افق روشن
www.ofros.com

اخباری از کارخانه های استان گیلان

گروهی از فعالان...                                                                                                 جمعه ٢ بهمن ۱٣٨٨


کارگران ایران کنف ٢٧ ماه حقوق معوقه طلبکارند !!

کارخانه ایران کنف در کیلومتر ۵ جاده رشت - تهران حد فاصل جاده رشت - سنگر قراردارد. این کارخانه به دنبال بحران ناشی از بارش برف سنگین در بهمن سال ١٣٨٣ تعطیل شد. هنگام این بحران کارخانه دارای ٢۵٠ کارگر فعال شاغل بود که پس از این واقع به مرور بازنشسته شده و مفاصا حساب بازنشستگی آن ها از طریق فروش دستگاه ها و ماشین آلات کارخانه و با حکم دادگاه انجام گرفت.
این کارخانه متعلق به بخش خصوصی و تولید کننده گونی های نخی از جنس کنف بود. کارفرمای کارخانه فردی به نام عطااله صدر رفیع است که ٩٨ % مالکیت کارخانه متعلق به او می باشد.
این سرمایه دار درضمن استاد دانشگاه های آزاد در رشت است و هم اکنون مشغول تدریس است. در گذشته، صدر رفیع مدتی مدیریت کارخانه فرش گیلان را به عهده داشت.
در حال حاضر ٧٠ کارگر بلا تکلیف این کارخانه بین کارفرما ، اداره کار، استانداری و سایر مراجع دولت اسلامی سرمایه داری پاس کاری می شوند. از این ٧٠ کارگر ، ۴ نفر زن و بقیه مرد هستند و در حدود ٢٧ ماه حقوق و دستمزد از نیمه سال ٨٦ طلب کار هستند،از برج ٧ سال ٨٦ تا کنون. لازم به ذکر است که پس از بحران برف کارگران به اداره ی کار معرفی و حدود ٣٠ ماه بیمه بیکاری دریافت کردند و پس از ٣ سال بازگشت به کار شدند. حاصل این بازگشت به کار برای کارگران ، ٢٧ ماه نگرفتن حقوق و عدم تمدید دفترچه های بیمه به مدت ٢٠ ماه است که تنها در امسال ٣ ماه حق بیمه کارگران توسط کارفرما پرداخت شد.
کارخانه دارای ٢٨ هکتار زمین است که ٢ هکتار از زمین کارخانه را برای فروش و پرداخت مطالبات کارگران قرار گرفت و پس از آمدن خریدار کارگران متوجه شدند که این ٢ هکتار در رهن بانک صنعت و معدن در ازای دریافت وام یک میلیاردو ۴٠٠ میلیون تومانی از جانب کارفرما - صدر رفیع - قرار گرفته است. صدر رفیع مدتی یکی از انبارهای کارخانه را کاشی کاری کرده و به بهانه تغییر ساختار و ایجاد صنایع شیر توانست این وام کلان را بگیرد. کارگران دارای ٣ نماینده هستند که کارها و دعواهای حقوقی کارگران و مراجعه به مراجع دولتی را به عهده دارند. کارگران تا کنون بارها دست به تجمع در داخل و خارج کارخانه و یا در مقابل استانداری در رشت و اداره کار زده اند و نتیجه ای جز وعده های سرخرمن استاندار و دیگران نشنیده اند.
گفتنی است که کارگران حکم بازداشت کارفرما صدر رفیع را در دست دارند ولی به علت نفوذ این سرمایه دار در نهاد های قانون سرمایه داری ،حتی مسئول دستگیری وی از "اطلاعات " حاضر به دستگیری او نیست.
و کارگران هنوز به اقدام های قانونی متوسل می شوند تا شاید نتیجه ای بگیرند!!!

از کارخانه نساجی پارس ایران چه خبر؟

١٢ کارگر باقی مانده در کارخانه نساجی پارس ایران هر یک از ٣ الی ۵ میلیون تومان حقوق و دستمزد ماهیانه طلبکار هستند - و کارفرما - جواد افراشته ضد کارگر - هر از گاهی با پرداخت مبلغ ناچیزی وعده پرداخت دستمزد معوقه را به آینده موکول می کند . در مورد کارگران بازنشسته که ۵٧ نفر هستند و قرار بود جواد افراشته بقیه مفاصا حساب بازنشستگی آن ها را که هر یک از ٢ تا ۴ میلیون تومان طلبکارند بپردازد ، هنوز خبری نیست که نیست. لازم به ذکر است که جواد افراشته و فرزند وی محسن و خانواده وی سهامداران کارخانه هستند و وی بارها جهت تسویه حساب با کارگران از بانک های مختلف وام های میلیاردی دریافت کرده و مبلغ ناچیزی به کارگران پرداخت و بقیه آن را در حوزه های دیگر سرمایه گذاری کرده است .

کشته شدن جانگداز یک کارگر جوان

خراسان رضوی : در یک کارخانه سنگ شکن ، نواز نفاله دستگاه به دور گردن کارگر جوان ٣٠ ساله ای پیچید و به نحو دلخراشی وی را کشت . - اطلاعات ٢٦/١٠/٨٨ باز هم نبود مسائل ایمنی در کارخانه و عدم رعایت آن توسط سرمایه دار باعث کشته شدن کارگران در هنگام کار و محیط کار می شود. ما نظام سرمایه داری را مسئول کشته شدن این کارگر جوان می دانیم و به خانواده این همزنجیرمان تسلیت عرض کرده و می خواهیم ما را در غم خویش شریک بدانند .

ایران پوپلین : اکثریت کارگران منتظر بازنشستگی

کارخانه نساجی ایران پوپلین در کیلومتر ٧ جاده رشت تهران واقع است . این کارخانه در حال حاضر دارای ٢۵٠ کارگر بوده که از این تعداد کارگر در حدود ۵٠ نفر قراردادی هستند و بقیه کارگران استخدامی و بالای ٢٠ سال سابقه کار دارند . طبق مصوبه اخیر مجلس که کارگران بالای ٢٠ سال سابقه با در نظر گرفتن شرایط سختی کار می توانند بازنشست شوند اکثریت این کارگران منتظر اجرایی شدن این حکم هستند تا اقدام به باز نشستگی کنند.
در سال گذشته در زمستان به علت سیاست های ضدکارگری مدیر کارخانه وی مورد ضرب و شتم کارگران واقع شد، زیرا تصمیم به تعدیل شیفت های کار و کم کردن اضافه کاری گرفته بود که در نهایت مدیریت کارخانه موفق شد و در این راستا تعدادی از کارگران قراردادی را در انتهای سال اخراج کرد .

یاقوت سرخ: شرکت خدماتی وابسته به بخش خصوصی

این شرکت خدماتی واسطه به کارگیری کارگران زحمتکش رفتگر در سطح شهر رشت و شهرداری است. در این شرکت در حدود ٦٠٠ کارگر نظافت چی و تعدادی کارگر راننده جهت حمل و نقل کار می کنند. شهر رشت به سه منطقه تقسیم و در هر منطقه از ١٧٠ الی ٢۵٠ کارگر مشغول به کار هستند . کلیه کارگران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و بیمه البرز هستند - کارگران " نماینده" یا " شورای کارگری " ندارند. در بین کارگران تعدادی دیپلمه قرار دارند. دستمزد آن ها از ٢٧٠ هزار تومان الی ٤٠٠ هزار تومان است . شیفت کاری کارگران یکسره از ۵ صبح تا ١٠ شب است . فقط وقت صبحانه و یا نهار به صورت موقت تعطیل می شوند .

کارخانه نساجی پوشش

این کارخانه در کیلومتر ٢ جاده رشت - انزلی واقع است . کارخانه نساجی پوشش که بعد از ریزش برف سنگین سال ٨٣ مانند بسیاری از کارخانه های دیگر استان گیلان - نساجی پارس ایران، فرش گیلان، کنف کار، خاور، فومنات و ... - دچار بحران شد، کارگرانش یا به اداره کار جهت دریافت بیمه بیکاری معرفی شدند یا به مرور بازنشسته شدند .
کارگران قراردادی هم اخراج گردیدند - البته در طول این مدت کارگران پوشش همان طور که در خبرهای کارگری آمده است دست به اعتراض زدند . بارها جاده رشت - انزلی را مسدود کردند و یا در مقابل استانداری دست به تجمع زدند که یا توسط نیروهای انتظامی و افراد سازمان اطلاعات نظام سرمایه داری سرکوب شده و یا با وعده های سرخرمن حضرات نماینده سرمایه داری در استانداری سرگردان شدند . در طول این مدت نیز فردی به نام قرائتی - پسر عموی قرائتی معروف که در تلویزیون قرآن تدریس می کند - که عنصری ضدکارگر و عمله سرمایه است بخش های زیادی از آهن آلات و ماشین های کارخانه را به عنوان ضایعاتی خارج کرد و ثروت هنگفتی در این میان به جیب زد .
هم اکنون کارخانه در اختیار شرکت آتیه دماوند قرار دارد .
و تصمیم گرفته شد که ١٠ هکتار از ٢٢ هکتار زمین کارخانه را به ساختن سالن های تولید اختصاص دهند و کارخانه را مجددا" فعال کنند . برای راه اندازی کارخانه قرار است ماشین آلات کارخانه ورشکسته فومنات را به پوشش انتقال دهند. لازم به یادآوری است که کارخانه ورشکسته فومنات در سال ٨٦ دارای ٣١۵ دستگاه های مختلف مانند ٧۴ دستگاه چهار ماکو ، ٦٠ دستگاه پارچه بافی و ١ دستگاه چاپ و دستگاه های دیگر بود که در سال ٧۴ قیمت آن ها میلیارد تومان برآورد شده بود .
آتیه دماوند در سال های ٨١ الی ٨٣ کارخانه فومنات را تحت پوشش داشت سپس آن را به بانک صنایع و معادن تحویل داد .
حالا مشخص نیست خرید مجدد دستگاه های کارخانه فومنات توسط بنگاه اقتصادی آتیه دماوند چگونه انجام می گیرد؟
لازم به ذکر است که فردی به نام " درزی " که قبلا" معاون فرماندار رشت بود هم اکنون بازنشسته شده و تصمیم به گرفتن وام و راه اندازی کارخانه را دارد . درزی همان چهره ضدکارگری است که مانع از برگزاری مراسم اول ماه ٨٧ در رشت گردید و خود عده ای از مزدوران انجمن های اسلامی کارخانجات وکارمندان داره کار را در سالن اداره کار در مرکز فنی و حرفه ای شماره ٢ رشت جمع کرد و نمایش مسخره ای به نام برگزاری جشن روز کارگر به راه انداخت. تعداد کارگران در شرایط فعلی ١٦٠ نفر می باشند که در حدود ٢٠ نفر از آن ها به نگهبانی کارخانه مشغولند. کارگران با یک ماه تاخیر حقوق خود را دریافت می کنند .

گروهی از فعالان ضدسرمایه داری گیلان

دی ماه ١٣٨٨

کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری

www.hamaahangi.com