كشته شدن معدنكار جوان در كرمان
بعد از این حادثه معدن جهت انجام بررسیهای مربوطه توسط دادستانی شهرستان راور پلمپ و اكنون علت حادثه در دست بررسی است.
کارگر جوانی بر اثر گازگرفتگی در معدنی در کرمان جان خود را از دست داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در کرمان، جمعه - ۲۶ آبان ماه - کارگر ۲۷ ساله معدن «همکار» واقع در شهرستان راور کرمان در حین کار، بر اثر نشت گاز متان دچار خفگی شد و در راه انتقال به بیمارستان توسط همکارانش جان خود را از دست داد.
این گزارش حاکی است بعد از این حادثه معدن جهت انجام بررسیهای مربوطه توسط دادستانی شهرستان راور پلمپ و اكنون علت حادثه در دست بررسی است.
گفتنی است معدن همکار واقع در روستای فیض آباد، در ۵۰ کیلومتری شهرستان راور قرار دارد.
-------------------------
اخراج نیروهای شرکتی جهاد کشاورزی گیلان
نماینده مردم رشت در دوره نهم مجلس شورای اسلامی از تذکر خود به وزیر جهاد کشاورزی در خصوص اخراج نیروهای شرکتی و خدماتی در واحدهای تابعه جهاد کشاورزی و به ویژه اداره کل شیلات گیلان خبر داد.
به گزارش ایلنا از رشت، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در این باره اظهار کرد: در شرایط تحریم و عدم امکان جدی توسعه واحدهای اشتغال زایی و تولیدی، سازمانهای تابعه جهاد کشاورزی به ویژه اداره کل شیلات گیلان به دلیل کاهش اعتبارات جاری، به اخراج نیروهای شرکتی اقدام میکنند.
وی تصریح كرد: در این واحدها كارگرانی كه بیش از سه سال سابقه کار داشتند را تغییر وضعیت دادهاند اما پرداخت حقوق آنها نامشخص است و ۳۴ نفر که حدود یک سال سابقه کار داشتند از کار اخراج و یا با عدم تمدید قرارداد تعدیل شدهاند.
به گفته نماینده مردم رشت، همچنین از مجموع ۷۸ نفر نیروی قراردادی فقط به ۱۲ نفر به عنوان نیروهای خدماتی و نظافتی با تعیین اعتبارات از ردیف هزینه جاری شیلات دستمزد پرداخته میشود.
جعفرزاده ایمن آبادی، ادامه داد: بنا بر اطلاع واصله شرکت پیمانکاری نهاد طاهرین شمال پس از گذشت ۷ ماه از سال جاری هنوز هیچ مبلغی از بابت قرارداد از شیلات گیلان دریافت نکرده و از مهر امسال عدم همکاری و اعلام انصراف خود را کتبی به شیلات استان اعلام کرد.
وی تصریح کرد: در صورت دلسوزی بیشتر مسئولین با کاهش و حذف هزینههای غیر ضروری امکان حفظ این نیروها وجود داشت اما حال با اخراج بیمسئولانه آنان شاهد افزایش اعتراضات و نارضایتی این قشر آسیب پذیر هستیم که انتظار میرود مسئولین امر وارد عمل شده و مانع بروز یک بحران جدی شوند.
-------------------------
كارگر مقنی در عمق ۱۵ متری زمین دچار برقگرفتگی شد
کارگر جوانی که در اعماق چاه ۱۵ متری دچار برق گرفتگی شده بود، نجات یافت.
به گزارش ایلنا، غلامعلی دیرمینا فرمانده آتش نشانان در این باره اظهار داشت: در قسمت زیر زمین یک ساختمان نیمه کاره در منطقه پاسداران چند کارگر در حال حفر چاه بودند كه ناگهان یکی از کارگران در حین انجام کار دچار برق گرفتگی شد.
وی ادامه داد: با اطلاع سایر کارگران، نجات گران آتش نشانی به محض رسیدن با در نظر گرفتن اصول ایمنی و قطع برق محل حادثه با ابزار ویژه نجات داخل چاه ۱۵ متری رفته و در قسمت انباری کارگر ۲۲ ساله به نام (واریس-ت) راکه بیهوش شده بود را به بالای چاه منتقل کردند.
دیرمینا خاطرنشان کرد: آتش نشانان کارگر مصدوم را تحویل امداد گران اورژانس داده و پس از ارائه توصیههای ایمنی لازم به دیگر کارگران به عملیات خود پایان دادند.
-------------------------
تبعید ابوالفضل عابدینی نصر به زندان کارون و اعلام اعتصاب غذای خشک
خبرگزاری هرانا - ابوالفضل عابدینی نصر، روزنامه نگار خوزستانی پس از ادای شهادت در خصوص شرح بازجوییها و شکنجههای ستار بهشتی به بازپرس ویژه قتل، به زندان کارون اهواز تبعید شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این زندانی سیاسی که در ۲۴ ساعت حضور ستار بهشتی در بند ۳۵۰ شاهد وضعیت جسمی وی پس از شکنجههای صورت گرفته در بازداشتگاه نیروی انتظامی بود به دلیل ادای شهادت در حضور بازپرس ویژه قتل به زندان کارون اهواز تبعید شد.
ابوالفضل عابدینی نصر، پیشتر به دلیل تغییر محل زندگی خانواده اش و بیماری قلبی خود از زندان کارون اهواز به زندان اوین منتقل شده بود، تبعید وی در حالی صورت میگیرد که وی در انتظار پاسخ دادستانی به درخواست مرخصی بوده است.
خانواده این زندانی امروز در گفتگو با گزارشگر هرانا از انتقال ناگهانی وی به زندان اهواز ابراز بیاطلاعی کردند، اما منابع خبری نزدیک به زندانیان سیاسی در بند ۳۵۰ موضوع تبعید وی را تائید کردند و اعلام کردند که نامبرده هنوز به زندان کارون منتقل نشده است اما برای اجرای این حکم از بند ۳۵۰ خارج شده است.
ابوالفضل عابدینی پیش از خروج از بند ۳۵۰ در مواجه با حکم تبعید اعلام داشت در صورت انتقال به زندان کارون اهواز دست به اعتصاب غذای خشک خواهد زد، این فعال حقوق بشری که در زندان در رشته روزنامه نگاری تحصیل میکرده با انتقال به زندان کارون از ادامه تحصیل نیز محروم شده است.
برخورد با این زندانی سیاسی به دلیل شهادت در مورد شکنجههای ستار بهشتی در حالی صورت میگیرد که مسئولین قوه قضائیه ایران و نیروی انتظامی در مورد شفاف سازی در خصوص پرونده مرگ ستار بهشتی در بازداشتگاه نیروی انتظامی قول مساعد داده بودند.
ابوالفضل عابدینی نصر، روزنامه نگار و از همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران است که به دلیل عضویت در این گروه و مصاحبه با رسانههای برون مرزی در خصوص وضعیت کارگران نیشکر هفت تپه و هم چنین عضویت در حزب پان ایرانیست به ۱۲ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
-------------------------
برخی از مواد پیشنویس اصلاحی قانون تأمین اجتماعی
توضیح ایلنا: لایحه تغییر قانون تامین اجتماعی به منظور سختتر کردن شرایطی که سازمان متعهد به ارائه خدمات میشود، مهلتی پنج ساله را برای پرداخت زودهنگام مستمری تعیین کرده است. در صورت قانونی شدن این رویه کارگران باید تا رسیدن به شرایط بازنشستگی مدت بیشتری کار کنند. این وضع برای افراد مسنی که دیگر مانند گذشته توانایی تحمل ذهنی و جسمی مصائب محیط کار را ندارند مشکل آفرین خواهد شد و در نتیجه میتواند به کاهش تعداد بازنشستگان، کاهش کیفیت کار و بهرهوری و حتی افزایش سوانح کار بیانجامد.
تغییر ماده ۲۸ قانون تامین اجتماعی؛ سهم بیمه کارگران ۲ درصد افزایش مییابد
ماده ۱۷ پیش نویس: بیمه شدگان حقوق بگیر (دارای کارفرما) باید ۹ درصد از حقوق ماهیانه خود را بابت سهم بیمه پرداخت میکنند.
ماده ۲۸ قانون فعلی: سهم بیمه شدگان حقوق بگیر معادل هفت درصد حقوق دریافتی است.
توضیح ایلنا: در حال حاضر تامین اجتماعی بابت ارائه خدمات بیمهای و درمانی معادل ۳۰ درصد حقوق دریافتی کارگر بیمه شده را تحت عنوان حق بیمه دریافت میکند. پرداخت این مبلغ مطابق قانون فعلی به نسبت ۳ - ۷ - ۲۰ میان دولت، کارگر و کارفرما تقسیم شده است. براساس پیش نویس پیشنهادی سهم هفت درصدی هر کارگر با ۲ درصد افزایش از حق بیمه به نه درصد افزایش مییابد که در صورت تصویب این تغییر پیشنهادی کل مبلغ حق بیمه از ۳۰ درصد مزد به ۳۲ درصد مزد افزایش مییابد. از آنجا که در بخش خدمات درمانی نوع نگاه تهیهکنندگان پیش نویس کاهش بیشتر تعهدات درمانی رایگان سازمان تامین اجتماعی است با افزایش ۲ درصدی سهم بیمه کارگران قدرت خرید آنها نسبت به گذشته کمتر خواهد شد.
افزایش سن بازنشستگی به بهانه بالارفتن سن امید به زندگی
تبصره ۲ از ماده ۳۶ لایحه اصلاحیه: سازمان میتواند متناسب با سن امید به زندگی در کشور به تدریج شرایط بازنشستگی را از جهت سن و سابقه تا پنج سال افزایش دهد. افزایش مذکور پس از تایید شورای فنی میبایست یه تصویب هیات امنا برسد.
در ماده ۷۶ و سایر مواد فصل ششم قانون فعلی تنها شرایط سنی و سابقهای بیمه شده برای بازنشستگی تبیین شده و هیچ اشارهای به تاثیر سن امید به زندگی در بالا رفتن یا پایین آمدن موعد بازنشستگی نشده است.
توضیح ایلنا: از آنجا که در لایحه به «مبنای» تعیین سن امید به زندگی اشاره نشده است چنین به نظر میرسد که سازمان قصد دارد تا به تشخیص و تایید سن بازنشستگی را تعیین و بر اساس آن نسبت به سختتر شدن شرایط بازنشستگی اقدام کند. سختتر شدن شرایط بازنشستگی به معنی دریافت بیشترین حق بیمه و پرداخت کمترین مستمری به بیمه شده است و به نظر میرسد که سازمان قصد درآمد زایی دارد. درصورت تصویب این ماده پیشنهادی بدون شک کارگران بیمه شده بیشتری قبل از ترک کار دارفانی را ترک میکنند و در نتیجه عده کمتری دوران بازنشستگی را به چشم دیده و تجربه خواهند کرد.
شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور سختتر میشود
ماده ۷۶ قانون فعلی: افرادی که حداقل ۲۰ سال متوالی و ۲۵ سال متناوب در کارهای سخت و زیان آور (مخل سلامتی) اشتغال داشته و در هر مورد حق بیمه مدت مذکور را به سازمان پرداخته باشند، میتوانند تقاضای مستمری بازنشستگی کنند {...} در مورد این گروه از بیمه شدگان ۴ درصد به نرخ حق بیمه افزوده خواهد شد که آنهم درصورت تقاضای مشمولان قانون بطور یکجا یا بطور اقساطی به وسیله کارفرما پرداخت خواهد شد.
بخش دوم از بند ج ماده ۳۷ اصلاحیه: شاغلین در مشاغل سخت و زیانآور به شرط ۲۰ سال اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور و پرداخت حق بیمه مشروط به داشتن ۴۵ سال سن برای زنان و ۵۰ سال سن برای مردان میتوانند پیش از موعد بازنشسته شوند.
تبصره۱ - هر سال سابقه اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور در صورت پرداخت حق بیمه (۴%) یک سال و نیم از جهت بازنشستگی محاسبه میشود و این سوابق با سوابق عادی از جهت بازنشستگی قابل جمع میباشد.
تبصره۳ - فهرست مشاغل سخت و زیان آور به پیشنهاد شورای فنی سازمان به تصویب شورای عالی حفاظت فنی خواهد رسید که پس از تایید وزیر کار قابل اجرا خواهد بود.
فهرست این مشاغل حسب ضرورت هر سه سال یکبار قابل بازبینی است.
توضیح ایلنا: در قانون فعلی هیچ شرایط سنی برای استفاده شاغلین در كارهای سخت و زیان آور در نظر گرفته نشده است. افرادی که در محیطهای سخت و زیان آور کار میکنند و یا ماهیت شغل آنها سخت و زیان آور است به مرور نسبت به سایر کارگران از نظر روحی و جسمی آسیب پذیرتر میشوند. چنانچه قانون کار نیز به استناد مقاوله نامههای بنیادین حقوق کار و با علم به این موضوع ساعت کار روزانه این کارگران را ۶ ساعت در روز تعیین کرده است که نسبت به شاغلین عادی ۲ ساعت کمتر است.
لحاظ کردن شرط سنی برای بهرهمندی این گروه از کارگران به معنی نادیده گرفتن اصول بهداشت و ایمنی کار است. همچنین به موجب قانون فعلی کارگر مشمول میتواند با داشتن سابقه لازم زودتر از موعد بازنشسته شود بدون آنکه وضعیت پرداخت یا عدم پرداخت ۴ درصد حق بیمه اضافی از سوی کارفرما مشخص شده باشد. اما در متن لایحه اصلاحیه قانون تامین اجتماعی مادامی که کارفرما حق بیمه اضافی را پرداخت نکند کارگر مشمول نمیتواند حتی با داشتن شرایط سنی و سابقهای، از مزایای این قانون بهرهمند شود.
وظایف دولت در حوزه بهداشت عمومی به تامین اجتماعی محول میشود
ازجمله موضوعات مورد بحث در اصلاحیه، موضوع محول شدن وظایف دولت در حوزه بهداشت عمومی به سازمان تامین اجتماعی است.
به موجب بندهای الف و ب از ماده ۳ قانون فعلی: ارائه خدمات در زمان بروز حوادث، بیماریها و بارداری از جمله حمایتهای این قانون است و بر همین اساس به موجب ماده ۲ از آیین نامه اجرایی این بخش از ماده یاد شده قانون تامین اجتماعی (قانون الزام)، سازمان تامین اجتماعی متعهد به ارائه خدمات ذیل است:
- انجام کلیه خدمات کلینیکی، پاراکلینیکی، بیمارستانی اعم از پزشکی و دندانپزشکی برای بیماران مشمول قانون تأمین اجتماعی
- انجام کمکها و معاینات طبی و معاملات قبل، حین و بعد از زایمان با پرداخت وجه نقد به جای کمکهای مذکور بنا به درخواست بیمه شده طبق ضوابط مقرر
- توانبخشی و تجدید فعالیت بیمه شدگان آسیب دیده که قدرت کار خود را از دست دادهاند و اقدام بر اشتغال به کارهای مناسب آنان
- تحویل وسایل کمک پزشکی (پروتز و اروتز) که به منظور اعاده سلامت یا برای جبران نقص جسمانی و یا تقویت یکی از حواس به کار میروند
- سایر تعهدات مندرج در قانون تأمین اجتماعی با تغییرات و اصلاحات بعدی آن و مصوبات شورای عالی تأمین اجتماعی در رابطه با درمان
بند ۱۸ از ماده۱ اصلاحیه: خدمات بهداشتی و درمانی خدماتی است که برای جلوگیری از ابتلا یا درمان بیماری و یا در صورت مصدومیت بر اثر حادثه و یا بارداری و زایمان به بیمه شدگان اصلی و تبعی بطور مستقیم و یا غیر مستقیم بر اساس قانون ارائه میشود.
توضیح ایلنا: به تصریح قانون اساسی، تامین بهداشت برای عموم و آحاد جامعه وظیفه دولت است، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از سوی دولت وظیفه دارد تا موجبات تأمین بهداشت و درمان کلیه افراد کشور از طریق گسترش خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی را فراهم کند. از سوی دیگر سازمان تامین اجتماعی به عنوان یک موسسه غیر دولتی تنها وظیفه دارد تا به بیمه شدگان خود خدمات درمانی و بیمهای ارائه کند. از متن لایحه اصلاحیه چنین برمیآید که قرار است وظایف دولت به سازمان تامین اجتماعی محول شود که این مسئله به معنی استفاده غیر قانونی از منابع غیر دولتی سازمان به جای بودجه دولتی است.