پس از بارها اعتراض صنفی؛
مطالبات صنفی كارگران صنایع فلزی محقق شد/ باقی ماندن طلب میلیاردی بازنشستگان
تمامی مطالبات صنفی بیش از ۶۰۰ کارگر کارخانههای شماره ۱ و ۲ صنایع فلزی ایران محقق شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران صنایع فلزی در اواخر مهر ماه با برگزاری دو تجمع اعتراضی مقابل وزارت کار و استانداری تهران، خواستار رسیدگی به مطالباتشان شده بودند. اعتراض این کارگران به ۵ ماه حقوق معوقه و عدم واریز چند ماههٔ حق بیمه آنها به سازمان تامین اجتماعی بود.
در تجمع اعتراضی که کارگران صنایع فلزی مقابل استانداری تهران برگزار کردند، مرتضی تمدن استاندار تهران در میان آنان حاضر شد و به کارگران وعده داد تا مدیری از سوی دولت برای کارخانه تعیین شود. وی همچنین قول داد تا از محل تسهیلات استانداری، بیمههای معوقه کارگران به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز و کلیه مطالبات کارگران پرداخت خواهد شد.
كارگران صنایع فلزی امروز از محقق شدن وعدههای استاندار تهران خبر دادند
باقی ماندن طلب میلیاردی بازنشستگان
یک فعال کارگری در كارخانه صنایع فلزی ضمن اعلام این خبر، از عدم پرداخت مطالبات میلیاردی کارگران بازنشسته کارخانه صنایع فلزی شماره ۱ و ۲ خبر داد.
پروین محمدی در این باره به ایلنا گفت: متاسفانه مطالبات کارگرانی که از ۳ سال پیش تاکنون از کارخانه صنایع فلزی شماره ۱ و ۲ بازنشسته شدهاند پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: طلب کارگران بازنشسته صنایع فلزی شماره ۱ مبلغی معادل ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و صنایع فلزی شماره ۲ در حدود ۱ میلیارد تومان است.
این فعال کارگری در پایان با تاکید بر قول معاونت برنامه ریزی استانداری تهران برای حل مشکلات این کارگران بازنشسته اظهار داشت: در صورتی که که مطالبات آنان محقق نشود، برای پیگیری مطالبات خود اقدامات قانونی را انجام میدهیم.
------------------------
ظهر روز گذشته؛ دستگاه پنبه زنی حادثه آفرید
بیاحتیاطی ورعایت نکردن اصول ایمنی در کارگاه پنبه زنی حادثه ساز شد و درنتیجه دست چپ کارگر جوانی در حین کار آسیب دید.
به گزارش ایلنا، به نقل از پایگاه خبری ۱۲۵، بیاحتیاطی ورعایت نکردن اصول ایمنی باعث شد تا دست چپ کارگر جوانی حین کار با دستگاه پنبه زنیدر لای چرخ دندهها گرفتار شود.
منصور وزیری افسر آماده منطقه یک که در محل حضور داشت گفت: جوان ۲۲ ساله در هنگام کار با دستگاه پنبه زنی در منطقه چهار راه گلوبندک، دست چپ وی در دستگاه و لای چرخ دندهها گرفتار شد وبه شدت آسیب دید.
او افزود:به دلیل خونریزی شدید محل جراحت، این کارگر بعد از اقدامات درمانی عوامل آتش نشانی و اورژانس به بیمارستان منتقل شد.
وزیری در ادامه خاطر نشان کرد: کلیه افرادی که با این قبیل وسایل حادثه سازدر ارتباط هستند باید در هنگام کار تمام نکات ایمنی را رعایت کرده و تمام حواس خود را متوجه کار خود کنند تا با بیاحتیاطی موجب تكرار حوادث ناگوار این چنینی نشوند.
------------------------
انتظار ۱۴۰ کارگر برای بازگشت به کار؛ تولید كارخانه آب معدنی داماش متوقف شد
تولید کارخانه آب معدنی داماش به دلیل كمبود و گرانی مواد اولیه تولید بطری متوقف شد و تمامی كارگران این مجموعه در بلاتكلیفی به سر میبرند.
نماینده کارگران آب معدنی داماش با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه آب معدنی داماش، از زیر مجموعههای گروه امیرمنصور آریا كه اكنون تحت نظارت قوه قضائیه قرار گرفته است، به سبب کمبود و گرانی مواد اولیه تولید، فعالیت خود را متوقف كرده است و ۱۴۰ کارگر این كارخانه كه اكنون بیکار شدهاند جهت دریافت بیمه بیکاری به اداره كار معرفی شدهاند.
این كارگر افزود: کارفرما به كارگران گفته است كه تولید این کارخانه با وجود كمبود و گرانی مواد اولیه توجیه اقتصادی ندارد، از این رو تا رفع نهایی مشکلات کارخانه تولید را موقتا متوقف میکنیم.
وی اضافه کرد: طبق پیگیریهایی که از سوی کارگران به عمل آمده مدیران این کارخانه که تحت نظارت قوه قضائیه فعال هستند قول دادهاند به محض رفع مشکلات اقتصادی، كارخانه فعالیتش را از سر گیرد.
او در خاتمه با بیان اینكه كارخانه داماش تنها محل درآمد مردم این منطقه از گیلان است، تاکید کرد: احیاء مجدد کارخانه خواسته کارگران است چرا که آنان با توجه به افزایش مشکلات معیشتی که با تعطیلی این واحد تولید و از دست رفتن شغلشان متحمل میشوند، چارهای جز انتظار شروع بکار کارخانه ندارند.
به هنگام استفاده از اره چوببری:
------------------------
كارگر جوانی در حین كار انگشتاش را از دست داد
به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه خبری ۱۲۵، رعایت نکردن اصول ایمنی در حین کار باعث شد کارگری در هنگام استفاده از اره چوب بری انگشت خود را از دست بدهد.
عباس زحمتکش فرمانده نجاتگران دراین باره گفت: بیاحتیاطی این کارگر جوان به هنگام استفاده از اره چوب بری منجر به قطع انگشت وی شده و دیگر انگشتان دست چپ او نیز آسیب شدیدی دیدهاند.
او با بیان اینکه وجود یک انگشتر استیل در این انگشت مانع کار درمان پزشکان شده بود، گفت: نجاتگران در حضور عوامل اورژانس بیمارستان با استفاده از تجهیزات انگشتر بر توانستند انگشتر را خارج و این كارگر را به کادر پزشکی تحویل دهند.
او ادامه داد: این حادثه ساعت ۲۳: ۱۹ دقیقه شب گذشته رخ داده است
------------------------
تظاهرات اعتراضی به نشانه همبستگی با کارگران در پاریس
به دعوت ١٧ سازمان و حزب سیاسی و نهادهای کارگری کمونیستی، روز شنبه ششم آبان ماه، تظاهراتی در میدان باستیل در پاریس، در دفاع از کارگران برگزار شد.
این تجمع از ساعت ۱۵ تا ۲۰ در میدان باستیل، به نشانه نقش تاریخی این میدان، برگزار شد.
کمیتهی برگزاری هفتهی پشتیبانی از جنبش کارگری ایران در پاریس هدف از برگزاری این تظاهرات را در اعتراض به وضع معیشت مردم در ایران و در اعتراض به اخراج، دستگیری، حبس، شکنجه و اعدام کارگران و مبارزان سیاسی-اجتماعی اعلام کرده اند.
عدم پرداخت حقوقهای عقبافتادهی کارگران و دیگر حقوقبگیران، اعتراض به «قانون کار» و تحمیل شرایط یکطرفه همچون قراردادهای سفید امضا و شرایط دشوار کاری از جمله دیگر اهداف تجمع اعتراضی امروز در پاریس بود.
------------------------
شتاب گرفتن روند بیکاری و اخراج کارگران
دويچه له
شنبه, ۰۶ آبان ۱۳۹۱ - ۲۷ اکتبر ۲۰۱۲ - ۲۰:۴۸
روز شنبه، ششم آبان شماری از کارگران نساجی مازندران برای پیگیری بیش از دو سال حقوق به تعویق افتادهی خود در خانه کارگر این شهر تجمع کردند. روند بیکاری کارگران در شهرهای مختلف به شدت در حال افزایش است.از چند هفته پیش خبرها و گزارشها در مورد تعطیلی کارخانهها و واحدهای تولیدی و خدماتی، تعدیل و اخراج کارگران و حرکتهای اعتراضی به خاطر دریافت حقوق به تعویق افتاده هر روز افزایش مییابد.در هفتهی نخست آبان صدها کارگر در شهرهای مختلف ایران بیکار شدهاند. به گفتهی فعالان کارگری مدتهاست اعتراض به اخراج، به موضوع اصلی اختلافهای حقوقی میان کارگران و کارفرمایان تبدیل شده است.
بیکاری، مهمترین موضوع اختلافهای حقوقی کارگران
محمدعلی عسگری، مسئول کانون شوراهای اسلامی کار زاهدان روز شنبه ششم آبان ماه به خبرگزاری کار ایران، ایلنا گفت: «از حدود سه ماه پیش به بعد موضوع بیشتر پروندههای مطروحه در هیاتهای تشخیص و حل اختلاف، اعتراض کارگران به اخراج یا تعدیل است و نتیجه بیشتر این پروندهها به فسخ یا خاتمه قرارداد کار و یا اخراج توافقی کارگر منجر میشود.»به گزارش ایلنا عسگری میگوید: بخش دیگری از پروندههای اختلاف کار با موضوع اخراج، مربوط به کارگرانی است که در پی عدم دریافت مطالبات قانونی خود اقدام به طرح دعوی کرده و چون ادعای آنها مرود تایید مراجع تشخیص و حل اختلاف اداره کار قرارگرفته است بهصورت توافقی و در ازای دریافت حق خود از کار اخراج میشوند.
قربانیان سیاستهای اشتباه دولت
صبح شنبه حدود ۵۰ نفر از کارگران نساجی قائمشهر با تجمع در دفتر خانه کارگر استان مازندران خواستار پیگیری مطالبات خود از مسئولان شدند. بنابه گزارشها این کارگران با اشاره به ۲۶ ماه حقوق معوقه خود میگویند "بارها و بارها در مقابل فرمانداری و استانداری حضور پیدا کردهایم ولی مسئولین نه تنها کاری انجام ندادند بلکه با وعدههای پی در پی ما را سرگردان کردهاند."خبرگزاری کار ایران گزارش داد، نصرالله دریابیگی، دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگر مازندران با حضور در جمع کارگران معترض گفته است: کارگران نساجی قائمشهر قربانی سیاستهای اشتباه دولت در خصوص واردات بیرویه کالاهای خارجی و همینطور قانون هدفمندی یارانهها شدهاند.نساجی قائم شهر از واحدهای تولیدی دولتی و متعلق به بانک ملی بوده که در یک دوره بحرانی و با وجود بدهی سنگین به کارگران، به بخش خصوصی واگذار شد.
تعطیلی کارخانهای با ۲۵۰۰ کارگر
همزمان با این تحولات یکی دیگر از واحدهای تولیدی باسابقه نساجی در استان سمنان نیز عملا کار خود را متوقف کرده است. کارخانه ریسندگی و بافندگی پاکریس از واحدهای تولیدی فعال در این بخش به شمار میرفت که تا چند سال پیش بیش از دو هزار و پانصد کارگر داشت.کارخانه پاکریس وابسته به بنیاد مستضعفان است و در حال حاضر ۳۷ کارگر بیشتر ندارد. گفته میشود مسئولان این واحد دولتی از اول آبانماه جلوی ورود این ۳۷ نفر به کارخانه را گرفتهاند و فعالیت خود را متوقف کردهاند.دبیر خانه کارگر سمنان، حبیب الله محقق ششم آبان اظهار داشت کارگران یاد شده "به دلیل عدم احتساب دو سال بیمه بیکاری" امکان بازنشستگی ندارند: «تنها بهانه بیمه تامین اجتماعی برای عدم پذیرش بازنشستگی این ۳۷ کارگر عدم پرداخت حق بازنشستگی سهم کارفرما عنوان شده است.»
کاهش تولید شیر از ۹۰ تن به ۲۰ تن
در استان یزد نیز موقعیت شغلی بخش بزرگی از کارگران کارخانه شیر پاستوریزه ایستاتیس به خطر افتاده است. این کارخانه طرف قرارداد دولت برای توزیع شیر یارانهای در مدارس تهران است اما مسئولان وزارت آموزش و پرورش به تعهدات مالی خود در قبال این واحد تولیدی عمل نکردهاند.یکی از فعالان کارگری استان یزد ششم آبان به ایلنا گفت: «به دلیل پرداخت نشدن بدهی دولت به کارخانه شیر پاستوریزه ایساتیس، در حال حاضر تولیدات این واحد صنعتی از روزانه ۹۰ تن به روزانه ۲۰ تن کاهش یافته است.» با توجه به این وضعیت ساعت کار کارگران این کارخانه از هشت ساعت به چهار ساعت تقلیل یافته و به تبع آن درآمدشان نیز نصف شده است.در هفتهی پایانی مهرماه نیز دو کارخانه نساجی تابان و افشار در یزد به طور کامل تعطیل شدند، و چند کارگاه دیگر به حالت نیمه تعطیل درآمدند. "واردات بیرویه و ساختار فرسوده" علتهای اصلی این وضعیت عنوان شده که نوسانهای شدید بازار ارز آن را تشدید کرده است.
رکود کار ساختمانی و بیکاری مضاعف
همزمان با تعطیلی کارخانههای نساجی در یزد و سمنان توقف فعالیت کارخانه آزمایش در شهر مرودشت استان فارس نیز تقریبا قطعی شد. این کارخانه زمانی بیش از هزار کارگر داشت که تعدادشان در ماههای گذشته به ۲۰۰ نفر رسیده بود.از حدود دو ماه پیش فعالیت کارخانه آزمایش واحد مرودشت متوقف شده و ۲۰۰ کارگر آن بیکار شدهاند.
شماری از کارگران بیکار شدهی واحدهای تولیدی به اجبار به کارهای فصلی، از جمله کارهای ساختمانی روی میآورند.فعالان کارگری میگویند با شروع فصل سرما و از رونق افتادن کارهای ساختمانی بسیاری از کارگرانی که از بخشهای تولیدی به این حوزه وارد شدهاند تنها منبع درآمد خود را از دست میدهند.
------------------------
کارگران کارخانه قند اهواز تجمع کردند
گروهی از کارگران شرکت ورشکسته تصفیه قند اهواز در اعتراض به محقق نشدن وعدههای مسئولان و مطالبات معوقه خود مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، حدود ۶۰ نفر از کارگران شرکت تصفیه قند و شکر اهواز ظهر امروز در اعتراض به عملی نشدن وعدههای مسئولان برای حل مشکلاتشان، در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
در این تجمع که با همراهی نیروی انتظامی و در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایای کارگران کارخانه قند اهواز صورت گرفت، بیش از ۶۰ نفر از کارگران این کارخانه، به همراه اعضای خانواده خود در مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده و خواستار عملی شدن وعدههای داده شده از سوی مسئولان شدند.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه قند اهواز در حاشیه این تجمع به خبرنگار فارس گفت: به دنبال عملی نشدن وعدههای مسئولان درباره حل مشکلات کارگران و کارکنان کارخانه قند اهواز، بیش از ۶۰ نفر از کارگران قند اهواز به همراه خانواده خود در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.
ایرج امامی افزود: کارگران حاضر در این تجمع معتقدند که بسیاری از وعدههای مسئولان در زمینه حل مشکلات کارگران و کارکنان کارخانه قند اهواز، عملی نمیشود و با توجه به سن بالای برخی از این کارگران که قرارداد رسمی با کارخانه داشتند، مشکلات درمانی آنها، به این زودیها حل نمیشود.
وی درباره جزئیات مذاکرات میان کارگران معترض و مسئولان مورد اشاره در هفتههای گذشته گفت: در این تجمع، کارگران نسبت به قطع خدمات بیمه کارگرانی که بعضا دارای بیش از ۲۰ سال سابقه کار هستند، اعتراضاتی را داشتند و همچنین اعتراضاتی را نسبت به عدم صدور دفترچه جدید بیمه درمانی مطرح کردند.
امامی خاطرنشان کرد: طبق اعلام مسئولان حاضر قرار بود روز چهارشنبه دو هفته گذشته یا شنبه هفته گذشته، جلسهای در استانداری خوزستان تشکیل شود و شورای تامین استان در زمینه رسیدگی به مشکلات کارگران کارخانه قند اهواز تصمیم گیری کند که تاکنون هیچ خبری از نتایج این جلسه نشده است.
این فعال کارگری، تشکیل کمیسیون کارگری در استانداری خوزستان را یکی دیگر از وعدههای مسئولان در تجمع کارگران قند اهواز عنوان و تصریح کرد: در این کمیسیون کارگری قرار بود مسائل بیمه، پرداخت حقوق و همچنین مسئله مالکیت کارخانه قند اهواز مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
کارخانه تصفیه قند اهواز به دلیل مشکلات مالی از سال ۸۷ به بانک واگذار شده و تعدادی از کارگران آن اخراج شدهاند. تعداد دیگری از کارگران که به صورت نگهبان یا مکانیک هنوز مشغول کار هستند بیش از ۱۸ ماه است که حقوق نگرفتهاند.
این کارخانه چند مصوبه هیئت دولت و ستاد تسهیل و پشتیبانی صنایع را داراست.