افق روشن
www.ofros.com

تجمع کارگران دو کارخانه‌ در مقابل استانداری

خوزستان و شکایت ۶۰ تن از رانندگان شرکت واحد


ایلنا - هرا                                                                                                           دوشنبه ۱٨ دی ۱۳۹۱

تجمع کارگران دو کارخانه‌ در مقابل استانداری خوزستان

جمعی از کارگران كارخانه «کاغذسازی کارون» و «قند اهواز» صبح امروز (دوشنبه ۱۸ دی ماه) در اعتراض به بی‌توجه‌ای مسئولان در رفع مشکلات‌شان، در مقابل استانداری خوزستان دست به تجمع زدند.
جهانبخش میر جانی عضو شورای اسلامی كار کارخانه کاغذ سازی کارون كه در این تجمع حضور یافته بود، در تشریح مشکلات كارگران این کارخانه به ایلنا گفت: كارخانه «کاغذسازی کارون» پس از واگذاری به بخش خصوصی در سال ۸۵ به دلایل نامعلومی تعطیل شد و کارفرمای جدید تصمیم به اخراج ۲۰۰ کارگر گرفت.
این فعال كارگری با اشاره به اینكه تعطیلی‌ كارخانه تا سال ۸۹ ادامه پیدا کرد، افزود: در سال ۸۹ دوباره کارگران اخراجی دعوت بکار شدند اما پس از گذشت چهار ماه دوباره کارخانه تعطیل شد و مجددا ۲۰۰ کارگر تا امروز بیکار و بلاتکلیف مانده‌اند.
میرجانی اضافه کرد: تعطیلی کارخانه بعد از گذشت جهار ماه از فعالیت مجدد، با وجود فراهم بودن ماشین آلات و مواد اولیه تولید، ابهاماتی را برای کارگران بوجود آورده است.
به گفته عضو نهاد كارگری كارخانه كاغذسازی كارون، ۲۰۰ کارگر این واحد تولیدی علاوه بر اینكه خواستار دریافت مطالبات سنواتی خود از سالهای ۸۰ تا ۸۵ هستند، فعالیت مجدد این واحد تولیدی و بازگشت به كار را خواستارند.

تجمع مجدد كارگران قند اهواز
همزمان با تجمع کارگران کاغذسازی کارون، کارگر کارخانه قند و تصویه شکر اهواز نیز برای دومین روز پیاپی تجمع اعتراضی جداگانه‌ای برگزار کردند.
بر اساس این گزارش، ۵۰ کارگر کارخانه قند اهواز در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ۲۵ ماهه خود دیروز -۱۷دی ماه- نیز در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری تجمع کرده بودند.

----------------------------------

مصدومیت كارگری بر اثر آتش‌گرفتن تانكر گازوئیل

برشکاری غیر اصولی بر روی تانکر حاوی گازوئیل، باعث مصدومیت‌ كارگر برشكار شد.
به گزارش ایلنا، این حادثه در ساعت ۱۳ بعداظهر دیروز - هفدهم دی ماه - در خیابان استاد احمد آرام شهر یزد بر اثر برشکاری غیر اصولی تانکر گازوئیل رخ داده است.
بر اساس این گزارش، طی این حادثه کارگر برشکاری برای انتقال تانکر بزرگ گازوئیل به بیرون از کارگاه قصد برش دادن آن را داشت كه ناگهان تانکر دچار حریق شد.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی یزد با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۹ مورد حریق ناشی از برشکاری در واحد آمار این سازمان به ثبت رسیده است اظهار داشت: کارگران هنگام برشکاری منبع سوخت مایعات قابل اشتعال در محیط سربسته، ضمن رعایت نکات ایمنی می‌بایست قبلا نسبت به شستشوی کامل منبع با آب گرم و کف اقدام کنند.

----------------------------------

شکایت ۶۰ تن از رانندگان شرکت واحد به اداره کار / تصویر

خبرگزاری هرانا - حدود ۶۰ نفر از رانندگان شرکت واحد جهت شکایت از عملکرد شوراهای اسلامی کار به اداره کار مراجعه کردند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۱۷ دی ماه سال جاری، حدود ۶۰ نفر از رانندگان شرکت واحد جهت رسیدگی به شکایت ایشان از عملکرد شوراهای اسلامی کار سامانه یک به اداره کار شمال‌غرب مراجعه نمودند و خواهان انحلال شوراهای اسلامی کار شدند.
گفتنی است، شوراهای اسلامی کار که برای حمایت از حقوق کارگران تاسیس گردیده، با فشارهای دولتی تبدیل به ابزاری برای سرکوب ایشان شده است. موضوع شکایت ایشان ماده ۲۲ قانون شوراهای اسلامی کار بوده است که از قبل قرار بود در اداره کار شمال‌غرب رسیدگی شود. غلامرضا غلامحسینی از اعضای سندیکای شرکت واحد در این زمینه به گزارشگر هرانا گفت: "امروز موضوع هیئت رسیدگی به شکایت رانندگان در حالی برگزار شد که ۷نفر از عوامل شورای اسلامی کار سامانه یک حضور داشتند."
وی ادامه داد: "جلسه حدود ۲ ساعت و نیم طول کشید رانندگان شاکی وحید فریدونی و عبداله حسینی که شکایت را ثبت کرده بودند به همراه حسن سعیدی نماینده سندیکایی شرکت واحد عملکرد شورا‌ها را زیر سوال بردند و عنوان کردند که نه تنها وظایف قانونیشان را چون برگزاری مجمع و دفاع از حقوق کارگران و...... انجام نمی‌دهند بلکه تبدیل به ابزار سرکوب و الت دست کارفرما شده و حتی از کارفرما هم برخی از این شورا‌ها جلو‌تر می‌روند و کارگران را با تهدید به اخراج و پرونده سازی می‌خواهند که از حق و حقوقشان دست بردارند."
وی افزود: "با توجه به مدارکی که نمایندگان سندیکایی شرکت واحد نشان دادند چند نفر از شورا‌ها اعتراف کردند که با دروغ و فریب دادن آن‌ها را وادار به امضاء حکم اخراج رانندگان می‌کردند. و یکی از شورایی‌ها بنام محمد رضا جوابی بخاطر آگاهی که پیدا کرده بود از عملکرد نادرست شوراهای اسلامی کار سامانه، آنقدر تحت تاثیر رانندگان قرار گرفت که از سمت شورایی خود استعفاء کرد و با شهامت گفت این استعفاء از افتخارات من است حال باید ببینیم که صدور رای چه می‌شود. رسیدگی در اداره کار غرب به ثبت رسیده."
این فعال کارگری اضافه کرد: "استعفای محمدرضا جوابی از عضویت در شورای اسلامی کار را می‌توان یک نمونه بارز از تاثیر پذیری حقوقی کارگران از سندیکا تلقی نمود." غلامحسینی همچنین گفت: "شرح وظایف اعضای شورای اسلامی کار طبق قانون دفاع از حقوق کارگران است، ولی با فشارهای دولتی که بر شوراهای اسلامی وجود دارد این بخش به ابزاری برای سرکوب کارگران مبدل شده است. امروز کارگران با شکایت خود خواهان انحلال شوراهای اسلامی کاری شدند که نماینده واقعی کارگران نمی‌باشند."
این عضو سندیکای کارگران شرکت واحد گفت: "باوجود فشارهای حاکمیت بر کارگران زندانی، تلاش کارگران و تشکلات و سندیکاهای کارگری برای احقاق حقوقشان همچنان ادامه دارد." در ماده ۲۲ قانون شورای اسلامی آمده است: به منظور بررسی و تشخیص انحراف شورا‌ها از وظایف قانونی خود و انحلال آن‌ها (موضوع اصل ۱۰۶ قانون اساسی) در هر منطقه هیاتی تشخیص انحراف و انحلال شورا‌ها مرکب از ۷ نفر به شرح زیر تشکیل می‌گردد:
الف - سه نفر از نمایندگان شوراهای اسلامی کار به انتخاب شوراهای واحدهای منطقه
ب - سه نفر از مدیران واحدهای منطقه انتخاب خود آنان.
ج - یک نفر نماینده از وزارت کار و امور اجتماعی.
تبصره ۱ - حدود منطقه موضوع این قانون را وزارت کار و امور اجتماعی تعیین خواهد کرد.
تبصره ۲ - محل تشکیل هیات مذکور را اداره کار منطقه تعیین می‌نماید.