افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، اطلاعیه و مصاحبه های کارگری


هرانا                                                                                                             دوشنبه ٢۷ آبان ۱۳۹۸ - ١۸ نوامبر ۲۰۱۹


چهارمین روز اعتراضات؛ قطع ارتباطات در ایران، بازداشت معترضان و خشونت نیروهای امنیتی

در واکنش به افزایش قیمت بنزین، از روز جمعه ۲۴ آبان ماه تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف کشور آغاز شده و کماکان در برخی مناطق ادامه دارد. این تجمعات در برخی شهرها به خشونت کشیده شده است و شواهد روشنی از استفاده نیروهای امنیتی از گلوله و تیراندازی به معترضان دیده می شود. این خشونت ها تاکنون دهها کشته و زخمی برجای گذاشته است و بیش از هزار نفر نیز در سراسر کشور بازداشت شده‌اند. از سوی دیگر با تصمیم شورای امنیت ملی علاوه بر اینترنت، خطوط تلفن ثابت و همراه در سراسر کشور مختل شده و زمان برقراری ارتباطات نامعلوم اعلام شده است. علی ربیعی، سخنگوی دولت وعده وصل شدن اینترنت “تا یکی دو روز آینده” در استان‌هایی که در آنها “مشکل امنیتی” وجود ندارد را داده است. بر اساس گزارش “نت بلاک” سطح دسترسی به اینترنت در ایران هم اکنون ۵ درصد است.


**************

گزارشی از سومین روز تجمعات اعتراضی در سراسر کشور

در واکنش به افزایش قیمت بنزین، از روز جمعه ۲۴ آبان ماه تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف کشور آغاز شده و کماکان در برخی مناطق ادامه دارد. این تجمعات در برخی شهرها به خشونت کشیده شده است و شواهد روشنی از استفاده نیروهای امنیتی از گلوله و تیراندازی به معترضان دیده می شود. این خشونت ها تاکنون دهها کشته و زخمی برجای گذاشته است. از سوی دیگر با تصمیم شورای امنیت ملی اینترنت خطوط تلفن ثابت و همراه در سراسر کشور قطع شده و زمان برقراری اتصال اینترنت نامعلوم اعلام شده است. همچنین بازداشت دست کم ۱۰۰۰ نفر در سراسر کشور تایید شده است. بیش از ۱۵۰ بانک و فروشگاه بزرگ به آتش کشیده شده و یک سرگرد نیروی انتظامی نیز کشته شده است. گزارش‌هایی از کشته شدن حداقل ۳۰ تن از معترضان نیز وجود دارد.


**************

مجموع ۵۱ ویدیو / دومین روز اعتراضات خیابانی در شهرهای مختلف ایران نسبت به افزایش قیمت بنزین

در واکنش به افزایش قیمت بنزین، از روز جمعه ۲۴ آبان ماه تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف کشور آغاز شده و تا زمان تنظیم این گزارش به حداقل 48 شهر گسترش یافته است. این تجمعات که کماکان ادامه دارد در برخی شهرها به خشونت کشیده شده است و شواهد روشنی از استفاده نیروهای امنیتی از گلوله و تیراندازی به معترضان دیده می شود. این خشونت ها تاکنون چندین کشته و تعداد پرشماری زخمی برجای گذاشته است. از سوی دیگر گزارش شده است شبکه ارتباطی و اینترنت در ایران دچار اختلال شده و تعداد زیادی از سایتهای خبری داخلی نیز از دسترس خارج شده اند.


**************

تجمع کارگران نیشکر هفت تپه و رانندگان تاکسی در کیش

امروز شماری از کارگران بخش کشاورزی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه، در مقابل ساختمان فرمانداری شوش و جمعی از رانندگان تاکسی خطی و تلفنی در کیش، طی تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از آفتاب نیوز، امروز شنبه ۲۵ آبان‌ماه ۹۸، شماری از کارگران بخش کشاورزی شرکت کشت وصنعت نیشکر هفت‌تپه، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی ۳ ماهه خود، در مقابل ساختمان فرمانداری شوش دست به تجمع زدند.
گفتنی است که این کارگران پس از توقف ۲ ساعته مقابل فرمانداری شوش به سمت میدان بسیج این شهر حرکت کردند و برای دقایقی خیابان‌های شهید دانش، شریعتی و میدان هفت‌تیر به دلیل حضور کارگران بسته شدند. کارگران پس از حرکت در سطح شهر دوباره به مقابل فرمانداری برگشتند.
کشت و صنعت هفت تپه، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می‌گذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد.
حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، قراردادی و پیمانکاری در بخش های مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع است.

تجمع رانندگان تاکسی خطی و تلفنی در کیش
به گزارش صدا و سیما، امروز شنبه ۲۵ آبان‌ماه ۹۸، جمعی از رانندگان تاکسی خطی و تلفنی در اعتراض به افزایش نرخ بنزین در کیش تجمع کردند.
یکی از رانندگان شرکت کننده در این اجتماع با بیان اینکه نیاز مصرف روزانه سوخت تاکسی در کیش با توجه به استفاده از کولر روزانه میانگین ۶۰ لیتر است،گفت: “۱۳ لیتر بنزین روزانه سهمیه بندی جواب گوی نیاز رانندگان تاکسی نیست”.
تعدادی از رانندگان هم با اشاره به اینکه افزایش نرخ بنزین افزایش قابل توجه هزینه کرایه تاکسی را به همراه خواهد داشت، پرداخت این میزان افزایش نرخ کرایه تاکسی را خارج از توان ساکنان عنوان کردند.

**************

گزارشی از اعتراضات خیابانی در شهرهای مختلف کشور؛ نسبت به افزایش قیمت بنزین

ساعات پایانی شب گذشته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بدون اعلام قبلی از سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین در کشور خبر داد و گفت که این تصمیم مصوبه شورای عالی هماهنگی سران سه قوه در حکومت ایران صورت گرفته است. بر این اساس بنزین سهمیه‌ای با افزایش ۵۰ درصدی به قیمت هر لیتر هزار و ۵۰۰ تومان و بنزین آزاد با افزایش سه برابری به قیمت هر لیتر ۳ هزار تومان عرضه خواهد شد. این افزایش ناگهانی قیمت بنزین روز جمعه با اعتراض شماری از شهروندان در شهرهای مختلف کشور ازجمله اهواز، بهبهان، شیراز، ماهشهر، مشهد، گچساران، زاهدان، خرمشهر، بیرجند، سیرجان و امیدیه مواجه شد. همچنین بر اساس گزارشات منتشره در فضای مجازی یک معترض در سیرجان در پی تیراندازی نیروهای انتظامی جان باخته است، ویدیوی منتسب به این قتل در اختیار هرانا قرار گرفته است. صحت و درستی این ادعا کماکان در دست بررسی است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز جمعه ۲۴ آبان ماه ۹۸، شماری از شهروندان در شهرهای مختلف کشور در اعتراض به سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی کردند.
روز جمعه سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین با اعتراض شماری از شهروندان در شهرهای مختلف کشور ازجمله اهواز، بهبهان، شیراز، ماهشهر، مشهد، گچساران، زاهدان، خرمشهر، بیرجند، سیرجان و امیدیه مواجه شد.
این تجمعات در حالی شکل گرفت که نیروهای امنیتی و انتظامی حضور گسترده‌ای در خیابان‌ها داشتند.
در حالی‌ که مردم معترض در اعتراض به سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین به خیابان‌ها آمدند اما این اعتراضات با شعارها و طرح مطالبات دیگر سیاسی و اجتماعی نیز همراه شد.
معترضان در این روز شعارهایی از جمله “پول نفت گم شده، خرج فلسطین شده.”، “حقمونو می‌گیریم، ذلت نمی‌پذیریم”، “نترسید نترسید، ما همه با هم هستیم”، “نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران”، “ایرانی می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد”، “بنزین گرون‌تر شده، فقر فقیرتر شده”، “توپ تانک فشفشه، روحانی باید گم بشه”، “دیکتاتور حیا کن، مملکتو رها کن”، “همشهری باغیرت، حمایت حمایت” و “روحانی حیا کن، مملکتو رها کن” و “ما دیگه خسته شدیم” سر دادند.
معترضان در اهواز نیز در جریان تجمعات خود که در نقاط مختلف این شهر برگزار شد، شعارهایی ازجمله “اهوازی با غیرت، ماشینتو خاموش کن” سر دادند.
همچنین معترضان در شیراز در جریان تجمعات خود از سایر شهروندان درخواست کردند با خاموش کردن خودروهای خود در خیابان‌ها به تجمع کنندگان بپیوندند.
علی کریمی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران و پرسپولیس تهران و وریا غفوری، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران و استقلال تهران به افزایش قیمت بنزین در کشور واکنش نشان دادند و از دولت انتقاد کردند.
علی کریمی با انتشار پستی در صفحه ‌شخصی خود در اینستاگرام نوشته است: «سفره‌ها با بوى بنزین جان گرفت! این نشد که هر جا کم میارید، دست کنید توى جیب مردم، روا نیست به خدا! این مردم رو با (ما) خودتون مقایسه نکنید! نزن بر سر ناتوان دست زور که روزى …!!!؟ چرا فحشش رو من بخورم که از شما حمایت کردم، همه رو حواله میکنم به خودتون. من از همه طلب حلالیت می‌کنم.»
وریا غفوری نیز در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: “اگر قانون دست و بال قدرت را نبندد، هیچ انسان معمولی قدرت نخواهد داشت. قدرت به طرز عجیبی فساد را افزایش می‌دهد. امان از روزی که قانون و قدرت با هم رفیق بسن”.
گروهی از شهروندان نیز در بلوار وکیل آباد این شهر با خاموش کردن خودروهای خود در خیابان و مسدود کردن خیابان‌های اصلی شهر اعتراض خود را نسبت به افزایش نرخ بنزین در کشور اعلام کردند. در ویدیو های منتشر شده از اعتراضات در برخی شهرها شهروندان با خاموش کردن خودرو در خیابان‌ها اقدام به اعتراض کرده‌اند.
در جریان برگزاری این تجمعات در برخی شهرها ازجمله مشهد، اهواز و بهبهان نیروهای نظامی حاضر در خیابان‌ها سعی در پراکنده کردن معترضان و پایان دادن به تجمعات را داشتند که با شعارهایی از سوی مردم مواجه شدند.
گفته می‌شود نیروهای انتظامی در مشهد اقدام به آسیب زدن به خودروهای پارک شده در خیابان‌ها کرده‌اند.
در شهرهای شیراز، امیدیه و زاهدان شهروندان با روشن کردن آتش در معابر شهر دست به اعتراض زده‌اند.
خبرگزاری فارس نزدیک به نهادهای امنیتی ایران با تایید تجمعات اعتراضی در چند شهر کشور از گستردگی این اعتراضات در خوزستان و کرمان خبر داد.
سایت انصاف نیوز به نقل از کانال شبکه خبری خوزستان از قطعی اینترنت تلفن های همراه در شبکه های ارتباطی این استان خبر داد.
در جاده سیرجان به سوی زیدآباد هم تجمع اعتراضی شکل گرفته است.
در عین حال احمد نوریان، معاون اجتماعی و سخنگوی نیروی انتظامی به خبرگزاری ایلنا گفت که “کشور در آرامش کامل” است.
لازم به ذکر است، ساعات پایانی شب گذشته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بدون اعلام قبلی از سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین در کشور خبر داد و گفت که این تصمیم مصوبه شورای عالی هماهنگی سران سه قوه در حکومت ایران صورت گرفته است. بر این اساس بنزین سهمیه‌ای با افزایش ۵۰ درصدی به قیمت هر لیتر هزار و ۵۰۰ تومان و بنزین آزاد با افزایش سه برابری به قیمت هر لیتر ۳ هزار تومان عرضه خواهد شد.
این خبر در حالی عنوان شد که پیشتر در تاریخ ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۸،بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران همزمان با اعلام خبر کشف میدان جدید نفتی ایران، خبرهای افزایش قیمت بنزین در سال جاری را شایعات اعلام کرده و گفت: هر وقت دستوری به ما داده و ابلاغ شد به اطلاع مردم می‌رسانیم.
این اعتراضات در حالی در نقاط مختلف ایران برگزار می شود که امروز حسن روحانی، رییس جمهور ایران در خصوص افزایش قیمت بنزین مدعی شده است: افزایش نرخ بنزین به نفع مردم و اقشار تحت فشار جامعه است و درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین بین شصت میلیون نفر توزیع می‌شود و “ریالی از این پول به خزانه نخواهد رفت”.
روحانی گفت با اینکه دولت مشکلات مالی دارد اما “هیچ کس تصور نکند چون شرایط اقتصادی دولت سخت شده دست به این اقدام زده است.”
همچنین بر اساس گزارشات منتشره در فضای مجازی یک معترض در سیرجان در پی تیراندازی نیروهای انتظامی جان باخته است، ویدیوی منتسب به این قتل در اختیار هرانا قرار گرفته است. صحت و درستی این ادعا کماکان در دست بررسی است.
گزارش ویدیویی ذیل ماحصل گردآوری این اعتراضات توسط هرانا است.


**************

تجمع کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه

روز جاری حدود ۳۰۰ تن از کارگران بخش کشاورزی مجتمع نیشکر هفت تپه، با برگزاری تجمعی اعتراضی در محوطه این شرکت، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، امروز جمعه ۲۴ آبان‌ماه ۱۳۹۸، جمعی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه، در محوطه این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند.
کارگران بخش کشاورزی مجتمع نیشکر هفت تپه که تعدادشان در تجمع صبح امروز به ۳۰۰ تن می‌رسید، با سر دادن شعارهایی از جمله “کارگران هفت تپه اتحاد اتحاد”، خواستار پیگیری مسئولان جهت رسیدگی به مطالباتشان شدند.
گفتنی است دور جدید اعتراضات هفت تپه از تاریخ ۱۳ آبان همراه با اعتصاب این کارگران آغاز شده است. کارگران معترض مطالبات خود را دریافت معوقات مزدی، امنیت شغلی، بازگشت به کار همکاران اخراجی، لغو خصوصی‌سازی و لغو احکام صادره و تعقیب قضایی علیه کارگران و حامیان آن‌ها عنوان کردند.
کشت و صنعت هفت تپه، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می‌گذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد.
حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، قراردادی و پیمانکاری در بخش های مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع است.

**************

بازداشت شدگان روز جهانی کارگر؛ جلسه دادگاه ندا ناجی برگزار شد

روز جاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ندا ناجی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. ندا ناجی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه امسال به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس بازداشت و در تاریخ ۲۵ خردادماه از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۲۲ آبان ماه ۹۸، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ندا ناجی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شد.
جمال عاملی، همسر ندا ناجی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: “دادگاه ندا برگزار شد، وثیقه ای صادر نشد و باز به زندان برگردانده شد”.
ندا ناجی روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شد.
وی در تاریخ ۲۵ خردادماه از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به ۲۰۹ زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شده است.
روز دوشنبه ۱۷ تیرماه ۹۸، جلسه آخر بازپرسی و آخرین دفاع ندا ناجی، در دادسرای اوین برگزار و قرار بازداشت وی مجددا تمدید شد. اتهامات مطروح علیه خانم ناجی طی این جلسه دادگاه “اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام، اخلال در نظم عمومی و تمرد از دستورات مامورین دولتی” عنوان شده بود.
گفتنی است که به غیر از خانم ناجی تمامی بازداشت شدگان روز جهانی کارگر طی ماه‌های اخیر با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت از زندان آزاد شده‌اند.

**************

اعتراضات هفت تپه؛ جلسه دادگاه علی نجاتی برگزار شد

روز گذشته جلسه رسیدگی به اتهامات علی نجاتی، از اعضای سندیکای کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. کیفرخواست پرونده آقای نجاتی در تیرماه سال جاری پس از حضور در دادگاه انقلاب به وی ابلاغ شده بود. علی نجاتی در تاریخ ۸ آذرماه ۹۷، در جریان تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بازداشت و در تاریخ ۸ بهمن‌ماه همان سال با تودیع قرار آزاد شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، یکشنبه ۱۹ آبان ماه ۹۸، جلسه رسیدگی به اتهامات علی نجاتی، عضو سندیکای کارگران این مجتمع، در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برگزار شد. بنا بر این گزارش، این جلسه نزدیک به دو ساعت به طول انجامید و آقای نجاتی به دلیل جو حاکم بر دادگاه و رفتار قاضی مقیسه دو بار به دلیل درد قلب مجبور به استفاده از قرص زیرزبانی طی جلسه شده است.
هفته گذشته بر اساس احضاریه ای که از طریق پیامک و به صورت الکترونیک به فرزانه زیلابی، وکیل مدافع وی ابلاغ شده بود از آقای نجاتی خواسته شد که جهت رسیدگی به اتهامات، صبح روز یکشنبه ۱۹ آبان ماه در این شعبه حاضر شود.
روز سه شنبه ۱۱ تیرماه ۹۸، کیفرخواست صادره علیه علی نجاتی از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به وی ابلاغ و اتهامات مطروحه علیه وی “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” و “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده بود.
گفتنی است در تاریخ ۱۶ شهریورماه ۹۸، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، هفت متهم پرونده اعتراضات هفت تپه به نام های، سپیده قلیان، اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، امیر امیرقلی، عسل محمدی، امیرحسین محمدی فرد و ساناز اله یاری را مجموعا به ۱۱۰ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده بود.
شش تن از متهمان این پرونده که در زندانهای قرچک ورامین و زندان اوین در بازداشت طولانی مدت به سر می بردند طی هفته های اخیر با تودیع قرار وثیقه های سنگین و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.
لازم به ذکر است علی نجاتی در تاریخ ۸ آذرماه ۹۷، در ارتباط با تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و نهایتا در تاریخ ۸ بهمن‌ماه سال گذشته پس از حدود دو ماه بازداشت با تودیع قرار به دلیل وضعیت پزشکی موقتا آزاد شد.
تلویزیون ایران شب ۲۹ دی ماه ۹۷ در فیلمی با عنوان “طراحی سوخته” اعترافاتی از اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه که در جریان بازداشت و بازجویی پیشین آنها ضبط شده بود را نمایش داد که در آن گفته بودند با “گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران” ارتباط دارند.

**************

جعفر عظیم زاده، به بازپرسی دادسرای اوین منتقل شد

روز گذشته جعفر عظیم زاده فعال کارگری محبوس در زندان اوین به بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ اوین منتقل شد. گفته می شود انتقال وی در پی گشایش پرونده ای جدید علیه او بوده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز شنبه ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸، جعفر عظیم زاده از بند ۸ زندان اوین به شعبه دوم بازپرسی ناحیه ۳۳ انتقال داده شد.
بر اساس این گزارش، در این جلسه بازپرسی به آقای عظیم زاده اعلام شده که پرونده جدید وی بخاطر فایل صوتی که در اعتراض به احکام صادره علیه کارگران از سوی این فعال کارگری منتشر شده بود تشکیل شده است.
لازم به ذکر است جعفر عظیم زاده، عصر روز سه‌شنبه ۹ بهمن ماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی در منطقه پردیس کرج بازداشت و به کلانتری ۱۱ فردیس منتقل شد. وی در تاریخ ۱۳ بهمن‌ماه طی تماسی تلفنی به خانواده خود اطلاع داد که به اندرزگاه ۸ سالن ۹ زندان اوین منتقل شده است. محمدعلی جداری فروغی، وکیل مدافع این فعال کارگری پیشتر اعلام کرده بود که با پیگیری‌های انجام شده مشخص شد ایشان با نیابت قضایی صادره بر مبنای محکومیت به ۶ سال زندان و برای تحمل این حکم روانه زندان اوین شده است.
جعفر عظیم‌زاده با عنوان غیبت از مرخصی، توسط شعبه ۱۱۹۰ دادگاه کیفری ۲ تهران به تحمل ۳۰ ضربه شلاق محکوم شده بود. روز شنبه ۲۵ بهمن‌ماه ۱۳۹۷، محمدعلی جداری فروغی از ارایه درخواست تجدیدنظر خواهی در خصوص این حکم خبر داده بود. این حکم پس از اعتراض، در ۲۸ فروردین ماه ۹۸ در شعبه ۱۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، لغو شد.
محمدعلی جداری فروغی، وکیل جعفر عظیم‌زاده در اسفند ماه ۹۷ با اعلام لزوم ارایه درخواست دادرسی مجدد در خصوص پرونده جعفر عظیم زاده گفته بود: “با توجه به اینکه عظیم زاده به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام، به ۶ سال زندان محکوم و در حال سپری کردن آن است و وی به همین اتهامات بدواً در شعبه اول دادگاه انقلاب ساوه به ۱۱ سال زندان محکوم و بر اثر تجدیدنظرخواهی در شعبه ۸ دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی تبرئه شده، نسبت به حکم شش سال حبس در دیوان عالی کشور، درخواست اعاده دادرسی خواهیم داد”.
روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، بنابر اعلام وکیل جعفر عظیم زاده، همزمان با روز کارگر پرونده موکلش به شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور ارجاع و رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی وی آغاز شد. این فعال کارگری از درد سینه، مشکلات کلیوی و قلبی و عروقی رنج می برند؛ این مساله در مورد مشکلات قلب ایشان به دلیل عدم دسترسی به داروهایی که خارج از زندان مصرف می کردند بغرنج تر است.

**************

تجمع بازنشستگان مقابل مجلس؛ ضرب و شتم و بازداشت حدود ۱۵ تن توسط نیروهای امنیتی

روز جاری جمعی از بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی برای پیگیری مطالباتشان اقدام به برگزاری تجمع اعراضی در مقابل مجلس کردند. این تجمع با دخالت نیروهای انتظامی جهت ممانعت از برگزاری آن به خشونت کشیده شد و شماری از معترضین مورد ضرب شتم قرار گرفته و حدود ۱۵ تن از این شهروندان نیز بازداشت و به بازداشتگاه پلیس امنیت تهران واقع در خیابان وزرا منتقل شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، امروز یکشنبه ۱۹ آبان‌ماه ۹۸، اعتراض جمعی از بازنشستگان برای پیگیری مطالباتشان در مقابل مجلس با دخالت نیروی انتظامی به خشونت کشیده شد.
بر اساس این گزارش، نیروهای انتظامی جهت متفرق کردن تجمع، معترضان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. همچنین حدود ۱۵ تن از این شهروندان نیز بازداشت و به بازداشتگاه پلیس امنیت تهران واقع در خیابان وزرا منتقل شدند.
از هویت و تعداد دقیق بازداشت شدگان تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاع دقیقی در دست نیست.
همچنین خبرگزاری ایلنا نیز روز جاری در گزارشی خبر بازداشت تعدادی از بازنشستگان و انتقال آنان به بازداشتگاه وزرا را تائید کرده است. گفته می شود نیروهای امنیتی تمام خروجی ها به بهارستان را مسدود و مانع شکل گیری تجمع شدند.
لازم به ذکر است که روز گذشته ۱۷ تشکل مربوط به بازنشستگان در تهران طی بیانیه ای ضمن بیان معضلات اصلی خود همچون حقوق نامتناسب با هزینه سبد خانوار، نارسایی سیستم بهداشت و درمان، نبود بیمه کارآمد، عدم پرداخت مطالبات مالیشان و …، تنها راه حل را برگزاری مستمر تجمعات اعتراضی دانسته و فراخوانی برای تجمع روز جاری در مقابل مجلس را منتشر کردند.
در بخش پایانی این بیانیه گفته شده است: “تنها راه برون رفت از شرایط فعلی اتحاد و یکپارچگی بازنشستگان و همه مزد بگیران حول مطالبات مشترک، با حضور گسترده و خستگی ناپذیر در تجمعات واعتراضات بطور مستمر می باشد”.

**************

علی نجاتی به دادگاه انقلاب تهران احضار شد

علی نجاتی، از اعضای سندیکای کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه به دادگاه انقلاب تهران احضار شد. کیفرخواست وی در تیرماه سال جاری پس از حضور در دادگاه انقلاب به وی ابلاغ شده بود. علی نجاتی در تاریخ ۸ آذرماه ۹۷، در جریان تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بازداشت و در تاریخ ۸ بهمن‌ماه همان سال با تودیع قرار آزاد شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، امروز سه شنبه ۱۴ آبان ماه ۹۸، علی نجاتی، عضو سندیکای کارگران این مجتمع، به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران احضار شد. بر اساس احضاریه ای که از طریق پیامک و به صورت الکترونیک به فرزانه زیلابی، وکیل مدافع وی ابلاغ شده است از آقای نجاتی خواسته شده جهت رسیدگی به اتهامات، صبح روز یکشنبه ۱۹ آبان ماه در این شعبه حاضر شود.
روز سه شنبه ۱۱ تیرماه ۹۸، کیفرخواست صادره علیه علی نجاتی از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به وی ابلاغ و اتهامات مطروحه علیه وی “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” و “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده بود.
گفتنی است در تاریخ ۱۶ شهریورماه ۹۸، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، هفت متهم پرونده اعتراضات هفت تپه به نام های، سپیده قلیان، اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، امیر امیرقلی، عسل محمدی، امیرحسین محمدی فرد و ساناز اله یاری را مجموعا به ۱۱۰ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده بود.
شش تن از متهمان این پرونده که در زندانهای قرچک ورامین و زندان اوین در بازداشت طولانی مدت به سر می بردند طی روزهای اخیر با تودیع قرار وثیقه های سنگین تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند. لازم به ذکر است علی نجاتی در تاریخ ۸ آذرماه ۹۷، در ارتباط با تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و نهایتا در تاریخ ۸ بهمن‌ماه سال گذشته پس از حدود دو ماه بازداشت با تودیع قرار به دلیل وضعیت پزشکی موقتا آزاد شد.
تلویزیون ایران شب ۲۹ دی ماه ۹۷ در فیلمی با عنوان “طراحی سوخته” اعترافاتی از اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه که در جریان بازداشت و بازجویی پیشین آنها ضبط شده بود را نمایش داد که در آن گفته بودند با “گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران” ارتباط دارند.

**************

اعتراضات هفت تپه؛ عسل محمدی با تودیع قرار از زندان اوین آزاد شد

عسل محمدی، فعال کارگری و از متهمان پرونده اعتراضات هفت تپه، ساعتی قبل با تودیع قرار وثیقه به طور موقت از زندان اوین آزاد شد. وی در تاریخ ۱۳ آذرماه ۹۷ بازداشت و در شهریورماه سال جاری توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۱ آبان‌ماه ۹۸، عسل محمدی با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
گفتنی است پیشتر دیگر متهمان پرونده اعتراضات هفت تپه، از جمله اسماعیل بخشی، با تودیه قرار وثیقه ۷۵۰ میلیون تومانی، سپیده قلیان و امیر امیرقلی، هر کدام با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی و همچنین امیرحسین محمدی فرد و همسرش ساناز اله‌یاری، هرکدام با تودیع قرار به مبلغ ۸۵۰ میلیون تومان، به صورت موقت به ترتیب از زندان‌های قرچک ورامین و اوین آزاد شده بودند.
لازم به یادآوری است روز شنبه ۱۶ شهریورماه شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، حکم متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه را صادر کرده بود. بر اساس این حکم اسماعیل بخشی به ۱۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، محمد خنیفر به ۶ سال حبس تعزیری، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی هرکدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند. پرونده علی نجاتی دیگر متهم این پرونده کماکان مفتوح است.
در خصوص خانم محمدی گفتنی است که این فعال کارگری و دانشجوی داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد تهران، پیشتر در تاریخ ۱۳ آذر ۹۷، در منزل شخصی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل شده بود. وی پس از حدود یک ماه بازجویی در بازداشتگاه اداره اطلاعات و زندان سپیدار اهواز به تهران منتقل شده و در تاریخ ۱۵ دی‌ماه ۹۷، با تودیع قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود. وی در تاریخ ۱۳ مردادماه ۱۳۹۸، در پی تبدیل قرار وثیقه به قرار بازداشت توسط قاضی مقیسه، مجددا بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.
لازم به ذکر است در تاریخ ۳۰ مهرماه سال جاری سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه «تا کمتر از یک ماه دیگر رای دادگاه تجدید نظر متهمین پرونده هفت تپه صادر می شود» گفت: “قرار تامین ۴ نفر از این افراد تخفیف پیدا کرد و به زودی با سپردن قرار وثیقه آزاد می شوند”.

**************

بازداشت شدگان روز جهانی کارگر؛ نیما ویژه به دادگاه احضار شد

نیما ویژه، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر با دریافت ابلاغیه ای به شعبه ۱۰۵۹ مجتمع قضایی کارکنان دولت احضار شد. در این احضاریه از وی خواسته شده است که صبح روز دوشنبه در این شعبه حاضر شود. آقای ویژه در اردیبهشت ماه سال جاری و در جریان تجمع روز جهانی کارگر بازداشت و پس از چند روز با تودیع قرار از زندان تهران بزرگ آزاد شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، نیما ویژه با دریافت ابلاغیه ای به شعبه ۱۰۵۹ مجتمع قضایی کارکنان دولت احضار شد.
بر اساس این ابلاغیه آقای ویژه باید ساعت ۹ صبح روز دوشنبه ۱۳ آبان ماه ۹۸ در شعبه ۱۰۵۹ مجتمع قضایی کارکنان دولت ساختمان شماره دو جهت رسیدگی به اتهام “اخلال در نظم و آسایش عمومی” حاضر شود.
آقای ویژه پیشتر در مردادماه سال جاری از بابت همبن عنوان اتهامی به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران احضار شده بود.
لازم به یادآوری است که نیما ویژه روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، به همراه ده‌ها تن دیگر از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس بازداشت و در تاریخ ۱۶ اردیبهشت‌ماه با تودیع قرار کفالت از زندان تهران بزرگ آزاد شد.

**************

اسماعیل بخشی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

اسماعیل بخشی، فعال کارگری و از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه ساعتی پیش با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. وی در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷ بازداشت و شهریورماه سال جاری توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۸ آبان ماه ۹۸، اسماعیل بخشی، فعال کارگری و از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.
فرزانه زیلابی وکیل مدافع اسماعیل بخشی، مبلغ وثیقه تعیین شده برای وی را ۷۵۰ میلیون تومان عنوان کرده است.
خانم زیلابی امروز به خبرگزاری ایلنا گفته بود “با توجه به نیابت داده شده به دادسرای دزفول و به دلیل تعللی که دادسرای دزفول در ارسال نامه مربوط به تودیع وثیقه به شعبه سی و شش دادگاه تجدیدنظر استان تهران داشتند، آزادی بخشی با تاخیر مواجه شد اما امروز نامه به زندان واصل شد و شرایط آزادی ایشان در بعدازظهر امروز فراهم است و دیگر نباید مانعی برای آزادی ایشان وجود داشته باشد”.
روز شنبه ۴ آبان ماه ۹۸، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، ساناز اله یاری و امیرحسین محمدی فرد، چهار تن از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از زندان های قرچک ورامین و اوین آزاد شده بودند.
آزادی سپیده قلیان با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان قرچک ورامین، امیرحسین محمدی فرد و همسرش ساناز اله یاری هرکدام با تودیع قرار وثیقه ۸۵۰ میلیون تومانی و امیر امیرقلی با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین صورت گرفته بود.
با احتساب آزادی این شهروندان تا لحظه تنظیم این گزارش یک متهم دیگر این پرونده به نام عسل محمدی کماکان در بازداشت بوده و با وجود وعده مسئولین از آزادی وی جلوگیری شده است.
لازم به یادآوری است اسماعیل بخشی، فعال کارگری و سپیده قلیان فعال مدنی در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی به زندانهای شیبان و سپیدار اهواز منقل شده بودند. بازداشت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در حالی صورت گرفته بود که تلویزیون ایران شب ۲۹ دی ماه در فیلمی با عنوان “طراحی سوخته” اعترافاتی از اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه که در جریان بازداشت و بازجویی پیشین آنها ضبط شده بود را نمایش داد که در آن گفته بودند با “گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران” ارتباط دارند.
روز شنبه ۱۶ شهریورماه شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، حکم متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه را صادر کرده بود. بر اساس این حکم اسماعیل بخشی به ۱۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، محمد خنیفر به ۶ سال حبس تعزیری، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی هرکدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند. پرونده علی نجاتی دیگر متهم این پرونده کماکان مفتوح است. گفتنی است در تاریخ ۳۰ مهرماه سال جاری سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه «تا کمتر از یک ماه دیگر رای دادگاه تجدید نظر متهمین پرونده هفت تپه صادر می شود»
گفت: “قرار تامین ۴ نفر از این افراد تخفیف پیدا کرد و به زودی با سپردن قرار وثیقه آزاد می شوند”.

**************

با تودیع قرار وثیقه؛ ۳ کارگر آذرآب اراک آزاد شدند

طی روز جاری رئیس شورای اسلامی کار آذرآب اراک از آزادی ۳ کارگر بازداشت شده این واحد صنفی با تودیع قرار وثیقه خبر داد. با احتساب این افراد تمام کارگران بازداشتی آذرآب اراک آزاد شدند. ۴۲ نفر از کارگران این واحد صنعتی در جریان تجمع اعتراضی روز ۲۸ مهرماه و پس از آن بازداشت شده و ۳۹ نفر آنها پیشتر با تویع قرار وثیقه آزاد شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل فارس، امروز دو شنبه ۶ آبان ماه ۱۳۹۸، جواد صابری، رئیس شورای اسلامی کار آذرآب اراک از آزادی تمام کارگران این شرکت با تودیع قرار وثیقه خبر داد.
وی تصریح کرد: “در تجمع کارگران آذرآب ۲۱ نفر بازداشت شدند و ۲۰ نفر نیز به صورت خودمعرف در روزهای پس از تجمع بازداشت شدنده بودند که اواخر هفته گذشته ۳۹ نفر آنها آزاد شده‌ و سه نفر دیگر در بازداشت بودند که آن سه نفر نیز به قید وثیقه آزاده شدند”.
وی با اشاره به اینکه یک نفر از کارگران نیز روز شنبه خود را به پلیس امنیت معرفی کرده است، بیان داشت: “کارگران بازداشتی آذرآب در اعتراض ۲۸ مهرماه در مجموع ۴۲ نفر بود و با توجه به نوع جرم تعیین شده برای کارگران نوع ضمانت آزادی از سوی مسوولان ذی‌ ربط مشخص شده است”.
لازم به یادآوری است روز ۲۸ مهر ماه جمعی از کارگران واحد صنعتی آذرآب اراک، در مسیر ریل راه‌آهن شمال به جنوب این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند و خواهان تعیین تکلیف وضعیت سهام‌داری شرکت و دریافت معوقات مزدیشان شدند. در جریان این تجمع مأموران نیروهای انتظامی با کارگران درگیر شده و معترضان را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
۲۱ تن از کارگران واحد صنعتی آذرآب در جریان تجمعات اعتراضی ۲۸ مهر ماه که با دخالت نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد، بازداشت شده بودند و ۲۱ کارگر دیگر طی روزهای بعد در پی احضار به پلیس امنیت بازداشت شدند.
روز دوشنبه ۲۹ مهرماه دادستان اراک ضمن تائید خبر بازداشت این افراد، حضور کارگران آذرآب اراک در تجمع را “اخلال در نظم عمومی” خوانده بود.
گفتنی است پیشتر نیز در تاریخ ۱۵ مهرماه، تجمع کارگران این واحد صنفی با دخالت نیروی انتظامی به خشونت کشیده شد و مأموران یگان ویژه با استفاده از گاز اشک‌آور و با حضور در مقابل درب ورودی این شرکت اقدام به متفرق کردن کارگران معترض کرده و از ادامه تجمع و راهپیمایی اعتراضی آنها جلوگیری کردند.
تعیین تکلیف سهامداری، پرداخت معوقات حقوق از تیرماه سال جاری تاکنون و نداشتن قرارداد کاری؛ نبود منابع برای پرداخت پاداش و تسویه حساب بازنشستگان از جمله موضوعاتی است که کارگران خواستار رسیدگی مسئولان به آنها هستند.

**************

پرونده متهمین هفت تپه و روز جهانی کارگر

آزادی موقت ۶ فعال کارگری و تداوم بازداشت ۳ فعال دیگر

امروز شنبه، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، ساناز اله یاری و امیرحسین محمدی فرد، چهار تن از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه و دو تن از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر به نام های عاطفه رنگریز و مرضیه امیری از زندان های قرچک ورامین و اوین با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند. آزادی این شهروندان با تودیع قرار وثیقه های سنگین و پس از بازداشت های طولانی مدت صورت گرفته است. چهار متهم اعتراضات هفت تپه پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران هرکدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند. همچنین مرضیه امیری به ۱۰ سال و شش ماه حبس تعزیری و ۱۴۸ ضربه شلاق و عاطفه رنگریز به ۱۱ سال و شش ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۴ آبان ماه ۹۸، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، ساناز اله یاری و امیرحسین محمدی فرد، چهار تن از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از زندان های قرچک ورامین و اوین آزاد شدند.
آزادی سپیده قلیان با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان قرچک ورامین، امیرحسین محمدی فرد و همسرش ساناز اله یاری هرکدام با تودیع قرار وثیقه ۸۵۰ میلیون تومانی و امیر امیرقلی با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین صورت گرفته است.
با احتساب آزادی این شهروندان تا لحظه تنظیم این گزارش دو متهم دیگر این پرونده به نام های اسماعیل بخشی و عسل محمدی کماکان در بازداشت هستند و با وجود وعده مسئولین از آزادی آنان جلوگیری شده است. لازم به ذکر است سپیده قلیان از روز یکشنبه ۲۸ مهرماه در اعتراض به افزایش فشارهای امنیتی بر خانواده خود از جمله بازداشت و بازجویی از خواهرش، سمانه قلیان در شهر اهواز و همچنین رفتار نامناسب مسئولین با زندانیان در زندان قرچک ورامین، برای دومین بار دست به اعتصاب غذا زده و خواستار حضور هیئتی از قوه قضاییه در این زندان جهت رسیدگی به وضعیت نامناسب زندانیان شده بود. وی نهایتا ساعات پایانی شب پنجشنبه ۲ آبان با وعده مساعد مسئولین زندان مبنی بر رسیدگی به خواسته‌هایش به اعتصاب خود پایان داده بود. روز شنبه ۱۶ شهریورماه شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، حکم متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه را صادر کرده بود. بر اساس این حکم اسماعیل بخشی به ۱۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، محمد خنیفر به ۶ سال حبس تعزیری، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی هرکدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند. پرونده علی نجاتی دیگر متهم این پرونده کماکان مفتوح است. گفتنی است در تاریخ ۳۰ مهرماه سال جاری سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه «تا کمتر از یک ماه دیگر رای دادگاه تجدید نظر متهمین پرونده هفت تپه صادر می شود» گفته بود: “قرار تامین ۴ نفر از این افراد تخفیف پیدا کرد و به زودی با سپردن قرار وثیقه آزاد می شوند”. از سوی دیگر و در پرونده مربوط به بازداشت شدگان روز جهانی کارگر مرضیه امیری و عاطفه رنگریز نیز با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از زندان های اوین و قرچک ورامین آزاد شدند. آزادی مرضیه امیری و عاطفه رنگریز هر کدام با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی صورت گرفته است.
در تاریخ ۱۴ مردادماه جلسه دادگاه عاطفه رنگریز برگزار و روز شنبه ۹ شهریورماه حکم صادره توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه به وکیل وی ابلاغ شد. بر اساس این حکم، عاطفه رنگریز به ۱۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.
همچنین در تاریخ ۲۲ مردادماه ۱۳۹۸، جلسه دادگاه مرضیه امیری در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شد. نهایتا در تاریخ ۲ شهریورماه حکم ۱۰ سال و شش ماه حبس تعزیری و ۱۴۸ ضربه شلاق به وی ابلاغ شد که از این حکم ۶ سال حبس قابلیت اجرایی خواهد داشت.
لازم به ذکر است مرضیه امیری به خاطر فشارهای وارده در دوران بازجویی یک بار دچار حمله صرع شده بود. هرانا پیشتر طی گزارشی از محرومیت‌های درمانی و دسترسی مرضیه امیری به خدمات پزشکی در زندان اوین خبر داده بود.
مرضیه امیری و عاطفه رنگریز روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شده بودند.
لازم به ذکر است جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مطروحه علیه ندا ناجی، دیگر بازداشت شده این تجمع نیز در تاریخ ۲۲ آبان ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد. علیرغم آزادی این شهروندان، ندا ناجی کماکان در زندان قرچک ورامین به سر می برد.

**************

مرضیه امیری با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

مرضیه امیری، روزنامه نگار روزنامه شرق , از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر ساعتی قبل با تودیع قرار وثیقه به طور موقت از زندان اوین آزاد شد. وی در تاریخ در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری بازداشت و شهریورماه سال جاری توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۰ سال و شش ماه حبس تعزیری و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۴ آبان‌ماه ۹۸، مرضیه امیری با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
روز سه شنبه ۲۲ مردادماه ۱۳۹۸، جلسه دادگاه مرضیه امیری در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شد. نهایتا در تاریخ ۲ شهریورماه حکم ۱۰ سال و شش ماه حبس تعزیری و ۱۴۸ ضربه شلاق به وی ابلاغ شد که از این حکم ۶ سال حبس قابلیت اجرایی خواهد داشت.
لازم به ذکر است که مرضیه امیری به خاطر فشارهای وارده در دوران بازجویی یک بار دچار حمله صرع شده بود. هرانا پیشتر طی گزارشی از محرومیت‌های درمانی و دسترسی مرضیه امیری به خدمات پزشکی در زندان اوین خبر داده بود.
مرضیه امیری روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شده بودند.
لازم به ذکر از جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مطروحه علیه ندا ناجی، دیگر بازداشت شده این تجمع نیز در تاریخ ۲۲ آبان ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد. وی کماکان در زندان قرچک ورامین به سر می برد.

**************

ساناز اله یاری و امیر حسین محمدی فرد با تودیع قرار از زندان اوین آزاد شدند

امیرحسین محمدی فرد و همسرش ساناز اله یاری، متهمان پرونده اعتراضات هفت تپه و از اعضای هیئت تحریریه نشریه گام، ساعتی قبل با تودیع قرار وثیقه به طور موقت از زندان اوین آزاد شدند. این دو فعال کارگری در تاریخ ۱۹ دی ماه ۹۷ بازداشت و در شهریورماه سال جاری توسط دادگاه هر کدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۴ آبان‌ماه ۹۸، امیرحسین محمدی فرد و همسرش ساناز اله یاری، از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.
به گفته یک منبع مطلع با پیگیری‌های مکرر خانواده این دو فعال کارگری، میزان قرار تعیین شده برای هر یک از آنان به مبلغ ۸۵۰ میلیون تومان کاهش یافت و در نهایت روز جاری با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت از زندان اوین آزاد شدند”.
گفتنی است روز جاری، سپیده قلیان و امیر امیرقلی دو تن دیگر از متهمان پرونده اعتراضات هفت تپه هر کدام با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت به ترتیب از زندان های قرچک ورامین و اوین آزاد شده بودند.
روز شنبه ۱۶ شهریورماه شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، حکم متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه را صادر کرده بود. بر اساس این حکم اسماعیل بخشی به ۱۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، محمد خنیفر به ۶ سال حبس تعزیری، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی هرکدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند. پرونده علی نجاتی دیگر متهم این پرونده کماکان مفتوح است. لازم به ذکر است ساناز اله یاری به همراه همسرش امیرحسین محمدی فرد در تاریخ ۱۹ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. در اردیبهشت ماه سال جاری امیرحسین محمدی فرد از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند ۴ و ساناز اله یاری به بند زنان زندان اوین منتقل شده بودند.
در تاریخ ۳۰ مهرماه سال جاری سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه «تا کمتر از یک ماه دیگر رای دادگاه تجدید نظر متهمین پرونده هفت تپه صادر می شود» گفت: “قرار تامین ۴ نفر از این افراد تخفیف پیدا کرد و به زودی با سپردن قرار وثیقه آزاد می شوند”.

**************

امیر امیرقلی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

امیر امیرقلی، از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه و فعال کارگری ساعتی قبل با تودیع قرار وثیقه به طور موقت از زندان اوین آزاد شد. وی در تاریخ ۲۶ دی ماه ۹۷ بازداشت و در شهریورماه سال جاری توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۴ آبان‌ماه ۹۸، امیر امیرقلی با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
گفتنی است روز جاری، سپیده قلیان، از دیگر متهمان پرونده اعتراضات هفت تپه با تودیع قرار یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت از زندان قرچک ورامین آزاد شده بود. لازم به یادآوری است است روز شنبه ۱۶ شهریورماه شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، حکم متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه را صادر کرده بود. بر اساس این حکم اسماعیل بخشی به ۱۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، محمد خنیفر به ۶ سال حبس تعزیری، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی هرکدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند. پرونده علی نجاتی دیگر متهم این پرونده کماکان مفتوح است.
امیر امیرقلی عضو هیئت تحریریه نشریه گام در رابطه با اعتراضات کارگران هفت تپه، در تاریخ ۲۶ دی‌ماه ۹۷ در شهر بابلسر و توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران منتقل شده بود. وی در تاریخ ۲۹ بهمن ماه سال گذشته به اداره اطلاعات اهواز و سپس به بند قرنطینه زندان شیبان اهواز منتقل شده بود. وی در نهایت در تاریخ ۸ شهریورماه ۹۸، به همراه سپیده قلیان و اسماعیل بخشی از دیگر متهمین این پرونده، به زندان اوین منتقل شده بود.
پیشتر در تاریخ ۳۰ مهرماه سال جاری، سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه «تا کمتر از یک ماه دیگر رای دادگاه تجدید نظر متهمین پرونده هفت تپه صادر می شود» گفت: “قرار تامین ۴ نفر از این افراد تخفیف پیدا کرد و به زودی با سپردن قرار وثیقه آزاد می شوند”.

**************

اعتراضات هفت تپه؛ سپیده قلیان با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

سپیده قلیان، از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه و فعال مدنی ساعتی قبل با تودیع قرار وثیقه به طور موقت از زندان قرچک ورامین آزاد شد. وی در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷ بازداشت و شهریورماه سال جاری توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۴ آبان‌ماه ۹۸، سپیده قلیان با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان قرچک ورامین آزاد شد.
این فعال مدنی از روز یکشنبه ۲۸ مهرماه در در اعتراض به افزایش فشارهای امنیتی بر خانواده خود از جمله بازداشت و بازجویی از خواهرش، سمانه قلیان در شهر اهواز و همچنین رفتار نامناسب مسئولین با زندانیان در زندان قرچک ورامین، برای دومین بار دست به اعتصاب غذا زده و خواستار حضور هیئتی از قوه قضاییه در این زندان جهت رسیدگی به وضعیت نامناسب زندانیان شده بود. وی نهایتا ساعات پایانی شب پنجشنبه ۲ آبان با وعده مساعد مسئولین زندان مبنی بر رسیدگی به خواسته‌هایش به اعتصاب خود پایان داده بود
لازم به یادآوری است اسماعیل بخشی، فعال کارگری و سپیده قلیان فعال مدنی در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی به زندانهای شیبان و سپیدار اهواز منقل شده بودند. بازداشت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در حالی صورت گرفته بود که تلویزیون ایران شب ۲۹ دی ماه در فیلمی با عنوان “طراحی سوخته” اعترافاتی از اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه که در جریان بازداشت و بازجویی پیشین آنها ضبط شده بود را نمایش داد که در آن گفته بودند با “گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران” ارتباط دارند.
روز شنبه ۱۶ شهریورماه شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، حکم متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه را صادر کرده بود. بر اساس این حکم اسماعیل بخشی به ۱۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، محمد خنیفر به ۶ سال حبس تعزیری، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی هرکدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند. پرونده علی نجاتی دیگر متهم این پرونده کماکان مفتوح است. گفتنی است در تاریخ ۳۰ مهرماه سال جاری سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه «تا کمتر از یک ماه دیگر رای دادگاه تجدید نظر متهمین پرونده هفت تپه صادر می شود» گفت: “قرار تامین ۴ نفر از این افراد تخفیف پیدا کرد و به زودی با سپردن قرار وثیقه آزاد می شوند”.

**************

بازداشت شدگان روز جهانی کارگر؛ تعیین زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامات ندا ناجی

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ندا ناجی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر در تاریخ ۲۲ آبان ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد. ندا ناجی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه به همراه ده ها تن دیگر بازداشت و در تاریخ ۲۵ خردادماه از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ندا ناجی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر در تاریخ ۲۲ آبان ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار خواهد شد.
وی در تاریخ ۲۵ خردادماه از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به ۲۰۹ زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شده است.
ندا ناجی روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شد.
روز دوشنبه ۱۷ تیرماه ۹۸، جلسه آخر بازپرسی و آخرین دفاع ندا ناجی، در دادسرای اوین برگزار و قرار بازداشتش مجددا تمدید شد. اتهامات مطروح علیه خانم ناجی طی این جلسه دادگاه “اجتماع و تبانی”، “تبلیغ علیه نظام”، “اخلال در نظم عمومی” و “تمرد از دستورات مامورین دولتی” عنوان شده بود.
روز شنبه ۹ شهریورماه ۱۳۹۸، حکم عاطفه رنگریز دیگر شهروند بازداشت شده روز جهانی کارگر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه به وکیل وی ابلاغ شد. بر اساس این حکم، عاطفه رنگریز به ۱۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.
در تاریخ ۲۲ مردادماه ۱۳۹۸ نیز، جلسه دادگاه مرضیه امیری دیگر بازداشت شده این تجمع در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار و در تاریخ ۲ شهریورماه حکم ۱۰ سال و شش ماه حبس تعزیری و ۱۴۸ ضربه شلاق به وی ابلاغ شد که از این حکم ۶ سال حبس قابلیت اجرایی خواهد داشت.

**************

تداوم اعتصاب سپیده قلیان در زندان قرچک ورامین

سپیده قلیان، از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه و فعال مدنی زندانی در زندان قرچک ورامین در پنجمین روز اعتصاب خود به سر می برد. روز جاری فایل صدایی منتسب به خانم قلیان در فضای مجازی منتشر شده است که وی در آن از دلایل اعتصاب غذای خود می گوید. این فعال مدنی از روز یکشنبه ۲۸ مهرماه در اعتراض به افزایش فشارهای امنیتی بر خانواده خود و همچنین رفتار نامناسب مسئولین با زندانیان در زندان قرچک ورامین دست به اعتصاب زده بود. وی طی این اقدام اعتراضی خواهان حضور هیئتی از قوه قضاییه در زندان قرچک ورامین و رسیدگی به وضعیت نامناسب زندانیان شده است. سپیده قلیان که از تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷ در بازداشت به سر می برد، شهریورماه سال جاری توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سپیده قلیان، فعال مدنی و از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه در پنجمین روز اعتصاب غذای خود به سر می برد. خانم قلیان از روز یکشنبه ۲۸ مهرماه ۹۸، در اعتراض به رفتار نامناسب مسئولین زندان قرچک ورامین با او و سایر زندانیان و افزایش فشارهای امنیتی بر خانواده وی دست به اعتصاب غذا زده است. خواسته او حضور هیئتی از قوه قضاییه در زندان قرچک ورامین و رسیدگی به وضعیت بسیار نامناسب زندانیان و رفتار بد مسئولین زندان با زندانیان بوده است. خانواده خانم قلیان نیز در زمان ملاقات با وی هر بار تحت فشارهای امنیتی همراه با توهین توسط مسئولین زندان قرار می‌گیرند.
امروز جمعه ۲ آبان ماه، فایل صدایی منتسب به خانم قلیان توسط تلویزیون ایران اینترنشنال منتشر شده است که موید اعتصاب غذای وی و افزایش فشارهای امنیتی بر خانواده او است. این فایل صدا در شبکه های اجتماعی نیز منتشر شده است.
گفته می شود روز یکشنبه در خلال یک درگیری که در جریان انتقال یکی از زندانیان به سلول انفرادی زندان قرچک ورامین رخ داده بود، سپیده قلیان به همراه وی و یک زندانی دیگر ساعاتی به یکی از سلول های انفرادی این زندان منتقل شده و مجددا به بند بازگشته بود.
به گفته این منبع مطلع، “همچنین به دلیل اعتراض سپیده قلیان نسبت به عدم رعایت بهداشت در آشپزخانه زندان و وجود حشرات در مواد غذایی نیز با برخورد مسئولین زندان و مخالفت همراه با پرخاش آنان با حضور وی در آشپزخانه مواجه شده است. وی در پی این درگیری ها به دفتر رئیس زندان منتقل شده و توسط دو تن از مسئولین مورد برخورد قرار گرفته و ضمن تهدید به گشایش پرونده جدید به شعارنویسی بر روی دیوارهای زندان متهم شده است”.
خانم قلیان همچنین روز سه شنبه از بازداشت خواهر خود سمانه قلیان در شهر اهواز توسط مامورین اداره اطلاعات این شهر خبردار شده بود. سمانه قلیان نهایتا حدود ساعت ۳ بامداد ۳۰ مهرماه پس از ساعت‌ها بازجویی توام با فشار آزاد شده است.
لازم به یادآوری است اسماعیل بخشی، فعال کارگری و سپیده قلیان فعال مدنی که هم اکنون به ترتیب در زندان های اوین و قرچک ورامین نگهداری می شوند در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی به زندانهای شیبان و سپیدار اهواز منقل شده بودند. بازداشت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در حالی صورت گرفته بود که تلویزیون ایران شب ۲۹ دی ماه در فیلمی با عنوان “طراحی سوخته” اعترافاتی از اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه که در جریان بازداشت و بازجویی پیشین آنها ضبط شده بود را نمایش داد که در آن گفته بودند با “گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران” ارتباط دارند.
روز شنبه ۱۶ شهریورماه شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، حکم متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه را صادر کرده بود. بر اساس این حکم اسماعیل بخشی به ۱۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، محمد خنیفر به ۶ سال حبس تعزیری، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی هرکدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند. پرونده علی نجاتی دیگر متهم این پرونده کماکان مفتوح است. گفتنی است در تاریخ ۳۰ مهرماه سال جاری سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه «تا کمتر از یک ماه دیگر رای دادگاه تجدید نظر متهمین پرونده هفت تپه صادر می شود» گفت: “قرار تامین ۴ نفر از این افراد تخفیف پیدا کرد و امروز یا فردا با سپردن قرار وثیقه آزاد می شوند”. وی به هویت این افراد اشاره ای نکرده است.

**************

عاطفه رنگریز به اعتصاب غذای خود پایان داد

عاطفه رنگریز، فعال کارگری در زندان قرچک ورامین، روز جاری با تامین یکی از خواسته های خود مبنی بر پذیرش قرار وثیقه به اعتصاب غذای خود پایان داد. قرار وثیقه وی از دو میلیارد تومان به نصف این مبلغ کاهش پیدا کرده و از خانواده وی خواسته شده جهت تامین این وثیقه اقدام کنند. وی از تاریخ ۲۴ مهرماه دست به اعتصاب غذا زده بود. عاطفه رنگریز در تاریخ ۹ شهریورماه از بابت عناوین مختلف اتهامی توسط دادگاه انقلاب به ۱۱ سال و شش ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱ آبان ماه ۹۸، عاطفه رنگریز، فعال کارگری در زندان قرچک ورامین، با تامین یکی از خواسته های خود پس از ۷ روز به اعتصاب غذای خود پایان داد.
وی روز جاری پس از کاهش مبلغ وثیقه ۲ میلیارد تومانی به ۱ میلیارد تومان و اعلام پذیرش وثیقه به خانواده وی و همچنین اعلام رسمی این موضوع توسط معاونت قضایی زندان به این فعال کارگری به اعتصاب خود پایان داده است.
گفته می شود شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به خانواده رنگریز اعلام کرده است که جهت انجام امور مربوط به تامین قرار وثیقه و آزادی موقت عاطفه رنگریز اقدام کنند.
روز چهارشنبه ۲۴ مهرماه ۹۸، عاطفه رنگریز، فعال کارگری در زندان قرچک ورامین دست به اعتصاب غذا زده بود. وی همزمان با انتشار نامه ای که متن کامل آن پیشتر توسط هرانا منتشر شده است ضمن اعلام آغاز اعتصاب غذای خود گفته بود “بدن خود را سلاحی می‌کنم در برابر این همه بی‌عدالتی که بر ما گذشت و می‌گذرد و اعتصاب غذای خود را در اعتراض به عدم پذیرش غیرقانونی وثیقه‌ای که تاکنون پنج بار با در بسته و دیوارها روبرو شد و همچنین صدور احکام ناعادلانه و نگهداری غیرقانونی در زندان قرچک اعلام می‌کنم”.
روز شنبه ۹ شهریورماه ۱۳۹۸، حکم عاطفه رنگریز صادره توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه به وکیل وی ابلاغ شد. بر اساس این حکم، عاطفه رنگریز به ۱۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.
وی روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شد. علیرغم آزادی تعدادی از بازداشت شدگان، تعدادی دیگر از جمله عاطفه رنگریز، ندا ناجی و مرضیه امیری کماکان تحت بازداشت هستند.
روز دوشنبه ۱۴ مردادماه ۱۳۹۸، عاطفه رنگریز از زندان قرچک به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران منتقل و جلسه دادگاه وی به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. طی این جلسه قرار وثیقه ۲ میلیارد تومانی برای آزادی ایشان تعیین شد. از آنجایی که خانواده این شهروند بازداشتی امکان تامین آن را نداشتند وی به زندان بازگردانده شد.

**************

عماد کثیر، کارگر شرکت نیشکر هفت تپه، بازداشت شد

عماد کثیر از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه بامداد روز جاری توسط نیروهای پلیس اطلاعات و امنیت شوش در منزل شخصی خود بازداشت شد. همزمان با بازداشت، تعدادی از وسایل شخصی آقای کثیر از جمله تلفن همراه وی توسط پلیس ضبط شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، روز چهارشنبه ۱ آبان‌ماه ۹۸، عماد کثیر، از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، در منزل شخصی خود بازداشت شد.
بازداشت آقای کثیر، حدود ساعت ۴ صبح روز جاری با مراجعه ماموران پلیس امنیت و اطلاعات شوش به منزل وی صورت گرفته و در حین بازداشت تعدادی از وسایل شخصی از جمله تلفن همراه وی توسط مامورین ضبط شده است.
لازم به ذکر است که در تاریخ ۱۴ مهرماه شماری از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، از جمله عماد کثیر که با توجه به دعوت قبلی کمیسیون اجتماعی مجلس، قصد سفر به تهران را داشتند توسط ماموران پلیس امنیت در عوارضی خرم آباد، بازداشت شده و تا تاریخ ۱۸ مهرماه همگی آزاد شدند.
گفتنی است دور جدید اعتصاب و اعتراض کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، از روز دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸، به دلیل اخراج همکارانشان آغاز شده بود.