كارگران کاشی سمند چهار ماه حقوق دریافت نكردهاند
دبیر اجرایی خانه کارگر سمنان اعلام کرد: کارگران کاشی سمند سمنان بیش از ۴ ماه است که حقوق دریافت نکردهاند.
حبیب الله محقق در این باره به ایلنا گفت: کارگران بخشهای سورت، فنی، تهیه لعاب، پرس، خط لعاب، بارگیری، تولید، کوره، کنترل کیفیت و بسته بندی کارخانه كاشی سمند که در مجموع بیش از ۲۰۰ نفر هستند، از ۴ ماه گذشته تا امروز حقوق و مزایای خود را دریافت نکردهاند.
او با بیان اینکه هشت ماه از بیمه این کارگران پرداخت نشده است تصریح کرد: نیمی از عیدی و پاداش سال ۹۰ این کارگران نیز پرداخت نشده است.
محقق با انتقاد از مسئولان این کارخانه به سبب ایجاد جو نارضایتی بین کارگران اظهار داشت: طبق گفته کارگران، این کارخانه مشکلی در روند تولید و فروش محصولات خود ندارد این در حالی است که این کارخانه به بهانههای متعدد در پرداخت بدهیهای خود به کارگران و سایر طلبکاران از جمله بدهی میلیاردی خود به تامین اجتماعی سر باز میزند.
حذف یارانههای بخش تولید عامل مشکلات كارفرما و كارگران
مدیر عامل کارخانه سمند کاشی در گفتگو با ایلنا، ضمن تایید تاخیر در پرداخت حقوق کارگران، این مشكل را بدلیل كمبود نقدینگی حاصل از حذف یارانههای بخش تولید دانست و گفت: کارخانه سمند کاشی به ظن وجود مشکلات اقتصادی که در سراسر کشور فراگیر شده است سعی کرده است با ادامه تولید اشتغال کارگران خود را حفظ کند.
او گفت: با افزایش قیمت ارز و به تبع آن افزایش قیمت مواد اولیه همچنان مسئولان این کارخانه تلاش کردهاند اشتغال کارگران خود را حفظ کرده وفقط در برخی موارد به ناچار حقوق کارگران خود را با تاخیر می پردازند.
این کارفرما با بیان اینکه مشکلات بیمهای این کارگران تا حدودی حل شده است تصریح کرد: مسئولان اداری و مالی این کارخانه علاوه بر اینکه همه کارگران را بیمه تکمیلی درمان کرده اند با دادن چک به سازمان تامین اجتماعی تا حدودی مشکلات بیمه درمانی کارگران را با تمدید دفترچهها حل و فصل کردهاند.
او با اشاره به اینکه افزایش قیمت ارز باعث افزایش بسیاری از هزینههای تولید شده است، افزود: ما در گذشته مواد اولیه پلاستیک مورد نیاز خود را به قیمت ۱۴۰۰ تومان خریداری میکردیم که این رقم در مقایسه با سال گذشته به ۶۰۰۰ هزار تومان رسیده است و همچنین قیمت لعاب روی کاشی نیز از ۲۵۰ تومان به ۲۰۰۰ تومان افزایش یافته است.
او در ادامه اضافه کرد: حذف یارانههای بخش تولید مشکلات زیادی را در تامین و پرداخت حقوق در این واحد تولیدی به وجود آورده است به طوری که قبل از اجرای طرح حذف یارانهها، این کارخانه حدود ۳۵ میلیون تومان بابت حاملهای انرژی خود پرداخت میکرد و هم اکنون این رقم (بعد از اجرای این طرح) به ۱۲۰ میلیون تومان رسیده است این درحالیست که ما هیچ گونه تغییری در قیمت محصولات خود ندادهایم و کماکان به دلیل عرضه زیاد و تنوع محصولات تولیدکنندگان رغیب در بازار ناچاریم قیمت محصولات خود را بدون افزایش قیمت وارد بازار فروش کنیم.
او در خاتمه با اشاره به ۲۱۰ کارگر قرار دادی این کارخانه گفت: تلاش شده است اشتغال۲۱۰ کارگر این کارخانه حفظ شود وفقط تعداد ۸ نفر از کارگرانی که سعی داشتند در روند تولید و اشتغال سایر کارگران اختلال ایجاد کنند را از کارخانه اخراج کردیم.
----------------------
اعتراض صنفی ۳۰۰ کارگر کارخانه پتروشیمی فجر
یکی از فعالان کارگری منطقه ماهشهر از اعتراض صنفی ۳۰۰ کارگر کارخانه پتروشیمی فجر خبر داد.
عباس رضایی در این باره به ایلنا گفت: ۳۰۰ کارگرکارخانه پتروشیمی فجر در اعتراض به عدم دریافت پاداش روز کارگر، عدم افزایش حقوق خود با توجه به قولهای قبلی شرکت پیمانکاری رامپکو و مسائل ایمنی از روز گذشته تا كنون دست از کار کشیدهاند.
این فعال كارگری در توضیح مشكلات ایمنی در واحد، افزود: متاسفانه وسایل ایمنی كار به اندازه كافی در اختیار كارگران قرار نمیگیرد و در برخی نقاط كارخانه نیز مشكلات فنیای وجود دارد كه برای كارگران ایجاد خطر میكند.
وی ادامه داد: پاداش روز کارگر برای هر نفر ۱۰۰ هزار تومان است. در حالی که تمام کارخانههای پتروشیمی ماهشهر این مبلغ را به کارگران خود پرداخت کردهاند، شرکت پیمانکاری کارخانه پتروشیمی فجر میگوید چون در این رابطه مصوبهای نداریم پس پولی نیز پرداخت نمیکنیم.
این فعال کارگری در پایان اظهار داشت: کارگران کارخانه پتروشیمی فجر ۴ ماه است که در انتظار وصول طلب خود هستند و با عملی نشدن وعدههای مسئولان برای رفع مشکل، دست به اعتراض صنفی زدهاند.
----------------------
اخراج و تعویق حقوق کارگران نشانه رکود تولید است
نماینده تهران در نطق میاندستور خود بر رسیدگی به وضعیت اقتصادی کشور و حل مشکل اقشار مختلف تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد توکلی در نطق میان دستور خود گفت: اقتصاد ایران به شدت به فضای کسب و کار آسیب زده و باعث شده است که از سرمایه گذاری در تولید جلوگیری شود. شوکهای اقتصادی که برای برطرف شدن موانع اقتصادی در کشور مطرح شده نیز هنوز نتوانسته مشکلات را بهبود بخشد.
وی افزود: اخراج کارمندان و کارگران، ناشی از رکود تولید است و باید گفت که طلبکار بودن برخی از کارگران و کارمندان از واحدهای تولیدی و حذف اضافه کاری کارمندان قدرت اسمی حقوق بگیران و مزد بگیران را پایین آورده و این امر باعث شده تا تورم با شدت بالایی فزاینده شود.
نماینده تهران در ادامه به راه حلهایی اشاره کرد و گفت: سیاستهای تنظیم اقتصادی و تنظیم بازار دولت درست نیست و همان هم به صورت صحیح در کشور اجرایی نمیشود و باید این سیاستها اصلاح شود.
توکلی خاطرنشان کرد: اگر امروز به دنبال این هستیم که قمیت ارز را کاهش دهیم و این موضوع را کنترل کنیم در شرایطی میتوانیم این کارها را انجام دهیم که ورود و خروج کالاها را نیز کنترل نماییم.
وی در ادامه با بیان این مطلب که دریافت اسمی مردم امروز کاهش پیدا کرده است گفت: ما نمایندگان وظیفه داریم که دولت را وادار کنیم تا حداقل سبد مصرفی مردم را در کشور تامین کند و از صادرات جلوگیری نکند چرا که این امر صدمه جدی به تولیدکنندگان وارد خواهد کرد. عدم صادرات باعث خواهد شد تا بازار کسب و کار ارزی به رسمیت شناخته نشود و در اقتصاد ملی نیز صدمات بیشماری را وارد کند.
----------------------
تجمع کارگران اصفهانی در مقابل مجلس
جمعی از کارگران اصفهانی در اعتراض به گران فروشی شرکت ماموت دیزل جلوی درب شمال مجلس تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این افراد که حدود ۵۰ نفر بودند به دلیل عدم تحویل کشندههای پیش فروش شده که با قیمت ارز مرجع وارد شده بود ولی قیمت فعلی آن بیش از قیمت اعلام شده محاسبیه شده است، مقابل درب شمال مجلس در اعتراض به شرکت ماموت دیزل تجمع کردند.
این افراد مدعی بودند که شرکت مذکور در روز نمایشگاه بین المللی تخفیف ویژهای برای کشندههای پیش فروش شده که با ارز مرجع وارد شده بود در نظر گرفته است ولی اکنون با بالا رفتن نرخ ارز قصد فروش این کشندهها را با قیمت ارز آزاد دارد.
به گفته تجمع کنندگان فیمت فعلی این کشندهها نسبت به قیمتی که قبلا با ارز مرجع اعلام و پیش فروش شده بود ۱۴۰ میلیون تومان اضافه قیمت دارد.
----------------------
پرداخت نشدن حق بیمه ۶۰ تن از کارگران رجا
چند تن از کارگران پیمانکاری شرکت رجا با ارسال پرینت سابقه بیمه خود در سازمان تامین اجتماعی، از رد نشدن سابقهٔ بیمه ۶۰ تن از کارگران این شرکت پیمانکاری در ماههای تیر و مرداد خبر دادند.
بنا به گزارش ایلنا، عباس علی حسینزاده رئیس انجمن صنفی کارگران تعمیر کار مولد بخار قطار راه آهن شهر تهران و حومه، از پرداخت نشدن حق بیمه دو ماه تیر و مرداد کارگران توسط یک شرکت پیمانکار نیروی انسانی خبر داد و گفت: یکی از پیمانکاران شرکت رجاء علی رغم دریافت حق بیمه از کارگران، هزینه بیمه ۲ ماه تیر و مرداد ۶۰ کارگر خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است.
وی با اشاره به پرداخت حق بیمه شهریور ماه آنان از سوی این شرکت، ادامه داد: حق بیمه شهریور ماه کارگران پرداخت شده که باعث ایجاد فاصله در سابقه بیمه کارگران در ۲ ماه تیر و مرداد شده است.
این فعال کارگری افزود: با این وضعیت تنها راه حل پرداخت حق بیمه ما شکایت از شرکت پیمانکاری به وزارت کار است و قصد داریم تا با این کار به نتیجه برسیم.
رئیس انجمن صنفی کارگران تعمیر کار مولد بخار قطار راه آهن شهر تهران و حومه با اشاره به بدهی بالای این شرکت پیمانکاری، بیان کرد: حتی زمانی که کارگران دفترچههای خود را برای تمدید بیمه شهریور ماه میبرند، اداره بیمه از انجام این امر خودداری میکنند و به نظر میرسد که پرداختی شهریور ماه را به جای بدهیهای سابق این شرکت منظور کردهاند.
----------------------
روزنامه نگاران مزد بگیر ازاخبارکارگری دور هستند
مسئولان تامین اجتماعی مدتی است که به استناد برنامه پنجم توسعه از ضرورت تغییر قانون تامین اجتماعی صحبت میکنند و با اشاره به وضعیت کشورهای صنعتی، کاهش تعهدات بیمهای افزایش سن بازنشستگی را ضروری میبینند. این در حالی است که امنیت شغلی و مزد كارگران ایرانی هیچ تناسبی با كارگران غربی ندارد.
جمعی از هماهنگ کنندگان نامه ۲۰ هزار امضایی کارگران خطاب به وزیر کار، با حضور درغرفه ایلنا بر ضرورت بازنگری مزد کارگران تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، چهار تن از كارگرانی كه چندی پیش در دو مرحله اقدام به جمع آوری 20 هزار امضا از كارگران نقاط مختلف كشور در اعتراض به تاثیرات قانون هدقمندی یارانهها بر تعطیلی واحدهای تولیدی و بیكاری كارگران و همچنین كاستی دستمزد قانونی به نسبت تورم موجود و سایر مشكلات جامعه كارگری كرده بودند، با حضور در غرفه ایلنا در نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، به طرح دیدگاههای خود در خصوص وظایف مطبوعات نسبت به انتشار اخبار کارگری پرداختند.
جعفر عظیمزاده، پروین محمدی، شاپور احسانی و جلیل محمدی از فعالان مستقل کارگری با حضور در غرفه ایلنا بر ضرورت توجه بیشتر مطبوعات داخلی به مشکلات معیشتی کارگران تاكید كردند و به طرح عمده مشكلات جامعه كارگری پرداختند.
جعفر عظیمزاده از فعالان مستقل کارگری به وضع نامناسب معیشتی امروز کارگران اشاره کرد و گفت: امروز پایه مزد یک کارگر كمتر از ۵۰۰ هزار تومان است و این در شرایطی كه تحت شرایط نامساعد اقتصادی کنونی از یک سو قدرت خرید کارگران روز به روز کاهش یافته و از سوی دیگر از امنیت شغلی آنها هر لحظه بیشتر کاسته میشود.
او تاکید کرد: دولت به عنوان متولی جامعه باید به حال کارگران چاره اندیشی کند تا از بروز ناهنجاریهای اجتماعی در جامعه جلوگیری شود.
پروین محمدی نیز با انتقاد از نوع نگاه مسئولان دولتی به کارگران، گفت: امروز در حالی صحبت از ضرورت بازنگری و تغییر قوانین کار و تامین اجتماعی میشود که اقدام خاصی در خصوص بهبود وضع معیشتی کارگران شاغل و بازنشسته صورت نگرفته است.
این فعال كارگری افزود: به عنوان مثال مسئولان سازمان تامین اجتماعی مدتی است که به استناد برنامه پنجم توسعه از ضرورت تغییر قانون تامین اجتماعی صحبت میکنند و با اشاره به وضعیت کشورهای صنعتی، کاهش تعهدات بیمهای افزایش سن بازنشستگی را ضروری میبینند. این در حالی است که امنیت شغلی و مزد كارگران ایرانی هیچ تناسبی با كارگران غربی ندارد و مسئولان دولتی هیچگاه امنیت شغلی و اقتصادی مزد بگیران ایرانی را با غرب مقایسه نمیکنند.
شاپور احسانی زند از دیگر هماهنگ کنندگان طومار ۲۰ هزار امضایی كارگران، با انتقاد از پایین نگه داشتن قدرت خرید کارگران گفت: دستمزدهای کنونی بیش از هر زمان دیگری به شان و منزلت انسانی مزدبگیران شاغل و بازنشسته ضربه میزند.
نماینده سابق کارگران پروفیل ساوه گفت: شرایط اقتصادی امروز دستمزد کارگران را به زیر خط فقر کشانده است.
این فعال كارگری با اشاره به انعكاس ضعیف اخبار كارگران در رسانههای داخلی، گفت: در خلاء رسانهای كه وجود دارد بسیاری از كارفرمایان با وجود آنكه به تسهیلات اعتباری بانکها دسترسی دارند، با انتقال سرمایههای خود به بازارهای دیگر اقتصادی همین حقوق ناچیز کارگران را با تاخیر پرداخت میکنند.
جمیل محمدی، دیگر فعال مستقل کارگری نیز از نحوه پرداختن رسانههای مختلف داخلی به مسائل کارگری انتقاد کرد و گفت: در کشور ما رسانههای تخصصی متعددی منتشر میشود اما کمتر رسانهای اخبار کارگری را منتشر میکند.
----------------------
عدم پرداخت حقوق معوقه کارگران سد "دریک چای" سلماس
خبرگزاری هرانا - کارگران سد دریک چای سلماس بیش ازهفت ماه است که دستمزدهای خود را دریافت نکردهاند. این در حالی است که کارفرمای این سد فشار بر روی همه کارگران را افزایش داده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مسئولین این سد از پرداخت دستمزد کارگران باز ماندهاند یا اینکه از پرداخت آن خودداری میکنند. عدم پرداخت حقوق معوقه؛ مسئله زندگی روزمره و ادامه حیات کارگران در ایران است.
سوابق بیمهای کارگران از ۱۸ سال تا ۲۸ سال است که به جهت عدم پرداخت حق بیمه از جانب کارفرما، اغلب آنان برای بازنشسته شدن دچار مشکل شدهاند.
همچنین بیتوجهی مسئولان نسبت به رفع مشکلات کارگران این سد؛ در زمان فعالیت مشکلی نداشته و به همین جهت عدم پرداخت حقوق کارگران برای آنان نامعلوم است.
کارگران این سد همچون میلیونها کارگر در سطح کشور با توجه به اینکه حداقل دستمزد جوابگوی زندگی آنان نیست به ناچار روزانه چند ساعت اضافه کاری میکنند و ساعت کار عملا در بسیاری از کارخانجات ۱۲ ساعت در روز است. امروزه چند ساعت اضافه کاری روزانه چنان با شرایط کار و زندگی کارگران ایران در هم تنیده است که قطع آن عملا به اهرم فشاری در دست کارفرمایان برای تمکین واداشتن کارگران تبدیل شده است.
----------------------
مرگ دلخراش كارگر ساختماني در حادثه سقوط از ارتفاع
خبرگزاری هرانا - در پي سقوط دو كارگر از طبقه دوم ساختماني نيمه ساز در اطراف مشهد يكي از آنان جان خود را از دست داد.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، در پی اعلام مرگ جوانی ۳۱ ساله در حادثه سقوط از ارتفاع به فوریتهای پلیسی ۱۱۰، ماموران کلانتری ۲۵ مشهد بلافاصله برای بررسی موضوع وارد عمل شدند.
تحقیقات اولیه پرونده حاکی از آن بود که دو جوان به نامهای "حسینعلی" ۳۱ ساله و "حمید" ۲۴ ساله هنگام کار بنایی از طبقه دوم ساختمانی در منطقه "دهرود" سقوط کردهاند و توسط شاهدان عینی ماجرا به مراکز درمانی انتقال یافتهاند.
در این حادثه "حسینعلی" که به شدت آسیب دیده بود جان خود را از دست داد و "حمید" نیز تحت مراقبتهای ویژه پزشکی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش تحقیقات پلیسی به دستور مراجع قضایی در مورد علت و چگونگی ماجرا همچنان ادامه دارد.
----------------------
ريزش ساختمان درحال ساخت جان ۲ كارگر را گرفت
بر اثرریزش یک ساختمان در مهاباد دو کارگر ساختمانی جان خود را از دست دادند.
رئیس اداره آتشنشانی مهاباد در گفتوگو با ایرنا با اعلام این خبر اظهار داشت: این حادثه در شهرک صنفی کاوه زمانی روی داد که کارگران در حال بتنریزی ستونهای طبقه اول یک ساختمان بودند.
جلال فدایی افزود: در این حادثه سقف این ساختمان که به تازگی بتنریزی شده بود فرو ریخت و بر اثر آن دو تن از کارگران که در زیر آن در حال کار بودند جان خودرا از دست دادند و سه تن دیگر از کارگرانی که در بالای این سقف بودند نیز مجروح شدند.
فدایی گفت: کارگرانی که جان خود را از دست دادند ۲۷ و ۲۲ ساله بودند.