افق روشن
www.ofros.com

،سه سال حبس هادی دانشیار فعال کارگری

اخراج یک میلیون کارگر قراردادی در یکسال و چند خبردیگر


هرانا - ایلنا                                                                                                            شنبه ١١ آذر ١٣٩١

هادی دانشیار فعال کارگری به سه سال حبس تعزیری محکوم شد

کمیته گزارشگران حقوق بشر - سید هادی دانشیار فعال کارگری اهل شیراز به سه سال حبس تعزیری محکوم شده است. بنا به گزارشات رسیده به کمیته گزارشگران حقوق بشر، سید هادی دانشیار طی حکمی از سوی دادگاه انقلاب شیراز در روز یکشنبه ٢٨ آبان ماه به اتهام تبلیغ و تبانی علیه نظام، به نفع گروه های ضد نظام و شرکت در تجمعات غیرقانونی در شیراز به تحمل سه سال حبس تعزیری محکوم شده است و گفته شده که متهم ظرف مدت بیست روز می تواند با حضور در دادگاه انقلاب این شهر به حکم صادره اعتراض نماید.
سید هادی دانشیار ٣٨ ساله فعال کارگری ساکن شیراز در جریان اعتصاب کارگران معدن استان فارس، در سال ٨٧ بازداشت و پس از تحمل دو ماه بازجویی و حبس در اداره اطلاعات و زندان عادل آباد شیراز با قرار وثیقه به طور موقت آزاد شده بود . وی پیش از این و در ابتدای سال ٨٧ نیز بنا بر شکایت اداره اطلاعات و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور مبنی بر تحریک کارگران معدن به اغتشاش به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

----------------

بیانیه ۵ تن از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین درخصوص ستاربهشتی

هرانا - پنج زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین در بیانیه‌ای که درباره مرگ ستار بهشتی نوشته شده، مرگ این وبلاگ نویس را محکوم نمده‌اند. بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این زندانیان محبوس در اوین در بخشی از بیانیه خود خاطرنشان کردند: درپی افشاگریهای برحق زندانیان سیاسی راجع به شهادت ستار، رژیم منفور، ناکام و ناتوان از سرپوش گذاشتن بر جنایت خویش، دنبال سناریو سازی‌های انحرافی و خلاف واقع برای توجیه این جنایت و افزایش فشار بر زندانیان سیاسی است، که جز رسوایی بیشتر برای جنایتکاران، حاصلی نخواهد داشت.
متن کامل این بیانیه که در اختیار هرانا قرار گرفته به شرح زیر است:

بیانیه ۵ تن از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین درخصوص شهادت مظلومانه ستاربهشتی
بنام خدا و به خون شهیدان و پاکان
بنام خون ستار

جوان غیور، ستار قهرمان جان بداد و پایداری ازاینجان ما جان گرفت، اورا کوفته وزخمی و مضطرب تحویل بند ۳۵۰ اوین دادند، وارد اتاق که شد، با فروتنی و هیجان گفت: "فقط یک روز اینجا هستم، فردا می‌برندم، قاضی برایم ۱۰ روز دیگر بازجویی دراختیار پلیس فتا نوشته"، ستار ادامه داد: "دروبلاگم اززندانیان سیاسی اوین و گوهر دشت (رجایی شهر) دفاع کرده‌ام به ویژه از محکومین به اعدام بسیار یاد کرده‌ام، چه خوب شد که چهره‌های آشنای شما را از نزدیک دیدم، کاش گوهر دشتی‌ها را هم می‌دیدم، همه‌تان را دوست دارم". عشق به توده‌های محروم درچشمانش موج می‌زدو چهره معصومش تجلیگاه صدق و فدا بود. ستار ادامه داد، "خیلی شکنجه شدم، آویزانم کردند، به سر و شکمم می‌کوبیدند، فحش و توهین و ضرب و شتم بود که می‌بارید، بدنم دردمی کند، بازهم فردا به پلیس فتا می‌برندم، بگویید چکارکنم که زیر شکنجه طاقت بیاورم، به مادرم گفته‌ام که اگر من شهید شدم، غصه دار نباشیدو افتخارکنید." روز بعد را به یاد می‌آوریم، زمانی که بلندگو نام ستار را برای انتقال صداکردو او کف اتاق نشسته و روی برگه دولتی شکایت نامه‌اش را می‌نوشت ودرپایان خواست تا برایش به امضاء گواهی کردیم، هنگام خروج از اتاق گفت: "دعاکنید طاقت بیاورم."
چند روز بعد خبر شهادت ستار را شنیدیم. شرمسار از زنده بودن خویش، بند ۳۵۰ فرورفته دربهت، حال و هوای دیگری گرفت.
القصه دراین زمانه با صد فرهنگ یک کشته بنام به زصد زنده به ننگ
ستار‌ای فرشته سمایی که به آسمان تاختی، خونت پیام اتحاد داد. پیام اعتراض به شکنجه و سرکوب، پیام وفای به عهد تا آخرین نفس.
درپی افشاگریهای برحق زندانیان سیاسی راجع به شهادت ستار، رژیم منفور، ناکام و ناتوان از سرپوش گذاشتن بر جنایت خویش، دنبال سناریو سازی‌های انحرافی و خلاف واقع برای توجیه این جنایت و افزایش فشار بر زندانیان سیاسی است، که جز رسوایی بیشتر برای جنایتکاران، حاصلی نخواهد داشت.

خون ستار می‌جوشد ایران می‌خروشد

مجید اسدی - غلامرضا خسروی - اصغر قطانی - علی معزی - اسداله هادی

----------------

برکناری رئیس پلیس فتای تهران بزرگ به دلیل پرونده قتل ستار بهشتی

خبرگزاری هرانا - در ادامه رسیدگی مرجع قانونی به پرونده مرگ ستار بهشتی و پس از روشن شدن ابعاد مختلف پرونده به دستور سردار احمدی‌مقدم رئیس پلیس فتای تهران بزرگ برکنار شد.
به گزارش فارس، ‌ در ادامه رسیدگی مرجع قانونی به پرونده مرگ ستار بهشتی و پس از روشن شدن ابعاد مختلف پرونده به دستور سردار اسماعیل احمدی‌مقدم رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی تهران بزرگ به علت قصور و ضعف و عدم نظارت کافی بر عملکرد پرسنل تحت امر و مشخص شدن ابعاد مختلف روند رسیدگی پرونده متوفی از سمت خود برکنار شد.

----------------

اخراج یک میلیون کارگر قراردادی در یکسال

هرانا - رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی سراسر کشور از اخراج یک میلیون کارگر قراردادی از ابتدای سال جاری تاکنون در واحدهای تولیدی کشور خبر داد.
فتح‎الله بیات در گفت‌وگو با خبرنگار راه دانشجو تعداد کارگران قراردادی را ۸ میلیون نفر در سراسر کشور اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: هم‌اکنون اکثر واحدهای تولیدی کشور به مواد اولیه وارداتی وابسته هستند از اینرو با افزایش فشارهای تحریم از ابتدای سال جاری تاکنون این واحدهای تولیدی به تبع توقف تولیدات خود مجبور به اخراج کارگران قراردادی شده‌اند.
این فعال کارگری با اشاره به وضعیت اسفناک کارگران در واحدهای تولیدی سراسر کشور تصریح کرد: فارغ از کارگران اخراج شده کارگرانی هم که در واحدهای تولیدی فعالیت می‌کنند که حقوق معوقه خود را هر ۴ ماه یکبار از کارفرمایان دریافت می‌کنند.
بیات با انتقاد از سیاست سازمان تامین اجتماعی در خصوص عدم ارائه آمار تعداد مراجعین برای دریافت بیمه بیکاری یادآور شد: سازمان تامین اجتماعی به منظور کاهش بحران جامعه کارگری آمار دقیقی را از تعداد مراجعین برای دریافت بیمه بیکاری ارائه نمی‌کند.
وی با اشاره به نوسانات اخیر نرخ ارز تصریح کرد: نوسانات اخیر نرخ ارز باعث شده تا موازنه دخل و خرج زندگی کارگران به‌شدت برهم بخورد. در نتیجه تشدید نوسانات نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی زندگی کارگران دچار مشکل شده است بطوری که دیگر هیچ نیروی انسانی نمی‌تواند با اضافه کاری و یا داشتن کار دوم و سوم هزینه‌های ابتدایی یک زندگی ساده را تامین کند.
این فعال کارگری با یادآوری اینکه برای سال‌های متوالی همواره میان درآمد و هزینه مزد بگیران اختلاف وجود داشته است، افزود: از حدود یک سال پیش با آغاز روند صعودی بهای ارز فشار بر طبقه مزدبگیر افزوده شده‌ است.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با تاکید بر اینکه دولت و سایر عوامل تاثیرگذار بر بازار ارز تهران باید هرچه زودتر نسبت به تثبیت نرخ ارز و افزایش ارزش پول ملی اقدام کنند افزود: در صورت ادامه وضع موجود باید دستمزد نیروی کار نیز متناسب با بهای هزینه‌های روز افزایش یابد.

----------------

كارگران بیكار صنعتی به صف كارگران ساختمانی می‌پیوندند

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مازندران گفت: با تعطیلی واحدهای صنعتی، كارگران بیكار اغلب به صف كارگران ساختمانی می‌پیوندند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در ساری، هادی ساداتی بازار كسب و كار را مجموعه‌ای مرتبط دانست و تاكید كرد: پدید آمدن بحران در صنایع تنها كارگران صنعتی را متضرر نمی‌كند، بلكه با تعطیلی یك واحد صنعتی كارگران بیكار در صف كارگران ساختمانی قرار می‌گیرند و با وجود محدودیت بازار كار، ما نیز درگیر بحران صنایع می‌شویم.
این فعال صنفی ادامه داد: یکی از بی‌عدالتی‌هایی که به کارگران ساختمانی تحمیل می‌شود این است که عده‌ای به نام کارگران ساختمانی و با در دست داشتن کارت مهارت از مزایای تامین اجتماعی بهره‌مند هستند و در مقابل کارگران حقیقی ساختمانی در لیست‌های انتظار بیمه قرار دارند.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مازندران خواستار اجرای ماده ۱۸ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار شد و گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای طبق این قانون موظف است انجمن صنفی کارگران ساختمانی (كه بر اساس ماده ۱۳۱ قانون کار در سراسر كشور تشكیل شده است) را به رسمیت بشناسد و اعطای كارت مهارت را منوط به كسب مجوز از انجمن‌های صنفی كارگران كند.
ساداتی با تشریح اینکه بعلت شرایط آب و هوایی بسیاری از کارگران ساختمانی در ماه ۱۰ الی ۱۵ روز بیکار می‌شوند گفت: کارگری که روزانه بین ۱۵ الی ۲۵ هزار تومان دستمزد می‌گیرد و بیش از نیمی از سال بیکار است طبیعتا در بد‌ترین شرایط معیشیتی به سر می‌برد و نبود مصالح و بستر کار، خستگی مفرط فیزیکی و یا بیماری ناشی از کارهای سخت و زیان آور در این گرانی وانفسا ما را درشرایطی قرارداه است که قادر به تامین نان شب خود نیستیم.
وی گفت: ما تقاضای مزد اضافی نداریم و انتظار داریم که این یک لقمه بخور و نمیر از ما دریغ نشود اما وقتی یك واحد صنعتی در سطح کشور تعطیل می‌شود و کارگران آن بیکار می‌شوند بخش عمده‌ای از این کارگران در صف کارگران ساختمانی قرار می‌گیرند.
این فعال کارگری در ادامه این گفتگو با ابراز تاسف از عدم اجرای قوانین حمایتی در دستگاههایی اجرایی کشور، گفت: علیرغم اینکه در قانون بیمه کارگران ساختمانی شرط سنی قید نشده است، امروز تامین اجتماعی از ثبت نام کارگران بالای ۵۰ سال ممناعت بعمل می‌آورد.
ساداتی درباره تبعات این شرط سنی ادامه داد: اگر بخواهیم ریشه یابی کنیم بسیاری از این کارگران نزدیک به ۳۰ سال است که بکار ساختمانی مشغول هستند و عدم اجرای بیمه کارگران ساختمانی از سوی تامین اجتماعی منجر به آن شده که این قشر با نگرانی و دلواپسی زندگی کنند.
وی خاطر نشان ساخت: اخیرا هم زمزمه‌هایی از بعضی از مسئولین بگوش می‌رسد که در سال ۹۲ تعهدات سازمان تامین اجتماعی نسبت به کارگران ساختمانی به اتمام خواهد رسید و این موضوع نیز بر نگرانی كارگران خواهد افزود.
ساداتی در ادامه با بیان اینکه افزایش حبابی قیمت‌ها توسط دلالان، موجب بحران اقتصادی شده است، گفت: سوء مدیریت و محدود شدن مطلق اعتبارات و مشارکت‌های بانکی که به صورت انحصاری فقط توسط بانک مسکن به متقاضیان، کارفرمایان و انبوه سازان ارائه می‌شود، از یکسو و عدم کنترل بازار از سوی دیگر موجب افزایش قیمت کالا‌ها و مصالح ساختمانی شده است.
وی افزود: متاسفانه امروز شاهد افزایش ۲۰ الی ۱۰۰ درصدی مصالح ساختمانی در کشور هستیم و این رشد کاذب منجر به آن شده که ساخت و ساز‌ها متوقف و بی‌کاری کارگران ساختمانی گسترش یابد.

----------------

افزایش ۵ درصدی نرخ بیکاری زنان

رئیس فراكسیون كارگری مجلس از افزایش ۵ درصدی نرخ بیكاری زنان نسبت به سال ۸۵ خبر داد و آمار اعلامی مركز آمار ایران را غیر منطقی خواند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا محجوب با اشاره به اینکه بسیاری از پروژه‌های دولتی در طی ۵ سال گذشته با مشکلات جدی در زمینه بودجه مواجه شده‌اند، گفت: نه تنها مشکل بیکاری در طی ۵ سال گذشته کاهش پیدا نکرده است، بلکه مجموع بیکاران نیز بیش از پیش بینی کارشناسان دولتی افزایش یافته است.
دبیرکل خانه کارگر با اشاره به اینکه دولت داده‌های اقتصادی صحیحی ارائه نمی‌دهد، اظهار داشت: وقتی آمار بیکاران ۱۵ تا ۲۵ سال بالای ۲۵درصد است، دولت تنها به ۱۱ درصد بیکاری عامه اشاره می‌کند. محجوب تأکید کرد: مرکز آمار حتی میزان واقعی اشتغال زنان را نیز طی یک سال گذشته به صورت واقعی اعلام نمی‌کند.
نماینده مردم تهران در مجلس، با بیان اینکه طرح‌های دولت در طی ۷ سال گذشته با موفقیت به اتمام نرسیده‌اند، بیان داشت: دولت درطی ۷ سال گذشته نه تنها در طرح‌های اشتغال زایی همچون بنگاه‌های زود بازده موفق نبوده بلکه در طرح ماندگار نیز تا کنون ناموفق بوده است.
محجوب تصریح کرد: در مجموع کارنامه دولت در زمینه ایجاد فرضت‌های شغلی و ارتقاء جایگاه اقتصادی ایران ناموفق بوده است.

----------------

تشكل‌های كارگری حامی مرتضوی امروز باید پاسخ‌گو باشند

رئیس اتحادیه زنان كارگر با انتقاد از پیش نویس لایحه تغییر قانون تامین اجتماعی، از تشكل‌های رسمی كارگری و بازنشستگی كه حامی ریاست فعلی این سازمان خواست تا به كارگران پاسخ بدهند.
سهیلا جلودارزاده در این باره به ایلنا گفت: مواد اصلاحی پیش نویس قانون جدید تامین اجتماعی به طور كامل به زیان كارگران است. متاسفانه اكنون این رویه را در تمامی بخش‌های دولت می‌بینیم. ابتدا در باغ سبز را به مردم نشان می‌دهند و بعد تیشه به ریشهٔ محرومین و مستضعفین زده می‌شود.
وی ضمن انتقاد از عملکرد تشکل‌های کارگری که در ابتدای سر کار آمدن مرتضوی از وی حمایت کرده بودند، اظهار داشت: کسانی که با نام تشکل کارگری و بازنشستگی، خواستار ابقای آقای مرتضوی شده بودند، امروز با انتشار تغییراتی كه سازمان ایشان قصد اعمالش را دارد باید در پیشگاه مردم و علی الخصوص کارگران پاسخگو باشند. من کاری به سابقه و گذشتهٔ آقای مرتضوی ندارم ولی تشکل‌های مدعی دفاع از حقوق کارگران به دلیل عدم تجریهٔ ایشان در تامین اجتماعی نباید از وی حمایت می‌کردند.
این فعال کارگری در ادامه افزود: سازمان تامین اجتماعی بزرگ‌ترین بنگاه اقتصادی کشور است که همه ماهه بدون آنکه تولیدی داشته باشد درآمد کسب می‌کند. فردی باید در راس این سازمان قرار بگیرد که توانایی مدیریت این امر را داشته باشد.
نماینده سابق مردم در مجلس ششم شورای اسلامی در پایان گفت: تشکل‌های مدافع حقوق کارگران قبل از آنکه از کسی حمایت کنند باید به شایستگی و تجربهٔ وی نگاهی بیاندازند. از قدیم گفته‌اند از کوزه‌‌ همان برون تراود که در اوست. امروز تاوان سوء مدیریت‌های دولتی‌ها را کارگران می‌دهند. تغییر قانون تامین اجتماعی نیز ادامه همین سناریو است.

----------------

در اعتراض به واردات بی‌رویه و بیكاری كارگران استعفا داده بودم

وزیر كار و امور اجتماعی کابینه نهم، در تازه‌ترین گفت‌وگوی خود مدعی شده است که در دوران چهارساله وزارتش چهار بار درخواست استعفا داده است.
به گزارش ایلنا، سید محمد جهرمی كه به تازه‌گی با نشریه «تجارت فردا» گفت‌وگویی انجام داده، مدعی شده است که در دوران حضورش در وزارت کار و امور اجتماعی چندین بار بصورت کتبی و شفاهی از سمت خود استعفا داده‌ است. وی می‌گوید: در چهار سالی که در وزارت کار بودم، به دلایل مختلف چهار بار استعفا دادم که دو بار آن کتبی و دو بار دیگر شفاهی بود.
وزیر پیشین کار و امور اجتماعی در این گفت‌وگو از عدم تعامل میان او رئیس جمهور به عنوان یکی انگیزهای استعفا از سمت وزارت نامبرده است.
وی می‌گوید: مثلاً یک بار به دلیل واردات بی‌رویه استعفا دادم، سال ۸۷ بود، من تقریباً از سال ۸۵ احساس کردم با آقای احمدی‌نژاد به دلایل مختلف نمی‌توانم کار کنم. واردات بی‌رویه شکر باعث بیکاری بسیاری از کارگران کارخانجات قند و شکر شد و یکباره تولید این بخش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن در سال، به حدود ۶۰۰ هزار تن رسید. این افت تولید ضربه بسیار بدی بود که بر اثر واردات بی‌رویه اتفاق افتاد. این موضوع باعث شد که به مسائل اقتصادی بسیار منتقد شوم.
جهرمی همچنین در این گفتگو از اجرای سایت‌های هدفمندسازی یارانه‌ها توسط دولت انتقاد کرده و مدعی شده است: «یکی از مخالفان ۱۰۰ درصد نحوه اجرای یارانه‌ها بودم و بار‌ها هم گفتم که هدفمند کردن یارانه‌ها برای کشور واجب بود، ولی چگونگی اجرا مهم‌تر است».
وی در رابطه با سیاست هدفمند سازی یارنه‌ها به نشریه تجارت فردا گفته است: «گرچه ابتدا ۴۵ هزار تومان به مردم می‌دهند، ولی بعداً به دلیل وجود تورم ۶۰، ۷۰ یا ۱۰۰ هزار تومان از مردم پس می‌گیرند. بنابراین این‌گونه یارانه دادن برای مردم ارزشی نخواهد داشت، اگر پول به مردم نمی‌دادند و هزینه‌های مردم را کاهش و قدرت خرید مردم را افزایش می‌دادند، شاید به جای ۴۵ هزار تومان مستقیم ۴۵۰ هزار تومان به صورت‌های دیگر به مردم کمک می‌کردند».
سید محمد جهرمی، حقوق‌دان سابق شورای نگهبان قانون اساسی از فاصله سالهای ۸۴ تا ۸۸ مسئولیت وزارت کار و امور اجتماعی را در دولت نهم داشت.
وی در مقام هفتمین فردی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در صدر وزارت کار و امور اجتماعی قرار با اجرای سیاست حمایت از بنگاه‌های زود باعث شد تا حجم نقدینگی بمیران بی‌سابقه‌ای چند برابر شده و در اعتراض به این وضع رئیس کل بانک مرکزی از سمت خود استعفا دهد.
درچند وی مدعی است که در دوره وزارتش سالی یکبار درخواست استعفا داده است اما به چالش کشیده‌شدن مناسبات وزارت کار و امور اجتماعی با تشکلهای صنفی کارگری و کارفرمایی از جمله مسائل جنجالی دوران حضور او در وزارت کار است.