نساجی پارس ایران
همان طور که درگزارشات قبلی گفته شد، این کارخانه واقع در جاده رشت - لاکان از سال ٨٣ بعد از بارش برف سنگین دچار بحران شده است. کارگران کارخانه بارها دست به اعتصاب و بستن جاده و یا تجمع در مقابل نهادهای سرمایه داری مانند استانداری ، اداره کار ، اداره صنایع و معادن و ... کرده و بارها مورد ضرب و شتم ماموران انتظامی و اطلاعات پاسدار سرمایه قرارگرفته اند. در حال حاضر ٧۵ نفر از کارگران بازنشسته هریک از مبلغ ٣ الی ۵ میلیون تومان بابت مفاصاحساب طلبکار هستند. کارخانه وابسته به بخش خصوصی و به جواد افراشته کارفرما و مدیر عامل کارخانه تعلق دارد. در ضمن خانواده افراشته ضدکارگر در کارخانه سهامدار هستند . در حال حاضر ١٢ کارگر در کارخانه کار می کنند که ۴ نفر از آن ها در بخش تولید با ٧ دستگاه بافندگی فعال هستند. این کارگران از ٧ صبح تا ٧ شب مشغول به کارند و دستمزد ماهانه شان حدود ٣٠٠ هزار تومان است. این کارگران حتی کارهای تخلیه و بارگیری را هم انجام می دهند. لازم به ذکر است تعدادی از سالن های کارخانه به عنوان انبار به شرکت دخانیات کرایه داده شده است . از بین دوازده کارگر داخل کارخانه 3 نفر استخدامی دائم هستند و بیشتر از ٢٠ سال سابقه کار دارند و در مرز بازنشستگی قرار دارند، در حالی که بقیه کارگران قراردادی هستند . کارگران استخدامی با توجه به سابقه کاری که دارند دستمزدشان بین ۴٧٠ -۴٦٠ هزار تومان است که افراشته ضدکارگر فقط ماهیانه سی صد هزار تومان به آن ها پرداخت می کند و کارگران بقیه دستمزدشان را از اول ماه فروردین ٨٨ طلبکار هستند.
لازم به ذکر است که افراشته دارای کارخانه نساجی در بابلسر ، آلومینیوم در اراک و کارخانه گلتافت در شهر صنعتی رشت است. وی جهت راه اندازی کارخانه گلتافت مبلغ ٨٠٠ میلیون تومان هزینه خرید دستگاه های بافندگی را در تهران پرداخت کرده و منتظر اولین فرصت جهت راه اندازی کارخانه است.
افراشته قبلا" با زد و بند با استانداری و از طریق بانک ها میلیاردها تومان جهت راه اندازی کارخانه نساجی پارس ایران دریافت کرده که نه تنها مشکلات کارگران کارخانه نساجی پارس را حل نکرده بلکه این مبالغ وام را در حوزه های سودآوری دیگر سرمایه گذاری کرده است.
---------------------
اخراج ۴ کارگر راننده در شهرداری منطقه یک رشت
همان طور که در گزارش قبلی آمده است، بخشی از کارگران خدمات شهری - نظافت و رفتگری سطح شهر و جمع آوری زباله – در حدود ٢٠٠ نفر از شرکت پیمانکار "یاقوت سرخ" به شرکت "سبز زیور" انتقال یافته اند.
شرکت خدماتی و پیمانکار "سبز زیور" متعلق به فردی ضدکارگر به نام واحدی از اهالی کرج است که حدود ٢٠٠ نفر از کارگران خدماتی متعلق به منطقه یک شهرداری رشت - گلسار – را بالاجبار و با تسویه حساب با شرکت یاقوت سرخ تحت پوشش خود قرار داده است.
کارگران این بخش و منطقه از رشت از ماه دهم سال که به این شرکت منتقل شده اند به شدت از تعدیل دستمزد و اضافه کاری ناراحت شده و ضمن اعتراض عملی اعتراضات کتبی خود را به شورای شهر رشت ، استانداری ، اطلاعات ، ریاست جمهوری و... انعکاس داده اند . حاصل این اعتراضات اخراج ۴ نفر از رانندگان منطفه یک شهرداری توسط رئیس منطقه یک گلسار به نام "حسینی نژاد" ضدکارگر است. کارگران می گویند در حال حاضر حدود ١٠٠ ساعت اضافه کاری از شرکت در بهمن طلبکار هستند و با گذشت ١٢ روز از ماه اسفند هنوز حقوق و اضافه کاری خود را دریافت نکرده ایم. وضعیت عیدی و پاداش ما هم مشخص نیست . لازم به ذکر است واحدی ضدکارگر از طریق زد و بند با آشنایان خود در شورای شهر رشت توانست قرارداد خود با منطقه یک شهرداری رشت ، گلسار ، را به دست آورد . حسینی نژاد ضدکارگر ضمن تهدید کارگران با اشاره به اخراج ۴ نفر از کارگران راننده عنوان کرده است که اگر تصمیم بگیریم با تی پا شما را از شرکت اخراج می کنیم و شما هیچ کاری نمی توانید انجام دهید و هر حرکتی و اعتراضی بکنید مملکت شلوغ است و شما را به عنوان شورشی دستگیر و محاکمه می کنیم.
البته کارگران زحمتکش شهرداری مخصوصا" منطقه یک گلسار از سکوت مطبوعات محلی و رسانه ها به شدت گله مند بودند و آن ها را در مورد عدم انعکاس وقایع کارگری مسئول می دانستند.
این هم از عدالت سرمایه داری اسلامی! ما کارگران خواهان بازگرداندن این ۴ کارگر راننده به سر کار و پرداخت این حداقل حقوق و دستمزد نپرداخته آن ها هستیم .
---------------------
کشته شدن کارگر ساختمانی در ساوه
اراک – یک کارگر ساختمانی مشغول به کار در یک شرکت در شهر صنعتی ساوه در اثر ریزش دیوار به شدت مجروح سپس جان خود را از دست داد . این کارگر نان آور خانواده چهل سال سن داشت.
این کارگر در روز دوشنبه ١٠/١٢/٨٨ کشته شد.
اطلاعات، سه شنبه ١١/١٢/٨٨
---------------------
کشته شدن کارگر برق در فیروزآباد
فیروز آباد – روز سه شنبه ١١/١٢/٨٨ کارگر اداره برق فیروز آباد برای بررسی علت اتصال برق یکی از مناطق شهرستان به محل رفته و هنگام بررسی و علت یابی اتصال برق دچار برق گرفتگی شده و در محل حادثه کشته شده است.
البته کرمی رئیس ضدکارگر اداره برق علت کشته شدن این کارگر را بی احتیاطی او می داند.
(اطلاعات، چهارشنبه ١٢/١٢/٨٨)
گفتنی است ما هر هفته شاهد اخباری از این دست – کشته شدن همزنجیرانمان خود در محل کار- هستیم. این فجایع تا زمانی که ما کارگران تشکیلات شوراهای واقعی کارگری نداشته باشیم که با اعمال فشار بر کارفرما ایمنی ما را در هنگام کار تامین کند، تکرار می شود.
ما ضمن اعلام همدردی با این خانواده های داغدیده خواستار پی گیری و محاکمه کارفرمایان شرکت های مزبور هستیم.
فعالان ضدسرمایه داری گیلان
اسفند ١٣٨٨
کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری