افق روشن
www.ofros.com

ریزش در معدن اشکیلی، مشکلات

کارگران فرش پارس، تبد و دستمال نوظهور


ایلنا - اینا- هرا                                                                                                  دوشنبه ٦ دیماه ١٣٨٩


حدود ٤ میلیون تن خاك و سنگ در معدن اشكیلی ریزش كرده است

مدیران و كارشناسان تیم نجات تا این زمان بهترین كارها را انجام داده‌اند و تعطیل كردن كارگاه نیز به موقع بوده‌است/ حفر تونل جدید از طرف كمر پایین كارگاه مطمئن‌ترین گزینه جهت رسیدن به محل ریزش است.
ایلنا: درپی ریزش معدن زغال سنگ اشكیلی و محبوس شدن سه نفر از كارگران معدنچی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران به اتفاق مدیرعامل شركت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از محل حادثه معدن اشكلی هجدك بازدید كردند.
به گزارش ایلنا، ناصرنیا رئیس شورای مركزی و رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران شامگاه جمعه به اتفاق رحیمیان مدیرعامل شركت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با حضور در معدن اشكیلی درجریان عملیات امداد و نجات قربانیان حادثه اخیر این معدن قرار گرفتند.
در جریان این بازدید، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران پس از شنیدن نقطه نظرات كارشناسان و اقدامات صورت گرفته در عملیات امداد و نجات معدن اشكلی گفت: مدیران و كارشناسان متخصص و صاحب نظر تا این زمان بهترین كارها را انجام داده‌اند و تعطیل كردن كارگاه نیز به موقع بوده‌است.
وی تلاش شبانه‌روزی مدیران و كارشناسان متخصص و مجرب معدنی را در این حادثه ستوده و این امر را در نوع خود بی‌نظیر خواند.
این استاد دانشگاه؛ حفر تونل جدید از طرف كمر پایین كارگاه را مطمئن‌ترین گزینه جهت رسیدن به محل ریزش دانست.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ضمن تایید گزینه درحال انجام عملیات جستجو؛ توصیه‌هایی در راستای سرعت و دقت بیشتر و رعایت ایمنی ارائه كرد.
رحیمیان، مدیرعامل شركت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز در این جلسه ضمن قدردانی از همكاری شاغلین و بازنشستگان در عملیات امداد و نجات؛ گزارش مختصری از اقدامات صورت گرفته و مطالعات انجام شده برای ادامه عملیات جستجو؛ ارائه كرد.
وی گفت: با توجه به علایم رانش در منطقه؛ در راستای پیشگیری از حوادث احتمالی و مطالعه دقیق‌تر منطقه؛ یك گروه ژئو فیزیك از یزد و كردستان به سرپرستی دكتر نمكی استاد دانشگاه ٩ كردستان و عضو موسسه ژنو فیزیك تهران به منطقه اعزام شده‌اند و درحال بررسی و مطالعه ژئوفیزیكی منطقه هستند.
مدیرعامل شركت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با اشاره به دعوت از كارشناسان شركت كوشا معدن كه در زمینه معادن روباز فعال هستند؛ جهت بررسی گزینه عملیات خاكبرداری محدوده مورد حادثه به صورت روباز گفت: این گروه پس از مطالعه منطقه اعلام نمودند كه حدود یك میلیون و پانصد و شصت هزار متر مكعب معادل سه میلیون و نهصد هزار تن خاك و سنگ باید جابه جا شود كه این گزینه به دلیل حجم بالای عملیات و مدت زمان اجرای آن مورد تایید قرار نگرفت. گفتنی است رئیس شورای مركزی و رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران صبح شنبه؛ چهارم دی ماه سال جاری از معدن اشكلی هجدك بازدید به عمل آوردند.

----------------------

مشكلاتمان را دریابید

شورای اسلامی كار شركت فرش پارس قزوین در نامه ای به رییس جمهور خواستند تا به درخواست‌های آنها رسیدگی كند/ شركت فرش پارس از جمله شركت هایی است كه در ٩ سال گذشته دچار بحران مالی بوده‌است.
ایلنا: شورای اسلامی كار شركت فرش پارس قزوین در نامه ای سرگشاده به رییس جمهور خواستند به درخواست‌های آنها رسیدگی كند.
به گزارش ایلنا در این نامه آمده است: شركت فرش پارس از جمله شركت هایی است كه حدود ٩ سال دچار بحران مالی می باشد. مدیران شركت نیز به همین دلیل در سال ٨٠ با مصوبه شورای عالی كار تعداد ١٩۵ نفر از كارگران را جهت بازسازی شركت به عنوان طرح اصلاح ساختار به مدت یك سال و نیم علی رغم میل كارگران با حمایت مسوولین به بیمه بیكاری فرستادند و تمام وعده هایی را كه برای اصلاح ساختار داده بودند هیچ كدام عملی نشد.
در بخش دیگری از این نامه آمده است: باز هم مسئولین به این موضوع بسنده نكردند ودر سال ٨٦ دوباره طرح اصلاح ساختار را اجرا كرده حدود ٢٤۵ نفر را نیز به مدت یك سال به بیمه بیكاری فرستادند و همین موضوع باعث شد كه در سوابق بیمه‌ای كارگران فاصله خدمتی ایجاد شود چنانچه كارگران پس از پركردن سوابق ٢٠ سال در مشاغل سخت و زیان آور، نمی توانند از مزایای بازنشستگی استفاده كنند كه بنا به اظهارات مسئولان سازمان تامین اجتماعی استان كارگران می بایست به اندازه جایگزین مدت بیمه بیكاری را كاركنند تا مدت دو یك سال ونیم جبران گردد.
در قسمت دیگر این نامه چنین نوشته شده است: با توجه به اینكه در سطح استان قزوین، فرش پارس اولین شركتی بود كه بدلیل طرح اصلاح ساختار ، با اصرار مسئولین كارگران خود را به بیمه بیكاری فرستاده اما هیچ گونه اقدامی از سوی مسئولین جهت رفع مشكل آنان صورت نگرفته است و حال آن كه جهت حل مشكلات شركت های مشابه مانند فرنخ، مه نخ و ناز نخ از سوی نمایندگان حضرتعالی در سومین سفر استانی هیئت دولت تصمیماتی اتخاذ گردید كه برای كارگران شركت های مذكور نیاز به جبران دوران بیكاری نبوده و مدت زمان استفاده كارگران از بیمه بیكاری به عنوان سوابق سخت و زیان آور محسوب گردیده است.
نویسندگان این نامه در خاتمه از رییس جمهور خواسته‌اند تا در خصوص حمایت از كارگران شركت فرش پارس تصمیم گیری كند.

----------------------

كارگران كارخانه تبد قزوین چهار ماه حقوق نگرفته اند

خبرگزاری هرانا - حدود ۴ ماه است ٢٣٠ نفر از كارگران این كارخانه حقوق دریافت نكرده اند و مشكلات عدیده ای پیدا كرده اند.
عباس كشاورز معتمدی، عضو هیات مدیره كانون هماهنگی شوراهای اسلامی كار استان قزوین گفت: كارخانه تبد با ۴٢ سال سابقه در ریسندگی و بافندگی در حال حاضر مشكل سرمایه در گردش و نقدینگی دارد.
وی در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اینكه در حال حاضر بهای تمام شده كالای از قیمت فروش فعلی به مراتب بالاتر است، افزود: فرسودگی ماشین آلات، فراند طولانی تولید و بالا بودن هزینه های سربار و... باعث بالا بودن قیمت كالای ساخته شده است.
عضو شوراهای اسلامی كار كارخانجات تبد قزوین اظهار كرد: اگر بنیاد جانبازان كه این شركت متعلق به آن است و كمك كند نیمی از كارگران آن در قالب مشاغل سخت وزیان آور و ماده ١٠ قانون نوسازی صنایع بازنشسته می شوند. كشاورز معتمدی ادامه داد: اگر بنیاد بتواند به لحاظ تامین مواد اولیه به این شركت كمك كند ، شركت تبد به حیات خود ادامه می دهد.

----------------------

محرومیت كارگران كارخانه دستمال نوظهور از حقوق و امكانات اولیه

آژانس ایران خبـــر: ٢ ماه است كه حقوق كارگران كارخانه دستمال نوظهور پرداخت نشده است. این كارخانه حدود ٣٠٠ كارگر دارد كه نزدیك به ١٧٠ نفرشان قراردادی و بقیه رسمی هستند.
یكی از كارگران این كارخانه گفت: ”علاوه برحقوق دوماهه، جمعاً 7ماه است كه به ما اضافه كاری هم نداده اند؛ همچنین لباس و كفش ایمنی ،حوله و.... كه درسالهای گذشته داده میشد، ازسال ٨٧ یعنی سه سال پیش به ما داده نشده است”.

----------------------

بیش از ٨٠ درصد كارخانه های قند حبه ای تهران تعطیل یا در آستانه تعطیلی!

آژانس ایران خبـر:علت تعطیلی بیش از ٨٠ درصد كارخانه های قند حبه ای تهران، این مساله عنوان شده است: قند كله ای یك سنت است!
بنابراین در عمل به كارخانه های قند حبه ای فشار مضاعف وارد آورده اند تا در نهایت، تن به تعطیلی دهند.
بنا به گفته یكی از صاحبان واحدهای تولیدی، در حال حاضر بیش از ٩٠ كارخانه تعطیل شده اند. ۵٠ كارخانه در چابهار ، كرج و همچنین قزوین.