اعتراض صنفی کارگران هفت تپه مقابل فرمانداری شوش
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه صبح امروز (۲۹آبان ماه) در ادامه اعتراض صنفی خود برای پیگیری معوقات مزدی و نامشخص بودن وضعیت کارخانه بار دیگر در مقابل ساختمان فرمانداری شوش اعتراض صنفی برگزار کردند.
تعدادی از این کارگران در توضیح مطالبات خود گفتند: تا این لحظه کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه با احتساب آبان ماه؛ سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند. بخش دیگری از اعتراض کارگران نیز ناشی از مشکلاتیست که در ارتباط با تصمیم اخیر اعضای هیات مدیره در ارتباط با تعطیلی موقت مجتمع بوجود آمده است.
این کارگران احتمال میدهند در نتیجه وضعیت پیش آمده؛ دستمزد آنها در ماههای آتی و به مرور در ماههای پایانی سال به سرنوشت مطالبات مزدی پرداخت نشده دچار شود. آنها اظهار داشتند: مجتمع کشت و صنعت هفت تپه از بهمن ماه سال ۹۴ به بخش خصوصی واگذار شده و از روز گذشته نیز با تصمیم هیات مدیره مجتمع تا اطلاع ثانوی تعطیل اعلام شده و کارگران اجازه ورود به محل کار خود را ندارند.
شرکتکنندگان در این اعتراض صنفی پیرامون دلیل دیگر مراجعه خود به فرمانداری شوش گفتند: از مسئولان فرمانداری میخواهیم به وضعیت بلاتکلیف کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه کارگران آن رسیدگی کنند.
به گفته آنها؛ بعد از گذشت بیش از سه سال از زمان واگذاری مجتمع کشت و صنعت هفت تپه به بخش خصوصی، هنوز وضعیت این مجتمع و کارگران شاغل در آن به درستی مشخص نیست و مطالبات مزدی کارگران با تاخیر چند ماهه پرداخت میشود.
این کارگران در عین حال گفتند: در حال حاضر فصل بهرهبرداری از شکر است اما فعالیت کارخانه شکر به دلیل انجام تعمیرات متوقف شده است.
کارگران هفت تپه در پایان گفتند: خواسته ما کارگران هفت تپه همانند گذشته صنفی است و اینکه عدهای اصرار دارند اعتراضات به حق و صنفی ما کارگران را در فضای مجازی با اهداف خاص به موضوعات مختلف مرتبط کنند، کاملا مخرب است و ما این ارتباط را کاملا تکذیب میکنیم.
-------------------
مفقود شدن ۲ صیاد گنابادی در دریا
به گزارش ایلنا، «عبدالله بویراتی» مدیرعامل تعاونی صیادان گناوه گفت: هنوز از سرنوشت دو صیاد گنابادی که از پنج روزپیش قایقشان ناپدید شده است، اطلاعی در دست نیست.
او با بیان اینکه خبر مفقود شدن این قایق توسط صیادان دیگر گزارش شدهاست، افزود: طبق گزارش صیادان این قایق در کنار اسکله سکوهای نفتی به همراه دیگر شناورها پهلو گرفته بود که به محض وقوع بارندگی و تندباد این شناورها از هم جدا و ارتباط آنان با همدیگر قطع شد.
مدیرعامل تعاونی صیادان گناوه افزود: ناپدیدشدن این قایق به مسئولان مرتبط شهرستان گزارش شدهاست.
-------------------
کارگران روغن نباتی جهان ۲ ماه مزد و ۳۵ ماه بیمه طلبکارند
یکی از کارگران روغن نباتی جهان با اشاره به استمرار مشکلات کارگران این کارخانه به خبرنگار ایلنا گفت: بر اساس ماده ۱۵۲ قانون کار در صورت دوری کارگاه و عدم تکافوی وسیله نقلیه عمومی، صاحب کار باید برای رفت و برگشت کارکنان خود وسیله نقلیه مناسب در اختیار آنان قرار دهد.
وی با بیان آنکه نبود سرویس رفت و برگشت برای او و همکارانش هزینهبر است، افزود: فاصله سکونتگاه کارگران تا کارخانه روغن نباتی جهان حدود ۳۰ کیلومتر است که چندین کیلومتر آن راه فرعی و فاقد عبور و مرور خودروهای عمومی است.
به گفته این کارگر، یکسال پیش از آنکه مشکلات کارخانه روغن نباتی جهان آغاز شود، سرویسهای ایاب و ذهاب کارگران شامل دو اتوبوس و ۴ مینیبوس فراهم بود.
این کارگر با تاکید بر اینکه کارفرما باید برای این تعداد کارگر مطابق آنچه قانون کار تاکید کرده سرویس ایاب و ذهاب فراهم کند، اظهار داشت: حدودا یکسال است (از آبان ماه سال ۹۷) که کارگران هر روز روانه کارخانه شده به سبب نبود سرویس رفت و برگشت در محل کار خود، از خودروهای عمومی و شخصی استفاده میکنند.
او در این زمینه اضافه کرد: در مسیر کارخانه عبور و مرور خودروهای عمومی وجود ندارد به همین دلیل برخی کارگران ناچارند یک دستگاه سواری کرایه کرده و برای رفت و برگشت ۳۰ هزار تومان کرایه بپردازند. در عین حال برخی کارگران که از خودروی شخصی استفاده میکنند، از تامین هزینههای خودروی خود عاجزند.
وی با بیان اینکه بیتوجهی کارفرما به مطالبات صنفیشان باعث کاهش انگیزه کار در کارگران میشود، در ادامه پیرامون حذف وعده غذایی نهار نیز گفت: از یک سال گذشته کارفرما بر خلاف قانون کار از دادن یک وعده غذای گرم به کارگران خودداری کرده است.
۳۵ ماه بیمه کارگران واریز نشده است
این کارگر روغن نباتی جهان در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص پرداخت نشدن ۳۵ ماه حق بیمه کارگران این کارخانه اظهار داشت: به دنبال مصوبات اخیر کمیسیون کارگری، کارفرما میبایستی تاپایان آبان ماه جاری بخشی از معوقات بیمهای کارگران را به حساب تامین اجتماعی واریز کند که هنوز پرداخت نکرده است.
او با بیان اینکه کارفرما در این زمینه بدقولی کرده است، گفت: با توجه به اینکه معوقات بیمهای کارگران در ماههای تیر و مرداد ماه سال جاری پرداخت شده، موقتا در زمینه تمدید و تعویض دفترچههای درمانی مشکلی وجود ندارد اما ۳۵ ماه تعویق در پرداخت حق بیمه آنها را در هنگام استفاده از مزیت بازنشستگی پیش از موعد دچار مشکل خواهد کرد.
این کارگر با بیان اینکه جدا از معوقات بیمهای؛ کارگران در حال حاضر دو ماه دستمزد شهریور و مهر ماه را طلبکارند، در پایان افزود: در حال حاضر میتوان گفت طبق جلسه شهریور ماه کمیسیون کارگری، کارفرما فقط به تعهدات مزدی خود عمل کرده است. طبق صورتجلسه کمیسیون کارگری قرار است تا پایان آبانماه ۹۸ همه معوقات مزدی کارگران پرداخت شود.
فعالیت کارخانه از سر گرفته میشود/ کارگران به مطالبات خود میرسند
در این زمینه محمدرضا یوسفی (مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان زنجان) با تایید ادعای کارگران روغن نباتی جهان گفت: با آغاز فعالیت تولیدی کارخانه روغن نباتی جهان، کارگران به مرور به همه مطالبات خود خواهند رسید.
او با بیان اینکه در حال حاضر کارخانه روغن نباتی جهان مراحل تعمیرات خود را به خوبی پشت سر گذاشته و طی چند روز آینده شاهد از سرگیری فعالیت این واحد تولیدی نیز خواهیم بود، در ادامه گفت: پیگیر همه مطالبات کارگران روغن نباتی جهان هستیم اما در حال حاضر حفظ اشتغال و معیشت کارگران این کارخانه در اولویت قرار دارد.
او با بیان اینکه بارها برای پیگیری مشکلات کارگران این واحد تولیدی با همراهی سایر مسئولان استان در کمیسیونهای کارگری تشکیل جلسه دادهایم و در این جلسات به صورت جدی به همه مشکلات پرداخته شده است، افزود: با توجه به اینکه واحد روغن نباتی جهان شرایط عادی ندارد فعلا موضوع راهاندازی کارخانه حائز اهمیت است چراکه اشتغال و معیشت کارگران را تامین میکند. در مراحل بعدی با آغاز فروش محصولات و شروع گردش مالی کارخانه به سایر مطالبات کارگران همانند تامین سرویس ایاب و ذهاب و یک وعده غذای گرم و غیره نیز رسیدگی میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان، با بیان اینکه ما به همه مطالبات کارگران روغن نباتی جهان رسیدگی خواهیم کرد، افزود: در آخرین جلسه کمیسیون کارگری قرار شد کارفرما تا پایان آبان ماه همه معوقات مزدی کارگران را پرداخت کند ضمن اینکه تا هماکنون به تعهدات مالی خود در قبال کارگران عمل کرده است. در بحت معوقات بیمهای نیز علارغم بدهی کارفرما به تامین اجتماعی، در حال حاضر با تعامل سازمان تامین اجتماعی مشکل کارگران برطرف شده و کارگران امکان تمدید و تعویض دفترچههای درمانی خود را دارند.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با تایید این موضوع که متوقف شدن چندین ماهه سرویس ایاب و ذهاب و نهار برای کارگران هزینهبر است، افزود: با آغاز تولید به مرور همه مشکلات برطرف میشود ضمن اینکه در حال حاضر این واحد تولیدی مراحل تعمیرات و نوسازی قطعات خود را به خوبی پشت سر گذاشته و آماده تولید است.
لازم به یاد آوری است، ۸۵کارگر باقیمانده کارخانه روغن نباتی جهان طی یکسال گذشته به دلیل متوقف شدن فعالیت تولیدی کارخانه دچار مشکل شدهاند.
-------------------
سه شنبه ٢۸ آبان ۱۳۹۸ - ١۹ نوامبر ۲۰۱۹
اعتراض کارگران هفتتپه مقابل فرمانداری؛
ما فقط حقوقمان را میخواهیم/ تجمع ما را با اعتراضات دیگری که در جریان است، خلط نکنید
کارگران نیشکر هفتتپه در تماس با خبرنگار ایلنا از اعتراض به عدم دریافت معوقات مزدی خود خبر دادند.
این کارگران میگویند مقابل فرمانداری شوش جمع شدهایم و خواستار پاسخگویی مقامات به شرایط خود هستیم. با احتساب آبان ماه، سه ماه معوقات مزدی پرداخت نشده داریم و مشخص نیست چه زمانی قرار است این مطالبات پرداخت شود.
کارگران ادامه دادند: حتی روز جمعه نیز مقابل فرمانداری رفتیم؛ امروز هم جمعی از کارگران مقابل فرمانداری جمع شدهاند.
کارگران هفتتپه که مدتهاست در انتظار بهبود مزایای مزدی خود هستند، میگویند اداره کار خوزستان به ما وعده داده بود که بحث ارتقای مزایای مزدی ما را بررسی کند اما تا امروز هنوز هیچ نتیجهای حاصل نشده است.
این کارگران با تاکید بر اینکه مطالبات ما صد درصد صنفی و در راستای خواستههای قانونی خودمان است، افزوند: توقع داریم خواستههای ما را با اعتراضات دیگری که در جریان است و بحثهای جانبی، خلط نکنند؛ ما خواستار پرداخت حقوق و مزایای مزدی خود هستیم.
نیشکر هفتتپه را تعطیل کردند
سرپرست کارخانه: اعتصابات کارگری تولید را زمین زد
منابع خبری ایلنا از تعطیلی این مجتمع خبر دادند؛ به گفتهی این منابع، مدیرعامل مجتمع نیشکر هفتتپه با صدور بخشنامهای، دستور تعطیلی موقت مجتمع را صادر کرده است.
در این بخشنامه با اشاره به اورهال کارخانه و تعمیرات و همچنین اعتراضات کارگری، اعلام شده فقط نیروهای حراست حق ورود به مجتمع را دارند.
برای بازگشایی مجتمع، زمان خاصی اعلام نشده است.
اسدبیگی (سرپرست کارخانه) با تایید این خبر گفت: اعتراضات و اعتصابات کارگران باعث شد کار انجام نشود و متاسفانه نتوانستیم تولید داشته باشیم از کارگران خواستیم بگذارید تولید صورت بگیرد بعد مزایا پرداخت شود اما متاسفانه یک عدهای نمیگذارند کار پیش برود.
اسدبیگی تاکید کرد: تا زمانی که تولید صورت نگیرد، نمیتوانیم حقوق بدهیم؛ حقوقها بهروز بود که اعتصاب شروع شد و نگذاشتند اورهال انجام شود؛ عدم اورهال کارخانه موجب شد نیها روی زمین بماند؛ شکر تولید نشد و کار زمین ماند.
او در پاسخ به این سوال که چه زمانی تعطیلی به پایان میرسد، گفت: تا پایان اعتصابات و شروع اورهال، نمیتوانیم کار را شروع کنیم. اگر کاری نباشد، حقوقی هم طبیعتاً نخواهد بود چون ما از تولید شکر است که سودآوری داریم و حقوق کارگران را میپردازیم.
سرپرست کارخانه هفت تپه در پایان یادآور شد: کارگرانی که قصد کار کردن داشته باشند در شیفتها به کار گرفته میشوند
-------------------
دوشنبه ٢۷ آبان ۱۳۹۸ - ١۸ نوامبر ۲۰۱۹
مرگ کارگر 35 ساله در پایتخت
به گفته سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران؛ شامگاه دوشنبه در خیابان جوردانی، خیابان نور به سامانه ۱۲۵ حادثه سقوط یک کارگر اعلام شد.
ماموران اعزام شده به منطقه؛ با جسد کارگری در چاهی به عمق ۳۰ متر مواجه شدند.
علت این حادثه در دست بررسی است.
-------------------
کارگر همدانی بر اثر سقوط از ساختمان جان باخت
به گزارش ایلنا، کارگر ۵۰ ساله در حین کار در یک ساختمان نیمهکاره در منطقه کوچهمشکی همدان از طبقه چهارم سقوط کرده و جان باخت.
از قرار معلوم؛ این کارگر میانسال در حال سیمانکاری بوده که بلافاصله بعد از سقوط فوت میکند.
-------------------
«نجات به شیوه تاچریسم» یک دروغِ شاخدار است
نباید کارگران را با نام خصوصیسازی به ورطهی نابودی کشاند
به گزارش خبرنگار ایلنا، مدتهاست که آثار مخربِ دههها خصوصیسازی، در صنایع کشور نمودار شده است؛ در طول دهههای گذشته، آنچه همواره از سوی دولتمردان، «رشد اقتصادی» نامیده شده است، در تعارض با منافع جمعی مردم و به خصوص طبقهی کارگر بوده است؛ با واگذاریهای متعدد، نه رفاه اجتماعی افزایش یافته و نه سطح معاش طبقات کمدرآمد بهبود یافته است.
ناصر آقاجری (فعال کارگری و سخنگوی نیروی کار پروژهای ایران) از منتقدانِ سیاستهای نئولیبرالیست؛ او در ارتباط با اقتصاددانانی که از رویکردهای تعدیلیِ دولت دفاع میکنند، میگوید: برای این اقتصاددانان آن چیزی که اهمیت دارد، بهبود شاخصهای آماری است که صندوق بینالمللی پول، بهبود آنها را در اولویت قرار میدهد، نه مردم، به خصوص کارگران. درحالیکه در مناسبات اقتصادی، کار وابزار کار، تنها وسایل و ابزاری هستند مصنوع انسانِ مولد نعمات مادی، برای ایجاد آسایش و رفاه، نه استثمار و بهرهکشیِ انسان از انسان. ولی این روشنفکرانِ تئوریزدهی سرمایهداری، مناسبات اقتصادی و تئوریهای ذهنی خاصی را در اولویت قرار میدهند؛ تئوریهایی که در عمل با بحرانهای دورهای که ناشی از سرشت آنها است و خود بدان اقرار میکنند و با ایجاد جنگهای جهانی برای تقسیم بازار و عقب راندن جهان توسعه نیافته، آنهم با دهها میلیون کشته و نابودی سرزمینها، عدم کارایی خود را اثبات کردهاند.
وی تاکید میکند: اینها با وارونه کردن حقیقت و واقعیتها و به شیوه ماکیاولیستی، در جستجوی ترفندی برای اثبات درستی نظریههای نئولیبرالی هستند. نگاه این آدمها به دوران تاچر در بریتانیای کبیر که بازار آزاد تمام اقتصاد را قبضه کرد و کارگران عقب رانده شدند، اینگونه است: "مهم نیست که کارگران چه میگویند، مهم این است که تاچر، اقتصاد بحران زدهی انگلیس را نجات داد".
نجات به شیوهی تاچریسم!
به گفتهی آقاجری، این نجات اقتصادی (نجات توسط تاچریسم) اگر واقعیت داشته باشد که ندارد و تنها یک دروغ نئولیبرالی است، باید بیان کنند چگونه عملی شده است، و به چه قیمتی صورت گرفته است؟
این فعال کارگری ادامه میدهد: درضمن باید بیان کنند عامل ورشکستگی اقتصاد انگلیس، کدامین ساختار اقتصادی بود؟! بر خلاف نظریهها و رویکردهای این دست اقتصاددانان، در دوران تاچر، رشد اقتصادی نسبت به دوران اقتصاد کینزی یا دولت رفاه، درصد پایینتری را نشان میدهد. در دولت کینزی با توجه به هزینههای دولت برای رفاه مردم و بدون درآمد نفتی ناشی از کشف نفت دریای شمال، رشدِ اقتصادی ۳.۱۴ بود درحالیکه در دوران تاچر با توجه به درآمد نفت دریای شمال و حذف هزینههای دولت رفاه، ۲.۴۹ شده بود. تاچر مالیاتهای ثروتمندان را که ۸۳ درصد بود به ۴۰ درصد کاهش داد و مالیات مصرفکنندگان را که ۸ درصد بود، به ۱۵ درصد رساند. در واقع این نمایندهی نئولیبرالی، بار اقتصادی را به دوش کارگران و حقوقبگیران انداخت.
به اعتقاد آقاجری، از نظر این اقتصاددانان، اهمیتی ندارد که نظام سرمایهداری برای حفظ موقعیت خود معیارهای خودش، همچون تظاهر به ضرورت وجود سندیکاها را ندیده بگیرد و با سرکوب اتحادیههای کارگری، سیاستهای دست راستی خود را کاربردی نماید و بحران اقتصادی را که همین نظامِ سرمایهداری ایجاد نموده، از جیب کارگران جبران کند.
در مورد خصوصیسازی در جهان غرب دروغ میگویند
وی با بیان اینکه وارونهنماییِ خصوصیسازیهای صورت گرفته در کشورهای پیشرفته توسط راستیهای وطنی، فقط برای مجاب کردن مخاطبان به راهکارهای تعدیلی و ضدکارگری است؛ ادامه میدهد: همان گونه که درباره خصوصیسازی در انگلیس واقعیتها را وارونه بیان نمودند. انگلیس یک کشور سرمایهداری است، لذا در آن مالکیت دولتی وجود ندارد که خصوصیسازی را بتوان اعمال کرد. دولت سرمایهداری انگلیس، شرکتهای ورشکستهای را که سرمایهدار به بحران کشانده بود، برای نجات نظام سرمایهداری در اختیار میگرفت و با سرمایه ملی که به همه مردم تعلق داشت، تکنولوژی آنها را مدرن میکرد و زمانی که به سوددهی میرسیدند، آن را به بخش خصوصی واگذار میکرد تا سود آن به جیب سرمایهداری برود نه مردم والا در مناسبات سرمایهداری، اقتصاد دولتی نداریم که دولت تصمیم بگیرد اقدام به خصوصیسازی آن بنماید.
وی تاکید میکند: در واقع دولتهای سرمایهداری، بحرانهایی را که ساختار بیمارشان ایجاد میکند، با فشار به کارگران و حقوق بگیران جبران میکنند و زمانی که این راه هم پاسخ ندهد، به جنگ متوسل میشوند، مانند همه جنگهای جهانی و منطقهای که سرمایهداری بنیانگذار آن بوده است. البته در فرمول بندیهای آکادمیک، ساختار نظریههای لیبرالیسم و هم نئولیبرالیسم در ظاهر بدون نقص هستند و قوانین بازارِ به اصطلاح آزاد (عرضه و تقاضا) بدون نقص عمل میکنند ولی در عمل، کاستیهای این ساختار، به صورت بحرانهای دورهای، جهان را به سوی جنگ میکشاند.
از سرمایهداری جهان وطنی تا داعش!
آقاجری در این زمینه مثال میزند: در آخرین بحران سرمایهداری جهانی که با ورشکسته شدن بانکها در آمریکا و بحران مسکن شروع شد، ابتدا دولتهای سرمایهداری با ریاضت اقتصادی، بار کاستیهای سرمایهداری جهانی را از جیب مردم پرداخت کردند که باعث جنبشهای اجتماعی چون وال استریت شد که دیکتاتوری سرکوبگرِ سرمایهداری به نام "دموکراسی" پس از سرکوب اعتراضات مردم، چون بحران همچنان باقی ماند بود به بهانههایی که خود میساخت، مانند گروههای القاعده و طالبان و داعش، به گسترش جنگهای منطقهای اقدام نمود تا حداقل صنایع نظامیشان رونقی بگیرد و «سودآوری» معطل نماند.
سخنگوی اتحادیه نیروی کار پروژهای ایران ادامه میدهد: انسان اولیه که نه چنگ و دندان درندهای داشت و نه پای گریزی، با خوشهچینی در طبیعت، همیشه گرسنه بود و عمر مفیدش در پایینترین تراز به پایان میرسید؛ این انسان با کار، تولید و مناسبات اقتصادی که به مرور ایجاد نمود، یک هدف را دنبال میکرد: تولید برای گذران زندگی، آنهم نه به هر قیمت والا تجاوز عشایر و غارت روستاییان زحمتکشِ اسکانیافته در نظامِ «بزرگمالکی» هم یک نوع مناسبات اقتصادی بود، همچنین استعمار در نظام سرمایهداری که به وسیله کشتیهای توپدار، چندین قرن در جهان با نسلکشی ادامه داشت، یک نوع دیگر از مناسبات اقتصادی است. امروزه این جماعت تئوریزدهیِ مدافع مناسبات استثمارگر سرمایهداری، از خود نمیپرسند چرا سرمایهها و تکنولوژیها با مناسبات نئولیبرالیستی به سوی جهان عقب راندهشده پرواز میکنند؟! همان گونه که در دوران استعمار، برای غارت منابع کشورهای استعمار زده، سرمایهداری در آن کشورها سرمایهگذاری میکرد، تنها برای سود بیشتر نه آبادانی.
نظریهی «ارزش افزوده» با واقعیاتِ جهان همخوان است
او تاکید میکند: در این ساختار بیمار، ارزش اضافی را که برآیند کار کارگر است، سود ناشی از سرمایه اعلام میکنند یعنی سرمایه، به خودیِ خود سودآور است و نیروی کار هیچ نقشی ندارد! ولی این حرکت و کوچ سرمایه، یک معنای ژرفتری دارد. این کوچ سرمایه، تنها به این دلیل است که نظریه مارکس درباره ارزش اضافی، یک واقعیت بدون تردید است، در واقع نظریهی «ارزش افزوده»، حقیقتی است که بر واقعیت قابل انطباق است و در عمل یک قانون است.
آقاجری در ادامه به انکار سرمایهداران میپردازد: اگرچه این نظریه علمی، به وسیله اقتصاددانان سرمایهداری بدون مستندات نفی میشود ولی واقعیتیست که باعث شده سرمایه، مملکت مادر را ندیده بگیرد و فراموش کند و به قیمت بیکاری گسترده در کشورهای پیشرفته و بحرانهای اجتماعی در جهانِ توسعه یافته، به سرزمینی کوچ کند که کارگران ارزانتری دارد و بدین گونه در عملکرد اجتماعی، اثبات مینمایند که «ارزش اضافی» که به نام سود مطرح میشود، تنها نتیجهی کار کارگر است و بس، وگرنه «کوچ سرمایه» صورت نمیگرفت. درواقع، عملکرد سرمایهداری اثبات میکند که «استثمار» یک واقعیت غیرقابل تردید است که به وسیله ساختار سرمایه در همه نقاط جهان خاکی، عملی میشود. حرکت ناگریز سرمایه، سرشت خود را نفی میکند و ماهیت مافیاییاش را افشا مینماید تا آنها که بر سطح پدیدههای اجتماعی لیز میخورند و درونمایه و سرشت پدیدهها را ندیده میگیرند، معنای وارونهی دموکراسی لیبرالی را درک کنند.
به گفتهی آقاجری، استثمار و بهرهکشیِ انسان از انسان، مولفهای ذاتی در سرشت سرمایهداریست ولی این نظام حتی با استثمارِ ددمنشانه هم قادر به ادامه روند خود نیست و تنها با استعمار، سیاستهای امپریالیستی"، جنگ و نسلکشی میتواند برای مدت کوتاهی به رونق اقتصادی برسد."
خود را به «پستمدرنیسم» سنجاق کردهاند!
به اعتقاد این فعال کارگری، تارخ چند صدسالهی این مناسبات، دلیل روشن این واقعیت است؛ اقتصاددانانِ «بازار آزاد» گفتگو از نظریهی نوین (سرمایهداری و تعدیل ساختاری) میکنند ولی هیچ اشارهای به درونمایه و سرشت این نگرش نوین نمیکنند!
او ادامه میدهد: از سوی دیگر، واقعیتها بیانگر پیوند ارگانیکِ لیبرالیسم با نئولیبرالیسم و پستمدرنیسم است. در واقع جهانبینی لیبرالی و نئولیبرالی در این دوران فرسودگی و بیماری لاعلاج سرمایهداری، منطق خود را به نگرش پستمدرنیسم گره زده است، چون بدون نیاز به چند وچون و بررسی و پژوهش، نظریهپردازی برایش امکانپذیراست و نیازی هم به پاسخگویی هم ندارد! در مکتب پستمدرنیسم کافی است نقد کنید، اما دیگر نیازی به پرداختن به درونمایه و سرشت پدیده و چند و چون آن نخواهید داشت.
آقاجری در ادامه به «ایران» و حامیانِ تعدیل ساختاری در ایران بازمیگردد: در ایران، امروز همین مناسبات اقتصادی کابردی میشود و به همین علت، کلیهی دستورات صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، بیش از ۳۰ سال است که عملی میشود. سردمداران و سیاستگذاران نیز بدون توانایی درک عوارض این مناسبات، آن را تایید میکنند که در برآیندِ آن، اضمحلال اقتصادی، ورشکستگی صنایع بزرگ و کوچک، بیکاری و فقر و فاصله طبقاتی، ابعادی نجومی یافته است. اولویت با «خصوصیسازی» است تا همه منابع و صنایع بزرگ و کوچک ایران را، حتی سهم نسل آینده را، به باد فنا بدهند.
نمونههای موفق هم وجود دارد!
او به نمونههای موفقی میپردازد که با کنار گذاشتنِ سرمایهداریِ جهانوطنی به موفقیت دست یافتهاند: قدرت اقتصادی چین و اشتغال میلیاردی آن، بدون فاجعهِ فقرِ گسترده، مانند آنچه در هند میگذرد، مدرک مستندِ برحق بودن مناسباتِ اقتصادی سوسیالیستی است. هندِ سرمایهدار، آمریکا و اروپا با ریاضت اقتصادی، بار بحرانهای اقتصادیِ نظام سرمایهداری را به دوش مردم میریزند و به بهانهی «رشد اقتصادی»، سرمایهداران را از مالیات معاف میکنند و همواره برای این روشِ ضدِ مردمی خود، توجیه میسازند. از سوی دیگر، مخالفت مردم را مانند آن چه در وال استریت رخ داد با سرکوب پاسخ میدهند. سرمایهداری جهانی تحت نامِ «دموکراسی»، دیکتاتوری را در شکل پنهان ولی مافیایی ادامه میدهد تا روشنفکران دموکراسیزده با ندیدن واقعیتهای پنهان شده در این ساختارِ استثمارگر، به توهمات انتزاعی خود برسند و در مدح آزادی که از آن جز شکلی بدون درونمایه نمیشناسند، شعرهای سوزناک"مدرن" و سنتی بسرایند و مقالهها بنویسند و مانند مسخشدگانی از خود بیگانه، با قوانین استثمارگرانهی سرمایهداری، زندگی بیمحتوای انسانی خود را ادامه دهند.
او در پایان تاکید میکند: ایدئولوژیای که «بهرهکشی انسان از انسان» را نه تنها مجاز بلکه صواب میداند، جای هیچ دفاعی ندارد و ما نیز نباید با گرتهبرداری از این ایدئولوژیِ بردهداری، کارگران و مردم را به لطایفالحیل و به نام تعدیل و خصوصیسازی، به ورطهی نابودی بکشانیم.
گفتگو: نسرین هزاره مقدم
-------------------
یکشنبه ٢٦ آبان ۱۳۹۸ - ١۷ نوامبر ۲۰۱۹
کارگران هفتتپه مقابل فرمانداری شهرستان شوش جمع شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه در ادامه تجمعهای روزهای گذشته، امروز صبح مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند.
اعتراضهای کارگران این مجتمع از دو هفته پیش و پس از عدم پرداخت دستمزدهای شهریور و مهر ماه آغاز شد. با این حال بخشهای مختلف این کارخانه فعال هستند و کارگران پس از برگزاری تجمع در محل کار خود حاضر میشوند.
کارگران درباره دلایل اعتراض خود به ایلنا گفتند: خواستار آن هستیم که شرکت مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه تبدیل به سهامی عام شود تا 49 درصد از سهام آن به کارگران واگذار شود. همچنین میخواهیم که چند کارگری که اخراج شدهاند، به سر کار بازگردند و قراردادهایشان تمدید شود.
آنها افزودند: به نظر میرسد که رئیس جدید سازمان خصوصیسازی هنوز نتوانسته به حواشی که حول این شرکت وجود دارد، رسیدگی کند. از این رو به صراحت از ایشان میخواهیم که به شهرستان شوش بیایند و با کارگران دیدار کنند.
کارگران معترض هفتتپه ادامه دادند: پیشتر از حجت الاسلام ابراهیم رئیسی، ریاست قوه قضاییه هم خواسته بودیم که به شهرستان شوش سفر کنند تا ما مشکلات خود را با ایشان مطرح کنیم. امیدواریم که رسیدگی به خواستههای کارگران این مجتمع در اسرع وقت در دستور کار مسئولان استان و کشور قرار گیرد؛ چراکه کارگران احساس میکنند که صدایشان شنیده نشده است.
-------------------
شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶ نوامبر ۲۰۱۹
اعتراض کارگران مریوان به گرانی بنزین/ در تصمیم خود تجدیدنظر کنید
به گزارش خبرنگار ایلنا، مردم مریوان و کارگران ساختمانی این شهر، به افزایش قیمت بنزین معترضند. تعدای از این کارگران که در خیابانهای شهر تجمع کردهاند، خواستار تجدیدنظر جدی مسئولان در مصوبه افزایش قیمت بنزین هستند.
کارگران مریوانی میگویند: بدون گران شدن بنزین، معیشت ما لنگ میزند؛ گرانی بنزین، زندگی ما کارگران حداقلبگیر را به مخاطره جدی میاندازد؛ از مسئولان توقع داریم در این تصمیم تجدیدنظر کنند.
-------------------
حقوق آذرآبیها پرداخت نشد
به گزارش خبرنگار ایلنا، در یکی، دو ماه گذشته، دو واحد بزرگ صنعتی استان مرکزی - هپکو و آذرآب - روزهای بحرانی را پشت سر گذاشتند؛ در نهایت سهام هپکو به طور موقت به دولت واگذار شد که در اختیار سازمان خصوصیسازی کشور قرار گرفت تا مجدداً این سهام به بخش خصوصی واگذار شود؛ در عین حال، وعده داده شد که وضعیت آذرآب از منظر سطح تولید و پرداخت معوقات مزدی کارگران، بهبود یابد.
محمدتقی آبایی هزاوه (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی) در ارتباط با این دو واحد صنعتی میگوید: حقوق شهریور ماهِ کارگران آذرآب هنوز پرداخت نشده؛ تا امروز صبح که ما بررسی کردیم، این حقوق به حساب کارگران واریز نشده بود. این درحالیست که بانک کشاورزی پیشتر وعده داده بود معوقات مزدی کارگران به زودی پرداخت میشود. در یکی، دو هفتهی گذشته، فقط ماندهی حقوق مرداد ماهِ کارگران واریز شد اما حقوق شهریور ماه پرداخت نشد.
وی ادامه داد: بانک کشاورزی قول داده 15 میلیارد تومان تسهیلات به آذرآب بپردازد که این مبلغ هنوز پرداخت نشده است.
"به گفتهی آبایی، این مبلغ قرار بود به عنوانِ «سرمایه در گردش» هم صرف راهاندازی تولید شود و هم معوقات کارگران از این محل پرداخت شود."
از قرار معلوم، امروز کارگران آذرآب، در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود تجمع اعتراضی ترتیب دادهاند؛ آبایی در این مورد میگوید: اگر تجمعی هم صورت گرفته در داخل محوطه شرکت است؛ تجمعی بیرون از شرکت شکل نگرفته؛ در واقع از دو هفته پیش، کارگران آذرآب دیگر بیرون از شرکت تجمع نکردهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در مورد تعیین تکلیف سهام هپکو میگوید: هنوز تکلیفِ هپکو روشن نشده؛ در مورد این واحد تولیدی، دولت مصوباتی داشته که هیچیک از این مصوبات، هنوز عملیاتی نشده است. سهام این مجتمع، همچنان در اختیار دولت است.
-------------------
مرگ یک معدنچی در رودبار در اثر سقوط یک سنگ بزرگ بر سرش
به گزارش ایلنا، یک معدنچی در معدن رودبار قشلاق این شهرستان بر اثر سقوط سنگ جان باخت.
از قرار معلوم کارگران در حال استخراج مواد معدنی از داخل تونل در معدنی در منطقه رودبار قشلاق شهرستان آزادشهر بودهاند که یک سنگ بزرگ بر روی سر یک کارگر باعث مرگ یک کارگر شد.
این کارگر 25 ساله در حین انتقال به بیمارستان جان باخت.
-------------------
ریزش کانال بر سر کارگر 35 ساله
به گزارش ایلنا، سرهنگ "مختارشیرمحمدی" در تشریح این خبر گفت: برابر اعلام مرکز فوریت های پلیسی 110 مبنی بر ریزش خاک کانال در جاده طارم سه راهی بادامستان ، بلافاصله مأموران انتظامی به محل اعزام شدند.
این مقام انتظامی افزود: در بررسی های اولیه مشخص شد، فرد حادثه دیده مردی 35 ساله است که جهت آبیاری درختان وزمین های کشاورزی در حال حفر کانال بود که ناگهان به علت ریزش خاک کانال در زیر خاک مدفون و تا رسیدن ماموران امدادی جان خود را از دست داد.
به گزارش سایت پلیس، فرمانده انتظامی شهرستان زنجان با بیان اینکه جسد متوفی توسط عوامل امدادی برای بررسی بیشتر به پزشکی قانونی منتقل شد،گفت: در این خصوص پرونده قضائی تشکیل ودر حال رسیدگی است.
-------------------
نگرانیِ کارگران کشتارگاه مرغ صنعتی گلند از بیکاری
به گزارش خبرنگار ایلنا، رکود دامنِ واحدهای دامی را گرفته است؛ یکی از واحدهایی که در ماههای اخیر با مشکلات بسیار دست و پنجه نرم کرده و کارگران آن نگران بیکاری قریبالوقوع هستند، کشتارگاه مرغ صنعتی گلند در استان گلستان است.
کارگران این واحد که چهار ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، میگویند: چهار ماه است ریالی دستمزد نگرفتهایم و همین مساله مشکلات بسیاری برای ما به وجود آورده است؛ حتی نتوانستهایم کرایه خانههایمان را بپردازیم.
بیشتر کارگران این واحد دامی، زن هستند و در بین آنها، زنان سرپرست خانوار نیز دیده می شود.
ترس این کارگران از بیکاری در حالی افزایش یافته است که فرماندار شهرستان رامیان در این رابطه گفته است: بر اثر کمبود نقدینگی و عدم حمایت بانکها، احتمال تعطیلی کشتارگاه مرغ صنعتی شهر گلند و بیکار شدن کارگران این کشتارگاه وجود دارد.
-------------------
نارضایتی کارگران پالایشگاه بیدبلند ۲ از پایین بودن کیفیت غذای روزانه
به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارگران پالایشگاه بیدبلند ۲ نسبت به شرایط نامناسب غذا در این واحد تولیدی انتقاد کردند.
به گفته کارگرانِ پالایشگاه بیدبلند ۲ که حدود ۳ هزار کارگر دارد و برای پیمانکاران مختلفی کار میکنند، آنها از کیفیت غذایی خود ناراضی هستند. برخی از خوراکهایی که به عنوان وعده غذایی اصلی در میان این کارگران توزیع میشود؛ تنها به دلیل دارا بودن صرفه اقتصادی پایین توسط پیمانکاران مربوطه در فهرست برنامه غذایی روزانه کارگران قرار میگیرد.
طبق اظهارات آنان؛ اغلب کارگران این پالایشگاه حتی سالن مخصوص غذاخوری کارگران ندارند و کارگران مجبور میشوند در محوطه سایت غذا بخورند.
کارگران پالایشگاه بیدبلند میگویند: کارگران به علت ترس از بیکاری، مشکل پایین بودن کیفیت غذا و نبود سالن غذاخوری را تحمل میکنند.
-------------------
جمعه ۲۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵ نوامبر ۲۰۱۹
مرگ یک معدنچی در معدن زغال سنگ رودبار شهرستان آزادشهر
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۲۳ آابان ماه) یک کارگر معدنچی بنام »محمد محمودی »در معدن زغال سنگ دربخش چشمه ساران شهرستان آزاد شهر استان گلستان ،براثر سقوط سنگ جان باخت.
سیدرسول حسینی (فرماندار شهرستان آزاد) در ارتباط با این حادثه گفته است: حوالی ساعت ۱۴ روز پنجشنبه(۲۳ آبانماه)، یک کارگر حدودا ۲۵ساله در معدن زغال سنگ رودبار در جوار روستایی به همین نام در بخش چشمه ساران (۳۵ کیلومتری آزاد شهر) بر اثر سقوط سنگ در حالی جان خود را از دست داد که به همراه سایر همکارانش مشغول خارج کردن مواد معدنی بودند و سقوط ناگهانی یک قطعه سنگ سنگین بر سر وی به جراحت او منجر شد.
حسینی با بیان اینکه تلاشهای تیم احیا اثر بخش نبود و این کارگر اهل روستای فارسیان حین انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد، افزود: بررسی علت دقیق حادثه به پزشکی قانونی شهرستان آزاد شهر ارجاع داده شده است.
-------------------
پنجشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴ نوامبر ۲۰۱۹
کارگران شهرداری کرمانشاه: به بهانه مرخصی اجباری از حقوقمان کم میکنند
کارگران پیمانکاری شهرداری کرمانشاه که در بخشهای مختلفِ پارکبان، تنظیف و فضای سبز مشغول به کار هستند و تعداد آنها حدود صد نفر است، در تماس با خبرنگار ایلنا، از مرخصی اجباری تحمیلی پیمانکاران انتقاد کردند.
این کارگران میگویند: هر ماه به بهانههای مختلف مانند بارندگی یا سیلاب، چند روزی ما را به خانه میفرستند و آن چند روز را از حقوق ماهانهی ما کم میکنند؛ این در حالیست که ما کارگران شهرداری، حداقلبگیر هستیم و همین کسر حقوق برایمان مشکلساز میشود.
آنها ادعا میکنند علیرغم بارها رجوع به مجموعه شهرداری و پیمانکاران، نتیجهای عایدشان نشده است.
دامنهی اعتراضات کارگران شهرداری به شورای شهر کشیده شده است و اعضای شورای شهر کرمانشاه، ضمن تاییدِ برح قودنِ گلایههای کارگران، اعلام کردهاند: هیچ پیمانکار و یا شهردار منطقهای حق ندارد به بهانههای واهی و مرخصیهای اجباری، حقوق کارگران زحمتکش شهرداری را کم کند.
در حال حاضر اعضای شورای شهر به کارگران قول پیگیری دادهاند و کارگران امیدوارند از ماه آینده اوضاع اصلاح شود.
-------------------
جسد کارگر مقنی بعد از ۵ ساعت عملیات از چاه بیرون کشیده شد
به گزارش ایلنا، یک کارگر ۳۷ ساله که در حال حفاری یک چاه در روستای بادامستان در منطقه طارم در استان زنجان بوده است، به علت ریزش آوار فوت کرد.
از قرار معلوم وقوع حادثه ریزش آوار ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه به آتشنشانی گزارش شده که با توجه به صعبالعبور بودن منطقه آتشنشانان پس از دو ساعت و ۳۰ دقیقه پیادهروی به محل حادثه رسیدند و عملیات امداد و نجات آغاز شد. همچنین عملیات ۵ ساعته برای خروج جسد کارگر مقنی انجام شده است.
جسم بیجان این کارگر توسط امدادگران از چاه بیرون کشیده شد.
-------------------
چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳ نوامبر ۲۰۱۹
ادامه اعتراض کارگران هفت تپه به عدم پرداخت معوقات
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران نیشکر هفت تپه در ادامه تجمعات صنفی روزهای گذشته خود در انتقاد به آنچه بیتوجهی کارفرما به وضعیت مطالبات مزدی خود میخوانند، صبح امروز (۲۲ آبان ماه)، اجتماع صنفی خود را از داخل مجتمع به خارج از آن در محوطه بازار هفت تپه انتقال دادند.
یکی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در تشریح گستردهتر شدن اعتراض خود و همکارانش به ایلنا گفت: بعد از گذشت چندین روز اعتراض صنفی برای وصول مطالبات مزدی، وقتی با بیتوجهی به پرداخت مطالباتمان روبرو شدیم، ناچار اعتراضها را به خارج از شرکت در محوطه بازار هفت تپه انتقال دادیم تا شاید صدایمان به گوش مسئولان برسد.
به گفته وی؛ کارگران دو ماه از مطالبات مزدی مربوط به شهریور و مهر ماه سال جاری خود را در حالی طلبکارند که در حال حاضر ۱۲ روز از موعد پرداخت حقوق آنها گذشته و کارفرما کمبود منابع مالی را دلیل پرداخت نکردن حقوقها عنوان میکند.
او افزود: مطالبات دیگری از کارفرما در تجمعات ۳۳ روزه سال گذشته داشتهایم که هنوز برآورده نشدهاند.
یکی دیگر از کارگران حاضر در این تجمع صنفی بیان داشت: درصورتیکه به درخواستهای به حق ما پاسخ مثبت داده نشود، اعتراضات ادامه خواهد داشت.
-------------------
انتقاد مکرر کارگران حفاری شمال از عدم پرداخت دستمزدها
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران حفاری شمال بازهم از عدم پرداخت معوقات مزدی خود انتقاد دارند. حقوق این کارگران که چند صد نفر شامل کارگران ستادی و عملیاتیِ حفاری هستند، در دو ماه گذشته پرداخت نشده است.
یکی از کارگران عملیاتی حفاری شمال که در اهواز مشغول به کار است، با انتقاد از این تاخیر طولانی میگوید: آخرین حقوقی که گرفتیم مربوط به مرداد ماه است؛ نه حقوق شهریور را گرفتهایم و نه حقوق مهر را؛ اکنون هم آبان دارد به پایان میرسد و مشخص نیست این ماه را چه زمانی قرار است پرداخت کنند.
این کارگر که از شرایط سخت شغلی خود در اهواز گلایه دارد، ادامه میدهد: زمانی نه چندان دور، پرداخت دستمزدها در حفاری شمال به موقع و مرتب بود و ما هم زندگی خوبی داشتیم اما الان مدتیست که هر بار باید چند ماه منتظر بمانیم تا یک واریز حقوق صورت بگیرد. این شرایط برای ما که در مختصات دشوار حفاری، کار میکنیم، آزاردهنده است.
انتقاد کارگران به تاخیر دستمزدی در حالی صورت میگیرد که خاتمی (مدیر روابط عمومی حفاری شمال) در ارتباط با این شرایط میگوید: انشالله در روزهای آینده – ظرف این هفته یا هفته بعد- یک واریز حقوق خواهیم داشت.
وی تاکید میکند: اولویت شرکت، کارگران عملیاتی است و مطمئن باشید اگر مطالبات شرکت دریافت شود، فوری معوقات واریز میشود. به همین دلیل به محض وصول مطالبات، در روزهای آینده یک ماه دستمزد پرداخت خواهد شد.
خاتمی اضافه میکند: مدیریت شرکت در تلاش است هرچه زودتر مشکل تاخیر حل شود و کارگران دستمزدشان را بگیرند.
-------------------
سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲ نوامبر ۲۰۱۹
تجمع کارگران خدمات موتوری شهرداری شوشتر برای تبدیل وضعیت استخدامی
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در شهرداری شوشتر میگویند: صبح امروز سهشنبه (۲۱ آبان ماه) حدود ۵۰ نفر از جمعیت ۱۰۰ نفری کارگران واحد خدمات موتوری شهرداری شوشتر که به صورت پیمانکاری مشغول کارند، با تجمع مقابل ساختمان شورای شهرخواستار پیگیری وضعیت شغلی و استخدامی خود با کارفرما شدند.
یکی از کارگران حاضر در این اجتماع صنفی گفت: اعتراض امروز کارگران خدمات موتوری برای مشخص شدن وضعیت شغلی آنها برپا شده است. این کارگران خواستار حذف پیمانکاران در مجموعه شهرداری هستند.
او با اشاره به اینکه به صورت پیمانی در چندین شرکت پیمانکاری به کار خدماتی مشغول هستیم، گفتند: میخواهیم وضعیت استخدامی ما به قرارداد مستقیم تبدیل شود.
-------------------
تعدادی از بازنشستگان بازهم مقابل مجلس رفتند
معیشت و درمان، مهمترین مطالبات مستمریبگیران است
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز 21 آبان، باز هم تعدادی از بازنشستگان با حضور در مقابل خانه ملت، خواستار توجه نمایندگان مجلس به مطالبات خود شدند.
این بازنشستگان که بیشتر آنها مستمریبگیر صندوق کشوری و تامین اجتماعی هستند، مهمترین خواستههای خود را اینگونه مطرح میکنند:
«ما از کلیه دستگاههای قانونگذاری و اجرایی، مصرانه خواستار اجرای قانون همترازی مصوب سال 86 مجلس هستیم.
ما مصرانه خواستار تصویب متمم افزایش 50 درصدی افزایش حقوق و مستمری بازنشستگان برای نیمه دوم سال 98 هستیم.
ما مصرانه خواستار تعیین جدول زمانبندی پرداخت بدهی 250 هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق تامین اجتماعی هستیم.»
این بازنشستگان همچنین خواستار ارتقای خدمات درمانی و بهداشتی هستند و میگویند بیمه تکمیلی ناعادلانه و ناکارآمد است.
-------------------
کارگران فاز ۲ پالایشگاه آبادان خواستار بازگشت به کار هستند
کارگران فاز 2 پالایشگاه آبادان در تماس با خبرنگار ایلنا از عدم پرداخت معوقات مزدی خود و همچنین بیکاری انتقاد کردند.
این کارگران که تعداد آنها بیش از صد نفر است، حدود دو ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند و توسط پیمانکار پس از خاتمه فازهای پروژه بیکار شدهاند.
این کارگران میگویند: ما از بومیهای آبادان هستیم و از مسئولان پالایشگاه تقاضا داریم جذب ما را در اولویت قرار دهند ضمن اینکه پرداخت مطالبات مزدی ما بایستی در دستور کار قرار بگیرد.
آنها ادعا میکنند حتی اگر فازهای تعمیرات و ساخت خاتمه یافته، میتوان کارگران را در بخشهای دیگر مانند نگهداری و حراست به کار گرفت و از بیروزی ماندن خانوارهای بومی جلوگیری کرد.
این اعتراضات در حالیست که پیمانکار، خاتمهی پروژه را دلیل بیکاری کارگران عنوان میکند.
پیش از این وزارت نفت در بخشنامهای بر ضرورت استخدام بومیها در مناطق نفتی و پالایشگاهی کشور تاکید کرد.
-------------------
مطالبات مزدی کارگرانِ قطار شهری اهواز هنوز پرداخت نشده است
تعدادی از کارگران قطار شهری اهواز واقع در استان خوزستان در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: بهصورت مشخص حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کارگر در مجموعه قطار شهری اهواز تحت مسئولیت پیمانکار مشغول کارند. آنها صبح روز گذشته (۲۰ آبان ماه) با مراجعه به ساختمان استانداری اهواز به معوقات مزدی خود اعتراض کردند.
این کارگران گفتند: در آخرین تجمع کارگران قطار شهری، شورای تامین استان؛ پیمانکار را مجاب به پرداخت مطالبات عقبافتاده کارگران کرده بود اما هنوز اتفاق خاصی نیفتاده است.
کارگران قطار شهری اهواز تصریح کردند: آخرین حقوقی که دریافت کردهایم مربوط به فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری است که تقریبا دو ماه پیش پیمانکار به حساب کارگران واریز کرده است اما هنوز ۱۷ماه مزد به ما بدهکار است.
کارگران پیمانی پروژه قطار شهری اهواز خواستار آن هستند تا مدیرعامل قطار شهری اهواز در مقام کارفرمای اصلی چارهای برای تامین منابع مالی این پروژه عمرانی و پرداخت دستمزد نیروی کار بیندیشد. بنابراین اگر قرار است مشکلات به همان صورت قبل استمرار داشته باشد، کارگران امنیت شغلی خود را از دست میدهند.
این کارگران اظهار داشتند: با وجود آنکه فعالیت پروژه قطار شهری اهواز به دلیل مشکلات مالی متوقف شده اما ما همچنان در محل کار خود حاضر میشویم.
-------------------
مصدومیت کارگر فولاد اردکان به دلیل سقوط از ارتفاع
به گزارش ایلنا، کارگر شاغل در مجمتع فولاد اردکان به دلیل سقوط از ارتفاع دچار حادثه شد.
از قرار معلوم این کارگر به داخل حوضچهای افتاده که امدادگران او را به سطح آورده و به بیمارستان منتقل کردند.
-------------------
مرگ ۲ جوشکار در محمدیار نقده
به گزارش ایلنا، سرپرست ایستگاه آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری محمدیار از توابع نقده آذربایجان غربی درباره این حادثه عنوان کرد: بیاحتیاطی آنان موجب بروز حادثه مرگبار شد.
زکریا تنزیلی اضافه کرد: علاوه بر آنان پنج نفر از جمله راننده کامیون نیز به شدت زخمی و به بیمارستان منتقل شد.
او بیان کرد: بسیاری از کارفرمایان و جوشکاران گمان میکنند که با شستو شوی ساده، این تانکرها از هرگونه بخار و عوامل اشتعالزا تهی میشود، در حالی که رفع آلودگی تانکرهای سوخت مستلزم بهرهگیری از تکنولوژی و رعایت نکات ایمنی است.
-------------------
دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱ نوامبر ۲۰۱۹
ادامه تجمع کارگران کشاورزی هفتتپه
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز شماری از کارگران شاغل در بخش کشاورزی مجتمع نیشکر هفتتپه بار دیگر در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود تجمع کردند.
این کارگران گفتند: دو ماه از مطالبات مزدی مربوط به شهریور و مهر ماه سال جاری خود را دریافت نکردهاند. در عین حال مطالبات دیگری از کارفرما طلبکارند.
به گفته این کارگران، پرداخت سختی کار و حق سنوات بازنشستگی کارگران مشمول، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، همسانسازی حقوق، پرداخت مطالبات بیمه تامین اجتماعی و تامین امنیت شغلی کارگران ازجمله مطالبات قانونی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در هر دوره از اعتراضات کارگران است.
از قرار معلوم کارگران در بخش صنعت به صورت سه شیف مشغول تعمیرات و نوسازی دستگاهها و ماشینآلات کارخانه هستند تا ظرف مدت ۱۰ روز آینده کار اورهال کارخانه به اتمام برسد و بتوان کار را با تمام توان در این کارخانه آغاز کرد.
روابط عمومی مجتمع نیشکر هفت تپه ضمن تایید تجمع صبح امروز کارگران بخش کشاورزی به نقل از هیات مدیره مجتمع کشت وصنعت هفت تپه به ایلنا گفت: درصدد پرداخت حقوق و دستمزد کارگران هستیم.
وی ادامه داد: با پرداخت بخش از مطالبات مزدی کارگران در روزهای آینده، پایان ماه با از سر گیری فعالیت بخش صنعت و تولید شکر با بهبود وضعیت مالی شرکت، باقی مانده مطالبات کارگران هم پرداخت خواهد شد.
-------------------
ادامه وضعیت نامعلوم شغلی ۱۶۰۰ کارگر فولادین ذوب آمل
کارگران فولادین ذوب آمل(فذا) در تماس با خبرنگار ایلنا، خواستار رسیدگی به وضعیت ۱۶۰۰ کارگر این کارخانه شدند که به دلیل آنچه از سوی کارفرما عدم تامین مواد اولیه و کاهش حجم سفارشات اعلام شده، در وضعیت نامعلوم شغلی به سر میبرند.
کارگران میگویند: طی روزهای گذشته با تعدادی از همکاران ما برای بازگشت به کار تماس گرفته شد اما زمزمههایی مبنی بر احتمال عدم پرداخت حقوق و مزیا طی ماههای آتی از برخی مدیران شرکت شنیده میشود. این درحالی است که ما در شرایط سختِ گرد و غبار و سر و صدا در شرکت اشتغال داریم که حتی مطالبات ما در خصوص سخت و زیانآوری نیز محقق نشده و هیچ قرارداد کاری نیز با ما منعقد نشده است.
از قرار معلوم؛ قرارداد کاری تمام پرسنل فولادین ذوب آمل(فذا) پایان مهر ماه به اتمام رسیده است.
به گفته کارگران این واحد تولیدی؛ چطور میتوانیم چند ماه بدون حقوق سر کنیم، در حالیکه هزینههای زندگی نیز کفاف نمیدهد. در عین حال دستِکم ۱۳۰۰ کارگر این کارخانه در شرف بیکاری هستند. همه ما کارگران خواهان بازگشت به کار با شرایط مذکور در قانون کار و حق و حقوق خود هستیم.
توضیحات وزارت صمت و مدیرعامل در خصوص مشکلات کارگران
حسینقلی قوانلو (رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران) در پاسخ به ایلنا، درباره اقدامات اخیر این سازمان در خصوص مشکلات فذا و بازدید روز گذشته از این واحد تولیدی، تصریح کرد: در کارگروه استانی تسهیل و رفع موانع تولید مشکلات این واحد تولیدی تا حدودی رفع شده است. دیروز در بازدید از این واحد تولیدی در حضور استاندار مازندران نیز کارگران به کار بازگشتند و کارفرمای فولادین ذوب آمل متعهد شد تا بقیه نیروهای شرکت را به کار بازگرداند.
او ادامه داد: البته تا الان هم کارگران اخراج نشده بودند، بلکه به مرخصی فرستاده شدند تا تکلیف مشکلات شرکت مشخص شود. لااقل آنچه ما دیروز در بازدید مشاهده کردیم، واحد اکسل مشغول به کار بودند. البته این شرکت هلدینگی سه تا چهار بخش دارد.
به گفته رئیس سازمان وزارت صنعت، معدن و تجارت مازندران؛ روز گذشته اولین حمل بار تجهیزات و قطعات ساخته شده برای این خودرو نیز بار زده شد. البته متاسفانه این اتفاق با تاخیر افتاده است؛ چراکه بنا بود ده روز پیش حمل بار صورت بگیرد. آقای رحمانی، وزیر صمت نیز به زودی به این استان برای حل مشکلات این واحد تولیدی سفر خواهد کرد. همچنین مقرر شده تا مشکلات نقدینگی این شرکت حل شود.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا به کارگران گفته شده ممکن است چند ماه از حقوق خبری نباشد، گفت: این واحد تولیدی در گذشته معوقات مزدی نداشته است. روز گذشته که ما از شرکت بازدید کردیم، کارگران طوماری امضا کرده و خواستار راهاندازی شرکت شده بودند و اظهار کردند که حتی اگر به این قیمت که حقوق و قرارداد کاری در کار نباشد، شرکت راهاندازی شود.
وی افزود: البته پرداخت دستمزد بخش ناچیزی از هزینههای تولید این واحد را شامل میشود که به عقیده من مشکلی بابت پرداخت حقوق نخواهد بود. محصولات این شرکت کیفیت خوبی دارد و ایران خودرو نیز طرفدار ادامه فعالیت این واحد تولیدی است.
قوانلو تصریح کرد: فعلا دو مصوبه برای حل مشکلات این شرکت تنظیم شده است. اول بحث بروز کردن قراردادها با سابکو است که در سالهای ۹۷ و ۹۸ به روز نشده است. قرار شد این قراردادها طی یک ماه آتی به روز شود. در عین حال تولیدات این شرکت نیز برای ایران خودرو حمل بار شود.
حسام اردشیر (مدیرعامل کارخانه فولادین ذوب آمل) روز گذشته گفته بود: در صورت تامین مواد اولیه برای تولیدات، این شرکت هیچ یک از کارگران خود را اخراج نخواهد کرد و همگی را بازمیگرداند. اکنون نیز هیچ یک از کارگران و نیروهای کارخانه فذا اخراج نیستند و فعلا در حالتی از مرخصی به سر میبرند.
اردشیر ادامه داد: هدف و خواست کارخانه فولادین ذوب آمل آغاز و بازگشت به فرایند تولید است زیرا تعطیلی کارخانه نه تنها به ضرر کارخانه و سهامداران است؛ بلکه منجر به دلسرد شدن دیگر مشتریان خواهد شد و همچنین بیکاری قشر جوان است که عمده نیروهای مجموعه را تشکیل میدهند.
-------------------
مراجعه دوباره نمایندگانکارگری و محافظان جنگل مازندران به سازمان مراتع/ چرا ۱۴ ماه حقوق قرق بانان پرداخت نمیشود؟
به گزارش خبرنگارایلنا، جمعی از نمایندگان کارگری و مجریان حفاظت از جنگل استان مازندران صبح امروز (۲۰ آبان ماه) برای پیگیری وضعیت شغلی و مطالبات مزدی خود به واسطه اجرای طرح تنفس جنگل بار دیگر به سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور مراجعه کردند.
سیدعلی اکبر علوی نژاد (نماینده کارگران شرکتهای تعاونی جنگلهای نقی ده مزده) که در این اجتماع حضور داشت، به ایلنا گفت: مشکلات حدود ۲ هزار کارگر قرقبان حفاظت از جنگلهای مازندران که در قالب ۱۲ شرکت تعاونی مشغول کار بودند از سال ۹۶ با اجرای زودهنگام قانون تنفس در جنگلهای شمال آغاز شده است.
او افزود: دولت در سال ۹۶ با اجرای قانون تنفس در جنگلهای شمال، با ۲۱ شرکت بهرهبردار جنگل در حوزه منابع طبیعی مازندران (منطقه ساری) و غرب استان (منطقه نوشهر) که یک هزار و ۷۲۹ کارگر داشتند، قرارداد خود را خاتمه داد و همه کارگران را به عنوان قرقبان در حفاظت از جنگلها به کار گرفت.
به گفته وی، در زمان اجرایی شدن قانون تنفس، مقرر شده بود که پرداخت حقوق و دستمزد قرقبانان از ناحیه دولت صورت گیرد که با گذشت زمان نه منابع مالی برای پرداخت حقوق کارگران تامین شد و نه چوب به کارخانههایی که به واسطه اجرای این طرح عملا فعالیت خود را در برداشت چوب درختان جنگل متوقف کردهاند، داده شد.
علوی نژاد با بیان اینکه حدودا ۱۴ ماه است دستمزد کارگران قرقبان پرداخت نشده و از سال ۹۶ حق بهربرداری آنها به تاخیر افتاده است، افزود: بلاتکلیفی کارگران حفاظت از جنگل درحالی رخ داده که سازمان مراتع و جنگلداری نیز به مشکلات کارگران قرقبان و مجریان اجرای طرح تنفس رسیدگی نمیکند.
علوی نژاد تصریح کرد: با اجرای طرح تنفس حدود ۲ هزار کارگر قرقبان حفاظت از جنگلهای مازندران که در قالب ۱۲ شرکت تعاونی مشغول کار بودند، هماکنون بدون دریافت مطالبات خود بیکار و بلاتکلیف شدهاند.
وی با بیان اینکه از سال ۷۰ شرکتهای تعاونی کشاورزی جنگل بر مبنای مشارکت مردمی و در حوزه حفظ و احیای جنگل بنا نهاده شدند و تاکنون در حال فعالیت هستند، افزود: شرکتهای آذررود، کار سنگرود، انارستان، لابیک، ولوپی، کولا، القدیر، خلیل مله، صنایع چوب فریم، صنایع چوب کاغذ مازندران، نکاچوب و اشبا تراورس نمونه شرکتهایی هستند که در ارتباط با طرح تنفس جنگل دچار مشکل شدهاند.
به گفته وی، طرح تنفس جنگل باید از سال ۹۹ اجرایی میشد و سازمان جنگلها و مراتع نیز ملزم به تهیه طرح جامع جایگزی میشد اما متاسفانه سازمان جنگلها در اقدامی پیشبینی نشده از اسفند ماه ۹۶ بدون درنظر گرفتن طرح جایگزین به اجرای طرح تنفس اقدام نموده و شرکتها را با مشارکت عدیدهای مواجه نموده است.
او با بیان اینکه امروز (۲۰ آبان ماه) برای چندمین بار به تهران آمدهایم تا رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور برای مشکلات کارگران قرقبان که در ۳۰ سال گذشته مسئولیت نگهداری از منابع جنگلی را برعهده داشتهاند، چارهاندیشی کند، در پایان افزود: متاسفانه تا این لحظه هیچ مسئولی پیگیر مشکلات ما کارگران نگهبان از جنگل و مجریانی که به واسطه اجرای طرح تنفس جنگل دچار مشکل شدهاند نبوده و پاسخگویی در کار نیست.
-------------------
تجمع کارگران ارگ قدیم بم خاتمه یافت/ وعده پرداخت مطالبات معوقه تا پایان ماه
شماری از کارگران پروژه بازسازی و مرمت ارگ قدیم بم در استان کرمان در تماس با خبرنگار ایلنا، از خاتمه اعتراضات صنفی دو روزه خود خبر دادند.
این کارگران که تعداد آنها در حدود ۱۲۰ نفر است، طی روزهای ۱۸ و ۱۹ آبان ماه برای دستکم ۳ماه مزد معوقه و مشخص نبودن وضعیت پرداخت دستمزدشان تجمع کرده بودند.
در روزهای نخست، این اجتماع صنفی در محوطه ارگ برپا میشد اما در نهایت کارگران محل اجتماع خود را مقابل ساختمان پایگاه میراث ارگ قدیم بم انتقال دادند.
به نقل از این کارگران گفته میشود که روز گذشته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان به آنها وعده پرداخت معوقات مزدی را تا پایان ماه داده است.
طبق این وعده از قرار معلوم طلب مزدی کارگران پروزه مرمت ارگ قدیم بم تا پایان ماه جاری پرداخت خواهد شد و همین مسئله باعث شد تا کارگران از روز گذشته به تجمع صنفی دو روزه خود خاتمه بدهند.
-------------------
یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰ نوامبر ۲۰۱۹
تجمع کارگران قند شوش قابل ساختمان فرمانداری
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (۱۹آبان ماه) شماری از کارگران کارخانه «قند شوش» به وضعیت شغلی خود اعتراض کردند.
این کارگران عنوان کردند: به دنبال اعتراض امروز و روزهای گذشته کارگران این کارخانه، نشستی با حضور چند تن از مسئولان شهرستانی شامل نمایندگانی از فرمانداری، اداره کار و تامین اجتماعی با حضور کارفرما در محل فرمانداری برگزار شد.
کارگران تصریح کردند: در این نشست مقرر شد کارفرما حداکثر تا ۱۰ روز آینده با تامین چغندر قند، کارگران را به محل کار خود بازگرداند در غیراین صورت تعداد محدودی برای تعمیرات کارخانه باقی بمانند و سایر کارگران همراه با کارگران فصلی تا رفع مشکل تامین مواد اولیه از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.
به گفته کارگران؛ در جریان بارندگیهای فرودین امسال به محصول چغندر قند مناطقی از استان کرمانشاه و خوزستان خسارت وارد شد که این موضوع فعالیت کارخانههای قند ازجمله کارخانه شوش را تحت تاثیر قرار داد.
کارگران افزودند: با افزایش مشکلات این کارخانه در نتیجه کمبود مواد اولیه چغندر قند، کارفرما اخیرا با متوقف کردن بخشی از تولید گروهی از کارگران این واحد تولیدی را به مرخصی اجباری فرستاده است و مشخص نیست این تعطیلات تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.
-------------------
تجمع مقابل مجلس برگزار نشد/ بازداشت تعدادی از بازنشستگان
به گزارش خبرنگار ایلنا، بازنشستگان صندوقهای مختلف، از جمله تامین اجتماعی، کشوری و فولاد، امروز قرار بود با حضور مقابل مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه، به سیاستهای بودجهای دولت و مجلس اعتراض کنند. این تجمع که قرار بوده ساعت ده صبح آغاز شود، از قرار معلوم شکل نگرفته است.
بازنشستگان مهمترین مطالبات خود را برای تجمع امروز اینگونه عنوان کردند: وضع معیشتی و زندگی بازنشستهها اعم از کشوری و لشکری و تامین اجتماعی و سایر صندوقها، به حدی وخیم شده است که خود دولت و قانونگذاران نیز به آن معترفاند. وقتی خط فقر بالای 5 میلیون تومان و سبد معیشت به بالای 7 میلیون تومان رسیده است، کدام کارگر و کارمند و بازنشستهای میتواند از عهدۀ مخارج سرسامآور چنین زندگی برآید؟
آنها خواستههای خود را اجرای همسانسازی، بالا رفتن مستمریها، برقراری خدمات درمانی رایگان و باکیفیت و اجرای دقیق قانون مدیریت خدمات کشوری دانستند.
طبق اطلاعات دریافتی خبرنگار ایلنا، تعدادی از بازنشستگان بازداشت موقت شدهاند و ظاهراً برخی از آنها به وزرا منتقل شدهاند.
بازنشستگان بازداشتشده آزاد شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، در تجمع صبح امروز بازنشستگان مقابل مجلس شورای اسلامی، تعدادی از حاضران در تجمع بازداشت شدند. گفته میشود این بازداشتشدگان دقایقی پیش آزاد شدهاند.
امروز صبح بازنشستگان صندوقهای مختلف در اعتراض به سیاستهای بودجهای و مالی دولت و با قصد انتقاد از پایین بودن مستمریهای دریافتی، تجمع اعتراضی مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه ترتیب دادند که ظاهراً این تجمع برگزار نشد.
-------------------
کارگران بخش کشاورزی مجتمع هفت تپه به ادامه مشکلات معترض هستند
برخی منابع کارگری در شوش به خبرنگار ایلنا گفتند: تقریبا از یک هفته پیش تعدادی از کارگران شاغل در بخش کشاورزی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه مقابل ساختمان مدیریت این مجتمع برای وصول مطالبات صنفی خود دست به اعتراض صنفی میزنند.
یکی از کارگران معترض با بیان اینکه تعداد کارگران شاغل در بخش کشاورزی این مجتمع حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر برآورد میشود، در ادامه افزود: کارگران بخش کشاورزی مجتمع هفت تپه دستکم ۲ ماه (شهریور و مهر ماه) مزد معوقه طلب دارند. بخشی از اعتراض کارگران کشاورزی نیز مربوط به مطالباتی است که مجموع کارگران هفت تپه در اعتراضات ۳۳ روزه آذر ماه سال گذشته دنبال میکردند.
او گفت: بحث سنوات بازنشستگی کارگران بازنشسته و پرداخت هزینه بازنشستگی شماری از کارگران مشمول، موضوع پرداخت نشدن برخی مزایای عرفی و قانونی کارگران، بحث همسانسازی حقوق و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای برخی کارگران، پرداخت مطالبات بیمه تامین اجتماعی و از همه مهمتر تامین امنیت شغلی کارگران و بازگشت به کار تعدادی از کارگران تعدیلی، ازجمله مطالبات کارگران مجتمع هفت تپه است که در هر دوره از اعتراضات آنها را مطالبه و دنبال میکنند.
او در خصوص پیگیری مطالبات کارگران از سوی نمایندگان کارگری و هیات سه نفره اداره کار در هفت تپه گفت: فعالیت هیات سه نفرهای که از ابتدای آبان ماه سال جاری به دستور مدیرکل کار خوزستان برای پیگیری مطالبات کارگران هفت تپه در مجتمع مستقر شده بود، بعد از یک هفته فعالیت متوقف شده و اعضای شورای اسلامی کار کارگران مجتمع هفت تپه نیز غیرفعال هستند.
این کارگر در پایات گفت: در حال حاضر باتوجه به اینکه در فصل برداشت نیشکر قرار داریم، ادامه روند اعتراضی کارگران بخش کشاورزی مانع از فعالیت حدود ۲ هزار کارگر فصلی نیبر شده است.
-------------------
دو نوبت تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در تهران
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز جمعی از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمدند. این کارگزاران ابتدا مقابلِ ساختمان مجمع تشخیص مصلحت نظام و پس از آن، مقابل ساختمان اصلی بانک کشاورزی تجمع کردند.
خواستهی اصلی برگزارکنندگان تجمع، تصویب و اجرای هرچه سریعترِ «طرح جذب کارگزاران در بدنهی دولت» است؛ آنها میگویند: طرح جذب ما سه بار از مجلس به شورای نگهبان رفته و بازگشته، دو بار هم در مجمع تشخیص مصلحت نظام طرح شده اما متاسفانه هنوز به تصویب نرسیده است.
این بیمهگذاران که خودشان از بیمه و مزایای شغلی بیبهره هستند و تعدادشان در سراسر کشور چند هزار نفر است، میگویند: چرا طرح جذب این همه نیروی مخلص که برای کشاورزی و سازندگی ایران تلاش میکنند، تصویب نمیشود؛ ما از مجمع تشخیص مصلحت میخواهیم با اقتدار و مسئولیت، به مساله ورود کرده و مشکلِ بلاتکلیفی شغلیِ ما را حل کند.
-------------------
کارگران قند دزفول نگران بیکاری
کارگران قند دزفول در تماس با خبرنگار ایلنا، از بلاتکلیفی شغلی خود انتقاد کردند. نگرانی اصلی این کارگران از تعدیل احتمالی به علت پایین آمدن سطح تولید است.
این کارگران که روز گذشته با حضور در محوطه خواستار پاسخگویی مسئولان شدند، میگویند: حدود ده روز است به دلیل نبود چغندر قند فقط دو روز در هفته سر کار میآییم.
از قرار معلوم قرارداد کارگران فصلی این کارخانه نیز از مهرماه تمدید نشده است؛ باقی کارگران نیز که در بخشهای ساتراسیون، واپراسیون، جوشکاری، مکانیکی، برق کاری و انبارداری قطعات مشغول به کار هستند، نگران بیکاری و از دست دادن شغل خود هستند.
این در حالیست که کارفرمای این کارخانه اعلام کرده است: حدود دویست کارگر رسمی این شرکت مشغول کار هستند و فقط کارگران فصلی به علت نوع فعالیت خود که معمولا" در فصل برداشت چغندر قند وارد مجموعه کارگران میشوند، در شرکت نیستند که پس از شروع مجدد کار تولیدی، کارگران فصلی دوباره به کارگرفته میشوند.
-------------------
شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۹ نوامبر ۲۰۱۹
تجمع کارگران ارگ بم در اعتراض به ۳ماه مزد معوقه
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در ارگ قدیم بم گزارش کردند: صبح امروز (۱۸ آبان ماه) حدود ۱۲۰ کارگر پروژه مرمت ارگ قدیم بم در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه مطالبات مزدی خود دست از کار کشیدند.
این کارگران که از زیرمجموعههای سازمان میراث فرهنگی محسوب میشوند، صبح امروز مقابل در ورودی پایگاه ارگ قدیم تجمع کردند.
کارگران معترض میگویند: علاوه بر تاخیر سه تا چهار ماهه در پرداخت حقوق از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور، یکی از عمدهترین مشکلات کارگران روالی است که سازمان میراث فرهنگی برای پرداخت دستمزد کارگران پروژههای عمرانی در پیش گرفته است.
طبق اظهارات این کارگران، سازمان میراث فرهنگی بودجه معینی برای ترمیم و مرمت بناهای فرهنگی مانند ارگ قدیم بم درنظر نگرفته است و برای همین هر ماهه پایگاهای میراث فرهنگی برای تامین منابع مالی پروژههایی که در دست مرمت است، دچار مشکل هستند.
به گفته کارگران؛ پایگاه ارگ بم نیز از چندین سال پیش دچار کمبود منابع مالی است و هر سه تا چهار ماه یکبار با تامین اعتبار به کارگران زیرمجموعه خود دستمزد پرداخت میکند.
طبق اظهارات کارگران ارگ قدیم بم، با وجود آنکه کارگران در چندین نوبت از مسئولان سازمان میراث فرهنگی خواسته بودند به مشکلات این پایگاه رسیدگی کنند اما در عمل اتفاقی نیفتاده است.
آنها افزودند: در نتیجه طولانیتر شدن موعد دریافت مطالبات معوقه، هر روز برای امرار معاش خانوادههایمان بیشتر زیر بار قرض از اطرافیانمان میرویم.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که پرداخت حق بیمه این کارگران نیز به سازمان تامین اجتماعی دچار است.
کارگران ارگ بم در ارتباط به وضعیت بیمه تامین اجتماعی خود میگویند اخیرا با تعاملی که بین پایگاه ارگ قدیم بم و تامین اجتماعی بوجود آمده در حال حاضر نیازهای درمانی ما و خانوادههایمان تامین میشود.
در همین رابطه محسن موحد (مدیر پایگاه ارگ بم) با تایید سه ماه معوقات مزدی کارگران پروژه ارگ بم به ایلنا گفت: در جریان مشکلات کارگران پروژه مرمت ارگ قدیم بم هستم و این کارگران حق دارند پیگیر مطالبات خود باشند.
وی با بیان اینکه منابع و اعتبارات کافی برای ساخت پروژه و پرداخت حقوق کارگران وجود ندارد، افزود: دفتر امور پایگاهای میراث جهانی کشور به صورت جدی پیگیر مطالبات کارگران است و به محض دریافت پول آن را به حساب کارگران انتقال میدهد.
موحد با بیان اینکه بودجه ارگ از منابع عمرانی خزانه دولت تامین میشود و انتقال پول از بودجههای عمرانی زمانبر است، گفت: کارگران ارگ بم در هر شرایطی با همه دغدغههایشان به کار خود در این پروژه ادامه دادهاند و ما نیز به صورت جدی پیگیری مطالبات آنها هستیم.
پروژه مرمت ارگ قدیم بم مربوط به بازسازی بناهایی است که حدودا ۱۶ سال پیش در جریان وقوع زلزله سال ۸۲ ویران شدند و کارگران معترض عقیده دارند که تاخیرهای به وجود آمده بر کند شدن روند بازسازی تاثیرگذار بوده است.
-------------------
۱۶۰۰ کارگر کارخانه فولادین ذوب آمل نگران بیکاری/ دولت باید مداخله کند
کارگران شرکت فولادین ذوب آمل در تماس با خبرنگار ایلنا، از احتمال تعطیلی این کارخانه و بیکاری نزدیک به ۱۶۰۰ نفر از کارگران آن خبر دادند.
کارگران فولادین ذوب آمل (فذا) میگویند: کارفرمای این کارخانه فولادی و قطعهسازی صنعت خودروی مازندران از اوایل آبان ماه کارخانه را به خانه فرستاده و گفته در صورت راهاندازی مجدد کارخانه طی ۱۰ روز تماس گرفته میشود. با اینحال تاکنون فقط با حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از کارگران تماس گرفته شده و کارگران نگران امنیت شغلی خود هستند.
این بزرگترین کارخانه قطعهسازی مازندران در شهرک صنعتی آمل واقع است که حدود ۱۶۰۰ کارگر در بخشهای مختلف آن از ریختهگری تا مونتاژ اشتغال دارند.
این واحد تولیدی به دلیل آنچه از سوی کارفرما عدم تامین مواد اولیه و کاهش حجم سفارشات، عنوان شده است، به حالت تعطیل درآمده است.
کارگران میگویند: ما نزدیک به ۱۴۰۰ کارگر هستیم که اکنون نگران اشتغال خود هستیم و در جواب فقط به ما میگویند برای بیمه بیکاری درخواست بدهید. برخی از ما بیش از ۱۵ سال سابقه کاری در این کارخانه داریم و روزانه ۱۲ ساعت برای این شرکت کار کردهایم. متاسفانه گاهاً کارفرماها از کارگران به عنوان اهرم فشار برای گرفتن امتیاز استفاده میکنند اما دولت باید در چنین تعدیلهای گستردهای مداخله کند و اجازه چنین بیعدالتیای در حق کارگران را ندهد.
به گفته کارگران این واحد تولیدی، این مجموعه در سالهای قبل بنا به درخواست شرکت ایران خودرو اقدام به خرید تجهیرات و خطوط مدرن در راستای افزایش تیراژ تولید و جذب نیرو کرده که در ماههای اخیر با حجم کاهش سفارشات مواجه شده است.
علوی (قائم مقام مدیرعامل شرکت فولادین ذوب آمل) گفته بود: ایران خودرو متعهد شده است به میزان حداقل ۴۰۰۰ هزار تن در ماه، اصلیترین مواد اولیه این واحد تولیدی را تامین کند که این تعهدات نه تنها عملیاتی نشده بلکه حجم زیادی از مواد اولیه در تعهد ایران خودور در اختیار شرکت قرار نگرفته است.
حسینقلی قوانلو (رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران) با بیان اینکه در این جلسه مقرر شد مواد اولیه این شرکت جهت تولید سریعا در اختیار آن قرار گیرد، تصریح کرد: عمده محصولات تولیدی این شرکت برای ایران خودرو بوده که با توجه به مشکلات پیش آمده برای ایران خودرو و صنایع خودروسازی کشور شرکت فذا نیز تحتالشعاع این مشکلات قرار گرفت و نتوانست طلبهای خود را از این شرکت وصول کند.
قوانلو به کارگران اطمینان داده بود که این شرکت تعطیل نخواهد شد، با اینحال تاکنون هیچ تماسی با کارگران مبنی بر بازگشت به کار گرفته نشده است.
-------------------
کارگران راه و شهرسازی دامغان: دو ماه حقوق نگرفتهایم
کارگران راه و شهرسازی دامغان در استان سمنان در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم پرداخت معوقات مزدی خود خبر دادند.
این کارگران که طرف قرارداد پیمانکار و در بخشهای مختلف راهسازی سمنان مشغول به کار هستند، میگویند: در دو ماه گذشته، حقوق ما پرداخت نشده است.
این کارگران با بیان اینکه تاخیر در پرداخت حقوق، زندگی ما حداقلبگیرها را به بنبست میکشاند، از مسئولان خواستار حل مشکل شدند.
تعداد این کارگران حدود صد نفر است و در حالی دستمزد آنها پس از دو ماه پرداخت نشده که رئیس اداره راه و شهرسازی دامغان در گفتگو با صداوسیما از پیگیری مساله خبر داده و عنوان کرده برای حل مشکل، اقدام خواهد شد.
-------------------
انتظار کارگران شهرداری شوشتر برای تبدیل وضعیت استخدامی
به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران قرارداد پیمانی شهرداری شوشتر در استان خوزستان خواهان تبدیل وضعیت استخدامی خود و برخورداری از قراردادهای دائمی کار هستند.
این کارگران میگویند: نزدیک به ۳۰۰ نفر هستند که برابر مقرارت قانون کار در شهرداری شوشتر مشغول کارند.
آنها مدعیاند: یک جمعیت چند ده هزار نفری از کارگران پیمانکاری در شهرداریها هستند که در نتیجه حضور پیمانکاران مطالباتشان کاهش پیدا کرده و این موضوع آنها را در شرایط بد مالی قرار داده است.
به گفته کارگران شهرداری شوشتر، تبدیل وضعیت استخدامی از کارگر پیمانکاری به قرارداد مستقیم مطالبهای است که تمامی این سالها از جانب آنها دنبال شده است.
در اینباره یکی از کارگران پیمانکاری شهرداری شوشتر به ایلنا گفت: در مجموعه شهرداری شوشتر بیشتر از ۱۰ سال است که او به همراه همکارانش تحت مسئولیت چندین شرکت واسطهای مشغول کار بوده است، شرکتهایی که به بهانه تامین نیرو عملا هیچ نقشی در ارائه خدمات ندارند و به واسطه کار کارگران به سودهای کلانی دست پیدا میکنند.
او افزود: حقوقی که از شرکتهای واسطهای دریافت میکنند کفاف زندگیشان را نمیدهد در عین حال با وجود تشابه نزدیکی که میان حرفه آنها با برخی نیروهای قرارداد مستقیم و حتی رسمی وجود دارد اما دستمزدهایی که به آنها پرداخت میشود به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.
این کارگر پیمانکاری شهرداری شوشتر با بیان اینکه بارها مسئله تبدیل وضعیت استخدامی خود را از شهرداری و شورای اسلامی شهر شوشتر و مقامات مختلف دولتی شهرستان مطالبه کردهاند، افزودند: در اینباره علاوه بر شهرداری و شورای شهر، با فرمانداری شهرستان و استانداری خوزستان هم نامهنگاریهایی انجام دادیم که نتیجه آن وعده پیگیری تبدیل وضعیت استخدامی کارگران پیمانکاری مجموعه شهرداری شوشتر بوده است.
به گفته وی؛ علاوه بر پرداخت دستمزدهای پایین، مسئله فقدان امنیت شغلی نیز ازجمله نگرانیهایی است که عموم کارگران پیمانکاری ازجمله کارگران پیمانکاری شهرداری شوشتر امروز با آن مواجه هستند. به عنوان نمونه قراردادهای کوتاهمدت زیر یک سال و سه ماهه و یک ماهه موجب شده امنیت شغلی نداشته باشیم، در طول این سالها بارها پیش آمده است که دیدهایم بعد از خاتمه قرارداد، از میان همکارانمان شماری به عنوان نیروی مازد معرفی شدهاند و در نتیجه بیکار شدهاند.
در همین باره اردشیر زنگنه (عضو شورای شهر شوشتر) در تاریخ ۲۲ مهر ماه درخصوص مشکلات کارگران مجموعه شهرداری شوشتر به ایلنا، گفته بود: کارگران مجموعه شهرداری شوشتر به دنبال تغییر وضعیت شغلی خود از پیمانکاری به قرارداد مستقیم هستند و ما اعضای شورای شهر تمام تلاش خود را برای محقق شدن این مطالبه به حق کارگران انجام خواهیم داد.
وی با بیان اینکه پیمانکاران موظف به اجرای قوانین کار در قبال کارگران هستند، افزود: متاسفانه در برخی موارد حقوق قانونی کارگران از سوی برخی پیمانکاران نادیده گرفته میشود.
او در ارتباط با پیگیری اعضای شورای شهر شوشتر نیز گفته بود: موضوع تغییر وضعیت قرارداد کارگران شهرداری شوشتر را باید با وزارت کشور و سازمان شهرداریهای کل کشور پیگیری کنیم که امیدواریم به نتیجه برسد.
-------------------
نگرانی کارگران کارخانه «قند شوش» از آینده شغلی خود
به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از کارگران کارخانه «قند شوش» که در جوار مجتمع کشت و صنعت هفت تپه واقع شده است، صبح امروز (۱۸ آبان ماه) در محوطه محل کار خود نگرانی خود را از آینده کاریشان ابراز کردند.
طبق ادعای کارگران؛ با افزایش مشکلات این کارخانه، کارفرما اخیرا با متوقف کردن تولید گروهی از کارگران این واحد تولیدی را به مرخصی اجباری فرستاده است و مشخص نیست این تعطیلات تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.
این کارگران که نگران امنیت شغلی خود هستند، همچنین مدعیاند: تعداد زیادی از کارگران این مجموعه بزرگ تولیدی قراردادی هستند و این نگرانی وجود دارد که با اتمام قراردادها کارفرما نخواهد قرارداد آنها را تمدید کند.
به گفته کارگران قند شوش؛ در آخرین پیگیریهایی که برای حل مشکلات کارخانه با کارفرما انجام دادیم، هیچ پاسخ قاطعی ازسوی کارفرما برای مشخص شدن وضعیت شغلیمان نشنیدیم به همین دلیل ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفتهمان تجمع کنیم.
-------------------
پنجشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۷ نوامبر ۲۰۱۹
دادگاه علی نجاتی نوزدهم آبان برگزار میشود
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی نجاتی عضو سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، به شعبه بیست وهشت دادگاه انقلاب تهران احضار شده است.
بر اساس این احضاریه وقت رسیدگی به پرونده علی نجاتی۱۹ آبان ۹۸، روز یکشنبه تعیین شده است.
پرونده علی نجاتی در ارتباط با اعتراضات کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه همچنان مفتوح است.
-------------------
چهارشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۸ - ۶ نوامبر ۲۰۱۹
کابوسِ مرگ در معادن تمامی ندارد
به گزارش خبرنگار ایلنا، نهم آبان ماه سقوط تخته سنگی بزرگ بر بدن یک کارگر در معدن اولنگ در شهرستان رامیان جان یک معدنچی را گرفت. حوادث کار سلسلهوار چراغ خانههای زیادی را میکُشد. اینبار نوبت به «علی کهساری» بود که تصویر لبخندش در قاب دوربینی که از او منتشر شد، تنها چیزی است که درباره او میدانیم و البته ماجرای تلخ مرگش.
کارگری در معادن آنهم در معادن زغالسنگ که بیشتر ساعت روز بر تمام بدنت گرد سیاه مینشیند، بسیار سخت است. کارگر مرگ شاید نام دیگر معدنچی باشد.
«علی کهساری» حدودا ۳۵ساله کارگر معدن «البرزگان » حوالی روستای «جوز چال» در منطقه معدنی اولنگ شهرستان رامیان بود که حوالی ساعت یازده ظهر روز پنجشنبه در حادثه سقوط یک تخته سنگ بر روی بدنش، جان باخت.
همکارانش میگفتند کهساری کارگر «سینهکار» بود که حین کار در عمق ۱۲۰۰ متری معدن، یک تخته سنگ چند تنی پس از جدا شدن از محل خود روی بدن وی سقوط میکند. او تنها کارگری بود که در محل حادثه حضور داشته است.
علی اخوان مهدوی (رئیس بازرسی کار استان گلستان) در خصوص بررسیهای اداره کار گلستان در خصوص این حادثه اظهار داشت: ملچآرام فوقانی، نام معدن زغالسنگی است که در شهرستان «رامیان» واقع است که اخیراً یکی از کارگرانش در حین کار جان خود را از دست داد. این معدن، به نسبت دیگر معادن کوچک است و حدود ۳۵ نفر در آن مشغول به کار هستند. اغلب معادن کوچک در گلستان خصوصیاند. کارفرمای این معدن چندین سال است که این معدن را در اختیار دارد.
به گفته او؛ این معدن در کل دو تونل دارد که در حال حاضر تنها یک تونل آن فعال است و حادثه کار اخیر نیز در تونل فعال رخ داده است. تونل قبلی به دلیل وجود ایرادات فنی و تا زمان رفع ایرادات غیرفعال است.
بازرس کار استان گلستان تصریح کرد: روز قبل از حادثه یک انفجار رخ داده بود و مطابق معمول فردای انفجار باید کار لقگیری و خروج نخالههای حاصل از انفجار از معدن، انجام میشد. این کار به صورت مداوم در معادن زغالسنگ اتفاق میافتد. حدود ساعت یازده ظهر بود که سوراخهایی توسط کارگران حفر شده و برای پیشروی تونل، دینامیتگذاری میشود. بعد از انفجار باید تهویه صورت بگیرد.
او اضافه کرد: روز بعد کارگران برای لقگیری و سپس بیرون آوردن مواد نخاله از داخل معدن آماده میشوند. از این رو چهار کارگر برای بارگیری نخالههای حاصل از آتشباری وارد معدن میشوند و در حال انجام لقگیری و بارگیری برای نخاله بودند. حدود ساعت یازده صبح بوده که سنگی حدود یک و نیم متر در یک متر در ۰.۴ متر روی کارگر سینهکار معدن افتاده و موجب مرگ وی میشود.
اخوان بیان کرد: این کارگر در حین انتقال به بیمارستان فوت کرده است. البته روی بدن آثار زیادی دیده نمیشود و به نظر میرسد که خونریزیها و شکستگی داخلی موجب مرگ این کارگر بوده است. این صخره از ارتفاع کمی روی کارگر افتاده است. این کارگر حدود ۳۵ ساله و اهل روستای ملچآرام بوده است. اینها گزارشهای اولیهای است که تاکنون به دست آوردهایم. با این حال چرایی سقوط سنگ را دقیق نمیدانیم. بالاخره انفجار یک کار روال و مستمر در معادن است.
وی افزود: در حال حاضر بازرسین در حال بررسی این موضوع هستند که آیا قبل از جمعآوری نخالهها، لقگیری انجام شده است؟ چون قبل از جمعآوری نخالههای حاصل از آتش باری باید لقگیری انجام شود و سنگهای لق بررسی شود تا روی کارگری نیفتد.
"
اخوان تصریح کرد: پیشتر یکبار این معدن تعطیل شده بود چراکه سیستمهای تهویه و نگهداری آن مشکل داشت و لوکوموتیو آن نیز آلایندگی داشت. اواخر سال ۹۷ بود که این معدن به خاطر عدم رعایت ایمنی به مراجع قضایی معرفی شده بود و اردیبهشت ماه به خاطر امسال به این خاطر که ایراداتش را رفع نکرده بود، تعطیل شد. بعد از رفع ایرادات مجدد در تیر ماه شروع به فعالیت کرد. چرا همه هم راه خروجی دوم در تونل را تعبیه کرده و هم مشکلات لوکوموتیو را درخصوص ایجاد آلودگی حل کرد."
او اضافه کرد: متاسفانه عدم رعایت ایمنیهای لازم موجب مرگ یک کارگر در معدن زغالسنگ رامیان شد که ما گزارشهای تکمیلی را در این خصوص خواهیم نوشت. البته این کارگر بیمه داشته و امیدواریم در خصوص پرداخت دیه و برقراری مستمری برای خانوادهاش مشکلی پیش نیاید.
گزارش: مریم وحیدیان
-------------------
سه شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۵ نوامبر ۲۰۱۹
اعتراض کارگران بخش کشاورزی و صنعتی هفت تپه به ادامه روند موجود
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز سه شنبه (۱۴ آبان ماه )کارگران بخش کشاورزی و صنعتی شاغل مجتمع نیشکر هفت تپه با حضور مقابل دفتر مدیریت مجتمع خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
کارگران معترض از میان کارگران رسمی، قراردادی و روزمزدی شاغل بخش صنعت و کشاورزی این مجتمع بودند.
آنها مدعی هستند که بابت دو ماه دستمزد معوقه سال جاری خود طلبکارند و همچنین کارفرما هنوز به وعدههایی که در پرداخت به موقع مطالبات کارگران به آنها داده بود، عمل نکرده است.
آنان گفتند: حذف مزایای عرفی از دیگر دلایل اعتراض کارگران هفت تپه است.
آنها همچنین تاکید کردند: چندسال است که مالکیت مجتمع نیشکر هفت تپه پرداخت برخی مزایای عرفی و قانونی کارگران را کم یا متوقف کرده است.
دلیل دیگر اعتراض کارگران این واحد تولیدی، مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
طبق اظهارات آنها؛ گروهی از کارگران این واحد آماده بازنشسته شدن از طریق قانون مشاغل سخت و زیانآور هستند و تعدادی دیگر که ماههای پایانی سال گذشته بازنشسته شدهاند هنوز موفق به دریافت مطالبات سنواتی خود نشدهاند.
-------------------
نگرانی کارگران پالایشگاه نفت شازند بابت خصوصیسازی
جمعی از کارگران شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند در تماس با خبرنگار ایلنا در خصوص زمزمههای خصوصیسازی در این پالایشگاه ابراز نگرانی کردند.
به گفته آنها؛ پالایشگاه نفت شازند، کارگران زیادی دارد که تعداد آنها نسبت به هپکو و آذرآب بسیار بیشتر است.
آنها اظهار داشتند: ما نسبت به تجربه شکست خورده خصوصیسازی در برخی واحدهای تولیدی اراک ازجمله احساس نگرانی داریم.
این درحالی است که اخیراً مهدی مقدسی (نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان) در واکنش به خبر سفر معاون وزیر نفت به اراک در راستای فراهم کردن زمینه خصوصیسازی پالایشگاه شازند با این امر مخالفت خود را اعلام کرده و گفته است: با توجه به جایگاه ویژه پالایشگاه شازند در تولید برخی از محصولات استراتژیک از جمله بنزین و سوخت هواپیما و ضرورت استفاده از ظرفیت این پالایشگاه مهم در شرایط حساس، دولتی باقیماندن آن به مصلحت بوده و بنابراین با خصوصیسازی آن بشدت مخالفیم.
-------------------
انتظار کارگران حفاری شمال برای دریافت حقوق
جمعی از کارگران حفاری شمال و خانوادههای آنها در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم پرداخت دستمزدها انتقاد کردند.
کارگران میگویند: بیش از دو ماه است که دستمزد ما پرداخت نشده و نمیدانیم دست به دامان کجا شویم؛ مدتهاست که پرداخت دستمزدها نامنظم شده است و ما هر بار باید ماهها در انتظار دریافت حقوق خود بمانیم.
یکی از همسران کارگران عملیاتی اهواز میگوید: همسرم دور از خانواده در شرایط سخت کار حفاری انجام میدهد به این امید که بتواند برای خانوادهاش یک زندگی حداقلی فراهم کند؛ اکنون دو ماه است که حقوق نگرفته؛ این شرایط برای ما در این اوضاع اقتصادی غیرقابل تحمل است؛ امیدواریم مسئولان صدای ما را بشنوند و به داد ما برسند.
پیش از این روابط عمومی حفاری شمال به خبرنگار ایلنا گفت: دلایل تاخیر را پیگیری و اطلاع خواهد داد اما تاکنون هیچ پاسخی دریافت نشده است. همچنان در انتظار پاسخ حفاری شمال هستیم.
-------------------
کشته و زخمی شدن ۵ کارگر در دو کشتی صیادی در بندرعباس
به گزارش ایلنا، یکشنبه ۱۲ آبان، سه کارگر ۲۵ تا ۳۲ ساله به دلیل گاز گرفتگی در یک کشتی صیادی حوالی ساعت ۱۹ و شش دقیقه جان خود را از دست دادند. یک کارگر حدودا ۳۶ ساله هم دچار مسمومیت استنشاقی شده بود که به بیمارستان صاحب الرمان(عج) منتقل شد.
طبق گزارش تیم اعزامی اورژانس، این چهار کارگر در حین جوشکاری در محوطه سردخانه یک کشتی صیادی که متعلق به کشور چین بودند که دچار گاز گرفتگی با گاز نامشخصی شدند.
یک روز بعد، دوشنبه ۱۳ آبان، یک کارگر دیگر در همان مکان حین کار در یک کشتی صیادی در بندرعباس دچار برقگرفتگی شد و جان باخت.
حسن امینی (معاون عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بندرعباس) در مورد جزئیات حادثه دوم گفت: یک کارگر ۳۳ ساله حین تعمیر گاز برقی در یک کشتی صیادی دچار برقگرفتگی شد که بلافاصله تیمهای امدادی به محل اعزام شدند.
وی افزود: این اتفاق بر اثر سهلانگاری رخ داده و بررسیهای اولیه مأموران حاکی از آن بود که این کارگر هنگام کار دچار برقگرفتگی شده است و نیروهای امدادی آتشنشانان پس از رهاسازی متوفی و انتقال به بیرون از کابین، جسد او را به عوامل انتظامی تحویل دادند.
این حادثه حوالی ساعت ۲۰:۴۶ دقیقه شب اتفاق افتاده است. از قرار معلوم این کشتی صیادی در نزدیکی کشتی حادثه روز گذشته قرار داشته است.
-------------------
دوشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۴ نوامبر ۲۰۱۹
هپکو همچنان بلاتکلیف است/ حقوق شهریورِ آذرآبیها پرداخت نشد
به گزارش خبرنگار ایلنا، بعد از اعتراضات گسترده کارگران هپکو، در مهرماه، سهامدار این مجتمع صنعتی خلع ید شد و سهام هپکو موقتاً در اختیار دولت قرار گرفت؛ در همان زمان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تاکید کرد که این سهام در اختیار سازمان خصوصیسازی است و مجدداً به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
محمدتقی آبایی هزاوه، چند هفته بعد از خلع ید سهامدار هپکو در مورد روند تصمیمگیریها در دولت میگوید: هپکو هنوز در مرحله بررسی است و در مورد این مجتمع، هیچ چیز قطعیت پیدا نکرده است.
وی ادامه میدهد: سهام این کارخانه فعلا در اختیار سازمان خصوصیسازی است و آقای ابوالفضل روغنی از طرف سازمان خصوصیسازی به عنوان مدیرعامل هلدینگ هپکو تعیین شده است.
به گفتهی وی، مشخص نیست چه زمانی تعیین تکلیف قطعی هپکو اراک انجام خواهد شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در ارتباط با معوقات مزدی کارگران آذرآب –دیگر واحد مشکلدار استان مرکزی- گفت: معوقات مرداد ماه این کارگران در هفتههای گذشته پرداخت شد اما حقوق شهریور هنوز پرداخت نشده است.
وی افزود: مدیرعامل بانک کشاورزی قول همکاری داده و قرار شده پرداخت معوقات مزدی کارگران آذرآب به زودی انجام شود اما تا امروز این پرداخت صورت نگرفته است.
دو هفته پیش از این مسئولان وعده دادند که حقوق شهریور ماه کارگران آذرآبِ اراک به زودی پرداخت میشود؛ وعدهای که هنوز به سرانجام نرسیده است.
-------------------
کارگران آلومینیوم المهدی ۶ ماه کارانه طلبکارند
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۱۰ ماه بعد از واگذاری آلومینیوم المهدی به مبنا همچنان بخشی از معوقات قبلی کارگران این کارخانه تسویه نشده است.
حامد غلامی (نماینده کارگران شرکت آلومینیوم المهدی) با بیان اینکه بعد از واگذاری شرکت به مبنا دیگر معوقات مزدی وجود نداشته و ثبات نسبی در این کارخانه حاکم شده است، گفت: مشکلاتی وجود دارد، اما امیدواریم این مشکلات به مرور حل شود.
او درباره اینکه آیا معوقات مزدی مربوط به مدیریت قبلی تسویه شده، عنوان کرد: بخشی از معوقات پرداخت شده و در حال حسابرسی هستند تا معوقات دیگر را نیز پرداخت کنند.
غلامی تصریح کرد: کارگران آلومینیوم المهدی همچنان حدود شش ماه کارانه طلبکارند.
-------------------
چرا افزایش حقوق و دستمزد سال بعد ۱۵ درصد پیشبینی شد؟
بازهم از سفره خالی مزدبگیران مایه میگذارند!
به گزارش خبرنگار ایلنا، اول آبان ماه، نماینده مردم خمینیشهر در مجلس گفت: «طبق اخبار و اسناد هنوز برخی مدیران دستگاههای دولتی و شرکتهای دولتی وابسته به وزارتخانهها نه تنها ۲۰ میلیون بلکه ۵۰ میلیون تومان هم دریافت میکنند.»
محمدجواد ابطحی در خصوص حقوقهای نجومی اظهار داشت: مشکل ما این است که تصمیمگیرندگان برای حقوقهای نجومی، خود دارای حقوق نجومی هستند؛ به همین جهت هنوز هم به حداکثر سقف مشخصی برای حقوقها نجومی نرسیدیم یعنی تعریف درستی از این وجود ندارد.
به گفتهی ابطحی، قرار بوده حداکثر حقوق در بخش دولتی را بر اساس امتیازهای قانون مدیریت خدمات کشوری و حداکثر ۷ برابر حداقل حقوق دریافتی توسط کارمندان دولت و همچنین دیدن سختی کار در مناطقی (مانند عسلویه و کارهای سخت و زیانآور) تدوین کنند که به دلیل نفوذ بالای «نجومیبگیران»، این امر علیرغم وعدههای مکرر، محقق نشده است.
حالا این اظهارات را که موید ماهی ۵۰ میلیون تومان دریافتیِ برخی خواص در دولت است، باید کنار گفتهها و اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه برای افزایش حقوق در سال آینده بگذاریم.
اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور
هفدهم مهرماه، پیش از تدوین نهایی لایحه بودجه ۹۹، نوبخت - رئیس سازمان برنامه و بودجه - اعلام کرده افزایش حقوق کارکنان در سال آینده به طور متوسط ۱۵ درصد خواهد بود. البته این رقم متوسط است و برای حقوقهای پایین تا بیش از ۲۰ درصد نیز اعمال میشود.
با این حساب، اگر افزایش ۱۵ درصدی حقوق اعمال شود، حدود پنج درصد نسبت به سال جاری کاهش دارد که نوبخت دلیل این تغییر را روند کاهشی تورم در ماههای اخیر اعلام کرده است.
حالا اگر نجومیبگیرانی که هنوز ماهی ۵۰ میلیون تومان حقوق دریافت میکنند را کنار آگراندیسمانِ رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد پایین آمدن تورم و پروپاگاندا برای افزایش ۱۵ درصدی حقوق و دستمزد سال بعد بگذاریم، مشخص میشود که اولویتها و سیاستگذاری اقتصادی دولت، به کدام سمت متمایل است.
دولت میخواهد با بزرگنماییِ کاهش تورم (البته ادعایی که با واقعیت همخوانی ندارد چراکه در طول شش ماهه نخست سال جاری، سبد معاش خانوار از نزدیک ۴ میلیون تومان به ۸ میلیون تومان رسیده) ۱۵ درصد افزایش حقوق را برای کارمندان دولت و به طریق اولی برای کارگران بخش خصوصی جا بیاندازد. در حالیکه حتی اگر به مولفهای به نام «تورم انتظاری» که براساس واقعیتهای اقتصادی موجود، میزان تورم را در سال آینده پیشبینی میکند نپردازیم، اظهارات نوبخت با الزامات قانونی هیچ سازگاری ندارد. واقعیتهای زیستی مردم و البته دادههای آماری نشان میدهد که حتی اگر سبد معاش خانوار را در نظر نگیریم و فقط بخواهیم «نرخ تورم رسمی» را معیار تعیین دستمزد قرار دهیم، یا به عبارت دیگر اگر فقط بند یک ماده ۴۱ قانون کار را برای کارگران و موادی مانند ماده ۱۲۵ قانون خدمات کشوری را برای مزدبگیران دولت، ملاک قرار دهیم، دستمزد سال آینده باید حداقل ۳۰ درصد زیاد شود؛ چراکه واقعیتهای تورمی در چند ماه گذشته از سال جاری، نشان دهنده افزایش نرخها بیش از ۳۰ درصد است و حتی به فرض تقریباً ناممکن، اگر این قطارِ افزایش همینجا متوقف شود، برای جبران عقبماندگی قدرت خریدِ حقوق و دستمزد، باید سال بعد بیش از ۳۰ درصد به دریافتی کارگران و کارمندان اضافه شود.
واقعیتها چیست؟
علاوه بر اینکه در ماههای تابستان سال ۹۸، تورم نقطه به نقطه از مرز ۴۰ درصد گذشت (برای نمونه براساس گزارش مرکز ملی آمار ایران، تورم در دوازده ماهه منتهی به تیر ماه ١٣٩٨ به ۴۰.۴ درصد رسید که نسبت به همین شاخص در ماه قبل (۳۷.۶ درصد) ٢.٨ واحد درصد افزایش نشان داد)، گزارش اخیر بانک جهانی که اقتصاد ایران را بین سالهای ۹۹ تا ۹۷، تحلیل کرده، نرخ تورم را برای سال ۱۳۹۷ برابر با ۲۳٫۸ درصد و در سال ۱۳۹۸ حدود ۳۱٫۲ درصد پیشبینی کردهاست. بر این اساس، نرخ تورم کشور در دیماه سال ۹۸ تا دیماه سال ۹۹ برابر با ۲۹ درصد پیشبینی شده است.
حال با چه معیار دادهای یا پیشبینی اطلاعاتی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام میکند که متوسط افزایش حقوق سال آینده، بایستی فقط ۱۵ درصد باشد؟ چگونه این رقم قرار است، هم از پس جبران عقبماندگی معیشتیِ ناشی از تورم سال جاری بربیاید و هم تورم پیشبینی شده برای سال بعد را تکافو کند؟ آیا هدف از اعلام این عدد، فقط کاستن از هزینههای دولت است و لاغیر؟
"به راستی آیا هیچ راه بهتر و معقولتری برای درآمدزایی دولت و کاستن از هزینههای سربارِ آن وجود ندارد؟!"
فرامرز توفیقی (رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور) در ارتباط با اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور میگوید: رقمی که نوبخت اعلام کرده، فقط برای کارمندان نیست چراکه اگر به گزارشِ «ضوابط مالی ناظر برتنظیم لایحه بودجه ۹۹ و پیشبینی ۱۴۰۰» که سازمان برنامه و بودجه کشور نوشته، مراجعه کنیم، در این گزارش بخشی به نام بودجه هزینهای وجود دارد که در بند دو آن که دستگاههای سیاستگذاری و مجری مشخص شده، یک قسمت «الف» وجود دارد؛ در این قسمت آمده "افزایش حقوق و دستمزد مشمولین قانون کار ۱۵ درصد تعیین میگردد." بعد هم یک نقطه گذاشته شده و نوشته شده "رقم قطعی به تایید شورای عالی کار میرسد".
او ادامه میدهد: یا آنها که این گزارشها و ضوابط را مینویسند، هیچ درکی از قانون ندارند یا خودشان را فراتر از قانون میدانند یا قصد دارند دورهای از بیقانونی مطلق را شروع کنند که البته قبلا هم دوران مدیدی از بیقانونی مطلق در رابطه با عدم توجه به تصریحات قانون کار را داشتهایم، دورهای که هنوز هم ادامه دارد. باید بدانیم اظهارات آقای نوبخت و گزارش سازمان برنامه بودجه، نقض آشکار قانون کار و دخالت آشکار قوه مجریه در تنها نهاد سهجانبه کشور یعنی شورای عالی کار است؛ این حرکت، کاملاً غیرقانونی است.
به گفتهی توفیقی، حتی صحبت کردن در مورد میزان افزایش دستمزد سال بعد و هیجان ایجاد کردن در این زمینه، غلط است چراکه دولت در آبان ماه وظایف مهمتری از صحبت کردن در مورد حقوق و دستمزد دارد منجمله فراهم کردن حداقلهای زندگی مثل سبد خوراکی، مسکن، آموزش و بهداشت برای طبقات فرودست؛ وظایفی که به دست فراموشی سپرده شده است.
توفیقی میافزاید: دولت فکر میکند فقط باید عدد و رقم برای حقوق و دستمزد تعیین کند و هیچ چیز دیگر مهم نیست؛ آنها برخلاف تصریحات قانون اساسی، اعتقاد دارند قیمت نیازمندیهای زندگی را «بازار» تعیین میکند حتی در بحث مسکن و آموزش.
دولتیها در حالی تعیین نرخِ نیازمندیهای ضروری زندگی را به دستهای نامرئیِ آدام اسمیت واگذار کردهاند که در ماههای گذشته، بسیاری از اقلام ضروری از سفرههای مردم حذف شده است و گروههای جمعیتی بسیاری به حاشیهنشینی و فرار اجباری به مناطق کمتربرخوردار روی آوردهاند.
مسئولان سازمان برنامه و بودجه پاسخ دهند
در این شرایط است که توفیقی خواستار پاسخگویی مسئولان سازمان برنامه و بودجه کشور است: «باید اعلام کنند با چه مولفههایی به این عدد ۱۵ رسیدند؛ واقعاً چه وردیهایی داشتهاند که به این خروجی رسیدهاند؛ این عدد چطور جای دفاع دارد؛ باید اعلام کنند پیشبینیشان برای تورم و مهار نقدینگی سال بعد چیست؟ اگر میخواهند از جیب دولت کمتر خرج شود و برای دولت درآمدزایی کنند، چرا از سفره خالی مزدبگیران مایه میگذارند؟ چرا سیاستهایی برای مدیریت فرار مالیاتی و فرار بیمهای ندارند؟! باید پرسید چگونه یارانه پولدارها را قطع میکنید ولی نمیتوانید از آنها مالیات بگیرید؟! خودشان اعلام کردهاند ۷۰ درصد میلیاردها مالیات نمیدهند؛ چرا به جای کم کردن از حقوق و دستمزد، سراغ این ۷۰ درصد نمیروند؟! چرا بانک اطلاعاتی برای دانستن ثروتِ دقیقِ فرادستیها نداریم؟ چرا جلوی فرارهای بیمهای را نمیگیرند؟!»
نماینده کارگران در مذاکرات دستمزدی در پایان صحبتهایش با بیان اینکه سیاستگذاریهای سازمان برنامه و بودجه نه تنها فرایند-محور و توسعهای نیست، بلکه هیچ منفعتی برای مردم ندارد؛ میگوید: «دولت دچار روزمرگی و قوه مقننه دچار هیاهوسالاری شده؛ هیچ کس برای عدم اجرای قانون حرکتی نمیکند؛ نمایندگان فقط دنبال رای جمع کردن برای انتخابات هستند، دولت هم وظایف اجتماعی خود را فراموش کرده است؛ باید گفت «توسعه پایدار» فقط با بازی با اعداد و ارقام، به سرانجام نمیرسد؛ سن اشتغال را تغییر میدهند تا بیکاری کاهش یابد، برای نرخ تورم چه میکنند؟!»
با روند افزایش نرخ تورم، در شرایط عادی یعنی سالهای ۹۳ تا ۹۶، دولت همگام با نرخ تورم حقوق کارکنان را افزایش داده است، یعنی در سال ۹۳ که نرخ تورم ۱۵.۶ درصد اعلام شد دولت با پیش بینیها میزان افزایش حقوق را برای کارکنان ۱۸ تا ۲۰ درصد عنوان کرد. همچنین در سال ۹۴ با نرخ تورم ۹ درصد، رقم افزایش حقوق ۱۴ درصد عنوان شد و در سال ۹۵ با نرخ تورم ۹.۶ درصد ۱۲ درصد تعیین شد.
اما بعد از تکانهی تورمی سال ۹۷ و رکوردشکنی تورم در سال ۹۸، حقوق و دستمزد از هزینههای زندگی جاماند و «عقبماندگی معیشتی» تبدیل به یک عارضهی دیرپا برای مزدبگیران در بخشهای مختلف شد.
حال در شرایطی که همه پیشبینیها، تورم سال ۹۹ را در بهترین حالت حدود ۳۰ درصد برآورد میکنند، سازمان برنامه و بودجه چگونه قرار است از افزایش ۱۵ درصدی حقوق دفاع کند؟ آیا هیچ تناسبی وجود دارد؟!
گزارش: نسرین هزاره مقدم
-------------------
یکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۳ نوامبر ۲۰۱۹
اعتراض کارگران مخابرات آذربایجانشرقی به انباشته شدن مطالبات خود
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شاغل و بازنشسته شرکت مخابرات آذربایجانشرقی روز گذشته (شنبه ۱۱ آبان ماه) با تجمع در مقابل ساختمان مرکزی مخابرات استان آذربایجان شرقی واقع در تبریز نسبت به آنچه به بیتوجهی مسوولان مخابرات به مطالبات به حق خود، عنوان میکردند، دست به تجمع اعتراضی زدند.
یکی از کارگران گفت: ما خواستار اجرای کامل مفاد آییننامه استخدامی و پرسنلی مصوب سال ۱۳۸۹ و پرداخت معوقات مزدی خود هستیم در عین حال اجرای طرح طبقهبندی مشاغل متناسب با شرایط کارگران شاغل اعم از رسمی، قراردادی و شرکتی و تغییر وضعیت همکاران قراردادی، از دیگر مطالبات کارگران شرکت مخابرات است.
یکی دیگر از کارگران گفت: اجرای بند ۶ مصوبه سال ۱۳۸۵ هیات وزیران، ماده ۲۱ قانون مدیریت خدمات کشوری در ارتباط با تغییر صندوق بازنشستگی، اجرای کامل قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، رعایت اصل شایستهسالاری و استفاده از نخبگان و نیروی انسانی متعهد و متخصص در انتصاب مدیران از دیگر مطالبات کارگران شاغل و بازنشسته مخابرات است.
در پایان، کارگران شاغل و بازنشسته شرکت مخابرات آذربایجان شرقی با قرائت بیانیهای ضمن تاکید بر حل و فصل مشکلات صنفی خود توسط مدیریت شرکت مخابرات استان، متذکر شدند: در صورت بیتوجهی به این خواستهها، گردهمایی اعتراضی خود را در روزهای آینده ادامه میدهند.
-------------------
احضار مجدد کارگرانی که بیش از ۱۰ بار به دادگستری احضار شدهاند
به گزارش خبرنگار ایلنا، سه نفر از کارگران سیمان کارون (مسجد سلیمان) بهدنبال سلسله تجمعات بهمن و اسفند سال ۹۵ که در اعتراض به معوقات مزدی و نامشخص بودن وضعیت شرکت برگزار شده بود، حدود ۴ کارگر با هویت «فرشاد خدادادیان»، «خرم آقابیگی»، «پیمان سلیمانی» و «امین حاتمی» با شکایت کارفرما به مراجع قضایی احضار و برای آنها پرونده تشکیل شده است و اکنون سه نفر از آنها به دادگاه احضار شدهاند.
به نقل از این منبع خبری گفته میشود: "احضار کارگران سیمان کارون درحالیست که پیش از این کارگران سیمان کارون برای پیگیری مطالبات صنفی خود با نهادهای دولتی و مراجع قضایی همانند استانداری، فرمانداری شهرستان مسجد سلیمان و چند نهاد امنیتی و نهاد قضایی نامهنگاری کردهاند".
پرونده این کارگران در حالی در شعبهی ۱۰۲ دادگاه کیفری مسجدسلیمان با شکایت کارفرما ارجاع داده شده که پیش از این کارگران نظر کارشناس دادگستری تبرئه کارگران بوده است، بااین حال کارفرما مجدداً به این حکم نیز اعتراض زده است و پرونده همچنان مفتوح است.
گفتنی است، این کارگران در پی تجمعات اعتراضی از سال ۹۵ بیش از ده بار احضار شدهاند.
ارسلان غمگین (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان) در این خصوص تصریح کرد: کارفرما شکایت شخصی و کیفری از این سه کارگر داشته است که این افراد به تولید من ضربه وارد کردهاند. با این حال کارشناس رسمی دادگستری اتهامی که کارفرما به کارگران وارده کرد را تایید نمیکند. کارفرما مجددا به رای کارشناس اعتراض زده است و این مسئله در حال حاضر به هیئت کارشناسان ارجاع داده شده است.
من با رئیس اداره کار در منطقه صحبت کردهام تا افرادی برای بررسی موضوع اعزام شود و با کارفرمای این واحد صحبت شود. بالاخره یک تجمع کارگری برگزار شده است و باید اثبات شود که این تجمع به تولید ضربه زده است. این اعتراضات هم مربوط به چند سال قبل بوده است. کارفرما گویا مستنداتی داده که این کارگران مسبب خرابیهایی در شرکت بودهاند و توقف کار را علت شکایت بیان کرده است.
به عنوان نمونه در یک شرکت صابونسازی دیگهایی وجود دارد که اگر به بهانه اعتراض این دستگاه خاموش شود، مواد داخل آن دیگها بلااستفاده میشوند. گاهی اعتصابات ضرر و زیان ایجاد میکند. کارفرمای سیمان کارون هم مدعی هستند که ضرر و زیان زدهاند. به خصوص که در این مورد خاص کارشناس دادگستری رای به نفع کارگران داده است.
در حال حاضر رئیس اداره کار در منطقه برای بررسی موضوع اعزام شده است. این کارگران ۴ نفر بودهاند. دو نفر از آنها بازنشسته شده است. یک نفر از آنها اتمام قرارداد شده و رفته است. یک نفر دیگر هنوز در کارگاه مشغول به کار است. بعد از بازرسی رئیس اداره کار جزئیات بیشتری از این موضوع را به اطلاع خواهیم رساند. این کارگران بیش از ده بار تاکنون به دادگستری مسجد سلیمان احضار شدهاند و همین مساله مشکلات زیادی برای آنها به وجود آورده است.
یک بازرس کار از استان و یک بازرس کار از منطقه موضوع را پیگیری خواهد کرد. مدت طولانی است که پرونده این کارگران مفتوح است. بالاخره اعتراض کارگری در تمام دنیا مرسوم است.
-------------------
در مجمع سهامداران آذرآب هیئت مدیره انتخاب میشود
محمد جانملکی (نایب رئیس شورای اسلامی کار آذرآب) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به آخرین تحولات درخصوص مشکلات آذرآب تصریح کرد: روز گذشته کارگران آذرآب مقابل مدیریت شرکت جمع شده و خواستار پیگیری مطالبات خود شدند. مطالبات کارگران در حال حاضر تسریع در روند پیگیری وضعیت سهامداری کارخانه است. اول آبان ماه شورای تأمین استان مرکزی مصوباتی داشت که سه بند آن مربوط به آذرآب بود.
او ادامه داد: در بند اول مصوبه شورای تامین تاکید شده است که اعضای جدید هیئت مدیره باید معرفی شوند. به تبع آن هیئت مدیره موظف شده که مدیرعامل را معرفی کند. آذرآب نزدیک به ۵ ماه است که مدیرعامل ندارد. در بند سوم مصوبه شورای تامین تاکید شده است که سهامدار موظف به پرداخت حداقل یک ماه دستمزد کارگران در اسرع وقت است. کارگران آذرآب حقوق شهریور و مهر ماه را دریافت نکردهاند. بند دیگر این بوده تمهیداتی مهیا شود تا اعضای هیئت مدیره در اراک حضور داشته باشند.
جانملکی بیان کرد: هیچ کدام از این مصوبات تا این لحظه انجام نشده است. در حال حاضر مطالبه اصلی کارگران آذرآب این است که تکلیف سهامدار به شکلی کارآمد مشخص شود و هنوز بر آن پافشاری دارند. روز گذشته مراسم تودیع و معارفه سرپرست جدید حراست(خطیب آرا) آذرآب انجام شد. کارگران از رئیس حراست پیشین راضی بودند.
"وی افزود: ما کارگران آذرآب به اکثر مسئولان استانی و کشوری نامه زدیم. حتی بنری تهیه کردیم که تمام پرسنل شرکت آن را امضا کردند. در این نامه ذکر کردیم که خواسته اول ما این است که شرکت به سازمان گسترش و نوسازی صنایع بازگردد در غیر این صورت هلدینگ معتبر و توانایی سهام آن را بگیرد. کارگران آذرآب همچنان دست از کار کشیده و منتظر اجرا شدن، وعدههای مسئولان هستند."
نایب رئیس شورای اسلامی کار آذرآب خاطرنشان کرد: اخیراً اطلاعیهای منتشر شده که قرار است جلسه مجمع عمومی سهامداران آذرآب ۲۵ آبان ماه برگزار شود. البته قرار بود این جلسه در روز هجدهم برگزار شود که به ۲۵ آبان منتقل شد. دستور جلسه تعیین اعضای هیئت مدیره و سایر موارد اعلام شده است که همین عنوان سایر موارد ما را نگران کرده است. بهتر است دستور جلسه سهامداری شفاف و روشن باشد.
-------------------
از حمامهای بیدَر تا بوی فاضلاب / غذا بد است و حقوقها دیر پرداخت میشود
به گزارش خبرنگار ایلنا، نامهای به نمایندگی از جانب چند صد کارگر عسلویه برای مقامات مدیریتی و اجرایی پارس جنوبی ارسال شده است. در این نامه که برای دومین بار فرستاده شده، از شرایط شغلی و زیستی کارگران پیمانکاری عسلویه انتقاد شده و درخواست بهبود شده است.
در این نامه آمده است: «در وضعیت پروژهها بهبودی حاصل نشده است و کارگران همچنین در بدترین وضعیت ممکن کار میکنند. حقوقشان ماهها دیر پرداخت میشود؛ سرویسهای بهداشتی و حمامها در نداشته و بسیار کثیف هستند. سرویس حمل و نقل کارگران بدون کولر و از رده خارج هستند. تعداد حمامها متناسب با کارگران نبوده و اغلب دوشهایشان خراب است. بوی فاضلاب در دمای 50 درجه به شدت آزاردهنده است. از کیفیت غذا هیچ نمیگوییم که خودتان باید قضاوت کنید. همچنین در سال گذشته نه تنها ایمنی و سلامت کارگران در اولویت کاری نبوده است بلکه میتواند باعث بیسرپرست شدن خانوادههای شاغل شود. در آخرین مورد در بهمن سال 97، شادروان برزو کیانی بر اثر سقوط از ارتفاع در پروژه مخازن سبز در عسلویه کشته شد.»
-------------------
مرگ یک کارگر بر اثر سقوط از ارتفاع در پروژه ساخت آزاد راه تهران - شمال
به گزارش خبرنگار ایلنا، این منابع کارگری گزارش کردند که یکی از همکاران آنها حین انجام کار از ارتفاع ۳ متری کوه سقوط کرد و به دلیل شدت جراحات وارده از ناحیه سر و پا جان خود را از دست داد.
بنا بر اعلام منابع کارگری ایلنا، کارگر مذکور در استخدام یک شرکت پیمانکاری در پروژه ساخت آزادراه تهران به شمال مشغول کار بوده که به دلایل نامعلومی کنترل خود را حین کار در ارتفاع سه متری کوه از دست داده و به پایین سقوط کرده است.
به گفته وی، این حادثه صبح روز جمعه برای یک کارگر حدودا ۲۲ ساله اتفاق افتاده است.
گفتنی است اردیبهشت ماه سال جاری نیز حدود ۱۱ کارگر شاغل در پروژه ساخت آزادراه تهران به شمال بر اثر انفجار تول البرز در منطقه سیاه بیشه کشته و زخمی شدند.
-------------------
شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲ نوامبر ۲۰۱۹
تجمع کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه برای دریافت سنوات
به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارگران بازنشسته نیشکر هفتتپه امروز (۱۱ آبان ماه) با اجتماع مقابل مدیریت این مجتمع، خواستار دریافت مطالبات سنواتی خود شدند.
از قرار معلوم این کارگران بازنشسته که شمارشان به حدود ۲۰۰ نفر میرسد، از آذر تا اسفند ماه سال ۹۷ به مرور بازنشسته شدهاند و در حال حاضر بدنبال مطالبات عقب افتاده سنواتی خود هستند.
یکی از کارگران بازنشسته میگوید: کارگرانی که از این واحد بازنشسته میشوند امکان دریافت آنی مطالبات سنوات پایان کار خود را ندارند. در عین حال ما کارگرانی که از آذر ماه سال ۹۷ بازنشسته شدهایم نیز هنوز موفق به دریافت سنوات خود نشدهایم.
او با بیان اینکه درحال حاضر کارفرمای شرکت هفت تپه هزینه سختی کار آنها را پرداخت کرده و همه بازنشسته شدهاند، در ادامه افزود: کارگرانی که از کشت وصنعت هفت تپه بازنشسته میشوند دستکم ۷۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان بر اساس سابقه کار سنوات دریافت میکنند.
کارگران بازنشسته معترض هفت تپه در خاتمه تصریح کردند: بعد از سالها تلاش توانستیم با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیانآور از این کارخانه بازنشسته شویم اما ظاهرا کارفرما نبود منابع مالی را دلیل پرداخت نشدن سنوات ما عنوان میکند لذا آنها که از ادامه این وضعیت خسته شدهاند تصمیم به برپایی این تجمع گرفتهاند.
-------------------
کارگران شهرداری رشت ۲ تا ۴ ماه مطالبات مزدی طلبکارند
«محمدحسن علیپور» در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: کاهش درآمد شهرداری رشت باعث بروز مشکلاتی ناشی از کمبود منابع مالی شده است به همین دلیل هماکنون کارگران چندین ماه است که معوقات مزدی طلب دارند.
عضو شورای شهر رشت با بیان اینکه مشکلات و چالشهای شهرداری رشت ریشه در گذشته دارد و ما به دنبال راهحلی هستیم که بتوانیم مطالبات کارگران را پرداخت کنیم، افزود: شهرداری رشت کمبود منابع مالی دارد و در حال حاضر حدود ۳۶۰ میلیارد تومان از نهادهای دولتی طلبکار است.
به گفته علیپور؛ مطالبات معوقه شهرداری رشت به مرور از زمان شورای دوم شهر ایجاد شده و در حال حاضر شهردار رشت که به تازگی مدیریت شهر رشت را برعهده گرفته بدنبال وصول این مطالبات است.
وی افزود: شهرداری رشت هر ماه حدود ۸ میلیارد تومان بابت ارزش افزوده دریافت میکند که این رقم هر ماه ثابت نیست. در عین حال اتکای درآمدهای شهر رشت بر عوارض ساخت و ساز و پرداخت مالیات است که باید از آوردههای عمومی و مردمی تامین شود.
او با بیان اینکه در مجموعه شهرداری حدود ۴ هزار نفر شاغلند، افزود: کارگران قرارداد مستقیم شهرداری۲ ماه طلب مزدی دارند و مابقی کارگران که تحت مسئولیت پیمانکارند، مطالبات مزدی آنها به ۴ ماه میرسد.
به گفته وی؛ اگر شهردار بتواند با همکاری مسئولان استانی و شهرستانی مطالبات معوقه خود را از نهادهای مختلف دولتی وصول کند مشکلات مالی شهرداری در نتیجه مشکل تعویق حقوق کارگران نیز مرتفع خواهد شد.
عضو شورای شهر رشت با بیان اینکه شهرداری هر ماه مبلغی حدود۲۱ میلیارد تومان بابت دستمزد کارگران و کارکنان خود نیاز دارد، افزود: متاسفانه درآمد ماهانه شهرداری رشت به اندازهای نیست که این پول بتواند جوابگوی حقوق جاری کارگران باشد.
علیپور در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر اینکه شهرداری رشت نیروی کار مازاد دارد، گفت: از قرار معلوم در گذشته هیچ نظارتی برای جذب نیروی کار در شهرداری رشت نبوده و به همین دلیل این نیروها در ابتدا به صورت پروژهای و بعد به مرور به صورت قراردادی جذب شهرداری شدهاند.
عیلپور در پایان تاکید کرد: تنها راه برون رفت از مشکلات مالی اجرای برنامههای مالی پایدار و وصول مطالبات معوقه شهرداری است که بتوان منابع درآمدی شهرداری را افزایش داد که آنهم نیازمند منابع مالی و مساعدت مسئولان است.
-------------------
اعتراض مخابراتیهای تبریز به عدم اجرای قانون/ بارها نامهنگاری کردیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران شاغل و بازنشستهی مخابرات تبریز با جمع شدن مقابل مخابرات منطقه آذربایجان شرقی به عدم اجرای قانون اعتراض کردند.
حاضران در تجمع خواستههای خود را اجرای آییننامه مصوب سال 1389، تبدیل قراردادیها به رسمی و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل دانستند.
حاضران در تجمع که توسط انجمن صنفی کارگران مخابرات و کانون بازنشستگان مخابرات آذربایجان شرقی، مقابل مخابرات منطقهای آمدهاند، میگویند بارها از طریق رایزنی و نامهنگاری خواستههای خود را مطرح کردهایم اما پاسخی نگرفتهایم.
-------------------
مرگ یک کارگر در معدن سنگ در محلات
به گزارش ایلنا، یک کارگر موتورسوار در یک سانحه رانندگی در معدن سنگی واقع در شهرستان محلات در استان مرکزی جان باخت.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: بر اثر سانحه زمین خوردن راکب موتورسیکلت در یکی از معادن سنگ شهرستان محلات هنگام رانندگی در کنار یک دستگاه دایمتراک، موتورسوار به شدت مصدوم و جان خود را از دست داد.
جسد فرد مصدوم به سردخانه انتقال داده شد.
-------------------
مرگ کارگر شهرداری رشت بر اثر ایست قلبی
به گزارش خبرنگار ایلنا، فعالان صنفی کارگری در استان گیلان با اعلام این خبر گفتند: یکی از کارگران خدماتی منطقه ۴شهرداری رشت به نام «مصطفی عیسی پور» که به صورت قرارداد حجمی تجت مسئولیت پیمانکار در سطح شهر مشغول کار بود، روز پنجشنبه بعد از پایان کار دچار ایست قلبی شد و قبل از انتقال به مراکز درمانی جان خود را از دست داد.
این منابع با بیان اینکه در حال حاضر استرس یک فشار روحی و روانی است که بیش از حد تحمل به کارگران وارد میشود، در خاتمه درباره عوامل ایجاد ناراحتیهای قلبی و روحی در کارگران گفتند: نامناسب بودن محیط کار، انجام کارهای سخت و طاقتفرسا در محیطهای خاص مثل محیطهای خیلی آلوده، عواملی مثل ابهام در کار و نداشتن علاقه به کار و از همه مهمتر تامین نشدن معیشت کارگر و تاخیر چند ماهه در دریافت حقوق همه دست به دست هم میدهد و شرایط نامساعد روحی برای کارگران به وجود میآورد.
-------------------
هویت کارگر حادثه معدن زغال سنگ اولنگ رامیان مشخص شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، «علی کهساری» حدودا ۳۵ساله کارگر معدن «البرزگان » حوالی روستای «جوز چال» در منطقه معدنی اولنگ شهرستان رامیان بود که حوالی ساعت یازده ظهر روز پنجشنبه در حادثه سقوط یک تخته سنگ بر روی بدنش، جان باخت.
به گفته همکاران او، کهساری کارگر «سینه کار» بود که حین کار در عمق ۱۲۰۰ متری معدن، یک تخته سنگ چند تنی پس از جدا شدن از محل خود بر روی بدن وی سقوط میکند.
همکاران وی تصریح کردند: وی تنها کارگر ی بود که در محل حادثه حضور داشته و وی به دلیل شدت جراحات وارده حین انتقال به مرکز درمانی بیمارستانی جان سپرده است.
از قرار معلوم مراسم خاکسپاری آقای علی کهساری روز گذشته جمعه باحضور همکاران و جمعی از مسئولان شهرستانی برگزار شده است.
-------------------
زیر آوار ماندن چهار کارگر کردستانی در شبستر/ جسد دو جوان ۳۰ ساله پیدا شد
اعضای انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان در تماس با خبرنگار ایلنا، از زیر آوار ماندن چهار کارگر کردستانی در شبستر آذربایجان غربی خبر دادند.
به گفتهی این فعالان صنفی، روز چهارشنبه بر اثر ریزش آوار هنگام عملیات خاکبرداری در شهرستان شبستر نزدیک صوفیان (آذربایجان شرقی) چهار کارگر زیر خاک مدفون شدند. این کارگران ساکن امیرآباد بوکان، بانه، سردشت و سقز هستند.
تا غروب دیروز جسد دو جوان حدود 30 ساله از زیر خاک بیرون کشیده شده است و عملیات برای یافتن دو نفر دیگر ادامه دارد.
-------------------
جمعه ۱۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱ نوامبر ۲۰۱۹
مرگ یک معدنچی در معدن زغالسنگ النگ در رامیان
به گزارش ایلنا، ریزش معدن در رامیان جان یک کارگر را گرفت.
روز گذشته، نهم آبان ماه بر اثر ریزش تونل معدن زغالسنگ النگ در شهرستان رامیان، یک نفر بر اثر شدت جراحات فوت کرد.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان گلستان گفت: بر اثر ریزش معدن در رامیان، یک نفر جان باخت.
علت حادثه در دست بررسی است.
-------------------
مرگ کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از بالابَر در یزد
به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی در یزد جان خود را از دست داد.
این کارگر که در حال کار با یک دستگاه بالابر برقی بوده است، بر اثر قطع شدن سیم بکسل نگهدارنده از ارتفاع سقوط و جان خود را از دست داد.
-------------------
پنجشنبه ۹ آبان ۱۳۹۸ - ۳۱ اکتبر ۲۰۱۹
کشته و زخمی شدن ۳ کارگر بر اثر انفجار در مجتمع ذوبآهن هرسین
به گزارش ایلنا، سرهنگ همتعلی شکری اظهار داشت: شب گذشته (چهارشنبه) و پس از دریافت گزارشی از سوی پلیس ۱۱۰ مبنی بر وقوع انفجار منجر به جرح و فوت در مجتمع ذوب آهن هرسین، ماموران پاسگاه انتظامی چهر به سرعت در محل حاضر شدند.
وی ادامه داد: با حضور پلیس در محل مشخص شد، انفجار در کارگاه جمع آوری ضایعات مجتمع ذوب آهن با توجه به وجود مواد قابل اشتعال و بنا بر علل نامعلومی رخ داده است.
سرهنگ شکری تصریح کرد: بر اثر این حادثه، سه تن زخمی و به سرعت به مراکز درمانی انتقال داده شدند که متاسفانه یکی از مجروحان به علت شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.
فرمانده انتظامی شهرستان هرسین یادآور شد: دیگر مصدومان حادثه که از ناحیه پای راست و بازوی چپ دچار صدمه شده اند هم اکنون در مراکز درمانی تحت مداوا هستند.
وی در پایان و با اشاره به تشکیل پرونده ای در این خصوص گفت: علت وقوع این حادثه در دست بررسی است.
-------------------
وقتی تبعیض «عرف» معنا میشود/ ورود قانون کار به این منطقه ممنوع است
به گزارش خبرنگار ایلنا، «عسلویه» قبل از تبدیل شدن به قطب انرژی کشور، بندری ساده بود جا خوش کرده در سواحل بیبدیل خلیج فارس؛ مردمانِ بومیِ این بندرِ کوچک، روزگارانی با ماهیگیری و حصیربافی روزگار میگذراندند و نمیدانستند چه گنجینههایی در زیر کلبههای نیین آنها، خفته است؛ این مردمان، روزگار سادهای داشتند به دور از آلودگی و همهمهی فلرهای گاز و ستونهای سر به فلک کشیدهی پالایشگاهها، روزگاری که امروز دیگر سپری شده است...
حالا عسلویه، قلب تپنده انرژی کشور است که نامش با بزرگترین کلونی نفت و گاز ایران یعنی «پارس جنوبی» گره خورده است؛ هزاران خانوادهی کشور امروز از اشتغال در پارس جنوبی، در عسلویه و کنگان، «نان» درمیآورند.
دوم اردیبهشت ۹۸، مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در ارتباط با آمار شاغلانِ این منطقه گفت: «در حال حاضر نزدیک به ۱۰ هزار نفر در این شرکت مشغول به کار هستند؛ مطابق چارت سازمانی، پالایشگاههای گاز پارس جنوبی دارای ۴ هزار و ۲۲۳ نیروی رسمی است؛ هم اکنون ۶۰۹ نیروی قرارداد مستقیم در فازهای مختلف مشغول فعالیت هستند و بیش از ۸ هزار و ۸۸۹ نیروی ارکان ثالث نیز در این مجتمع شاغل هستند؛ این تعداد تنها در مورد نیروهایی است که در خود مجتمع مشغول به کار هستند.»
آمار چه میگویند؟
بر اساس اظهارات مدیرعامل مجتمع پارس جنوبی، تعداد ارکان ثالثیهای این مجتمع پالایشگاهی که در واقع همان پیمانکاریهای طرف قرارداد با شرکتهای پیمانکاری هستند، دو برابر رسمیهای این مجتمع است. این معادلهی ساده نشان میدهد که اوضاع در عسلویه دیگر چندان بر وفق مراد نیست.
وقتی تعداد کارگران پیمانکاری در قطب انرژی کشور، دو برابر رسمیهاییست که در این منطقه مشغول به کار هستند، چندان دشوار نیست که استنتاج کنیم «عسلویه» دیگر آن بهشت فارغالتحصیلان دهه هشتاد شمسی نیست و امروز «تبعیض»، یکی از مهمترین شاخصهای اشتغال در این منطقه است.
گرچه هیچ نمودار مستدلی از تغییراتِ افزایشیِ تعداد نیروهای پیمانکاری عسلویه در یکی، دو دههی گذشته در دست نداریم و نمیدانیم با چه ضریب سالانهای تعداد نیروهای پیمانکاری این منطقه افزایش یافته که امروز به دو برابر رسمیها رسیده، اما آمارها و اطلاعات موجود به ضرس قاطع نشان میدهد که شتابِ «به پیمانسپاری» از نرخ کلی اشتغال در منطقه پیشی گرفته است؛ حاصلِ این اتفاق، انبوهِ کارگران متخصص و باسابقهای است که علیرغم تحمل آلودگی هوا و صعوبت کار، تنها کمی بیشتر از حداقل دستمزد رسمی، عایدی دارند و از هر نوع ثبات و امنیت شغلی محرومند.
«تبعیض» جاافتادهترین شاخصهی اشتغال در پارس جنوبی
«علی» از جملهی کارگرانیست که سالهاست به عنوان کارگر پیمانکاری، در پالایشگاههای پارس جنوبی مشغول به کار است؛ او میگوید: مهمترین مشکل ما، تبعیض بین پیمانکاریها و رسمیهای منطقه است.
علی گرچه از کارگران پیمانکاریِ سطح یک است و با یک واسطه به کارفرمای مادر میرسد و لاجرم وضعیتش بسیار بهتر از کارگران پیمانکاریای است که در سطوح پایینتر کار میکنند با این حال، برای رنجهای تبعیض، اصالتى ذاتی قائل است: «مشکلات عسلویه زیاد است اما اولین و مهمترین معضل، تبعیض بین کارکنان پیمانکاری و رسمیست؛ این تبعیض وجوه بسیار دارد از منوی غذایی گرفته تا سطح دستمزد و تعداد روزهای تعطیلی.»
او به یکی از مهمترین نمودهای تبعیض که هر روز در زندگی کارگران عینیت مییابد، میپردازد؛ تفاوت در منوی غذای روزانهی رسمیها و پیمانکاریها و کیفیت این غذا: «ناهار رسمیها، حدود ۷۰، ۸۰ هزار تومان است اما کل سه وعدهی غذای یک کارگر پیمانکاری، ۲۷ هزار تومان است؛ این، عددیست که در قرارداد شرکتها آمده؛ یعنی با ۲۷ هزار تومان، شرکت باید به کارگر پیمانکاری، صبحانه، ناهار و شام بدهد. نحوه توزیع غذا نیز عادلانه و برابر نیست؛ غذایی که برای پیمانکار میآید، ورودی پالایشگاه در یک محوطه خاکی روی زمین گذاشته میشود واز آنجا با مینیبوس یا وانت میآورند در پالایشگاه و بین کارگران تقسیم میکنند در صورتیکه کارگر رسمی خیلی شیک میرود رستوران – رستورانی که مثل سلف سرویس میماند- و با امکانات ویژه غذایش را میخورد؛ حالا از صبح تا ظهر یا از ظهر تا شب که در سایت، در دفتر کارش نشسته بوده و نه گرما خورده و نه عرق ریخته ولی کارگر پیمانکار در فضای باز و زیر ظل آفتاب مشغول به کار بوده، بماند. رسمی در دفترش مینشیند و نهایتاً با یک تلفن گزارش میگیرد یا با کامپیوتر، نامهنگاریِ اداری میکند؛ سختی کارشان همینقدر است....»
او مدعیست آنقدر کیفیت غذا بد است که خیلی وقتها، پیمانکاریها ترجیح میدهند تُن ماهی و تخم مرغ بخورند و لب به غذای شرکت نزنند. به خاطر کیفیت بد غذا، خیلی از کارگران مشکل گوارشی دارند.
«بیست روز تحمل دوری و آلودگی در هر ماه
این تبعیض وجوه دیگری هم دارد: «تبعیض بعدی در تفاوت روزهای کار و استراحت است؛ در همه اسناد بالادستی تاکید شده که در عسلویه به خاطر بدی آب و هوا و دوری خانوادهها، کارگران باید سیستم ۱۴-۱۴ کار کنند؛ یعنی ۱۴ روز سر کار باشند و ۱۴ روز تعطیل که دور از آلودگی و کنار خانوادههایشان سپری کنند. این سیستم باید برای رسمیها و پیمانکاریها یکسان اجرا شود؛ چند سال پیش، مدیرعامل وقت گفت من این سیستم را برای همه اجرا میکنم اما زمان میبرد ولیکن همینطور دفعالوقت کردند؛ هر سال به سال بعد انداختند و الان چند سال است که منتظر اجرای این طرح هستیم. الان ما سیستم ۲۰-۱۰ هستیم؛ ۲۰ روز در منطقهی «فوقِ آلوده» کار میکنیم و فقط ده روز وقت برای کنار خانواده بودن داریم؛ شما میتوانید به سایتِ نبض زمین که متعلق به سازمان محیط زیست است، مراجعه کنید؛ در این سایت زده، آب، خاک، هوا، همه چیز در منطقه عسلویه آلوده و سمی است.»
محل زندگی کارگران عسلویه، مناسب و استاندارد نیست؛ کارگران با کمترین امکاناتِ زیستی، ۲۰ روز از هر ماه را میگذرانند؛ به گفتهی علی، بعضی از کارگران مجبور شدهاند به خاطر وضعیت بدِ محل سکونت، خودشان با قیمت گزاف، خانه اجاره کنند؛ همه کارگرانِ اینجا در معرض بیماریهای ریوی و برخی بیماریهای جدی دیگر قرار دارند؛ موارد بسیاری هم از ابتلا به این بیماریها وجود دارد.
این کارگر پیمانکاریِ پالایشگاههای عسلویه میگوید: «فشارهای روانیِ ۲۰ روز دوری از خانوادهها کم نیست؛ کارگر در یک خوابگاه با سختترین شرایط با چند نفر از همکارانش زندگی میکند و غذا و امکانات هم در حد صفر است. در صورتیکه خوابگاه رسمیها که ۱۴-۱۴ کار میکنند، با ما خیلی فرق دارد؛ این خوابگاهها مثل VIP میماند، همه چیز دارد از سالنهای ورزشی گرفته تا استخر و فضای استراحت. ما فقط یک تخت داریم و یک تلویزیون و چند نفر هماتاقی.»
"به گفتهی این کارگر، این شرایط، انگیزه برای کار و تولید را پایین آورده و کارگر پیمانکاری به هیچ چیز جز این نمیاندیشد که زودتر ۲۰ روز شیفت تمام شود و برود چند روزی پیش خانوادهاش."
حقوقی که کمی بیشتر از حداقل دستمزد است
وضعیت حقوق و دریافتی هم به غایت ناامیدکننده است؛ علی میگوید: «دستمزد ما پیمانکاریها بسیار پایینتر از رسمیهاست؛ یک کارگر پیمانکار که سِمَتِ بالایی هم داشته باشد، با ۱۰ سال سابقه کار، ۴ میلیون تومان حقوق میگیرد؛ حقوقهای پایینتر هم بسیار داریم؛ مثلاً رانندهها فقط ۲ میلیون تومان میگیرند. هر طرحی هم وزارت نفت برای افزایش دریافتیِ کارکنان میدهد، میگویند شامل حال شما پیمانکاریها نمیشود!»
علی از خستگیهای کارگران میگوید: «خیلی از کارگران بعد از ۳، ۴ سال، از اینجا میروند؛ چون دیگر طاقت ادامه دادن ندارند. اینجا نه امکانات بهداشتی دارد و نه امکانات آموزشی و رفاهی که کارگران بخواهند خانوادههایشان را بیاورند اینجا؛ نه مدرسه خوبی در عسلویه هست نه بیمارستان مجهزی. کارگرانی که خانوادههایشان را آوردهاند، اغلب پشیمان شدهاند.»
او معتقد است؛ دوری از خانوادهها، آسیبهای بسیار به همراه آورده است حتی به جدایی و طلاق انجامیده است؛ کارگران رسمی، بلیط رفت و برگشت برای رفتن به خانه دارند اما به پیمانکاریها ریالی بابت رفت و برگشت نمیدهند؛ با این حساب، علیالقاعده یک کارگر اگر بخواهد با هواپیما به خانه برود که ۱۰ روز تعطیلات را کنار خانواده باشد، باید از ۳ یا نهایت ۴ میلیون تومان حقوق، ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پای بلیط هواپیما بپردازد که مسلماً منطقی نیست و به همین دلیل است که بیشتر کارگرانِ پیمانکاری، رنج مسافرتهای شبانهروزی با اتوبوس را به جان میخرند و از ده روز تعطیلات، دو روز یا حتی دو روز و نیم را در راه هستند.
این کارگر در انتها یک سوال کلیدی مطرح میکند: «امور پیمانهای عسلویه با چه اسلوب و شیوهای به مسائل پیمانکاران نظارت میکند که حقوق کارگران در هر پالایشگاه با پالایشگاههای بعدی فرق میکند؛ انگار پرداخت حقوقها دلبخواهیست و پیمانکاران هرطور که بخواهند به کارگرانشان دستمزد میدهند! حتی حق شیفت هم اینجا بسیار کم است؛ ما هرچه میگوییم این حقوقها و مزایا با قانون کار مغایرت دارند، میگویند اینجا «منطقه ویژه» است و تحت پوشش قانون کار نیست؛ میگویند «عرف کارگاهی» همین است!»
تبعیض، تبعیض و بازهم تبعیض که نمونهها و نمودهای بسیار دارد؛ همه اینها نشان میدهد که روزگارِ «بهشت عسلویه» سپری شده است؛ روزگاری که اگر مسئولان فکری به حال ناگواریهای اشتغال در این منطقه نکنند، دیگر هرگز بازنمیگردد...
گزارش: نسرین هزاره مقدم
-------------------
چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۹۸ - ۳۰ اکتبر ۲۰۱۹
اسماعیل بخشی آزاد شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، اسماعیل بخشی، کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه، دقایقی پیش با قرار وثیقه هفتصد و پنجاه میلیون تومانی به طور موقت از زندان اوین آزاد شد.
خانواده و دوستانش از صبح امروز منتظر آزادی او بودند. اسماعیل بخشی در دادگاه بدوی چهارده سال حکم گرفته است.
-------------------
آزادی موقت اسماعیل بخشی/ وکیل: نباید مانعی برای آزادی باشد
به گزارش خبرنگار ایلنا، اسماعیل بخشی قرار است امروز چهارشنبه با تعیین قرار وثیقه هفتصد و پنجاه میلیون تومانی به طور موقت از زندان اوین آزاد شود.
هماکنون خانواده اسماعیل بخشی در انتظار آزادی او هستند؛ این درحالیست که وکیل اسماعیل بخشی با بیان اینکه احتمالا او امروز - چهارشنبه - با قرار وثیقه آزاد میشود، گفت: به خاطر تعللی که دادسرای دزفول در جهت تودیع وثیقه داشت؛ آزادی اسماعیل بخشی به تاخیر افتاد.
فرزانه زیلابی افزود: با توجه به نیابت داده شده به دادسرای دزفول و به دلیل تعللی که دادسرای دزفول در ارسال نامه مربوط به تودیع وثیقه به شعبه سی و شش دادگاه تجدیدنظر استان تهران داشتند، آزادی بخشی با تاخیر مواجه شد اما امروز نامه به زندان واصل شد و شرایط آزادی ایشان در بعدازظهر امروز فراهم است و دیگر نباید مانعی برای آزادی ایشان وجود داشته باشد.
اسماعل بخشی در تجمعات کارگران نیشکر هفت تپه بازداشت و پس از مدتی به زندان اوین تهران منتقل شد.
-------------------
اینفوگرافی/ آذرآب؛ زوال تدریجیِ صنعتساز بزرگ
به گزارش خبرنگار ایلنا، آذرآب، شرکت صنعتسازِ صنایع پالایشگاهی، نیروگاهی، فولادی و کارخانجات قند و نیشکر و سیمان از روزهای اوج خود فاصله گرفته است و بیش از ۴ سال است که درگیر مشکلات زیادی است و کارگران نسبت به وضعیت سهامداری آن معترض هستند.
-------------------
بیکاری ۷۰ کارگر کارخانه سولفات پتاسیم ایلام
کارگرانِ کارخانه سولفات پتاسیم واقع در شهرک صنعتی ایوان استان ایلام، در تماس با خبرنگار ایلنا، از بیکاری خود خبر دادند.
این کارگران که تعداد آنها ۷۰ نفر است، میگویند: به دلیل نبود مواد اولیه و خوابیدن کامل خط تولید، بیکار شدهایم.
این کارگران فقدان فرصتهای شغلی شایسته در استان محروم ایلام را یکی از مشکلات نیروی کار در این استان دانستند و گفتند: در شرایطی که فرصتهای شغلی بسیار محدود است، مسئولان فکری به حال معدود کارخانههای در حال فعالیت در استان نمیکنند؛ ۷۰ خانواده هیچ راهی برای امرار معاش ندارند.
مدیرعامل کارخانه سولفات پتاسیم اعلام کرده است: کارخانه سولفات پتاسیم به ارزش ۲ هزار میلیارد ریال و با اشتغالزایی ۷۰ نفر اکنون به دلیل نبود مواد اولیه تعطیل شده و مجبور به اخراج کارگران شدهایم.
وی افزود: وقتی که هیچ فعالیتی نداریم، نمیتوانیم کارگران را حفظ کنیم و اکنون کارگران به اداره کار برای دریافت بیمه بیکاری معرفی شدهاند.
-------------------
ابراز نگرانی کارگران گروه ملی فولاد ایران از نبود مواد اولیه برای خط تولید ذوب
به گزارش خبرنگار ایلنا، در اطلاعیه کارگران گروه ملی فولاد ایران آمده است: از دیرباز تاکنون، بخش مهم و بزرگ فولادسازی (ذوب) به قلب کارخانه و قسمت متحرک اکثر بخشها معروف بوده و روشن بودن آن، نیاز به علم، فن و تجربه متخصصین و همت و تلاش مضاعف و ستودنی همکاران عزیزمان دارد که در اکثر موارد به خاطر شرایط سخت و ویژه به نوعی حضوری فداکارانه و ایثارگرانه در محل کار خود دارند.
در ادامه آمده است: مواد اولیه و ضایعاتی بخش ذوب، شامل قراضه، اسفنجی، قوطی و.... کار میکند ولی قابل ذکر است که در حال حاضر و چند وقت اخیر، فقط با قراضه خالی کار میکند، آنهم این حجم ضایعات و قراضهای در عرض سه سال تهیه و جمعآوری شده است. تولید فعلی بخش ذوب و تصمیم گیری نادرست فقط به خاطر سرپوش گذاشتن بر تخریب و تبدیل شمشهای ورودی به شرکت و حجم سنگین ضایعات و مطلوب جلوه دادن و تولید قسمت فولادسازی صورت میگیرد که در آیندهای نزدیک خاموشی، خسارت و لطمات جبرانناپذیری را برای شرکت دربردارد.
-------------------
سه شنبه ۷ آبان ۱۳۹۸ - ۲۹ اکتبر ۲۰۱۹
همه کارگران بازداشتی آذرآب آزاد شدند
جواد صابری (رئیس شورای اسلامی کار آذرآب) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، از آزادی کارگران بازداشتی آذرآب خبر داد.
به گفته صابری؛ آخرین روزی که کارگران آذرآب ریل راهآهن را مسدود کرده بودند؛ حدود ۲۸ نفر بازداشت شدند. ۱۰ نفر دیگر روز بعد از طریق پلیس امنیت احضار شده بودند. درحالیکه انتظار داشتیم، روند قانونی صدور احضاریه کتبی برای این کارگران رعایت شود، آنها از طریق تماس با یکی از اعضای شورای اسلامی کار آذرآب به پلیس امنیت خوانده شدند. با اینحال کارگران برای اینکه مشکلی برای خانودههایشان ایجاد نشود، به پلیس امنیت رفتند که آنها نیز بازداشت شدند. در مجموع بین ۴۱ تا ۴۳ نفر از کارگران آذرآب در بازداشت بودند که تعدادی با فیش حقوقی و تعدادی دیگر با وثیقههای ۵۰ و ۱۰۰ میلیونی آزاد شدهاند. آخرین کارگر روز گذشته آزاد شد و اکنون کارگری در بازداشت نیست.
این عضو شورای اسلامی کار آذرآب با اشاره به روند وعدههای دولت به کارگران تصریح کرد: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اراک آمد و چندی بعد جلسه شورای تامین استان در خصوص حل مشکلات آذرآب برگزار شد. آقای شریعتمداری به کارگران متعهد شده بود که طی صحبتی که با بانک کشاورزی داشتند، ظرف یکی یک یا دو روز معوقات مزدی پرداخت شود. اما تاکنون معوقات مزدی کارگران پرداخت نشده است. پرسنل تولید کارخانه آذرآب بین ۳ تا ۳ و نیم میلیون تومان دستمزد دریافت میکنند. مقداری از حقوق مرداد ماه که پرداخت شده بود، نیز مربوط به حقوق مرداد ماه دفتر مرکزی آذرآب بود که حقوقهای بالایی میگیرند و کارگران فقط ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان از زمان وعده آقای شریعتمداری را تاکنون دریافت کردهاند.
وی با اشاره به اینکه انتظار داشتیم لااقل پرداخت دستمزد معوقه کارگران تعجیل شود، بیان کرد: به کارگران وعده داده شده که روز ۱۸ آبان ماه مجمع عمومی سهامداران جهت تعیین هیئت مدیره جدید برگزار شود. اما پرسنل باور ندارند که هیئت مدیره لایقی انتخاب شود چراکه ما معتقدیم مشکل اصلی آذرآب سهامدارانش هستند و عدم اهلیت بانک کشاورزی در صنعت آذرآب و عدم ثبات در مدیریت این شرکت این مشکلات را به وجود آورده است. راهکارهای تاکنونی دولت برای آذرآب تنها تزریق مسکن است.
به گفته صابری؛ طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، شرکتهای مادرتخصصی و صنعتساز همچون معادن و دیگر مواردی که در قانون ذکر شده، جزو اموال عمومی به حساب میآید و باید دولتی باشند. طبق قانون بیش از ۵۱ درصد سهام این شرکتها باید در دست دولت باشد.
او ادامه داد: از طرفی به علت اینکه بانکها نمیتوانند بنگاهداری کنند، میگویند صندوق یکم بانک کشاورزی سهامدار آذرآب است اما وقتی که مسائل و مشکلات آذرآب مطرح میشود آقای خدارحمی، مدیرعامل بانک کشاورزی پاسخ میدهد. این دوگانگی از کجا نشات میگیرد.
رئیس شورای اسلامی کار آذرآب تصریح کرد: روز یکشنبه، ششم آبان ماه جو کارخانه مجدداً ملتهب شده بود، چراکه زمزمههایی مبنی بر تغییر رئیس حراست آذرآب، آقای سلیمانی به گوش رسیده بود. کارگران میگفتند آقای سلیمانی در دورانی که آذرآب هیئت مدیره مشخصی نداشته در خصوص دفترچه بیمه کارگران و مسائل دیگر در کنار کارگران بود و احتمال تغییر رئیس حراست موجب نگرانی کارگران شده بود.
"وی تاکید کرد: کارگر امروز مانند کارگر ۵۰ سال پیش نیست؛ خیلی از کارگران ما تحصیلات فوق لیسانس و دکترا دارند و قدرت تجزیه و تحلیل شرایط را دارند، آنها میگویند، تغییر رئیس حراست آذرآب مقدمهای برای تعدیل برخی کارگران، به خصوص بازداشتشدهها در ماههای آتی خواهد بود و همین امر آنها را نگران نکرده است."
به گفته صابری؛ ما نزدیک به چهار سال است که درگیر مشکلات هستیم و پاسخ به مشکلات راهکار روشن دارد، مسائل آذرآب زور برنمیدارد. به این خاطر که کارگران در تمام این مدت واقعاً زجر کشیدهاند و یک ماه حقوق بدون عذاب و سختی دریافت نکردهاند. نزدیک به دو سال است که یک بار لباس کار گرفتهایم. در حدود دو سال گذشته نیز یک جفت کفش ایمنی به کارگران داده شده است. درحالیکه کارفرما موظف است، شش ماه یکبار طبق قانون کار لباس کار در اختیار پرسنل قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: ما نگرانی خود را مجدداً با نامهای اعلام کردیم. متاسفانه برخی اخباری به گوش کارگران میرسد که موجب میشود فضای کارخانه ملتهبتر شود. ما الان در کمال آرامش دست از کار کشیدهایم و انتظار داریم در خصوص حل ریشهای مشکلات آذرآب که تعیین تکلیف سهامداری آن است، اقدامی صورت بگیرد. متاسفانه با وجود برگزاری جلسات متعدد هنوز وعدهای بابت تعیین تکلیف سهامداری به کارگران آذرآب داده نشده است.
-------------------
دوشنبه ۶ آبان ۱۳۹۸ - ۲۸ اکتبر ۲۰۱۹
آزادی دو نفر از سه کارگر بازداشتی آذرآب
امیدواریم آخرین کارگر بازداشتی نیز به زودی آزاد شود
محمد تقی آبایی هزاوه (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی) به خبرنگار ایلنا گفت: دو نفر از کارگران بازداشتی آذراب آزاد شدهاند و اکنون فقط یک کارگر آذرآب در بازداشت است.
وی ابراز امیدواری کرد با پیگیریهای صورت گرفته، این کارگر بازداشتی نیز به زودی آزاد شود.
در جریان تجمعات هفته گذشته کارگران آذرآب، بیست و یک کارگر بازداشت شده بودند که هجده نفر از آنها روز پنج شنبه هفته گذشته آزاد شدند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در خصوص پرداخت دستمزد کارگران آذرآب گفت: دستمزد شهریور ماه کارگران آذرآب هنوز پرداخت نشده، امیدواریم با تامین منابع لازم، این پرداخت هرچه سریعتر صورت بگیرد.
پنجشنبهی هفتهی گذشته، ماندهی دستمزد مرداد ماه کارگران آذرآبِ اراک پرداخت شد و مسئولان وعده دادند که به زودی حقوق شهریور ماه نیز پرداخت خواهد شد.
-------------------
یکشنبه ۵ آبان ۱۳۹۸ - ۲۷ اکتبر ۲۰۱۹
آزادی ۶ نفر از بازداشتیهای پرونده هفتتپه و روزجهانی کارگر به قید وثیق
به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کسانی که در خصوص پرونده هفتتپه و دو نفر از کسانی که در روز جهانی کارگر بازداشت شده بودند، به قید وثیقه آزاد شدند.
سیدجمالالدین حیدری، وکیل مدافع سپیده قلیان در این خصوص گفت: موکلم بر اساس نظر شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر به صورت موقت و با قید وثیقه آزاد شد.
امیرحسین محمدیفرد، ساناز الهیاری و امیر امیرقلی دیگر متهمان پرونده هفتتپه بودند، که تا زمان دادگاه تجدیدنظر از زندان آزاد شدند.
همچنین روز گذشته عاطفه رنگریز، جامعهشناس و مرضیه امیری، خبرنگار روزنامه شرق نیز که در خصوص تجمعات روز جهانی کارگر در یازدهم اردیبهشت ماه بازداشت شده بودند، به قید وثیقه آزاد شدند.
-------------------
تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران شهرداری سده ادامه دارد
جمعی از کارگران مجموعه شهرداری سده از توابع شهرستان اقلید در استان فارس که در بخش خدمات، فضای سبز و آتشنشانی کار میکنند، در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم پرداخت مطالبات معوق خود خبر دادند.
این کارگران که در حال حاضر ۵ ماه مزد معوقه طلبکارند، در ادامه میگویند: الان هشت ماه است که از آغاز سال ۹۸ میگذرد اما خبری از پرداخت یک سال عیدی و حقوق اسفند۹۷ نیست.
آنها از تاخیر مکرر مطالبات خود انتقاد دارند و میگویند: تا چه زمانی باید منتظر دریافت مطالبات خود بمانیم؟ ما حدود ۳۰نفر کارگر هستیم که در مجموعه شهرداری سده مشغول به کار هستیم؛ اینکه به عنوان کارگر پیمانکاری همیشه حقوقمان را با تاخیر چندین ماهه میگیریم، بماند، هشت ماه تمام است که منتظریم پیمانکار، عیدی و حقوق سال گذشته ما را بپردازند.
به گفته آنها، در نتیجه استمرار این وضعیت دستمزدهای کارگران دیگر پاسخگوی هزینههای زندگی نیستند. اخیرا (۲۰ روز پیش) شهردار سده بخشی از دستمزد فروردین ماه را به حساب کارگران واریز کرده اما هنوز شهرداری بابت دستکم چهارماه حق بیمه به کارگران طرف قرارداد خود بدهکار است.
یکی از کارگران میگوید: کارفرما حدودا ۲۰ روز پیش دستمزد مربوط به فروردین ماه را با هفت ماه تاخیر پرداخت کرد و این آخرین وجهی بوده است که به عنوان مزد دریافت کردهایم.
این کارگر شاغل در مجموعه شهرداری سده با بیان اینکه از حداقلهای مزدی برخوردار بوده و امنیت شغلی نداریم، در ادامه درباره معوقات بیمهای کارگران میافزاید: کارگران پیمانکاری معوقات بیمهای ندارند اما کارگران استخدامی و قرارداد مستقیم شهرداری حدودا ۵ ماه حق بیمهشان به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
طبق اظهارات کارگران شهرداری سده؛ این تعداد از کارگران به دلیل عدم دریافت حقوق و دستمزد در ۵ ماه گذشته با مشکلات مالی روبرو شدهاند.
این کارگران از شهردار سده در مقام کارفرمای اصلی انتظار دارند که پیگیر وصول مطالبات معوق کارگران شهرداری از پیمانکاران باشند.
پیش از این سیدلطفالله موسوی (شهردار شهرداری سده) در تشریح مطالبات کارگران به ایلنا گفته بود: کمبود منابع مالی در شهرداری باعث تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران شده است.
به گفته وی؛ چون شهرداری سده هیچگونه منبع درآمد پایداری ندارد، نیازمند حمایت بیشتری از سوی مسئولان است.
-------------------
کشته و زخمی شدن دو کارگر در حاشیه پل داروپخش اردبیل
به گزارش ایلنا، حادثه ریزی حاشیه پل صبح امروز (۵ آبان ماه) موقعی اتفاق افتاده است که دو کارگر حین لایروبی فاضلاب حاشیه پل داروپخش اردبیل بودند.
به دنبال اعلام حادثه ریزش دیواره کانال فاضلاب، ماموران امداد و نجات بلافاصله به محل وقوع حادثه اعزام شدند که در بررسیهای اولیه مشخص شد، یکی از کارگران به دلیل حج سنگین آوار همان دقایق اولیه دچار خفگی شده و جان سپرده است و کارگر دیگری که به شدت مصدوم شده بود برای ادامه درمان توسط اورژانس مستقر در محل به بیمارستان منتقل شده است.
-------------------
دستگاه پرس در کارخانه فولاد اردستان جان یک کارگر را گرفت
به گزارش ایلنا، یک کارگر کارخانه فولاد آریا واقع در شهرک صنعتی اردستان در استان اصفهان، صبح امروز، پنجم آبان ماه دچار حاثه شد و جان باخت.
از قرار معلوم؛ این کارگر در بخش تولید در حین کار، در دستگاه پرس گرفتار شده که این حادثه منجر به آسیب جدی و خونریزی داخلی او میشود.
کارگر کارخانه فولاد آریا که فردی میانسال بوده، علیرغم انتقال به بیمارستان و تلاش پزشکان جان باخت.
-------------------
مرگ یک کارگر چاهکن در شازند
به گزارش ایلنا، روز گذشته حادثه سقوط سطل خاک چاه کنی به مرگ یک کارگر جوان در محله شازند استان مرکزی انجامید.
براساس اعلام معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی، در تحقیقات انجام شده، مشخص شد کارگری حین حفر در عمق چاهی در محله شازند بوده و فرزند وی که خارج از چاه مشغول کشیدن سطل خاک بود، ناگهان سطل از دست فرزندش رها شده و به پدرش برخورد کرده است.
از قرار معلوم، نیروهای عملیاتی با تلاش فراوان کارگر را از عمق چاه خارج کرده و تحویل امدادگران اورژانس دادند که متأسفانه حین انتقال به بیمارستان جان خودرا از دست داده است.
-------------------
شنبه ۴ آبان ۱۳۹۸ - ۲۴ اکتبر ۲۰۱۹
کارگران تعمیرات فاز ۱۲ پارس جنوبی: پیمانکار دستمزدمان را نمیدهد
کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی که در بخش تعمیرات اساسی پالایشگاه نهم مشغول به کار بودهاند، میگویند یک ماه از مرداد تا شهریور کار کردهاند اما دستمزد نگرفتهاند.
این کارگران میگویند: معوقات مزدی ما پرداخت نشده و هیچ تاریخی نیز به ما اعلام نکردهاند.
این کارگران در محوطه پالایشگاه جمع شدهاند و خواستار پاسخگویی مسئولان هستند. این کارگران از کارفرمای مادر درخواست دارند که مطالبات آنها را از پیمانکار وصول کند.
فاز ۱۲ پارس جنوبی در شهرستان کنگان واقع شده است.
-------------------
تلاش برای آزادی کارگران آذر آب اراک ادامه دارد
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدتقی آبائی هزاوه (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی) در رابطه با آزادی کارگران بازداشتی آذر آب به ایلنا گفت: در حال حاضر فقط سه کارگر بازداشتی شرکت آذر آب داریم و مطمئن باشید، موضوع آزادی کارگران این واحد را به جد پیگیری خواهم کرد.
اودر ارتباط با سرنوشت این سه کارگر که هنوز قولی بابت آزادیشان داده نشده و مشخص نیست تا چه زمان باید در بازداشت بمانند، گفت: در مجموع ۲۱ نفر از کارگران آذر آب بدنبال مطالبات صنفی اخیر بازداشت شده بودند که ۱۸ نفر روز پنجشنبه اول آبان ماه، یکجا آزاد شدند و با پیگیری های انجام شده امیدواریم مابقی نیز به زودی آزاد شوند.
او در ادامه درباره مطالبات معوقه کارگران آذر آب نیز تصریح کرد: پیگیر پرداخت حقوق شهریور ماه کارگران هستیم در عین حال مدیر عامل بانک کشاورزی، به عنوان یکی از سهامداران عمده آذر آب قول مساعد برای پرداخت حقوق کارگران داده است.
به گفته وی؛ روز پنجشنبه، باقی مانده حقوق مرداد ماه کارگران آذر آب پرداخت شده است.
-------------------
کارگران شرکت ملی حفاری: تاخیر در پرداخت دستمزدها مشکلساز است
کارگران پیمانکاری شرکت ملی حفاری در تماس با خبرنگار ایلنا از تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود انتقاد کردند.
این کارگران که مدعی هستند کارگران عملیاتی این شرکت هستند، میگویند: دستمزد ما پیمانکاریها با تاخیر پرداخت میشود و اکنون برخی از ما که تعدادمان به 50 نفر میرسد، تا سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده داریم. در حالیکه دستمزد کارگران رسمی و قراردادی به موقع پرداخت شده است.
این کارگران خواستار منظم شدن پرداختها شدند و گفتند: کار روی سکوها و دکلهای نفتی، کار سخت و بسیار توانفرسایی است و تاخیر در پرداخت مطالبات، اوضاع را دشوارتر میکند.
تماسهای مکرر خبرنگار ایلنا با دفتر مرکزی شرکت ملی حفاری تا این لحظه بینتیجه مانده است.
-------------------
کارگران روغن نباتی گلنار ۵ ماه معوقات مزدی طلبکارند
به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع کارگری در کارخانه روغن نباتی گلنار اعلام کردند ؛ حدود ۳۰۰ کارگرشاغل در این کارخانه به صورت قراردادی مشغول کارند، به دلیل آنچه «کمبود منابع مالی» عنوان میشود ۵ ماه حقوق و مزایا دریافت نکردهاند.
بنا بر گفته کارگران، پیش از این در کارخانه روغن گلنار که از ماهها پیش یک بار بر اثر آتش سوزی فعالیت تولیدی آن متوقف شده، حدود هزارو ۲۰۰ کارگر مشغول کار بودند.در عین حال کارگران این کارخانه روز گذشته مقابل مصلای امام علی کرمان حاضرشده تا مشکلات خود را به مسئولان بالا دستی برسانند.
کارگران در بخش دیگری از سخنان خود گفتند؛ مدیر عامل کارخانه در پاسخ به مطالبات ما میگوید در صورتی امکان پرداخت حقوق دارد که در ابتدا مواد اولیه کارخانه از سوی مسئولان تامین شود و بعد با تولید و روانه کردن محصولات به بازار و فروش آنها، امکان پرداخت حقوق فراهم شود.
آنها در خاتمه تصریح کردند: پی گیری های زیادی از سوی مسئولان استانی و شهرستانی برای حل مشکلات کارخانه روغن نباتی گلنار شده و کارفرمای کارخانه موظف به پرداخت معوقات مزدی کارگران شده است.
-------------------
کارگران حفاری شمال: دو ماه حقوق نگرفتهایم
کارگران حفاری شمال در تماس با خبرنگار ایلنا از عدم پرداخت معوقات مزدی خود انتقاد کردند.
این کارگران میگویند: دستمزد ما دو ماه است که پرداخت نشده و مراجعات مکرر به نهادهای مسئول و کارفرما تاکنون بینتیجه مانده است.
این کارگران با بیان اینکه هیچ زمان و موعد مشخصی برای پرداخت دستمزد کارگران اعلام نکردهاند، میافزایند: هم کارگران ستادی و هم کارگران عملیاتی شرکت از این تاخیر ناراضی هستند؛ در شرایط اقتصادی فعلی، تاخیر در پرداخت دستمزدها، مشکلات بسیار به بار میآورد.
کارگران حفاری شمال همچنین از احتمال تدوین چارتهای پرسنلی جدید در شرکت ابراز نگرانی کردند و گفتند: نگرانیم که در آینده تعدیل در کار باشد.
در عین حال تماس با روابط عمومی حفاری شمال در ارتباط با علت تاخیر در پرداخت دستمزدهای کارگران تا این لحظه بینتیجه مانده است.
کارگران حفاری شمال در نامهای خطاب به مقامات و مسئولان خواستار بهبود اوضاع پرداختی در شرکت شدند و عنوان کردهاند علیرغم وعدهها شرایط، بهتر نشده است.
-------------------
کشته و زخمی شدن ۴ کارگر بر اثر انفجار گاز در یک کارخانه هودسازی
به گزارش ایلنا، بر اثر انفجار گاز در یک واحد تولیدکننده هود در در محله باباسلمان باغستان استان تهران یک کارگر کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.
محمد فتحیان، مدیرعامل سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری باغستان در تشریح این حادثه گفت: متاسفانه در این حادثه که روز گذشته (سوم آبان ماه) رخ داد یک نفر فوت و چهار نفر مصدوم شدهاند.
علت حادثه توسط کارشناسان مربوطه در دست بررسی است.
-------------------
مرگ یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از ارتفاع
به گزارش ایلنا، کریم اکبری (فرمانده انتظامی ارومیه) درباره جزئیات این خبر گفت: این حادثه صبح روز گذشته در یک کارگاه ساختمانی در ارومیه زمانی رخ داد که این کارگر ۳۲ ساله حین انجام کار در طبقه سوم بود، که در اثر بیاحتیاطی به پایین سقوط میکند.
به گفته وی؛ پس از تایید مرگ فرد حادثهدیده جسد توسط عوامل امدادی برای بررسی بیشتر به پزشکی قانونی منتقل شد.
۱۳۹۸/۰۸/۰۳
-------------------
پنجشنبه ۲ آبان ۱۳۹۸ - ۲۴ اکتبر ۲۰۱۹
کارگران هفتتپه پس از 32 روز اعتصاب، کار را از سر گرفتند/ از طرق مختلف مطالباتمان را پیگیری میکنیم
کارگران هفتتپه به خبرنگار ایلنا اعلام کردند که پس از 32 روز اعتصاب روال کار را از امروز از سرگرفتند.
این کارگران با اشاره به مشکلاتی که پس از واگذاری این شرکت به بخش خصوصی در سال 1394 تشدید شد، افزودند: به مواردی همچون پرداخت دستمزدها با 2 ماه تاخیر و بازداشت و اخراج تعدادی از همکارانمان معترض هستیم و از این پس هم مطالبات خود را از طرق مختلف پیگیری میکنیم.
در روزهای اعتصاب؛ مدیران وزارت کار ازجمله کریم یاوری (مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار و نماینده محمد شریعتمداری) در رسیدگی به بحران واحدهای تولیدی و مدیرکل کار استان خوزستان از شرکت بازدید کردند و وعده دادند به مشکلات کارگران رسیدگی میکنند.
تعدادی از کارگران هفتتپه با قرار وثیقه آزاد هستند اما در هر زمانی که احضار شوند، مکلف به پاسخگویی هستند. کارگران معترض هفتتپه در تجمعهای خود بارها عنوان کردهاند که تنها مطالبات صنفی خود را مطرح میکنند و با سیاست کاری ندارند.
-------------------
امیدواریم باقی کارگران بازداشتی آذرآب به زودی آزاد شوند
به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از تجمع روز بیست و هشت مهرماه کارگران آذرآب، بیش از بیست و یک کارگر این واحد صنعتی بازداشت شدند. عصر اول آبان ماه، 18 نفر از بازداشتیها آزاد شدند.
کارگران آذرآب ابراز امیدواری کردند که باقی همکاران بازداشتیشان نیز به زودی آزاد شوند؛ محمدتقی آبائی هزاوه (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی) در رابطه با این کارگران به ایلنا میگوید: روز دوشنبه وزیر کار به استان مرکزی تشریف آوردند و بعدازظهر همان روز با تشکلهای کارگری از جمله نمایندگان کارگران آذرآب دیدار داشتند؛ آنجا قول دادند که در تهران پیگیر کمیتهای متشکل از نمایندگان معاونت حقوقی رئیسجمهور، وزارت صمت، وزارت تعاون و همچنین وزارت دادگستری باشند تا مساله کارگران بازداشتی حل شود؛ البته نه تنها کارگران بازداشتی آذرآب بلکه همه کارگرانی که به دلیل صنفی بازداشت شدهاند.
وی ادامه داد: بحث آذرآب و کارگران آن را هم وزارتخانه پیگیری کرده و هم مسئولان ارشد استان در حال پیگیری هستند؛ دادگستری استان هم با رافت اسلامی به موضوع نگاه میکند. همه در تلاشند که مشکل حل شود؛ تا به امروز هم 18 کارگر بازداشتی آزاد شدهاند و پیگیری برای آزادی باقی نیز در حال انجام است. انشاالله بقیه کارگران بازداشتی آذرآب نیز به زودی آزاد شوند.
آبائی در ارتباط با دستمزدهای معوق کارگران آذرآب و زمان پرداخت این معوقات گفت: ماندهی مرداد ماه پرداخت شده و پیگیر هستیم که حقوق شهریورماه هم به زودی پرداخت شود؛ هم وزارتخانه پیگیر این پرداخت هست، هم مدیرعامل بانک کشاورزی قول مساعد داده و هم جناب وزیر قول پیگیری دادند، استاندار مرکزی نیز در حال پیگیری موضوع است.
وی تاکید کرد: همه تلاشها با این هدف است که در اسرع وقت، ظرف چند روز آینده، حقوق شهریورماه کارگران آذرآب نیز پرداخت شود.
-------------------
چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۳ اکتبر
ادامه اعتراض کارگران کنتورسازی ایران
به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته تقریبا یک روز در میان، اعتراض کارگران کارخانه کنتورسازی ایران ادامه داشته است.
این کارگران که نگران وضعیتِ «مبهم» کارفرما هستند، میگویند: مدتهاست به تعهدات در قبال کارگران این کارخانه عمل نشده است و ما خواهان روشن شدن اوضاع هستیم.
این کارگران با انتقاد از بلاتکلیفی ایجاد شده، خواستار بازگشت به زیرمجموعه دولت هستند.
آنها میگویند؛ علارغم آمادگی کارگران برای پایان دادن به اعتراضات با رسانهای شدن موضوع خلع ید بخش خصوصی کارخانه از سوی برخی مسئولان استانی متاسفانه اخیرا بازهم مدیرعامل از داخل زندان فردی را برای سرپرستی کارخانه برگزیده که مورد تایید و اعتماد کارگران نیست در نتیجه اعتراض کارگران استمرار پیدا کرده است.
کارگران کنتورسازی میگویند: عموم مشکلات ما از زمان واگذاری به «بخش خصوصی» شروع شد لذا امروز مهمترین مطالبه ما، خلع ید از بخش خصوصی و دولتی شدن مجموعه است.
-------------------
ادامه اعتراضات کارگری در شرکت حملونقل خلیج فارس
مسئولان شهرستانی پاسخگوی مطالباتمان نیستند
به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع کارگری در شهرستان اسلامشهر از تشدید اعتراضات صنفی کارگران شرکت حمل و نقل جادهای خلیج فارس در مقابل ساختمان فرمانداری خبر میدهند.
یکی از کارگران این شرکت گفت: دلیل تشدید اعتراض امروز چهارشنبه کارگران این شرکت که بیش از ۵۰ کارگر در آن حاضر بودند، بیتوجهی مسئولان شهرستانی در خصوص مطالبه اصلی کارگران تعدیلی برای بازگشت به کار آنهاست.
او با بیان اینکه در این زمینه هیچ مسئولی در شهرستان پاسخگوی مطالبات کارگران تعدیلی شرکت حمل و نقل خلیج فارس نیست، در ادامه گفت: وقتی کارگر حامی ندارد مسلما اعتراضات او هم به جایی نمیرسد. در عین حال از مسئولان در شهرستان گلهمندیم که سکوت اختیار کرده و در طول روزهایی که حق خود را مطالبه میکنیم، علارغم تاکید مسئولان استانی هیچ واکنشی جدی از خود نشان نمیدهند.
او گفت: سالهاست زیرنظر مستقیم شرکت حمل و نقل خلیج فارس در بخشهای خدماتی، فضای سبز، اداری، ناوگان و سایر بخشها با عناوین شغلی راننده، آبدارچی، نظافتچی، برنامهریز و... به سختی کار کردهاند و اکنون بعد از سالها تلاش در مخالفت با پیمانی شدن کنار گذاشته شدهایم.
به گفته وی؛ تشدید اعتراضات کارگری در حالی ادامه دارد که طی چند روز اخیر و همزمان با آغاز اجتماع صنفی کارگران تعدیلی شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس هنوز هیچ مقام دولتی بهصورت جدی پیگیر مطالبات آنها نبوده است.
این کارگر با بیان اینکه تا وصول مطالبات خود به تجمعات صنفی خود ادامه خواهیم داد، افزود: طی روزهای گذشته که فرمانداری شهرستان اسلامشهر که از سوی استانداری متعهد به پیگیری مطلباتمان بود، هنوز اقدامی انجام نداده است.
او با تاکید بر اینکه تعدیل کارگرانی که دغدغه نان دارند درست نیست، در ادامه افزود: بیش از دو ماه است که منتظر تعیین تکلیف کارگران تعدیلی شرکت حمل ونقل خلیج فارس هستیم.
از ابتدای شهریور ماه سال جاری، بیش از ۵۰ نفر از کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس واقع در شهرستان اسلامشهر در مخالفت با وضعیت استخدامی خود از حالت قرارداد مستقیم به پیمانکاری با دستکم ۱۰ سال سابقه کار با بهانه اتمام قرارداد کار تعدیل شدهاند.
-------------------
کارگران کارخانه قند فسا نگران بلاتکلیفی خود هستند
جمعی از کارگران قند فسا در تماس با خبرنگار ایلنا، با اشاره به برگزاری حدود ۳۰ مورد اعتراض صنفی در قالب تجمع و اعتصاب در ۸ ماه گذشته، یادآور شدند: سه ماه دستمزد بیش از ۱۰۰ کارگر این کارخانه پرداخت نشده است. همچنین حدود ۷ ماه است که مابهالتفاوت ۴ درصدی کارگرانی که در آستانه بازنشستگی هستند، به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
آنها به اشاره به دستور دادستانی برای پرداخت مطالبات کارگران، افزودند: دادستانی برای کارفرما تکلیف کرده است که درآمد حاصل از فروش اولین محصول شرکت، خرج پرداخت مطالبات شود؛ اما مشکل اینجاست که مشخص نیست چه زمانی نقدینگی لازم برای فعالیتهای صنعتی فراهم میشود. از این رو همه بلاتکلیف هستیم.
کارگران با بیان اینکه شنیدههای ما حاکی است که مدیرعامل شرکت در چند روز گذشته بازداشت شده است، افزودند: شرکت قند فسا به دستگاهها و شرکتهای دیگر بدهکار است و به نظر میرسد بازداشت مدیرعامل در ارتباط با پرداخت نشدن بدهیها باشد.
معترضان در پایان با اشاره به پیگیریهای فرماندار فسا برای پرداخت مطالبات کارگران، افزودند: ایشان تاکید کردهاند که پرداخت مطالبات حتما باید در اولویت باشد. امیدواریم دستگاههای مختلف در هماهنگی با یکدیگر در درجه اول تنها و تنها انتظارات کارگران را برآورده سازند.
-------------------
انتظار چند ماهه کارگران پتروشیمی فارابی برای حقی که قانونیست
به گزارش خبرنگار ایلنا، اجرای دقیقِ «طرح طبقهبندی مشاغل» یکی از خواستههای کارگران پتروشیمی فارابی است؛ کارگران این واحد پتروشیمی مانند بسیاری از همتایان خود در واحدهای پتروشیمی، نفت و گاز و همچنین در کارخانههای صنعتی، مدتهاست به دنبال اجرای طرحی هستند که براساس مواد ۴۸ و ۴۹ قانون کار، حق اساسی و مسلم آنهاست.
این کارگران از فرمانداری ماهشهر و باقی مقامات محلی درخواست دارند به مطالبهی اجرای طرح طبقهبندی مشاغل که میتواند دریافتی کارگران را بالا ببرد، توجه کنند.
"کارگران پتروشیمی فارابی در روزهای گذشته بارها در محوطه مجتمع دست به اعتراض صنفی زدند و خواستار پاسخگویی مسئولان شدند."
یکی از این کارگران میگوید: مدتهاست به ما وعده توخالی دادهاند؛ این در حالیست که در بسیاری از پتروشیمیهای ماهشهر و بندر امام، طرح طبقهبندی کامل اجرایی شده است.
مسئولان پتروشیمی فارابی میگویند اجرای طرح زمانبر است و کارگران باید صبوری کنند.
پیش از این نیز، اواخر آذرماه سال ۹۷، اسماعیل طرفی (مدیر روابط عمومی پتروشیمی فارابی) گفته بود: پیشزمینهی اجرای طرح طبقهبندی فراهم شده و مشاورانی برای این کار، برگزیده شدهاند منتها این موضوع زمانبر است و نیاز به فرصت زمانی مناسب دارد.
وی تاکید کرد: برای اجرای دقیق طرح طبقهبندی مشاغل نیاز به اخذ مجوزهای موردنیاز و تایید مراجع نظارتیست و هم اکنون نیز کار در حال پیشرفت است.
-------------------
اگر نمیتوانید باری از دوش کارگران بردارید لااقل باری نگذارید
به گزارش خبرنگار ایلنا، شورای اسلامی کار آذرآب به نمایندگی از پرسنل طی بیانیهای گلایههای خود را از صداوسیمای استان مرکزی در پوشش اخبار و وقایع آذرآب اعلام کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: اگر نمیتوانید برنامههای پرمحتوا و با کیفیت بسازید لااقل با تولید و مونتاژ تصاویر گذشته آرشیو خود دل کارگران را به درد نیاورید و اگر نمیتوانید باری از دوش کارگران بردارید لااقل باری هم مگذارید. قصور رسانههایی چون شما کارگران آذرآب را بعد از مدتها پیگیری بینتیجه به روی ریل کشاند.
در پایان کارگران آذرآب از صداوسیمای اراک خواستند تا مسائل و مشکلات آذرآب را با رعایت انصاف و اخلاق حرفهای بازتاب دهند.
-------------------
سقوط از ارتفاع ۲۰ متری دو کارگر در شهرک صنعتی سیمین دشت کرج
به گزارش ایلنا، دو کارگر حوالی ظهر روز گذشته (۳۰ مهر ماه) در پی وقوع حادثه سقوط از بالای جرثقیل در شهرک صنعتی سیمین دشت شهرستان فردیس کرج جان دادند.
از قرار معلوم؛ این دو کارگر به عنوان نصاب شیشه به بالای جرثقیل رفته و مشغول کار بودند که هر دوی آنها از بالای جرثقیل که بیش از ۲۰ متر ارتفاع داشته سقوط میکنند.
در بررسیهای تکمیلی مشخص شد که یکی از کارگران بر اثر سقوط از بالای جرثقیل فوت کرده و کارگر دیگر نیز که به بیمارستان منتقل شده است در کما است و مراحل درمانی وی در حال انجام است.
-------------------
نسخه خصوصیسازی برای واگنپارس، آذرآب، هپکو، ایرالکو و
پالایشگاه نفت شازند جواب نداد/ وقتی ما را ندید میگیرند مجبوریم فریاد بزنیم و روی ریل برویم
به گزارش خبرنگار ایلنا، چندی پیش کارگران صنعتیترین استان کشور، این فرصت را یافتند تا در جلسهای با محمد شریعتمداری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) از درد چندین ساله شرکتهایشان بگویند. در این جلسه کارگران واگنپارس، آذرآب، هپکو، پالایشگاه نفت امام خمینی شازند و شرکت آلومینیوم ایران(ایرالکو) شرکت داشتند.
شرکت واگن پارس در سال ۵۳ تاسیس و در سال ۶۳ مورد بهرهبرداری قرار گرفت. این شرکت پیشتاز در صنعت خودروهای ریلی در خاورمیانه و یکی از بزرگترین سازندگان این صنعت در جهان به شمار میآید. این شرکت تاکنون موفق به صادرات دو هزار دستگاه انواع واگن باری، مسافری و بوژی به کشورهای کوبا، سودان، سوریه، بنگلادش و چین شده است. در تیرماه سال ۷۶ شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد. گرچه این شرکت به تازگی طی تصمیمات دولتی به مپنا واگذار شده و امید کارگرانش افزایش یافته اما هنوز هم کارگران واگن پارس مشکلات زیادی دارند. یکی از کارگران واگن پارس در جلسه با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: خواسته ما کارگران واگنپارسی مثل دیگر کارگران این است که لااقل وقتی سالهای طولانی برای این کارخانه کار میکنیم، بتوانیم قراردادهای بلندمدت و دائمی داشته باشیم. ما کارگرانی داریم که بعد از ۱۰ سال کار در واگن پارس هنوز قراردادهای ۱۵ روزه و یک ماهه امضا میکنند، چارهای نیز ندارند. ما توان ساخت انواع واگنهای باری، مسافربری و مترو و تمام واگنهای مورد نیاز کشور را داریم؛ اما اندوه کارگر واگنپارسی این است که واگن مترو بعضاً از چین وارد میشود. یعنی به واسطه ارتباطات دلالی برخی آقایان؛ کالایی که با زحمت در داخل کشور آن را تولید میکنیم، به فروش نمیرود.
او افزود: واگن پارس در سال ۸۳ قریب به ۲۳۰۰ کارگر داشته؛ اما اکنون حدود ۱۷۰۰ کارگر دارد و همین مسئله امنیت شغلی کارگران را به خطر میاندازد. زیرساختها و ماشینآلات شرکت قدیمی هستند. قطعات وارد نمیشود، برخی پروژهها را به دلیل نبود اولیه نمیتوانیم تمام کنیم. ما نگرانیم از اینکه در چند سال آینده به همین علت کلاً شرکت رو به نابودی برود. واگن پارس به تازگی به مپنا منتقل شده است و پیش از این بدهیهایی داشت که باید پرداخته شود، اگر بتوانیم مدت زمانی را به عنوان تنفس برای بدهیهای شرکت داشته باشیم یا آن را تقسیط کنیم، شرایط بهتری خواهیم داشت و پرداخت حقوق پرسنل نیز با مشکل مواجه نخواهد شد.
این کارگر واگن پارس سخنان خود را اینگونه به پایان برد: تمام شرکتها حقوقشان را از بانکهای ملت سپه و بانکهای متفرقه میگیرند، چرا جامعه کارگری نباید تماماً از بانک رفاه که متعلق به کارگران است، حقوق بگیرد که بعدها نیز بابت وام گرفتن و مسائل دیگر بتواند پشتیبان آنها باشد؟ کارگران هپکو برای اولین بار در استان ما کتک خوردند و شرکت آذرآب نیز شرکت دوم بود. واقعاً جای تاسف دارد. وقتی ما نامهنگاری میکنیم و برای کل استان و کشور نامه میزنیم و جلسه میرویم و آن را ندید میگیرید، مجبور میشویم روی خط ریل بیاییم تا کسی صدای ما را بشنود، اما وقتی کارگران با برخورد فیزیکی مواجه میشوند، همه میگویند، چرا زودتر نگفتید اما ما زودتر گفته بودیم.
ای کاش وزیر کار وضعیت کارگران آذرآب را از نزدیک میدید
صنایع آذرآب اراک، در زمینه احداث زیرساختهای صنعتی، ساخت پالایشگاه گاز، پالایشگاههای نفت، مجتمعهای پتروشیمی، سدها، کارخانجات سیمان، نیروگاههای برق آبی، نیروگاههای گازی، نیروگاههای حرارتی و هستهای و تولید تجهیزات مربوط به آنان فعالیت میکند. شرکت در این روزها درگیر مشکلات خصوصیسازی است و کارگران خواستار تعیین تکلیف وضعیت سهامداری شرکت هستند. روز دوشنبه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پای درد و دل کارگران آذرآب نیز نشست. کارگر آذرآب در این جلسه درباره مشکلات شرکت گفت: ای کاش وضعیت بحرانی آذرآب را از نزدیک میدیدید، کارگری که زحمت میکشد و میخواهد نان زحمتکشی بر سر سفره زن و فرزندش ببرد، دو روز شاهد درگیری فیزیکی و گاز اشکآور بود. مگر این کارگر چه خواستهای داشته است؟ ای کاش میآمدید و حرف کارگران آذرآب را از نزدیک میشنیدید. اینکه من اینجا با بیسکویت و آب معدنی پذیرایی شوم با اینکه شما به آذرآب میآمدید خیلی تفاوت داشت. کارگری که نان زحمتکشی میخواست برای خانوادهاش ببرد، مگر چه میخواسته است؟
این کارگر سخنانش را اینگونه ادامه داد: حدود شش تا هفت ماه به صورت مسالمتآمیز نمایندگان کارگران بودیم و به طور قانونی مسائل کارگری را پیگیری کردیم. سه خواسته داشتیم. آذرآبی که ابرمجموعه و غول صنعتی کشور است، نیاز به کمک دارد. ما از شما وام نمیخواهیم. اینکه از بانکها وام بگیریم، باعث میشود بدهکار بانکها شویم. جناب آقای وزیر سال ۹۶ به آذرآب در وضعیت بحرانی آمدند و وام ۲۰ میلیاردی به آذرآب داده شد تا حقوقها پرداخت شود. این مُسَکِن بود. ما از شما مسکن نمیخواهیم. درخواست ما این است که مشکلات ما به صورت ریشهای حل شود. از سال ۸۲ به اشتباه آذرآب خصوصی شد. ما یک شرکت مادر تخصصی و صنعت ساز هستیم. اشتباه شده است. میتوانید این اشتباه را جبران کنید. خواسته پرسنل آذرآب از دولت این است که شرکت به سازمان گسترش و نوساز صنایع بازگردد. آرامش به شرکت بازگردد.
در حالت آرامش تصمیم درستی برای سهام آذرآب گرفته شود. ما نمیخواهیم در شرایط بحرانی کنونی شرکت تصمیم اشتباهی گرفته شود و آذرآب رو به نابودی برود.
این کارگر آذرآب با بیان اینکه یک پرونده مربوط به مدیرعامل سابق آذرآب وجود دارد که پروندهای مفتوح است، ادامه داد: لطفا به این پرونده رسیدگی کنید. ۱۵۰ میلیارد تومان به دلار ۳ هزار تومانی از شرکت پول رفته است. ما وام نمیخواهیم پولی که رفته را به شرکت ما بازگردانید، مشکلات ما حل نمیشود. خواسته پرسنل این است به شرکت ما سر بزنید. بچههای آذرآب همگی شریف و زحمتکش هستند. درست است که مشکلاتی به وجود آمده اما همه آنها شریف هستند، از شما میخواهم ترتیبی اتخاذ کنید، زودتر همکاران ما آزاد شوند.
دستگاههای قضایی به جای هیئتها حل اختلاف؟
شرکت آلومینیوم ایران یا ایرالکو بهعنوان بزرگترین شرکت آلومینیوم سازی کشور، نیز در اراک مستقر است و در زمینه تولید انواع شمش آلومینیوم و آلیاژهای ریختهگری؛ بیلت و اسلب فعالیت میکند. این شرکت عضوی از بورس فلزات لندن (LME) و بورس اوراق بهادار تهران است. موضوع تأسیس کارخانه ایرالکو در سال ۱۳۴۶ به تصویب هیئت دولت رسید و اقدامات مربوط به نصب تأسیسات و ساختمان از سال ۱۳۴۸ با همکاری شرکت رینولدز آمریکا آغاز شد و در سال ۵۱ با دو خط تولید و ظرفیت ۴۵۰۰۰ تن در سال، مورد بهرهبرداری قرار گرفت. ایرالکو نیز از مشکلات خصوصیسازی رنج میبرد، اگرچه به اندازه هپکو و آذرآب مشکل ندارد. یک کارگر ایرالکو در جلسه با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شرکت ایرالکو اگرچه شرایطی بحرانی همچون هپکو و آذرآب ندارد اما به جهت خصوصیسازیهای ناصوابی که اتفاق افتاده است، هیچ بعید نیست که به سرنوشت دو کارخانه مذکور دچار شود. خصوصیسازیها باعث شده تا افرادی که حتی تخصص لازم را برای اداره شرکتها ندارند، واقعاً صنایع را دچار مشکل کنند. برخی علت خصوصیسازی را حائز تکنولوژی کردن، شرکتها میدانند و بالاخره شرکتی که از دانش روز بهره میبرد، طبعاً موفقتر است اما شرکتهایی که واگذار میشوند، توسط خریداران حتی نوسازی نیز نمیشوند. افرادی که این شرکتها را میخرند، دغدغه توسعه و پیشرفت کارخانه را ندارند. کدامیک از شرکتهای اراک بعد از واگذاری سرمایهگذاری صورت گرفته است؟
این کارگر اظهاراتش را اینگونه ادامه داد: در حوزه تکنولوژی صنایع در بین ۱۴۸ کشور ما در رتبه ۱۲۰ قرار داریم. شرکت آلومینیوم ایران دردهه ۸۰ توانست از تکنولوژیهایی استفاده کند اما از وقتی خصوصیشدیم، نتوانستهایم تکنولوژی خود را ارتقا دهیم. در کشور ما انرژی و نیروی کار ارزان وجود دارد. چرا صنایع ما قابل رقابت نیستند؟ چون از تکنولوژی روز استفاده نمیکنیم. ما الان ۳۰ هزار تن تولیدات در انبار داریم اما الان برای حقوق کارگر باید وام بگیریم، چون به دلیل برنامهریزیهای نادرست وزارت صمت نمیتوانیم محصولاتمان را به فروش برسانیم.
یکی دیگر از کارگران ایرالکو که در جلسه حضور داشت، نیز با تایید سخنان همکارش گفت: بارها مسئولان دولت گفتهاند که نباید با کارگرانی که در چارچوب قانون اعتراضات رسمی و صنفی خود را ابراز میکنند، برخورد قضایی صورت گیرد؛ سوال ما از شما این است که آیا شما نیز در چارچوب قانون پاسخ میدهید؟ به نظر شما چرا آذرآب و هپکو از چارچوب خارج شدند؟ هر کدام از این شرکتها چند سال است که در چارچوب قانون و مسالمتآمیز سخن گفتهاند. گفته شده بود باید با جرم کارگران بازداشتی با رأفت اسلامی برخورد شود، اگر منظور از جرم فریاد دست و پا زدن کارگران در زیر تیغ خصوصیسازی است، این فریاد تظلمخواهی است.
او در ادامه گفت: گفته بودید نباید با نمایندگان کارگران به جرم دفاع از حقوق کارگران برخورد شود، وقتی اعتراضات صنفی کارگران ایرالکو انجام میشد، به جای اینکه مسائل نمایندگان کارگران ایرالکو در هیئتهای حل اختلاف بررسی شود، سر از دستگاه دستگاه قضایی درآورد. ایرالکو در لبه پرتگاه قرار دارد، به فریادش نرسید، فردا نوبت ایرالکو است. ما از نمایندگان مجلس خواستیم تا به قراردادهای موقت که برای کارگران عذاب مطلق است، پایان دهید و به دولت فشار بیاورید اما پاسخی نگرفتیم. کارگران با چه منطقی باید به شما رای بدهند؟ در کشور ۹۸ درصد کارگران با قراردادهای موقت و سفید امضا کار میکنند، تا چه زمانی باید این مسئله ادامه پیدا کند؟
سازمان گسترش و نوسازی صنایع مسئولیت هپکو را بگیرد
هپکو ابرشرکتی در حوزه صنایع سنگین است. شرکتی که ماشینآلات راهسازی تولید میکند. شرکت هپکو در سال ۵۱ در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار با هدف تولید و مونتاژ ماشینآلات سنگین، توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) (۵۵%) و برادران رضایی (۴۵%) تأسیس و از سال ۱۳۵۴ با همکاری شرکتهای نویستار اینترنشنال آمریکا، پوکلین فرانسه، صنایعسنگین ساکائی ژاپن، دایناپاک سوئد، و لوکومو فنلاند رسماً شروع به فعالیت کرد. پس از انقلاب، توجه به ساخت ماشینآلات ساختوساز و معدنی در دستور کار قرار گرفت و با همکاری شرکت لیبهر آلمان طرح توسعه هپکو با تأسیس سالنی به مساحت ۶۰۰۰۰ متر مربع با اعتبار ارزی ۱۰۰،۰۰۰،۰۰۰ دلار همراه با مجموعهای از مدرنترین ماشینآلات، و با ظرفیت تقریبی ۳۰۰۰ دستگاه در سال ۱۳۶۳ آغاز کرد. هپکو به دلیل اعتراضات اخیرش این روزها ورد زبانها شده است. کارگرانی که خواستار لغو خصوصیسازی هپکو شدند و نهایتاً سهام هیدرو اطلس در این شرکت لغو شد. یکی از کارگران هپکو در جلسه با وزیر درباره مشکلات امروز این کارخانه سخن گفت. این کارگر سخنانش را اینطور آغاز کرد: ما اولین بار نیست که درباره مشکلات هپکو حرف میزنیم. از سال ۸۵ داریم فریاد میزنیم اما فریادرسی نیست. به عنوان تصمیم ستاد تسهیل ۲۴۰۰ دستگاه قرار بود از هپکو خریداری شود. آن زمان شما وزیر صنعت بودید. این مقدار دستگاه پشت دیوارهای برنامه و بودجه ماند. اگر قرار باشد، وزیر امضا کند اما اتفاقی نیفتد، برای چه جلسه تشکیل میدهید؟ آن زمان سال ۹۵ بود و سه سال از این تعهد میگذرد.
او در ادامه افزود: در سال ۹۵ سازمان خصوصیسازی اشتباه مجددی میکند و قیمت هپکو را ۲۱۶ میلیارد تومان با ۱۰ میلیون تومان حصه نقدی تعیین میکند. خندهدار نیست؟ ده میلیون تومان پول برای هپکویی که ۲۱۶ میلیارد تومان قیمت دارد؟ هیئت واگذاری چه کسی است؟ از وزرا، نمایندگان مجلس و رئیس سازمان خصوصی در هیئت واگذاری هستند. مشکلات شرکت هپکو هنوز پا برجا است. دستتان درد نکند که شرکت هپکو بعد از اعتراضات طولانی بالاخره به سازمان خصوصیسازی رسید. البته الان کارگران هپکو ۳۷ پرونده قضایی در قوه قضاییه دارند. هنوز اقدامات کافی در مورد هپکو صورت نگرفته است. مسئولان مصاحبه میکنند که هپکو به سازمان خصوصیسازی بازگشته است. از شما سوال میکنم، سازمان خصوصیسازی ردیف بودجهای دارد که بتواند نقدینگی هپکو را تامین کند؟ سازمان خصوصیسازی ردیف بودجه ندارد.
این کارگر با بیان این مطلب که چندین مصوبه ستاد تسهیل برای هپکو صادر شد اما نتیجه خاصی ندیدیم، ادامه داد: مدیران شرکت هپکو باید کسانی باشند که صنعت هپکو را شناسند. ما چند راهکار در مورد هپکو داریم. اول اینکه برای شرکت هپکو بستههای حمایتی داشته باشید، تمام این راهکارها باید با تعیین تکلیف کامل وضعیت سهامداری آغاز شود. ما کارگران هپکو خواستار بازگشت شرکت به دولت به معنای سازمان گسترش و نوسازی صنایع یا ارگانهای زیرمجموعه دولت هستیم. چون شرکت هپکو مثل آذرآب شرکتی نیست که یک شخص بتواند آن را اداره کند. حتماً باید ارگانهای دولتی باشند و تحت حمایت دولت این صنعت پا بگیرد. حتی پیشنهاداتی مثل کنسرسیوم معادن نیز پیشنهاد خوبی است؛ اما اگر دولت مستقیماً نظارت و حمایت کامل بر هپکو نداشته باشد، هیچ اتفاقی نمیافتد. بنابراین ما هنوز هم خواسته دولتی شدن هپکو را به معنای واقع کلمه داریم.
به اعتقاد این کارگر شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو؛ الان رقبای شرکت هپکو، شرکتهای واردکننده هستند. او گفت: این مسئله واقعاً جای تاسف دارد. باید دستِکم به مدت پنج سال جلوی این نوع واردات را بگیرید. شرکت هپکو اگر فروشی دارد، از تولیدش دارد، نباید امتیاز خاص برای هپکو قائل شد؟ دستگاهی که چندی پیش به نام دستگاه هپکو مقابل آقای استاندار بردند و از آن پردهبرداری کردند، دستگاه تولید هیدرو اطلس بود که در سال ۲۰۱۳ تولید شده بود. ما اسنادش را هم داریم. آرم هپکو را به آن میزنند و میگویند، تولید هپکو است. مشتری اگر متوجه بشود که تولید هپکو نیست، از آقای احمدپور که سهامدار شرکت است شکایت میکند یا از شرکت هپکو؟ این مسئله را باید چه کسی بررسی کند؟ به ما گفتند بازرسی استان نمیتواند در این زمینه ورود کند. مگر ممکن است؟
زمزمه خصوصیسازی پالایشگاه شازند، کارگران را نگران کرده است
شرکت پالایش نفت امام خمینی تولیدکننده بنزین یورو ۴ یکی از مهمترین پالایشگاههای نفت کشور است. پالایشگاه شازند (پالایشگاه اراک) یکی از شرکتهای فرعی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران است که به عنوان بزرگترین پالایشگاه تک واحدی ایران در سال ۱۳۷۲ با ظرفیت اسمی ۱۵۰ هزار بشکه در روز راهاندازی شد. پس از مدتی با تلاش و کوشش نیروهای متعهد و متخصص ظرفیت تولید پالایشگاه به ۱۷۰ هزار بشکه در روز رسید. این روزها زمزمه خصوصیسازی کارگران پالایشگاه نفت امام خمینی شازند را مضطرب کرده است. به گفته یکی از کارگران؛ پالایشگاه نفت شازند کارگران زیادی دارد. این روزها زمزمههای خصوصیسازی این شرکت هم شنیده میشود.
این کارگر گفت: خواسته ما این است که بخشی از سهام پالایشگاه به کارگران واگذار شود؛ شرکتهای تعاونی که به کارگران تعلق دارند، راهکار خوبی هستند تا از واگذاری به افرادی که اهلیتی ندارند، جلوگیری شود. شازند یک شرکت بزرگ است اما طرح طبقهبندی مشاغل در مورد کارگرانی که ذیل شرکتها پیمانکاری کار میکنند، اجرایی نمیشود.
گزارش: مریم وحیدیان