بیکاری ۵ هزار کارگر با ممنوعیت یکباره ورود "آزبست" به کشور
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می گوید ممنوعیت و توقف یکباره ورود ماده اولیه "آزبست" به کشور از سوی سازمان محیط زیست، بیکاری مستقیم و غیرمستقیم ۵ هزار کارگر، را به دنبال دارد.
ناصر موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، با اشاره به بحث عدم ورود ماده اولیه آزبست به منظور تامین خوراک برخی کارخانجات داخل کشور، اظهار داشت: "این ماده طبق مراکز بهداشتی یک ماده سرطانزا است و سازمان محیط زیست با ممانعت از ورود این ماده به دنبال تغییر خط واحد تولید کارخانهها و جلوگیری از اثرات منفی آن در محیط زیست است."
به گزارش فارس، وی ادامه داد: "موضوعی که الان گریبانگیر کارخانجات ایرانیت است تعطیلی کارخانه و بیکار شدن کارگران به دنبال عدم ورود یکباره ماده آزبست به داخل کشور است."
نماینده فلاورجان با بیان اینکه کارخانه ایرانیت این منطقه حداقل ۴۰۰ کارگر به طور مستقیم دارد، گفت: "بسیاری از افراد نیز به طور غیرمستقیم از این راه کسب درآمد میکنند."
وی افزود: "در صورتی که روند جلوگیری از ورود این ماده اولیه کارخانجات ایرانیت ادامه یابد منجر به بیکاری بسیاری از کارگران در سراسر کشور میشود."
به گفته عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، تعیین فرجه زمانی برای کارخانجات ایرانیت به منظور تغییر خط تولید ضروری است و نمیتوان یکباره تولید فعلی را متوقف کرد.
این نماینده مجلس هشتم با اشاره به خرید آزبست توسط کارخانجات، بیان داشت: "به دلیل مخالفت سازمان محیط زیست به این ماده اولیه در گمرک اجازه ترخیص داده نمیشود."
موسوی خاطرنشان کرد: "نامهای به دستگاههای مختلف دولتی ارسال شده قرار است طی جلسهای با رئیس سازمان محیط زیست مشکل بیکاری کارگران و توقف خط تولید با تعیین یک بازه زمانی یک تا دو ساله به منظور تهیه مواد جایگزین حل شود."
وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست از قبل نسبت به توقف ورود ماده آزبست به کارخانجات هشدار نداده است، تصریح کرد: " به طور کلی ۵ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کشور از این طریق مشغول به کار هستند و امکان توقف یکباره این ماده برای ورود به کشور وجود ندارد."
گفتنی ست آزبست نام گروهی از ترکیبهای معدنی منیزیوم و سیلیسیوم است که بیشتر در طبیعت به صورت الیاف معدنی و سنگ یافت میشود. این مواد به خاطر مقاومت زیادی که در برابر گرما و آتش دارند به عنوان مواد نسوز بکار میروند.
-----------------------------
آجرپزی سجاد تهران به تعطیلی كشانده شد
در تهران كارخانه آجرپزی سجاد به تعطیلی كشانده شده است. به گزارش ایران كارگر، علت این امر، افزایش ٢٠٠ درصدی گازوییل به دنبال اجرایی شدن طرح حذف یارانه ها بوده است. كارخانه آجرپزی سجاد ماهانه ٢٠٠هزار لیتر نفت كوره مصرف می كرده كه قیمت آن تا قبل از طرح حذف یارانه ها لیتری ١٠هزار تومان هزینه برمی داشته است.
اما بعد از اجرایی شدن این طرح، قیمت به ٢٠٠ تومان در هر لیتر رسیده كه معادل ماهیانه آن به ۴٠ میلیون تومان بالغ می شده است. از این رو، كارخانه توان پرداخت مبلغ را نداشته و در حالی كه كارگرانش در وضعیت معیشتی بسیار سختی قرار می گرفته اند، به ناچار تعطیل گردیده است. این كارخانه دارای ٨٠ كارگر بوده است. گفته می شود كه كارخانه آجرپزی سجاد از قدیمی ترین كارخانجات آجرپزی تهران به شمار می رفته است و ده سال سابقه كار داشته است.
-----------------------------
اخراج شماری از كارگران از كارخانه تولید رینگ ماشین در تهران
مدیریت كارخانه تولید رینگ ماشین ١۵ تن از كارگرانش را اخراج كرده است. به گزارش ایران كارگر این كارخانه در شهرك صنعتی عباس آباد واقع شده و ٦٠ كارگر داشته است.
-----------------------------
كارخانه های ارومیه با ٢٠درصد ظرفیت كار
كارخانه های تولیدآب میوه و موادغذایی ارومیه تنها با ٢٠ درصد ظرفیت شان كار می كنند. به گزارش ایران كارگر، افت تولید داخلی و مشكل نقدینگی باعث این امر شده است. در حال حاضر كارخانه های آروآدا، ساسان شهد، آذركام و تاتویه با بیش از ٢٠٠ كارگر در وضعیتی بحرانی قرار دارند. به گفته یكی از كارگران در حال حاضر صاحبان كارخانه ها وام را اخذ كرده اند اما به دنبال راه اندازی كارخانه ها نرفته اند. كارخانه های شهرك صنعتی چندی پیش می بایست راه اندازی می شدند اما كارشان هنوز ناتمام مانده است.
-----------------------------
كارگران شیرازی وعده تجمع می دهند
كارگران كارخانه مجتمع گوشت فارس اعلام كردند كه در ادامه اعتراضات شان هفته آینده در مقابل اداره كار این شهر تجمع خواهند كرد.
به گزارش ایران كارگر یكی از كارگران در این باره گفت: هفته گذشته به اداره جهاد مراجعه كردیم و درخواست كردیم به مطالبات ما پاسخ دهند. مسئول مربوطه برای دست به سر كردن ما به دروغی گفت و وعده و وعیدهای پوشالی داد. اما ما كوتاه نمی آییم و بازهم جلوی اداره كار تجمع خواهیم كرد.
-----------------------------
بتونه آسه مرودشت شیراز هم بسته شد
شركت راهسازی بتونه آسه در مرودشت، به طور كامل تعطیل گردیده است. به دنبال اجرایی شدن طرح حذف یارانه ها و چندبرابر شدن قیمت حامل های انرژی، وضعیت در واحدهایی كه یكی از نیازهای عمده شان سوخت بوده، بحرانی شده است. یكی از این شركت ها، راه سازی بتون آسه در مرودشت بوده كه بیش از 130كارگر داشته است. در حال حاضر اكثر كارگران این شركت اخراج و از كار بیكار شده اند.
-----------------------------
٢ كارخانه تابلوسازی در تهران در صف تعطیلی ها!
كارخانه های تابلوسازی آریاصنعت و نیز كنترل قدرت در عباس آباد تهران تعطیل گردیده اند. این كارخانه ها هر یك ۴٠ كارگر داشتند. در حال حاضر، كارگران این كارخانه در وضعیت معیشتی سختی به سر می برند و نسبت به از دست دادن تنها راه امرار معاش شان معترض می باشند.
-----------------------------
نابسامانی در كارخانه فرش مخمل كاشان
كارخانه فرش مخمل كاشان كه از قدیمی ترین كارخانجات این شهر است اكنون وضعیت نابسامانی دارد. به گزارش ایران كارگر، حقوق كارگران ۵ ماه است كه پرداخت نشده و از ۴٢٠ كارگر این كارخانه، ١٠٠ كارگر اخراج شده اند و در نوبت بیمه بیكاری مانده اند.
-----------------------------
كارگران سنندج ٦ ماه بدون حقوق!
در حال حاضر شش ماه است كه كارخانه پرریس سنندج به كارگرانش حقوقی پرداخت نكرده است. پاداش سال و عیدی كارگران را نیز باید به آن اضافه كرد. به گزارش ایران كارگر، یكی از كارگران این كارخانه در این باره گفته ست: وضعیت روز به روز بدتر می شود و كارگران در حال حاضر در وضعیت معیشتی نامناسبی به سر می برند. آنها از این بابت تحت فشار و مضیقه هستند.
-----------------------------
كارخانه فلاحیان - وزیر پیشین اطلاعات در بروجن هم به تعطیلی كشانده شد!
كارخانه تولید شیرخشك نوباوه در شهرستان بروجن به تعطیلی كشانده شد. گفته می شود كه این كارخانه متعلق به فلاحیان وزیر پیشین اطلاعات نظام بوده است. ایران كارگر در این باره گزارش داد: یكی از كارگران كارخانه علت تعطیلی را نبود برخی مواد اولیه و نیز افزایش بهای حامل های انرژی دانست. وی گفت كه این كارخانه سه ماه بوده كه حقوقی به پرسنل اش پرداخت نمی كرده است.
-----------------------------
كارگران شیرازی بیش از ٣ ماه بدون حقوق!
كارگران مجتمع خلیج فارس شیراز اكنون سه ماه است كه حقوقی دریافت نكرده اند. ایران كارگر در این باره خبرداد، یك فعال كارگری در شیراز می گوید: شركت مجتمع خلیج فارس كه زمانی 3هزار كارگر داشت، اكنون با بحران مواجه شده و اقدام به اخراج كارگران كرده است. كار این شركت، ساخت و ساز هتل است و بعد از گرانی مصالح ساختمانی از تعداد كارگران خود تا یكهزار و ٣٠٠ كارگر، كاسته است. این كارگران كه در حال حاضر باقی مانده اند هم سه ماه است كه بدون هیچگونه حقوق و مزایا هستند و در وضعیت سخت معیشتی به سر می برند!
-----------------------------
یك شركت در اردبیل تمامی كارگران خود را اخراج كرد
شركت سیلوی ۵٠هزار تنی روكندی تمامی كارگران خود را اخراج كرد. یكی از فعالین كارگری در این باره به ایران كارگر گفت: از تعداد كل كارگران این كارخانه، تنها ١٠٠ نفر باقیمانده بودند كه آنها را نیز در نهایت در فروردین ماه اخراج كردند.
قابل ذكر است كه این شركت در سال ١٣٨٣ تاسیس شده بود و دارای ٦٠٠ كارگر بود.