افق روشن
www.ofros.com

... بیکاری ۵۰۰ کارگر به پخش، ۸۰ کارگر تن ماهی و افزایش نرخ بیکاری و


هرانا - ایلنا                                                                                                      چهارشنبه ٧ تیر ١٣٩١

نامه كاركنان این شركت به وزیر اقتصاد؛

۵۰۰ کارگر «به پخش» بیکار شدند

ایلنا: ۵۵ نفر از كاركنان شركت «به پخش» با ارسال نامه‌ای خطاب به وزیر اقتصاد و دارایی از مشكلاتی كه به تبع انتصاب یكی از اعضای هیئت مدیره برای این واحد بزرگ خدماتی به وجود آمده است انتقاد كردند. همچنین منابع ما از تعدیل ۵٠٠ نیروی كار در این واحد خدماتی خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا، در این نامه كه به امضای ۵۵ نفر از كاركنان این واحد خدماتی رسیده است، امضا كنندگان مدعی شده‌اند كه انتصاب یك كارمند ساده به عنوان عضو جدید هیات مدیره عامل مشكلاتی است كه این شركت اكنون با آن دست به گریبان است.
امضاكنندگان مدعی شده‌اند این انتصاب «فامیلی» نه تنها موجب اخراج و تعدیل ۵٠٠ كارگر، كارشناس و مدیر این شركت شده است بلكه شركتی را كه روند سود دهی مناسبی داشته با كاهش سود قابل توجهی در سال جاری مواجه خواهد شد.
در این نامه هشدار داده شده است كه سوء مدیریت در این مجموعه بزرگ امنیت شغلی ١٠٠٠ كارگر‎ و كارشناس دیگر را نیز تهدید می‌كند. اخبار رسیده به ایلنا حاكی است كه تعدادی از نمایندگان مجلس درصدد طرح سوال از وزیر امور اقتصادی و دارایی پیرامون این موضوع هستند.

-------------------------------

تعطیلی یک کارخانه تن ماهی و بیکاری ۸۰ نفر

خبرگزاری هرانا - مدیرعامل یک شرکت محصولات دریایی جنوب با اعلام خبر تعطیلی این واحد تولیدی گفت: با این‌که نرخ ارز ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است، ولی ما بر اساس بخشنامه‌ حداکثر تا ۱۵ درصد مجوز افزایش نرخ داریم، این در حالیست که با مشکلات فراوان این شرکت را احداث کردیم.
به گزارش ایسنا، سیدمصطفی میرمحمد مدیر عامل شرکت محصولات دریایی جنوب گفت: این شرکت برای تولید تن، ۹۵ درصد ماهی مورد نیاز خود را به دلیل کمبود ماهی، از کشورهای نیوزلند، آسیای جنوب شرقی، ویتنام و غنا تأمین می‌‌کرد. اما جهش یک باره نرخ ارز (۴۰ درصد افزایش) از دی ماه سال گذشته، تأثیر زیادی بر افزایش نرخ ماهی داخلی و وارداتی گذاشت به طوری که نرخ ماهی از ۲۳۰۰ تومان سال قبل به ۵۴۰۰ تومان در سال جدید رسید و به‌‌ همان نسبت قدرت خرید کارخانه پایین آمد.
میرمحمد تصریح کرد: با وجود مشکلات پیش آمده برای کارخانه، نامه‌نگاری‌هایی هم در راستای پیگیری مسایل برای استاندار هرمزگان در دو مرحله انجام گرفت که جواب قانع کننده‌ای دریافت نکردیم.
وی بیان کرد: به دنبال مشکلات ایجاد شده، کارخانه نتوانست دوام بیاورد، و مجبور شدیم با تعطیلی آن از فروردین ماه سال جاری تمام کارکنان (تعداد ۸۰ نفر) را که اکثر آن‌ها زن و نان‌آور خانواده بودند از کار بیکار و به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان معرفی کنیم، تا برای آن‌ها پرونده بیمه بیکاری تشکیل شود.

-------------------------------

امنیت شغلی کارگران پارس سرام تهدید می‌شود

ایلنا: یك فعال كارگری در ورامین اعلام کرد: ۴۵۰ کارگر کارخانه پارس سرام در خصوص قطع اضافه کاری و سایر مزایای جانبی خود از سوی کارفرما معترض‌اند.
حیدر مظاهری با اشاره به اینكه روند نامنظم تولید و تعطیلی‌های مكرر کارخانه پارس سرام امنیت شغلی کارگران را تهدید می‌كند، به ایلنا گفت: بعد از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و قطع یارانه‌های بخش تولید مدیران کارخانه پارس سرام به بهانه افزایش مشکلات اقتصادی کارخانه از پرداخت اضافه کاری و سایر مزایای کارگران خوداری می‌کنند و این درحالیست که پارس‌سرام مشکلی در خصوص فروش محصولات خود و تهیه مواد اولیه تولید ندارد.
او گفت: ۴۵۰ کارگران کارخانه پارس سرام قرچک نسبت به قطع اضافه کاری‌شان معترض بوده و در طول این مدت بارها با برگزاری چندین تجمع در داخل کارخانه خواستار محاسبه اضافه کاری خود بوده‌اند.
این فعال کارگری در توضیح دلیل اعتراض كارگران اظهار داشت: به دلیل اینکه از قدیم کارگران پارس سرام مزایای جانبی و اضافه کاری معادل پایه دستمزدشان دریافت می‌کردند با حذف این مزایا کارگران دچار مشکلاتی شده‌اند.
او با اشاره به اینکه رایزنی‌هایی در خصوص مطالبات این کارگران با مسئولان صورت گرفته است عنوان کرد: مسئولان کارخانه در ابتدا پاداش و اضافه‌کاری کارگران قراردادی را حذف کردند و امسال نیز اعلام کرده‌اند با افزایش هزینه‌های کارخانه توان پرداخت اضافه کاری کارگران رسمی را ندارند.
گفتنی است کارخانه پارس سرام تولید کننده لوازم بهداشتی در منطقه قرچک ورامین است.

-------------------------------

بانک مرکزی ادعای اشتغال‌زایی دولت را تکذیب کرد؛

افزایش۶. ۱ درصدی نرخ بیکاری در سال ۸۹

بازار کار در سال ۸۹ وارد دور جدیدی از رکود شده به طوریکه نرخ بیکاری نسبت به سال قبل ۱. ۶ درصد افزایش دارد/ این نرخ در مناطق شهری ۳. ۱۵ درصد است. ایلنا: در حالی که آمارهای اعلام شده از سوی وزیر اقتصاد در مجلس موكد رونق فضاي كسب و كار در كشور بود، احمدی توکلی امروز فضای کسب و کار را بسیار بحرانی توصیف کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، توکلی، در مورد فضای کسب و کار گفته است: ما از نظر رتبه در بین ۱۸۳ کشور در سال ۹۱، رتبه ۱۴۴ هستیم که سال قبل ۱۴۰ و سال قبل‌تر در رتبه ۱۳۲ بودیم؛ یعنی به انتهای لیست نزدیک می‌شویم.
نماینده منتخب مجلس نهم، با انتقاد از وضعیت اقتصادی ایران اظهار كرده است: اقتصاد ما با شیوه‌هایی که در بازار ارز است دلاری می‌شود. وقتی اقتصاد دلاری شد، حساسیت اقتصاد نسبت به نوسانات سیاسی بالامی‌رود و سفته بازی رشد می‌کند و سرمایه‌ها از بازار سرمایه به بورس بازی منتقل می‌شوند.
آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران نیز ضمن تأیید ادعاي توکلی، از روند رو به کاهش نرخ مشارکت نیروی کار و همچنین افزایش رشد نرخ بیکاری در سال ۸۹ حکایت دارند. افزایش ۴ درصدی نرخ بیکاری در سال ۸۹
بر پایه گزارش بانک مرکزی در سال ۸۹ نرخ بیکاری زنان و مردان به ترتیب ٢٠.۵ و ١١.٩ درصد بوده که در مدت مشابه سال ٨٨ به ترتیب به میزان ٣.٧ و ١.١ بیکاری با افزایش مواجه شده است.
در همین حال بررسی میزان اشتغال در بخش‌های اقتصادی نشان می‌دهد متوسط تعداد شاغلان در سال۸۹ در مقایسه با سال قبل با ١.٦ درصد کاهش به ٢٠.٧ میلیون نفر رسیده است.
کاهش سهم اشتغال براساس آمار بانک مرکزی در بخش‌های صنعت، کشاورزی و خدمات بوده است که بیشترین سهم کاهش در بخش کشاورزی بخشی که قطب اصلی اقتصاد کشور محسوب می‌شود بوده است.

کاهش ۶ درصدی نرخ مشارکت
در سال ۸۹ همچنین متوسط نرخ مشارکت نیروی کار با ۶ درصد کاهش به ٣٨.٨ درصد رسید و نکته جالب اینجاست که نرخ مشارکت زنان و مردان به ترتیب ١٤.١ درصد و ٦٢.١ درصد بوده که در مقایسه با ارقام سال ۸۸ به ترتیب ۴ درصد و ۷ درصد با کاهش مواجه شده است.
این در حالی است که به دلیل افزایش میزان ورود فارغ التحصیلان به بازار کار در سال ۹۰ نرخ مشارکت به حد بسیار قابل توجهی با کاهش مواجه شده است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که بازار کار در سال ۸۹ وارد دور جدیدی از رکود و کسادی شده به گونه‌ای که نرخ بیکاری در کشور در سال ۸۹ از سوی مرکز آمار ایران حدود ١٣.۵ درصد اعلام شد که نسبت به سال قبل ١.٦ درصد افزایش نشان می‌دهد این نرخ در مناطق شهری و روستای به ترتیب ١۵.٣ درصد و ٩.١ درصد گزارش شده که در مقایسه با سال قبل به ترتیب ١.٨ و ۸ درصد افزایش نشان داده شده است.
به نظر می‌رسد که همچنان که احمد توکلی معتقد است وضعیت اقتصادی کشور بسیار وخیم است، شاخص‌ها بیانگر وارونگی اقتصادی کشور حکایت دارد، وارونگی که حکایت از آلوده بودن اقتصادی کشور به اپیدمی بیمار گونه رکود است.