سودپرستی شركت های طمع كار همچنان جان كارگران را میگیرد
خبرگزاری ایلنا به نقل از یکی از مسئولان شرکت سپاسد، پیمانکار پروژه ساخت خط ۷ متروی تهران ووابسنه به سپاه پاسداران ، گفته است که به دنبال کشته شدن دو کارگر، این پروژه فعلا متوقف میشود.
او گفته است: "روز پنجشنبه ۱۲ تیرماه، یک دستگاه لوکو (لوکوموتیو ویژه حمل کارگران و تجهیزات در تونل) هنگام پایین آمدن از شیب تونل دور برداشته و در نتیجه این اتفاق به وقوع پیوسته است."
به گزارش بی بی سی به گفته این مسئول شرکت سپاسد، لوکو با خروج از ریل به کانکسهای کارگران برخورد کرده و "برقکاری که در یکی از این اتاقها حضور داشته بر اثر این تصادف کشته شده است. راننده نیز که به جای ترک کردن لوکو تا آخرین لحظه سعی در مهار آن داشته به دلیل برخورد با دستگاه حفاری به کما رفته و در نهایت هنگام اعزام به بیمارستان جان باخته است."
مسیر خط ۷ متروی تهران از افسریه به سعادتآباد است و شرکت سپاسد، پیمانکار طراحی و اجرای این پروژه، از شرکتهای وابسته به قرارگاه خاتم الانبیا سپاه پاسداران است.
غلامرضا انصاری، عضو شورای شهر تهران ، از اطلاعرسانی نامناسب و اینکه سازمان آتشنشانی و اورژانس کشور تا چهار روز از این اتفاق بیخبر بودهاند اظهار تاسف کرده است.
سازمان پزشکی قانونی ایران میگوید که حوادث مرگبار در محیط کار در ده ساله اخیر در ایران بالا رفتهاند.
روابط عمومی پزشکی قانونی هفته گذشته اعلام کرد که در سال گذشته ۱۹۹۴ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند.
تنها در دو ماه نخست سال جاری هم ۲۸۵ کارگر در ایران کشته شدهاند.
*************
مردم فقیرتر شدند، شکاف طبقاتی بیشتر شد
گزارش وزارت اقتصاد از نتایج اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها
• پس از اجرای این قانون قدرت اقتصادی خانوارهای کشور ۲۵ درصد کاهش یافته و هماکنون ۳۱ درصد خانوارها زیر خط فقر هستند ...
وزارت اقتصاد با انتشار گزارشی ضمن بررسی نتایج اجرای فاز اول هدفمندسازی یارانهها اعلام کرد که پس از اجرای این قانون قدرت اقتصادی خانوارهای کشور ۲۵ درصد کاهش یافته و هماکنون ۳۱ درصد خانوارها زیر خط فقر هستند.
به گزارش ، نشریه شادا (نشریه رسمی وزارت امور اقتصادی و دارایی) در بررسی نتایج اجرای فاز اول هدفمندسازی یارانهها چنین آمده است:
در دولت جدید آخرین اطلاعاتی که از اجرای طرح هدفمندی یارانهها منتشر شده، نشان میدهد که مردم ایران پس از اجرای این طرح، فقیرتر شدهاند، میزان قدرت خرید خانوارهای ایرانی طی دوره اجرای فاز اول هدفمندی یارانهها به میزان ۱.۵ درصد کاهش یافته است.
طی اجرای فاز اول طرح هدفمندی یارانهها قیمت حاملهای انرژی ۵۰۰ درصد افزایش داشته است. بررسیهایی که وزارت مسکن و شهرسازی برای اجرای طرحهای مسکن انجام داده، نشان میدهد قدرت اقتصادی خانوادهها طی دوره نخست اجرای طرح هدفمندی یارانهها ۲۵ درصد کاهش داشته است.
حتی پیش از این از هر صد خانوادهای که وارد بازار مسکن میشدند، حداقل ۶۰ خانوار به سمت مسکن ملکی میرفتند ولی همین عدد در حال حاضر به ۶۵ خانوار رسیده که به سمت مسکن اجارهای میروند.
همچنین بر اساس آمارگیری سالانه هزینه و بودجه خانوار مرکز آمار ایران، در سال ۸۴ نرخ مالکیت ۷۱.۵ درصد بوده که در سال ۹۱ به ۶۶.۶ درصد رسیده است تا سال ۸۵، حدود ۲۵ درصد خانوار زیر خط فقر بودند ولی بررسیها نشان میدهد این عدد در حال حاضر به ۳۱ درصد رسیده است.
نتیجه تحقیقی دانشگاهی نشان میدهد که افزایش قیمتها حداقل در آمریکا منجر به کاهش میزان فقرا شده است ولی در مورد ایران افزایش قیمتها بر تعداد خانوارهای فقیر افزوده است. از سوی دیگر در تازهترین گزارش این مرکز شکاف قیمتی هر متر مربع آپارتمان و حتی اجارهبهای این متراژ در مناطق گران و ارزان شهر تهران حدود ۴۱ برابر اعلام شده است.
در این گزارش، منطقه دو شهرداری تهران گرانترین منطقه برای خرید آپارتمان ذکر شده است. قیمت فروش هر متر مربع آپارتمان در این منطقه ۲۱.۶ میلیون تومان است در مقابل، ارزانترین آپارتمان در تهران متری ۵۲۶ هزار تومان معامله میشود آپارتمانهایی با این قیمت در منطقه ۱۵ شهرداری تهران قرار دارند.
مرکز آمار ایران در گزارشی مربوط به وضعیت قیمت مسکن و اجارهبها در پاییز ۹۲ و در شهر تهران متوسط قیمت هر متر مربع آپارتمان را ۳.۹ میلیون تومان ذکر کرده است بررسی این اعداد نشان میدهد، هر متر آپارتمان افراد ساکن در منطقه ۲ تهران ۴۱ برابر گرانتر از اهالی منطقه ۱۵ تهران است که آپارتمان نشین هستند به این ترتیب این آمار نشان میدهد هدفمندی یارانهها و پرداخت یارانه نقدی تنها باعث افزایش فاصله میان فقیر و غنی شده و تاثیر مثبتی بر اقتصاد نداشته است.
دانشجویان مدافع رهایی کارگر