افق روشن
www.ofros.com

(روزگار سیاه کارگران در ایران (آبان


خبرگزاری کار ایران                                                                                       چهارشنبه ۲٦ آبان ۱۳۹۵ - ۱٦ نوامبر ۲۰۱٦

سرگردانی کارگران اخراجی کشتارگاه« پرندک خزر» برای مطالبات معوقه

به گزارش ایلنا، کشتارگاه «پرندک خزر» که در شهرستان صومعه سرای استان گیلان واقع شده است  از اردیبهشت تا شهریور ماه سال جاری 95   به دلیل تخلفات بهداشتی بمدت 4 ماه موقتا تعطیل شد و در این میان حدود 100 کارگر شاغل در آن با معوقات مزدی 6 تا 14 ماه  بیکار شدند.
کارگران می‌گویند کارفرما در زمان اخراج کارگران  جدا از پرداخت مطالبات معوقشان وعده  بازگشت بکارشان را بعد از بازسازی کشتارگاه ورفع موانع بهداشتی آن داده بود اما بعدا  (شهریور ماه) که کشتارگان مجددا راه اندازی شد به بهانه‌های مختلف از جمله مشکلات مالی از نه تنها  از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت بلکه با جذب نیروی کار جدید غیر بومی کارگران با سابقه  شغلشان را از دست دادند.
کارگران درباره روند پی‌گیری حقوقی دریافت مطالبات‌شان می‌گویند «بعد از بدقولی کارفرما‌ همه کارگران به اداره کار شهرستان صومعه سرا شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده به دادسرای انتقال پیدا کرد.
به گفته کارگران،  مجموع مطالبات این 100 کارگر از کارفرما حدود 2 میلیارد تومان می شود که هر کدام از کارگران  مبالغی حدود 20 تا 30 میلیون تومان از کارفرما طلب دارند در 7 ماه گذشته بلاتکلیف بوده‌اند.
کارگران اخراجی کشتارگاه «پرندک خزر» می‌گویند پس از پی‌گیری‌های حقوقی سرانجام توانستند حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلب‌شان بگیرند اما پیش از کارگران، بانک  کشاورزی بابت طلب میلیاردی خود تمامی اموال کارخانه را مصادره کرد و اکنون دست کارگران به جایی بند نیست.
به گفته آنان طی چند ماه  گذشته کارگران کشتارگاه پرندک خزربرای وصول مطالبات صنفی خود  مقابل چند نهاد دولتی در شهرستان صومعه سرا  واستان گیلان دست به اعتراض صنفی زده اند که آخرین بار ظهر روز گذشته  مقابل  استانداری گیلان انجام شد که در نهایت کارگران  با اعتماد به پی گیری های مسئولان این اداره  به اعتراض خود خاتمه دادند.

----------------

واکنش کانون‌های صنفی معلمان نسبت به بازداشت دبیرکل این تشکل

به گزارش ایلنا، در طی روزهای گذشته تعدادی از کانون‌های صنفی معلمان سراسر کشور در اعتراض به بازداشت اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان، بیانیه های جداگانه صادر کرده اند.
در این بیانیه ها، فعالان کانون صنفی معلمان ضمن بیان این که جای معلم زندان نیست، از مسئولان قضایی کشور خواسته‌اند که عبدی را آزاد کنند.
در بخش‌هایی از بیانیه‌ها که به صورت جداگانه صادر شده است، درخواست رسیدگی دوباره به پرونده فعالان صنفی معلمان مطرح شده است.

----------------

کارگران صنایع چوب اسالم خواستار معوقات مزدی خود شدند

به گزارش ایلنا در این نامه  خطاب به  مسئولان کشوری ،استانی ،نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی ومدیریت این واحد صنعتی آمده است: صنایع چوب اسالم  به دلیل بحران مالی توان تولید ندارد به همین دلیل طی 5 ماه گذشته دستمزد 130 کارگر شاغل در این کارخانه به تاخیر افتاده است.
نویسندگان این نامه همچنین با یاد آوری مشکلاتی که باعث شده است تا این واحد صنعتی به بهانه غیر اقتصادی بودن توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را نداشته باشد، افزوده‌اند: در حال حاضر شرایط مالی کارگران این کارخانه بسیار نامناسب و بحرانی است و در صورت بی‌توجهی به مشکلات باید به زودی شاهد تعطیلی و بیکاری کارگران باشیم.
به گفته کارگران، شرایط فوق تهدیدی برای امنیت شغلی حدود 130 کارگری است که در کارخانه کار می‌کنند. به همین دلیل طی یکسال گذشته کارگران «صنایع چوب اسالم» چندین بار هم به بصورت کتبی وشفاهی مشکلات ناشی از پداخت نشدن مطالبات مزدی خود را است به اطلاع مسئولان از جمله استانداری، فرمانداری و اداره کار شهرستان رسانده‌اند، که تاکنون بی‌فایده بوده است.
در این نامه نوشته شده ؛زمانی در این کارخانه بیش از 1500 کارگر مشغول کار بوده وبه راحتی  معیشت می کردند اما اکنون شرایط به گونه‌ای تغییر کرده که حدااقل نیروی کار این واحد به سبب دریافت نکردن چندین ماه دستمزد  دچار بحران شده تامین معیشت برای این گروه زحمتکش غیرقابل تحمل شده است.

----------------

ادامه اعتراضات کارگران سیمان دشتستان/ توافقی حاصل نشد

به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع کارگران سیمان دشتستان، امروز (بیست و ششم آبان)، وارد سومین روز خود شد.
از قرار معلوم، در تجمع امروز که از ساعات اولیه صبح آغاز شده است،  حدود دویست نفر از این کارگران شرکت دارند طبق مذاکرات انجام شده در روز دوشنبه، مقرر شد دیروز مدیرعامل در جمع کارگران حاضر شود ولی کارگران می‌گویند: روز گذشته تا حدود ظهر مقابل درب کارخانه تجمع کردیم، ولی از مدیرعامل خبری نشد.
کارگران این کارخانه با بیان این که مدیرعامل حاضر نیست در جمع کارگران معترض حاضر شود می گویند: امروز هم نمایندگان کارفرما به ما گفتند که فقط چند نماینده از جانب کارگران می توانند به سالن جلسات بیایند و با مدیرعامل صحبت کنند.
این کارگران ضمن بیان امیدواری در مورد نتیجه این مذاکرات می‌گویند: خواسته‌های ما واضح و روشن است. ما خواستار افزایش دستمزد و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستیم. در عین حال از ساعات طولانی اضافه کار و دیرکرد در پرداخت مزایا نارضایتی داریم.

----------------

درخواست اعضای یک تعاونی مسکن کارگری از مسئولان قضایی کشور

به گزارش ایلنا در این نامه اعضای تعاونی مسکن کارگران پارس خودرو آمده است: از حدود 20 سال پیش  474 نفر از اعضای تعاونی مسکن  کارگران پارس خودرو برای خانه‌دار شدن نسبت به خریداری 5 هکتار  از اراضی منطقه کیان مهر در محدوده مهر شهر کرج اقدام کردند.
به گفته این  اعضا در حالی که هنوز هیچ ساخت و سازی در این محدوده از سوی کارگران مذکور صورت نگرفته است، در ماه‌های گذشته اشخاصی خود را بستان‌کار تعاونی‌مسکن کارگران پارس خودرو معرفی می‌کنند، نسبت به توقیف بخش زیادی از این اراضی اقدام کرده‌اند.
برپایه این اظهارات ظاهرا متصرفان این اراضی مدعی هستند که بابت انجام کار در پروژه ساختمانی دیگری که پیشتر در منطقه نظر آباد کرج ساخته شده است از تعاونی مسکن کارگران پارس خودرو طلبکار هستند و این در حالی است که کارگران عضو این تعاونی می‌گویند به استناد مدارک موجود نه تنها این ادعا صحت ندارد بلکه مالکیت زمین کیان مهر از ابتدا متعلق به گروهی از کارگران پارس خودرو بوده و از اساس هیچ ارتباطی به تعاونی مسکن ندارد.
بنا به گفته این گروه از کارگران پارس خودرو، آنها از سال 93 تاکنون با متصرفان زمین‌های مذکور  وارد مرافه حقوقی شده که نتیجه آن تاکنون به صدور چند نوبت رای رفع توقیف و آزاد سازی ارضی تصرف شده منجر شده است اما به دلیل اعتراض طرف مقابل دعوای حقوقی مذکور همچنان ادامه دارد.
این کارگران تاکید دارند که مطابق اسناد موجود در اداره تعاون استان تهران مالکیت این اراضی به 474 کارگر شاغل در پارس خودرو  تعلق داشته و نمی توان آنرا به اسم بدهی ادعایی تعاونی مسکن توقیف کرد.
آنها در خاتمه با یادآوری اینکه دعوای حقوقی ایجاد شده برسر توقیف و مالکیت این اراضی متعلق به کارگران پارس خودرو همچنان ادامه دارد، افزودند: از دستگاه قضایی می‌خواهیم تا به استناد مدارک مستند در این خصوص رای قاطع خود را صادر و به نگرانی‌های 474 خانوار کارگری خاتمه دهد.

----------------

مرگ کارگر 17 ساله در شهرستان محلات

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (25 آبان)، یک کارگرنوجوان 17 ساله یکی از واحدهای صنعتی فراوری سنگ در شهرک صنعتی ارقده واقع در شهرستان محلات بر اثر حادثه برق گرفتگی جان خود را از دست داد.
این حادثه در ساعت 10 صبح روز گذشته رخ داده است.
از قرار معلوم، متوفی مشغول رفع نواقص برق در تابلوی برق بوده که دچار برق گرفتگی سه فاز می شود و در دم جان می‌سپارد. ظاهرا فرد حادثه دیده در زمانی که نیروهای عملیاتی به محل حادثه رسیدند، جان سپرده بود.

----------------

اصلاح قانون کار از دستور کار مجلس خارج شد/ بررسی دوباره بعد از دریافت نظر شرکای اجتماعی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتگو با فارس از خروج لایحه اصلاح قانون کار از دستور کار این کمیسیون در مجلس خبر داد و گفت: این لایحه بعد از دریافت نظرات کارگروه سه‌جانبه ملی دوباره بررسی خواهد شد. براین اساس علی رستمیان نماینده سلسله و دلفان در مجلس شو
رای اسلامی درباره آخرین وضعیت بررسی اصلاح قانون کار در مجلس، گفت: این لایحه فعلاً از دستور کار کمیسیون خارج شده است.
وی افزود: برای بررسی مجدد نیازمند دریافت نظرات کارشناسی کمیته سه‌جانبه ملی کارگران، کارفرمایان و دولت هستیم.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، تأکید کرد: در همین زمینه مقرر شد تا دولت نظرات این کمیته را جمع آوری کند و بعد از جمع‌بندی نظرات سه‌جانبه و ارائه آن به مجلس، مجدداً لایحه اصلاح قانون کار در دستور کار قرار می‌گیرد.
رستمیان گفت: در این زمینه ضرب‌الاجلی تعیین نشده اما پیش‌بینی می‌شود که ظرف یک ماه تا 40 روز آینده نظرات همه طیف‌ها دریافت و به مجلس ارائه شود.

----------------

کارگران متحد شدند؛ تجمع علیه اصلاحیه ضد کارگری دولت

هوای شهر تهران همچنان آلوده است؛ اما کارگران با وجود این آلودگی مفرط و سختی در نفس کشیدن،کوتاه نیامدند. امروز بیرون آمدند و اعتراض خود را با صدای بلند فریاد زدند. اعتراضی که هفته‌هاست جریان دارد و امروز بلندتر از همیشه با صدای رسای اتحاد کارگری، به گوش کرسی‌نشینان مجلس رسید.
ده صبح؛ مقابل مجلس شورای اسلامی
از ساعت ده صبح، مقابل مجلس شورا مملو از جمعیت است، چند صد نفری جمع شده‌اند. این تجمع در نوع خود، بسیار وسیع و گسترده است، گروههای مختلف استقبال کرده‌اند. با وجود این که روز کاری و وسط هفته است، حضور کارگران چشمگیر است. خیلی ها با لباس فرم آمده‌اند، خیلی ها مشخص است که دو، سه ساعتی مرخصی ساعتی گرفته‌اند و آمده اند که از حق و حقوقشان دفاع کنند.
از چند روز پیش، فراخوان این تجمع در رسانه ها و فضای مجازی منتشر و دست به دست می شد؛ فراخوان این تجمع را کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران به همراه کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تهران صادر کرد و از همه کارگران خواست که با حضور حداکثری، مقابل لوایح و تصمیمات ضدکارگری بایستند.
بعد از اعلان این فراخوان، خیلی از تشکل های کارگری، اعلام حمایت کردند و گفتند به این تجمع می‌پیوندیم، گفتند بیست و پنجم مقابل مجلس شورا همه با هم اعتراض می‌کنیم.
و امروز همه آمده بودند، نه فقط رسمی‌ها، غیر رسمی‌ها هم آمده بودند، از همه تشکل های کارگری بودند؛ کارگران جنوب و پروژه‌ای؛ کارگران واحدهای تولیدی شهرری و اسلامشهر و کارگران حمل و نقل و اتوبوسرانی. چیزی که از هر چیز دیگر مشهودتر بود، اتحاد و همبستگی کارگران از گروهها و طیف‌های مختلف بود، همه یکصدا شعار می دادند و اعتراض می کردند: طرح ادغام، غارت اندوخته کارگران؛ قرارداد موقت، بردگی کارگر؛ و یا اصلاح نه، اجرای قانون کار. دردهای مشترک فضایی به وجود آورده که صداهای اعتراض هماهنگ و همصدا به گوش مجلسی ها برسد. اول افرادی سخنرانی کردند، بعد قطعنامه قرائت شد و در نهایت کارگران در حالی که پلاکاردهایی در دست داشتند و شعار سر می‌دادند، صحن جلوی مجلس را چندین بار طی کردند.
همانطور که در قطعنامه این تجمع آمده، اعتراض کارگران هم به لایحه اصلاح قانون کار است، هم به طرح ادغام منابع تامین اجتماعی در بیمه سلامت و هم به لایحه گسترش مناطق آزاد. این اعتراض‌ها در پلاکاردها هم دیده می شود. مطالبات کارگران گسترده تر از اینهاست، گاهی شعارها رنگ و بوی بیشتری به خود می‌گیرد: کارگر، معلم اتحاد، اتحاد؛ اعتراض، اعتصاب، تشکل مستقل حق مسلم ماست؛ کارگر اخراجی شاغل باید گردد و ...
این حضور گسترده، نویدبخش امیدی تازه است. شاید بیست و پنجم آبان ماه سرآغازی باشد برای همبستگی دستمزدبگیرانی که نگران دست اندازی ها و تعرضات مسئولان و مقامات هستند. شاید، تنها این همبستگی و فقط این همبستگی بتواند به سرانجام برسد و کارگران ایران به آنچه که حقشان است و دیگران در پی تصاحب آن هستند ، دست پیدا کنند....

----------------

قصه پرغصه کارگران کشتارگاه پرندک خزر صومعه سرا

به گزارش ایلنا، اردیبهشت ماه سالجاری کشتارگاه پرندک خزر صومعه سرا به دلیل مسائل بهداشتی تعطیل شد ،درحالیکه کارگران این واحد بین ۶ تا ۱۴ ماه حقوقی دریافت نکرده بودند.
بعداز تعطیلی این کارگاه حدود ۴ماه طول کشید تا کشتارگاه مشکلات بهداشتی را رفع کند و طی این مدت  تمام ۱۰۰ کارگر خود را علی رغم داشتن معوقات اخراج کرد.
شهریورماه سالجاری کشتارگاه مجدداً با استخدام کارگران جدید شروع به کار کرد بدون اینکه برای کارگران اخراجی بازگشت به کار بزند یا مطالباتشان را پرداخت کند.
پس از این ماجرا کارگران کارگاه مذکور برای شکایت به اداره کار مراجعه کرده و چند ماه طول کشید تا حکم صادر شد و همه کارگران حکم مطالبات خود را اخذ کردند.
کارگران بعد از دریافت حکم به اجرای احکام دادگستری مراجعه کردند و قرار شد برای مصادره اموال اقدام شود.
پس از صدور  این حکم ،تمام اموال واحد مذکور از قبیل ساختمان ،ماشین آلات، زمین ها و... توسط وکلای آن در ازاء ۳ میلیارد تومان بدهی، در رهن بانک کشاورزی برده شد تا عملاً راه مصادره اموال را به روی کارگران ببندد.
اکنون ۱۰۰ کارگر که اغلب از اقشار ضعیف جامعه هستتد با حکم مطالبات خود بلاتکلیف مانده اند و از سویی امکان گرفتن حکم جلب برای مالک این کارگاه را ندارند و از سوی دیگر بانک تمام اموال این فرد را در رهن خود در آورده است.
کارگران کارگاه مذکور ماه گذشته طی یک تجمع مقابل فرمانداری صومعه سرا از مسئولین خواستار راه حلی برای مشکل خود شدند.
فرمانداری صومعه سرا شورای تأمین تشکیل داد و از بانک کشاورزی خواست که این کشتارگاه را به مزایده بگذارد تابانک و کارگران به مطالبات خود برسند. ولی تا کنون بانک کشاورزی هیچ اقدام مؤثری انجام نداده است.
یکی از کارگران در حاشیه تجمع مقابل استانداری گیلان در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت:از مسئولان می خواهیم تا بانک کشاورزی را مجاب کنند یا کشتارگاه را از رهن خود خارج کند تا کارگران بتوانند با حکم خود مصادره اموال کرده و به مطالبات خود برسند یا آن را به مزایده بگذارد. به گفته کارگران،پرندک خزر مبلغی نزدیک به ارزش ملک کشتارگاه بدهی دارد.
این کارگاه ۱ میلیارد تومان به تأمین اجتماعی ، بالغ بر ۱ میلیارد به اداره مالیات ، بالغ بر ۱ میلیارد به کارگران ،بیش از ۳ میلیارد به بانک کشاورزی و ...  بدهکار است که جمع تمامی بدهی این کشتارگاه آن به بیش از ۱۳ میلیارد تومان می رسد.
این درحالی است که ارزش این کشتارگاه کمتر از ۱۵ میلیارد تومان است و بگفته کارگران، وکلای کشتارگاه در پی آن هستند که پروسه مزایده را یکسال به تعویق بیندازند تا مقدار بدهی کارگاه از ارزش ملک بیشتر شده و راه برای اجرای آن بسته شود.
به گزارش ایلنا، مسئولان گیلان قول داده اند این ماجرا را طی ۱۵ روز کاری پیگیری و راه حلی را پیش روی کارگران کشتارگاه پرندک خزر صومعه سرا بگذارند.

----------------

با لوایح ضد کارگری مخالفیم/ دولت‌ها نسبت به حفظ حقوق موکلین خود اقدام کنند

به گزارش ایلنا، در قطعنامه تجمع امروز صبح (بیست و پنجم بهمن)، اعتراض نسبت به لایحه اصلاح کار، طرح ادغام و لایحه گسترش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مطرح شد.
متن کامل این قطعنامه که توسط کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران وکانون بازنشستگان و مستمری بگیران استان تهران صادر شده، به شرح زیر است:
قانون کار و قانون تامین اجتماعی به عنوان قانون حمایتی و تنظیم کننده روابط کار و امور درمان و بیمه ایی مطرح بوه و بالغ بر 54 درصد جمعیت کشور را تحت پوشش و چتر حمایتی خود قرار داده ؛ به همین علت بعد از قانون اساسی دومین قانون با اهمیت کشور مطرح می‌باشد که دولت‌ها با توجه به حقوق متقابل و رابطه وکیل و موکل مکلفند با تصویب قوانین و مقررات نسبت به تامین و حفظ منافع موکلین خود اقدام و دفاع نمایند.
ولی متاسفانه بعد از تصویب قانون کار در سال 1369 که برگرفته از چرایی وقوع انقلاب اسلامی و شرع مقدس اسلام به رهبری معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی می‌باشد؛ منتها قبلا اینکه ظرفیت‌های آن اجرایی و عملی شود سعی نمودند تا با صدور آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های هدفدار و غیرقانونی وزارت کار؛ تفاسیر معنادار دولت‌ها و مجلس نشینان و تبانی سرمایه‌داران و با مجریان قانون آن را بی اثر و از خاصیت بیاندازند تا از اجرای آن جلوگیری به عمل آورند و در طول این سال‌ها نیز سعی کردند تا با لوایح و طرح‌های متعدد قانون کار را به طور اخص و به تبع آن قانون تامین اجتماعی را به نفع دولت و سرمایه‌داران تنظیم و تصویب نمایند. و به این هم بسنده نکرده به بهانه اینکه مربوط به سال‌های اول انقلاب است و ناکارآمد در صدد محو و نابودی آن برآمده‌اند.
به همین دلیل ما نمایندگان کارگران در شوراهای اسلامی کار و دیگر تشکلات کارگری و بازنشستگان استان تهران روز سه شنبه 25 آبان مقابل مجلس شورای اسلامی اقدام به تجمع اعتراضی نسبت به تضییع حقوق کارگران نموده تا یک دل و یکصدا ضمن حمایت از گرامیداشت سالروز تصویب قانون کار سال 1369 ؛ به دولت تدبیر و امید؛ مجلس شورای اسلامی مخالفت شدید خود را در رابطه با لایحه اصلاح (تخریب) قانون کار؛ گسترش مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ادغام درمان سازمان تامین اجتماعی در بیمه سلامت به شرخ ذیل اعلام نماییم:
1- مخالفت خودرا با لایحه اصلاح (تخریب) قانون کار اعلام می نمائیم؛ چرا که امنیت شغلی و مالی و افزایش سالیانه دستمزد کارگران را هدف قرار داده؛ احیای برده‌داری وزیر پا گذاشتن‌شان و منزلت کارگران را با مخدوش نمودن روابط کار و شرایط کار نوید می‌دهد.
با مواد 25 و 73 قانون برنامه پنجم توسعه که تثبیت حقوق بنیادین سازمان جهانی کار برای بهبودی روابط کارگر و کارفرما به شکل سه جانبه ؛ تقویت بیمه بیکاری ؛ تقویت تشکل‌های کارگری و کارفرمایی؛ داشتن حق قانونی اعتراضات صنفی و سه جانبه‌گرایی را به رسمیت شناخته مغایرت دارد؛ باعث کاهش منابع سازمان و محروم شدن کارگران شاغل و بازنشسته از حمایت‌های درمانی و بیمه‌ای تامین اجتماعی می‌شود. 2- مخالفت خود را با ادغام درمان سازمان تامین اجتماعی در بیمه سلامت وزارت بهداشت و هر تصمیمی مانند معافیت سهم بیمه کارفرما که طبق اصل هفتاد و پنج قانون اساسی منجر به تقلیل درآمد یا افزایش هزینه‌های سازمان شود؛ به علت آنکه سازمان از محل حق بیمه کارگران شکل گرفته؛ بین النسلی و مصداق بارز حق الناس و متعلق به بیمه شدگان اعم ازکارگران شاغل و بازنشسته می‌باشد (54 درصد جمعیت کشور) اعلام نموده و خواستار خروج سازمان تامین اجتماعی از بدنه و حاکمیت دولت ؛ به رسمیت شناختن استقلال اداری و مالی سازمان و اداره آن توسط شرکاری اجتماعی و احیای شورایعالی تامین اجتماعی با حضور و حق رأی مساوی هستیم.
3- مخالفت خود را با لایحه توسعه مناطق آزاد تجاری و صنعتی اعلام می‌داریم چرا که تجربه موفقی در رشد و توسعه اقتصادی کشور نداشته و منجر به خروج بی‌شماری از کارگران کشور از شمول و حمایت‌های قانون کار و تامین اجتماعی که نشات گرفته از قانون اساسی می‌باشد خواهد شد.
لذا با توجه به دلائل فوق مصرانه و فوری می‌خواهیم بررسی لایحه اصلاح قانون کار؛ لایحه گسترش مناطق آزاد تجاری و صنعتی و موضوع ادغام درمان سازمان تامین اجتماعی در بیمه سلامت وزارت بهداشت به علت آنکه مغایر با منافع صنفی و شرعی و قانون اساسی بوده و دارای ماهیت ضدکارگری و حقوق شهروندی می‌باشد متوقف و از دستور کار دولت و مجلس نیز خارج گردد و چنانچه نیاز هست تغییر یا اصلاحی صورت گیرد باید رویکرد و سمت و سوی اصلاح افزایش و ارتقای حمایت‌های اجتماعی و قانونی با مشارکت تشکل‌های کارگری و کارفرمایی باشد.

----------------

تجمع کارگران در اعتراض به اصلاح قانون کار و توسعه مناطق آزاد

 به گزارش خبرنگر ایلنا، این اجتماعی صنفی از ساعت 10 صبح امروز از به هم پیوستن کارگران شاغل و بازنشسته خصوصا کارگران حمل ونقل در مقابل درب شمالی ساختمان مجلس شورای اسلامی برپا شده است.
تا این لحظه شمار حاضران در این اجتماع صنفی دست‌کم تا چند صد نفر برآورد می‌شود.
معترضان در راستای دلایل و اهداف برپایی این اجتماع صنفی کارگری پلاکاردها و تابلو نوشته‌هایی همراه خود دارند و در عین حال در راستای مطالبات صنفی خود شعارهایی را سر می‌دهند.
«قرار داد موقت بردگی کارگر»، «توقف اصلاح قانون کار به سرمایه دار»، «کارگر اخراجی شاغل باید گردد»، «شرکت پیمانکاری ملغی باید گردد» و «معیشت، منزلت حق مسلم ماست» از جمله شعارهایی است که تا این لحظه توسط کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی مطرح شده است.
همچنین بنا بر مشاهده خبرنگار دیگر ایلنا این تجمع صنفی با آرامش در حال برگزاری است و انتظامات حاضر در  مقابل درب ورودی مجلس، برگزاری این تجمع را تحت نظر قرار دادند.

----------------

گرفتاری کارگران نی‌شکر هفت تپه برای تمدید دفترچه بیمه

یک منبع خبری در این واحد تولیدی در تماس به ایلنا گفت: مجتمع نی شکر هفت تپه نزدیک به دو هزار و 500 کارگر دارد و تقریبا از یک ماه پیش دفترچه بیمه این کارگران تمدید نمی‌شود و در عمل ارائه خدمات درمانی به کارگران قطع شده است.
به گفته وی، دلیل این اتفاق به پرداخت نشدن بخشی از معوقات 15 میلیاردی کارفرمای نی شکر هفت تپه به تامین اجتماعی  باز می‌گردد و در این خصوص مدیریت کارخانه هیچ پاسخ مناسبی به کارگران ارائه نکرده است.
این کارگر نی شکر هفت تپه افزود: این کارخانه  حدودا 8 تا 9 ماه است  به بخش خصوصی واگذار شده است و سهامداران اطلاع چندانی از چند و چون مشکلات کارگران ندارند.
ای کارگر مشکلات کارگران را اینگونه برشمرد: به غیر از حق بیمه پرداخت نشده، کارفرما هنوز بابت دستمزد مهر ماه سال جاری بدهکار است و علاوه بر همه اینها هنوز مشکلات بازنشستگی کارگران قدیمی  مجتمع نیشکر  هنوز به قوت خود باقیست. همچنین حدود 2 سال است که سازمان تامین اجتماعی از مدیریت کارخانه معادل 10 میلیارد تومان بابت جبران فاصله سوابق بیمه کارگران نی‌بر طلبکار است.
به گفته این منبع خبری ایلنا با توجه به اینکه مسئولان استانی و کشوری از وضعیت این واحد تولیدی و کارگرانش با خبرند از آنان می‌خواهیم نسبت به مشکلات کارگران این کارخانه احساس مسئولیت به خرج دهند.

----------------

تولید در کارخانه روغن«گلناز» از سر گرفته شد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا  کارگران این کارخانه با اعلام این خبر به سایر رسانه ها گفته اند: بعد از  گذشت  سه  روز از اعلام توقف فعالیت  کارخانه « روغن گلناز»، سرانجام این واحد صنعتی بر اساس صورت جلسه ای که بین نمایند گان کارگری با کارفرما  منعقد شده فعالیت  خود را  با  هزار کارگر از سرگرفته است.
کارگر روغن نباتی گلناز که  دست کم در سه ماه گذشته دستمزد دریافت نکرده‌اند  می گویند مشکلات این کارخانه به سبب شرایط نامناسب تولید از مدتها قبل بحرانی شده بود امااخیرا طی توافقی که بین کارگران ویکی از مدیران ارشد کارخانه روغن نباتی گلناز صورت گرفته است  کارگران با  قبول شرایط  تولید ازروزشنبه مشغول کار شده اند.
به گفته کارگران  در جلسه مذکور کارفرما مکلف شده به ازای فعالیت تولیدی کارگران در کارخانه  بر اسا س  زمان بندی های مشخص شده بصورت هفتگی  بلافاصله بعد از فروش  محصولات تولید شده بصورت  مطالبات معوقه کارگران را  همراه با دستمزد ماهانه پرداخت کند.
 گفتنی است شماری از کارگران کارخانه روغن نباتی گلناز صبح روز چهارشنبه 24( شهریور ماه) در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و بلاتکلیفی در دریافت مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان استانداری کرمان تجمع کرده بودند.

----------------

رانت خواران موانع را در قانون کار می بینند

به گزارش ایلنا، اتحادیه نیروی کار پروژه‌ای ایران با صدور بیانیه‌ای به تلاش‌های دولت و مجلس برای حذف قوانین حمایتی اعتراض کرده است.
در بخشی از این بیانیه آمده‌است: "اقتصاد مقاومتی" مناسباتی است که  درون مایه آن نفی کننده اقتصاد نو لیبرلیستی است، اگر در واقع مجریان درکی از اقتصاد سیاسی داشته باشند. دولت فعلی هم آگاهانه در حرف، و های و هوی سیاسی آن را تأیید نمود. ولی با تداوم شیوه های پیشین،از کاربردی کردن آن تا به امروز خود داری کرده است.این دولت هم چنان به مرده ریگ دولت های قبل وفادار باقی ماند و هم چنان به مناسبات اقتصادی، که واسطه و دلال را برتر از منافع همه مردم می داند، ادامه داد.
 در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: آنهایی که دانش اقتصادی شان در حد و اندازه کاسب و بقال سر کوچه است و دانش شان فراتر از چند فرمول کتابی نیست با این مجریان نولیبرالیسم همراه شده اند و علل عقب ماندگی کشور را در "موانع سرمایه گذاری" در ساختار ایران می دانند واز پشت میز مدیر کلی ویا وزارت خود فریاد می زنند "این موانع باید بر داشته شود تا اقتصاد شکوفا گردد" و این موانع را در وجود قانون کار می دانند. جنبه های مردمی قانون اساسی را بمرور از میان بر داشتند و حالا نوبت چِندِر غاز حقوق کارگران رسیده است. عمق نا آگاهی این جماعت در این واقعیت ساده و بسیار ابتدایی اقتصادی نهفته است، که اگر شما حداقل حقوق را به جای افزایش پایین بیاورید، انبوه کالاهای تولیدی یا وارداتی شما را چه کسی باید بخرد؟ ولی با بالا بردن قدرت خرید جامعه که بالارفتن حداقل حقوق کارگران است، در ظاهر پول بیشتری به دست کارگران می دهید، ولی در عمل چون کارگران با این پول به خرید نیازمندیهای شان می پردازند با گردش پول رونق اقتصادی غیر قابل اجتناب می‌شود.

----------------

معوقات مزدی کارگران ستاره خلیج فارس/ تعداد زیادی تعدیل شدند

جمعی از کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در تماس با ایلنا از ادامه معوقات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، دستمزد حدود 1000 کارگر پیمانکاری این پالایشگاه از تیرماه پرداخت نشده و این کارگران بیش از سه ماه معوقات مزدی دارند. کارگران شرایط روحی خود را نامساعد توصیف کردند و گفتند: در مورد زمان پرداخت این مطالبات هیچ وعده‌ای به ما داده نشده و همچنان بدون روحیه و بی انگیزه به کار ادامه می‌دهیم.
در عین حال کارگران ستاره خلیج فارس از تعدیل در شرکت‌های پیمانکاری خبر دادند و گفتند: با تعداد زیادی از کارگران پیمانکاری، تمدید قرارداد انجام نشده است و در عین حال علیرغم خاتمه قرارداد، با این کارگران تسویه حساب انجام نشده است.

----------------

جمعی از کارگران سامان کاشی بروجرد مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد صبح امروز در اعتراض به عدم دریافت حقوق خود به مدت ۱۶ ماه مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تعداد کارکنان مشغول در سامان کاشی بالغ بر ۴۰۰ نفر است و کمبود نقدینگی و ناتوانی در پرداخت حقوق کارگران ازجمله مشکلاتی است که این کارخانه در دو سال اخیر با آن مواجه بوده است.

----------------

آزادی دو کارگر اخراجی پارس خودرو با قرار وثیقه

به گزارش خبرنگار ایلنا، از سه کارگر پارس خودرو که روز هجدهم آبان ماه بازداشت شده بودند، دو تن از آنها، شنبه ( بیست و دوم آبان ) با قرار وثیقه آزاد شدند. از قرار معلوم، کارگر سوم همچنان در بازداشت به سر می‌برد.

----------------

گرفتاری ساکنان شهرک کارگری سایپا در کرج حل نشد

این کارگران که از طریق تعاونی مسکن محل کار خود، مالک و ساکن این مجتمع مسکونی هستند، به ایلنا گفتند: از حدود 6 سال پیش عملیات ساخت و ساز شهرک 144 واحدی تعاونی مسکن کارگران سایپا در یک قطعه زمین 20هزار 300متری در منطقه کلاک کرج آغاز شد ودر حال حاضر حدود دو سال است که 130 خانوار کارگری  بدون داشتن  امکانات رفاهی به زندگی در اینجا ادامه می‌دهند.
آنها با بیان اینکه تاکنون بیش از سه برابر هزینه مندرج در قرارداد منعقد شده را بابت ساخت، مالکیت و سکونت در این واحدهای مسکونی پرداخت کرده‌اند؛ افزودند: آنچه که از زمان آغاز سکونت موجب نگرانی و بروز مشکلات جدیدی برای همه ما شده است، استفاده از مصالح ساختمانی غیر استاندارد ودرجه پایین در ساخت پروژه است که تاکنون باعث نشست فضای حاشیه‌ بتونی اطراف ساختمان، ریزش چاه فاضلاب و ترک برداشتن برخی از دیوارهای پروژه شده است. این کارگران بابیان اینکه در نتیجه این وضعیت به اتفاق اعضای خانواده‌ خود همواره نگران بروز حوادث جدی‌تری در این مجتمع هستند، افزودند: علارغم هه این مشکلات، شهرداری کرج نیز به دلیل طلب 900 میلیونی خود از مجریان این پروژه از ارائه خدمات شهری همچون جمع آوری زباله ونظافت محوطه به اهالی این شهرک خوداری می‌کند.
طبق اظهارات این کارگران حدود 130 خانوار کارگری ساکن در پروژه مسکونی کلاک، هم اکنون از امکاناتی همچون روشنایی خیابان در شب، دسترسی به آب آشامیدنی، لوله کشی گاز، تلفن، فضای سبز و اماکن تفریحی، خیابان‌های آسفالت شده و سرویس خدمات حمل و نقل عمومی محروم‌اند.
بنا به گفته وی با وجود پی گیری‌های زیاد اهالی این مجتمع کارگری که همگی شاغلین شرکت خودرو سازی سایپا هستند، هنوز اعضای هیئت مدیره تعاونی مسکن وپیمانکارپروژه توضیح و پاسخ قانع کننده‌ای در خصوص مشکلات به وجود آمده ارائه نکرده‌اند.
آنها افزودند: حالا که هیچ مقام مسئولی حاضر به قبول مسئولیت در خصوص شرایط وخیم سکونت در مجتمع مسکونی باغشهر نیست از مدیریت ساپیا در مقام کارفرمای اصلی همه کارگران ساکن در این مجتمع می خواهیم تا دست‌کم برای ارزیابی صحت اعتراض‌های موجود هم که شده از این مجتمع بازدیدی به عمل آورد.

----------------

طلب مزدی دست کم 250 کارگر آبفای اهواز از دو پیمانکار سابق

این گروه از کارگران آبفای اهواز در تماس با خبرنگار ایلنا گفته‌اند که از تاریخ ۱۵ بهمن ماه سال ۹۲ تا پایان اسفند ماه سال ۹۲ تحت مسئولیت  دوشرکت پیمانکاری «اسکله ساز»  و«شباهنگ »به عنوان (اپراتور ایستگاهای آب وفاضلاب) در غرب وشرق اهواز مشغول به کار بوده‌ اما از زمان خاتمه قرارداد پیمانکاران، تاکنون هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه خود را از پیمانکار دریافت کنند.
به ادعای این تعداد کارگر پمپ وموتور چی، مدیران پیمانکاری در طول زمانی که زیر نظر پیمانکار مذبور مشغول فعالیت بودند نیمی  از دستمزد، حق سنوات، مرخصی، پاداش، اضافه کاری وعیدی آنها را هنوز پرداخت نکرده‌اند.
بر اساس اظهارات کارگران، پیمانکاران پیشین  علارغم آنکه بعد از مدت کوتاهی مجددا در بخش دیگری  با اداره آب و فاضلاب  اهواز همکاری مشترکی دارند به هر کارگر اپراتور ایستگاهای آب و فاضلاب به صورت میانگین هر شرکت حدود یک میلیون تومان بدهی دارد.
طبق اظهارات کارگران، سازمان آب وفاضلاب بعد از خروج پیمانکار قبلی، قرارداد کار جدیدی را در بخش ایستگاه‌های آب با پیمانکارجدید (از مرداد ماه) منعقد کرده و پیمانکار جدید (شرکت آریا صنعت) نیز بیش از دو ماه است که مطالبات کارگران را به تاخیر انداخته است.
بنا بر این گزارش، کارگران پیمانی آبفای اهواز خواستار دریافت مطالبات معوقه هستند، اما مسئولان آبفای اهواز با وجود خروج پیمانکار پیشین به عنوان کارفرمای اصلی مسئولیت پرداخت مطالبات کارگران را بر عهده نمی‌گیرند و در این بین کارگران بلاتکلیف بیشترین خسارت را دیده‌اند.
کارگران با بیان اینکه عمده مطالبات آنان در راستای اجرای طرح‌های مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آبفای اهواز است در خاتمه  افزودند: طی چند سال گذشته حدود بیش از ۲۵۰ کارگر شرکت آبفای اهواز تحت مسئولیت چندین شرکت پیمانکاری همانند «سولار مکانیک»، «اسکله ساز»، «عمران سازان بردیا»، «شباهنگ» و «پرتو داچک» فعالیت می‌کرد ه‌اند و در عین حال بخشی از مطالبات این کارگران در زمان هر یک از این پیمانکاران پرداخت نشده است.

----------------

تجمع کارگران سیمان دشتستان در محوطه کارخانه

گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (بیست و چهارم آبان)، بیش از صدنفر از کارگران سیمان دشتستان استان بوشهر در محوطه این کارخانه تجمع کردند. در این تجمع که از ساعت 8 صبح آغاز شده و همچنان ادامه دارد، کارگران از افزایش ساعات اضافه کاری و دیرکرد در پرداخت مزایای مزدی انتقاد دارند.
کارگران سیمان دشتستان می‌گویند با وجود شرایط کاری سخت، دستمزد ما در حدود حداقل دستمزد است و از پرداخت مزایای مزدی چندان خبری نیست. از قرار معلوم، در تجمع صبح امروز، نماینده اداره کار برازجان در جمع معترضان حاضر شده و با آنها گفتگو کرده است.
  ظاهرا پس از این مذاکرات، قرار شده مدیر عامل کارخانه فردا صبح در جمع کارگران حاضر شود و به خواسته‌های آنها رسیدگی کند. کارگران می گویند تا فردا صبح صبر می کنیم و اگر به مطالباتمان رسیدگی نشد، باز هم اعتراض خواهیم کرد. کارگران سیمان دشتستان هفته پیش نیز تجمع اعتراضی ترتیب داده بودند.

----------------

280 کارگر کارخانه «برفاب» بیکار شدند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا در این واحد تولیدی بیش از 300کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای  آبان ماه جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، از این تعداد حدود  280 کارگر پس از خاتمه قرارداد کار تعدیل شده‌اند.
بنا بر ادعای این کارگران، کارفرما بعد از اخراج 250 کارگر به کارگران باقی مانده  اطلاع داده است که به دلیل مشکلات مالی  توان تولیدی ندارد و در نتیجه فعالیت کارخانه کم رونق شده است.
به گفته این منابع خبری؛ اخراج کارگران این کارخانه درست یک الی دو روز بعد از بازدید معاون  اول رئیس جمهور در روز سه شنبه(18 آبان ماه)  از این واحد تولیدی رخ داده است.
بصورت مشخص یکی از این کارگران گفته است: وقتی شنیدیم یکی از مسئولان دولتی برای بازدید از کارخانه آمده است خوشحال شدیم اما در کمال ناباوری یک روز بعد از این بازدید  کارفرما تعداد زیادی از ما را اخراج کرده و به ما فرم تسویه حساب داده اند.
به گفته وی بعد از خروج ما از کارخانه کسی نمی تواند کارهای  واحد تولیدی ما را انجام دهد و به این ترتیب در آینده ای نزدیک این خط از تولید باز می ماند ودر ادامه باید منتظر متوقف شدن تعطیلی بخش های  دیگر همانند یخچال و کولر سازی  خواهیم بود.
طبق اظهارات وی تعدادی از کارگران این کارخانه با 28 سال سابق کار در آستانه بازنشسته شدن بودند که با این اقدام کارفرما بازنشستگی آنها با مشکل روبرو شده است.

----------------

تجمع کارگران شهرداری بجنورد برای معوقات مزدی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا  این کارگران  که در شهرداری شهر بجنورد  و سازمان‌های واسطه به آن به‌صورت پیمانی و قراردادی مشغول کارند.  روز گذشته  (22 آبان ماه)در اعتراض  به معوقات مزدی خود در محل سالن اجتماعات شورای اسلامی این شهر تجمع کرد‌ند.
براین اساس کارگران خدماتی شهرداری شهر بجنورد  مدعی اند علاوه بر آنکه طی  چند  ماه گذشته دستمزد  وحق بیمه آنان پرداخت نشده است با گذشت هشت ماه از سال هنوز عیدی  آنها پرداخت نشده است.
طبق اظهارات آنان تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران در مجموعه شهرداری‌های شهر بجنورد درحالی ادامه دارد که به دلیل مشکلات مالی  هر روز بر میزان  بدهی های  شهرداری  افزوده می شود.
 در این زمینه «حسین پیلتن» رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد به سایر رسانه ها گفته است: شهرداری در پرداخت مطالبات کارگران و پیمانکاران  ذچار بحران مالی است.
به گفته وی با وجود آنکه شورای شهر بجنورد بدنبال راهکاری برای پرداختمطالبات کارگران وسایر بدهی های شهرداری است افزود:افزایش بدهی های شهرداری به کارگران وسایر طلبکاران مجموعه شهرداری باعث شده  هر چند وقت  یکبار شاهد مراجعه و تجمع کارگران در محدوده شورای شهر بجنورد باشیم.
به گفته وی ،بر اساس اعلام برخی از  همکارانمان در شورای اسلامی شهر بجنورد اکنون میزان بدهی  شهرداری   به نهاد های مختلف  از جمله پیمانکاران به  800 میلیون تومان  رسیده است.

----------------

تظاهرات پانزده هزار نفری کارگران صنایع فولاد در اروپا

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز چهارشنبه (نهم نوامبر)، بیش از پانزده هزار کارگر صنایع فولاد اروپایی از کشورهای مختلف این قاره به بروکسل آمدند و به نشانه اعتراض در سطح خیابان های این شهر راهپیمایی کردند.
این تظاهرات خیابانی زیر پلاکارد بزرگی با این عنوان انجام شد: بدون فولاد، اروپایی باقی نخواهد ماند.
این کارگران خواستار تامین امنیت شغلی و ضمانت آینده کارگران صنایع فولاد شدند. این کارگران می‌گویند بیش از سیصد و سی هزار کارگر صنایع فولاد در اروپا مشغول به کار هستند و واردات بی رویه با قیمت های پایین، امنیت شغلی این حجم عظیم کارگران متخصص را نشانه گرفته است.
در هفت سال گذشته، بیش از هشتاد هزار فرصت شغلی در صنعت فولاد اروپا از دست رفته است و این مساله باعث  نگرانی اتحادیه های کارگری اروپایی شده است. 

----------------

معوقات پرستاران بیمارستان رجایی گچساران

به گزارش ایلنا، پرستاران و کادر درمان بیمارستان رجایی گچساران 4 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند. از قرار معلوم، کارانه این پرستاران در 4 ماه گذشته پرداخت نشده و مسئولین بیمارستان، کمبود بودجه را دلیل این تاخیر عنوان کرده اند. پرستاران می‌گویند: بیش از 60 درصد بودجه بیمارستان صرف پرداخت تعرفه‌های بالای پزشکان می شود و پرستاران در این میان، کارانه حداقلی خود را هم دریافت نمی‌کنند. این پرستاران می گویند: حتی اضافه کاری پرستاران در ماههای گذشته پرداخت نشده، در حالی که این کادر درمان در ساعات شب  و با تحمل بیدارخوابی بسیار، به بیماران خدمت رسانی کرده اند.

----------------

خاتمه اعتراض صنفی کارگران کارخانه صنعتی بهشهر

به گزارش ایلنا، پس از ۱۰ روز اعتراض صنفی کارگران کارخانه صنعتی بهشهر در استان تهران،  حوالی ظهر امروز (۲۲ آبان ماه) جلسه‌ای با حضور مدیریت ر و اعضای شورای اسلامی کار این کارخانه سازنده روغن نباتی خوراکی بر گزار شد.
از قرار معلوم، در این جلسه، با بخشی از خواسته های کارگران موافقت شده است.
در این جلسه، مقرر شد که  کارفرما افزایش مزایای مزدی همانند حق پاداش ،تولید وحق جذب  را همانند سالهای گذشته حداکثر تا ده روز آینده  برای کارگرانی که تعداد آنها دست کم ۵۰۰ است، پرداخت کند.
در مقابل در این جلسه توافق شد تا کارگران معترض از امروز به اقدام اعتراضی ۱۰ روز گذشته خود که تاکنون به صورت خودداری از صرف غذای کارخانه اجرا شده بود؛ خاتمه دهند.

----------------

مرگ 15 کارگر هندی براثر آتش‌سوزی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه صبح روز گذشته (جمعه 21 آبان ماه) در یک کارخانه پوشاک در  حوالی پایتخت هند  در حالی رخ داده است که به گفته یک افسر پلیس، حریق از یک آتش‌سوزی کوچک آغاز شده و در مدت کوتاهی تمام کارخانه را در بر گرفته است.
به گفته وی در زمان وقوع حادثه کارگران این واحد تولیدی پوشاک  مشغول  انجام کار بودند  که ناگهان با گسترده شدن آتش 15 کار گر به همراه تعدادی دیگر از کارگران این کارخانه که به شدت دچار سوختگی شده بودند کشته و مجروح می شوند.
به گزارش شینهوا، اگرچه در  بازرسی‌های اولیه کارشناسان علت  این حادثه نقص در سیستم  کابل کشی برق کارخانه اعلام  شده  اما بررسی‌های دقیق‌تر برای کشف علت اصلی آتش‌سوزی  همچنان ادامه دارد.

----------------

سرگردانی 1400مربی سازمان فنی حرفه‌ای ادامه دارد

جمعی از قبول شدگان آزمون استخدامی سازمان فنی حرفه ای به ایلنا گفتند: بعد از گذشت 2 سال از زمان بر گزاری آزمون کتبی تبدیل وضعیت استخدامی مربیان حق التدریسی سازمان فنی حرفه ای هنوز وضعیت حدود  هزار و400 نفر از مربیان پذیرفته شده نامشخص است. به نقل از این مربیان که جهت تثبیت و بهبود موقعیت شغلی خود در این آزمون شرکت کرده بودند، گفته می‌شود: پس از اعلام نتایج در نیمه دوم تابستان سال 93 در مصاحبه شفاهی نیز شرکت کردیم اما همچنان تغییری در شرایط شغلی ما ایجاد نشده است.
این گروه از مربیان سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در توضیح شرایط شغلی خود می‌گویند: در سراسر کشور از مجموع 3 هزار مربی حق التدریسی سازمان فنی و حرفه‌ای هنوز 1400 تبدیل وضعیت نشده‌اند که دریافتی ماهانه آنها حدود300 هزار تومان است.
به گفته این مربیان حق التدریسی پیش از این قرار بود تا 18 اسفند سال  93 تکلیف وضعیت  استخدامی آنها روشن  شود که تا به امروز این اتفاق نیفتاده است.   برپایه این اطلاعات به تعدادی از این مربیان گفته شده که وضعیت استخدام آنها هنوز مشخص نیست و در مقابل به تعدادی دیگر از همین افراد گفته شده است که شروع به کار آنها منوط به خالی شدن پست‌های شغلی موجود در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای است.
طبق اظهارات پذیرفته شدگان آزمون استخدامی  شاغل در سازمان فنی حرفه ای  قرار است  روز یکشنبه (23 آبان ماه ) بر اساس دستور رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر تعاون کار ورفاه اجتماعی ، جلسه‌ای در هیأت‌رییسه مجلس برای  تبدیل  وضعیت استخدامی آنها تشکیل شود.
آنها می‌گویند: امیدواریم اعضای حاضردر جلسه مذکور با تعیین تکلیف وضعیت مربیان تبدیل وضعیت نشده برای همیشه این مشکل صنفی حل نشده را برطرف کنند.

----------------

خودداری کارگران صنعتی بهشهر از خوردن غذای کارخانه

منابع کارگری ایلنا در کارخانه صنعتی بهشهر  با اعلام این خبر  به ایلنا گفتند: دلیل اصلی نارضایتی کارگران این کارخانه سازنده روغن نباتی خوراکی که شمار آنها به 500 نفر می رسد، عدم اعمال افزایش مزایای مزدی همانند حق پاداش ،تولید وحق جذب است  که مطابق عرف رایج در این واحد تولیدی به صورت سالانه به دستمزدهای آنها افزوده می شده است.
این کارگران درباره مطالبات صنفی خود گفتند: شهریور ماه  هر سال کارفرما برخی  مزایای که شامل حق پاداش ،تولید وحق جذب می شود به صورت درصدی به دستمزد کارگران اضافه می کرد این در حالیست که از پاییز سال جاری این اتفاق هنوز نیافتاده است.
در این رابطه به نقل از کارگرانی که از ده روز پیش در کارخانه یادشده حاضر به خوردن وعده غذایی روزانه نشده‌اند گفته می‌شود: مدیریت کارخانه که از حدود سه سال پیش ثابت مانده است تا این لحظه پاسخ روشنی به این خواسته‌ صنفی ما ارائه نکرده است.
این کارگران که شمار آنها نزدیک به 500 نفر است می‌گویند: قبل از اینکه بخواهیم به نشانه اعتراض از خوردن وعده غذایی روزانه خودداری کنیم، از طریق مکاتبه با کارفرما پیگیری خواسته خود بودیم اما چون پاسخی به ما داده نشد از 10 روز پیش اقدام اعتراضی خود را در پیش گرفتیم.

----------------

کارگران اخراجی «آلومینیوم المهدی» معطل بازگشت به کارند

به گزارش ایلنا، نوزدهم اسفند ماه سال گذشته (۹۴) دو نفر  از کارگران  رسمی کارخانه «آلومینیوم المهدی در استان هرمزگان با سوابق ۲۰ سال کار به اسامی «حیدر منفرد» و «رویین‌تن نامجو»، به دلیل عدم نیاز از سوی کارفرما اخراج شدند.
با وجود آنکه از آن تاریخ تاکنون کارگران بیکار شده با طرح شکایت در هیات رسیدگی واحد کار واشتغال منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس و پیگیر مطالبات معوقه  و بازگشت به‌کار خود شده‌اند، اما هنوز بلاتکلیفی هستند.
به گفته منابع ایلنا در این  واحد تولیدی، هیات مذکور با این استدلال که «ماهیت کار کارگران معترض در آلومینیوم المهدی دائمی است» و به استناد مطابق ماده ۱۳ مقررات اشتغال نیروی انسانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی  که نمی‌توان برای کارگران دارای قرارداد دائم حکم اخراج صادر کرد برای آنها حکم بازگشت به کار صادر می‌کند.
کارگران در ادامه تصریح کردند ، این دو کارگر چند روز بعد با در دست داشتن حکم بازگشت به‌کار  به  کارخانه  مراجعه می کنند اما کارفرما از ورود آنان جلوگیری  کرده  و به استناد به ماده ۳۵ قانون منطقه  ویژه اقتصادی به دیوان عدالت اداری شکایت  می‌کند. این در حالی است که به استناد  ماده ۱۲ قانو کار  اجرای ماده ۳۵ قانون منطقه ویژه برای این دو کارگر  قانونی نیست چرا که قبل از آنکه مقررات کار  منطقه هرمزگان شامل مناطق ویژه بشود  این دو کارگر در کارخانه آلومینیوم المهدی استخدام رسمی شده بودند.
به گفته این منابع، «ماده ۱۲ قانون کار در این زمینه تاکید دارد هر نوع تغییر حقوقی در وضع مالکیت کارگاه، از قبیل فروش یا انتقال به هر شکل، تغییر نوع تولید، ادغام درموسسه دیگر، ملی شدن کارگاه، فوت مالک و امثال اینها، در رابطه قراردادی کارگرانی که قراردادشان قطعیت یافته است موثر نیست و کارفرمای جدید، قائم مقام تعهدات و حقوق کارفرمای سابق خواهد بود.»
گفته می‌شود کارگران اخراجی این واحد تولیدی در حال حاضر  نه تحت پوشش بیمه بیکاری هستند و  نه از کارفرمای کارخانه آلومینیوم المهدی حقوقی دریافت می‌کنند با این حال مطالبات معوقه هر یک از این کارگران از کارفرما  بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان بر آورد می‌شود.
به گفته کارگران این کارخانه  در مجتمع آلومینیوم المهدی حدود ۱۳۵۰ کارگر مشغول کارند، که از زمان خصوصی‌سازی این واحد صنعتی و جابجایی کارفرما، کارگران احساس می‌کنند که مطالبات صنفی آنها چندان جدی گرفته نمی‌شود.
طبق اظهارات کارگران  کارفرما از بدو ورود در صدد حذف برخی از مزایای مربوط به حق افزایش تولید و پرداختی‌های ویژه اعیاد کارگران است که از بدو تاسیس این مجتمع به آنان پرداخت می‌شده است. علاوه بر آن احتمال اخراج تعداد زیادی از کارگران بخش خدماتی کارخانه برای جبران کمبود منابع مالی کارخانه قوت گرفته است.

----------------

اسماعیل عبدی بازداشت شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان، صبح امروز ( نوزدهم آبان)، در منزل شخصی اش در کرج بازداشت شد.
گفته می‌شود این بازداشت با تایید حکم قضایی شش سال حبس وی در مراجع قضایی مرتبط بوده است.
اسماعیل عبدی پیش از این یازده ماه را در بازداشت گذراند و اردیبهشت ماه با قرار وثیقه از زندان اوین به طور موقت آزاد شده بود.  

----------------

کجای دنیا مدرسه‌ها را می‌سوزانند؟!

قلعه حسن خان؛ پشت معادن شن و ماسه، چند سالی است که حاشیه‌نشین‌های بلوچ وسیستانی را در خود جای داده است. اکثرا شناسنامه و اوراق هویت ندارند، در چادرها زندگی می‌کنند، چادرهایی که ماموران هرازگاهی به بهانه تخریب اسکان غیرمجاز برای جمع کردنشان می‌آیند و هراس از بی‌خانمانی بیشتر و رها شدن در سرمای زمستان؛ سال به سال تکرار می‌شود.
سه شنبه؛ هجدهم آبان ماه هزار و سیصد و نود و پنج
بهزیستی شهریار بودم که گوشی همراهم زنگ خورد. بچه‌ها پشت خط بودند، همان‌هایی که این روزها از راه‌اندازی چادر مدرسه و درس خواندن خوشحالند؛ بچه‌ها با نگرانی و التهاب گفتند: آمده‌اند، دارند آتش می‌زنند، مدرسه هم سوخت.
اینها را عصر روز گذشته، هجدهم آبان ماه، «زهره صیادی»، فعال حقوق کودک روایت می‌کند. صیادی شش سال است که پیگیر کار کودکان بی‌شناسنامه بلوچ و سیستانی است و دردهای آنها و پدرمادرهایشان را از نزدیک لمس کرده‌ است. صیادی این طور ادامه می‌دهد:
"رفته بودم بهزیستی شهریار که برای همین بچه‌ها، امکانات و فرصت بگیرم. بچه‌ها که تلفن زدند فوری به محل رفتم. مامورها آمده بودند، از فرمانداری و دهیاری، پلیس‌ها هم بودند، پیت‌های بنزین برای آتش زدن چادرها همراهشان بود. بچه‌ها فوق‌العاده ترسیده بودند. پدرها و مادرها گوشه و کنار ایستاده بودند و کاری از دستشان برنمی‌آمد، حرف زدیم، توضیح دادیم، آخر سر خواهش کردیم که فرصت بدهند که ندادند..."
روز گذشته برای چندمین بار در این چند سال، ماموران معذورند از ویران کردن چادرهای حاشیه‌نشینانی که حتی در همین حاشیه‌ها هم جایی ندارند. از قرار معلوم، اکنون در این محل، حدود سی چادر باقیمانده است که در آنها حدود بیست کودک زیر 18 سال هم هست. کودکانی که شناسنامه ندارند و از حق تحصیل محرومند، اما چند وقتی است  به کمک همین فعالان، یکی از همین چادرها را تبدیل به مدرسه کرده‌اند، این مدرسه هجدهم آبان ماه در آتش ماموران سوخت... صیادی می‌گوید: بچه‌ها هم مثل بزرگترها زباله گردند یا گاهی نوازنده دوره‌گرد می‌شوند، ولی هرچه هستند و از هرکجا آمده‌اند، شناسنامه هم که نداشته باشند، باز هم کودکند، ایرانی هستند و ایران، پیمان‌نامه حقوق کودک را پذیرفته.
او با افسوس می‌گوید: انگار کسی حقی برای این کودکان قائل نیست. گرسنگی و اعتیاد و چادرنشینی سهم اینها شده است. تقریبا هر یک سال و نیم یک بار  هم همین سرپناه محقر و مندرس را از آنها می‌گیرند، می‌گویند غیرمجازید؛ باید بروید...
گویی پیش از این یک بار این کودکان را به اردوگاه مهاجران برده بودند که با تلاش‌های همین فعالان کودک، از آنجا خارج می‌شوند. پیش از این، تعداد کودکان بی‌روزی پشت معادن شن بیشتر بود؛  این فعالان تعدادی از آنها را در طول زمان به سرپناه‌های امن‌تر منتقل کرده‌اند؛ تعدادی به بلوچستان یا سیستان برگشته‌اند، آنهایی که اعتیاد نداشته‌اند و سالمتر بوده‌اند و کس و کاری در سیستان دارند که کشاورزی می‌کند و خرده زمینی هم در کار است. حالا همین حدود بیست کودک هیچ جایی برای رفتن ندارند. بین زمین و هوا در سرآغاز این فصل سرد رها شده‌اند... گویا دو تا از چادرها را باقی گذاشته‌اند، یکی برای زن‌ها و یکی هم برای مردها؛ این دو چادر را آتش نزده‌اند تا این حاشیه‌نشین‌ها از سرما در همان اولین شب یخ نزنند. اما گفته‌اند که تا فردا جایی پیدا کنید. فردا می‌آییم و همین دو چادر را هم جمع می‌کنیم.
  صیادی می‌گوید: والدین این کودکان یا بیکارند، یا زباله گردی می‌کنند، تک و توکی نوازندگی هم می‌کنند، ساز و دهل و قیچک می‌زنند؛ اما این هم فصلی و گذراست. اعتیاد هم هست، بهداشت هم که نیست نه آب آشامیدنی سالم و نه سرویس بهداشتی.
چهارشنبه، نوزدهم آبان ماه هزار و سیصد و نود و پنج
صبح صیادی زنگ می‌زند. شب را در چادرها بوده، کنار بچه‌ها. می‌گوید دیشب یکی از بچه‌ها از شدت فشار و ترس، تشنج کرد. کورسوی امیدی کوچک و کم نور در صدایش هست: برای زیر پانزده ساله‌ها، جایی پیدا کردم که تا آخر زمستان بمانند، تقریبا 16 نفری هستند؛ اما پدر، مادرها و بزرگترها بی‌سرپناهند. امروز هنوز برای جمع‌آوری آن دو چادر نیامده‌اند. اما سی خانوار بخت برگشته، همچنان ویلان و سرگردانند و نمی‌دانند امشب کجا قرار است سر بر بالین بگذارند. صیادی همین امروز صبح نامه‌ای هم نوشته، خطاب یکی از همان ماموران معذور که دیروز آنجا ادعا می‌کرد ماموریت دارد و باید کار را به انجام برساند و بعدش هم گفته: خانم حلالم کنید.
صیادی در این نامه از درد می‌گوید؛ از رنجی که می‌بریم:
"آنقدر  نیرو یا به قول بچه‌ها مامور آمده بود به محله‌ی ساده‌ی حوالی شن‌های حوالی تهران بزرگ, که نمی‌دانم تو که در لحظه‌ی رفتن به من گفتی:  حلالم کن, خانم صیادی! از کدام بخش‌شان بودی. فقط می‌دانم که در میان اشک ریزان تنهایی‌ام، انگار که مرگان باشم و تحمیل‌های سرمایه‌سالاری یار و رفیقم را از  من گرفته باشد و من ندانم که کجا رفته است و چرا رفته است، در سوزِ صبحگاهی یک سرمای بیابانی در عبور از عو عوی سگ‌هایی که دیگر می‌شناسند مرا و فقط به حسب پاسبانی‌شان بازهم می‌غرند و کوشش می‌کنند بترسانمند با کودکانی که سخت گرسنه‌اند و مرگانی که حس من است ، مادرشان باشد و بخواهد از سرما چیزی دربیاورد که کودکانش را سیر کند، حلالم کن تو، چنگ به دلم انداخت!
چنگی از اعتمادم و اعتقادم به انسان بودن هر انسان. به قلب داشتن هر انسان. به محترم بودن هر انسان!
حالا می‌خواهم به انسانی که تویی با قلبی که برای اشک‌های ما لرزید؛ هنگام آتش زدن به چادرهایمان، به خان و مانمان، به همه‌ی دارایی ما کارگرهای بی‌شناسنامه‌ی خارج از آمار بنویسم. بنویسم بخشی از حرف‌هایی که دیروز صبح چادر به چادر که آتش می‌زدید با شما در میان گذاشتم.
گفتم ؛ مدرسه‌مان را، چادر ساده‌ی مدرسه بازی‌مان را، تیتالوی‌مان را نسوزانید. کجای دنیا آدم‌ها؛ مدرسه‌ها را می‌سوزانند؟!
گفتم, نان ما, رزق و روزی ما؛ ما کارگرهای ساده‌ی بی‌بیمه و مزایا, بی‌صنف و سندیکا؛ اینجا تامین می‌شود. اینجا حوالی تهران بزرگ. ما با ساز و دهل و قیچک و آواز ؛ شریک شادمانی‌های عمومی این مردم می‌شویم. ما نوازنده‌های دوره‌گرد!
نادرعکس شهیدشان را نشان‌تان داد، شهیدشان که در ازدحام اتفاق‌های بی‌وقفه‌ی دنیا مثل بسیاری شهیدهای مراقبت از کیان این میهن و این مردم انگار که نبوده است، نیست! از شهیدشان که بلوچ بود, هست! ما بخشی از این سرزمینیم, به کجا می‌کوچانیدمان؟!
دست‌های ما زخم است از بریدن‌های گاه و بی‌گاه در جستجوی هرچه بازگشتنی است در میان زباله‌ها. ما کارگرهای زباله‌گرد! نانمان را به این دشواری، به این شرافتمندی، به این آرامی و صلح‌خواهی، می‌جوییم!"
صیادی به آرامی از درد گفته است، دردی که اندوهش بزرگتر از تحمل این کودکان بی‌خانمان است، دردی که می‌سوزاند، دردی که سوزانده است....
وقتی که قرار نیست شغلی برای این کارگران بی روزی و جویندگان نان در سطل های زباله، در کار باشد، آتش زدن خانمان مندرسشان آخرین فرصت را هم از آنها می گیرد: فرصت به سختی نفس کشیدن.

گزارش: نسرین هزاره مقدم

----------------

خاتمه تجمع کارگران شیشه قزوین با پرداخت دو ماه مزد معوقه

منابع کارگری ایلنا در در این واحد تولیدی در توضیح این اتفاق افزودند: در ادامه اعتراضات صنفی شش روز گذشته،  کارفرما معادل دو ما از  مطالبات معوقه مزدی کارگران رسمی ،قراردادی وپیمانکاری کارخانه را پرداخت کرد که نتیجه آن خاتمه موقت اعتراض صنفی کارگران بود. 
به گفته کارگران در حال حاضر مطالبات مزدی کارگران رسمی وقرار دادی از مرداد ماه باقی مانده وکارگران پیمانکاری نیز از خرداد ماه معوقات مزدی خود را از کارفرما طلب دارند.
طبق اظهارات کارگران شیشه قزوین در حال حاضر همه کارگران معترض این واحد تولیدی به کار خود بازگشته اند واز قرار معلوم با وعده کارفرما قرار است باقیمانده مطالبات مزدی  انان طی ماه های آینده به مرور پرداخت شود.

----------------

مصدوم شدن یک جوشکار بر اثر سقوط از ارتفاع

به گزارش ایلنا، حوالی  ظهر روز گذشته ( 18 آبان ماه) عدم رعایت اصول ایمنی منجر به مصدوم شدن یک کارگر  جوشکار در تهران  شد.
از قرار معلوم، یک کارگر جوشکار  بنام «ابوالقاسم –ع »حین انجام کار، از طبقه چهارم یک ساختمان  تجاری  بر روی الوارهای چوبی طبقه دوم  سقوط می‌کند و به شدت مصدوم می شود.
از قرار معلوم، این کارگر49 ساله  که از قسمتهای سرو گردن ،دست وپا وکمر دچار آسیب دیدگی جدی شده است  توسط عوامل امداد ونجات به بیمارستان منتقل می شود.

----------------

بازداشت سه کارگر اخراجی پارس خودرو

منابع خبری ایلنا، از بازداشت سه کارگر اخراجی کارخانه پارس خودرو خبر دادند.
به گفته این منابع، این کارگران تاقبل از اعتراض‌های صنفی سال 93 درهمین مجموعه مشغول کار بودند.
ظاهرا روز گذشته جهت مذاکره و پیگیری وضعیت خود به محل کارشان مراجعه می‌کنند که بازداشت می‌شوند.
از قرار معلوم برای این سه کارگر صبح امروز قرار وثیقه تعیین شده است.
به نقل از نزدیکان این کارگران گفته می‌شود که خانواده‌های آنها به دلیل مشکلات مالی در تامین وثیقه تعیین شده ناتوان هستند.

----------------

دو ماه از مطالبات کارگران بلبرینگ سازی پرداخت شد/ادامه تجمع کارگران در محوطه کارخانه

تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این خبر گفتند: امروز کارفرما معادل دو ماه از مجموع معوقات مزدی آنها را  پرداخت کرده است اما وضعیت نامعلوم یک ماه دیگر از معوقات مزدی پرداخت نشده باعث شد تا آنها امروز نیز اعتراضات صنفی خود را دنبال کنند.
به گفته منابع خبری ایلنا در  تبریز، تقریبا از ابتدای سال جاری حدود  300کارگر کارخانه  بلبرینگ سازی تبریز  در حال برپا کردن اجتماعات صنفی هستند. از قرار معلوم این چندمین مرتبه‌ای است که کارگران این واحد تولیدی در سال جاری بابت معوقات مزدی خود دست به برپایی اجتماعات صنفی زده‌اند. به گفته این کارگران، مجموع مطالبات کارگران  این کارخانه  یک ماه  مزد معوقه است که از کارفرمای انتظار دارند ضمن بر طرف کردن مشکلات بیمه ای  آنان  مابقی مطالبات سال جاری آنان را پرداخت کند.
کارگران  کارخانه  بلبرینگ سازی تبریز  در ادامه  مدعی شدندکه صرف نظر از آنکه تشدید شدن مشکلات اقتصادی در بروز وضعیت نامناسب کنونی بی تاثیر نبوده است اما در عمل نمی توان تاثیر نوع مدیریت این واحد صنعتی را نیز در بروز مشکلات کنونی بی‌تاثیر دانست.

----------------

بلاتکلیفی کارگران روغن نباتی گلناز ادامه دارد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ،تعطیلی  واحد روغن نباتی گلناز  تقریبا اوایل شهریور ماه سال جاری (95) و در زمانی اتفاق افتاد که کارفرما به دلیل  آنچه مشکلات  مالی عنوان می‌کند، فعالیت کارخانه را در خطوط تولید متوقف کرد و از آن زمان تاکنون تعداد بیش از  هزارو 200 کارگر شاغل در آن بدون دریافت معوقات مزدی بیکار شده‌اند.
کارگران روغن نباتی گلناز با بیان اینکه طی حدودا شصت روز گذشته مسئولان کارخانه هیچ پاسخ قانع‌کننده‌ای به آنها نداده‌اند، در ادامه افزودند: جدا از بی‌توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات کارگران، مسئولان شهرستانی همانند فرمانداری و اداره کار که متولی پیگیری مطالبات کارگران شهرستان هستند هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌دهند.
طبق اظهارات کارگران،  عمده ترین مشکل شرکت روغن نباتی گلناز تامین نشدن مواد اولیه تولید است چرا که بصورت مشخص جهاد کشاورزی مجوز واردات روغن خام کارخانه را لغو کرده است.
کارگران با بیان اینکه کارفرما معتقد است آنچه باعث تاخیر در تامین منابع مالی کارخانه شده است، طولانی شدن روند پرداخت  تسهیلاتی است که قرار است برای تامین مواد اولیه تولید به این واحد داده شود در ادامه افزودند: اخیرا کارفرما با تامین منابع مالی بخشی از مطالبات  چندین ماهه کارگران را پرداخت کرده ولی از پرداخت مابقی مطالبات آنها خبری نیست.
آن‌ها می‌گویند: آنچه برای کارگران این کارخانه حائز اهمیت است بازگشایی کارخانه و بازگشت به کارشان است چراکه در منطقه محل کارشان فرصت شغلی دیگری وجود ندارد.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی ادامه دارد که طی  یک ماه گذشته در برخی ازروزها کارگران کارخانه گلناز مقابل درب وردی کارخانه تجمعات متعددی را انجام داده اند اما نتیجه ای جزء دریافت بخش کمی از مطالبات خود در پی نداشته است.

----------------

خاتمه موفقیت‌آمیز تجمع کارگران قالب‌های صنعتی سایپا

منابع خبری ایلنا در سایپا از خاتمه موفقیت‌آمیز تجمع کارگران شرکت قالب‌های صنعتی سایپا خبر دادند.
از قرار معلوم جلسه ظهر روز گذشته نمایندگان کارگران و مدیریت گروه سایپا به عنوان کارفرمای مادر که با حضور نمایندگان مدیریت شرکت قالب‌های صنعتی برگزار شد، نتیجه بخش بوده و با خواسته‌های کارگران موافقت شده است و از ظهر دیروز تولید در این شرکت از سر گرفته شده و کارگران به سر کار بازگشته‌اند.
یکی از کارگران این شرکت می‌گوید: قرار شده طرح طبقه‌بندی مشاغل به زودی اجرایی و مزایای مزدی کارگران نیز به صورت مرتب پرداخت شود. علاوه بر این پرداخت حق سنوات پرسنل بازنشسته نیز تسریع خواهد شد. علاوه بر این تغییر وضعیت کارگران شرکتی و پیمانکاری نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
کارگران شرکت قالب‌های صنعتی سایپا ابراز امیدواری می‌کنند مدیریت با عمل کردن به این توافقات، اوضاع شغلی کارگران را بهبود بخشد و به نارضایتی‌ها خاتمه داده شود.

----------------

مدفون شدن یک راننده بیل مکانیکی در جاده هراز

به گزارش ایلنا صبح امروز ریزش دیواره معدن شن و ماسه در محور هراز حادثه آفرید.
در جریان این حادثه که در منطقه چالدران محور هراز رخ داد، یک دستگاه بیل مکانیکی و راننده آن در زیر خاک مدفون شدند.
از قرار معلوم، نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند و پس از یک عملیات امداد و نجات چند ساعته، آوار شن، تخلیه و جسد متوفی از اتاقک بیل مکانیکی خارج شد.

----------------

کارگران نی بر مجتمع نی شکر هفت تپه تجمع کردند

در این زمینه یکی از کارگران حاضر در این اجتماع صنفی روز گذشته کارگران به ایلنا گفته است: دلیل اعتراض امروز پرداخت نشدن حق بیمه دوران بیکاری کارگران نی بری است که در فاصله سالهای 68 تا 92 مشغول کار بوده‌اند.
او با بیان اینکه در این خصوص کارگران یک بار در سال 93 اعتراض کرده بودند، گفت: پس از این ماجرا دولت طی مصوبه‌ای مبلغ 25 میلیارد تومان برای پرداخت حق بیمه این کارگران اختصاص داد.
 این اظهارات تا این لحظه مبلغ 15 میلیارد تومان از اعتبارات تعیین شده توسط دولت پرداخت شده است که نتیجه آن صدور احکام بازنشستگی برای شماری زیادی از کارگران نی بر بوده است.
این کارگر هفت تپه با بیان اینکه در صورت پرداخت مابقی حق بیمه  فصول بیکاری کارگران حدود 250کارگر از مجموع 350کارگر نی بر کنونی بازنشسته می‌شوند، افزود: با این حال پس از گذشت  چند سال از تصویب این مصوبه  هنوز پرداخت مابقی حق بیمه فصول بیکاری کارگران مشخص نیست. به گفته وی وجود فاصله بیمه‌ای در سوابق این کارگران به آن دلیل است که به دلیل امکان برداشت محصول نی‌شکر تنها در نیمی از سال، کارگران نی‌بر به صورت فصلی مشغول به کارند و به همین دلیل حق بیمه آنان نیز تنها نیمی از سال پرداخت می‌شود.
او با بیان اینکه یکی دیگر از خواسته‌های صنفی کارگران نی بر در اجتماع امروز،پرداخت نشدن حق بهره برداری سال گذشته  آنان است در خاتمه اظهار داشت:
از قرار معلوم بر اساس وعده ای که کارفرما مجتمع نی شکر هفت تپه  در اجتماع امروز کارگران به آنان داده است قرار است 10 میلیارد تومان باقی مانده حق بیمه فصول بیکاری آنان را در نهایت تا دی ماه  به حساب تامین اجتماعی پرداخت شود.

----------------

تجمعات؛ نتیجه انباشت مطالبات کارگران خودروساز است

یکی از اعضای اتحادیه کارگران خودروسازی کشور به نمایندگی از این اتحادیه در گفتگو با ایلنا در ارتباط با تجمع کارگران شرکت قالب‌های صنعتی سایپا گفت: مجموعه اتفاقاتی که در سالهای اخیر برای کارگران خودروسازی رخ داده، چندان خوشایند نیست و این اعتراضات صنفی بیانگر این است که مدیران دولتی و شبه دولتی واحدهای خودروسازی بایستی در سیاست‌ها و دیدگاههای خود در حوزه روابط کار، بازنگری کنند.
این عضو اتحادیه افزود: تجمع صنفی کارگران شرکت قالب‌های صنعتی سایپا نتیجه انباشت مطالبات کارگران است و اگرچه این مطالبات ریشه در مشکلات اقتصادی کشور دارد، اما وقتی بحث رونق پیش می‌آید و نتیجه عینی آن هم افزایش فشار و ساعات کاری کارگران است، بایستی به مزایای رفاهی کارگران نیز به همان اندازه توجه شود.
وی با بیان اینکه با روش تعدیل و قطع مزایا، جبران عقب‌ماندگی چندسال گذشته نمی‌شود، افزود: این مسیر درستی نیست و اقتصاد مقاومتی هم اینگونه حاصل نمی‌شود، بلکه توجه به حقوق نیروی انسانی از شاخص‌های اصلی اقتصاد مقاومتی است.
این عضو اتحادیه در پایان گفت: فعالیت خودروسازی‌ها، پس از رفع تحریم‌ها دوبرابر شده و توقع کارگران این است که اگر مزایای پرداختی به همان نسبت افزایش پیدا نمی‌کند، حداقل از آن کاسته نشود.

----------------

تجمع کارگران اخراجی نفت و گاز تنگ بیجار مقابل وزارت نفت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛ علت این اقدام اعتراضی اخراج ناگهانی حدود 200 نفر از  کارگران حوزه میدان نفت گاز تنگ بیجار است و آنان خواستار بازگشت به کار ورپرداخت معوقات حقوقی خود هستند.
بر اساس این گزارش؛ در اقدام اعتراضی دو روز گذشته کارگران اخراجی میدان  نفت گاز تنگ بیجار مقابل وزارت نفت، متاسفانه تا این لحظه هیچ پاسخی از سوی مسئولان و کارفرما به خواسته‌های کارگران داده نشده است.
از قرار معلوم کارفرما به دلیل عدم نیاز بعد از اخراج 200 نفر از کارگران بومی که دارای سوابق 7 تا 8 ساله بودند کارگران غیربومی جایگزین کرده  است.
طبق گفته یکی از کارگران معترض هر یک از ما کارگران  نفت گاز تنگ بیجار دستکم دارای سه سر عائله هستیم و تامین مخارج زندگی بعد از اخراج بسیار برایمان سخت شده است و نمی‌توانیم جواب زن بچه‌هایمان را بدهیم.

----------------

تجمع کارگران شرکت قالب‌های صنعتی سایپا

منابع خبری ایلنا از تجمع صنفی کارگران شرکت قالب‌های صنعتی سایپا خبر می‌دهند.
در این تجمع که در محوطه شرکت انجام شده‌است، چند صد نفر از این کارگران شرکت دارند.
به گفته این منابع، این تجمع که از صبح روز گذشته آغاز شده است، همچنان ادامه دارد و در حال حاضر، نمایندگان کارگران در حال مذاکره با نمایندگان مدیرعامل و مدیریت این شرکت هستند.
این کارگران خواسته‌های خود را اینگونه عنوان کردند: تشکیل شوراهای اسلامی کار در کارخانه، افزایش سطح دستمزدها، پرداخت حق سنوات به بازنشستگان و پرداخت آکورد و بهره وری ماهانه.
یکی از این کارگران می‌گوید: پرداخت آکورد و بهره‌وری ماهانه به کارگران متوقف شده و بن‌کارت‌های ماهانه نیز ماههاست شارژ نمی‌شوند.
این کارگر که از روز گذشته در تجمع شرکت داشته، ابراز امیدواری می‌کند که مذاکرات نمایندگان کارگران با مدیریت به نتیجه مطلوب برسد و وضع شغلی و معیشتی کارگران این شرکت تولیدی که یکی از زیرمجموعه‌های شرکت سایپا محسوب می‌شود، بهبود پیدا کند.

----------------

تجمع کارگران شیشه قزوین به روز ششم رسید

یکی از کارگران شیشه قزوین با اعلام این خبر به ایلنا گفت: معترضان امروز همانند روزهای گذشته اما آرام در محوطه و مقابل درب ورودی کارخانه جمع شده‌ و منتظر عملی شدن وعده‌های داده شده در خصوص مطالباتشان هستند.
وی بابیان اینکه کارگران خوهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه، تامین امنیت شغلی هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه پاسخ مشخصی به این خواسته‌های ما داده نشده است.
او با بیان اینکه مدیریت کنونی شیشه قزوین با پرداخت نامنظم دستمزد و حق بیمه حدود 320 کارگر رسمی، قراردادی و پیمانکاری شاغل در این کارخانه باعث تشدید وضعیت اقتصادی خانواده‌های این کارگران شده‌اند، افزود: در شرایطی که به نان شب خود بیش از هر زمان دیگری محتاجیم از مسئولان توقع داریم که به مشکلاتمان رسیدگی کنند.
به گفته این کارگر، مجموع مطالبات  حدود 283 نفر ازکارگران قراردادی و پیمانکاری شیشه قزوین دست‌کم در 6 ماه گذشته به تاخیر افتاده و حق سنوات آنان نیز از سال 93 تا هم اکنون پرداخت نشده است. همچنین  کارفرما دستمزد حدود 37 نفر از کارگران رسمی کارخانه را در ماههای تیر، مرداد، شهریور و مهر ماه سال جاری به همراه نیمی از عیدی سال 94 بدهکار است.
طبق اظهارات وی، پیش از این مجموع مطالبات کارگران قراردادی و رسمی به ترتیب 7 و 5 ماه بود که  طی روزهای گذشته بدنبال تشدید اعتراضات کارگری کارفرما یک ماه از معوقات مزدی آنان را پرداخت کرده است.
این کارگر معترض در ادامه می‌گوید تاخیر‌هایی که در پرداخت مطالبات مزدی آنها ایجاد شده است به هیچ وجه با کار سخت و دشواری که آنها هر روز انجام می‌دهد؛ همخوانی ندارد.
کارگران شیشه قزوین درباره سایر مشکلات صنفی خود می‌گویند؛ غیر بحث تاخیری که در پرداخت معوقات مزدی آنها وجود دارد؛ کارفرما بیمه کارگران شاغل در این کارخانه را به صورت منظم به اداره تامین اجتماعی پرداخت نکرده که در نتیجه آن دفترچه‌های درمانی کارگران فاقد اعتبار است.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود جدا از وضعیت پیش آمده، کارگرانی که به مرور از تقریبا یک سال قبل با استفاده از مزایای قانون نوسازی صنایع امکان بازنشستگی دارند به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه کارفرما به تامین اجتماعی نمی‌توانند بازنشسته شوند.
این کارگران در خاتمه می‌گویند؛ انتظار ما از مقامات مسئول این است که حداقل در واکنش به اجتماعات صنفی آرامی که بصورت هر روز برگزار می‌کنیم نشان دهند که پیگیر خواسته‌های صنفی ما هستند.

----------------

تجمع کارگران سیمان دشتستان خاتمه یافت/ مدیران گفتند مشکلات را حل و فصل می‌کنیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع روز گذشته بیش از صد نفر از کارگران سیمان دشتستان بدون حصول به نتیجه مشخص خاتمه یافت.
روز گذشته، به دلیل اعتراض کارگران تولید در این کارخانه متوقف شد، اما صبح امروز کارگران به سر کار خود بازگشتند و تولید از سر گرفته شد.
به گفته این کارگران که در اعتراض به کاهش ساعات اضافه کار و قطع شدن پرداخت مزایا تجمع کرده‌بودند، به کارگیری مدیران غیر بومی در کارخانه و عدم پاسخگوی این مدیران یکی از مشکلات است. این کارگران به پایین بودن سطح دستمزدهای پرسنل کارخانه نیز اعتراض دارند.
در جریان تجمع روز گذشته کارگران نتوانستند با نمایندگان کارفرما مذاکره داشته باشند یا به توافق روشنی دست پیدا کنند. در عین حال مدیران کارخانه گفتند که تلاش می‌کنند مشکلات را حل و فصل کنند و شرایط مطلوب‌تری در کارخانه به وجود بیاورند.

----------------

معوقات مزدی کارگران «سها طب» ادامه دارد

منابع کارگری در این واحد تولیدی در تماس با ایلنا گفتند:  کارگران شاغل در سها طب مشهد که حدود 9 نفر هستند که جدا از دریافت نکردن طلب مزدی  به دلیل کاهش حداقلی توان تولید این کارخانه نگران امنیت شغلی خود هستند.
به گفته کارگران از قرار معلوم  شرکت تجهیزات پزشکی سها طب که در زمینه تولید تجهیزات پزشکی فعالیت داشت از مدتها قبل  به دلیل مشکلات تولید تغییر کاربری داده و با استفاده از تجهیزات موجود در زمینه تولید سازه‌های فلزی فعالیت می کند.
طبق اظهارات آنان ، علاوه بر دستمزد این واحد بدهی های مالی زیادی بابت تاخیر در پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی دارد ودر این زمینه می توان گفت دفترچه های در مانی کارگران همیشه با مشکل تامین اعتبار روبروست.
بر اساس این گزارش در شرکت سها طب تا سال 87 حدود 120کارگر فعال داشت اما به سبب مشکلات مذکور بخش زیادی از کارگران خود را از دست داد تا به جایی که  هم اکنون تعداد کارگران آن به 9 نفر رسیده است.
 این منابع کارگری  با بیان اینکه حدود نیمی از کارگران شاغل در این کارخانه بدون دریافت مطالبات معوقشان، محل کار خود را ترک کرده‌اند افزود: این کارگران که هرکدام بین 500 تا 15 میلیون تومان از کارفرما  طلبکارند هنوز در دریافت مطالبات خود سرگردانند.
کارگران شرکت سها طب در خاتمه می گویند به دلیل مشکلات معیشتی بیش از این نمی‌توانند منتظر پرداخت دستمزدشان بماند و به همین دلیل از مسئولان دولتی در استان خراسان رضوی از جمله استانداری خواستار رسیدگی به وضعیت خود شده‌اند.

----------------

تجمع کارگران سیمان دشتستان مقابل درب کارخانه

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود صد نفر از کارگران سیمان دشتستان مقابل درب کارخانه تجمع کردند.
کارگران می‌گویند: در ماههای اخیر ساعات اضافه کاری تغییر کرده‌است و در پرداخت مزایا تاخیر وجود دارد.
این کارگران مدعی هستند که با وجود سالهای طولانی سابقه کار، دستمزدشان پایین است و تقریبا معادل حداقل دستمزد، دریافتی دارند.
از قرار معلوم شرکت کنندگان در تجمع امروز شامل کارگران قرارداد مستقیم و پیمانکاری این کارخانه هستند.
کارگران می‌گویند از ابتدای صبح مقابل درب کارخانه جمع شده‌ایم اما هیچ یک از مسئولان این کارخانه، برای شنیدن مطالباتمان و پاسخگویی تا کنون در جمع، حاضر نشده‌اند

----------------

کارگران پیمانی قطار شهری کرج تجمع کردند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، کارگران قطار شهری کرج که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «سایبر بین الملل» در اجرای این پروژه فعالیت می‌کنند پیش از ظهر روز گذشته در اعتراض به یکسال معوقات مزدی خود مقابل ساختمان استانداری البرز  تجمع کردند.
این کارگران گفته‌اند، علی رغم وعدهٔ کارفرما مبنی بر پرداخت مطالبات معوقه شان در حال حاضر یکسال از وعده کارفرما می‌گذرد،  اما هنوز تکلیف مطالباتمان مشخص نیست.
کارگران شرکت پیمانکاری سابیر با بیان اینکه پرداخت معوقات حقوقی کارگران برای تامین معاش در شرایط اقتصادی کنونی ضروری است تصریح کردند: کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی از پرداخت مطالبات کارگران کوتاهی می کند.
به گفتهٔ کارگران شرکت پیمانکاری سابیر؛ کارفرما در حالی بهانه «کمبود منابع مالی» را برای پرداخت نکردن حقوق کارگران مطرح می‌کند که دست کم نه ماه است  که  این شرکت از متروی کرج به دلیل ابلاغ فسخ قانونی از سوی کارفرمای اصلی کنار گذاشته شده است .
به گفته این کارگران پیش از این نیز  روز شنبه (15 آبان ماه)گروهی دیگر از همکارانمان در مقابل  ساختمان اداری شرکت سابیر  واقع در میدان امام حسین(ع) کرج تجمع کرد ه بودند که در نتیجه بی توجه ای کارفرما مجددا روز گذشته اعتراض خود را مقابل ساختمان استانداری البرز انتقال دادیم.

----------------

نارضایتی کارگران خودروساز از سخت گیری تامین اجتماعی

تعدادی از کارگران شرکت ایران خودرو در تماس با ایلنا از روال بازنشستگی در این شرکت ابراز نارضایتی کردند و اعلام کردند که این وضعیت در نتیجه سختگیری‌های سازمان تامین اجتماعی به وجود آمده است.
به گفته این کارگران، در سالهای پیش میانگین دریافتی دو سال آخر، برای محاسبه پایه مستمری بازنشستگی درنظر گرفته می‌شد، امابه دنبال تغییر مقررات از سوی سازمان تامین اجتماعی در یک سال اخیر این رویه تغییر کرده و به جای دو سال، 5 سال آخر مبنای محاسبه قرار می‌گیرد.
از قرار معلوم، این تغییرات به سختگیری‌های اخیر سازمان تامین اجتماعی در خصوص اجرای مقررات بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور باز می‌گردد. کارگران می‌گویند اگر کسانی که در آستانه بازنشستگی هستند  با این رویه مخالفت کنند، بازنشستگی به تعویق می‌افتد.
در عین حال این کارگران از مشکلاتی که قراردادهای پیمانکاری برای بازنشستگی کارگران  به وجود می‌آورند، انتقاد کردند. از قرار معلوم، تعدادی از کارگران که سالها برای شرکت‌های پیمانکاری کار کرده‌اند و در این سالها، از نظر بیمه، کارگر خدماتی عادی محسوب شده‌اند، پس از عقد قرارداد با کارفرمای مادر یا همان ایران خودرو برای استفاده از خدمات بازنشستگی پیش از موعد دچار مشکل می‌شوند.
کارگران می‌گویند برای نمونه کار در واحد ریخته‌گری، سخت و زیان آور محسوب می‌شود و می‌توان از مزایای بازنشستگی پیش از موعد استفاده کرد، اما کارگرانی که با شرکت‌های پیمانکاری قرارداد داشته‌اند، پس از عقد قرارداد مستقیم، سابقه پیمانکاری آنها، شغل آنها سخت و زیان آور محسوب نمی‌شود و بایستی بیست سال تمام برای خود ایران خودرو کار کنند تا بتوانند بازنشست شوند.

----------------

تصادف مینی‌بوس؛ ۱۲ کارگر را مصدوم کرد

به گزارش ایلنا، این حادثه روزگذشته ( 15 آبان ماه)  حوالی ساعت 6 صبح زمانی رخ داد که کارگران این واحد که راهی کارخانه بودند اما با یک دستگاه کامیون پارک شده در کنار خیابان برخورد می‌کنند.
برپایه اطلاعات پایگاه خبری پلیس،این حادثه به علت بی‌توجهی راننده مینی بوس حامل کارگران به جلو رخ داده که در نتیجه؛ در برخورد با یک دستگاه کامیون هوو کنار خیابان 12 کارگر مجروح می‌شوند.
وی اضافه کرد: بعد از اطلاع گروه‌های امداد و نجات همه مجروحان از خودروها خارج شده  و برای درمان به نزدیکترین بیمارستان انتقال داده شدند.

----------------

مسمومیت گازی ده کارگر زن کارخانه تولید خشکبار

به گزارش ایلنا، روز گذشته (پانزدهم آبان)، ده نفر از کارگران زن در کارخانه تولید خشکبار در شهر ملکان دچار مسمومیت گازی حین کار شدند.
بنا بر اعلام اورژانس آذربایجان‌شرقی، این مسمومیت ناشی از استنشاق گاز فسفید آلومینیم نشت شده از منبع آن بود که به عنوان ماده ضدعفونی کننده در صنایع به‌کار می‌رود.
از قرار معلوم این کارگران به بیمارستان محلی منتقل شده‌اند.
ظاهرا وضع عمومی هر 10 نفر که در بیمارستان ملکان تحت نظر هستند مساعد است.

----------------

کودک کار ۱۴ ساله دستش را از دست داد/ جای خالی فرهنگ ایمنی کار

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز سیزدهم آبان، یک کودک کار ۱۴ ساله در جریان کار در رستوانی در شاندیز مشهد دست راستش را از دست می‌دهد. جریان واقعه به این شکل بوده که کارگر ۱۴ ساله در داخل آشپزخانه رستورانی در شاندیز مشغول کار با چرخ گوشت صنعتی بوده که ناگهان براثر بی احتیاطی دست راست او تا بالای مچ در چرخ گوشت گیر می‌کند.
پس از بروز حادثه، تیم امداد و نجات آتش‌نشانی با استفاده از تجهیزات نجات قسمتی از بدنه چرخ گوشت را برش دادند و دست راست این کارگر نوجوان را که به شدت دچار آسیب دیدگی شده بود از داخل چرخ گوشت خارج و او را روانه بیمارستان کردند.
بروز حوادث منجر به مصدومیت یا مرگ کودکان کار در کارگاههای کوچک و دور از چشم بازرسان اداره کار، اتفاق جدیدی نیست. همین چندی پیش نیز یک کودک کار در همین شهر مشهد در یک تعمیرگاه خودورو بر اثر آتش سوزی جان خود را از دست داد. این در حالیست که در سال ۱۳۷۳ دولت ایران پیمان نامه جهانی حقوق کودک را امضا کرده است و براساس این پیمان نامه کار کودک ممنوع است. ماده ۷۹ قانون کار نیز تصریح می‌کند که به کار گماردن افراد کمتر از ۱۵ سال تمام، ممنوع است.
کارگاههای کوچک خطرناک‌ترند
«ابوالفضل اشرف منصوری»، کارشناس ایمنی، در همین رابطه می‌گوید:  متاسفانه آمار حوادث کار در کارگاههای کوچک و صنفی بیشتر است. این کارگاهها یا خانوادگی هستند و یا به شدت محدود هستند و نظارت اداره کار نیز مشمول این واحدها نمی شود.
وی تصریح می‌کند: طبق ماده ۹۳ قانون کار، کارگاههای بیش از ۲۵ نفر بایستی مسئول ایمنی یا کمیته حفاظت فنی داشته باشند و به این ترتیب، اطلاعات ایمنی این کارگاهها را ادارات کار دریافت می‌کنند و بر آن اساس، اقدام به نظارت می کنند اما این امکان در کارگاههای کوچک فراهم نیست. در این کارگاهها، ادارات کار اطلاعی از بحث‌های ایمنی کارگاه ندارند.
وی می افزاید: متاسفانه در کارگاههای کوچک به طمع سود بیشتر و پرداخت کمتر  و یا در خوشبینانه‌ترین حالت، به دلیل فقر مالی خانواده ها و اصرار آنها، کارفرمایان اقدام به به‌کارگیری کودکان می‌کنند و بدون ارائه آموزش به آنها، این کودکان را در معرض خطر هر روزه قرار می‌دهند.
به زعم این کارشناس، اگر قرار است کودکی همه عمر را با یک دست سر کند، هیچ پرداخت خسارتی نمی‌تواند این آسیب را جبران کند و مسئولیت این تخلف آشکار هم بر عهده کارفرما و هم بر عهده مسئولین امر است.
اشرف منصوری تصریح می‌کند: اگر ادارات کار اطلاعی از چند و چون این کارگاهها ندارند، تامین اجتماعی می‌تواند در این زمینه خدماتی انجام دهد. برای نمونه تامین اجتماعی می‌تواند تا زمانی که کلیه پرسنل شاغل کارگاه آموزش ندیده اند و مدرک آموزشی از مراجع ذیصلاح ارائه نکرده اند، به کارگاه، کد کارگاهی و یا خدمات بیمه‌ای ارائه ندهد.
وی در انتها می افزاید: از یک طرف ضعف آموزش ایمنی داریم و از طرف دیگر فرهنگ ایمنی کار نداریم. عدم نظارت مسئولانه هم مزید بر علت شده است، همه این عوامل دست به دست هم می‌دهد تا کودکی را از حقوق طبیعی سنین کودکی محروم و با بروز حوادث این‌چنینی به مرگ یا مصدومیت برای همه عمر، محکوم کند.

----------------

عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران شهرداری نیشابور

به گزارش خبرنگار ایلنا، دستمزد مهرماه و نیمی از شهریور ماه  بیش از 50 کارگر  پیمانکاری شهرداری نیشابور پرداخت نشده است. از قرار معلوم  طرف قرارداد با یکی از پیمانکاران این شهرداری بوده اند که به دلیل تخلف از شهرداری اخراج شده است.
این کارگران علاوه بر دستمزد، مزایا و حق سنوات پرداخت نشده نیز دارند. حق بیمه این کارگران نیز در دو ماه گذشته پرداخت نشده است. این کارگران روز گذشته مقابل ساختمان شهرداری نیشابور دست به تجمع زدند.
در همین رابطه، حسینی عضو شورای شهر نیشابور به یک رسانه محلی گفته است: شهرداری اگر در انتخاب و اخراج پیمانکار تخلفی صورت داده است، باید جوابگوی این تخلف خود باشد و کارگران باید به اداره کار مراجعه کنند و حق و حقوق خود را از اداره کار بخواهند.
وی افزود: اگر شهرداری در حق کارگان قصوری کرده باشد، شورای شهر آن را پی گیری و حق کارگران را به آنها برمی گرداند.

----------------

مرگ دو کارگر در دیگ روغن سوخته

به گزارش ایلنا، ظهر روز گذشته (پانزدهم آبان) در یزد، افتادن چهار کارگر در دیگ روغن سوخته باعث مرگ دو نفر و زخمی شدن دو نفر دیگر شد. این حادثه در کارگاه تصفیه روغن صنعتی در گاریزات از توابع بخش نیر تفت در استان یزد رخ داده است.
از قرار معلوم، زمانی که چهار کارگر مشغول کار در کنار دیگ بزرگ روغن سوخته و انتقال آن برای تصفیه بودند، به داخل آن سقوط کرده اند.
هر چهار کارگر دقایقی بعد از درون دیگ روغن خارج شده اما مشخص شد دو کارگر جوان به علت شدت جراحات و سوختن داخل روغن جان خود را از دست داده اند.همچنین دو کارگر دیگر که وضعیت مناسبی داشتند برای ادامه درمان به مراکز درمانی منتقل شدند.

----------------

ادامه معوقات مزدی کارگران پیمانکاری رجاء

جمعی از کارگران پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در تماس با ایلنا از ادامه معوقات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، دستمزد مهرماه و نیمی از دستمزد مردادماه حدود 300 کارگر برق و موتوریست رجاء تا کنون پرداخت نشده‌است.
این کارگران که طرف قرارداد  با شرکت های پیمانکاری مختلف هستند می‌گویند: مسئولان شرکت‌های پیمانکاری هیچ وعده‌ای در مورد زمان پرداخت نمی‌دهند و مدعی هستند که تا زمانی که رجاء، صورت وضعیت‌ها را پرداخت نکند، قادر به پرداخت دستمزد کارگران نیستند.
ظاهرا جمعی از کارگران پیمانکاری فنی، برق و موتوریست رجاء در نامه ای به وزارت کار خواستار بازرسی فنی شرکت های پیمانکاری شده اند. این کارگران می گویند، شرکت های پیمانکاری نه توانایی مالی دارند و نه دارای امتیاز فنی هستند.

----------------

تجمع کارگران بازنشسته ریخته گری ماشین سازی تبریز برای معوقات مزدی

منابع خبری در این واحد تولیدی به ایلنا گفتند: 55 نفر از کارگران باسابقه ریخته گری ماشین سازی تبریز که از 18ماه پیش از این واحد بازنشسته شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان خدمت خود را از کارفرما دریافت کنند.
در این باره یکی از کارگران میزان مطالبات هر یک از کارگران را  حدودا 30 میلیون تومان ذکر کرد و در ادامه افزود: پیش از این نیز تجمعات مشابهی را مقابل کارخانه و اداره کار تبریز انجام داده‌ایم که تا به امروز بی تاثیر بوده است.
به گفته این منبع خبری، شرکت ریخته‌گری ماشین سازی تبریز تا قبل از اسفند ماه سال گذشته دولتی بود (سازمان گسترش نوسازی) ولی بعد از آن در راستای سیاست‌های اصل 44 به بخش خصوصی (به صندوق بازنشستگی فولاد) واگذار شد و از آن زمان تا چند ماه گذشته وضعیت مالی کارخانه بهم ریخته بود.
طبق اظهارات کارگران  بازنشسته  چندین ماه است وضعیت مالی کارخانه با تغییر مدیریت کارخانه بهبود پیدا کرده ومعوقات مالی کارگران شاغل کارخانه تا حدودی پرداخت شده است به همین دلیل ما کارگران بازنشسته نیز انتظار داریم  بعد از 18 ماه از زمان بازنشستگی مان  کارفرمای مطالبات سنواتی  مارا نیزپرداخت کند.

----------------

همسویی دولت ومجلس در دفاع از لایحه اصلاح قانون کار/ مقاومت جمعی کارگران چاره ساز است

«حسین اکبری»، فعال کارگری در گفتگو با ایلنا در ارتباط با لایحه اصلاح قانون کار اظهار داشت: در ارتباط با قانون کار، چند رویکرد اصلی در سطح جامعه وجود دارد.
وی افزود: دیدگاهی معتقد است ایران با هدف روان سازی روابط بین‌المللی، ناچار به پذیرش مقاوله‌نامه‌های بین المللی است و به این ترتیب می‌خواهد زمینه را برای سرمایه‌گذاری خارجی فراهم کند. این دیدگاه لازم می داند بخشی از قوانین را که سختگیرانه و مزاحم است، حذف شود و بالطبع هم طرفداران این دیدگاه از حذف جنبه‌های حمایتی قانون کار مانند مواد 7، 10 و 21 حمایت می‌کنند.
اکبری ادامه داد: این دیدگاه حامیانی در دولت و مجلس دارد و اگر تا کنون تعلل کرده اند و آشکارا شمشیر را از رو نبسته اند، ریشه در سیاست کاری‌ها و البته اعتراضات کارگران دارد.
این فعال کارگری در ادامه گفت: دیدگاه بعد متعلق به کسانی است که می‌گویند قانون کار از اول هم درست نبوده و صد درصد به سود کارگران تدوین شده و بنابراین، مانع کسب و کار است. این دیدگاه برای این که خیلی هم غیرموجه جلوه نکند، گاهی انتقاداتی هم به فصل ششم قانون کار و بحث تشکل‌ها وارد می‌کند، این دیدگاه صد درصد موافق اصلاح است و بین سرمایه‌داران بخش خصوصی طرفدار دارد.
اکبری ادامه داد: دیدگاه دیگری هم هست که معتقد است اگر قرار است تغییری صورت بگیرد باید به گونه‌ای باشد که امکانات روابط کار را از دست ندهند. این دیدگاه در قبال برخی از مواد لایحه صراحت کافی ندارند. طرفداران این دیدگاه از خیلی وقت پیش زمینه سازی کرده اند و در جهت انطباق ظاهری با برخی الزامات، به سوی ایجاد اتحادیه های از بالا ساخته رفته اند.

اصلاح قانون کار آری، لایحه اصلاحی هرگز
وی در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: یک دیدگاهی هم  در بین فعالین تشکل های صنفی و کارگری هست که ضمن انتقادات جدی به قانون کار و ناکارآمد خواندن آن، همین قانون فعلی را در مواردی با منافع کارگران همسو می‌داند این دیدگاه خواهان اصلاح قانون کار است و علاوه بر این یک مطالبه اصلی دیگر هم دارد و آن، اجرای ظرفیت‌های مثبت مغفول مانده قانون است. این دیدگاه، یک شعار کلیدی دارد: اصلاح قانون کار آری، لایحه اصلاحی هرگز.
اکبری در ادامه اظهار داشت: وزارت کار  حامی لایحه اصلاح قانون کار است، چرا که علیرغم همه فشارها هیچ تلاشی برای بازپس‌گیری آن نکرده‌است.
وی افزود: در مجلس هم طرفداران این لایحه بسیار است. و اگر در حال حاضر تردیدهایی در مورد به بحث گذاشتن این موضوع دارند، بخشی از آن مربوط به ملاحظات سیاسی است و بخشی هم به مقاومت های کارگران برمی‌گردد.
این فعال کارگری در پاسخ به این پرسش که پایان کار را چگونه ارزیابی می کنید و آیا امکان بازگشت لایحه از مجلس وجود دارد یا خیر، گفت: اگر کارگران و نمایندگان آنها در همین تشکل‌های رسمی، فشار بر دولت و مجلس را افزایش دهند، طبیعتا این لایحه باید برگردد.
وی تصریح کرد: همه چیز بستگی به موازنه قدرت میان کارگران و طرف مقابل دارد. به هرحال باید بگوییم همین فشارها تا کنون مانع شده که لایحه در صحن علنی مجلس، مطرح نشود.  

----------------

کشته و زخمی شدن دو کارگر در کهریزک بر اثر ریزش آوار

براساس اخبار دریافتی ایلنا، صبح امروز( 15 آبان ماه)، به علت فروریختن سقف یک واحد صنعتی در منطقه کهریزک حوالی میدان عشقی، خیابان سپید مرغ ، دو تن از کارگران 40 و 65 ساله که در محل حادثه مشغول کار بودند بر اثر ریزش آوار در زیر تلی از خاک مجروح شدند.
در این حادثه یکی از کارگران که تبعه افغان  است بر اثر مدفون شدن زیر آوار و ضربات وارده ، جان خود را از دست داد.
نیروهاى اورژانس وآتش نشانی  شهرداری کهریزک با حضور در محل حادثه توانستند جان  کارگر دیگری را که ایرانی است  را نجات و بلافاصله مصدوم را به درمانگاه منتقل کنند.

----------------

تجمع کارگران شهرداری یاسوج مقابل ساختمان شهرداری

به گزارش ایلنا، این کارگران در واحد های خدماتی  شهرداری یاسوج به‌صورت پیمانی مشغول کارند صبح امروز ( 15 آبان  ماه) در اعتراض به  بلاتکلیفی در وضعیت شغلی خود به نشانه اعتراض مقابل ساختمان شهرداری تجمع کرده‌اند.
براساس این گزارش؛  از قرار معلوم از تیر ماه سال جاری علاوه بر آنکه  افزایش دستمزد کارگران لحاظ نشده  پیمانکار شهرداری هیچ گونه قرار دادی کاری  با حدود  100 نفر از کارگران شهر داری منعقد نکرده است.
همچنین به نقل از این کارگران گفته می‌شود بی‌توجهی مسئولان شهرداری و شورای شهر یاسوج به  کارگران  شهرداری باعث شده  که کارگران پیمانی امنیت شغلی خود را از دست بدهند.
به صورت مشخص از زبان این کارگران گفته می شود  که پیمانکار  بدون توجه به وضعیت معیشتی کارگران خدماتی  اخیرا حدود 40 نفر از همکرانمان را اخراج کرده است.

----------------

کارگران معدن طزره در محل کارشان تجمع کردند

کارگران معادن ذغال سنگ طزره با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: صبح امروز شنبه ( 15 آبان ماه) بیش از 500 نفر از همکاران  شیف صبح آن‌ها در محوطه این واحد معدنی تجمع صنفی برپا کردند.
این کارگران افزودند: بیش از هزار کارگر هستیم که چهارماه است  مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.
طبق اظهارات کارگران طزره، کارفرما در تجمعات قبلی با حضور در جمع معترضان به آنان وعده داده بود که در صورت تامین مالی بخشی از طلب مزدی آنها را پرداخت خواهد کرد اما ظاهرا چون خریداران ذغال سنگ هنوز به تعهدات مالی خود در برابر کارفرما عمل نکرده‌اند هنوز آنها بستان‌کارند.
کارگران معدن طزره با یادآوری اینکه محل کار آنها یکی از معادن البرز شرقی محسوب می‌شود، افزودند: در حال حاضر بابت دستمزد  تیر ، مرداد، شهریور و مهر ماه طلبکارند این در حالی است که کارگران دستمزد  خرداد ماه خود رابا تقریبا چهار ماه تاخیر در  پنجم مهرماه دریافت کرده اند و ماه جاری هم خبری از پرداخت دستمزد  خرداد ماهمان نیست.
همچنین به نقل از کارگرانی که در اجتماع صنفی امروز شرکت دارند از قرار معلوم با وجود آنکه مدیر معدن منطقه طزره  در جمع معترضین حاضر شده و وعده پی گیری مطالبات آنان را داده است اما همچنان اعتراض صنفی کارگران ادامه دارد.

----------------

سه کارگر صیاد بر اثر واژگونی قایق کشته و مجروح شدند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه  عصرروز پنجشنبه (13 آبان )در حالی رخ داد که سه کارگرصیادحدودا   60 و 40 ساله که برای صید ماهی در منطقه لمر سفی گیلان به دریای خزر رفته بودندبر اثر  واژگونی قایق   دچار حادثه می شوند.
به گفته «علی درمانی » بخشدار منطقه  اسالم، گروه‌های امداد نجات با ایمن سازی محل حادثه پیکر سه کارگر  صیاد را از آب بیرون کشیده که متاسفانه دو نفر از صیادان جان خود را از دست داده بودند ونفر سوم که 40 سال سن داشت توسط عوامل اورژانس به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال داده شده است.

----------------

رانندگان؛ تشکل مستقل ندارند/ سازمان‌ها همکاری نمی‌کنند

جمعی از تاکسیرانان تهرانی در گفتگو با خبرگزاری ایلنا به بیان مشکلات خود پرداختند. این رانندگان می گویند مسئولان هیچ کمکی به ما نمی‌کنند و همه تسهیلات در اختیار سازمان تاکسیرانی است که این سازمان نیز تنها در راستای منافع شرکت‌های خصوصی و واردکنندگان خودرو عمل‌می‌کند.
این رانندگان با بیان این که خود سازمان تاکسیرانی عامل فشار بر رانندگان است، افزودند: برای پیگیری مطالباتمان به هر جا مراجعه می کنیم، حتی بالاترین سطوح تصمیم گیری کشور، ما را به سازمان ارجاع می‌دهند، درحالیکه سازمان به اساسنامه خودش نیز پایبند نیست.
این رانندگان مهمترین مطالبه خود را ایجاد اتحادیه و تشکل صنفی مستقل دانستند و گفتند: اگر رانندگان بتوانند با همگرایی و به شیوه کاملا مستقل، یک جایگاه حقوقی داشته باشند، راه سودجویی شرکت های خصوصی و باج‌هایی که از رانندگان می‌گیرند بسته می‌شود.
تاکسیرانان تهرانی با انتقاد از رویه ناصحیح ورود خودروهای خارجی افزودند: دست واردکننده‌های خاصی را باز می‌گذارند تا با قیمت سرسام آور خودرو وارد کنند و هنگامی که این خودروهای گران به کار گرفته می شوند، امنیت شغلی رانندگانی که توانایی خرید این خودروها را ندارند، سلب می شود. آنها در ادامه گفتند: می‌خواهیم خود رانندگان، مالک تاکسی باشند، می‌خواهیم ادارات و ارگان‌های دولتی با ما همکاری کنند، می‌خواهیم افراد، شرکت‌ها و سازمان هایی که در حق رانندگان کم‌کاری کرده‌اند و اموال آنها را به تاراج برده‌اند، مجازات شوند.
رانندگان در پایان با بیان این که بهره وام های تحویل تاکسی های جدید سنگین است، افزودند: ما برای پرداخت سود بانک‌ها و شرکت ایران خودرو کار می‌کنیم، یک جایگاه سومی به نام شرکت‌های خصوصی هم هست که بخشی از در آمد ما را می‌بلعد، لیکن با این حساب، ما همیشه باید باج بدهیم تا بتوانیم زنده بمانیم.

----------------

کارگران بلبرینگ سازی اعتراض خود را از سرگرفتند

منابع کارگری ایلنا در استان آذربایجان شرقی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: با پیگیری‌های شورای تامین استان قرار بود کارفرمای تا ظهر روز پنجشنبه قسمتی از معوقات مزدی کارگران را پرداخت کند.
برپایه این اظهارات در شرایطی که کارگران باوعده دریافت مطالبات مزدی معوقه محل کارخانه را ترک و به اعتراض صنفی خود خاتمه داده‌بودند اما به دلیل بدحسابی کارفرما از صبح امروز اعتراضات صنفی از سرگرفته شده است.
به نقل کارگران معترض گفته می‌شود که تا به این لحظه هیچ خبری از کارفرما و علت تکرار بدحسابی وی نشده است. کارگران معترض شامل افراد شاغل و بازنشسته هستند و گفته می‌شود که نیروهای شاغل تا سه ماه مزد و نیروهای بازنشسته بابت سنوات پایان کار بستان‌کارند. به گفته منابع ایلنا کارخانه بلبرینگ سازی تبریز یکی از واحدهای موفق صنعتی ایتان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود که تا پیش از سال 91 محصولات آن به صورت پیش فروشی عرضه می‌شد. آنها می‌گویند: مشکلات این واحد خصوصی سازی شده از زمان واگذاری به بخش خصوصی به تدریج ایجاد شده است. 

----------------

مرگ دو کارگر براثر سقوط در چاه

سیدجلال ملکی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره جزئیات سقوط دو کارگر به داخل چاه گفت: پس از اینکه این حادثه صبح امروز به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شد، آتش‌نشانان سه ایستگاه به همراه تجهیزات لازم همچون بیل مکانیکی به محل حادثه واقع در اتوبان همت غرب مجتمع بنفشه اعزام شدند.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران با بیان اینکه در محل حادثه مشخص شد که کارگران در محوطه باز ساختمانی ۴ طبقه در حال حفر چاه بودند که به علت سست بودن خاک، دیواره چاه ریزش کرده و دو کارگر افغان در عمق ۸ متری گرفتار شده‌اند، ادامه داد: نیروهای آتش‌نشان با استفاده از بیل مکانیکی و به صورت دستی اقدام به برداشت آوار چاه کردند که در نهایت یک کارگر ۲۶ ساله افغان و دیگری که حدودا ۳۱ ساله بود، از چاه خارج شدند که متاسفانه هر دو جان خود را از دست داده بودند

----------------

خودداری اداره تامین اجتماعی از تمدید دفترچه بیمه کارگران نیشکر هفت تپه

منابع کارگری ایلنا در مجتمع نی شکر هفت تپه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: اداره تامین اجتماعی  شعبه هفت تپه در استان خوزستان به دلیل بدهی‌های مالی کارفرمای مجتمع نیشکر هفت تپه به تامین اجتماعی اخیرا از تمدید دفترچه‌های درمانی کارگرانی که برای تمدید دفترچه‌های درمانی خود اقدام می‌کنند خودداری کرده است.
یکی از کارگران کارخانه  مجتمع نیشکر هفت تپه با بیان اینکه او و همکارانش بیش از ۲۰ سال است که به سازمان تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت می‌کنند؛ در ادامه افزود: در حال حاضر مشکلات بیمه‌ای ناشی از عدم تمدید دفترچه‌های درمانی این تعداد کارگر و خانواده‌هایشان به مشکلات معیشتی آنان افزوده است. به گفته وی؛ به صورت مشخص علاوه بر بیمه هنوز کارفرما دستمزد شهریور، مهر سال جاری کارگران  این مجتمع را به آن‌ها پرداخت نکرده و علاوه بر همه اینها هنوز مشکلات بازنشستگی کارگران قدیمی  مجتمع نیشکر  هنوز به قوت خود باقیست.
طبق اظهارات این کارگر اداره تامین اجتماعی با تحت فشار قرار دادن کارگران می‌خواهد به بدهی‌های قبلی خود از کارفرما برسد؛ افزود: این عمل اداره تامین اجتماعی هفت تپه خلاف قانون است چراکه این کارگران بیش از ۲۰ سال است که به سازمان تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت می‌کنند.
وی با بیان اینکه میزان بدهی‌های بیمه‌ای کارفرمای این کارخانه به سازمان تامین اجتماعی بیش از ی15میلیارد تومان بر آورد می‌شود، گفت: من و همکارانم درست است که بابت مزد پرداخت نشده طلبکاریم اما دیگر این وظیفه کارفرماست که حق بیمه را از مزد کسر و به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز کند و در عمل سازمان تامین اجتماعی نمی‌تواند به نام بدحسابی کارفرما از ارائه خدمات درمانی خودداری کند.
وی افزود: در بین کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه کارگرانی وجود دارند که هم اکنون خود و یا خانواده‌هایشان در بیمارستان‌های طرف قرارداد با تامین اجتماعی بستری هستند در حال حاضر آنان  بیشتر از هر زمانی به دفترچه‌های درمانی تامین اجتماعی خود نیازمندند اما با مشکلاتی که در  زمینه تمدید نشدن دفترچه‌ها برایشان پیش آمده برای پرداخت هزینه‌های درمانی سرگردان شده‌اند.
این کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه در خاتمه سخنانش اظهار داشت: با توجه به اینکه مسئولان استانی و شهرستانی از وضعیت این واحد تولیدی و کارگرانش باخبرند از آنان می‌خواهیم نسبت به مشکلات کارگران این کارخانه بیشتر توجه کنند.

----------------

کارگران شیشه قزوین روز گذشته تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته شماری از کارگران پیمانکاری کارخانه شیشه قزوین  که در زمینه ساخت انواع شیشه در ابتدای جاده قزوین به رشت فعالیت دارند، به دلیل پرداخت نشدن مطالبات مزدی‌شان در هشت ماه گذشته  در محوطه کارخانه تجمع کردند.
به گفته معترضان؛ این تجمع در اعتراض به بی‌توجهی مدیریت  کارخانه شیشه قزوین نسبت به تاخیر در پرداخت مطالبات آنان انجام شده است.
آنها در توضیح مطالبات صنفی خود گفتند: تا این لحظه کارگران پیمانکاری کارخانه شیشه قزوین 8 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند که این مسئله در مورد کارگران رسمی و قراردادی این کارخانه تا 2 ماه برآورد می‌شود.
این کارگران که احتمال می‌دهند در نتیجه وضعیت پیش آمده ممکن است امنیت شغلی خود را از دست بدهند؛ افزودند: با برپایی تجمع صنفی نگرانی خود را از وضع پیش آمده به مسئولان اعلام کردیم.
این کارگران در خاتمه می‌گویند: با اینکه کارفرمای شیشه قزوین بار‌ها وعده پیگیری این موضوع را داده است اما هنوز مشکل باقی است.
این کارگران با بیان اینکه بارها مشکلات شیشه قزوین و کارگرانش را به صورت کتبی و شفاهی به  مسئولان استانی انتقال داده‌ایم؛ در  خاتمه تصریح کردند: در سفر  اخیر هیأت دولت به استان قزوین  نیز تعداد قابل توجهی از کارگران این کارخانه از طریق سیستم پیام رسان مشکلات صنفی و معیشتی خود را که ناشی از عدم دریافت 8 ماه دستمزد عقب افتاده است به مسئولان کشوری انتقال داده‌اند که تا این لحظه اقدام عملی در این خصوص انجام نشده است.

----------------

200 کارگر کارخانه پرتو دانه خزر بهشهر اخراج شدند

منابع خبری ایلنا به ایلنا گفتند: در کارخانه پرتو دانه خزر، حدود 300 کارگر قرار دادی مشغول به کار بودند اما از ابتدای فروردین ماه سال جاری تا هم اکنون به دلیل آنچه که از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان می‌شود، نزدیک به 200 نفر از این کارگران تعدیل شده‌اند.
به گفته آنان کارفرما مدعی است کارخانه در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و توان پرداخت به موقع حقوق حدود 300کارگر شاغل در کارخانه را ندارد و به همین دلیل این کارگران بین 10 تا 15 سال سابقه دارند پس از اتمام قرارداد اخراج شده‌اند.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر داده‌اند. آنان می‌گویند: بعد از ۱۶سال سابقه کار در این کارخانه فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.
 کارگران اخراجی همچنین می‌گویند رکود فعالیت کارخانه‌های پرتو دانه خزر همچنین باعث شده تا سایر کارگران شاغل در کارخانه امنیت شغلی خود را در خطر ببینند.

----------------

اعتراض کارگران بلبرینگ سازی تبریز ادامه یافت

منابع خبری ایلنا در استان آذربایجان شرقی با اعلام این خبر افزودند: برای وصول مطالبات خود، سرتاسر شب گذشته را در محل کار خود سپری کرده‌اند و در حال حاضر نیز در زیر بارش برف و باران به اجتماع صنفی خود ادامه داده‌اند.
از قرار معلوم مدیریت کارخانه در تهران به سرمی‌برد و هنوز وعده روز گذشته‌اش  مبنی بر پرداخت معوقات مزدی کارگران معترض عملیاتی نشده است.
معترضان که تعداد آنها بیش از 300 نفر است از کارگران شاغل و بازنشسته این واحد صنعتی هستند که به ترتیب بابت سه ماه مزد و سنوات پایان خدمت از کارفرمای خود طلبکارند.

----------------

برای موکلانم درخواست تجدید نظر کردم

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل جعفر عظیم‌زاده و شاپور احسانی راد در تماس تلفنی با ایلنا گفت: ظهر امروز (دوازدهم آبان)، با حضور در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ساوه به اتفاق موکلین، لایحه تجدید نظرخواهی را به دادگاه تقدیم کردم.
این وکیل دادگستری ابراز امیدواری کرد با توجه به این که جعفر عظیم زاده قبلا در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهامات مشابه محکوم شده است و دلایلی مبنی بر مجرمیت موکل دیگر من، شاپور احسانی راد، در پرونده وجود ندارد، امیدوارم دادگاه تجدید نظر با بررسی مجدد پرونده و تشکیل جلسه رسیدگی، نسبت به فسخ حکم 11 سال محکومیت، اقدام کند.

----------------

کارگران نایلون سپید 4 ماه است که دستمزد دریافت نکرده‌اند

جمعی از این کارگران در تماس با ایلنا اعلام کردند که 4 ماه (تیر، مرداد، شهریور و مهر) است که از کارخانه نایلون سپید واقع در شهرک صنعتی عباس آباد در پاکدشت ورامین مزد دریافت نکرده اند.
کارگران نایلون سپید تاکید دارند که از پایان سال 93 تا کنون ~رداخت مطالبات مزدی آنها دست‌کم هر سه ماه یک بار صورت می‌گیرد.
آنها در عین حال از واریز نشدن حق بیمه چند ماه اخیر خود به عنوان یکی دیگر از مشکلات صنفی اخیرشان خبر می‌دهند.
آنطور که کارگران نایلون سپید می گویند در نتیجه مشکلات پیش آمده از ابتدای امسال در حدود 80 کارگر به علت مشکلات معیشتی از کارخانه نایلون سپید  رفته‌اند.کارگران همچنین از پرداخت نشدن هزینه تعویض لباس کار خود گلایه دارند.

----------------

بی‌حقوق کردن کارگران در پس لایحه اصلاح قانون کار

«عبدالله وطن خواه» در گفتگو با ایلنا با اعلام این مطلب، اظهار داشت: بی‌حقوق کردن کارگران همواره با شدت و حدت مختلفی توسط دولت‌ها دنبال می‌شد اما حالا کار به جایی رسیده که دولت یازدهم از بیشترین توان برای تعدیل قوانین حمایتی و آمره قانون کار برخوردار شده است.
وطن خواه افزود:  البته پیش زمینه تعدیل قوانین حمایتی یا به عبارت دیگر بی‌حقوق کردن کارگران در ادامه رویکردهای دیکته شده سازمان تجارت جهانی و صندوق بین المللی پول بوده است چراکه خصوصی‌سازی اقتصاد در غبارآلودترین فضای ممکن صورت می‌گیرد و در نتیجه  شاهد تاراج اموال عمومی از سویی و ایجاد و انباشت انبوهی از سرمایه‌های غیر مولد از سوی دیگر  هستیم.
این فعال صنفی کارگری ادامه داد: نتیجه پیگیری این سیاست چیزی غیر از تعمیق شکاف طبقاتی ونابرخورداری انبوه زحمت کشان شهر وروستا از وظایف حاکمیتی دولت به جهت شانه خالی کردنش از اجرای قانون اساسی به ویژه اصل ۴۳ نخواهد بود.
وی افزود: هم اکنون بخش خصوصی را دولت اداره می‌کند و بخش دولتی هیچ متولی ندارد چراکه اگر دولت دغدغه‌ای در این بخش داشت از قانون کار به عنوان یکی  از فراگیرترین قوانین بعد از قانون اساسی حفاظت می‌کرد تا کرامت انسانی کارگران به خط نیفتد.
عضو هیات مدیره مجمع صنفی نمایندگان کارگری استان تهران در خصوص چرایی پهن کردن فرش قرمز برای سرمایه‌گذران خارجی به هر قیمتی افزود: به زودی دولت متوجه می‌شود که کشور را به کارخانه تولید اجناس ارزان قیمت سایر کشورها تبدیل کرده است.
وی افزود: سرمایه‌گذاران خارجی در کوتاه‌مدت به سرمایه‌گذاری در صنایع بالا دستی علاقه نشان نخواهند داد از این رو باید متوجه بود که به حراج گذاشتن توان نیروی کار و کالایی فرض کردن آن تنها به پایین آمدن بهره‌وری و افزایش نارضایتی محرومان جامعه می‌انجامد.
عضو هیات مدیره مجمع صنفی نمایندگان کارگری استان تهران در پایان افزود: دولت‌ها به جای تبعیت از الگوهای سرمایه داری نوین جهانی باید توسعه انسان محور را را دستور کار قرار بدهند  زیرا وقتی نیروی کاری که احساس ناامنی کند از هویت برخوردار نیست و در این حالت نمی‌تواند در چارچوب الگوهای اجتماعی فعالیت کند.

----------------

نارضایتی کارگران فلزکار از تاخیر در تحویل مسکن مهر

تعدادی از کارگران فلزکار در تماس با ایلنا از تاخیر طولانی در تحویل مسکن مهر در پرند ابراز نارضایتی کردند. به گفته این کارگران که سال 91 قرارداد پیش‌فروش را با شرکت عمران پرند امضا کرده‌اند، قرار بوده آپارتمان‌ها نهایت ظرف دو سال تحویل داده شود که اکنون با گذشت چهارسال، هنوز خبری از تحویل نیست.
در قراردادهای این کارگران ذکر شده که شرکت موظف است در صورت دیرکرد، خسارت پرداخت کند که تا کنون این مبلغ دیرکرد نیز به حساب کارگران واریز نشده است.
کارگران مدعی‌اند تا کنون بیش از دوبرابر مبلغ قرارداد، پول واریز کرده‌ایم، اما هنوز هیچ آپارتمانی تحویل ما نشده است. مسئولان شرکت عمران پرند به کارگران عضو شرکت تعاونی مسکن فلزکار می‌گویند باید باز هم صبر کنید، این درحالی‌ست که مدت‌هاست کار ساخت آپارتمان‌ها در مرحله نازک‌کاری متوقف شده است.

----------------

تجمع کارگران خدماتی شهرداری زاهدان برای معوقات مزدی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا،  این کارگران در مناطق مختلف شهر زاهدان به کار جمع آوری زباله وفضای سبز مشغول کارند روز گذشته  در اعتراض  به معوقات مزدی خود  در پارک شهر  زاهدان تجمع کردند.
براین اساس کارگران خدماتی شهرداری  وفضای سبز شهر  زاهدان که مدعی اند  علاوه بر معوقات مزدی چندین ماهه  از سال 87 سختی کار ،سنوات  آنها پرداخت نشده  است با تجمع روز گدشته خود در پارک شهر زاهدان به نوعی از مسئولان شهری درخواست پی گیری مطالبات خود را داشتند.
همچنین به نقل از کارگران خدماتی شهر داری زاهدان گفته می شود بی توجه‌ای  به پرداخت مطالبات آنها ،باعث شده است تا از لحاظ معیشتی دچار مشکلات زیادی شوند.

----------------

کارگران هپکو به نشانه اعتراض راهپیمایی کردند

به گزارش اخبار دریافتی  ایلنا ، کارخانه «ماشین سازی هپکو اراک» که  در زمینه تولید و تامین ماشین آلات راه‌سازی، معدنی و کشاورزی فعالیت دارد،  حدود 900 کارگر شاغل دارد که طی چند ماه گذشته دستمزد آنها به تاخیر افتاده است.
به همین دلیل کارگران این کارخانه که با ادامه بی توجه ای مسئولان کارخانه واستانی مواجه شده اند به نشانه اعتراض مسیر کارخانه تا میدان مرکزی شهر را پیاده روی کرده و در نهایت مقابل ساختمان مصلی بیت المقدس اراک تجمع کردند.
 به گفته  کارگران این کارخانه ،ماشین سازی هپکواز سال 86 تا کنون به دلیل سو مدیریت با مشکلات فراوانی روبه رو است و طی این مدت به دلیل بی توجه ای مسئولان هر روز شاهد افزایش مشکلات این کارخانه بوده ایم و قولهای داده شده  از سوی مسئولان هم راه به جایی نبرده است.
طبق اظهارات معترضین در حالی این مشکلات ادامه دارد که کارگران این شرکت بارها در پی عدم تحقق وعده های مسئولان در پرداخت حقوق و معوقاتشان مقابل نهاد های مختلف دولتی همانند استانداری  استان مرکزی تجمع کرده اند و حتی طی هفته های  گذشته فعالیت روزانه  کارخانه با اعتراض  کارگران متوقف شده بود. کارگران تصریح کرده اند در اجتماع  روز یازدهم  اسفندماه سال گذشته  مقابل ساختمان استانداری استان مرکزی مسئولان استانی وعده پرداخت مطالبات معوقه ما را داده بودند که متاسفانه تا به امروز عملی نشده وکارگران همچنان با مشکلات دسته پنجه نرم می کنند

----------------

ادامه تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی/ توافق حاصل نشد

جمعی از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در تماس با ایلنا از ادامه تجمع صنفی امروز صبح خود خبر دادند. از قرار معلوم، پس از خاتمه تجمع امروز صبح مقابل مجلس، حدود سیصد نفر از این کارگزاران مقابل صندوق بیمه کشاورزی جمع شدند و خواستار پیگیری مطالبات خود شدند.
کارگزاران می‌گویند: مسئولان حاضر به پاسخگویی نشدند و تجمع امروز بعدازظهر بدون نتیجه خاتمه یافت. این تجمع کنندگان با بیان این که حاضران در تجمع را متفرق کردند گفتند: مسئولان حاضر نیستند صدای ما را بشنوند.

----------------

تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی مقابل مجلس/ بیمه‌گزار هستیم ولی بیمه نیستیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود 800 نفر از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس تجمع کردند. این تجمع کنندگان می‌گویند: معوقات مزدی داریم و با این که کارگزار بیمه هستیم، خودمان بیمه نیستیم.
این کارگزاران  بقیه مطالبات خود را تصویب طرح تعیین تکلیف کارگزاران و تامین امنیت شغلی 2800 کارگزار صندوق بیمه کشاورزی عنوان کردند و گفتند: پس از سالها کارکردن، نگران تجاری سازی و ورود بخش خصوصی به عرصه بیمه‌گزاری هستیم. احساس امنیت نداریم، چراکه شرکت های خصوصی قرار است نیروها را به یک سوم کاهش دهند.
تجمع کنندگان، از سکوت رسانه ملی در قبال مطالبات کارگزاران و بی‌توجهی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی به مشکلات این کارشناسان نیز انتقاد کردند.
از قرار معلوم قرار است در کمیسیون کشاورزی مجلس، جلسه ویژه‌ای برای رسیدگی به مطالبات کارگزاران تشکیل شود. تجمع کنندگان می‌گویند این هفتمین تجمع صنفی ما در سال جاری است ولی مسئولان گوش شنوایی برای شنیدن خواسته‌های ما ندارند و به مشکلات ما بی‌توجه هستند.

----------------

تجمع کارگران شاغل و بازنشسته بلبرینگ سازی تبریز در مقابل کارخانه

به گزارش ایلنا این کارگران که تعداد آنها در حدود 300 نفر است، نسبت به عدم پرداخت 3 ماه مزد و حق بیمه (مرداد، شهریور و مهر) سال 95 و عدم ومعترض هستند. 
همچنین جمعی از بازنشستگان این کارخانه که تعداد آنها در حدود 30 نفر است و به تدریج از سال 92  بازنشست شده اند به دلیل دریافت نکردن سنوات پایان کار در تجمع امروز حضور دارند.
کارگران و بازنشستگان کارخانه بلبرینگ سازی که در تجمع امروز حضور داشته اند تاکید دارند که از زمان واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی این مشکلات آغاز شده‌است.
آنها می‌گویند: با وجود آنکه تاکنون چند نوبت مشکلات آنها در  جلسات کمیسون کارگری مطرح شده است اما هنوز گام موثری در جهت تامین خواسته‌های صنفی آنها برداشته نشده است.

----------------

نگرانی کارگران «ایران چوکا» در نتیجه نبود امکانات تولید

این کارگر در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: کارگران کارخانه ایران چوکا   حدود هزار نفر هستند که به دلیل  نداشتن امکانات تولید کماکان امنیت شغلیشان را در مخاطره می‌بینند. آنها معتقدا اگربیش از این  بی توجه ای ها  که ناشی از تامین نشدن منابع مالی به سبب نداشتن مدیر عامل است  ادامه پیدا کند کارگران ضمن از دست دادن امنیت شغلی خود انگیزه‌ای برای کار کردن ندارند.
او با بیان اینکه فعالیت ایران چوکا بعد از یکسال تعطیلی  از روز (دوشنبه 8 شهریور ماه) در نتیجه10 روز تجمع کارگران  از سر گرفته شده است افزود: بخش دیگری از نگرانی کارگران از این است که مبادا بازهم با ادامه  رویه کنونی، تعطیلی کارخانه ایران چوکا از سرگرفته شود به همین دلیل  از سهامدار اصلی کارخانه می خواهیم با توجه به اینکه  از مهر ماه این کارخانه بدون مدیر عامل اداره می شود هر چه سریعتر مدیر عامل جدید را به این واحد منصوب کنند.
به گفته آنان یکی از مهمترین مطالبات صنفی کارگران این واحد تولیدی بر کناری مدیرعامل  سابق کارخانه بود که پس از گذشت چندین ماه از آغاز اعتراضات صنفی محقق شد.
وی ادامه داد: هم اکنون به نظر می‌رسد که با وجود نامناسب بودن وضعت تولید وتاخیر دو ماهه دستمزد کارگران، انتصاب هر چه سریعتر مدیر عامل جدید کارخانه  ضرورت داشته باشد .
این کارگر ایران چوکا ادامه داد: حدود هزارکارگر این کارخانه بابت ماه‌های شهریور و مهر سال جاری، دستمزد طلبکار هستند. وی همچنین در خصوص وضعیت تولید در کارخانه چوکا تالش گفت: این کارخانه بعد از پشت سر گذاشتن وضعیت بحرانی خود هم اکنون  به دلیل تامین نشدن مواد اولیه تولید تولید خوبی ندارد وبرخی مشتریان خود را در فاصله زمانی که کارخانه تعطیل بوده از دست داده است.

----------------

مطالبات یک ماهه کارگران رینگ سازی مشهد پرداخت شد

تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این خبر گفتند:صرف نظر از اینکه دلیل اصلی تجمع  روز گذشته حدود 400 نفر از کارگران شیفت صبح به دلیل انتقاد از اجرای سلیقه‌ای طرح طبقه بندی مشاغل کارخانه رینگ سازی صورت گرفته بود اما کارفرما با پرداخت حقوق معوق مانده مهر ماه کارگران به نوعی به اعتراض صنفی کارگران به طور موقت خاتمه داد.
به گفته این منابع کارگری در کارخانه رینگ سازی مشهد با وجود آنکه کارفرما هر ماه حقوق کارگران را با تاخیر 15 روزه پرداخت می کند اما روز گذشته(10 آبان ) 4 روز زودتر از ماهای گذشته دستمزد مهر ماه  همه کارگران را به حسابشان پرداخت کرد.
در عین حال هرچند هنوز وضعیت باز نگری طرح طبقه بندی و پرداخت  برخی مزایای عرفی وغیر عرفی  کارگران که با ورود کارفرمای جدید به سبب افزایش مشکلات مالی قطع وکم شده بود مشخص نیست اما ظاهرا کارفرما همچنان وعده  می‌دهد که در صورت بهبود وضعیت مالی به این تعهدات عمل خواهد کرد.
طبق ادعای کارگران این واحد قطعه سازی کارفرما در مواجه با اعتراض آنها دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی  کارگران را تامین نشدن منابع مالی و بدحسابی بدهکاران کارخانه  عنوان می‌کند.

----------------

از معدن طلا؛ کارگری هم نصیب‌مان نیست

اوایل خرداد ماه بود که خبر شلاق خوردن کارگران آق‌دره رسانه ای شد. در واپسین روزهای اردیبهشت ماه سال جاری، 17 نفر از کارگران معدن طلای آق دره شهرستان تکاب که با شکایت کارفرما دادگاهی شده‌بودند، ضربات شلاق را تحمل کردند. احکام حبسشان بخشوده شده بود، اما ضربات شلاق ماموران بر تن های کارگری آق دره‌ای ها، جامعه کاری ایران را تکان داد: کارگران به جرم تجمع صنفی شلاق خورده بودند و این چیز کمی نبود...
حالا چند ماه از صدور و اجرای این حکم گذشته‌است و علیرغم همه حساسیت های رسانه‌ای و اعتراض‌های جمعی و فردی کارگران و فعالان، این کارگران شلاق‌خورده همچنان بلاتکلیفند. قرار بود به سر کار برگردند که هنوز بیکارند، قرار بود مدیرکل اداره کار آذربایجان شرقی معزول شود که نشد. قرار بود از این کارگران هتک حرمت شده، دلجویی و استمالت شود که آن هم امیدی خوشبینانه بود که هرگز به سرانجام نرسید.
نهم آبان ماه، طرح تحقیق و تفحص از شلاق خوردن کارگران آق‌دره در مجلس تصویب شده است. وزیر کار قرار است مستندات به نمایندگان مجلس ارائه کند، نمایندگان هم قرار است تحقیق کنند و به نتیجه برسند، نتیجه ای که همین امروز هم مشخص است: کارگران شلاق خوردند، دست‌کم در محل سکونت خود و در برابر دوست و آشنا، سابقه کیفری پیدا کردند و امروز تعدادی از آنها هنوز بیکارند وبدیهی است که کشف این واقعیت‌های تلخ، نیاز به تحقیق چندانی هم ندارد: "نزدیک دو سال است که بیکاریم، هیچ کس حرفمان را نمی‌شنود، هیچ مقام مسئولی در عمل از ما حمایت نکرد."
مردم روستای آق دره علیا، سالهاست که خواب شبشان از صدای انفجارها آشفته است. آلودگی بالاست، کشاورزی تعطیل است، بیکاری بیداد می‌کند، جوانها در روستا نمی‌مانند.
طلا را دیگران می‌برند؛ زندگی ما آلوده می شود
"گرد و خاک معدن همه جا نشسته، طلا را دیگران می‌برند، زندگی ما آلوده می‌شود، مردم آق دره علیا خیلی مظلومند، نه جاده آسفالت داریم، نه بهداشت. بعد از رسانه ای شدن، اداره کار تکاب ما را خواست. نماینده شهرستان تکاب بود، نمایندگان فراکسیون کارگری مجلس بودند، از فرمانداری آمده بودند، آن روزها خیال می کردیم که کارمان ردیف شده، حتما سر کار برمی‌گردیم."
کارگران بعد از آن جلسه، به اداره کار معرفی شدند. در اداره کار به کارگران شلاق خورده گفتند امسال بیمه بیکاری بگیرید تا سال بعد. سومین ماه بهار بود که به کارگران این پیشنهاد را دادند. 5 نفر قبول نمی کنند، می‌خواهند سر کار بازگردند. بعد از آن این کارگران، به هیات حل اختلاف معرفی می‌شوند.
"در حل اختلاف گفتیم زمین مال ماست، گرد و خاک مال ماست، ما از معدن چیزی نخواستیم جز کارگری. گفتند خاک مال شما نیست، مال کشور است، شما باید به قانون کشور تمکین کنید. ما هم گفتیم ما تابع قانون بودیم و هستیم، این قانون بود که علیه ما عمل کرد. دست آخر تیرماه امسال حکم بازگشت به کار دادند و قرار شد کارفرما از بیست و چهارم خرداد تا روزی که دوباره به سرکار برگردیم، غرامت پرداخت کند، روزی 39800 تومان."

کارگران بایستی در اسرع وقت به سر کار بازگردند
«حسین حبیبی»، فعال کارگری  که ماههاست وضعیت کارگران آق دره را پیگیری می کند در رابطه به صدور حکم بازگشت به کار می‌گوید:  کارگران مظلوم آق دره به استناد رای هیات حل اختلاف اداره تعاون ؛کارورفاه اورمیه مستحق بازگشت بکار سابق ودریافت حق السعی ایام بلا تکلیفی  هستند.  آنهم به این دلایل، کارگر در ابلتدای فصل کاربدون قرارداد مشغول بکاربوده، قرارداد مکتوب در اثنای فصل کاری منعقد شده است واین امر برای هیات محرز گشته،  قرارداد منعقده فاقد تاریخ تنظیم است و در نهایت قطع همکاری به دلیل اتمام قرارداد وارد دانسته نشده.
حبیبی توضیح می‌دهد: وفق ماده 7 قانون کار، قراردادکار کتبی یا شفاهی است ودر صورتی که طبیعت آن جنبه مستمر داشته باشد و مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد، دائمی تلقی می شود؛نکته قابل توجه این است که کارگر مورد نظر قرارداد کتبی نداشته پس شفاهی بوده وقرارداد شفاهی هم تاریخ ندارد به طبع آن دائمی تلقی می شود ؛ مستمر بودن یانبودن طبیعت آن برمی گردد به استمرارکار وکارگاه. در واقع کاردر معدن سالها استمراردارد. پس کارگران آق‌دره، کارگر دائم تلقی می شوند و کارشان هم دائمی است، بنابراین باید در اسرع وقت به سر کار بازگردند.
بعد از صدور حکم، کارگران به کارفرما مراجعه می‌کنند، کارفرما می‌گوید  کارگر نمی خواهیم، پول هم نمی‌دهیم، اصلا رای را قبول نداریم.
"در معدنی که 240 نفر کار می‌کنند، ما 5 نفر شلاق خورده  و بیکار شده، جایی نداشتیم. از طرفی نمی‌توانستیم آواره شهرها شویم، چند نفر تحت تکفلمان هستند، کجا برویم."
کارگران به اداره کار رجوع می‌کنند، در نهایت کار به دادگستری می کشد، قرار می‌شود امسال بیمه بیکاری بگیرند، سال آینده قرارداد ببندند. سه نفر از 5 کارگر بیکار قبول می‌کند، دو نفر نمی‌پذیرند، آن دو نفر همچنان دنبال شکایت مجدد و بازگشت به کار هستند.

دستمان به جایی بند نبود؛ مجبور شدیم قبول کنیم
"ناچار شدیم قبول کنیم، چون هیچ کس در عمل از ما دفاع نکرد. چون دستمان به جایی بند نبود،  مجبور شدیم قبول کنیم. اول به شرط قرارداد مکتوب برای سال آینده قبول کردیم، اما آخر سر هیچ قراردادی در کار نبود، فقط وعده سرخرمن داده بودند که ما را از سر خودشان باز کنند....
دوازدهم همین برج بیمه بیکاری را یکجا میریزند به حسابمان، به خاطر فقر و نداری قبول کردیم. حتی صد هزار تومان نداشتیم خرج سفر کنیم، بیاییم تهران، رد کارمان را بگیریم. عیالواریم و مجبوریم خیلی چیز ها را قبول کنیم، آنهم به ناچار و ناخواسته..."
حالا معلوم نیست که این کارگران سال بعد هم بتوانند سر کار برگردند، نه وزارت کار ، کاری برایشان انجام داده و نه تشکل های کارگری توانسته‌اند حرفشان را به کرسی بنشانند، آق دره‌ای ها با مهر بدسابقگی بر پیشینه سالها زحمت کشیدن و کارگری در معدن، حالا احساس می کنند طرد شده اند. فعالان کارگری می‌گویند علاوه بر بازگشت به کار، دلجویی از کارگران ؛ جبران خسارت، عذر خواهی ورفع سوء سابقه کارهایی است که باید توسط قوای مجریه و مقننه انجام شود. کارگران ولی می گویند  چشممان آب نمی‌خورد....

نسرین هزاره مقدم

----------------

نگرانی از موج دوم بیکاری کارگران عسلویه

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه عسلویه می‌گویند: به دنبال خاتمه پروژه های در دست ساخت فازهای 18-19-20 و 22 این منطقه ویژه اقتصادی موج دیگری از بیکاری در میان کارگران این منطقه شایع شد.
برپایه این اظهارات روند ساخت پروژه‌های مستقر در فازهای یاد شده، بعد اولویت‌بندی‌های جدید وزارت نفت مبنی بر کند شدن روند ساخت پروژه‌های با اولویت کمتر، تسریع می‌شود.
آنطور که منابع خبری ایلنا می‌گویند در نتیجه این تغییر سیاست وزارت نفت، برای تکمیل و راه‌اندازی پروژه‌های مد نظر به غیر از کارگران موجود، بیشتر کارگرانی که تا پیش از این در فازهای 13-14-22 و 24 مشغول کار بودند در قالب نیروی کمکی به ساختار نیروی انسانی موجود اضافه شدند.
منابع ایلنا که از نقل و انتقال کارگران شاغل در پروژه‌های کم اولویت‌تر منطقه ویژه عسلویه به عنوان موج نخست بیکاری یاد می‌کنند، اینطور ادامه‌دهند: در نتیجه جابجایی کارگران توان نیروی انسانی برای سرعت بخشیدن به روند احداث پروژه افزایش یافت اما در مقابل انباشت بیش از اندازه نیرو باعث شد تا عرضه و تقاضا در بازار کار به سود کارفرمایان و پیمانکاران و زیان بیشتر کارگران برهم بخورد.
این منابع می‌گویند: نتیجه این وضعیت تازه ناعادلانه تر شدن شرایط کار و مزد بود، بطوری که دستمزدهای کارگران کاهش محسوسی پیدا کرد و بیش از هر زمان دیگری به حداقل‌های قانونی نزدیک شد.
منابع ایلنا تاکید دارند: اگرچه دغدغه معاش باعث شد تا بیشتر کارگران شرایط دشوار جدید شغلی را تحمل کنند اما  حالا که بیشتر پروژه‌های فازهای 18-19-20 و22  به مرحله بهره‌برداری رسیده است، هنوز شمار قابل توجهی از کارگران بابت 3 تا 4 ماه مزد و مزایای مزدی طلبکارند.
آنها افزودند: در شرایطی که هنوز برنامه وزارت نفت برای اویت بخشی به روند تکمیل و احداث پروژه‌های متوقف شده فازهای 13-14-20 و22 معلوم نیست، بیشتر این کارگران علاوه بر مشکل مطالبات معوقه با مسئله بیکاری جدی روبرو هستند.
این منابع با یادآوری شرایط ویژه‌ای که در کارگاه‌ها و آسایشگاه‌های کارگران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی حاکم است، افزودند: تحمل دوری از خانواده، کار سخت و طاقت فرسا، احتمال وقوع حوادث، شرایط نامناسب رفاهی و اقامتی از یکسو و بدحسابی کارفرمایان اصلی و پیمانکار و در نهایت بیکاری طولانی مدت بعد از اتمام و راه‌اندازی پروژه بیش از پیش کارگران این مناطق و خانواده‌های دور از آنها را در معرض آسیبب‌های اجتماعی قرار می‌دهد.
آنها در خاتمه افزودند: قطعا مسئولان دولتی می‌توانند از طریق متعهد کردن کارفرمایان به پرداخت به موقع مطالبات پرداخت نشده کارگران و نیز فراهم کردن شرایط شغلی جدید، امکان کاهش آسیب‌های اجتماعی را فراهم کنند.

----------------

تجمع شرکتی‌های مخابرات بی‌نتیجه پایان یافت

کارکنان شرکتی مخابرات در تماس با ایلنا از خاتمه تجمع دو روزه خود در تهران خبر دادند. به گفته این کارکنان، عصر روز گذشته توافقنامه ای شامل مطالبات صنفی معترضین، توسط نمایندگان تجمع‌کنندگان تهیه شد که نمایندگان شرکت مخابرات ایران حاضر به امضای آن نشدند و گفتند برآورده کردن این مطالبات بسیار هزینه بردار است.
از قرارمعلوم، تعدادی از نمایندگان مجلس از جمله عبدالحمید خدری، نماینده مردم بوشهر به معترضین وعده دادند که تا پایان سال جاری همه مطالبات برآورده خواهد شد.
این کارکنان می گویند: عصر روز گذشته پس از صحبت های نمایندگان مجلس و قول های آنها، تجمعات خود را به طور موقت خاتمه دادیم و به شهرهای خود بازگشتیم.
نماینده این معترضین به ایلنا گفت: خدری نماینده بوشهر در جمع معترضین حاضر شد و گفت به طور حتم تا پایان سال جاری مطالبات شما را برآورده خواهم کرد، بنابراین علیرغم این که نتوانستیم با شرکت مخابرات به توافق برسیم، تصمیم گرفتیم فعلا دست از تجمع برداریم و منتظر اقدامات عملی نمایندگان بمانیم.

----------------

زخمی شدن 8 کارگر کارخانه آردسازی در آذربایجان

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (دهم آبان) واژگونی سرویس حمل و نقل کارگران در مسیر بناب- مراغه، هشت کارگر راهی بیمارستان کرد. ازقرار معلوم، این مینی بوس حامل کارگران یک کارخانه آرد سازی بود که در نتیجه واژگونی آن 4 زن و 4 مرد مصدوم شدند.
بنا به اعلام مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان آذربایجان شرقی،2 مصدوم این سانحه به بیمارستان امیرالمومنین مراغه و 6 مصدوم نیز به بیمارستان امام بناب اعزام شدند و وضع عمومی همه آنها رضایت بخش است.

----------------

استدلال دولت برای تحمیل لایحه‌‌ای خانمان برانداز/ اصرار بر تغییرات ضدکارگری قانون کار ادامه دارد

«مجتبی حاجی زاده» در گفتگو با ایلنا با اعلام این مطلب اظهار داشت: محتوای لایحه اصلاح قانون کار به اندازه‌ای برای جامعه کارگری انزجارآور است که ادامه بررسی آن می‌تواند نظر کارگران را نسبت به مجلس و دولت تغییر دهد.
حاجی زاده حتی تاکید دارد که لایحه فعلی اصلاح قانون کار که نطفه آن در دولت قبل بسته شده است هرگز نظر موافقی را در میان کارگران جلب نکرده است و معلوم نیست که چگونه دولت آن را به مجلس ارسال کرده است.
این مقام صنفی با بیان اینکه استدلال دولت برای تحمیل و قبولاندن لایحه اصلاح قانون کار به جامعه کارگری مضحک است، تصریح کرد: واضح است که این لایحه معیوب و خانمان برانداز است و استدلال دولت و مجلس برای ادامه بررسی این لایحه هیچ توجیهی ندارد.
رئیس اتحادیه کارگران صنعت خوردورسازی با تاکید بر اینکه تیم اقتصادی دولت یازدهم در واپسین سال حضور خود تصمیم گرفته است تا با انواع فرافکنی لایحه اصلاح قانون کار را در مجلس نگه دارد، تصریح کرد: با وجود اینکه لایحه اصلاح قانون کار در همین دولت در هیات رئیس مجلس و کمیسیون تلفیق مجلس اعلام وصول شده است دولت بازهم توپ را به زمین دولت قبل می‌اندازد.
حاجی زاده با تاکید بر اینکه لایحه اصلاح قانون کار دستاویزی برای ذبح حمایت‌های اجتماعی از کارگران است، افزود: لایحه اصلاح قانون کار هیچ نفعی برای جامعه 54 درصدی کارگران کشور ندارد و تنها راه ثروت‌اندوزی از طریق سرمایه‌های غیر مولد را افزایش می‌دهد.
رئیس اتحادیه کارگران صنعت خودروسازی به مخالفت کارگران خودروسازی‌های کشور نسبت به لایحه اصلاح قانون کار اشاره کرد و افزود: مخالفت کارگران خودروسازی‌ها با لایحه اصلاح قانون کار هر روز در حال افزایش است چراکه به خوبی متوجه شده‌اند این لایحه ضدکارگری زمینه اخراج و پایین نگه داشتن سطح دستمزد آنان را فراهم می‌کند.
حاجی زاده در پایان افزود: هشدار می‌دهیم که جامعه کارگری این تغییرات معیوب را که بنیاد حقوق کار را تضعیف می‌کند تحمل نخواهد کرد و از تمام ابزارهای موجود برای رساندن صدای اعتراض خود بهره می‌جوید.

----------------

اعتراض کارگران «رینگ مشهد» به اجرای طرح طبقه بندی مشاغل

به گزارش ایلنا ، حوالی ظهر امروز بیش از 400 نفر از کارگران شیفت صبح بخش  تولید کارخانه رینگ سازی مشهد با حضور در مقابل دفتر شورای اسلامی کارخانه، نسبت به اجرای سلیقه‌ای طرح طبقه بندی مشاغل کارخانه رینگ سازی اعتراض کردند.
کارگران کارخانه رینگ سازی  می‌گویند با وجود آنکه در این واحد تولیدی  طرح طبقه‌بندی مشاغل اجرا می‌شود اما در عمل همه کارگرانی که اینجا کار می‌کنند به نسبت مساوی از مزایای این طرح برخودار نیستند.
به گفته آنها ،یکسان‌سازی حقوق تا به حال در کارخانه رینگ سازی برای همه اعمال نشده و کارگرانی در این میان هستند که با بیش از 20 سال کار به اندازه  سوابق کاریشان حقوق دریافت نمی‌کنند.
طبق اظهارات کارگران معترض پیش از این  تجمع دیگری در اعتراض به شیوه غلط اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در محوطه مجتمع انجام داده‌ایم که آخرین بار اسفندماه سال گذشته بود که در نتیجه آن مدیریت وعده رسیدگی به مشکلات را داد.
به ادعای آنان  در نتیجه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل کنونی درآمد نزدیک به یک هزارو 800 نفری کارگر شاغل در این واحد صنعتی در حد و اندازه حداقل‌های قانونی باقی مانده است.
برپایه این اطلاعات هم اکنون 385 کارگر رسمی، حدود 300 کارگر قرار دادی و بیش از 1200کارگر روزمزد در کارخانه رینگ سازی مشهد شاغل هستند که جدا از اجرای سیلقه‌ای طرح طبقه‌بندی مشاغل  دستمزد ماهانه آنها با تاخیر دست کم 15 روزه انجام می شود.

----------------

با لایحه ضد کارگری به صراحت مخالفیم

به گزارش ایلنا، اعضای مجمع نمایندگان استان تهران با امضای طوماری به صراحت مخالفت خود را با لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون کار مخالفت کردند. در این طومار از نمایندگان خواسته شده لایحه را به دولت مسترد کنند.
متن این طومار به شرح زیر است:
با احترام ما جمعی از اعضای مجمع نمایندگان کارگران استان تهران با امضای طومار از مسئولان و نمایندگان مجلس و دولتمردان محترم خواستاریم هر گونه تغییر در قانون کار را با تایید طبقه کارگر و تشکلات رسمی کارگری انجام دهند و در این برهه حساس، مخالفت صریح خود را نسبت به لایحه پیشنهادی و ضدکارگری اعلام می‌داریم و همچنین بدینوسیله مخالفت خود را با ادغام درمان تامین اجتماعی نیز اعلام می‌داریم.
قانون کار که بیش از 54 درصد جمعیت کشور را پوشش می‌دهد، پس از سه دهه اینک آن را با عنوان لایحه اصلاح قانون کار به مجلس شورای اسلامی ارائه داده‌اند. این لایحه به دلیل ایرادات ساختاری باید به دولت بازگشت داده شود تا در جلسات کارشناسی با رعایت اصل سه جانبه‌گرایی مورد بررسی قرار گیرد.
طبقه کارگر قانون کار فعلی را ، قانون حداقلی و حمایتی برای خود می‌داند و هر گونه تعرض به آن را به هر بهانه‌ای خلاف قانون اساسی و خط قرمز خود می‌داند و از مجلس شورای اسلامی خواهان آن است تا با در نظر داشتن نظر تشکلات کارگری که صریحا مخالفت خود را اعلام داشته‌اند، از تصویب چنین لوایحی خودداری نمایند تا نشانه‌ای از احترام به نظر کارگران در آن مشهود باشد.

----------------

تجمع کارگران سد « چم شیر » مقابل فرمانداری گچساران

تعدادی از کارگران معترض  به خبر نگار ایلنا در گچساران گفتند :حدود 400 نفر هستیم و به نمایندگی از سوی مجموع 2 هزار کارگر شاغل در پروژه سد چم شیر گچساران از صبح امروز (دوشنبه 10 مهر ماه) مقابل ساختمان فرمانداری گچساران جمع شده‌ایم.
آنها در توضیح مطالبات صنفی خود گفتند: تا این لحظه کارگران پروژه سد چم شیر گچساران 6ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند که این مسئله باعث شده تا کارگران دچار  مشکلات معیشتی ناشی از دریافت حقوق بشوند.
به گفته کارگران  خواسته ما از مسئولان استانی وشهرستانی این است که با توجه به افزایش هزینه‌های جاری، تمام تلاش خود را انجام دهند تا زمینه‌ پرداخت  تمامی معوقات کارگران در یک الی دو نوبت فراهم شود.
در این زمینه «محمدرضا فاضل»، معاون اجرایی کارفرمای شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با تأیید پرداخت نشدن مطالبات شش ماهه کارگران سد چم شیر گچساران به خبر نگار ایلنا گفته است: ماهیانه باید 25 میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات و حقوق کارگران این سد تخصیص داده شود.
وی با بیان اینکه شرکت سابیر باید 80 میلیارد تومان تاکنون جهت پرداخت حقوق کارگران ، خرید تجهیزات و سایر ملزومات این سد پرداخت می‌نمود اما متاسفانه این اعتبار پرداخت نشده و اکنون با بدهکاری مواجه هستیم.
وی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل سد چم شیر گچساران را 600 میلیارد تومان عنوان و اظهار داشت: در صورت تخصیص نیافتن این اعتبار امکان آبگیری سد در سال آینده برای ما وجود ندارد.
فاضل اعتبارات تخصیص یافته بر سد چم شیر گچساران را ناچیز عنوان کرد ودر ادامه افزود:ماهیانه برای پرداخت مطالبات و معوقات کارگران به 25 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

----------------

دومین روز از تجمع کارکنان شرکتی مخابرات مقابل مجلس

به گزارش خبرنگار ایلنا، از روز گذشته حدود هزار نفر از کارکنان شرکتی مخابرات به تهران آمده اند و امروز، دومین روز از تجمع صنفی این کارکنان مقابل مجلس است.
از قرار معلوم این معترضان شب گذشته را در مرقد امام سپری کردند و از ابتدای صبح امروز دوباره مقابل مجلس جمع شدند.
تجمع‌کنندگان می گویند علاوه بر معترضانی که از استان‌های مختلف به تهران آمده‌اند، کارکنان شرکتی مخابرات تهران نیز امروز به تجمع‌کنندگان پیوسته‌اند. از قرار معلوم، نمایندگان معترضان داخل مجلس در حال رایزنی با کمیسیون های مختلف هستند، روز گذشته نیز دیدارهایی با نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس داشته‌اند که این نمایندگان وعده هایی نیز به معترضین داده اند.
تجمع‌کنندگان می‌گویند تا زمان قطعی نشدن نتیجه در تهران می مانیم و به شهرهایمان بازنمی‌گردیم.
تجمع‌کنندگان خواسته های خود را انعقاد قرارداد مستقیم با مخابرات، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و تامین امنین شغلی عنوان می‌کنند.

----------------

ادامه تاخیر در مطالبات مزدی کارگران شهرداری امیدیه

منابع کارگری ایلنا در شهرداری امیدیه گزارش دادند، این کارگران که در شهرداری امیدیه و سازمان‌های وابسطه به آن به صورت پیمانی ، قراردادی وروزمزدی مشغول کارند. 2 تا 5 ماه حقوق معوقه طلب دارند.
کارگران با بیان اینکه مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آن‌ها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است،در ادامه افزودند: از مجموع 260 کارگر شاغل در مجموعه شهرداری امیدیه  حدود 30 نفر به صورت روزمزدی  مشغول کارند که دست کم 5 ماه از مطالبات مزدی آنها به تاخیر افتاده است ، مابقی کارگران که بصورت قرار دادی وپیمانی در بخش خدمات وفضای سبز وسایر سازمانهای وابسطه به شهرداری امیدیه مشغول کارند 2 ماه مزد معوقه طلبکارند.
به گفته آنها پیش از این مجموع مطالبات کارگران قرار دادی وپیمانی به 5 ماه می رسید که طی چند ماه گذشته  حدود 3 ماه از مطالبات مزدی آنها پرداخت شده است .
برپایه اطلاعاتی که به نقل از این کارگران شهرداری امیدیه در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است؛ جدا از معوقات مزدی کارگران روزمزی،این دسته از کارگران فاقد قرار داد کار مشخص بوده وبیمه تامین اجتماع هم ندارند.
همچنین طبق اظهارات کارگران شهرداری امیدیه  به دلیل عدم پرداخت حقوق و دستمزد در دست کم 5 ماه گذشته با مشکلات مالی و خانوادگی روبرو شده‌ایم. به گفته وی آن‌ها بار‌ها از شهردار و شورای شهر درخواست کرده‌اند که حقوق معوقه را پرداخت نمایند ولی تنها قول می‌دهند و در عمل ما را فراموش کرده‌اند. همچنین از قرار معلوم علاوه بر تاخیر2تا5 ماهه در پرداخت دستمزد 260 کارگر ، پیمانکار  سابق بخش خدماتی وفضای سبز شهرداری امیدیه  در پرداخت حق سنوات سال 92به همراه حق مرخصی ویک  یک ماه حقوق فروردین ماه سال 93 به 64 کارگر بدهکار است وکارگران در این زمینه به مراجع قضایی شکایت کرده اند.
به گفته کارگران با وجود آنکه مراجع قضایی خوزستان حکم به پرداخت مطالبات کارگران از سوی کارفرمای شرکت پیمانکاری (شمس گستر جنوب)کرده است اما پیمانکار  سابق توجه ای به این موضوع ندارد.

----------------

کارگران بخش حفاظت مجتمع کشت و صنعت مغان تجمع کردند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، گروهی از کارگران  بخش حفاظت شرکت  کشت وصنعت مغان که  تعداد آنها به حدود 80 نفر می رسد در اعتراض به آنچه بی‌توجه‌ای کارفرما به وضعیت شغلیشان می خواندند روز گذشته(9  آبان ماه) دست به اعتراض صنفی زدند.
به گفته این منابع کارگری؛ کارفرمای واحد  کشت وصنعت مغان حدود 80 نفر از کارگران بخش حفاظت خود را  به بخش صنعتی (کارخانه) انتقال داده است این در حالیست که قراردادهای کاری مستقیم همگی آنها به صورت فصلی تنظیم شده است.
طبق ادعای کارگران معترض،پیش از این کارفرما مجتمع کشت وصنعت مغان اسامی این تعداد کارگر بخش حفاظت را به همراه حدود 100 نفر دیگر از همکرانمان در لیست اخراج قرار داده بود که با رسانه ای شدن این موضوع در حال حاضر بحث اخراج کارگران منتفی شده است.
این کارگران که جمعا 80نفر هستند مدعی‌اند که پس از تغییر وضعیت در شرایطی بد‌تر از قبل قرار گرفته اند و در شرایط کنونی از شرایط کارگران قرار داد مستقیم برخوردار نیستند. 

----------------

قانون کار خط قرمز مردم است/ با وضع قوانین جدید آزادی‌های مشروع را سلب نکنید

به گزارش ایلنا، چند صد نفر از کارکنان بیمارستان صدر (به آفرین)، با امضای طوماری از نمایندگان مجلس خواستند که لایحه اصلاح قانون کار را به دولت عودت دهند.
در متن این طومار که توسط کارگران شاغل در یکی از مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی امضا شده، آمده است: قانون کار به عنوان تبیین کننده حقوق اولیه و اساسی هر فرد از افراد جامعه از جمله کارگران کشور است که در اصول۲، ۳، ۹ و ۴۳ و همینطور در فصل سوم قانون اساسی نیز به آن اشاره شده، لذا قانون کار بعد از قانون اساسی به عنوان خط قرمز مردم و کارگران مطرح و تضعیف و نابودی آن مساوی با نابودی حاکمیت قانون و حقوق حقه ملت و جامعه کارگری و هیچ فرد و نهادی حتی دولت و مجلس نیز حق تضییع حقوق ملت را ندارند.
در ادامه متن این طومار می‌خوانیم: طبق اصل ۹ قانون اساسی هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادی‌های مشروع را هرچند با وضع قوانین و مقررات سلب کند.
در پایان این متن، آمده است: لذا جامعه کارگری ایران که ۵۴ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهد از وکلای مردم می‌خواهد تا لایحه اصلاح قانون کار را به دلایل ذیل کان لم یکن تلقی و آن را به دولت عودت کنند.

----------------

مرگ کارگر ۲۳ ساله در اثر ریزش سقف ساختمان در حال تخریب

جلال ملکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به حادثه آوار در میدان پونک خیابان ایران‌زمین شمالی، در ساعت ۳۶ :۱۶ دقیقه بعداز ظهر امروز گفت: ایستگاه ۵۵ آتش‌نشانی به محل اعزام و مشاهده شد که بخشی از سقف و دیوار یک ساختمان ۳ طبقه در حال تخریب که کارگران درآن مشغول کار بودند، تخریب شده است.  وی ادامه داد: در این ساختمان ۳ کارگر افغانستانی مشغول کار بودند که ۲ تن از آنان توانسته بودند خود را نجات داده اما دچار مصدومیت شده بودند. 
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی اظهار کرد: بخشی از بدن یکی از کارگران که ۲۳ سال داشت زیرآوار مانده و آسیب‌ زیادی دیده بود که به کمک ماموران آتش‌نشانی از زیر آوار خارج و تحویل عوامل اورژانس شد. 
وی در پایان خاطرنشان کرد: پس از معاینه مشخص شد این کارگر جوان جان خود را از دست داده است و در نهایت عملیات ساعت ۲۰ : ۱۷ دقیقه به پایان رسید و محل تحویل عوامل اورژانس شد.

----------------

ادامه تجمع شرکتی های مخابرات/ نمایندگان وعده پیگیری دادند

به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع بیش از هزار نفر از شرکتی‌های مخابرات مقابل مجلس شورای اسلامی، عصر امروز نیز ادامه داشته است. معترضان می‌گویند قرار است معاون وزیر ارتباطات در جمع آنها حضور یابد.
علاوه بر این، به گفته معترضان، امروز برخی از نمایندگان مجلس از جمله علیرضا محجوب، رئیس فراکسیون کارگری مجلس در جمع معترضان حاضر شده اند.  این نمایندگان به کارکنان شرکتی مخابرات حاضر در تجمع گفته‌اند قانونی جهت انعقاد قرارداد مستقیم با شما وجود ندارد، اما به جد به دنبال اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و تامین امنیت شغلی شما هستیم.

----------------

بازنشستگان فولاد مقابل وزارت کار تجمع کردند

جمعی از بازنشستگان صندوق فولاد در تماس با ایلنا از تجمع امروز صبح خود خبر دادند.
از قرار معلوم، چند صد نفر از بازنشستگان سراسر کشور به تهران آمدند و از ساعت ۸ صبح مقابل وزارت کشور تجمع کردند.
بازنشستگان فولاد خواسته‌های خود را اجرای تبصره ۵ ماده ۱۰۹ آیین نامه استخدام شرکت ملی فولاد مبنی بر همسان‌سازی مستمری بازنشستگان این صندوق، پرداخت به موقع مستمری بازنشستگان و مخالفت با بحث ادغام در تامین اجتماعی عنوان کردند.
ظاهرا نمایندگانی از جانب معترضین انتخاب شده‌اند و با مسئولان وزارت کار و صندوق بازنشستگی در محل وزارت کار، مشغول مذاکره هستند.

----------------

تجمع کارگران هواپیمایی هما مقابل ساختمان وزارت راه

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛ شماری از کارکنان وکارگران شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز یکشنبه (9 آبان ماه)  در اعتراض به پایین بودن بودن میزان دستمزد خود، مقابل ساختمان وزارت راه و شهرسازی در تهران تجمع کردند.
این کارگران با بیان اینکه همه ما خواهان افزایش حقوق و دستمزدهایمان هستیم و از دولت و مجلس می‌خواهیم که به وضعیت ما رسیدگی کنند در ادامه افزودند:با وجود آنکه پیش از این نیز طی  یک نوبت  در اعتراض به پایین بودن دستمزد هایمان مقابل ساختمان مجلس تجمع کرده ایم اما به دلیل بی توجهی نمایندگان مجلس  به این موضوع تصمیم گرفتیم تا امروز اعتراض خود را به مقابل ساختمان وزارت راه ببریم.
به گفته آنان امروز از همه بخش‌های ایران‌ایر شامل بخش کارگری تا بخش فنی، مقابل ساختمان وزارت راه و شهرسازی حاضر شده ایم تا پیام‌ خود را به گوش مسئولان بالادستی خود در وزارت راه برسانیم.
آنان با اشاره به اینکه از تقریبا سال 87 قرارداد کاری همه کارکنان وکارگران  به صورت‌ مستقیم‌ با ایران ایراست، افزود: این اتفاق زمانی افتاد که هواپیمایی ایران ایر نیز هماننند سایر ارگان‌های دولتی بر اساس ببخشنامه معاونت نیروی انسانی دولت قبلی مبنی برحذف شرکت‌های پیمانکاری نیرو های پیمانکاری خود را قرار داد مستقیم کرد.
به ادعای آنان شرکت هواپیمایی هما بعد از بستن قرار داد کار مستقیم با آنان همه سوابق قبلی آنان را حذف کرده ودر حال حاضر اکثرکارکنان و کارگرانی که در بین آنان کارگرانی با سوابق 23 سال هستند به دلیل پایین آمدن سوابق کاریشان سطح دستمزدی  های آنان نیز ما تا حد کارآموز، نزول یافت.
به گفته آنان  این در حالی است که هواپیمایی همازمانی که با کارکنان خود قرار داد مستقیم منعقد کرد وعده داده بود که  سوابق قبلی ما  را  حفظ کند اما اینطور نشد. آنان در ادامه درباره میزان دریافتی خود از شرکت هواپیمایی هما گفته اند:بخش کارگری‌ حداکثر‌ ماهیانه یک‌میلیون و 200 هزار تومان و فعالان بخش‌های کارمندی و فنی هما حداکثر یک میلیون و 700 هزار تومان دستمزد می‌گیرند.
به گفته آنان در میان معترضین کارگرانی از  بخش فنی و تخصصی هما نیز  در تجمع امروز حضور دارند  که دستمزد انان نیز همانند سایرین به صورت حداقلی پرداخت می شود ،این  در حالی که باید همین افراد تمرکز فکری در جهت چک‌ها، تعمیرات و نگهداری هواپیماها دقت کافی برای ارتقاء ایمنی پرواز داشته باشند و این موارد با هم جور نیست.

----------------

تجمع مخابراتی‌های شرکتی مقابل مجلس شورای اسلامی

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز بیش از هزار نفر از کارکنان شرکتی مخابرات از نقاط دور و نزدیک به تهران آمدند و از ساعت ۸ صبح مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمع کنندگان می‌گویند بیش از هزار نفر هستیم، حتی از دور‌ترین استان‌ها مثل سیستان و بلوچستان هم همکارانمان به تهران آمده‌اند و در این تجمع شرکت کرده‌اند. تجمع کنندگان خواسته‌های خود را انعقاد قرارداد مستقیم با مخابرات، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و تامین امنین شغلی عنوان می‌کنند.
از قرار معلوم صبح امروز چند تن از نمایندگان مجلس، از جمله نماینده مردم اهواز و نماینده همدان در جمع معترضان حاضر شده‌اند و وعده همکاری‌داده‌اند. علیرغم همه این وعده‌و وعید‌ها، معترضان می‌گویند تا حصول قطعی به نتیجه و برآورده‌شدن مطالباتمان، دست از اعتراض نخواهیم کشید.

----------------

تجمع کارگران ارگ قدیم بم از سر گرفته شد

شماری از این کارگران در تماس با ایلنا افزودند:حدود 118 نفر هستیم که از پایگاه میراث فرهنگی بم بیش از سه ماه مزد معوقه پرداخت نشده طلبکاریم  و با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی تا این لحظه از میان مسئولان سازمان میراث فرهنگی هیچ کس حاضر نشده تا به این وضعیت  رسیدگی کند.
بصورت مشخص این کارگران می گویند آنان دست‌کم از سال 82 تاکنون برای اجرای پروژه مرمت این مجموعه فرهنگی به استخدام پایگاه میراث فرهنگی ارگ در آمده‌اند و در همین رابطه هنوز بابت بخشی از مزایای مزدی سه ماه گذشته از کارفرما طلبکارند.
به گفته آنان پایگاه میراث فرهنگی ارگ به عنوان متولی اصلی پروژه نجات بخشی ارگ قدیم به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینه‌های جانبی  را ندارد در نتیجه این تاخیر و تعلل چند ماهه، کارگران را از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی قرار دارند.

----------------

تجمع صاحبان خودروهای حمل آب شیرین در زاهدان

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (هشتم آبان) حدود بیست خودرو حمل آب شیرین در زاهدان مقابل سازمان صنعت، معدن و تجارت تجمع کردند. این تجمع کنندگان که بیش از بیست نفر بودند، به گران شدن قیمت آب شیرین اعتراض کردند.
از قرار معلوم، درچندماه گذشته قیمت هرتانکر آب شیرین در زاهدان از ۷ هزارتومان به ۲۰هزارتومان افزایش یافته است. گفتنی است در بخش‌های مختلف شهر زاهدان آب لوله کشی قابل شرب نیست و مردم از تانکرهای حمل آب شیرین، آب می‌خرند.

----------------

خروج جسد کارگر مدفون شده در چاه فاضلاب

جلال ملکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به حادثه ریزش دیواره چاه فاضلاب در میدان هفت تیر که به مدفون شدن یک کارگر منجر شده بود، گفت: با تلاش ماموران آتش نشانی جسد این کارگر از چاه خارج شد.  سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران ادامه داد: جسد این کارگر پس از ۵ ساعت تلاش آتش نشان از چاه ۴ متری فاضلاب خارج شد.

----------------

ریزش دیواره چاه در میدان هفت تیر / یک کارگر مدفون شده است

جلال ملکی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا با اشاره به حادثه ریزش دیواره چاه در میدان هفت تیر گفت: ساعت 15:35 دقیقه دیواره چاهی به عمق حدود ۴ متر تخریب شده و کارگر پیمانکار  در زیر خاک مدفون می‌شود.
وی ادامه داد: از آنجا که ریزش مجدد وجود دارد عملیات ایمن سازی در این منطقه در حال انجام است و بیل مکانیکی نیز مشغول به خاکبرداری است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی با بیان اینکه کارگر مذکور حدود دو ساعت است که زیر خاک مدفون شده است گفت: امیدواریم هرچه سریع‌تر بتوانیم این فرد را از زیر خاک خارج کنیم.

----------------

علیرضا محجوب نایب رئیس WFTU شد

«محمد حمزه‌ای» معاون امور بین‌الملل خانه کارگر در تماس با ایلنا از انتخاب علیرضا محجوب، دبیر کل خانه کارگر به عنوان نایب رئیس فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU) خبر داد.
به گفته حمزه‌ای، این انتخاب با رای نمایندگان چند ده میلیون کارگر جهان انجام شده‌است. حمزه‌ای افزود: این انتخابات در هفدمین کنگره جهانی WFTU در دوربان آفریقای جنوبی برگزار شد و محبوبیت محجوب در بین اتحادیه‌های جهانی، دفاع از حقوق کارگران و آشنایی با حقوق بنیادین کار سبب این انتخاب شده‌است.
معاون بین‌الملل خانه کارگر این انتخاب را به کارگران جهان و علی‌الخصوص کارگران شریف ایران تبریک گفت.

----------------

کارگران راه‌سازی کردستان معوقات مزدی دارند/ مسئولان وعده پرداخت دادند

منابع خبری ایلنا در کردستان از معوقات مزدی ۲۷۰ کارگر راه‌سازی این استان خبر دادند.
از قرار معلوم این کارگران که تحت قرارداد دو شرکت خصوصی با نام‌های «راه نقش پایتخت» و «سرچنار راه»، در محورهای سنندج-دیواندره و سقز-مریوان مشغول به کارند، در سال جاری دریافتی نداشته‌اند و در حال حاضر ۸ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران می‌گویند در هفته جاری تجمعاتی در محل کارگاه در دیواندره ترتیب دادیم که در نهایت مقامات محلی از جمله فرماندار دیواندره و رئیس اداره راه این شهرستان در جمع معترضان حاضر شدند و وعده دادند که تا بیستم این ماه بخشی از این مطالبات پرداخت می‌شود.
این کارگران با انتقاد از وضعیت معیشتی خود گفتند در ماههای گذشته با شرایط دشواری روبرو بوده‌ایم و امیدواریم که مسئولان این بار به وعده‌های خود عمل کنند.

----------------

تجمع کارگران قند قهستان مقابل ساختمان فرمانداری درمیان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا یکی از کارگران معترض با اشاره به اشتغال حدود 280 کارگر پیش از تعطیلی این واحد تولیدی به سایر رسانه‌ها گفته است: تجمع کنندگان کارگرانی هستند که بعد از اعلام تعطیلی کارخانه (آذر ماه 93) بیکار شده‌ و هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه مزدی خودرا دریافت کنند.
این کارگر با بیان اینکه یکی از دلایل تعطیلی این کارخانه واردات بی‌رویهٔ شکراز سوی دولت بوده است؛ درباره تنوع قراردادهای کاری کارگران این واحد تولیدی در زمان فعالیت کارخانه گفت: در کارخانهٔ قند قهستان به صورت مستقیم 280 نفر کارگر کار می‌کردند که از این میان 110کارگر به صورت دائمی و مابقی کارگران فصلی بودند که تا زمان تعطیلی مشغول به کار بودند. علاوه بر کارگران مستقیم، این کارخانه به صورت غیرمستقیم برای نزدیک به 4 هزار نفر ایجاد شغل کرده بود که متاسفانه با تعطیلی آن همه بلاتکلیف شده‌اند.
به گفته این کارگر قند قهستان، کارفرما در زمان اخراج کارگران مرتبا وعده پرداخت مطالباتشان را می‌داد اما بعدا به بهانه‌های مختلف از جمله مشکلات مالی از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت.
این کارگر درباره روند پی‌گیری حقوقی دریافت مطالباتشان خود وسایرهمکارانش می‌گوید: بعد از بدقولی کارفرما‌ همه کارگران به صورت مجزا به اداره کار شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده برای اجرای احکام به سایر مراجع قضایی انتقال پیدا کرد اما تاکنون موفق به دریافت مطالباتمان نشده‌ایم.
به ادعای این کارگر کارخانه قند قهستان، همه کارگران این کارخانه همزمان با تعطیلی کارخانه دست کم 8 ماه حقوق معوقه طلب داشتند، ضمن اینکه بعد از گذشت دوسال هنوز با کارگران تصویه حساب نشده و بیمه تامین اجتماعی آنان نیز پرداخت نشده است.

----------------

مرگ یک کارگر زن آ‌بمیوه فروشی در بندرعباس

به گزارش ایلنا، حادثه آسانسور در بندرعباس به مرگ یک کارگر زن انجامید. این حادثه غروب روز گذشته (پنجم آبان) حوالی میدان ابوذر شهر بندرعباس در یک مغازه آبمیوه‌فروشی رخ داد.
از قرار معلوم، این حادثه به دلیل استفاده نادرست و غیرمجاز از بالابری رخ داده که برای جابه‌جایی کالا طراحی شده، اما در این مغازه کارگران برای جابجایی شخصی از آن استفاده می‌کردند.

----------------

مخالفت با سیاست‌های تعدیلی/ لایحه اصلاح قانون کار آب پاکی روی دست کارگران ریخت

به گزارش خبرنگار ایلنا، اتحادیه نیروی کار پروژه‌ای ایران با صدور بیانیه‌ای به تلاش دولت و مجلس برای خارج کردن کارگران از زیر  چتر قوانین حمایتی اعتراض کرده است.
در بخش‌هایی از این بیانیه آمده است: لایحه اصلاح قانون کار که توسط دولت پیشین تنظیم شده بود تا بتوانند تاییدیه ورود به تجارت جهانی را کسب کنند به سرانجام نرسید و انتخابات، دولت فعلی را جایگزین آن دولت نمود. اما ریاست این دولت آب پاک را روی دست کارگران ایران ریخت و اعلام نمود‌‌ همان سیاست‌های اقتصادی را دنبال خواهد کرد.
در ادامه این بیانیه با بیان اینکه کارگران پروژه‌ای از سالهای پس از جنگ به تدریج از شمول قانون کار خارج شدند و بار‌ها فریادشان را به آسمان‌ها رساندند، آمده است: باید مناسبات اقتصادی تعدیل ساختاری و خصوصی‌سازی را به چالش گرفت. تا زمانی که این مناسبات در جامعه حاکم است، نه اقتصاد مقاومتی معنایی دارد و نه دفاع از حقوق کارگران.
در پایان بیانیه ضمن محفوظ دانستن حق اعتراض برای کارگران عنوان شده در این سال‌ها تجربه‌ای که کارگران ایران آموختند این بود که سرمایه‌داری زمانی که اهرم‌های قدرت دولتی را دراختیار بگیرد به بهره‌کشی از کارگران می‌پردازد و حتا حقوق توافق شده به آن‌ها را پرداخت نمی‌کند.

----------------

کارگران راه‌سازی کردستان معوقات مزدی دارند/ مسئولان وعده پرداخت دادند

منابع خبری ایلنا در کردستان از معوقات مزدی ۲۷۰ کارگر راه‌سازی این استان خبر دادند. از قرار معلوم این کارگران که تحت قرارداد دو شرکت خصوصی با نام‌های «راه نقش پایتخت» و «سرچنار راه»، در محورهای سنندج-دیواندره و سقز-مریوان مشغول به کارند، در سال جاری دریافتی نداشته‌اند و در حال حاضر ۸ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران می‌گویند در هفته جاری تجمعاتی در محل کارگاه در دیواندره ترتیب دادیم که در نهایت مقامات محلی از جمله فرماندار دیواندره و رئیس اداره راه این شهرستان در جمع معترضان حاضر شدند و وعده دادند که تا بیستم این ماه بخشی از این مطالبات پرداخت می‌شود.
این کارگران با انتقاد از وضعیت معیشتی خود گفتند در ماههای گذشته با شرایط دشواری روبرو بوده‌ایم و امیدواریم که مسئولان این بار به وعده‌های خود عمل کنند.

----------------

کارگران سازه صنعت از شرایط شغلی خود ناراضی هستند

جمعی از کارگران شرکت سازه صنعت سنندج در تماس با ایلنا از شرایط شغلی خود ابراز نارضایتی کردند.
کارگران می گویند این شرکت که پیمانکار شرکت لاستیک بارز است، شرایط نامناسبی برای 140 کارگر خود ایجاد کرده است.
به گفته این کارگران اضافه کار اجباری و عدم پرداخت مزایای مزدی از جمله این مشکلات است. کارگران می‌گویند قرارداد هم نداریم.
در مقابل کارفرمای این کارگران می‌گوید کارگران قرارداد دارند و ساعات کار اضافی، در قرارداد ذکر شده است.
به گفته کارفرما به علت تعجیلی که در اتمام پروژه وجود دارد،  ساعات کار طولانی است که این اضافه کار با توافق کارگران انجام می شود.
در عین حال کارگران خواستار بازرسی وزارت کار از کارگاه این شرکت شدند و گفتند، فقدان نظارت قانونی باعث بروز این مشکلات شده است.

----------------

عدالت حکم می کند لایحه اصلاح قانون کار مسکوت بماند

«اکبر علیپور»، رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو (شرکت آسفالت طوس) در گفتگو با ایلنا در ارتباط با لایحه اصلاح قانون کار و بررسی آن در مجلس گفت: شرط عدالت این است که نمایندگان مجلس که منتخب خود کارگران هستند، دست به  اقدامی نزنند که ضرر و زیان آن متوجه موکلان آنها باشد و در اسرع وقت لایحه را به دولت برگردانند.
وی با اشاره به امضای طوماری که توسط بیش از دوهزار کارگر این واحد معدنی خطاب به مجلس امضا و ارسال شد، گفت:  حرف ما در این طومار مشخص است، قانون کار متعلق به کارگر است و بدون اعمال نظر مستقیم کارگران نباید تغییر کند.
علیپور با بیان این که کارگران خواستار اجرای بی کم و کاست سه جانبه گرایی هستند ادامه داد: همانطور که کارگر سهم خود را در سازندگی و تولید ادا می‌کند و از جان و هستی خود برای پیشرفت مملکت مایه می گذارد، مسئولان نیز باید کارگران و تشکل های آنها را در تصمیم‌گیری های حوزه روابط کار سهیم بدانند. این فعال صنفی افزود:  مسئولان نباید کارگران را دست پایین بگیرند و ابزار نارضایتی آنها را با اتخاذ تصمیمات ضد کارگری فراهم کنند.
علیپور در پایان تصریح کرد: همانطور که کارگران به نمایندگان مجلس رای می دهند و در انتخابات در صف اول شرکت می کنند،  به طور متفابل از مجلس نشینان توقع حمایت دارند وباید گفت  امروز زمان این حمایت فرا رسیده، لذا کارگران منتظرند که نمایندگان هرچه سریعتر  لایحه را به دولت برگردانند.

----------------

تجمع پذیرفته شدگان آزمون استخدامی استانداری خوزستان از سر گرفته شد

به گزارش ایلنا، شماری از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی استانداری سال 91 استان خوزستان که پیش از نیز دست به اعتراض زده بودند امروز(چهار شنبه 5 آبان مهر ماه)  برای چندمین بار مقابل ساختمان این نهاد دولتی در اهواز تجمع کردند.
آنها در تشریح وضعیت استخدامی خود گفتند: بعد از گذشت  حدود 4سال از زمان بر گزاری آزمون استخدامی استانداری خوزستان، هنوز وضعیت اشتغال 200 نفر از قبول شدگان این آزمون در استانداری اهواز مشخص نشده است.
به گفته آنان استانداری خوزستان در اسفند ماه سال 91 آزمونی را برای اشتغال200نفر بر گزار کرد که در نهایت این 200 نفر پس از طی مراحل مصاحبه و تکمیل مدارک  ودریافت کد استخدامی در رشته  مختلف جذب شدند.
بر اساس گفته ای معترضین مسئولان استانداری خوزستان بعد از اعلام اسامی پذیرفته شدگان، مرتبا وعده استخدام آنان را در استانداری وفرمانداری های تابعه می دهند، اما بعد از گذشت چهار سال  این وعده هنوز محقق نشده و هنوز این 200 نفر که نیازمند شغل برای تامین معاش هستند، استخدام نشده‌اند.

----------------

ضارب چراغی به قتل عمد محکوم شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، دوشنبه (سوم مهرماه)، اتهام قتل عمد برای ضارب علی چراغی توسط شعبه 29 دیوان عالی کشور تایید شد. محمد چراغی، برادر مرحوم علی چراغی با تایید این خبر گفت: پس از ماه‌ها رفت و آمد حکم قصاص صادر شد.
«علی ابراهیم پورامام»، وکیل خانواده چراغی نیز در همین رابطه گفت: پیش از این دادگاه کیفری هم عرض،  حکم قتل عمد صادر کرده بود که طرف مقابل اعتراض کرد. در نهایت پرونده به شعبه 29 دیوان عالی کشور ارجاع شد.
این وکیل دادگستری افزود: دادگاه فرجام خواهی حکم اولیه را تایید کرد و متهم اصلی پرونده چراغی به اتهام قتل عمد به قصاص محکوم شد. این حکم، سوم مهرماه به ما ابلاغ شده است.

----------------

معطلی۳۰ کارگر نورد لوله اهواز برای بازنشستگی

منابع کارگری ایلنا در کارخانه نورد لوله اهواز گزارش می‌دهند؛ حدود ۳۰ نفر از کارگران این واحد صنعتی از شش ماه پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند اما به دلیل پرداخت نشدن هزینه ۴ درصدی حق بیمه مربوط به مشاغل سخت و زیان‌آور، در حال حاضر معطل هستند. 
به نقل از این کارگران گفته می‌شود جدا از وضعیت پیش آمده هنوز مشکل پرداخت سنوات پایان خدمت ۳۰ نفراز کارگرانی که سال گذشته (۹۴) از این کارخانه بازنشسته شده‌اند باقیمانده است. 
این کارگران در خاتمه تصریح کردند: کارفرما طبق قانون می‌بایستی سهم خود را از هزینه بازنشستگی، برای جبران سختی کار این کارگران به حساب تامین اجتماعی واریز می‌کرد اما چون کارفرما این کار را انجام نداده است سازمان تامین اجتماعی از برقراری مستمری خودداری می‌کند.

----------------

جای نهاد صنفی در صنعت خودرو همچنان خالی‌ست/ نقش موثر فعالیت‌های صنفی در حفظ قوانین حمایتی

به گزارش خبرنگار ایلنا گروهی از کارگران شاغل در واحدهای مختلف خودرو سازی در تماس های جداگانه با بخش کارگری ایلنا مخالفت خود را با هرگونه جرح وتعدیل در مقررات حمایتی کار و به طور مشخص لایحه اصلاح قانون کار اعلام کردند.
این کارگران در عین حال با یادآوری این که با وجود فراوانی فرصت‌های  شغلی موجود در صنعت خودرو کشور از امکان انجام فعالیت‌های صنفی فراگیر، علنی و رسمی در محیط‌های خودروسازی جلوگیری شده است، افزودند: هرچند اخیرا در کارخانه‌های خودروسازی حرکت‌هایی در جهت سازماندهی فعالیت‌های صنفی کارگری در قالب انتخاب نماینده کارگر و یا راه اندازی اتحادیه کارگران خودروساز آغاز شده است اما همچنان جای خالی نهادهای صنفی کارگری در این محیط‌ها محسوس است.

----------------

کارگر تعمیرات کارخانه لوله سازی اهواز با سقوط از ارتفاع کشته شد

به گزارش ایلنا، شامگاه روز یکشنبه  (دوم مهر ماه) یکی از  کارگران پیمانی شرکت لوله سازی اهواز حین انجام کار بر اثر سقوط از ارتفاع کشته می شود. بر اساس این گزارش این اتفاق زمانی رخ داده  که این کارگرپیمانی که هنوز هویت آن از سوی منابع رسمی اعلام نشده برای انجام کار تعمیرات به  ارتفاع فرستاده شده بود.
محمد نیله چی رئیس روابط عمومی لوله سازی اهواز » با تایید این خبر  به سایر رسانه ها گفته است ؛این کارگر از یک شرکت پیمانکاری یکشنبه شب برای انجام کار تعمیراتی به شرکت لوله سازی فرستاده شده بود که در هنگام انجام کار با سقوط از ارتفاع دچار حادثه منجر به مرگ شد.
به گفته وی این کارگر که در ابتدا  توسط همکاران خود به بیمارستان گلستان اهواز منقل شده بود اما به دلیل شدت جراحات وارده  بامداد روز دوشنبه  جان خود را از دست داد.

----------------

یک ماه از معوقات مزدی کارکنان استیم پرداخت شد

به گزارش منابع کارگری ایلنا، معوقات مرداد ماه حدود 200 تن از کارگران شرکت مهندسی و صنعتی استیم که در پروژه‌‌ های پتروشیمی ایلام مشغول کارند، بامداد امروز واریز شد. 
این اعتراضات به دنبال سه ماه معوقات مزدی از روز شنبه (1 آبان) آغاز و تا روز دوشنبه ادامه داشت. 
با وجود آنکه ماه گذشته نیز تجمع اعتراضی صنفی برای پرداخت معوقات رخ داده بود، بنا به اظهار کارگران این رویه به صورت عرف درآمده است و با همین روش میتوان کارفرما را وادار به پرداخت معوقات خود نمود. 
همچنین با وجود پرداخت معوقات این ماه کارگران، آنان دو ماه معوقات مزدی دارند، مسئله ای که کارفرما وعده‌ داده بود تا باقی مطالبات در ماه‌های آینده به طور مرتب پرداخت شود. 
شرکت صنعتی و مهندسی استیم یکی از شرکت های پیمانکاری در عرصه اجرای پروژه های گوناگون در زمینه های صنایع نفت ، گاز ، پتروشیمی ، نیروگاهی و همچنین صنایع تولید فولاد است. 

----------------

تعطیلی 20 کارگاه ناایمن در خوزستان

به گزارش ایلنا، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان  از تعطیلی ۲۰ کارگاه نا ایمن طبق ماده ۱۰۵ قانون کار خبر داد.  «سید نورمحمدپور» با بیان اینکه با توجه به کثرت و شدت حوادث ناشی از کار در کارگاه های ساختمانی ادامه داد: در ۶ ماه نخست امسال با تشکیل تیم ها و گشت های اختصاصی ۱۲ هزار و ۵۹۹ مورد بازرسی از سوی بازرسان کار این اداره کل در سطح خوزستان انجام شد.
وی افزود: شمار حوادث به وقوع پیوسته در ۶ ماه نخست پارسال را تعداد ۳۸۷ فقره برشمرد که این تعداد در این مدت مشابه امسال به ۱۵۳ فقره کاهش یافته است. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان به نقش و جایگاه کمیته های حفاظت و بهداشت کار اشاره کرد و گفت: در ۶ ماه نخست امسال تعداد یک هزار و ۴۵۷ کمیته در سطح کارگاه های بالای ۲۵ نفر خوزستان فعالیت داشتند که با تشکیل تیم ارزیابی کمیته ها روش نظارت بر فعالیت کمیته های مذکور بهبود یافته است.
وی درباره آیین نامه جدید تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران اظهار کرد: کلیه کارفرمایان که تمام یا بخشی از امور اجرایی و فعالیت یا کارگاه خود را به پیمانکار واگذار می کنند مکلف هستند پیمانکاران خود را از بین افراد واجد صلاحیت ایمنی انتخاب کنند و پیمانکاران هم باید با مراجعه به اداره های تعاون کار و رفاه اجتماعی محل، تقاضای بررسی و تایید صلاحیت کنند.
محمد پور افزود: همچنین مالکان و کارفرمایان کارگاه های ساختمانی که تمام یا بخشی از کارهای ساخت و ساز را به پیمانکار واگذار می کنند مکلفند پیمانکاران خود را از بین مجریان صلاحیت دار انتخاب کنند.

----------------

وکلای ملت لایحه اصلاح قانون کار را برگردانند/ هیچ مقامی حق سلب آزادی‌های مشروع ملت را ندارد

به گزارش خبرنگار ایلنا، 2100 نفر از کارگران معدن چادرملو طوماری امضا کردند و در آن از نمایندگان مجلس خواستند که با توجه به کاستی‌های آشکار لایحه اصلاح قانون کار، از بررسی آن در مجلس صرفنظر و آن را به دولت برگردانند.
در متن این طومار آمده است: قانون کار به عنوان تبیین کننده حقوق اولیه و اساسی هر فرد از افراد جامعه از جمله کارگران کشور است که در اصول۲، ۳، ۹ و ۴۳ و همینطور در فصل سوم قانون اساسی نیز به آن اشاره شده، لذا قانون کار بعد از قانون اساسی به عنوان خط قرمز مردم و کارگران مطرح و تضعیف و نابودی آن مساوی با نابودی حاکمیت قانون و حقوق حقه ملت و جامعه کارگری و هیچ فرد و نهادی حتی دولت و مجلس نیز حق تضییع حقوق ملت را ندارند. در ادامه متن این طومار می‌خوانیم: طبق اصل ۹ قانون اساسی هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادی‌های مشروع را هرچند با وضع قوانین و مقررات سلب کند.
در پایان این متن، آمده است: لذا جامعه کارگری ایران که ۵۴ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهد از وکلای مردم می‌خواهد تا لایحه اصلاح قانون کار را به دلایل ذیل کان لم یکن تلقی و آن را به دولت عودت کنند.
۱- لایحه اصلاح قانون کار مغایر با قانون اساسی است.
۲- قانون کار باید جامع باشد، یعنی جنبه و رویکرد آن در حمایت از کارگران باشد، مانع باشد از ظلم وستم بهره‌کشی و استثمار کارگران جلوگیری کند، این لایحه این ویژگی‌ها را ندارد.
۳- لایحه اصلاح قانون کار مغایر با مواد ۲۵و ۷۳ قانون برنامه پنجم توسعه است.
۴- لایحه اصلاح قانون کار حاکمیت اراده کارگر در عقد قرارداد کار را نابود کرده و روابط کار ظالمانه را به دنبال خواهد داشت.
۵- در لایحه اصلاح قانون کار شاهد نابودی تشکل‌های کارگری و مذاکرات سه جانبه هستیم.
۶- با لایحه اصلاح قانون کار حق اعتراضات و اعتصابات صنفی از کارگران دریغ شده است.
۷- با لایحه اصلاح قانون کار افزایش حداقل دستمزد سالیانه کارگران را نخواهیم داشت.
۸- با لایحه اصلاح قانون کار منابع سازمان تامین اجتماعی نابود خواهد شد و به دنبال آن شاغلان و بازنشستگان با بحران جدی روبرو خواهند شد.

----------------

مذاکرات نمایندگان کارکنان و هیئت مدیره ادامه دارد

در پی انتشار اخبار مربوط به اعتراض بیش از  ۸۰۰ تن از کارکنان پتروشیمی پردیس از ۲۷  تیرماه سال جاری روابط عمومی پتروشیمی پردیس پاسخی در این خصوص ارسال کرده که متن آن بدین شرح است: 
«به گزارش روابط عمومی پتروشیمی پردیس در خصوص درخواست های کارکنان این شرکت در روزهای اخیر پس از برگزاری جلسات متعدد میان نمایندگان هیئت مدیره و مدیریت شرکت پتروشیمی پردیس و نمایندگان کارکنان، درخواست ها و نقطه نظرات طرفین مطرح و مورد مذاکره قرار گرفت.
پس از بحث و بررسی های لازم مقرر گردید درخواست های کارکنان شرکت در فضایی آرام طرح و در چارچوب قوانین و ومقررات جاری بررسی و پس از اخذ مجوزهای موردنیاز (در صورت لزوم) پیگیری ها و اقدامات بعدی به عمل آید».
روابط عمومی شرکت پتروشیمی پردیس  

----------------

مرگ چاه‌کن جوان در سیرجان

روزگذشته (سوم آبان)، یک کارگر چاه گن جوان در سیرجان براثر استنشاق گاز فاضلاب جان خود را از دست داد. از قرار معلوم، ماموران آتش نشانی با توجه به شدت گاز موجود در چاه با استفاده از کپسول اکسیژن به عمق یازده متری رفته و جسد کارگرجان باخته را بالا آوردند.کارگر جان‌باخته تبعه افغانستان بوده است.

----------------

استمداد کارکنان پتروشیمی اراک از رییس جمهور

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، شماری از کارکنان رسمی نفت شاغل در شرکت واگذار شده پتروشیمی اراک (شازند) در مراسم استقبال رئیس جمهور از استان مرکزی خواهان رسیدگی به مشکلات صنفی خود شدند.
این کارکنان خواستار آن شدند تا در وضعیت بازنشستگی پرسنل و نگرانی ایشان با توجه به این که صندوق بازنشستگی نفت فاقد هرگونه بیمه بیکاری ، بیمه درمانی و آیتم مشاغل سخت و زیان آور است، رفع ابهام شود. 
همچنین این کارکنان خواهان آن شدند تا به وضعیت بهداری و بهداشت حین خدمت و خصوصاً پس از بازنشستگی، عدم اجرای ماده 21 خدمات کشوری در خصوص این پرسنل، استفاده توام از قانون کار به همراه مقررات صندوق بازنشستگی نفت، ارائه تسهیلات لازم جهت بازنشستگی پیش از موعد، برقراری امکان انتقال به دیگر شرکتهای تابع صنعت نفت توسط آن مقام مورد رسیدگی قرار گیرد. 

----------------

سازمان تامین اجتماعی در حق کارگران خباز کوتاهی می‌کند

«محسن موسوی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: ظاهرا این خودداری بر اساس توافق سازمان تامین اجتماعی و صنف کارفرمایان خباز بوده که بر مبنای ماده 192 قانون نظام صنفی انجام شده است.
وی افزود: نتیجه این مسئله وضعیت مبهم اجرای قانون تامین اجتماعی در نانوایی‌های استان تهران و غیر شفاف شدن، سوابق بیمه‌ای کارگران شاغل در این واحدها در یک دهه گذشته بوده است.
این فعال صنفی یادآور شد: حرفه نانوایی اگرچه محصور به یک واحد کوچک صنفی با تعداد انگشت‌شماری کارگر است اما همچنان یکی از مشاغل سخت و طاقت فرسا محسوب می‌شود که برابر مقررات قوانین کار و تامین اجتماعی باید به کارگران آن مزایای بازنشستگی پیش از موعد تلقی بگیرد.
وی افزود: برای همین است که مسئله سوابق بیمه‌ای در خصوص کارگران شاغل در نانوایی بسیار حائز اهمیت است و این کارگران نسبت به ادامه اجرای توافق صورت گرفته صنف کارفرمایان نانوا با سازمان تامین اجتماعی معترض هستند.

----------------

کارکنان شرکت نگهداشت کاران در بندرماهشهر اعتراض کردند

به گزارش منابع کارگری ایلنا از بندر ماهشهر، کارکنان تأمین نیروی شرکت پیمانکاری نگهداشت کاران (زیرمجموعه پتروشیمی فن آوران) نسبت به آنچه عدم رعایت اصل بومی گزینی گفته شده است، با تجمع در مقابل ساختمان مرکزی این شرکت اعتراض کردند. 
از قرار معلوم، اعتراض  این کارکنان از ابتدای هفته جاری آغاز شده  که تا به امروز ادامه یافته است. کارکنان معترض با طرح این ادعا که به تازگی استخدام عده‌ای از همکاران آنها بدون در نظر گرفته شدن سیاست‌های گزینش از میان نیروهای بومی بوده است، خواستار توجه مقامات مسئول استانی و نماینده ماهشهر در مجلس شورای اسلامی بر  نحوه استخدام‌های اخیر این شرکت شدند.
به ادعای به طوری که به گفته آنان در جذب نیروی اخیر این شرکت نیروهای غیربومی و اصل آشناگرایی در نظر گرفته شده است. 

----------------

بخشی از معوقات کارگران سنگ آهن بافق پرداخت شد/ نگرانی کارگران پیمانکاری از تعدیل احتمالی

به گزارش منابع خبری ایلنا در بافق، دستمزد مرداد ماه ۶۰۰۰ کارگر معدن سنگ آهن بافق در روزهای پایانی ماه گذشته پرداخت شده‌است. از قرار معلوم قرار است دستمزد شهریور و مهر طی ماه جاری و ماه آینده پرداخت شود.
در عین حال تعدادی از کارگران پیمانکاری این واحد معدنی در تماس‌های جداگانه با ایلنا از احتمال تعدیل خود ابراز نگرانی کردند. به گفته این کارگران، شرکت پیمانکار استخراج معدن آنومالی با معدن سنگ آهن قرارداد حجمی دارد و حجم کار این شرکت از ابتدای آبان ماه و در طی قرارداد جدید کاهش پیدا کرده و همین مساله موجب نگرانی ۱۲۰ کارگر این شرکت شده است.
این کارگران می‌گویند کاهش حجم کار شرکت به معنای کاهش نیرو و بیکاری کارگران است.

----------------

دردهای تاکسیرانان تهرانی/ از سودجویی و رانت‌خواری خسته‌ایم

هفته گذشته چند نفر از تاکسیرانان باسابقه تهران به خبرگزاری ایلنا آمدند. این رانندگان از شرایط فعلی خود ناراضیند. آن‌ها از سازمان تاکسیرانی، از شرکت تعاونی متولی بیمه و از باز شدن پای بخش خصوصی به خطوط تاکسی بین‌شهری، گلایه‌های بسیار دارند.
رانندگانی که به قول خودشان سال‌ها در پیچ و خم‌های خیابانهای تهران، پشت چراغ‌های راهنما و ترافیک‌های خسته کننده صبحگاهی و عصرگاهی گاز و ترمز عوض کرده‌اند، این روز‌ها درگیر بوروکراسی سفت و سخت و هزینه‌برداری شده‌اند که شهرداری تهران به آن‌ها تحمیل کرده‌است.

مدیریت تاکسی تهران مشخص نیست
رانندگان تاکسی می‌گویند: مدیریت تاکسی تهران ساختار مشخص و سازمانیافته‌ای ندارد. سال ۱۳۳۶ اتحادیه تاکسیرانان تهران تشکیل شد، این اتحادیه در سالهای بعد، امکانات و تسهیلات بسیاری در اختیار رانندگان تهرانی قرار داد. خیلی از رانندگان باسابقه آن روز‌ها، عضو هیات مدیره همین اتحادیه بودند و با مذاکرات با دولت‌های وقت، امتیازات بسیار برای رانندگان می‌گرفتند. سال ۱۳۵۹، سازمان تاکسیرانی ایجاد شد. این سازمان زیر نظر شهرداری تهران شروع به کار کرد و کم کم درهای اتحادیه بسته شد...

نهاد حمایتی نداریم، اتحادیه نداریم
سازمان تاکسیرانی، آهسته آهسته مدیریت را در سطحی وسیع آغاز کرد و به آرامی، سیطره‌اش بر همه جوانب زندگی تاکسیرانان گسترده‌شد.
رانندگان می‌گویند: ما سرمایه دار بخش خصوصی هستیم، باید بتوانیم اتحادیه صنفی مستقل داشته باشیم که حافظ منافع ما باشد، اما مسئولان امر این امکان را از ما دریغ کرده‌اند. دولت همه امکانات را به سازمان تاکسیرانی می‌دهد و سرچشمه فساد هم دقیقا همین جاهاست.
سازمان تاکسیرانی در حال حاضر بیش از هشتادهزار عضو دارد و اگر امکانی برای نظرسنجی از این حجم انبوه اعضا فراهم بود، میزان رضایتمندی از عملکرد سازمان تاکسیرانی، این سازمان شبه دولتی زیر نظر شهرداری، مشخص می‌شد.
"سازمان تاکسیرانی تصمیماتی خلاف منافع رانندگان می‌گیرد. رانندگان را با برنامه‌های انضباطی اخراج می‌کند و منابع مالی را هرجور که می‌خواهد، خرج می‌کند. ما رانندگان حق نداریم یک نهاد حمایتی داشته باشیم که از حداقل‌های ما دفاع کند."

رانندگان را به بخش خصوصی واگذار می‌کنند
بخشی از نان ما را بخش خصوصی قبضه کرده. این عین عبارتی است که خود رانندگان درمورد عملکرد شرکت‌های خصوصی تاکسیرانی به کار می‌برند. در سالهای گذشته پای بخش خصوصی به تاکسیرانی باز شده. سازمان تاکسیرانی راننده‌های بسیاری را به این شرکت‌ها واگذار می‌کند. این شرکت‌ها در ازای دریافت مبلغی که از رانندگان دریافت می‌کنند، خدمات خاصی به آن‌ها ارائه نمی‌دهند.
"پارسال از هر راننده صدهزارتومان می‌گرفتند. این مبلغ، مثل باجی است که باید بدهیم تا بتوانیم شکممان را سیر کنیم. شرکت‌ها از جیب راننده‌ها، الزامات قانونی را از سر خود باز می‌کنند."
برطبق اساسنامه، این شرکت‌ها باید خودشان تاکسی داشته باشند و اشتغال ایجاد کنند، اما در عوض نه تنها تاکسی ندارند بلکه رانندگان خطوط و صاحبان تاکسی را به اجبار به این شرکت‌ها منتقل می‌کنند. به گفته رانندگان، به جز در فرودگاه‌ها، در دیگر نقاط شهری، این شرکت‌ها با اینکه فعال هستند اما اصلا تاکسی ندارند. شرکت‌هایی که هیچ خدماتی به رانندگان ارائه نمی‌دهند، از جانب سازمان مسئول شده‌اند که جیب رانندگان را خالی کنند.

از سازمان شکایت کردیم، ولی به جایی نرسیدیم
رانندگان از دو فقره شکایت از سازمان تاکسیرانی خبر می‌دهند. یک شکایت را هفت راننده به نمایندگی از بقیه، سال ۹۳ از هیات مدیره سازمان انجام دادند، کار به کار‌شناسی رسید، اما نتیجه این دوندگی‌ها در راهروهای دادگستری یک بن‌بست کامل بود. این شکایت اقدامات خلاف اساسنامه سازمان تاکسیرانی را نشانه گرفته بود که مسکوت ماند. شکایت، شش ماه است که دوباره به جریان افتاده، این بار سه کار‌شناس قرار است نظر بدهند و کار‌شناسی کنند. شکایت دیگر مربوط به حق بیمه‌ای است که پرداخت نشده. در ماههای ۹، ۱۰ و ۱۱ سال گذشته، حق بیمه بیست و هفت هزار راننده تاکسی در تهران پرداخت نشد. شرکت تعاونی تاکسیرانی به عنوان کارگزار بیمه، این پول‌ها را گرفت اما حق بیمه رانندگان را به تامین اجتماعی نپرداخت. چند هزار نفر از این راننده‌های مغبون، از اسفندماه شروع به شکایت کردند. مقامات قضایی به رانندگانی که مراجعه می‌کنند، می‌گویند پرونده هنوز در دست اقدام است. اما یک نکته مبهم است، پولی که این وسط نیست شده، معلوم نیست در دست چه کسی است و کجاست.
رانندگان می‌گویند: کسانی که پیگیر شکایات و حق و حقوق باشند، از طرف سازمان تهدید می‌شوند، تهدید به اخراج از خط، مثلا یک روز می‌بینی خطت را از فرودگاه عوض کردند و دیگر اجازه ورود به خط هم نداری. خیلی‌ها به دلیل همین فشار‌ها مجبور می‌شوند از شکایت انصراف بدهند.
درد دل راننده‌ها بسیار است و حرف‌هایی هم هست که گفتنش به همین راحتی‌ها نیست. ناصر راننده فرودگاه است. می‌گوید روزی ۱۷ ساعت سر خطم که بتوانم اندازه ۸ ساعت عایدی داشته باشم. حالا باید با همه مشکلاتی که دارم، به شرکت‌های خصوصی هم باج بدهم وگرنه همین شرکت‌ها از هستی ساقطم می‌کنند و آن وقت، خط بی‌خط. همه این حرف‌ها به کنار، کاش حداقل یک اتحادیه داشتیم، جایی که می‌شد دنبال حق و حقوقمان باشیم. کاش نمایندگانی داشتیم که در شهرداری از ما دفاع می‌کردند...
رانندگان تاکسی، نه تنها از بابت حق بیمه‌ها و اخاذی شرکت‌های خصوصی مالباخته هستند و از عملکرد نادرست سازمان تاکسیرانی مغبون و مستاصل، بلکه می‌گویند قوه قضاییه هم اهمال می‌کند و به شکایات ما رسیدگی نمی‌کند. آخرین حرفشان این است: در این سال‌ها ما را بدجور سرکوب کرده‌اند.... نسرین هزاره مقدم

----------------

پیکر آخرین قربانی قنات کَسکَن پیدا شد ۱۳۹۵/۰۸/۰۴

به گزارش خبرنگار ایلنا، ظهر امروز با پیدا شدن پیکر بیجان ابوالفضل غلامی نارستانی، عملیات کشف در محدوده قنات کسکن سبزوار به پایان رسید. جسد این مرحوم در فاصله ۲۶۰ متری محل حادثه پیدا شده است.
در جریان حادثه‌ای که یک هفته قبل (بیست و هفتم مهرماه) در یک قنات در محدوده کسکن سبزوار اتفاق افتاد، ۵ کارگر مقنی مفقود شدند که پس از قریب به یک هفته عملیات امداد و نجات، جسد این کارگران کشف شد.

جسد چهارمین کارگر مفقود شده در قنات سبزوار پیدا شد/ تلاش برای یافتن ابوالفضل غلامی نارستانی

به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز گذشته جسد چهارمین مفقود حادثه قنات سبزوار به نام موسی‌الرضا غلامی نارستانی پیدا شد. جسد این کارگر متوفی در چهارصدمتری محل حادثه پیدا شده است.
از قرار معلوم، این فرد در روز ۲۸ مهرماه، یک روز پس از حادثه، برای نجات چهار مفقود حادثه چاه ۱۶۰ متری روستای کسکن سبزوار وارد این قنات می‌شود که متاسفانه داخل قنات گرفتار می‌شود و جان خود را از دست می‌دهد.
تلاش‌ها برای پیدا کردن پیکر ابوالفضل غلامی نارستانی، پنجمین مفقود حادثه، ادامه دارد. در همین رابطه مقامات فرمانداری سبزوار به خبرنگار ایلنا گفتند: از ساعت ده صبح امروز، مقنی‌ها وارد قنات محل حادثه شده‌اند و جستجو را آغاز کرده‌اند.

پیکر بیجان سومین مقنی سبزواری پیدا شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، در عملیاتی که امروز صبح آغاز شد، جسد سومین کارگر مفقود شده در حادثه قنات سبزوار پیدا شد. نام متوفی محسن بنسبردی است.
از قرار معلوم، نیروهای امداد جسد او را در فاصله ۴۰۰ متری از چاه ۱۶۰ متری پیدا کرده‌اند.
در حادثه سه شنبه گذشته، ۵ کارگر در قنات مفقود شدند که از روز گذشته تا کنون جسد سه نفر از آن‌ها پیدا شده‌است.

جسد دومین کارگر قنات سبزوار پیدا شد/ عملیات ادامه دارد

یکی از مقامات فرمانداری سبزوار در تماس با ایلنا از پیدا شدن دومین جسد متعلق به کارگران مفقود شده در قنات سبزوار خبر داد. از قرار معلوم، جسد این کارگر عصر دیروز پیدا شده‌است.
به گفته این مقام مسئول، از امروز صبح یک موتور پمپ دیگر برای کشیدن آب چاه به دو موتور پمپ قبلی اضافه شده و مقنی‌ها آماده پایین رفتن هستند. این مقام مسئول افزود: از صبح امروز عملیات با شدت بیشتری در حال انجام است و به طور قطع همین امروز به نتیجه خواهیم رسید.

جسد یکی از پنج کارگر قنات سبزوار پیدا شد

«محمدعلی جباری»، رئیس هلال احمر شهرستان سبزوار در تماس با ایلنا از پیدا شدن جسد یکی از مفقودین حادثه سبزوار خبر داد. از قرار معلوم، در عملیاتی که ساعت ۱۲ ظهر امروز آغاز شد، پس از دو ساعت تلاش، جسد یکی از ۵ کارگر مفقود شده به نام امین کرابی پیدا شد. ظاهرا این جسد در ۱۰۰ متری محل حادثه یافت شده است.
عملیات برای یافتن باقی مفقودین ادامه دارد. در حادثه ریزش قنات در بخش کسکن سبزوار در روز سه شنبه (۲۷ مهر)، ۵ کارگر مفقود شدند و عملیات امداد و نجات تا امروز بی نتیجه ادامه داشت.

آخرین وضعیت کارگران مفقودشده قنات سبزوار

به گفته منابع خبری ایلنا در سبزوار، عملیات امداد و نجات برای یافتن ۵ کارگر مفقود شده در یک قنات در کسکن سبزوار از سه شنبه هفته گذشته تا کنون بی‌نتیجه ادامه داشته است.
از قرار معلوم، فرمانداری سبزوار در حال حاضر عهده‌دار این عملیات است و این کار را با تخلیه آب موجود در قنات و استفاده از مقنی‌های باتجربه انجام می‌دهد. ظاهرا موتورهای چاه و دستگاه‌های پمپاژ از روز گذشته در محل مستقر شده‌اند.
روز گذشته نیز مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی در محل حادثه حاضر شد و در همین رابطه اظهار داشت: افزایش شدت آب کار امدا رسانی در حادثه چاه ۱۶۰ متری سبزوار را با مشکل مواجه کرده است، اما تیم‌های امداد و نجات در محل مستقر هستند.
شایان فر ادامه داد: امکانات شهرستان اعم از تجهیزات امداد و نجات، آتش نشانی، حفاری و پمپاژ آب در محل حادثه مستقر شده است. خانواده‌های کارگران مفقود شده در تماس با ایلنا از بی‌نتیجه ماندن عملیات چند روزه ابراز نارضایتی کردند و گفتند: بهتر است مسئولان هرچه سریع‌تر اقدامات لازم را به عمل بیاورند و از همه تجهیزات برای یافتن مفقودین استفاده کنند.

----------------

کارگران کاربن لد بازهم پشت درب محل کارشان ماندند

منابع خبری ایلنا در منطقه تاکستان با اعلام این خبر گفتند: این کارگران که تعداد آنها در حدود 150 نفر است در سه واحد تولیدی به ساخت کاغذ کربن، کاغذ چاپگر مشغول کارند که از ابتدای ماه جاری (شنبه اول آبان) نتوانستند در محل کار روزانه خود حاضر شوند.
از قرار معلوم کارفرمای این مجموعه به دلایلی که هنوز برای کارگران روشن نیست، درب ورودی کارخانه را به روی ورود کارگران بسته است. گفته می‌شود روز گذشته تاکنون کارگران مراجعه کننده به نشانه بلاتکلیفی در پشت درب ورودی کارخانه اجتماع اعتراضی برپا کردند و از آنجایی که این ماجرا برای امروز نیز تکرار شد، از طریق نمایندگان اداره کار درب‌های بسته شده کارخانه به روی معترضان گشوده تا اجتماع صنفی مورد نظر به محوطه کارخانه منتقل شود.
به نقل کارگران حاضر در این اجتماع صنفی گفته می‌شود که آنها هنوز بابت 7 ماه مزایای مزدی، عیدی و پاداش سال 94، حقوق بن سال‌های 91 و 92 طلبکارند و در شرایطی که منتظر وصول طل خود بودند با درب‌های بسته محل کارشان روبرو شدند. این کارگران مدعی هستند که با وجود مشکلات اقتصادی شرایط تولید آنها مناسب بوده است و هنوز از اقدامی که توسط کارفرما برای بستن درب‌های کارخانه صورت گرفته است متعجب هستند.
علاوه براین منابع ایلنا می‌گویند: از آنجا که کارفرمای آنها در همین محل استقرار کارگاه‌ها‌ی آنها یک کارگاه جوراب بافی را نیز اداره می‌کند، به دنبال بسته شدن درب ورودی کارخانه، حدود 40 کارگر شاغل در این کارگاه جوراب بافی نیز فعلا امکان حضور در محل کارشان را ندارند.

----------------

پلی کلینیک ولیعصر بندرعباس پلمپ شد/ نتیجه سکوت متولیان بخش کارگری

«محمد دریانوس»، دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان، در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: متاسفانه بعد از مدتها کش و قوس درپرونده مربوط به پلی کلینیک ولیعصر سازمان تامین اجتماعی بندرعباس، برگ برنده دست افراد دیگری افتاد و برای کارگران ثابت شد که متولیان کارگری در استان اصلا به فکر کارگران نیستند وی افزود: این که بخش درمانی کارگران بسته شود، لکه ننگی برای متولیان بخش کارگری استان است.
دریانوس در ادامه افزود:  از آقای جادری استاندار محترم خوزستان درخواست می‌کنم که نسبت به این موضوع از مسئولین کار و تامین اجتماعی توضیحاتی بخواهد و در صورت صلاحدید سریعاً افراد فوق خلع ید شوند که چرا در زمان قدرت، در اثبات حقانیت سکوت اختیار کرده اند.
دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید متاسفانه یا مسئولین در خوابند و یا در افکار دیگر هستند چرا که یک مرکز درمانی که سالیان متمادی از دسترنج همین کارگران موجب خدمات‌دهی به آنها بود امروز باید باشرمندگی از ید آنها خارج شود.
وی در پایان خطاب به مسئولان سازمان تامین اجتماعی گفت:  این سرمایه امانتی بود نزد شما که در نگهداری آن اغفال نمودید، بنابراین متولیان بخش کارگری باید پاسخگوی تک تک افراد جامعه باشند.

----------------

برگزاری مجامع عمومی کانون های صنفی معلمان در استان‌های مختلف

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته، مجمع عمومی کانون‌های صنفی معلمان در چند استان کشور برگزار شد. در این مجامع که با مجوز وزارت کشور و با حضور نمایندگان استانداری برگزار شد، معلمان حضور چشمگیری داشتند و انتخابات هیات مدیره و بازرسان کانون‌ها در فضای قابل قبولی انجام شد.
تا کنون این مجامع در تهران، بوشهر، اصفهان، گیلان و آذربایجان شرقی و خراسان شمالی برگزار شده‌است. در تهران تاریخ برگزاری جلسه مجمع عمومی سه‌شنبه گذشته (۲۷ مهرماه) بود. این مجمع در استان تهران پس از ده‌سال ممنوعیت برگزاری، با مجوز وزارت کشور شکل گرفت.
فعالان صنفی معلمان ابراز امیدواری می‌کنند که با تسهیل برگزاری مجامع کانون‌های صنفی در دیگر استان‌ها و عدم مداخله نهادهای قدرت در کنش‌های صنفی معلمان، این تشکل صنفی

----------------

بیکاری گسترده کارگران کوره‌پزخانه‌های قرچک ورامین/ پیمان‌های دسته‌جمعی منعقد نشد

«جعفر معصومی اصل» عضو انجمن صنفی کارگران کوره‌پزخانه‌های قرچک ورامین در گفتگو با ایلنا، گفت: کوره‌پزخانه‌های قرچک به دلیل رکود بازار و افزایش قیمت حامل‌های انرژی تقریبا غیرفعال شده‌اند، به طوریکه از حدود ۴۰، ۵۰ کوره پزخانه این منطقه، در حال حاضر فقط ۳ یا ۴ واحد فعال هستند.
وی افزود: اگر فرض بگیریم به طور متوسط در هر واحد ۴۰ نفر کار می‌کرده‌اند، با این رکود و توقف فعالیت، بیش از هزار کارگر بیکار شده‌اند.
این فعال صنفی کارگران کوره‌پزخانه‌ها با بیان اینکه مسئولان باید فکری به حال کارگران این صنف بکنند افزود: کارگران بیکار شده یا دستفروشی می‌کنند یا در مشاغل کاذب دیگر مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: این کارگران حتی در زمان اشتغال، بخش قابل توجهی از سوابق بیمه‌ای خود را نیز از دست داده‌اند و تعداد بسیاری از آن‌ها با وجود کهولت سن، نمی‌توانند بازنشست شوند.
معصومی اصل در ادامه به روند افزایش دستمزد کارگران کوره‌پز اشاره کرد و گفت: هرساله افزایش دستمزد کارگران این صنف با انعقاد پیمان‌های دسته‌جمعی میان انجمن‌های صنفی کارگران و اتحادیه‌های کارفرمایی با حضور نمایندگان دولت انجام می‌شد که متاسفانه امسال هیچ پیمانی منعقد نشد و دستمزد‌ها افزایش نیافت.
وی در پایان تصریح کرد: کارگران کوره‌پزخانه‌ها با دستمزد سالهای پیش بایستی کار کنند و البته با توجه به بیکاری گسترده، فرصت شغلی با‌‌ همان شرایط هم برایشان فراهم نمی‌شود.

----------------

استمداد کارگران پیمانکاری ماشین سازی اراک از ریاست جمهوری

به گزارش خبرنگار ایلنا این کارگران که شمار آنها تا بیش از 60 نفر برآورد می‌شود، به صورت پیمانکاری در این واحد صنعتی مشغول کارند. به گفته این کارگران، هر چند بارها شرایط دشوار کاری آنها از رسانه های جمعی اطلاع رسانی شده است اما تاکنون هیچ توجهی به تغییر شرایط و یا رسیدگی به وضعیت این کارگران رخ نداده است، موضوعی که به تفسیر این افراد ناشی از مهم نبودن این وضعیت برای کارفرما به حساب می آید. 
این کارگران خواستار آن شدند تا از قراردادهای سفید امضاء، حقوق های معوق دو تا سه ماهه، پرداخت حق بیمه های همراه با تأخیر پایان داده شود.  همچنین آنان خواستار آن شدند تا به فضای بسته ای که با هر گونه پرسش کارگران منجر به اخراج آنان می شود، پایان داده شود. 
به گفته این کارگران، با وجود محرز بودن شرایط کاری سخت و زیان آور این کارگران کارفرما هنوز توجه چندانی به شرایط ایمنی آنان نکرده است.  این کارگران که به صورت پیمانکاری در سمت‌های شغلی همچون متخصص جوشکار صنعتی فلزسنگین و دیگ های بخار مشغول کارند، از نحوه محاسبه و میزان مزایای سنوات، مرخصی، هزینه رفت و برگشت، ناهار، عیدی ناراضی هستند. 
این کارگران همچنین خواستار رفع تبعیض بین خود و دیگر کارگران شاغل زیر مجموعه این شرکت شدند، به طوری که آنها شاهد هستند که چگونه افراد فاقد تخصص توسط پیمانکاران در همین مجموعه مشغول کارند، تمامی حداقل‌های قانونی در مورد آنها رعایت می‌شود.
در نهایت آنان خواستار رعایت حداقل ضوابط و مقررات قانون کار در باره خود و دیگر همکارانشان هستند؛ مسئله ای که کارفرما از آنها به راحتی چشم پوشی کرده است. 

----------------

مرگ چهار نفر در کهگیلویه و بویراحمد بدلیل حوادث ناشی از کار

کامروز امینی به ایلنا در یاسوج گفت: متاسفانه در شش ماهه اول امسال، چهار نفر که همگی مرد بودند بدلیل حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند.  وی افزود: تعداد کشته شدگان ناشی از حوادث کار در شش ماهه اول سال گذشته در کهگیلویه و بویراحمد ۲ نفر بودند که متاسفانه در شش ماهه اول امسال شاهد فوت چهار نفر در این ارتباط بوده‌ایم. 
وی رعایت نکردن نکات ایمنی در حین کار را یکی از مهم‌ترین دلایل فوت این افراد برشمرد و تاکید کرد که رعایت نکات ایمنی در حین کار می‌تواند از مرگ افراد بویژه کارگران جلوگیری کند. 
مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد در ادامه از افزایش شکایت بیماران از پزشکان در این استان هم خبرداد.  امینی گفت: شکایت بیماران از پزشکان در کهگیلویه و بویراحمد نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۰ درصد بیشتر شده است.  وی با بیان اینکه بعد از شکایت شاکیان و پیگیری‌های قضایی، شش پزشک در کهگیلویه و بویراحمد محکوم شده‌اند، خاطرنشان کرد: ۲۱ پرونده مربوط به شکایت مردم از پزشکان بوده که شش پزشک محکوم شدند. 
مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد افزود: ۱۵ پزشک نیز در این استان حکم تبرئه گرفتند و این در حالیست که در سال قبل تنها ۱۱ شکایت از پزشکان شده است.  امینی گفت: از این تعداد نیز شش پزشک محکوم و پنج پزشک تبرئه شدند.

----------------

اتفاق مهیبی در شرف وقوع است/ نگاه کالایی به کارگر در لایحه اصلاح قانون کار

«پرویز صداقت»، کارشناس اقتصادی در گفتگوی تفصیلی با ایلنا که متن کامل آن به شرح ذیل است، به بررسی افق پیش روی لایحه اصلاح قانون کار می‌پردازد. او معتقد است این لایحه بر اساس دو هدف عمده تنظیم شده‌است، نخست ارزان سازی نیروی کار و دیگر بی‌ثبات‌سازی گروههای دستمزدبگیر. * در شرایطی که جمعیت عظیمی از کارگران به امید تغییراتی که قرار است بیفتد، به این دولت رای دادند و این دولت هم قبل از انتخابات ادعای حمایت از کارگران را داشت. حال چه تفکری پشت ارسال این لایحه هست؟ لایحه‌ای که در دولت قبل نوشته شده و در آن بسیاری از حمایت‌های قانونی حذف شده برای مثال پای خصوصی سازی به عرصه آموزش‌های کارآموزی باز شده و یا مزد را به شرایط اقتصادی کشور گره زده، در واقع هر ماده‌ای از این لایحه را که نگاه کنیم، در جهت منافع کارفرمایان تنظیم شده، بدون هیچ تغییری به مجلس فرستاده شده، سوال اینجاست که چه پشتوانه تفکری پشت این کار هست؟
- همه دولت‌هادر تقریبا سه دهه گذشته تفکر اقتصادی مشابهی داشته‌اند. هیچ جای تعجب ندارد که این دولت لایحه دولت قبلی را به رغم همه اختلافاتی که با هم دارند به مجلس ببرد و دنبال تصویب آن باشد. در مورد خود لایحه ابتدا صحبت کنیم. همه تغییرات لایحه ذیل دو دسته تغییر جای می‌گیرد: دسته اول تغییرات در جهت ارزان سازی هرچه بیشتر نیروی کار و دسته دوم بی‌ثبات سازی گروه‌های دستمزدبگیر. برای نمونه در ماده ۷، شاهد حذف تبصره پرداخت مزایا به کارگران قرارداد موقت هستیم. در ماده ۲۳، برای کارگرانی که اخراج می‌شوند فقط حق سنوات قائل شده، در ماده ۴۱ هم برای تعیین حداقل دستمزد علاوه بر نرخ تورم و سبد معاش خانوار، شرایط اقتصادی را وارد بازی کرده که شرایط اقتصادی یک اصطلاح گنگ و مبهم و تفسیرپذیر است و به بهانه شرایط اقتصادی می‌توان به راحتی برای مدت‌های مدید دستمزد‌ها را در سطوح حداقلی حفظ کرد. می‌توان پرسید چرا بایستی بار شرایط اقتصادی کشور فقط بر دوش کارگران و دستمزدبگیران باشد. اگر شرایط اقتصادی را باید در تعیین حداقل دستمزد لحاظ کرد، آیا اگر شرایط اقتصادی کشور، شرایط مساعدتری باشد، آیا نرخ مالیاتی ۲۵ درصدی که از صاحبان سرمایه گرفته می‌شود، افزایش پیدا می‌کند؟ چنان که گفتیم، محور دیگر تغییرات در این لایحه، بی‌ثبات‌سازی نیروی کار است. از جمله نحوه فسخ قرارداد در ماده ۱۰ دچار تغییر شده و یا در ماده ۷ تبصره‌های یک و سه و چهار حذف شده که در خصوص مکتوب بودن قراردادهای بیش از سی روز، تعیین حداکثر مدت قراردادهای موقت است و تغییرات ماده ۲۱ که روند فسخ قرارداد را تسهیل کرده است.
قانون جدید نوعی استثمار قرن نوزدهمی طبقه کارگر را طراحی می‌کند
 این دو محور را همه دولت‌های نزدیک به سه دهه گذشته دنبال کرده‌اند. بنابراین جای تعجب ندارد که قانون پیشنهادی دولت قبلی را دولت جدید در مجلس مطرح کند. نکته تکان دهنده دیگری که در این لایحه وجود دارد این است که گویا قانون جدید نوعی استثمار قرن نوزدهمی طبقه کارگر را طراحی می‌کند. مثلا در مورد کارورزی شرط سن را حذف کرده‌اند. از یک طرف با این حذف، کار کودکان مجاز شمرده شده و به این ترتیب تمامی دستاوردهای مدنی ملت ایران در صد سال گذشته زیر سوال می‌رود و از طرف دیگر سقف سن ۱۸ سال را برداشته و بنابراین بسیاری از نیروی کار در سن کار، به عنوان کارآموز در معرض استثمار قرار می‌گیرند.
* بحث دیگری که اینجا مطرح می‌شود، بحث نقش تشکل هاست، در قانون کار سه تشکل رسمی تعریف شده‌اند و این تشکل‌ها بر اساس قانون در برخی از حوزه‌های روابط کار، حق دخالت دارند. ولی در این اصلاحیه نقش این تشکل‌ها هم کمرنگ شده، یعنی حتی این تشکل‌های رسمی را هم بر نتابیده‌اند. برای نمونه کمیته‌های انضباطی را فعال مایشاء در اخراج کارگران قرار داده‌اند و نقش تشکل‌ها را حذف کرده‌اند. این روند را چطور می‌بینید، یعنی این تفکری که تشکل‌های رسمی را هم که به زعم خیلی‌ها نماینده واقعی کارگران نیستند، برنمی‌تابد، از چه منبعی سرچشمه می‌گیرد؟
- ببینید وقتی صحبت از ارزان‌سازی نیروی کار درمیان است، وقتی بحث بی‌ثبات سازی نیروی کار مطرح است، این‌ها در مجموع قدرت چانه زنی کارگران را کاهش می‌دهد. هر عاملی که بتواند قدرت چانه زنی طبقه کارگر را افزایش دهد، از جمله تشکل‌ها، از جمله وحدت و همدلی گروههای دستمزدبگیر، همه عواملی هستند که دولت به شدت با آن مقابله می‌کند، چون در اساس سیاست کلی دولت، سیاست دیگری است و نکته جالب این است که در اینجا دولت حتی حفظ ظاهر هم نکرده، در ظاهر امر، دولت باید تنظیم کننده بازار کار باشد نه اینکه مدافع یک طبقه در بازار کار در برابر سایر طبقات باشد. در تنظیم این لایحه، دولت به صراحت مدافع منافع کارفرمایان در مقابل طبقات مزدبگیر است. باید بگوییم اگر نوعی عقلانیت درازمدت هم وجود داشت، درک این مساله سخت نبود که تصویب و اجرای قوانینی از این دست، مساله بحران اقتصاد ایران را باز هم غامض‌تر می‌کند. لایحه اصلاح قانون کار، قابل اصلاح نیست
* یک عده از مدافعان این لایحه و تعدادی از نمایندگان مجلس می‌گویند این لایحه در مجلس به صورت سه جانبه و با دعوت از کارگران جرح و تعدیل خواهد شد. آیا فکر می‌کنید چنین متنی که فی‌الذاته مورد انتقاد است و کارگران با کلیت آن مخالفند، می‌تواند به گونه‌ای مثبت تغییر کند؟ البته پیشینه مجلس را هم در نظر بگیرید. این‌‌ همان مجلسی است که چند هفته قبل‌تر، وقتی لایحه گسترش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از طرف دولت ارسال می‌شود، نظرش گسترش بیشتر و بیشتر مناطق آزاد است. یعنی تفکر غالب در این مجلس، لزوم خارج کردن هرچه بیشتر کارگران از شمول قوانین حمایتی است. حالا با این توصیفات، آیا اولا این لایحه این قابلیت را دارد که به سمت مطلوب جرح و تعدیل شود و ثانیا آیا این مجلس فعلی قابلیت این را دارد که متولی این کار باشد؟
-  به هیچ وجه شرایط جرح و تعدیل مثبت مهیا نیست. برای اینکه نمایندگان کارگران حضور داشته باشند، نیازمند وجود موثر تشکل‌های کارگری هستیم. حال در شرایطی که همین تشکل‌های موجود هم تضعیف می‌شوند، چطور می‌توان از حضور موثر نمایندگان کارگران در مجلس سخن گفت. اما در برابر نمایندگان کارفرمایان تشکل‌های بسیار سازمانیافته، مستحکم و ذی‌نفوذ دارند و اتفاقا می‌توانند این لایحه را به سمت هرچه بد‌تر کردن وضعیت طبقه کارگر سوق دهند. از طرف دیگر این لایحه مطلقا قابلیت اینکه با جرح و تعدیل بتواند به سمت حمایت از حقوق کارگران پیش برود، ندارد. تفکر پشت این لایحه، کارگر را کالایی می‌داند در خدمت حداکثر ساختن سود کارفرما و بنابراین درصدد است قیمت این کالا را هرچه بیشتر کاهش دهد. این تفکر به طور بنیادی مشکل دارد و به همین دلیل، این لایحه به هیچ وجه قابل اصلاح نیست.
* شما نتایج را چطور می‌بیند؟ آینده را چگونه پیش‌بینی می‌کنید. در شرایط فعلی این لایحه به مجلس رفته و دولت با وجود همه انتقادات کارگران، حاضر به برگرداندن آن نیست. شما آسیب‌های این شرایط را چطور ارزیابی می‌کنید چرا که بعضی‌ها استدلال می‌کنند اگر قرار باشد حتی بخش‌هایی از این لایحه تصویب شود، شاهد تیره‌ترین روز‌ها در حیطه روابط کار خواهیم بود.
- درست است اگر قرار باشد این لایحه تصویب شود، شرایط کار وخیم‌تر می‌شود، قدرت چانه زنی کارگران کاهش می‌یابد، شکاف طبقاتی و فقر گسترش پیدا می‌کند و علاوه بر آن آن دسته از بحران‌های اقتصاد ایران که در رابطه مستقیم با دستمزد کارگران هستند از جمله بحران فقر و شکاف طبقاتی و بحران تحقق و فروش کالا‌ها و خدمات عرضه شده در بازار به شدت تشدید خواهد شد.
تنها چیزی که سال به سال ارزان‌تر می‌شود، دستمزد نیروی کار است
* در نهایت نقش کارگران چیست؟ کارگران با همین ابزارهای حداقلی و ظرفیت‌های ناکافی اعتراض که در اختیار دارند، چطور می‌توانند مقابل تصویب این لایحه ایستادگی کنند؟
- کارگران باید از هر ابزاری استفاده کنند که صدای خود را به گوش جامعه برسانند. اتفاق مهیبی در شرف افتادن است و بسیاری از مردم از پیامدهای این اتفاق بر زندگیشان آگاه نیستند. در شرایطی که هزینه‌های اقلام زندگی خانوار در این سال‌ها افزایش یافته، در شرایط افزایش هزینه‌های ضروری مانند آموزش و بهداشت، تنها چیزی که سال به سال ارزان‌تر می‌شود، دستمزد نیروی کار است. به همین دلیل در درجه اول باید به مردم آگاهی رسانی کرد که متوجه باشند دولت چه نوع لایحه‌ای را به مجلس برده. علاوه بر آن، به اقدامات سازمانیافته نیاز است که بتواند در صورت امکان تصویب این لایحه را متوقف کند.
* در پایان یک سوال دارم در ارتباط با دولت. کارگران با خانواده‌هایشان حدود ۵۰ میلیون نفر هستند و بنابراین بخش اعظم جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. اینکه دولت وارد این بازی شده، یک ریسک بزرگ را از نظر سیاسی قبول کرده چون یک انتخابات پیش رو هست که همین دولت باید بتواند بر جمعیت میلیونی دستمزدبگیر تکیه کند. آیا ورود به این بازی و ارسال لایحه ناکارآمد اصلاح قانون کار را خطای محاسباتی دولت نمی‌دانید.
- به نظر من قواعد بازی‌های انتخاباتی در ایران، این نیست و بنابراین نمی‌توان این فعل دولت را خطای محاسباتی یا ریسک در نظر گرفت. اما مساله این است که حال که انتخابات در پیش داریم و بخش عمده رای دهندگان احتمالی نیز دستمزدبگیران هستند، دولت چنین لایحه‌ای را به مجلس می‌برد، باید انتظار چه نوع لوایحی را پس از انتخاب مجدد همین دولت داشته باشیم. دقیقا در دور بعدی فعالیت دولت کنونی، افق لوایح و تصمیمات بسیار سهمگین‌تر خواهد بود. در آن شرایط، دولت سیاست‌های ریاضتی فعلی را با شدت بیشتر دنبال خواهند کرد.
یعنی با مفهومی که دولت‌ها حداقل در دو دهه گذشته از توسعه و توسعه اقتصادی داشتند، کارگران هیچ جایگاهی در تصمیم گیری‌های کلان این سیاستگذاران ندارند؟ صرفا می‌توانند ماشین رای باشند.

گفتگو: نسرین هزاره مقدم

----------------

گوش شنوایی برای شنیدن مشکلات وجود ندارد/ کارکنان صنعت نفت را دریابید

جمعی از کارکنان رسمی صنعت نفت در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور با انتقاد از وضعیت شغلی خود، خواستار رسیدگی به اوضاع و رفع مشکلات خود شدند. در بخش‌هایی از این نامه آمده است: آیا این روز‌ها از حال سربازان خط مقدم جبههٔ اقتصادی دستگاه تحت مدیریتتان خبر دارید؟ آیا می‌دانید که رزمندگان بی‌منت صنعت نفت این مرز و بوم چند ماه است که به دنبال احقاق حق مسلمشان هستند؟
در ادامه این نامه، مطالبات و مشکلات کارکنان صنعت نفت عنوان شده و آمده است: از اجرای قانون اختیارات وزارت نفت با شما سخن می‌گوییم که این روز‌ها بررسی و اجرای آن در پیچ و خم‌های طولانی وزارتخانهٔ مربوطه گیر کرده و انگار صدای ما به گوش هیچ یک از افراد آن تشکیلات ذیربط نمی‌رسد. از حذف یکباره چندین هزار سمت در رده های مختلف شغلی در کلیهٔ ارگانهای تابعهٔ وزارت نفت با شما سخن می‌گوییم که بی‌هیچ توجیه خاصی کماکان ادامه دارد. از بالا بردن سن بازنشستگی از ۶۰ سال به ۶۵ سال و قابل ارتقاء به ۷۰ سالگی با شما می‌گوییم که به دلایل نا‌معلوم تصویب و اجرایی گردید. از وخامت اوضاع روحی کارکنان جوان آن وزرات مبنی بر عدم تامین معیشتشان با شما حرف می‌زنیم که علی رغم تحمل ساعات کار طولانی در شرایط سنگین و طاقت فرسا، دستمزد‌هایشان کفاف زندگی‌هایشان را نمی‌دهد.
در پایان این نامه کارکنان صنعت نفت خواستار رسیدگی رئیس جمهور به مشکلات خود شده‌اند و آورده‌اند: اینک که پس از بار‌ها نامه نگاری و ارسال درخواست از سوی کارکنان صنعت نفت، با کمال تاسف شاهد آن هستیم گوش شنوایی جهت استماع مشکلات کارکنان وجود ندارد، این موضوع ما را بر آن داشت آخرین عریضه را حضور شما تقدیم نماییم و امید آن داریم از سوی آن مقام، موضوع به صورت ویژه مورد بررسی قرار گیرد.