تاثیر تعویق چهار ماهه حقوق كارگران شهرداریها بر نظافت خوزستان
افزایش مشکلات تولید کننده در نهایت به زیان کارگران است و کارفرما برای کاهش هزینههای خود ناچار است نیروهای انسانی و فعال خود را اخراج کند.
ایلنا: تعویق چهار ماهه در پرداخت حقوق کارگران شهرداریها، اثرات منفی بر معیشت کارگران و نظافت شهرهای استان بر جای گذاشته است.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان خوزستان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: تعویق چهار ماهه در پرداخت حقوق کارگران شهرداریهای استان و شرکتهای زیر مجموعه خدمات شهری علاوه بر تضییع حقوق کارگران، اثرات مشهودی بر بهداشت و نظافت شهرهای استان بر جای گذاشته است.
او در ادامه به مسئله تعویق حقوق سایر واحدهای تولیدی و خدماتی پرداخت و افزود: بالا رفتن هزینههای تولید باعث شده است این واحدها با کمبود مالی مواجه شده و نتوانند از عهده مخارج و هزینههای کارخانه بر آیند.
آقایار حسینی فقدان نقدینگی و ورود کالاهای غیر مجاز و بی کیفیت را از دیگر مشکلات واحدهای تولید کننده عنوان كرد و افزود: افزایش مشکلات تولید کننده در نهایت به زیان کارگران است و کارفرما برای کاهش هزینههای خود ناچار است نیروهای انسانی و فعال خود را اخراج کند.
دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان در خاتمه عنوان کرد: سیاستهای غلط اقتصادی در چند سال اخیر موجب افزایش هزینههای زندگی طبقات ضعیف از جمله کارگران شده است.
-----------------------------------
قطع دست جوان کارگر و مجروح شدن دو کارگر ساختمانی
خبرگزاری هرانا - دست کارگر جوانی در میان چرخ گوشت صنعتی قطع شد و دو کارگر ساختمانی دیگر در پی ریزش ساختمان قدیمی مجروح شدند.
به گزارش مهر، کارگر ۱۸ ساله که سجاد – م نام دارد درحالی که در آشپزخانه مشغول تمیز کردن چرخ گوشت بزرگ آشپزخانه بود در اثر بیاحتیاطی دچار حادثه شد و ناگهان دست چپ وی به داخل چرخ گوشت فرو رفت.
این شخص تنها یک هفته بود که به عنوان کارگر در این مکان مشغول کار بود.
علت وقوع این حادثه عدم رعایت موازین ایمنی به هنگام کار اعلام شده و دراین حادثه تمام دست این پسر جوان تا مچ به طور کامل قطع و دچار لهیدگی شد.
در حادثهای دیگر ۲ کارگر ساختمانی به هنگام تخریب ساختمان قدیمی در زیر آوار مدفون شدند.
در این حادثه عدهای ازکارگران مشغول تخریب یک ساختمان ۳ طبقه به مساحت ۱۲۰ متر مربع بودندکه ناگهان بخشی ازآن بر روی کارگران فرو ریخت.
به گفته شاهدان، به هنگام ریزش آوار کارگران به سرعت از محل گریختند ولی دو نفر از آنها موفق به فرار نشده و زیر خروارها سنگ و آجر مدفون شدند.
رئیس ایستگاه ۳۱ آتش نشانی علت وقوع این حادثه را تخریب غیر اصولی ذکر کرد و افزود: آتش نشانان با استفاده از برانکارد این دو کارگر را که به شدت دچار مصدومیت شده بودند به بیرون از محل تخریب منتقل کرده و سپس برای اعزام به مرکز درمانی تحویل عوامل اورژانس دادند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
• بخش ب ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی: ایمنی و بهداشت محیط کار به رسمیت شناخته شود.
-----------------------------------
اعتراض كارگران صنایع ریختهگری به توقف بازنشستگی پیش از موعد
دولت «مهرورز» و «عدالت گستر» توپ را به زمین سازمان تأمین اجتماعی پاس میدهد و عدم اجرای قانون بازسازی را ناشی از سهل انگاری تأمین اجتماعی میداند.
ایلنا: جمعی از کارگران شرکت صنایع ریختهگری ایران با امضای طوماری نسبت به عدم اجرای ماده ۱۰ قانون بازسازی و نوسازی صنایع اعتراض کردند.
به گزارش ایلنا، کارگران صنایع ریختهگری ایران با امضای طوماری خطاب به رئیس کمیسیون کارگری شهرستان ساوه نسبت به عدم اجرای ماده ۱۰ قانون بازسازی ونوسازی صنایع و به تبع بازنشستگی پیش از موعد با ۲۵ سال سابقه کار معترض شدند.
در این نامه که یک نسخهای از آن در اختیار ایلنا قرار گرفته است آمده است: همانگونه که استحضار دارید قانون بازسازی و نوسازی صنایع مصوب مجلس شورای اسلامی در برنامه چهارم توسعه اقتصادی به مرحله اجرا درآمد که خیل عظیمی از کارگران زحمتکش ایران اسلامی که سالها در سنگر تولید مشغول خدمت بودند از مزایای آن بهرهمند شدند.
در ادامه این نامه افزوده شده است: بدلیل تأخیر در تنظیم و تصویب برنامه پنجم توسعه اقتصادی ماده ۱۰ قانون بازسازی و نوسازی صنایع برای مدت یکسال دیگر از سوی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی تصویب گردیده است.
این کارگران همچنین با بیان اینکه اجرای ماده ۱۰ قانون بازسازی ونوسازی در قانون برنامه پنجم توسعه نیز مصوب شده است تصریح کردند: در برنامه چهارم دولت مکلف و در برنامه پنجم مخیر به اجرای ماده ۱۰ قانون بازسازی و نوسازی صنایع شده است.
در ادامه نامه کارگران صنایع ریختهگری آمده است: علیرغم پیگیریهای مستمر جامعه کارگری کشور اعم از کارگران، نهادهای و تشکلات کارگری، اجرای ماده ۱۰ قانون بازسازی و نوسازی صنایع متأسفانه تاکنون محقق نشده و هیچگونه نتیجهای حاصل نشده است، این در حالیست که بلاتکلیفی و سرگردانی خیل عظیمی از کارگران که حائز شرایط برخورداری از قانون بازسازی و نوسازی صنایع میباشند را در بر داشته است.
به گفته کارگران صنایع ریختهگری ایران، سازمان تأمین اجتماعی عدم اجرای ماده ۱۰ قانون بازسازی و نوسازی صنایع را ناشی از عدم همکاری معاونت پشتیبانی دولت دانسته است.
این کارگران با تاکید بر وظیفه قانونی دولت مبنی بر پرداخت سهم خود، خاطرنشان کردند: دولت «مهرورز» و «عدالت گستر» توپ را به زمین سازمان تأمین اجتماعی پاس میدهد و عدم اجرای قانون بازسازی را ناشی از سهل انگاری تأمین اجتماعی میداند تا آنجا که منجر به تغییر مدیریت کلان سازمان شده است.
در خاتمه این نامه، کارگران خواستار تسریع در اجرای ماده ۱۰ قانون بازسازی و نوسازی صنایع شده و افزودهاند: اجرای ماده ۱۰ قانون بازسازی و نوسازی صنایع منجر به بازنشستگی خیل عظیمی از کارگران زحمتکش با سوابق طولانی و جایگزینی بیکاران و جوانان جویای کار کشور خواهد شد.
-----------------------------------
سبد هزینه خانوار کارگری بیش از ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است
ایلنا: عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران اعلام کرد: نرخ سبد هزینه خانوار کارگری هم کانونبیش از یک میلیون و ٦٠٠ هزار تومان است.
علی دهقان کیا در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: دولت مدعی است توانسته قیمتها را مهار کند اما چه ملاکی برای اثبات این ادعا وجود دارد؟ اما در سبد معیشتی خانوار کارگری اقلامی وجود دارد که تغییرات ماههای گذشته آن تاثیرات منفی زیادی در قدرت خرید کارگران داشته است.
به گفته وی دستمزد کارگران فقط نیاز ١٠ روز خانوار کارگری را تامین میکند، این در حالیست که کارگر مجبور است مشاغل دیگری را انجام دهد و یا اینکه با کمبود شدید منابع مالی مواجه شود.
دهقان کیا افزود: بحران در واحدهای تولیدی گریبان کارگران واحدهای صنعتی را گرفته و بسیاری از آنها چند ماه است که حقوق و دستمزد دریافت نکردهاند. هم اکنون کارگران واحدهای نساجی، صنایع لبنی، قطعه سازی، مواد غذایی، صنایع فلزی و پیمانکاران صنایع برق ایران ماه هاست که برای دریافت مطالبات معوقه خود تلاش میکنند.
دهقان کیا، ادامه داد: در حال حاضر ۷۰ درصد کارگران زیر ۵۰ درصد خط فقر روزگار میگذرانند.
-----------------------------------
مرگ یک کارگر ساختمانی تبعه افغانستان در حین کار
خبرگزاری هرانا - یک کارگر ساختمانی تبعه کشور افغانستان در شهر ری بر اثر سقوط از بلندی جان خود را از دست داد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، چهار روز پیش (دوشنبه 5 تیرماه) یک کارگر ساختمانی تبعه کشور افغانستان در حین کار در ساختمانی در حال ساخت واقع در شهر ری خیابان ابن بابویه، کوچه حامد سقوط کرد و جان خود را از دست داد.
دلیل اصلی جان باختن این کارگر افغانی، عدم رعایت اصول ایمنی میباشد.
گفتنیست، کارفرمایان در ایران جهت کسب سود بیشتر کارگران مهاجر را استخدام میکنند تا اینگونه حقوق و مزایای کمتری پرداخت نموده و نیازی به بیمه نمودن کارگران نداشته باشند.
جسد این کارگر تبعه کشور افغانستان به بستگانش تحویل داده شد.
لازم به یاد آوری است، در حال حاضر یک و نیم میلیون نفر کارگر ساختمانی در ایران مشغول به کار میباشند که تحت هیچ نوع بیمه ای قرار ندارند.
بررسی موراد حقوقی نقض شده در این گزارش:
• بخش ب ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی: ایمنی و بهداشت محیط کار به رسمیت شناخته شود.
-----------------------------------
امنیت شغلی ۱۶۰۰ کارگر لاستیک پارس تهدید میشود
ایلنا: یک فعال کارگری در ساوه اعلام کرد: پرداخت جرایم سنگین زیست محیطی کارخانه لاستیک سازی پارس (پیروزی) را در آستانه تعطیلی قرار داده است.
مهدی زمانی با اشاره به اینکه فشارهای سازمان محیط زیست باعث افزایش مشکلات کارخانه لاستیک پارس شده است، به ایلنا گفت: طی دو سال گذشته کارخانه لاستیک پارس از سوی سازمان محیط زیست مبلغ زیادی جریمه شده است و این در حالیست که پرداخت چنین جریمه سنگینی باعث تعطیلی کارخانه خواهد شد.
دبیر اجرایی خانه كارگر ساوه و زرندیه نسبت به تهدید امنیت شغلی ۱۶۰۰ کارگر این واحد تولیدی هشدار داد و افزود: عمده مشکلات این كارخانه علاوه بر تحریمها و به تبع کمبود مواد اولیه، فشارهای سازمان محیط زیست است.
او گفت: طبق اظهارات مدیر عامل کارخانه لاستیک پارس، این واحد تولیدی در راستای رعایت اصول زیست محیطی و کاهش آلایندههای موجود در چرخه حیات صنعتی، فعالیتهای عمدهای داشته است و هم اکنون با رفع همه مشکلات زیست محیطی به فعالیت خود ادامه میدهد.
زمانی در خاتمه از مسئولان خواست با رفع مشکلات و تعدیل جرائم زیست محیطی کارخانه لاستیک پارس مانع تهدید امنیت شغلی کارگران در شرایط سخت و بحرانی تولید كشور شوند.
-----------------------------------
اخراج 5 هزار نفر از شرکت سازنده بلکبری
ایلنا: شرکت سازنده تلفنهای همراه هوشمند بلکبری پنج هزار نفر از کاركنان خود را اخراج میکند.
به گزارش ایلنا، شرکت ریسرچ این موشن (RIM) که با مشکلات عدیدهای دست به گریبان است اعلام کرد که عرضه تلفنهای جدید خود را به دلیل وجود مشکلات زیاد تاخیر خواهد انداخت.
این شرکت کانادایی گزارش عملکرد خود در سه ماهه دوم سال جاری میلادی را منتشر کرده و نتایج ان را بدتر از پیشبینیها عنوان کرد.
شرکت RIM همچنین از قصد خود برای اخراج پنج هزار نفر از نیروی کار خود خبر داده و بر تاخیر در عرضه تلفنهای جدید خود که مبتنی بر سیستم عامل بلکبری 10 هستند تاکید کرد.
شرکت RIM پس از چندین بار تاخیر، قصد داشت تا اولین تلفنهای هوشمند خود که مبتنی بر سیستم عامل بلکبری 10 هستند را اواخر سال جاری به بازار عرضه کند اما اینک این شرکت از تاخیر دوباره این تلفنها خبر میدهد.
-----------------------------------
تعطیلی کارخانه آرد و نیمه تعطیلی قند یاسوج
ایلنا: نماینده بویراحمد و دنا در مجلس نهم از تعطیلی کارخانه آرد و گلوگز و نیمه فعال بودن کارخانه قند یاسوج در مرکز کهگیلویه و بویراحمد اظهارنگرانی کرد.
غلام محمد زارعی در این زمینه به ایلنا گفت: جهت رفع مشکلات این واحدهای تولیدی تاکنون دو نشست با مسوولان مرتبط در وازرتخانه صنعت، معدن و تجارت برگزار کردهایم.
عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه جایگاه صنعت و معدن در استان کهگیلویه و بویراحمد قابل قبول نیست، تاکید کرد: با توجه به استعدادها و پتانسیلهای بالقوه و بالفعل در بخش صنعت و معدن نمیبایست این استان جایگاه نازل کنونی را داشته باشد.
زارعی افزود: ما از وضعیت کنونی صنعت و معدن در این استان بویژه در حوزه بویراحمد و دنا راضی نیستیم و یقین بدانید که برای ارتقای آن از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.
او نبود سرمایه گذار بخش خصوصی را مهمترین مانع رونق بخش صنعت و معدن عنوان و اظهارداشت: ضعفهای مدیریتی نیز از دیگر عوامل نامناسب بودن جایگاه صنعت و معدن کهگیلویه و بویراحمد در کشور است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری امور به بخش خصوصی تاکنون در کهگیلویه و بویراحمد نتوانسته موفق شود زیرا که شرایط رقابت و یا سرمایه گذاری مانند استانهای بزرگ کشور در این استان فراهم نشده است.
زارعی، از انجام اقدامات مناسب در چند ماهه اخیر جهت ارتقای صنعت و معدن کهگیلویه و بویراحمد خبرداد و بیان داشت: برغم اینکه مصوبات خوبی در سفرهای استانی ریاست جمهوری بویژه سفر چهارم به این استان در بخش صنعت و معدن مصوب شده اما بدلیل نبود سرمایه گذاران بخش خصوصی این پروژهها نیز با مشکلاتی روبرو شدهاند.
وی گفت: جز یکی دو پروژه که یکی از آنها کارخانه «فرآوری بلوط وکیلی» است سایر پروژهها باید تعیین تکلیف شوند.
نماینده بویراحمد و دنا در مجلس نهم شورای اسلامی از نشستهای مستمر خود با مسوولان وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت خبرداد و خاطرنشان کرد: از وزیر و معاونین ایشان خواستهایم برای تعیین تکلیف پروژههای سفر ریاست جمهوری یا به کهگیلویه و بویراحمد سفرهایی داشته باشند و یا با نمایندگان استانی نشستهای مستمری در تهران داشته باشند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم شورای اسلامی افزود: سهم ما در صنعت کشور سهم بسیار ناچیزی است و ظرفیتهای اسمی موجود نیز بسیار ناکافی است.
-----------------------------------
۵۰ درصد از کارگران دچار بیکاری پنهان شدهاند
ایلنا: عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران اعلام کرد: به دلیل افزایش بیسابقه تورم در حال حاضر ۵۰ درصد از کارگران کشور دچار بیکاری پنهان شدهاند.
عبدالله مختاری در گفتگو با خبرنگار ایلنا از افزایش تورم سبد هزینه خانوار کارگری از ابتدای سال جاری تا کنون خبر داد و خاطرنشان ساخت: نرخ تورم سبد هزینه خانوار کارگری بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است و کارگران قادر به تامین هزینههای اصلی زندگی خود نیستند.
۵۰ درصد از کارگران دچار بیکاری پنهان شدهاند
او با بیان اینکه دستمزد کارگران تنها ۵۰ درصد از هزینههای اصلی زندگی آنها را تامین میکند، یاد آور شد: کارگران برای تامین مایحتاج ضروری زندگی خود مجبور هستند که در سه شیفت فعالیت کنند.
عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران از افزایش تعداد واحدهای بحرانی در کشور خبر داد و افزود: تعداد واحدهای بحرانی به دلیل عدم تامین نقدینگی رو به افزایش است و کارفرمایان قادر به پرداخت حقوق معوقه کارگران نیستند.
به گفته مختاری هم اکنون هزینه مربوط به اجاره و یا خرید مسکن از جمله مهمترین اقلام در سبد معیشت خانوار کارگری تلقی میشود که ۲۵ تا ۴۰ درصد از کل هزینههای کارگران را در ماه تشکیل میدهد. علاوه بر آن اقلام کلیدی دیگری نیز در سبد هزینههای کارگران مطرح است که میتوان به هزینههای مربوط به تامین اقلام خوراکی، پوشاک، حمل و نقل، بهداشت و درمان، تحصیل خود و فرزندان در مراحل بعدی مسافرتهای تفریحی و زیارتی و مواردی از این دست اشاره کرد.
مختاری با تاکید بر اینکه در حال حاضر بسیاری از مدیران واحدهای تولیدی در بخش خصوصی و دولتی هزینههای مربوط به نیروی انسانی و دستمزد کارگران را به عنوان هزینه سربار تلقی میکنند، گفت: هر زمانی که این دیدگاه تغییر یابد و مدیران هزینههای نیروی انسانی را سرمایه بنگاه بدانند؛ پیشرفتهای سریعی در کشور اتفاق میافتد.
-----------------------------------
کشته شدن یک معدنکار ۴۰ ساله در زرند
ایلنا: پیش از ظهر دیروز کارگر ۴۰ ساله معدن زغال سنگی در شهرستان زرند کرمان بر اثر گازگرفتگی کشته شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در زرند، علی میرزابیگی دادستان زرند با تایید این خبر گفت: پیکر نیمه جان این کارگر شرکت معدن جو توسط همکارانش از معدن شماره ۲ خارج شد و در راه بیمارستان جان باخت.
همچنین رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان زرند نیز از اعزام بازرسان کار جهت بررسی وقوع حادثه خبر داد.
گفتنی است شرکت معدن جو با ۶۰۰ کارگر در فاصله ۶۰ کیلومتری شهرستان زرند واقع شده است.
اخبار تکمیلی متعاقبا ارسال خواهند شد.
-----------------------------------
كارخانهها به نشانه اعتراض سوت میكشند
ایلنا: رییس خانه صنعت و معدن ایران با بیان اینکه، بهره بانکی برای بخش تولید و صنعت باید به کمتراز ۷ الی ۸ درصد کاهش یابد، اعلام کرد: به نشانه اعتراض نسبت به
تصمیم شورای پول و اعتبار مبنی بر افزایش بهره بانکی از یازده درصد به ۲۱درصد در روز ٢۵ تیرماه به مدت یك دقیقه سوت تمام کارخانجات به صدا در خواهد آمد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، هادی غنیمی فرد در مراسم روز ملی صنعت و معدن با تاکید بر اینکه پول و منابع مالی باید به دست تولید کننده داده شود تا به ازای آن ارزش افزوده در اقتصاد کشور ایجاد شود گفت: از نمایندگان مجلس تقاضا داریم که به وضعیت نرخهای بانکی رسیدگی کنند چرا که در غیر این صورت دیگر برای انتخابات به آنها رای نمیدهیم.
وی تصریح کرد: به شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی، ۱۵ روز مهلت داده میشود که نرخ بهره را به صورت گذشته بازگردانند وگرنه خودمان اقداماتی را انجام میدهیم.
غنیمی فرد خاطرنشان کرد: ما از دولت حمایت نمیخواهیم تنها موانع ایجاد کرده را رفع کنند.