افق روشن
www.ofros.com

۴٠٠کارگر لنگرود در آستانه بیکاری، کارگران

ایران دو چرخ و نان بخور و نمیر و پایان اعتصاب در لاستیک بارز


ایلنا - اینا                                                                                                         دوشنبه ٢٠ دیماه ١٣٨٩

لنگرود با چالش جدی صنعتی و کارگری مواجه است

ایلنا: شهرك صنعتی اطاق‌ور لنگرود گیلان با چالش جدی در عرصه صنعتی و کارگری مواجه است و اگر وزارت صنایع و کار در اسرع وقت و به‌طور جدی چاره‌اندیشی نكنند، کارگران زیادی در ایام کوتاه باقی مانده از سال بیکار خواهند شد.
مهرداد بائوج لاهوتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با ابراز نگرانی شدید از وضعیت بخش‌های صنعتی و کارگری لنگرود، اظهار داشت: در حال حاضر اکثر تولیدکنندگان شهرک صنعتی اطاق‌ور لنگرود به دلیل عدم تمدید استمهال بدهی با چالش مالی خیلی شدید مواجهند و به عنوان نماینده مردم گیلان از این موضوع به شدت ناراضی هستم.
وی با اشاره با اشتغال به کار بیش از ۴٠٠ نفر نیروی انسانی در این واحدهای صنعتی، تصریح کرد: چنان چه وزارت صنایع ومعادن و هم چنین کار وامور اجتماعی در اسرع وقت و به طور جدی به چاره‌اندیشی نپردازند کارگران زیادی در ایام کوتاه باقی مانده از سال جاری بیکار خواهند شد.
لاهوتی در پایان متذکرشد: این واحدهای صنعتی بیش از یک سال است که دچار بحران جدی هستند که انتظار می‌رود رییس‌جمهور عدالت محور این ٢ وزارت خانه را در اولین فرصت مامور رسیدگی به این مشکلات کند تا این معضلات حل و به دنبال آن کارگران زحمت‌کش بیکار نشوند.

-------------------

كارگران ایران دو چرخ قزوین، نان بخور و نمیر هم ندارند

آژانس ایران خبـر: افزایش قیمت ها و طرح حذف یارانه ها كارگران را در حداقل های معیشتی در مضیقه قرار داده است. در قزوین، كارخانه ایران دو چرخ كه از تولیدكنندگان موتور می باشد و حدود ٨٠٠ كارگر دارد، به دنبال افزایش قیمت ها اكنون در وضعیت وخیمی قرار گرفته است. كارگران این كارخانه حتی توان خریداری نان خالی را هم ندارند و صبح ها دست خالی و بدون هیچگونه آذوقه ای برسر كار می آیند. یكی از كارگران این كارخانه در این باره گفت:" اجناس چندین برابر شده اند اما حقوق ما، دست نخورده است. مگر می شود با حقوق ٣۵٠ هزار تومان در ماه، نان را دانه ای ٦۵٠ تومان خرید؟ چند روز می شود اینطور زندگی كرد و زنده ماند؟"

-------------------

كارگران لوله سازی اهواز، ٢٠ ماه در انتظار حقوق

آژانس ایران خبـر: كارگران لوله سازی اهواز، ٢٠ ماه است كه حقوق دریافت نكرده اند. آنها به منظور پیگیری مطالباتشان در مقابل ساختمان حراست شركت لوله سازی دست به تجمع زدند. وضعیت كارگران محروم لوله سازی اهواز به حدی وخیم است كه حتی توان پرداخت كرایه ماشین هم ندارند، محل سكونت آنان هر فاصله ای هم كه از كارخانه داشته باشد، می بایست با دوچرخه و موتور و حتی ساعت ها تردد پیاده، خودشان را برای كار به محل برسانند. این كارگران زحمتكش در حال حاضر ٢٠ ماه است كه حقوق دریافت نكرده اند و هر بار به بهانه ای سردوانده می شوند.

-------------------

پایان اعتصاب در کارخانه ی لاستیک بارز

ایلنا: یک فعال کارگری در کارخانه لاستیک بارز کرمان از پایان یافتن اعتراض‌های هفته گذشته کارگران این واحد تولیدی خبر می‌دهد. به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی انتشار خبر اعتراض‌ چند روز کارگران لاستیک بارز کرمان یکی از کارگران این کارخانه گفت: این اعتراض‌ها از عصر سه شنبه تاکنون پایان یافته است.
این فعال کارگری در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، گفت: هفته گذشته کارگران لاستیک بارز کرمان در اعتراض به آنچه پایین بودن مطالبات مزدی عنوان می‌شد به مدت چند روز اعرتاض کردند.
وی تصریح کرد: این اعرتاض کارگری از عصر روز شنبه ۱۱ دی‌ماه آغاز و تا عصر روز سشنبه ۱۴ دی‌ماه ادامه پیدا کرد. این فعال کارگری گفت: معترضان هیچ‌ وجهی بابت مطالبات معوقه طلب نداشتند و تنها خواستار آن بودند تا متناسب با فعالیت آنها در کارهای سخت و زیان آور، مطالباتشان نیز افزایش یابد.
این عضو شورای اسلامی کار کارخانه لاستیک بارز تصریح کرد: سرانجام در عصر روز سشنبه کارفرما با کارگران معترض توافق کرد و معترضان با آغاز شیفت شب در سر کار خود حاضر شدند و به اعتراض چند روزه خود پایان دادند.
وی افزود: براین اساس کارفرما وعده داده است تا از ابتدای سال جدید برای تحقق خواسته‌های کارگران، اعتبارات مالی مورد نیاز تامین کند. به گفته این فعال کارگری در لاستیک بارز از آنجایی که شرکت سرمایه گزاری تامین اجتماعی (شستا) مالک اصلی این واحد تولیدی است؛ قرار است تا از ابتدای سال ۹۰ اعتبارمالی مورد نظر از طرف شستا در اختیار کارخانه گذاشته شود.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۲ هزار کارگر در کارخانه لاستیک بارز با انجام سه‌شیفت کاری در محیط سخت و زیان آور مشغول فعالیت هستند؛ گفت: کارگران انتظار داشتند تا با توجه تشابه میان فعالیت‌های خود با برخی کارگاه‌های سخت وزیان آور، دستمزدی مشابه با کارگران شاغل در آن واحدها دریافت کنند.