مشكلات كارگران فرنخ ، مه نخ و نازنخ حل نشده است
ایلنا: دبیراجرایی خانهكارگر استان قزوینگفت: با وجود مصوبه هیات دولت مبنی بر حل مشكل كارگران فرنخ ، مه نخ و نازنخ هنوز مشكلات به قوت خود باقی است.
عید علیكریمی درگفتوگو با خبرنگار ایلنا افزود: در سفر استانی سال 85، دولت مصوب كردكه بخشی ازكارگران این شركت ها مشمول قانون سخت و زیان آور شده و بازنشسته شوندكه این مهم تاكنون اجرایی نشده است.
دبیراجرایی خانه كارگر استان قزوین با اشاره به مالكیت خصوصی شركت های فرنخ و مه نخ ، فرناز اظهار داشت: دراین شركت ها حدود ٧٠٠ كارگر اشتغال دارند .
وی تاكید كرد: كارگران این شركت ها بارها در مقال استانداری قزوین ، ریاست جمهوری و وزارت صنایع تجمع كردهاند اما تاكنون موفق به حل مشكلات خود نشدهاند.
-----------------------------------
تجمع و اعتراض ۴ روزه كارگران كارخانه های نازنخ، فرنخ و پوشینه بافت قزوین درتهران
آژانس ایران خبر :بنا به گزارش رسیده در ادامه اعتراض كارگران كارخانه های ریسندگی فزوین ، بیش از ٢٠٠ نفر از كارگران كارخانه های نازنخ ،مه نخ و پوشینه بافت قزوین از روز یكشنبه ٢٩ خرداد تا چهارشنبه ١ تیرماه ، به مدت ۴ روز در مقابل اماكن دولتی تهران دست به تجمع اعتراضی زده وخواستار مطالبات وحقوق معوقه خود شدند .
بر اساس همین گزارش ، كارگران روز یكشنبه در مقابل دفتر ریاست جمهوری تجمع نموده روز دوشنبه درمقابل مجلس رژیم و روز سه شنبه در مقابل سازمان رفاه تجمع اعتراضی نمودندو در هر مكان با اعتراض خود خواستار مطالبات به حق خود گردیدند .
به گزارش تارنمای ایران كارگر، این كارگران روز چهارشنبه در مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع نموده و در این جا نیز خواستار حقوق معوقه خود و سایر حقوق خود شدند.
بر اثر پیگیری این كارگران، رئیس سازمان تامین اجتماعی نهایتا با نوشتن نامه ای به كارگران قول حل وفصل مطالبات كارگران و واریزی ٣٦ میلیارد تومان برای راه اندازی كارخانه های پوشینه بافت و نازنخ و مه نخ را داد .
كارگران در این تجمع تا روز یكشنبه ۵ تیرماه مهلت داده اند كه این خواسته ها عملی شود این كارگران گفتند در صورت عدم حل و فصل مشكلات كارگران وعدم انجام قولهای داده شده تا روز یكشنبه ۵ تیرماه ، مجددا دست به تجمعات بزرگتری خواهند زد
-----------------------------------
تجمع اعتراضی جمعی از كارگران مجتمع گوشت فارس در تهران
آژانس ایران خبر: از ساعت ٠٩.٠٠ روز شنبه ٩٠.٤.٤ گروهی از كارگران مجتمع گوشت فارس به خاطر ١٨ ماه حقوق معوقه كه طلب دارند ، به تهران رفته
و در مقابل ” شركت مادر تخصصی ” وابسته به جهاد كشاورزی تجمع كردند . بنا به گفته یكی از كارگران مزبور ،تا ساعت ١٣۵٠ هیچ پاسخی به كارگران داده نشد ، وكارگران به تجمع خود ادامه دادند .
به گزارش تارنمای ایران كارگر كارگران مجتمع گوشت فارس كه برای ١٨ ماه حقوق معوقه و تعیین تكلیف وضعیت شغلی و بازگشت به كار خود به تهران رفته اند روزیكشنبه صبح جلوی مجلس تجمع خواهند داشت ، تعداد آنها حدود ۶٠ نفر میشود.
-----------------------------------
تعطیلی كوره های آجرپزی واخراج كارگران محروم درتربت حیدریه و رشتخوار
آژانس ایران خبر : بدنبال گران شدن هزینه سوخت ،پس ازحذف یارانه ها و ٢٢ برابر شدن قیمت نفت كوره ، كوره های آجرپزی منطقه تربت حیدریه ورشتخوار بحرانی واساسا تعطیل شدند. یكی ازمسئولین كوره های آجرپزی گفت : سوخت یك كوره را قبلا ٩٠٠ هزارتومان میخریدیم اما الان باید ١٢میلیون تومان بدهیم ، درحالیكه قیمت آجرتفاوت چندانی باگذشته نكرده ومردم نیزقدرت خرید ندارند كه بتوانند آجرراگران بخرند ، لذا چاره ای جزتعطیلی نداشتیم . تارنمای ایران كارگر گزارش داد :” دراین رابطه بیش از ١٠٠ كوره آجرپزی تعطیل وكارگران آن بیكارگردیدند ، این مسئول كوره آجرپزی درادامه صحبت هایش گفت : ” بصورت جمعی نیز دراردیبهشت ماه اعتراض كردیم ولی هیچ جوابی به ماداده نشد.”
-----------------------------------
خطر بیكاری ٩٠٠ هزار نیروی كار وجود دارد
ایلنا :حدود سه سال است كه از جریان مطالبات پیمانكاران برقی از وزارت نیرو می گذرد اما به نظر می رسد گذشت زمان نه تنها باعث كهنگی قضیه نشده كه داغ تر هم شده است حرارتی به اندازه ۶ تا ٧ میلیارد دلار.جای تامل دارد كه با وجود این بدهی كه به نظر هر سال بیشتر از پیش می شود پیمانكاران هنوز خاكستر نشده اند.
دبیر سندیكای صنعت برق ایران در همین رابطه گفت: متاسفانه امسال نه تنها مبلغی به ما تعلق نگرفته است بلكه كوچكترین حرفی هم در این رابطه از سوی مسئولان نیرویی مطرح نشده گویی كه امری جدی در میان نیست.
حمیدرضا صالحی در گفت و گو با ایلنا با بیان اینكه بدهی ها در سال ٨٨ حدود ۵ میلیارد دلار بود،افزود: با پرداخت نكردن مطالبات توسط مسئولان نیرویی ،شركت ها برای اینكه از صحنه حذف وخارج نشوند مجبور به دریافت وام های با سود بالا هستندوهم اكنون برخی از شركت های زیر مجموعه ناچار به تعدیل نیرو شده اند.
٩٠٠ هزارنفر در دایره تهدید بیكاری
وعده وزیر نیرو برای رفع مشکل بدهی دولت به سازندگان تجهیزات برق در حالی است که در اینباره رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق درباره مشکل مطالبات معوق تولیدکنندگان صنعت برق گفت: حجم مطالبات سندیکای صنعت برق به رقم نگرانکننده ٦ تا ۵/٦ میلیارد دلار رسیده است.
محمد پارسا به ایلنا افزود: مشکلات بیشمار واحدهای تولیدکننده تجهیزات برقی را تهدید میکند بطوری كه هم اكنون بسیاری از تولیدکنندگان یا تعطیل هستند یا با بخش اندکی از ظرفیت تولیدشان کار میکنند.
وی گفت: متاسفانه رقم بدهیهای وزارت نیرو به ما آنقدر سنگین شده که در صورت عدم چارهجویی واحدهای تولیدکننده مجبور به تعطیلی خواهند بود و بیش از٩٠٠ هزار نیروی کار که مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت مشغول به کار هستند، در معرض بیکاری قرار دارند.
وی در توضیح این مطلب اظهارداشت: بهدلیل عدم پرداخت به موقع مطالبات، صنعتگران دچار مشکلات بسیاری شدهاند بهطوری که بین اعضا دعوای حقوقی در جریان است.
پارسا سرآغاز مشکل را از زمان تثبیت قیمتها میداند و معتقد است :از زمانی که وزارت نیرو نتوانست بدهیهای خود را بپردازد، صنعت برق آهسته آهسته درگیر بحران شد كه این جریان متاسفانه کماکان ادامه دارد.
وی در پاسخ به این سوال که سیستم بانکی چقدر از شما طلبکار است؟ گفت: رقم مطالبات بانکها از ما بیش از 6هزار میلیارد تومان است.
این فعال بخش خصوصی تصریح كرد:با برخی از بانکها در حال مذاکره هستیم تا بدهی ما را استمهال کنند. برخی بانکها برای وصول مطالباتشان دست به اقدامات حقوقی و قضایی زدهاند.
پارسا با بیان اینكه خریدار ٩٩ درصد از تولیدات ما دولت است،افزود: وزارت نفت و نیرو عمدهترین مشتریان ما هستند اما وقتی کالا را میخرند و پولی پرداخت نمیشود، تعادل ما بر هم میخورد. این مشکل سبب شده بازار صادراتی ما نیز در معرض خطر قرار گیرد.هرچند سعی کردهایم خطوط تولید را کامل تعطیل نکنیم اما در برخی واحدها با اعتراضات کارگران مواجهایم. مثلا در شرکت آونگان برنامهای برای صادرات به پاکستان طرحریزی شده بود اما این شرکت هر روز شاهد اعتراضات کارگران است و دچار رکود شده است.
رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق تاکید کرد: تداوم این روند بدون تردید صادرات ما را در معرض خطر جدی قرار میدهد. صنعت برق حدود ۵/١ تا دو میلیارد دلار قرارداد صادراتی دارد، اما اگر وضعیت به همین منوال ادامه یابد نمیتوانیم از پس تعهداتمان برآییم و بازارهای خارجی را نیز از دست میدهیم.
این در حالی است که صنعت برق بیشترین سهم صادرات خدمات فنی و مهندسی را داراست. اما آیا دولت برای حل این مشکل تدبیری اندیشیده است؟
واردات، بلای دیگر برجان پیمانكاران
شاید اگر در ماه تنها دو خبر عمومی را از رسانه های گروهی بخوانیم ویا بشنویم به این امر آگاهی كامل داشته باشیم كه ایران علاوه براینكه در ساخت تجهیزات نیروگاهی بطور صد در صد خودكفا است بلكه بسیاری از بازارهای منطقه واروپایی را نیز در اختیار دارد،همین امر با عث گلایه سندیكای صنعت برق ایران است كه چرا با وجودی كه به روز ترین تجهیزات نیروگاهی در كشور ساخته می شود واردات این كالاها به ایران صورت می گیرد.
براساس این گزارش،چند روز پیش شركت هندی بی هل اعلام كرد قصد دارد تجهیزات و امكانات مورد نیاز یك نیروگاه برق آبی ایران را به ارزش ١٨٠ میلیون دلار تامین كند ،این شركت قصد داردبه زودی این قرارداد را با مقامهای ایرانی امضا كنند .