکه در روز اول مهر و سال تحصیلی جدید در مقطعی بالاتر در کنارت نبودم تا به روال همیشگی، موهای زیبایت را شانه کنم و روانه مدرسه ات نمایم و تو با شیرین زبانی بگویی: ممنون مامان، روز خوبی داشته باشی...
همنوردان نازنینم! در کنارتان نیستم تا همراه و همگام در مسیر درفک زیبا و پرغرور، همصدا بخوانیم:
همراه شو عزیز؛ تنها نمان به درد
کین درد مشترک، هرگز جدا جدا درمان نمی شود..
تا گرامی بداریم یاد و خاطره ی معلمان عشق و ایثار را.
عزیزانم! می دانم که این روزها سپری خواهد شد و ما باز هم کنار یکدیگر سرود زندگی سر خواهیم داد. اما بی مهری پاییز و ماه مهر برای ما تمامی ندارد.
ساعت ۱۲ شب است و ساعاتی از خاموشی بند گذشته است و من خواب به چشمانم نمی رود.
بی اختیار گریه می کنم اما نه برای دلتنگی آیدین و نه برای حکمی که دارم و نه برای اینکه در کنار فرزندم نیستم تا او را روانه ی مدرسه جدید نمایم.
چگونه شب را سپری خواهند کرد کودکان و مادران و زنانی که عزیزانشان زیر خروارها خاک مدفون شده اند؟
کودکان چگونه اول مهر روانه مدرسه خواهند شد در حالی که پدرانشان را از دست داده اند؟
امروز خبر مرگ ۵۱ نفر از کارگران معدن در طبس لرزه بر جانم انداخت؛ فاجعه ای دیگر!!
کارگران معدن برای لقمه ای نان، حاضر به انجام سختترین کارها در بدترین و ناایمن ترین شرایط هستند تا شاید برای زنده ماندن خود و خانواده، مزدی ناچیز دریافت نمایند.
تصور میکنم چشمان منتظر کودکان را که پدرانشان از سر کار برگردند...
آه و افسوس که لبخند و شادی در اولین روز مهر بر لبان زنان و کودکانشان خشکیده شد!
تسلیت از پشت میله های زندان به خانواده های این عزیزان و تسلیت به هم طبقه ای هایم که این روزها شرایط سخت زندگی و معیشت بر دوششان سنگینی می کند!
آیدین عزیزم! پسر نازنینم!
تو هم مهر امسال را با بی مهری آغاز کردی. حتی اگر در کنارت بودم و بهترین لباسها را برایت تهیه میکردم و به بهترین مدرسه روانه ات می کردم؛ اما شادی واقعی برایم روزی است که هیچ کودکی به خاطر فقر و نداری از شادی و تحصیل و از حق زندگی کردن محروم نباشد و هیچ پدر و مادری با نگرانی که آیا فرزند و یا همسرش بعد از یک روز کاری، زنده از محل کار باز خواهد گشت یا نه، روزش را سپری نکند.
و من آن روز را انتظار می کشم!
شریفه محمدی
بند تشخیص زندان لاکان رشت"
انتشار: کمپین دفاع از شریفه محمدی
۳ مهر ۱۴۰۳
___________________________
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب از اول بهمن ۱۴۰۲ تا ۲٨ شهریور ۱۴۰۳
اینجا کلیک کنید.