افق روشن
www.ofros.com

، كارگران نساجی مازندران ۱۸ ماه حقوق معوقه

جانباختن یک کارگر، کارنیمه شب کودکان و تجمع اعضای تعاونی


ایلنا - فارس                                                                                                   شنبه ٢ اردیبهشت ١٣٩١

فریاد حق‌طلبانه كارگران نساجی مازندران شنیده نمی‌شود/بیش از ۱۸ ماه حقوق معوقه

در استان مازندران خصوصی سازی واحد‌های تولیدی به اخراج، بی‌بند و باری، ناهنجاری‌های اجتماعی، تعطیلی کارخانجات، تعدیل و بیکاری کارگران، حقوق نگرفتن و فقر کارگران معنی شده است.
ایلنا: یك فعال كارگری در مازندران گفت: در سالی که تولید ملی و حمایت از کار وسرمایه ایرانی نام گرفته است، کارگران نساجی مازندران در بد‌ترین شرایط معیشتی به سر می‌برند.
به گزارش ایلنا، دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با اشاره به اینکه خصوصی سازی یعنی عدل، انصاف، مروت، تقسیم عادلانه ثروت، کوتاه شدن فاصله فقر و غنا و توسعه صنعت، افزود: متاسفانه در استان مازندران خصوصی سازی واحد‌های تولیدی به اخراج، بی‌بند و باری، ناهنجاری‌های اجتماعی، تعطیلی کارخانجات، تعدیل و بیکاری کارگران، حقوق نگرفتن و فقر کارگران معنی شده است.
نصراله دریابیگی در ادامه افزود: علی‌رغم همه تلاش‌های مسئولان محلی متاسفانه هیچ گوش شنوایی فریاد‌های حق طلبانه کارگران نساجی مازندران را نمی‌شنود.
او با بیان اینکه در ایام عید امسال کارگران نساجی مازندران با دست خالی به خانه‌هایشان بازگشتند، ادامه داد: در آستانه ۱۱ اردیبهشت که روز جهانی کارگر است از مسئولین درخواست می‌كنیم ضمن پرداخت معوقات كارگران نساجی مازندران، طعم شیرین عدالت اجتماعی را به سفره‌های کارگران برگردانند.

---------------------------

مرگ كارگر ٦٠ ساله در چاه فاضلاب

ایلنا: ریزش بخشی ازدیوار ساختمان مسکونی موجب مرگ کارگر ٦٠ ساله در زیر آوار شد.
به گزارش ایلنا، خبر این حادثه در ساعت ١٧:١٢ روز گذشته به سامانه ١٢۵ اطلاع داده شد که گروه امداد و نجات ٢ این سازمان به سمت محل حادثه در شهرک کیانشهر خیابان مینایی حرکت کردند.
به گفته احمد ملک نژاد فرمانده نجاتگران آتش نشانی، کارگر حدودا ٦٠ ساله‌ای از اتباع افغانستان در کانال فاضلاب مشغول کاربود که نا گهان براثر ریزش دیوار ساختمان مجاورکانال در زیر آوار گرفتار شد.
وی افزود: طبق اظهارات شاهدین و پیمانکار یک شرکت آب و فاضلاب، کارگران در کانال فاضلاب درحال حفاری بودند که ناگهان به علت نامعلومی بخشی از دیوار دورچین پشت بام یک ساختمان ۴ طبقه مسکونی به داخل کانال وبر روی کارگران فروریخت.
ملک نژاد ادامه داد: چند تن از کارگران با مشاهده ریزش آجر ها به سرعت ازمحل گریختند اما یک کارگر مسن بنام عبدالحمید - ق نتوانست به موقع از مهلکه بگریزد و به طور کامل در زیر آوار دیوار بدام افتاد.
وی در مورد نحوه عملیات نجاتگران اظهار داشت: آتش‌نشانان با رعایت اصول ایمنی و انجام آوار برداری، در کمتر از نیم ساعت این کارگر را از زیر آوار خارج کرده و تحویل عوامل اورژانس دادند.
این فرمانده نجاتگران آتش نشانی با اشاره به تائید فوت این کارگر از سوی عوامل اورژانس حاضر در محل حادثه، افزود: جسد متوفی برای انجام تحقیقات در اختیار نیروی انتظامی قرار گرفت.
وی هم چنین اعلام کرد که علت بروز این حادثه مرگبار هم اکنون توسط کارشناسان آتش نشانی تحت بررسی است.

---------------------------

كودكان در نیمه شب به جای كامیون بار حمل می‌كنند

ایلنا: یك فعال حقوق كودكان كار اعلام كرد: به دلیل سنگ‌فرش كردن خیابان ناصرخسرو تهران، امكان استفاده از وسیله نقلیه برای حمل بار مقدور نیست و كسبه از نیمه شب تا صبح از كودكان برای خالی كردن بار ماشین‌ها و حمل آن تا بازار استفاده می‌كنند.
طاهره پژوهش عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از حقوق کودک در این‌باره به خبرنگار ایلنا گفت: تعدادی از این كودكان به دلیل بی‌سرپرست بودن در انبار مغازه‌های اطراف بازار می‌خوابند و چون آموزش خاصی در زمینه بهداشت به آنها داده نشده است، بیشتر در معرض انواع بیماریها و سوء تغذیه قرار می‌گیرند.
سرپرست خانه كودك ناصرخسرو درباره سایر مشاغلی كه به عهده این كودكان گذاشته می‌شود گفت: این كودكان در كارگاه‌هایی كار می‌كنند كه از نظارت قانون به دورند و غالبا در خدمت اقتصاد زیرزمینی هستند.
پژوهش با اشاره به اینكه غالب این كودكان به اجبار تامین معیشت خانواده، از تحصیل محروم هستند، درباره فعالیت‌های آموزشی خانه كودك ناصرخسرو توضیح داد: آموزش این کودکان ترکیبی از آموزش‌های خلاق و کتابهای درسی آموزش و پرورش است که در هر یکسال دو پایه درسی را آموزش می‌بینند.
این فعال حقوق كودكان كار با اشاره به اینكه كودكان افغان هم تحت حمایت این نهاد غیر دولتی هستند، افزود: طبق کنوانسیون حقوق کودک، كودكان مستقل از رنگ و نژاد و مذهب و ملیت هستند و از جانب این نهاد ملیت كودكان تاثیری در ارائه خدمات به آنها ندارد.
پژوهش در پایان اظهار کرد: از دولت خواستاریم با حمایت از خانواده‌های این کودکان، حقوقی را بطور ماهیانه برای آنها در نظر داشته باشد و به آموزش سراسری این کودکان بپردازد تا در آینده به صورت اصولی بتوانند معیشت خانوادهایشان را تامین كنند.

---------------------------

تجمع اعتراض‌آمیز اعضای یک تعاونی مسکن

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اعضای تعاونی مسکن مهر هفت منطقه ١٧ تهران نسبت به عملی نشدن وعده‌های داده شده مبنی بر حل مشکلات تا ١۵ فروردین ماه جاری ،در مقابل اداره تعاون استان تهران در خیابان سپهبد قرنی تجمع کردند.
یکی از اعضای تعاونی مسکن مهر هفت منطقه ١٧ در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در خصوص این تجمع گفت: پیرو تجمع قبلی در سال گذشته امروز نیز اعضای این تعاونی مسکن در مقابل اداره تعاون استان تهران نسبت به عملی نشدن وعده‌های داده شده تجمع برگزار کردند.
وی ادامه داد: اعتراضی که اعضا به هیأت مدیره دارند،این است که در ابتدای آغاز ساخت ١٩۵ واحد مسکونی در فاز ٦ پرند شرکت پیمانکار "کیسون" بود اما با گذشت زمان بدون اعلام به متقاضیان شرکت پیمانکار به شرکت "پارسیان" تغییر پیدا کرد.
این عضو تعاونی مسکن مهر هفت منطقه ١٧ گفت: اعتراض ما این است که چرا باید نام شرکت پیمانکار از کیسون به پارسیان تغییر کند و چرا اعضا باید بابت تأکید بر روی نام کیسون باز هم مابه‌التفاوت پرداخت کنند.
وی تاکید کرد:این تغییر نام شرکت پیمانکار باعث شده تا ادامه ساخت پروژه بدون هیچ پیشرفت فیزیکی باقی بماند تا شاید برخی از اعضا انصراف دهند. وی گفت: به دلیل اینکه اداره تعاون استان تهران امروز (پنج‌شنبه) تعطیل بود اعضای تعاونی قرار گذاشتند تا تجمع خود را باز هم در روز یکشنبه در مقابل این اداره ادامه دهند. به گفته وی،اعضا از سال ٨۵ تاکنون در این پروژه ثبت نام و بیش از ١٠ میلیون تومان نیز پرداخت کرده اند.