افق روشن
www.ofros.com

برای اعتراض به پایین بودن دستمزد‌ها راه‌های مختلفی وجود دارد


ایلنا - هرا                                                                                                پنجشنبه ٢٢ فروردین ۱۳۹٢

برای اعتراض به پایین بودن دستمزد‌ها راه‌های مختلفی وجود دارد

یک فعال مستقل کارگری می‌گوید: کارگران در کنار مراجعه به دیوان عدالت اداری و شکایت علیه مصوبه دستمزدهای شورای عالی کار، باید از سایر ابزارهای قانونی برای افزایش دستمزد‌ها استفاده کنند.
پروین محمدی با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: برای اعتراض به پایین بودن دستمزد‌ها راه‌های مختلفی وجود دارد که مراجعه به دیوان عدالت اداری و اقامه دعوای حقوقی علیه مصوبه شورایعالی کار، تنها یکی از این راه‌‌ها است.
این فعال کارگری بایادآوری اینکه در سال ۹۱ در حدود ۳۰ هزار کارگر با امضا طورمارهایی جداگانه در اعتراض به پایین بودن دستمزد‌ها از وزارت کار و شورای عالی کار خواستار بازنگری در مصوبه وقت شورای عالی کار شده بودند، گفت: آن زمان مسئولان مربوطه نه به طورمار‌ها و نه به مراجعه نمایندگان کارگران اعتنایی نکردند و در نتیجه علاوه بر تغییر نکردن رقم مزد، شورای عالی کار با‌‌ همان روش غلط خود دوباره مزد سال ۹۲ کارگران را تعیین کرد.
این هماهنگ کننده طومار سی هزار امضایی كارگران ادامه داد: درشرایطی که مسئولان نسبت به درخواست اعتراضی کارگران تمایلی ندارند، باید از تمامی ابزارهای قانونی موجود برای واقعی کردن دستمزد‌ها استفاده کرد.
محمدی در ادامه به راهكار شكایت در دیوان عدالت اداری اشاره كرد و افزود: حتی با مراجعه و شکایت یک کارگر نیز دیوان عدالت اداری موظف است تا اعتراض به مصوبه دستمزدهای سال ۹۲ شورای عالی کار را در دستور کار خود قرار دهد. برای پیگیریِهای حقوقی کارگران مختارند تا بصورت فردی یا گروهی با اختیار کردن وکیل اقدام کنند اما هم زمان نباید از استفاده از سایر ابزاهای قانونی غافل شوند.
این فعال كارگری بایادآوری زمان‌بر بودن روند رسیدگی‌های حقوقی در دیوان عدالت اداری گفت: امروز به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی کارگران تحمل انتظاری حداقل ۶ ماهه را ندارند.
این فعال کارگری بابیان اینکه ممکن است برخی نمایندگان نهادهای رسمی صنفی کارگری بخواهند از ماجرای شکایت حقوقی کارگران استفاده تبلیغاتی کرده و در گذر زمان کم کاری خود را پنهان کنند، گفت: از اینرو کارگران باید هوشیارانه عمل کرده و علاوه بر پیگیری حقوقی، نمایندگان رسمی کارگری را وادار به اعتراض کنند.
وی درخصوص اینکه در سالهای گذشته نیز کارگرانی بصورت انفرادی علیه احکام اخراج خود در دیوان عدالت اداری اقامه دعوا کرده و در‌‌نهایت بعضی از آنان به کار خود بازگشته‌اند، یادآور شد: چون دعوای این کارگران فردی بود آن‌ها مجبور بودند که بصورت فردی برای شکستن آرای هیات‌های حل اختلاف ادارات کار به دیوان عدالت اداری مراجعه کنند و این درحالی است که مسئله مصوبه مزد شورای عالی کار به تمامی کارگران مربوط می‌شود و با شکایت حتی یك کارگر می‌توان برای شکستن آن اقدام کرد.
به گفته محمدی در سالهای اخیر دستمزدهای کارگران به دلیل عدم استقلال اعضای گروه کارگری و حذف سه جانبه گرایی از طریق تغییر غیر قانونی آیین نامه‌های مربوط به برگزاری جلسات شورای عالی کار پایین نگهداشته شده است.
وی بابیان اینکه شرایط اقتصادی امروز به کارگران اجازه نمی‌دهد که تنها از راه‌های حقوقی برای ابطال مصوبه دستمزدهای شورای عالی کار اقدام کنند، گفت: درحال حاضر ثبات اقتصادی وجود ندارد و با تغییر ساعتی بهای دلار، قیمت‌ها بصورت سرسام آور بالا می‌روند و دراین میان تنها دستمزد کارگران ثابت می‌ماند.
محمدی بابیان اینکه وقتی در میان همین نمایندگان رسمی کارگری برخی مدعی‌اند که ماده ۴۱ قانون کار اجرا شده و دیگر امکان افزایش مزد وجود ندارد، باید نگران بی‌نتیجه ماندن پیگیریهای حقوقی بود.

------------------------

كارگران نباید از زمان‌بر بودن شكایت علیه دستمزد بترسند

یک فعال مستقل کارگری معتقد است زمان‌بر بودن رسیدگی حقوقی به شكایت كارگران به دیوان عدالت علیه دستمزد نباید آنان را از ایستادگی در راه قانونی مطالبه حق‌شان منصرف كند. «سعید ترابیان» با بیان این مطلب به ایلنا گفت: در دیوان عدالت اداری رسیدگی یه دعواهای حقوقی فرآیندی زمانبر است اما کارگران و نمایندگان آن‌ها نباید برای رسیدن به خواسته‌های حقه خود از پیمودن راه‌های قانونی خسته و نگران شوند.
یک فعال مستقل کارگری معتقد است زمان‌بر بودن رسیدگی حقوقی به شكایت كارگران به دیوان عدالت علیه دستمزد نباید آنان را از ایستادگی در راه قانونی مطالبه حق‌شان منصرف كند.
«سعید ترابیان» با بیان این مطلب به ایلنا گفت: در دیوان عدالت اداری رسیدگی یه دعواهای حقوقی فرآیندی زمانبر است اما کارگران و نمایندگان آن‌ها نباید برای رسیدن به خواسته‌های حقه خود از پیمودن راه‌های قانونی خسته و نگران شوند.
این فعال كارگری در شركت واحد اتوبوسرانی تهران یادآور شد: در سالهای اخیر کارگران بسیاری در اعتراض به صدور احکام اخراج خود به دیوان عدالت اداری مراجعه کردند و در‌‌نهایت پس از چند سال پیگیری توانستند با نقض رای هیات‌های تشخیص و حل اختلاف ادارت کار، دوباره به کار بازگردند. ترابیان بابیان اینکه تصمیم کارگران درخصوص شکایت علیه مزد تعیین شده واکنشی مهم محسوب می‌شود؛ گفت: کارگران و یا نمایندگان آن‌ها نباید از فرآیند زمانبر رسیدگی به پرونده‌ها در دیوان عدالت اداری نگران باشند.
این فعال مستقل کارگری با یادآوری اینکه سال گذشته بیش از ۳۰ هزار کارگر طی طومارهای مختلف و جداگانه از وزیرکار خواستار بازبینی مصوبه دستمزد‌ها شده بودند؛ ادامه داد: هرچند در ‌‌نهایت به این خواسته کارگران توجهی نشد اما امروز مشاهد می‌کنیم که گروهی دیگر از کارگران قصد دارند تا علیه مزد تعیین شده در دیوان عدالت اداری شکایت کنند.
وی بابیان اینکه شکایت علیه مصوبه مزدی شورای عالی کار به نوعی مکمل طومار نویسی‌های سال گذشته كارگران است، اظهار كرد: چنانچه شکایتی علیه دستمزد‌های تعیین شده در دیوان عدالت اداری مطرح شود، نمی‌توان مدعی شد که میان این اقدام حقوقی با نامه نگاری و طومار نویسی سال گذشته کارگران همسویی و ارتباطی وجود ندارد.
ترابیان در پایان تاكید كرد: در صورت واكنش محكم و پی‌گیری شكایت كارگران، دست كم می‌توان امیدوار بود سال آینده كارفرمایان دولتی و خصوصی در شورای عالی كار همچون سال‌های گذشته نتوانند به راحتی و بدون ترس از واكنش كارگران اقدام به تصویب دستمزد غیر قانونی كنند.

------------------------

وعده‌های دولت به كارگران نی‌بر محقق نشد

پس از گذشت سه ماه از تجمع اعتراضی هفت روزه کارگران نی‌بر مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر و هفت تپه در مقابل نهاد ریاست جمهوری (که از بامداد سوم بهمن ماه تا شامگاه روز دوشنبه ۹ بهمن ماه در مقابل ساختمان دولت ادامه داشت) همچنان مشکلات این کارگران به قوت خود باقی است.
یکی از کارگران مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر با اعلام این خبر به ایلنا گفت: پس از گذشت حدود سه ماه از وعد‌هایی که مسئولان نهاد ریاست جمهوری در خصوص دریافت مطالبات صنفی به کارگران نی برداده بودند، متاسفانه مشکلات ما حل نشده است.
کارگران نی بر این مجتمع صنعتی در تجمع هفت روزه‌ای كه سه ماه پیش در مقابل ساختمان ریاست جمهوری داشتند علاوه بر درخواست اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور، اجرای بازنشستگی پیش از موعد، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و پرداخت منظم دستمزد و حقوق؛ خواستار تغییر ساز و کار رفع فاصله بیمه‌ای خود شده بودند.
این كارگر مجتمع كشت و صنعت كارون شوشتر با اشاره به اینکه معوقات حقوقی کارگران نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر به دو ماه رسیده است، گفت: بعد از پایان تجمع در روز نهم بهمن ماه که برای بر طرح مشکلاتمان به تهران آمده بودیم،مسئولان کشت صنعت کارون شوشتر به بهانه جبران کسری ساعات کار در روزهایی که در تهران تجمع کرده بودیم به مشکلاتمان افزودند، و روزهای جمعه را که تعطیل رسمی است به اجبار از ما کار می‌خواهند.
این كارگران نی‌بر كارون شوشتر در خاتمه گفت: یکی از مشکلات جامعه کارگری به ویژه كارگرانی كه به كار بریدن نی‌شكر اشتغال دارند در این شهرستان این است که مسئولان دولتی هیچ گونه همکاری در جهت حمایت از حقوق مان ندارند و ما را دشمن تصور می‌كنند

------------------------

افزایش کارگران روزمزد در سلماس و شرایط نامطلوب شغلی ایشان

خبرگزاری هرانا - ضعف مدیریت مسئولین در شهرستان سلماس و نبود قانون موجب شده که کارفرمایان از این امر سوءاستفاده کرده و همواره در پی استفاده از کارگران روزمزد باشند. بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، کارگران روزمزد چند کارخانه در سلماس صرفاً به میزان ساعت‌ها و روزهای که کار می‌کنند مزد دریافت می‌نمایند و از تمامی مزایا و حمایت‌های قانون کار هم‌چون بیمه، سنوات، عیدی، پاداش، کمک‌های غیر نقدی، حقوق ثابت و مواردی از این دست محروم هستند و در میان جامعه کارگری ضعیف ترین و محروم ترین اقشار هستند. این کارگران که اغلب در کارخانه‌ها مشغول به کار هستند، متاسفانه هر سال به تعدادشان افزوده می‌شود.
با این حال، تاکنون نه تنها هیچ‌گونه برنامه ریزی مشخصی برای ساماندهی کارگران شاغل در بخش روزمزد در این شهرستان انجام نشده، بلکه در قانون کار نیز اساسا هیچ پوشش حمایتی‌ای برای شاغلان روزمزد در نظر گرفته نشده است.
ضعف اساسی مسئولین در سلماس موجب شده است که کارفرمایان از این امر سوءاستفاده کرده و همواره در پی استفاده از کارگران روزمزد باشند. سکوت در مقابل بهره کشی از کارگران روزمزد متاسفانه در این شهرستان به شدت ادامه دارد و هنوز اقدامی عملی و کارساز برای حل این مشکل صورت نگرفته است.

------------------------

اعتصاب كارگران در بزرگ‌ترین معدن مس جهان

كارگران معادن مس شرکت کودلکو شیلی که بزرگ‌ترین تولیدکننده مس جهان است، دست از کار کشیده و به مدت ۲۴ ساعت اعتصاب کردند.
به گزارش ایلنا، «فدراسیون کارگران مس» در اعتراض به برآورده نشدن درخواستهایی مانند تغییر قوانین کار، سیستم صندوق مستمری خصوصی، تامین کنندگان خدمات درمانی کودلکو و ملی شدن مجدد داراییهای مس، کارگران کودلکو را به یک اعتصاب ۲۴ ساعته سراسری فراخواند.
بنا بر برآوردهای دولت شیلی، این اعتصاب تولید حدود ۴۶۰۰ تن مس را متوقف کرد.
شیلی با تولید سالانه حدود ۵/۵ میلیون تن مس که تقریبا با یک سوم تولید جهانی برابر است، بزرگ‌ترین تولیدکننده مس جهان است. شرکت دولتی کودلکو، بزرگ‌ترین شرکت معدن مس جهان است که عامل حدود ۱۱ درصد از تولید جهانی این فلز است.
در نتیجه این اعتصاب، قیمت مس برای تحویل در ماه می‌ ۲/۱ درصد در معاملات بازار کامکس نیویورک در روز سه شنبه افزایش یافت.
سباستیان پینرا، رئیس جمهور شیلی، این اعتصاب را به ضرر اقتصاد کشور خواند.
مس ۶۰ درصد از صادرات شیلی، ۲۰ درصد از درآمد دولتی و ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد.

------------------------

فولاد یزد باز هم قربانی گرفت

با گذشت یک سال از فاجعه انفجار کوره در کارخانه فولاد غدیر یزد و کشته شدن ۱۸ کارگر، بار دیگر کارگری بر اثر انفجار کوره در كارخانه فولاد یزد جان خود را از دست داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بررسی‌های اولیه دلیل این انفجار را نفوذ آب به داخل یکی از کوره‌های این کارخانه نشان می‌دهند که در چند روز گذشته به دلیل تشدید بارش باران در زیر این کوره جمع شده بود.
در این انفجار که با آتش سوزی نیز همراه بود یکی از کارگران با نام «ابوالفضل خنیاگر» دچار آتش سوزی شد و جان خود را از دست داد. این کارگر راننده بیل مکانیکی بوده که در حال جابه‌جایی آهن، دچار آتش سوزی شد و جان خود را از دست داد. اخبار تکمیلی ارسال خواهند شد.