افق روشن
www.ofros.com

اخبار بیکاری، عقب افتادن دستمزدها، دربدری و جانباختن کارگران


هرا - ایلنا - دنیای اقتصاد - ایسنا                                                                             دوشنبه ١ آبان ١٣٩١

تحصن کارگران کارخانه بنیان دیزل تبریز در پی تعطیلی کارخانه

خبرگزاری هرانا - در پی تعطیلی کارخانه بنیان دیزل تبریز، بیش از ۳۰۰ تن از کارگران این واحد تولیدی در مقابل کارخانه به تحصن پرداختند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، باتعطیلی کارخانه بنیان دیزل طبق گزارش شاهدان عینی ازجاده منطقه صنعتی غرب تبریز تمامی کارگران این کارخانه از اول صبح درمقابل کارخانه بنیان دیزل تجمع ودرخیابان به تحصن آرام خود ادامه دادند.
پس از گذشت چندساعت، ماموران پلیس ونمایندگان اداره کار وفرمانداری درمحل حاضر وتحصن را ازبیم سرایت به دیگرکارخانجات منطقه به داخل کارخانه منتقل نمودند و مذاکره بانمایندگان کارفرما ادامه یافت که بجهت غیرقانونی وتعمدی بودن توقف تولید مورد قبول کارگران که تعداد آن‌ها از ۳۰۰ نفرمتجاوز بود قرارنگرفت وتا آخروقت کاری ادامه داشت.
کارگران این کارخانه خواستار حضورشخص مالک کارخانه ومذاکره مستقیم باوی شدند. بنا بر این گزارش کارگران این کارخانه اعلام نمودند: "تحصن تا بازگشایی مجدد کارخانه وازسرگیری تولید واحقاق حقوق قانونی کارگران درروزهای آتی نیز کماکان ادامه خواهدیافت."

------------------------------------

سقوط مرگبار کارگر گچ کار به عمق چاهک آسانسور

صبح امروز كارگری بر اثر سقوط به عمق چاه آسانسور جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا و به نقل از خبرنگار پایگاه خبری آتشنشانی تهران، سقوط کارگر گچ کار از ارتفاع ساختمانی پنج طبقه به چاه آسانسور باعث مرگ وی شد.
مسعود جلالی فراهانی، افسر آماده منطقه سه عملیات در این باره گفت: براساس گفته شاهدان این حادثه، کارگر گچ کاری که در ارتفاع بلندی از ساختمان ۵ طبقه در حال کار بود ناگهان بر اثر برهم خوردن تعادل به داخل چاهک آسانسور سقوط کرد و جان باخت.
وی افزود: نجاتگران با ایمن سازی، کارگر مصدوم را تحویل امدادگران اورژانس دادند که ضمن معاینه مرگ وی تأیید شده است.
این کار‌شناس سازمان آتش نشانی با تاکید بر اینکه کارگران و کسانی که در ارتفاع کار می‌کنند باید هنگام کار خود را در جای مطمئن ثابت نگه دارند گفت: کارگران به ویژه کارگران ساختمانی برای امنیت جانی خود می‌بایست از کلاه و تجهیزات ایمنی استفاده کنند.

------------------------------------

۵۰ کارگر كارخانه شکوهیه تعدیل شدند

کارخانه شکوهیه در حدود ۵ سال سابقه در زمینه تولید زیراندازهای پلاسیتکی دارد و تا پیش از گرانی‌های اخیر نیز وضع فروش محصولات آن خوب گزارش می‌شد.
مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان قم از بیكار شدن ۵۰ کارگر کارخانه شکوهیه این استان خبر داد.
فتح اله دیدار در این باره به ایلنا گفت: در پی افزایش بهای مواد اولیه تولید، قرارداد كاری این كارگران پس از خاتمه تمدید نشده است و در نتیجه این کارگران تعدیل شدند.
وی یادآور شد: از زمان افزایش ناگهانی بهای ارز و نوسان قیمت کالاهای مختلف، گرانی به بهانه‌ای برای کاهش تولید‏، تعطیلی بنگاه و در نتیجه کاهش مزد و بیکاری کارگران تبدیل شده است.
به گفته این فعال کارگری کارخانه شکوهیه در حدود ۵ سال سابقه در زمینه تولید زیراندازهای پلاسیتکی دارد و تا پیش از گرانی‌های اخیر نیز وضع فروش محصولات آن خوب گزارش می‌شد.
دیدار ادامه داد: تا پیش از این تعدیل‌ها تعداد کارگران شاغل در کارخانه شکوهیه به ۸۰ نفر می‌رسید، اما اكنون تنها 30 كارگر در این واحد تولیدی مشغول به كارند.
وی یادآور شد: به دلیل نبود شورای اسلامی کار و یا هر نهاد كارگری دیگری در این واحد تولیدی، از سرنوشت کارگران تعدیل شده و نیز چگونگی پرداخت سایر مطالبات کارگران هیچ اطلاعی در دست نیست.

------------------------------------

اخذ چک و سفته هنگام استخدام كارگر، غیر اخلاقی و خلاف قانون است

رئیس انجمن صنفی کارگری نانوایی‌های استان اصفهان از عملکرد برخی کارفرما‌ها که با اخذ چک و سفته از کارگران، آن‌ها را تحت فشار قرار می‌دهند انتقاد کرد.
علی یزدانی در این باره به ایلنا گفت: کوشش برخی کارفرماهای واحد‌های تولیدی این است که در ابتدای استخدام كارگر با اخذ چک و سفته سفید امضا، آنان را بعد‌ها تحت فشار قرار دهند.
او با اشاره به غیر اخلاقی بودن این موضوع ادامه داد: این امر از آن رو صورت می‌گیرد که در صورتی که کارفرما خواست به تعهدات خود در برابر کارگر عمل نکند، کارگر را تحت فشار چك و یا سفته امضا شده قرار دهد تا از کارفرمای خود شکایت نکند.
این فعال کارگری ضمن تاکید بر عدم تعادل عرضه و تقاضا در بازار نیروی کار اظهار داشت: حجم بالای نیروی کار در ایران و کمبود فرصت‌های شغلی برای کارگران منجر به شرایط ناعادلانه فعلی شده است.
او افزود: این شرایط، افزایش زمان کاری کارگران را در برخی واحدهای تولیدی را از ۸ به ۱۶ ساعت در پی داشته و همچنین پرداخت حقوق کمتر از حداقل مصوب وزارت کار و بیمه نکردن کارگران را به امری عادی تبدیل کرده است.
رئیس انجمن صنفی کارگری نانوایی‌های استان اصفهان در پایان اکثر کارگاه‌های صنفی این استان را زیرزمینی خواند که شرایط قانون کار در آن‌ها رعایت نمی‌شود.

------------------------------------

گروگان گرفتن حقوق کارگران ١۴ واحد صنعتی تولید لوله پلی‌اتیلن کرمان

دنیای اقتصاد، ، صنایع تولید‌كننده لوله‌های پلی‌اتیلن كرمان تاكید كرده‌اند تنها در صورتی قادر به پرداخت حقوق معوقه ماه‌های اخیر كارگران این واحدها خواهند شد كه مطالبات ده‌ها میلیارد تومانی آنها از شركت‌ها و سازمان‌های تابعه وزارتخانه‌های وزارتخانه‌های نفت، نیرو و جهاد كشاورزی ، هرچه سریع‌تر پرداخت شود.
برپایه این گزارش،١۴ واحد صنعتی تولید لوله پلی‌اتیلن در كرمان به علت افزایش نرخ ارز و بهای مواد اولیه كه امكان اجرای تعهدات تولید را از آنها سلب كرده است، در آستانه ركود قرار دارند.
در نامه‌‌ای كه با امضای همه تولیدكنندگان لوله‌های پلی‌اتیلن استان كرمان خطاب به استاندار كرمان نگاشته شده، آمده است: در شرایطی كه استان كرمان پیش از این قطب تولید لوله پلی‌اتیلن در كشور بوده است به دلیل شرایط به وجود آمده و ركود این واحدهای صنعتی، صدها نفر از نیروی كار واحدهای پلی‌اتیلن كار خود را از دست داده‌اند.
در این نامه كه رونوشت آن به وزارتخانه‌های نفت، نیرو و جهاد كشاورزی هم ارسال شده، درخواست ختم قراردادها و برگشت دادن ضمانت نامه‌ها به تولید‌كنندگان به دلیل افزایش بی‌رویه قیمت مواد اولیه (سی درصد بیشتر از قیمت ارائه شده توسط تولید‌كنندگان در مناقصه براساس قیمت روز مواد اولیه)، مطرح شده است. به گزارش دنیای اقتصاد، صنایع تولید‌كننده لوله‌های پلی‌اتیلن كرمان در این نامه تاكید كرده‌اند تنها در صورتی قادر به پرداخت حقوق معوقه ماه‌های اخیر كارگران این واحدها خواهند شد كه مطالبات ده‌ها میلیارد تومانی آنها از شركت‌ها و سازمان‌های تابعه وزارتخانه‌های گفته شده، هرچه سریع‌تر پرداخت شود.

------------------------------------

تعدیل ۳۰ کارگر شرکت ملی نفتکش طی یک سال گذشته

رئیس انجمن صنفی کارگری دریانوردان جمهوری اسلامی، مرکز خلیج فارس، از تعدیل ۳۰ کارگر شرکت ملی نفت‌کش ایران در یک سال گذشته خبر داد.
نادر ظهوری در این باره به ایلنا گفت: شرکت ملی نفت‌کش ایران به دلیل تحریم‌ها، فشارهای اقتصادی و مشکلات به وجود آمده برای کشور به مشکلات مالی برخورده است که باعث شده بیش از ۳۰ تن از کارگران خود را در یک سال گذشته تعدیل کند.
این فعال كارگری افزود: با توجه به عدم وجود قانون کار دریایی در ایران، کارگران شرکت‌های کشتیرانی تحت پوشش بیمه بیکاری قرار نمی‌گیرند. بدین ترتیب کارگران تعدیل شده حتی با وجود شرایط اقتصادی نامناسب این دوره، نمی‌توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند.
شرکت ملی نفت‌کش ایران از شرکت‌های فرعی شرکت ملی نفت ایران است. درآمد شرکت ملی نفت‌کش ایران تا پایان ۲۰ مارس ۲۰۰۹، یک و نیم میلیارد دلار بوده است که از این میان سهم درآمد از اروپا ۵۱ درصد، آسیا ۲۶ درصد، آفریقا ۱۵ درصد و ۸ درصد از سایر نقاط جهان، از جمله کانادا، ونزوئلا و آمریکای لاتین بوده است.

------------------------------------

تعدیل ۱۰۰ کارگر کشتیرانی طی یك سال گذشته

رئیس انجمن صنفی کارگری دریانوردان جمهوری اسلامی مرکز خلیج فارس از تعدیل ۱۰۰ کارگر شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در یک سال گذشته خبر داد.
نادر ظهوری در این باره به ایلنا گفت: شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به دلیل تحریم‌ها، فشارهای اقتصادی و مشکلات به وجود آمده برای كشور به مشکلات مالی برخورده است که باعث شده بیش از ۱۰۰ تن از کارگران خود را در یك سال گذشته تعدیل کند.
او در پایان افزود: با توجه به عدم وجود قانون کار دریایی در ایران، کارگران شرکت‌های کشتیرانی تحت پوشش بیمه بیکاری قرار نمی‌گیرند. بدین ترتیب کارگران تعدیل شده حتی با وجود شرایط اقتصادی نامناسب این دوره، نمی‌توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند.

------------------------------------

میزان فقر مطلق در ایران بین ٢۵ تا ٣٢ درصد است

حسین راغفر، كارشناس اقتصادی با بیان این كه بر اساس محاسبات، میزان فقر مطلق در ایران بین ٢۵ تا ٣٢ درصد است،‌گفت: بر اساس این آمار، طی ٣ سال گذشته در دولت احمدی‌نژاد، هر سال ٢ درصد به جمعیت فقیر کشور (٣٢ درصد) افزوده شده است. در این بررسی، وضعیت بازار کار بر اساس شغل رییس خانوار تعیین می‌شود.
حسین راغفر در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: در ٧ سال گذشته شدت فقر افزایش پیدا كرده، ضمن اینكه نابرابری نیز افزایش داشته است.
راغفر با اشاره به این كه فقر از سال ۶٣ با روند ملایمی کمتر می‌شد، اما از سال ٨۴ با آغاز به‌ کار دولت فعلی تاکنون، میزان فقر و نابرابری افزایش یافته است، بیان داشت: هر چند كه از سوی دولت آمار شفافی در مورد خط فقر و ضریب جینی تا كنون اعلام نشده است، اما فضای موجود نشان از رشد نابرابری و گسترش فقر دارد و بر اساس محاسبات صورت گرفته از سوی محافل غیر دولتی، میزان فقر مطلق در ایران بین ٢۵ تا ٣٢ درصد است.
این استاد دانشگاه، شرایط فعلی یعنی فقیرتر شدن قشر متوسط جامعه را نتیجه شكست سیاست‌های دولت دانست و عنوان داشت: اگر به دید یك خارجی نگاه كنیم. وجود این جوان‌های بیكار در مملكتی كه روی اقیانوس‌های گاز و نفت نشسته تنها محصول سیاست‌های غلط دولت‌هاست.
وی هچنین در مورد رشد اقتصادی كشور نیز گفت: آمار مربوط به رشد اقتصادی بنا به برنامه چشم‌انداز ٢٠ ساله برای سال ١٣٩۴ قرار است سالانه برحسب برنامه چهارم نرخ رشد اقتصادی باید ٨ درصد باشد، اما در دو سال گذشته دولت آمار شفاف ارائه نداده و آمار های داده شده نیز تناقض دارد.
به گفته وی، آنچه در محافل تصمیم‌گیری كشور از جمله مجلس توسط دستگاه‌های دولتی ارائه شده در سال های گذشته تا كنون رشد اقتصادی از مرز ٣ درصد عبور نكرده است.

------------------------------------

٣٨٠ نفرازکارگران متروی اهوازکماکان درمرخصی اجباری بسرمی برند

ایسنا، مدیرعامل سازمان قطار شهری اهواز گفت: به ٣٨٠ نفر از کارگران ایستگاه‌های مختلف از ابتدای مهرماه مرخصی اجباری داده شد و پس از بازگشت از مرخصی‌ها با آنها تسویه حساب می‌شود. این کارگران تجربه کار دارند و در صورت ابلاغ اعتبارات از آنها استفاده خواهد شد. اکنون از هر قسمتی از پروژه تعدادی از نیروهای نظارتی، کنترل و آزمایشگاه کم شده‌اند.
وی افزود: در سال جاری پس از گذشت هفت ماه از سال هنوز یک ریال اعتبار پروژه مترو اهواز ابلاغ نشده است و نمی‌توان همه ایستگاه‌ها و جبهه‌ها را همانند سال گذشته فعال نگه داشت.
مدیرعامل سازمان قطار شهری اهواز خاطرنشان کرد: علی‌رغم این‌که هفت ماه است، هیچ پولی به قطار شهری پرداخت نشده، ولی یک هزار نفر در پروژه قطار شهری در حال فعالیت هستند.
وی با بیان این که اکنون کلیه ایستگاه‌های جنوبی این پروژه تعطیل شده‌اند، تصریح کرد: در ١٢ ایستگاه قطار شهری کاری انجام نمی‌شود و تنها هزینه نگهبان پرداخت می‌شود. برای کاهش هزینه نگهبانان نیز، سه شیفت نگهبانی به دو شیفت کاهش یافته است.

------------------------------------

قطع سوخت کوره‌های شرق اصفهان، ۳۰۰ کارگر را بیکار کرد

مسئولان در حالی از یک ماه قبل سوخت واحدهای کوره گچ این منطقه را قطع کرده‌اند که نه مکان و نه مهلتی برای جابجایی تعیین نشده است. رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان گچ و آهک اصفهان از قطع سوخت گاز و نفت ۶۵ واحد از کوره‌های گچ منطقه محمدآباد قهاب در شرق اصفهان خبر داد و گفت: در این کوره‌ها ۳۰۰ کارگر و تعداد زیادی راننده مشغول به کار بودند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی‌اکبر طباطبایی در دیدار با رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان تاکید کرد: واحد‌های تعطیل شده دارای مجوز فعالیت بودند و آسیب وارد شده به خاک منطقه، مربوط به گچ برداری از معادن بوده و ربطی به کوره‌ها ندارد.
او با اشاره به اینکه بار‌ها اعلام کردیم آمادگی هرگونه همکاری برای رفع آلودگی‌های زیست محیطی این منطقه را داریم افزود: زمانی که توقف فعالیت کوره‌ها در این منطقه تصویب شد، کوره داران گچ به مسئولان اعلام کردند محل مورد تایید دیگری را اداره حفاظت محیط زیست استان معرفی و با فرام کردن زیرساخت‌ها فرصتی را برای جابجایی مقرر کنند.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان گچ و آهک اصفهان با انتقاد از تعیین نشدن مکان جدیدی برای انتقال این کوره‌های گچ گفت: در حالی که زیرساخت‌های لازم برای جابجایی کوره‌ها نیز فراهم نیست فعالیت این کوره‌ها را متوقف کردند.
به گفته وی مسئولان در حالی از یک ماه قبل سوخت واحدهای کوره گچ این منطقه را قطع کرده‌اند که نه مکان و نه مهلتی برای جابجایی تعیین نشده است. طباطبایی با اشاره به پیشنهاد زمینی در ۶۰ کیلومتری اصفهان و در منطقه بهجت آباد، برای انتقال کوره‌های گچ پزی تصریح کرد: اداره حفاظت محیط زیست استان با این پیشنهاد موافقت نکرده و جایگزینی هم معرفی نشده است.
از سوی دیگر رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز جلوگیری از فعالیت کوره‌ها را به این شکل صحیح ندانست و اظهار داشت: در این کوره‌ها ۳۰۰ کارگر و تعداد زیادی راننده مشغول به کار بودند که در حال حاضر بیکار شده‌اند.
سیدعبدالوهاب سهل آبادی پیشنهاد کرد: زمینی در نزدیکی معادن گچ، خارج از شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان به این واحد‌ها معرفی شود تا در قالب چند تعاونی، به احداث کارخانه‌های گچ صنعتی اقدام کنند و افزود: با توجه به وسعت زیاد مناطقی که گچ از آن‌ها برداشت شده و تاثیر آن بر آلودگی هوای شرق شهر اصفهان، سازمان‌های مسئول، باید بازسازی این مناطق از سوی افرادی که از معادن بهره برداری کرده‌اند را مورد پیگیری قرار دهند.

------------------------------------

۳ هزار کارگر کاشانی دچار مشکلات معیشتی‌اند

نماینده مردم كاشان در مجلس از عدم پرداخت حقوق معوقه کارگران در برخی از کارخانجات این شهرستان خبر داد و گفت: در حال حاضر قریب به ۳ هزار کارگر در كاشان با مشکلات اقتصادی و معیشتی فراوانی روبه‌رو هستند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، عباسعلی منصوری آرانی در صحن علنی امروز -یكشنبه‌- مجلس در نطق میان دستور خود اظهار کرد: اگر امروز بخواهیم با اعتیاد، تهاجم فرهنگی و فساد اخلاقی به صورت جدی برخورد کنیم باید به فکر راهکارهایی در زمینه رفع بیکاری جوانان باشیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به مساله اشتغال جوانان در کشور خاطر نشان کرد: در هر خانواده‌ای اگر یک بیکار باشد همه خانواده نیز پژمرده هستند، چرا کشور ما با این همه منابع نمی‌تواند برای جوانان اشتغال ایجاد کند؟
نماینده مردم کاشان همچنین با اشاره به وجود ظرفیت‌های بالای این استان تصریح کرد: انتظار مردم منطقه کاشان ارتقای این شهرستان به استان است. علاوه بر این نباید فراموش کرد که وجود صنایع مختلف کاشان را در جایگاه پایتخت صنعتی کشور قرار داده است.
وی افزود: متاسفانه با وجود ظرفیت‌های اشاره شده، مردم منطقه کاشان از ناکارآمد بودن فرمانداری ویژه، بحران آب و عدم تخصیص آن بر اساس مصوبات، عدم فعال بودن منطقه ویژه اقتصادی، عدم احداث و فعالیت رادیو کاشان و عدم پرداخت حقوق معوقه کارگران کارخانجات رنج می‌برند و در حال حاضر قریب به ۳ هزار کارگر با مشکلات اقتصادی و معیشتی فراوانی روبه‌رو هستند.
نماینده کاشان، آران و بیدگل در بخش دیگری از سخنان خوداز رئیس ‌جمهور خواست تا به وعده‌ای که به کارگران حوزه انتخابیه‌اش داده بود عمل کند.
منصوری آرانی همچنین خواستار رسیدگی مسئولان در زمینه جاده‌ای شهرستان راور شد و تاکید کرد: علاوه بر اینمسئله آب، کشاورزی، ورزش و اشتغال در مشکلات، دروازه ورودی کاشان نیاز به رسیدگی جدی دارد و راه‌اندازی قطار سریع‌السیر بندر‌عباس ـ کرمان ـ یزد ـ کاشان ـ قم ـ تهران باید در دستور کار مسئولان قرار بگیرد.
نماینده کاشان، آران و بیدگل در مجلس با اشاره به مشکلات صاحبان صنایع کاشان افزود: شهرستان دارالشهدا آران و بیدگل این منطقه را به بهشت سرمایه‌گذاری ایران تبدیل کرده است و مردم این شهرستان با تشکر از وزیر کشور و هیئت دولت خواستار تصویب نمایندگی مستقل در مجلس هستند که انشاءالله همکاران دل خانواده شهدای این شهرستان را شاد کنند.
وی گفت: متأسفانه این شهرستان کویری در بن‌بست قرار دارد و برای خروج از آن باید از این شهرستان جاده‌ای به مسیر قم ـ گرمسیر زده شود و با این اقدام قریب به ۸۰ کیلومتر از مسیر کرمان ـ یزد ـ کاشان ـ گرمسار ـ مشهد کوتاه‌تر می‌شود و ترافیک قم نیز بسیار کاهش می‌یابد.
منصوری آرانی اظهار داشت: رسیدگی جدی به کارخانجات فرش ماشینی، ارائه تسهیلات و مواد اولیه به کارخانجات، احداث جاده دسترسی از شهرستان به بخش کویرات، ارتقای نوش‌آباد و سفید‌شهر به بخش و همچنین رسیدگی به ورزش و اشتغال جوانان از نیاز‌های مردم این مناطق است.
وی با اشاره به معضل بیکاری در کشور افزود: مشکل بیکاری جوانان امروز همه کشور را به خود مشغول کرده و بر اساس اصل ۲۸ قانون اساسی دولت موظف است تا با رعایت نیاز جامعه و مشاغل گوناگون برای همه افراد امکان اشتغال به کار با شرایط مساوی را ایجاد کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه در هر خانواده‌ای اگر یک بیکار باشد همه خانواده نیز پژمرده هستند، گفت: کشور ما با این همه منابع چه طور نمی‌تواند برای جوانان اشتغال ایجاد کند و اگر امروز بخواهیم با اعتیاد، تهاجم فرهنگی و فساد اخلاقی به صورت جدی برخورد کنیم باید به فکر راهکارهایی در زمینه رفع بیکاری جوانان باشیم.
نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس با بیان اینکه جوانان کشور زیر چرخ بی‌تدبیری، شعار، آمار غیرواقعی و عدم وحدت مسئولان سه قوه در حال له‌ شدن هستند، افزود: امکان ندارد ما نتوانیم فرصت‌های شغلی ایجاد کنیم، مگر اینکه دولت، مجلس قوه قضائیه و شورای نگهبان به یک وحدت نظر برسند.
وی افزود: به خاطر خدا و به خاطر اشک‌های مادرانی که شاهد پژمرده شدن فرزندان خود هستند بیاییم دور هم جمع شویم و فکری به حال بیکاری جوانان کشور کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: از مقام معظم رهبری استدعا دارم تا امر بفرمایند تا طی یک هفته زیر سقف خانه ملت، دولت، مجلس، قوه قضائیه و شورای نگهبان دور هم جمع شوند و در ارتباط با رفع بیکاری، گرانی، اعتیاد و موارد مهم دیگر به تصمیم‌گیری‌های اساسی را انجام دهند و نگذاریم که جوانان کشور دچار افسردگی و بیکاری مزمن شوند و انشاءالله این استدعا را ایشان بپذیرند تا همه شاهد تصویب قوانین در این

------------------------------------

تاخیر ۲ ماهه تامین اجتماعی در برقراری مستمری‌ بازنشستگان

یك فعال كارگری در استان قم از تاخیر سازمان تامین اجتماعی در برقراری مستمری و سایر مزایای حقوقی و بیمه‌ای کارگران تازه بازنشسته شده انتقاد کرد.
حسن مصباحی به ایلنا گفت: بطور متوسط از زمان ترک کار یک کارگر تازه بازنشسته شده تا زمان برقراری مستمری بازنشستگی حداقل ۲ ماه فاصله است.
او با بیان اینکه حقوق ماهانه منبع اصلی گذران زندگی خانواده‌های کارگری است، گفت: پس از بازنشستگی و ترک کار کارگر طبیعی است که این منبع درآمد نیز قطع شود تا مستمری بازنشستگی جایگزین آن شود. اما در عمل سازمان تامین اجتماعی در برقرار کردن مستمری بیمه بیکاری هموراه حداقل ۲ ماه تاخیر دارد و این در شرایطی است که در این مدت کارگر بازنشسته شده به دلیل ترک کار و تسویه حساب هیچ منبع جایگزنی برای تامین هزینه‌های زندگی ندارد.
مسئول پیشین کانون شوراهای اسلامی کار استان قم با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی تا زمان برقراری مستمری از ارائه خدماتی چون بیمه تکمیلی نیز خودداری می‌کند و در نتیجه خانواده‌های این کارگران نیز باید هزینه‌های درمانی خود را نقدی پرداخت کند و یا تا زمان برقراری بیمه تکمیلی صبر کنند.
مصباحی گفت: این وضع درحالی به یک پدیده عادی تبدیل شده است که عموم کارگران بازنشسته و خانواده‌های آن‌ها به دلیل کهولت سن در معرض ابتلا به انواع بیمارهای جدی و خطرناک قرار دارند.
این فعال کارگری یادآور شد: ممکن است تصور شود که در این مدت کارگر می‌تواند بطور موقت از محل سنوات پایان خدمت خود برای تامین هزینه‌های زندگی استفاده کند، اما این تصور به چند علت درست نیست، نخست اینکه این پول حاصل یک عمر کار است و باید به آن به چشم یک سرمایه برای تامین معاش ایام بازنشستگی نگاه کرد. همچنین غالب اوقات مطالبات سنواتی کارگران از طریق چک‌های مدت‌دار پرداخت می‌شود و کارگرانی هستند که به دلیل اوضاع نامساعد اقتصادی هنوز منتظر وصول مطالبات خود هستند.
مصباحی همچنین افزود: در سالهای اخیر کارگران قراردادی بیشتر شاغلان بازار کار را تشکیل می‌دهند و چون با این کارگران در پایان هر سال تسویه حساب می‌شود، در نتیجه سنوات پایان خدمت نیز مبلغ ناچیزی خواهد شد.

------------------------------------

طلب ۱۰۱ میلیونی کارگران معدن «کک خیز» پرداخت نمی‌شود

رئیس انجمن صنفی معدن زغال سنگ کک خیز استان مازندران از طلب ۱۰۱ میلیونی کارگران از مسئولان این معدن خبر داد.
علیرضا عالی شاه در این باره به ایلنا گفت: ۱۸ کارگر معدن زغال سنگ کک خیز استان مازندران، نزدیک به ۲ سال است که با مراجعه به وزارت کار و دادگستری به دنبال وصول طلب ۱۰۱ میلیونی خود از مسئولان شرکت هستند.
وی ادامه داد: مسئولان وزارت کار و دادگستری به ما اعلام کرده‌اند به دلیل عدم وجود اعتبار و نقدینگی شرکت کک خیز، امکان پرداخت این مبلغ به کارگران وجود ندارد. رئیس انجمن صنفی معدن زغال سنگ کک خیز استان مازندران در پایان با اشاره به پتانسیل خوب این معدن زغال سنگ اظهار داشت: کارگران این مجموعه قصد دارند تا با تشکیل یک شرکت تعاونی، این معدن را دوباره راه اندازی کنند.

------------------------------------

مصوبات امروز شورای نگهبان پیرامون كارگران

آخرین مصوبات شورای نگهبان قانون اساسی درباره كارگران و مسائل كارگری، توسط سخنگوی این شورا اعلام شد.
به گزارش ایلنا، عباسعلی کدخدایی پیش از ظهر امروز -شنبه‌ـ در نشستی با خبرنگاران درباره آخرین موصبات شورای نگهبان گفت: طرح تعیین تکلیف استخدامی مربیان حق‌التدریس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به رسمی و پیمانی که با اصلاحاتی در جلسه مورخ هشتم مرداد ‌ماه یک هزار و سیصد و نود و یک به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، در جلسه مورخ هجدهم مرداد ماه شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: طرح اصلاح بند (د) ماده (۳) قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی که با اصلاحاتی در جلسه مورخ نوزدهم مهر ماه یکهزار و سیصد و نود و یک به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه مورخ بیست و ششم مهر ماه شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: طرح الحاق دو تبصره به ماده (۱۷) قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سواد آموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب جلسه مورخ نوزدهم مهر ‌ماه یکهزار و سیصد و نود و یک مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ بیست و ششم مهر ماه شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
کدخدایی گفت: طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار که با اصلاحی در جلسه مورخ نوزدهم مهر ‌ماه یکهزار و سیصد و نود و یک به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، در جلسه مورخ ۲۶/۰۷/۱۳۹۱ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاح به عمل آمده نظر شورا به شرح زیر اعلام می‌شود:
نظر به اینکه مصوبه مرقوم به صورت طرح بوده و به افزایش هزینه‌های عمومی می‌انجامد و طریق جبران آن معلوم نگردیده است، علی‌رغم اصلاح به عمل آمده اشکال سابق کماکان به قوت خود باقی است.

------------------------------------

كارگران انتخاب فردا مقابل سفارت كره تجمع می‌كنند

در پی استمرار ممانعت شرکت «دوو الکترونیک» از باز پرداخت مطالبات گروه صنعتی انتخاب، جمعی از کارگران این شرکت صبح فردا، یکشنبه ۳۰ مهرماه در مقابل سفارت جمهوری کره (كره جنوبی) تجمع خواهند کرد.
محمدی رئیس شورای اسلامی کار گروه صنعتی انتخاب به ایلنا گفت: این تجمع آرام اما اعتراضی با مجوز قانونی استانداری تهران برگزار خواهد شد. وی افزود: پیش‌تر قرار بود این تجمع اعتراضی در روز ۲۸ شهرویز ماه برگزار شود که در ‌‌نهایت برگزاری آن به دلیل همزمان شدن با حرکتهای اعتراضی در محکوم کردن اهانت به ساحت پیامبر اسلام، به زمان دیگری موکول شد.
همچنین روابط عمومی گروه انتخاب دلیل برگزاری این تجمع اعتراضی را به ایلنا توضیح داد.
به گفته حمید رضا غزنوی، مسوول روابط عمومی گروه انتخاب دلیل تجمع فردا خود داری شرکت «دوو الکتریک» از باز پرداخت پولی است که دو سال پیش توسط گروه انتخاب برای خرید یک کارخانه لوازم خانگی در جمهوری کره پرداخت شده بود.
وی یادآور شد: با وجود لغو توافقی این قرارداد خرید طرف کره‌ای تاکنون از استرداد پیش پرداخت خودداری کرده و پیگیرهای حقوقی در این زمینه تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

------------------------------------

سقوط کارگر مقنی در چاه ۳۵ متری

رعایت نکردن نکات ایمنی هنگام حفاری چاه، باعث سقوط کارگر چاه کن به اعماق چاه ۳۵ متری شد.
به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه خبری آتش نشانی تهران، رعایت نکردن نکات ایمنی هنگام حفاری چاه باعث شد سقوط کارگر چاه کنی به درون چاه ۳۵ متری و مصدومیت او شد.
علیرضا دامغانی نسب رئیس ایستگاه ۵۸ در این باره تشریح کرد: براساس گفته شاهدان، کارگر چاه کن در حال حفاری چاهی در سعادت آباد بود که به علت سست بودن زمین دهانه چاه بر روی مقنی ریخته و باعث مصدومیت و محبوس شدن وی شده بود.
وی افزود: نیروهای عملیات آتش نشانی پس از ایمن سازی محل و تخلیه خاک چاه و ایجاد هواکش مناسب برای مقنی توانستند کارگر مصدوم را به نام (احد-م) ۳۵ ساله که دچار جراحت و مصدومیت شده بود نجات داده و تحویل عوامل اورژانس بدهند.

------------------------------------

کارگر ۱۸ ساله افغان قربانی تخریب خانه‌ای در اقدسیه شد

تخریب غیر اصولی ساختمان قدیمی بار دیگر حادثه‌ای مرگبار را رقم زد و موجب مرگ کارگری جوان در جریان عملیات تخریب ساختمانی در خیابان اقدسیه شد. به گزارش ایلنا، بهمن رضایی نیا فرمانده آتش نشانان اعزامی، از كشته شدن کارگر ۱۸ ساله‌ای از اتباع افغانستان و دفن او زیر آوار راه پله این خانه قدیمی واقع در اقدسیه تهران خبر داد.
این آتش‌نشان افزود: بنا به اظهار شاهدان، قبل از وقوع این حادثه چند تن از کارگران سرگرم تخریب ساختمان دو طبقه قدیمی بودند که ناگهان بخشی از این ساختمان فروریخت و یکی از کارگران بنام الف-غ در زیر آوار و در بین یکی از تیر آهن‌های سقف گرفتار شد.
رضایی نیا اضافه کرد: آتش‌نشانان با رعایت اصول ایمنی پس از آوار برداری و برش تیرآهن، این کارگر را از زیر آوار خارج کردند.
وی با تأیید مرگ این کارگر توسط عوامل اورژانس تصریح کرد: جسد فرد فوت شده جهت انجام اقدامات قانونی در اختیار نیروی انتظامی قرار گرفت.
این فرمانده آتش نشانی علت بروز این حادثه را رعایت نکردن اصول ایمنی در هنگام تخریب ساختمان و در نتیجه ریزش آن ذکر کرد.