افق روشن
www.ofros.com

اعتصاب در پترشیمی و ریسندگی، بیکار شدن

کارگران در بوشهر، گونی بافی جسور و آتش سوزی درصنایع چوب


ایلنا - هرا - اینا                                                                                              دوشنبه ٢٢ فروردین ١٣٩٠


۴٨٠ هزار نفر در بوشهر بیکار می‌شوند

ایلنا: نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی گفت: در صورت لغو قانون کالای همراه ملوان یا ته لنجی، ۴٨٠ هزار نفر در استان بوشهر بیکار می‌شوند.
به گزارش ایلنا به نقل ازهفته‌نامه «اتحاد جنوب»بوشهر، "سیدمحمد مهدی‌پور فاطمی" در نشست کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان بوشهر اظهار داشت: موضوعات مرتبط با استان به ویژه کالای همراه ملوان باید در خود استان بررسی و در مورد آن تصمیم‌گیری شود در غیر این صورت نتایج مورد نظر مردم استان به‌دست نمی‌آید.
وی افزود: تمام فرمانداران شهرستان‌های ساحلی استان بوشهر مایل به حل موضوع ته‌لنجی و حمایت از ملوانان هستند.
نماینده دشتی و تنگستان با بیان اینکه کالای همراه ملوان یا ته‌‌لنجی قاچاق نیست، تصریح کرد: در حال حاضر ٨۵ هزار نفر به صورت مستقیم در موضوع ملوانی و صیادی در استان بوشهر مشغول به کار هستند.
پورفاطمی خاطرنشان کرد: بندر گناوه به عنوان یکی از بنادری که ملوانان در آن کالای همراه ملوانی وارد می‌کنند در نوروز امسال ١۴ میلیارد تومان گردش مالی داشته و یکی از عوامل مهم این گردش مالی ورود کالای همراه ملوان بوده است.
وی با بیان اینکه در سفرهای هیأت دولت مصوبات مهمی برای استان بوشهر گرفته شده است، گفت: از استاندار و مدیران استانی انتظار داریم موضوع ته لنجی را در استان حل و دغدغه‌های مردم و صیادان را نیز برطرف کنند.
معاون سیاسی ـ امنیتی استاندار بوشهر نیز در این نشست با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سال جهاد اقتصادی گفت: سفر رهبری معظم انقلاب به عسلویه در سال جهاد اقتصادی برای استان بوشهر خوش یمن و مبارک بود.
محمدحسن شنبدی افزود: گسترش مواد مخدر خطر جدی و بزرگی است که باید با جدیت با آن مبارزه کرد. وی در ارتباط با قانون کالای همراه ملوان اظهارداشت: در سفر اول دولت به استان بوشهر مقررشد هر ملوان سالانه شش بار و هر بار ١.۵ میلیون تومان کالای همراه ملوان با خود وارد کند.
معاون استاندار بوشهر اضافه کرد: تا قبل از این مصوبه، در استان بوشهر سالانه چهار بار و هر بار ٤٠٠ هزار تومان کالا ملوانی وارد می‌شد.
شنبدی با بیان اینکه شرایط موجود در مورد ته‌لنجی بسیار متفاوت از مصوبه سفر اول است، عنوان داشت: مسئولیت رفع این مشکل به وزارت کشور محول شده و قرار است زمینه برای ورود کالای همراه ملوان طبق قانون فراهم تا مسائل حاشیه‌ای و دغدغه‌های ملوانان نیز برطرف شود.
وی افزود: نگاه مدیران و مسئولان استان بوشهر این است که مطالبات و معیشت مردم به ویژه ساحل نشینان محقق شود.

-----------------------

صبح امروز اتفاق افتاد؛

آتش سوزی در شركت صنایع چوب وكاغذ مازندران

ایلنا: محوطه كاغذ ضایعاتی صنایع چوب وكاغذ مازندران دچار حریق شد.
به‌گزارش خبرنگار ایلنا ،صبح امروزدرمحوطه باز چوب وكاغذ مازندران كه محل دپوی كاغذ های ضایعاتی است آتش سوزی بوقوع پیوست. فضای دپوضایعات كاغذ كه خارج از محوطه تولید ودر فضای بازشركت است كه بخش عمده ای ازكاغذ های ضایعاتی در این محوطه دپو میشود به شعاع ۴۰۰متربدلیل نا معلومی دچار حریق گردید.
بنابراین گزارش تا زمان ارسال این خبر سازمان آتش نشانی ساری با اعزام ۵ اكیپ آتش نشانی و۴ ماشین آتش نشانی مستقر در شركت چوب وكاغذ مازندران مشغول مهار این آتش میباشند.
قابل ذكر است كلیه پرسنل شركت نیز همراه با آتش نشانان مشغول اطفا حریق هستند وبا توجه به وزش باد های منطقه ای وفصلی كه از صبح امروز شروع شده‌است پیش بینی می شود تا نیم ساعت دیگر این آتش خاموش شود.

-----------------------

بیکاری۴۷۰ نفر از کارگران شرکت گونی بافی جسور تایید شد

خبرگزاری هرانا - احمد لطفی‌نژاد ظهر امروز که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت با اشاره به تعطیلی شرکت گونی بافی جسور اظهار داشت: "به دنبال خارج شدن مدیرعامل این شرکت از کشور و تعطیلی این واحد تولیدی، ۴۷۰ نفر از کارگران این کارخانه از کار خود بیکار شده‌اند."
به گزارش ایلنا، وی با اشاره به بلاتکلیفی این کارگران افزود: "در حال حاضر این کارگران تحویل اداره کل کار و امور اجتماعی شده‌اند تا وضعیت آنان مشخص شود."
به گفته مدیر کل کار و امور اجتماعی آذربایجان شرقی سرمایه گذارِ این کارخانه اهل ترکیه بوده و بالغ بر ۱۷ میلیارد تومان از بانک‌های ایران وام دریافت کرده بود.
وی تعطیلی این واحد تولیدی را موجب هوشیاری هرچه بیشتر مسئولان دانست و گفت: "وقوع چنین اتفاقی سبب می‌شود مسئولان و مدیران بانک‌ها در جذب سرمایه گذارو پرداخت تسهیلات به آنان دقت بیشتری نمایند."
لازم به ذکر است شرکت گونی بافی جسور به عنوان یکی از طرح‌های سرمایه گذاری خارجی در شهرک سرمایه گذاری خارجی استان آذربایجان شرقی تبریز فعالیت داشت.

-----------------------

نماینده زنجان: ۴۰ هزار کارگر مخابرات، تعدیل و اخراج شده‌اند

خبرگزاری هرانا - نماینده زنجان و طارم در مجلس با بیان این که هم اکنون در سطح کشور حدود ۴۰ هزار کارگر به علت خصوصی شدن مخابرات، از کار خود اخراج و یا تعلیق شده‌اند، گفت: "دولت باید پاسخ‌گوی اشتغال و امرار معاش این قشر از مردم باشد."
سعد‌الله نصیری‌ قیداری در گفت‌وگو با خانه ملت، درباره اخراج کارگزاران روستایی در بخش مخابرات در سطح کشور و به ویژه استان زنجان، افزود: "متأسفانه از آن زمانی که واگذار شدن شرکت مخابرات به بخش خصوصی اعلام شد، این اخراج و یا تعلیق کردن نیرو‌های خود را آغاز کرد."
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی، افزود: "تعداد زیادی از کارگزاران مخابرات روستایی در سطح کشور اخراج شده‌اند، که تعداد آن‌ها به چهل هزار نفر هم رسیده است."
وی درباره مشکلات دیگر کارگزاران مخابرات روستایی توضیح داد: "آن کارگزارانی که مشکل اخراج ندارند با معضلات دیگر مثل بیمه روبه‌رو هستند، به عنوان مثال کارگزارانی هستند که ۳۰ سال سابقه کار دارند اما هنوز بیمه نیستند."
نصیری تأکید کرد: "مسئولان به جای برگزاری نشست‌ها و سر دادن شعارهای حمایت از این قشر، حمایت اصولی داشته باشند و برای برطرف کردن مشکلات جامعه کارگری فورا اقدام کنند."
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: "تنها راه حل خصوصی سازی، اخراج کردن کارگزاران نیست، بلکه می‌توان با برنامه‌ریزی آن‌ها را به کاری مشغول کنند."
۲۲ ماه هم از زمان ابلاغ قانون اصل ۴۴، ۵۸ ماه از زمان ابلاغ سیاست‌های کلی این موضوع و چندین ماه هم از ابلاغ قانون متعهد شدن واحدهای واگذار شده، به این که تا پنج سال بعد از واگذاری هیچ نیرویی را اخراج نکنند می‌گذرد، اما هنوز فعالان و مقامات کارگری ابراز نگرانی از این روند خصوصی‌سازی می‌کنند.
آنها معتقدند با این خصوصی‌سازی بیشترین قشر متضرر کارگران بوده‌اند که به راحتی و به علت نبود نظارتی از سوی دولت بعد از واگذاری از کار خود اخراج شده‌اند، اما از میان این کارگران نیز به طور قطع تهدید اخراج برای کارگران قراردادی بیشتر است، کارگرانی که طبق آمارهای وزارت کار ۷۰ درصد جامعه کارگری کشور را شامل می‌شوند و با این ترفند که بعد از پایان قراردادشان دیگر با آنها قراردادی منعقد نمی‌شود، آنها را جزء اخراجی‌ها و بیکارشده‌ها هم به شمار نمی‌آورند.

-----------------------

پرستاران، یک سال در انتظار حقوق های عقب مانده

خبرگزاری هرانا - با وجود گذشت یک سال از وعده پرداخت مابه التفاوات ساعت کار پرستاران، در روز پرستار سال گذشته توسط دولت احمدی‌نژاد، هنوز وعده‌ها تحقق نیافته و پرستاران همچنان منتظر پرداخت مطالبات قانونی خود هستند.
به گزارش شهرزاد نیوز، سال گذشته در پی مطرح شدن کاهش ساعت کار پرستاران تا زمان استخدام ۲۳ هزار پرستار جدید، احمدی‌نژاد خطاب به وزیر بهداشت گفته بود که از ابتدای فروردین ۸۹ مابه التفاوت ساعت کار پرستاران به آن‌ها پرداخت شود. حال روز پرستار، که آن را متناسب با روز تولد زینب انتخاب کرده‌اند، فرا رسیده و جز وعده چیزی عاید این "فرشتگان سپید پوش" و "فرشتگان صبور" و "مهر آفرینان شامگاهان درد"، القابی که در سایت‌های حوزه علمیه به پرستاران اعطا گردیده، نشده است.
به گزارش رسانه‌ها، بد قولی مسئولان تنها به عدم پرداخت مابه التفاوت ساعت کار پرستاران ختم نمی‌شود، بلکه پرداخت پاداش‌ها و سایر مزایای جامعه پرستاری نیز با تاخیرهای چند ماهه صورت می‌گیرد و حتا برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی همواره با تاخیرهای طولانی، حق و حقوق پرستاران را پرداخت می‌کنند.
این خلف وعده‌ها در حالی صورت می‌گیرد که به گفته کار‌شناسان، پرستاران در معرض انواع بیماری‌ها و نیز از کارافتادگی پیش از بازنشستگی و مشکلات روحی ناشی از کار طاقت فرسا هستند.

-----------------------

ادامه اعتراض ١۵۰۰ تن از کارگران مجتمع پتروشیمی بندر امام

خبرگزاری هرانا - حدود ۱۵۰۰ کارگر مجتمع پتروشیمی بندر امام (بندر شاهپور) روز یکشنبه ٢١ فروردین ماه، اعتراضات خود نسبت به اجرا نشدن مصوبه دولت مبنی بر انعقاد قرارداد مستقیم با کارگران را، که از روز شنبه آغاز شده بود، ادامه دادند.
به گزارش ایلنا، این کارگران روز شنبه ٢۰ فروردین ماه ٩۰ اقدام به برگزاری تجمع در مقابل ساختمان مرکزی مجتمع پتروشیمی بندر امام کرده و خواستار آن بودند که به نقش پیمانکاری های واسطه ای پایان داده شود و مجتمع پتروشیمی با خود کارگران، قرارداد مستقیم امضا کند.
بر اساس این گزارش، تجمع مذکور ادامه تجمع اعتراضی این کارگران در روز ۲۸ اسفند سال گذشته بود که در جریان آن اعلام کرده بودند که در صورت برآورده نشدن خواسته شان، در روز ۲۰ فروردین دست به تجمع می زنند.
همزمان تارنمای اتحادیه آزاد کارگران ایران، اعلام کرده است که در پی تحقق نیافتن مصوبه دولت، کارگران پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندر امام در روزهای شنبه و یکشنبه دست به اعتصاب زده اند.
بر اساس این گزارش، کارگران از ساعات اولیه صبح روز یکشنبه با زدن کارت ساعت، درمحل کار خود حاضر نشدند و در محوطه بزرگ جلوی دفتر مرکزی مجتمع پتروشیمی بندر امام تجمع کردند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن حمایت از ادامه اعتصاب و تجمع‌های کارگران مجتمع پتروشیمی بندر امام برای رسیدن به خواست‌شان، خواستار برچیده شدن کامل شرکت‌های پیمانکاری و قراردادهای موقت در تمامی واحدهای تولیدی و صنعتی و خدماتی ایران شد.
در این حال، تاکنون گزارش دیگری در مورد اعتراض صنفی کارگران مجتمع پتروشیمی بندر امام منتشر نشده است و مقام‌های دولتی نیز در این باره واکنشی نشان نداده‌اند. موضوع لغو واسطه‌های پیمانکاری و ایجاد قراردادهای مستقیم با کارفرمای اصلی در ماه‌های اخیر از جمله خواسته‌های کارگران برخی از واحدهای تولیدی در ایران بوده است.
در همین ارتباط، می‌توان به کارخانه‌های ذوب آهن اصفهان و ایران خودرو و همچنین پتروشیمی تبریز اشاره کرد که تاکنون این درخواست در کارخانه ذوب آهن اصفهان اجرا شده است.
ایلنا گزارش داده است که در برخی از شرکت‌های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، اعتراض‌های مشابهی از سوی کارگران صورت گرفته است و آنها خواستار انعقاد قرارداد مستقیم با خود شده‌اند.
طی ماههای اخیر، اعتصابات و اعتراضات کارگری در شهرهای مختلف کشور بوقوع پیوسته، که کارگران نسبت به عدم دریافت حقوق معوقه خود، عدم استخدام، اخراج، تصمیم به تعطیلی واحد تولیدی خود و همچنین شرایط کاریِ خود، معترض بوده اند.

-----------------------

ریسندگی كاشان از نیمه فروردین در اعتصاب

آژانس ایران خبـر: كارخانه ریسندگی كاشان با یكهزار و ١۵٠كارگر از روز ١۴ فروردین در اعتصاب هستند. این كارخانه زمانی ٧٠٠٠ كارگر داشت و از كارخانه های معتبر و فعال كشور محسوب می گردید اما براثر سیاستهای ضدكارگری حاكم، وضعیت اش بحرانی شد و اكنون تعدادی از كارگران خود را اخراج كرده است تا جایی كه از ٧هزار به یكهزار و ١۵٠ رسیده است.
اعتصابی كه اكنون كارگران به آن دست زده اند, به دلیل عدم دریافت حقوق شان است. این كارگران محروم هر یك 30ماه حقوق معوقه دارند و در وضعیت معیشتی وخامت باری به سر می برند.
یكی از كارگران این كارخانه در این باره گفت: ما كار میكنیم ولی به ما پول نمیدهند, یعنی استثمار عریان صورت میگیرد . همه ارگانها و مقامات هم از این موضوع با خبر هستند ولی كسی توجهی نمیكند.
كارگر دیگری نیز در این باره گفت: به رغم اینکه ۳۰ماه حقوق معوقه طلب داریم ,حقوق یك ماه را به ٦ قسمت تقسیم كردند و در ماه فقط ۴ قسمت از ٦ قسمت را می دهند ولی مدت سه هفته است که مدیریت شرکت همین مبلغ توافق شده را پرداخت نمی كند!!!