هزار کارگر سد سیمره شش ماه حقوق دريافت نكردهاند
ايلنا: یک فعال کارگری در ایلام گفت: ۱۰۰۰ کارگر سد سیمره ایلام شش ماه حقوق معوقه طلب دارند.
علی غیاثی در گفت گو با ایلنا با اعلام این خبر افزود: كارفرمايان کارگاههای مستقر در سد سیمره شهرستان «درهشهر» از توابع ایلام شش ماه است مزایا و حقوق ۱۰۰۰ کارگر خو را به تعویق انداختهاند.
دبير اجرايي خانه كارگر ايلام ادامه داد: نمایندگان این کارگران با مراجعه به ادارات تابعه برای پی گیری مطالبات خود اقدام کردهاند که متاسفانه تا کنون جواب قانع کنندهای نشنیدهاند.
او افزود: از آنجا كه کارگران سد سیمره درآمد دیگری ندارند با دريافت نكردن شش ماه حقوق زندگیشان دچار مشکلات فراوانی شده است.
به گفته دبیر اجرایی خانه کارگر ایلام اعتبارات سد سیمره ایلام از محل اعتبارات کشوري تامین و پرداخت میشود.
------------------------------
در استان کرمانشاه هزاران کارگر بیکار شدند
خبرگزاری هرانا - هزاران کارگر کورههای آجرپزی استان کرمانشاه و بخصوص شهرستان کنگاور بیکار شدهاند.
به گزارش کرمانشاه پست، خبرها از بیکاری بیش از ۵۰۰۰ کارگر حکایت دارد. این موج گسترده و کم سابقه بیکاری در نتیجه تعطیلی صدها کوره آجرپزی سنتی طی دو سال اخیر است. کوره داران و کارگران بیکار، آغاز هدفمند شدن یارانهها و افزایش قیمت سوخت را عامل اصلی وضعیت ناامیدکننده خود عنوان کردهاند.
بنابراین گزارش یارانه سوخت به کورههای سنتی تعلق نمیگیرد و موج بیکاری روستاهای گودین، شورچه، قارلق، کوچه، طاهرآباد، حسین آباد و … را فراگرفته است.
این همه در حالی است که هر کوره آجرپزی دهها شغل ایجاد کرده بود. اهمیت اشتغال توسط این کورهها آنجاست که از سایر استانها منجمله کردستان، خرم آباد و شهرستانهای تابعه برای یافتن شغل راهی این نقطه میشدند ولی اکنون نه از آنها خبری است و نه خبر از لقمه نانی برای خود.
اهالی منطقه میگویند: مسئولین به اینجا مراجعه نمیکنند. در حالی که برخی کارگران دچار مشکلات جسمی شدهاند. یکی از کارگران میگوید: نفت گران شد، کار از ما گرفته شد.
اکثر کارگران بیکار میگویند: بارها به فرمانداری و استانداری نامه نگاری شده تا مشکل هزاران بیکار و تعطیلی صدها کوره آجرپزی حل شود اما هر بار به در بسته خوردهاند. جواب قانع کننده نیافتهاند. وضعیت بیمه بیکاری آنها نیز نامعلوم است. هر چند مسئولین مربوطه از طرح گازکشی کورهها استقبال میکنند اما مردم و کوره داران اذعان دارند هر ایستگاه گازکشی هزینههای دهها میلیونی در بردارد که آنها از پرداخت آن عاجزند.
این گزارش میافزاید مهاجرت در میان بیکاران منطقه بشدت افزایش یافته است. برخی تا جنوب رفتهاند شاید در بندرعباس یا جایی دیگر نانی بدست آورده و به گفته خودشان شرمنده زن و بچه نشوند.
------------------------------
كارفرمایان تاكستانی قرارداد كارگران را تمدید نمیكنند
ایلنا: یك فعال كارگری در تاكستان گفت: اكثر واحدهای تولیدی این شهرستان با اتمام قرارداد کارگران قرارداد جدید منعقد نمیكنند.
اسدالله محمد خانلو در گفتگو با ایلنا ضمن بیان مطلب فوق، اظهار كرد: بعضی از کارگران متخصص بیکار شده مجبور شدهاند در واحدهای کوچکتر بدون قرارداد و سایر مزایا با حداقل حقوق کار کنند.
دبیر اجرایی خانهكارگر تاكستان با تاكید بر اینكه واردات بیرویه کالاهای مصرفی وضعیت واحدهای تولیدی را نابسامان کرده است، عنوان کرد: تعدادی دیگر از کارگران بیکار شده برای تامین معیشت خانوادههایشان به شغلهای کاذب از جمله دست فروشی روی آوردهاند.
این فعال کارگری با اشاره به اینکه افزایش تورم نیز بر واحدهای تولیدی تاثیرگذار بوده است، افزود: اکثر واحدهای دچار بحران با عدم تمدید قرارداد كارگران خود برای ادامه روند تولید از كارگران بازنشسته كه نیازمند پرداخت حق بیمه و سایر مطالبات قانونی نیستند استفاده میکنند.
محمد خانلو با بیان اینکه متاسفانه بعضی از مالکان و سرمایهگذاران بخش تولید با دریافت تسهیلات بانکی جهت تولید، به ساخت و ساز و سرمایهگذاری در مشاغل دیگر اقدام میکنند افزود: این در حالیست که این تسهیلات در جهت نو سازی ماشین آلات و توسعه تولید این واحدها ارائه شده است.
------------------------------
اچ پی ٣٠ هزار کارمندش را اخراج می کند
خبرگزاری فارس: شرکت اچ پی یکی از بزرگترین فروشندگان انواع سخت افزار و رایانه و لوازم جانبی آن، از برنامه ریزی خود برای اخراج ٣٠ هزار کارمندش خبر داده است.
به گزارش فارس به نقل از نیویورک تایمز، هدف از اجرای این تصمیم سازماندهی مجدد شرکت، صرفه جویی مالی و مقابله با بحران اقتصادی فعلی است. این تصمیم از هفته آینده اجرایی می شود.
مگ ویتمن رییس اچ پی همچنین امیدوار است از این طریق کارآیی بخش فروش شرکت را افزایش دهد و محصولات جدیدی تولید کند. ویتمن که از سپتامبر گذشته به ریاست شرکت اچ پی رسیده، دو هدف اصلی خود را افزایش کارآیی این شرکت و همین طور عرضه محصولات تازه اعلام کرده است.
شرکت اچ پی در حال حاضر ٣٢۴ هزار کارمند دارد و با این حساب قرار است ١٠ درصد از نیروی کار آن اخراج شوند. در این میان اچ پی قصد دارد بر روی کشور چین سرمایه گذاری کند و به خصوص واحد تحقیق و توسعه خود را در این کشور گسترش دهد.
اگر چه اچ پی در سال مالی ٢٠١١ حدود ١٢٧ میلیارد دلار درآمد داشته، اما از این رقم تنها ٧.١ میلیارد دلار سود قطعی بوده که جایگاه مستحکم اچ پی را متزلزل کرده است. از سوی دیگر این شرکت در حوزه تبلت، گوشی های هوشمند و ... عملکرد مناسبی نداشته است.
------------------------------
سرگردانی کارگران قند اهواز میان دولت و بخش خصوصی
ایلنا: کارخانه قند اهواز با ظرفیتی بالغ بر تویلد ۲۵۰ تن قند و شکر در سال چهار سالی است که تعطیل و تولید آن متوقف شده است.
به گزارش ایلنا، مالکیت این کارخانه در گذشته بر عهده بانک ملی و ملت بوده که با افزایش مشکلات این واحد تولیدی با تصویب هیات دولت به وزارت صنایع جهت راه اندازی مجدد واگذار شد اما چندی پس از معرفی و استقرار مدیرعامل جدید کارخانه از سوی معاون اقتصادی وقت وزارت صنایع و معادن، روند بازسازی و فعالیت مجدد کارخانه متوقف شد.
ایرج امامی، رئیس شورای اسلامی كار کارخانه قند اهواز در این زمینه به ایلنا میگوید: در جریان دور دوم سفرهای استانی دولت به خوزستان، هیات دولت مصوب کرد که کارخانه قند اهواز از مالکیت بانک ملی و بانک ملت خارج و به قیمت دفتری به وزارت صنایع و معادن واگذار شود، اما بعد از مدتی، به تشخیص وزارت صنایع و معادن، انتقال کارخانه به دولت مغایر قانون تشخیص داده شد و وزارت صنایع و معادن به استناد به همین مساله بازسازی کارخانه را تعلیق کرد.
او افزود: متاسفانه بانکهای ملی و ملت نیز بعنوان مالکین قبلی کارخانه، با استناد به مصوبه دولت مبنی بر فروش کارخانه به وزارت صنایع و معادن از پیگیری امور کارخانه سرباز زدند که همین مساله تا امروز ادامه داشته و کارخانه در وضعیت تعطیلی کامل قرار دارد و هیچکدام از طرفین، مسئولیتی در قبال این کارخانه برعهده نمیگیرند.
------------------------------
مصوبه سفر استانی هیات دولت غیرقانونی از آب در آمد
امامی با انتقاد از عدم کارشناسی دولت در تصویب انتقال کارخانه از بانکهای ملی و ملت به دولت گفت: جای تاسف دارد که چنین اشتباهاتی در سطح هیات دولت و باحضور رئیس جمهور صورت میگیرد، چرا که مصوبه دولت مبنی بر انتقال کارخانه قند اهواز مغایر اصل ۴۴ یا خصوصی سازی محسوب میشود که این مساله جای تعجب و گله دارد.
نماینده كارگران یاداور شد: با پیگیریهای انجام شده، بانکهای ملی و ملت حاضر نیستند مسئولیت کارخانه را برعهده بگیرند و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز، با استناد به غیرقانونی بودن مصوبه دولت متبوع خود، روند بازسازی و راه اندازی مجدد کارخانه را متوقف کرده است، که این مساله مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
تعطیلی کارخانه و ۱۵ ماه حقوق عقب افتاده
کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که هم اکنون در حالت تعطیل کامل به سر میبرد، با ایجاد بیش از ۵۰۰ فرصت شغلی مستقیم و اشتغال ۲ هزار نفر به صورت غیر مستقیم یکی از کارخانههای مهم و استراتژیک اهواز محسوب میشود که به دلیل تعطیلی این واحد تولیدی، مردم منطقه از این فرصت بیبهره ماندهاند.
در حال حاضرکارگران این کارخانه نزدیک به ۱۵ ماه است که حقوق خود را دریافت نکردهاند و علاوه بر آن با وجود داشتن دفترچه بیمه، به دلیل عدم ارسال لیست بیمه شدگان از سوی مدیریت کارخانه، از پوشش بیمه تامین اجتماعی نیز محروم شدهاند.
به گقته نمایندگان کارگران کارخانه، بانک ملت و بانک ملی که مالکین قبلی کارخانه محسوب میشوند، با استناد به مصوبه دولت در جریان دور دوم سفرهای استانی، و دولت نیز با استناد به غیرقانونی بودن مصوبه هیات دولت به شماره ۴۱۵۹۱/۱۹۰۱۰، از پذیرش کارخانه سرباز زده و پاسخگوی مشکلات آن نیستند.
نکته قابل توجه اینجاست که با توجه به وضعیت پیش آمده به نظر میآید بانک ملی و بانک ملت و دولت هیچ علاقهای به دراختیار داشتن این کارخانه مهم ندارند.
رئیس شورای اسلامی کار قند اهواز در این زمینه به ایلنا میگوید: اگر بار دیگر به روزهای قبل از انتقال کارخانه به دولت برگردیم، از دولت چنین درخواستی نمیکنیم، چرا که این مساله به سرگردانی بیشتر کارگران کارخانه منجر شد و این در حالی است که دولت میتوانست به جای تحت مالکیت قرار دادن این کارخانه- به استناد مصوبهای غیرقانونی- با بستههای حمایتی خود، مشکلات کارخانه را حل و فصل کند.
او با انتقاد از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در حل مشکلات کارخانه قند اهواز، اظهار کرد: در سال حمایت از تولید و سرمایه ملی باید نسبت به راه اندازی این کارخانه حساسیت بیشتری داشت اما متاسفانه وزارت صنعت، معدن وتجارت تجربه خوبی در کارخانه داری ندارد.
عدم موافقت وزارت صنعت و معدن با بازسازی و انتقال کارخانه
امامی با اشاره به وضعیت تعطیلی کامل کارخانه میگوید: علت اصلی تعطیلی این کارخانه واردات بیاندازه شکر به کشور بود که باعث کاهش فروش و تولید کارخانه شد و از سوی دیگر وزارت صنعت و معدن علاوه بر مخالفت با بازسازی و راه اندازی مجدد کارخانه قند اهواز، با انتقال و واگذاری این شرکت به شرکت صنایع نیشکر نیز مخالفت میکند.