افق روشن
www.ofros.com

...مجموعه ای از خبر، اطلاعیه، گزارش و


فعالان کارگری ضد سرمایه داری                                                                             پنجشنبه ٢۹ تیر ۱۳۹٦ - ۲۰ ژوئیه ۲۰۱٧

چند خبر از رشت

١- اعتصاب رانندگان شرکت واحد رشت
رانندگان شرکت واحد رشت بدلیل دریافت نکردن چهار ماه حقوق معوقه، روز ۹٦/۴/۲٦ دست از کار کشیده واز صبح این روز درمقابل سازمان متبوع شان دست به اعتصاب زدند. پس از چانه زنی های ممتد هیات مدیره سازمان اتوبوس رانی قبول کرد که معادل دوماه دستمزد رانندگان را واریز کندکه آنان دست از اعتصاب کشیدند وازبعدازظهر ۹٦/۴/۲٦ مشغول به کار شدند.لازم به ذکر است که رانندگان استخدامی هریک بیش از ۳ میلیون تومان بابت اضافه کاری ومزایای شغلی، پول لباس وعیدی ۹۵ را طلبکارند.

۲- تجمع درمقابل استانداری
صبح ۹٦/۴/۲٦ عده ای از مال باختگان موسسه اعتباری کاسپین با دردست گرفتن پرده نوشته ای مقابل استانداری گیلان واقع درخیابان معلم تجمع کرده وخواستار رسیدگی به مشکلاتشان شدند. این تجمع پس از راهپیمایی از خیابان خمینی و سعدی صورت گرفت. پس از مدت کوتاهی ناگهان ماموران انتظامی و لباس شخصی از درون استانداری بطور وحشیانه ای به تجمع کنندگان حمله ور شدند، پرده نوشته شان راپاره کردند و آنان را مورد ضرب و جرح و توهین و فحاشی قراردادند. لازم به ذکراست از صبح ۹٦/۴/۲٧ درب موسسه کلاهبرداری کاسپین بازشده و اقدام به تسویه حساب مطالبه کنندگان با حضور نیروهای انتظامی کرده است.

۳- مطالبات کارگران خدمات شهری
کارگران خدمات شهری شرکتهای سیمین کاران به آور سبز زیور، دهکده سبز پوش ونورتابان نوین ... دستمزد ماههای خرداد وتیرماه روبه پایان را هنوز دریافت نکرده اند در ضمن عیدی و پاداش پایان سال ۹۵ را نیز طلبکار می باشند

۴- شهردار رشت درزندان
رشت شهردار ندارد و توسط سرپرست اداره می شود زیرا ثابت قدم شهردار دله دزد رشت بعلت اختلاس ماههاست که در زندان بسر می برد.

*********************

ایران کنف و مطالبات معوقه کارگران بازنشسته

حدود ۵۵ نفر از کارگران ایران کنف پس از سالها مبارزه و علیرضم کارشکنی های عطااله صدر رفیع مدیر عامل کارخانه که استاد دانشگاه ازاد و از دوستان صمیمی نوبخت معاون و سخنگوی دولت روحانی این عمله ی نئولیبرالها- می باشد.
کارگران اکنون پیگیر طرح انحلال کارخانه بطور حقوقی می باشند. هنوز حکم صادر نشده!!
این کارگران در گذشته هر یک بیست تا سی میلیون تومان مفاصا حساب طلب کار بودند که تبدیل به نفری هفت میلیون تومان شد که پس از پیگیری های مداوم این مبلغ را به ده میلیون تومان رساند.
قابل ذکر است از حدود ۵/٧ هکتار زمین کارخانه حدود ۵/۲ هکتار را حاج نوید بزرگترین مرغدار گیلان با ترفند ، مفت به مبلغ ١۰۰/١ میلیون خرید که اطرافش را دیوار چینی کرده است پنج هکتار باقیمانده قرار است حراج شود و مطالبات کارگران پرداخت شود.
لازم به ذکر است که تامین اجتماعی و بانک صنعت و معدن هر یک بیش از ۲ میلیارد تومان از کارفرما طلبکار هستند.
در مجموع در صورت اجرای طرح انحلال کارخانه بر اثر پشتکار و پی گیری کارگران، شاید به بخش ناچیزی از مطالبات معوقه خود برسند.
فراموش نشود که این کارگران بارها در سالهای گذشته برای احقاق حقوق جمعی خود جاده مواصلاتی سنگر- رشت را بستند و یا در مقابل استانداری گیلان و فرمانداری و سازمان تامین اجتماعی تجمع کرده اند و اکنون با حقوق و مستمری ناچیزی بسر می برند.
گفتنی ست که وکیل کارگران - از شاگردان سابق صدر رفیع - قبلاً دست به سازش با متشاکی زده و حق استاد شاگردی را با خیانت به منافع کارگران بجا آورده بود. اما نمایندگان (دونفر) از کارگران همچنان پیگیر ادامه ی شکایت از مجراهای حقوقی و قانونی از طول این سالها بوده اند.

*********************

مطالبات معوقه کارگران رشت

۱- آبرود شمال
۲- آبرود شمال یک شرکت خصوصی که در رشته راه و ساختمان فعال می باشد. مالکان آن فریدون کریمی و علی رهبر دارای فامیلی (داماد و برادر زن) با یکدیگر می باشند. دفتر شرکت در گلسار و کارگاه شرکت در شهر صنعتی رشت می باشد.
حدود ۳۰۰ کارگر در این شرکت مشغول به کار هستند که از تاریخ دیماه سال ۹۵ تاکنون (خرداد ماه ۹٦) دستمزد وعیدی و پاداش دریافت نکرده اند.
قابل ذکرست که رهبر در گذشته مرغداری داشته که از سود حاصل از استثمار کارگران و ترفند تعویق دستمزد کارگران مرغداری های خود را افزایش داده مرغداری های وی در مناطق دهسرای آستانه و پیربازار و ... قرار دارد بیشتر کارگران قرارداد موقت می باشند.

۲- کارگران خدمات شهری
کارگران خدمات شهری (پاکبانان) رشت در بیشتر شرکتهای خدماتی مطالبات چند ماه را طلبکار می باشند مانند کارگران نور تابان نوین که دستمزد ماههای مهر و شهریور و دستمزد و پاداش سال ۹۵ و اردیبهشت ۹٦ را طلبکارند.
کارگران خدمات شهری شرکت سبز زیور، عیدی و پاداش سال ۹۵ و دستمزد اردیبهشت ۹٦ را طلبکارند و همچنین کارگران فضای سبز و دهکده سبز پوش و ... باید گفت، کارگران خدمات شهری رشت بارها با تجمع مقابل مراکز دولتی (استانداری، فرمانداری، شهرداری، تامین اجتماعی) هنوز نتوانسته اند از وضعیت قرارداد موقت بصورت استخدام دائم در تعاونی شهرداری در بیایند.
در انتخابات شورای شهر با ریختن تک رای خود برای همکار و پاکبان خود علی پور که فردی بسیجی ست در تلاشند شاید وی به عنوان نماینده آنها بدنبال این خواست مهم کارگران خدمات شهری باشد.
قابل ذکرست شایعه شده ست که به علی پور پیشنهاد پرداخت دو میلیار تومان به همراه یک خانه در بهترین نقطه شهر و یک ماشین شاسی بلند شده ست تا وی انصراف دهد که قبول نکرده ست.

*********************

قاتل اصلی کارگران حاکمیت سرمایه داری

دوستان کارگر
همانطور که شنیدید:
انفجاری هولناک در معدن زغال سنگ زمستان یورت آزاد شهرستان گلستان منجر به مرگ ۴۴ تن از کارگران و مصدوم شدن حدود ۱۰۵ نفر از همزنجیرانمان گردید.
- هستی این عزیزان قربانی منافع و سودپرستی ناشی از استثمار عریان سرمایه داران و حاکمیت سرمایه داری شد.
- کارگرانی که روزانه بین ١٦-۱۲ ساعت آنهم در اعماق ١٨۰۰-٨۰۰۰ متری زمین کار میکردند.
- دستمزد این کارگران بین ۹۰۰ هزار تا یک میلیون تومان است.
- پرداخت دستمزد همیشه با تاخیر ٦-۴ ماه یکبار بود
- مطالبات معوقه ۹۳ و ۹۴ و هنوز پرداخت نشده
- بیمه آنها ناقص پرداخت می شد.
کارفرمایان و سهامداران معدن چه کسانی هستند؟
از پنج سهامدار معدن سه نفر وابسته به گروه مالی مهر اقتصاد شرکت سرب و روی زیر مجموعه بنیاد تعاون بسیج و بقیه سهامداران بازنشستگان معدن ، ذوب آهن اصفهان سوال مقصران در کدام دادگاه محاکمه
سوال ما کارگران این است که
- مقصران این حادثه و اهمال در کدام دادگاه محاکمه می شوند؟
- چه کسانی وکالت و تنظیم شکایت خانواده های کارگران کشته شده و کارگران حادثه دیده را برعهده می گیرد؟
- راستی چه کسانی آسیب های مادی و عاطفی این خانوارهای کارگری را جبران می کند؟
- امیدواریم خانواده های کارگران کشته شده و حادثه دیده ما را در غم خود شریک بدانند؟

پیش بسوی شوراهای ضد سرمایه داری کارگری

فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان

*********************

سعید یوزی و سایر کارگران زندانی آزاد باید گردند

- باخبر شدیم که همزنجیران و دوستان کارگرمان از جمله سعید یوزی، صالح امانی، محمدرضا آهنگر، خالد حسینی و ... دستگیر و زندانی شده اند. به چه اتهامی آنها را دستگیر کرده اید؟
- ما دستگیری کارگران معترض به شرایط نکبت بار زندگی مان را محکوم کرده و خواستار آزادی بی قید و شرط تمامی کارگران فعال زندانی، زندانیان سیاسی، عقیدتی و ... می باشیم.
- چرا؟ چون این دولت سرمایه داری پان اسلامیست ایران خودش ناقض اصول قانون اساسی خود نوشته اش بوده و مستحق محاکمه شدن است. کدام اصول؟
اصلهای ٣٧- ١٩-٢٠-٢٢- ٢٣- ٢۵- ٢۶-٢٧- ٢٩- ٣٢-٣٣- ٣۴-٣۵- ٣۶- ٣٨- ٣٩-۴٠ و ٨- می باشد قبول ندارید؟ بروید بخوانید.

*********************

اعتصاب یک ساعته

صبح روز یکشنبه ۹۵/۱۰/۳ رانندگان شرکت واحد رشت در اعتراض به تعویق بیش از ۴ ماه دستمزدشان دست به اعتصاب زدند که پس از مذاکره با نماینده سازمان اتوبوسرانی بیش از یکساعت اعتصاب ٨ - ٧ صبح که به آنها قول پرداخت دستمزد معوقه داده شده است دست از اعتصاب کشیدند و به کار مشغول شدند .

*********************

اختصاصی"نفت ما "/ اعتراضات کارکنان پتروشیمی پردیس وارد فاز جدید شد؛

اعتصاب غذا در پتروشیمی پردیس
بعد از بی توجهی مدیران این شرکت به محتوای نامه کارکنان و عدم ارائه دلیل منطقی برای تغییر رویه کار در این مجتمع ، کارکنان شیوه دیگری را برای اعتراض خود انتخاب و به اجرا در آوردند .
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی " نفت ما " ،مدیران پتروشیمی پردیس در ابتکار عملی سعی در تغییر رویه کار در مناطق جنوبی کرده اند و همین اقدام باعث شد تا ۲٨۰ نفر از پرسنل این شرکت که از اول تیرماه وضعیت زندگی شان دچار به هم ریختگی و آشفتگی شده نامه اعتراضی خود را به دست مدیر عامل برسانند ، محتوای این نامه، گویا به مذاق مدیرعامل شرکت و رئیس مجتمع خوش نیامده و در اقدامی دیگر پاداش و اضافه کاری کارکنان را قطع کرده اند !
بعد از بی توجهی مدیران این شرکت به محتوای نامه کارکنان و عدم ارائه دلیل منطقی برای تغییر رویه کار در این مجتمع ، کارکنان شیوه دیگری را برای اعتراض خود انتخاب و به اجرا در آوردند.
" نفت ما " هفته گذشته گزارشی با موضوع " کارکنان پتروشیمی پردیس در آستانه اعتصاب " منتشر کرد ، پیش بینی درست از آب درآمد و این خبر به واقعیت تبدیل شد، کارکنان این مجتمع از صبح دیروز برای نشان دادن اعتراض خود چاره ای جز اعتصاب غذا پیش روی خود ندیده اند.
طبق اخبار رسیده به "نفت ما"، اعتصاب غذای کارکنان پتروشیمی پردیس تا روشن شدن وضعیت کاری آن ها ادامه خواهد داشت.

*********************

*********************

بیانیه

زنده باد جعفر عظیم زاده

-"جعفر عظیم زاده" کارگر مبارزی که توانست بی پروا با به کف گرفتن جان خود، در اعتصاب غذای ٦۳ روزه درزندان اوین، بعنوان اعتراض نسبت به حکم بیدادگاه های نظام سرمایه داری حاکمان پان اسلامیست ایران، کاریکاتوری بودن اینگونه احکام قرون وسطایی را ثابت کرده به تمسخر و ریشخند بگیرد.
-این جدال "مرگبار جعفر" علیه ستم طبقاتی و احکام ضد بشری سرمایه داری بی سابقه نیست. قرنهاست که کارگران در نبرد خود "علیه سرمایه" داغ جنایات نظام سرمایه داری را بر پیشانی و جان خود داشته و شکنجه و تازیانه و زندان و کشته شدن واعدام و جانباختن در نبردهای خیابانی را تجربه کرده اند.
-اینگونه پیکار جانانه و بدون مماشات، ویژگی سرشت "کارگران ضد سرمایه داری" میباشد، آنهم علی رغم اینکه جعفر خود را سندیکایی معرفی میکند!
-خطاب ما به آن دسته از کسانی است که در سنگر "مماشات و رفرمیسم" در چارچوب قوانین بردگی "کار مزدی" به نرد عشق با سرمایه داری مشغولند و سعی در کمرنگ و گمراه و...کردن تلویحی این جانفشانیها دارند اینکه "اینست سرآغاز دوباره ی خیزش مسیر آشفته سازی خواب خوش سرمایه داری" و...
-در ضمن خواستار آزادی بی قید و شرط تمامی محکومان عرصه فعالیتهای کارگری، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و مذهبی میباشیم.
پیش بسوی" سازمان یابی شوراهای ضد سرمایه داری" در بستر کارخانجات و محلات .
توصیه ما به "جعفر عزیز" و کلیه ی فعالان و مبارزان عرصه ی "ضد سرمایه" که مواظب خود باشید زیرا، در آغاز این راه دشوار میباشیم...

فعالان کارگری ضدسرمایه داری "گیلان"

*********************

دو گزارش کارگری از گیلان

- گزارش اول

ماگما- شرکت پروژه ای راه آهن

- این شرکت پروژه ای پیمانکاری ساخت ایستگاه های راه آهن قزوین- آستارا درحد فاصل لوشان- رشت را برعهده دارد. ایستگاه راه آهن در لوشان به اتمام رسیده که قبل از بهره برداری تاکنون۵ سانتی متر نشست کرده است. کارگران در حال حاضر در ایستگاه رستم آبادو شاه عباسی مشغول به کار هستند در ایستگاه رستم آباد حدود ٢۵ کارگر و شاه عباسی، ٩ نفر کارگر، ۴ نفر خدمه و مهندس جمعاً ١٣ نفر مشغول بکار می باشند.
- کارگران همگی قرار داد موقت و هر سه ماه یکبار تمدید می شود که فعلاً چندماهی است تمدید نشده و در حال حاضر به عنوان کارگران روزمزدی محسوب می شوند. کارگران حدود ٦ ماه است که دستمزد دریافت نکرده، حتی هزینه رفت و آمد را از جیب خود خرج کرده اند در حالیکه مهندس صادقی رئیس کارگاه برای خودش پژو پرشیا خریده و مهندس احمدی، مهندس اجرا، گوشی تلفن یک میلیون و هشتصد هزارتومانی و کارگران ناتوان از پول نان شب می باشند. همین مهندس احمدی بیسواد فقط از طریق پول و پارتی به کار مشغول شده و عملاً- بقول کارگران- چیزی بارش نیست.
- البته هر ماه بزور از کارگران با تهدید به اخراج امضای دریافت دستمزد گرفته می شود. در مورد استاندارد بودن بتن مصرفی و آماده نبودن زمین از نظر زیر ساخت برای ایستگاه ها، با پرداخت رشوه به مسئولین آزمایشگاه بتن از طرف رئیس کارگاه- مهندس صادقی و مهندس اجرا- مهندس اخمدی- این نقایص نادیده گرفته می شود، البته فراموش نشود در مورد وزن آهن آلات مصرفی در قپانها به توصیه مهندسان اجرا و رئیس کارگاه، دستکاری می شود و وزن آهن آلات مصرفی بیشتر اعلام می گردد. در این مورد می توانند درب های ایستگاه ها را وزن کنند- از اخراجی ها می توان به یک مهندس اخراجی، یک کارگر جوشکار و مکانیک و یک راننده لودر با ۴ سال سابقه کار اشاره نمود.
- راستی چه کسی مسئول این بلبشوی بی حقوقی و پایمالی کارگران می باشد؟

گزارش دوم- کاشی خزر
- در ادامه ی گزارش قبلی خود در مورد کارگران کاشی خزر، باید گفت در تاریخ سوم اسفند ١٣٩۴ روز دوشنبه کارگران در مقابل استانداری واقع در خیابان معلم رشت تجمع کردند که حاصل آن گفتگوی بین ۴ تن از نمایندگان کارگران و نماینده ی دولت در بخش کارگری استانداری این بود که کارگران به شکایت از طریق مراجع قانونی بپردازند.
- این کارخانه تولید خود را از اول بهمن ماه تعطیل کرده و بدنیال اخراج ٢١٠ کارگر قبلی ما بقی کارگران که ٢٩٠ نفر می شوند را از اول اسفند بیکار ساخته است.
- مطلب جالب در این میان این است که با وعده سرخرمن دوباره بکار انداختن کارخانه از اول خرداد مابقی کارگران ٢٩٠ نفر را پادرهوا نگه داشته و تکلیفشان مشخص نیست.
- در مجموع این کارگران بابت ۴ ماه کارکردن خود در کارخانه دستمزدی دریافت نکرده اند فراموش نکنیم که شب عید در راه است و کارگران ریالی در جیب شان نبوده شرمنده ی زن و بچه های خود بلکه بقال و سوپر محله نیز می باشند راستی تا کی باید بطور نسیه نان ومعیشت خود را که بطور حداقلی است تأمین کنند؟ در حالیکه سهامدار عمده ی کارخانه "علاء الدین" سالخورده به دلیل اختلاف مالی با شرکایش- قائدی و برازجانی- به مبلغ ٧٠ میلیارد تومان حاضر نیست پای مذاکره با کارگران بنشیند و مهلت خواسته شده تا پایان اردیبهشت ماه، برای حسابرسی مالی، فریبی بیش نیست. لازم به تذکر است که از این مبلغ ٧٠ میلیارد کسری در حساب کتاب این کارخانه فقط ۴٠ میلیارد تومان به بانک تجارت بدهکار است و بقیه به سایر بانکها و طلبکاران دیگر. از نکات مهم دیگر اینکه این تصمیم اعلام شده / تعطیلی کارخانه- بر اساس تصمیم انجمن تولید کنندگان کاشی و سرامیک ایران دانسته اند و دیگر اینکه زمانی برازجانی نمایندگی انحصاری دستگاه های کارخانه تحت لیسانس- ساکمی- را داشته که اکنون در دست فرد دیگریست و سایر دستگاه ها تحت لیسانس سیستم می باشند. بهرحال با توجه به وخامت اوضاع چشم امیدکارگران کارخانه کاشی خزر در شهر صنعتی رشت حداقل به حمایت شما کارگران سایر کارخانجات ایران می باشد. البته کارگران بازنشسته برای مفاصی حساب- خرید سنوات- خود یک دستگاه کامیون ولو جفت متعلق به کارخانه را با حکم دادگاه توقیف کرده اند.
و حرف ما- اینجا رشت است- مرکز گیلان
- آری اینجا رشت است، بخشی از جهنم سرمایه داری است اینجا فقرو بیکاری و تکدی گری بیداد می کند. زنان و دختران شهرهای مختلف استان گیلان ازفقربه تنگ آمده تن به خودفروشی می دهند. زندانها پر، اعدام ها هرهفته در قربانگاه سرمایه داری اجرا می شود. ظلم و ستم بیداد می کند.
- مشاغل کثیف، پولشویی در بانکها، رشوه خواری اداره جات و مأموران انتظامی و قضایی وضعیت اسفناک بیمارستانها و...
- در اینجا مصرف مواد مخدر بیداد می کند، باندهای مافیایی با شبکه های گسترده به پخش مواد در میان فلکزدگان فقر و بیکاری روستا و شهرهای کوچک گیلان می پردازند- در اینجا بخشی از کارگرانی که شب کار هستند برای بقای خود و خانوادشان از مواد مخدر برای بیدارماندن مصرف می کنند و اعضای باندهای مافیایی و سارقان مختلف (اتومبیل و دزدان خانه و تن فروشان خیابانی و...) به محض نپرداختن حق و حساب به مأموران، دستگیر به قضات محاکم اسلامی معرفی می شوند و قضات با توجه به باج دریافتی از این محکومان از طریق دلالانشان احکام اسلامی صادر می کنند. نکبتی گسترده از ماهیت رفتاری سرمایه داری و روابط انگلی اش در این استان سبز و زیبا وجود دارد همراه با زیستی تهوع آور. وقتی کارگری بدلیل نداشتن نان شب و نگرفتن چندین ماه دستمزد با قرص برنج و یا جوانانی بدلیل بیکاری دست به خودکشی و سقوط از روی پل هوایی می زنند، چه کسی مقصرست؟ کدام سیستم مقصر است؟ جز سرمایه داری و نظام پان اسلامیست پلیس و دولت فریبکار و مکّار حاکم بر آن؟ و...
سخن کوتاه، تا زمانیکه من و توی کارگر دست اتحاد بهم ندهیم و تشکیلات مستقل "شورایی ضد سرمایه داری" خود را برپا نکنیم همین آش است و همین کاسه. تا زمانیکه به خاطر ٣٠ هزار تومان پول و یک وعده پلوکباب به حاکمیت پان اسلامیست ولایت سرمایه داری رأی داده و به عبارتی مشروعیت بخشیده می شود باز همین آش است و همین کاسه است و...
- نظر شما چیست؟

فعالان کارگری ضدسرمایه داری "گیلان"

*********************

چند گزارش کارگری و اجتماعی

با تأخیر به دلایلی! "سرمایه داری از افشاگری وحشت دارد"

گزارش اول- کارگران بازنشسته ایران کنف و سرگردانی

- ۵۵ نفر از کارگران بازنشسته این کارخانه تعطیل پس از دو سال هنوز مفاصی حساب- خرید خدمت سنوات- خود را دریافت نکرده اند. هریک از این کارگران حداقل نفری ٧ میلیون طلب دارند. قرار شده بود که با فروش سه و نیم هکتار از۵ هکتار زمین باقیمانده نسبت به مطالبات کارگران بازنشسته اقدام شود که علیرغم شکایت به دادگاه سنگر و کارشکنی دادگاه شعبه ی ٤ پس از سه سال در این مورد اقدامی نشده است. لازم به ذکر است که ۵/٣ هکتار مزبور در مناقصه توسط خانم ثروتمند تبریزی با ما به التفاوت ٧۵ میلیون بیشتر از حاجی نوید دیگر متقاضی به مبلغ ۵/٣ میلیارد تومان خریداری شده و حدود ده درصد مبلغ کل آن معادل ٣۶۶ میلیون تومان هم واریز شد اما حاجی نوید بزرگترین سرمایه دار بخش مرغداری گیلان از طریق دو وکیل خود اقدام به کارشکنی کرده است. لازم به ذکر است از این مبلغ ۵/٣ میلیاردی ۵/١ میلیارد به بانک صنعت و معدن و یک میلیارد هم به تأمین اجتماعی می بایست پرداخت شود.
البته عطااله صدر رفیع کارفرما و مالک خصوصی کارخانه پشت دست به کارشکنی در انجام معامله مشغول و در این میان کارگران باز نشسته همچنان سرگردان در راهروهای دادگاه های ضد کارگری می باشند.

گزارش دوم- بی خبری ما از کارگران بازنشسته پوشش

- ٣١ کارگر پوشش که پس از بازنشستگی در سال گذشته- ٩٣- پس از بارها تجمع در مقابل تأمین اجتماعی گلسار رشت- که گزارشات آن را خوانده و شنیده اید- علیرغم تلاش فعالان کارگری برای تماس با آنان، هیچ خبری از نتیجه پی گیری های این کارگران و مطالباتشان پس از تذکرات مأموران اطلاعاتی به آنان نداریم و...

گزارش سوم

- تجمع کارگران بازنشسته در ابتدای آبان ١٣٩۴ در مقابل ساختمان تأمین اجتماعی سبزه میدان رشت.
حدود هزار نفر از کارگران بازنشسته باتوجه به تأخیر در پرداخت حقوق بازنشستگی شان در هفته ی اول آبان ماه در مقابل ساختمان تأمین اجتماعی سبزه میدان تجمع کردند این تجمع پس از ساعات اداری نیز ادامه داشت که با حضور مأموران انتظامی و اطلاعات پراکنده شدند. و اینکه در نیمه ی آبانماه با اعلام پرداخت وام به بازنشستگان مجدداً در اداره مذکور و سایر شعبات دیگر تأمین اجتماعی تجمع کردند و در نهایت متوجه شدند که به شعبه ها دستور داده شده که هر شعبه ای فقط به ٢٠ نفر از کارگران بازنشسته وام بین ٣-۵ میلیون تومان پرداخت می شود آن هم با اختصاص ٨٠ میلیاردی اعتباری این وامها.
لازم به ذکر است برخورد زننده بعضی از کارمندان با درخواست کارگران برای وام مورد اعتراض قرار گرفت که طبق معمول حضور نیروهای انتظامی و عوامل سرکوب سرمایه منجر به پراکنده ساختن کارگران گردید.

گزارش چهارم- کشته شدن چهارتن از فرزندان کارگر در کمپ لیبرتی سازمان ملل در عراق

- شب جمعه هفتم آبان با حمله ای ددمنشانه توسط عوامل جمهوری اسلامی با شلیک بیش از ۶٠ موشک کاتیوشا حدود ٢۴ نفر از افراد سازمان مجاهدین کشته شدند- اینان که در کمپ لیبرتی زیر نظر سازمان ملل در عراق بسر می بردند تا به کشورهای مختلف بروند و تحت حمایت سازمان ملل قرار داشتند، کشته شدند.
- دربین کشته شدگان 4 نفر از فرزندان کارگر گیلانی وجود داشتند که در مسیر مبارزه سیاسی خود با حاکمیت پان اسلامیت سرمایه داری- جمهوری اسلامی- به سازمان مجاهدین پیوسته بودند. که یادشان گرامی باد. لازم به ذکر است که نقد ما به شیوه میلیتانت این سازمان و اشتباهاتش محفوظ می باشد و در این مورد شما را به کتاب- میلیتانت خلقی مجاهدین نوشته ناصر پایدار ارجاع می دهیم.

گزارش پنجم- شهردار وحشی رشت- دکتر ثابت مقدم

- بیش از چند ماه است که ثابت قدم (باند قالیباف شهردار تهران) با توصیه قربانی امام جمعه ی دله دزد و مفت خواره و نماینده ولایت سرمایه داری گیلان، شهردار رشت گردید. ثابت قدم در ابتدا با بسیج نیروهای سد معبر به موازات همپا لگیهایشان در تهران به دست فروشان حاشیه خیابانها یورش برده و علیرغم مقاومتهای دست فروشان با تهدید و کتک کاری و با حضور نیروهای انتظامی و دستگیری تنی چند از آنان مانع کسب و کارشان گردید که هنوز این پروژه پاکسازی مردمان زحمتکش دست فروش از هستی معاش شان به قوت خود ادامه دارد. در ضمن ثابت قدم با طرح فریبکارانه ی پیاده راه سازی در مرکز شهر رشت و نرده کشی در بعضی از خیابانها و همچنین تخریب خیابان در حدفاصل ایستگاه "لوان تور" تا دهنه ی استادسرا مرکز رشت را تبدیل به باتلاقی از گل و چل و سنگ و آجر و موزائیک کرد که با کوچکترین بارش باران تماشایی است.
- آن هم علیرغم مخالفتی که کارشناسان شهرداری در رشت با وی کردند وی به همین بهانه با هدف "هاپولی کردن" بودجه ۴٨٠ میلیاردی شهرداری رشت از یکسو به در اوردن گنجینه و آثار باستانی و کوزه های پر از سکه ی طلا از زیرخاک در میدان شهرداری پرداخت. و برای فریب مردم رشت بنرهایی از فرهیختگان رشت را به عنوان پرده استتار بکار برد. که در نهایت به استفاده از تصاویر پاسداران سرمایه پرداخت که مورد بی اعتنایی و نیش تیغ معترضان قرار گرفت. حاصل این طرح عمرانی ناتمام تاکنون آسیب های فیزیکی عابران مانند کودکان، پیرمردان و پیرزنان به دلیل چاله چوله های ایجاد شده نه در خیابان بلکه پیاده روها و نثار دشنام به شهرداری و شهردار تا کنون بوده لازم به ذکر است که حدود دو سال پیش نیز در خیابان علم الهدی منتهی به میدان شهرداری رشت نیز به بهانه پیاده راه سازی در حفاری به دو اتاق پر از خمره های سکه دست یافتند که فقط ۴ میلیارد تومان سهم قربانی نماینده ولایت سرمایه در گیلان گردید. البته ثابت قدم موزاییک مورد مصرفش را از کارخانه ای در اصفهان متعلق به قالیباف بنام "آگنس" و موزاییک"میبد" وارد می کند که هر متر مربع آن بدون هزینه حمل و نقل- صدو هشتاد هزار تومان می باشدو از نظر کارشناسان شهرداری مناسب آب و هوای رشت نیست. در ضمن در هنگام حفاری در دهنه خیابان رشتیان منتهی به چمارسرا برای ساخت پل هوایی نیز یک دفینه گنج از سکه های طلا و مصنوعات قدیمی بدست آمد- در مورد آثار باستانی کشف شده نه تنها به تلگرام ها می توانید مراجعه کنید حتی همزمان روزنامه همشهری نیز بدان اشاره کرده بود- راستی چه کسی پاسخگوی این غارت آثار باستانی و اموال عمومی توسط شهرداری- سازمان زیر چارت ولایت فقیه- می باشد؟

گزارش ششم- مطالبات معوقه کارگران خدمات شهرداری رشت.

مدتهاست که کارگران خدمات شهرداری دستمزد ماهیانه خود را با تأخیر یکماه و نیم دریافت می کنند. بطور مثال دستمزد آبانماه را نیمه اول دیماه دریافت کرده اند در ضمن شرکتهای خدمات شهرداری از قبیل ظریفکاران شهرباران، سیمین، گسترش تابناک، سبززیور و... هنوز مفاصی حساب سالیانه سال گذشته- ٩٣- را به کارگران پرداخت نکرده اند. قابل ذکر است که به محض ۵ دقیقه دیرکرد- شیفت صبح از ساعت حدود ۴ صبح آغاز می شود. کارگران بشدت جریمه می شوند و غیبت می خورند دستمزد دریافتی کارگران حداقل مصوبه ی وزارت کار- توبخوان وزارت سرمایه- می باشد که در این میان بطور متوسط این شرکتهای خدماتی حدود چهل درصد دستمزد کارگران به عنوان دلالی و کارآفرینی ها، پولی می کنند.

گزارش هفتم- مطالبات معوقه کارگران کاشی خزر

- کارگران کاشی خزر همانگونه که خبررسانی شده بود حدود بیستم دیماه بعلت تعویق چهار ماهه دستمزد خود در مقابل سازمان وزارت کار و تعاون تجمع کردند که به آنها قول سرخرمن داده شده جهت پرداخت مطالباتشان- فعلاً دست از تجمع بردارند. اما ...

کارگران و فعالان کارگری از کارگران کاشی خزر حمایت کنید.

کارخانه کاشی خزر یکی از قدیمی ترین کارخانه های گیلان شهر صنعتی رشت است. این کارخانه نزدیک به سی و دو سال پیش احداث شده و راه اندازی خط تولید آن به تقریباً ٢٧ سال پیش بر می گردد.
کارخانه دو کارگاه مجزاء از هم است، که به کاشی خزر ١ و ٢ نام گذاری شده است. یکی از کارگاه ها کاشی کف و دیگری کاشی دید کارگر داشته که به گفته مالکلن کارخانه به دلیل تحریم ها و رکود اقتصادی و ازدیاد بی رویه کارخانه های تولید کاشی و سرامیک دیگر نمی تواند با ظرفیت قبل خود ادامه فعالیت داشته باشد. (آخه آمار میگه در ایران ٢٧٠ کارخانه تولید کاشی و سرامیک وجود دارد) بنابراین طبق روال معمول نظامهای سرمایه داری تعدیل نیروی انسانی اولین راه حل و تنها راه حل برای گذر از بحران و تنها راه ممکن است. این کارخانه چهار ماه است که هیچ حقوقی نپرداخته و ٢١٠ نفر از پرسنل خود را اخراج نموده است. کارگران اخراجی تاکنون هیچگونه حمایتی از اداره کار نداشته و حتی موفق به دریافت بیمه بیکاری نیز نشده اند. در دیماه گذشته به دلیل فقر و تنگ دستی کارگران اخراجی اعتراضاتی صورت گرفت که واقعا در عمل هیچگونه ثمری برای آنها نداشته است نهایتاً کارفرما قول داد که در خصوص دریافت بیمه بیکاری کارگران اخراجی همکاری هایی داشته باشد تا کارگران اخراجی راحتر بتوانند از این امکان استفاده کنند. از طرفی مابقی کارگران که هنوز اخراج نشده اند از ترس اینکه اخراج شوند نه تنها جرأت هیچ گونه اعتراضی ندارند. بلکه هیچ گونه همراهی و یا حمایتی از هم طبقه ای های خود نمی کنند. آنچه این میان باید مورد توجه همه اذهان آگاه و بیدار قرار گیرد کمک مالی و وام های بلند مدتی است که گاه و بیگاه و در خفا به اینکارخانه بشکل اعتبار داده می شد. تلاش فراوان و بی ثمر برخی فعالین کارگری برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر از کم و کیفیت اوضاع کارگران و خود کارخانه نیز تاکنون به جایی نرسید. اما از دور و نزدیک شنیده شده که کارخانه بعلت تعهداتی که به دولت دارد حق تعطیلی کامل کارخانه را ندارد. مالکلن کارخانه همواره و بدون هیچ نگرانی در جلسات مختلف اداره کار شرکت کرده و با صراحت اعلام می کنند که پولی ندارند تا معوقات کارگران را بپردازند. حال نظر شما کارگران و فعالان کارگری چیست؟

گزارش هشتم- بحران و رکود همچنان در صنایع فولاد

حدود دو ماه است با توجه به وقفه ای که در تولید بوجود آمده بود کارخانه فولاد گیلان شروع به کار کرده است از جمله مسایلی که اتفاق افتاده بود اخراج دو هفته ای تعدادی از رانندگان تریلی ها بود که با توجه به اینکه پول بارنامه نزدشان مانده و حسابداری از قبول این پول خودداری می کرد این رانندگان در ازای دستمزد معوقه از این پول امانی دستمزد خود را برداشت کردند که به این بهانه اخراج شدند که با استارت مجدد کارخانه آنها دعوت به کار شدند.
در مورد فولاد امیرکبیر چندماه پیش موجی از اخراج کارگران براه افتاد آن هم به دلیل اعتراض کارگران در مورد رفتارهای مدیریت کارخانه- کارگران به عنوان اعتراض دست از کار کشیدند.
در مورد فولاد ذوب آهن خزر، این کارخانه با حداقل ظرفیت تولید و پرداخت بین "١" /"٣" تا "٢" /"٣" دستمزد آن هم با تأخیرهای یک تا دو ماهه کارگران همچنان متحمل شرایط جهنمی کار هستند. این کارخانه تولید میلگرد با شماره های مختلف مشغول است. ۵٠ درصد سهام این کارخانه بازور به شرکت تعاونی برکت وابسته به سپاه تعلق گرفته است.
کارخانه فولاد شایان نیز با حداقل ظرفیت تولیدی و نیروی کار با آهنگ کند به تولید خود ادامه می دهد. در اعتراض با وضعیت مخاطره آمیز معیشت کارگران پاسخ سرمایه داران ورود آهن آلات و میلگرد از چین را که کمتر از قیمت و هزینه تمام شده داخلی به فروش می رود را عامل بحران تولید صنعتی خود می دانند و بس.

گزارش نهم- بی حقوقی و استثمار شدید کارگران در شرکت " لوازم طبی ایران"

شرکت لوازم طبی ایران یک شرکت ایرانی است ودر زمینه تولید سرنگ و لوازم طبی در ایران فعالیت دارد این شرکت دارای دو کارخانه فعال یکی در گیلان شهر صنعتی رشت و دیگری در اصفهان است . دفتر مرکزی شرکت در تهران میباشد .آقای مهندس پرویز اصلانی مهر مدیرعامل شرکت و از نزدیکان به به کابینه دولت می باشد. (از آشنایان معاون اجرایی دولت اعتدال آقای محمد شریعتمداری)در سال ٩٣ این کارخانه توسط آقای شریعتمداری موردبازدید قرار گرفت و برای تقویت خط تولید و افزایش جذب نیروی کارگری مورد حمایت مالی قرار گرفت . این حمایت که به شکل وام سنگین و بلند مدت با بهره بسیار ناچیز بود .مدیریت پس از دریافت این کمک مالی اقدام به خرید ماشین آلات نو نمود و خط تولید خود را گسترش داد اما در افزایش جذب نیروی کار و بهبود اوضاع کارگرانش هیچ اقدامی تا کنون بعمل نیاورد.واحد تولیدی گیلان این شرکت حدود صدو پنجاه نفر کارگر خط تولید داشته و حدود ده نفر پرسنل اداری و مدیریتی- از بستگان کار فرما- دارد و١٢ نفر استخدامی هستند گروه سنی بیشتر کارگران خط تولید را جوانان تحصیل کرده ٢٠ تا ٣٠ سال تشکیل میدهند و عموما جنسیت آنها را زنان تشکیل می دهند. اینها را که میگویم نظرات شخص من نیست بلکه حاصل مشاهدات عینی کارگرانی است که مدتها در آنجا کار کرده و به دلیل خودرایی مدیریت از کارخانه اخراج شده اند ویا هنوز در آن کارخانه کار میکنند. اکنون فرصتی دست داد تا تجربه یکی از همین کارگران تحصیلکرده و جوان اخراجی این کارخانه را با شما خوانندگان عزیز به اشتراک بگزارم .بدیهی است نمیتوانم نام و جنسیت این کارگر را برای کسی بازگویم. اما صمیمانه از مصاحبت صادقانه ایی که با ایشان داشتم کمال تشکر و قدر دانی را دارم.
سوال، شما چند وقت در این کارخانه کار کردید؟
با سلام وتشکر من حدود چند سال است در کارخانه لوازم طبی ایران واقع در شهرصنعتی رشت گیلان- کار می کنم. سوال؛ میزان حقوق کارگران در این کارخانه چگونه بوده است؟
من و تمام کارگران خط تولید این کارخانه از حداقل حقوقی که اداره کار تعیین می کرد کمتر دریافت می کردیم. بطور مثال سال نود وسه حداقل حقوق ششصد و خرده ایی بود اما ما پانصد تومان دریافت می کردیم، من از کارگران باسابقه تر هم پرسیدم می گفتنند همیشه همینطور بوده.
سوال؛ میزان ساعات کار هفته کارگران این کارخانه چقدر بوده ویا هست؟
ما تمام روزهای هفته را کار می کنیم. فقط روز عاشورا و چهار روز اول عید را تعطیل می شود که چهارروز اول سال تعطیلی بدون حقوق و روز عاشورا با حقوق می باشد. سوال؛مبلغ اضافه کاری شما چگونه محاسبه می شود؟
حقوق ماه تقسیم بر سی روز و بعد حقوق یک روز تقسیم بر هشت ساعت اکنون که حقوق یک ساعت معلوم شد ضربدر ساعات اضافه کار انجام شده میشود.
سوال؛ آیا تعطیلات رسمی را که کار می کنید براساس قانون کار محاسبه میشود؟
خیر مطابق قانون کار تعطیل کاری باید دوبل محاسبه شود و بعلاوه ۴٠ درصد افزایش دستمزد شود اما در کارخانه ما چنین نمیشد و هنوز هم نمیشود.فقط هشت ساعت اضافه کاری محاسبه میشود.
سوال؛اگر کار خانه یک روز تعطیل را کار اعلام میکرد و کسی غیبت می کرد چه میشود؟
اگر اجازه میگرفت ومدیریت هم موافقت میکرد هیچی اما اگر سرخود یاید فورا اخراج میشود!
سوال؛ممکن است خواهش کنم فرمول محاسبه مبلغ اضافه کار را برایمان بنویسید؟
بله خواهش میکنم
حقوق یک ماه در سال نود وسه تقسیم بر سی روز تا میزان حقوق یک روز به دست آید.حالا حقوق یک روز تقسیم بر هشت ساعت کار روزانه تا بهای یک ساعت به دست آید.
حالا فرض کنید من بیست روز و روزی یک ساعت اضافه کار کرده باشم میشود بیست ساعت .و در ضمن دو تا جمعه راهم سر کار آمده باشم خوب دوتا هشت ساعت بعلاوه بیست ساعت میشود سی و شش ساعت

۵٠٠٠٠٠÷٣٠=١٦٦٦٦
١٦٦٦٦÷٨=٢٠٨٣
٣٦×٢٠٨٣=٧۴٩٨٨
۵٠٠٠٠٠+٧۴٩٩=۵٧۴٩٨٨

البته این عدد به تومان است.
سوال؛پس ایام تعطیل کاری شما دو برابر بعلاوه ۴٠% افزایش محاسبه نمی شود؟
خیر هرگز به این روال که شما می گویید پرداختی نه بمن ونه به دیگر کارگران پرداخت نشده است. و خیلی مهمتر اگر یک روز تعطیلی رسمی را باید سر کار می آمدیم و کسی حتی با هماهنگی مدیریت نیاید سر کار آخر ماه معادل یک روز حقوق از همان پانصد هزار تومان کسر می گردد.
سوال؛یعنی شما هیچ تعطیلات رسمی نداشتید که با حقوق باشد؟
بله همینطور است فقط روز عاشورا با حقوق تعطیل بود.
سوال؛ مرخصی استعلاجی چطور ؟مرخصی استحقاقی چطور؟
دوست من ،اگر کسی مریض میشد و حتی از مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی گواهی هم می آورد باز برایش غیبت محاسبه شده وآخر ماه از حقوقش معادل یک روز حقوق کسر می شود .تازه اگر این جور غیبتها دو بار تکرار شود شرکت یک طرفه قرارداد را با کارگر فسخ نموده و کارگر را اخراج می کند.
در مورد مرخصی استحقاقی که در قانون کار آمده در این کارخانه نه به کسی مرخصی با حقوقی داده شده و نه در پایان دوره هر قرارداد پولی بابت این مطالبه برحق پرداخت شده.
سوال؛ چرا در مقابل این همه بی عدالتی و ظلم و مناسبات اجتماعی حاکم بر کارگران ایران حق هرگونه اعتراض را از ما گرفته.
سوال؛ نحوه انعقاد قرارداد شما کارگران با کارخانه چگونه است؟
هر کارگر ابتدا باید سه ماه آزمایشی کار کند. سپس کارخانه اگر تمایل به ادامه همکاری داشته باشد مجدد با وی قرارداد بسته و تازه از این پس شاید حق بیمه وی را بپردازد من خودم هفت ماه کارکردم تا با خواهش و دعوا توانستم مدیریت را راضی کنم که مرا بیمه کند. در بین این صد و پنجاه کارگر خط تولید از چهار ماه الی ده ماه بودند. کسانی که پول بیمه شان را کارخانه نپرداخته بود تازه آن دوره ای هم که می پردازد همواره نصفه نیمه می پردازد.
دوم، اینکه هر کارگر همیشه یکی دوماه دستمزد از کارخانه طلب دارد و برای اینکه بتواند مطالبات خود را بگیرد اول باید برود محضر مورد نظر کارخانه و یک تعهد محضری بدهد که کلیه حق و حقوق نه تنها قرار داد قبلی که در قرارداد بعدی را هم پیش پیش گرفته است و از آن پس حق هیچگونه اعتراضی ندارد و کمال رضایت را از کارخانه دارد. خوب رفیق تو بگو ببینم چطور می شود دیگر اعتراضی کرد.
سوال؛ این دفتر اسناد (محضر مورد اعتماد کارخانه) دقیقاً کدام دفتر است؟ و دقیقاً چه چیزهایی در رضایت نامه از شما امضاء می گیرد؟ دفتر ثبت اسناد ١٣٧۴ واقع در خیابان لاکانی شهر رشت که کارش غیرقانونی است.
همه چیزهایی که هیچ وقت به هیچ کارگری پرداخت نمی شود. مثل پاداش، بالاترین میزان حقوق، حق سنوات، پول مرخصی استحقاقی، عیدی. راستی شما چنین شرایطی را جز بربریت سرمایه داری چه می نامید؟!

و سخن ما

- البته با طرح و پیشنهاد ایجاد صندوق های همیاری با حداقل حق عضویت در درون کارخانجات توسط خود کارگران در کارخانجاتی که این صندوق ها وجود ندارد از آنها خواسته و همچنان می خواهیم به کمک یکدیگر بشتابند و مطلب دیگر اینکه در تماس و حمایت از کارگران سایر کارخانجات و ایجاد یک صندوق منطقه ای از امکانات بالقوه یکدیگر استفاده کنند و در ضمن با توجه به تلاش دوستان کارگرمان در تماس گیری در جهت بازتاب شرایط معیشتی شان بی توجه نبوده و حداقل، همکاری نمایند البته با رعایت مسایل امنیتی خودشان که قدرت ما کارگران در وحدت و اتحاد و ایجاد تشکیلات شورایمان در بستر جنبش ضد سرمایه داریمان است چرا؟ زیرا قدرت اتحاد و وحدت ما کارگران علیه سرمایه داری در گذشته بارها و بارها توانسته سرمایه داری را وادار به عقب نشینی کند ما می توانیم با مراجعه به تجربه ی همزنجیرانمان درگذشته و ایجاد شوراهای "ضدسرمایه داری" در بستر جنبش مبارزاتمان به ابتکار خودمان به خواسته های طبقاتی مان برسیم زیرا چیزی برای از دست دادن نداریم.

فعالان کارگری ضدسرمایه داری "گیلان"

*********************

تجمع کارگران بازنشسته پوشش

از تاریخ یکشنبه ۹۴/٧/۱۹ هر روز سی نفر از کارگران بازنشسته پوشش مقابل تامین اجتماعی گلسار رشت تجمع می کنند. این کارگران بازنشسته که در اسفند ماه ۹۳ بازنشسته شده اند هنوز نتوانستند مفاصی حساب - خرید سنوات - خود را دریافت کنند. حتی به بانک جهت دریافت حقوق بازنشستگی معرفی نشده اند در این میان استاندار گیلان نجفی به آنها وعده ای سرخرمن داده از آنها می خواهد که تجمع نکنند آنهم پس از ٨ ماه سرگردانی بدون دریافت یکریال، راستی چه کسی پاسخگوست؟

*********************

اخبار کارگری کارگران بازنشسته ریسندگی پوشش

خبر کارگری:
راهپیمایی کارگران خدمات شهری در اعتراض به دستمزدهای معوقه روز یکشنبه ٩۴/٦/٨

١- حدود سیصد تن از کارگران خدمات شهری ظریف کاران شهر باران ناحیه یک و تنی چند از کارگان خدمات شهری ناحیه ٢ حدود ساعت ۶ صبح به بعد از چهارراه صابرین از مسیر تختی بسوی شهرداری مرکز راهپیمایی کردند و خواستار دریافت دستمزد های معوقه خود شدند. بیشتر این کارگران تا ساعت ده صبح در مقابل شهرداری رشت به تجمع خود ادامه دادند تا اینکه ملکی از کارفرمایان شرکت به آنها قول پرداخت و واریز دستمزد معوقه شان را داد لازم به ذکر است در طول تجمع نیروهای انتظامی اطلاعات اطراف کارگران را محاصره کرده بودند نتیجه اینکه دستمزد تیرماه معادل یکماه در تاریخ ٩۴/۶/٩ به حساب کارگران واریز شد در ضمن در طول روز کارگران دست از کار کشیده بودند.
آری بقول یکی از کارگران این است قدرت اتحاد ما کارگران، حتی اگر ثابت قدم - داماد قالیباف- شهردار رشت باشد.
با خبر شدیم دو تن از کارگران در روز دوشنبه ٩۴/٦/٩ بصورت معلق از کار در آمدند.

گزارش کارگری
کارگران پروژه ای ماگما و ۵ ماه دستمزد معوقه

٢- این شرکت وابسته به بخش خصوصی پیمانکار اداره راه است. ساختن ایستگاههای قطار قزوین رشت را بر عهده دارد. در این پروژه حدود ٧٠ کارگر (سال گذشته ٨٠ نفر) قراردادی مشغول به کار می باشند. ایستگاههای قطار لوشان با ١٠٠% رستم آباد ٩٠% شاه عباسی ۵٠% پیشرفت فیزیکی کرده است در گزارشات قبلی گفته شده که چندین ماه کارگران در سال ٩٣ دستمزد و مزایا دریافت نکرده بودند و بطور موقت پروژه تعطیل و کارگران به مرخصی اجباری بدون حقوق رفتند که پس از عید امسال (٩۴) عده ای از کارگران دعوت به کار شدند قرارداد کارگران یکساله و دستمزد ها کف دستمزد مصوبه ی وزارت کار - تو بخوان وزارت سرمایه - می باشد در گذشته رئیس کارگاه فردی بنام روحانی که رشتی بوده و الان فردی بنام صادقی که شرق گیلانی ست می باشد.
کافیست بدانیم سوم شهریور ٩۴ دستمزد فروردین ماه واریز شده ست شرکت برای کارگران وسایل ایاب و ذهاب ندارد صبحانه قند و چای بصورت سهمیه به کارگران داده شده که خودشان پخت کنند ولی در مورد نهار آشپزخانه ای در رستم آباد است که نهار کارگران طبخ شده و بینشان توزیع میگردد.

- دستمزد معوقه کارگران خدمات شهری رشت
٣- بیش از ٢ تا ٣ ماه است که کارگران خدمات شهری رشت - ظریفکاران شهر باران، سبز زیور و ... دستمزد دریافت نکرده اند و بیشتر این کارگران مجبور به گرفتن قرض از آشنایان و بدهکاری به بقال سرگذر و محله شده اند به تازگی نفری صد هزرا تومان پس از ماهها تعویق دستمزد بصورت مساعده به آنها پرداخت گردید عده ای از این کارگران مشمول قانون بازنشستگی شده اند علیرغم درخواستشان بین اداره ی کار و تامین اجتماعی پاس کاری شده و سرگردانند بیشتر شرکتهای خدماتی شهری را عوامل و عناصر بازنشسته و وابسته به دولت راه انداری کرده که بطور متوسط ۴٠ درصد دستمزده کارگران را به عنوان حق العمل کاری می دزدند و با سرنوشت و زندگی کارگران خدمات شهری که روزانه بین ١٠ الی ١۴ ساعت با احتساب ساعات کشیک کار و بیگاری می کنند بازی کرده و آنها را زیر خط فقر نگه می دارند راستی چه کسی پاسخگوست ؟!

۴- کارگران بازنشسته ایران کنف
این کارگران هنوز نتوانسته اند مفاصی حساب - خرید سنوات - بازنشستگی خود را دریافت کنند بهانه ی صدر رفیع مالک و مدیر عامل کارخانه ی تعطیل ایران کنف عدم فروش پنج هکتار زمین باقیمانده این کارخانه ست آنهم باید شامل بدهکاری میلیاردی به بانک صنعت و معدن بانک ملی و تامین اجتماعی می باشد. تعداد این کارگران بازنشسته حدود ۴٠ نفر می باشد. گفتنی ست اخیراً فردی - خانمی - برای خرید زمین اقدام کرده بود که با سنگ اندازی صدر رفیع مواجه شده کارگران می گویند تکلیف ما این وسط چیست؟!

۵- گزارش کارگرنانوایی رشت
- شاید شما هم در محلات کارگر نشین و یا فقیر نشین با این صحنه ها بطور اتفاقی بر بخورید! کارگر نانوا میگوید افرادی از خانوارهای زحمتکش و فقیر پس از ایستادن های متوالی و دادن نوبت خود به دیگران در یک فرصت مناسب که صف نانوایی خلوت شده نان را نسیه میگیرند یعنی خیلی ساده پول خریدن نان را هم ندارند این خانوارها را زنان خانوار که از خجالت رویشان را در چادر می پیچند و یا بچه هایشان را برای خرید نان میفرستند تا نان شب را نسیه بخرند ما کارگران نانوا هم به آنها نان را نسیه ! می دهیم چه پولشان را بیاورند و چه نیاورند و با بغض در گلو می گوید راستی چرا وضع مردم اینقدر خراب شده؟! در این زمان تلویزیون اخباری از ادامه توافق ژنو و مذاکرات هسته ای ایران با ١+۵ و اقدام مشترک یا برجام و بررسی آن، برداشته شدن تحریم ها می گوید و کارگر نانوا با تعجب و سوال می پرسد به ما کارگران چه مربوط؟! و بدنبالش خبر خرید موشک اس ٣٠٠ از روسیه و برگزاری رزمایش موشکها توسط ارتش و سپاه پخش می شود و ادامه سوال کارگر نانوا؟!

*********************

اخبار کارگری کارگران بازنشسته ریسندگی پوشش

خبر اول:
بیش از ۳ ماه است که ۳۱ نفر کارگران بازنشسته هنوز به اداره کار و بانک جهت گشایش حساب دریافت حقوق بازنشستگی معرفی نشده اند پس از اعتراض و تجمع جند روز متوالی مقابل اداره تامین اجتماعی گلسار رشت و تهدید شدن از جانب اطلاعات، روز دوشنبه ساعت ٢ بعداظهر بیست و دوم تیر قرار شد جلسه ای با شرکت کارگران مدیر عامل صنایع پوشش نصرت اله صمدی داشته باشند محل این جلسه مشترک در فرمانداری رشت و با هدف تصمیم گیری برای معرفی به بانک جهت باز کردن حساب و دریافت مفاسی حساب بازنشستگی اعلام شده است.

بحران و رکود صنایع فولاد گیلان


خبر دوم مجتمع فولاد گیلان
بیش از ٢ ماه است که مجتمع فولاد گیلان واقع در شهر صنعتی رشت تولید نداشته و بیشتر کارگران بخش تولید و خدمات در مرخصی اجباری بسر می برند. در این مدت بخشهای اداری و رانندگان تریلی حضور داشتند . طول ماهیانه کاری کارگران ٧ روز کار و ٢۳ روز تعطیلی با دستمزد پایه می باشد این کارخانه وابسته به بخش خصوصی و از سهامداران عمده آن خاندان هاشمی رفسنجانی و رسول دانیال زاده،گنجیان می باشد. رسول دانیال زاده به علت بدهکاری هزار میلیارد تومانی در بازداشت بسر میبرد.در حالیکه وامهای دریافتی را صرف ساختن برج دانیال زاده در شمال تهران روبه روی خانه علی لاریجانی کرده است.
ورود فولاد چینی زیر قیمت بازار داخلی از دلایل عمده ابراز شده جهت عدم تولید کارخانه می باشد.
لازم به ذکر است در این کارخانه حدود ۱٢٠٠ (هزار و دویست) کارگر مشغول به کارند که بیشتر این کارگران در بخشهای تولیدی فعال می باشد. عصر روز ٢٢ تیر ۹۴ از کارگران خواسته شد به کارخانه آمده تا درمورد راه اندازی مجدد تولید با آنها برنامه ریزی شود کارگران شروع تولید را ناشی از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای و آثار اقتصادی آن میدانند.

خبر سوم- کارخانه فولاد امیر کبیر خزر نیز بیش از یکماه است که تعطیل شده و تولید ندارد این کارخانه در شهر صنعتی رشت قرار دارد.

خبر چهارم- فولاد ذوب آهن خزر - ۵٠ درصد سهام کاخانه با اعمال فشار و تهدید به شرکت تعاونی"برکت" وابسته به سپاه واگذار شد. مردادماه تغییراتی در هیئت مدیره از جانب سهامداران جدید ایجاد می شود. فولاد ذوب آهن خزر تنها کارخانه با فعالیت مستمر بوده اما دستمزد کارگران با تاخیر پرداخت می شود.

*********************

گزارش کارگری مجتمع فولاد امیر کبیر خزر واقع در شهر صنعتی رشت

مجتمع فولاد امیر کبیر خزر به مالکیت قدرت الله سعادت در سال ١٣٨۶ و با یک خط تولید شروع بکار نمود و بعد از مدت کوتاهی به ٢ خط تولید ارتقا پیدا کرد و بعد از ۴ سال از تاریخ شروع فعالیت خط تولید دیگری راه اندازی گردید. در صورت مساعد بودن شرایط تولید توانایی بیش از ٣٠ هزار تن میلگرد مرغوب از نوع A٣ را دارد. این پیشرفتها امکان نمی یافت جز با کار سخت و طاقت فرسای کارگران و مجموع کسانی که با تلاش و سخت کوشی به مالکان مجموعه این توان و جسارت را دادند تا از یک خط تولید به سه خط تولید مجتمع را ارتقا دهند. این در شرایطی است که این افراد زحمتکش از کمترین مزایا برخوردارند و در مقابل زحمات فراوانی که می کشد مبلغ چندانی که در حد کارشان باشد دریافت نمی کنند. شایان ذکر است محیط کار در مجموعه به لحاظ ایمنی از کمترین سطح برخوردار می باشد و تعداد زیادی از کارکنان در حین کار دچار مصدومیت و معلولیت گردیدند و حتی چند نفر جان خود را از دست دادند. طی آماری که خود مسئولین کارخانه گرفتند و طبق آزمایشات انجام شده تعداد زیادی از پرسنل در" آستانه ناشنوا شدن" براثر سر و صدای زیاد می باشند و به دلیل" استنشاق هوای آلوده به اکسید آهن" دارای ششهای بیماری هستند اما "دلخوشند" به اینکه در این اوضاع سخت اقتصادی دارای کاری می باشند و برای اداره یک زندگی شرافتنمندانه باید از سلامتی و حیات خود مایه بگذارند و هزینه کنند. اما مشکل اصلی این مجموعه از زمانی شروع شد که شخصی را به نام مهندس محمد پور از یکسال و اندی پیش بنا به صلاح دید مالکان با این طرح که ٣٠% پرسنل را تعدیل و ٢٠% تولید را افزایش می دهد به مدیریت مجموعه گمارده شده. گفتنی است که نامبرده چند سال پیش همین مجموعه را در قسمت تولید به طور پیمانکاری در دست داشت و در همان موقع حق و حقوق خیلی از کارگران را زیر پا گذاشت و از آنها نردبانی برای ترقی خود ساخت . ایشان هیچگونه سابقه پیمانکاری در جای دیگری را نداشت. این شخص در دوران کنونی مدیریتی خود از همان ابتدا با زبان تهدید و توهین با کارگران برخورد نمود و روزی نبود که کارگران بخشهای مختلف کارخانه را بنا به دلایل واهی تهدید به اخراج ننماید. از دیگر اقدامات این شخص اخراج افرادی که برای ارتقا مجموعه در قسمتهای مدیریتی و مسولیتی زحمات فراوانی در این سالها کشیده بودند نمود. زیرا ایشان به دنبال یک تحول بنیادین به لحاظ مدیریتی در مجموعه بودند و می خواستند ساختاری بسازند که کاملاً در فرمت ایشان و منافع و اهداف شخصیشان باشد نه منافع مجموعه. از این رو افرادی را به کار گذاردند که نه تجربه کافی را در پست گمارده شده داشتند نه از سواد و دانش کافی برخوردار بودند. یکی از این واحدها حمل و نقل بود که شخص خودنما و نان آجر کنی را به نام شاهرخ اکبرزاده برگزیده نامبرده هیچ تجربه ای را در مورد بار، راننده ، حمل و نقل و مسایل مربوط به این صنعت را ندارد. این در حالیست که خود مدیر کارخانه مدیر حمل و نقل هم می باشد. در حالی که صنعت حمل و نقل یک صنعت مستقل است و می بایست دارای مدیریتی مجزا و با داشتن اختیاراتی تام باشد. نامبرده (اکبرزاده) از همان ابتدا با رانندگان با زبان تهدید و ارعاب مکالمه می نماید و مانند ما فوق خود افراد زیر نظر خود را به اخراج تهدید می کرد. این شخص نه بخاطر اقدامات درست در واحد خود بلکه به این دلیل که از همه قسمتهای کارخانه برای مدیر خبرچینی می کند و ایشان (مدیر) هم به همین دلیل و به علم اینکه حتی از پس مسئولیتهای محوله بر نمی آید مصرند که همچنان ایشان در پست خود باقی بمانند. این فقط یک واحد از مجتمع برای مثال بود . تقریباً همه قسمتها مجموعه همین وضعیت را دارند و افراد ناکار آمد و کاسه لیس در رأس می باشند. چندی پیش تعداد زیادی از کارگران به دلیل نامناسب بودن شرایط تولید و مقرون به صرفه نبودن از کار اخراج گردیدند و این فرصت مناسبی بود برای مدیر کارخانه و مسوولین به کار گذاشته شده توسط ایشان برای تسویه حساب افرادی که با آنها مشکل داشتند و اکثر زیاد این اخراجیها از سوابق کاری زیادی برخوردار بودند. بسیاری از مزایای کارگران مجموعه بعد از مدیریت آقای محمدپور حذف گردید. ایشان معتقدند که باید در "هزینه ها" صرفه جویی گردد اما باید از ایشان پرسید که چرا خود شما نزدیک به ٣۵ میلیون حقوق ماهیانه دریافت می نمایید به جزء پاداش و دریافتیهای دیگر . آری این بود بخشی از مشکلات کسانیکه در این مجموعه زحمت می کشند.
گفتنی است کارخانه دارای سالن سلف سرویس می باشد که مدتی به علت تک شیفتی و دوشیفتی شدن تعطیل بود همچنین سرویس ایاب و ذهاب کارگران توسط مینی بوسها انجام می گیرد تعداد کارگران حدود ۴٠٠ نفر که در بخشهای تولید و خدمات و اداری مشغول به کارند در حال حاضر بخش تولید کارخانه ٣ شیفت حتی در ایام تعطیل کار می کند.
در ضمن در طول سال گذشته ١۵٠ کارگر که حدود ٦٠ نفر آنها شب عید "اسفند ٩٣" اخراج شدند.
توضیح : این گزارش توسط جمعی از کارگران فولاد امیر کبیر خزر شهر صنعتی رشت تهیه شد.

فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان

*********************

خبر سوم تجمع کارگران بازنشسته کارخانه پوشش

روز یکشنبه ۹۴/۳/٢۴ حدود ۳۱ نفر از کارگران بازنشسته پوشش از ساعت ۹ صبح تا پایان وقت اداری مقابل اداره کل بیمه تأمین اجتماعی گلسار رشت تجمع کردند. علت تجمع عدم معرفی به بانک جهت دریافت حقوق بازنشستگی که از تاریخ اسفند ماه ۹۳ بازنشست شده و هنوز مفاصاحساب دریافت نکرده اند.
قابل ذکر است عوامل اطلاعات سعی در پراکنده کردن کارگران میکردند در حالیکه کارگران بر روی موکت نشسته بودند با نزدیک شدن ماموران با صلوات و ... آنها را وادار به عقب نشینی میکردند.

تجمع کارگران ایران برک اندکی با تأخیر به دلایلی
خبر اول
- حدود ٧٠ نفر از کارگران ایران برک بیش از ۹ ماه دستمزد طلبکار هستند که روز سه شنبه ۹۴/۳/۱۹ مقابل فروشگاه مرکزی برک تجمع کرده و به همین مناسبت پرده ای بر سر در آن نصب کردند که روز چهارشنبه شبانه پرده برداشته شد. هم اکنون کارگران پی گیر مطالبات عقب مانده خود هستند.
خبر دوم - حدود ٦ نفر از کارگران خدماتی بخش اداره اموال برق مقابل با انبار کیلومتر ۳ جاده رشت - تهران نسبت به مطالبات عقب ماند و عدم تمدید قرارداد موقت خود جهت اعتراض همراه با پلاکارد دست نوشته در این مورد تجمع کردند در ضمن نسبت به واگذاری اینگونه خدمات اداره برق به شرکتهای خصوصی خدماتی و به خطر افتادن امنیت شغلی شان معترض بودند.

*********************

چند گزارش کارگری از گیلان

کارخانه پارس خزر
- این کارخانه دارای ٧٠٠ کارگر بوده که در حدود ٩٠ درصد کارگران قراردادی و قراردادهایشان از ۳ ماهه تا یکساله می باشد ده درصد بقیه پیمان سه ساله داشته و یا استخدامی هستند.
- شیفت کاری از ٨ صبح الی ١۵/۴۵ بوده و تک شیفت کار می کنند فقط قسمت رنگریزی دو شیفته می باشند.
- کارگران سرویس ایاب و ذهاب نداشته وقت نهاری نیم ساعت بوده و ١٠ دقیقه هم صرف صبحانه می شود.

کارگران خدمات شهری رشت
- کارگران خدمات شهری رشت علیرغم بارها تجمع اعتراضی و آخرین بار در سال گذشته - ٩٣ مقابل ساختمان شهرداری مرکزی رشت هنوز از بی حقوقی کامل رنج می برند. اکثر این کارگران خدمات شهری - شرکتهای ، سبز زیور، ظریفکاران شهر باران، و ... دستمزدهای خود را با ١۵ روز تاخیر دریافت می کنند همگی آنها قرارداد موقت که ماهیانه تمدید می شود با کوچکترین اعتراضی لغو قرارداد و از شرکت اخراج می شوند دستمزد فروردین را بیست و دوم اردیبهشت گرفتند و سنوات و پاداش سال ٩٣ را دریافت نکرده اند. با کوچکترین بهانه ای توسط سرکارگر جریمه می شوند این شرکتها تحت نظارت سازمان پسماند شهرداری می باشند بارها هنگام نظافت در خیابان دچار حادثه توسط رانندگان عبوری شده اند در سال گذشته سه تن از این کارگران کشته و عده ای زخمی توسط ماشینهای عبوری شدند.
شرکتهای پیمانکار- خدماتی - همیشه حدود ۴٠-٣۵ درصد دستمزد کارگران که از طرف شهرداری پرداخت می شود را به عنوان حق العمل کاری و دلالی می خورند که همواره مورد اعتراض کارگران بوده و تاکنون نتیجه نداده . دستمزد بیشتر کارگران کف دستمزد مصوبه ی دولت سرمایه داری ست. روزانه کاری کارگران از ۵ صبح الی ١۴ عصر که در هفته یک تا دو نوبت کشیک هم هستند از ٢٠٠ ساعت اضافه کاری فقط ۵٠ ساعت آن محاسبه میگردد. بیشتر کارگران باید مسافت زیادی از کوچه تا خیابان را به تنهایی جارو و تمیز کنند.

- شرکت پروژه ای باهنر:
این شرکت وابسته به بخش خصوصی کارفرما علی رهبر و در راهسازی آسفالت فعال ست. کارگران هنوز دستمزد فروردین و سنوات و عیدی سال ٩٣ را دریافت نکرده اند. سطح دستمزد حداقل مصوب اداره کار است شرکت باهنر متعلق به کریمی و رهبر و رئیس کارگاه غلامفر می باشد رهبر از شرکای آبرودشمال و نقش گستر است. کارگران آبرود شمال و نقش گستر ۴ الی ۵ ماه دستمزد معوقه طلبکارند و قرارداد موقت می باشند.

معدن ذغالسنگ سنگرود (لوشان)
- آخرین خبر اینکه ، بحث خصوصی سازی معدن همچنان پا برجاست. در ضمن مدیران معدن به کارگران و نمایندگانشان اعلام کردند کارگرانی که بالای ٢٠-١۵ سال سابقه ی کار دارند می توانند بازنشسته شدند ٣ نماینده کارگران طرف گفتگو با مدیران معدن می باشند و در این زمینه به کارگران خبررسانی می کننند قابل ذکر ست حقوق کارگران ماهیانه به بانک صنعت و معدن واریز می شود. - معدن هم فعالیت نمی کند.

شرکت پروژه ای متاراه
- این شرکت متعلق به بخش خصوصی و مالکان و کارفرمایان آن مجید و حمید سرمه از سرمایه داران مشهدی هستند که در گیلان - رشت برای ساخت مسیر راه آهن از شاه عباسی الی جیرده را پیمانکار اداره راه شده اند. در این شرکت ١٢٠ کارگر در سال ٩٢ فعالیت میکرد که از نیمه فروردین ٩٣ با حفظ ٢٠ کارگر تکنسین و مهندس بقیه را به مرخصی اجباری بدون حقوق فرستادند و به کارگران گفتند می خواهید بروید شکایت کنید - آنهم در حالیکه کارگران ٧ ماه حقوق و دستمزد را طلبکار بودند اما اگر شکایت نکنید پس از دریافت طلب مان از اداره راه بر سر کار می توانید باز گردید که از نیمه دوم سال ٩٣ این پروژه ادامه یافت و کارفرما از طریق تماس تلفنی بیشتر کارگران را بازگرداند هیچیک از کارگران و مهندسان شرکت قرارداد نداشته و روزمزد هستند از خرید سنوات در پایان سال خبری نیست کارفرمایان اعلام کردند آنچه به عنوان قرارداد با شما امضا شده صوری و اعتباری ندارد این شرکت در منطقه گیلان ٣ میلیارد تومان از اداره راه طلبکار بوده و ٩ میلیارد تومان هم در منطقه تربت جام ساده و در پروژه های راهسازی طلبکار است آنهم در رابطه با کریدور شمال و جنوب.

رنگ گلسار
رنگ گلسار واقع در شهر صنعتی رشت متعلق به بخش خصوصی کارفرما و مالک آن رضایی رئیس صنف الکتریکی و تعداد کارگران ٧ نفر که قبل از عید ١١ نفربودند کارگران قرارداد موقت تک شیفت در ضمن صبحانه کیک و چای و سرویس ایاب و ذهاب ندارد دو سالن سوله به تعداد کم کارگر به علت پیشرفته بودن دستگاهها

کارخانه فولاد خزر و اخراج کارگران
- این کارخانه در شهر صنعتی رشت واقع ست.
- کارخانه متعلق به بخش خصوصی و مالک و کارفرمای آن فردی ضد کارگر بنام علی اعتمادی راد است.
- در گذشته در بخش تولید - یک شیفت ١٢ ساعته کارگران کار می کردند و ٢۴ ساعت استراحت
/ ما از سال گذشته - نیمه دوم سال - با کاهش قیمت فولاد و ورود فولاد چینی ارزان کارفرما اعلام کرد هزینه ی تمام شده پاسخگوی سود ما را نمیدهد و تصمیم به اخراج کارگران گرفت - کارگران در مقابل از کارفرما خواستند آنها را اخراج نکنند اما ساعت کار حضورشان را در کارخانه کم کنند که قرار شد. که زمان استراحت بین دو شیفت کاری مداوم از ٢۴ ساعت به ٣٦ و یا ۴٨ ساعت تبدیل شد در نتیجه از میزان دستمزدها کاسته شده و دستمزد کارگران با فاصله زمانی هر دو ماه یا سه ماه یکبار پرداخت می شد و در هر قسمت اگر ٣ نفر کارگر کار می کرد تبدیل به دو نفر شد.
- در حال حاضر کارگران عیدی و پاداش سال ٩٣ را طلبکار می باشند و دستمزد فرودین را دریافت نکرده اند.
- بعد از عید ۴۵ نفر از کارگران اخراج شدند که این کارگران به اداره ی کار شکایت کرده و پیگیرپرونده شان می باشند- اخراج این کارگران به بهانه های اعتیاد و گفتن حرفهای سیاسی در سطح کارخانه بود.
- البته بعد از عید حدود ١۵ نفر نیروهای جدید در بخشهای خداماتی و اجرایی جذب شد.
- قابل ذکرست که کارفرما اعلام کرده نیروهای جدید باید فنی یا لیسانس بوده و دستمزدشان حداقل حقوق کارگر ساده می باشد.
- کارگران دارای قراردادهای موقت که ماهیانه ، دو ماهیانه، ششماهه تمدید می شود کلیه مفاد قرارداد یکجانبه به نفع کارفرما می باشد و دستمزد هم حداقل دستمزد مصوبه ی شورای عالی کار (تو بخوان سرمایه ) ست.
- از حوادث کارگری رخ داده در این کارخانه،
١- سال ٩٢ کارگری بنام بابایی کشته شد که خانواده اش با پیگیری و شکایت توانستند از بیمه، دیه بگیرند.
٢- یک کارگر پایش در اثر سقوط شمش قطع شد.
٣- کارگر دیگری فکش شکسته شد که عید اخراج شد.
۴- سه کارگر دیگر توسط مواد ذوبی سوخته شده و اخراج شدند که شکایت کرده حدود نفری ٨٠-٧٠ میلیون دیه گرفتند.
- اخیراً علیرغم اظهارات علی اعتمادی راد کارفرمای کارخانه، در عرض یک هفته دوازده هزار شمش فولاد فروخته شد.
در حال حاضر کارگران شاغل در کارخانه بصورت کنتراتی و قطعه کاری مشغول به کار می باشند. - معلمان گیلانی:
- همچنان اصرار به طرح همسان سازی دارند – معلمان بازنشسته در این مورد زمانی که برای تسویه حساب مراجعه کردند به علت همین عدم همسان سازی از مبلغ خرید سنوات و مفاسی حساب بازنشستگی میلیونها تومان ضرر کردند.

نیرو تابلو
- این کارخانه در شهر صنعتی رشت در حال حاضر با ١٠-٨ کارگر در حال تولیدست در گذشته نه چندان دور حدود ۴٠ کارگر در آن کار میکرد که بیشتر آنها باز نشست یا اخراج شدند- از ترفندهای مالک کارخانه - مقدم - وجود دو کارت یکی برای ساعات روزانه معمولی کار - ٨ ساعت - و دیگری برای ثبت اضافه کاری بود از این طریق زمان کار مفید کارگران برای بازنشستگی و یا سختی کار را هنگام درخواست کارگران برای بازنشستگی مخفی میکرد و در نتیجه سقف دریافتی حداقل کارگران بازنشسته کاهش می یافت.

"فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان"

*********************

از معلمان گیلان چه خبر؟

- صبح روز پنجشنبه هفدهم اردیبهشت حدود هفتصد نفر از معلمان گیلانی در مقابل اداره آموزش و پرورش رشت واقع در میدان فرهنگ رشت تجمع کردند.
آنان در این تجمع که بطور سراسری و در همبستگی با سایر معلمان شهرستانهای دیگر استانها انجام گرفت نه شعار دادند و نه پلاکارد داشتند. در نهایت عده ای به نمایندگی از سایر معلمان داخل حیاط اداره کل شدند تا با مسئولین مربوطه مذاکره کنند. این معلمان همان خواستهای همسان سازی و دریافت مطالبات از جمله افزایش دستمزد را همچنان پیگیری می کنند. در این مدت ماموران لباس شخصی سعی در کنترل جمعیت معترض داشتند.

*********************

هدیه روحانی به معلمان معترض گیلان

صبح روز پنجشنبه ۱۳۹۴/۱/٢٧ ساعت ۹ همزمان با مسافرت روحانی به استان گیلان و حضور او و هیئت همراه در جلسه شورای اداری استان در شهر رشت معلمان نیز در مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان واقع در میدان فرهنگ به منظور پی گیری خواسته های سراسری خود اجتماع اعتراضی برپا کردند و مورد یورش نیروهای سرکوبگر لباس شخصی تحت حمایت نیروهای امنیتی و انتظامی واقع شدند لازم به ذکر است که یورش این عناصر سرکوبگر تحت فرماندهی فردی شرور و چماقدار و بسیجی بنام عباس مؤید صورت گرفت و یکی از نیروهای بسیجی تحت امر او یکی از زنان معلم معترض را بشدت مورد تعرض و ضرب و شتم قرارداد وعده ای از معترضین نیز در جریان این اعتراض مورد حمله قرار گرفتند وقتی که خبر آن به مدیر کل آموزش و پرورش استان حاجتی رسید نامبرده سراسیمه جلسه شورای اداری استان را ترک نمود و وارد اجتماع معترضین شد و از آنان خواست که آرامش خود را حفظ کنند و از سوی دیگر از نیروهای امنیتی و لباس شخصی ها تقاضا کرد که صحنه را ترک کنند و معلمان معترض نیز در پایان گفتگوی طولانی خود با مدیر کل حاجتی ضمن اینکه یکایک خواسته های سراسری معلمان ایران را اعلام کردند و با خواندن قطعنامه پایانی خود اعلام نمودند که اگر تا ۱٢ اردیبهشت این خواسته ها اجرائی نشود بعد از آن هر روز برای پیگیری مجدد خواسته های سراسری معلمان اجتماع اعتراضی خواهند داشت!

*********************

خبر اول

پلاستیک شمال

- پلاستیک شمال متعلق به بخش خصوصی و مالک آن حاجی عبدی واقع در شهر صنعتی رشت می باشد گویا در روز ۹۳/٢/۱۴ معادل یک وانت محصولات پلاستیکی سرقت شد. عبدی در ابتدا به کارگران و نگهبان مشکوک شد و از اداره آگاهی خواست پی گیری کنند. پس از بازدید فیلمهای دوربین کارخانه متوجه شدند که برادر زاده ی عبدی این سرقت را انجام داده و در کمال خونسردی زمان بازجویی از کارگران در محیط کارخانه حضور داشت و با ماموران آگاهی همراهی می کرد !

خبر دوم

حمله به زندان لاکان رشت

- در روز شنبه ۴ نفر مسلح با استفاده از طنابهای قلابدار از دیوار بلند زندان عمومی لاکان عبور کرده وارد حیاط زندان شدند که با ماموران زندان درگیری مسلحانه پیدا کردند در این حادثه یک درجه دار و سه سرباز زخمی شدند، البته افراد مسلح نتوانستند رفیق زندانی خود را آزاد کنند و بدون تلفات و زخمی شدن از زندان لاکان پس از حادثه ی تیراندازی گریختند.

*********************

چند گزارش کارگری

گزارش اول:
از کارگران بازنشسته ایران کنف

- حدود ٦٠ نفر از کارگران بازنشسته ایران کنف که حدود دو سال از بازنشستگی آنها می گذرد هنوز نتوانسته اند حق السعی و مفاصی حساب خود را دریافت کنند. - هر یک از این کارگران بین بیست تا سی میلیون تومان از کارفرما طلبکارهستند. کارگران حاضر شدند نفری هفت میلیون تومان بگیرند ولی کارفرمای ضد کارگر عطااله صدر رفیع تمکین نمی کند و وعده ی سرخرمن می دهد.
- کارگران تلاش می کنند ۵ هکتار از زمین کارخانه را فروخته و از این طریق تسویه حساب نمایند.
- در مناقصه اول که چندی پیش برگزار شد قیمت مناسبی داده نشد مناقصه به مرحله ی دوم کشانده شد.
- لازم به ذکرست که حاجی نوید بزرگترین مالک مرغداریهای گیلان در گذشته ٤ هکتار زمین کارخانه را به مبلغ ١٠٠/١ میلیون خرید و اطرافش را دیوار چینی کرده ست.
- گفتنی ست تأمین اجتماعی و بانک صنعت و معدن هر یک حدود ٢ میلیارد تومان از کارفرما طلبکار هستند.
- کارگران معترض می گویند آیا با حقوق ٦٩٠ هزار تومانی بازنشستگی می توان زندگی کرد؟ آنهم با سابقه ی کار بالا سی سال!
عطااله صدر رفیع استاد دانشگاه آزاد و از دوستان نوبخت معاون ریاست جمهوری می باشد. جالب ست وکیل کارگران که از شاگردان سابق صدر رفیع بوده دست به سازش با متشاکی زده و حق استاد شاگردی را با خیانت به منافع کارگران به جا آورده ست.
- کارگران دو نماینده دارند که بر غم پیشنهاد کارگران برای تجمع در مقابل "استانداری" یا "تأمین اجتماعی" معتقد به ادامه ی شکایت از طریق راههای حقوقی و قانونی می باشند.
- کارگران اعلام کردند در صورت فروخته نشدن زمین کارخانه آنها بطور قانونی اقدام به انحلال کارخانه می کنند. کارخانه در حال حاضر تعطیل می باشد.
- در ضمن ١٢ کارگری که بیش از دو سال پیش اخراج شده و ده ماه بیمه بیکار دریافت کرده بودند همچنان جویای کار می باشند.

گزارش دوم:
اخراج کارگران ایران تالک

گزارش دوم- حدود یکماه پیش ۵٣ نفر از ٩٠ کارگر قرارداد موقت کارخانه ایران تالک در شهر صنعتی رشت اخراج شدند. کارفرما علت اخراج را نداشتن مواد اولیه اعلام کرد. لازم به ذکرست که این کارخانه تولید کننده قوطی های کنسرو می باشد.

گزارش سوم:
کارگران خدمات شهری شهر باران

- به رغم تجمع کارگران در مقابل ساختمان شهرداری رشت که چند ماه پیش اتفاق افتاد. وضعیت کارگران هنوز تغییری نکرده ، و از دستمزد اندک کارگران به بهانه های مختلف به عنوان جریمه از صد هزار تومان تا دویست هزار تومان کسر می شود.
- عامل این کسر حقوق و جریمه فردی ضد کارگر بنام شریفی ست که رئیس سازمان پسماند رشت می باشد. در ضمن در منطقه یک شهرداری که شامل خیابانهای سعدی و گلسار و پشت فرودگاه و ... می باشد فردی بنام بهروزی که سرکارگر کارگران می باشد همواره اقدام به آزار و اذیت کارگران کرده و گزارشهای جعلی علیه کارکرد کارگران می دهد او مورد تنفر کارگران می باشد اخیراً بر علیه وی کارگران به شهرداری مرکز طوماری جمع کرده و شکایت کرده اند. لازم به ذکرست کارگران شهر باران همگی قرارداد موقت بوده و هنوز بعد از دی ماه ٩٢ قرارداد جدیدی با آنها بسته نشده دستمزدهایشان کف دستمزد اعلامی توسط وزارت کار (تو بخوان وزارت سرمایه) می باشد. در این میان نوری رئیس سد معبر و نوچه هایش همچنان در خیابانهای رشت جهت ایجاد مزاحمت دستفروشان جولان میدهند.

گزارش چهارم:
شرکت پروژه ای متاراه اخراج و سرگردانی کارگران

- این شرکت خصوصی بوده در حدود ٨ ماه پیش ، بیش از ١٢٠ کارگر خود را اخراج کرد. شرکت متعلق به دو برادران مشهدی به نامهای مجید و حمید سرمه می باشد.
- از باقیمانده کارگران در حال حاضر حدود ٢٠ کارگر که مهندس و تکنسین می باشند همچنان بلاتکلیف می باشند.
- شرکت پیمانکار اداره راه در ساخت مسیر راه آهن ازشاه عباسی تا جیرده بوده به کارگران اعلام کرده می توانید شکایت کنید اما اگر شکایت نکنید در صورت راه اندازی پروژه می توانید بر سرکارتان باز گردید کارگران هم در این میان سرگردان مانده اند.
- جالب اینکه ، کارگران و حتی مهندسان و تکنسینهای شرکت فاقد قرارداد می باشند. و همگی روزمزد هستند و در پایان هر سال خبری از مفاصی حساب و خرید سنوات نبود.
- البته گفتنی ست که در پایان سال ٩٢ با کارگران بصورت صوری قراردادی نوشته شده که هیچ اعتبار حقوقی ندارد.
- در مورد اخراج کارگران در انتهای سال ٩٢ به آنها گفته شد که بروید بعد از عید بیایید کارگران دو بار بعد از ١٣ فروردین و ٢٧ فروردین به شرکت مراجعه کردند که به آنها گفته شد فعلاً به مرخصی بدون حقوق بروید.
- کافی ست بدانید این شرکت در مناطق تربت جام ، تربت حیدریه و ساوه تا سال گذشته فعال بوده که به ترتیب پروژه های این مناطق تعطیل و کارگران اخراج شدند و آخرین پروژه ای که از کار ایستاد همین پروژه گیلان بود.
- بنا به ادعای کارفرمایان - برادران سرمه - شرکت در مجموع ٩ میلیارد تومان از اداره ی راه طلبکارست که ٣ میلیارد آن در منطقه گیلان می باشد. وی مطالبات خود را ناشی از عدم اجرای کریدور شمال و جنوب در منطقه شرق ایران می داند.
- سوال ما "فعالان کارگری ضد سرمایه داری" چه کسی پاسخگوی این رکود اقتصادی و رشد بیکاری و فقرست طبق کدام حسابداری ملی GDP وGNP و افزایش فیزیکی و ارزشی تولید و ضریب فزاینده مخارج سرمایه گذاری و میل نهایی به مصرف و میل نهایی پس انداز و مدل رگرسیون اقتصادی؟
- دولت و حاکمیت سرمایه سالار اسلامی فریبکارانه از رشد اقتصادی نقطه به نقطه ی حدود (٦/٣-۴ ) درصد نام می برد در حالیکه کاسه ی گدایی در مذاکرات هسته ای بدست گرفته و همچنان حدود ١٠٠ میلیارد دلار دارایی مردمان زحمتکش و مزدبگیر در بانکهای کشورهای سرمایه داری آمریکایی و اروپایی وآسیایی بلوکه شده و صدها میلیارد دلار توسط دولت احمدی نژاد حیف و میل شده؟ راستی چه کسی و چه نهادی بطور حقیقی و حقوقی پاسخگو می باشد؟

*********************

از رشت چه خبر؟

خبر اول
- مدتهاست که عوامل سد معبر شهرداری با ایجاد ایذا و اذیت برای دست فروشان حاشیه ی خیابان به جمع آوردن این بخش محروم و زحمتکس کارگر می پردازند. - تحت فشار گذاشتن این مردمان زحمتکش بدستور مصطفوی نیا دادستان رشت و خلیلی شهردار رشت انجام گرفت.
- البته با تعویض شهردار رشت خلیلی که صابر جانشین وی شد این سیاست ضد مردمی همچنان ادامه دارد.
- شدت این اعمال از ٨ مهر ۹۳ افزایش یافت اکثر عوامل و عناصر سد معبر را لش و لوشها و لمپنهای خیابانی تشکیل میدهند.
- البته مکانهایی نیز برای تجمیع دست فروشان که خاصیت بازار محلی را ندارد در نظر گرفته شده که به اجبار تعدادی از آنها به این محل ها کوچ داده شده اند.
- موضوع دیگر اینکه در شنبه دوازدهم مهر این عناصر ضد مردمی سد معبری با ایجاد مزاحمت برای فروشندگان گوسفند به مناسبت "عید قربان" با گروکشی گوسفندان و قپانشان از آنها اخاذی میکردند، نمونه اش گرفتن چهارصد و هشتاد هزار تومان در حوالی میدان نبوت توسط عناصر گشت سد معبر در تاریخ شنبه دوازدهم مهر صبح هنگام بوده بروید تحقیق کنید.

اعتراض به اسید پاشی
خبر دوم- تاریخ شنبه سوم آبان ساعت ۳٠/۱۱ جمعیتی بیشتر خانمها حدود ۵٠ نفر روبروی دانشگاه علوم پایه رشت واقع در انتهای خیابان منظریه و تقاطع خیابان نامجو دست به تجمع زدند بیش از یک ربع از اعتراض نکشیده بود که مأموران انتظامی و امنیتی به همراه اوباشان پایگاه فاطمیه و شلمچه به سرکوب و پراکندن جمعیت پرداختند در این میان حدود ۴ نفر از خانمها دستگیر شدند سر دسته اوباشان فالانژ پایگاه تازه آباد فردی بنام عباس موید و ابراهیم پور که هر دو رزمی کار بوده با عواملشان و با مشت و لگد به جان زن و بچه ی مردم معترض رحم نکردند.
- سوال کارگران و مردم زحمتکش رشت این است اگر اسیدپاشی ربطی به تصویب قانون "نهی از منکر و امر به معروف" در مجلس فرمایشی و خود فروخته ی خائن به منافع کارگران و سایر مزد بگیران ندارد؟ چرا شما - دولت و حاکمیت- در دستگیری و شناسایی عوامل این جنایت اجتماعی تعلل می کنید؟ و یا اینگونه عصبی وحشیانه به تجمع زنان معترض به این بی حقوقی ارتجاعی که دارای "پیشینه ی مصرف تاریخی" دارد حمله ور می شوید؟ مخصوصاً در تهران ، اصفهان و رشت و ... و ...
- چه پاسخی " سردمداران ولایت مدار سرمایه داری" برای این پرسشهای روشن دارند؟ مگر نه این است که با تصویب چنین قوانین ضد بشری وارد حریم خصوصی افراد جامعه شده و بدینوسیله دست به تعرض و سرکوب و ایجاد وحشت در جامعه می شوید؟

خبر سوم
ناپدیدی یک میلیون لیتر گازوئیل

- بیش از یکماه از کمبود گازوئیل در سطح استان گیلان می گذرد پرس و جو کردیم، کاشف به عمل آمد که یک میلیون لیتر گازوئیل در طول دو ماه گذشته مفقود شده حال چگونه؟ ما نمیدانیم! چه کسی پاسخگوست؟

خبر چهارم
برق گرفتگی

- مهرداد فردپور کارگر ۳۳ ساله پارس شهاب رشت در هفته ی گذشته هنگام ماهیگیری کنار رودخانه دچار برق گرفتگ شده و فوت نمود. این کارگر در قسمت تراشکاری کارخانه کار می کرد. ما این ضایعه ی اسفناک را به خانواده ی محترمش تسلیت می گوییم.

*********************

روحانی خوابی یا بیدار؟

از کارگران خدمات شهرداری رشت چه خبر؟
همانطور که میدانید روز سه شنبه ۹۳/٦/۱۵ حدود ۴٠ نفر از کارگران شرکتهای خدمات شهری رشت از صبح تا ساعت ۳/۴ ۱٢ در مقابل ساختمان اصلی شهردار رشت تجمع کردند.
حدود ساعت ۳٠/۱٢ چند تن از اعضای شورای شهر با پنج نفر از نمایندگان کارگران به مذاکره پرداختند محمد باقری نایب رئیس شورای شهر رشت با خواهش و منت از آنها خواست که به شرکتهایشان برگردند و موضوع را از طریق مدیر عامل شرکت پی گیری کنند و به آنها قول رسیدگی این موضوع - جریمه ها توسط شریفی رییس پسماند رشت – توسط هییت بازرسی نظارت شهرداری داده شد که تا کنون خبری نشده و کارگران پس از مراجعه به شرکتهای خود - ظریفکاران شهر باران سبز زیور و ... نتیجه ای نگرفتند. قابل ذکر است تعدادی از ماموران امنیتی و لش و لوشهای شهرداری به محض خروج کارگران مذاکره کننده به آنها گفتند که عکس همه شما را داشته و از شما فیلمبرداری کرده اند و بزودی شما را اخراج می کنیم و از این قبیل تهدیدات که کارگران در جواب گفتند اگر هر یک از ما را اخراج کنید دوباره همین آش است و همین کاسه ، هیچ غلطی نمی توانید بکنید کافیست ما یکروز کار نکنیم تا زباله و کثافت از سر و کله ی شهر بالا برود.
بهرحال کارگران منتظر قولهای داده شده توسط نایب رئیس شورای شهر رشت و ... می باشند. گفتنی ست در سال ۱۳۹۱ اعضای سابق شورای شهر رشت از قبیل قاسمی، هاتفی، مباحی و ... ۱٧٨ میلیارد تومان اختلاس کردند و پس از محاکمه نمایشی آزاد شدند. به نظر مردم رشت لابد سهم بالایی ها را دادند و آزاد شدند رفیق دزد و شریک قافله!

از چوکا چه خبر؟
کارخانه کاغذ ساز چوکا واقع در سه راه اسالم به طالش می باشد.
کارخانه دارای ۳۵٠ کارگر که بطور مستقیم در صنعت تولید کاغذ فعال هستند و همچنین ۱٢٠ کارگر شرکتی که به کارهای خدماتی مشغولند و توسط پیمانکاران شرکتهای خدماتی بکار گرفته شده اند.
همانطور که می دانید، از حدود یکسال و نیم پیش کارگران چوکا برای گرقتن مطالبات معوقه شامل سختی کار عیدی و پاداش و تبدیل قراردادهای موقت به دایمی و استخدامی طومار جمع کرده و به اداره کار و نهادهای ذیربط فرستاده و شکایت کرده اند.
گفتنی ست در ادامه ی اعتراضات خود چندی پیش نیز دست به اعتصاب زده بودند البته هنوز نتوانستند مطالبات معوقه را دریافت کنند که علت آن مقاومت هییت مدیره کارخانه در برابر خواسته های کارگران می باشد.
اما در مورد تعطیلی اخیر واحدهای تولیدی شرکت، دلیلش برداشت آب کشاورزان از آب مصرفی مشترک کارخانه می باشد.
آثار منفی اعتراضات گذشته کارگران ، تبدیل قراردادهای یک ساله به قراردادهای یک ماهه و سه ماهه و به تازگی ٦ ماهه بوده است.
لازم به ذکر است کارگران شرکت نیز تصمیم گرفتند که در چارچوب قراردادهای کارخانه در آمده البته با حفظ سابقه کاری خود که این موضوع به مذاق هییت مدیره کارخانه خوش نیامده در این میان کارگران کارخانه از این خواست کارگران شرکتی حمایت می کنند.

*********************

روحانی خوابی یا بیدار؟

موج اعتراضات در گیلان

خبر اول: تجمع اعتراض کارگران خدمات شهری رشت
- از ساعت ۳٠/۹ صبح روز شنبه ۹۳/٦/۱۵ حدود ۴٠ نفر از کارگران شرکتهای مختلف خدمات شهری مانند، ظریفکاران شهر باران، سبز زیورو... در مقابل شهرداری مرکزی رشت تجمع کردند.
- علت اعتراض کارگران جریمه های مختلفی ست که به بهانه های واهی باعث کسر حقوقشان می شود.
- شریفی رئیس جدید سازمان پسماند رشت که جانشین سیامک دوستدار- دوستدار پس از آشکار شدن اختلاسش خودکشی کرده است- به بهانه های مختلف شرکتهای خدماتی شهری را جریمه و آنها این جریمه ها را بین کارگران سرشکن و تحمیل می کنند.
- شریفی خود از عناصر ضد بشر و عوامل سرکوبگر و اوباش سد معبر شهرداری در گذشته بوده که دستفروشان خیابانهای رشت چهره ی منفور وی را خوب می شناسند. لازم به ذکر است این تجمع باعث شد که ملکی مدیر عامل شرکت شهر باران در روز تجمع استعفا دهد و گم و گور شود.
- کارگران همچنان نسبت به خواسته هایشان از جمله، لغو قرارداد موقت، لغو تبعیض در استخدام کارگران توسط شرکت تعاونی شهرداری، پرداخت واقعی دستمزد و اضافه کارایشان لغو جریمه ها، کاهش شرایط طاقت فرسای کار و مهمتر اینکه شریفی خائن باید عوض شود و در ضمن کارگران گوششان به وعده های سرخرمن شورای شهر بدهکار نیست. - گفتنی ست ۳ تن از کارگران که به تازگی اخراج شده بودند به جمع معترضان پیوستند و خواستار رسیدگی به کارشان شدند.
- کارگری می گفت ، ظلم تا کی از صبح زود تا شب ما در خیابان مشغول کاریم در حالیکه در گذشته در شهرداری کار می کردیم به ما حداقل ماهی ۱٢٠ ساعت اضافه کاری می دادند حالا ٢٠ ساعت هم نمیدهند چرا؟
- کارگر دیگری می گفت مگر ما جاروبرقی هستیم که ته سیگار پنهان در گوشه ی خیابان را پیدا کرده و جمع کنیم و گرنه بخاطرش جریمه شویم آنهم هر ماه ، ماهی ۳٠٠-٢٠٠ هزار تومان.
- قابل ذکر است، تجمع کارگران و خواسته هایشان بدون پلاکارد بوده و خواسته هایشان را شفاهی مطرح می کردند از صبح ساعت ٨ ماموران اطلاعاتی در گوشه و کنار شهرداری مرکز رشت حضور داشتند مخصوصاً توسط سمند های شان یک دیوار در مقابل پارکینگ مقابل ساختمان ورودی شهرداری ایجاد کرده بودند.
- یک ماشین ون ماموران یگان ویژه در طول تجمع حضور داشت ماموران اطلاعات از کارگران فیلمبرداری می کردند.
- باید گفت سازمان شهرداری زیر مجموعه ی سازمانهای تحت نظارت ولایت فقیه و حکومتی می باشد به همین دلیل همیشه بر سر منافع آن بین جناحهای سرمایه داری جنگ قدرت وجود دارد معمولاً پیروز میدان هم نوچه های وابسته به ولایت و لش و لوشهای کاسه لیس دوروبرشان می باشد.

خبر دوم: اعتصاب در شرکت چوکا
- کارگران چوکا بدنبال اعتصاب اخیر خود دوباره جهت گرفتن مطالباتشان دست به اعتصاب کامل زدند به هیچ عنوان تولیدی در این کارخانه انجام نمی گیرد کارگران مطالبات حقوق معوقه خود را همچنان دنبال می کنند منتظر اخبار جدیدتری از کارگران چوکا باشد.

******************

درگیری دست فروشان با مأموران سد معبر شهرداری رشت

صبح روز چهارشنبه ۹۳/۵/۱۵ چندین ماشین نیسان سد معبر به همراه الگانس مأموران انتظامی اقدام به جمع آوری دست فروشان در سطح خیابانها و معابر رشت خیابانهای شریعتی، اتوبان خرمشهر، قلی پورو ... میدان نبوت کردند. در این میان میوه فروشان دست فروش میدان نبوت با مأموران درگیر شده و مانع از بردن میوه و هندوانه های خود توسط مأموران سد معبر شدند. گفتنی ست. این مأموران تعدادی ترازو مقداری میوه های دست فروان را از مسیرهای مختلف به زور با خود به غارت بردند. گفتنی ست از سال گذشته - ۹٢ - تا کنون این دست فروشان زحمتکش چندین بار مورد تهاجم مأموران قرار گرفته اند در ضمن چندین بار به عنوان اعتراض در مقابل ساختمان شهرداری مرکز رشت و استانداری تجمع کردند که نتیجه آن دستگیری و زندانی شدن نمایندگان دست فروشان بود. به آنها گفته اند فقط از ٨ شب به بعد حق کاسبی دارید!!
گیلان پس از استانهای سیستان و بلوچستان و لرستان، دارای بالاترین رقم بیکاری - بصورت پنهان و آشکار است. در ضمن این استان همواره در محرومیت مطلق بسر می برد. راستی چه کسی پاسخگوی این وضعیت اسفناک است؟

لابد دولت اسلامی سرمایه!!!

"فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان"

******************

گزارش اول: آیین کارتن شمال

این کارخانه در شهر صنعتی رشت قرار دارد.
کارخانه وابسته به بخش خصوصی سرمایه بوده و مالکان آن رضوانی و آهکی می باشند.
رضوانی مالک کارخانه های چای با علامت تجاری چای رضوان که در ضمن سهامدار ٧۵ درصد کارخانه و آهکی مالک ٢۵ درصد سهام باقیمانده کارخانه آیین کارتن شمال هستند. کارخانه در دو شیفت ۱٢ ساعته فعال است.
- مواد اولیه بصورت رُل کارتن از کشورهای آلمان، ترکیه، و مابقی در داخل تامین می شود.
حدود ۱٢٠ کارگر در این کارخانه مشغول به کار هستند. همگی این کارگران دارای قرارداد موقت سه ماهه می باشند. دستمزد کارگران همان کف دستمزد مصوب وزارت کار- توبخوان وزارت سرمایه-است.
کارگران دارای سرویس نهارخوری و همچنین ایاب و ذهاب هستند.
اضافه کاری پرداختی به کارگران بین ٢٨٠٠-۳٠٠٠ تومان در هر ساعت و کمتر از میزان مصوب قانون کار ۳۵٠٠-۴٠٠٠ می باشد.
- کارگران کارخانه فاقد شورا و نماینده کارگری هستند.
لازم به ذکر است که محصولات کارخانه به دلیل کیفیت مطلوب آن در سراسر ایران پخش و فروخته می شود.

گزارش دوم

شرکت ماگما

مطالبات معوقه و مرخصی اجباری بدون حقوق کارگران

  - این شرکت پروژه ای راه و ساختمان سازنده مسیر راه آهن قزوین - رشت در محدوده های لوشان، رستم آباد و به تازگی اسکولک فعالیت می کند.
٨٠ کارگر در این شرکت پروژه ای مشغول به کار هستند که سه ماه دستمزد خود را طلبکار می باشند. البته حدود یک ماه پیش - اوایل تیر ۹۳ - کارگران را به مرخصی اجباری فرستادند آنهم بدون پرداخت یک ریال پول و در حالیکه کارگران حدود یک ماه در سرگردانی بسر می برند. کارگران همگی قرارداد موقت می باشند.
کارفرمای این شرکت خصوصی، فردی به نام روحانی است و مالک اصلی آن از وابستگان عوامل باند قدرت و سرمایه و ناشناخته برای کارگران است. کارگران در شرایط سخت آب و هوایی و سرویس دهی مشغول به کار هستند.
آخرین خبر اینکه از ابتدای هفته جاری به تدریج کارفرما از کارگران برای بازگشت به کار درخواست کرده است اما از پول خبری نیست.

******************

شرکت کارتن شمال

این شرکت حدود کیلومتر ۱٠ جاده رشت به تهران بعد از چهار راه کانال روبروی هتل پارسیان قرار دارد.شرکت به بخش خصوصی تعلق دارد مالک و کارفرمای آن یداله علیزاده می باشد.تولیدات شرکت کارتن و بسته بندی آن است.
مواد خام بصورت رُل کاغذ از مازندران و اهواز وارد می شود.حدود ۴٠ کارگر قرارداد موقت در این کارخانه مشغول به کار هستند. قرارداد کارگران سالیانه تمدید می شود. بطور فصلی نیز حدود ۱٢ کارگر بطور موقت با قراردادهای سه ماه ، شش ماهه در سال به اضافه ۴٠ کارگر دیگر مشغول به کار می شوند.
دستمزد کارگران حداقل دستمزد اعلام شده توسط وزارت کار- بخوان وزارت سرمایه - است.البته با کسر حق بیمه مبلغ دستمزد تا زیر ۵٠٠ هزار تومان نوسان دارد. در گذشته کارخانه در ٢ شیفت ٨ ساعته و اکنون تک شیفت کار می کند.البته بطور میانگین هر شش ماه دو شیفته می شود. کارخانه فاقد سرویس نهارخوری و سرویس ایاب ذهاب است.
گفتنی ست هرگاه کارخانه دو شیفت می شود برای کارگران کمکی -۱٢ نفر- سرویس ایاب و ذهاب برقرار می شود.کارگران کارخانه فاقد شورا یا نماینده کارگری می باشند ، کارخانه سابقه تولید ٢٧ ساله دارد.در سالهای گذشته در پایان سال عیدی و پاداش و حقی السعی کارگران و اضافه کار بطور سالیانه پرداخت میشد.
اما در پایان سال ۹٢ این اضافه کار سالیانه و پاداش و عیدی آخر سال پرداخت نشده است.لازم به ذکر است که با کوچکترین اعتراض کارگران اخراج می شوند. با سابقه ترین کارگران کارخانه ۱٢ سال است که در این کارخانه کار می کنند.
در سال گذشته -۹٢- سه کارگر به علت پایین بودن سطح دستمزد پس از اعتراض به کارفرما و پس از عدم نتیجه گیری از پیگیری مطالباتشان از کارخانه بیرون رفتند.

******************

خبر اول

اول ماه مه

تجمع کارگران ایران کنف

ساعت ۹ صبح روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت حدود ۴٠ نفر از کارگران بازنشسته ایران کنف مقابل اداره مرکزی تأمین اجتماعی رشت واقع در خیابان گلسار تجمع کردند. این کارگران که بیش از یکسال از زمان بازنشسته شد نشان میگذرد خواستار دریافت مفاصا حساب حقی السعی خود هستند که به هر کارگر در حدود بیست میلیون تومان تعلق می گیرد.
- البته کارفرمای ضد کارگر، عطااله صدر رفیع در زمان بازنشستگی کارگران از پرداخت این پول امتناع ورزیده بود و با کلاهبرداری با این شرط کارگران را بازنشسته کرده بود.
- کارخانه در حال حاضر مالک ۵/٢ هکتار از ۵ هکتار خود می باشد که در مقابل یک میلیارد تومان به تأمین اجتماعی و بیش از یک میلیارد تومان به بانک صنعت و معدن بدهکار است.
- خواسته کارگران بازنشسته فروش ۵/٢ هکتار زمین کارخانه و تسویه حق السعی کارگران می باشد.
- کارگران چندبار با صدای بلندی صلوات فرستادند که سروکله مأموران لباس شخصی و اطلاعات پیدا شد.
این مأموران با خواهش و منت، کارگران را به سالن آمفی تئاتر تأمین اجتماعی هدایت کرده و از آنها با چای و شیرینی پذیرایی کردند.
سلطان پور معاون مدیرکل به کارگران قول داد هر چه سریعتر نسبت به پرداخت مطالبات کارگران اقدام کند.
لازم به ذکر است باندی از زمین خواران در تأمین اجتماعی رشت بنامهای فتوحی رئیس امور مالی و ستوده و سلطان پور حضور دارند.
- در صورت فروختن ۵/٢ هکتار زمین و تسویه حساب با تأمین اجتماعی و بانک صنعت و معدن با محاسبه کارگران به هر یک حدود ٧ میلیون تومان از ٢٠ میلیون تومان طلبشان می رسد.
- باید گفت که صدر رفیع استاد دانشگاه آزاد رشت و از دوستان نوبخت معاون رئیس جمهور می باشد که از نفوذ دوست قدیمی خود بهره می برد.
نوبخت خود دارای سه کارخانه در استان مرکزی است که اخیراً تصمیم به اخراج تعدادی از کارگران کارخانه های خود گرفته است.
آخرین مطلب اینکه ۱٢ نفر از افرادی که در حدود یکسال بیش از ایران کنف اخراج شدند با اینکه زیر پنجاه سال سن و حدود ٢٠-٢۵ سال سابقه کار دارند پس از دریافت (ده) ۱٠ ماه بیمه بیکاری ، اکنون بیمه بیکاریشان قطع شده است و محلی برای درآمد ندارند.

******************

خبر دوم

فولاد گیلان

با خبر شدیم تعدادی از کارگران فولاد گیلان در شهر صنعتی رشت روز پنجشنبه اول ماه مه را تعطیل کرده و بر سر کار نرفتند. زیرا این کارگران میگویند این روز باید تعطیل رسمی اعلام شود.

******************

تجمع کارگران خدمات شهری رشت

در تاریخ سه شنبه ۹۳/۱/٢٦ نزدیک ساعت ۱٠ صبح حدود ۳۵-۴٠ نفر از کارگران خدمات شهری مقابل ساختمان شورای شهر رشت واقع در میدان شهرداری تجمع کردند. این کارگران از شرکتهای خدماتی مختلف - شهر باران ، سبز زیو، سیمین و... و نواحی و مناطق مختلف به نمایندگی از ۴٠٠ کارگر با سابقه تجمع کردند خواست این کارگران در مرحله اول تحت پوشش شرکت تعاونی شهرداری قرار گرفتن است. در مرحله بعد لغو قراردادهای موقت اسارت بار و افزایش حداقل دستمزد است.
پنج نفر از این کارگران به نمایندگی با اعضای شورای شهر رشت به مذاکره نشستند و قرار شد در آینده نزدیک به آنها پاسخ داده شود. در این میان شهردار رشت بشدت مخالف این مذاکره بود. طبق دستور شهردار عوامل ایذایی شهرداری به اذیت و آزار و افزایش فشار روانی در محل کار کارگران پرداخته اند.
قابل ذکر است استاندارگیلان با شنیدن این خبر روز چهارشنبه ۹۳/۱/٢٧ تمامی کارفرمایان و پیمانکاران شرکتهای خدمات شهری را به حضور خواسته و به آنها التیماتوم داده است. جهت جلوگیری از تجمع کارگران خدمات شهری در مرکز شهر.
در طول تجمع کارگران، عوامل اطلاعات با موبایل و دوربین فیلمبرداری از این جمع کارگران فیلمبرداری می کردند.
راستی چه کسی پاسخگوی بی امنیتی شغلی کارگران با دستمزد حداقل ٦٠٠ هزار تومانی در سال ۹۳ با هزینه ی بالای دو میلیون و پانصد هزار تومانی هر خانوار کارگری می باشد. آنهم در حالیکه نوبخت سخنگو و معاون برنامه ریزی دولت سرمایه دار معروف ماهیانه نود میلیون تومان حقوق می گیرد؟ لابد دولت تدبیر و امید سرمایه داران روحانی !!

******************

کارخانه تولید اکسیژن دورتا و فولاد خزر

این کارخانه در شهر صنعتی رشت واقع و متعلق به بخش خصوصی می باشد. مالک و کارفرمای کارخانه فردی است بنام"اعتمادراد" وی حدود ٦ کارخانه خارج از استان گیلان دارد.
- کارخانه به تولید شمش از طریق ذوب ضایعات می پردازد ۵٦٠ کارگر قراردادی در کارخانه مشغول به کار هستند .کارگران قدیمی قراردادشان ٦ ماهه و جدید ها یکماهه تمدید می شود. دستمزد کارگران کف دستمزد مصوبه وزارت کار (توبخوان وزارت سرمایه) است.
کارخانه از فروردین سال ۹٢ شروع به تولید کرد ظرفیت نهایی کارخانه ٨٠٠ هزار تن در سال است دستگاههای بکار رفته در کارخانه دست دوم و از نوع CVS ترکیه بوده که کارخانه CVC این دستگاههای کهنه را به کارخانجات فولاد گیلان ، بخش ذوب خزر، نورد امیرکبیر فروخته است.
کوره کارخانه از نوع مرتفع نیست و با الکترود برقی کار میکند روزانه ٦-٨ بار ذوب صورت می گیرد که در هر ذوب بیش از ٧٠ الی ٨٠ شمش محصول میدهد.
هر شمش حدود ٢ الی ۵/٢ تن وزن دارد. کارخانه ۵ ترانس دارد. اما نیروگاه برق شهر صنعتی ٢ ترانس دارد وی مصرف باقیمانده را از نیروگاه نکا مازندران تامین می کند ترانس از چین آورده شد. که بازده را افزایش می دهد کارگران در سه شیفت کار می کنند. که دو شیفت آن ۹ صبح تا ۹ شب بطور چرخشی و یک شیفت ثابت ٨ صبح تا ٦ بعداز ظهر که شامل بخشهای دفتر و انبار و خدمات می باشد.
سرویس نهارخوری نیز دائر می باشد و سرویس ایاب و ذهاب کارگران را از هر صنعتی تا فلکه گاز و بر عکس در رفت و آمد است و بقیه مسیر توسط کارگران و پرداخت کرایه انجام می گیرد اعتماد را اهل ساری و در حال حاضر در حال احداث کارخانه نورد دیگری در مازندران - ساری می باشد که دارای ٦ خط تولید خواهد بود.

******************

کارخانه تولید اکسیژن دورتا

این کارخانه واقع در شهر صنعتی رشت و خیابان میرزا کوچک است بیش از یکسال از تعطیلی کارخانه میگذرد.
کارخانه وابسته به بخش خصوصی و آخرین سهامدارنش ، اگوش نیا، بهبهانی، پورمهدی، خانم شمس می باشند که از میان آنها اگوش نیا به آمریکا فرار کرده است.
در این کارخانه ۱۳ کارگر مشغول به کار بود که از بین آنها ۴ نفر بدون دریافت حقی السعی بازنشسته شدند سه نفر با توقیف دستگاه از ورود و فروش آن حق السعی و مطالبات خود را تسویه کردند.
۵ نفر از کارگر اینکه نتوانستند بازنشسته شوند بطور معلق بدون دریافت حق بیمه بیکاری به کارهای روز مزدی پرداختند. گفتنی ست ۴ نفر از بازنشستگان با توقیف زمین کارخانه سعی در گرفتن حق السعی خود دارند.
لازم به ذکر است این کارگران به دفتر شهر صنعتی ، اداره ثبت املاک ، سازمان شهری و واگذاری زمین مراجعه کرده که شماره ثبت زمین را بگیرند آنهم با در دست داشتن حکم دادگاه شعبه ٢ سنگر اما موفق نشدند.
حتی آنها در ۹٢/۱۱/۱٦ نیز به دادگاه مراجعه کردند و نتیجه ای نگرفتند.
پورمهدی یکی از سهامداران شرکت جهت فروش زمین حدود- یک میلیارد و سیصد میلیون تومان خریدار آورد ، یکی از عوامل اگوش نیا (مدیر فنی سابق کارخانه) بنام راموز کارشکنی کرد. گفتنی ست در مقابل طلب یکی از طلبکاران را بنام جودیلی از اگوش نیا مغازه رفاه متعلق به کارخانه واقع در چهار راه حشمت توقیف و مصادره شد.
بهرحال کارگران برای گرفتن مطالباتشان همچنان در شعبه ٢ دادگاه سنگر سرگردانند.

******************

کنف کار و ادامه مشکلات کارگران

- بیش از ۴ ماه است که کارخانه کنف کار توسط قوه قضائیه تعطیل شده است.
- این کارخانه در کیلومتر ۵ جاده رشت - تهران و در حد فاصل جاده رشت - سنگر قرار دارد.
- کارخانه متعلق به بخش خصوصی و کارفرما و مدیر عامل آن فردی ضد کارگر بنام «حیدری» می باشد.
- پس از تعطیلی کارخانه حدود ٢٠ نفر از کارگران شاغل نیز اخراج شدند.
- شرکت بابت بدهکاری به بانک صنعت و معدن و تأمین اجتماعی خود را ورشکسته اعلام کرد.
- کارگران بازنشسته سه دسته شده بودند که از میان آنها یک گروه ۴٠ نفره با کسر مطالبات بین ۳٠ الی ۳۵ درصد تحت فشار کارفرما، از حقی السعی خود، تسویه حساب نمودند. گره دوم با گرفتن مبلغ هنگفتی حساب بصورت چک مدت دار منتظر دریافت مطالبات و نقد کردن چکهای خود هستند.
گروه سوم نیز به دنبال مزایده گذاشتن ماشین آلات و زمین کارخانه می باشند تا ازطریق فروش آنها مطالبات خود را دریافت کنند.
- لازم به ذکر است مجموع مساحت زمین کارخانه ٧ هکتار بوده که ٢ هکتار آن در گذشته فروخته شده تا بخشی از بدهکاری کارخانه به بانک صنعت و معدن و تأمین اجتماعی پرداخت گردد.
آنچه مسلم است نبود امنیت شغلی و حقوقی باعث گردیده که نهادهای سرمایه داری مانند دادگاهها، اداره کار و تأمین اجتماعی و بیمه. از این برهوت بی حقوقی کارگران سوء استفاده کرده پرداخت و مطالبات کارگران طولانی تا آنان را در مسیر مبارزاتشان مستأصل کنند.
نبود تشکلات مستقل (از کارفرما و دولت) کارگری از سوی دیگر باعث گردید حتی ثمره اندک مبارزات معیشتی کارگران توسط سرمایه داری به یغما برود چرا؟ و چه کسی پاسخگوست؟ و ما کارگران برای استیفای حقوقمان چه باید بکنیم؟

******************

گزارش بحران برف در گیلان

آغاز بارش برف سنگین از روز جمعه ۹٢/۱۱/۱۱ در گیلان خانوارهای کارگری و مزد بگیر را با مشکلات عدیده ای روبرو و زمین گیر کرد. قطع برق، آب ، گاز در اکثر شهرها و روستاهای گیلان به امری معمولی تبدیل شد.
مسافران زیادی در روزهای شنبه و یکشنبه (دوازدهم و سیزدهم) به علت بسته شدن جاده توسط برف در راه ماندند. ارتفاع برف در بعضی از مناطق از ٧٠/١ الی ٣ متر در نوسان بود.
بیشتر مسیرهای فومن به صومعه سرا ، ماسوله، انزلی به آبکنار، شفت ، سیاه مزگی ، خرمکش ، ضیابر ، سه راه خلخال ، رضوانشهر، هشتپر، آستارا، دیلمان، املش ، چابکسر، کلاچای الی رامسر تا روز سه شنبه و اوایل چهارشنبه شانزدهم بهمن مسدود بوده و تردد بسختی و کندی انجام میگرفت.
در مجموع تا روز سه شنبه مردم گیلان در محاصره کامل برف با کمبود نان و ارزاق عمومی دست و پنجه نرم میکردند. البته بحران شدید تا روز شنبه ٩٢/١١/١٩ در مناطق روستایی ادامه داشته در طول این مدت کارگران خدمات شهری با بیلهای دستی مشغول پاکسازی پیاده روها و معبرهای داخل شهر از برف بودند. خدمات حمل و نقل شهری از شنبه حدود ٨۵ درصد راکد بود. کمبود و یا مستعمل بودن دستگاههای مکانیزه در شهرداری و اداره راه استان گیلان از یکسو و بی عرضگی و بی لیاقتی مدیران استان از استاندارد تا فرماندار و شهردار شهرهای فوق الذکر مشکلات مردم را دو چندان کرد در این روزهای سخت کارگران اداره راه اردبیل در محور آستارا هشتپر به کمک اداره راه گیلان شتافتند مانند سالهای ٨٣ و ٨۶ محور رشت آستارا را تا مناطق سه راه خلخال و ضیابر پاکسازی کردند.
- در همین روزها توزیع سبدکالا در شرکتهای تعاونی و فروشگاههای محدود آغاز شد که به ازدحام جمعیت و درگیری بین توزیع کنندگان کالا منجر شد بطور نمونه روز دوشنبه ٩٢/١١/١۴ با امتناع توزیع کنندگان کالا مردم شیشه فروشگاه رفاه رشت شعبه فرهنگ را شکستند و مسئولین مربوطه را هو کردند. که منجر به دخالت نیروی انتظامی شد البته کاری از دستشان در مقابل انبوه جمعیت معترض بر نمیامد.
کافیست بدانیم مردم برای دریافت جیره سبدکالا حداقل در این سرمای کشنده بین سه و نیم الی چهار ساعت در پیاده رو ها در زیر بارش برف در صف می ماندند. مردم از خود سوال میکردند چرا باید اینگونه تحقیر شویم؟
تمامی تبلیغات تلویزیون و رادیو در مورد کمک رسانی در این ایام به مردم کذب محض است مردم خود به یاری یکدیگر می شتافتند و به کمک هم برف سقف خانه ها و یا کوچه ها را جمع آوری می کردند. مردم زحمتکش خسته و درمانده از اینهمه ستم! و دولت مستبد در اندیشه نمایشنامه کمدی ٢٢ بهمن است!
راستی چه کسی پاسخگوی حل مشکلات مردم در شرایط سخت است؟ تجربه برف ٨٣ و ٨۶ و عوارض باقی مانده از آن تعطیلی تعدادی از کارخانجات و اخراج کارگران - هنوز آثار خود را برجای گذاشته با توجه به اینکه گیلان فقیرترین استان کشور و دومین استان دارای بیشترین نرخ بیکاریست؟ چرا؟

******************

چه کسی مسئول جان کارگران خدمات شهرداری است؟

تعدادی از کارگران خدمات شهری "ظریفکاران شهرباران" در اعتراض به مرگ همکاران خود هنگام کار در خیابانها - پورصفر- به شهرداری رشت مراجعه کردند.
شهردار رشت- خلیلی- در پاسخ به ایجاد امنیت جانی هنگام کار کارگران خدمات شهر از خود رفع مسئولیت کرد و گفته است هرگونه حادثه ای برای شما پیش بیاید به ما مربوط نیست و من مسئول نیستم!!
- شرکت "ظریفکاران شهرباران" بیش از ٢۵٠ کارگر در اختیار دارد. این شرکت خدمات شهری متعلق به کارپور، بهمن نعمتی و ملکی است.
کارپور اخراجی شهرداری به جرم دزدی بوده و نعمتی و ملکی از بازنشستگان شهرداری می باشند.تمامی کارگران قرارداد سفید ٦ ماهه - از اول پاییز ۹٢ می باشند جالب است که در قرارداد هیچ اسمی از کارگر طرف قرارداد برده نشده دستمزد کارگران قدیمی حدود یک میلیون تومان به شهرداری اعلام می شود و دریافتی کارگران حدود ٦٠٠ هزار تومان که شامل بن کارگری ، حق مسکن و خوارباراست مشخصات کارگران به بیمه ارسال نمی شود و آنچه تاکنون در بیمه اتفاق افتاده پرداخت ١۵ روز در ازای دریافت حق بیمه یک ماهه است. در قرارداد مشخص نیست که کارگران خدمات شهری چه نوع مهارتی دارند کارگر عادی یا کارگر راننده و یا.... برای همگی حکم کارگر عادی - بدون مهارت - ذکر شده است در نتیجه مشمول سختی کار نمی شوند- کارگران شرکت ظریفکاران ... هنگام اعتراض نسبت به شرایط بدکار و عدم امنیت جانی و شغلی توسط سرکارگر - سرپرست - بنام محسن بهروزی ضدکارگر جریمه های سنگین می شوند محسن بهروزی با قلدری و زورگویی ارعاب وحشت کارگران را وادار به سکوت می کند.

حرف ما

کافیست بدانید شهرداریها از نظر چارت سازمانی زیرمجموعه نهادهای حکومتی - ولایت فقیه - می باشند سوال این است چه کسی مسئول این وخامت اوضاع کار و شرایط زندگی کارگران و سایر مزد بگیران است آنهم در حالیکه خط فقر ٢/۵ میلیون تومان ذکر شده است و در مقابل از دزدان اموال عمومی مانند رحیمی معاون احمدی نژاد گرفته تا رضا ضراب، بابک زنجانی، امیر منصور آریا، شهرام جزایری، سعید مرتضوی کرباسچی، و مرتضی رفیق دوست طیف قدوست و.. و حمایت می شود؟ و اینان در کمال امنیت و آسایش بسر می برند. در مقابل خون ندا آقا سلطان ، ستار بهشتی، زهرا کاظمی و ... هزاران فعال سیاسی دیگر که در طول این ٣۵ سال به قتل رسیده اند پایمال می شود؟ چرا صدها فعال سیاسی و کارگری همچنان در زندانهای حاکمیت دیکتاتوری سرمایه در زندانهای مخوف همراه با شکنجه روحی و جسمی بسر می برند؟ صدها میلیار دلار نفتی و تولید ناخالص ملی در دوران احمدی نژاد از بین رفت و هنوز حسابرسی نشده است. کدام دادگاه احمدی نژاد - ذوب در ولایت و باند وی در دولت و خارج از دولت را به محاکمه می کشاند؟ به نظرما کارگران قانون ، پلیس و... ابزار اجرایی سرکوب دولت سرکوب دیکتاتوری سرمایه مخصوص، زحمتکشان و مزد بگیران است و سرمایه داران و کارگزاران دزد و جانی شان فراتر از قانون قرار داشته و دارند. و محاکمه این جانیان و دزدان و ثروت اموال عمومی خیمه شب بازی بیش نیست. قابل توجه است که به وجود فساد در مجلس و دریافت رشوه - کارت هدیه از اموال کارگران در تامین اجتماعی- توسط حدود ١۵٠ نماینده فاسد اصول گرا حامی احمدی نژاد از طرف سعید مرتضوی جانی و اختلاس در بنیاد شهید، بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان در طرح های عمرانی - بزرگراه شمال- و فساد در نهادهای وابسته به سپاه مانند صدرا قرارگاه خاتم الانبیا و ... و پنهان ماندن میزان بودجه نظامی به عنوان آبشخوری برای فرماندهان ارشد سپاه و دربار خامنه ای بوده است نیز باید اشاره نمود.

******************

مرگ فجیع یک کارگر

محمد پور صفر کارگر خدمات شهری شرکت سبز زیور روز جمعه ۹٢/۹/٢۹ هنگام کار در سطح خیابان بلوار آب و برق رشت کشته شد.
حدود ساعت ٦ صبح در حالی که وی مشغول تمیز کردن حاشیه بلوار در وسط خیابان بود اتومبیل پیکانی با سرعت وی را زیر گرفته و چندین متر روی سطح آسفالت می کشاند.
وی در دم جان سپرد. پورصفر کارگر قرارداد موقت شرکت و متاهل دارای یک فرزند ١٠ ساله پسر از اهالی شفت بخش شالده و ٣۵ ساله بود . چرا به جای انسان از ماشین برای تمیز کردن دیواره های بلوار وسط خیابان و اتوبان آنهم با استفاده از علائم هشداردهنده استفاده نمی شود؟
لابد برای سرمایه داری نمی صرفد؟ ما به طور مشخص نظام سرمایه داری را قاتل مستقیم کارگران مخصوصاً در حوادث کارگری می دانیم ما با خانواده محترم پورصفر اعلام همدردی کرده امیدواریم، ما را در غم خود شریک بدانند.

******************

چه خبر از کارخانه نساجی پوشش!

کارخانه واقع در سه کیلومتری جاده رشت- انزلی است . کارخانه قبل از انقلاب ١٣۵٧ وابسته به بخش خصوصی و حدود ۵٠٠٠ کارگر در آن مشغول به کار بودند. پوشش یکی از صادرکنندگان مهم پارچه و لباس به خارج از کشور حتی اروپا بوده است.
پس از انقلاب ١٣۵٧ مالکیت کارخانه دولتی اعلام شد . کارخانه تولید نمی کرد کارگران فعال دست به کار شده و شوراهای کارگری راه انداختند ، و با حداقل امکانات کارخانه را به تولید رساندند. شروع جنگ ارتجاعی بین دولت ایران و عراق بهانه ای برای سرکوب و دستگیری اعضای شورا و انحلال شورا گردید. در نهایت انجمن اسلامی کارخانه متشکل از سرسپردگان دولت جایگزین شورا شد.
انجمن اسلامی دست به اخراج وپاکسازی گسترده در بین کارگران زد . بطوریکه در سال ١٣٨٣ تعداد کارگران به حدود ١٢٠٠ نفر رسید.پس از بارش برف بهمن ١٣٨٣ و ریزش سقف بخش های مختلف کارخانه تعطیل شده و کارگران به اداره کار معرفی شدند که البته کارگران بارها دست به تظاهرات ، تحصن و بستن جاده رشت انزلی زدند. که همواره دستگیر و سرکوب می شدند. برای مدتی ٨٠% سهام کارخانه بین شرکت دولتی آتیه دماوند و بقیه سهام بین بانک ملی و نساجی غرب به چوب حراج گذاشته شد.بخشی از ماشین آلات به کارخانه ورشکسته فومنات واقع در جاده رشت - فومن توسط آتیه دماوند منتقل شد. در حال حاضر ٩٠ نفر در کارخانه مشغول به کار هستند. که ٨٠ نفر آنها پای بازنشستگی قرار دارند. از این ٨٠ نفر ، ۴٠ نفر در بخش تولید در یک سالن ، ۴٠ نفر بخش انتظامات و اداری و ١٠ نفر در انبار مشغول به کار می باشند. لازم به ذکر است کلیه کارگران استخدام رسمی و بیش از ٢٠ سال سابقه کار دارند. تولید کارخانه پارچه پاکو می باشد. کارخانه هم اکنون به بخش خصوصی به فردی ضد کارگر به نام محمدی و شرکایش واگذار شده است .
این فرد به بانک و بیمه بدهکار است . به همین دلیل بازنشستگی ٨٠ نفر از کارگران به تعویق افتاده است . کارخانه دارای ٨۵ هکتار زمین که حدود ٢۵ هکتار آن مزروعی و هر ساله برنج کاشت و برداشت می شود. کارخانه دارای شورای اسلامی است که هر پنج عضو آن سر سپرده و عوامل وابسته به اداره کار و دولت می باشند.

******************

از کارگران ایران کنف چه خبر؟

این کارخانه در مسیر جاده تهران-رشت کیلومتر ۵ حدفاصل جاده رشت - سنگر قرار گرفته است . سال ها در این کارخانه کیسه های کنفی تولید می شد. سپس با کاهش تقاضا و ورود کیسه های نایلونی و... دچار بحران شد. بارش برف سنگین ١٣٨٣ مزید بر علت شد و کارخانه تعطیل گردید . البته کارگران بارها دست به تحصن و تجمع در مقابل نهادهای دولتی و بستن راه زدند. مخصوصاً در سال های ٨٩-٩٠ که همواره توسط عوامل سرکوبگر دولت اسلامی سرکوب و دستگیر شدند.در حال حاضر کارخانه متعلق به فرد ضد کارگری به نام عطااله صدر رفیع که استاد دانشگاه آزاد و رفیق صمیمی "نوبخت" معاون برنامه ریزی دولت روحانی می باشد.
صدر رفیع با سنگ اندازی و اعمال نفوذ همواره در مسیر بازنشستگی کارگران اخلال کرده است. اخیراً حدود ۴٠ نفر از کارگران با ، چشم پوشی از حق خرید سنوات خدمت خود که بطور متوسط بین ٢۵ تا ٣٠ میلیون تومان می شد رضایت به بازنشستگی دارند اکثر این کارگران بالای ٣٠ سال سابقه کار و پرداخت بیمه داشتند و ١٨ نفر از کارگران باقیمانده که کمتر از ٣٠ سال سابقه و سن کمتر از ۵٠ سال دارند به بیمه بیکاری معرفی شدند. صدر رفیع با فروش دو هکتار زمین کارخانه حدود ٢۵٠ میلیون تومان بدهی معوقه خود به اداره بیمه را پرداخت کرد. قابل ذکر است بقیه زمین به حدود ١٨ هکتار - که حدود ۵ میلیارد تومان ارزیابی شده ! به معرض فروش گذارده شده آنهم به بهانه مانده مفاصاحساب با بیمه و بدهکاری های دیگر کارخانه.
راستی مسئول و عامل بی امنیتی شغلی و نابسامانی و اینگونه بی عدالتی های ضد بشری علیه کارگران چه کسی است ؟ و چه کسی پاسخگوست؟

******************

تجمع اعتراضی کارگران خدمات شهری رشت

خبر اول
روز سه شنبه ٩٢/٦/٢٦ ده صبح حدود ١۵٠ کارگر خدمات شهری قرار داد موقت رشت در مقابل ساختمان شورای شهر رشت واقع در خیابان تختی تجمع کردند.
علت این تجمع مطالبه دوباره دستمزد معوقه - مرداد ، شهریور- کارگران خدمات شهری شرکتهای خدماتی - نیل آبی زرجوب، ظریف کاران شهرباران، سیمین به آور بوده است. گفتنی است در مقابل بی توجهی به خواست کارگران، آنها دوستدار رئیس پسماند رشت و حمید دخیلی سرکارگر نیل آبی زرجوب به حمایت از دوستدار را مورد ضرب و شتم قرار داده و آنها از ترس جان خود فرار کردند.
کارگرنیا به نمایندگی از شورای شهر رشت به میان کارگران آمد و وعده سرخرمن داد که مورد بی اعتنایی کارگران قرار گرفت. درنهایت جمشیدی از طرف شورای شهر به کارگران قول داد که مشکل پرداخت دستمزد معوقه آنان تا تاریخ ٩٢/٧/۵ حل شود لازم به ذکر است رشت در حال حاضر شهردار ندارد.

خبر دوم
بدنبال تجمع کارگران خدمات شهری، حدود ۵٠ نفر کارگران فضای سبز شهرداری در اعتراض به دو ماه - مرداد و شهریور - دستمزد معوقه خود روز پنجشنبه ٩٢/٦/٢٨ در مقابل ساختمان شورای شهر رشت خیابان تختی تجمع کردند که به آنها نیز قول پرداخت دستمزد شان داده شد . دستمزد کارگران معترض فضای سبز روز دوشنبه ٩٢/٧/١ پرداخت گردید.

******************

از کنف کار چه خبر؟

کارخانه کنف کار که از ٢٢ بهمن ٨۳ پس از بارش برف سنگین دچار بحران و تعطیل شده هم اکنون با حداقل ظرفیت بطور اسمی با ١٠ کارگر رسمی و ٢٠ کارگر قراردادی و تک شیفت از ٧ صبح الی ١٦ بعدازظهر مشغول به کار است.
لازم به ذکر است ما در طول ٩ سال گذشته گزارشات متعددی از مبارزات کارگران برای سایت های کارگری فرستادیم. گفتنی است کارگران هم اکنون نیز به دنبال مطالبات معوقه و حل مشکلات بازنشستگی خود هستند.
در حال حاضر نماینده کارفرمای کارخانه فردی به نام توحیدی است . در حال حاضر از ١٣٠ نفر از کارگران ٤٠ نفر بطور میانگین ١٦ میلیون تومان بابت حقی السعی و مفاصا حساب از کارفرما جهت بازنشستگی طلب دارند.
کارفرما اعلام کرده حاضر است ۱- با کسر ٣٠ الی ۳۵ درصد - حدود ٦ میلیون تومان - از مطالبات کارگران بقیه را به آن پرداخت کند.
٢- شکل دوم پرداخت به کارگران بصورت یک یا دو چک مدت دار باشد . در این صورت اگر مبلغ بیش از ده میلیون تومان باشد با حدود ۳٠ درصد سود از جانب کارفرما بین ١٠-١۵ ماه یک ساله پرداخت بشود.
۳- عده ای از کارگران نه چک و نه پول نقد را قبول کرده و پی گیر شکایت خود جهت انحلال شرکت و حراج مایملک و تقسیم آن به ازای مطالبات کارگران شدند.
قابل ذکر است کل زمین کنف کار ٧ هکتار می باشد که ٢ هکتار آن قبلاً به مبلغ یک میلیارد تومان پیش فروش بابت بدهکاری شرکت توقیف شده است.
البته شرکت به بانک صنعت و معدن ، تأمین اجتماعی و دارایی نیز بدهکار است . بدهکاری شرکت حدود یک میلیارد تومان می باشد.
- در حال حاضر مابقی زمین که حدود ده میلیارد تومان می ارزد در ازای این بدهی در توقیف می باشد و کارگران همچنان در دالانهای دادگستری و دادگاه ها و اداره کار و تأمین اجتماعی سرگردان و مشغول چانه زدنی با نماینده کارفرما - توحیدی - می باشند .
از سهامداران عمده کارخانه می توان از خانواده زهرابی - وارثان زهرابی - مدیر عامل متوفی قبلی کنف کار نام برد. فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان

******************

مطالبات معوقه کارگران خدمات شهری رشت چه خبر؟

خبر اول
در هفته جاری ابتدای شهریور ماه مبلغ دویست هزار تومان به کارگران "نورتابان نوین" رشت به عنوان مساعده پرداخت گردید در حالیکه کارگران دستمزد ٢ ماهه تیر و مرداد را با تاخیر ١۵ روز پرداخت ،جمعاً ٧۵ روز دستمزد را طلبکار هستند.

خبر دوم
اما کارگران نیل آبی زرجوب تا کنون ٩٢/۶/۴ از بابت دستمزد مطالباتی ٧۵ روز چیزی دریافت نکرده اند.

خبر سوم
قابل ذکر است اعتصاب کارگران شیفت شب نور تابان نوین در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه، ٧ نفر از کارگران بمدت یک هفته معلق از کار شدند. و پس از بازگشت بر سر کار سه روز هم بعنوان جریمه "بیگاری" کردند.

خبر چهارم
تنها اتفاق مهم تنظیم قرارداد برای شش ماهه اول سال ٩٢ در هفته پایانی مرداد توسط شرکت نیل آبی زرجوب با کارگران بود.

فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان

******************

حادثه کارگری
اسماعیل معاف کارگر خدمات شهری شرکت نیل آبی زرجوب دارای دو سال سابقه کار در این شرکت می باشد.
اسماعیل صبح روز پنجشنبه ۹٢/۵/۳ حدود ساعت ۱۱:۳٠ در حالی که در حاشیه مسیر جاده رشت پیربازار- سه راهی فخب مشغول کار بود دچار حادثه شد. راننده خودروی سواری درحال سبقت به علت عدم کنترل اتومبیل خود با اسماعیل را در حالی که در حاشیه جاده قرار داشت تصادف میکند اسماعیل معاف بشدت از ناحیه سر، صورت و فک آسیب می بیند اورژانس او را به بیمارستان پورسینای رشت منتقل می کند.
وی پس از یکروز بستری شدن در بیمارستان مرخص شده به منزل خود می رود او هم اکنون در خانه بستری و قادر به کار کردن نیست. آنهم در شرایطی که شرکت از ٧۵ روز دستمزد معوقه - برج خرداد و تیر به اضافه ۱۵ روز تاخیر از قبل - در روز پنجشنبه ۹٢/۵/۳ فقط دستمزد برج خرداد را پرداخت کرده است.
راستی چه کسی مسئول حفظ جان و امنیت کارگران خدمات شهری در مسیر خیابان و جاده می باشد؟
سرنوشت اسماعیل و سایر کارگرانی که دچار حادثه می شوند به کجا می انجامد؟
چه کسی پاسخگو است؟

تعاونی بیمه با کارفرمایان
شرکت های خدمات شهری طرف قرارداد با شهرداری از اسفند سال ۱۳۹۱ به بعد در طول پنج ماه اخیر هیچگونه قراردادی با کارگران تمدید نکرده اند علیرغم تمدید اعتبار دفترچه های بیمه وقتی کارگران به شعبات بیمه مراجعه می کنند اثری از سابقه کاری خود در بیمه نمی بینند.
در مقابل اعتراض کارگران مسئولین بیمه می گویند تا پول بیمه دریافت نکنیم اعتبار بیمه تان را تمدید نمی کنیم بطور مثال در ازای پرداخت سه سال حق بیمه ، یک ماه سابقه کار ثبت شده است؟
و کارگران در این میان سرگردان، مسئول این تبانی کارفرما و بیمه چه کسی است؟

******************

خبر اول:
صبح روز سه شنبه۹٢/۵/۱ بیش از صد نفر از کارگران قراردادی فضای سبز شهرداری رشت در مقابل استانداری گیلان واقع در خیابان معلم رشت تجمع کردند. این کارگران بیش از ٧۵ روز از دستمزد خود را طلب کار بودند که پس از این تجمع توانستند دستمزدهای معوقه خود را کامل دریافت کنند.

خبر دوم:
اعتصاب شیفت شب کارگران خدمات شهری کارگران خدمات شهری قراردای شرکت نورتابان نوین شب پنجشنبه ۹٢/۵/٢ اعتصاب کردند متاسفانه کارگران شیفت روز بجای آنها کارکردند که این حرکت باعث دلخوری و نارضایتی کارگران شیفت شب شد.
لازم به ذکر است کارگران خدمات شهری رشت بیش از ٧۵ روز دستمزد معوقه طلب کار هستند.

******************

٧۵ روز دستمزد عقب افتاده کارگران خدمات شهری رشت

کارگران خدمات شهری رشت طرف قرارداد با شرکت های خدماتی نیل آبی زرجوب ، نورتابان نوین و... بیش از ٧۵ وز دستمزد برج خرداد و تیر و ١۵ روز تعویق پرداخت را طلبکار می باشند . در جواب کارفرمایان به کارگران میگویند چون شورای شهر و شهردار نداریم و حساب های شهرداری مسدود است.
ما نمی توانیم دستمزد شما را پرداخت کنیم در حالیکه طبق قرارداد این شرکت های پیمانکار خدماتی که با شهرداری به عنوان کارفرما می باشند همواره باید دستمزد کارگران را بدون تاخیر پرداخت کنند. راستی چه کسی پاسخگو است؟ دولت ورشکسته احمدی نژاد؟ یا خامنه ای که سازمان شهرداریها زیر مجموعه ولایت سرمایه مدار می باشند؟ لازم به ذکر است کارگران و کارمندان استخدامی شهرداری رشت نیز با همین بهانه واهی- مسدود بودن حساب ها به علت حسابرسی - حقوق برج تیر را دریافت نکرده اند.
کارگران می پرسند اگر اعضای شورای شهر سابق رشت دزد بودند و بیش از ٢٧٠ میلیارد تومانی اختلاس کردند چرا آزاد شدند و اختلاس شان را ٧ میلیارد تومان اعلام کردید؟ در حالیکه ما کارگران خدمات شهری خوب می دانیم که ادامه بازجویی از این دزدان پای حضرات پایتخت نشین در دولت و باندهای مافیایی شان را هم به وسط می کشاند.
چرا ما کارگران باید بابت چندرغاز دستمزد عقب افتاده شرمنده زن و بچه، مغازه دار محله و صاحبخانه بشویم؟ راستی چه کسی پاسخگو است؟

فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان