افق روشن
www.ofros.com

اخبارکارگری فلزکار


فلزکار                                                                                                           دوشنبه ۱٧ تیر ۱۳۹٢

کارگران نقاش ساختمان ازهمه طرف تحت فشارهستند

کارگران نقاش ساختمان که بصورت فصلی و روزمزد کارکرده، هر روزه با انواع بیماری های پوستی و ریوی و چشمی دست و پنجه نرم می کنند امسال مزدشان ۱٠ درصد افزایش داشته، درحالی که به گفته بانک مرکزی تورم ۳٢ درصد و حداقل حقوق کارگران در سراسر ایران باید ٢۵ درصد افزایش پیداکند. این اولین اجحاف در حق کارگران نقاش . گرانی هر روزه قیمت رنگ را کارفرمایان از مزد این کارگران جبران می کنند.کارخانه های رنگ سازی هر روز به بهانه های واهی افزایش قیمت دلار و یا نبود مواد اولیه قیمت رنگ را بالا می برند. کارخانه های رنگ سازی در عرض یکسال قیمت محصولات خود را ۱٠٠ درصد بالا برده اند. آیا ازاین ۱٠٠ درصد فقط باید ٢۵ در صدش به برادران کارگر ما در این کارخانه هابرسد؟؟ مشکل کارگران ساختمان همچون مردم ایران تنها گرانی هر روزه مواد غذایی نیست، بلکه نداشتن پول باعث شده طرح هایی همچون مسکن مهر که باید متعلق به کارگران زحمت کش باشد، کارگران ساختمانی نتوانند پول تهیه کنند ومجبورشده اند امتیاز مسکن مهر خود را با مبلغ ۵ میلیون تومان درقبال امضای سفته ٨٠ میلیونی در شهرک پردیس به معاملات ملکی ها بفروشند. اینکه در این کار چه بلایی برسر کارگر فروشنده امتیاز خواهد آمد از جمله اینکه یک امتیاز را به چند نفرمی فروشند وبعد کارگر بیچاره گیر خواهد افتاد صحبت نمی کنم.بلکه در بهترین حالت این کارگران با فروش امتیاز خود از گرفتن وام هم محروم می شوند. اما مشکل اساسی که کارگران با آن درگیر هستند موضوع بیمه کارگران ساختمانی است. جالب است بدانید که به گفته خبرگزاری ایلنا «درسال گذشته سایت ثبت نام بیمه تامین اجتماعی برای کارگران تنها ٢٠ دقیقه فعال بود وبعدازآن بسته شد» باتوجه به نا آشنا بودن اکثر کارگران ساختمانی با کامپیوتر شما بگویید چه کسانی توانسته اند در این ٢٠ دقیقه ثبت نام کنند؟ با توجه به اینکه فقط ۱٠ هزارسهمیه از ۳٠ هزار سهمیه تهران قرار است در نوبت فعلی به کارگران تهرانی داده شود. وقتی در پایتخت این گونه باشد ببینیم در شهرستان ها چه خبراست. بازهم به گفته خبرگزاری ایلنا « ٢۵٠٠، کارگر ساختمانی البرز ازسال ٨٨ در انتظاربیمه اند و یا کاهش ۵٠ درصدی سهمیه بیمه کارگران ساختمانی درنیشابور» واین درحالی است که سهمیه بیمه کارگران ساختمانی درکل کشور٦٠٠ هزار نفراست. شما بگویید بی پناه تر از کارگران ساختمانی کارگری هست.؟؟
ما خواهان اجرای قانون در مورد کارگران ساختمانی هچون دیگر کارگران ایرانی هستیم وآن اینکه از روز اول اشتغال به کار درهرجایی تحت پوشش بیمه قرارگرفته وکارفرما مکلف به تعهدات بیمه ای کارگران تحت پوشش خود باشد.

حسین امیدی فعال سندیکای کارگران نقاش و تزیینات تهران

**************************

اخبارکارگری فلزکار

* کارخانه اشتاد سازنده ونماینده انحصاری ماشینهای کشاورزی تیلر از ژاپن، درشهرک صنعتی نظرآباد کرج واقع است.این کارخانه از کارخانه های مادر در صنایع کشاورزی به حساب می آمد. در سال ۱۳٧۵ به تامین اجتماعی(شستا) کارخانه نیروی محرکه فروخته شد.کارخانه نیروی محرکه که خود زیر مجموعه ایران خودرواست و برایش تولید می کند. این کارخانه قبل از ۱۳۹٠، ٦٠٠ کارگر داشت که با آمدن قلی زاده شوهر خواهر نجم الدین مدیرعامل ایران خودرو ،مهندسین و تکنسین های مجرب را اخراج کرده و به جای آن مدیریت فامیلی را جایگزین کرد. خود آقای قلی زاده در مگا موتور رییس کنترل کیفیت بوده و آنچنان تخصصی در امر مدیریت نداشت و بواسطه مدیرعامل ایران خود رو به این سمت رسید. نتیجه این شد که در طی دو سال ۴٠٠ کارگر آن اخراج و بخش های ریخته گری ماشین کاری و بخش مونتاژ که بخش اصلی محصول ماشین کشاورزی تیلر را می ساخت تعطیل شدند. برای آنکه کارخانه را تقویت مالی کنند سوله ها را به کارخانه ماشین سازی زامیاد کرایه داده تا مدیران بتوانند حقوق صدمیلیونی خود را دریافت کنند. در حالی که کارگران ماهها حقوق ۴٠٠ هزار تومانی خود را دریافت نمی کردند.حتا کاربجایی رسید که برای شرکت های دیگر بصورت پیمان مدیریت کارکردند (١). از ٢٠٠ کارگراین کارخانه تعداد ۵٠ نفر رسمی و١۵٠ نفر قرار دادی با شرکت های پیمانکار نیروی انسانی هستند. در حال حاضر کارگران کارخانه اشتاد ۳ روز در هفته کار می کنند و٧٠ درصد حقوق شان را دریافت می کند. که البته سه ماه به سه ماه همیشه از حقوق عقب هستند. کارفرما برای گریز از مسایل حقوقی حتا به کارگران فیش حقوقی هم نمی دهد.در حال حاضر بخش های اصلی کارخانه که به تولید ماشین کشاورزی تیلر اختصاص داشت مانند ریخته گری، قسمت پرس های ۹٠٠ تنی که در استان تهران و البرزکم نظیر هستند در کارخانه خاک می خورند. و فقط قسمت رنگ تا حدودی فعال است. کارخانه برای شرکت نیروی محرکه موتورسیکلت مونتاژ می کند. تولید در این کارخانه متوقف شده است. مدیران کارخانه در صدد هستند که کارخانه را تغییر کاربری داده تا زمینهای آن را فروخته کارخانه را برچینند. کارفرما برای آنکه بتواند از عهده مخارج سنگین آقایان مدیران بی عرضه برآید دستگاههای کارخانه را می فروشند.
کارگران کارخانه های اشتاد و نساجی مقدم هر روزه به فرمانداری ساوجبلاغ مراجعه کرده و از عدم حقوق خود به فرمانداری شکایت می کنند. مدیران کارخانه نیز با سر دواندن کارگران و مستاصل کردن آنان، کار را بجایی رسانده اند که کارگران آرزوی خلاصی ازاین کارخانه را دارند.
کارخانه اشتاد که در دهه چهل در ساوجبلاغ به مادرتولید ماشینهای کشاورزی تبدیل شده بود و حتا برای کارگرانش خانه های سازمانی ساخته بود و شهرکی صنعتی را برپا نموده بودند با خیانت سرمایه داری انگل تجاری به نابودی کشیده شده و تعداد طبقه کارگر را در این شهرکاهش دادند تا بهتر بتوانند بدون رویارویی با کارگران و مقاومت این طبقه، با زمین خواری و بورس بازی صنعت کشور را نابود و استقلال اقتصادی را زمین گیر بکنند. این کارخانه در زمان انقلاب کارگران پیشتازی را به جامعه انقلابی تقدیم کرد که یادشان گرامی باد.

* کلیه سالن ها و خطوط تولیدی کارخانه ایران خودرو به دلیل تحریم ومشخص نبودن قیمت خودروهای تولیدی همچنان در حال رکود بسر می برند. کارگران که طی ٣٠ سال حتا لحظه ای قادر به خاراندن سر خود نبودند این فرصت رایافته اند که در این بی تکلیفی دور هم جمع شده و در مورد موضوعات دلخواه صحبت کنند. از فوتبال تا انتخابات و دستمزد و آکورد.سرپرستان و عوامل حراست و بخش نیروی انسانی شرکت که هر دقیقه در سالن ها رفت و آمد داشتند به این جمع شدن ها با بی تفاوتی نگاه می کنند.
* کارخانه ربات ماشین واقع درکمال شهر کرج یکی از سازندگان قطعه برای ایران خودرو که در چند سال پیش با ظرفیت ٢٠٠ کارگر مشغول بکار بود، درسال گذشته با کاهش نیرو به ٦٠ نفر در اوایل سال، برای بار دوم در اواسط سال با کمتر از ٢٠ کارگر مشغول تولید بود. این کارخانه در حال حاضر با ٦ نفر کارگر در حال کاراست. کارخانه ربات ماشین جزو کارخانه هایی است که همیشه به کارگران بابت دستمزد و مزایا همیشه بدهکار است.
* پیمانکار شهرداری منطقه ١٦ تهران که ٩٠ کارگر را در زیر پوشش دارد، حقوق خرداد کارگران خود را نداده است. این پیمانکار ٢۵ درصد افزایش حداقل حقوق را نیز در پرداختی های خود اعمال نکرده واز بابت عیدی وسنوات سال گذشته هم به کارگران بدهکار است. او به کارگران گفته برای دریافت مطالبات خود به شهرداری مراجعه کنند. شهردارتهران قالیباف و همچنین رییس شورای شهر تهران چمران در دیداری که با این کارگران در مسجد امام رضا داشتند در جریان این موضوع قرار گرفته اند.
* در کارخانه های بزرگ دولتی هنوز ٢۵ درصد افزایش حداقل حقوق اعمال نگردیده و به همین خاطر درکارخانجات ذوب آهن، فولاد،لوله سازی، تراکتورسازی، نیشکر هفت تپه این عدم افزایش به اعتراضات کارگری تبدیل شده ومسوولین کارخانه ها را به چاره جویی انداخته است. این مسوولین پایان تیرماه را برای پرداخت ٢۵ درصد افزایش حداقل حقوق ۴ ماه امسال را به کارگران خود وعده داده اند.