تجمع كارگران كارخانه كنفكار رشت مقابل سازمان صنایع گیلان
خبرگزاری هرانا - كارگران شركت كنفكار رشت به دنبال احقاق طلب پنج ساله خود مقابل سازمان صنایع و معادن گیلان تجمع كردند.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، صبح دیروز تعداد زیادی از كارگران كنفكار رشت بار دیگر برای گرفتن حق و حقوق خود مقابل سازمان صنایع و معادن گیلان تجمع كردند. این كارگران خواستار طلب معوقه و بازنشستگی خود شدند.
یكی از كارگران به نمایندگی از دیگران در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت اظهار داشت: از اینكه هر چند ماه یكبار در مقابل استانداری، فرمانداری و یا سازمان صنایع تجمع كنیم، خسته شدهایم.
این كارگر كه نخواست نامش فاش شود افزود: پنج سال است كه حقوق معوقه داریم و بازنشستگی ما نیز معلوم نیست و تعداد زیادی از كارگران با مشكلات بسیار زیادی مواجه هستند و حتی به جرأت میتوانم بگویم كه بسیاری از آنها در تهیه مایحتاج روزانه خود معطل هستند.
وی اضافه كرد: تعداد زیادی از كارگران در خانههای استیجاری زندگی میكنند كه كرایههای معوقه دارند و همین روزهاست كه صاحبخانه اسباب و اثاثیه آنها را در خیابان بریزد.
این كارگر درمانده كه هنگام صحبت اشك در چشمانش جمع شده بود، گفت: به خدا قسم دیگر خسته شدیم و هیچ راهی نداریم به ناچار این تجمعها را ادامه میدهیم، شاید دل مسئولان به حال ما بسوزد.
وی ادامه داد: بنده دختر و پسر دانشجو دارم كه با هر بار درخواست آنها برای پول آرزو میكنم زمین مرا ببلعد.
این كارگر همچنین اظهار داشت: با هر بار تجمع كارگران مسئولان قول و قرارهایی به ما میدهند و پس از چند ماه یادشان میرود و هیچ اقدامی نمیكنند.
وی از رئیس جمهوری كشورمان خواست تا به داد كارگران كنفكار برسد.
شركت كنفكار رشت به دلیل واگذاری آن به بخش خصوصی از اواخر سال ٨٢ و خسارت جزئی وارده به آن بر اثر بارش سنگین برف سال ٨٣، از اوایل سال٨۴ تعطیل شد.
از حدود سه سال قبل نیز با ورود سرمایهگذار جدید، فعالیت این كارخانه دوباره آغاز شد.
كارخانه كنفكار تنها واحد تولیدكننده گونی، كیسه و منسوجات كنفی در گیلان است كه كارگران آن بارها در اعتراض به وضعیت كار و عدم وصول مطالبات خود مقابل استانداری، سازمان صنایع و معادن گیلان و فرمانداری رشت تجمع كردند.
-----------------
تجمع صدها کارگر ساختمانی در مقابل مجلس
چند صد نفر از کارگران ساختمانی روز دوشنبه با حضور در مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار اجرای قانون بیمه اجباری شدند.
به گزارش رادیو فردا این تجمع همزمان با بحث و بررسی تعلیق اجرای قانون بیمه اجباری یک میلیون و ۶۰۰ هزار کارگر ساختمان در پنج سال آینده صورت گرفت.
درخواست برای اجرای قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی در شرایطی ابراز شده است که پیشتر، جمعی از شهرداران شهرهای ایران و نیز شرکتهای ساختمانی خواستار تعلیق این قانون شده بودند.
در این ارتباط نصرالله ترابی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، چند روز پیش گفت که کمیسیون تلفیق برنامه پنجم توسعه مجلس، توقف اجرای قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی به مدت پنج سال را تصویب کرده است.
آقای ترابی این اقدام را تحتتاثیر تبلیغات منفی علیه قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی دانست.
دلیل مخالفان قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی، معطل ماندن ساخت و ساز در ایران و افزایش هزینه ساخت و ساز برای کارفرمای دولتی و خصوصی است.
این قانون که در سال ۱۳۸۶ خورشیدی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، در شرایطی اجرا نشده است و حتی امکان به تعیوق افتادن آن به مدت پنج سال وجود دارد که بیشترین خسارات و حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان و معدن رخ میدهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آمارهای سال گذشته نشان میدهد که ۳۵ درصد سوانح به وجود آمده برای کارگران در بخش ساختمان بوده است.
در این میان، بر اساس برآوردهای وزارت کار و امور اجتماعی، فوت هر کارگر در اثر حوادث ناشی از کار، هزینهای بالغ بر ۴ میلیارد تومان در پی خواهد داشت.
در همین حال، اجرا نشدن این قانون تاکنون، انتقادهایی را به همراه داشته است.
طرفداران این قانون میگویند که یک میلیون و ۶۰۰ هزار کارگر ساختمانی، بهدلیل نبود پشتوانه حمایتی از جمله بیمه، هیچ اطمینانی از بابت تامین بودن فردای خانواده خود ندارند و حتی فاقد دفترچه بیمه تامین اجتماعی هستند.