گزارش تکمیلی از تجمع فعالین مدنی، کارگری، معلمان و مادران دادخواه در حمایت از اعتراضات مردم خوزستان
روز سهشنبه ۲۹ تیرماه جمعی از فعالین مدنی، کارگری، معلمان و مادران دادخواه در حمایت از اعتراضات مردم خوزستان مقابل وزارت کشور تجمع کردند. در این تجمع نرگس محمدی، بهزاد همایونی و جعفر عظیم زاده سخنرانی کردند که پس از آن نیروهای امنیتی و موتورسوارهای گارد ویژه به آنها حمله کرده و ضمن ضرب و شتم، آنها را به خیابان جنب وزارت کشور وارد کردند. پس از آن، تجمع کنندگان با ورود به خیابان زرتشت دست به راهپیمایی زده و شعارهای حمایتی از اعتراضات مردم خوزستان سر دادند که بار دیگر نیروهای امنیتی و موتورسوارهای گارد ویژه به شکل وحشیانهای به آنها حمله کرده و همگی آنها بخصوص آرش صادقی را به شکل کینهورزانهای مورد ضرب و شتم و کتککاری قرار دادند و تعداد ۹ نفر به اسامی آرش صادقی، رسول بداقی، نرگس محمدی، جعفر عظیم زاده، پوران ناظمی، روحالله مردانی، آرش کیخسروی، حمید آصفی و بهزاد همایونی را بازداشت کرده و به پلیس امنیت گیشا منتقل کردند.
پس از انجام مراحل بازجویی از همگی این افراد ساعات اولیه بامداد چهارشنبه به تدریج همهی این بازداشت شدگان آزاد شدند.
لازم به ذکر است که گوشیهای تلفن تعدادی از این بازداشت شدگان که همراه داشتند را مأمورین امنیتی با خود برده و هنگام آزادی نیز به آنها تحویل ندادند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۳۰ تیرماه ۱۴۰۰
*************
بیانیه پیرامون اعتصاب سراسری کارگران نفت
کارگران پیمانکاری پالایشگاهها، پتروشیمیها و نیروگاههای وابسته به صنعت نفت و گاز از روز ۲۹ خرداد اعتصابی بزرگ و بیسابقه را آغاز کردهاند.
تاکنون چند ده هزار نفر از این کارگران در بیش از ۵۰ مرکز تولیدی به این اعتصاب پیوستهاند و روند پیوستن دیگر کارگران به اعتصاب همچنان ادامه دارد.
کارکنان رسمی نفت نیز پس از چند دوره اعتراض و تجمع اعلام کردهاند که چنانچه مطالباتشان محقق نشود روز نهم تیرماه دست به اعتراض دوباره خواهند زد.
کارگران پیمانکاری نفت نه تنها به لحاظ سازماندهی گستردهی این اعتصاب، اتفاقی بی بدیل را رقم زدهاند، بلکه با اعلام حمایت و همبستگی با کارکنان رسمی، جلوهای شورانگیز از اتحاد طبقاتی را به نمایش گذاشتهاند. از اینرو “بی دلیل نیست که کارگر نفت ما همواره رهبر سرسخت ما بوده و خواهد بود”
کارگران نفت در بیانیه و اطلاعیههایشان بارها اعلام کردهاند که ما کارگران برده نیستیم و اجازه نخواهیم داد این همه استثمار و بیحقوقی تداوم یابد.
کارگران اعتصابی همچنین خواهان افزایش حداقل دستمزد به بالای ۱۲ میلیون تومان در ماه و تغییر نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی هستند. برچیده شدن بساط شرکتهای پیمانکاری و قرارداهای موقت، پایان دادن به فضای امنیتی و ایمن سازی محیط کار نیز از دیگر خواستههای کارگران نفت و کل طبقه کارگر ایران است.
همکاران و همسرنوشتان در صنایع نفت و گاز؛
ما کارگران متشکل در اتحادیه آزاد کارگران ایران خود را بخشی از مبارزات پرشور و متحدانه شما میدانیم و در هر دوره از اعتراضات و اعتصاباتتان با تمام توان در کنار شما بوده و خواهیم بود. به تک تک شما درود میفرستیم و اعلام میکنیم که شما به پرچمدار خواست و مطالبات طبقاتی کارگران ایران تبدیل شدهاید. با عمل جمعی و قدرتمند خود، هم به خواست افزایش دستمزد خواهیم رسید و هم باید بساط شرکتهای مفتخور پیمانکاری و قرارداهای موقت را برچینیم.
ما و دیگر کارگران کشور قاطعانه از خواست و مبارزاتتان حمایت خواهیم کرد.
زنده باد کارگران اعتصابی نفت
زنده باد همبستگی طبقاتی کارگران ایران
اتحادیه آزاد کارگران ایران- پنجم تیرماه ۱۴۰۰
*************
بیانیه پیرامون اعتراضات کارکنان رسمی صنعت نفت
کارکنان رسمی نفت در ادامه تجمعات اعتراضی خود طی اولتیماتومی اعلام کردهاند که چنانچه مطالباتشان تحقق نیابد دست به اعتراضات گستردهتری خواهند زد.
کارکنان رسمی نفت روز چهارشنبه پنجم خردادماه اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی گستردهای نمودند. این تجمعات که فراخوان آن از پیش اعلام شده بود در تهران مقابل مجلس، اهواز مقابل ساختمان مجموعه مناطق نفتخیز جنوب، عسلویه مقابل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی، سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی منطقه ماهشهر، شرکت ملی نفت گچساران، پالایشگاه آبادان، شرکت نفت فلات قاره بهرگان، شرکت نفت فلات قاره منطقه عملیاتی لاوان و سکوی مجتمع دریایی ابوذر برگزار شد.
پیشتر در تاریخ بیستم اردیبهشت ماه نیز تجمع بزرگی را در مقابل مجلس شکل داده بودند که از تمامی نقاط کشور نمایندگانی از کارکنان نفت حضور داشتند.
اعتراض این کارکنان به نحوه افزایشات عمومی حقوق سال ۱۴۰۰ است که هم در تناقض با قانون صورت گرفته است و هم اینکه با توجه به شرایط سخت کار در صنعت نفت بخصوص در مناطق عملیاتی و همچنین میزان رشد افسارگسیخته تورم و هزینههای زندگی به هیچ عنوان تأمین کننده نیازهای کارکنان وزارت نفت نمیباشد.
رئوس اصلی مطالبات کارکنان رسمی نفت که تاکنون نسبت به عدم تحقق آنها دست به اعتراض و تجمع زدهاند به قرار زیر است:
➖باستناد ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت کلیه کارکنان عملیاتی از مجموعه قوانین خاص خود برخوردار بوده و تابع مجموعه قوانین خدمات کشوری نیستند.
➖حکم کارگزینی بشدت و عامدانه بضرر تمامی کارکنان، علی الخصوص کارکنان عملیاتی تعریف شده است و میبایست اصلاح گردد.
➖طبق ماده ۱۰ مجموعه قوانین نفت هیچ محدودیتی اعم از کف یا سقف، برای کارکنان عملیاتی جایز الاجرا نبوده و نخواهد بود.
با توجه به اینکه وزارت نفت تاکنون اقدام جدی برای تحقق خواستههای کارکنان معترض نفت انجام ندادهاند، طی بیانیهای به شخص وزیر نفت و تمام مسئولین تصمیمگیر اولتیماتومی اعلام کردهاند که چنانچه تا تاریخ یکم تیرماه نحوه افزایشات عمومی حقوق، تعریف حکم کارگزینی، محدودیت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و محدودیت سقف و سایر ایرادات تفسیر و اجرای قانون اصلاح نشود، روز نهم تیرماه دست به تجمع و اعتراضات گستردهتری خواهند زد و تا تحقق خواست و مطالباتشان به اعتراض خود ادامه خواهند داد.
در همین راستا کارکنان رسمی مجتمع گاز پارس جنوبی SPGC نیز در حال جمعآوری امضا در سطح پالایشگاههای ۱۳گانه هستند تا از طریق تحویل به مهندس فرهنگ مدیرعامل مجتمع، خواستار رسیدگی به مطالبات خویش گردند.
جمعآوری امضاهای این طومار در پالایشگاههای مناطق ۱۳گانه قرار است روز دوشنبه ۱۰ خرداد به اتمام رسیده و کارکنان ساعت ۱۰ صبح جلوی ساختمان مرکزی ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی حضور یافته و پس از تجمیع امضاها به مدیریت مجتمع تحویل گردد.
تعرض گسترده به سطح دستمزد و حقوق کارگران از یک سو و رشد فزاینده و افسارگسیخته نرخ تورم و گرانی مایحتاج زندگی به جایی رسیده است که کارکنان رسمی نفت و صنایع وابسته را نیز به اعتراض واداشته است. کارگران صنایع نفت بعنوان نیروهای متخصص و فنی که شاهرگ اصلی اقتصاد و ارزآوری کشور در دستان آنهاست همواره از سطح نسبتاً مناسبی از حقوق و دستمزد برخوردار بودهاند اما اکنون حکومتگران تعرض به حقوق و معیشت کارگران را به جایی رساندهاند که علیرغم خطرات بسیار جدی قهر کارکنان نفت در مقابل حاکمیت، باز دست در جیب کارگران کرده و با تعدی از قوانین از پیش تصویب شدهی خودشان افزایش حقوق کارکنان مناطق عملیاتی را نیز همانند قانون خدمات کشوری محاسبه نمودهاند.
تعرض هر روزه حاکمیت به کار و زندگی کارگران چنان عمیق گشته است که منجر به یکپارچگی عمیقی در مطالبات و خواست تمامی بخشهای طبقه کارگر شده است.
اکنون که کارکنان رسمی صنایع نفت نیز با خواست اعتراض به حقوق و دستمزد به میدان آمدهاند، علیرغم تفاوتها اما شاهد یکپارچگی عمیقی در میان کارگران چه در صنایع بزرگ و کوچک، چه بخشهای رسمی و موقت، چه دولتی و یا خصوصی هستیم.
طبقه کارگر ایران به موقعیت بسیار مهمی رسیده است که یکپارچگی در اعتراض و مطالبات است. در صورت بقای مناسبات کنونی، حاکمیت قطعاً در بن بست اقتصادی خود جامعه را به فروپاشی اقتصادی خواهد کشاند. از اینرو این موقعیت عینی که بر بستر یکپارچگی اعتراضات و مطالبات تمامی بخشهای طبقه کارگر شکل گرفته است مسیر اتحاد عمل و اعتراض گسترده و طبقاتی کارگران ایران را هموار خواهد کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران خود را بخشی از اعتراضات کارکنان رسمی نفت میداند و با تمام توان در مسیر شکلدهی به اتحاد و یکپارچگی بیشتر تمامی بخشهای کارگران و مزدبگیران تلاش خواهد کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- نهم خردادماه یکهزار و چهارصد
*************
خواهان آزادی محمود صالحی، عثمان اسماعیلی، هیراد پیربداقی
و پایان دادن به تعقیب قضایی بازداشت شدگان روز جهانی کارگر هستیم
در روز جهانی کارگر امسال علیرغم تلاش گستردهی نیروهای امنیتی و دسیسه چینیهای نهادهای ضدکارگری وابسته به خانه کارگر، کارگران ایران تجمعاتی بسیار شکوهمند و گسترده را به نمایش گذاشتند. در تهران هرچند که با گسیل گسترده نیروهای امنیتی و انتظامی مانع از برگزاری تجمع روز جهانی کارگر در مقابل وزارت کار شدند اما تلاش کارگران برای برگزاری این تجمع آنچنان جدی بود که نهادهای امنیتی برای جلوگیری از تشکیل تجمع ناچار به دستگیری قریب به ۳۰ نفر از فعالین شدند.
اما خصلت شورانگیز و قدرتمند روز جهانی کارگر امسال در برگزاری سراسری تجمعات این روز بود. در شهرهای زیادی به مناسبت اول ماه مه تجمعاتی شکل گرفت. دلیل عمدهی این سراسری شدن، حجم بسیار بالای مطالبات انباشته شده معیشتی در مقابل تعرضات وسیع حاکمیت به موقعیت کار و زیست میلیونها نفر از کارگران و مزدبگیران و خانوادههایشان بود و عامل اصلی موفقیت در این قدرتنمایی طبقاتی، تلاش کارگران، معلمان، بازنشستگان، دانشجویان و فعالین دیگر جنبشهای اجتماعی در شکل دهی به اتحاد عملی مؤثر حول برگزاری تجمعات اعتراضی در روز جهانی کارگر بود.
حاکمیت در مقابل این عمل و اراده کارگران و مزدبگیران در روز جهانی کارگر، در همان روز در تهران و سنندج دست به خشونت و سرکوب زد و تعداد زیادی را دستگیر نمود. اما دامنهی این سرکوب به همان روز خاتمه نیافت و در روزهای اخیر نیز تداوم داشته است.
در روز ۲۶ اردیبهشت محمود صالحی و عثمان اسماعیلی توسط دادسرای سقز احضار شده و به اتهام برگزاری مراسم روز جهانی کارگر و انتشار عکس و فیلم از این مراسم بازداشت شده و هم اکنون در زندان مرکزی سقز زندانی شدهاند.
روز ۲۵ اردیبهشت نیز هیراد پیربداقی از دستگیرشدگان مقابل وزارت کار، زمانی که برای دریافت گوشی موبایل خود به پلیس امنیت تهران مراجعه میکند به بهانه محکومیت در یک پرونده در سال ۹۸ که حکم آن پیشتر توسط قوه قضائیه نقض شده بود بازداشت و به زندان اوین منتقل میگردد.
هم اکنون نیز برای تعداد زیادی از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر در تهران احضاریههایی از سوی دادسرا صادر شده و برای آنها پروندههای قضایی مفتوح شده است. این در حالیست که همگی این بازداشت شدگان همان شبِ دستگیری و پس از بازجویی، بدون تودیع وثیقه یا کفالت آزاد شده بودند.
در این میان برای عسل محمدی در شعبه ۱ و برای هیراد پیربداقی و سمانه اصغری در شعبه ۶ دادسرای اوین تشکیل پرونده شده است.
جمیله قدرتی، جمیله زنده روح و سعید ملایی ( که پیشتر به اشتباه سعید ملایری اعلام شده بود ) نیز احضاریههایی از سوی دادسرای اوین دریافت کردهاند.
تعداد بیشتری از دستگیرشدگان روز جهانی کارگر در تهران هم اکنون مورد تعقیب قضایی قرار گرفتهاند که اطلاعات پراکندهای درباره آنها در دسترس است.
تداوم اینسرکوبگری و انتقام کشی حاکمیت علیه شرکت کنندگان در تجمعهای اول ماه مه، بخاطر وحشت آنان از گسترش بیشتر اعتراضات و تجمعات متحدانه و سراسری کارگران و دیگر مزدبگیران است. برگزاری تجمع روز جهانی کارگر حق بدیهی کارگران است و در سراسر جهان کارگران همواره با طرح خواست و مطالبات صنفی و سیاسی خود در خیابانها رژه میروند. اما حاکمیت در ایران با به رخ کشیدن درندهخویی و تعرضات شدید ضدکارگری و ضد اجتماعی هر روز بیشتر از پیش ماهیت قرون وسطایی و بی ربطی خود به جامعه امروز ایران را نشان میدهد.
طبقه کارگر ایران با حجم گستردهای از مطالبات انباشته شده و اعتراضات هرروزه و هر ساعته به همراه دیگر مزدبگیران و اقشار مختلف جامعه حکم به تقابل و ایستادگی در برابر حاکمان استثمارگر و سرکوبگر داده است و به این مناسبات سراسر نابرابر و ضدانسانی پایان خواهد داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران دستگیری و پرونده سازی علیه کارگران و فعالین کارگری و بازداشت شدگان تجمع اول ماه مه را قویاً محکوم مینماید و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط محمود صالحی، عثمان اسماعیلی و هیراد پیربداقی و پایان دادن به تعقیب قضایی علیه دیگر بازداشت شدگان روز جهانی کارگر است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران - ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
*************
تجمع جمعی از معلمان و فعالین کارگری و
حقوق بشری مقابل ندامتگاه کرج در اعتراض به زندانی کردن معلمان و کارگران
امروز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت جمعهایی از معلمان به همراه فعالین کارگری و حقوق بشری بدون فراخوان قبلی به مقابل مجلس رفتند تا به زندانی کردن معلمان و کارگران اعتراض نمایند و همچنین خواهان آزادی اسماعیل عبدی، شاپور احسانی راد و دیگر معلمان و کارگران زندانی شوند.
اما نیروهای امنیتی و انتظامی محدوده مجلس و تمام خیابانهای اطراف را قُرُق کرده بودند. به حدی که از میدان بهارستان تا صد متر بالاتر از مترو و همچنین مقابل مجلس از ضلع غربی آن تا بیمارستان معیری در کنترل سنگین نیروهای گارد ویژه پیاده و موتور سوار بود. با توجه به این فضای سنگین پلیسی شکل گیری تجمع عملاً ممکن نشد و تعداد زیادی از معلمان و فعالین کارگری و مدنی که به محل آمده بودند پراکنده شدند.
با این وجود تعدادی از حاضرین توانستند به همدیگر ملحق شوند و محل تجمع اعتراضی را به مقابل زندان ندامتگاه کرج انتقال دهند.
این جمع که متشکل از معلمان و فعالین کارگری و حقوق بشری بود در مقابل ندامتگاه کرج حاضر شدند و با برافراشته کردن پلاکارد و کاغذنوشتههایی به زندانیکردن کارگران و معلمان اعتراض کرده و خواهان آزادی اسماعیل عبدی و شاپور احسانی راد و دیگر معلمان و کارگران زندانی شدند.
در این تجمع به نمایندگی از معلمان عزیز قاسم زاده از کانون صنفی فرهنگیان گیلان، جعفر عظیم زاده از اتحادیه آزاد کارگران ایران و نرگس محمدی از کانون مدافعان حقوق بشر سخنانی ایراد کردند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰
*************
حضور گسترده پلیس و گارد ویژه و مأموران امنیتی
مقابل وزارت کار جهت ممانعت از برگزاری تجمع مستقل روز جهانی کارگر
امروز شنبه یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۰ به دنبال فراخوان کارگران، بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی، معلمان و دیگر مزدبگیران برای برگزاری تجمع روز جهانی کارگر مقابل وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی، این محل و خیابانهای اطراف تماماً توسط گارد ویژه و نیروهای امنیتی قُرُق شده است.
همزمان خانه کارگر در محل درب پشتی وزارت کار در خیابان بهبودی مراسمی را شروع کردهاند که کاملاً توسط نیروهای امنیتی محافظت میشود تا نیروهای مستقل امکان نیابند که به درون آن مراسم رفته و صدای اعتراض خود را عنوان کنند.
در مراسم خانه کارگر جمعیتی پنجاه، شصت نفره حضور دارند که این مراسم با پخش تلاوت قرآن و سرود جمهوری اسلامی از طریق بلندگوهای بزرگی صورت گرفت و حسن صادقی که از ضدکارگریترین عوامل حکومتی است پشت تریبون قرار گرفته و مشغول سخنرانی شده است.
بعدتر گزارش تکمیلی اعلام خواهد شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۰
*************
تهدید تلفنی اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران در آستانه روز جهانی کارگر
با نزدیک شدن روز جهانی کارگر وزارت اطلاعات از طریق تماسهای تلفنی مکرر با اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران از جمله جعفر عظیم زاده و پروین محمدی اقدام به تهدید این کارگران برای ممانعت از برگزاری و شرکت در تجمعهای روز جهانی کارگر نموده است.
جعفر عظیم زاده در پاسخ به تهدیدهای مأمورین وزارت اطلاعات بر حق کارگران برای برگزاری تجمع روز جهانی کارگر پافشاری کرده است و ضمن اعتراض به زندانی کردن کارگران و معلمان و بازنشستگان اعلام کرده است که چگونه میشود که کارگران و معلمان را تنها بخاطر فعالیتهای صنفی و مطالباتی زندانی کنید و انتظار داشته باشید کارگران در مقابل دست به اعتراض و تجمع نزنند.
اقدام به تهدید کارگران از سوی نیروهای امنیتی در آستانه روز جهانی کارگر از سر وحشت از تجمعات کارگران و مزدبگیران صورت میگیرد.
حاکمیت با تعرض گسترده به زندگی و معیشت و کار کارگران و دیگر مزدبگیران وضعیت به شدت فلاکتباری را به اکثریت جامعه تحمیل کرده است و از سوی دیگر نیز نهادهای امنیتی در مقام حافظ چپاولگران حاکم در مقابل هرگونه حق خواهی و اعتراض کارگران دست به سرکوب و زندانی کردن فعالین میزند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن تأکید بر حق کارگران برای برگزاری هر چه باشکوهتر تجمعهای روز جهانی کارگر، اقدام به تهدید کارگران، معلمان و دیگر مزدبگیران از سوی نهادهای امنیتی را محکوم مینماید و اعلام میدارد که طبقه کارگر و مزدبگیران زحمتکش قطعاً در مقابل این همه تعرض و سرکوب خواهند ایستاد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰
*************
قطعنامه تشکل های مستقل کارگران، معلمان، بازنشستگان، دانشجویان، زنان
و مراکز کارگری به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر - سال ۱۴۰۰
امسال ما کارگران و معلمان و بازنشستگان و همه حقوق بگیران زحمتکش در حالی به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر، کیفر خواست خود را در برابر ستمگران قرار میدهیم که مرگ و وحشت ناشی از ویروس کرونا و مصائب بی شمار و لاینحل اقتصادی و معیشتی و نبود کوچکترین روزنه ای برای بهبود شرایط موجود و بی تفاوتی حکومتگران در برابر این وضعیت جهنمی، چنان سایه خود را بر بالای سر هست و نیست میلیونها انسان در سراسر کشور گسترانیده است که برای ما کارگران و معلمان و بازنشستگان و دیگر توده های زحمتکش و رنج دیده مردم ایران چاره ای جز در هم شکستن این وضعیت به نیروی متحد و سراسری اعتراضات مان باقی نگذاشته است.
در این بین آن چیزی که ما شاهد و ناظر آن هستیم نه تنها بی تفاوتی حکومتگران در برابر شرایط موجود، بلکه تلاش مستبدانه آنان برای حفظ و بقایشان بر سریر قدرت و رقابت بر سر آن، و بند و بست با قدرتهای بزرگ جهانی و رقیب، به هر قیمتی است.
در یک کلام، آن چیزی که امروز بر ما مردم ایران و پس از گذشت نزدیک به ۴۳ سال پس از انقلاب ۵۷ تحمیل شده است چیزی جز خیانت و تبدیل جامعه ای بزرگ با دارا بودن خیره کننده ترین ثروتهای زیرزمینی و منابع انسانی به زمینی سوخته از سوی اقلیتی ستمگر نیست.
به همین دلیل هم است که برای ما، اول ماه مه روز جهانی کارگر و روز معلم و دیگر روزهای تاریخی دیگر نمیتواند صرفا گرامیداشت چنین ایام ستودنی و یا اعلام کیفرخواست مان در برابر ستمگران باشد.
ما برده نیستیم و تن به تداوم این وضعیت نخواهیم داد.
برای مطالعه متن کامل
اینجا کلیک کنید.
*************
بیانیه پیرامون تداوم بازداشت مهران رئوف
مهران رئوف از فعالین کارگری که در تاریخ ۲۵ مهرماه ۱۳۹۹ توسط نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه در منزل مسکونیاش دستگیر شد بیش از ۶ ماه است که در بازداشت و بیخبری به سر میبرد.
وی در بند ۲ الف که متعلق به اطلاعات سپاه است محبوس است و پس از گذشت شش ماه از دستگیری او، هنوز نه به بند عمومی منتقل شده است و نه قوه قضائیه و نهادهای مسئول از اتهامات و وضعیت پروندهی وی خبری عنوان نکردهاند.
مهران رئوف در اوایل فروردین در اعتراض به بلاتکلیفی وضعیت خود چند روزی دست به اعتصاب غذا زده بود و با وجود اینکه بیشتر از ۶۵ سال سن دارد نگرانیهای جدی درباره سلامت جسمانیاش وجود دارد.
در مدت اخیر مهران تنها تماسهایی بسیار کوتاه با یکی از فامیلهای دور خود در تهران داشته است. خانواده مهران رئوف در خارج از ایران زندگی میکنند و در طول این شش ماه هیچگونه تماسی از وی نداشتهاند.
در طول مدت بازداشت مهران رئوف تاکنون بیش از ۹۰ سندیکا و اتحادیه کارگری در سطح جهان منجمله از آرژانتین و فرانسه وانگلیس و ۱۲ نهاد حقوقبشری از جمله سازمان عفو بینالملل و دهها نهاد و گروه ایرانی در داخل و خارج از کشور به بازداشت وی اعتراض کرده و خواهان آزادی او شدهاند.
نهادهای امنیتی در ایران همواره فعالیتهای صنفی بخصوص فعالیتهای کارگری را مورد شدیدترین سرکوبگریها قرار میدهند و با امنیتی کردن این فعالیتها و دستگیری و بازداشت فعالین جنبشهای مطالبهگر اقدام به پروندهسازیهای واهی و صدور احکام طویلالمدت زندان مینمایند.
درباره وضعیت مهران رئوف نگرانیهای بسیار جدی وجود دارد. بیش از شش ماه در سلولهای بند ۲ الف و عدم انتقال او به بند عمومی این احتمال را افزایش میدهد که ممکن است جان او در خطر بسیار جدی قرار داشته باشد. مشخص نیست که نهادهای امنیتی میخواهند چه اتهامات پوچ و واهی برای یک فعال کارگری که بیش از ۶۵ سال سن دارد ردیف کنند که اینچنین مراحل بازداشت او را پیچیده کردهاند!
ابتداییترین حق هر بازداشتی این است که از سلولهای نهادهای امنیتی به بند عمومی منتقل گردد و از حق وکیل برخوردار شود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران دستگیری و تداوم بازداشت مهران رئوف در سلولهای بند ۲ الف سپاه را قویاً محکوم مینماید و از مسئولین میخواهد تا به برخوردهای غیرقانونی با این فعال کارگری پایان دهند و فوراً و بدون قید و شرط وی را آزاد نمایند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۹ فروردین ۱۴۰۰
*************
مطالبه واکسیناسیون فوری و سراسری
در یکسال اخیر شیوع بیماری مرگبار کرونا سایه سیاهی بر جامعه جهانی افکند. مردم ایران که همواره تحت فشارهای عظیم معیشتی، اجتماعی و سیاسی بودهاند با شروع اپیدمی کرونا، مشکلات معیشتی و اجتماعیشان دهچندان شده و فقر و فلاکت عمومی بسیار بحرانیتر از پیش، زندگی و معیشت میلیونها نفر از مردم را در بر گرفته است. بر اساس آمار رسمی که هیچگونه اعتمادی به آن نیست دهها هزار نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند و کمتر خانوادهای است که از نزدیکان و بستگان خود را بر اثر بیماری کرونا از دست نداده باشد.
تا زمانی که شیوع این بیماری وجود دارد جان انسانها به خصوص در اماکنی که کار و زندگی به صورت گروهی و جمعی در جریان است در مخاطره بسیار جدی قرار دارد. کارگران در محیطهای کاری و مراکز صنعتی، معلمان و دانشآموزان در محیطهای آموزشی، زندانیان در زندانهای کشور و هر قشر و بخشی از جامعه به شکلی کار و زندگیشان در ارتباط تنگاتنگ با دیگر انسانها است که هر کدامشان ممکن است ناقل بیماری باشند. مهمتر از همه کادر درمانی و پزشکی که برای جان بیماران فداکارانه جانفشانی میکنند بیشتر از هر کسی در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند.
اکنون که واکسنهایی برای مقابله با این بیماری در سطح جهان ساخته شده است و پس از تأیید سازمان جهانی بهداشت بسیاری از کشورها در حال تزریق عمومی این واکسنها هستند، هیچگونه ارادهی جدی از سوی حاکمیت برای تهیه واکسن و واکسیناسیون عمومی در جامعه نه تنها دیده نمیشود بلکه در مقابل آن ایستادگی شده و جان میلیونها زن و مرد و کودک ایرانی به بازی گرفته میشود.
جامعه ایران خسته و منزجر از تمامی بیحقوقیهای تحمیلی، فقر و فلاکت گسترده و سرکوب هر نوع صدای حقخواهی و مطالبهگری است و دیگر تداوم این مشکلات و بازی دادن جان انسانها در مواجهه با بیماری کرونا را برنمیتابد و قاطعانه خواهان #مطالبهواکسیناسیونفوری_وسراسری افراد جامعه است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام میدارد که تعرض به جان و زندگی افراد جامعه باید به فوریت پایان پذیرد و واکسیناسیون عمومی و رایگان کلیه کارگران در مراکز کاری و صنعتی و تمامی آحاد و افراد جامعه برای مقابله با بیماری کرونا بر اساس توصیههای سلامت جهانی و استفاده از واکسنهای مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی فوراً و بدون تبعیض و رایگان انجام گیرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۶ دیماه ۹۹
*************
بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران به مناسبت آزادی جعفر عظیم زاده
جعفر عظیم زاده دبیر هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران روز ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ با پایان دوران محکومیت خود از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد.
جعفر عظیم زاده شامگاه نهم اردیبهشت سال ۹۳ در حالی توسط مامورین وزارت اطلاعات دستگیر شد که بعنوان نماینده بیش از چهل هزار نفر از کارگران کشور، پرچمدار اعتراض به سطح نازل دستمزدها و خواهان افزایش دستمزد کارگران ایران بود و نیروهای امنیتی پیش از روز جهانی کارگر و برای ممانعت از برگزاری تجمع کارگران در مقابل وزارت کار اقدام به دستگیری این رهبر شجاع کارگران نمودند.
پس از آن شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی جعفر عظیم زاده را به شش سال زندان محکوم نمود.
جعفر عظیم زاده که در آبانماه سال ۹۴ برای سپری کردن دوران محکومیت خود در زندان اوین زندانی شده بود، همراه با اسماعیل عبدی معلم زندانی، در اعتراض به امنیتی کردن فعالیتهای صنفی از روز جهانی کارگر سال ۹۵ دست به اعتصاب غذای نامحدودی زد و پرچم جنبش اعتراض به “امنیتی کردن فعالیتهای صنفی” را برافراشت و پس از ۶۴ روز اعتصاب غذا از زندان آزاد شد.
جعفر عظیم زاده دوباره و درتاریخ نهم بهمن سال ۹۷ دستگیر شد و برای سپری کردن باقیمانده محکومیت شش سالهاش زندانی شد.
۲۸ اسفند سال ۹۹ جعفر عظیم زاده از طریق بخشنامه کرونا مشمول آزادی زودهنگام شد اما نهادهای امنیتی مانع از آزادی وی شدند و در یک پروندهسازی جدید و بخاطر ممانعت از آزادی این کارگر زندانی در تاریخ ۱۸ خرداد ۹۹ به اتهامی واهی وی را به ۱۳ ماه حبس مجدد محکوم نمودند.
اکنون در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ جعفر عظیم زاده با پایان یافتن دوران محکومیت ظالمانهاش و پس از چند سال آزار و اذیت نهادهای امنیتی و قضایی از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد.
جعفر عظیم زاده نماینده پرشور طبقه کارگر ایران در مسیر تلاش برای تشکل یابی کارگران، فریاد رسای طبقه کارگر ایران برای خواست افزایش دستمزدها و صدای جنبش آزادیخواهی جامعه ایران علیه برخوردهای امنیتی به فعالیتهای صنفی و اجتماعی است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران آزادی جعفر عظیم زاده را به تمامی کارگران ایران تبریک میگوید و خواهان آزادی فوری شاپور احسانی راد از زندان، و منع تعقیب قضایی از پروین محمدی، ناهید خداجو ، نسرین جوادی، حیدر قربانی، جوانمیر مردای و دیگر کارگران زندانی است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۱ فروردین ۱۴۰۰
*************
بیانیه به مناسبت فرارسیدن روز جهانی کارگر
با پرچم خواست افزایش دستمزد به استقبال روز جهانی کارگر میرویم
مطالبهی افزایش دستمزد به اصلیترین محور تلاش و مبارزه طبقه کارگر ایران و دیگر بخشهای مزدبگیران جامعه بدل شده است.
کل جامعه هشتاد میلیونی ایران به شکلی فاحش و عیان در ورطهی فلاکت عمومی افتاده است.
به غیر از اقلیتی چپاولگر و فاسد و حامیان حکومتگر آنان، هیچ بخشی از جامعه نیست که به وضع موجود راضی باشد و تداوم بنیانهای اقتصادی و معیشتی خود و خانوادهاش را در معرض سقوط و فروپاشی نبینید.
معضلات و بدبختیهای زندگی، هم بصورت فردی و هم به شکل اجتماعی، چنان فراوان و شدید گریبان تک تک آحاد جامعه را گرفته است که نمیشود تمامی آن را لیست کرد!
گرسنگی و عدم توانایی تأمین نیازهای اولیه خانوادهها بطور واقع عمومیت یافته است. بیمسکنی و بیخانمانی افراد آنقدر افزایش پیدا کرده که دیگر کسی را متعجب نمیکند. کوچک شدن هر روزهی سفرهها و حذف بسیاری از اقلام خوراکی از سبد مایحتاج خانوادهها شایعترین پدیدههای جامعه شده است. بسیاری از افراد برای تأمین نیازهای اولیه خود به فروش اعضای بدن روی آوردهاند. اینها، تنها موارد کوچکی از هزاران مورد معضل و مشکلات تحمیل شده به جامعه ماست. این همان واقعیاتی است که سردمداران حاکم طی بیش از چهار دهه برای جامعه ایران به ارمغان آوردهاند.
اما جامعه ایران و جنبش عظیم مطالباتی مردم که جنبش اعتراضی طبقه کارگر و مزدبگیران در رأس و پرچمدار آن هستند، در مقابله با این همه بیحقوقی و تضاد و تبعیض، چه در محیط کار چه در کف خیابانها، گاه پنهان و گاه آشکار، همواره در مبارزه و کشاکشی بیوقفه بودهاند.
در سالهای اخیر نقطهی ثقل این مبارزات، حول مطالبه معیشتخواهی و اعاده کرامت انسانی به اوج خود رسیده است.
کارگران و دیگر مزدبگیران ایران در مقابل تعرض گستردهی نهادهای حاکمیتی که از طریق تصویب دستمزدهای چندین برابر زیر خط فقر قصد تحمیل هر چه بیشتر فقر و فلاکت و گرسنگی به اکثریت جامعه را دارند، تماماً بپاخاسته و گستردهتر از هر دورهای در سطح خیابانها میخروشند.
حال که به پیشواز روز جهانی کارگر میرویم و در همسویی و همبستگی با هزاران کارگر صنایع نفت که اعلام کردهاند با خواست افزایش حداقل دستمزد کارگران به بالای ۱۲ میلیون تومان به استقبال روز جهانی کارگر میروند، پرچم خواست افزایش دستمزدها را در روز جهانی کارگر امسال برمیافرازیم.
طبقه کارگر ایران و تمامی مزدبگیران دیگر زیر بار تداوم تحمیل فقر و فلاکت نخواهند رفت و بساط تصویب و اجرای چنین دستمزدهای حقارتآمیزی را به زیر خواهند کشید.
در ماههای جاری هر هفته شاهد برگزاری تجمعات پرشور بازنشستگان، کارگران و معلمان بودهایم که خواهان افزایش میزان حقوق و دستمزدها بودهاند.
موقعیت کنونی جنبش اعتراض به سطح نازل دستمزدها حاصل تلاش بیشتر از یک دهه مبارزه کارگران ایران است. اعتراضات بازنشستگان و مستمریبگیران، اعلام خواست افزایش دستمزد از سوی کارگران فولاد اهواز، اعتصاب کارگران پیمانی نفت در مرداد گذشته با خواست افزایش دستمزد، اعتصابات گسترده پتروشیمیها در چند سال قبل با خواست افزایش دستمزد، سازماندهی طومار ۴۰ هزار نفره کارگران برای اعتراض به سطح نازل دستمزدها که از روز جهانی کارگر سال ۱۳۹۱ شروع شد و کارگران مراکز کارگری بیش از پنج استان کشور را شامل میشد، و متأخرتر طومار ۱۵ هزار نفره کارگران با خواست افزایش دستمزد که آن نیز در سال ۱۳۸۷ توسط اتحادیه آزاد کارگران ایران سازماندهی شد.
امسال نیز کارگران ایران در اعتراض به تصویب حقارتآمیز حداقل دستمزد ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار تومانی دولت، اعلام میداریم که میزان دستمزد را خود کارگران باید تعیین کنند و با تمام قوا خواست افزایش حداقل دستمزد به بالای ۱۲ میلیون تومان را به پیش خواهیم برد.
کارگران و همکاران در مراکز مختلف کاری و تولیدی در سراسر کشور؛
روز جهانی کارگر روز اتحاد و همبستگی جهانی کارگران است. به مناسبت این روز خواست دفاع از معیشت خود و خانوادههایمان را فریاد خواهیم زد و با اعلام اینکه دستمزد توسط خود کارگران باید تعیین شود، به هر طریق ممکن با مطالبه افزایش حداقل دستمزد به بالای ۱۲ میلیون تومان روز جهانی کارگر را گرامی خواهیم داشت.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- هجدهم فروردینماه یکهزار و چهارصد
#افزایش_حداقل_دستمزد_به_بالای_۱۲میلیون_درماه
#دستمزد_توسط_خود_کارگران_باید_تعیین_گردد
*************
بیانیه پیرامون صدور حکم زندان برای جوانمیر مرادی و تداوم سیاست سرکوب کارگران توسط نهادهای امنیتی
روز شنبه ۱۴ فروردین ماه شعبه یک دادگاه انقلاب کرمانشاه حکمی را به جوانمیر مرادی ابلاغ کرد که طبق آن جوانمیر مرادی به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس تعزیری محکوم شده است. اصلیترین مصداقی که دادگاه آن را مبنای صدور رأی قرار داده است انتشار کلیپی از جوانمیر مرادی در رابطه با کشتهشدگان آبان ۹۸ است.
جوانمیر مرادی عضو هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و دبیر انجمن کارگران برق و فلزکار کرمانشاه است که در روز ۱۴ دیماه ۹۹ توسط مأموران اطلاعات سپاه کرمانشاه دستگیر شد و در روز ۲۳ دیماه با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیونی موقتا آزاد شده بود.
در دو سال اخیر نیروهای امنیتی حملات خود به کارگران و فعالین کارگری را بسیار شدت دادهاند. در این راستا و برای سرکوب کارگران، هجوم همهجانبهای را نیز علیه اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران سازمان دادند که به دستگیری و صدور حکم زندان برای جوانمیر مرادی، جعفر عظیمزاده، شاپور احسانی راد، ناهید خداجو، پروین محمدی، حیدر قربانی و نسرین جوادی منجر شد. هماکنون جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد در زندان به سر میبرند و جوانمیر، حیدر، پروین، نسرین و ناهید نیز به احکام طویلالمدت زندان محکوم شدهاند.
تعداد دیگری از اعضای اتحادیه آزاد از جمله فرهاد شیخی، هادی سلیمانی و مهدی فخری نیز به احکام تعلیقی محکوم شدهاند و حتی برای اکرم رحیمپور همسر کارگر زندانی جعفر عظیم زاده نیز در راستای اعمال فشار بیشتر به اعضای اتحادیه پرونده قضایی تشکیل شد و تعداد دیگری از اعضای اتحادیه نیز مورد تهدید و اقدام به دستگیری قرار گرفتند.
نهادهای امنیتی علیه کارگران و فعالین پیشرو جنبش کارگری شمشیر را از رو بستهاند. فعالیتهای صنفی و طبقاتی کارگران و مزدبگیران را با اتهامات واهی امنیتی روبرو میکنند تا آنها را زندانی کرده و به خیال خود جامعه ایران را که در آستانه تلاطمات جدی اجتماعی قرار دارد از وجود چنین رهبرانی محروم نماید.
فقر و فلاکت، دستمزدهای چندین مرتبه زیر خط فقر، بیکاری و بیحقوقی مفرط کارگران و مزدبگیران شرایط بغایت ضدانسانی را به کل جامعه ایران تحمیل کرده است و نهادهای حاکمیتی قصد دارند تا تنها به نیروی سرکوب، جنبش عظیم مطالباتی مردم ایران و جنبش کارگری را به عقب برانند.
جامعه ایران در کنار تلاش و مبارزه گسترده برای رهایی از مناسبات ضدانسانی کنونی، اعتراض به دستگیری و زندانی نمودن فعالین و رهبران جنبشهای مطالباتی و اعتراضی را به یکی از پرچمهای اصلی خود تبدیل کرده است و درمقابل آن خواهد ایستاد. تحولات همین روزهای اندک از شروع سال ۱۴۰۰ نشان میدهد که سال جاری، سال تلاش جامعه برای آزادی زندانیان سیاسی و اجتماعی در کنار مبارزه عمومی و گسترده برای دفاع از معیشت و افزایش دستمزدها خواهد بود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن ابراز انزجار از صدور حکم زندان برای جوانمیر مرادی خواهان منع فوری تعقیب قضایی علیه جوانمیر مرادی و دیگر فعالین کارگری و آزادی تمامی کارگران زندانی و زندانیان دیگر جنبشهای اجتماعی و سیاسی است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- شانزدهم فروردینماه ۱۴۰۰
#زندانی_سیاسی_آزاد_باید_گردد
#کارگر_زندانی_آزاد_باید_گردد
#افزایش_حداقل_دستمزد_کارگران_به_بالای_۱۲میلیون
#جوانمیر_مرادی
#جعفر_عظیمزاده
#شاپور_احسانی_راد
#حیدر_قربانی
#پروین_محمدی
#ناهید_خداجو
#نسرین_جوادی
#اسماعیل_عبدی
*************
بیانیه پیرامون تجمع پرشور بازنشستگان تأمین اجتماعی در شهرهای مختلف
بهدنبال فراخوان کارکنان بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی امروز سهشنبه هفتم بهمن ماه بازنشستگان و مستمریبگیران نیز در تهران در مقابل وزارت کار و در شهرهای مختلف کشور در مقابل ادارات کار در این تجمعهای اعتراضی شرکت کردند.
همزمان با تجمع بازنشستگان تهران در مقابل وزارت کار، در شهرهای مشهد، کرمانشاه، اصفهان، رشت، اراک، ایلام، خرم اباد، ساری، قزوین، خوزستان، کرج، تبریز و تعداد دیگری از شهرستانها در مقابل ادارات کار تجمع کردند و شعارهای "گرانی تورم بلای جان مردم"، "فریاد فریاد از این همه بیداد" ، "وعده وعید کافیه سفره هامون خالیه" ، "وسط خیابون به دست میاد حقمون" "تا حق خود نگیریم، از پا نمی نشینیم" سر دادند.
بازنشستگان تأمین اجتماعی درحالیکه صاحبان اصلی یکی از ثروتمندترین سازمانهای کشور هستند و سی سال از معیشت خود گرفته و حق بیمه پرداخت نمودهاند اما مستمریهایی چندین برابر زیر خط فقر دریافت مینمایند. کارگران و بازنشستگان تولیدکنندگان ثروتهای جامعه هستند و باید دستمزد و حقوقشان تأمین کننده سبد معیشت خانوار باشد.
حال که بازنشستگان تأمین اجتماعی به درجاتی سازماندهی یافته و برای افزایش حقوق و دستیابی به مطالبات برحقشان دست به اعتراض و تجمع میزنند، خانه کارگر و نهادهای وابسته به حاکمیت در تلاشاند تا هم سازمانیابی و هم اعتراض بازنشستگان را به انحراف ببرند و هم در همسویی با نهادهای امنیتی مانع از برگزاری اعتراضات پرشور آنها گردند که نهادهای بازنشستگی دستساز خانه کارگر برای اینکه از گستردگی تجمع امروز بکاهند دیروز به برگزاری تجمعاتی اقدام کرده بودند. از سوی دیگر نیز برای به انحراف کشاندن مطالبهگری بازنشستگان، گروههایی با طرح تقابل حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی با بازنشستگان کشوری و لشگری درصددند تا اصل مطالبه افزایش حقوق و مستمری به بالای نرخ سبد معیشت خانوار را در سایه ببرند. کارگران و بازنشستگان امسال چه در بیانیههایشان و چه در تجمعات کارگری بخصوص کارگران صنایع نفت خواهان افزایش دستمزد و حقوق به بالای ۱۲ میلیون تومان شدهاند و حال که به گفته مسئولین دولتی سبد معیشت به ده میلیون تومان در ماه رسیده است و نرخ واقعی آن بیشتر نیز میباشد هم کارگران و هم بازنشستگان باید از حداقل دریافتی ۱۲ میلیون تومان در ماه برخوردار گردند.
بازنشستگان تأمین اجتماعی در مسیر مبارزه برای افزایش حقوق و دستیابی به تمامی مطالبات خود باید بتوانند هم تشکلهای مستقل تاکنونی خویش را تقویت نمایند و هم در ابعاد سراسری متشکل گردند. طبقه کارگر ایران چه بخش شاغل آن و چه بازنشستگان و چه آحاد گسترده بیکاران باید متحدانه در مقابل تعرض گسترده سرمایهداران حاکم به زیست و کار و معیشتشان ایستادگی نموده و به نیروی خود به مطالباتشان دست یابند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران به تمامی بازنشستگان تجمع کننده امروز درود میفرستد و خود را بخشی از اعتراض آنها میداند و همچنین تمامی بازنشستگان و کارگران در سراسر کشور را فرامیخواند تا دستیابی به مطالبه افزایش دستمزد و حقوق به بالای ۱۲ میلیون تومان و دیگر خواست و مطالباتشان متحدانه و درکنار هم اعتراضاتشان را تداوم بخشند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- هفتم بهمنماه نود و نه
*************
بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون #مطالبه_واکسیناسیون_فوری_و سراسری
در یکسال اخیر شیوع بیماری مرگبار کرونا سایه سیاهی بر جامعه جهانی افکند. مردم ایران که همواره تحت فشارهای عظیم معیشتی، اجتماعی و سیاسی بودهاند با شروع اپیدمی کرونا، مشکلات معیشتی و اجتماعیشان دهچندان شده و فقر و فلاکت عمومی بسیار بحرانیتر از پیش، زندگی و معیشت میلیونها نفر از مردم را در بر گرفته است. بر اساس آمار رسمی که هیچگونه اعتمادی به آن نیست دهها هزار نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند و کمتر خانوادهای است که از نزدیکان و بستگان خود را بر اثر بیماری کرونا از دست نداده باشد.
تا زمانی که شیوع این بیماری وجود دارد جان انسانها به خصوص در اماکنی که کار و زندگی به صورت گروهی و جمعی در جریان است در مخاطره بسیار جدی قرار دارد. کارگران در محیطهای کاری و مراکز صنعتی، معلمان و دانشآموزان در محیطهای آموزشی، زندانیان در زندانهای کشور و هر قشر و بخشی از جامعه به شکلی کار و زندگیشان در ارتباط تنگاتنگ با دیگر انسانها است که هر کدامشان ممکن است ناقل بیماری باشند. مهمتر از همه کادر درمانی و پزشکی که برای جان بیماران فداکارانه جانفشانی میکنند بیشتر از هر کسی در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند.
اکنون که واکسنهایی برای مقابله با این بیماری در سطح جهان ساخته شده است و پس از تأیید سازمان جهانی بهداشت بسیاری از کشورها در حال تزریق عمومی این واکسنها هستند، هیچگونه ارادهی جدی از سوی حاکمیت برای تهیه واکسن و واکسیناسیون عمومی در جامعه نه تنها دیده نمیشود بلکه در مقابل آن ایستادگی شده و جان میلیونها زن و مرد و کودک ایرانی به بازی گرفته میشود.
جامعه ایران خسته و منزجر از تمامی بیحقوقیهای تحمیلی، فقر و فلاکت گسترده و سرکوب هر نوع صدای حقخواهی و مطالبهگری است و دیگر تداوم این مشکلات و بازی دادن جان انسانها در مواجهه با بیماری کرونا را برنمیتابد و قاطعانه خواهان #مطالبه_واکسیناسیون_فوری_وسراسری افراد جامعه است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام میدارد که تعرض به جان و زندگی افراد جامعه باید به فوریت پایان پذیرد و واکسیناسیون عمومی و رایگان کلیه کارگران در مراکز کاری و صنعتی و تمامی آحاد و افراد جامعه برای مقابله با بیماری کرونا بر اساس توصیههای سلامت جهانی و استفاده از واکسنهای مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی فوراً و بدون تبعیض و رایگان انجام گیرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۶ دیماه ۹۹
*************
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز بساط انتخابات شورای اسلامی را برهم زدند
امروز و طبق اعلام قبلی قرار بود انتخابات فرمایشی شورای اسلامی کار در گروه ملی صنعتی فولاد اهواز برگزار شود که کارگران کارخانه با درایت و جسارتی بینظیر مانع از برگزاری این دسیسه کارفرما و عوامل مدیریت شدند.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز طی روزهای گذشته اعلام کرده بودند که شورای اسلامی کار را نه تنها قبول ندارند بلکه مانع از ایجاد این تشکل که دست ساز کارفرما و دولت است میگردند.
بر همین اساس کارگران از ساعت ۸ صبح با تجمع در محیط کارخانه مصرانه خواهان جلوگیری از برگزاری انتخابات شدند و ساعت ۹/۳۰ که مسئولین حراست قصد داشتند تا صندوق انتخابات را در محل مسجد دایر نمایند کارگران معترض مانع از این کار شدند و عوامل حراست و اداره کار را از شرکت بیرون راندند.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز خواهان تشکیل تشکل مستقل خود هستند و کاملاً بر ماهیت شورای اسلامی کار به عنوان یک نهاد ضد کارگری که در خدمت منافع کارفرما و نهادهای دولتی است واقف هستند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران به کارگران شرکت گروه ملی صنعتی فولاد اهواز درود میفرستد و اعلام میدارد که دست عوامل کارفرما و خانه کارگر و دیگر نهادهای ضدکارگری از کار و زندگی کارگران باید کوتاه گردد و کارگران فولاد با تشکیل تشکل مستقل خود و با برگزاری مجامع عمومی مستمر برای پیگیری خواست و مطالباتشان به تصمیم جمعی خواهند رسید و برای اجرای تصمیماتشان اقدام خواهند کرد.
زنده باد کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۲ دیماه ۹۹
*************
خواست خلع ید از کارفرمای هفت تپه بر بطن مبارزات چند ساله کارگران عروج کرد
بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون روند خلع ید از کارفرمای هفت تپه
از همان ابتدای خصوصی شدن شرکت هفت تپه، اقدامات کارفرمای خصوصی در راستای تغییر کاربری و تکهپاره کردن اراضی متعلق به شرکت و فروش بخشهایی از آن با اعتراض کارگران مواجه شد تا نتوانند شرکت عظیم هفت تپه را به سمت نابودی و تعطیلی ببرند.
شرکتی که مردم منطقه چندین دهه است آن را متعلق به خود دانسته و خانوادههای زیادی کار و معیشتشان به بقای آن گره خورده است.
در سالهای اخیر کارگران هفت تپه اعتراضات شورانگیز و بینظیری را برای دستیابی به مطالباتشان و در اعتراض به تعویق در پرداخت حقوقها، عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، عدم پرداخت حق بیمه کارگران، تعیین وضعیت کارگران قراردادی و فصلی و بسیاری از خواست و مطالبات دیگر پیش بردند و به حق به نمادِ پیگیرِ مبارزه طبقاتی در جنبش کارگری ایران تبدیل شدند.
هرچند از اواسط دهه هشتاد اعتراض کارگران برای دستیابی به خواستههایشان نقطه عطفی را رقم زد و با بازگشایی سندیکا انسجام بی بدیلی را به رُخ کارفرمای وقت که دولت بود کشاندند اما از زمان اجرای خصوصی سازی اعتراض کارگران حولِ مطالباتشان در تقابل با کارفرمای خصوصی حاکم بر شرکت قطبی شده و طبعاً کارگران، کارفرمای حاکم را عامل تضییع حقوق خود میدانند. از این سو و بر بستر همین حقخواهی کارگران، خواست بازپسگیری شرکت از اسدبیگی-رستمی به یکی از پایهایترین خواستههای کارگران تبدیل شد.
کارفرمای خصوصی شرکت چون از همان ابتدا کمر به نابودی تولید در هفت تپه به قصد تغییر کاربری و فروش بخشهای زیادی از اراضی شرکت بسته بود، عملاً زندگی و معیشت چند هزار خانواده کارگران را به بازی گرفته و از آن سو از طریق نهادهای دولتی و به بهانه بقای شغل هزاران کارگر در شرکت، ارز دولتی دریافت نموده و اختلاس یک و نیم میلیارد یورویی صورت داده بود که هم اکنون نیز روند محاکمه اختلاسگریهایش در جریان است.
در اینکه جناحهای مختلف دولتی از اعتراض کارگران هفت تپه برای تسویهحسابهای جناحی خود بهره میگیرند و هر کدام به شکلی در پی تصاحب این خوانِ اشتهاآور هستند شکی نیست تا جایی که حتی حرف از تصاحب شرکت توسط هلدینگهای سپاه میرفت یا اینکه این اواخر منصوبان دولت در راستای سیاستهای بورسی خود حرف از عرضه سهام شرکت هفت تپه در بورس میزنند تا چنانچه اگر برخلاف میل جناح دولت خلع ید از اسدبیگی صورت گرفت به شکل دیگری از این روند منتفع گردند.
اما بدیهیترین حکم برای اینکه از جناحهای دولتی و نظامی تا امامان جمعه و نمایندگان مجلس تا استانداران و فرمانداران منطقه به تکاپو بر سر تعیین تکلیف خلع ید از کارفرمای هفت تپه افتادهاند تنها و تنها بخاطر اعتراضات و اعتصابات قدرتمند و پرشکوه سالهای اخیر چند هزار کارگر هفت تپه است.
خلع ید اگر از اسدبیگی محقق شود قطعاً نتیجه تلاش کارگران شرکت بوده که توانستند با ایستادگی و مبارزاتشان زمین آرام بازی سرمایهداران حاکم را به هم بزنند و آنها را به جان هم بیاندازند.
اما در این میان نهادهای مختلف دولتی، نمایندگان مجلس، عناصر نهادهای نظامی و هیأتهای متشکل از امامان جمعه و تشکلهای بسیج دانشجویی، برخی از اصحاب رسانه و حتی بخشی اقلیت از کارگران که در مسیر سمت و سو دهی به نحوه اعتراضات و طرح مطالبات بودند، هر کدام در راستای منافع شخصی و جناحی خود از اعتراضات کارگران بهره میگرفتند.
نکتهی اصلی که روشن است این که مطالبه اصلی کارگران تحقق خواستههای صنفی و شغلی و معیشتیشان است. پرداخت به روز حقوق و دستمزدها، افزایش دستمزد به اندازه تأمین معیشت، تعیین تکلیف قرارداد کارگران فصلی و پیمانی، بازگشت کارگران اخراجی و تشکیل شورای واقعی کارگری در شرکت و دیگر مطالبات، خواست اصلی و واقعی کارگران است اما در زمانی که کارفرمای حاکمِ اختلاسگر بانی این تضییع حقوق کارگران و مانع اصلی در مسیر تحقق این خواستههاست پس خلع ید از مالکین کنونی میتواند به معنای حذف اولین مانع در برابر مطالبات صنفی کارگران باشد.
در جریان برگزاری هیأت داوری برای خلع ید، گروهها و دستهجات مختلفی خواستهاند اعتراض کارگران را تنها حولِ خلع ید از اسدبیگی متعین نمایند در حالیکه خواست واقعی چند هزار نفر از کارگران هفت تپه خلع ید از کارفرما چه اسدبیگی چه هر کارفرمای دیگری است تا اینکه بتوانند به خواسته های اصلی خود برسند. از اینرو روند انجام این خلع ید و اداره شرکت پس از خلع ید نیز باید با محوریت اجرای تمامی مطالبات کارگران و تحت نظارت خودِ کارگران صورت گیرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران به کارگران هفت تپه درود میفرستد و خود را بخشی از مبارزه شما کارگران برای تحقق خواستههایتان و نیز تحقق خلع ید از کارفرمای شرکت میداند.
مبارزه کارگران هفت تپه تنها به خلع ید از اسدبیگی ختم نخواهد شد و تمامی خواست و مطالباتشان را با تکیه بر اتحاد و مبارزاتشان محقق خواهند کرد و به هیچ مالک و کارفرمایی چه خصوصی و چه دولتی اجازه تضییع حقوقشان را نخواهند داد.
زنده باد کارگران هفت تپه
اتحادیه آزاد کارگران ایران- سوم دیماه نود و نه
*************
تداوم اعتراض کارگران کارخانه بهمن موتور
کارگران کارخانه بهمن موتور که خواهان افزایش دستمزد، کاهش ساعات کاری، تعطیلی روز پنجشنبه به روال سابق و طرح طبقهبندی مشاغل هستند و هم پنجشنبه هفته گذشته و هم دوشنبه این هفته در اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان دست از کار کشیده بودند قرار بود دیروز پنجشنبه سیزدهم آذرماه دوباره دست به اعتصاب بزنند که به دلیل فشار زیاد حراست شرکت موفق به اعتصاب نشدند اما همچنان با پافشاری بر مطالباتشان درصدد اعتصاب در هفته آینده هستند.
پنجشنبه گذشته که کارگران دست از کار کشیدند پورابراهیم رئیس هیأت مدیره بهمن موتور به قصد مرعوب کردن کارگران تهدید به قطع مبلغ کارانه از حقوق کارگران نمود که کارگران در جواب به این تهدید بیشتر معترض شدند که پس از آن شخصی به اسم آقای موسوی به نمایندگی از سهامداران اصلی شرکت در جمع کارگران حاضر شد و قول داد که تمام خواستههای کارگران ظرف مدت یک هفته انجام شود و برای این امر از کارگران دعوت کرد که نمایندگانشان برای مذاکره با مالکان شرکت حضور یابند. پس از این توافق، کارگران به اعتصاب پایان دادند.
روز دوشنبه این هفته کارگران مطلع شدند که ۳ نفر ازنمایندگانشان که قرار بود در مذاکرات با مالکین شرکت حضور داشته باشند اخراج شدهاند که کارگران در اعتراض به اخراج همکارانشان دوباره دست از کار کشیدند که پس از نیم ساعت موسوی نماینده مالکین شرکت دوباره در جمع کارگران حاضر شده و با عجز و لابه و تأکید بر اینکه همکارانشان اخراج نخواهند شد و به سر کار بازمیگردند از کارگران خواست تا به کارشان ادامه دهند. کارگران نیز پس از اطمینان از عدم اخراج همکارانشان به سر کار بازگشتند.
دیروز پنجشنبه پایان مهلت یک هفتهای برای تحقق مطالبات کارگران بود که بخاطر ایجاد فضای امنیتی توسط حراست شرکت و توجیه اینکه روز آخر هفته است کارگران امکان اعتصاب و تجمع نیافتند اما مصرانه بر این تصمیم هستند که اگر بر اساس قول موسوی نماینده مالکین شرکت مطالباتشان انجام نشود دوباره دست به اعتصاب خواهند زد.
پیشتر ساعات کاری کارگران در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷ صبح تا ۴/۱۰ عصر و روزهای پنجشنبه نیز کارخانه تعطیل بود. اما از زمان شیوع بیماری کرونا و به اسم کاهش ساعات کار در عمل ساعات کار را درمجمع افزایش دادهاند. به این منوال که روزهای شنبه تا چهارشنبه تا ساعت ۳/۳۰ عصر و روز پنجشنبه نیز به روزهای کاری اضافه شده و از ساعت ۷صبح تا ۱/۳۰ ظهر کارگران باید سر کار باشند. یعنی اینکه در مجموع روزهای شنبه تا چهارشنبه حدود سه ساعت از ساعات کاری کاسته شده اما روز پنجشنبه کارگران درعوض باید ۶/۳۰ سر کار حاضر باشند. اکنون که کارگران به اینمحاسبه ساعات کاری اعتراض کردهاند مدیران شرکت تازه اذعان نمودهاند که بایست ۲ ساعت ونیم از کار روز پنجشنبه بعنوان اضافه کار محاسبه میشده که به اشتباه محاسبه نگشته است و بسیار زیرکانه اضافه کاریهای کارگران در این مدت دزدیده شده است.
یکی دیگر از مطالبات اصلی کارگران طرح طبقه بندی مشاغل و محاسبه سختی کار است. تا پیش از دوره مالک جدید در سال ۹۵ قانون سختی کار برای کارگران محاسبه میشد و کارگران با ۲۰ سال سابقه کار بازنشسته میشدند اما در این چند ساله قانون سختی کار برای کارگران برداشته شده و کارگران باید ۳۰ سال کار کنند تا بازنشسته شوند درحالیکه شغلشان قانوناً در زمره مشاغل سخت و زیانآور قرار دارد.
کارخانه بهمن موتور بالغ بر هفتصد نفر کارگر دارد که در کیلومتر ۱۶ جاده قدیم تهران کرج واقع شده است. بهمن موتور یکی از کارخانجات متعلق به هُلدینگ "گروه بهمن" است که از سال ۹۵ شرکت"کروز" سهامدار و مالک اصلی آن است. مالکین اصلی شرکت کروز نیز خانواده کشاورز و خانواده علیپور هستند.
گروه خودروسازی بهمن به جز شرکت بهمن موتور شامل چند کارخانه دیگر از جمله شرکت صنایع ریختهگری ایران، بهمن دیزل، سیبا موتور، ایران دوچرخ، طراحی و ساخت قطعات صنایع ایران و چندین شرکت و کارخانه دیگر است که مجموعاً بالغ بر ۴۰۰۰ نفر کارگر و پرسنل دارد.
خواسته و مطالبات کارگران بهمن موتور با غالب کارگران دیگر شرکتهای زیر مجموعه گروه بهمن مشترک است و اگر کارگران دیگر شرکت و کارخانجات این مجموعه بزرگ تولیدی بطور هماهنگ خواستار مطالباتشان گردند قطعاً مسیر دستیابی به خواستههایشان هموارتر خواهد شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران به کارگران جسور کارخانه بهمن موتور درود میفرستد و خود را بخشی از مبارزه این کارگران تا تحقق خواستههایشان میداند. همچنین اعلام میدارد که تمام توان و امکانات خود را جهت رسانهای کردن و هماهنگی کارگران بهمن موتور در راستای تداوم اعتراضاتشان به کار میبندد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۴ آذرماه ۹۹
*************
حداقل مزد کارگران باید به بالای ۱۲ میلیون تومان در ماه افزایش یابد
بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون برگزاری جلسات شورای عالی کار به بهانه ترمیم مزد
شروع سال جاری تا هم اکنون سال جهش تورم به صورت روزانه و افزایش قیمت سرسامآور مایحتاج زندگی مردم بوده است. روزی نیست که شاهد افزایش قیمت در اقلام و محصولات خوراکی، هزینهی اجاره مسکن و هزینهی خانوارها در تمام بخشها نباشیم. به اذعان خودِ مسئولین دولتی گوشت قرمز و مرغ و میوه از سبد خوراک بسیاری از خانوادهها حذف گشته است. اگر در سالهای گذشته گورخوابی و کارتن خوابی در میان بیخانمانها دیده میشد اما امسال گسترش و تعمیق فقر و فلاکت عمومی به حدی بود که به گفتهی خودِ آقایان مسئول نه تنها صاحب خانه شدن بلکه اجاره نشینی نیز برای اکثر خانوادهها دارد به رویا تبدیل میشود و پدیدهی چادرخوابی در بالای پشتبامها و پارکها به امری رایج تبدیل شده است. تمام این وضعیت نشان دهندهی این است که جامعه دارد با سرعت زیادی رو به نابودی میرود و اکثریت مردم به گرسنگی کشیده شدهاند.
اواخر سال ۹۸ که خط فقر بالای ۸ میلیون تومان بود نمایندگان ضدکارگری در شورای عالی کار خط فقر را حدود ۵ میلیون اعلام کردند و با این وجود باز حداقل مزد کارگران را ۱۹۱۶۰۰۰ تومان تصویب نمودند و این یعنی حداقل ۴ برابر زیر خط فقر واقعی. اکنون که به قول یکی از همین نمایندگان ضدکارگری در شورای عالی کار، خط فقر به ۱۰ میلیون تومان در ماه رسیده است و بعضی از همین منصوبینِ سرمایهداران در دولت دَم از ترمیم حداقل مزد کارگران میزنند، زمزمههایی از تعیین مزد منطقهای و صنفی در جلسات آیندهی شورای عالی کار به گوش میرسد.
عواملضدکارگریِ متشکل در نهاد کارفرمایی - دولتی "شورای عالی کار" که عدهای از آنها را فریبکارانه نمایندهی کارگری میخوانند، درصددند که با اقدامی ضدانسانی حداقل مزد کارگران را بر اساس مناطق جغرافیایی و صنوف مشخص، تعیین نمایند. با این کار در بعضی از مناطق جغرافیایی و برخی صنوف، میزانی حداقل مزد کارگران بقول خودشان ترمیم گردد و در مناطق و صنوف دیگر یا فریز گردد یا بسیار پایینتر افزایش پیدا کند. این پروژهایست که سالهاست کارفرمایان، چه خصوصی و چه دولتی در پی آنند.
اما واقعیت اینجاست که طبقه کارگر ایران که بخاطر زیادهخواهیها و چپاولگریهای سرمایهداران حاکم بر کشور به فقیرترین کارگران در جهان بدل گشتهاند و پایینترین نرخ دستمزد در سطح جهان را دریافت میکنند دیگر و بیشتر از این تاب تحمل این همه فلاکت را ندارند و قطعاً در مقابل این وضعیت بشدت غیرانسانی سکوت نخواهند کرد. سرمایهداران حاکم بر کشور تمامی ثروتهای موجود در جامعه که حاصل دسترنج ما کارگران است را به یغما بردهاند و خانوادههای ما کارگران را از حداقلیترین نیازهای زندگی محروم نمودهاند. دور نیست روزی که طبقه کارگر ایران در مقابل این همه بیحقوقی و فلاکت تحمیل شده به زیست خود و خانوادههایشان بپاخیزد و بساط کُل مناسبات موجود را زیر و رو گرداند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران هرگونه تعیین مزد منطقهای و صنفی را شمشیر کشیدن به روی کارگران ایران میداند و اعلام میدارد که هرچه زودتر باید بساط جلسات تعیین مزد حکومتی برچیده شود و مطابق نظر کارگران، همانگونه که کارگران اعتصابی صنایع نفتی نیز پیشتر اعلام کرده بودند حداقل مزد کارگران به بالای ۱۲ میلیون تومان در ماه افزایش یابد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- پانزدهم مهرماه نود و نه