افق روشن
www.ofros.com

اخبار کارگری روزهای اخیر


فارس - هرا - ایلنا...                                                                                      یكشنبه ۲۴ مهرماه ١٣٩٠

تجمع دوروزه کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان در اعتراض به ۲۴ ماه حقوق معوقه

طی دو روزگذشته کارگران کارخانه لوله‌سازی خوزستان، در اعتراض به ۲۴ ماه حقوق معوقه،درمقابل استانداری خوزستان تجمع کردند به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، مشکلات شرکت لوله سازی خوزستان که از تولید کننده‌های اصلی لوله‌های مورد نیاز کشور است، از سال ۸۱ با واگذار شدن به بخش خصوصی ناکارآمد آغاز شد، و کارگران این شرکت بار‌ها در اعتراض به وضعیت خود دست به تجمع زده‌اند.
در دو روز گذشته بار دیگر کارگران شرکت لوله سازی خوزستان در مقابل استانداری برای مطالبه حقوق ۲۴ ماهه خود تجمع کردند. حقوق کارگران این شرکت چندین ماه است که به دلیل مشکلات کارخانه از جمله بدهی‌های کلان به بانک‌ها و مدیریت‌های ناکارآمد پرداخت نشده است. تجمع این کارگران امروز هم ادامه یافت.
بنا برهمین گزارش سید شریف حسینی عضو کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: در وزارت صنایع اراده‌ای برای حل مشکل این کارخانه و سایر مشکلات وجود ندارد و به ویژه معاون وزیر این مسئله را پیگیری نمی‌کند.
وی حل مشکل کارگران لوله سازی را بسیار ساده دانست و اظهار داشت: چند ماه پیش با ۲. ۵ میلیارد تومان حقوق پنج ماه کارگران پرداخت شد و در حال حاضر اگر ۲. ۵ میلیارد تومان دیگر به تامین اجتماعی پرداخت شود ۱۵۰ نفر از این کارگران بازنشسته می‌شوند و مشکل آن‌ها و خانواده‌هایشان حل می‌شود.
وی اظهار داشت: چندین جلسه کمیسیون کارگری، جداسازی بدهی‌های کارگران از بدهی‌های شرکت و تمام مقدمات برای حل مشکلات این شرکت آماده است اما اراده‌ای در وزارت صنایع وجود ندارد و هر بار به معاونت‌ها مراجعه کردیم آن را حل نکردند. وی تصریح کرد: وزارت صنایع در حال حاضر نام وزارتخانه را یدک می‌کشد و اگر اراده‌ای برای حل مشکلات کارخانه‌های بحران زده استان وجود داشت راه حل آن ساده بود.
وی با بیان اینکه وزیر جدید صنایع و بازرگانی از وضعیت کارخانه لوله سازی خبر ندارد، گفت: در حال حاضر تمام دنیا از مشکل شرکت لوله سازی خوزستان مطلع شده‌اند اما رسیدگی به شکایات وزارت صنایع از این مشکل اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.
حسینی خاطرنشان کرد: موضوع شرکت لوله سازی خوزستان هفته آینده در کمیسیون صنایع مطرح می‌شود.

----------------------

بیکاری ١٠۵ کارگر شرکت زمزم خوزستان

چند صباحی است که اخبار اختلاس بزرگ حجم اعظمی از خروجی خبرگزاری ها و رسانه ها و مطبوعات استان و کشور را به خود اختصاص داده است و باعث شده خبرهای مهم دیگری که هر روز در استان ما اتفاق می افتد از نگاه هایمان دور بماند.
نمونه آن اتفاقی ست که در شرکت زمزم خوزستان روی داده است. روزگاری تولید نوشابه شیشه ای در این کارخانه توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کرد و شاید لحظاتی را کنار کارخانه و خط تولید درنگ می کردیم تا شاهد چگونگی تولید نوشابه شیشه ای در این کارخانه باشیم. شیشه هایی که حالا دیگر خالی است و قرار نیست دوباره پر شوند و به بازار فروش در استان عرضه گردند.
اخبار رسیده به شوشان از تعطیلی این کارخانه و بیکار شدن حدود ١٠۵ نفر کارگر آن حکایت دارد. در سالی که قرار بود ١٣٧ هزار شغل در استان ایجاد شود حال شاهد تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی در استان یکی پس از دیگری هستیم.
شرکت زمزم خوزستان سابقه اي در حدود ۵٠ سال فعالیت دارد و متعلق به بنياد مستضعفان مي باشد. آنها نبود بازار فروش را بهانه اي براي تعطيلي زمزم اعلام كرده اند. در حالی که یک مقام آگاه در این شرکت از کاهش 3 ساله زیان انباشته شرکت زمزم هر سال به میزان هر سال ٣٠ درصد و رسیدن به سود عملیاتی آن خبر می دهد.
پيش از اين هم شركت هاي خرم نوش و آرسو خرمشهر تعطيل شده‌اند. گفته می شود که قرار بوده از ساختمان این شرکت جهت احداث هتل چهار ستاره استفاده شود.
این در حالی است که طبق قوانین موضوعه در صورت تعطیلی هر واحد صنعتی و تولیدی به دلایل مختلف باید آن واحد با همان کاربری در مکانی دیگر (مثل شهرک صنعتی) منتقل شود تا به صنعت و اشتغال کشور آسیبی وارد نشود. این ماجرا قرار بود برای سینما ساحل که زیر مجموعه بنیاد مستضعفان بود نیز بوجود بیاید که با مقاومت رسانه ای کاربری سینما و تجدید بنای آن در نهایت به انجام رسید. گفتنی است که برند معروف زمزم دارای بازار گسترده و مقبول داخلی است و پتانسیل راه یابیبه بازارهای منطقه ای و فراکشوری را نیز دارد.

----------------------

میلیون ‌ها کارگر مخالف پیش نویس اصلاحیه قانون کار هستند

چطور می‌توان انتظار داشت با حذف مواد قانونی مثل ماده ۲۷ قانون کار حقی از کارگران ضایع نشود/تمامی‌نهادهای کارگری باید در خصوص پیش نویس اصلاحیه قانون کار فعالانه عمل کنند.
ایلنا: دبیر اجرایی خانه کارگر شهرری گفت: رمز موفقیت تشکیلات کارگری وحدت و پکیارچگی است.
علی ترکاشوند درگفت‌وگو با خبرنگار ایلنا افزود: جالب است که صدای نمایندگان کارگری شورای عالی‌کار به گوش کسی نمی‌رسد.
وی با بیان اینکه میلیون ‌ها کارگر سراسرکشور باعث پیش نویس اصلاحیه قانون کار مخالف هستند، اظهار داشت: چطور می‌توان انتظار داشت با حذف مواد قانونی مثل ماده ۲۷ قانون کار حقی از کارگران ضایع نشود.
دبیراجرایی خانه کارگر شهر ری‌با تاکید بر اینکه اصلاح قانون کار باید ۳ جانبه و با رعایت حفظ حقوق نیروی کار باشد، خاطرنشان کرد: تمامی‌نهادهای کارگری باید در خصوص پیش نویس اصلاحیه قانون کار فعالانه عمل کنند.

----------------------

١۵٠ هزار كارگر تا دو سال آينده اخراج مي شوند

کاهش ۲۰ درصدی پوشش تإمین اجتماعی، افزایش سن بازنشستگی و به تبع آن کاهش امنیت شغلی، و ورشکستگی بسیاری از واحد‌های تولیدی باعث رشد ۲۵ درصدی بیکاری در یونان شده است.
ایلنا: نماینده پارلمان یونان با بیان اینکه بحران اقتصادی یونان باعث افزایش بیکاری بیش از یک میلیون نفر در این کشور شده است، عامل اصلی این بحران را برنامه‌های نادرست دولت خواند.
جورج ماوریکوس در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا کاهش ۲۰ درصدی پوشش تإمین اجتماعی، افزایش سن بازنشستگی و به تبع آن کاهش امنیت شغلی، و ورشکستگی بسیاری از واحد‌های تولیدی را علت اصلی رشد ۲۵ درصدی بیکاری در یونان اعلام کرد.
این نماینده پارلمان یونان که خود دبیر کل اتحادیه‌های کار گران جهان است با بیان اینکه در شرایطی که رشد تکنولوژی در دنیا فوق العاده سریع است و لذا سن بازنشستگی نیز باید کاهش یابد اظهار داشت: ما تلاش می‌کنیم که با اعتصابات عمومی کارگری بیمارستانهای خصوصی را در اختیار دولت قرار داده تا همه بتوانند از تأمین اجتماعی و افزایش رفاه اجتماعی برخوردار شوند.
وی در ادامه تصریح کرد: برنامه‌های ریاضت اقتصادی یونان به گونه‌ای است که بخش‌های دولتی و خصوصی به میزان ۴۰ و ۲۰ درصدحقوق‌ها را کاهش داده‌اند.
ماوریکوس همچنین بیان داشت: دولت یونان در ادامه برنامه‌های ریاضتی خود قرار است که تا پایان سال ٢٠١٢ میلادی ۳۰ هزار کارگر را از کاراخراج خواهدكرد و تا دو سال آينده اين ميزان به حدود۱۵۰ هزار کارگر افزايش خواهد يافت که با اعتصابات عمومی و گسترده و همچنین مخالفت صندوق بین المللی پول این موضوع در حال پيگيري است .
این نماینده پارلمان یونان از غارت اموال منقول و غیر منقول کشور یونان از سوی کشورهای آلمان و فرانسه خبر داد و گفت: در حال حاضر کشورهای آلمان و فرانسه با سوء استفاده از وضعیت وخیم اقتصادی یونان وام‌هایی با بهره‌های بسیار بالا در اختیار دولت سوسیال دموکرات کشور قرار می‌دهند و این امر منجر به افزایش نرخ تورم و گسترش روزافزون بیکاری در جامعه یونان شده است.
وی همچنین از بدهی ۳۴۰ میلیارد یورویی یونان خبرداد وگفت: این میزان بدهی بیش از دو برابر تولید ناخالص داخلی کشور یونان است.
وی درعین حال اظهار داشت: در حدود ۶۱۰ میلیارد یورو نیز توسط گروه خاص در بانک‌های سوئیس سپرده‌گذاری شده است.
این نماینده پارلمان یونان در ادامه از فروش فرودگاه‌، راه آهن و ذخایر دیگر یونان به آلمان ‌ و قطر خبر داد وگفت: دولت قطر درصدد است که با اعتبار ۵/۲ میلیارد یورو فرودگاه آتن را بخرد.
وی با انتقاد از دولت کنونی یونان در خصوص برخورد با کارگران عنوان داشت: دولت با ایجاد موانع از خصوصی سازی و واگذاری بنگاه‌های دولتی جلو گیری می‌کند.
به گفته وی دولت با اقداماتی در تلاش است که کارگران این کشور به خواسته‌های خود نرسند.

----------------------

مرگ روزانه پنج کارگر بر اثر حوادث ناشی از کار

هرانا - بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور روزانه پنج نفر در ايران در پی حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می‌دهند.
به گزارش ايلنا، محمود خدادوست، رئيس مرکز تحقيقات سازمان پزشکی قانونی کشور در رابطه با آمار مرگ و میر کارگران در حین کار گفت: "در پنج ماه امسال ۶۳۹ نفر به‌دنبال حوادث ناشی از کار به کام مرگ رفته‌اند."
اين آمار نشان می‌دهد که روزانه بيش از ۴ نفر در نتيجه حوادث ناشی از کار در ایران جان خود را از دست می‌دهند.
به گفته خدادوست ۲۶۴ نفر در پنج ماه نخست امسال به‌دليل سقوط از بلندی جان خود را از دست داده‌اند.
اين آمار در مقايسه با مدت مشابه در سال گذشته نشان‌دهنده افزايش ۳۴ و هفت دهم درصدی مرگ‌ومير ناشی از سقوط از بلندی است.
خدادوست هم چنین اعلام کرد: "بعد از سقوط از بلندی، برخورد جسم سخت، برق‌گرفتگی، سوختگی، چاه‌گرفتگی و ساير موارد، دلايل ديگری بودند که جان ۳۷۵ نفر را گرفتند. برخورد با جسم سخت هم با ۱۲ و ۹ دهم درصد رشد از ۱۵۵ نفر در پنج ماه نخست سال گذشته به ۱۷۵ نفر در همين بازه زمانی در سال جاری رسيد."
وی گفت که در ميان کشته‌شدگان ناشی از حوادث کار ۶۳۳ مرد و شش زن ديده می‌شوند و بر همین اساس مردان ۹۹ و يک دهم درصد تلفات ناشی از حوادث کار را به خود اختصاص داده‌اند.
به گزارش هفته‌نامه بازار کار، حوادث ناشی از کار دومين عامل مرگ‌ومير در ايران به‌شمار می‌آيد. اين نشريه تخصصی اشتغال در ايران به نقل از دفتر آمار محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمين ‌اجتماعی اعلام کرده است که در سال گذشته ۲۲ هزار و ۵۵۹ بيمه‌شده تأمين‌اجتماعی دچار حادثه ناشی از کار شدند که اين حوادث منجر به فوت ۱۰۹ نفر شد.
اين گزارش می‌افزايد،افزون بر مرگ ۱۰۹ بيمه‌شده در سال گذشته بر اثر حوادث ناشی از کار ، ۲۴۲ نفر از کار افتاده کلی و ۳۵۲ نفر نيز از کار افتاده جزئی شده‌اند. همچنين ۱۰۴۱ نفر نيز از سازمان تأمين ‌اجتماعی غرامت نقص عضو را دريافت کرده‌اند.
همچنين به گفته خداقلی ميرزائی، سرپرست اداره کل تأمين اجتماعی غرب تهران بزرگ، در هر روز کاری پنج نفر، در طول هر ماه ۱۳۶ نفر و در طول سال گذشته يک هزار و ۶۳۶ نفر از بيمه‌شدگان صندوق تأمين اجتماعی در سطح شعبه‌های غرب تهران بزرگ دچار حادثه ناشی از کار شده‌اند.
سرپرست اداره کل تأمين اجتماعی غرب تهران بزرگ، عمده‌ترين عامل اين حوادث را سقوط کردن و لغزيدن ۱۱۴ مورد، ضرب‌خوردگی ۲۸۷ مورد، بريدگی و قطع اعضای بدن ۱۲۹ مورد و کمترين آن را دو مورد سوختگی اعلام کرده است.
اين آمارها در شرايطی منتشر می‌شود که بسياری از آسيب‌ديدگان ناشی از حوادث کار، کارگران روزمزد و بدون پوشش تأمين اجتماعی هستند که در آمارهای سازمان‌های دولتی به ثبت نرسيده‌اند.

----------------------

بیکاری ۱۰۰ کارگر در تعطیلی کارخانه ۵۰ ساله اهواز

هرانا - اخبار رسیده از تعطیلی کارخانه زمزم اهواز و بیکار شدن حدود ۱۰۵ نفر کارگر آن حکایت دارد.
به گزارش عصر ایران، در سالی که قرار بود ۱۳۷ هزار شغل در استان ایجاد شود حال شاهد تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی در استان یکی پس از دیگری هستیم. شرکت زمزم خوزستان سابقه‌ای در حدود ۵۰ سال فعالیت دارد و متعلق به بنیاد مستضعفان می‌باشد. مدیران زمزم خوزستان نبود بازار فروش را بهانه‌ای برای تعطیلی زمزم اعلام کرده‌اند.
در حالی که یک مقام آگاه در این شرکت از کاهش ۳ ساله زیان انباشته شرکت زمزم هر سال به میزان هر سال ۳۰ درصد و رسیدن به سود عملیاتی آن خبر می‌دهد.
پیش از این هم شرکت‌های خرم نوش و آرسو خرمشهر تعطیل شده‌اند. گفته می‌شود که قرار بوده از ساختمان این شرکت جهت احداث هتل چهار ستاره استفاده شود.
این در حالی است که طبق قوانین موضوعه در صورت تعطیلی هر واحد صنعتی و تولیدی به دلایل مختلف باید آن واحد با‌‌ همان کاربری در مکانی دیگر (مثل شهرک صنعتی) منتقل شود تا به صنعت و اشتغال کشور آسیبی وارد نشود.
به گزارش شوشان، این ماجرا قرار بود برای سینما ساحل که زیر مجموعه بنیاد مستضعفان بود نیز بوجود بیاید که با مقاومت رسانه‌ای کاربری سینما و تجدید بنای آن در ‌‌نهایت به انجام رسید.
گفتنی است که برند معروف زمزم دارای بازار گسترده و مقبول داخلی است و پتانسیل راه یابیبه بازارهای منطقه‌ای و فراکشوری را نیز دارد.