افق روشن
www.ofros.com

بازداشت شماری از فعالان کارگری در شهرهای ایران

فعالین حقوق بشر                                                                                                یکشنبه ١٦ اسفند ۱٣٨


شماری از فعالان کارگری و اعضای یک تشکل کارگری در شهرهای سنندج، نقده و اشنویه بازداشت، احضار و یا بازجویی شده‌اند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری اعلام کرده است که شماری از فعالان کارگری و اعضای این تشکل کارگری در شهرهای سنندج، نقده و اشنویه بازداشت، احضار و یا بازجویی شده‌اند.
این تشکل کارگری در سایت خود شمار بازداشت‌شدگان را هفت نفر اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش، صمد احمدپور، عباس هاشم‌پور، رحمان ابراهیم‌زاده، رحمان تنها، عیسی ابراهیم‌زاده، فتاح سلیمانی و حسین پیروتی در روزهای اخیر بازداشت شده‌اند. این تشکل کارگری همچنین اعلام کرده است که فواد شبکی‌فرد، کاوه گل‌محمدی، آزاد منیرنیا و شعیب صابری احضار و یا بازپرسی شده‌اند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری در بیانیه‌ای با اشاره به اینکه فعالیت بازداشت‌شدگان، تلاش برای احقاق حق طبقه کارگر است، از مقام‌های امنیتی و قضایی پرسیده است که آیا انعکاس شرایط نامطلوب کار کارگران و حمایت از آنان جرم است.
فردین نگهدار، از اعضای این تشکل کارگری در تهران، در خصوص این بازداشت‌ها به رادیو فردا می‌گوید: «این بازداشت‌ها جدا از شرایط جامعه امروز ایران نیست. همزمان با فشار عجیبی که امروز از لحاظ اقتصادی بر طبقه کارگر ایران وارد می‌شود، فعالان کارگری در تلاش برای انعکاس این فشار و وضعیت زندگی کارگران هستند. اما این فعالان به خاطر همین تلاش خود تحت فشار قرار می‌گیرند و حتی بازداشت نیز می‌شوند.»
بازداشت و یا احضار فعالان کارگری تنها محدود به اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری نبوده است.
بر اساس گزارش‌ها، غلامرضا خانی و همایون جابری، دو تن از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، به دادگاه فراخوانده شده و به دلیل فعالیت‌های صنفی‌شان مورد محاکمه قرار گرفته‌اند.
صادق کارگر، فعال سندیکایی در نروژ، در گفت‌وگو با رادیو فردا بر این باور است که برخوردهای اخیر ناشی از اعتراض‌های کارگری و نیز استقبال کارگران مناطق گوناگون از تشکل‌های کارگری است.
او با اشاره به تشکیل شورای‌های موقت کارگری در ذوب آهن اصفهان می‌افزاید: «این اقدامات سرآغاز این موضوع است که کارگران در جهت سازماندهی خود پیش می‌روند و نقش بیشتری در تغییر و تحولات اجتماعی و اقتصادی در ایران و به سود خود ایفا کنند.»
برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان و تشکل‌های کارگری در ایران در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد شدت گرفته است.
در بیش از چهار سال گذشته، ده‌ها فعال کارگر بازداشت و حتی شماری از آنان محکوم به تحمل شلاق شده‌اند.
این برخوردها با اعتراض گسترده سازمان‌های بین‌المللی کارگری و حقوق بشری مواجه شده است.
با این همه، همچنان شماری از فعالان کارگری مانند منصور اسانلو و ابراهیم مدیی، رئیس و نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، علی نجاتی و چند تن دیگر از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه و محمد اشرفی، از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، زندانی هستند.

فعالین حقوق بشر ودمكراسی ١۵/١٢/١٣٨٨