افق روشن
www.ofros.com

،اگر ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار شغل ایجاد شده بود

در صورت ادامه بحران، اخراج ۷۰ ‌کارگر پیچ و مهره کامکان


ایلنا - هرانا                                                                                                       یکشنبه ١ مرداد ١٣٩١

قاضی‌پور خطاب به وزیر كار:

اگر ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار شغل ایجاد شده بود امروز بیکار نداشتیم

ايلنا: عضو کمیسیون صنایع و معادن در جریان حضور وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در مجلس گفت: آقای وزیر اعلام کردید در سال ۸۹ برای یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر و در سال ۹۰ برای دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر شغل ایجاد می‌کنید اگر ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر شغل ایجاد شده بود امروز نباید بیکار داشته باشیم.
به گزارش ايلنا، نادر قاضی‌پور در جلسه علنی امروز یکشنبه ۱ مرداد مجلس شورای اسلامی افزود: واقعیت این است که میزان رشد سرمایه‌گذاری در حدی نبوده است که بتوان چهار میلیون و ۱۰۰ هزار نفر شغل ایجاد کرد پس ایجاد این میزان شغل توسط دولت شعار بود.
نماینده مردم ارومیه در ادامه خطاب به وزیر گفت: شما باید به عنوان وزیر کار، زمینه‌سازی سرمایه‌گذاری برای ایجاد اشتغال تلاش می‌کردید و از وزارتخانه‌های دیگر کمک می‌گرفتید. اما اگر نمی‌توانید در سیاستگذاری دولت تاثیر بگذارید چرا وزیر شدید؟
وی در ادامه افزود: طبق فرموده مقام معظم رهبری ۲۵ درصد سرمایه کشور باید در تعاون به کار گرفته می‌شد اما سوال اینجاست که شما چند درصد از سرمایه کشور را در تعاون به کار گرفته‌اید.
عضو کمیسیون صنایع و معادن اظهار داشت: چرا در اصلاح قانون کار سه‌جانبه‌گرایی عمل نکردید و تنها سهم دولت و کارفرما را در نظر گرفتید؟ چرا بازنشستگی پیش از موعد و ماده ۱۰ مشاغل سخت و زیان‌آور را اجرایی نکردید؟
نماینده مردم ارومیه در ادامه با اشاره به اصل ۳۱ قانون اساسی گفت: مسکن متناسب با نیاز هر فرد حق هر خانواده ایرانی است و وظیفه دولت است که مسکن کارگران روستاییان را فراهم کند اما متاسفانه ۵۰ درصد کارگران مسکن ندارند.
قاضی‌پور با اظهار تاسف نسبت به چند شغله بودن مسئولین دولتی و بیکاری تحصیلکرده‌ها گفت: شما به عنوان متولی اشتغال چرا اجازه می‌دهید بازنشستگان نیروی انتظامی، سپاه، ارتش و آموزش و پرورش در مشاغل حساس کار کنند و جوانان بیکار باشند.

--------------------------------

واحدهای تولیدی اصفهان با ۲۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند

ایلنا: عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار استان اصفهان اعلام کرد: به دلیل افزایش بحران اقتصادي، واحدهای بزرگ تولیدی این استان با ۲۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند.
احمدرضا معيني از افزایش بی‌رویه اخراج کارگران در واحدهای تولیدی کشور خبر داد و به ايلنا گفت: طی سال جاری کارفرمایان برای تامین نهاده‌های تولید با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده‌اند.
اين مقام كارگري در استان اصفهان شرايط واحدهای تولیدی را بحرانی توصيف کرد و ادامه داد: هم اکنون برخی از واحدهای تولیدی به علت عدم سرمایه گذاری جهت به روز کردن ماشین آلات و ابزار تولید، محصولات قابل رقابت با سایر کشور‌ها تولید نمی‌کنند و طبق فرمول‌های اقتصادی این کارخانه‌ها محکوم به تعطیلی هستند.
او دشواری در دریافت تسهیلات بانکی، را یکی از مهم‌ترین مشکلات بنگاه‌های تولیدی متعلق به بخش خصوصی دانست و خاطرنشان ساخت: در نظر سنجی‌هایی که زیر نظر مرکز پژوهش‌های مجلس برای ارزیابی محیط کسب و کار از صاحبان صنایع انجام می‌گیرد، مشکل دریافت تسهیلات بانکی، معمولا در صدر مشکلات است.
عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار استان اصفهان با انتقاد از روند اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها گفت: حذف یارانه‌ها موجب افزایش هزینه‌های تولید شده واین افزایش هزینه، بالا رفتن قیمت تمام‌شده محصولات را در پی داشته است. این در حالیست که افزایش قیمت تمام شده نیز باعث کاهش سود و در نتیجه به تعطیلی کشاندن واحد تولیدی می‌شود.

--------------------------------

در صورت ادامه بحران اخراج كارگران از كنترل خارج مي‌شود

ایلنا: یک فعال کارفرمایی اعلام كرد: در پی کاهش ۵۰ درصدی قدرت پول ملی، قدرت خرید جامعه کارگری نيز به همين ميزان كاهش يافته است.
عباس وطن پرور با اظهار تاسف از افزایش اخراج کارگران در سال جاری، به ايلنا گفت: طبق اظهارات كارشناسان و بررسی‌های ميدانی كارفرمايان، در صورتی که دولت فکر عاجلی براي بحران واحد‌هاي توليدي نکند روند اخراج کارگران امسال از كنترل خارج خواهد شد.
اين فعال كارفرمايي ادامه داد: وعده دولت در خصوص پرداخت دو هزار میلیارد تومان تسهیلات به کارخانه‌های خودرو سازی محقق نشد و اين كارخانه‌ها در مواردي با كاهش ۴٠ درصدي توليد مواجه شده‌اند. از این رو پیش بینی می‌شود در صورت ادامه اين روند تا پایان سال تعداد زیادی از کارگران فعال در این کارخانه‌ها اخراج شوند.
او در بخش دیگری از اين گفتگو افزایش حجم واردات را موجب افزایش تعداد واحدهای تولیدی ورشکسته در ایران اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: طبق اعلام گمرک طی دو ماهه نخست سال جاری هشت میلیارد دلار کالا به داخل کشور وارد شده است که پیش بینی می‌شود در صورت تداوم این روند تا پایان سال این میزان به ۹۶ میلیارد دلار کالا افزایش یابد. این در حالیست که به نظر مي‌رسد افزایش کالاهای وارداتی به داخل ایران مي‌تواند نشان از بروز بحران در تولیدات داخل باشد.
سازمان تأمین اجتماعی و وزارت ارتباطات بیمه کارگزاران مخابرات را به هم پاس مي‌دهند
بیمه کارگزاران مخابرات به صورت مسئله‌ای درآمده است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تأمین اجتماعی آن را به یکدیگر پاس می‌دهند و هیچ کدام اقدامات لازم در این خصوص را انجام نداده‌اند.
ايلنا: نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در خصوص مشکل بیمه کارگزاران مخابرات به وزیر ارتباطات تذکر داد و تأکید کرد: بیمه کارگزاران مخابرات به صورت مسئله‌ای درآمده است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تأمین اجتماعی آن را به یکدیگر پاس می‌دهند و هیچ کدام اقدامات لازم در این خصوص را انجام نداده‌اند.
به گزارش ایلنا، در نشست علنی امروز (یکشنبه ۱ مرداد) مجلس شورای اسلامی غلامرضا اسداللهی در تذکر شفاهی خود به وزیر راه و شهرسازی در خصوص وضعیت نابسامان مسیر شهرستان‌های تربت جام گفت: با توجه به عدم اصلاح هندسی مسیر تربت جام و باخزر مردم درگیر تصادفات منجر به فوت هستند. نماینده مردم تربت جام و تایباد در مجلس شورای اسلامی در تذکر دیگری خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: وضعیت معادن منطقه تایباد و باخزر و تربت جام هنوز برای مردم بومی مسدود است و برای یک عده‌اي خواص مجوزهایی صادر می‌شود که قبل از آغاز به کار و بهره برداری مجوز‌ها به فروش می‌رسد.
اسداللهی همچنین در تذکر به وزیر جهاد کشاورزی گفت: عدم پرداخت وجه گندم کشاورزان که متأسفانه علی رغم تحویل گندم، وجه آن پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: برنامه ریزی صحیح برای بهبود وضعیت دسترسی مردم به مرغ نیز در شرایط حاضر ضروری است.
اسداللهی در تذکر به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: عدم اقدام لازم در خصوص بیمه کارگزاران مخابرات و عدم پوشش دهی مناسب خط‌های تلفن از مواردی است که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باید به آن توجه کند.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: بیمه کارگزاران مخابرات به صورت مسئله‌ای درآمده است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تأمین اجتماعی آن را به یکدیگر پاس می‌دهند و هیچ کدام اقدامات لازم در این خصوص را انجام نداده‌اند.

--------------------------------

دو کارگر ساختمانی در حین کار در زیر آوار گرفتار شدند

خبرگزاری هرانا - دو کارگر ساختمانی که در حین تخریب ساختمان قدیمی گرفتار آوار شده بودند به کمک همکاران خود از زیر آوار نجات پیدا کردند.
به گزارش پایگاه خبری آتش‌نشانی تهران، باتماس شهروندان با سامانه ۱۲۵ و اعلام گرفتار شدن دونفر در زیر آوار، ستاد فرماندهی این سازمان آتش‌نشانان ایستگاه‌ ۱۰ و هم چنین گروه امداد و نجات ۳ را به سمت محل حادثه در خیابان گیشا اعزام کرد.
افسر آماده منطقه ۴ آتش نشانی تهران در این باره گفت: این دو کارگر جوان در حال تخریب یک ساختمان قدیمی بودند که در حین کار با ریزش آوار بر روی خود مواجه شدند. حسین حسین بیگی افزود: هر دو کارگر قبل از رسیدن نیروهای امدادی، با کمک دیگر همکاران خود از زیر آوار خارج شده بودند.
وی تصریح کرد: آتش‌نشانان با رعایت نکات ایمنی و کشیدن نوار هشدار در اطراف محل حادثه، به انجام کمک‌های اولیه بر روی کارگران مصدوم پرداختند و سپس آن‌ها را برای انتقال به بیمارستان با برانکارد به آمبولانس اورژانس حاضر در محل برده و تحویل عوامل اورژانس دادند. این افسر آتش نشانی علت بروز حادثه را رعایت نکردن اصول ایمنی به هنگام تخریب بنا و هم چنین عدم استفاده از کارگران ماهر ذکر کرد. بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:

• بخش ب ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی: ایمنی‌ و بهداشت‌ محیط کار به رسمیت شناخته شود.

--------------------------------

اخراج ۷۰ ‌کارگر شرکت پیچ و مهره کامکان سیرجان

خبرگزاری هرانا - ۷۰ ‌کارگر شرکت پیچ و مهره کامکان سیرجان به دلیل نبود بازار برای تولیدات اخراج شدند.
به گزارش فارس، ۷۰ نفر از کارگران اخراجی کارخانه پیچ و مهره سیرجان با نام کامکان در اعتراض به اخراج خود مقابل فرمانداری این شهر پیش از ظهر امروز تجمع کردند.
کارگران در اعتراض به اقدام کارخانه اعلام کردند که برخی از آنها ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه کار دارند و در این سن‌ چگونه می‌توانند‌ کار‌ دیگری داشته باشند.
منصور عارفی‌زا‌ده یکی از کارگران اخراج شده ‌در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: بسیاری از کارگران غیربومی‌ که سابقه یک‌ یا دو سال دارند، مانده‌اند و ما که بومی هستیم، اخراج شده‌ایم، هفته گذشته برگ لغو قرار‌داد ‌و اخراج را به دست ما دادند و ما امروز آمده‌ایم حرف خود را به گوش مسئولان برسانیم.
رضا سنگ‌پهنی یکی دیگر از کارگران گفت: می‌گویند محل فروش تولیدات را نداریم و شرکت ایران خودرو و سایپا محصولات ما را نمی‌خرند و تولیدات روی دست ما مانده است و ما را اخراج کرده‌اند، پس تکلیف ما چیست و خانوا‌ده ما چه باید بکنند.
علی اندایش نماینده کارگران اخراجی که خود نیز سرپرست بخشی از کارخانه بوده است، می‌گوید: اگر دستگاه‌های شرکت تعطیل شده است و تولید نمی‌کند، چرا پیچ و مهره با نام همین شرکت از چین وارد می‌شود، مسئولان فکری برای بیکاری کارگران ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه کنند.
محمد‌مهدی بیگ‌زاده مدیر کارخانه کامکان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: ‌۶۹ کارگر اخراجی قراردادی بودند که قرارداد آنان به پایان رسیده‌ و طی دو مرحله با توجه به نیازی که نداشتیم، اخراج شدند.
وی افزود‌: بخش عمده‌ای از سهم بازار را که خودروسازان سایپا و ایران خودرو در کشور مشتریان ما بودند به دلایلی که آنها هم نیاز ندارند از دست داده‌ایم. بیگ‌زاده عنوان کرد: ۷۰ درصد دستگاه‌های تولیدی ما تعطیل شده‌اند و نمی‌توانیم کارگری داشته باشیم و اگر این روند ادامه یابد، ۱۵۰ کارگر دیگر هم با تعطیلی کارخانه بیکار می‌شوند. وی گفت: انتخاب کارگران برای اخراج هم بر اساس مرخصی‌ها‌، کم‌کاری‌ها و یا اخطارهای انضباطی بوده است که بر‌اساس تصمیم هئیت مدیره کارخانه اخراج شده‌اند و اگر روزی نیاز به کارگر باشد و وضعیت خوب شود، قطعا از وجود آنان استفاده می‌شود.
بیگ‌زاده تصریح کرد: با‌ روال کنونی برای ادامه کار، کارخانه متضرر است و تعطیل می‌کنیم.

بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
• بند ۳ ماده ۲۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر کسی که کار می‌کند حق دارد مزد منصفانه و رضایت بخشی دریافت دارد که زندگی او و خانواده‌اش را موافق حیثیت و کرامت انسانی تأمین کند و در صورت لزوم با دیگر وسایل حمایت اجتماعی کامل شود.
• بند ۱ ماده ۲۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد کار کند، کار خود را آزادانه برگزیند، شرایط منصفانه و رضایت بخشی برای کار خواستار باشد و در برابر بی‌کاری حمایت شود.
• بند ۱ ماده ۱۱ میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی: حق‌ هر کس‌ به‌ داشتن‌ سطح‌ زندگی‌ کافی‌ برای‌ خود و خانواده‌اش‌ شامل‌ خوراک‌ ـ پوشاک‌ و مسکن‌ کافی‌ همچنین‌ بهبود مداوم‌ شرایط‌ زندگی‌ به‌ رسمیت‌ شناخته شود.