افق روشن
www.ofros.com

تجمع کارگران فولاد زاگرس، بازنشستگان

پالایشگاه آبادان و كارگران كارخانه نساجی اصفهان سیمین نو


ایلنا - هرا - ایسنا                                                                                                پنجشنبه ٢۹ فروردین ۱۳۹٢

تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس در پی دریافت پیامكی از كارفرما

بیش از یکصد و بیست کارگر کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس به نمایندگی از ۲۶۰ کارگر این كارخانه دیروز (۲۶ فروردین ماه) در اعتراض به تعطیلی کارخانه طی یک ماه اخیر و عدم دریافت حقوق سه ماهه گذشته خود در مقابل فرمانداری قروه تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، این کارگران که با سوابق كار ۱۰ تا ۲۰ سال در آستانه بیکاری قرار دارند نسبت به نابودی امنیت شغلی‌شان معترض‌اند. كارگران مدعی شده‌اند كارفرما بدون تعیین زمان مشخصی تنها به آنان گفته است فعلا بر سر کار خود حاضر نشوید.
یکی از کارگران این واحد تولیدی که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت اظهار كرد: بیش از ۲۶۰ کارگر شاغل در این مجموعه تولیدی علاوه بر اینکه از بهمن ماه سال گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند، بعد از پایان تعطیلات نوروزی نیز از ورودشان به كارخانه جلوگیری شده است.
نماینده كارگران فولاد زاگرس در تشریح جزئیات مشکلات این کارگران افزود: به دستور كارفرما حراست كارخانه بعد از تعطیلات نوروزی در تاریخ۱۶ /۱/ ۹۲ از ورود كارگران جلوگیری به عمل آورده است.
این کارگر اضافه کرد: مجددا بعد از این تاریخ از سوی كارفرمای کارخانه پیامکی برای کارگران ارسال شد مبنی بر اینکه «تا پایان ماه (۳۰ /۱/ ۹۲) بر سر کار خود حاضر نشوید تا به شما اطلاع داده شود».
این فعال كارگری ادامه داد: پس از دریافت این پیامك ۱۲۰ کارگر به نمایندگی از سایر کارگران در اعتراض به این اقدام کارفرما در مقابل فرمانداری تجمع کردند و بعد از دیدار با فرماندار، این مقام مسئول قول داد امنیت شغلی کارگران حفظ خواهد شد و دلیل بلاتکلیفی کارگران را مشخص نشدن اعضای هیئت مدیره از سوی تامین اجتماعی عنوان کرد.
نماینده کارگران در پایان گفت: از مسئولان می‌خواهیم پیش از اینکه این واحد نیز بطور جدی‌تری دچار مشکل شود بداد کارخانه و کارگران برسند.

----------------------------

تجمع بازنشستگان پالایشگاه آبادان در مقابل وزارت نفت

امروز ۳۰ تن از کارکنان شاغل و بازنشسته پالایشگاه آبادان در اعتراض به عدم فروش و یا واگذاری منازل سازمانی پالایشگاه آبادان، در مقابل ساختمان وزارت نفت واقع در خیابان طالقانی تهران تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، ۳۰ تن از کارکنان شاغل و بازنشسته پالایشگاه آبادان با بر افراشتن پارچه نوشته‌هایی در اعتراض به مدیریت فعلی پالایشگاه آبادان از «رستم قاسمی» وزیر نفت خواستند تا به مشکلات آنان رسیدگی کند.
در یکی از این پارچه نوشته‌ها اشاره شده بود «ما کارکنان شاغل و بازنشسته پالایشگاه آبادان خواستار اجرای مصوبه دولت و مجلس شورای اسلامی در جهت فروش و واگذاری منازل سازمانی پالایشگاه آبادان با عمر بالای بیش از ۷۰ سال هستیم

----------------------------

ادامه تعطیلات نوروزی در برخی كارخانه‌های لوازم خانگی

یک فعال کارگری در استان تهران اعلام کرد: برخی تولید کنند گان لوازم خانگی داخلی به علت نبود مواد اولیه تولید، با افزودن بر زمان تعطیلات نوروزی، عملا کار در واحد‌های تولیدی خود را تعطیل کرده‌اند.
اسماعیل حق پرستی نسبت به افزایش مشکلات واحد‌های تولید کننده لوازم خانگی هشدار داد و به ایلنا گفت: هم اکنون تعداد زیادی از کارگران این واحد‌های تولیدی، بعد از سپری کردن تعطیلات نوروزی به دلیل آنچه که از سوی کارفرما، فراهم نشدن مواد اولیه تولیدعنوان شده است نتوانسته‌اند بر سر کار خود حاضر شوند.
او با بیان اینکه اکثر واحد‌های معتبر تولید کننده لوازم خانگی داخلی با مشکل تهیه مواد اولیه تولید مواجه‌اند، افزود: به دنبال تشدید تحریم‌ها و افزایش قیمت‌ مواد اولیه، تعدادی از کارخانجات تولید لوازم خانگی تعطیل و مابقی با مشکل تهیه مواد اولیه تولید مواجه شده‌اند.
دبیر خانه کارگر تهران بر کاهش بروکراسی (كاغذبازی) اداری برای تسهیل واردات مواد اولیه تاکید کرد و گفت: در حال حاضر با وجود گران شدن قیمت این محصولات، بستر مناسبی برای سرمایه گذاری در بخش تولید لوازم خانگی فراهم نشده است.
او در خاتمه با بیان اینکه امنیت شغلی بسیاری از نیروی‌های فعال در واحدهای تولیدی تهدید شده است، افزود: با آنکه هنوز اخراجی صورت نگرفته و کارگری در این واحد‌ها بیکار نشده است اما تعداد زیادی از کارگران فعال در کارخانه‌ها تولید کننده لوازم خانگی که بعد از تعطیلات ایام نوروز هنوز نتوانسته اند بر سر کار خود حاضر شوند، نگران امنیت شغلی خود هستند

----------------------------

تجمع كارگران كارخانه نساجی اصفهان سیمین نو مقابل مجلس در اعتراض به عدم بازنشستگی با 20 سال سابقه كار

به گزارش27فروردین جام جم،جمعی از كارگران كارخانه نساجی سیمین نو اصفهان با تجمع مقابل مجلس خواستار احقاق حقوق خود و بازنشستگی با 20 سال سابقه كار شدند.
براساس این گزارش، این كارگران كه تعدادشان به حدود 50 نفر می‌رسد به نمایندگی از 200 كارگر این كارخانه مقابل مجلس تجمع كردند.
كارگران معترض گفتند: براساس قانون بازنشستگی، حدود 400 كارگر این كارخانه با 20 سال سابقه كار بازنشسته شده‌اند اما از بازنشستگی حدود 200 كارگر خودداری می‌كنند.
كارگران افزودند: مسئولین كارخانه می‌گویند كه علاوه بر 20 سال سابقه كار باید 10 سال هم سختی كار داشته باشید در حالی كه این شرط برای كارگرانی كه قبلا بازنشسته شده بودند لحاظ نشده بود. كارگران با تجمع مقابل مجلس خواستار رسیدگی به اعتراض خود هستند.

----------------------------

گزارشی ازجان باختن دو كارگر حادثه ورزشگاه نقش جهان اصفهان پس ازگذشت 6 روز

به گزارش 27 فروردین ایسنا،مسؤول روابط عمومی مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان گفت: پس از سقوط جرثقیل بر روی کارگران ورزشگاه نقش‌جهان یکی از آن‌ها در دم جان باخت و دیگری پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.
عباس عابدي در خصوص چگونگی اتفاق و رسیدگی به مصدومین حادثه را اینگونه توضیح داد: پس از رسیدن همکاران ما بر سر صحنه دو نفر بر اثر افتادن جرثقیل مصدوم شده بودند که یکی از آن‌ها به دلیل شدت جراحات وارد شده به قسمت سر او در دم جان باخته بود و نفر دوم نیز با تلاش همکاران ما احیا شد و به بیمارستان غرضی اصفهان منتقل شد.
مسؤول روابط عمومی مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان ادامه داد: ضربات وارد شده به مصدومان فقط از یک ناحیه نبود و سر و دست و پای این دو نفر کاملا مصدوم شده بود که نفر دوم نیز به دلیل شدت جراحات در بیمارستان غرضی در گذشت.
بنابهمین گزارش، حسين محموديه معاون فني مهندسي اداره ورزش و جوانان استان اصفهان گفت:
مسؤولان شركت توسعه تجهيز و نگهداري اماكن ورزشي بايد پاسخگوي اين قضيه باشند.
وی افزود: افتادن جرثقيل به دليل وزش باد شديد بوده است، باد شديد باعث فشار بر بوم جرثقيل و افتادن آن بر روي دو كارگر شده است.
محموديه در پاسخ به اين سؤوال كه كارگران فوت شده ايراني يا از اتباع خارجي بوده‌اند؟ عنوان كرد: جذب كارگران بر عهده شركت توسعه تجهيز و نگهداري اماكن ورزشي است و در خصوص اينكه افراد فوت شده چه كساني بوده‌اند اطلاعي نداريم.

----------------------------

تجمع کارکنان منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد جلوی استانداری

به گزارش 26 فروردین کبنا نیوز،جمعی از نیروهای شرکتی مشغول در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد در جلوی محل استانداری تجمع کردند. براساس این گزارش، بنقل ازتهدادی تجمع کنندگان،طبق مصوبه ای هئیت دولت،نیروهای شرکتی باید تبدیل وضعیت شوند و در برخی از استانها این مصوبه اجرا شده است، ولی متاسفانه در منابع طبیعی این کار صورت نگرفته است. همچنین این کارکنان افزودند،حقوق و مزایا مرتب پرداخت نمی گردد،از سابقه کار بالای ۱۰ سال برخوردار هستیم که همچنان بلا تکلیف هستیم. یکی از این کارکنان که از مأموران یگان حفاظت جنگل های استان است به قول خودش در یکی از مأموریت های کاری از ناحیه کمر دچارصدمه گردید و با مشکلات عدیده ای روبرو است.

----------------------------

دستمزد کارگران یک میلیون تومان با خط فقر فاصله دارد

در حالی که بر اساس آمارهای رسمی، خط فقر یا هزینه تأمین حداقل نیازهای یک خانواده چهار نفری نزدیک به یک و نیم میلیون تومان برآورد شده است، شورای تعیین مزد کمتر از یک سوم این مبلغ را به عنوان دستمزد کارگران در سال ۹۲ درنظر گرفته‌ است.
مسوول کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان اصفهان با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: دستمزد سال ۹۲ کارگران نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافته که هیچ همخوانی و تناسبی با تورم موجود کشور ندارد.
علی یزدانی با انتقاد از اینکه دستمزد ۴۸۷ هزار تومانی کارگران را فقط برای اجاره بهای یک اتاق کافی است، تاکید کرد: آیا دستمزد کمتر از ۵۰۰ هزار تومان، جوابگوی معیشت و تأمین حدأقل نیازهای زندگی یک کارگر در تهران یا دیگر نقاط کشور خواهد بود؟
یزدانی با اشاره به مظلوم واقع شدن این قشر هنگام تعیین دستمزد، ادامه داد: همسران کارگران زمانی که به قول معروف کارد به استخوانشان رسیده، پیش ما می‌آیند و می‌گویند با این دستمزد چطور خانواده را اداره کنیم؟ قسط اجاره خانه عقب افتاده و حتی نمی‌توانیم در ماه نیم کیلو گوشت هم بخریم.
به گفته وی تشکل‌های کارگری در یک بررسی آماری، میانگین اقلام مصرفی کارگران به همراه مدارک آمار و ارقام آن را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه دادند، اما با وجود اینکه بر اساس این بررسی آماری، خط فقر یا هزینه تأمین حدأقل نیازهای یک خانواده چهار نفری نزدیک یک و نیم میلیون تومان برآورد شده است برای سال ۹۲، کمتر از یک سوم این مبلغ را به عنوان دستمزد کارگران درنظر گرفته‌اند.
همچنین مسوول کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان یکی از مهم‌ترین مشکلات کارگران را عدم امنیت شغلی و ثبات کار عنوان کرد و گفت: آن بخش از کارگران نیز که با قراردادهای موقت مشغول به کار هستند، همیشه دغدغه عدم ثبات شغلی خود را دارند.
وی با بیان اینکه فقر، منشأ ایجاد هر فسادی در جامعه است، تصریح کرد: مسوولان باید به این موضوع توجه کنند که این موضوع چه عواقبی را در جامعه در بر خواهد داشت و بر میزان بروز انحرافات اجتماعی و اخلاقی در جامعه خواهد افزود.

----------------------------

مستمری بازنشستگان كفاف زندگی آبرومند را نمی‌دهد

یک کارگر بازنشسته صنایع نساجی با انتقاد از افزایش ناچیز مستمری‌ بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی، گفت: مقرری کارگران بازنشسته و از کارافتاده با وضعیت اقتصادی هیچ تناسبی ندارد.
نبی‌الـله مختاری كه برای بیان اعتراضش به تعیین مستمری بازنشستگان به دفتر ایلنا آمده بود، اظهار داشت: میزان افزایش مستمری بیمه شدگان بازنشسته و از کار افتاده حتی از حداقل نرخ تورم اعلام شده بانک مرکزی نیز کمتر است و در این شرایط بازنشستگان توان ادامه زندگی متناسب با شئونات سن و سال‌شان را ندارند.
وی با بابیان اینکه بانک مرکزی در گزارش اسفند ماه خود نرخ تورم را بیش از ۳۱ درصد اعلام کرده بود، گفت: در چنین شرایطی شاهد آن بودیم که سازمان تامین اجتماعی مستمری کارگران را بازنشسته و از کار افتاده را تنها ۲۵ درصد افزایش داده است.
این کارگر بازنشسته كارخانه‌های چیت ری و اطلس بافت ادامه داد: به استناد گزارشهای مورد تایید سازمان تامین اجتماعی، حدود ۳۸ سال كار كرده‌ام و هر ماه حق بیمه پرداخت كرده‌ام و امروز باید با مستمری ۷۰۰ هزار تومانی هزینه‌های خود و خانواده‌ام را تامین کنم.
وی بابیان اینکه بسیاری از بازنشستگان و از کارافتادگان مثل من زندگی می‌کنند، گفت: منابع سازمان از محل حق بیمه کارگران تامین شده است، بنابراین مسئولان سازمان تامین اجتماعی نباید بابت افزایش ناچیز مستمری‌ها منت بگذارند بلكه باید طبق قانون تامین اجتماعی نرخ تورم را ملاك تعیین مستمری‌ها قرار دهند.
مختاری بابیان اینکه در خانواده کارگران بازنشسته به دلیل کهولت سن هزینه‌های درمانی به نسبت خانواده‌های کارگران شاغل بیشتر است، و بازنسشتگان باید از نظر خوراک مراقبت‌های خاصی را رعایت کنند، پرسید: با این مستمری چگونه می‌توان از عهده مخارج یك زندگی آبرومند برآمد.
وی درعین حال یادآور شد که در خانواده بیشتر بازنشستگان افراد جوان جویای کار نیز حضور دارند و بنابراین ناخواسته هزینه آن‌ها نیز از محل مستمری بازنسشتگی تامین می‌شود. این کارگر بازنشسته كه پارچه نوشته‌ای در اعتراض به میزان مستمری امسال بازنشستگان در دست داشت، در پایان گفت: وقتی به دلیل واردات بی‌رویه امکان اشتغال از جوانان سلب می‌شود بازنشستگان بصورت غیر مستقیم مسئول تامین هزینه‌های آن‌ها خواهند شد.

----------------------------

نرخ بیکاری سال گذشته ۱۲/۲ درصد بوده است

مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد: نرخ بیکاری در سال ۹۱ را با کاهش ۰٫ ۱ درصدی نسبت به سال ۹۰ معادل ۱۲٫ ۲ درصد اعلام کرد. به گزارش ایلنا، مرکز آمار ایران گزارش داد: بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) نشام می‌دهد ۳۷٫ ۷ درصد جمعیت در سن کار (۱۰ ساله و بیشتر) از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. همچنین نتایج نشان می‌دهد نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است.
برسی نرخ بیکاری حاکی از آن است که ۱۲٫ ۲ درصد از جمعیت فعال، بیکار بوده‌اند، این در حالی است که نرخ بیکاری در سال ۹۰ معادل ۱۲٫ ۳ درصد بود. براساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
بررسی سهم اشتغال ناقص نشان می‌دهد که ۸٫ ۹ درصد جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص بوده‌اند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.
بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی حاکی از آن است که بخش خدمات با ۴۷٫ ۵ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ۳۳٫ ۶ درصد و کشاورزی با ۱۸٫ ۹ درصد قرار دارند.
براساس این گزارش، نرخ بیکاری جوانان ۲۴-۱۵ ساله حاکی از آن است که ۲۶٫ ۹ درصد از جمعیت فعال ۲۴-۱۵ ساله بیکار بوده‌اند، این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
همچنین نرخ بیکاری جوانان ۲۹-۱۵ ساله نیز حاکی از آن است که ۲۴٫ ۵ درصد از جمعیت فعال ۲۹-۱۵ ساله بیکار بوده‌اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
بررسی مرکز آمار نشان داده که سهم شاغلین ۱۵ ساله و بیشتر با ساعت کار معمول ۴۹ ساعت و بیشتر نشان می‌دهد ۴۰٫ ۶ درصد شاغلین به طور معمول بیش از ۴۹ درصد در هفته کار می‌کنند. این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است، نشان می‌دهد در کشور سهم زیادی از شاغلین بیشتر از استاندارد کار می‌کنند.
براساس این گزارش، از مجموع ۲۴ میلیون و ۱۰۵ هزار جمعیت فعال کشور، ۲ میلیون و ۹۴۴ هزار و ۱۵۸ نفر بیکار هستند. همچنین نرخ بیکاری در نقاط شهری ۱۳٫ ۸ درصد و در نقاط روستایی ۸٫ ۲ درصد اعلام شده است.
بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان ۲۹ـ۱۵ ساله نشان می‌دهد که این شاخص نیز نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۲٫ ۴ درصد کاهش و نسبت به فصل قبل ۱٫ ۲ درصد افزایش پیدا کرده است.
بررسی سهم شاغلان ۱۵ ساله و بیشتر با ساعت کار معمول ۴۹ ساعت و بیشتر نشان می‌دهد، ۳۹٫ ۰ درصد شاغلان به طور معمول بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار می‌کنند.
این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته به شمار می‌رود، نشان می‌دهد در کشور سهم زیادی از شاغلان بیشتر از استاندارد کار می‌کنند.
براساس این گزارش، استان‌های لرستان، ایلام، کرمانشاه و کردستان به ترتیب با داشتن ۲۰٫ ۴، ۱۹٫ ۲، ۱۸٫ ۹ و ۱۸٫ ۸ بیشترین نرخ بیکاری را در زمستان سال گذشته داشته‌اند.

----------------------------

تلاش كارگران جهت اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در كشتیرانی

عضو انجمن صنفی کارگری دریانوردان جمهوری اسلامی مرکز خلیج فارس از عدم اجرای ماده ۵۰ قانون کار و محاسبه طرح نقدی مشاغل در شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی انتقاد کرد.
غلامرضا زنگی اهرمی در این باره به ایلنا گفت: پس از گذشت ۵ سال از شکایت اینجانب بر علیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و با توجه به صدور نامه شماره ۱۹۷۲۰۶ مورخه ۰۵/۱۲/۱۳۹۱ جهت اعمال ماده ۵۰ قانون کار و محاسبه طرح نقدی مشاغل با وجود گذشت نزدیک به دو ماه از موضوع مذکور در عمل هیچگونه اقدامی صورت نگرفته است.
وی با انتقاد از مشی کدخدامنشانه وزارت کار در مورد این مساله بیان کرد: هدف آقایان از این همه کاغذ بازی و نامه بازی چیست؟ اگر قرار است به صورت کدخدامنشی رسیدگی شود پس چرا این نامه صادر شده است؟ اگر کشتیرانی به مشکلات اینجانب رسیدگی می‌کرد که شکایت به وزارت کار نمی‌بردم.
این فعال کارگری مدعی شد: کشتیرانی می‌گوید حتی اگر ما طرح طبقه بندی مشاغل تمامی كارگران را رسیدگی کنیم طرح طبقه بندی شما (غلامرضا زنگی) را محاسبه نخواهیم کرد.
عضو انجمن صنفی کارگری دریانوردان جمهوری اسلامی مرکز خلیج فارس در پایان اظهار داشت: کارگران دریایی مدتهاست که خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستند. در این راه نیز اقدامات بسیاری انجام داده‌اند و به ارگان‌های مختلفی مراجعه کرده‌اند. مشخص نیست مسئولان تا چه زمانی می‌خواهند ما را مثل توپ به هم پاس بدهند.
گفتنی است آبان ماه سال گذشته بود که «نادر ظهوری» رئیس انجمن صنفی کارگری دریانوردان جمهوری اسلامی مرکز خلیج فارس با ارسال نامه‌ای به وزیر کار از عدم اجرای قانون طبقه بندی مشاغل از سوی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی انتقاد کرده بود. برای اطلاع از متن نامهٔ مذکور به اینجا مراجعه کنید.
همچنین در بهمن ماه‌‌ همان سال، جمعی از کارکنان شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه‌ای به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار «اجرایی شدن طرح طبقه بندی مشاغل قانون کار» شدند. متن نامهٔ مذکور:

درخواست اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کارکنان کشتیرانی
جمعی از کارکنان شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه‌ای به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار «اجرایی شدن طرح طبقه بندی مشاغل قانون کار» شدند.
به گزارش ایلنا، ‌ در این نامه آمده است: شرکت کشترانی جمهوری اسلامی ایران برابر سیاست‌های ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی از سال ۸۷ به بخش غیر دولتی واگذار گردیده و تا کنون طرح طبقه بندی مشاغل قانون کار برای شرکت مذکور اجرایی نگردیده است.
در ادامهٔ این نامه ضمن درخواست برای «اجرایی شدن ماده ۵۰ قانون کار»، «غلامرضا زنگی اهرمی» به عنوان نمایندهٔ جمع امضا کنندگان «برای پیگیری اجرای طرح طبقه بندی مشاغل» معرفی شده است.
در پایان این نامه با اشاره «به پیگیری‌های که از سال ۸۸ برای اجرایی شدن طرح طبقه بندی مشاغل» انجام گرفته از بی‌نتیجه ماندن این تلاش‌ها ابراز تاسف شده است.

----------------------------

اعتراض قاطع کارگران راه آهن یزد به قراردادهای پیمانی: كار نمی‌كنیم

جمعی از کارگران شرکتی (پیمانی) راه آهن یزد با امضای طوماری خطاب به اداره کل راه‌آهن این استان، نسبت به اجرایی نشدن مصوبات دولت در خصوص تبدیل وضعیت نیروهای پیمانکاری به قرار دادکار معین هشدار دادند.
به گزارش ایلنا، در این طومار که به امضای ۹۸ نفر از کارگران متخصص پیمانی و شرکتی شاغل در اداره ناوگان راه آهن استان یزد رسیده، خطاب به مدیرکل راه آهن یزد آمده است: در صورت اجرایی نشدن مصوبات هیات دولت توسط راه آهن، پرسنل متخصص شاغل شرکتی (پیمانی) مشمول تبدیل وضعیت، از تاریخ ۳۱ فروردین ماه سال جاری که قرارداد کارشان پایان می‌یابد دیگر در قالب شرکت‌های پیمانکاری قادر به همکاری با راه آهن نیستند و لذا در صورت نیاز راه‌آهن به این کارگران متخصص باید قرارداد جدید کار بصورت مستقیم از طرف راه آهن منعقد شود.
گفتنی است «نیروی كار شركتی» به كارگرانی گفته می‌شود كه با واسطه یك شركت دلال نیروی انسانی به استخدام درآمده‌اند تا به این ترتیب كارفرمای اصلی تعهدی نسبت به بخش عمده‌ای از حقوق قانونی كارگران متقبل نشود.
كارگران امضا كننده این طومار در ادامه به نامه‌ی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره كرده‌اند كه با اعلام نظرکار‌شناسی خود، صراحتا مشاغل این کارگران قراردادی را تخصصی دانسته است و در ادامه آورده‌اند: این در حالیست که اداره کل راه اهن با اطلاع از این موضوع پس از گذشت چند سال از این مصوبه دولت، باز هم نسبت به تبدیل وضعیت کارکنان خود هیچ اقدامی صورت نداده و با تفسیر رای و استناد نابجا به مصوباتی که هیچ مغایرتی با مصوبات و قوانین فوق الذکر ندارد، از دستورات صریح ریاست جمهوری امتناع و از تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی و پیمانی خود داری می‌کند.
همچنین این کارگران با نادرست خواندن بهانه‌های مطروحه توسط مسئولان راه آهن، مدعی شده‌اند: تاخیر چند ساله این اداره در اعطای حقوق مسلم و قانونی بیش از چند هزار نیروی متخصص، هیچ توجیحی جز سود برخی صاحبان شرکت‌های وابسته ندارد.
در این نامه کارگران با اشاره‌ای مختصر به رد ادعای مسئولان اداره کل راه آهن یزد در زمینه تبدیل وضعیت کارکنان خود، آورده‌اند: با وجود اینکه کارگران طی دفعاتی هم بصورت کتبی و هم شفاعی خواسته خود را به کارفرما اعلام داشته‌اند، در صورت اجرا نشدن مصوبات هیات دولت تا پایان قرار داد اینجانبان (تا مورخه۳۱/۰۱/۹۲ توسط این اداره کل) دیگر قادر به همکاری به صورت شرکتی نیستیم.
طومار نویسی کارگران راه آهن یزد درحالی است که پیش از این در تاریخ ۲۶ اسفند ‌ماه سال ۹۱ نیز ۵۴ نفر از کارگران سیر حرکت پیمانکاری راه آهن شرق در نامه‌ای مشابه از اداره کل راه آهن یزد خواهان تبدیل وضعیت استخدامی خود از شرکتی به قرارداد کار معین شده بودند.

----------------------------

اجرایی نشدن افزایش مزد ۲۵ درصدی کارگران نانوایی‌ها

رئیس انجمن صنفی نانوایی‌های اصفهان از اجرایی نشدن افزایش مزد ۲۵ درصدی کارگران نانوایی‌های سطح کشور خبر داد.
علی یزدانی در این باره به ایلنا گفت: افزایش مزد ۲۵ درصدی کارگران واحدهای نانوایی سطح کشور هنوز عملیاتی و اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: کارفرمایان واحدهای خبازی افزایش مزد ۲۵ درصدی را پذیرفته‌اند اما تا زمانی که در آنالیز هزینه تولید نان محاسبه نشود آن را پرداخت نمی‌کنند.
این فعال کارگری افزود: قیمت نان با سال ۹۱ هنوز تغییری نکرده است. کارفرمایان می‌گویند تا هزینهٔ افزایش مزد در هزینه تولید نان محاسبه نشود و قیمت‌ها تغییر نکند مزد کارگران را بر اساس مصوبهٔ جدید شورای عالی کار پرداخت نمی‌کنند.
رئیس انجمن صنفی نانوایی‌های اصفهان در پایان اظهار داشت: تا این لحظه که در نیمه دوم فروردین ماه سال ۹۲ قرار داریم مسئولان دولتی تصمیمی در این باره اتخاذ نکرده‌اند.

----------------------------

مخالفت كارگران لامپ الوند با انتقال كارخانه

نماینده کارگران شاغل در واحد تولید لامپ الوند قزوین اعلام کرد: ۲۶ کارگر رسمی كارگر تولیدی لامپ الوند مخالف تصمیم كارفرما در خصوص انتقال این کارخانه از شهرک صنعتی البرز به به شهرک صنعتی لیا هستند.
«محرم رحمانی» به نمایندگی از سایر کارگران به ایلنا گفت: كارگران استدلال كارفرما جهت اجرای طرح اصلاح ساختاری را بهانه قلمداد كرده و می گویند با این انتقال هیچ تضمین برای اشتغال آنها وجود ندارد.
وی گفت: در سال ۸۵ حدود ۴۰ کارگر رسمی این کارخانه در راستای اجرای طرح اصلاح ساختاری، از سوی كارفرما و علی رغم میل باطنی خود برای مدت ١٩ ماه به بیمه بیکاری معرفی شدند.
نماینده كارگران در تشریح جزئیات مشکلات کارگران لامپ الوند، افزود: کارفرمای این کارخانه با استفاده از غیبت کارگران مقرری بگیر، ابزار تولید، مواد اولیه و زمین و همچنین بخش زیادی از ملك کارخانه را به شرکتهای ایران چسب و تهویه فروخته است.
به گفته این کارگر در مدتی كه كارگران مقرری بگیر بیمه بیكاری بودند نه تنها در كارخانه هیچ اصلاح ساختاری انجام نگرفت بلكه از‌‌‌‌ همان سال ۸۵ مدیریت شروع به فروختن مواد اولیه و ماشین آلات تولید لامپ به صورت ضایعات کرد.
رحمانی با بیان اینكه هزینه مقرری بیكاری كارگران این كارخانه بالغ بر ٢٠٠ میلیون تومان شده است؛ گفت: در حال حاضر از کارخانه لامپ الوند چیزی باقی نمانده وکارفرما از کارگران خواسته است تا برای ادامه کار به شهرک صنعتی «لیا» منتقل شوند.
این كارگر گفت: درخواست انتقال كارگران به محل جدید كارخانه در حالی است که شرکت لامپ الوند در این شهرک صنعتی «لیا» هیچگون ابزاری برای تولید ندارد.
محرمی رحمانی با بیان اینکه کارگران نگران امنیت شغلی خود هستند، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۶ کارگر شاغل در این واحد تولیدی با سوابق بیش از ۲۰ سال، در شرف بازنشستگی بوده و نگران مخدوش شدن سوابق بازنشستگی خود هستند.

سوء مدیریت عامل ایجاد مشکلات لامپ الوند
عید علی کریمی، دبیر خانه کارگر قزوین ضمن تایید ادعای کارگران لامپ الوند اظهار داشت: لامپ الوند از بهمن ماه سال ۸۳ در پی سیاست خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذار شد واز‌‌ همان سال به دلیل سوء مدیریت با مشکلات مالی و کمبود نقدینگی مواجه بوده است.
او افزود: به نظر می‌رسد كه مدیریت این واحد تولیدی به خواسته‌های قانونی کارگران توجهی ندارد و تنها درصدد انحلال كارخانه است.
این فعال کارگری با بیان اینکه هم اکنون کارگران این کارخانه سرگردان هستند، گفت: برخلاف ادعای كارفرما هم اكنون بخش زیادی از اموال کارخانه فروخته شده و تولید متوقف است، بطوری كه فقط یک تابلوی دو متری از این کارخانه باقی مانده است.
دبیر خانه كار قزوین از مسئولان خواست كه به مشکلات کارگران لامپ الوند رسیدگی کنند وبا بازدید و بازرسی از این واحد تولیدی ازنزدیک مشاهده کنند که چیزی به جز اسم از این کارخانه باقی نمانده است.

----------------------------

رنج نامه مادر ستار بهشتی خطاب به مردم ایران در واکنش به اظهارات وزیر کشور

خبرگزاری هرانا - گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی؛ در نامه‌ای خطاب به ملت ایران نسبت به اظهارات وزیر کشور در خانه ملت واکنش نشان داد.
بنا به گزارش تارنمای سحام، مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه ۲۰ فروردین ماه، وزیر کشور را برای بررسی علت مرگ ستار بهشتی احضار کرده بود.
علیرغم اینکه علی مطهری، نماینده سوال کننده از پاسخ‌های مصطفی محمد نجار قانع نشد، اما نمایندگان از پاسخ وزیر قانع شده و عملا پرونده ستار بهشتی در مجلس خاتمه یافت.
محمد نجار در مجلس مدعی شده بود: "ستار بهشتی، ضمن همکاری با عوامل معاند خارج از کشور اطلاعات غلط و کذب را به معاندین و دشمنان انقلاب اسلامی ارائه می‌کرد."
مادر ستار بهشتی در این نامه خطاب به این اظهارات و ادعا‌ها آورده است: «همانگونه که بار‌ها اعلام نموده‌ام، فرزندم بصورت انفرادی و مستقل‬ ‫دردهای جامعه را آنگونه که بود مطرح می‌نمود و از دیدگاه خویش درد دل می‌کرد‬ تا شاید گوش شنوایی برای شنیدن این مشکلات بیابد.»
خانم گوهر عشقی در بخش دیگری از نامه خود آورده است: «شاید جناب وزیر پیشنهاد ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیونی دیه را کمک مادی ‫و تهدید و فحاشی و ضرب و شتم من و دختر و پسرانم را که همگی از آل سادات هستند دلجویی معنوی می‌دانند‬.‌ای بسا که اکثریت مردم اینگونه دلجویی‌ها را به عینه دیده‌اند و نیازی به بازگویی دوباره من نیست.»
وزیر کشور در اظهارات خود در مجلس گفته بود:» ما برای کاهش آلام خانواده متوفی کمک‌های لازم مادی و معنوی را انجام داده‌ایم.»
ستار بهشتی کارگر وبلاگ نویس اهل رباط‌کریم بود که به دلیل انتشار مطالب انتقادی علیه حکومت توسط پلیس فتا دستگیر شد. وی نهم آبان ۱۳۹۱ دستگیر و به زندان اوین تهران منتقل گردید، لیکن چهار روز بعد در حالی که به بازداشتگاه پلیس منتقل شده بود، در آنجا درگذشت.
خانواده ستار، هنگام دفن جسد وی آثار کبودی را در بخش‌هایی از بدن او مشاهده کرده بودند.
اکنون پس از گذشت ماه‌ها از آن واقعه، هنوز به پرونده قتل این فعال وبلاگ نویس رسیدگی نشده است.

متن کامل این نامه بدین شرح است:
به نام خدا
مردم شریف ایران‬

این صدای یک مادر است. صدای یک مادر که فرزند جوان و مهربانش را در سخ‌ترین هنگامه زندگی و پیری از دست داد. صدای مادری که فرزندش، پرستارگونه به گرد او می‌چرخید. هم نان آور خانواده بود و هم دل نگران جامعه و مادر و خانواده خویش. ‬
اکنون ماههاست که این فرزند مهربان را از من ستانده اند‬ ‫و در همین ماه‌ها من و فرزندان دیگرم را از انواع تهدید‌ها و تهمت‌ها و افترا‌ها، بی‌نصیب نگذاشته‌اند.
طبیعتا طی این مدت افراد مختلف بنا به نوع وظیفه و یا سمت و فعالیت خود، اظهارتی را مطرح نمودند. اما من به عنوان مادر ستار و نیز یکی از شهروندان اینجامعه، نسبت به اظهارات مسئولان رده بالای نظام، خصوصا بالا‌ترین مقام مسئول در پرونده فرزندم؛ از وزیر کشور انتظار دیگری داشتم. حداقل این انتظار، سخن گفتن بر اساس مستندات واقعی و نه تحریف شده بود. سخنان چند روز گذشته آقای وزیر کشور در صحن مجلس، دو باور به به ذهن من شاکی القاء می‌کند:
۱- یا آقای وزیر محترم کشور، گزارش‌های غیر واقعی را خوانده و دریافت نموده‌اند.
۲- و یا متاسفانه ایشان نیز بر خلاف واقعیت گزارشی را ارائه نمودند.
من به عنوان مادر ستار و کسی که شاکی این پرونده بوده و هست و نیز به عنوان کسی که طی این مدت ماه‌های فراق فرزند، زیر سخ‌ترین فشار‌ها، تهمت‌ها و ضربات روحی و جسمی قرار داشته، به پیشگاه ملت ایران و نمایندگان آنان در مجلس عرض می‌کنم که برخلاف گزارش و اظهارات آقای وزیر، بنده و خانواده‌ام هیچ مبلغی را دریافت نکرده‌ام و همچنان به عنوان یک مادر و نیز از منظر حقوقی به عنوان یک شاکی؛ پیگیر پرونده قتل فرزندم خواهم بود.
چگونه است که مدعی اسلامیت جامعه هستیم و وزیر این کشور، خارج از مبانی اسلامی و انسانی سخن به میان می‌گوید؟
چگونه است که ‫فرزند جوانم را‬ چهار روز پس از دستگیری، در روز عید غدیر به شهادت رساندند در حالی که ستار، یک سادات بود.
من و خانواده‌ام کجا و حسین (ع) و فرزندان و خانواده اسیرش کجا؟! لیکن آنچه طی این ماه‌ها از‌‌ همان هنگامه دستگیری ستار تا پس از مراسم خاکسپاری و ختم و … او، بر ما گذشت؛ مرا یاد بندبند آن واقعه عاشورایی می‌انداخت و پرسش‌های گوناگونی از ذهن پرسشگر من مادر می‌گذشت. ‬

مردم فهیم ایران‬‬
نیک می‌دانم که شما آگاهید بر مصائبی که بر خانواده ما رفته و یقین دارم‬ باور دارید همانگونه که با دیگر خانواده‌های قربانی و داغدار که عزیزی از دست داده‌اند، ‬ رفتار کرده‌اند، با ما نیز‌‌ همان خواهند کرد. ‬ خانواده قربانیان فجایع کهریزک، که حتی رهبری دستور رسیدگی و تعطیلی آن را صادر نمودند؛ هنوز در راهروهای عدالت خانه ایران، نه برای احقاق حق که به دنبال عامیلین این اتفاقات می‌گردند؛ ‬ ‫و متاسفانه پس از‬گذشت حدود چهار سال، هنوز هیچ متهمی برای این اتفاقات محکوم نشده است. ‬‬
جناب وزیر کشور که خود را پیرو ائمه هدی می‌داند بزرگ‌ترین ضربه را با این رفتار غیر اسلامی بر پیکره اسلام و دین وارد نموده‬ و بجای مرهم درد‌ها نمک بر زخممان گذاشتند.
من به عنوان یک مادر، از آن مهم‌تر، به عنوان مادر ستار بهشتی؛ عزم خود رو جزم نموده تا به همه دست اندرکاران نظامی که ادعای مردمی بودن دارند نشان دهم که از هیچ اتفاقی گریزان نیستم و برای آنچه که از آن به آزادگی و عدالت حسین (ع) معتقدم، تا رسیدگی کامل و عادلانه به پرونده فرزندم، از پای نخواهم نشست.
یقینا هستند اجیر شدگانی که به اندک اشاره، این مادر داغدیده را نیز از پای در آوردند‬ و چه گواراست وصال به فرزند دلبندم.
بار‌ها اعلام نمودم و می‌نمایم که ما خانواده‌ای سیاسی نبوده و نیستیم‬ اما قرار نیست اگر ادعا می‌کنیم سیاسی نیستیم قادر به پاسخگویی‬ به ادعا‌ها نباشیم.
وزیر کشور در سخنانی‬ عنوان می‌نماید که فرزندم‬ با افرادی معاند در خارج از کشور ارتباط داشته (!) که تحت هیچ شرایطی این ادعا مصداق واقعیت ندارد‬. همانگونه که بار‌ها اعلام نموده‌ام، فرزندم بصورت انفرادی و مستقل‬ ‫دردهای جامعه را آنگونه که بود مطرح می‌نمود و از دیدگاه خویش درد دل می‌کرد‬ تا شاید گوش شنوایی برای شنیدن این مشکلات بیابد.
اگر امروز اسم ستار در صدر بسیاری رسانه‌های خارجی نمایان است و این واقعه برای برخی آقایان نامطلوب است، بدانند که اثر مستقیم بی‌تدبیری خودشان و ادامه اصرارشان بر طی همین روند است و تا زمانی که به صورت عادلانه به خواسته این مادر داغدار نشود، ستار و ستار‌ها بر صدر رسانه‌های «به قول ایشان معاند»، خواهد بود. ‬‬
ادعای دیگر و خلاف واقع جناب وزیر کشور این بود که رسما در خانه ملت ‫اقدام به تهمت نموده و ادعا کرده است که از خانواده ستار بهشتی‬ به لحاظ مالی و معنوی دلجویی به عمل آمده است‬! در این باب لازم است قویا این موارد را تکذیب نمایم و هشدار دهم در برابر اینگونه رفتار‌های وقیحانه به حتم ایستادگی خواهم نمود‬. ‬‬ شاید جناب وزیر پیشنهاد ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیونی دیه را کمک مادی ‫و تهدید و فحاشی و ضرب و شتم من و دختر و پسرانم را که همگی از آل سادات هستند دلجویی معنوی می‌دانند‬.‌ای بسا که اکثریت مردم اینگونه دلجویی‌ها را به عینه دیده‌اند و نیازی به بازگویی دوباره من نیست.

ملت آگاه ایران‬‬
بار‌ها ادعا کرده و باز می‌کنم که خون فرزند من فروشی نبوده و نیست‬ و من نیز در صدد گسترش حکم سلب حیات یا اعدام نیستم‬. اما اگر حکومت در موارد مشابه اقدامی موثر و پیشگیرانه انجام می‌داد‬ یقینا شاهد چنین فاجعه‌ای نبودیم‬ و امروز اگر اینکار صورت بگیرد‬ ‫بی شک در آینده شاهد چنین قتل‌ها و برخوردهایی نخواهیم بود‬. ‬‬
من بعنوان مادری داغدار ‫تن‌ها خواسته‌ام از قوه قضائیه و رییس محترم آن این و بوده و هست‬ ‫که طبق قوانین جاری به این پرونده رسیدگی گردد‬. ‫در پایان لازم می‌دانم‬ تذکر دهم که افرادی متعدد در قالب‌های مختلف خبرنگار و فعال، خود را به ما نزدیک‬ ‫نموده و سعی در تغییر مسیر عدالت خواهی ما داشتند‬ که خوشبختانه همانگونه که خداوند حکیم فرموده‬: ‫یدالله فوق ایدیهم‬؛ دست آنان برملا گشت و هویت آنان نیز فاش گردید. ‬ در آینده‌ای نه چندان دور شرح این رفتار‌ها را‬ ‫برای آگاهی عموم مردم اعلام خواهم کرد. ‬ ‬
از تمامی کسانی که از ابتدای این ماتم ما را همراهی نموده‬ ‫و یا بصورت حضوری و غیر حضوری ما را یاری نمودند کمال تشکر را داشته‬ و آرزو می‌کنم کشور عزیزمان ایران‬ ‫به زودی‬ از این آفت‌ها رهایی یابد‬ ‫و در سایه عدالت ائمه هدی و لطف پرودگار، ‫شاهد رفتاری‬همراه با تواضع و خرد و احترام متقابل با هم باشیم‬.

گوهر عشقی - ۲۳ فروردین ماه ۱۳۹۲