افق روشن
www.ofros.com

اخراج یک فعال کارگری و مهدی فراحی شاندیز هفته‌ها در انفرادی اوین


هرانا                                                                                                       دوشنبه ۱٢ فروردین ۱۳۹۱

اخراج یک فعال کارگری از شرکت توسعه شبکه‌های صنعتی ایران

خبرگزاری هرانا - بهنام خدادادی فعال کارگری و عضو انجمن کارگری برق و ساختمان اصفهان اخراج شد. بنا به گزارش تارنمای انجمن کارگران برق ساختمان اصقهان، این اخراج در پی سخنرانی فعالان کارگری در روز عید در سالن اجتماعات کمپ کارگری طاهری در کنگان منطقه پارس جنوبی صورت گرفت.
در روز یکم فروردین ماه سال جاری و هنگام تحویل سال نو بهنام خدادادی پس از صحبت در مورد افزایش حقوق و فقدان وجود تشکل‌های کارگری، کارگران را دعوت به اتحاد و تشکل یابی کرد.
وی همچنین با حمایت از اعتراضات کارگری در اروپا از طبقه کارگر ایران خواست تا همگام با کارگران دیگر کشور‌ها اعتراضات خود را دامنه دار‌تر کنند. در هنگام سخنرانی این فعال کارگری، حراست فاز ۱٢ وکمپ طاهری با هجوم به وی قصد دستگیری‌اش را داشتند که با اعتراض بیش از حد ۱۵۰۰ کارگر مواجهه شدند و نیروهای حراست را به عقب راندند.
اما بعد از ۷ روز این فعال کارگری از شرکت توسعه شبکه‌های صنعتی ایران (IIND) در فاز ۱٢ اخراج شد.

-----------------------------

مهدی فراحی شاندیز، زندانی سیاسی، هفته‌ها در انفرادی اوین نگهداری شده است

خبرگزاری هرانا - مهدی فراحی شاندیز، فعال حقوق کارگران و معلمان که در حال سپری کردن دورهٔ محکومیت سه‌ سالهٔ خود در زندان اوین است، در ماه‌های اخیر، در دو نوبت و مجموعا بیش از دو ماه را در سلول‌های انفرادی این زندان گذرانده است.
بنا به گزارش بامدادخبر، فراحی شاندیز که از دی‌ماه سال ۹۰ در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می‌برد، روز یازدهم دی‌ماه سال ۹۱ و به دنبال سر دادن شعارهای اعتراضی در این بند، به مدت بیست روز به انفرادی تنبیهی منتقل شد و پس از پایان این مدت، به جای بند ۳۵۰ که در آن زندانیان سیاسی نگهداری می‌شوند به سالن ۱۰ اندرزگاه ۸ که محل نگهداری زندانیان عادی است انتقال داده شد.
اما دورهٔ دوم انفرادی این زندانی سیاسی در نیمهٔ بهمن‌ماه آغاز شد و این بار تا پایان سال ۹۱ به طول انجامید. بر اساس این گزارش، دلیل عمدهٔ فشار بر مهدی فراحی شاندیز، نافرمانی اعتراضی او نسبت به قوانین زندان عنوان شده که شامل سر دادن شعار‌هایی‌ چون "مرگ بر …"، "زنده باد آزادی" و "مرگ بر دیکتاتور"، و هم‌چنین خودداری از حضور در آمارگیری زندان بوده است.
مهدی فراحی، "پسرعموی" اعظم‌السادات فراحی همسر محمود احمدی‌نژاد است. او در یازدهم دی‌ماه ۹۰ بازداشت و برای گذراندن حکم سه سال زندان خود به دو اتهام "توهین به رهبری" و "اخلال در نظم عمومی" به زندان اوین منتقل شد و در‌‌ همان ماه‌های نخست محکومیتش نیز مدتی را در سلول انفرادی بند ۲۴۰ این زندان سپری کرد.
این زندانی سیاسی که دارای مدرک مهندسی برق از دانشگاه صنعتی اصفهان است، در فاصلهٔ اردیبهشت‌ تا بهمن ۸۸ نیز ۹ ماه را در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین سپری کرده بود. بازداشت پیشین او در ارتباط با شرکت در تجمع روز جهانی کارگر بوده است. وی یک بار نیز در سال ۱۳۸۵ در ارتباط با تجمعی در پارک لاله تهران بازداشت و زندانی شد. نسبت فامیلی مهدی فراحی شاندیز با همسر محمود احمدی‌نژاد با وجود بازداشت‌های چندین‌بارهٔ او تا مدت‌ها مخفی مانده بود.

-----------------------------

هرانا؛ نامه مادر غلامرضا خسروی به احمد شهید و‌ بان کی‌مون

خبرگزاری هرانا - بیگم یادی مادر زندانی سیاسی غلامرضا خسروی سوادجانی در دو نامه جداگانه خطاب به‌ بان کی‌مون دبیر کل سازمان ملل و احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران ضمن تشکر از تلاش‌های ایشان، اقدامات صورت گرفته را تا کنون بی‌ثمر دانسته است.
در بخشی از نامه مادر این زندانی سیاسی به احمد شهید آمده است: "الان بیش از ۵ سال از زندانیش می‌گذرد واگر حکم قبلی‌اش را درنظر بگیریم، او نزدیک به آزادی است. به او نه ملاقات حضوری ونه مرخصی می‌دهند."
متن اصلی دو نامه بیگم یادی را در زیر مشاهده می‌کنید.
نامه بیگم یادی مادر غلامرضا خسروی به آقای احمد شهید:

به نام خدا
آقای احمد شهید، با سلام و عرض ادب و احترام
من خانم بیگم یادی؛ ۷۰ ساله؛ مادرغلامرضا خسروی سوادجانی زندانی سیاسی محکوم به اعدام درزندان اوین؛ می‌باشم.
مادری رنج کشیده که به خاطر ظلمی که به پسرم می‌شود، بسیار در رنج و عذاب می‌باشم.
قسمتی از گزارش شما را خواندم و ازاینکه درمورد غلامرضا، گزارش درستی داده‌اید و پیگیر حل مشکل او هستید، بسیار سپاسگزارم؛ ولی تاکنون تمام این تلاش‌ها به نتیجه‌ای نرسیده وهنوز مسئولان، حکم ناعادلانه و ظالمانهٔ اعدام برای غلامرضا را باطل نکرده‌اند.
مسئولان اصلا به فکر من و خانوادهٔ او نیستند وآن‌ها برای ما هیچ ارزش و اهمیتی هم قائل نیستند ومن بسیار درنگرانی هستم.
همانطور که درگزارش آورده‌اید، آیا حکم کسی که به یک شبکه تلویزیونی کمک مالی ناچیز داده، اعدام است؟
آیا کسی که به ۶ سال زندان محکوم شده، باید حکمش را به اعدام تبدیل کنند؟
الان بیش از ۵ سال از زندانیش می‌گذرد واگر حکم قبلی‌اش را درنظر بگیریم، او نزدیک به آزادی است. به او نه ملاقات حضوری و نه مرخصی می‌دهند.
از شما و از همه کسانی که انسان‌ها برایشان قابل ارزش هستند، تقاضا دارم که غلامرضا را به من و خانواده‌اش بازگردانید. یقین داشته باشید اگر جسمی سالم داشتم، خودم خیلی دنبال کار غلامرضا می‌رفتم، ولی مریضم و سالخورده ودرشهرستان اصفهان زندگی می‌کنم.

بیگم یادی - فروردین ۱۳۹۲

-----------------------------

نامه بیگم یادی مادر غلامرضا خسروی به آقای بانکی مون:

به نام خدا
آقای‌ بان کی مون، با سلام و احترام

من خانم بیگم یادی؛ ۷۰ ساله؛ مادرغلامرضا خسروی سوادجانی زندانی سیاسی محکوم به اعدام درزندان اوین تهران؛ می‌باشم.
از شما وگزارشگر شما آقای احمد شهید، بسبار تشکر می‌کنم. قسمتی از گزارش آقای احمد شهید را خواندم و از اینکه ایشان درمورد پسرم غلامرضا خسروی، گزارش درستی داده‌اند، بسیار سپاسگزارم.
به غلامرضا خیلی ظلم شده وبه خاطر کمک ناچیزمالی به شبکه تلویزیونی، ‌۴۰ ماه زندان انفرادی کشیده و به او حکم اعدام داده‌اند که تایید هم شده ومسئولان ایران هم اصلا به فکر من و خانواده‌اش نیستند وبرای آن‌ها اصلا ما اهمیت و ارزشی نداریم.
جان غلامرضا درخطر است وجان من هم به او بسته است، از شما تقاضا می‌کنم که غلامرضا را به من و خانواده‌اش برگردانید. او همسر و یک پسر ۱۶ ساله هم دارد.

بیگم یادی - فروردین ۱۳۹۲