افق روشن
www.ofros.com

ادامه اعتصاب ۵۰۰ تن از رانندگان

سیمان ایران و خبرهای بیکاری و اخراج کارگران


هرانا - ایلنا                                                                                                   دوشنبه ۲٩ خرداد ١٣٩١

ادامه اعتصاب ۵۰۰ تن از رانندگان بزرگ‌ترین کارخانه تولید سیمان ایران

خبرگزاری هرانا - ۵۰۰ تن از رانندگان حمل سیمان که از دیروز ساعت ۵ صبح دور جدید اعتصاب خود را آغاز کرده‌اند وخواستار رسیدگی به مشکلات و افزایش کرایه حمل ونقل خود شده‌اند، امروز نیز به اعتصاب خود ادامه دادند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۵۰۰ تن از رانندگان کامیون مخصوص حمل سیمان که برای بزرگ‌ترین کارخانه سیمان ایران (سیمان تهران) کار می‌کنند، از دیروز ساعت ۵ صبح در محوطه کارخانه دست به اعتصاب زده و از بارگیری کامیونهای خود امتناع کرده‌اند. این اعتصاب که امروز نیز ادامه داشت در پی پایین بودن کرایه‌های حمل و نقل شکل گرفته است.
گفتنی‌ست، این اعتصاب تحت نظارت شدید نیرو‌ها امنیتی برگزار شده و قرار است فردا نیز ادامه پیدا کند.
یکی از رانندگان اعتصابی به گزارشگر هرانا گفت: «در پنج ساله گذشته ۳۰ درصد به کرایه حمل افزوده شده و این میزان افزایش با توجه به تورم ۴۰۰ درصدی در قیمت اجناس مصرفی خودرو‌های سنگین در پنج سال گذشته مبلغ بسیار ناچیزی است. مسئولین باید به خواسته‌های ما تن بدهند.»
گفتنی‌ست، در اسفند ماه سال گذشته نیز اعتصاب مشابهی از سوی رانندگان حمل سیمان کارخانه سیمان تهران بدلیل پایین بودن کرایه‌های حمل و نقل انجام گرفته بود که با کارشکنی تعاونی مصالح فروشان تهران و قول مقامات امنیتی مبنی بر اینکه با پایان دادن اعتصاب به خواسته‌هایتان رسیدگی می‌شود بی‌نتیجه ماند.

-------------------------------

دور جدید اعتصاب رانندگان بزرگ‌ترین کارخانه تولید سیمان ایران

خبرگزاری هرانا - رانندگان حمل سیمان تهران از امروز صبح دور جدید اعتصاب خود را اغاز کرده‌اند وخواستار رسیدگی به مشکلات و افزایش کرایه حمل ونقل خود شده‌اند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رانندگان حمل سیمان تهران به دلیل پایین بودن کرایه‌های حمل و نقل برای دومین بار طی ۴ ماه گذشته دست به اعتصاب زدند.
گفتنی‌ست، در اسفند ماه سال گذشته که رانندگان حمل سیمان تهران به دلیل پایین بودن کرایه‌های حمل و نقل دست به اعتصاب زدند، با کارشکنی تعاونی مصالح فروشان تهران و قول مقامات امنیتی مبنی بر اینکه با پایان دادن اعتصاب به خواسته‌هایتان رسیدگی می‌شود بی‌نتیجه ماند.
لازم به ذکر است که در پنج ساله گذشته ۳۰ درصد به کرایه حمل افزوده شده با توجه به تورم ۴۰۰درصدی در قیمت اجناس مصرفی خودرو‌های سنگین در پنج سال گذشته این خواسته به جا ودرست می‌باشد.

-------------------------------

توقف تولید کارخانه شهاب/کارخانه در آستانه تعطیلی است

یک فعال کارگری در تهران اعلام کرد: تولید کارخانه شهاب که مونتاژ کننده انواع تلویزیون ومانیتوراست به دلیل عدم حمایتهای دولت در بخش تولید متوقف شده است.
اسماعیل حق پرستی با بیان اینکه کارخانه شهاب هم اکنون تولیدی ندارد ودر آستانه تعطیلی است به خبرنگار ایلنا گفت: کارخانه شهاب تولید کننده و مونتاژ کننده انواع تلویزیون و مانیتور به دلیل نبود مواد اولیه تولید ناچار شده است تولید بعضی از محصولات خود را متوقف و ظرفیت تولیدبعضی دیگر را به حداقل کاهش دهد.
او با بیان اینکه کارخانه شهاب در فروش محصولات خود مشکلی ندارد اظهار داشت: به جهت اینکه اکثر قطعات تولیدی این کارخانه از کشورهای آسیای شرقی وارد می‌شود هم اکنون به جهت وجود تحریم‌ها وبه تبع آن افزایش نرخ دلاردر واردات قطعات تولیدی خود دچار مشکل شده است بطوری که کارگران این واحد تولیدی روزانه بطور کامل در شیفت کاری خود حضور نمی‌یابند.
دبیر اجرایی خانه کارگر تهران ضمن اشاره به اخراج ۵۰ کارگر کارخانه شهاب در سال گذشته افزود: کارخانه شهاب هم اکنون۴۰۰ کارگر دارد که اکثر آنان به جهت اینکه به سن بازنشستگی رسیده‌اند به مرور از چرخه تولید این واحد تولیدی خارج شده و مدیران کارخانه نیروی جدیدی جایگزین نمی‌کنند.
او گفت: کارخانه شهاب به جهت افزایش تولید در دهه های۶۰ تا ۷۰، ۹۰ درصد قطعات تولید ساخت محصولات خود را در داخل تهیه و تولید می‌کرد که این روند تا سالهای آتی به مرور کاهش یافت تا جایی که هم اکنون بطور کامل وابسته به واردات قطعات از کشورهای خارجی شده است.
او تاکید کرد: وعده دولت در اجرای هدفمندی یارانه‌های این بود که بخشی از درآمد اجرای این طرح را به واحد‌های تولیدی وصنعتی اختصاص دهد که هنوز محقق نشده است.
او گفت: سیستمهای مدیریتی و اقتصادی کشور در بخش صنعت باید راهکار مناسبی را برای خروج از بحران در واحد‌ها تولیدی وصنعتی اتخاذ کنند تا ما دیگر شاهد بحران وافزایش مشکلات واحد‌های تولیدی وبه تبع آن کارگران نباشیم.

-------------------------------

۴۲۴ کارگر مارلیک سان قزوین بیکار شدند

قزوین - نماینده کارگران کارخانه قطعه‌سازی مارلیک سان قزوین گفت: ۴۲۴ کارگر شرکت مارلیک سان قزوین در پی واردات قطعه از کشورهای چین و ترکیه و عدم پرداخت مطالبات این شرکت توسط خودروسازان بیکار شدند.

تعدادی از اخراجی تا ۱۸ سال سابقه کار دارند
رحیم کاکاوند با اعلام این خبر به ایلنا گفت: شرکت مارلیک سان قزوین که در حال حاضر با بیش از ۴۸۰ نفر کارگر مشغول کار است به علت پرداخت نشدن مطالباتش از سوی دو خودروسازی بزرگ کشور مجبور شده است قرارداد ۴۲۴ نفر از کارگران مدت معین خود را که بعضی‌ از آنها تا ۱۸ سال سابقه کار دارند تمدید نکند. واردات بی‌رویه عامل اخراج کارگران است.
نماینده کارگرانمارلیک سان ادامه داد: در سالی که به نام تولید ملی و حمایت از کار وسرمایه ایرانی هدفگذاری شده است، متاسفانه واردات قطعات از کشورهای چین و ترکیه موجب بیکاری کارگران این شرکت شده است.
او با بیان اینکه مسئولان با پیگیری خود می‌توانند از اخراج کارگران این شرکت جلوگیری کنند، اظهار امیدواری کرد: با حمایت نمایندگان مجلس و رسانه‌ها و دیگر مسئولان مشکلات سریع‌تر حل شود، چرا که بسیاری از این کارگران یا مستاجرند و یا فرزندان دانشجو دارند و این مشکل غیر مترقبه مسایل را پیچیده کرده است.

-------------------------------

افزایش فاصله درآمد کارگران با خط فقر

دبیر اجرایی خانه کارگر گیلان اعلام کرد: میزان حقوق دریافتی کارگران با حداقل‌های خط فقر افزایش یافته است.
محمد یعقوبی با بیان این خبر به ایلنا گفت: با افزایش هزینه‌ها فاصله دریافتی قشر متوسط با خط فقر زیاد شده و آنان در تامین مایحتاج زندگی خود درمانده شده‌اند.
او با بیان اینکه کاهش درآمد باعث افزایش مشکلات کارگران شده و تبعات اجتماعی و اقتصادی زیادی به همراه دارد، اظهار داشت: شورای عالی کار در هنگام تعیین دستمزد کارگران ملاکهای تعیین دستمزد را نادیده گرفت و به همین دلیل در شرایط فعلی دستمزد کارگران حتی کفاف هزینه‌های ضروری یک زندگی را نمی‌دهد.
یعقوبی با اشاره به اینکه توجه به وضعیت رفاهی و معیشتی کارگران، سود دهی و موفقیت بیشتر کارفرمایان را به دنبال خواهد داشت ادامه داد: در کارگاه‌هایی که کارفرمایان بدنبال بهانه هستند که قسمتی از دستمزد کارگران خود را ندهند در دراز مدت با شکست روبرو خواهند شد.
این فعال کارگری تصریح کرد: حداقل دستمزد کارگران در سال جاری با نرخ تورم واقعی فاصله بسیاری دارد و جامعه کارگری با ادامه روند کاهش حقوق با مشکلات زیادتری روبرو می‌شود.
او از مسئولان دولتی و شورای عالی کار خواست: در خصوص دستمزد کارگران که جوابگوی یک خانوار دو نفره هم نیست تجدید نظر کنند.

-------------------------------

بیکاری پنج هزار فارغ التحصیل کشاورزی در آذربایجان شرقی

به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی بالغ بر ۱۲ هزار فارغ التحصیل کشاورزی در این استان آذربایجان شرقی وجود دارد که ۵ هزارنفر از آن‌ها بیکار هستند.
به گزارش ایلنا از تبریز، محمود صادقی اورنگی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت و استعداد بخش کشاورزی می‌توان برای اشتغالزایی آنان اقدام اساسی انجام داد.
او همچنین از کسب مجوز برای استخدام ۱۰۱ مهندس ناظرکشاورزی در سال ۹۱ خبرداد و گفت: اجرای این طرح تا پایان سال ۹۳ با کسب مجوز از وزارت متبوع تداوم خواهد یافت که تلاش می‌شود با توجه به حجم بالای طرحهای سازمان جهاد کشاورزی استان، این سهمیه افزایش یابد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهادکشاورزی استان عناوین رشته‌های شغلی مورد نیاز در این زمینه را شامل کار‌شناس ماشین‌آلات، کار‌شناس آموزش ترویج کشاورزی، کار‌شناس امور اداری، کار‌شناس دامپروری، کار‌شناس آب و خاک، کار‌شناس حقوقی، کار‌شناس حفظ نباتات، کار‌شناس باغبانی، کار‌شناس امورزمین، کار‌شناس اصلاح نباتات و زراعت، کار‌شناس امور مالی، کار‌شناس صنایع غذایی و کار‌شناس اقتصاد کشاورزی اعلام کرد و گفت: واجدین شرایط جهت اطلاع از روند استخدام ناظرین می‌توانند به سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی استان مراجعه نمایند.
محمود صادقی اورنگی به بهره وری نیروی انسانی در بخش کشاورزی به عنوان یک استعداد فوق العاده اشاره کرد و افزود: امسال با توجه به اینکه کشاورزی در اولویت اول دولت و مسئولان استان است باید در این حوزه یک تحول جدی رخ دهد که امیدواریم با اختصاص۲۰۴ میلیارد و۵۰۰ میلیون تومان اعتبار به طرح‌های توسعه‌ای و سرمایه گذاری کشاورزی از این ظرفیت استفاده درست کرد.
وی به جلسات مستمر کارگروه توسعه کشاورزی در استان و آمادگی برای واگذاری زمین و تسهیلات مورد نیاز با اولویت فارغ التحصیلان کشاورزی بومی اشاره کرد و یادآور شد: در این زمینه و در قالب طرح ضربتی ۹۶ هزار هکتار اراضی مستعد شناسایی شده که علاقمندان این بخش می‌توانند با ۱۰ درصد آورده شخصی از تسهیلات کم بهره ۷ درصد به ازای هر نفر متقاضی ۳۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به ارایه خدمات سازمان جهادکشاورزی به مردم از طریق دفا‌تر پیشخوان دولت اظهار داشت: در راستای اجرای آیین نامه ایجاد بهره برداری از دفا‌تر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیر دولتی مصوب ۱۸ خرداد ماه سال ۸۹ و همچنین تسهیل در نحوه خدمت به تولید کنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی، از سال گذشته ارایه خدمات سازمان جهادکشاورزی به مردم از طریق دفا‌تر پیشخوان دولت در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
او با بیان اینکه تمرکز فعالیت سازمان جهاد کساورزی بر کاهش هزینه‌های کشاورزی استوار شده است، اظهار داشت: خدمات دفا‌تر پیشخوان دولت می‌تواند بخش قابل توجهی از هزینه‌های سازمان را کاهش دهد.

-------------------------------

واحدهای تولید كود شیمیایی تعطیل شدند

رئیس انجمن صنفی تولید كنندگان كود شیمیایی مدعی تعطیلی واحدهای تولید كود شیمیایی به دلیل عدم خرید كود توسط دولت شد.
صیاد فرهادی در گفتگو با ایلنا باانتقاد از عدم اعمال سیاست‌های حمایتی دولت از كشاورزان به خبرنگار ایلنا گفت: كود تولیدی داخل ایران از مرغوبیت بالایی برخوردار است اما دولت با واردات بی رویه كودهای چینی بی كیفیت روند تعطیلی واحدهای تولیدی كشور را در این بخش تسریع كرد.
به گفته فرهادی، با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها دولت متعهد به ارائه یك میلیون و ٨٠٠ هزار تن كود شیمیایی به كشاورزان شد اما به دلیل عدم اجرای تعهدات هم اكنون كشاورزان با كمبود شدید كود مواجه شده‌اند. این در حالیست كه وزیر جهاد كشاورزی ادعا می كند كه كود یارانه‌ای كشاورزان به طور كامل عرضه شده است.
رئیس انجمن صنفی تولیدكنندگان كود شیمیایی با بیان این كه كشاورزان در كشت محصولات پاییزه با مشكلات عمده‌ای مواجه خواهند شد گفت: به دلیل عدم اجرای تعهدات دولت در خصوص ارائه كود به كشاورزان نرخ بیكاری در بین آن ها افزایش خواهد یافت ضمن این كه با افت در تولید محصولات كشاورزی مواجه خواهیم شد.
فرهادی در ادامه نیاز سالانه‌ی مزارع كشور به كود را در سال حدود ۴ میلیون تن اعلام كرد و یاد آور شد: از این میزان حدود ٦٠ درصد وارداتی و ۴٠ درصد مابقی را تولیدكنندگانی تشكیل می‌دهند كه تمام كود تولیدی خود را باید به دولت بفروشند و به واقع از این راه امرار معاش می كنند.