افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، اطلاعیه و مصاحبه


هرانا                                                                                                             دوشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۸ - ۲۲ ژولای ۲۰۱۹


انجمن های صنفی کارگران ساختمانی در حمایت

از کارگران هفت تپه؛ بحران اقتصادی گلوی کارگران را می فشارد

جمعی از انجمن های صنفی کارگران ساختمانی با انتشار بیانیه ای ضمن اعتراض به شرایط ناگوار اقتصادی، حمایت خود را از کارگران هفت تپه اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از ایلنا، تعدادی انجمن صنفی کارگران ساختمانی بیانیه‌ای مشترک صادر کردند و در آن از کارگران هفت‌تپه حمایت نمودند.
در بخشی از این بیانیه که توسط انجمن‌های صنفی مریوان، کامیاران، سقز، بانه و دیواندره امضا شده، آمده است: این کارگران به زندگی زیر خط فقر و شرایط سخت معیشتی و از دست رفتن اموالشان تحت عنوان خصوصی‌سازی دست به اعتراض زدند.
آنها در ادامه اعلام کردند: “بحران اقتصادی موجود گلوی زندگی کارگران و خانواده‌هایشان را روز به روز بیشتر می‌فشارد و کارگران را با انواع تهدیدات از جمله اخراج، دستمزدهای معوقه، دستمزد پایین‌تر از خط فقر و بیکاری مواجه می‌کند در حالی که کارگران مسئول به وجود آمدن هیچکدام از بحران‌ها و نابسامانی‌های اقتصادی طول تاریخ نبوده‌اند”. همچنین به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: “این کارگران به زندگی زیر خط فقر و شرایط اسفبار معیشتی و غارت اموالشان تحت عنوان خصوصی سازی دست به اعتراض زدند و با اعتصابشان این شرایط غیر انسانی را به گوش جامعه رساندند”.
در بخش پایانی این بیانیه آمده است: “ما ، انجمن های صنفی کارگران ساختمان به عنوان امضا کنندگان این بیانیه ضمن اعلام حمایت از مطالبات برحق کارگران و مدافعین آنها ، برخوردهای امنیتی با حق خواهی کارگران و فعالین کارگری را قویا محکوم می‌کنیم و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط آنان هستیم”.
لازم به ذکر است ماه گذشته، فعالان کارگری مجتمع نیشکر هفت تپه به دنبال شکایت از دولت ایران به “کمیته آزادی انجمن” در سازمان جهانی کار نسبت به ادامه بازداشت و سرکوب فعالان کارگری، لیست اولیه شماری از کارگران هفت تپه، دوستان و اعضای خانواده آنها را منتشر کردند که طی ماه های گذشته بازداشت، احضار، تهدید یا مورد بازجویی قرار گرفته اند. این لیست شامل ۳۱ کارگر بازداشت شده، ۹ مدافع حقوق کارگران یا اعضای خانواده فعال کارگری و ۶۰ مورد تهدید بوده است.
گفتنی است اوایل ماه جاری پرونده هفت متهم پرونده اعتراضات هفت تپه به نام‌های “اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز اله یاری، علی نجاتی و عسل محمدی” پس از جلسه دفاع آخر به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران ارسال شده بود. جلسه رسیدگی به اتهامات مطروحه علیه متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه در تاریخ ۱۲ مردادماه سال جاری برگزار خواهد شد.
اسماعیل بخشی، فعال کارگری و سپیده قلیان فعال مدنی که هم اکنون در زندان اوین و قرچک ورامین نگهداری می شوند در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی به زندانهای شیبان و سپیدار اهواز منقل شده بودند. بازداشت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در حالی صورت گرفته بود که تلویزیون ایران شب ۲۹ دی ماه ۹۷ در فیلمی با عنوان “طراحی سوخته” اعترافاتی از اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه که در جریان بازداشت و بازجویی پیشین آنها ضبط شده بود را نمایش داد که در آن گفته بودند با “گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران” ارتباط دارند. امیر امیرقلی عضو هیئت تحریریه نشریه گام نیز در رابطه با اعتراضات کارگران هفت تپه، در تاریخ ۲۶ دی‌ماه ۹۷ در شهر بابلسر و توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران منتقل شده بود. وی در تاریخ ۲۹ بهمن ماه سال گذشته به اداره اطلاعات اهواز و سپس به بند قرنطینه زندان شیبان اهواز منتقل شده بود. وی هم اکنون در بند ۴ زندان اوین به سر می برد.
از سوی دیگر ساناز اله یاری به همراه همسرش امیرحسین محمدی فر در تاریخ ۱۹ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و علیرغم گذشت بیش از ۵ ماه کماکان در زندان اوین نگهداری می شوند. در اردیبهشت ماه سال جاری امیرحسین محمدی فر از بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند ۴ و ساناز اله یاری به بند زنان زندان اوین منتقل شدند. بازداشت ساناز اله یاری در حالی ادامه دارد که شرایط جسمی او به دلیل ابتلا به بیماری نامشخصی که باعث کاهش وزن، ضعف جسمی و لرزش شدید اندام ها شده است نگران کننده است. وی همچنین در دستگاه گوارشی نیز دچار مشکل جدی شده و از درد شدید معده رنج می برد.
این زوج بازداشتی از تاریخ ۱۳ تیرماه دست به اعتصاب غذا زده و ساناز اله یاری در تاریخ ۲۴ تیرماه به اعتصاب غذای خود پایان داد. اعتصاب امیرحسین محمدی فرد کماکان ادامه دارد.
عسل محمدی و علی نجاتی دیگر متهمان این پرونده نیز هم اکنون با قید وثیقه آزادند.
در رابطه با این دو متهم پرونده باید اشاره کرد، در تاریخ ۱۳ آذر ۹۷، عسل محمدی، در منزل شخصی در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل شده بود. وی در تاریخ ۱۵ دی‌ماه ۹۷، با تودیع قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. علی نجاتی نیز در تاریخ ۸ آذرماه ۹۷، در ارتباط با تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و نهایتا در تاریخ ۸ بهمن‌ماه سال گذشته پس از حدود دو ماه بازداشت با تودیع قرار به دلیل وضعیت پزشکی موقتا آزاد شد.

---------------

پایان اعتصاب غذای ساناز الهیاری و هجدهمین روز اعتصاب غذای امیرحسین محمدی فرد

ساناز الهیاری، از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه روز دوشنبه پس از ۱۲ روز به اعتصاب غذای خود خاتمه داده است. خانم اله یاری روز دوشنبه در پی ضعف شدید جسمی هوشیاری خود را برای دقایقی از دست داده بود. وی از تاریخ ۱۳ تیرماه همزمان با همسرش امیرحسین محمدی فرد دست به اعتصاب غذا زده بود. پس از ۱۸ روز اعتصاب غذای آقای محمدی فرد کماکان ادامه دارد.وی روز جاری در پی افت شدید فشار خون، ضعف جسمی و تاری دید به بهداری زندان منتقل شده با این حال از پذیرش سرم و انجام آزمایشات پزشکی خودداری کرده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۴ تیرماه ۹۸، ساناز اله یاری، از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه که در بند زنان زندان اوین به سر می‌برد به اعتصاب غذای خود پایان داده است.
همسر ساناز اله یاری، امیر حسین محمدی فرد، در تاریخ ۱۱ تیرماه طی نامه‌ای خطاب به محمد مقیسه، رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران و باقری، رئیس اندرزگاه ۴ زندان اوین، خواستار رسیدگی پزشکی به وضعیت سلامتی همسرش شده و اعلام کرده بود که در صورت تداوم بی توجهی به مطالباتش مبنی بر آزادی خود، همسرش و سایر بازداشت شدگان پرونده هفت تپه تا دو روز دیگر، دست به اعتصاب غذا خواهد زد. ساناز اله یاری نیز از تاریخ ۱۳ تیرماه در حمایت و همراهی با همسرش دست به اعتصاب غذا زده بود. ساناز اله یاری، که هم اکنون در بند زنان زندان اوین به سر می برد در دوازدهمین روز اعتصاب غذای خود در پی ضعف شدید جسمی هوشیاری خود را برای دقایقی از دست داده بود. در کنار فشار ناشی از اعتصاب غذا، شرایط جسمی ساناز اله یاری به دلیل ابتلا به بیماری نامشخص نگران کننده است.
یک روز پیش از پایان اعتصاب غذا و در تاریخ ۲۳ تیرماه بهداری زندان اوین با وخیم گزارش کردن وضعیت جسمانی ساناز الهیاری اعلام کرده بود که علائم حیاتی وی به حداقل رسیده و در صورت تداوم اعتصاب غذا احتمال اخلال در تنفس او بسیار بالا خواهد بود. وی در پنجمین روز اعتصاب غذای خود در تاریخ ۱۷ تیرماه نیز به دلیل حال نامناسب جسمی به بهداری زندان اوین منتقل شده و از دریافت سرم امتناع کرده بود.
بازداشت ساناز اله یاری در حالی ادامه دارد که شرایط جسمی او به دلیل ابتلا به بیماری نامشخصی که باعث کاهش وزن، ضعف جسمی و لرزش شدید اندام ها شده است نگران کننده است. وی همچنین در دستگاه گوارشی نیز دچار مشکل جدی شده و از درد شدید معده رنج می برد.
لازم به ذکر است در تاریخ ۱۳ تیرماه سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه‌ای به شرایط نامناسب سلامتی ساناز الهیاری و محرومیت وی از دسترسی به خدمات پزشکی اشاره کرده است.
علیرغم پایان اعتصاب غذای ساناز اله یاری، امیرحسین محمدی فرد کماکان در اعتصاب غذا به سر می‌برد.
تداوم اعتصاب غذای آقای محمدی فرد در حالی است که وی روز جاری در هجدهمین روز اعتصاب غذا در پی افت شدید فشار خون، ضعف جسمی و تاری دید به بهداری زندان ارومیه منتقل شده است با این حال از پذیرش سرم و انجام آزمایشات خودداری کرده است.
گفته می شود وی از دو روز قبل دچار سرگیجه شدید شده و در اندام های تحتانی نیز دچار هماتوم و خون مردگی شده است که به گفته پزشک بهداری از اثرات اعتصاب غذا است.
امیرحسین محمدی فرد و ساناز اله یاری در تاریخ ۱۹ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و علیرغم گذشت بیش از ۵ ماه کماکان در زندان اوین نگهداری می‌شوند. در اردیبهشت ماه سال جاری امیرحسین محمدی فر از بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند ۴ و ساناز اله یاری به بند زنان زندان اوین منتقل شدند.
اوایل خردادماه پرونده هفت متهم اعتراضات هفت تپه به نام‌های “اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز اله یاری، علی نجاتی و عسل محمدی” پس از جلسه دفاع آخر به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران ارسال شده و جلسه رسیدگی به اتهامات مطروحه علیه این افراد در تاریخ ۱۲ مردادماه سال جاری برگزار خواهد شد.

---------------

مرگ و مصدومیت ۲۵ کارگر در سایه فقدان ایمنی کار

طی روز جاری، در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، ۲۵ کارگر در استان های تهران، خراسان جنوبی و اردبیل دچار حادثه شدند. در این حوادث ۲۳ کارگر مصدوم و ۲ کارگر جان خود را از دست دادند. ایران در زمینه‌ی رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، کارخانه‌ای در شهرستان پردیس استان تهران صبح امروز دچار حریق شد و بنابر اعلام مسئولان اورژانس، در نتیجه این حادثه یک کارگر جان باخت و ۳ کارگر مصدوم شدند.
اسم کارخانه در این گزارش “واحد تزریق پلاستیک” و محل آن در روستای “باغ‌کمش” اعلام شده است. رئیس مرکز اورژانس تهران تایید کرد که در این حادثه یک نفر جان خود را از دست داده است و سه تن دیگر زخمی شده‌اند.

مصدومیت ۲۰ کارگر در خراسان جنوبی
به گزارش صدا و سیما، جانشین پلیس راه استان خراسان جنوبی گفت :”در حادثه اول، یک تریلر با مینی بوس حامل کارگران یک واحد صنعتی در ساعت ۱۴ و ۵ دقیقه در کیلومتر ۱۶ محور بیرجند به خوسف برخورد کرد که در اثر آن ۱۰ نفر از این کارگران مصدوم و بیمارستان امام رضا بیرجند منتقل شدند”. گفته می‌شود که از این تعداد ۵ نفر بستری و تحت درمان قرار گرفتند.
جانشین پلیس راه این استان، علت حادثه را تغییر مسیر تریلر اعلام کرده است. توقیفی‌نیا افزود: در حادثه‌ای دیگر، ساعاتی پیش بر اثر واژگونی وانت پیکان در کیلومتر ۳ محور فرعی روستای تندیح (پشت کارخانه سیمان قاین) ۱۰ نفر مصدوم و به بیمارستان شهدای قاین اعزام شدند.
وی گفت: مصدومان کارگر بودند و برای درو کردن گندم به صورت غیر مجاز در قسمت بار وانت پیکان جابجا می شدند. علت این حادثه عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه در پیچ اعلام شده است.

مرگ یک کارگر در اردبیل
به گزارش فارس، سخنگوی آتش‌نشانی اردبیل گفت: “یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط به داخل چاهک آسانسور یک ساختمان ۶ طبقه جان خود را از دست داد”.
علی ایمانی افزود: “بعدازظهر امروز با گزارش سقوط مرد جوانی از یک ساختمان نیمه کاره در محله زینال، نیروهای امدادی ایستگاه شماره ۵ سازمان آتش‌نشانی در سریع‌ترین زمان ممکن خود را به محل حادثه رساندند”.
وی افزود: “نیروهای آتش‌نشانی پس از بررسی فرد حادثه دیده، متوجه فوت وی شدند و در نتیجه پس از تأیید اورژانس و انجام مراحل قانونی، جسد به بهشت زهرا منتقل شد”. سخنگوی آتش‌نشانی اردبیل ادامه داد: “فرد متوفی جوانی ۳۸ ساله بوده که به عنوان کارگر ساختمان به همراه پدر خود در حال انجام کارهای ساختمانی، در یک ساختمان ۶ طبقه در حال ساخت بوده است و متاسفانه هنگام کار، بر اثر سقوط از طبقه پنجم این ساختمان به داخل چاهک آسانسور، در دم فوت می‌کند”.

---------------

از ضرب و شتم تا کاهش علائم حیاتی؛ گزارشی

گزارشی از وضعیت امیرحسین محمدی فرد و ساناز اله یاری در دوازدهمین روز اعتصاب غذا

در پی بروز درگیری ناشی از عدم رعایت اصل تفکیک جرائم، روز گذشته امیرحسین محمدی فرد، از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه، توسط تنی از زندانیان غیرسیاسی مورد ضرب و شتم قرار گرفت و نهایتا به دستور مسئولین زندان به سالن مشابهی تبعید شد، این در حالی است که وی به همراه همسرش ساناز اله یاری از تاریخ ۱۳ تیرماه دست به اعتصاب غذا زده و دچار ضعف شدید جسمی است. ساناز اله یاری نیز که هم اکنون در بند زنان اوین به سر می برد روز جاری در پی ضعف شدید جسمی برای دقایقی هوشیاری اش را از دست داده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۴ تیرماه ۹۸، امیرحسین محمدی فرد، از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه توسط تعدادی از زندانیان غیرسیاسی مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
به گفته یک منبع مطلع، طی این درگیری تعدادی از زندانیان سیاسی از جمله امیر امیرقلی و آرشام رضایی از امیرحسین محمدی فرد حمایت کرده و پس از مضروب شدن محمدی فرد، به دستور مسئولین زندان وی به همراه امیر امیرقلی به عنوان تنبیه به سالن های دیگر تبعید شده اند. این زندانیان به دلیل تداوم نقض اصل تفکیک جرائم کماکان در معرض مشکلات عدیده قرار دارند.
لازم به ذکر است ضرب و شتم امیرحسین محمدی فرد در حالی صورت گرفته است که وی در تاریخ ۱۱ تیرماه طی نامه‌ای خطاب به محمد مقیسه،رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران و باقری، رئیس اندرزگاه ۴ زندان اوین، خواستار رسیدگی پزشکی به وضعیت سلامتی ساناز الهیاری شده و اعلام کرده بود که در صورت تداوم بی توجهی به مطالباتش مبنی بر آزادی خود، همسرش و سایر بازداشت شدگان پرونده هفت تپه تا دو روز دیگر، دست به اعتصاب غذا خواهد زد. ساناز اله یاری نیز از تاریخ ۱۳ تیرماه در حمایت و همراهی با همسرش دست به اعتصاب غذا زده است.
ساناز اله یاری، که هم اکنون در بند زنان زندان اوین به سر می برد روز جاری و در دوازدهمین روز اعتصاب غذا در پی ضعف شدید جسمی هوشیاری خود را برای دقایقی از دست داده است. در کنار فشار ناشی از اعتصاب غذا، شرایط جسمی ساناز اله یاری به دلیل ابتلا به بیماری نامشخص نگران کننده است.
روز گذشته بهداری زندان اوین با وخیم گزارش کردن وضعیت جسمانی ساناز الهیاری اعلام کرده است که علائم حیاتی وی به حداقل رسیده و در صورت تداوم اعتصاب غذا احتمال اخلال در تنفس او بسیار بالا خواهد بود. وی در پنجمین روز اعتصاب غذای خود در تاریخ ۱۷ تیرماه نیز به دلیل حال نامناسب جسمی به بهداری زندان اوینمنتقل شده و از دریافت سرم امتناع کرده بود.
بازداشت ساناز اله یاری در حالی ادامه دارد که شرایط جسمی او به دلیل ابتلا به بیماری نامشخصی که باعث کاهش وزن، ضعف جسمی و لرزش شدید اندام ها شده است نگران کننده است. وی همچنین در دستگاه گوارشی نیز دچار مشکل جدی شده و از درد شدید معده رنج می برد.
لازم به ذکر است در تاریخ ۱۳ تیرماه سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه‌ای به شرایط نامناسب سلامتی ساناز الهیاری و محرومیت وی از دسترسی به خدمات پزشکی اشاره کرده است.
امیرحسین محمدی فرد و ساناز اله یاری در تاریخ ۱۹ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و علیرغم گذشت بیش از ۵ ماه کماکان در زندان اوین نگهداری می‌شوند. در اردیبهشت ماه سال جاری امیرحسین محمدی فر از بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند ۴ و ساناز اله یاری به بند زنان زندان اوین منتقل شدند. اوایل خردادماه پرونده هفت متهم اعتراضات هفت تپه به نام‌های “اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز اله یاری، علی نجاتی و عسل محمدی” پس از جلسه دفاع آخر به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران ارسال شده و جلسه رسیدگی به اتهامات مطروحه علیه این افراد در تاریخ ۱۲ مردادماه سال جاری برگزار خواهد شد.

---------------

بازداشت شدگان روز جهانی کارگر؛

محرومیت درمانی مرضیه امیری علیرغم وضعیت نامناسب سلامتی

وضعیت جسمی مرضیه امیری، روزنامه نگار روزنامه شرق و از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر نگران کننده گزارش شده است. گفته می شود وی از بیماری صرع رنج می برد و به خاطر فشارهای وارده در دوران بازجویی یک بار دچار حمله صرع شده است. همچنین درخواست های این روزنامه نگار بازداشتی و خانواده ایشان مبنی بر اعزام به بیمارستان و دسترسی به خدمات پزشکی تاکنون بی پاسخ مانده اند. مرضیه امیری در تاریخ ۱۸ خردادماه با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وضعیت سلامتی مرضیه امیری در بند زنان زندان اوین نامساعد گزارش شده است، با این حال مسئولین زندان از اعزام وی به بیمارستان جلوگیری می کنند.
سمیرا امیری، خواهر مرضیه امیری، امروز در یادداشتی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: “وضعیت جسمی مرضیه امیری نگران کننده است. مرضیه در دوران بازداشت به افت فشار خون دائمی، سرگیجه مداوم، خونریزی گوارشی و بیماری‌های پوستی دچار شده است. از طرفی وی به بیماری صرع مبتلا است و در زمان بازداشت در سلول های انفرادی دچار حمله صرع شده است. با این حال مسئولین زندان تاکنون درخواست های مکرر مرضیه و ما مبنی بر اعزام به بیمارستان را نادیده گرفته‌اند”.
کیفرخواست مرضیه امیری در تاریخ ۱۲ تیرماه پس از حضور در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به وی ابلاغ شد. در این کیفرخواست اتهامات اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی علیه وی مطرح شد. در این جلسه دادگاه قاضی محمد مقیسه رئیس شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با درخواست وی مبنی بر تبدیل قرار بازداشت موقت به صدور قرار وثیقه مخالفت کرد.
لازم به یادآوری است روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، مرضیه امیری به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شد. وی پس از یک هفته بازجویی در بند ۲-الف سپاه به سلول‌های انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ و نهایتا در تاریخ ۱۸ خردادماه به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.
علیرغم آزادی تعدادی از بازداشت شدگان، تعدادی دیگر از جمله عاطفه رنگریز و ندا ناجی کماکان تحت بازداشت هستند. شب سه‌شنبه ۲۸ خردادماه نیز آنیشا اسداللهی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر که چند روز پس از بازداشت با تودیع قرار از زندان آزاد شده بود مجدداً بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. پرونده آنیشا اسداللهی هم‌اکنون در شعبه ۲ بازپرسی اوین تحت بررسی است.
ندا ناجی در تاریخ ۲۵ خردادماه از بند وزارت اطلاعات در زندان اوین موسوم به ۲۰۹ به زندان قرچک ورامین منتقل شده و روز شنبه ۱۵ تیرماه ۱۳۹۸، جمال عاملی، همسرش از ضرب و شتم وی توسط زندانیان جرایم عادی و پرسنل زندان قرچک خبر داده بود.

---------------

بیانیه کانون صنفی معلمان ایران در مورد صدور حکم حمیدرضا رحمتی

کانون صنفی معلمان تهران طی بیانیه ای صدور حکم حبس، شلاق و جزای نقدی علیه حمیدرضا رحمتی، از اعضای کانون صنفی معلمان اصفهان را محکوم کرد. در این بیانیه می خوانیم که چنین مجازات هایی نشان از ذهنیتی مهجور و درکی نابهنگام از فلسفه مجازات در جهان امروز دارد و گویی جز القاء ترس به همگنان و تزریق خشونت به جامعه هدف دیگری را دنبال نمی کند. این معلم و فعال صنفی توسط دادگاه کیفری شهرستان شهرضا به تحمل ۳ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق در ملا عام و پرداخت بیست میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد. بر اساس این حکم مدت ۱۰ ماه از محکومیت وی در تبعید و در زندان شهر نائین اجرا خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، امروز شنبه ۲۲ تیرماه ۱۳۹۸، کانون صنفی معلمان تهران با انتشار بیانیه ای احکام صادره توسط دادگاه کیفری شهرستان شهرضا علیه حمیدرضا رحمتی عضو کانون صنفی معلمان اصفهان را قرون وسطایی خواند.
در بخشی از این بیانیه می‌خوانیم: “مجازات هایی که نشان از ذهنیتی مهجور و درکی نابهنگام از فلسفه مجازات در جهان امروز دارد و گویی جز القاء ترس به همگنان و تزریق خشونت به جامعه هدف دیگری را دنبال نمی کند”. در این بیانیه همچنین حکم شلاق علیه آقای رحمتی به عنوان “تهاجم انحطاط بر پیکر نحیف فرهنگ و شرافت در جامعه و تداعی کننده روش های مطرودِ انکیزیسیونی” تعریف شده است.
در پایان کانون صنفی معلمان ایران با اشاره به اینکه بازداشت فعالان مدنی و صدور چنین احکامی ذهن جامعه را آزرده کرده است، اعلام کرده است: “به شدت در این راستا از قوه قضایی و مسئولان اجرایی ذیربط می‌خواهیم قبل از آنکه این شرایط، فضای جامعه را سنگین تر و خشن تر کند، دست از لجاجت برداشته و با احترام به فعالیت های صنفی و مدنی که لازمه جامعه آزاد و حاکمیت مردم است، در مسیر درست گام های اجرایی و اساسی بردارد تا شاید فاصله بی اعتمادی ها اندکی کمتر شود”.

---------------

بازداشت شدگان روز جهانی کارگر؛ فرهاد شیخی به دادگاه احضار شد/ سند

فرهاد شیخی، از بازداشت شدگان تجمع روز جهانی کارگر به دادگاه احضار شد. در این احضاریه از وی خواسته شده در تاریخ ۱۳ مردادماه در دادگاه کیفری دو کارکنان دولت تهران حاضر شود. وی همزمان با روز جهانی کارگر، به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس بازداشت و در تاریخ ۱۳ خردادماه با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، فرهاد شیخی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر به دادگاه احضار شد.
در دادنامه صادره توسط شعبه ۱۰۵۸ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی کارکنان دولت تهران از وی خواسته شده است در ارتباط با اتهام “اخلال در نظم و آسایش عمومی” در تاریخ ۱۳ مردادماه در این شعبه حاضر شود.
روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، فرهاد شیخی به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شدند.
روز دوشنبه ۱۳ خردادماه ۹۸، فرهاد شیخی، با تودیع قرار وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی و قرار کفالت ۳۰ میلیون تومانی از بابت دو اتهام مجزا تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد. بر اساس این گزارش در جریان این بازداشت اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” نیز علیه وی مطرح بوده است.
علیرغم آزادی تعدادی از بازداشت شدگان، تعدادی دیگر از جمله ندا ناجی، عاطفه رنگریز و مرضیه امیری کماکان تحت بازداشت هستند. شب سه‌شنبه ۲۸ خردادماه نیز آنیشا اسداللهی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر که چند روز پس از بازداشت با تودیع قرار از زندان آزاد شده بود مجدداً بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

---------------

بازداشت شدگان روز جهانی کارگر؛ برگزاری جلسه آخرین دفاع ندا ناجی در دادسرای اوین

جلسه بازپرسی ندا ناجی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر به عنوان جلسه آخرین دفاع وی روز گذشته در دادسرای اوین برگزار شد. گفته می شود همزمان قرار بازداشت او نیز یک ماه دیگر تمدید شده است. خانم ناجی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه به همراه ده ها تن دیگر بازداشت و در تاریخ ۲۵ خردادماه از بند ۲۰۹ زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۱۷ تیرماه ۹۸، جلسه آخر بازپرسی و آخرین دفاع ندا ناجی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر در دادسرای اوین برگزار شده است.
اتهامات مطروح علیه خانم ناجی طی این جلسه دادگاه “اجتماع و تبانی”، “تبلیغ علیه نظام”، “اخلال در نظم عمومی” و “تمرد از دستورات مامورین دولتی” عنوان شده است. گفته می شود همزمان با این جلسه قرار بازداشت وی نیز یک ماه دیگر تمدید شده است با این حال به گفته بازپرس پرونده در صورت عدم مخالفت دادستان، به قرار وثیقه تبدیل خواهد شد.
ندا ناجی در تاریخ ۲۵ خردادماه از بند وزارت اطلاعات در زندان اوین موسوم به ۲۰۹ به زندان قرچک ورامین منتقل شده و روز شنبه ۱۵ تیرماه ۱۳۹۸، جمال عاملی، همسرش از ضرب و شتم وی توسط زندانیان جرایم عادی و پرسنل زندان قرچک خبر داده بود.
جمال عاملی طی یادداشتی در حساب شخصی خود در تویتر نوشته بود: ”ندا ناجی طی ۲۴ ساعت گذشته در زندان قرچک ورامین یک بار توسط یکی از زندانیان جرایم عادی و یک بار دیگر توسط پرسنل زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. وی پس از این اتفاق به بهداری زندان منتقل شده و به خاطر ضربه‌ای که مامورین زندان به سرش وارد کردند برای چند ساعت به تاربینی دچار شده است. جان ندا ناجی و عاطفه رنگریز در زندان قرچک در خطر است”.
لازم به یادآوری است روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، ندا ناجی به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شد.
علیرغم آزادی تعدادی از بازداشت شدگان، علاوه بر ندا نانجی، تعدادی دیگر از جمله عاطفه رنگریز و مرضیه امیری کماکان تحت بازداشت هستند. شب سه‌شنبه ۲۸ خردادماه نیز آنیشا اسداللهی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر که چند روز پس از بازداشت با تودیع قرار از زندان آزاد شده بود مجدداً بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. پرونده آنیشا اسداللهی هم‌اکنون در شعبه ۲ بازپرسی اوین تحت بررسی است.
کیفرخواست مرضیه امیری نیز در تاریخ ۱۲ تیرماه پس از حضور در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به وی ابلاغ شد. در این کیفرخواست اتهامات اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی علیه وی مطرح شد. در این جلسه دادگاه قاضی محمد مقیسه رئیس شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با درخواست وی مبنی بر تبدیل قرار بازداشت موقت به صدور قرار وثیقه مخالفت کرد.

---------------

سپیده قلیان در مقابل دفتر مدیریت زندان قرچک دست به تحصن زد

سپیده قلیان، از متهمان پرونده اعتراضات هفت تپه از ظهر امروز در اعتراض به ضرب و شتم زندانیان سیاسی، فضای ملتهب زندان، قطعی آب و نبود کولر در زندان قرچک ورامین در مقابل دفتر مدیریت زندان دست به تحصن زده است. روز گذشته ندا ناجی و عاطفه رنگریز، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر توسط پرسنل زندان و زندانیان جرایم عادی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و آسیب دیده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از ظهر امروز یکشنبه ۱۶ تیرماه ۱۳۹۸، سپیده قلیان در مقابل دفتر مدیریت زندان قرچک ورامین دست به تحصن زد.
یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: “خانم قلیان در اعتراض به ضرب و شتم زندانیان سیاسی و با تاکید بر ضرب و شتم ندا ناجی و عاطفه رنگریز توسط زندانیان و پرسنل زندان، فضای ملتهب موجود در زندان، قطعی آب و نبود کولر در زندان قرچک ورامین در مقابل دفتر مدیریت این زندان دست به تحصن زد”.
لازم به یادآوری است که روز گذشته ندا ناجی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی دو بار توسط زندانیان جرائم عادی و پرسنل زندان قرچک ورامین مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود. وی در پی این اتفاق به بهداری زندان منتقل شده و برای مدت چند ساعت دچار تاربینی بوده است. همزمان عاطفه رنگریز نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به شدت از ناحیه کتف و پا آسیب دیده است.
گفته می‌شود ضرب و شتم این دو شهروند بازداشتی به دلیل به همراه نداشتن چادر در هنگام مراجعه به بهداری اتفاق افتاده است. این در حالی است که به گفته رئیس زندان قرچک همراه داشتن چادر در حیاط زندان اجباری نیست.
سپیده قلیان از روز دوشنبه ۱۳ خردادماه ۹۸ از بند زنان زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد. جلسه رسیدگی به اتهامات سپیده قلیان و دیگر متهمان پرونده اعتراضات هفت تپه، اسماعیل بخشی، امیر امیرقلی، ساناز اله یاری و امیر حسین محمدی فر در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه تحت عنوان آخرین دفاع در شعبه ۷ بازپرسی دادسرای اوین برگزار شده و پرونده این افراد به دادگاه انقلاب تهران ارسال شد.
پیشتر منابع نزدیک به این زندانیان به هرانا گفته بودند “علیرغم صدور قرار وثیقه توسط بازپرس در ارتباط با متهمین بازداشتی این پرونده، سرپرست دادسرای اوین، ناصری، از قبول وثیقه و آزادی موقت این افراد جلوگیری کرده است.”
لازم به ذکر است سپیده قلیان، فعال مدنی به همراه اسماعیل بخشی، فعال کارگری، در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
بازداشت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در حالی صورت گرفته بود که تلویزیون ایران شب ۲۹ دی ماه در فیلمی با عنوان “طراحی سوخته” اعترافاتی از اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه که در جریان بازداشت و بازجویی پیشین آنها ضبط شده بود را نمایش داد که در آن گفته بودند با “گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران” ارتباط دارند.
این افراد در تاریخ ۱۳ اسفندماه ۹۷ به زندان‌های شیبان و سپیدار و سپس در اردیبهشت ماه ۹۸ به زندان اوین منتقل شدند.

---------------

بازداشت شدگان روز جهانی کارگر؛ ضرب و شتم ندا ناجی در زندان قرچک ورامین

ندا ناجی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی، در ۲۴ ساعت گذشته دو بار توسط زندانیان جرائم عادی و پرسنل زندان قرچک ورامین مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. گفته می شود وی در پی این اتفاق به بهداری زندان منتقل شده و برای مدت چند ساعت دچار تاربینی بوده است. خانم ناجی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه به همراه ده ها تن دیگر بازداشت و در تاریخ ۲۵ خردادماه از بند ۲۰۹ زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۵ تیرماه ۱۳۹۸، جمال عاملی، همسر ندا ناجی از ضرب و شتم وی توسط زندانیان جرایم عادی و پرسنل زندان قرچک خبر داد.
جمال عاملی طی یادداشتی در حساب شخصی خود در تویتر نوشت: ” ندا ناجی طی ۲۴ ساعت گذشته در زندان قرچک ورامین یک بار توسط یکی از زندانیان جرایم عادی و یک بار دیگر توسط پرسنل زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. وی پس از این اتفاق به بهداری زندان منتقل شده و به خاطر ضربه‌ای که مامورین زندان به سرش وارد کردند برای چند ساعت به تاربینی دچار شده است. جان ندا ناجی و عاطفه رنگریز در زندان قرچک در خطر است”.
ندا ناجی در تاریخ ۲۵ خردادماه از بند وزارت اطلاعات در زندان اوین موسوم به ۲۰۹ به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود.
لازم به یادآوری است روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، ندا ناجی به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شد.
علیرغم آزادی تعدادی از بازداشت شدگان، علاوه بر ندا نانجی، تعدادی دیگر از جمله عاطفه رنگریز و مرضیه امیری کماکان تحت بازداشت هستند. شب سه‌شنبه ۲۸ خردادماه نیز آنیشا اسداللهی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر که چند روز پس از بازداشت با تودیع قرار از زندان آزاد شده بود مجدداً بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.
کیفرخواست مرضیه امیری در تاریخ ۱۲ تیرماه پس از حضور در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به وی ابلاغ شد. در این کیفرخواست اتهامات اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی علیه وی مطرح شد. در این جلسه دادگاه قاضی محمد مقیسه رئیس شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با درخواست وی مبنی بر تبدیل قرار بازداشت موقت به صدور قرار وثیقه مخالفت کرد.

---------------

اعتراضات هفت تپه؛ امیرحسین محمدی فرد و ساناز اله یاری دست به اعتصاب غذا زدند

امیرحسین محمدی فرد و ساناز اله یاری، زوج بازداشتی در زندان اوین و از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه دست به اعتصاب غذا زدند. امیرحسین محمدی فرد روز سه شنبه ۱۱ تیرماه طی نامه‌ای اعلام کرده بود که در صورت تداوم بی توجهی به مطالباتش تا دو روز دیگر، دست به اعتصاب غذا خواهد زد. ساناز اله یاری نیز در حمایت و همراهی با همسرش دست به اعتصاب غذا زده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از کمپین حمایت از بازداشت شدگان هفت تپه، امروز پنجشنبه ۱۳ تیرماه ۹۸، امیر حسین محمدی فرد و ساناز اله یاری، از بازداشت شدگان پرونده اعتراضات هفت تپه در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زدند.
امیرحسین محمدی فرد، از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه و سردبیر نشریه گام، روز سه شنبه در نامه ای از زندان اوین خطاب به محمد مقیسه، رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران و باقری، رئیس اندرزگاه ۴ زندان اوین خواستار رسیدگی پزشکی به وضعیت سلامتی ساناز اله یاری و همچنین تبدیل قرار بازداشت خود و همسرش به قرار وثیقه شده بود.
وی در این نامه که متن کامل آن پیشتر توسط هرانا منتشر شده بود اعلام کرد که اگر تا تاریخ ۱۳ تیرماه مطالبات وی محقق نشود دست به اعتصاب غذا خواهد زد و عواقب این اقدام نیز مستقیماً متوجه مسئولان امنیتی و قضایی خواهد بود.
ساناز اله یاری، همسر امیرحسین محمدی فرد که خود نیز در بند زنان زندان اوین به سر می برد به همراهی با همسرش اعلام کرده است که از روز جاری تا زمان آزادی خود، همسرش و سایر بازداشت شدگان پرونده هفت تپه اعتصاب غذا خواهد کرد.
امیرحسین محمدی فرد و ساناز اله یاری در تاریخ ۱۹ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و علیرغم گذشت نزدیک به ۵ ماه کماکان در زندان اوین نگهداری می‌شوند. در اردیبهشت ماه سال جاری امیرحسین محمدی فر از بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند ۴ و ساناز اله یاری به بند زنان زندان اوین منتقل شدند.
بازداشت ساناز اله یاری در حالی ادامه دارد که شرایط جسمی او به دلیل ابتلا به بیماری نامشخصی که باعث کاهش وزن، ضعف جسمی و لرزش شدید اندام ها شده است نگران کننده است. وی همچنین در دستگاه گوارشی نیز دچار مشکل جدی شده و از درد شدید معده رنج می برد.
اوایل خردادماه پرونده هفت متهم پرونده اعتراضات هفت تپه به نام‌های “اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز اله یاری، علی نجاتی و عسل محمدی” پس از جلسه دفاع آخر به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران ارسال شد.
روز چهارشنبه ۲۲ خردادماه ۹۸، امیر امیرقلی، ساناز اله یاری، امیرحسین محمدی فرد و اسماعیل بخشی به صورت جداگانه جهت ابلاغ کیفرخواست به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران منتقل شده و به زندان اوین بازگردانده شدند. در این جلسه اتهامات “عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام”، “اجتماع و تبانی”، “تبلیغ علیه نظام” و “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” علیه متهمین مطرح شد.

---------------

لغو قرارداد و قطع حقوق اسماعیل بخشی در شرکت نیشکر هفت تپه

کارفرمای مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، قرارداد اسماعیل بخشی، فعال کارگری با این شرکت را لغو و حقوق ماهانه وی را قطع کرده است. گفته می شود که این اقدام به دستور نهادهای امنیتی صورت گرفته است. کارگران نیشکر هفت تپه در واکنش به این اقدام اعلام کرده اند در صورتی که این دستور طی روزهای آتی لغو و قرارداد اسماعیل بخشی مجدداً تمدید نشود، دست به دور جدیدی از اعتراضات خواهند زد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کانال مستقل کارگران هفت تپه، قرارداد اسماعیل بخشی با مجتمع نیشکر هفت‌تپه توسط کارفرما لغو و حقوق ماهانه وی قطع شده است. بر اساس این گزارش، جمعی از کارگران نیشکر هفت‌تپه در واکنش به این اقدام غیرقانونی اعلام کرده‌اند که در صورتی که این دستور لغو و قرارداد اسماعیل بخشی مجدداً تمدید نشود دست به دور جدیدی از اعتراضات خواهند زد.
لازم به ذکر است، کیفرخواست پرونده اسماعیل بخشی، امیر امیرقلی، ساناز اله یاری و امیرحسین محمدی فر، از متهمان دربند پرونده اعتراضات هفت تپه روز ۲۲ خردادماه به صورت جداگانه و با حضور در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به آنان ابلاغ شد.
عناوین اتهامی مطروحه “عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام”، “اجتماع و تبانی”، “تبلیغ علیه نظام” و “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” بوده است. پرونده این متهمین به همراه ۳ متهم دیگر پرونده به نام‌های سپیده قلیان، عسل محمدی و علی نجاتی پس از جلسه آخرین دفاع، اواخر ماه گذشته به دادگاه انقلاب تهران ارسال شده است.
اسماعیل بخشی، فعال کارگری، که هم اکنون در زندان اوین نگهداری می شود در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی به زندان شیبان اهواز منتقل شده بود. بازداشت اسماعیل بخشی در حالی صورت گرفته بود که تلویزیون ایران شب ۲۹ دی ماه در فیلمی با عنوان “طراحی سوخته” اعترافاتی از اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه که در جریان بازداشت و بازجویی پیشین آنها ضبط شده بود را نمایش داد که در آن گفته بودند با “گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران” ارتباط دارند.
فرزانه زیلابی وکیل تعدادی از کارگران بازداشتی شرکت نیشکر هفت‌تپه، در واکنش به پخش این فیلم، اغوای افکار عمومی را خیانت به مردم و مخاطبین صدا و سیما دانست و گفته بود: “این صحنه‌سازى و بازى نابهنجار بى‌پاسخ نخواهد ماند و موکلم علیه صداوسیما و وزیر اطلاعات شکایت مى‌کند”.

---------------

بازداشت شدگان روز جهانی کارگر؛ ابلاغ کیفرخواست مرضیه امیری در دادگاه انقلاب تهران

کیفرخواست مرضیه امیری، روزنامه نگار و از بازداشت شدگان تجمع اعتراضی روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی، روز جاری پس از حضور در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به وی ابلاغ شد. گفته می شود که در این جلسه با درخواست وی مبنی بر تبدیل قرار بازداشت موقت به صدور قرار مخالفت شده است. مرضیه امیری در تاریخ ۱۸ خردادماه با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱۲ تیرماه ۱۳۹۸، روزنامه نگار روزنامه شرق و دانشجوی دانشگاه تهران جهت ابلاغ کیفرخواست به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران منتقل شد.
سمیرا امیری، خواهر این روزنامه‌نگار بازداشتی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: “امروز مرضیه امیری برای ابلاغ کیفرخواست به دادگاه انقلاب منتقل شد. در این کیفرخواست اتهامات اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی علیه وی مطرح شد. در این جلسه دادگاه قاضی محمد مقیسه رئیس شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با درخواست وی مبنی بر تبدیل قرار بازداشت موقت به صدور قرار وثیقه مخالفت کرد”.
لازم به یادآوری است روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، مرضیه امیری به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شد. وی پس از یک هفته بازجویی در بند ۲-الف سپاه به سلول‌های انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ و نهایتا در تاریخ ۱۸ خردادماه به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.
علیرغم آزادی تعدادی از بازداشت شدگان، علاوه بر مرضیه امیری، تعدادی دیگر از جمله عاطفه رنگریز و ندا ناجی کماکان تحت بازداشت هستند. شب سه‌شنبه ۲۸ خردادماه نیز آنیشا اسداللهی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر که چند روز پس از بازداشت با تودیع قرار از زندان آزاد شده بود مجدداً بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. وی تاکنون ممنوع‌الملاقات بوده و هیچ گونه تماسی با خانواده خود نداشته است.
روز گذشته، بیش از ۵۶۰ تن از روزنامه نگاران و اهالی رسانه، طی نامه ای به سران سه قوه و نمایندگان مجلس، خواهان رسیدگی به وضعیت مرضیه امیری و مسعود کاظمی، دو تن از روزنامه نگاران بازداشتی و آزادی آنها شدند.
پیشتر نیز ۳۰ تن از اساتید و مدرسین دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خواستار شفافیت در فرآیند رسیدگی به پرونده و آزادی مرضیه امیری شده بودند. پیشتر نیز مایکل پیج، معاون مدیر بخش خاورمیانه دیده بان حقوق بشر گفته بود: قوه قضاییه ایران باید سه فعال کارگری زن و یک روزنامه نگار را که دو ماه بعد از بازداشت در پی تظاهرات روز کارگر در تهران همچنان در زندان به سر می برند، آزاد کند.

---------------

معوقات مزدی کارکنان و رانندگان خودروهای استیجاری اداره آب و فاضلاب شهرستان شادگان

.امروز سه شنبه کارکنان اداره آب و فاضلاب شهرستان شادگان از معوقات مزدی و بیمه ای ۵ ماهه خود خبر دادند. همچنین کارکنان پیمانکاری این اداره از بهمن ماه سال گذشته، کارکنان روزمزد از فروردین امسال و رانندگان خودروهای استیجاری ۱۴ ماه است حقوق دریافت نکرده‌اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، یکی از کارکنان آب و فاضلاب شادگان به نمایندگی از ۷۰ کارگر دیگر این شرکت گفت: “بیش از پنج ماه است حقوق معوقه کارگران و دیگر کارکنان آبفای شادگان پرداخت نشده است”.
کارکنان اداره آب و فاضلاب شهرستان شادگان در اعتراض به دریافت نکردن حقوق و مشکل بیمه روز سه شنبه دست از کار کشیدند.
یکی از کارکنان آب و فاضلاب شادگان به نمایندگی از ۷۰ کارگر معترض در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بیش از پنج ماه است حقوق معوقه کارگران و دیگر کارکنان آبفای شادگان پرداخت نشده است.
وی افزود: “پرداخت نکردن حقوق معوقه کارگران آب و فاضلاب شادگان موجب شده تا این کارگران برای گذران زندگی خانواده خود از دوستان و آشنایان پول قرض کنند”. یکی دیگر از کارکنان معترض این اداره گفت: “به دلیل واریز نشدن سه ماه حق بیمه، سازمان تامین اجتماعی دفترچه‌های درمانی کارکنان آب و فاضلاب شادگان را تمدید نمی‌کند و مراکز درمانی نیز حاضر به ارائه خدمات درمانی به این افراد نیستند”.
این کارگر آبفای شادگان افزود: “با توجه به شرایط سخت محیط کار در گرمای طاقت فرسای بالای ۵۰ درجه پرداخت به موقع حقوق حق قانونی کارکنان اداره آب و فاضلاب شادگان می‌باشد که این موضوع مورد بی توجهی مسئولان مربوطه قرار گرفته است”.
بر اساس این گزارش، کارکنان آب و فاضلاب روستایی شادگان نیز چندین ماه است حقوق دریافت نکرده‌اند.
یکی از کارگران پیمانکاری اداره آب و فاضلاب شادگان گفت: “کارکنان پیمانکاری این اداره از بهمن ماه پارسال، کارکنان روزمزد از فروردین امسال و رانندگان خودروهای استیجاری ۱۴ ماه است حقوق دریافت نکرده‌اند”.
وی افزود: “وضعیت زندگی بسیار سخت است و تاکنون مسئولان پاسخ روشنی در خصوص پرداخت حقوق اعلام نکرده‌اند”.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان شادگان در این خصوص گفت: “این مشکل مربوط به تمام اداره‌های آبفار در استان خوزستان بوده و مختص شهرستان شادگان تنها نیست”. هادی عساکره افزود: “روابط عمومی اداره کل آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان در این رابطه پاسخگوست”. شهرستان شادگان، یکی از شهرستانهای استان خوزستان می‌باشد.

---------------

مرگ ۳ کارگر در سایه فقدان ایمنی کار

طی روز گذشته و امروز، در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، ۳ کارگر در شهرهای اهواز، خواف و مهرستان جان خود را از دست دادند. ایران در زمینه‌ی رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز گفت: “حادثه آتش سوزی در یک مجتمع تجاری در منطقه گلستان اهواز در صبح روز سه شنبه باعث مصدوم شدن یکی از ماموران آتش نشان این سازمان شد”.
آتش پاد علی تراب پور بیان کرد: “اتصال برق باعث بروز این حادثه آتش سوزی در این مجتمع شده است”.
وی با بیان اینکه ماموران آتش نشان با مهار آتش از سرایت آن به سایر واحدهای مسکونی جلوگیری کردند افزود: “یکی از ماموران آتش نشان هنگام عملیات مهار آتش، دچار دود گرفتگی و تنگی نفس شد که برای درمان به اورژانس تحویل داده شد”.
معاون عملیات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز پیش از این اعلام کرد: در ۲ ماه نخست امسال یکهزار و ۱۲۵ مورد حادثه در شهر اهواز رخ داد که تعداد ۷۸۴ مورد آن مربوط به آتش سوزی بود.

مرگ یک کارگر در مهرستان
به گزارش فارس، فرمانده انتظامی شهرستان مهرستان گفت: “نوجوانی ۱۵ ساله هنگام کار در یک کارواش در شهرستان مهرستان بر اثر برق گرفتگی جان باخت”. اسماعیل منصوری اظهار کرد: “روز گذشته یک فقره مرگ مشکوک در یک کارواش در حاشیه شهر مهرستان به مرکز ۱۱۰ اعلام و بلافاصله تیم هایی از عوامل انتظامی و نیروهای امدادی برای بررسی موضوع به محل حادثه اعزام شدند”.
فرمانده انتظامی مهرستان افزود: “در بررسی های عوامل انتظامی در محل حادثه مشخص شد نوجوانی ۱۵ ساله هنگام انجام کار در کارواش دچار برق گرفتگی شد و در محل جان باخته است”.
نوری با اشاره به ادامه تحقیقات در این رابطه تصریح کرد: “با هماهنگی مقام قضائی جسد برای بررسی بیشتر به پزشکی قانونی منتقل شد”.

مرگ کارگر ۵۰ ساله در معدن سنگان خواف
به گزارش خبرنگار ایلنا از خواف، جواد ماهر سرپرست کارگاه شرکت مانا پیرامون این حادثه گفت: حوالی ظهر امروز، یک کارگر ماهر نصاب مشغول نصب قطعه‌ای از تجهیزات کارخانه کنسانتره بود که سقوط قطعه صنعتی از ارتفاع دو متری به این کارگر آسیب زد.
وی گفت: به محض بروز این اتفاق، تیم پزشکی و عوامل اورژانس داخل معدن در محل حادثه حاضر شدند و اقدام‌های اولیه پزشکی و درمانی را آغاز کردند اما به رغم تلاش تیم پزشکی، کارگر مزبور بر اثر آسیب‌دیدگی جان باخت.
وی ادامه داد: بر اساس معاینات اولیه پزشکی، علت مرگ ایست قلبی تشخیص داده شده که شاید ناشی از ضربه یا ترس و اضطراب ناشی از ضربه باشد.
سرپرست این کارگاه افزود: علت دقیق حادثه و فوت این کارگر از سوی کارشناسان ایمنی کار و نیروی انتظامی در دست بررسی است.
وی بیان کرد: شرکت مانا تاکنون کمترین حوادث ناشی از کار را داشته و علیرغم اینکه شرکت پیمانکار نیز شرکت معتبر و دارای صلاحیت ایمنی پیمانکاری و معاینات دوره‌ای پزشکی و دارای گواهی دوره‌های آموزشی ایمنی کار است اما متاسفانه این حادثه ناگوار رخ داد.
ماهر گفت: کارگر متوفی با حدود ۵۰ سال سن از اهالی شهرستان اسفراین بود که از یک سال پیش در شرکت پاژ صنعت مشغول به کار بوده است.
یونس بهره‌مند مسئول روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان خواف نیز ، بروز حادثه مزبور را تایید کرد و گفت: گویا اقدامات اولیه پزشکی در اورژانس معادن سنگ آهن سنگان صورت گرفته اما جسد متوفی هنوز به بیمارستان خواف منتقل نشده است.