افق روشن
www.ofros.com

دو خبر از رشت: کارگران شهرداری رشت و کارگاه صنعت هود

فعالان ضدسرمایه داری گیلان                                                                                 پنجشنبه ٦ اسفند ۱٣٨٨


کارگران شهرداری رشت

کارگران قراردادی رفتگر منطقه یک شهرداری رشت که بیش از ٢٠٠ نفر هستند تا تاریخ ٣٠/٩/٨٨ با شرکت خدماتی یاقوت سرخ طرف قرارداد بودند. این کارگران طبق توصیه شورای شهر رشت پس از ماه نهم امسال -١٣٨٨- بالاجبار با شرکت خدماتی "سبز زیور" قرارداد بسته و با شرکت "یاقوت سرخ" تسویه حساب کردند. آن ها پس از دریافتی ماه دهم، متوجه شدند که در ازای ١٢٠ ساعت اضافه کار فقط ٣٠ ساعت به آن ها پرداخت شده است. به همین منظور ۴٠ نفر از آن ها به شورای شهر و بازرسی شهرداری رشت رفتند و اعتراض کردند. بازرسی شهرداری رشت ضمن تهدید کارگران گفت که می توانیم شما را به عنوان شورشگر بازداشت کنیم. پس به سر کارتان برگردید. کارگران اعتراض شان را به صورت مکتوب به مراکز دولت سرمایه داری رشت - استانداری و فرمانداری - و حتی ریاست جمهوری انعکاس دادند و منتظر پاسخ این مراکز سرمایه داری هستند. لازم به ذکر است که شرکت "یاقوت سرخ" مربوط به فردی به نام چابکی است و شرکت خدماتی "سبز زیور" متعلق به فردی به نام واحدی (اهل کرج ) که با زد و بند در شورای شهر در مناقصه توانست با قیمت و پیشنهاد نازلی برنده شود و این گونه با سرنوشت کارگران زحمتکش خدمات شهری بازی کند. این شرکت به طور ثابت ۶٠ درصد از اضافه کاری کارگران را مال خود کرده است. در این زد و بند فردی به نام یونس پور که قبلا مسئول معدن در شهرداری بوده و فعلا مسئول قسمت بازیافت شهرداری است نقش اساسی داشته است. حتی این تعدیل پرداخت شامل هزینه سوخت مصرفی گازوئیل و بنزین رانندگان نیز شده است. در ضمن کارگران معتقدند وضعیت پرداخت عیدی و پاداش آخر سال آن ها مشخص نیست. سخن دیگر این که کارگران در بازرسی شهرداری گفتند: ما شورشگر نیستیم. ما حق خودمان را می خواهیم. چرا ما را می ترسانید؟ ما که چیزی برای از دست دادن نداریم!! کارگران خدمات شهری در دو شیفت ١٢ ساعته مشغول به کار هستند و بیشترین فشار کار در شیفت شب است.

----------------------

کارگاه صنعت هود

کارگاه صنعت هود وابسته به بخش خصوصی و در کیلومتر ١٦ جاده رشت - فومن واقع شده است. مالک و کارفرمای کارخانه فردی به نام باباعلیان است. وی قبلا ریاست شرکت تعاونی آهنگران رشت را بر عهده داشت و مسئول توزیع آهن آلات سهمیه ای و لوازم کار آهنگران رشت بود که از این رهگذر به نوا رسیده است. محصولات کارخانه سازه های سوله و پل آهنی است. در این کارخانه ۶٠ کارگر مشغول به کار هستند. عده ای از این کارگران قراردادی و روزمزد و عده ای به صورت کارمزدی یعنی قطعه سازی و کیلوحساب کار می کنند. ساعت کار از ٧ صبح شروع می شود و تا ١٠ شب ادامه دارد. پایه حقوق کارگران قراردادی طبق مصوبه اداره کار است. کارگران فاقد سرویس ایاب و ذهاب و نهار خوری هستند، بیشتر کارگران از اهالی رشت - رودپیش ، جمعه بازار فومن - پسیخان، صومعه سرا و روستاهای اطراف هستند.
بیشتر کارگران از ٣ الی ٦ ماه حقوق معوقه طلب دارند و حتی قطعه کاران پیمانی نیز مبالغ زیادی طلب معوقه دارند. سرکارگرها در قالب شوخی با الفاظ رکیک با کارگران برخورد می کنند باباعلیان بخشی از مدیریت کارخانه را به پسر و دختر و بستگانش سپرده است. این کارگاه فاقد شورای اسلامی کار یا نماینده کارگری است.

فعالان ضدسرمایه داری گیلان - اسفند ١٣٨٨

کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری