افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، اطلاعیه و مصاحبه های کارگری


هرانا                                                                                                             سه شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲ اکتبر ۲۰۱۹


افزایش فشارهای امنیتی بر خانواده؛ سپیده قلیان دست به اعتصاب غذا زد

سپیده قلیان، از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه در اعتراض به افزایش فشارهای امنیتی بر خانواده خود و همچنین رفتار نامناسب مسئولین با زندانیان در زندان قرچک ورامین از روز یکشنبه ۲۸ مهرماه دست به اعتصاب غذا زده است. وی طی این اقدام اعتراضی خواهان حضور هیئتی از قوه قضاییه در زندان قرچک ورامین و رسیدگی به وضعیت نامناسب زندانیان شده است. سمانه قلیان، خواهر سپیده قلیان نیز روز گذشته توسط ماموران اداره اطلاعات اهواز بازداشت و تا ساعات اولیه صبح روز جاری تحت بازداشت و بازجویی توام با فشار بوده است. سپیده قلیان که از تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷ در بازداشت به سر می برد، شهریورماه سال جاری توسط دادگاه انقلاب تهران تهران به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سپیده قلیان، فعال مدنی و از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه از روز یکشنبه ۲۸ مهرماه ۹۸، دست به اعتصاب غذا زده است. یک منبع مطلع از وضعیت خانم قلیان در گفتگو با گزارشگر هرانا گفت: “اعتصاب غذای سپیده قلیان در اعتراض به رفتار نامناسب مسئولین زندان قرچک ورامین با او و سایر زندانیان و افزایش فشارهای امنیتی بر خانواده وی صورت گرفته و خواسته او حضور هیئتی از قوه قضاییه در زندان قرچک ورامین و رسیدگی به وضعیت بسیار نامناسب زندانیان و رفتار بد مسئولین زندان با زندانیان بوده است. خانواده خانم قلیان نیز در زمان ملاقات با وی هر بار تحت فشارهای امنیتی همراه با توهین توسط مسئولین زندان قرار می‌گیرند”.
گفته می شود روز یکشنبه در خلال یک درگیری که در جریان انتقال یکی از زندانیان به سلول انفرادی زندان قرچک ورامین رخ داده بود، سپیده قلیان به همراه وی و یک زندانی دیگر ساعاتی به یکی از سلول های انفرادی این زندان منتقل شده و مجددا به بند بازگشته بود.
به گفته این منبع مطلع، “همچنین به دلیل اعتراض سپیده قلیان نسبت به عدم رعایت بهداشت در آشپزخانه زندان و وجود حشرات در مواد غذایی نیز با برخورد مسئولین زندان و مخالفت همراه با پرخاش آنان با حضور وی در آشپزخانه مواجه شده است. وی در پی این درگیری ها به دفتر رئیس زندان منتقل شده و توسط دو تن از مسئولین مورد برخورد قرار گرفته و ضمن تهدید به گشایش پرونده جدید به شعارنویسی بر روی دیوارهای زندان متهم شده است”.
خانم قلیان همچنین روز گذشته از بازداشت خواهر خود سمانه قلیان در شهر اهواز توسط مامورین اداره اطلاعات این شهر خبردار شده است. سمانه قلیان نهایتا حدود ساعت ۳ بامداد روز جاری پس از ساعت‌ها بازجویی توام با فشار آزاد شده است.
لازم به یادآوری است اسماعیل بخشی، فعال کارگری و سپیده قلیان فعال مدنی که هم اکنون به ترتیب در زندان های اوین و قرچک ورامین نگهداری می شوند در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی به زندانهای شیبان و سپیدار اهواز منقل شده بودند. بازداشت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در حالی صورت گرفته بود که تلویزیون ایران شب ۲۹ دی ماه در فیلمی با عنوان “طراحی سوخته” اعترافاتی از اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه که در جریان بازداشت و بازجویی پیشین آنها ضبط شده بود را نمایش داد که در آن گفته بودند با “گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران” ارتباط دارند.
روز شنبه ۱۶ شهریورماه شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، حکم متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه را صادر کرده بود. بر اساس این حکم اسماعیل بخشی به ۱۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، محمد خنیفر به ۶ سال حبس تعزیری، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی هرکدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند. پرونده علی نجاتی دیگر متهم این پرونده کماکان مفتوح است. گفتنی است روز جاری سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه «تا کمتر از یک ماه دیگر رای دادگاه تجدید نظر متهمین پرونده هفت تپه صادر می شود» گفت: “قرار تامین ۴ نفر از این افراد تخفیف پیدا کرد و امروز یا فردا با سپردن قرار وثیقه آزاد می شوند”. وی به هویت این افراد اشاره ای نکرده است.

***************

خبر بازداشت ۱۳ تن از کارگران خدماتی شهرداری کوت عبدالله تایید شد

روز جاری، شهردار شهرداری کوت عبدالله، خبر بازداشت ۱۳ تن از کارگران خدماتی این شهرداری را تایید کرد. وی همچنین در خصوص بازداشت شدگان مدعی شد که این افراد با تحریک کارگران واحد خدماتی، مانعِ فعالیت روزانه آن ها شده و در نتیجه می‌خواهند با تجمیع زباله‌ها برای استخدام به شهرداری فشار وارد کنند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، امروز یکشنبه ۲۸ مهرماه ۱۳۹۸، نواب حاجیان سعیدی (شهردار شهر کوت عبدالله) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با صحت خبر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر بازداشت تعدادی از کارگران خدماتی شهرداری این شهر اظهار کرد: با شکایت پیمانکاری حدودا ۱۳ نفر بازداشت شده‌اند که از میان آنها تعدادی کارگر خدماتی هستند.
بر اساس این گزارش، شهردار شهر کوت عبدالله مدعی شده است که این افراد با تحریک کارگران واحد خدماتی مانعِ فعالیت روزانه آنها شده و در نتیجه می‌خواهند با تجمیع زباله‌ها برای استخدام به شهرداری فشار وارد کنند. به همین دلیل پیمانکار که متعهد به جمع‌آوری زباله‌های شهری است از این افراد در مراجع قضایی شکایت کرده است.
شهردار شهرداری کوت عبدالله افزود: “باتوجه به افزایش بیکاری، این افراد به دنبال استخدام در شهرداری هستند. شهرداری ظرفیت این همه نیروی کار را ندارد و این افراد با سنگ‌اندازی‌ها مانع انجام کار کارگران خدمات شهری می‌شوند”.
سعیدی در خصوص پرونده شکایت کارگران از سوی پیمانکار در مراجع قضایی ادامه داد: “این موضوع از سوی مراجع قضایی در حال پیگیری است اما از وضعیت کارگران که و اینکه آیا هنوز در بازداشت هستند یا نه، بی‌خبرم”.
شهردار کوت عبدالله در بخش پایانی صحبت های خود در خصوص وضعیت مطالبات کارگران شهرداری کوت عبدااله ادعا کرد: “اخیرا دستمزد و بیمه مردادماه کارگران پرداخت شده است”.
یکی از این کارگران پیشتر در خردادماه سال جاری در این رابطه گفته بود: “مدت‌هاست برای دریافت حقوق و مطالبات خود به شهرداری کوت عبدالله و استانداری خوزستان مراجعه می‌کنیم، اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده‌ایم. حقوق پرداختی کفاف زندگی ما را نمی‌دهد، اما همین حقوق نیز به موقع پرداخت نمی‌شود”.
لازم به ذکر است کارگران شهرداری کوت عبدالله مرکز شهرستان کارون در اردیبهشت و خرداد امسال چند بار برای دریافت معوقات خود مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کرده‌اند. کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله از هفتم خرداد جاری دست از کار کشیده‌اند و خواهان پرداخت دستمزدهای معوق خود هست.
شهرستان کارون به مرکزیت شهر کوت عبدالله در سال ۹۱ از شهرستان اهواز جدا شد. کوت عبدالله استیشن، خزامی، درویشیه، شریعتی‌یک، کوت نواصر، کوی منتظری، گاومیش آباد، گندمکار و هادی‌آباد از توابع شهرستان کارون هستند.

***************

عاطفه رنگریز: «بدن خود را سلاحی می‌کنم در برابر این همه بی‌ عدالتی که بر ما گذشت»

عاطفه رنگریز، فعال کارگری در زندان قرچک ورامین در ارتباط با روند دادرسی خود نامه ای سرگشاده نوشته و از اعتراض خود در ارتباط با برخورد غیرقانونی با پرونده اش گفته است. خانم رنگریز که از روز چهارشنبه در اعتراض به این موضوع دست به اعتصاب غذا زده در بخشی از این نامه با اعلام این اعتصاب گفته است “بدن خود را سلاحی می‌کنم در برابر این همه بی‌عدالتی که بر ما گذشت و می‌گذرد و اعتصاب غذای خود را در اعتراض به عدم پذیرش غیرقانونی وثیقه‌ای که تاکنون پنج بار با در بسته و دیوارها روبرو شد و همچنین صدور احکام ناعادلانه و نگهداری غیرقانونی در زندان قرچک اعلام می‌کنم. نیک آگاهم که جان من برای آنان‌ که به بازی‌اش گرفته‌اند ارزش محافظت ندارد، و این رنج را برای شکستن این دیوار سکوت که قتل خاموش جامعه‌ مدنی و صدای حق طلبی ما است، تحمل می‌کنم”.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عاطفه رنگریز، فعال کارگری در زندان قرچک ورامین روز چهارشنبه ۲۴ مهرماه ۹۸، نامه ای سرگشاده نوشته و در آن ضمن اعتراض به روند غیرقانونی بازداشت و دادرسی که تا کنون متحمل شده است اعتصاب غذای خود را اعلام کرده است.
متن کامل این نامه که نسخه ای از آن جهت نشر در اختیار هرانا قرار گرفته در ادامه می آید:
“از درس‌های دانشکده‌ جنگ زندگی: هر آنچه مرا نکشد، قوی‌ترم می‌سازد.
در تجمع روز جهانی کارگر در تاریخ یازده اردیبهشت نود و هشت بازداشت شدم و پس از ۴ روز با وجود صدور قرار کفالت ۳۰ میلیونی از آزادی من جلوگیری شد و پس از ۲۸ روز بازجویی و چندین بار انتقال از زندان قرچک به اوین با پرونده‌سازی کاملاً مشهود روبرو شدم با آنکه بارها و بارها در پاسخ‌های خود گفته بودم که فعالیت‌های من کاملاً قانونی بوده و درکی از سوالات شما ندارم. در ادامه این‌ روند ناعادلانه قرار وثیقه من به ۵۰ و ۷۰ میلیون تومان افزایش یافت و این بار نیز دادسرا از قبول قرار کفالت سرباز زد و باز خانواده به دیوارهای ناعادلانه برخورد کرد؛ آن‌ها در بیرون سرگردان شدند و من نیز در داخل زندان.
این ‌سرگردانی همچنان ادامه یافت تا آن که دادگاه بدوی‌ام در تاریخ ۱۴ مرداد ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برگزار شد. دادگاهی که امکان دفاع و پاسخ‌گویی به آن نبود و رنگ و بوی فرمایشی داشت. قاضی مقیسه مبلغ قرار وثیقه را به دو میلیارد تومان افزایش داد. با این وجود، خانواده با این در و آن در زدن بالاخره توانستند این وثیقه سنگین را فراهم کنند اما بار دیگر طی روندی کاملاً غیر قانونی با قبول وثیقه مخالفت شد و در نهایت حکم یازده سال و نیم زندان به وکیل من ابلاغ شد. حکمی که نه بر اساس ادله موجود در پرونده که بیشتر به اتهامات ردیف شده بازجویان بازمی‌گشت.
این جانب بارها به روند غیر قانونی پرونده‌ام از جمله عدم قبول وثیقه، عدم اجرای اصل تفکیک جرائم، صدور احکام ناعادلانه به طرق مختلف اعتراض کرده‌ام و این خلاصه‌ای است از روند غیرقانونی وضعیت من در این ۵ ماه و ۱۳ روز و سردواندن خانواده در بیرون و من در داخل زندان.
بازی‌دادنی که گران می‌آید، زیرا گویی عدالتی در کار نیست و پرسش اینکه چگونه دستان من در این بند بی عدالتی می‌تواند خودش را آزاد کند، کماکان پابرجاست. این بندها دستان مرا به دستان بسیاری گره می‌زند، دستان خواهرانم که جز برای حق‌طلبی گره نشده‌بود و شدیدترین ستم‌ها هم نتوانسته گره آن‌ها را باز کند، دستان دلسوزترین جان‌های این سرزمین بلاخیز که برای آموزش بهتر، برای کودکیِ ربوده شده، برای حداقل‌های زندگی شایسته بلند شدند و داس بی‌عدالتی هم نتوانسته از رویش آن‌ها جلوگیری کند، دستان خشکیده‌ی زندانیانی که قربانی چرخ دنده‌های بی‌رحم انواع تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌های اجتماعی شده‌اند.
ازاین‌رو بدن خود را سلاحی می‌کنم در برابر این همه بی‌عدالتی که بر ما گذشت و می‌گذرد و اعتصاب غذای خود را در اعتراض به عدم پذیرش غیرقانونی وثیقه‌ای که تاکنون پنج بار با در بسته و دیوارها روبرو شد و همچنین صدور احکام ناعادلانه و نگهداری غیرقانونی در زندان قرچک اعلام می‌کنم. نیک آگاهم که جان من برای آنان‌ که به بازی‌اش گرفته‌اند ارزش محافظت ندارد، و این رنج را برای شکستن این دیوار سکوت که قتل خاموش جامعه‌ی مدنی و صدای حق طلبی ما است، تحمل می‌کنم.
از این رو، نوشته‌ام را با دو کلمه تمام می‌کنم که پژواک آن در سرتاسر تاریخ ما فرودستان پیچیده است:
“یا مرگ یا آزادی”
عاطفه رنگریز/ زندان قرچک/ ۲۴ مهر ۹۸”
در ارتباط با نویسنده نامه گفتنی است، عاطفه رنگریز روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شد. روز دوشنبه ۱۴ مردادماه ۱۳۹۸، عاطفه رنگریز از زندان قرچک به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران منتقل و جلسه دادگاه وی به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. طی این جلسه قرار وثیقه ۲ میلیارد تومانی برای آزادی ایشان تعیین شد. از آنجایی که خانواده این شهروند بازداشتی امکان تامین آن را نداشتند وی به زندان بازگردانده شد و با وجود تلاش خانواده و تامین قرار مجددا از آزادی وی جلوگیری شد.
روز شنبه ۹ شهریورماه ۱۳۹۸، حکم عاطفه رنگریز صادره توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه به وکیل وی ابلاغ شد. بر اساس این حکم، عاطفه رنگریز به ۱۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است. وی از روز چهارشنبه ۲۴ مهرماه ۹۸ دست به اعتصاب غذا زده است.

***************

عاطفه رنگریز، فعال کارگری دست به اعتصاب غذا زد

عاطفه رنگریز، فعال کارگری در زندان قرچک ورامین، روز جاری دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده است. وی در تاریخ ۹ شهریورماه از بابت عناوین مختلف اتهامی توسط دادگاه انقلاب به ۱۱ سال و شش ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۲۴ مهرماه ۹۸، عاطفه رنگریز، فعال کارگری در زندان قرچک ورامین دست به اعتصاب غذا زده است. روز شنبه ۹ شهریورماه ۱۳۹۸، حکم عاطفه رنگریز صادره توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه به وکیل وی ابلاغ شد. بر اساس این حکم، عاطفه رنگریز به ۱۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.
وی روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شد. علیرغم آزادی تعدادی از بازداشت شدگان، تعدادی دیگر از جمله عاطفه رنگریز، ندا ناجی و مرضیه امیری کماکان تحت بازداشت هستند.
روز دوشنبه ۱۴ مردادماه ۱۳۹۸، عاطفه رنگریز از زندان قرچک به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران منتقل و جلسه دادگاه وی به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. طی این جلسه قرار وثیقه ۲ میلیارد تومانی برای آزادی ایشان تعیین شد. از آنجایی که خانواده این شهروند بازداشتی امکان تامین آن را نداشتند وی به زندان بازگردانده شد.

***************

شاپور احسانی راد، فعال کارگری به ۶ سال حبس محکوم شد

شاپور احسانی راد، فعال کارگری توسط دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال حبس و ۲ سال تبعید به سیستان و بلوچستان محکوم شد. وی همچنین به عنوان مجازات تکمیلی به مدت دو سال از عضویت در احزاب، گروه ها و دسته جات سیاسی و اجتماعی محکوم شده است. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری قابل اجرا خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، شاپور احسانی راد، فعال کارگری به ۶ سال حبس تعزیری و ۲ سال تبعید محکوم شد.
بر اساس دادنامه صادره توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، این فعال کارگری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است. وی همچنین به عنوان مجازات تکمیلی به ۲ سال تبعید به یکی از بخش های نیک شهر استان سیستان و بلوچستان و نیز محرومیت از عضویت در احزاب، دسته جات و گروه های سیاسی و اجتماعی محکوم شده است.
بر اساس این دادنامه با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد، یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات شاپور احسانی راد در تاریخ ۳۰ شهریورماه ۹۸ برگزار شده بود.
لازم به ذکر است، آقای احسانی راد در تاریخ ۷ مردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روز چهارشنبه ۲۴ مردادماه به بند عمومی زندان اوین منتقل شد. پرونده وی پس از بازداشت به شعبه ۴ دادسرای اوین ارجاع شد و نهایتا این فعال کارگری روز سه شنبه ۱۲ شهریورماه ۹۸ با تودیع قرار کفالت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
شاپور احسانی راد، نماینده اخراجی کارگران کارخانه پروفیل ساوه، از اعضای هیأت مؤسس شورای کارگری بازنشستگان تأمین اجتماعی و عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران است.
این فعال کارگری پیشتر نیز در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ به علت نمایندگی کردن اعتراض کارگران لوله و نورد صفا که در پی عدم پرداخت ۵ ماه دستمزد صورت گرفته بود، تحت عنوان تحریک کارگران، بازداشت و ۵ خردادماه همان سال به همراه جعفر عظیم زاده محاکمه و به زندان مرکزی ساوه منتقل شد. وی نهایتاً در تاریخ ۲۰ خردادماه با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد.
بر اساس حکم صادره از شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ساوه در سال ۹۵، شاپور احسانی راد و جعفر عظیم زاده به اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” و “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” هر کدام به ۱۱ سال حبس محکوم شدند. این دو فعال کارگری نهایتا به موجب دادنامه صادره از شعبه هشت دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی که در تاریخ ۱ خردادماه ۹۶ به آنان ابلاغ شد، از بابت این اتهامات تبرئه شدند.

***************

رضا شهابی به دادسرای اوین احضار شد

رضا شهابی، از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، طی ابلاغیه ای به دادسرای اوین احضار شد. در این ابلاغیه از وی خواسته شده است روز شنبه ۲۰ مهرماه در این شعبه حاضر شود. وی در جریان برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه در مقابل ساختمان مجلس بازداشت و پس از ۶ روز با تودیع قرار کفالت آزاد شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، رضا شهابی، از اعضای هیئت مدیره این سندیکا، به بازپرسی شعبه ۲ دادسرای اوین احضار شد.
طی ابلاغیه ای از وی خواسته شده است که راس ساعت ۹ صبح روز شنبه ۲۰ مهرماه در این شعبه حاضر شود.
رضا شهابی پیشتر در جریان برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از ۶ روز در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه با تودیع قرار کفالت و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شده بود.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه پیشتر با انتشار فراخوانی از کارگران خواسته بود که روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت همزمان با روز جهانی کارگر در تجمع اعتراضی در برابر مجلس شورای اسلامی حضور یابند.

***************

تجمع کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه

امروز جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان مدیریت این شرکت دست به تجمع زدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، امروز پنجشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۸، جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان مدیریت این شرکت دست به تجمع زدند.
معترضان مطالبات خود را برچیده شدن خصوصی سازی، آزادی تمامی همکاران بازداشتی خود، پایان دادن به پرونده سازی‌ها، برگشت به کار همکاران اخراجی بدون هیچ قید و شرطی و داشتن امنیت شغلی، عنوان کردند.
گفتنی است که دور جدید اعتصاب و اعتراض کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، از روز دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸،به دلیل اخراج ۲۱ تن از همکارانشان آغاز شده است.
کشت و صنعت هفت تپه، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می‌گذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد.
حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، قراردادی و پیمانکاری در بخش های مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند. شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع است.

***************

دادگاه تجدیدنظر پروین محمدی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده را به حبس محکوم کرد

روز جاری حکم حبس پروین محمدی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده از فعالان کارگری بازداشت شده در پارک جهان نما در شعبه ۶ دادگاه تجدیدنظر استان البرز عینا تایید شد. این سه شهروند پیشتر توسط دادگاه انقلاب کرج هرکدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بودند به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز پنج شنبه ۱۸ مهرماه ۹۸، شعبه ۶ دادگاه تجدیدنظر استان البرز حکم یک سال حبس پروین محمدی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده را عینا تایید کرد.
علیرضا ثقفی، هاله صفرزاده و پروین محمدی در شهریورماه سال جاری توسط دادگاه انقلاب کرج هرکدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده اند.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این فعالین کارگری در تاریخ ۲ شهریورماه در شعبه اول دادگاه انقلاب کرج برگزار شد. این افراد در دادگاه به “تبلیغ علیه نظام” متهم شده بودند.
علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده در تاریخ ۶ اردیبهشت ماه در پارک جهان نما واقع در اتوبان تهران-کرج به همراه تعدادی دیگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه با تودیع قرار کفالت آزاد شده بودند. روز جمعه ۶ اردیبهشت ماه، تعدادی از فعالین کارگری که تعدادشان ۱۲ تن برآورد شده بود در پارک جهان نما واقع در اتوبان تهران-کرج بازداشت شدند.
۴ تن از این فعالین به نام های پروین محمدی، واله زمانی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده چند روز در بازداشت مانده و باقی افراد ساعاتی پس از بازداشت آزاد شده بودند. خانم محمدی در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه، با تودیع قرار کفالت آزاد شد.
پروین محمدی در تاریخ ۱۹ خردادماه جهت ارایه آخرین دفاعیات در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای ناحیه ۱ کرج حاضر شد. در این جلسه که همزمان برای پروین محمدی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده تشکیل شد، اتهام “تبلیغ علیه نظام” علیه این سه فعال کارگری عنوان شده شده بود.

***************

محمد خنیفر با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

روز گذشته محمد خنیفر یکی از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه که پیشتر در عوارضی خرم آباد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، با تودیع قرار وثیقه از زندان دزفول آزاد شد. روز یکشنبه ۱۴ تن از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند که از این تعداد ۸ کارگر ساعاتی پس از بازداشت و ۵ کارگر دیگر روز گذشته با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، دیروز چهارشنبه ۱۷ مهرماه ۱۳۹۸، محمد خنیفر یکی از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه که در عوارضی خرم آباد بازداشت شده بود، با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان دزفول آزاد شد.
با احتساب آقای خنیفر، شش کارگر بازداشتی هفت‌تپه از زندان آزاد شدند.
روز گذشته نیز پنج تن از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه با تودیع قرار به صورت موقت آزاد شده بودند.
این کارگران روز یکشنبه ۱۴ مهرماه ۱۳۹۸ در پی تجمعات و درخواست مطالبات خود بازداشت شده بودند که تعدادی از کارگران ساعاتی پس از بازداشت آزاد شده بودند و ۶ شهروند دیگر پس از تفهیم اتهام در شعبه دوم دادیاری دادگستری شوش و علیرغم تعیین قرار وثیقه در بازداشت بودند.
روز یکشنبه همچنین ۲ تن دیگر از کارگران به نام های “محمود خدایی و ایمان اخضری” و پیش از آن نیز یوسف بهمنی، دیگر کارگر این شرکت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.
گفتنی است دور جدید اعتصاب و اعتراض کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، از روز دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸، به دلیل اخراج همکارانشان آغاز شده است.
محمد خنیفر، از متهمان پرونده اعتراضات هفت تپه پیشتر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. در صورت تائید این حکم و اجرای ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” در ارتباط با آقای خنیفر قابل اجرا خواهد بود.

***************

با تودیع قرار وثیقه؛ ۵ کارگر شرکت نیشکر هفت تپه آزاد شدند

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان از آزادی تمام کارگران بازداشتی شرکت نیشکر هفت تپه خبر داد. این در حالی است که منابع کارگری از ادامه بازداشت محمد خنیفر خبر داده اند. روز یکشنبه ۱۴ تن از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند که از این تعداد ۸ کارگر ساعاتی پس از بازداشت و ۵ کارگر دیگر روز جاری با تودیع قرار وثیقه آزاد شده اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از میزان، امروز چهارشنبه ۱۷ مهر ماه ۱۳۹۸، حسینی پویا، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان از آزادی تمام کارگران بازداشتی شرکت نیشکر هفت تپه خبر داد. بر اساس این گزارش، دادستان استان خوزستان مدعی شده است: “این افراد در رابطه با شکایت خصوصی کارفرمای شرکت کشت و صنعت هفت تپه با تشکیل پرونده قضایی بازداشت شده بودند”.
روز جاری سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه نیز از آزادی با قرار وثیقه ۶ کارگر بازداشتی خبر داده است.
بر اساس این گزارش ابراهیم عباسی منجزی و مسلم چشم خاور، هرکدام با تودیع قرار وثیقه ۷۰ میلیون تومانی، محمود خدایی، با تودیع قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی، ایمان اخضری، با تودیع قرار وثیقه ۶۰ میلیون تومانی، یوسف بهمنی، با تودیع قرار وثیقه ۸۰ میلیون تومانی و محمد خنیفر، با تودیع قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.
این در حالی است که خبرگزاری ایلنا در گزارشی گفته است که عصر امروز (هفدهم مهرماه) کارگران بازداشتی نیشکر هفت تپه به جز یک نفر همگی با قرار وثیقه آزاد شدند. از قرار معلوم تنها محمد خنیفر در بازداشت مانده است و باقی بازداشتی‌های روز اخیر با سپردن وثیقه از زندان دزفول آزاد شده‌اند.
این کارگران روز یکشنبه ۱۴ مهرماه ۱۳۹۸ در پی تجمعات و درخواست مطالبات خود بازداشت شده بودند که تعدادی از کارگران ساعاتی پس از بازداشت آزاد شده بودند و ۶ شهروند دیگر پس از تفهیم اتهام در شعبه دوم دادیاری دادگستری شوش و علیرغم تعیین قرار وثیقه در بازداشت بودند.
بر اساس این گزارش روز یکشنبه همچنین ۲ تن دیگر از کارگران به نام های “محمود خدایی و ایمان اخضری” و پیش از آن نیز یوسف بهمنی، دیگر کارگر این شرکت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند. گفتنی است دور جدید اعتصاب و اعتراض کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، از روز دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸، به دلیل اخراج همکارانشان آغاز شده است.

***************

آزادی ۸ کارگر شرکت نیشکر هفت تپه و تداوم بازداشت ۶ کارگر دیگر

هشت تن از کارگران بازداشتی شرکت نیشکر هفت تپه آزاد شدند. با احتساب آزادی این افراد کماکان ۶ تن دیگر در بازداشت به سر می برند. گفته می شود کارگران در بازداشت مانده در شعبه دوم دادیاری دادگستری شوش تفهیم اتهام شده و برای آنان قرار وثیقه صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، روز گذشته ۸ تن از کارگران بازداشتی شرکت نیشکر هفت تپه ساعاتی پس از بازداشت آزاد شدند.
با احتساب آزادی این افراد، ۶ کارگر دیگر به نام های محمد خنیفر، یوسف بهمنی، ابراهیم عباسی منجزی، مسلم چشم خاور، محمود خدایی و ایمان اخضری کماکان در بازداشت بوده و روز جاری پس از تفهیم اتهام در شعبه دوم دادیاری دادگستری شوش برای آنان قرار وثیقه ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومانی تعیین شده است.
این شهروندان به دلیل عدم تودیع قرار وثیقه کماکان در بازداشت به سر می برند.
روز یکشنبه ۱۴ مهرماه ۱۳۹۸، تعدادی از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.
بر اساس این گزارش، شماری از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، با توجه به دعوت قبلی کمیسیون اجتماعی مجلس، قصد سفر به تهران را داشتند که ماموران پلیس امنیت در عوارضی خرم آباد، مانع آنان شده و بدون ارایه مدرک قضایی، ۱۱ تن از آنان را بازداشت کردند.
اسامی تعدادی از بازداشت شدگان عبارت است از “محمد خنیفر، امید آزادی، مهدی داوودی، ابراهیم عباسی منجزی، حسن جوادی کهنگی، محمد امیدوار، عماد کثیر، مسلم چشم خاور”.
بر اساس این گزارش روز یکشنبه همچنین ۲ تن دیگر از کارگران به نام های “محمود خدایی و ایمان اخضری” توسط نیروهای امنیتی در هفت تپه بازداشت شده بودند.
لازم به ذکر است، روز گذشته همچنین یوسف بهمنی، از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. وی روز گذشته در جریان تجمع اعتراضی کارگران این شرکت در مقابل دفتر مدیریت به سخنرانی پرداخته بود. کارگران حاضر در این تجمع خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود، لغو احکام صادره علیه کارگران، بازگشت به کار کارگران اخراجی و بازگرداندن این شرکت به بخش دولتی شده بودند.
گفتنی است دور جدید اعتصاب و اعتراض کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، از روز دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸، به دلیل اخراج همکارانشان آغاز شده است.

***************

شرکت نیشکر هفت تپه؛ شمار کارگران بازداشتی روز جاری به ۱۴ تن رسید

روز جاری، ۱۱ تن از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه که با دعوت قبلی کمیسیون اجتماعی مجلس، قصد سفر به تهران را داشتند، در عوارضی خرم آباد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. همچنین ۳ تن دیگر از کارگران نیز روز جاری توسط نیروهای امنیتی در هفت تپه بازداشت شده اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، امروز یکشنبه ۱۴ مهرماه ۱۳۹۸، تعدادی از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
بر اساس این گزارش، شماری از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، با توجه به دعوت قبلی کمیسیون اجتماعی مجلس، قصد سفر به تهران را داشتند که ماموران پلیس امنیت در عوارضی خرم آباد، مانع آنان شده و بدون ارایه مدرک قضایی، ۱۱ تن از آنان را بازداشت کردند.
اسامی تعدادی از بازداشت شدگان عبارت است از “محمد خنیفر، امید آزادی، مهدی داوودی، ابراهیم عباسی منجزی، حسن جوادی کهنگی، محمد امیدوار، عماد کثیر”.
بر اساس این گزارش روز جاری همچنین ۲ تن دیگر از کارگران به نام های “محمود خدایی و ایمان اخضری” توسط نیروهای امنیتی در هفت تپه بازداشت شده اند.
لازم به ذکر است، روز جاری یوسف بهمنی، از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. وی روز گذشته در جریان تجمع اعتراضی کارگران این شرکت در مقابل دفتر مدیریت به سخنرانی پرداخته بود. کارگران حاضر در این تجمع خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود، لغو احکام صادره علیه کارگران، بازگشت به کار کارگران اخراجی و بازگرداندن این شرکت به بخش دولتی شده بودند.
گفتنی است دور جدید اعتصاب و اعتراض کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، از روز دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸، به دلیل اخراج همکارانشان آغاز شده است.

***************

یوسف بهمنی، کارگر شرکت نیشکر هفت تپه بازداشت شد

یوسف بهمنی، از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه روز جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. وی روز گذشته در جریان تجمع اعتراضی کارگران این شرکت در مقابل دفتر مدیریت به سخنرانی پرداخته بود. کارگران حاضر در این تجمع خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود، لغو احکام صادره علیه کارگران، بازگشت به کار کارگران اخراجی و بازگرداندن این شرکت به بخش دولتی شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از سندیکای کارگران شرکت هفت تپه، امروز یکشنبه ۱۴ مهرماه ۹۸، یوسف بهمنی، از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
هرچند از دلایل بازداشت و محل نگهداری آقای بهمنی اطلاع دقیقی در دست نیست با این حال وی روز گذشته در مقابل دفتر مدیریت شرکت نیشکر هفت تپه و در تجمع اعتراضی کارگران این شرکت به سخنرانی پرداخته و وعده های مسئولین در این خصوص را نادرست خوانده و خواهان رسیدگی به مطالبات صنفی کارگران این شرکت شده بود.
گفتنی است که دور جدید اعتصاب و اعتراض کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، از روز دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸، به دلیل اخراج ۲۱ تن از همکارانشان آغاز شده است.
کشت و صنعت هفت تپه، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می‌گذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد.
حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، قراردادی و پیمانکاری در بخش های مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند. شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع است.

***************

بازداشت شدگان روز جهانی کارگر؛ تعیین زمان برگزاری دادگاه آنیشا اسداللهی

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مطروحه علیه آنیشا اسداللهی، روز چهارشنبه ۱ آبان ماه برگزار خواهد شد. روز گذشته در پی حضور وی در دادگاه انقلاب تهران علاوه بر تعیین زمان جلسه رسیدگی، متن کیفرخواست صادره نیز به وی ابلاغ شده است. وی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه همزمان با روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس بازداشت و پس از چند روز با تودیع قرار آزاد شده بود. خانم اسداللهی در تاریخ ۲۸ خردادماه مجددا بازداشت و پس از حدود ۵۰ روز با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه دادگاه آنیشا اسداللهی، روز چهارشنبه ۱ آبان ماه ۹۸ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد.
خانم اسداللهی روز گذشته در پی احضار قبلی در این شعبه دادگاه انقلاب حاضر شد و علاوه بر تعیین زمان برگزاری دادگاه، متن کیفرخواست صادره نیز به وی ابلاغ شد. در کیفرخواست صادره علیه آنیشا اسداللهی، اتهامات مطروحه علیه وی “اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی”، “تبلیغ علیه نظام” و “اخلال در نظم و آسایش عمومی” عنوان شده است.
آنیشا اسداللهی، پیشتر در تاریخ ۱۰ مهرماه، طی تماسی که با وثیقه گذار وی گرفته شده بود جهت دریافت ابلاغیه به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران احضار شده بود.
آنیشا اسداللهی، در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری همزمان با روز جهانی کارگر، در تجمعی که به همین مناسبت برگزار شده بود به همراه تعداد زیادی از فعالان این حوزه بازداشت و به زندان منتقل شد. خانم اسداللهی نهایتا پس از چند روز با قرار کفالت به صورت موقت آزاد شده بود.
وی حدود ساعت نه و نیم شب سه شنبه ۲۸ خردادماه، در خیابان کمیل و در زمان بازگشت از محل کار (آموزش زبان) توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین و روز دوشنبه ۷ مردادماه به بند زنان این زندان منتقل شد.
خانم اسداللهی روز سه شنبه ۱۵ مردادماه ۹۸، با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
گفتنی است که آنیشا اسداللهی فارغ التحصیل رشته مهندسی برق در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بوده و پیش از بازداشت به عنوان مدرس زبان انگلیسی در آموزشگاه‌های خصوصی به کار مشغول بود.

***************

بازداشت شدگان روز جهانی کارگر؛ آنیشا اسداللهی به دادگاه انقلاب احضار شد

آنیشا اسداللهی، روز جاری طی تماسی که با وثیقه گذار وی گرفته شده به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران احضار شد. وی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه همزمان با روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس بازداشت و پس از چند روز با تودیع قرار آزاد شده بود. خانم اسداللهی در تاریخ ۲۸ خردادماه مجددا بازداشت و پس از حدود ۵۰ روز با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱۰ مهرماه ۹۸، آنیشا اسداللهی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران احضار شد. به گفته یک منبع مطلع “طی تماس تلفنی به وثیقه گذار خانم اسداللهی گفته شده که آنیشا اسداللهی باید روز شنبه ۱۳ مهرماه جهت دریافت احضاریه کتبی به این دادگاه مراجعه کند”. آنیشا اسداللهی روز سه شنبه ۱۵ مردادماه ۹۸، با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شده بود.
آنیشا اسداللهی، در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری همزمان با روز جهانی کارگر، در تجمعی که به همین مناسبت برگزار شده بود به همراه تعداد زیادی از فعالان این حوزه بازداشت و به زندان منتقل شد. خانم اسداللهی نهایتا پس از چند روز با قرار کفالت به صورت موقت آزاد شده بود.
وی حدود ساعت نه و نیم شب سه شنبه ۲۸ خردادماه، در خیابان کمیل و در زمان بازگشت از محل کار (آموزش زبان) توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین و روز دوشنبه ۷ مردادماه به بند زنان این زندان منتقل شد.
گفتنی است که آنیشا اسداللهی فارغ التحصیل رشته مهندسی برق در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بوده و پیش از بازداشت به عنوان مدرس زبان انگلیسی در آموزشگاه‌های خصوصی به کار مشغول بود.

***************

احضار ۴۰ کارگر شرکت نیشکر هفت تپه به نهادهای امنیتی

روز گذشته، ۴۰ تن از کارگران معترض شرکت نیشکر هفت تپه طی تماس‌های تلفنی به پلیس اطلاعات و امنیت شهرستان شوش احضار شدند. گمان می رود احضار این کارگران در پی برگزاری تجمعات پیاپی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتش و اخراج همکارانشان صورت گرفته باشد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، دیروز یکشنبه ۷ مهرماه ۱۳۹۸، ۴۰ تن از کارگران معترض شرکت نیشکر هفت تپه به پلیس امنیت شهرستان شوش احضار شدند. کارگران احضار شده باید خودشان را امروز دوشنبه(۸ مهر) به پلیس اطلاعات و امنیت معرفی نمایند.
از دلیل احضار کارگران به نهادهای امنیتی و یا اتهام آنان اطلاعاتی در دست نیست. با این حال گمان می رود احضار این کارگران در پی برگزاری تجمعات پیاپی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتش و اخراج ۲۱ نفر از همکارانشان صورت گرفته باشد.
به گفته منابع کارگری شرکت نیشکر هفت تپه در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر اخراج یا “به قول کارفرما، عدم نیاز و تمدید نکردن قرارداد مجدد” نزدیک به ۱۵۰ کارگر این شرکت منتشر شده بود که اسامی ۲۵ نفر از کسانی که اخراج شده‌اند منتشر شده است.
بر اساس این گزارش کارگران یکی از کارفرماهای شرکت، به نام آقای “اسدبیگ” درخواست مذاکره با کارگران اخراجی را داشته است که این درخواست توسط کارگران رد شده و کارگران اعلام کرده اند که خواهان بازگشت تمامی همکاران اخراجی خود هستند.
از سوی دیگر کاویانی (معاونت سرمایه انسانی و پشتیبانی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با صحت خبر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر اخراج تعدادی دیگر از کارگران این مجتمع مدعی شد: به هیچ عنوان خبر صحت ندارد و به عنوان معاون مدیرعامل شرکت این خبر را تکذیب می‌کنم.
گفتنی است دور جدید اعتصاب و اعتراض کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، از روز دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸، به دلیل اخراج همکارانشان آغاز شده است.
لازم به ذکر است پیشتر در تاریخ ۵ مهرماه، یکی از کارگران معترض به نمایندگی از دیگر کارگران این شرکت با بیان اینکه خواسته ما این است که ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه به مشکلات هفت تپه ورود کند، در خصوص مطالباتشان گفت: ” اولین مطالبه ما آزادی اسماعیل بخشی است که برای دفاع از حقوق ما کارگران در زندان به سر می‌برد”.
نماینده کارگران معترض ضمن انتقاد از عملکرد صداوسیما و خائن خطاب قرار دادن این سازمان، به دلیل عدم پوشش اعتراض و مشکلات کارگران، اعلام کرده بود این اعتصاب ادامه دارد و تا زمانی که ۲۰ تن از کارگران اخراج شده به کار خود بازنگردند و مطالبات ما برآورده نشود، اعتصاب و تجمع ما کارگران هفت تپه ادامه خواهد داشت. زیرا که در این مجتمع تخلفات متعددی صورت می‌گیرد که مهم‌ترین آن اخراج همکارانمان است.

***************

هفتمین روز تجمع و اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه

امروز، جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، برای هفتمین روز متوالی در اعتراض به اخراج ۲۱ نفر از همکارانشان، دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان دفتر مدیریت این شرکت دست به تجمع زدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سندیکای کارگران هفت تپه، امروز یکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۸، شماری از کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، برای هفتمین روز متوالی دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان دفتر مدیریت این شرکت دست به تجمع زدند.
کارگران هفت تپه دلیل تجمع خود را در اعتراض به اخراج ۲۱ نفر از همکارانشان، عنوان کردند.
گفتنی است که دور جدید اعتصاب و اعتراض کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، از روز دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸،به دلیل اخراج ۲۱ تن از همکارانشان آغاز شده است.

***************

شش کارگر بازداشتی شرکت هپکو اراک آزاد شدند/ احضار شمار دیگری از کارگران

طی دو روز اخیر ۶ تن از کارگران بازداشت شده در جریان تجمع اعتراضی شرکت هپکو اراک با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند. با احتساب آزادی این افراد، تمام کارگران بازداشت شده این تجمع آزاد شده اند. همزمان گفته می‌شود تعداد دیگری از کارگران این شرکت نیز طی روزهای گذشته به مراجع قضایی احضار شده‌اند. در تاریخ ۲۵ شهریورماه جمعی از کارگران شرکت هپکو اراک در مسیر ریل راه آهن شمال-جنوب این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع با مداخله نیروهای انتظامی به خشونت کشیده شد و دستکم ۲۹ تن از کارگران معترض بازداشت و تعداد دیگری مصدوم شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل ازایلنا، منابع کارگری در کارخانه هپکو از آزادی۶ نفردیگر ازهمکاران خود خبردادند.
براساس این گزارش ازاین تعداد دو نفر روزدوشنبه۱مهرماه و۴ نفردیگرروزسه شنبه۲ مهرماه با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.
روز جاری کریم یاوری، مدیر کل حمایت از پایداری مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار با اشاره به آزادی این کارگران مدعی شده است که “وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بازداشت کارگرانی که صرفا برای مطالبات قانونی و حقوق معوقه خود به صورت مسالمت آمیز اعتراض می‌کنند، موکدا مخالف است”.
این ادعا در حالی مطرح شده است که کارگران این واحد تولیدی می‌گویند: در حال حاضر برای شمار دیگری از کارگران هپکو احضاریه ارسال شده و آنها هنوز خود را به مرجع قضایی معرفی نکرده‌اند. طی روزهای اخیر نیز مجموعا ۲۳ تن دیگر از کارگران بازداشت شده در جریان تجمع اعتراضی شرکت هپکو اراک با تودیع قرار آزاد شده بودند.
لازم به ذکر است روز دوشنبه ۲۵ شهریورماه ۱۳۹۸، تجمع اعتراضی کارگران هپکو اراک در پی ورود نیروهای انتظامی به خشونت کشید شد و نیروهای انتظامی جهت متفرق کردن تجمع، کارگران را مورد ضرب و شتم قرار دادند و در پی آن شماری از معترضان مصدوم و به بیمارستان منتقل شدند.
این تجمع در اعتراض به معوقات مزدی، بلاتکلیفی وضعیت مالکیت و سهامدار شرکت، در مسیر ریل راه آهن شمال_جنوب برگزار شده بود.
لازم به یادآوری است که در خردادماه سال گذشته نیز در پی تجمع اعتراضی کارگران هپکو، ۱۰ تن از این کارگران به شعبه‌ی دوم معاونت دادستان اراک احضار شده و اتهامات “اخلال در نظم جامعه” و “شرکت در تجمعات غیرقانونی” به آنها تفهیم شده بود.
۵ تن از این کارگران که به دنبال احضار به دادستانی و به دستور معاون دادستان بازداشت شده بودند، همان روز با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.

***************

تجمع کارگران سد چم شیر گچساران

روز گذشته، شماری از کارگران “سد چم شیر” گچساران در اعتراض به ۱۱ ماه معوقات مزدی خود، در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان، دست به تجمع زدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، پرداخت نشدن ۱۱ ماه حقوق کارگران “سد چم شیر”،گچساران آغاز سال تحصیلی را به کام خانواده‌های این کارگران تلخ کرده است.
روز گذشته ۳۰ شهریورماه ۱۳۹۸، کارگران “سد چم شیر” در جلوی درب فرمانداری شهرستان گچساران تجمع کردند.
هر چند که دیگر تجمع در جلوی درب فرمانداری دردی را دوا نمی‌کند و با وعده‌های پوچ و توخالی این کارگران را با شرمندگی راهی خانه می‌کنند.
امروز پدارنی در جلوی درب فرمانداری مشاهده شد که برای گرفتن حق پایمال شده خود سرگردان بوده‌اند، پدرانی که تاکنون نتوانستند حتی دفتری برای فرزندان خود تهیه کنند و با شرمندگی روزها را سپری می‌کنند.
گفتنی است، کارگران سد چم شیر گچساران برای چندمین بار اعتراض خود را نشان دادند این کارگران قریب به ۱۱ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند و خواستار احقاق حق پایمال شده خود هستند.
یکی از کارگران در این خصوص گفت: “۱۱ ماه است که حقوق دریافت نکرده‌ام، بچه شیرخواره و محصل در خانه دارم و حالا که با آغاز سال تحصیلی تاکنون نتوانسته‌ام خرید را انجام بدهم”.
وی ادامه داد: “دیگر صبر ما کارگران به پایان رسیده و جلوی خانواده‌هایمان شرمنده شده‌ایم نه پای رفتن به خانه داریم و نه دیگر می‌توانیم کاری به پیش ببریم”.
می‌طلبد مسوولان شهرستان گچساران در راس نماینده، فرماندار فکری به حال این کارگران کنند چرا که با این گرانی اجناس و نداشتن قدرت خرید کام ماه مهر و آغاز سال تحصیلی را برای دانش آموزان و والدین تلخ کرده است.