دو كارگر زن کارخانه سیمان لارستان بعد از مرخصی زایمان اخراج شدند
ایلنا: یك فعال كارگری در لارستان از اخراج دو كارگر زن كارخانه سیمان لارستان پس از بازگشت از مرخصی زایمان خبر داد.
محمدحسن قوامی در گفتگو با خبرنگار ایلنا با تاکید براینکه زنان کارگر نیازمند حمایت بیشتری هستند، تصریح کرد: کارخانه سیمان لارستان دو نفر از کارگران زن خود را با ۶ سال سابقه کار بعد از مرخصی زایمان اخراج کرده و و نیروهای جدیدی جایگزین آنان کرده است.
او با بیان اینکه بسیاری از زنان کارگر سرپرست خانوار هستند و نیاز به حمایت بیشتری دارند تا بتوانند کانون خانواده را حفظ کنند،اظهار داشت: اگر این رفتار با کارگران زن در سایر واحدهای تولیدی باب شود عواقب بدی برای جامعه خواهد داشت.
او گفت: تعداد زنان کارگر این واحد تولیدی ۱۰ نفر است که دو نفرشان به این شیوه اخراج شدهاند و امیدواریم انگیزه سایر کارگران با این رفتارها از بین نرود.
گفتنی است مواد ٦٧ قانون تامین اجتماعی و همچنین ماده ٧٦ قانون كار مرخصی زایمان به همراه حقوق و امكان بازگشت به كار را از حقوق زنان كارگر میشناسد.
-------------------------------
كارگران هر روز فقیرتر میشوند
ایلنا: عضو فراكسیون كارگری مجلس اعلام كرد: به دلیل وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی كارگران هر روز فقیرتر از گذشته میشوند.
امیر طاهر خانی در گفتگو با خبرنگار ایلنا با بیان این كه اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها هزینههای زندگی كارگران را افزایش داده است تصریح كرد: لازم است افزایش حقوق کارگران به میزان مناسب در دستور کار دولت و شورای عالی کار قرار گیرد تا کارگران قادر باشند فشار ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها را تحمل کنند.
عضو فراكسیون كارگری مجلس با اشاره به این كه بخش زیادی از کارگران ما در حال حاضر زیر خط فقر زندگی میکنند خاطرنشان ساخت: در صورتی که افزایش دستمزد كارگران در دستور کار قرار نگیرد آنان وضعیت بدتری پیدا خواهد کرد.
او با بیان این كه کارگران ما در بدترین وضعیت ممکن به سر میبرند و هیچ پناه و پناهگاهی نداشته و مورد تحقیر قرار میگیرند خاطرنشان ساخت: هیچ نوع امنیت شغلی برای آنها متصور نیست. همه این مشکلات به نواقص قانون کار و ضوابط ظالمانهای که در ارتباط با کارگران وجود دارد، باز میگردد.
به گفته او البته وضعیت نامناسب کارگران به این معنا نیست که کارفرمایان سود میبرند، بلکه کارفرمایان هم بهدلیل قانونمند نبودن روابط کارگر و کارفرما متضرر میشوند. به این معنا كه کارخانههای زیادی هر روزه در آستانه تعطیلی قرار میگیرند. دلیلش این است که اقتصاد ما سروسامان ندارد و روابط اقتصادی خوب و تعریف شده نبوده و برنامه اقتصادی ما مدون نیست.
این كارشناس اقتصادی یاد آور شد: اکثریت اعضای فراکسیون کارگری مجلس معتقدند که شورای عالی کار باید تصمیمات مقتضی اتخاذ کنند و همچنین با توجه به اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها تسهیلات لازم برای صاحبان تولید را در نظر بگیرد.
-------------------------------
نحوه ثبتنام شفاف نیست - تجمع میكنیم
ایلنا: عضو هیئت رئیسه انجمنصنفی كارگران ساختمانی كشور از اتمام چند ساعتهی سهمیه بیمه كارگران ساختمانی تهران خبر داد.
محمد باقری در گفتگو با ایلنا ضمن مبهم خواندن سازوكار ارائه بیمه كارگران ساختمانی كه به اتمام چند ساعته ٣١ هزار و ۵٠٠ سهمیه در چند ساعت ابتدایی ثبت نام انجامید، اظهار كرد: سال گذشته ثبت نام از كارگرانی كه دارای كارت مهارت بودند بیش از دو ماه زمان برد اما امسال با شروع ثبت نام در روز یكشنبه ١٧ اردیبهشتماه، كارگرانی كه ساعت ١١ صبح به سازمان فنی و حرفهای استان تهران مراجعه كرده بودند پاسخ شنیدند كه سهمیه امسال تمام شده است.
رئیس انجمن صنفی كارگران گچكار استان تهران با اشاره به وجود شائبه سوءاستفاده از بیمه ویژه كارگران ساختمانی برای پوشش سایر اقشار، تاكید كرد: در صورت عدم ارائه لیست كامل افرادی كه امسال از سهمیه بیمه كارگران ساختمانی استفاده كردهاند، جهت ارزیابی و راستیآزمایی به اتحادیه صنفی، این كارگران اعتراض خود را با تجمع در مقابل مجلس پیگیری خواهند كرد.
این فعال كارگری در بخش دیگری از سخنانش همچنین از ساز و كار جدید و غیر قانونی صدور كارت مهارت توسط سازمان فنی و حرفهای ابراز نگرانی كرد.
باقری گفت: كارگرانی كه اخیرا برای دریافت كارت مهارت به سازمان فنی و حرفهای مراجعه كردهاند با تابلویی مواجه شدهاند كه صدور كارت مهارت را تنها در صورت مراجعه به شهرداری ها ممكن میداند.
این فعال كارگری اقدام مشترك اخیر سازمان فنی و حرفهای و شهرداری را غیر قانونی دانست و افزود: ماده ١٨ قانون بهبود مستمر محیط كسب و كار، دولت را مكلف میكند نقش انجمن صنفی كارگران ساختمانی را در سنجش مهارت و معرفی كارگران ساختمانی به رسمیت بشناسد اما دولت با عدم اجرای این قانون باعث تخلفها و سوءاستفادههای مشهودی از بیمه كارگران ساختمانی شده است.
-------------------------------
بیکاری مهمترین مشکل و دغدغه معلولان است
خبرگزاری فارس: رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران با بیان اینکه بهزیستی باید تعداد فرصتهای شغلی معلولان را افزایش دهد، گفت: در حال حاضر بیکاری مهمترین مشکل و دغدغه معلولان است.
علی همت محمود نژاد در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس، با اشاره به برنامه جدید سازمان بهزیستی برای واریز مابهالتفاوت هزینه سوخت معلولان به کارت مستمری آنها اظهار داشت: اجرای این طرح در حق معلولانی که خودرو دارند، اجحاف است.
وی تصریح کرد: چنانچه سازمان بهزیستی بنا دارد ما به التفاوت سوخت معلولان را به آنها پرداخت کند این مبلغ باید به کارت معلولانی که دارای خودرو هستند واریز شود و به جز آنها به حساب افراد دیگر واریز نشود.
محمود نژاد خاطر نشان کرد: در حال حاضر اجرای برخی مصوبات دولتی و مجلس باعث به وجود آمدن مشکلات عدیدهای برای معلولان در کشور شده است که امیدواریم با حضور نمایندگان در مجلس نهم این موارد برطرف شود. وی ادامه داد: در حال حاضر معلولان ماهانه مبلغ ۴٨ هزار تومان دریافت میکنند و این در حالی است که مشکلات معلولان با این رقم قابل برطرف شدن نیست.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران تصریح کرد: در سال گذشته تعداد فرصت شغلی که از سوی بهزیستی برای معلولان در نظر گرفته شده بود نتواست رضایت آنها را جلب کند به طوری که در حال حاضر تعداد قابل توجهی از معلولان بیکار هستند.
محمود نژاد ادامه داد: در حالی معلولان بیکار هستند که تعداد بسیاری از آنها تحصیلات دانشگاهی دارند و نیازمند حمایت از بهزیستی هستند.
-------------------------------
لایحه اصلاح قانون کار با تایید رئیس جمهور به مجلس نهم میرود
خبرگزاری فارس: معاون امور تقنینی معاون مجلس رئیس جمهور گفت: لایحه اصلاح قانون کار با تایید رئیس جمهور به مجلس نهم ارسال میشود.
سید ابراهیم ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» در خصوص آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار اظهار داشت: این مورد تاکنون از دفتر رئیس جمهور به معاونت امور مجلس تحویل داده نشده است.
وی ادامه داد: هنوز رئیس جمهور لایحه اصلاح قانون کار را امضاء نکرده است و بعد از آن برای ارسال به مجلس در اختیار این معاونت قرار میگیرد.
معاون امور تقنینی معاون مجلس رئیس جمهور با بیان اینکه لایحه اصلاح قانون کار به مجلس هشتم نمیرسد، گفت: اطلاعی از اعمال نظرات مجموعه دولت در لایحه ندارم و لایحه به مجلس نهم ارائه خواهد شد.
-------------------------------
رئیس اتحادیه كارگران قراردادی و پیمانی كشور: ٨۵ درصد از كارگران با قراردادهای سه ماهه فعالیت میكنند
بسیاری از شرکتها از ارسال لیست بیمه کارگران خود خودداری میکنند/ نرخ اعلامی بیکاری مرکز آمار ایران منطبق با واقعیتهای بازار ایران نیست.
ایلنا: رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور اعلام کرد: ۸۵ درصد از جامعه کارگری کشور با قراردادی سه ماهه در واحدهای تولیدی فعالیت میکنند.
فتح الله بیات رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی سراسر کشور در گفتگو با خبرنگار ایلنا ضمن بیان مطلب فوق یاد آور شد: به دلیل وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی کارگران مجبور هستند که با قراردادهای کوتاه مدت در واحدهای تولیدی کشور فعالیت کنند.
بیات در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کارگران روز مزد بیمه نمیشوند، خاطرنشان ساخت: در حال حاضر تنها کارگران قراردادی از بیمه برخوردار هستند و بسیاری از شرکتها حتی از ارسال لیست بیمه کارگران خود خودداری میکنند.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد از اشتغال کشور ناپایدار است، یاد آور شد: نرخ اعلامی بیکاری مرکز آمار ایران منطبق با واقعیتهای بازار ایران نیست.
بیات وضعیت واحدهای تولیدی کشور را بحرانی اعلام کرد و افزود: در حال حاضر اکثر کارخانجات کشور به خاطر حذف حاملهای انرژی با مشکلاتی از قبیل کمبود نقدینگی مواجه شدهاند و دولت به منظور رفع مشکلات بیکاری دولت باید یارانه واحدهای تولیدی کشور را پرداخت کند.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی سراسر کشور خواستار افزایش سیاستهای حمایتی دولت از کارگران شد و افزود: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد از کارگران قراردادی حداقل دستمزد را دریافت میکنند.
-------------------------------
گسترش قراردادهای سفید امضا در واحدهای کوچک تولیدی
ایلنا: نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران اعلام کرد: بیش از ۵۵ درصد کل قراردادها بین کارگران و کارفرمایان سفید امضا منعقد میشود.
علی دهقان کیا عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران در گفتگو با خبرنگار ایلنا ضمن بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد کل بنگاههای کشور خرد و کوچک هستند یاد آور شد: گسترش قراردادهای سفید امضا در این بنگاههای اقتصادی نشان از بیاعتبار شدن قراردادهای كاری و فقدان امنیت شغلی كارگران دارد و از اهمیت بالایی برخوردار است.
او با تاکید بر لزوم حمایت دولت از بنگاههای كوچك اقتصادی یاد آور شد: از دولت درخواست میشود تا با حمایت از بنگاههای تولیدی موجبات تقویت بدنه تولید کشور را فراهم کند.
دهقان کیا با اشاره به افزایش تعداد کارگران قراردادی در بسیاری از بنگاههای تولیدی كه فعالیت مستمر انجام میدهند خواستار انعقاد قراردادهای رسمی کار با این کارگران شد و خاطرنشان ساخت: با انعقاد قراردادهای رسمی کار، کارگران از امنیت شغلی بیشتری برخوردار میشوند.
عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران با بیان این مطلب که کارگران پیمانی از امنیت شغلی پایداری برخوردار نیستند، خاطرنشان ساخت: دولت باید از موضع کارگران مسئله امنیت شغلی را مورد توجه قرار دهد.
دهقان کیا ورود بیرویه کالاهای خارجی را موجب افزایش بیش از پیش نرخ بیکاری در کشور عنوان کرد و گفت: دولت باید به منظور کاهش نرخ بیکاری از واردات بیرویه کالاهای خارجی به داخل کشور جلوگیری کند.
-------------------------------
مرگ ۲۶ نفر از کارکنان شرکتهای آب و فاضلاب روستایی
خبرگزاری هرانا - معاون منابع انسانی آبفار از فوت ۲۶ نفر به سبب عدم رعایت اصول ایمنی کار در شرکتهای آب و فاضلاب روستایی خبر داد و گفت: "در سال گذشته همچنین بیش از ۵۰ نفر گزارش مصدومیت داشتیم."
عبدالرضا زرنگ امروز در گفتوگو با فارس در بیرجند در حاشیه کارگاه آموزشی حفاظت ایمنی و سلامت کار در شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسانجنوبی اظهار داشت: "این کارگاه در راستای ارتقای نگرش کارکنان شرکتهای آبو فاضلاب شهری، رعایت حفاظت اصول ایمنی و حفظ سرمایههای مادی شرکت و اعمال وظایف آب و فاضلاب در قالب هنجارهای تعریف شده و استاندارد برگزار شده است."
وی از برگزاری ۴۵ کارگاه آموزشی حفاظت ایمنی و سلامت کار در سطح کشور در دو سال گذشته خبر داد و افزود: "این کارگاهها در تمامی شرکتهای آب و فاضلاب روستایی کشور برگزار میشود تا کارکنان با جنبههای کیفری، اخلاقی، مادی حوداث حین کار آشنا شوند."
معاون منابع انسانی آبفار رعایت تام و کمال انضباط حرفهای، اطمینان لازم از ظرفیت کار شرکتهای طرف قرارداد، آگاهی تمام مدیران از رویکرد و تبعات به موقع حوداث و رخدادهای ناگوار، درک و فرایافت شایسته و منطقی از ابعاد مسئولیتهای حفاظت و ایمنی کار را از جمله راهبردهای اساسی شرکتهای آب و فاضلاب کشور عنوان کرد.
زرنگ، آموزش فراگیر دستورالعملهای ایمنی کار، توجه به سلامت کارکنان، مسئولیت پاسخگویی شرکت به مسائل ایمنی کار، تحلیل حوادث و رخدادهای ناگوار و اعمال حساسیتهای لازم به هنجارگریزی را از دیگر راهبردهای اساسی برشمرد.
معاون منابع انسانی آبفار اظهار امیدواری کرد با توجه همکاران در شرکتهای آب و فاضلاب به مباحث آچاسای کمتر شاهد بروز حوداث ناگوار ناشی از نقص اصول ایمنی کار باشیم.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
• بخش ب ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی: ایمنی و بهداشت محیط کار به رسمیت شناخته شود.
-------------------------------
اعتصاب کارگران شرکت صلب استیل
خبرگزاری هرانا -۴۰ نفر از کارگران صلب استیل در پی عدم در یافت حقوق دست به اعتصاب زدند. شرکت ساختمانی صلب استیل واقع در جاده کامیاران – سنندج میباشد که تحت نظارت جهاد سازندگی بوده و از اواخر سال ۸۹ در شهرکامیاران شروع به احداث ۴۲ واحد مسکونی کرده است.
۴۰ نفر از کارگران و استاد کارران مشغول در این پروژه امروز ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ در پی عدم پرداخت ۴ ماه حقوق از طرف شرکت مذکور دست از کار کشیدند و اعلام نمودند تا زمانی که حقوق معوقه آنها پرداخت نشود به سر کارهایشان باز نخواهند گشت.
-------------------------------
زایمان یک زن کارتن خواب در بیابان
خبرگزاری هرانا - یک زن کارتنخواب در چادری تاریک و نمور زایمان کرد و پسری را به دنیا آورد. تکنیسینهای اورژانس تهران در عملیات شبانه پای در بیابانی وحشتناک گذاشتند تا این مادر و نوزاد را نجات دهند.زن کارتن خواب بنام آرزو ساعت ۴۶ دقیقه بامداد یکشنبه در چادری نمور وتاریک در تپه ای در تهران پارس زایمان کرد و پسری را بدنیا آورد.
به گزارش روزنامه ایران، سقف چادر کوتاه بود. تکنیسین جوان به سختی وارد شد و زن بارداری را دید که در شرایط بدی قرار داشت و با بررسی وضع زن تشخیص داد که زن در همان لحظه زایمان میکند و زمانی برای رساندن وی به بیمارستان نیست. دو تکنسین اورژانس برای زایمان زن کارتنخواب دست به کار شدند، صدای گریه نوزاد فضای چادر کوچک را پر کرد و لبخند به چهره دو تکنسین نشاند.
این زایمان یک ساعت طول کشیده بود. حالا تکنسینهای جوان، زن جوان و کودک را باید به بیمارستان میرساندند. زن از شدت درد فریاد میزد و صدای گریه نوزاد هم قطع نمیشد.
-------------------------------
٦٠ تن از کارکنان روزنامه ایران به دلیل نوع پوشش، به حراست احضار شدند
خبرگزاری هرانا - حدود ۶۰ نفر از کارکنان مرد روزنامه دولتی ایران به دلیل آنچه که پوشش نامناسب گفته شده، به حراست مؤسسه ایران احضار و برخی از آنها تهدید به اخراج شدهاند.
به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر، طی روزهای اخیر چند تن از مأموران حراست جلوی در ورودی مؤسسه ایران ایستادهاند و به تذکر و برخورد با کارکنان مؤسسه ایران در خصوص نحوه پوشششان میپردازند. یکی از کارکنان روزنامه ایران میگوید: مأموران حراست در پاسخ به اعتراض شدید کارکنان گفتهاند که این اقدام با حمایت مستقیم علی اکبر جوانفکر مدیرعامل خبرگزاری ایرنا و مشاور رئیس جمهوری صورت میگیرد.