افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارشات واطلاعیه های کارگری


هرانا                                                                                                     سه شنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۹


ضرب و شتم و بازداشت شماری از کارگران هپکو اراک در پی تجمع اعتراضی

روز گذشته جمعی از کارگران شرکت هپکو اراک درمسیر ریل راه آهن شمال-جنوب این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع با مداخله نیروهای انتظامی به خشونت کشیده شد و تعدادی ازکارگران معترض بازداشت ومصدوم شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، روز دوشنبه ۲۵ شهریورماه ۱۳۹۸، تجمع اعتراضی کارگران هپکو اراک در پی ورود نیروهای انتظامی به خشونت کشید شد.
بر اساس این گزارش، نیروهای انتظامی جهت متفرق کردن تجمع، کارگران را مورد ضرب و شتم قراردادند ودرپی آن شماری از معترضان مصدوم و به بیمارستان منتقل شده اند.
همچنین گفتنی است که تعدادی از کارگران بازداشت شده اند. از هویت و تعداد دقیق بازداشت شدگان تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاع دقیقی به دست نیامده است.
این تجمع روز گذشته در اعتراض به معوقات مزدی، بلاتکلیفی وضعیت مالکیت و سهامدار شرکت، در مسیر ریل راه آهن شمال_جنوب برگزار شده بود. لازم به یادآوری است که در خردادماه سال گذشته نیز در پی تجمع اعتراضی کارگران هپکو، ۱۰ تن از این کارگران به شعبه‌ی دوم معاونت دادستان اراک احضار شده و اتهامات “اخلال در نظم جامعه” و “شرکت در تجمعات غیرقانونی” به آنها تفهیم شده بود.
۵ تن از این کارگران که به دنبال احضار به دادستانی و به دستور معاون دادستان بازداشت شده بودند، همان روز با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.

************

مهدی فراحی شاندیز به سلول انفرادی منتقل شد

مهدی فراحی شاندیز، زندانی سیاسی ندامتگاه مرکزی کرج روز جاری به سلول انفرادی منتقل شده است. گفته می شود انتقال وی در پی درگیری لفظی او با ماموران زندان صورت گرفته است. آقای فراحی شاندیز از سال ۹۰ طی سه پرونده با اتهامات مختلفی که عمدتا در ارتباط با “توهین به رهبری” مطرح شده است جمعا به ۹ سال حبس محکوم شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۶ شهریورماه ۹۸، مهدی فراحی شاندیز، زندانی سیاسی ندامتگاه مرکزی کرج به سلول انفرادی منتقل شده است.
گفته می شود انتقال آقای فراحی شاندیز به سلول انفرادی در پی درگیری لفظی وی با مامورین زندان صورت گرفته است.
مهدی فراحی شاندیز تا کنون سه بار به اتهام توهین به رهبری در دادگاه های مختلف محاکمه و جمعا به ۹ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
آقای فراحی، در آخرین مورد در تاریخ ۵ خرداد ۱۳۹۴ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به اتهام توهین به رهبری در ایام زندان و اخلال در نظم عمومی به ۳ سال حبس محکوم شده است، این در حالی است که تشکیل جلسه دادرسی به اطلاع وی نرسیده بود و حکم نیز به زندانی یا وکیل ابلاغ نشده و مستقیما در برگه صورت وضعیت زندانی قید شده بود.
این زندانی بهمن ماه سال ۱۳۹۳ نیز در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، به اتهام توهین به رهبری به ۳ سال حبس محکوم شد و پیشتر نیز در اردیبهشت ماه ۱۳۹۰ به همین اتهام با مصادیقی متفاوت از سوی قاضی مقیسه به ۳ سال حبس محکوم شده بود.
مهدی فراحی شاندیز که سابقه بازداشت های متعددی دارد، در تاریخ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ در جریان مراسم روز جهانی کارگر در پارک لاله تهران بازداشت شد. ماموران در زمان بازداشت اقدام به تفتیش محل زندگی وی و ضبط مدارک، وسایل شخصی و کتاب‌های وی کرده بودند، آقای شاندیز در پی این دستگیری به ۹ ماه حبس محکوم شد که بیشتر آنرا در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ اوین گذراند و بهمن ماه ۸۸ از زندان آزاد شد.

************

هفت متهم پرونده اعتراضات هفت تپه از جمله

اسماعیل بخشی مجموعا به ۱۱۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند

دادگاه انقلاب تهران، روز جاری حکم متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه را صادر کرد. بر اساس این حکم اسماعیل بخشی به ۱۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، محمد خنیفر به ۶ سال حبس تعزیری، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی هرکدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان در مردادماه سال جاری در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود. پرونده علی نجاتی دیگر متهم این پرونده کماکان مفتوح است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۶ شهریورماه ۹۸، دادگاه انقلاب تهران، حکم هفت متهم پرونده اعتراضات هفت تپه را صادر کرد. بر اساس رای صادره توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه، سپیده قلیان، امیر (علی) امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی هرکدام از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به ۷ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “عضویت در گروه گام” به ۷ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال و شش ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به ۲ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند.
احکام صادره علیه این شهروندان با توجه به تعدد جرائم از میزان حداکثر مجازات از بابت هر اتهام افزایش پیدا کرده و صادر شده است. با این حال در صورت تائید این حکم و اجرای ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۷ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” در ارتباط با هر یک از متهمین قابل اجرا خواهد بود.
همچنین اسماعیل بخشی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به ۷ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “توهین به رهبری” به ۲ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به ۲ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال و شش ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “اخلال در نظم عمومی” به ۱ سال و شش ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
در صورت تائید این حکم و اجرای ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۷ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” در ارتباط با آقای بخشی قابل اجرا خواهد بود. محمد خنیفر، متهم دیگر این پرونده نیز از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد.
در صورت تائید این حکم و اجرای ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” در ارتباط با آقای خنیفر قابل اجرا خواهد بود.
پرونده علی نجاتی دیگر متهم این پرونده کماکان مفتوح است.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات سپیده قلیان، از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه روز شنبه ۱۹ مردادماه ۹۸، در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود. سپیده قلیان در این جلسه دادگاه اعلام کرد که در حین بازجویی مورد بدرفتاری قرار گرفته و مجبور به اعتراف تحت فشار شده است، از این رو اتهامات مطروحه را قبول ندارد.
جمال حیدری منش، وکیل مدافع خانم قلیان نیز با تاکید بر تحت فشار بودن موکلش در زمان بازداشت و بازجویی اعلام کرده بود که اتهامات وارده به وی کذب بوده و دفاع از حقوق کارگران نه جرم، بلکه یکی از حقوق شهروندی موکلش است.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات متهمین این پرونده قرار بود صبح روز شنبه ۱۲ مردادماه با حضور متهمین پرونده در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه برگزار شود با این حال این جلسه به روزهای بعد موکول شد و به صورت تک به تک برگزار شده بود.
اوایل خردادماه ماه امسال پرونده هفت متهم پرونده اعتراضات هفت تپه به نام‌های “اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز اله یاری، علی نجاتی و عسل محمدی” پس از جلسه دفاع آخر به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران ارسال شده بود.
لازم به یادآوری است اسماعیل بخشی، فعال کارگری و سپیده قلیان فعال مدنی که هم اکنون به ترتیب در زندان های اوین و قرچک ورامین نگهداری می شوند در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی به زندانهای شیبان و سپیدار اهواز منقل شده بودند. بازداشت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در حالی صورت گرفته بود که تلویزیون ایران شب ۲۹ دی ماه در فیلمی با عنوان “طراحی سوخته” اعترافاتی از اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه که در جریان بازداشت و بازجویی پیشین آنها ضبط شده بود را نمایش داد که در آن گفته بودند با “گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران” ارتباط دارند.
امیر امیرقلی عضو هیئت تحریریه نشریه گام نیز در رابطه با اعتراضات کارگران هفت تپه، در تاریخ ۲۶ دی‌ماه ۹۷ در شهر بابلسر و توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران منتقل شده بود. وی در تاریخ ۲۹ بهمن ماه سال گذشته به اداره اطلاعات اهواز و سپس به بند قرنطینه زندان شیبان اهواز منتقل شده بود. وی هم اکنون در بند ۴ زندان اوین به سر می برد.
از سوی دیگر ساناز اله یاری به همراه همسرش امیرحسین محمدی فر در تاریخ ۱۹ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند. در اردیبهشت ماه سال جاری امیرحسین محمدی فر از بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند ۴ و ساناز اله یاری به بند زنان زندان اوین منتقل شدند.
همچنین عسل محمدی، در منزل شخصی در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل شده بود. وی در تاریخ ۱۵ دی‌ماه ۹۷، با تودیع قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی آزاد و در تاریخ ۱۳ مردادماه ۱۳۹۸، در پی تبدیل قرار وثیقه به قرار بازداشت توسط قاضی مقیسه، مجددا بازداشت شد. گفته می شود به دلیل تعیین قرار وثیقه ۲ میلیارد تومانی خانواده خانم محمدی موفق به تامین آن نشدند و مدتی بعد قاضی پرونده با تودیع قرار برای وی مخالفت کرده بود.
علی نجاتی دیگر متهم این پرونده نیز هم اکنون با قید وثیقه آزاد است. در تاریخ ۱۳ آذر ۹۷، علی نجاتی نیز در تاریخ ۸ آذرماه ۹۷، در ارتباط با تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و نهایتا در تاریخ ۸ بهمن‌ماه سال گذشته پس از حدود دو ماه بازداشت با تودیع قرار به دلیل وضعیت پزشکی موقتا آزاد شد.
محمد خنیفر، دیگر متهم این پرونده نیز در تاریخ ۲۸ آبان ماه ۹۷ در جریان تجمعات کارگری این شرکت همزمان با تعدادی دیگر از کارگران این مجتمع از جمله اسماعیل بخشی بازداشت و در تاریخ ۱ آذرماه آزاد شده بود. وی در تاریخ ۶ بهمن ماه ۹۷ در پی احضار به ستاد خبری اداره اطلاعات شوش مجددا بازداشت و در تاریخ ۹ بهمن ماه سال گذشته با قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد. جلسه رسیدگی به اتهامات محمد خنیفر در بخش دیگر این پرونده روز چهارشنبه ۲۳ مردادماه ۱۳۹۸، در دادگاه شوش برگزار شد. در این جلسه دادگاه اتهام “تجمع غیرقانونی در راستای تغییر مدیریت مجتمع و آزادی اسماعیل بخشی” علیه وی و ۹ تن دیگر مطرح شده بود.

************

شاپور احسانی راد با تودیع قرار کفالت آزاد شد

شاپور احسانی راد، فعال کارگری، امروز سه‌شنبه با تودیع قرار کفالت از زندان اوین آزاد شد. وی در تاریخ ۷ مردادماه توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود بازداشت و ۲۴ مردادماه به بند عمومی زندان اوین منتقل شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اتحادیه آزاد کارگران، امروز سه شنبه ۱۲ شهریورماه ۱۳۹۸، شاپور احسانی راد با تودیع قرار کفالت آزاد شد. آقای احسانی راد در تاریخ ۷ مردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روز چهارشنبه ۲۴ مردادماه به بند عمومی زندان اوین منتقل شد. وی در زمان بازداشت چند بار موفق به برقراری تماس تلفنی با خانواده اش شده بود.
پرونده وی پس از بازداشت به شعبه ۴ دادسرای اوین ارجاع شد، با این حال تاکنون اطلاع دقیق در خصوص اتهامات مطروحه علیه وی به دست نیامده است. لازم به ذکر است که شاپور احسانی راد، نماینده اخراجی کارگران کارخانه پروفیل ساوه، از اعضای هیأت مؤسس شورای کارگری بازنشستگان تأمین اجتماعی و عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران است.
این فعال کارگری پیشتر در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ به علت نمایندگی کردن اعتراض کارگران لوله و نورد صفا که در پی عدم پرداخت ۵ ماه دستمزد صورت گرفته بود، تحت عنوان تحریک کارگران، بازداشت و ۵ خردادماه همان سال به همراه جعفر عظیم زاده محاکمه و به زندان مرکزی ساوه منتقل شد. وی نهایتاً در تاریخ ۲۰ خردادماه با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد.
بر اساس حکم صادره از شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ساوه در سال ۹۵، شاپور احسانی راد و جعفر عظیم زاده به اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” و “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” هر کدام به ۱۱ سال حبس محکوم شدند. این دو فعال کارگری نهایتا به موجب دادنامه صادره از شعبه هشت دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی که در تاریخ ۱ خردادماه ۹۶ به آنان ابلاغ شد، از بابت اتهامات “اقدام علیه امنیت ملی” و “تبلیغ علیه نظام” تبرئه شدند.

************

دادگاه تجدید نظر؛ بهنام ابراهیم زاده به ۶ سال حبس محکوم شد

دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم دادگاه بدوی بهنام ابراهیم زاده، فعال کارگری را عیناً تایید کرد. گفته می شود که شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران با استناد به ماده ۴۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری مبنی بر عدم ضرورت تشکیل جلسه تجدید نظر با حضور متهم و وکیل مدافع حکم ۶ سال حبس آقای ابراهیم زاده را تایید کرده است. از این میزان با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود. بهنام ابراهیم زاده در آذرماه سال گذشته بازداشت و در اسفندماه با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم دادگاه بدوی بهنام ابراهیم زاده را عیناً تایید کرد.
یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: “با تصمیم قاضی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران مبنی بر عدم نیاز به رسیدگی مجدد به پرونده آقای ابراهیم زاده، رای صادره در دادگاه بدوی علیه ایشان عیناً تایید شد”.
آقای ابراهیم زاده پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام “عضویت در گروه ها و دسته جات به جهت برهم زدن امنیت ملی” به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام از طریق عضویت در گروه های مخالف نظام” به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. از این میزان با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “عضویت در گروه ها و دسته جات به جهت برهم زدن امنیت ملی” در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود. همچنین بر اساس حکم صادره، بهنام ابراهیم زاده به عنوان مجازات تکمیلی باید سه جلد کتاب معرفی شده “دا”، “دشمن شناسی” و “حکایت زمستان” در این دادنامه را خوانده و رونویسی کند.
لازم به ذکر است که در رویکرد جدید قوه قضاییه، الزامی برای برگزاری تشکیل دادگاه تجدیدنظر وجود نداشته و در صورت تشکیل نیز حضور متهم و وکیل مدافع آن به امری غیر ضروری بدل شده است. این موضوع اخیرا با کسب اجازه رئیس قوه قضاییه از آیت الله خامنه ای برای عدم تشکیل دادگاه تجدید نظر در محاکم قضایی جلوه ای دیگر به خود گرفته است. این در حالی است که به گفته بسیاری از حقوق دانان، این شیوه بر خلاف قانون است و فردی بصورت آیین نامه ای یا سلیقه ای امکان ارائه دستور جهت توقف قانون را ندارد و تنها مجلس شورای اسلامی مرجع تصویب، توقف اجرا یا اصلاح قوانین کشوری است.
بهنام ابراهیم زاده در تاریخ ۲۲ آذرماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود. خانواده این فعال کارگری تا چند روز پس از بازداشت اطلاع دقیقی از وضعیت و محل نگهداری او نداشتند. آقای ابراهیم‌زاده در روز بازداشت مطلع شده بود که توسط دادگاه انقلاب شهرستان دالاهو به صورت غیابی به ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. این فعال کارگری در تاریخ ۲۸ بهمن ماه جهت تعیین شعبه و اطلاع از کیفرخواست به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران منتقل شده و در تاریخ ۵ اسفندماه، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری مورد محاکمه قرار گرفته بود.
وی نهایتاً در تاریخ ۱۳ اسفندماه ۱۳۹۷ با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
بهنام ابراهیم‌زاده متولد ۱۳۵۶ در شهرستان اشنویه است که از سال ۸۷ تاکنون بارها در بازداشت و حبس بوده است. هرانا پیشتر نیز در گزارش مربوط به اردیبهشت ماه ۹۶ از آزادی بهنام ابراهیم زاده از زندان رجایی شهر با پایان دوران محکومیت ۷ ساله وی خبر داده بود.

************

علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده به حبس محکوم شدند

علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده، دو فعال کارگری هرکدام توسط دادگاه انقلاب کرج به یک سال حبس تعزیری محکوم شده اند. این شهروندان در تاریخ ۶ اردیبهشت ماه امسال در پارک جهان نما واقع در اتوبان تهران-کرج بازداشت و در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه با تودیع قرار کفالت آزاد شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از بی بی سی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده، دو فعال کارگری توسط دادگاه انقلاب کرج هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده اند.
این دو فعال کارگری در تاریخ ۶ اردیبهشت ماه در پارک جهان نما واقع در اتوبان تهران-کرج به همراه تعدادی دیگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه با تودیع قرار کفالت آزاد شده بودند.
در تاریخ ۱۹ خردادماه جلسه دادگاهی همزمان برای پروین محمدی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده تشکیل شد. اتهام عنوان شده برای این شهروندان “تبلیغ علیه نظام” بوده است.
لازم به یادآوری است صبح روز جاری محمدعلی جداری فروغی، وکیل مدافع پروین محمدی، از فعالان کارگری بازداشت شده در پارک جهان نما از محکومیت موکلش به ۱ سال حبس تعزیری در دادگاه بدوی خبر داده بود. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پروین محمدی در تاریخ ۲ شهریورماه در شعبه اول دادگاه انقلاب کرج برگزار شد. وی در این جلسه دادگاه به “تبلیغ علیه نظام” متهم شده بود.

************

پروین محمدی به یک سال حبس محکوم شد

محمدعلی جداری فروغی، وکیل مدافع پروین محمدی، از فعالان کارگری بازداشت شده در پارک جهان نما ار محکومیت موکلش به ۱ سال حبس تعزیری در دادگاه بدوی خبر داد. جلسه دادگاه خانم محمدی در تاریخ ۲ شهریورماه در دادگاه انقلاب کرج برگزار شده بود. وی در تاریخ ۶ اردیبهشت ماه به همراه تعدادی از فعالین کارگری در پارک جهان نما واقع در اتوبان تهران-کرج بازداشت شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، پروین محمدی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب کرج به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد.
محمدعلی جداری فروغی، وکیل مدافع پروین محمدی در این خصوص گفت: امروز با مراجعه به شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی کرج، دادنامه صادره در مورد ایشان ابلاغ شد. پروین محمدی طبق ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به عنوان تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است.
این وکیل دادگستری افزود: دادگاه حداکثر حکم محکومیت را صادر کرده است و ظرف مدت ۲۰ روز قانونی، در دادگاه تجدید نظر استان البرز به رای صادره اعتراض خواهم کرد؛ به نظر من فعالیت‌های صنفی نمی‌تواند تحت عنوان جرم تبلیغ علیه نظام قرار گیرد و امیدوارم در دادگاه تجدیدنظر حکم صادره فسخ شود.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پروین محمدی در تاریخ ۲ شهریورماه در شعبه اول دادگاه انقلاب کرج برگزار شد. وی در این جلسه دادگاه به “تبلیغ علیه نظام” متهم شده بود.
این فعال کارگری در تاریخ ۱۱ تیرماه با دریافت ابلاغیه ای به شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج احضار شده بود.
روز جمعه ۶ اردیبهشت ماه، تعدادی از فعالین کارگری که تعدادشان ۱۲ تن برآورد شده بود در پارک جهان نما واقع در اتوبان تهران-کرج بازداشت شدند.
۴ تن از این فعالین به نام های پروین محمدی، واله زمانی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده چند روز در بازداشت مانده و باقی افراد ساعاتی پس از بازداشت آزاد شده بودند. خانم محمدی در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه، با تودیع قرار کفالت آزاد شد.
پروین محمدی در تاریخ ۱۹ خردادماه جهت ارایه آخرین دفاعیات در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای ناحیه ۱ کرج حاضر شد. در این جلسه که همزمان برای پروین محمدی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده تشکیل شد، اتهام “تبلیغ علیه نظام” علیه این سه فعال کارگری عنوان شده شده بود.

************

وکلای متهمان پرونده هفت تپه؛ اظهارات معاون قضایی دادستان کل هیچ ادله مستندی ندارد

وکلای متهمان پرونده اعتراضات هفت تپه طی نامه ای مشترک اظهارات اخیر معاون قضایی دادستان کل کشور در خصوص این متهمان را رد کرده و اعلام کردند که هیچ ادله مستندی برای اثبات اظهارات وی در پرونده وجود ندارد. سعید عمرانی گفته بود که متهمان پرونده اعتراضات هفت تپه “با دریافت پول قصد به آشوب کشیدن کشور را داشتند”.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، فرزانه زیلابی، جمال الدین حیدری منش، حسین تاج و امیر رئیسیان، چهار تن از وکلای دادگستری که وکالت متهمین پرونده اعتراضات هفت‌تپه را که در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران و شعبه ۱۰۲ دادگستری شوش بررسی می‌شود به عهده داشتند، نسبت به صحبت‌های اخیر سعید عمرانی، معاون قضائی دادستان کل کشور واکنش نشان دادند.
معاون قضائی دادستان کل کشور پیشتر با اشاره به پرونده اعتراضات هفت تپه گفته بود: عوامل و عناصری پول گرفته بودند و می‌خواستند به هر طریق که شده آنجا را به آشوب بکشند. وکلای متهمان اعتراضات هفت‌تپه در نامه خود اعلام کردند: اینجانبان به عنوان وکلای متهمین این پرونده با مطالعه کامل ۳۰۰۰ صفحه در ۹ جلد، هیچ نشانه‌ای از دریافت حتی یک ریال از طرف متهمینِ پرونده مشاهده نکرده و هیچ مستندی در پرونده، اعم از گردشکار ضابط، کیفرخواست دادسرا و صورت جلسات محاکمه دادگاه ندیدیم.
در بخشی دیگری از واکنش این چهار وکیل به حق پرسشگری و پیگیری حقوقی برای موکلین اشاره شده و آمده است: لیکن اظهارات جدید نیاز به ملازمه مستقیم با ذکر مصادیق و ادله دارد.
همچنین در بخش دیگری می‌خوانیم: امید اینجانبان بر این است که در هر مرحله از دادرسی، عدم هرگونه مداخله و حفظ استقلال قضات رسیدگی کننده به پرونده، مورد رعایت و احترام مسئولین ارشد قضایی قرار گیرد تا در آرامش و دقت کافی محملی برای دادرسی منصفانه فراهم گردد.
اوایل تیرماه پرونده هفت متهم پرونده اعتراضات هفت تپه به نام‌های “اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز اله یاری، علی نجاتی و عسل محمدی” پس از جلسه دفاع آخر به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران ارسال شده بود.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات متهمین این پرونده قرار بود صبح روز شنبه ۱۲ مردادماه با حضور متهمین پرونده در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه برگزار شود با این حال این جلسه به روزهای بعد موکول شد.
در خلال انتقال متهمین به ساختمان دادگاه انقلاب، عسل محمدی یکی از متهمین این پرونده که با قرار وثیقه آزاد بود بازداشت شد و مبلغ وثیقه وی نیز توسط قاضی مقیسه به میزان ۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

************

سه حامی “فعالان کارگری در بند” از زندان آزاد شدند

هیراد پیربداقی، رهام یگانه و فرید لطف آبادی، سه فعال کارگری بازداشتی دقایقی پیش از زندان اوین آزاد شدند. این شهروندان پیشتر در جریان تجمع خانواده متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه در مقابل ساختمان دادگاه انقلاب تهران بازداشت شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۵ شهریورماه ۹۸، هیراد پیربداقی، رهام یگانه و فرید لطف آبادی، از زندان اوین آزاد شدند. این شهروندان پیشتر در تاریخ ۱۲ مردادماه، در پی حضور در تجمع خانواده متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه در مقابل ساختمان دادگاه انقلاب، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و یک روز بعد، پس از تفهیم اتهام و صدور قرار بازداشت موقت در دادسرای اوین به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند.
هیراد پیربداقی و فرید لطف آبادی در شعبه ۷ بازپرسی و رهام یگانه در شعبه ۴ بازپرسی دادسرای اوین از بابت اتهام “اخلال در نظم عمومی” مورد تفهیم قرار گرفتند. رهام یگانه پیشتر نیز در آذرماه سال گذشته به همراه ۴ فعال کارگری دیگر بازداشت و پس از یک روز آزاد شده بود.