افق روشن
www.ofros.com

،گزارش آماری نقض حقوق کارگران

جانباختن ۱۰۰ کارگر در اصفهان در سال گذشته و بیکاری


هرانا - فارس - ایران خبر                                                                                   شنبه ٣ اردیبهشت ١٣٩٠

گزارش آماری نقض حقوق بشر در فروردین ۹۰

در فرورین ماه امسال، ۷۸۸۳۰ نقض موردی حقوق کارگران در ایران، توسط واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ثبت شده است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده در فروردین ماه، دستکم ۴۰۰۰۰ کارگر توسط کارفرمایان به علت تعدیل نیرو از کار اخراج شدند. این در حالیست که حداقل ۲۲۵ واحد تولیدی و یا کارخانه نیز تعطیل شده و ۱۰۰۴۸۶ گزارش شده است.
هم چنین در طی سال گذشته دستکم ۱۸ مورد اعتصاب یا تجمع کارگری توسط واحد مذکور به ثبت رسیده است که از مهم‌ترین آن می‌توان به اعتصاب چند روزهٔ کارگران پتروشیمی بندر امام در اعتراض به موارد متعدد منجمله اجرا نشدن مصوبه دولت مبنی بر انعقاد قرارداد مستقیم با کارگران، اشاره کرد. بسیاری از کارگران نیز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه توسط کارفرما که در یک مورد به ۳۰ ماه (کارخانه ریسندگی و بافندگی کاشان) نیز رسیده است، تجمع و یا اعتصاب نموده بودند.
ازسویی به علت نبود امینی کافی در محیط کارحداقل ۴ سانحه روی داده که براثر آن چهارکارگر کشته و دوتن زخمی شدند.
در ماه گذشته ۵ کارگر نیز به علت فعالیت کارگری از سوی نیروهای امنیتی احضار و ۵ تن هم بازداشت شدند که این بازداشت‌ها مربوط به مهندشان شرکت پتروشیمی جم می‌باشد.
طبق آمار فوق و با مقایسه آن در ماه مشابه سال قبل نقض حقوق کارگران ۹۰% نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، هم چنین در تعداد موارد نیز افزایش ۵۱% را شاهد بوده‌ایم.

--------------------

در سال گذشته ۱۰۰ کارگر بدلیل حوادث کاری در اصفهان جان باختند

فارس: امیرمسعود حاج‌رستمی رئیس اداره بازرسی اداره کار و امور اجتماعی استان اصفهان درسخنانش در دومین نشست کارگروه تخصصی ایمنی در کار و صنعت استان اظهار داشت: در سال گذشته یک‌هزار و ۵۰۰ مورد حادثه در استان اصفهان در بخش کارگری به وقوع پیوست که از این تعداد ۱۰۰ مورد منجر به فوت و بقیه منجر به نقص عضو کارگران شده است.

--------------------

تعطیلی ٩٠ كارخانه از ١٠٠ كارخانه تولید كننده چسب

از١٠٠كارخانه تولید كننده چسب درتهران ٩٠ كارخانه تعطیل شده است.
ایران خبر: یكی ازصاحبان شركتهای تولیدی گفت :” بابالارفتن مواداولیه وجنس ها ی وارداتی وهمچنین ندادن خدمات از طرف شركت نفت وپتروشیمی ، قیمت اجناس تولید شده بالارفته وباتوجه به فشاری كه سیستم تعزیرات حكومتی روی تولید كننده ها میآورد كه حق گران كردن اجناس راندارید این وضعیت باعث شده كه كارخانه ها دچاربحران شده ومنجر به تعطیلی كارخانه ها شود.”
یكی دیگر ازصاحبان شركتهای تولیدی دراین زمینه گفت :” بروید ببینید چه فاجعه ای دراین شهركهای صنعتی رخ داده است .از ١٠٠واحد تولیدی حدود٩٠ واحد تولیدی تعطیل شده است، درحال حاضر این شركتها وواحدهای تولیدی تبدیل به لانه كبوتر شده اند ” ، وی درادامه افزود : ”تامین اجتماعی پدرمارا درآورده است ما ٣٠ درصد حق بیمه میدهیم این فاجعه است.٣٠ درصد حقوق كارگر، بیمه داده میشود . این پولها راازمردم میگیرند درحالیكه از ١٠٠نفر كه بیمه هستند حدود١٠نفرشان به بیمه میرسند. این پولهاكجا میرود؟
برای وام گرفتن بایستی دم فلان وزیر وفلان معاون رادید ،هدایابرد وهزار ویك دزدی وكلاه برداری دیگر. تازمانی كه این وضعیت هست صنعت فلج است . این وضعیت خراب صنعت ازدستاوردهای این حكومت ومدیریت آخوندی است”.