افق روشن
www.ofros.com

...اعتصاب و پایان اعتصاب کارگران کشت و صنعت شوشتر و چند خبر دیگر


ایلنا - پایگاه خبر رسانی نفت                                                                         یکشنبه ٢٣ اسفند ماه ١٣٩٠

پایان اعتصاب ٢٠٠٠ كارگرنی‌بر شوشتر

ایلنا: دو هزار کارگر فصلی نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل که از سال ۷۲ قرار بود توسط صاحبان این واحد تولیدی اجرایی شود دست به اعتصاب زدند.
رئیس شورای اسلامی کار كارخانه کارون در گفت گو با خبرنگار ایلنا از اعتصاب دو هزار کارگر فصلی نی بر کشت و صنعت شوش‌تر در این واحد تولیدی در دو روز گذشته خبرداد و افزود: این كارگران در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل که از سال ۷۲ توسط صاحبان این واحد تولیدی قرار بود اجرایی شود دست از كار كشیدند. اصغر درویش‌زاده با اشاره به اینکه واحد تولید و کشت نی تحت نظارت بانک کشاورزی است افزود: مدیران این واحد به بهانه هزینه دار بودن این طرح و اینکه این طرح بار مالی زیادی دارد تا هم اکنون از اجرای آن سر باز زده اند.
او گفت: اعتصاب کارگران نی بر کارون شوش‌تر در روز‌ها یکشنبه و دوشنبه ادامه داشت که با میانجی‌گری مسئولان استانی از جمله وزارت کار و استانداری، دیروزعصر با شرط اینکه كارخانه هزینه مابه تفاوت کارگران را تقبل کنند به پایان رسید و امروزکارگران در سر کار خود حاضر شده‌اند.
او در ادامه از اجرای طرح هولدینگ بانک کشاورزی که با اجرای آن واحد تولیدی کشت صنعت کارون شوشتر به چند واحد مجزا تقسیم می‌شود انتقاد کرد و گفت: به جهت اینکه مسئولین فعلی نمی‌توانند شرکت را مدیریت کنند تصمیم به تقسیم آن گرفته شده است که باوجود مخالفت اداره کار و استانداری این طرح در حال اجراست كه متاسفانه در اجرای آن نیز هنگام محاسبه سوابق بازنشستگی کارگران مشکلاتی ایجاد خواهد شد.
او از عمده مشکلات این واحد تولید شکر را تعرفه‌های پایین شکر ذکر کردو گفت: قیمت تمام شده تولید شکر با قیمت مصوب دولت که خیلی از قیمت تمام شده پایین‌تراست هم‌خوانی ندارد.
او ادامه داد: یخ زدگی محصولات در سال اخیر باعث شده تا ۱۰۵ درصد از محصولات نیشکر درو نشده و‌‌ رها شوند و این معضل باعث شده تولیدشرکت نسبت به سالهای گذشته با ضرر زیان همراه شود. او گفت: شرکت نی بر کشت صنعت کارون شوشتر ۴۰ میلیارد تومان نسبت به سال گذشته زیان داده است. او در خصوص سایر مشکلات این واحد تولیدی گفت: کشت صنعت شوشتر با انباشت بدهی‌های معوقه بانکی خود که بیش از ۸۵۰ میلیارد تومان است از پس هزینه‌های مالی خود بر نمی‌آید.
درویش‌زاده در ادامه با اشاره به اینکه شرکت کشت صنعت شوشتر در سال ۷۳ ده هزار کارگر داشت اظهار داشت: در حال حاضر این شرکت با ۱۵۰۰ کارگر ثابت و ۱۵۰۰ کارگر قراردادی و دو هزار کارگر فصلی با وجود مشکلات فراوان فعال است.
او ادامه داد: مشكل طبقه بندی مشاغل سه هزار نیروی ثابت و قراردادی این واحد تولیدی حل شده است اما مشکل دو هزار کارگر فصلی این واحد همچنان باقی است كه امیدواریم با پایان اعتصاب و وعده مسدولین، این طرح در خصوص آنان نیز اجرا شود.
او اعلام کرد: اگر وعده مسئولین در اجرای طرح طبقه بندی مشاغل کارگران نی بر کارون شوشتر عملی نشود پنج هزار کارگر این واحد تولیدی مجددا دست به اعتصاب خواهندزد.

---------------------------

اعتصاب ۲۰۰۰ کارگر کشت و صنعت شوشتر

یک فعال کارگری در خوزستان از اعتصاب کارگران شرکت کشت و صنعت نی‌بر شوشتر خبر داد.
آقایار حسینی، دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان در گفتگو باایلنا، ضمن انتقاد از عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل از سوی مدیر این کارخانه یاد آور شد: به علت عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل از دیروز تا کنون ۲۰۰۰ کارگر کشت و صنعت شوشتر اعتصاب کرده‌اند.
کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر شوشتر در طی سالهای اخیر جهت دستیابی به حقوق معوقه خود نیز دست به اعتصابات گسترده ای زده اند.

---------------------------

الزام قرارداد مستقیم با تمام کارگران شرکتی استان البرز

ایلنا: دستگاه های اجرایی در استان البرز موظفند با تمام کارگران شرکتی در این استان قرارداد مستقیم منعقد کنند. به گزارش ایلنا، بر اساس مصوبه جدید دولت، شرایط حداقل یک سال سابقه کار شرکتی مستمر با پرداخت بیمه، برای انعقاد قرارداد مستقیم با کارگران شرکتی در استان البرز حذف شد.
بر اساس این مصوبه، این شرط برای سایر استانها همچنان به قوت خود باقی است.

---------------------------

وزارت‌نفت بادیپلمه‌های ١٠ سابقه کار قرارداد مستقیم امضا می‌کند

معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت از امضای قرارداد مستقیم با نیروهای پیمانکاری دارای مدرک دیپلم با حداقل ١٠ سال سابقه کاری خبر داد. نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت(MOP)، دکتر کریم سلحشور با اعلام این خبر تصریح کرد: امکان امضای قرارداد با این دسته از نیروهای انسانی که تعداد زیادی از همکاران پیمانکاری را شامل می‌شود، پس از موافقت و دستور مهندس قاسمی وزیر نفت محققشده است.
وی با اشاره به امضای قرارداد مدت موقت با نیروهای پیمانکاری دیپلم باحداقل ١٠ سال سابقه کاری یادآوری کرد: در بخشنامه نخست مربوط به ساماندهی نیروهای پیمانکاری،حداقل مدرک مورد نیاز برای امضای قرارداد مستقیم، فوق دیپلم اعلام شده بود که پس ازبررسی‌های انجام گرفته و به‌منظور تقدیر از زحمات این همکاران، تصمیم فوق گرفته و ابلاغ شد.
دکتر سلحشور در این باره افزود: به این ترتیب با افراد دیپلم با حداقل١٠ سال سابقه کاری در همه فعالیت‌ها و مشاغل احصا شده در بخشنامه اول جهت عقد قراردادمستقیم اقدام خواهد شد. در این خصوص در خبرهای قبلی مربوط به ساماندهی نیروهای پیمانکاری وزارت نفت آمده بود: چگونگی انطباق وضعیت نیروهای پیمانکار با مدرک تحصیلی دیپلم و سنوات کاری مرتبط در فعالیت‌های اولویت‌دار در دست بررسی این معاونت قرار دارد و اعلام رسمی نتایج آن به زمانی موکول می‌شود که قواعد اجرایی مناسب برای آن به‌دست آمده باشد.
براساس این گزارش، دکتر سلحشور پیش‌تر توضیح داده بود: مشاغلی که در قالب دو هزار و ١٠٠ پیمان در صنعت نفت موجود است، بر اساس یک مدل سه لایه که شامل مشاغل اصلی تخصصی، پشتیبانی تخصصی و پشتیبانی عمومی می شود، تفکیک خواهند شد.
وی با تشریح جزئیات نحوه تبدیل وضعیت نیروهای پیمانکاری صنعت نفت، فعالیت‌های اصلی - تخصصی را شامل مشاغل مربوط به حوزه‌های اکتشاف، تولید نفت و گاز، پالایش نفت و گاز،‌ انتقال و توزیع، تولید محصولات پتروشیمی، توسعه و بازاریابی و فروش نفت، گازو پتروشیمی دانسته و تصریح کرده بود: این دسته از فعالیت‌های صنعت نفت شامل فعالیت‌هایی می‌شود که صنعت بدون وجود آن‌ها هویت اصلی خود را از دست می‌دهد.
وی اولویت بعدی برای امضای قراردادهای مستقیم را مربوط به شاغلان در فعالیت‌های پشتیبانی تخصصی اعلام کرده و افزوده بود: فعالیت‌های این گروه در برگیرنده بخش‌های تعمیرات،‌ حسابرسی، مالی، حقوقی و قراردادها، درمان، ساختار، منابع انسانی،‌ ایمنی،بهداشت و محیط زیست (اچ.اس.یی)، فناوری اطلاعات و ارتباطات، خدمات فنی، بازرسی و رسیدگی به شکایات، برنامه‌ریزی، روابط عمومی، تدارکات و عملیات کالا، امور پژوهشی، مدیریتا نرژی و خدمات اختصاصی است.
دکتر سلحشور درباره گروه سوم یا دسته مربوط به پشتیبانی عمومی نیز یادآورشده بود: این گروه فعالیت‌های حجمی صنعت را شامل می‌شود، از این‌رو امکان برون‌‌سپاریآن‌ها به بخش خصوصی وجود دارد. در این گروه فعالیت‌هایی چون خدمات دفتری نیز وجود داشته است که به دلیل نزدیکی نوع فعالیتشان به فعالیت‌های پشتیبانی تخصصی، آن‌ها را در گرو ه دوم جای داده‌‌اند.

---------------------------

تجمع پرستاران مرکز قلب تهران

ایلنا: حدود ۲۰۰ تن از پرستاران بیمارستان قلب تهران صبح امروز در اعتراض به نحوه محاسبات عیدی خود مقابل درب بیمارستان تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز تعداد ۲۰۰ نفر از پرستاران بیمارستان فوق تخصصی قلب تهران در اعتراض به نحوه محاسبات عیدی سالانه خود دست به تجمع زدند. جمعی از پرستاران معترض به خبرنگار ایلنا گفتند از خرداد ماه نحوه انعقاد قرارداد بیمارستان با پرستاران طبق مصوبه هیئت دولت مبنی بر حذف شرکت‌های واسطه‌ای پیمانکاری تغییر کرده است و با ما پرستاران شرکتی به عنوان پرسنل دولتی عقد قرار داد شده است که متاسفانه این قرارداد فقط جنبه اسمی دولتی دارد و در آن هیچ عنوانی مبنی بر دولتی بودنمان نیست.
این جمع معترض کنندگان اعلام کردند: ما پرستاران به جهت اینکه هنوز به صورت شرکتی فعالیم و همانند پرستاران دولتی از حقوق مزایای دولتی برخوردار نیستیم در نتیجه نسبت به پرداخت عیدی خود بر مبنای دولتی ۳۵۰ هزار تومان معترض بوده و خواستار دریافت عیدی همانند سالهای گذشته بر مبنای دو پایه حقوق هستیم. آن‌ها ادامه دادند: دولتی بودن ما فقط اسمی است و در قرارداد‌هایمان دولتی بودنمان ذکر نشده است.
به گزارش ایلنا، این جمع معترض همراه با مسئولین و انتظامات بیمارستان جهت برسی مشکلاتشان به سالن آمفی تئا‌تر هدایت شدند که مسئولین مالی بیمارستان با عنوان بحث‌های کلی مبنی بر اینکه ما مجری دولت بوده و امکان پرداخت عیدی با محاسبه ۲ ماه پایه حقوق مقدور نمی‌باشد به ایراد سخنرانی پرداختند.
شایان ذکر است این تحصن توسط پرستاران غیر شیفت صورت گرفت وهیچ مشکلی در ارائه خدمت رسانی پرستاران شیفت بیماران ایجاد نشد.