افق روشن
www.ofros.com

تجمع اعضای تعاونی مسکن کارکنان وزارت جهاد کشاورزی


خبرگزاری کار ایران                                                                                           دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳

تجمع کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام مقابل دیوان عدالت اداری

شماری از کارگران پتروشیمی ایلام که برای اعتراض به پایتخت آمده‌اند، پس از تجمع دیروز در مقابل مجلس شورای اسلامی، صبح امروز (دوشنبه ۲۶ آبان) برای دومین روز متوالی در اعتراض به دریافت نکردن پنج ماه حقوق و همچنین از دست دادن شغل‌شان مقابل ساختمان دیوان عدالت اداری تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز به خبرنگار ایلنا گفت: ۷۰ نفر از کارگران پتروشیمی ایلام با سوابق کاری ۲ تا ۱۰ سال در تاریخ ۷ مردادماه بدون هیچ دلیل موجهی اخراج شدند و کارفرما چند روز بعد از اخراج ما حدود ۱۰۰ کارگر جدید را به بهانه کمبود نیروی انسانی سریعا استخدام کرد.
این کارگر در تشریح پی‌گیری‌های قانونی همکارانش برای بازگشت مجدد به شغل‌شان گفت: بعد از آنکه کارفرما از ورود ما به پتروشیمی ایلام ممانعت کرد ناچار شدیم به اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی ایلام شکایت کنیم که در ‌‌نهایت در روز۲۰ مرداد ماه هیات تشخیص و حل اختلاف اداره کار ایلام رای به بازگشت بکار تمامی ۷۰ کارگر اخراجی دادند اما پتروشیمی ایلام با بی‌توجه‌ای به احکام صادره مانع ادامه کار ما شد و پرونده کارگران به دادگستری ایلام ارسال شد.
او در ادامه با بیان اینکه واحد اجرای احکام دادگستری ایلام نیز رای به بازگشت بکار کارگران و پرداخت مطالبات معوقه را صادر کرده است، گفت: با این وجود به دلیل اعتراض کارفرمای پتروشیمی ایلام به احکام صادره، شعبه ۳۴ دیوان عدالت اداری دستور موقت توقف اجرای حکم را به نفع کارفرما صادر کرد.
این کارگر با تاکید بر ماهیت صنفی اعتراض کارگران، گفت: کارگران پتروشیمی ایلام پیش از این نیز در اوایل مهرماه سال جاری به تهران آمده بودند و تجمعی اعتراضی مقابل ساختمان مجلس برپا کرده بودند اما به دلیل بی‌تفاوتی نمایندگان ناچار شدیم اعتراض صنفی خود را تکرار کنیم.
او در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه کارگران پتروشیمی ایلام به وعدهای مسئولان در دیوان عدالت اداری و مجلس در زمینه پیگیری مطالبات معوقه و بازگشت بکار خود اعتماد دارند اظهار داشت: با وجود انکه دیوان عدالت اداری قول بررسی پرونده کارگران پتروشیمی ایلام را داده اما تا مشخص نشدن وضعیتمان در تهران می‌مانیم.

---------------------------------

تجمع اعضای تعاونی مسکن کارکنان وزارت جهاد کشاورزی مقابل وزارت کار

صبح امروز (دوشنبه ۲۶ آبان) ۱۵۰ نفر از اعضای تعاونی مسکن کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در اعتراض به عملکرد اداره تعاون استان تهران در مقابل ساختمان وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند.
یکی از نمایندگان معترضین به ایلنا گفت: ما در اعتراض به عملکرد نادرست اداره تعاون استان تهران که با انتصاب افراد غیر عضو در سمت هیئت مدیره تعاونی مسکن کارکنان وزارت جهاد کشاورزی مشکلاتی را برای اعضای اصلی ایجاد کرده اند تجمع کرده‌ایم.
وی با اشاره به مبلغی در حدود هفت و نیم میلیارد تومان که ۹۸۱ کارگر عضو در اختیار تعاونی مسکن قرار داده‌اند، افزود: این شرکت تعاونی برای انجام پروژه‌های ساختمانی درمنطقه ۲۲ تهران بین سالهای ۷۱ تا ۷۹ از ۹۸۱ عضو تعاونی بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان برحسب متراژ بنا هزینه دریافت کرده اما با گذشت حدود دو سال از تحویل مسکن، این پروژه‌های مسکونی فاقد امکاناتی همانند مدرسه، خیابان، درمانگاه، مسجد و... است.
به گفته نماینده اعضای معترض تعاونی مسکن کارکنان وزارت جهاد کشاورزی، بعداز بازنشسته شدن اکثر اعضای تعاونی و هیت مدیره قبلی، به عقیده ما اعضای جدید هیئت مدیره فاقد وجاهت قانونی بوده و این اعضا از بین اعضای اصلی تعاونی مسکن کارکنان وزارت جهاد کشاورزی انتخاب نشده‌اند.
او گفت: این اعضای جدید هیئت مدیره بدون در نظر گرفتن حقوق قانونی ۹۸۱ کارگر عضو تعاونی، ۲۵۰ نفر از کارکنان تازه استخدانم شده وزارت خانه را به عضو تعاونی مسکن درآورده‌اند و می‌خواهند برای این افراد در زمین‌هایی که برای ساخت مسجد، مدرسه و درمانگاه در نظرگرفته شده است آپارتمان بسازند. این در حالی است که هیئت مدیره تعاونی در هنگام عقد قرارداد از تک تک اعضا برای ساخت این پروژه‌ها در مجتمع پول اخذ کرده است ضمن اینکه فقدان مدرسه، مسجد و خیابان برای ساکنان که ۱۵۰۰ خانواده هستند مشکل زا خواهد بود.
او گفت: ما با تجمع امروزمان از وزیر تعاون کار ورفاه اجتماعی می‌خواهیم که در مقابل سوء استفاده اداره تعاون استان را که با تصمیمات سراسر مغایر با قانون به این تعاونی خسارات جبران ناپذیری را متحمل کرده است بیاستد.
او در پایان سخنان خود گفت: خواسته دیگر معترضین لغو حکم انتصاب افرادی غیر عضو تعاونی در سمت اعضای هیئت مدیره است چرا که این اعضا باید از بین افراد عضو انتخاب شوند.

---------------------------------

جزئیات حادثه مرگبار در معدن سنگ مرمر «آرتا کان»

بر اثر سقوط ناگهانی دیواره سنگی معدن سنگ مرمر «آرتا کان» واقع در روستای سیف آباد شهرستان نمین استان اردبیل یک کارگر معدنکار کشته و کارگر دیگری مصدوم شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز جمعه (۲۳ آبان) سقوط بخشی از سنگ دیواره معدن سنگ مرمر آرتا کان واقع در روستای سیف آباد از توابع شهرستان نمین، ۲ کارگر که مشغول برش بخشی از سنگی بزرگ بودند دچار حادثه شدند.
«ابراهیم آقا‌زاده» معاون امور معادن و صنایع معدنی استان اردبیل در تشریح جزئیات این حادثه به ایلنا گفت: در ساعت ۱۰ روز جمعه، آقایان «مصطفی شعبانی» و «سجاد برنا» از کارگران پیمانی شرکت معدنی سنگ «آرتا کان» که مسئولیت برش سنگ را در معدن برای حمل بر عهده داشتند، با سقوط تکه سنگی دچار حادثه حین کار شدند.
او با بیان اینکه این حادثه به کشته شدن «مصطفی شعبانی» و مصدوم شدن «سجاد برنا» انجامید، توضیح داد: این دو کارگر در روز حادثه به همراه سایر همکاران خود مشغول جابجایی سنگ بزرگی برای برش بودند. آقای شعبانی کنار بلوک سنگی بر روی پله اصلی قرار داشت («پله» بخشی از صخره است که سنگهای جدا شده برای برش روی آن قرار می‌گیرد) و سعی می‌کرد آن را برای برش آماده کند که ناگهان تکه‌ای از سنگ برش خورده بر روی این دو کارگر سقوط کرد. در این حادثه آقای شعبانی در دم جان خود را ازدست داد و برنا به شدت از ناحیه پا دچار جراحات و شکستگی شد که پس از حضور گروهای امداد و نجات به بیمارستان انتقال پیدا کرد.
به گفته وی، در این واحد معدنی حدود ۲۰ کارگر مشغول به کارند و حادثه مذکور که منجر به کشته و زخمی شدن دو کارگر شد غیر قابل پیش بینی بود و بر اساس گزارش بازرسان عمدی در کار نبوده است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی استان اردبیل در پایان این گفتگو اظهار کرد: پس از وقوع حادثه، بازرسین اداره کار، ماموران انتظامی، مسئول بهره برداری معادن استان، مسئول حراست سازمان صنعت و معدن استان، معاون امور صنایع معدنی استان در محل حاضر شدند و تا امروز همه گزارش‌های حادثه مذکور برای بررسی به سازمان صنعت معدن استان گزارش داده شد.

---------------------------------

کارگران پتروشیمی کارون منتظر تحقق وعده افزایش مزد

کارگران پتروشیمی کارون از نامشخص بودن اجرایی شدن وعده کارفرما در خصوص افزایش دستمزدهای خود خبر می‌دهند.
منابع خبری ایلنا در پتروشیمی کارون با اعلام این مطلب می‌گویند: به موجب توافق نهایی که در تاریخ پنجم مهرماه میان کارگران و مدیران این مجتمع پتروشیمی در خصوص نحوه افزایش دستمزد‌ها به عمل آمد قرار شد تا این افزایش دستمزد از زمان پرداخت حقوق مهرماه به میزان ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای هر کارگر افزایش یابد.
این منابع کارگری در تشریح دلیل این افزایش مزدی می‌گویند: پتروشیمی کارون تا حدود سه سال پیش به تازگی از مرحله پیش راه‌اندازی وارد مرحله راه‌اندازی شده بود درگیر بازپرداخت وامهای بانکی بود و به همین دلیل در تمامی سالهای گذشته دستمزد کارگران این واحد صنعتی به نسبت واحدهای صنعتی مشابه کمتر بود.
براین اساس گفته می‌شود در منطقه ویژه اقتصادی کارون به غیر از پتروشیمی کارون حدود ۱۸ واحد پتروشیمی دیگر وجود دارند که کارگران شاغل در آن‌ها ماهیانه حداقل ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان بیشتر از کارگران این پتروشیمی دستمزد دریافت می‌کنند.
این منابع می‌افزایند: از آنجا که اکنون مدتی است در رسانه‌ها از پتروشیمی کارون به عنوان پرفروش‌ترین و پرسود‌ترین واحد صنعتی تولید کننده «ایزوسیانات» نامبرده می‌شود، کارگران شاغل در این واحد پتروشیمی چند بار از کارفرما خواستار ترمیم دستمزدهای خود شده‌اند که در ‌‌نهایت این موضوع مورد قبول مدیران مجتمع واقع شد. با این حال کارگران پتروشیمی کارون می‌گویند که با وجود موافقت کارفرما هنوز دستمزدهای آن‌ها مورد بازنگری قرار نگرفته‌است.
این کارگران در عین حال در خصوص اجرای بخشنامه‌ای که چندی پیش از سوی وزیر نفت در مورد پرداخت پاداش بهره‌وری نیمه نخست سال ۹۳ صادر شده است، می‌گویند: از قرار معلوم این بخشنامه به رویت کارفرمای پتروشیمی کارون رسیده و آنطور که گفته می‌شود ممکن است با حقوق آبان یا آذر ماه پرداخت شود.

توضیحات کارفرما
در همین رابطه «مهرداد لیاقت مهر» مسئول روابط عمومی پتروشیمی کارون در خصوص موضوع افزایش دستمزد کارگران این واحد صنعتی گفت: براساس طرح هماهنگ سازی که از برج ۶ به اجرا درآمده است در حال حاضر افزایش دستمزد حدود ۴۳۰ کارگر این واحد پتروشیمی اجرایی شده است.
وی بایادآوری اینکه تا پیش از اجرای این طرح به دلیل متفاوت بودن شرایط مقرارت استخدامی دستمزد کارگران این واحد پتروشیمی با نرخ‌های متفاوتی محاسبه و پرداخت می‌شد، افزود: با اجرای این طرح که توسط معاونت نیروی انسانی تهیه و اجرا شد، دریافتی ماهاینه بیشترکارگرانی که دستمزد کمتری دریافت می‌کردند افزایش یافته است.
این مقام مسئول در پتروشیمی کارون افزود: از قرار معلوم تعداد کمی از کارگران پتروشیمی کارون از اجرای شیوه جدید محاسبه دستمزد دچار زیان شده‌اند که آن‌ها نیز در همین رابطه با مدیریت مجتمع برای اصلاح طرح دیدار و توافقی داشته‌اند.
او در این عین افزود که طرح ترمیم دستمزدهای کارگران پتروشیمی کارون تنها مختص به آنانی است که طرف قرارداد مستقیم مجتمع هستند و مسئله افزایش دستمزد کارگرانی که از طریق شرکت‌های پیمانکاری در این مجتمع پتروشیمی مشغول به کار هستند با پیمانکاران آنهاست.
لیاقت مهر در عین حال در مورد اجرای بخشنامه وزیر نفت برای پرداخت پاداش بهره‌وری نیمه نخست سال ۹۳ گفت: هرچند در بخشنامه مورد اشاره به پرداخت این پاداش در مجتمع‌های بخش خصوصی مانند پتروشیمی کارون به صراحت تاکید نشده اما از قرار معلوم معاونت منابع انسانی شرکت پیگیر اجرای این بخشنامه است.
وی در پایان گفت: براساس پیگیری‌های انجام شده احتمال دارد که این پاداش همراه با دستمزد آبان و آذر این کارگران محاسبه و پرداخت شود.

---------------------------------

کارگران «آبکامه» ۳ ماه حقوق نگرفته‌اند

کارگران کارخانه «آبکامه» در سمنان از تعویق ۳ ماه حقوق ۲۲ کارگر به سبب آنچه کمبود منابع مالی ذکر می‌شود خبر دادند.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه «آبکامه» می‌گویند کارگران قراردادموقت این کارخانه طی سه ماه گذشته هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند و تنها چند کارگر که با قرارداد دائمی کار می‌کنند توانسته‌اند معوقات حقوقی خود را به یک ماه کاهش دهند.
بر اساس این گزارش مجموع کارگران دائمی و موقت این کارخانه تا پیش از آغاز سال جاری به ۵۲ نفر می‌رسید اما در سال جاری تنها ۲۲ نفر کارگر با سابقه کار ۲۰ ساله در این کارخانه کار می‌کنند.
کارگران این کارخانه می‌گویند عمده مشکل این واحد تولید کننده شیرآلات بخاری و آبگرمکن‌های گازی، آزاد نشدن بخش زیادی از منابع مالی بلوکه شده‌اش از زمان تحریمهای اقتصادی در یک کشور غربی است.
این منبع خبری در کارخانه آبکامه در مورد معوقات بیمه‌ای نیروی کار این کارخانه نیز اضافه کرد: با وجود آنکه کارگران این کارخانه در سال جاری مرتبا به تامین اجتماعی پرداخت شده است اما مشکلاتی در سوابق بیمه اجتماعی کارگران مربوط به سالهای گذشته دیده می‌شود.
کارگران همچنین فروش نرفتن محصولات تولیدی‌شان را نیز از مهم‌ترین مشکلات کارخانه عنوان می‌کنند. در این باره یک کارگر بخش تولید آبکامه به ایلنا گفت: با وجود آنکه کارفرما به سختی می‌تواند مواد اولیه تولید را که شمش‌های برنجی و آلومینیوم است تهیه کند، اما در بازار فروش محصولات نیز دچار مشکل شده است.
کارگران این کارخانه واردات انبوه محصولات مشابه اما ارزان خارجی را دلیل فروش نرفتن تولیداتی که خود باکیفیت می‌خوانند می‌دانند و می‌گویند: مسئولان مجوز واردات محصولاتی را می‌دهند که در داخل کشور با کیفیت بهتر تولید می‌شود و ادامه این روند باعث ایجاد بحران در واحد‌های تولیدی شده است.
کارگران آب کامه می‌گویند کارفرما برای جبران مشکلات مالی این واحد تولیدی نیاز به دریافت تسهیلات بانکی دارد اما وامهایی که به این کارخانه پیشنهاد می‌شود با بهره‌های بانکی بالاست و کارفرما می‌گوید توان بازپرداخت بهره این وام‌ها را ندارد را ندارد.

---------------------------------

دلایل تجمع کارگران پتروشیمی ایلام مقابل مجلس

ادامه ممانعت کارفرما از ورود بیش از صد کارگر اخراجی پتروشیمی ایلام به کارخانه و پرداخت مطالبات ۵۰ میلیون تومانی آن‌ها باعث شد این کارگران صبح امروز (یکشنبه ۲۵ آبان) مقابل مجلس تجمع کنند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز که نخواست نامش فاش شود با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: کارفرمای پتروشیمی ایلام علی رغم حکم اداره کار مبنی بر بازگشت به کار کارگران از ورود آنان به کارخانه ممانعت می‌کند. او در عین حال از پرداخت مطالبات ۵۰ میلیون تومانی کارگران با وجود اجراییه دادگستری سرباز می‌زند. همین موضوعات باعث شد که کارگران پتروشیمی ایلام صبح امروز مقابل مجلس تجمع کنند.
او با اشاره به گذشت بیش از سه ماه از ممنوعیت ورود بیش از صد کارگر اخراجی پتروشیمی ایلام به کارخانه افزود: در پی مذاکره بی‌نتیجه نمایندگان کارگران با مدیران میانی پتروشیمی ایلام و مقامات محلی در تاریخ ۱۶ مهر ماه، ما یکبار دیگر از طریق بخشداری چوار (منطقه‌ای که پتروشیمی ایلام آنجا واقع شده است) با کارفرما مکاتبه کردیم اما او این مکاتبه را نیز بی‌پاسخ گذاشت. حتی چندین بار به صورت حضوری به کارخانه مراجعه کردیم اما کارفرما هر بار از ورود ما به کارخانه ممانعت کرد.
او در ادامه بیان کرد: وقتی که به صورت تلفنی پیگیر مطالبات خود شدیم به ما گفته شد اجراییه دادگستری را بیاورید تا مطالباتتان پرداخت شود. اجراییه دادگستری را هفته پیش از شعبه‌های ۲ و ۳ دادگاه حقوقی ایلام گرفتیم و یک نسخه را به کارفرما تحویل دادیم. این اجراییه از طریق کلانتری محل هم به او ابلاغ شده اما باز هم از پرداخت مطالبات ما سرباز می‌زند.
این کارگر معترض با اشاره به حکم اداره کار مبنی بر الزام کارفرما برای انعقاد قرارداد مستقیم با کارگران اخراجی، گفت: کارگران آمادگی دارند در صورت تضمین امنیت شغلی با پیمانکار قرارداد امضاء کنند. البته ما با این شرط به امضای قرارداد با پیمانکار تن می‌دهیم که مدت زمان قرارداد کارمان کمتر از یکسال نباشد و امنیت شغلی‌مان در صورت تعویض پیمانکار به خطر نیافتد اما کارفرما می‌گوید با ما قرارداد کار یک ماهه یا در نهایت ۴۵ روزه منعقد می‌کند.
او با مثبت ارزیابی کردن عملکرد اداره کار ایلام در ماجرای تلاش کارفرما برای اخراج کارگران پتروشیمی ایلام از بی‌تفاوتی سایر مقامات دولتی این منطقه نسبت به سرنوشت کارگران انتقاد کرد.
او در پایان ضمن اشاره به دیدار نمایندگان کارگران با «احمد شوهانی» و «علی‌محمد احمدی» از نمایندگان استان ایلام در مجلس، گفت: ما با این دو نماینده مجلس دیدار کردیم اما آنها فقط قول پیگیری دادند.

---------------------------------

۲۰۰ کارگر «شیرین نوین» بدون قرارداد کار می‌کنند

منابع خبری ایلنا در کارخانه صنایع غذایی «شیرین نوین» سمنان از فقدان امنیت شغلی حدود ۲۰۰ کارگر این کارخانه به سبب نداشتن قراداد کار خبر دادند.
کارگران این کارخانه به ایلنا گفته‌اند که با وجود نداشتن قرار داد کار، دستمزد آنان مطابق حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار هر ماه پرداخت می‌شود اما این کارخانهبابت اضافه کاری‌ها و شب کاری‌های اجباری پولی به کارگران پرداخت نمی‌کند.
یکی از کارگران کارخانه شیرین نوین در تشریح جزئیات مسائل صنفی نیروی کار این واحد تولیدی گفت: کارخانه شیرین نوین حدود ۲۰۰ کارگر قرار دادی دارد که کارفرما بدون عقد قرارداد کار از آنان استفاده می‌کند و حداقل حقوق قانونی را با تاخیر ۱۰ تا ۱۵روزه پرداخت می‌کند.
به گفته این منبع خبری، کارگران موقت این کارخانه پس از دو تا ۸ سال کار همچنان حداقل حقوق را دریافت می‌کنند.
این کارگر گفت: قرارداد مکتوبی بین کارگران و کارفرما وجود ندارد و ما با انجام دادن دشوار‌ترین کار‌ها ماهانه حدود ۶۸۰ هزار تومان حقوق می‌گیریم.
او در این خصوص با ذکر مثالی اضافه کرد: دو سال پیش من به عنوان یک کارگر ساده با قرار داد ۱۸ روزه وارد کارخانه شیرین نوین شدم اما از آن زمان کارفرما بدون تمدید قرارداد من را در استخدام دارد.
این کارگر شیرین نوین در ادامه اظهار داشت: علاوه بر نبود قرار داد کاردر این کارخانه، کارفرما برای بالا بردن تولید محصولات کارخانه، برای کارگران هر نوبت کاری اضافه کاری‌ تعریف کرده است و شیف‌های شب از یک تا دو هفته تدارک دیده است.
بنا به ادعای این کارگر هم اکنون کارگران این کارخانه فاقد تشکل متناسب کارگری همچون شورای اسلامی کار هستند و نمایندگانی بصورت صوری برای پی‌گیری مطالبات صنفی ۲۰۰ کارگر معرفی می‌شوند و کارگران از ترس اخراج نمی‌توانند مشکلات صنفی‌شان را با این نمایندگان مطرح کنند.
این کارگر با ابراز نگرانی از وضعیت امنیت شغلی خود و همکارانش در خاتمه در خصوص مشکلات بیمه‌ای آنان گفت: بیمه تامین اجتماعی کارگران این واحد در برخی از ماههای سال به طور کامل به تامین اجتماعی پرداخت نشده است و این موضوع مسلما در دوران بازنشستگی آنان را دچار مشکل خواهد کرد.
گفتنی است تلاش خبرنگار ایلنا برای گفتگو با مدیران این واحد تولیدی تا لحظه تنظیم این خبر بی نتیجه بوده است.

---------------------------------

گزارشی از تجمعات امروز کارگران مقابل مجلس

دو گروه از کارگران با مطالباتی جداگانه اما بصورت هم زمان صبح یکشنبه (۲۵ آبان) مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمع اول مربوط به حدود ۱۰۰۰ کارگر ساختمانی است که در اعتراض به تغییر قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی به مجلس آمده‌اند. در فاصله‌ای نزدیک به تجمع کارگران ساختمانی، حدود ۱۰۰ نفر از کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام در اعتراض به خودداری کارفرما از اجرای احکام بازگشت به کار و پرداخت مطالبات معوقه آنها با سفر به تهران تجمعی اعتراضی دیگری را برپا کردند.

---------------------------------

تجمع همزمان کارگران ساختمانی و اخراجی‌های پتروشیمی ایلام

صبح امروز دو گروه از کارگران با مطالباتی جداگانه اما بصورت هم زمان مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
خبرنگار ایلنا حاضر در این تجمع گزارش می‌دهد که حدود ۱۰۰۰ کارگر ساختمانی در اعتراض به تغییر قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی از ساعت ۹ صبح امروز به مجلس آمده‌اند.
این کارگران معتقدند تلاش مجلس برای تغییر قانون بیمه آن‌ها برای حمایت از انبوه سازان یا آنطور که خود می‌گویند، بساز و بفروش‌ها انجام می‌گیرد.
این کارگران می‌گویند در صورت اعمال تغییرات مورد نظر مجلس در قانون بیمه کارگران ساختمانی، اگر چه در ظاهر بستری برای بیمه این کارگران فراهم است اما به دلیل ساز و کار غیر قابل اجرای دریافت حق بیمه سهم کارفرما، علاوه بر آنکه عملا هیچ کارگر ساختمانی جدیدی بیمه نخواهد شد، حدود ۴۰۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه شده، بیمه خود را از دست خواهند داد.
از سوی دیگر در فاصله‌ای نزدیک به تجمع کارگران ساختمانی، حدود ۱۰۰ نفر از کارگران پتروشیمی ایلام با سفر به تهران تجمعی اعتراضی برپا کردند.
این کارگران اخراجی که در تاریخ چهاردهم مهرماه نیز برای برگزاری تجمع به تهران سفر کرده بودند، با وجود حقوق معوقه و حکم اداره کار مبنی بر بازگشت به کار، همچنان اجازه ندارند به این واحد تولیدی وارد شوند.
گفتگو با این کارگران معترض و تشریح مطالبات صنفی آنان تا دقایقی دیگر منتشر می‌شود.

---------------------------------

۱۵۰ کارگر قند کامیاب دو ماه حقوق طلبکارند

منابع کارگری از پرداخت نشدن دو ماه حقوق نزدیک به ۱۵۰ کارگر قند کامیاب خمینی‌شهر (از شهرستان‌های استان اصفهان) خبر داده‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اگر چه قسمت قابل توجهی از معوقات کارگران قند کامیاب در ماه‌های گذشته پرداخت شده است اما این کارگران در ماه‌های دی و بهمن پارسال حقوق نگرفته‌اند. این کارگران در عین حال از رویه معمول شدن یک ماه تاخیر در پرداخت حقوق‌شان ناراضی‌اند.
بر اساس این گزارش، کارفرما وعده داده است که دو ماه حقوق معوقه کارگران را تا پایان امسال پرداخت کند.
یک کارگر معترض که نخواست نامش فاش شود در تشریح سایر مشکلات همکارانش به ایلنا گفت: مواد اولیه موجود در کارخانه برای تولید قند ناکافی است بنابرین ظرفیت تولید به خودی‌خود کاهش یافته است.
او در ادامه از صاف شدن بدهی کارفرما به سازمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: امسال حدود ۲۰ کارگر قند کامیاب بازنشسته می‌شوند. کارفرما به این دلیل بدهی‌اش به سازمان تامین اجتماعی را صاف کرده است که زمینه بازنشستگی این کارگران را فراهم کند. البته او بخاطر منافع خودش این کار را کرده است چرا که این کارگران رسمی (قرارداد دائم) هستند و او می‌خواهد هر چه زود‌تر از دست آنان خلاص شود.
او با اشاره به مشکل شماری از کارگران که در آستانه بازنشستگی قرار دارند، گفت: در حالی که کارگران خط تولید قند کامیاب مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور می‌شوند، سابقه کار شماری از آنان در لیست بیمه در سال اول کارشان کارگر ساده درج شده و به همین دلیل برای بازنشسته شدن مجبورند حدود یکسال بیشتر در کارخانه کار کنند.
او در پایان با اشاره به نبود نهاد صنفی در این واحد تولیدی گفت: هیچ کارگری جرات نمی‌کند برای تشکیل شورا یا انجمن صنفی قدمی بردارد چرا که در این صورت کارفرما به شیوه‌های مختلف او را زیر فشار می‌گذارد.
گفتنی است حدود ۱۵۰ کارگر در کارخانه قند کامیاب کار می‌کنند که حداقل ۲۶ نفرشان رسمی هستند اما قرارداد کار مابقی به صورت سه ماهه تمدید می‌شود.

---------------------------------

گاز کارخانه شیشه آبگینه قطع شد/ ۳۰۰ کارگر نگران فروریختن کوره‌ها

کارگران کارخانه «شیشه آبگینه» از قطع گاز این کارخانه به دلیل انباشت بدهی‌ها به اداره گاز شهر صنعتی الوند قزوین خبر دادند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران این کارخانه می‌گویند که با قطع گاز، بلحاظ فنی زیان غیر قابل جبرانی به کوره‌های کارخانه شیشه آبگینه وارد خواهد آمد و به تبع خرابی کوره‌ها امنیت شغلی ۳۰۰ نیروی کار این واحد تولیدی تهدید خواهد شد.
بنا بر این گزارش، ماموران اداره گاز شهرک صنعتی الوند صبح امروز (۲۴ آبان) به دلیل انباشت بدهی‌ها وارد کارخانه شیشه آبگینه قزوین شدند و گاز این واحد تولیدی را قطع کردند.
بر اساس اظهارات کارگران، قطع گاز شیشه آبگینه به دلیل بدهی ۳ میلیارد تومانی این واحد تولیدی به اداره گاز الوند انجام گرفته است.
یک کارشناس فنی تولید در این کارخانه به ایلنا گفته است به دلیل آنکه سوخت جایگزین گاز موجود نیست، در صورت تداوم قطعی گاز طی چند ساعت آینده خسارت میلیاردی به کارخانه وارد می‌شود چرا که پس از سرد شدن کوره‌ها، امکان فروریختن آن‌ها وجود دارد.
او در تشریح تبعات فنی قطعی گاز برای کارخانه گفت: طاق کوره‌ها از موادی همانند سیلیس، شاموت، زاک، ژارگاد با بیش از ۱۱ متر قوس تشکیل شده‌اند که اگر دمای آن کاهش یابد با انبساط ایجاد شده، مواد تشکیل دهنده آن دچار شوک شده و فرو می‌ریزند.
به گفته این کارشناس فنی در کارخانه شیشه آبگینه در حال حاضر کارگران در تلاش هستند با بستن دریچه‌های کوره‌ها، گرمای داخل کوره را حفظ کنند و فروریختن آنها را به تأخیر بیاندازند.
او در این باره توضیح داد: کف کوره انباشته از مواد ذوب شده است که با استفاده از دمای مواد مذاب می‌توانیم برای مدت کوتاهی دمای داخل کوره را حفظ کنیم.
این کارشناس فنی با اشاره به پی گیری کارگران شیشه آبگینه برای وصل مجدد گاز کارخانه، تصریح کرد: صبح امروز جمعی از کارگران به اداره گازشهر صنعتی الوند و سایر نهادهای دولتی شهرستان مراجعه کردند و در تلاشند برای جلوگیری از پیامدهای قطعی گاز، مشکل قطعی گاز را به گونه‌ای حل کنند.

---------------------------------

قتل «کارگر شهری» زنگ خطر را برای جامعه به صدا درآورد

خانواده کارگری که تابستان امسال در درگیری با ماموران پیمانی شهرداری تهران جان خود را از دست داده بود می گوید به غیر از متهم اصلی پرونده تمامی متهمان با قرار وثیقه آزاد شده اند.
محمد چراغی برادر علی چراغی که به همراه پدر و برادرزاده اش (فرزند مقتول) در غرفه ایلنا در نمایشگاه مطبوعات حضور یافته بودند، درباره آخرین وضعیت پرونده قتل برادرش به ایلنا گفت: مطلع شده ایم که به غیر از متهم اصلی پرونده سه مامور دیگری که در روز حادثه با برادرم درگیر شده بودند با رای قاضی پرونده بصورت موقت آزاد شده اند.
وی با یادآوری اینکه پیش از این نیز پیمانکار این ماموران با تعیین قرار قانونی از سوی قاضی بصورت مشروط آزاد شده بود، افزود: از قرار معلوم تمامی متمهان پرونده در همان منطقه شهرداری به کار قبلی خود که همان رفع سد معابر شهری است مشغولند.
وی افزود: مساعدت شهرداری تهران برای فراهم کردن امکان بازگشت به کار افراد متهم به قتل برادرم در حالی است که هنوز وعده هایی که توسط مسئوان شورای شهر و شهرداری تهران به خانواده برادرم داده شده بود اجرایی نشده است.
وی یادآور شد: پس از رسانه ای شدن خبر مرگ برادرم مسئولان شورای شهر و شهرداری تهران از جمله آقای عبدللهیان معاون شهردار و مسجد جامعی از اعضای شورای شهر در دیدارهایی که با خانواده علی چراغی داشتند وعده هایی در مورد تامین مسکن و جبران خسارت داده بودند که تاکنون عملیاتی نشده است.
این عضو خانواده چراغی افزود: واقعیت این است که از زمان مرگ برادرم در مرداد ماه خانواده او سرپرست و نان آور خود را از دست داده و از شهرداری و شورا توقع دارد که همانقدر که با محیا کردن فرصت بازگشت به کار متمهان امکان ارتزاق خانواده های آنها را فراهم کرده است به تعهدات خود در قبال خانواده مقتول نیز پایبند باشد.
وی تاکید کرد: همانظور که قبلا هم گفتم با مرگ برادرم خانواده او هر چقدر هم گرفتار شده باشد محتاج کمک هیچکسی نیست. زندگی آنها با همه کاستیهای ناشی از فقدان برادرم ادامه دارد، ما همانقدر که برای ابراز همدردی های صادقانه احترام قائل هستیم از وعدهای بی محل خالی از اعتبار نیز رویگردانیم.
وی افزود: خبر کشته شدن برادرم زنگ خطری بود که جامعه نسبت به ارتکاب اعمال مجرمانه ای که تا پیش از این به نام قانون انجام می شد مطلع کرد، چنانچه به تازگی نیز مرکز پژوهشهای مجلس یکی از گزارشهای خود را به موضوع غیر قانونی بودن برخورد خشن ماموران این سازمان اختصاص داد.
چراغی گفت: انتقاد ما از خلف وعده شهرداری و شورای شهر به معنی آمادگی برای چانه زنی در مورد دیه و اعلام رضایت نیست، در حقیقت جرمی اتفاق افتاده و ما در مقام شاکی از دستگاه قضایی انتظار داریم که طبق قانون به پرونده متهان رسیدگی و در نهایت با متهمان برخورد قانونی کند.
وی گفت: حالا که برادرم کشته شده است خانواده او می خواهند که حداقل پرونده رسیدگی به قتل او نقظه پایانی بر همه خشونتهای غیر قانونی مسئلان شهرداری باشد تا از این طریق دست کم خانواده دیگری یتیم و بی سرپرست نشود.

---------------------------------

کارگران معترض معدن سنگرود خود به سراغ رسانه ها آمدند

جمعی از کارگران معدن سنگرود که طی یک ماه گذشته با برپایی تجمعات اعتراضی خواستار لغو انحلال این معدن و ادامه کار شده بودند، صبح امروز (پنج شنبه ۲۲ آبان) به قصد رساندن صدای اعتراضشان به رسانه‌ها در نمایشگاه مطبوعات حاضر شدند و از غرفه خبرگزاری ایلنا بازدید کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران که به نمایندگی از ۳۰۰ کارگر این معدن در نمایشگاه مطبوعات حاضر شده بودند از آذرماه پارسال و در پی تلاش کارفرما برای انحلال معدن، آینده شغلیشان را در خطر می‌بینند.
مرتضی نیک‌پور، رییس شورای اسلامی کار معدن سنگرود در این بازدید با انتقاد از رسانه‌ها به دلیل بی‌توجهی به یکسال اعتراض همکارانش گفت: در حالی که این رسانه‌ها با میلیارد‌ها تومان پول بیت المال اداره می‌شوند کمترین توجهی به مطالبات ما کارگران ندارند.
او در عین حال افزود: ما از یکسال پیش و برای تحقق مطالباتمان بار‌ها دست به اعتراض صنفی و اعتصاب زده‌ایم اما این رسانه‌ها برای یکبار هم که شده اعتراضات ما را پوشش نداده‌اند.
نیک‌پور گفت: شرکت البرز غربی (کارفرما) و هیات مدیره ایمیدرو به بهانه به صرفه نبودن معدن به دنبال انحلالش هستند آنهم در شرایطی که بر اساس نظر کار‌شناسان روس و ترک حداقل ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن زغال سنگ استخراج نشده در معدن وجود دارد بنابراین اصرار آنان به انحلال شائبه‌هایی را به وجود آورده است.
او تاکید کرد: در حال حاضر و با پیگیری‌های فرماندار و استاندار انحلال معدن به تعویق افتاده و نهایی شدن این تعویق به موافقت وزیر کشور نیاز دارد.
او در پایان گفت: بیشتر کارگران معدن سنگرود در آستانه بازنشستگی قرار دارند و انحلال این معدن ظلم مضاعفی در حق آنان محسوب می‌شود.

---------------------------------

جزئیات حادثه کشته شدن سه کارگر «پیاز کار» در مشهد

واژگونی خودرو وانت نیسان حامل زنان کارگر روز گذشته در حوالی منطقه شترک مشهد سه کشته و ۱۸ مجروح بر جای گذاشت. مجروحان این حادثه توسط شش دستگاه آمبولانس به بیمارستانهای مشهد منتقل شده اند. جانشین رییس پلیس راه خراسان رضوی علت این حادثه را ناتوانی راننده در کنترل خودرو و سقوط آن به دره ذکر کرد.
به گزارش ایلنا، از ۱۸ مصدوم این حادثه شش نفر به اورژانس بیمارستان هاشمی نژاد منتقل شده اند و دو تن از مصدومان این حادثه در بخش آی سی یو بستری شده‌اند.
پیش‌‌تر رسانه‌های ایران وقوع این حادثه مرگبار را مربوط به کارگران کوره‌پزخانه اعلام کرده بودند که طبق اطلاعاتی که شاهدان عینی در اختیار ایلنا گذاشته‌اند، این کارگران فصلی به کار کاشت پیاز اشتغال دارند و تنها محل وقوع حادثه در نزدیکی کوره‌های آجرپزی بوده است.
منابع خبری ایلنا علت این حادثه را ناتوانی راننده در کنترل خودرو و سقوط آن به دره عنوان کرده اند.
یکی از شاهدان عینی حادثه در این باره به ایلنا گفت: این زنان، کارگر فصلی بودند و به عنوان کشاورز در مزرعه کار می کردند و حمل و نقلشان توسط کارفرما صورت می گرفته است.
وی مه آلود بودن هوا و بدی جاده ی منطقه را علت ناتوانی راننده در کنترل خودرو و بروز حادثه عنوان کرد و گفت: این حادثه صبح زود و در حین انتقال این کارگران به مزرعه رخ داد.
بروز دو حادثه ی مشابه جاده ای در یک هفته ی گذشته که به کشته و زخمی شدن تعدادی از زنان کارگر انجامید، باعث شد بحث چگونگی حمل و نقل کارگران بیش از پیش اهمیت یابد. مسئله زمانی تلخ تر می شود که می فهمیم این زنان، کارگر فصلی بودند و در مشاغلی چون گوجه چینی و پیاز کاری مشغول به کار بودند. واقعیت این است که کارگران فصلی از ضعیف‌ترین حمایت های قانونی و درمانی برخوردارند و در این میان وضعیت زنان کارگر فصلی به مراتب بدتر است.
در حالی که فصل هشتم قانون کار بر تخصیص خدمات رفاهی و به ویژه وسیله مناسب حما و نقل از سوی کارفرما برای کارگران تاکید دارد اما بروز حوادث اینچنینی برای کارگران برخی مناطق کشور نشان از عدم تعهد کارفرمایان به مقررات موجود دارد.

---------------------------------

بلاتکلیفی صدای اعتراض کارگران سیمان لوشان را بلند کرد

کارگران شاغل در کارخانه سیمان لوشان بعد از تعطیلی این واحد تولیدی از طولانی شدن بلاتکلیفی وضعیت کارخانه و کارگران آن انتقاد کردند.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه سیمان لوشان اعلام کردند در پی تجمع ۲۴شهریورماه تعدادی از کارگران که در اعتراض به تعطیلی کارخانه در مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان (به عنوان سهام دار اصلی کارخانه) در تهران برگزار شد، رئیس بنیاد مستضعفان پس از شنیدن مشکلات این واحد تولیدی و کارگرانش وعده پی گیری مطالبات آنان را داد.
بر اساس این گزارش، همچنین رئیس بنیاد مستضعفان در روز سوم آبان ماه جاری مصوبه‌ای را پیرامون تعیین تکلیف نهایی کارخانه سیمان لوشان و آغاز عملیات مطالعاتی و اجرایی تغییر ساختار خط تولید این کارخانه برای تولید سایر محصولات صنعتی با استاندار گیلان در محل استانداری تنظیم کرده است.
همچنین از این کارخانه گزارش رسیده است که به دنبال طولانی شدن بلاتکلیفی وضعیت کارخانه، روز گذشته (۲۰ آبان) ۳۰ نفر از کارگران با سفر به مرکز شهرستان مقابل ساختمان فرمانداری رودبار تجمع کردند.
کارگران معترض به ایلنا گفته‌اند دولت باید به نباید نسبت به وضعیت وخیم اقتصادی کارگران بیکار این کارخانه بی‌تفاوت باشد و اگر برنامه‌ای برای تغییر این وضعیت دارد، باید سریعتر اجرا کند.
گفتنی است مجموع کارگران باقی مانده کارخانه سیمان لوشان هم اکنون ۵۵ کارگر پیمانی و ۱۷ کارگر رسمی با سوابق ۱۰ تا ۱۸ سال است.

---------------------------------

۷۰۰ میلیون تومان از حقوق اضافه‌کاری ۹۹ کارگر «قند اهواز» باقی مانده است

منابع کارگری کارخانه قند اهواز از تعلل دو بانک ملی و ملت در پرداخت حدود ۷۰۰ میلیون تومان از حقوق اضافه کاری ۹۹ کارگر این کارخانه خبر داد.
منابع خبری ایلنا در کارخانه قند اهواز گزارش دادند با وجود آنکه دو بانک ملی و ملت به عنوان سهام داران اصلی این کارخانه بعد از اجتماع پنج روزه کارگران در تیر ماه سال جاری ۴۵ ماه از معوقات حقوقی کارگران را پرداخت کردند. هنوز حدود ۷۰۰ میلیون تومان از حقوق اضافه کاری آنان باقی مانده است.
بر اساس این گزارش از سال ۹۰ که این واحد تولیدی به طور کل تعطیل اعلام شد کارگران بلاتکلیف شدند و در طول این مدت با وجود آنکه دائما پی گیر مطالبات صنفی خود بودند، هیچ حقوقی دریافت نمی‌کردند.
به گفته این منبع خبری، مجموع مطالبات ۴۵ ماهه حدود ۹۹ کارگر این کارخانه حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بود که در مرداد ماه ۲ میلیارد تومان آن پرداخت شد و ۷۰۰ میلیون باقی مانده که هنوز پرداخت نشده است و این رقم مربوط به حقوق اضافه کاری کارگران شاغل و بازنشسته است.
بنا بر این گزارش، از مجموع ۹۹ کارگر این کارخانه در سال ۹۰، ۴۵ کارگر بازنشسته شده‌اند و مابقی صرفا برای حضور و غیاب در کارخانه حضور فیزیکی دارند و هیچ فعالیت تولیدی انجام نمی‌دهند.
او با بیان اینکه کارگران قند اهواز تمام تلاش خود را برای محقق کردن مطالباتشان انجام دادند افزود: آنچه باعث طولانی شدن پرداخت مابقی مطالبات کارگران قند اهواز شده است اختلاف نظرهای دو بانک ملی و ملت در پرداخت مطالبات است و به همین دلیل در جلساتی که به همین منظور هر کدام تشکیل می‌دهند دیگری حضور پیدا نمی‌کند.
این منبع خبری در کارخانه قند اهواز در ادامه اظهار داشت: طبق وعده‌های داده شده از سوی نمایندگان بانک ملی و ملت قرار است بعد از پرداخت کل مطالبات کارگران، این واحد مجددا بازگشایی شود.
گفتنی است کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز از نیمه تابستان سال هشتاد و هفت تا به امروز در تعطیلی کامل به سر می‌برد و همه کارگران آن بیکار هستند.

---------------------------------

بخشی از مطالبات ۵ ماهه کارگران آبفای آبادان پرداخت شد

منابع خبری ایلنا در آبفای آبادان از پرداخت بخشی از معوقات ۵ ماهه ۲۳۳ نفر از کارگران این واحد خبر دادند.
به گزارش ایلنا، بعد ازگذشت حدودا ده روز از آخرین اعتراض صنفی ۱۴۰ نفر از کارگران قرار دادی آبفای آبادان مقابل ساختمان مرکزی که در روز پنجم ماه جاری انجام شد، سرانجام پیمانکار شرکت «ارمغان نمای شوشتر» مبلغ ۲ میلیون ۲۰۰ هزار تومان را به عنوان بخشی از مطالبات ۵ ماهه ۲۳۳ کارگر قرار دادی و رسمی این واحد پرداخت کرد.
بنا بر این گزارش، کارگران آبفای آبادان که حقوق فروردین، اردیبهشت، مرداد، شهریور و مهر را دریافت نکرده‌اند در پی تداوم بی‌توجهی‌ کارفرمایان به مطالبات صنفی‌شان هر چند وقت یکبار در مقابل نهاد‌های مختلف دولتی در شهر آبادان تجمع می‌کنند. که آخرین تجمع آنان در روز پنجم آبان ماه جاری صورت گرفته است.
به گفته این منبع خبری در آبفای آبادان، شرکت ارمغان نمای شوشتر بعد از آخرین اعتراض کارگران اقدام به اخراج «رضا گلستانی»نماینده قانونی آنان کرد. آقای گلستانی با ۱۴ سال سابقه کار بعد از ده روز بلاتکلیفی با تغییر رئیس آبفای آبادان مجددا به کار خود بازگشت.
این کارگر شرکت آبفای آبادان در بخش دیگری از سخنان خود به تعویق دو ماه بیمه این کارگران و مشکلاتی که به تبع آن برای ۱۳۵ کارگر قرار دادی و ۹۸ کارگر رسمی بوجود آمده اشاره کرد و گفت: افزایش بدهی‌های این واحد به اداره تامین اجتماعی و سایر نهادهای دولتی باعث شده است تامین اجتماعی آبادان از تمدید دفترچه‌های درمانی کارگران خوداری کند و دراین زمینه کارگران با مشکل روبرو شده‌اند.

---------------------------------

واکنش کارگران پتروشیمی کارون به خبر مرگ همکارشان

پس از آنکه روابط عمومی پتروشیمی کارون در توضیحاتی علت حادثه برق گرفتگی منجر به فوت یکی از کارگران این مجتمع صنعتی نامشخص اعلام کرد، برخی کارگران این مجتمع مدعی شدند که علت این حادثه به قطع نشدن جریان برق مربوط می‌شود.
به گزارش ایلنا، حوالی ساعت ۱۰ روز پنجشنبه گذشته (۱۵ آبان) یکی از کارگران برق‌کار پتروشیمی کارون به نام «اسلام جهانبانیان» بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد.
آنزمان منابع کارگری ایلنا گفتند که در هنگام حادثه کارگر متوفی همراه ناظر فنی و دستیار ناظر فنی در اتاق پست برق (substation transformer) حضور داشت که بر اثر میدان مغناطیسی ۳۳ هزار ولتی یکی از ترانسفورماتور‌ها براثر سوختگی ناشی از برق‌گرفتگی فوت می‌کند.
به دنبال انتشار این خبر روابط عمومی پتروشیمی کارون طی توضیحاتی از کارگر متوفی به عنوان یکی از کارگران باتجربه و باسابقه پتروشیمی کارون یاد کرد و افزود: براساس مجوزی که در روز حادثه برای آقای جهانبانیان صادر شده بود قرار بود نامبرده در قسمت پایینی و فاقد جریان تابلو برق کار کند اما به دلایل نامعلوم دست این کارگر باسابقه با قسمت فوقانی تابلو برق که دارای جریان برق است برخورد کرده و ‌‌نهایت آقای جهانبانیان براثر سوختگی ناشی از برق گرفتگی جان خود را از دست می‌دهد.
انتشار این توضیحات روابط عمومی پتروشیمی کارون باعث واکنش برخی همکاران این کارگر متوفی شد.
به گفته این کارگران پتروشیمی کارون توضیحات روابط عمومی شرکت از ان جهت متناقض و غیر قانع کننده است که از یکسو مرحوم جهانبانیان کارگری ماهر معرفی می‌شود و از سوی مقابل عنوان می‌شود که در زمان حادثه به دلایل نامشخص دست مرحوم جهانبانیان در قسمت برق دار تابلو برق گیر می‌کند.
این کارگران در عین حال که توضحیات روابط عمومی پتروشیمی کارون در مورد برق دار بودن قسمت فوقانی و بی‌برق بودن قسمت تحتانی تابلو برق را قبول دارند، اضافه می‌کنند: در شرایطی که ارتفاع تابلو برق حتی به یک و نیم متر هم نمی‌رسد، دو قسمت فوقانی و تحتانی تنها در فاصله ۱۵ سانتی‌م‌تر یکدیگر قراردارند.
این کارگران بایادآوری اینکه میدان مغناطیسی جریان ۳۳ هزار ولتی تابلوبرق به مراتب بیش از فاصله ۱۵ سانتی میان قسمت برق دار و بدون برق تابلو برق است، ادامه می‌دهند: در این شرایط وقتی جریان برق برقرار باشد هر شئی حتی دست یک کارگر ماهر نیز ممکن است جذب میدان مغناطیسی شود و بنابراین در زمان حادثه می‌بایست جریان برق تابلو برق قطع می‌شد.
این کارگران در عین حال یادآور شدند که مطابق قانون مجازات وقوع هرگونه حادثه منجر به فوت در ماه حرام باعث می‌شود تا هزینه‌های دیه تا دو برابر مبلغ عادی افزایش یابد.
در همین رابطه شاهپور قریب، یکی از کار‌شناسان ایمنی و حفاظت فنی کار در مورد ایراد فنی که از سوی کارگران پتروشیمی کارون به توضیحات روابط عمومی این شرکت وارد شده است، افزود: بطور کلی اظهار نظر قطعی بدون بررسی کار‌شناسی حوادث کار ممکن نیست اما در هر حال چنانچه در تابلو برقی یک جریان بالای ۳۳ هزار ولتی برقرار باشد، باید مطابق آیین نامه‌های فنی پس از صدور مجوز کار جریان برق تابلو نیز ایزوله شود.
وی بابیان اینکه کار کردن در شرایطی که میدان مغناطیسی یک جریان بالای برق برقرار باشد بسیار خطرناک است، در تشریح ایزوله کردن جریان تابلو برق گفت: در مثالی ساده این کار درست مانند آن است که درزمان تعویض لامپ سوخت یک اتاق برای پرهیز از خطر برق‌گرفتگی ابتدا چراغ را خاموش و بعد نسبت به تعویض لامپ اقدام کنیم.
وی همچنین در تشریح میزان وسعت میدان مغناطیسی یک جریان۳۳ هزار ولتی گفت: وقتی اثر تقریبی میدان مغناطیسی هرکیلو ولت جریان برق تا حدود ۲۰ سانتی‌م‌تر هم برآورد می‌شود می‌توان تصور کرد که وسعت یک میدان ۳۳ هزار ولتی تا چه اندازه‌ای گسترده خواهد بود.

---------------------------------

مرگ راننده غلطک بر اثر سقوط به دره

بعد از ظهر روز گذشته در منطقه گازی «وراوی» واقع در شهرستان مهر (استان فارس)، یک کارگر راننده غلطک بر اثر حادثه کار جان خود را از دست داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حوالی ساعت ۲ بعدازظهر روز دوشنبه (۱۹ آبان) «محمد رحیمی» که به واسطه شرکت پیمانکاری «زیباسازان لارستان» در منطقه عملیاتی پارسیان و در حوزه میدان گازی وراوی رانندگی غلطک را برعهده داشت در حین انجام کار دچار حادثه می‌شود.
براساس اطلاعات بدست آمده گفته می‌شود که در زمان این حادثه راننده حادثه دیده مشغول غلطک کاری جاده ارتباطی بین چاه شماره ۱۲ و دکل حفاری شمال بود که به دلیل انحراف خودروی غلطک در شیب تند مسیر همراه با غلطک در داخل درهّ سقوط می‌کند.
منطقه گازی عملیاتی پارسیان دارای چهار میدان فعال عملیاتی «تابناک»، «هما»، «وراوی» و «شانول» است و این میدان در مجاورت شهرهای «لامرد» و «خنج» قرار دارد.
همچنین میدان گازی وراوی که یکی از میدان‌های فعال منطقه پارسیان محسوب می‌شود در شهرستان مهر و در ۳۰ کیلومتری شرق شهرستان لامرد قرار دارد.
در این میدان که بهره برداری از آن در اواخر سال ۸۵ شروع شده است تاکنون ۱۲ حلقه چاه حفاری شده‌است.

---------------------------------

بیکاری ۲۵ کارگر پس از یک هفته کار در فولاد آستارا

کارخانه فولاد آستارا پس از یک هفته تولید میلگرد تعطیل شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، با تعطیلی این کارخانه ۲۵ نفر از کارگران که با قرارداد مستقیم در آن مشغول به فعالیت بودند، بیکار شدند. مدیر کارخانه دلیل تعطیلی را کمبود نقدینگی ذکر کرده است.

---------------------------------

دو کارگر اخراجی «شیشه آبگینه» به کار بازگشتند

دو کارگر اخراجی کارخانه «شیشه آبگینه» که در تاریخ ۴ آبان ماه جاری به اتهام پیگیری مطالبات همکارانشان اخراج شده بودند، با تماس مسئول اداری کارخانه به کار خود بازگشتند.
منابع خبری ایلنا در کارخانه شیشه آبگینه اعلام کردند، در پی اخراج آقایان «حسین فلاح» و «منوچهر افشار» که به عنوان نماینده پی‌گیر مطالبات معوقه ۳ ماهه گذشته کارگران و همچنین بلاتکلیفی در وضعیت تولید در این واحد تولیدی بودند، مسئول اداری کارخانه به نیابت از کارفرما از این دو کارگر خواست به کار خود بازگردند.
این منابع خبری گفته‌اند که دو کارگر اخراجی هر کدام ۲۲ سال سابقه کار در کارخانه شیشه آبگینه را دارند، پس از اخراج در خردادماه سال جاریشکایتی را در اداره کار شهرستان البرز مطرح کرده‌اند.
به گفته کارگران شیشه آبگینه، با عدم تمکین کارفرما از رأی هیات تشخیص برای پرداخت مطالبات این دو کارگر، در ‌‌‌نهایت با حکم هیات بدوی پرونده آنان به دادگستری برای توقیف اموال کارخانه ارجاع شد.
بر اساس این گزارش، سرانجام در روز ۴ آبان ماه جاری پرونده این دو کارگر در اداره کار و دادگستری قزوین به جریان افتاد و سریعا از سوی این مرجع قضایی دستور توقیف دو خودروی تحت مالکیت این کارخانه صادر شد.

---------------------------------

پتروشیمی جم برای کارگران امن نیست

منابع کارگری از عادی نبودن وضعیت ایمنی در واحد «الفین» پتروشیمی جم خبر می‌دهند. این در حالی است که دو کارگر این مجتمع پتروشیمی سه‌شنبه هفته گذشته (۱۳ آبان) بر اثر استنشاق گاز نیتروژن جان باختند.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از منابع کارگری، مسئولان ایمنی واحد الفین پتروشیمی جم (واقع در عسلویه) به عنوان بزرگ‌ترین واحد الفین کشور و یکی از بزرگ‌ترین واحدهای الفین جهان هیچ‌گونه استقلالی از خود ندارند.
این گزارش در عین حال می‌گوید وقوع حادثه شغلی برای کارگران پتروشیمی جم سابقه‌ دارد و حدود دو سال پیش، حادثه‌ای مشابه آنچه هفته گذشته برای شماری از کارگران این مجتمع پتروشیمی اتفاق افتاده است اما کارگران حادثه دیده به طرز معجزه آسایی نجات یافته‌اند.
یکی از کارگران در همین رابطه به ایلنا گفت: مسئولان ایمنی پتروشیمی جم باید بر اساس وظیفه ذاتی‌شان و بعد از بررسی شرایط ایمنی و حفاظت فنی دستور دهند که کاری انجام بشود یا نه اما وقتی مسئولی در رده بالا‌تر به آنان می‌گوید کاری باید انجام شود آنان تابع و مطیع هستند، حتی اگر انجام آن کار برای کارگران خطر داشته باشد.
او در ادامه با انتقاد از بی‌‌توجهی کارفرما و مدیران میانی پتروشیمی جم نسبت به کارگران، کیفیت بد غذا و کیفیت نامناسب خوابگاه‌های کارگران گفت: کارفرما لباس و کفش ایمنی کارگران را از بی‌کیفیت‌ترین اجناس تهیه می‌کند تا هزینه‌های این مجتمع پتروشیمی را کاهش دهد.
او در عین حال با اشاره به نحوه پرداخت حقوق کارگران پتروشیمی جم گفت: اگر چه حقوق کارگران به طور منظم پرداخت می‌شود اما میزان آن با توجه به دوری کارگران از خانواده‌هایشان، سختی کار و خطراتی که آنان را تهدید می‌کند کافی نیست.
این کارگر ناراضی در ادامه بیان کرد: سرکار آمدن کارفرمای جدید، تاثیر بدی در روحیه حداقل دو هزار کارگر پیمانی پتروشیمی جم گذاشته است چرا که آنان سال‌هاست برای شرکت پیمانکاری «جم صنعت کاران» کار می‌کنند و کارفرمای جدیدی قصد دارد این دو هزار کارگر را اخراج کند و شرکت پیمانکاری دیگری را که خودش در آن سهام دارد جایگزین کند.
او در پایان با انتقاد از ضریب پایین امنیت شغلی کارگران پتروشیمی جم، گفت: قرارداد کار ما هر ۴ ماه یکبار تمدید می‌شود و کارفرما حاضر نیست با کارگرانی که سال‌ها در این مجتمع پتروشیمی کار کرده‌اند قرارداد کار یکساله منعقد کند.

---------------------------------

تجمع کارگران فولاد سازی ترنی در اعتراض به اخراج همکارانشان

روز گذشته صد‌ها نفر از کارگران مجتمع بزرگ فولاد سازی ترنی ایتالیا، بار دیگر در اعتراض به اخراج ۵۵۰ نفر از همکارانشان در برابر ساختمان وزارت توسعه اقتصادی در رم تجمع کردند.
به گزارش دریافتی ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع، در خصوص دلایل تجمع همکارانش اعلام کرد: کارخانه ما مهم‌ترین کارخانه تولید فولاد اینوکس در ایتالیا و اروپاست، به همین علت دولت باید تعهد دهد که هیچیک از کارگران این کارخانه اخراج نخواهند شد.
کارگران معترض که به همراه تعدادی از رهبران اتحادیه‌های بزرگ کارگری ایتالیا در این تجمع شرکت داشتند، خواستار کمک دولت برای جلوگیری از اخراج صد‌ها کارگر این کارخانه آلمانی در خاک ایتالیا شدند.
هفته پیش نیز بیش از ۶۰۰ نفر از کارگران این کارخانه در اعتراض به تصمیم مسئولان کارخانه ترنی برای کاهش تولید فولاد و اخراج کارگران به رم آمده بودند.
این در حالی است که قرار است عصر امروز به وقت محلی هزاران نفر از کارکنان بخش دولتی ایتالیا نیز در رم تظاهرات اعتراض امیز برگزار کنند.

---------------------------------

پیمانکار پالایشگاه آبادان مانع ادامه کار ۲ کارگر اخراجی است

کارفرمای شرکت پیمانکاری «ثمین صنعت فردان» پس از گذشت شش ماه از بیکارسازی دو نماینده کارگری در بخش حمل و نقل پالایشگاه آبادان، با وجود صدور احکام بازگشت به کار از ورود آنان به محل کارخانه جلوگیری می‌کند.
منابع خبری ایلنا در پالایشگاه آبادان اعلام کردند؛ بعد از آنکه کارفرمای شرکت ثمین صنعت فردان یکی از شرکتهای پیمانکاری زیر مجموعه پالایشگاه آبادان نسبت به صدور حکم هیات تشخیص اداره کار بندر امام مبنی بر بازگشت به کار این دو نماینده کارگری بی‌توجه‌ای نشان داد و مانع ورود آقایان «سیامک ملک» و «عباس غلامی» شد؛ در ‌‌نهایت این دو کارگر با طرح شکایت در دیوان عدالت اداری در دو مرحله حکم بازگشت به کار گرفتند.
«سیامک ملک» یکی از کارگران اخراجی پالایشگاه آبادان در تشریح جزئیات این خبر گفت: با وجود آنکه من و همکارم آقای عباس غلامی از هیات تشخیص اداره کار و نهاد رسیدگی کننده در قوه قضائیه حکم بازگشت به کار گرفتیم به دلیل ممانعت پیمانکار هنوز موفق به ادامه کار در پالایشگاه آبادان نشدیم.
به گفته وی، پیش از این نیز شش ماه طول کشید تا اداره کار بند امام اولین جلسه رسیدگی به پرونده کارگران اخراجی پالایشگاه آبادان را بررسی کند که سرانجام در تاریخ ۱۶ مهرماه هیات تشخیص برای ما حکم بازگشت به کار صادر کرد، اما پیمانکار راضی به اجرای حکم اداره کار نشد.
ملک در ادامه افزود: دادگستری آبادان نیز در دو مرحله در روز‌های ۲۸ مهر ماه و ۹ آبان ماه حکم به بازگشت بکار صادر کرده است اما همچنان کارفرما اعتقادی به اجرای احکام صادره ندارد و ظاهرا معتقد است کارگران قراردادی نمی‌توانند حق و حقوقی داشته باشند.
وی در بخش پایانی سخنان خود در خصوص مطالبات خود و همکارش گفت: بر اساس احکام صادره، کارفرما مکلف به پرداخت معوقات حقوقی و بیمه‌ای شش ماه گذشته ماست، که در این خصوص نیز کارفرما از حکم قانون تمکین نمی‌کند.

---------------------------------

تکلیف ۱۰ سال حق بیمه اضافه کارگران «معدنجو» مشخص نیست

نزدیک به ۱۳۰ معدن‌کار شرکت «معدنجو» در زرند کرمان از ابتدای امسال تا کنون از کار اخراج شده‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شیوه اجرای تعدیل نیرو در شرکت زغال سنگ معدن جو و عدم دریافت دستمزد طی سه ماه گذشته، باعث شد کارگران این شرکت روز ششم آبان با تجمع مقابل فرمانداری زرند پیگیر مطالبات‌شان شوند، پس از این اعتراضات بود که مسولین شرکت معدنجو با پافشاری بر تعدیل کارگران باقی مانده در چند ماه آینده، با وعدهٔ پرداخت یک ماه از سه ماه حقوق معوقه، کارگران را مجددا برای مدت یک ماه به معدن برگرداندند.
برخی از کارگران اخراجی بستن قراردادهای سفید امضا ء بین کارگران و کارفرما را دلیل اصلی این شیوهٔ تعدیل نبرو می‌دانند.
نماینده کارگران شرکت معدنجو در توضیح این شیوه برخورد با کارگران این شرکت به ایلنا گفت: شرایط بستن قرارداد‌ها با کارفرما این مشکلات را برای ما ایجاد کرده است. وقتی قرارداد سفید باشد کارفرما به خود اجازه می‌دهد به هر صورتی که می‌خواهد با کارگر برخورد کند. یک روز تصمیم می‌گیرد دستمزدش را نپردازد و روز دیگر به محض پایین آمدن تولید یا میزان فروش محصول، او را از کار بیکار می‌کند. متاسفانه پیگیری‌های حقوقی در این زمینه هم به سختی جواب می‌دهد.
این کارگر اخراجی در ارتباط با عدم پرداخت ۴درصد حق بیمهٔ تامین اجتماعی که مختص شرایط کار سخت و زیان آور است گفت: «با شرایطی که برایمان به وجود آورده‌اند معلوم نیست تکلیف ۴ درصد حق بیمه چه می‌شود. افرادی که اخراج شده‌اند بالای ده سال در مشاغل سخت و زیان‌آور فعال بوده‌اند و ۴ درصد حق بیمه از شرکت طلبکارند.»
وی گفت: «وقتی از اداره کار در اینباره پرسیدیم گفتند، این چهار درصد موقع بازنشستگی به عنوان بیمه برای شما رد می‌شود. اما سوال اینجاست شرکتی که الان اوضاع خوبی ندارد و در شرف ورشکستگی است چطور آن موقع کاری برای بیمهٔ ما انجام می‌دهد.»
شرط بازنشستگی در مشاغل سخت پرداخت ۴ درصد حق بیمه اضافی توسط کارفرمایان پس از اتمام کار است. نبی اله کرمی کار‌شناس حقوقی در اینباره گفت: «در بحث مشاغل سخت و زیان آور ما هر سال را یک سال و نیم تعریف می‌کنیم و بر اساس آن حق بیمه هم محاسبه می‌شود. وقتی کارگری ده سال در یک جایی تحت شرایط سخت کار می‌کند، در صورتیکه به هر دلیلی کار خاتمه پیدا کند ودر پی آن رابطهٔ کارگر و کارفرما قطع شود (خواه ورشکستگی شرکت، خواه موارد دیگر)، طبق قانون پرداخت ۴درصد حق بیمه کارگر به عهدهٔ کارفرماست و باید پرداخت شود.
نایب رییس کمیسیون تخصصی کار دیوان عدالت اداری در پاسخ به این سوال که ادارهٔ کار پرداخت ۴درصد حق بیمه را به دورهٔ بازنشستگی موکول کرده است گفت: قطعا این امر در دورهٔ بازنشستگی اعمال می‌شود اما در صورتیکه در حال حاضر کارفرما ۴درصد را پرداخت نکند کارگران باید با ارائه درخواستی به تامین اجتماعی قطع همکاری با شرکت را اعلام کنند و در درخواستی که ارائه می‌کنند اعلام کنند که ممکن است به هر دلیلی ما قادر به دسترسی به کارفرما نباشیم، دراینصورت تامین اجتماعی باید با اخذ حق بیمهٔ کارگران از کارفرما، ۴درصد حق بیمه کار در مشاغل سخت را در دورهٔ بازنشستگی برای این کارگران اعمال کند.

---------------------------------

۱۸ بیکاری کارگر «نادر لبن» بدون دریافت ۳ تا ۵ ماه حقوق

تقریبا دو هفته‌ای است که شرکت تعاونی صنایع شیر «نادرلبن» تویسرکان به علت اختلافات داخلی تعطیل شده است و ۱۸ کارگر این کارخانه با معوقات حقوقی بین ۳ تا ۵ ماه بیکار شده‌اند.
منابع خبری ایلنا در تویسرکان گزارش دادند، اختلافات داخلی میان مدیر سابق و مدیر جدید این شرکت باعث تعطیلی این شرکت تعاونی شده است.
کارگران صنایع شیر نادرلبن گزارش داده‌اند که از چهارم آبان ماه این شرکت به طور کامل تعطیل شده و برخی از کارگران از خردادماه و برخی هم از مردادماه سال جاری حقوق دریافت نکرده اند. آن عده ای هم که دریافتی داشته اند کمتر از نصف حقوق‌شان را گرفته‌اند.
یکی از کارگران در ارتباط با آخرین وضعیت نیروی کار این شرکت به ایلنا گفت: آخرین خبری که به ما داده اند این است که پانزدهم آبان ماه، مدارک کارگران را برای دریافت بیمه بیکاری به تامین اجتماعی فرستاده اند و حالا ما باید منتظر بمانیم تا سه ماه دیگر تا بیمه ی بیکاری برقرار شود.
این منبع کارگری با اشاره به اینکه کارگران این شرکت قربانی اختلافت داخلی مدیران شده اند گفت: هنوز هیچ قولی بابت پرداخت معوقات حقوق و دستمزد به ما داده نشده و معلوم نیست با این وضع وخیم بیکاری که در شهرستان تویسرکان وجود دارد تکلیف کارگران این شرکت چه می شود.
خبر بیکاری ۱۸ کارگر صنایع نادر لبن در حالی منتشر شده است که معضل بیکاری در شهرستان تویسرکان و استان همدان یک معضل جدی است. در همین رابطه یکی از کارگران این کارخانه تعطیل شده به ایلنا گفت: بسیاری از شرکت‌هایی که در اطراف ما هستند نیز با همین مشکلات در پرداخت مزد و معوقات حقوقی مواجه اند و این باعث می شود با تعطیلی واحدهای صنعتی، معضل بیکاری در این شهرستان جدی تر از قبل شود.
گفتنی است چندی پیش در نشستی که در تویسرکان برگزار شد، محمد مهدی مفتح نماینده مردم تویسرکان در مجلس با بیان اینکه هم اکنون نرخ بیکاری در استان همدان به ۱۲ درصد رسیده است گفته بود: این میزان بیکاری همدان را در فهرست استان‌های با درصد بالای بیکاری در کشور قرار داده است. نرخ بیکاری در شهرستان تویسرکان بالاتر از سایر نقاط استان همدان است که باید همه مسئولین توجه ویژه‌ای به رفع این مشکل اساسی داشته باشند.

---------------------------------

تجمع کارگران روغن نباتی قو در اعتراض به پرداخت نامنظم حقوق

حدود یکصد نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی قو صبح امروز (۱۸ آبان) در اعتراض به پرداخت نامنظم حقوق طی دو ماه اخیر در محوطه این کارخانه تجمع کردند.
یکی از کارگران معترض که در تجمع امروز حضور یافته است به ایلنا گفت: امروز دومین روزی است که حدود یکصد نفر از کارگران شاغل و بازنشسته در اعتراض به نحوه پرداخت مطالبات مزدی خود در مقابل محوطه ورودی کارخانه تجمع می‌کنند.
به گفته این کارگر کارخانه روغن نباتی قو، روز گذشته (۱۷ آبان) نیز کارگران شاغل و بازنشسته این واحد صنعتی در همین مکان تجمعی را در اعتراض به نحوه پرداخت مطالبات مزدی خود برپا کرده بودند که در ‌‌نهایت کارفرما بخشی از مطالبات معوقه کارگران شاغل را پرداخت کرد.
وی بابیان اینکه از شهریور ماه سال جاری تاکنون روند پرداخت مطالبات جاری حدود ۳۰۰ کارگر کارخانه روغن نباتی قو دچار مشکل شده‌ است، افزود: آنزمان نیز کارگران چند نوبت به نشانه اعتراض تجمع کرده بودند و در ‌‌نهایت کارفرما وعده داد که مطالبات معوقه کارگران شاغل را با یک ماه تاخیر و در سه قسط پرداخت کند.
این کارگر روغن نباتی قو گفت: بر این اساس انتظار می‌رفت که کارگران این واحد صنعتی حقوق شهریور ماه خود را بصورت تدریجی در تاریخ ‌های ۱۰، ۲۰ و ۳۰ مهرماه دریافت کنند اما در عمل پس از تجمع دیروز بود که کارفرما قسط اول از حقوق شهریور ماه کارگران را پرداخت کرد.
وی افزود: شاید تصور شود که به دلیل بالا بودن حقوق کارگران کارفرما قادر به پرداخت آن نیست اما باید یادآورشویم که دریافتی هرکارگر روغن نباتی قو به زحمت تا ۸۰۰- ۹۰۰ هزار تومان می‌رسد، علاوه بر این حدود ۵ ماه است که حق بیمه‌ کارگران به سازمان تامین اجتماعی واریز نشده‌ است و به همین دلیل در حال حاضر دفترچه بیمه کارگران با مشکل تمدید اعتبار مواجه است.
این کارگر روغن نباتی قو افزود: علاوه بر پرداخت نشدن حق بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی، مدت‌هاست که هزینه بیمه مکمل این کارگران نیز پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این‌ها حدود ۵۰ نفر از کارگران این واحد صنعتی که مشمول قانون بازنشستگی سخت و زیان آور هستند نیز به دلیل پرداخت نشدن ۴ درصد حق بیمه مربوط به سخت و زیان آور بودن حرفه خود با مشکل بازنشستگی مواجه‌اند.
لازم به یادآوری است، برابر قانون تامین اجتماعی کارفرمایان مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور برای بازنشستگی هر کارگر ۴ درصد بیشتر از مشاغل عادی حق بیمه کارگر را بابت هزینه بازنشستگی پیش از موعد به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند.
وی همچنین در خصوص وضعیت کارگران بازنشسته گفت: کارگرانی که از حدود یک سال پیش بازنشسته شده بودند هنوز برای دریافت سنوات پایان کار با مشکل مواجه‌اند بطوری که در بهترین حالت بخشی از سنوات آن‌ها از طریق چک‌های ۵۰۰ هزار تومانی تا یک میلیون تومانی پرداخت شده است.
این کارگر همچنین در خصوص وضعیت تولیدی این واحد تسویه و فرآوری روغن خوراکی گفت: از حدود یک سال پیش که مالکیت کارخانه به بخش خصوصی واگذار شد، کارفرما در اداره کارخانه ناموفق بوده است، بطوری که در ۶ ماه اخیر به دلیل نبود بودجه کافی تولید این واحد صنعتی بصورت اجرتی و سفارشی درآمده بود و در ‌‌نهایت از ۲۰ روز پیش نیز به دلیل بدهی گاز این واحد صنعتی قطع شده است.

---------------------------------

وقوع ۷۳۷ حادثه کار در آذربایجان شرقی طی نیمه نخست سال

در نیمه نخست سال جاری ۷۳۷ مورد فوت و مصدومیت ناشی از کار به مرکز پزشکی قانونی استان آذربایجان شرقی ارجاع شده است.
به گزارش ایلنا، روابط عمومی پزشکی قانونی استان آذربایجان‌ شرقی، تعداد افراد کشته شده در نیمه نخست سال جاری را ۲۴ مورد اعلام کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۸/۵ ‌درصد کاهش را نشان می‌دهد.
همچنین این گزارش حاکی است، در همین مدت تعداد مصدومین ناشی از حوادث کار ۷۱۳ نفر بودند که از این تعداد ۱۳ نفر زن و ۷۰۰ نفر مرد بودند.
دراین گزارش آمده است: تعداد کل متوفیات ناشی از حوادث کاری در سال گذشته ۸۲ نفر و تعداد کل مصدومین ناشی از حوادث کاری مراجعه کننده به مراکز پزشکی قانونی برابر با یک هزار و ۳۸۸ مورد بوده است‌.
پزشکی قانونی آذربایجان شرقی همچنین در این گزارش یاد اور شده است: در سال ۱۳۹۲ استان آذربایجان شرقی از نظر فراوانی تعداد متوفیات حوادث کاری در رده ششم کشوری بعد از استان‌های تهران، خراسان رضوی، فارس و البرز قرار دارد. ولی به ازای صدهزار نفر جمعیت میانگین کشوری ۶/۲ نفر است که این آمار برای استان ۲/۲ نفر بوده که در رده شانزدهم کشوری قرار دارد.

---------------------------------

توضیحات پتروشیمی کارون درباره کشته شدن یک کارگر

در پی انتشار خبر مربوط به کشته شدن کارگر برق کاری که روز پنجشنبه هفته گذشته بر اثر برق گرفتگی در پتروشیمی کارون جان خود را از دست داد، روابط عمومی این مجتمع توضیحاتی را به ایلنا ارسال کرد.
به گزارش ایلنا، روابط عمومی پتروشیمی کارون اعلام کرد: در ساعت ۹ و ۵۰ دقیقه صبح ۱۵ آبان ماه یکی از نیروهای پیمانکاری شرکت نیروسازان مارون بنام «اسلام جهانبانی» که از نفرات با تجربه و با سابقه آن شرکت بوده است؛ هنگامی که در حال کار کردن روی کابل و میگیر تست در تابلوی برق شماره ۷۵۶۰۱ پروژه فاز ۲ پتروشیمی کارون با پروانه کار شماره ۲۵۶۷۷۰ بود به دلایل نامعلومی دچار برق گرفتی شدید و سوختگی شده که این حادثه متاسفانه منجر به فوت نامبرده می‌شود.
در ادامه این نامه آمده است: تابلوی برقی که حادثه در آن رخ داده است از دو قسمت تشکیل شده؛ قسمت فوقانی که دارای جریان برق بوده و قسمت تحتانی که فاقد برق است.
به گفته روابط عمومی پتروشیمی کارون در روز حادثه برای کارگر متوفی پرمیت و مجوز کار در محیط تحتانی تابلو برق صادر می شود اما بدلایل نامشخصی نامبرده دستش به محیط فوقانی وارد شده و دچار برق گرفتگی می‌شود.
به گزارش نفرات حراست و ایمنی مستقر در سایت گروههای متخصص و نفرات ایمنی بلافاصله با قطع برق و پیگیرهای لازم مانع از بروز حادثه در دیگر قسمتهای واحد شدند و در ضمن مدیر عامل مجتمع پتروشیمی کارون و مدیر عامل شرکت پیمانکاری با حاضر شدن در محل حادثه با صدور دستورات مقتضی نسبت به پیگیری موضوع تا دریافت علت حادثه تاکید می کنند.
در خاتمه این توضیحات آمده است: همچنین گروهی از کار‌شناسان صنایع پتروشیمی در حال بررسی علت وقوع حادثه هستند که به محض دریافت آخرین اطلاعات گزارش می‌شود.

---------------------------------

کشته و مفقود شدن دو کارگر در سکوی فراساحلی آذربایجان

به دنبال وقوع حادثه‌ای در یک سکوی نفتی واقع در بخش آذری دریای خزر یک نفر کشته و یک نفر مفقود شد.
به گزارش ایلنا، شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان (سوکار) روز پنجشنبه (١۶ آبانماه) اعلام کرد: در جریان بروز یک حادثه در یکی از سکوهای فراساحلی نفت و گاز در بخش آذری دریای خزر، یک کارگر جان باخت و یک کارگر دیگر نیز مفقود شد.
حادثه مشابهی نیز یکم آبانماه در جریان تعمیر یک سکوی نفتی و گازی در بخش آذری دریای خزر اتفاق افتاد که این حادثه نیز منجر به کشته شدن سه نفر و مفقود شدن یک کارگر دیگر شد.
کمیسیونی برای بررسی دلیل بروز این دو حادثه تشکیل شده است.

---------------------------------

درهای کارخانه «لوله صفا» به روی کارگران معترض باز شد/ آغاز مجدد تولید با وعده‌ کارفرما ا

درهای کارخانه لوله و نورد صفا در ساوه بعد از گذشت ۱۸ روز به روی نزدیک به یکهزار کارگر اعتصابی این واحد تولیدی باز شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران لوله و نورد صفا صبح امروز (شنبه ۱۷ آبان) با باز شدن درهای کارخانه و در پی وعده‌های کارفرما به اعتراض صنفی‌شان پایان داده و به کار بازگشته‌اند.
بر اساس این گزارش، کارفرما وعده داده است حقوق کارگران را از این پس در روز پنجم هر ماه پرداخت کند. او در عین حال وعده داده که سه ماه حقوق معوقه کارگران را به شرط افزایش ظرفیت تولید کارخانه به بالای ۵۰ درصد و ۱۸ ماه بیمه معوقه آنان را از طریق رایزنی با سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند.
گفتنی است کارفرما چهارشنبه هفته گذشته (۱۴ آبان) حقوق تیر ماه کارگران پرداخت کرده بود اما کارگران همچنان حقوق ماه‌های مرداد، شهریور و مهر را طلبکارند.
به گفته منابع کارگری ایلنا، مشکلات کارگران لوله و نورد صفا فقط به تعویق حقوق و بیمه خلاصه نمی‌شود و کارفرما بیش از دو سال است که از ارائه کفش و لباس کار به کارگران خودداری می کند.
لازم به ذکر است بیش از یکهزار کارگر لوله و نورد صفا از تاریخ ۲۷ مهر در اعتراض به تعویق سه ماه حقوق و ۱۸ ماه بیمه دست از کار کشیده بودند. کارفرما در واکنش به تشدید اعتراضات از دو روز بعد از آغاز اعتصاب درهای کارخانه را به روی کارگران بسته بود.
یکی از کارگران در آن زمان به ایلنا گفته بود: علاوه بر تعویق حقوق کارگران در ماهای تیر، مرداد و شهریور بیمه کارگران نیز از سال گذشته واریز نشده است. از طرفی کارفرما در سال ۹۲ فقط ۳۰ درصد از بیمه کارگران را در سه ماه اردیبهشت، خرداد و تیر به تامین اجتماعی پرداخت کرده است و در سال جاری به جز دادن یک فقره چک بابت بیمه تیر ماه، بیمه مابقی ماهای سالهای ۹۲ و ۹۳ را به تامین اجتماعی بدهکار است.

---------------------------------

در پنجاه و سومین روز از آغاز اعتراضات:

کارگران کاشی گیلانا ۱۰۰ هزار تومان از مطالبات ۱۶ ماهه‌شان را دریافت کردند

همزمان با پنجاه و سومین روز از شروع اعتراضات صنفی کارگران کاشی گیلانا، مبلغ ۱۰۰ هزار تومان از ۱۶ ماه مطالبات معوقه کارگران کارخانه کاشی گیلانا با فروش بخشی از اموال کارخانه، به ۱۲۸ کارگر پرداخت شد.
به گزارش منابع خبری ایلنا در کارخانه کاشی گیلانا، کارگران این واحد صنعتی پس از پنجاه و سه روز اعتراض سرانجام با فروش مقداری از کاشی‌های انبار شده و بیش از ۵ تن میوه درختان زیتون محوطه کارخانه، توانستند مبلغ ۱۰۰ هزار تومان از مجموع مطالبات حقوقی ۱۶ ماهه‌ خود را دریافت کنند.
یک کارگر معترض کاشی گیلانا در این باره توضیح داد: با فروش کاشی‌های انبار شده و زیتون‌های محوطه کارخانه مبلغ ۱۳ میلیون و ۲۰ هزار تومان بدست آمد که این پول بین ۱۲۸ کارگر کارخانه تقسیم شد.
او ادامه داد: عمده مشکلات این کارخانه موضوع مطالبات معوق مانده کارگران است که پس از مشخص شدن جدیت کارگران و موافقت سهام داران کارخانه، بخشی از اموال مازاد کارخانه برای فروش آماده شد.
این کارگر درباره زمان آخرین دریافتی کارگران از کارفرما گفت: آخرین پولی که کارگران کارخانه کاشی گیلانا آنهم به صورت علی‌الحساب دریافت کرده بودند در شهریور ماه سال جاری به مبلغ ۳۰۰ هزار تومان بوده است.
به گفته وی، از روز یکشنبه ۱۱ آبان، مجموع کارگران کاشی گیلانا به ازای دریافت مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان مشغول چیدن زیتون از درختان محوطه کارخانه شده اند که به هر کارگر مبلغی حدود ۲۰ هزار تومان می رسد.
او با بیان اینکه از مجموع ۱۶۰ کارگر این کارخانه اکنون ۱۲۸ کارگر باقی مانده‌اند گفت: حدود ۲۰ کارگر روز پنج شنبه ۱ آبان، در سی و هفتمین روز از آغاز اعتراض صنفی کارگران با تصمیم سهامداران بدون قرار داد اخراج شدند و مابقی خود خواسته به دلایل مختلفی همانند تعویق حقوق حاضر به ادامه همکاری نبودند.
این کارگر کاشی گیلانا با بیان اینکه نیازهای مالی کارگران با دریافت این مبالغ ناچیز برطرف نمی‌شود در ادامه سخنان خود تصریح کرد: برای جلوگیری از سوء استفاده احتمالی، حساب مشترکی بین دو نفر از کارگران و حسابدار کارخانه افتتاح شده است که همه مبالغی که با فروش این اموال بدست می‌آید در ابتدا به این حساب واریز شده و سپس بین کارگران تقسیم می‌شود.

---------------------------------

مرگ یک کارگر براثر برق گرفتگی در هرمزگان

یک کارگر ۴۰ساله در رودان هرمزگان روز پنجشنبه براثر برق گرفتگی درپمپ بنزین بهشت زهرای این شهر جان خود را از دست داد. به گزار اخبار دریافتی ایلنا طبق اظهارات شاهدان عینی، این شهروند در پمپ بنزین یاد شده مشغول کار لوله کشی ساختمان بوده که ناگهان دچار برق گرفتگی می‌شود.
بر این اساس گفته می شود در زمان حادثه زمین و فضای کار کارگران بر اثر بارندگی شب پیش از آن خیس و مرطوب بوده و همین مسئله باعث شده تا کارگر متوفی دچار برق گرفتگی شود.
شاهدات یاد آور شدند در پی این حادثه، یک دیگر از کارگران پمپ بنزین برای کمک به همکار مصدوم خود بلافاصله با اورژانس تماس می‌گیرد و فوریت‌های پزشکی به محل حادثه اعزام می‌شود.
در همین رابطه کورش نیک طبع معاون فرماندار رودان در پاسخ به خبرگزاری های رسمی گفت: این شهروند در پمپ بنزین مشغول کار بوده که بعلت اتصالی برق دچار سانحه برق گرفتگی شده و جان خود را از دست می‌دهد.
همچنین سرهنگ مجید حاجی‌زاده فرماندهی انتظامی شهرستان رودان نیز به رسانه ها گفت: این شهروند بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داده و علت وقوع حادثه در اینجایگاه سوخت، از سوی پلیس در دست بررسی است.

---------------------------------

گزارش حادثه مرگ دو کارگر پتروشیمی جم هفته آینده تکمیل می‌شود

رئیس بازرسی کار سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) گفت گزارش بازرسی کار این منطقه از حادثه دو روز پیش در پتروشیمی جم که به مرگ دو کارگر منجر شد در هفته آینده تکمیل می‌شود.
«عقیل منفرد» در این باره به ایلنا گفت: کار‌شناسان ما دیروز (چهارشنبه ۱۴ آبان) حوالی ساعت ۱۰ صبح به پتروشیمی جم رفتند و بعد از بازدید از محل حادثه، مستندات را از کارفرما اخذ کردند.
او در ادامه افزود: قرار شده که بعد از آماده شدن گزارش کار‌شناسی، جلسه‌ای در پتروشیمی جم برگزار شود تا شیوه پیگیری دستور مقام قضایی درباره این پرونده مشخص شود.
منفرد در عین حال تاکید کرد: مقصر حادثه هنوز برای ما مشخص نیست. من دیروز همراه کار‌شناسان به پتروشیمی جم رفته بودم و با مسئولان آتش نشانی، ایمنی و حفاظت فنی، بهره برداری و... این مجتمع صنعتی دیدار کردم اما فرایند بازرسی به این سادگی‌ها نیست و گزارش در هفته آینده تکمیل می‌شود.
ایلنا دیروز گزارش داده بود «حسین حیدری» و «محمود جعفری» از کارگران پیمانی واحد نگهداری و تعمیرات پتروشیمی جم عصر سه‌شنبه (۱۳ آبان) هنگام شستشوی مخزن راکتور بر اثر استنشاق گاز نیتورژن جان خود را از دست دادند.

---------------------------------

رسیدگی مسئولان به مشکل بی‌حقوقی کارگران و بسته بودن کارخانه لوله صفا

۱۲۰۰ نفراز کارگران شرکت نورد لوله صفا در ساوه که از تاریخ ۲۸ مهرماه در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق معوقه دست از کار کشیده و متحصن شده‌اند، با ارسال نامه سرگشاده‌ای به اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی ساوه خواستار اقدام جدی مسئولان این نهاد کارگری در زمینه مشکلات صنفی خود شدند.
به گزارش ایلنا کارگران شرکت نورد لوله صفا در این نامه که رونوشت آن را به مجلس شورای اسلامی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرمانداری ساوه، دفتر امام جمعه شهرستان و تشکیلات خانه کارگر ساوه ارسال شده‌است؛ با بیان مشکلات صنفی سه سال گذشته خود، آورده‌اند: کارگران شرکت نورد لوله صفا از ۴ ماه پیش حقوقی دریافت نکرده‌اند و کارفرما در واکنش به حرکت اعتراضی ۱۲۰۰ کارگر این واحد صنعتی از روز ۲۹ مهر ماه درهای کارخانه را به روی کارگران بسته است و تا به امروز از ورود آنها به داخل کارخانه جلوگیری می‌کند.
آنان تاکید کرده‌اند: ۱۲۰۰کارگر کارخانه لوله صفا با احتساب امروز ۱۷ روز است که به دلیل بسته شدن درب‌های ورودی کارخانه از سوی کارفرما و متوقف شدن فعالیت تولیدی آن بلاتکلیف شده‌اند و کسی تا به امروز پاسخگوی آنها نبوده است.
در ادامه این نامه، کارگران کارخانه نورد لوله صفا تصریح کرده‌اند: با وجود تجمعات متعددی که کارگران لوله صفا در اعتراض به تعویق افتادن پرداخت مزد، حق بیمه و سایر مطالبات صنفی خود درمقابل ساختمان فرمانداری و اداره کار و تامین اجتماعی شهرستان ساوه داشته‌اند اما تا به امروز نتیجه‌ای جز تعدیل جمعی از همکارانشان بدست نیامده است.
کارگران نورد لوله صفا در بخش دیگری از نامه خود از مسئولان بویژه مسئولان اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی در خواست کردند تا قضاوت کنند که چگونه خانواده‌های کارگران لوله ساوه می‌توانند در شرایط اقتصادی کنونی ۴ ماه را بدون دریافت حقوق و مزد سپری کنند.

---------------------------------

تشریح جزئیات حادثه روز گذشته پتروشیمی جم

در پی وقوع حادثه منجر به فوت دو نفر از کارگران تعمیرات واحد «الفین» پتروشیمی جم، یکی از کارگران این مجتمع پالایشگاهی به تشریح جزئیات این حادثه پرداخت.
یکی از کارگران پتروشیمی جم در تشریح این حادثه به ایلنا گفت: حوالی ساعت ۱۴ روز گذشته (۱۳ آبان ماه) مرحوم «حسین حیدری» کارگر واحد تعمیرات به دستوریکی مسئول ایمنی برای شستشو وخارج کردن شیئی که درون یکی از مخازن افتاده بود وارد مخزن می‌شود.
این منبع مطلع با بیان اینکه مطابق اصول حفاظت ایمنی و بهداشت کار می‌بایست قبل از ورود کارگران به داخل مخازن، میزان گاز موجود در آن مخازن توسط عوامل بهربردار سنجیده شود، گفت: از قرار معلوم این قاعده و اصل حیاتی ایمنی توسط مسئولان مربوطه در مورد مرحوم حیدری رعایت نمی‌شود.
به گفته وی، آقای حیدری کوتاه زمانی پس از ورود به داخل مخزن گاز دچار گازگرفتگی می‌شود و در این هنگام یکی دیگر از کارگران واحد تعمیرات بنام «محمود جعفری» که در‌‌ همان واحد مسئولیت هدایت راننده جرثقیل را بر عهده داشته است با مشاهده گازگرفتگی آقای حیدری برای نجات وی وارد مخزن می‌شود که وی نیز در‌‌نهایت دچار گاز گرفتگی می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه واحد بهره برداری و ایمنی مقصر پتروشیمی می‌بایست قبل از ورود آقای حیدری به داخل مخزن، میزان گاز داخل آنرا می‌سنجید، گفت: در زمان حادثه مسئول ایمنی بدون اینکه هیچ اطلاعاتی از وضعیت گاز موجود در مخازن داشته باشد مجوز پرمیت (مجوز کاراین کارگر) را صادر کرده است.
این کارگر پتروشیمی جم با بیان اینکه برای انجام امور تعمیراتی می‌بایست هر پرمیت «مجوز کار» در سه نسخه‌ای از سوی مسئولان بهربرداری و مسئول ایمنی سایت صادر شود، گفت: مطابق روال قانونی که یک نسخه از این مجوز باید در اختیار واحد ایمنی و آتش نشانی پتروشیمی و نسخه‌های دیگر آن در دست کارگر تعمیرات و اتاق کنترل و نگهداری قرار گیرد.
وی همچنین در خصوص جزئیات بیشتر حادثه فوق اظهارد اشت: بعد از وقوع حادثه با اطلاع سایر کارگران دو آمبولانس در صحنه حادثه حاضر می‌شوند اما به دلیل نداشتن امکاناتی اولیه درمانی همانند ماکس و کپسول اکسیژن دوباره برای تجهیز شدن به پایگاه خود بازمی‌گردند که این مسئله باعث ایجاد تاخیر ۲۰ دقیقه‌ای در عملیات امداد و نجات می‌شود.
این کارگر پتروشیمی جم بابیان اینکه آقایان حیدری و جعفری از جمله کارگرانی بودند که که از طریق شرکت پیمانکاری «جم صنعت کاران» در این مجتمع پالایشگاهی کار می‌کردند، گفت: با وجود آنکه به موجب ماده ۶۳ قانون کار فعالیت همه کارگاه‌های مشمول در روز تعطیل رسمی عاشورا باید متوقف شود اما در پتروشیمی جم به استناد مواد ۶۲ و ۶۹ از قانون کار فعالیت کارگاه حتی در روزهای تعطیل هفتگی و رسمی ادامه دارد.

---------------------------------

دو کارگر پتروشیمی جم در حادثه کار کشته شدند

منابع کارگری ایلنا در پتروشیمی «جم» در بوشهر از کشته شدن دوکارگردیگر این مجتمع صنعتی بر اثر استنشاق گاز نیتروژن خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا کارگران پتروشمی جم می‌گویند که بعد از ظهرروز گذشته (۱۳ آبان) دوکارگرواحد تعمیرات پتروشیمی جم حین شستشوی یکی از مخازن گاز دچار گاز گرفتگی شده و جان خود را از دست دادند.
بر اساس این گزارش، در ابتدا یکی از کارگران بنام «حسین حیدری» مشغول شستشوی یکی از مخازن با گاز نیتروژن بود که به علت ازدحام گاز نیتروژن دچار گاز گرفتگی شده و بیهوش می‌شود.
بنا بر این گزارش، کارگر دیگری بنام «محمود جعفری» که در پایین مخزن متوجه وقوع حادثه می‌شود به قصد کمک همکارش وارد مخزن می‌شود که وی نیز دچار گاز گرفتگی می‌شود.

---------------------------------

قراردادهای سفید امضا کارگران «معدنجو» را ناچار به قبول شرایط کارفرما کرد

مسولین اداره کار و کارفرمای شرکت معدنجو در نبود نماینده کارگری با حضور در معدن زغال سنگ معدنجو با پرداخت یک ماه از سه ماه حقوق معوق کارگران انها را متقاعد کرده اند در معدن بمانند و زغال سنگ یک ماه آینده را تامین کنند.
نماینده کارگران شرکت معدنجو درباره این توافق به ایلنا گفت: مسولین شرکت و بازرس اداره کار شهرستان زرند روز گذشته (۱۰ آبان) با حضور در معدن از کارگران خواسته اند به کار خود ادامه دهند و زغال سنگ یک ماه آینده را تامین کنند. اما متاسفانه تعداد زیادی از کارگران بدون در نظر گرفتن مطالبات صنفی که در چند روز گذشته پیگیر آن بوده اند،پای برگه قرارداد را امضا کرده اند، که این از نظر ما قابل قبول نیست.
وی گفت: کارگران معدنجو در شرایطی این قرارداد را امضا کرده اند که مسولین شرکت هیچگونه تضمینی بابت پرداخت باقی مانده معوقات حقوقی به انها نداده اند و در دو روز گذشته هم تنها حقوق یک ماه از سه ماه را پرداخت کرده اند.
نماینده کارگران شرکت معدنجو در توضیح این شیوه برخورد با کارگران این شرکت گفت: شرایط بستن قراردادها با کارفرما این مشکلات را برای ما ایجاد کرده است. وقتی قرارداد سفید باشد کارفرما به خود اجازه می دهد به هر صورتی که می خواهد با کارگر برخورد کند. یک روز تصمیم می گیرد دستمزدش را نپردازد و روز دیگر به محض پایین امدن تولید یا میزان فروش محصول، او را از کار بیکار میکند. متاسفانه پیگیری های حقوقی در این زمینه هم به سختی جواب می دهد.

تبعات رسم جاری «سفید امضا کردن»
بحث بستن قراردادهای سفید امضا و مشکلات به وجود آمده ناشی از بستن اینگونه قراردادها برای کارگران موضوع تازه ای نیست. علیرضا مقدم وکیل دادگستری درباره مرسوم شدن بستن اینگونه قراردادها می گوید: سوء استفاده از شرایط و بازار کار، کارفرما را مجاب میکند که به سمت اینگونه قراردادها سوق پیدا کند. متاسفانه فقدان قوانین حمایتی برای هر دو طیف کارگر و کارفرما نیز باعث می شود پیگیری ها در خصوص تضییع حقوق به نتیجه ی مطلوبی نرسد.
این حقوقدان با اشاره به اینکه قانون کار به خودی خود از حداقل حمایت ها برای احقاق حقوق کارگرانی که قرارداد سفید می بندند برخوردار است، گفت: طبق قانون کار قرارداد سفید نمی تواند خارج از حداقل های حمایتی باشد. در ارتباط با این قراردادها کارفرما تنها می تواند در تعیین مدت قرارداد اعمال نفوذ کند. یعنی به عنوان مثال مدت قرارداد را کمتر از مدت واقعی در نظر بگیرد.
وی در ارتباط با سوءاستفاده از قراردادهای سفیدامضاء هم گفت: متاسفانه مراجع حل اختلاف اصلا به این مسئله توجه نمی کنند. در حالیکه اگر سوء استفاده ای در مبحث تعیین مدت قرارداد از سوی کارفرما صورت بگیرد به راحتی از نظر کارشناسی و هم از نظر نوع کار قابل بررسی است. یعنی به راحتی می توان تشخیص داد مدت این کار با توجه به نوع آن مثلا یک ماهه است یا دو ماهه. به طور کلی طبق قانون مجازات اسلامی هرگونه سوء استفاده از قرارداد سفید امضا جرم محسوب می شود و قابل پیگیری از سوی کارگران است.
این وکیل دادگستری همچنین با اشاره به لزوم ایجاد طرح های حمایتی در این ارتباط گفت: طرح هایی چون طرح بهینه سازی قراردادهای موقت کار که توسط فراکسیون کارگری مجلس چند سال پیش اعلام وصول شده و متاسفانه در مجلس مسکوت مانده می‌تواند شرایط حمایتی را برای پیگیری مطالبات حقوقی کارگرانی که با مسئله ی قراردادهای سفیدامضا مواجه‌اند فراهم کند.
اردیبهشت ماه امسال بود که علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مصاحبه ای با تسنیم گفته بود: «این وزارتخانه به بازرسین خود ابلاغ کرده است به‌محض مشاهده قرارداد سفید امضا اقدام قضایی انجام دهند.» با اینکه بسیاری از مشکلات صنفی کارگران این روزها حول محور قراردادهایی اینچنینی می گردد اما گویا هنوز زنگ هشدار پایمال شدن حقوق کارگران برای مسولین به صدا درنیامده است و این بی توجهی با شعار سه جانبه گرایی در عرصه کار در تعارض جدی قرار دارد.

---------------------------------

فروش ماشین‌آلات «کنف‌کار» برای پرداخت حقوق ۱۸۶ کارگر بازنشسته

کارگران کارخانه «کنف کار» رشت از فروش بخش زیادی از ماشین آلات این واحد صنعتی، برای پرداخت مطالبات معوقه ۱۸۶ نفر از کارگران بازنشسته خبر دادند.
به گزارش منابع خبری ایلنا، در پی شکایت ۱۸۶ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه کنف کار برای دریافت معوقات حقوقی خود، این کارخانه از مهرماه سال جاری با حکم قضایی به مزایده گذاشته شد.
بنا بر این گزارش، این واحد صنعتی که از ۳۱ شهریور ماه سال گذشته ورشکسته اعلام شده است توان مالی برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران شاغل و بازنشسته همانند سنوات خدمت و حقوق کارگران را نداشت. به همین دلیل ۱۸۶ کارگر بازنشسته این کارخانه با طرح شکایت در دادگاه شهرستان سنگر مجوز فروش اموال کارخانه را گرفتند.
به گفته این منبع خبری، رقم مطالبات بازنشستگان این کارخانه ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است که قرار است با فروش تجهیزات و ماشین آلات کارخانه، این میزان بدهی به کارگران پرداخت شود.
به گفته این کارگر مجموع کارگران این واحد قبل از سال ۹۰، ۱۸۶ نفر بودند که به تدریج به بهانه افزایش مشکلات مالی بازنشسته شده‌اند اما هنوز بعد از گذشت چندین سال نتوانسته‌اند حقوق‌شان را دریافت کنند.
این منبع خبری در کارخانه کنف کار با بیان اینکه طلب هر کارگر بازنشسته ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان است در ادامه تصریح کرد: بعداز بازنشستگی کارگران کارخانه کنف کار فقط ۶ کارگر با سوابق ۱۲ تا ۱۴ سال سابقه در کارخانه باقی ماند که شرایط بازنشستگی نداشتند. که در ‌‌نهایت بعد از توقیف کارخانه از سوی کارگران بازنشسته، آنان برای بازخرید خدمت و دریافت مستمری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شدند.
به گفته وی این ۵ کارگر نیز هر کدام از ۱۷ تا ۲۰ میلیون تومان از کارفرما طلب دارند که هنوز پرداخت نشده است.
این منبع خبری عمده مشکلات کارخانه کنف کار را بعد از خصوصی سازی، مشکلات مدیریتی و مالکیتی کارخانه عنوان کرد و گفت: از سال ۸۴ که این کارخانه به بخش خصوصی واگذار شد مالکان آن چندین بار تغییر کرده‌اند بطوری که در ‌‌نهایت کارگران نمی‌دانستند که مالک اصلی کارخانه کیست و باید مطالبات خود را ازچه کسی پیگیر شوند.

---------------------------------

پرداخت اضافه کاری معلمان ۴ ماه به تعویق افتاده است

یک فعال حقوق صنفی معلمان از تعویق چهار ماهه در پرداخت حق اضافه کار اردیبهشت و خرداد معلمان خبر داد.
«مهدی بهلولی» در این باره به ایلنا گفت: معلمان حق اضافه کار اردیبهشت و خرداد امسال را از وزارت آموزش و پرورش طلبکارند اما این وزارتخانه معوقات یاد شده را پرداخت نمی‌کند و تا جایی که من اطلاع دارم برنامه‌ای هم برای پرداختشان ندارد.
او در ادامه بیان کرد: حق اضافه کار خرداد معلمان در سالهای گذشته ۳۰ روزه بود اما حاجی‌بابایی با این استدلال که ۱۰ روز پایانی خرداد به امتحانات برخورد می‌کند این حق را به ۲۰ روز کاهش داد. پارسال هم که آقای فانی سر کار آمد حق اضافه کار خرداد معلمان را به ۱۰ روز کاهش داد.
او در عین حال تاکید کرد: این تاخیر در پرداخت حق اضافه کار معلمان به نگرانی نسبت به حذف کلی حق اضافه کار خرداد و احیانا اجرای برنامه‌ای مشابه‌ برای حق اضافه کار اردیبهشت دامن زده است.
این فعال حقوق صنفی معلمان در پایان از دولت یازدهم خواست اضافه کار خرداد معلمان را دوباره به ۳۰ روز کامل بازگرداند.

---------------------------------

کارگران کاشی گیلانا برای دریافت حقوق، زیتون فروختند

منابع خبری ایلنا در کارخانه کاشی گیلانا از فروش بیش از ۵ تن زیتون درختان محوطه این کارخانه، برای دریافت بخشی از مطالبات ۱۶ ماهه خود خبر دادند.
به گزارش منابع کارگری ایلنا، همزمان با چهل و ششمین روز از شروع اعتراضات صنفی کارگران کاشی گیلانا، امروز (۱۰ آبان) کارگران تصمیم گرفتند برای جبران بخشی از مطالبات معوقه ۱۶ ماه گذشته‌شان، میوه درختان زیتون محوطه کارخانه را به فروش برسانند.
بنا بر این گزارش، با وجود آنکه طی هفته گذشته کارگران کاشی گیلانا بخش زیادی از اموال غیر قابل استفاده کارخانه را برای فروش آماده کرده‌ بودند اما هنوز پولی از این بابت به کارگران پرداخت نشده است.
یک کارگر معترض در این باره به ایلنا گفت: با گذشت چهل و شش روز از اعتصاب کارگران کاشی گیلانا که اخبار آن در بسیاری از رسانه‌ها منتشر شده است، هنوز مسئولان مستقیم این وضعیت از مشکلات کارگران کاشی گیلانا اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.
به گفته وی، بی‌تفاوتی و بی اطلاعی برخی مسئولان استانی از حوادث و رویداد‌های کارگری منطقه و استان جای تامل دارد. از این رو کارگرانی همانند کاشی گیلانا ناچارند برای ادامه حیات و تداوم اشتغال خود دست به فروش تجهیزات مستهلک کارخانه و حتی میوه در ختان کارخانه بزنند.
او با بیان اینکه کارگران از وضعیت پیش آمده رضایت ندارند در ادامه افزود: حساب مشترکی بین دو کارگر و یکی از حسابداران کارخانه کاشی گیلانا افتتاح شده است که قرار است مبلغی که از فروش اموال کارخانه بدست می‌آید به این حساب مشترک واریز شود.

---------------------------------

یک کارگر ساختمانی بر اثر ریزش آوار کشته شد

یک کارگر ساختمانی در حال انجام کار در تهران بر اثر ریزش آوار جان باخت.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که صبح امروز در خیابان بهنود رخ داد، یک کارگر ۲۸ ساله در حین تخریب بخشی از یک ساختمان سه طبقه قدیمی بر اثر ریزش دیوارهای جانبی در زیر آوار گرفتار شد.
بنا بر این گزارش، این کارگر که به دلیل سنگین بودن آوار دچار مصدومیت از ناحیه گردن شده بود، علی‌رغم انجام اقدامات پیش‌بیمارستانی، در محل حادثه جان باخت.

---------------------------------

تعویق ۲ ماه حقوق ۱۰۰ کارگر شهرداری فسا

پرداخت حقوق ۱۰۰ کارگر خدماتی و فضای سبز شهرداری «فسا» در استان فارس دو ماه به تاخیر افتاده است.
منابع کارگری ایلنا در فسا گزارش دادند، این کارگران که تحت مسئولیت دو شرکت پیمانکاری در نقاط مختلف شهر فسا به کارهای خدماتی و فضای سبز مشغول‌اند حقوق شهریور و مهرماه سال جاری را دریافت نکرده‌اند.
این دو شرکت پیمانکاری در مجموع حدود ۱۰۰ کارگر دارند که هر ماه حقوق کارگران را با تاخیر پرداخت می‌کنند.
به گفته این کارگران، در حالی پیمانکاران شهرداری فسا به مشکلات کارگران زیر مجموعه خود بی‌تفاوت‌اند که تعداد زیادی از این کارگران با وجود بازگشایی مدارس توانایی خرید ملزومات تحصیلی فرزندان‌شان را ندارند.

شهردار یک ماه تعویق حقوق را تایید کرد
در این رابطه آقای «حقیقی» شهردار شهر فسا، ضمن تایید تعویق حقوق کارگران خدماتی وفضای سبز، معوقات حقوقی این تعداد کارگر را یک ماه اعلام کرد.
شهردار فسا با بیان اینکه مطالبات کارگران شهرداری فسا تقریبا به روز است، به ایلنا گفت: معمولا شرکتهای پیمانکاری بعد از عقد قرار داد، حقوق کارگران را با یک الی دو ماه تاخیر پرداخت می‌کنند با این وجود کارگران خدماتی فقط حقوق مهر ماه را نگرفته اند.
این ادعای شهردار فسا در حالی مطرح می‌شود که وی در گفتگو با یکی از رسانه‌های محلی این شهر مدعی شده بود که شرکتهای پیمانکاری زیر مجموعه شهرداری فسا به تعهدات خود در خصوص پرداخت حقوق کارگران عمل نمی‌کند و در این خصوص شهرداری چند تذکر به پیمانکاران داده است.
طبق گفتگوی شهردار فسا با پایگاه خبری فسایی، چنانچه شرکت‌های خدماتی طرف قرارداد به این روند ادامه دهند مجدداً صلاحیت آن‌ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت و شهرداری نسبت به جایگزین کردن شرکت‌های جدید اقدام خواهد کرد.
همچنین در این رابطه آقای امرالله‌پور مسئول روابط عمومی شهرداری فسا به این رسانه پاسخ داده است که طبق تعهدی که شرکتهای پیمانکاری ضمن قرارداد با شهرداری دارندآنان باید حداقل توان پرداخت دوماه از حقوق پرسنل خود را داشته باشند.
وی افزود: ولی متاسفانه این شرکت‌ها این بند از مقرات را رعایت نکرده و مدعی‌اند شهرداری صورت وضعیتهای انان را پرداخت نمی‌کنند درحالی است که شهرداری تا اول مرداد به تمامی تعهدادت مالی خود در قبال پیمانکاران پایبند بوده و آنان باید حداقل نسبت به پرداخت حقوق شهریور ماه پرسنل خود اقدام می‌کردند ولی این کار را انجام نداده‌اند.

---------------------------------

بلاتکلیفی کارگران پتروشیمی هگمتانه/ کارفرما وعده پرداخت دو ماه از ۷ ماه حقوق را داد

در پی انتشار خبر اخراج ۳۵ نفر از پرسنل پایپینگ پتروشیمی هگمتانه یکی از کارگران اخراجی این شرکت در گفتگویی با ایلنا مسولیت تعدیل کارگران را متوجه کارفرمای اصلی دانست و گفت: این واحد پتروشیمی شرایط را طوری از قبل چیده بود که پس از اخراج معلوم نیست ما نیروی پیمانکار بودیم یا نیروی پتروشیمی هگمتانه.
این کارگر در توضیح این مطلب به ایلنا گفت: نیروهای شاغل در بخش پایپینگ نیروهای متخصص هستند و پایه حقوق بالایی دارند. شرکت پیمانکاری ما را به عنوان واسطه و معرف در اختیار پتروشیمی هگمتانه گذاشت و از آن پس ما به عنوان نیروی موقت زیر نظر پتروشیمی هگمتانه بودیم و نیروی قرارداد مستقیم محسوب می‌شویم و نه نیروی پیمانکار.
وی گفت: من از شهریور سال گذشته در بخش پایپینگ این واحد پتروشیمی به عنوان نیروی متخصص شروع به کار کردم و شرکت به ما وعده داد تا پس از راه اندازی پالایشگاه به عنوان نیروی تعمیر و نگه داری، به کار تحت عنوان نیروی دائم ادامه دهیم. اما نه تنها مسولین پتروشیمی به وعده‌ای که داده بودند متعهد نبودند بلکه به دلایل نامعلوم از ابتدای امسال هیچ مبلغی به عنوان دستمزد و مزایا به ما پرداخت نشده و از تیرماه نیز ما را از کار اخراج کردند پیگیری‌های حقوقی پرسنل اخراجی برای دریافت معوقات حقوقی ۷ ماهه‌شان بی‌نتیجه مانده است.
به گفته این منبع آگاه، کارگران ۴ ماه دستمزد معوقه و بین ۴ تا ۷ ماه عدم واریز بیمه، مزایا عیدی، ۱۱ ماه قوق سنوات، خواربار و حق مسکن را از پتروشیمی طلبکارند.
این کارگر اخراجی همچنین گفت: در این شرکت ادارهٔ همهٔ امور به دست یک فرد است که متاسفانه توجهی به حقوق کارگران ندارد.
وی در ادامه از تجمع چندباره کارگران اخراجی در برابر شرکت پتروشیمی هگمتانه در چندماه گذشته خبر داد و گفت: چند بار به همراه سایر کارگران اخراجی در برابر پتروشیمی هگمتانه تجمع کردیم اما مسولین شرکت به کمک نیروی انتظامی ما را متفرق کردند.
مراجعه چندباره کارگران پتروشیمی هگمتانه به اداره کار و تجمع در برابر استانداری همدان و امضای نامه دسته جمعی برای پیگیری مطالباتشان نیز تاکنون بی‌نتیجه مانده است. بنا بر ادعای این کارگر علی رغم پیگیری‌های اداره کار و بازرس این اداره، فردی که مسولیت همهٔ کارهای شرکت به عهدهٔ اوست تنها وعدهٔ پرداخت دو ماه از چهار ماه دستمزد را داده و به ما گفته باید از بقیه حقوق و مزایای خود بگذرید.

پیمانکاران هم طلب‌کارند
همچنین گروه پیمانکاری که مسولیت معرفی این نیرو‌ها به عهدهٔ آنهاست، جزء نیروهای پتروشیمی هگمتانه محسوب می‌شوند که به دلیل عدم رعایت تعهدات از سوی شرکت، خود نیز از ابتدای امسال درگیر معوقات حقوقی هستند. یکی از پیمانکاران در این ارتباط به ایلنا گفت: به دلایلی نامعلوم پتروشیمی از پرداخت دستمزد‌ها از ابتدای امسال امتناع می‌کند و در جواب پیگیری‌های ما به کارگران می‌گوید «شما از این چهار ماهی که طلبکارید تنها دو ماه به صورت مفید کارکرده‌اید».
پروژهٔ عظیم پتروشیمی هگمتانه طبق پیش بینی‌های مسولین این پروژه، قرار بود برای ۲۰۰ نفر مستقیم و ۲ هزار نفر غیرمستقیم شغل ایجاد کند. این شرکت با مشارکت ۵۷ درصدی بخش خصوصی، ۳۳ درصدی شرکت ملی پتروشیمی ایران و ۱۰ درصدی یک شرکت ایتالیایی ساخته شده است. اما به دلایل متعددی هنوز به مرحلهٔ بهره برداری نرسیده است.
گفتنی است استاندار همدان سال گذشته در گفتگویی از پرداخت معوقات کارگران این شرکت پتروشیمی و تزریق بوجه‌ای توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داده بود و گفته بود با راه اندازی پتروشیمی هگمتانه واردات پودر و گرانول PVC گرید پزشکی به داخل کشور متوقف می‌شود و علاوه بر این با بهره‌برداری از این مجتمع، ایران به جمع صادرکنندگان یکی از کمیاب‌ترین محصولات پتروشیمی جهان می‌پیوندد.
این در حالی ست که یکی از منابع کارگری که هم اکنون در شرکت پتورشیمی هگمتانه مشغول به کار است به ایلنا گفت: چند ماهی ست که عملا پروژه پتروشیمی هگمتانه متوقف شده و علی رغم پیشرفت ۹۱ درصدی هم چنان در مرحلهٔ راه اندازی باقی مانده است. وی گفت: توجیهی که تاکنون مسولان شرکت برای توقف پروژه می‌اورند این است که منطقه با کمبود اب و بحران خشکسالی مواجه است که به نظر می‌رسد این استدلال با تزریق بودجه‌ای که برای بهره برداری شرکت انجام شده قابل قبول نیست.

---------------------------------

ادامه انتظار ۱۰۰۰ کارگر «لوله صفا» پشت درهای کارخانه/ کارگران جایگزین آمدند

کارگران لوله و نورد صفا در ساوه دوازده روز پس از آغاز اعتراض صنفی‌شان می‌گویند کارفرما نه تنها بیش از یک هفته است که به آن‌ها اجازه ورود به کارخانه را نمی‌دهد بلکه شماری کارگر افغان استخدام کرده است تا لوله‌های تولید شده را برای مشتریان بار بزنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارفرما مشغول فروش لوله‌هایی است که در زمان کار کارگران تولید شده‌اند آنهم در شرایطی که با اعتصاب بیش از هزار کارگر لوله و نورد صفا از یکشنبه هفته گذشته (۲۷ مهر) تولید در این کارخانه متوقف است. از طرفی در پی تشدید اعتراض صنفی کارگران، ورود آنان به این واحد تولیدی از سه شنبه هفته گذشته (۲۹ مهر) ممنوع است.
«سهراب قنبری»، کار‌شناس حقوق کار و وکیل دادگستری در همین رابطه به ایلنا می‌گوید رئیس اداره کار ساوه در مواجهه با چنین شرایطی نباید منتظر شکایت کارگران بماند و موظف است شورای تامین ساوه را مطلع کند تا این شورا به صورت اضطراری تشکیل جلسه دهد و موضوع را حل کند.
او در عین حال تاکید می‌کند کارفرما علاوه بر تحت فشار قرار دادن هزار کارگر از لحاظ معیشتی با بر هم زدن نظم عمومی و دامن زدن به جو التهاب در منطقه زمینه را برای اغتشاش فراهم کرده و اغتشاش هم جرمی کیفری است بنابراین در این قضیه دستگاه قضا می‌تواند وارد عمل شود و با کارفرمای متخلف برخورد کند.
این در حالی است که یکی از کارگران دیروز به ایلنا گفته بود: کارگران اقدام غیرقانونی کارفرما را به اداره کار، فرمانداری، نهادهای نظارتی و... گزارش داده‌اند اما این نهاد‌ها تاکنون هیچ اقدامی برای لغو ممنوعیت ورود کارگران به کارخانه انجام نداده‌اند.

---------------------------------

۱۱۵ کارگر «معدن‌جو» طی هفته گذشته اخراج شدند/ ادامه تعدیل نیرو تا پایان سال

منابع خبری ایلنا در زرند از اخراج ۱۱۵ کارگر شرکت زغالسنگ معدنجو در یک هفته گذشته خبر دادند.
این کارگران دو روز قبل (سه‌شنبه ۶ آبان) به دلیل تعویق سه ماه حقوق و شیوه اجرای تعدیل نیرو در شرکت زغال سنگ معدن جو، مقابل فرمانداری زرند تجمع کرده بودند.
یکی از کارگران اخراجی شرکت معدنجو در گفتگو با ایلنا، شیوه اجرای تعدیل نیرو در شرکت زغال سنگ معدن جو و تعویق در پرداخت مطالبات (عدم دریافت دستمزد از سه ماه گذشته تا کنون) را از دلایل اصلی اعتراضات کارگران این شرکت بر شمرد و گفت: از هفتهٔ گذشته تا کنون معدن تعطیل شده و درخواست ما این بود که کارگران اخراجی را به معدن برگردانند و معوقات چند ماهه را پرداخت کنند. از ابتدای امسال تا کنون مسولین این شرکت در سه مرحله کارگران را اخراج کرده‌اند و دلیل این امر را ورشکستگی شرکت و قیمت پایین فروش زغال سنگ در بازار عنوان کرده‌اند.
این کارگر اخراجی از پیگیری مطالباتشان در روزهای آینده خبر داد و گفت: علی رغم پیگیری‌های نماینده کارگری و سایر کارگران اخراجی شرکت معدجو هیچ مقام مسولی صدای ما را نمی‌شنود و شرایط ما برای تامین هزینهٔ روزمره با توجه به طولانی شدن پرداخت معوقات روز به روز بد‌تر می‌شود. از هفتهٔ گذشته تا کنون هر روز از ساعت ۵ و ۳۰ دقیقه صبح تا ساعت ۹ به همراه سایر کارگران اخراجی در معدن جمع می‌شویم تا یکی از مسولین پاسخ گوی مطالباتمان باشد اما تاکنون هیچ اقدام عملی از سوی انان صورت نگرفته است.

اخراج‌ در چند مرحله ادامه می‌یابد
در این رابطه یکی از نمایندگان کارگری شرکت معدنجو ابه ایلنا گفت: یک روز پس از تجمع کارگران در برابر فرمانداری زرند مسولین شرکت با بیان اینکه ما تنها قادر به پرداخت معوقات یک ماه از این سه ماه هستیم گفتند تا انتهای امسال مجددا در چند مرحله تعدیل نیرو خواهیم داشت.
وی گفت:مسولان شرکت با سوء استفاده از قراردادهای سفید امضا کارگران را استثمار می کنند و با وعده های توخالی چون دریافت طلب های مالی شرکت و پرداخت معوقات از آنها می خواهند برای تامین زغال سنگ مورد نیاز شرکت در معدن بمانند و کار کنند. امری که با توجه به محقق نشدن هیچ کدام از این وعده ها از سوی کارگران غیرقابل قبول است.
این نماینده کارگری در ادامه از پیگیری اداره کار شهرستان زرند برای پرداخت مطالبات کارگران خبر داد و گفت: وعده هایی از سوی اداره کار زرند به ما داده شده که امیدواریم با پیگیری های ما محقق شود.
گفته می شود بدهی شرکتهای دولتی چون ذوب اهن و پایین بودن نرخ فروش زغال سنگ در بازار عامل اصلی تعویق در پرداخت حقوق به کارگران است. در حال حاضر ۴۷۰ کارگر در این شرکت مشغول بکار هستند و قرار است ۱۲۰ نفر از این افراد نیز در آینده تعدیل شوند.

---------------------------------

تجمع کارگران پیمانی فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق

جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه‌های در دست احداث منطقه پارس جنوبی عصر امروز (۷ آبان) در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق مقابل دفتر یکی از شرکت‌های پیمانکاری دست‌ اول این منطقه تجمع کردند.
منابع کارگری ایلنا در منطقه پارس جنوبی گزارش داده‌اند، ساعت ۱۵ امروز حدود ۱۰۰ نفر از کارگرانی که به واسطه استخدام در شرکت‌های پیمانکاری دست سوم منطقه پارس جنوبی در احداث پروژه‌های مجتمع‌های پتروشیمی و پالایشگاهی فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی مشغول کار هستند در مقابل دفتر «شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی» (I. P. M. I) تجمع اعتراضی برپا کردند.
بنا به گفته کارگران، این اجتماع اعتراضی به دلیل پرداخت نشدن حقوق و مزایایی است که از تیر ماه سال جاری تاکنون به تاخیر افتاده است و به همین دلیل تجمع کنندگان با اطلاع پیمانکاران بخشی از ساعت کار امروز را به برپایی این اقدام اعتراضی اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش، معترضان امروز به نمایندگی از جمعیت حدودا ۲ هزار نفری کارگرانی تجمع کرده‌اند که حداقل در ۱۰ شرکت پیمانکاری به عنوان کارگر قراردادی مشغول فعالیت‌اند.
به گفته منابع کارگری، تاخیر چهار ماهه در پرداخت مطالبات مزدی این کارگران در حالی اتفاق افتاده است که در تمامی این مدت عملیات تکمیل و راه‌اندازی پروژه‌های در دست احداث توسط آن‌ها در گرمای ۶۰ درجه و هوای نامطلوب روزهای تابستان ادامه داشته است.
گفتنی است دستمزد ماهانه هر یک از کارگران طلبکار از شرکت I. P. M. I از ۸۰۰ هزار تومان تا ۶ میلیون تومان متغییر است،

---------------------------------

چند سناریو برای بازنشستگی ۳۲۲ کارگر معدن سنگرود

نمایندگان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، صبح امروز در دیدار با کارگران معدن زغال سنگ سنگرود در رودبار، آخرین نتایج جلسه رسیدگی به وضعیت بازنشستگی آنان را تشریح کردند.
منابع خبری ایلنا در معدن زغال سنگ سنگرود گزارش دادند، پیرو جلسه روز ۲۶ مهرماه که در محل ساختمان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران پیرامون بررسی وضعیت بازنشستگی ۳۲۲ کارگر این معدن برگزار شد، امروز نمایندگان سازمان ایمیدرو و سازمان تهیه و تولید مواد معدنی به همراه هیاتی از مسئولان گیلانی با حضور در ساختمان مسجد جامع این واحد تولیدی مفاد صورت جلسه مذکور را برای کارگران قرائت کردند.
بر اساس این گزارش، در بند نخست این مصوبه تاکید شده است که تا پایان سال جاری، ۸۸ کارگر مشمول بازنشستگی با قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شوند.
همچنین در بند دوم این مصوبه ذکر شده است ۱۰۴ نفر دیگر از کارگران که تا پایان سالهای ۹۴ و ۹۵ مشمول بازنشستگی می‌شوند در صورت موافقت اعضای هیئت دولت و سازمان تامین اجتماعی با دریافت بیمه بیکاری تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شوند. در بند سوم این مصوبه نیز عنوان شده، ۱۳۲ کارگری که تا پایان سال ۹۸ به مرور شرایط بازنشستگی را پیدا می‌کنند برای تکمیل سوابق بیمه‌ای خود به یکی از واحد‌های زیر مجموعه شرکت تهیه و تولید انتقال پیدا کنند.
در بند چهارم این مصوبه تاکید شده است استانداری گیلان و فرمانداری رودبار موضوع متوقف شدن انحلال معدن را از سوی شورای امنیت ملی پیگیری کنند. در صورت موافقت این شورا، معدن سنگرود تا پایان سال ۹۵ ادامه کار خواهد داد و کارگران می‌توانند برای پر کردن سوابق بیمه‌ای خود همانند قبل مشغول به کار باشند.
این منبع خبری در معدن سنگرود تصریح کرد: نمایندگان کارگری در جلسه امروز مواضع خود را به نمایندگان شرکت تهیه تولید و ایمیدرو انتقال دادند. پیشنهاد کارگران ادامه فعالیت معدن تا پایان سال ۹۵ بود.
به گفته وی، هیاتی شامل استاندار گیلان، فرماندار شهرستان رودبار، نماینده مردم شهرستان رودبار در مجلس شورای اسلامی و همچنین مدیر عامل معدن سنگرود در جلسه امروز حضور داشتند.

---------------------------------

کارگران پتروشیمی بوعلی برای دومین‌ روز تجمع کردند

در ادامه اقدام اعتراضی روز گذشته کارکنان رسمی «مجتمع پتروشیمی بوعلی» در بندر امام؛ صبح امروز نیز جمعی دیگر از کارکنان رسمی این مجتمع پتروشیمی برای ساعتی اجتماع کردند.
منابع خبری ایلنا در مجتمع پتروشیمی بوعلی می‌گویند: حدود ۲۰۰ نفر از کارکنان رسمی مجتمع پتروشیمی بوعلی صبح امروز به نشانه اعتراض در شبستان مسجد این مجتمع صنعتی جمع شده‌ بودند که سرانجام این تجمع اعتراضی با تصمیم کارگران خاتمه یافت و تمامی کارکنان معترض به محل کار خود بازگشتند.
گفته می‌شود در نتیجه این تجمع فعالیت روزانه نیروهای فنی شاغل در مجتمع پتروشیمی بوعلی به حالت تعلیق درآمده بود چرا که در زمان تحصن، به دلیل خودداری نیروهای فنی از حضور در محل کار، هیچ مجوز قانونی برای فعالیت و حتی تردد کارگران فنی در محوطه پتروشیمی صادر نمی‌شد.
برابر آیین نامه‌های حفاظت فنی و ایمنی و بهداشت کار در مجتمع‌های پتروشیمی و پالایشگاهی زیر مجموعه وزارت نفت، فعالیت و حتی تردد تمامی کارکنان و کارگران شاغل در محوطه مجتمع‌های نفتی و گازی منوط به دریافت مجوزهای قانونی است که اصطلاحا به آن‌ها «پرمیت» گفته می‌شود.
این مجوز‌ها بطور معمول در برگه‌های کاغذی زرد زنگ صادر می‌شوند و مسئولیت آن برعهده کارکنان واحد بهره‌برداری است.
تحصن امروز کارکنان رسمی پتروشیمی بوعلی در حالی انجام شد که به گفته منابع خبری ایلنا روز گذشته نیز جمعی از کارکنان رسمی این مجتمع پتروشیمی در اقدامی مشابه در محوطه کارگاه و مقابل دفتر مدیریت مجتمع تجمع کرده بودند.
گفته می‌شود دلیل تجمع امروز و روز گذشته کارگران پتروشیمی بوعلی وضعیت نامعلوم پرداخت پاداش بهره‌وری نیمه نخست سال ۹۳ بوده است که به تازگی دستور پرداخت آن از سوی «بیژن نامدار زنگنه»، وزیر نفت صادر شده است.
به موجب این دستور اداری، هر یک از کارکنان و کارگران مشمول شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نفت، معادل یک ماه حقوق و مزایای دریافتی خود پاداش بهره‌وری دریافت خواهند کرد.
وزیر نفت در دستورنامه‌ای که در مورد پرداخت این پاداش خطاب به معاونان خود در شرکت‌های چهار گانه ملی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی صادرکرده است، مبلغ این پاداش را از ۷۵۰ هزار تومان تا ۳ میلیون تومان تعیین کرده است.
به گفته منابع خبری ایلنا، کارکنان رسمی پتروشیمی بوعلی معترض هستند که چرا مدیریت این مجتمع برخلاف سایر کارفرمایان مجتمع‌های پتروشیمی و پالایشگاهی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام، پاداش تعیین شده را به آن‌ها پرداخت نمی‌کند.
این منابع خبری در عین حال بایادآوری اینکه در دستور وزیر نفت از کارگران شاغل در واحدهای نفتی و گازی زیر مجموعه این وزارتخانه به عنوان یکی از گروه‌های دریافت کننده پاداش بهره‌وری نمی‌ه نخست سال ۹۳ نامبرده شده‌است، می‌افزایند: طبق اخبار کسب شده با وجود صراحت دستور وزیر نفت، تاکنون هیچکدام از کارگران شاغل در مجتمع‌های مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام این پاداش را دریافت نکرده‌اند.
وضعیت نامعلوم سهم کارگران شاغل در مجتمع‌های نفت و پتروشیمی از پاداش بهره‌وری سال ۹۳ در حالی است که پیش از این جمعی از کارگران شاغل در پروژه‌های در دست احداث منطقه پارس جنوبی نسبت به نادیده گرفته شدن خود و همکارانشان از جمع دریافت کنندگان این پاداش معرتض شده بودند.

---------------------------------

بیکاری ۳۵ کارگر پتروشیمی هگمتانه بدون دریافت ۴ ماه دستمزد

منابع خبری ایلنا گزارش دادند یک شرکت پیمانکاری در پروژه پتروشیمی هگمتانه همدان ۳۵ نفر از پرسنل پایپینگ خود را در سه ماه گذشته اخراج کرده و پیگیری‌های حقوقی پرسنل اخراجی برای دریافت معوقات حقوقی ۷ ماهه‌شان بی‌نتیجه مانده است.
به گفته این منبع آگاه، کارگران ۴ ماه دستمزد معوقه و بین ۴ تا ۷ ماه عدم واریز بیمه، مزایا عیدی، حقوق سنوات، خواربار و حق مسکن را از این شرکت پیمانکاری طلبکارند.
مراجعه چندباره کارگران پتروشیمی هگمتانه به اداره کار و تجمع در برابر استانداری همدان و امضای نامه دسته جمعی برای پیگیری مطالباتشان تاکنون بی‌نتیجه مانده است. کارگران پتروشیمی هگمتانه دلیل این امر را تخلف شرکت پیمانکاری در عدم انعقاد قرارداد کتبی بین پرسنل و شرکت پیمانکاری عنوان کرده‌اند.
آخرین بار تیرماه سال جاری بود که خبرگزاری مهر از قول نیکبخت استاندارهمدان گزارش داد پروژه پتروشیمی هگمتانه تا سه ماه آینده به بهره برداری می‌رسد. پیش از ان در بهمن ماه سال گذشته نیز محمد ناصر نیکبخت در جلسه بررسی وضعیت پتروشیمی هگمتانه از افزایش ۴۰ میلیارد تومانی سرمایه راه اندازی پتروشیمی هگمتانه واز واریز پنج میلیارد تومان از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و پنج میلیارد تومان از سوی سرمایه گذار، به حساب پتروشیمی هگمتانه برای پرداخت حقوق و معوقات پرسنل این مجموعه خبر داده بود. اما این واحد صنعتی با گذشت هشت سال و ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی هنوز به مرحلهٔ بهره برداری نرسیده است. یکی از منابع کارگری به ایلنا گفت توجیهی که تاکنون مسولان شرکت برای توقف پروژه می‌اورند این است که منطقه با کمبود اب و بحران خشکسالی مواجه است که به نظر می‌رسد این اسندلال با تزریق بودجه‌ای که برای بهره برداری شرکت انجام شده قابل قبول نیست. هم اکنون صد و ده نفر نیروی کار متخصص در این شرکت به صورت قراردادی مشغول به کارند که به دلیل متوقف بودن پروژه در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

---------------------------------

تجمع کارکنان پتروشیمی بوعلی در اعتراض به پرداخت نشدن پاداش بهره‌وری

جمعی از کارکنان رسمی مجتمع پتروشیمی بوعلی امروز در اعتراض به پرداخت نشدن پاداش بهره‌وی نیمه نخست سال ۹۳ در محوطه این مجتمع تجمع کردند.
منابع خبری ایلنا گزارش داده‌اند که اعتراض امروز کارکنان رسمی مجتمع پتروشمی بوعلی پس از آن صورت گرفت که مدیریت مجتمع در روزهای اخیر به کارگران گفته بود که از سوی «هولدینگ خلیج فارس» (شرکت مادر تخصصی شرکت ملی صنایع پتروشیمی) به مجتمع پتروشیمی بوعلی هیچ دستوری برای پرداخت پاداش بهره‌وری شش ماهه نخست سال جاری ابلاغ نشده است.
همچنین به نقل از مدیریت این مجتمع پتروشیمی گفته می‌شود که در سایر مجمتع‌های نفتی و گازی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام، پرداخت این پاداش از ۲۷ مهرماه آغاز شده‌ است.
به احتمال قوی منظور از دستور پرداخت پاداش بهره‌وری یک نامه‌ اداری است که در تاریخ ۲۰ مهرماه سال جاری از سوی وزیر نفت دولت یازدهم در خصوص پرداخت معادل یک ماه حقوق و مزایا تحت عنوان حق‌الزحمه بهره‌وری نیمه اول سال ۹۳ صادر شده و برخی از فعالان کارگری به دلیل نادیده گرفته شدن کارگران پروژه‌ای منطقه پارس جنوبی نسبت به آن معترض‌اند.
به موجب این نامه اداری که خطاب به مدیران عامل شرکت‌های چهار گانه ملی نفت، گاز، صنایع پتروشیمی و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی صادر شده‌است، ارزش پاداش هر کارگر یا کارمند مشمول شاغل در واحدهای زیر مجموعه وزارت نفت از ۷۵۰ هزار تومان تا ۳ میلیون تومان متفاوت خواهد بود.
به گفته این مقام مطلع در جریان اقدام اعتراضی امروز، جمعی از کارکنان رسمی پیش از ظهر امروز ابتدا در محوطه کارخانه تجمع کرده و سپس اجتماع خود را به مقابل دفتر مدیریت مجتمع پتروشیمی بوعلی منتقل کردند.
منابع خبری ایلنا در عین حال یادآور شدند: بر اساس اطلاعاتی که از دیگر مجتمع‌های پتروشیمی و پالایشگاهی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام تاکنون بدست آمده است هرچند پاداش بهره وری کارمندان طبق دستور وزیر نفت آغاز شده، هنوز خبری از پرداخت این پاداش به کارگران مشمول گزارش نشده است.

---------------------------------

مرگ ۸۴ کارگر در خراسان رضوی طی نیمه نخست سال

در نیمه نخست سال جاری ۸۴ مورد فوت ناشی از کار به مرکز پزشکی قانونی استان خراسان رضوی ارجاع شده است.
به گزارش ایلنا، ۸۷ نفر در خراسان رضوی در نیمه نخست امسال بر اثر حوادث حین کار جان خود را از دست دادند. در این آمار، شمار قربانیان مرد ۸۴ نفر و زن ۳ نفر گزارش شده است.
بررسی آمارهای گزارش تازه پزشکی قانونی نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر، اصابت جسم سخت، سقوط از بلندی، برق گرفتگی، غرق شدن و سوختگی از جمله مهم‌ترین عوامل فوت ناشی از حوادث کار در استان خراسان رضوی هستند.
پزشکی قانونی استان خراسان رضوی در این گزارش همچنین یادآور شده است؛ یک‌هزار و ۸۱ نفر در این استان در نیمه نخست امسال بر اثر حوادث حین کار مصدوم و مجروح شدند.

---------------------------------

تجمع کارگران معدن جو مقابل فرمانداری زرند/ ۱۲۰ نفر در آستانه اخراج

کارگران معدن زغال سنگ «معدن جو» واقع در زرند کرمان امروز (ششم آبان ماه) با تجمع در مقابل فرمانداری این شهرستان خواستار تسریع در رسیدگی به شرایط استخدامی‌شان شدند.
به گزارش دریافتی ایلنا، شیوه اجرای تعدیل نیرو در شرکت زغال سنگ معدن جو و تعویق در پرداخت مطالبات از دیگر دلایل اعتراض کارگران این معدن عنوان شده است.
گفته می‌شود این شرکت به دلیل آنچه «عدم گردش مالی ناشی از بی‌پولی شرکت‌های معدنی» عنوان شدهٰ از ابتدای سال جاری تا کنون حدود ۳۰ نفر از کارگران را پس از خاتمه قرارداد اخراج کرده است.
منابع خبری اعلام کرده اندٰ بدهی شرکتهای دولتی چون ذوب اهن به این شرکت عامل اصلی تعویق در پرداخت حقوق به کارگران است. در حال حاضر ۴۷۰ کارگر در این شرکت مشغول بکار هستند و قرار است ۱۲۰ نفر از این افراد نیز در آینده تعدیل شوند.
شایان ذکر است شهرستان زرند در ۷۵ کیلومتری کرمان قرار دارد و شهرستان‌های زرند، کوهبنان و راور از قطب‌های اصلی تولید زغال سنگ ایران است.
خبرهای تکمیلی در این خصوص متعاقبا ارسال خواهد شد.

---------------------------------

کارگران شیشه آبگینه در محوطه کارخانه تجمع کردند

شماری از کارگران کارخانه «شیشه آبگینه «قزوین که حقوق مرداد، شهریور و مهر را دریافت نکرده‌اند در پی تداوم بی‌توجهی‌ کارفرما به پرداخت مطالبات صنفیشان و همچنین اخراج دو نفر از همکارانشان صبح امروز در محوطه کارخانه تجمع کردند.
منابع خبری ایلنا در کارخانه شیشه آبگینه گزارش داده‌اند صبح امروز همزمان با انتصاب دو تن از مدیران کارخانه (قائم مقام مدیر عامل و مدیر اداری) از سوی اعضای هیئت مدیره، حدود ۸۰ کارگر در اعتراض به بی‌توجهی در پرداخت مطالباتشان و اخراج دو نفر از کارگران در محوطه این کارخانه تجمع کردند.
به گفته کارگران، قرار بود ظرف دیروز و امروز کارفرمای کارخانه شیشه آبگینه بخشی از مطالبات سه ماهه گذشته کارگران را برای از سر گیری فعالیت مجدد کارخانه پرداخت کند اما هنوز این وعده عملی نشده است و دو مدیری که امروز به کارخانه آمده‌اند با مشاهده اعتراض کارگران برای بار دیگر وعده پرداخت بخشی از معوقات سه ماهه گذشته را تا بعد اظهر امروز دادند.
منابع خبری ایلنا در شیشه آبگینه مدعی شدند، مهم‌ترین عامل اعتراض کارگران، اخراج دو نفر از همکارانشان به بهانه پی گیری مطالبات صنفی خود و همکارانشان بوده است. به همین دلیل کارگران معترض شیشه آبگینه علی‌رغم میل کارفرما، دو کارگر اخراجی را به اسامی «حسین فلاح» و «منوچهر افشار» به داخل کارخانه راه داده‌اند.
بنا بر این گزارش، کارگران معترض شیشه آبگینه معتقدند اعتراض کارگران جمعی است و این دونفر به اندازه سایر کارگران پی‌گیر مطالبات قانونی و صنفی خود بودند و کارفرما به اشتباه آنان را به عنوان عاملین اعتراض اخراج کرده‌ است.
طبق اظهارات کارگران کارخانه شیشه آبگینه، این دو کارگر در پی شکایت خود به اداره کار شهرستان البرز در شهریور ماه سال جاری، طبق رای صادره برای دریافت مطالبات معوق شده خود حق توقیف یکی ازخودروهای تحت مالکیت کارخانه را داشتند که امروز با همکاری ماموران دادگستری شهرستان البرز قزوین این خودرو در محل کارخانه توقیف شد و به ساختمان دادسرای البرز قزوین انتقال یافت.
گفتنی است، این کارخانه حدود ۱۰۰ کارگر رسمی و ۲۰۰ کارگر قراردادی با سابقه دارد که وضعیت پیش آمده آنان را نگران تامین معاش خانواده و امنیت شغلی خود کرده است.

---------------------------------

احضار مدیران همسو با کارگران معترض «گیلانا» به دادسرای رودبار

دو مدیر کارخانه کاشی گیلانا که همراه اعتراضات صنفی یک ماه گذشته کارگران بوده‌اند، امروز برای دومین بار به اتهام تمرد از اجرای حکم قضایی توقیف اموال کارخانه به دادسرای شهرستان رودبار احضار شدند.
به گزارش منابع کارگری ایلنا، همزمان با چهل و دومین روز از شروع اعتراضات صنفی کارگران کاشی گیلانا، امروز (۶ آبان)، دو تن از مدیران همسو با کارگران معترض به اتهام تمرد از اجرای حکم قضایی به شعبه ۱۰۱ دادسرای شهرستان رودبار احضار شدند.
بر اساس این گزارش، ایجاد پرونده قضایی برای مدیران داخلی و اداری کارخانه کاشی گیلانا در پی ممانعت جمعی کارگران از خروج بخشی از اموال کارخانه صورت گرفته است.
لازم به ذکر است، «روز دوشنبه (۲۸ مهر) زمانی که یکی از طلبکاران ۲۰ میلیون تومانی کارخانه با حکم قضایی قصد خروج بخشی از تولیدات کارخانه را داشت کارگران به صورت جمعی برای محافظت از اموال کارخانه مانع اجرای این حکم شدند، به همین دلیل ماموران کانتری منجیل حاضر در صحنه با تنظیم صورت جلسه‌ای مدیر داخلی کارخانه آقای «قربان‌زاده» و مدیر اداری آقای «حسین افشار» را مسئول منع اجرای حکم دانسته‌ بودند.
پیش از این و برای نخستین بار این دو مدیر داخلی که همانند سایر کارگران گیلانا از سال ۸۸ نتوانسته‌اند مطالبات حقوقی ۱۶ ماه گذشته خود را وصول کنند، در تاریخ ۳۰ مهر به دادگاه احضار شده بودند که با قید ضمانت دو تن از همکاران به صورت موقت آزاد شدند.
لازم به یاد آوری است، در تاریخ ۳۰ شهریورماه سال جاری نیز هشت نفر از کارگران معترض کارخانه کاشی گیلانا به پلیس امنیت رودبار احضار شده بودند.

---------------------------------

۳۶ کارگر «سیمان کارون» اخراج شدند

۳۶ کارگر کارخانه «سیمان کارون» در خوزستان به دلیل اتمام قرارداد کاری، اخراج شدند.
به گزارش منابع خبری ایلنا، اول شهریور ماه سال جاری تعداد ۶۵ نفراز کارگران قراردادی شاغل در کارخانه سیمان کارون در شهر کلگیر شهرستان مسجد سلیمان به بهانه اتمام قرار داد کاری اخراج شدند که ۲۹ نفر از آنان به کار بازگشته‌اند اما تغییری در وضعیت اخراج ۳۶ کارگر باقی‌مانده به وجود نیامده است.
بر اساس این گزارش، کارفرمای کارخانه سیمان کارون بعد از پی گیری‌های کارگران اخراجی از نهادهای دولتی مستقر در استان همچون استانداری، فرمانداری، اداره کار و اعضای شورای شهر «گلگیر» ناچار می‌شود تعداد ۲۹ کارگر با سوابق ۱۵ سال را در اوایل مهر ماه سال جاری مجددا به کار بازگرداند.
به گفته این منبع خبری، این واحد تولید کننده سیمان بیش از ۷۰۰ کارگر رسمی و قراردای دارد که کارگران رسمی ۴۰۰ نفر هستند. کارگران قرار داد ی هم با سوابق یک تا ۱۵ سال زیر مجموعه یک شرکت پیمانکاری تامین کننده نیروی انسانی کار می‌کنند.
کارگران قراردادی این کارخانه می‌گویند حقوق آنها هر ماه با تاخیر پرداخت می‌شود.
بر اساس این گزارش، سال گذشته نیز کارگران شاغل در این کارخانه در اعتراض به شرایط کار به مدت دو هفته دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تحصن کرده بودند.
به گفته منابع خبری در کارخانه سیمان کارون یکی از دلایل بروز بحران‌های کارگری در این واحد صنعتی تغییرات پی در پی مدیران داخلی کارخانه است که هر کدام با ورود به کارخانه سیاست‌های مدیریتی خاص خود را اجرا می‌کنند.
گفتنی است ۳۶ کارگری که در روزهای نخستین شهریور ماه اخراج شده‌اند ظرف دو ماه گذشته به امید بازگشتن به کارخانه، هنوز هیچ شکایتی به مراجع دادرسی و اداره کار طرح نکرده‌اند.

---------------------------------

کشته شدن یک کارگر پس از سقوط از طبقه پنجم

بعد از ظهر امروز (دوشنبه) یک کارگر بر اثر سقوط از ساختمان ۵ طبقه واقع در فلکه دوم صادقیه کشته شد.
به گزارش ایلنا، آتش‌نشانان این کارگر ۳۷ ساله را در حالی پیدا کردند که از ساختمان ۵ طبقه تجاری به دلیل نامشخصی به حیاط این ساختمان سقوط کرده بود.
بر اساس این گزارش، آتش‌نشانان که در ساعت ۱۵ و ۱۷ دقیقه از حادثه مطلع شده بودند پس از حضور در محل سقوط این کارگر او را به عوامل اورژانس تحویل دادند که مرگ او به تایید عوامل اورژانس رسید.

---------------------------------

ورود بیش از صد کارگر پتروشیمی ایلام به کارخانه ممنوع است

بیش از ۱۰۰ کارگر اخراجی پتروشیمی ایلام با وجود حقوق معوقه و حکم اداره کار مبنی بر بازگشت به کار، اجازه ندارند به این واحد تولیدی وارد شوند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ۱۸ روز از مذاکرات نمایندگان کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام با مدیران میانی این مجموعه و مقامات محلی و ارائه پیشنهادهای کتبی کارگران (در قالب نامه به کارفرما) برای فراهم شدن مقدمات بازگشت به کارشان می‌گذرد اما کارفرما تاکنون به این پیشنهادها پاسخ نداده است.
کارگران اخراجی در این نامه با اشاره به رای مراجع حل اختلاف مبنی بر بازگشت به کار و الزام کارفرما به انعقاد قرارداد مستقیم با آنان اعلام آمادگی کرده بودند که در صورت تضمین امنیت شغلی با پیمانکار قرارداد امضاء کنند.
کارگران تاکید کرده بودند پرداخت مزد، مزایا و حق بیمه ایام کار و بلاتکلیفی‌شان از تاریخ ۱ تیر ماه امسال تا زمان شروع به کار مجدد از شروط آنان برای امضای قرارداد پیمانی با کارفرماست.
بر اساس این گزارش، مدیران پتروشیمی ایلام نامه بخشدار چوار (منطقه‌ای که این واحد صنعتی در آنجا قرار دارد) در رابطه با بازگشت به کار کارگران را هم بی‌پاسخ گذاشته‌اند.
یکی از کارگران در همین رابطه به ایلنا گفته «کارفرما نه معوقات ایام کار کارگران در تیر و ۷ روز ابتدایی مرداد امسال را پرداخت می‌کند، نه اجازه ورود کارگران به کارخانه را می‌دهد».
گفتنی است کارفرمای این کارخانه یکبار در تاریخ ۱۶ تیر و یکبار دیگر در تاریخ ۷ مرداد مصادف با عید فطر به ترتیب ۴۰ و ۶۴ کارگر پتروشیمی ایلام را اخراج کرده و با شکایت به دیوان عدالت اداری توانسته است از اجرای حکم اداره کار مبنی بر بازگشت به کار این کارگران به طور موقت جلوگیری کند.

---------------------------------

تجمع در اعتراض به تعویق حقوق و اخراج نماینده کارگران آبفای آبادان

۱۴۰ کارگر آبفای آبادان که حقوق فروردین، اردیبهشت، مرداد، شهریور و مهر را دریافت نکرده‌اند در پی تداوم بی‌توجهی‌ کارفرمایان به مطالبات صنفی‌شان هر چند وقت یکبار در مقابل نهاد‌های مختلف دولتی در شهر آبادان تجمع می‌کنند. صبح امروز (دوشنبه پنجم آبان) در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق‌شان طی 5 ماه گذشته و اخراج نماینده‌شان، مقابل ساختمان مرکزی شرکت آب و فاضلاب آبادان تجمع کردند.
منابع خبری ایلنا در شرکت آبفای آبادان گزارش دادند، یکی دیگر از دلایل اعتراض کارگران شرکت پیمانکاری «ارمغان نمای شوشتر» (مجری پروژه‌های شرکت آبفای آبادان)، اخراج نماینده صنفی‌شان است.
به گفته کارگران، شرکت ارمغان نمای شوشتر به تازگی آقای «رضا گلستانی» نماینده صنفی کارگران آبفا را به اتهام پی گیری مطالبات معوقه همکارانش اخراج کرده است.
این کارگران که در زمینه لوله گذاری انشعابات آب و رفع شکستگی لوله‌های شهر با شرکت آبفای آبادان همکاری دارند از پایان اردیبهشت ماه در استخدام شرکت پیمانکاری «فخر و ظفر» و پس از آن در استخدام شرکت «ارمغان نمای شوشتر» بوده‌اند.
به گفته این منبع خبری، مسئولیت پرداخت حقوق دو ماهه نخست سال جاری این کارگران به شرکت فخر و ظفر مربوط است، و باقی مانده بدهی را نیز باید شرکت ارمغان نمای شوشتر به عنوان پیمانکار جدید پرداخت کند.
به گفته کارگران، هیچکدام ازمسئولان شهرستان آبادان همانند فرمانداری، اداره کار و شرکت آب و فاضلاب در هیچ یک از اعتراضات پاسخگوی مطالبات کارگران نبودند وما در حال حاضر از بلاتکلیفی وبی توجه‌ای مسئولان خسته شده‌ایم.

---------------------------------

کارگران گیلانا برای تامین منابع پرداخت حقوق‌شان دست به کار شدند

همزمان با چهلمین روز از شروع اعتراضات صنفی کارگران کارخانه کاشی گیلانا، صبح امروز کارگران بعد از ۵ روز تلاش مستمر از آماده شدن بخش زیادی از تجهیزات مازاد کارخانه برای فروش جهت تامین منابع پرداخت حقوق خبر دادند.
منابع خبری ایلنا در کارخانه کاشی گیلانا اعلام کردند که کارگران این واحد تولیدی تجهیزات مازاد کارخانه را که قرار است برای دریافت بخشی از معوقات حقوقی ۱۶ ماهه گذشته شان به فروش برسد آماده کرده‌اند.
بر اساس این گزارش، پس از موافقت ضمنی کارگران این واحد تولیدی برای فروش اموال و سایر تجهیزات کارخانه درتاریخ (۲۹ مهرماه)، کارگران متحصن در کارخانه ظرف ۵ روز گذشته تمام تلاش خود را برای جمع آوری ضایعات و باز کردن ماشین آلات فرسوده به کار گرفتند.
به گفته این منبع خبری، با توجه به شرایط مالی کارگران کاشی گیلانا پس از ۱۶ ماه تعویق حقوق، آنان می‌خواهند هر چه سریع‌‌تر این اموال برای پرداخت حقوق‌شان به فروش برسد.
لازم به یاد آوری است از مجموع ۱۶۰ کارگر کارخانه کاشی گیلانا که به دلیل عدم دریافت بیش از ۱۶ ماه حقوق معوقه از ۴۰ روز گذشته دست از کار کشیده‌اند، کارفرما با اخراج حداقل ۲۰ کارگر قرار دادی در روز پنجشنبه (۱آبان) تعداد کارگران معترض را کاهش داد.

---------------------------------

دو نفر از نمایندگان کارگران «شیشه آبگینه» اخراج شدند

دو کارگر کارخانه «شیشه آبگینه» در قزوین به دلیل پی گیری مطالبات صنفی همکارانشان اخراج شدند.
به گزارش منابع خبری ایلنا، دو کارگر رسمی کارخانه شیشه آبگینه واقع در شهر صنعتی البرز به اسامی «حسین فلاح» و «منوچهر افشار» که پی گیر مطالبات معوقه خود و سایر همکارانشان بودند، صبح امروز اخراج شدند.
منوچهر افشار در خصوص چگونگی اخراج خود و دیگر همکارش به ایلنا گفت: در پی تشدید مشکلات کارخانه شیشه آبگینه هفته پیش (روز ۲۹ مهرماه) من و ۴ کارگر دیگر به عنوان نمایندگان منتخب کارگران برای مشخص شدن وضعیت کارخانه و ۳۰۰ کارگر به دفتر مرکزی کارخانه در تهران رفتیم که در آن دیدار اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل کارخانه وعده حضور در کارخانه و پرداخت بخشی از معوقات حقوقی کارگران را حداکثر تا پایان هفته دادند.
وی ادامه داد: با وجود آنکه کارفرما به وعده پرداخت معوقات سه ماهه کارگران عمل نکرد اما ظهر دیروز بعد از مدت‌ها‌‌ به کارخانه آمد و دو مدیر جدید (مدیران داخلی و اداری) را به کارگران معرفی کرد.
به گفته این کارگر اخراجی، کارفرما در دیدار دیروز با کارگران مدعی شد با انتصاب این مدیران فعالیت تولیدی کارخانه از سر گرفته می‌شود و به مرور معوقات حقوقی کارگران پرداخت می‌شود.
این کارگر اخراجی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: اما صبح امروز (یکشنبه چهارم آبان) وقتی کارفرما برای دومین بار طی ماه‌های اخیر به کارخانه آمد در اولین اقدام برای از سر گیری فعالیت تولیدی در کارخانه شیشه آبگینه حکم اخراج من و آقای فلاح را صادر کرد.
افشار با اعلام اینکه او و دیگر همکارش علیه این حکم اخراج در اداره کار شهر صنعتی البرز شکایتی را طرح کرده‌اند، درباره پیشینه صدور این حکم توضیح داد: در خرداد ماه ما دو نفر به نمایندگی از ۳۰۰ کارگر برای پی گیری مطالبات صنفی‌مان شکایت‌هایی در اداره کار مطرح کردیم.
ایلنا پیش از این گزارش کرده بود که کارگران این کارخانه در روز ۲۲ مهرماه در اعتراض به تعویق ۲ ماه حقوق و در واکنش به بی‌تفاوتی کارفرما به مشکلات معیشتی‌شان با تحریم غذای کارخانه سعی کرده بودند با روشی متفاوت و آرام اعتراض‌شان را اعلام کنند.

---------------------------------

انتظار ۱۰۰۰ کارگر «لوله صفا» پشت درهای کارخانه

همزمان با هشتمین روز از شروع اعتراضات صنفی کارگران نورد و لوله صفا، منابع کارگری ایلنا صبح امروز از بازگشت به کار ۱۰۰ کارمند اداری و استمرار اخراج ۱۰۰۰ کارگر این واحد صنعتی خبر دادند.
به گزارش منابع کارگری ایلنا، در پی تشدید اعتراضات صنفی کارگران کارخانه نورد و لوله صفا که منجر به ممانعت کارفرما از ورود هزار و ۱۰۰ نفر از کارکنان معترض به کارخانه در تاریخ ۲۹ مهرماه شد، صبح امروز (یکشنبه ۴ مهر) ۱۰۰ نفر از کارمندان بخش اداری کارخانه به کار سابق خود بازگشتند و این در حالی است که خبری از لغو اخراج ۱۰۰۰ کارگر صنعتی کارخانه نورد لوله صفا در دست نیست.
به گفته کارگران، پیش از آنکه کارفرما از ورود کارگران به کارخانه جلوگیری کند، کارگران دو روز متوالی (۲۷ و ۲۸ مهر) در اعتراض به تعویق سه ماه حقوق و ۱۸ ماه بیمه، در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند.
کارگران می‌گویند ۵ سال است که کارفرمای این کارخانه تولید کننده انواع لوله به بهانه شرایط بد اقتصادی، حقوق و بیمه آنان را با تاخیر پرداخت می‌کند.
کارگران مدعی‌اند، حداقل کاری که کارفرما برای پرداخت مطالبات آنان می‌تواند انجام دهد جدا از منابع مالی سرشاری که هر ماه از دست رنج کارگران بدست می‌آورد، فروش یکی از خودروهای لوکسی است که در اختیار فرزندانش قرار دارد.
بنا بر این گزارش، هم اکنون کارگران صنعتی لوله صفا به دلیل نداشتن نهاد صنفی در بیرون از کارخانه بلاتکلیف و بیکار منتظر تصمیم کارفرما مانده‌اند و نمی‌دانند چه سرنوشتی در انتظارشان است.

---------------------------------

دو نماینده کارگران نوشابه «خوشگوار» اخراج شدند

دو تن از نمایندگان کارگران شاغل در انبارهای محصولات شرکت توزیع نوشابه «خوشگوار» در تهران اخراج شدند.
به گزارش منابع خبری ایلنا، تا کنون آقایان «حسن سلیمی» و «محمد لایقی» که با انتخاب کارگران به عنوان رئیس و نایب رئیس شورای اسلامی کار این واحد بودند اخراج شده‌اند.
در همین رابطه حسن سلیمی در خصوص چگونگی اخراج خود و دیگر همکارش به ایلنا گفت: کارفرمای شرکت توزیع نوشابه خوشگوار از ۲۳ شهریور ماه سال جاری به مدت یک هفته از ورود ما به محل کار جلوگیری کرده بود.
وی ادامه داد: از آنجا اعتبار قرارداد اعضای شورای اسلامی کار نیز مانند سایر کارگران بصورت موقت در فواصل زمانی سه ماهه منعقد شده بود، کارفرما از تمدید قراردادکار ما خودداری کرد و در نتیجه من و آقای لایقی به بهانه اتمام مهلت قرارداد اخراج شدیم.
به گفته این فعال حقوق صنفی کارگران خوشگوار، تصمیم مدیریت برای تمدید نکردن قرارداد کار با وجود ماهیت مستمر بودن شغل، در حالی اتخاذ شده که طبق حکم اداره کار استان تهران اعتبار نامه شورایی آن‌ها تا آذرماه سال ۹۴ معتبر است.
نماینده اخراجی کارگران انبار محصولات خوشگوار در تهران همچنین از تایید احکام اخراج خود و همکارش در هیات تشخیص اداره کار اسلامشهر خبر داد و افزود: این هیات بدون توجه به تبصره دوم ماده هفت قانون کار، تنها به استناد خاتمه یافتن مدت قرارداد کار با درخواست بازگشت به کار ما موافقت نکرده‌ است.
همچنین محمد لایقی دیگر عضو اخراجی شورای اسلامی کار خوشگوار در تشریح علت این اخراج به ایلنا گفت: ما به دلیل پیگیری کردن خواسته‌های همکارنمان اخراج شدیم.
نماینده اخراجی کارگران خوشگوار تهران یادآور شد: در تاریخ ۲۲ شهریور ماه تعدادی از کارگران در اعتراض به غیر منصفانه بودن شرایط کارشان برای چند ساعت دست از کار کشیده و در محوطه کارگاه تجمع کردند.
این کارگر اخراجی ادامه داد: در ‌‌نهایت توافق شد تا با تشکیل جلسه مشترک اعضای شورای اسلامی کار با کارفرما، تجمع اعتراضی تشکیل شده خاتمه یابد اما در عمل نه تنها مدیریت در هیچ جلسه‌ای حاضر نشد بلکه از روز بعد نیز دستور داد تا از ما به داخل کارخانه جلوگیری شود.
لایقی افزود: از قرار معلوم به دستور کارفرما، واحد اداری کارگاه روزهای باقیمانده از مدت قرارداد کار را که با اخراج من و آقای سلیمی همزمان شده است را مرخصی با حقوق ثبت کرده است.

حرف نمایندگان اخراجی، خواسته همه کارگران بود
در همین رابطه یکی از کارگران کارخانه خوشگوار که نخواست نامش منتشر شود، به ایلنا گفت: آقایان سلیمی و لایقی تنها به جرم پی‌گیری حقوق صنفی کارگران شغل‌شان را از دست داده‌اند.
این کارگر خوشگوار تهران بابیان اینکه نزدیک به هزار کارگر در چهار انبار و دفتر فروش کارخانه نوشابه سازی خوشگوار در تهران مشغول به کار هستند، افزود: شرایط کار در واحد تولیدی بسیار غیر منصفانه است و کارگران بارها اعتراض خود را به شیوه‌های مختلفی نشان داده‌اند.
به گفته این کارگر، اجباری بودن کار در روزهای تعطیل، عدم پرداخت اضافه کاری به کارگران توزیع کننده، توزیع نوشیدنی‌های تاریخ مصرف گذشته در میان کارگران به همراه وعده‌های غذایی و یا در قالب کمک‌های کالایی عرفی رایج در کارخانه از جمله مسائلی بود که کارگران این واحد تولیدی نسبت به استمرار آن معترض بودند.
وی بابیان اینکه کارگران باربر در داخل کارگاه ناچارند تا پاسی از شب به جابجایی محصولات مشغول باشند، افزود: بسیاری از این کارگران به دلیل شب‌کاری و دوری مسافت با تاخیر در محل کار حاضر می‌شوند اما کارفرما بدون توجه به شرایط کار، برای آنها غیبت و تاخیر ورود ثبت می‌کند.
این کارگر خوشگوار همچنین در مورد شرایط کار کارگران توزیع کننده گفت: کارفرما از یکسو نیم درصد از ارزش ریالی سفارش تحویلی را بابت پورسانت به کارگر توزیع کننده تحویل می‌دهد و چنانچه مشتری هزینه سفارش خود را نقدی پراخت کند نیز معادل نیم درصد دیگر به توزیع کننده پاداش می‌دهد اما از سوی دیگر چنانچه خریداری هزینه سفارش خود را به موقع پرداخت نکند، کافرما خسارت‌های ناشی از اصل و فرع دیرکرد طلب خود را از حقوق ماهانه کارگر توزیع کننده کسر می کند.
به گفته این کارگر، پس از اخراج رئیس و نایب رئیس شورای اسلامی کار انبار و دفتر فروش نوشابه خوشگوار در تهران، جمعی از کارگران این واحد تولیدی در نامه‌ای به کارفرما یاداور شدند که صحبت نمایندگان اخراجی خواسته همه آنهاست.

مدیریت با نمایندگان صنفی همکاری نداشت
همچنین «فتح‌الـله عیسوند»، مسئول کانون شوراهای اسلامی کار محور جنوب غرب تهران در رابطه با اخراج دو نماینده کارگری به ایلنا گفت: کارفرمای این واحد خدماتی از موقت بودن رابطه استخدامی اعضای شورای اسلامی کار برای اخراج آن‌ها استفاده کرد.
وی افزود: کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار کارخانه‌های محور جنوب غرب تهران از مدتی قبل در جریان عدم همکاری مدیریت با شورای اسلامی شرکت خوشگوار بود و در همین رابطه چندین بار خواست تا جلسات سازش تشکیل شود اما هر بار مدیریت خوشگوار با امروز و فردا کردن مانع از تشکیل جلسه شد.
عیسوند می‌گوید به احتمال قوی کارفرمای این واحد تولیدی تحت مشاوره برخی افراد مطلع به حوزه روابط کار، با اتخاذ سیاست امروز و فردا کردن، از مدتی قبل در انتظار فرارسیدن زمان اتمام قرارداد کار رئیس و نائیب رئیس شورای اسلامی کار برای اخراج‌شان بوده است.
او افزود: براساس اطلاعات بدست آمده مدیریت نه تنها تاکنون از در اختیار گذاشتن مکان اداری برای فعالیت شورای اسلامی کار خودداری کرده است بلکه حتی در روزهای تعلیق رئیس و نایب رئیس اخراجی نیز برخلاف قانون، مهر شورای اسلامی کار را در اختیار داشته است.
این مقام کارگری افزود: به نظر می‌رسد که کارفرمای خوشگوار تهران از ابتدا درصدد سازش و تفاهم نبوده چرا که حتی اگر این کارگران متخلف هم بودند بازهم می‌توانست از طریق طرح دعوی در هیات موضوع ماده ۲۲ به تخلفات آن‌ها رسیدگی کند.
وی افزود: با اتفاقی که برای رئیس و نائیب رئیس شورای اسلامی کار خوشگوار افتاده است، این نهاد صنفی به دلیل از اکثریت افتادن اعضایش منحل تلقی شده و باید هرچه سریع‌تر انتخابات جدید توسط اداره کار برگزار شود.

---------------------------------

تجمع کارکنان اخراجی محیط زیست ایلام مقابل مجلس

جمعی از کارکنان اداره حفاظت محیط زیست استان ایلام در اعتراض به اخراج از کار با سفر به تهران صبح امروز در مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، این کارکنان اخراجی سازمان حفاظت محیط زیست را مقصر از دست دادن شغل‌شان اعلام کرده‌اند و گفته‌اند این نهاد دولتی دلیل موجهی برای اخراج آنان ذکر نکرده است.
کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست استان ایلام در تجمع امروز عنوان کردند نمایندگان مجلس باید به مشکلات آنان رسیدگی کنند و پی گیر دلایل اخراجشان از سازمان محیط زیست باشند.

---------------------------------

کارگر رسمی «ایران زاک» اخراج شدند

۵ کارگر رسمی کارخانه «ایران زاک» به دلایلی که از آن بی اطلاعند، اخراج شدند.
منابع خبری ایلنا در کارخانه ایران زاک هویت و سابقه کار کارگران اخراجی این واحد تولید کننده انواع آدامس را «محمد علی کاظمی» با ۳ سال سابقه کاری «جاوید ذوالقرنی» با ۱۷سال سابقه کاری، «کریم مافی دوست» با ۲۰ سال سابقه کاری، «مصیب کلهر» با ۱۸ سال سابقه کاری و «مهدی معافی بردبار» با ۱۷ سال سابقه کاری اعلام کردند.
این منابع خبری ما گفته‌اند کارفرمای کارخانه زاک برای رهایی از کارگران رسمی و پرداخت نکردن مطالبات معوقه‌شان، در اقدامی توهین آمیز پس از سالها کار درهای کارخانه به روی آنان بسته است و کارگران ناچار شده‌اند با طرح شکایت در اداره کار شهر صنعتی البرز برای بازگشت به کار خود اقدام کنند. گفته می‌شود کارفرمای این کارخانه بازگشت بکار این کارگران اخراجی را مشروط به بازپس گیری شکایتشان در اداره کار اعلام کرده است.
بر اساس گزارش کارگران، با وجود اخراج این ۵ کارگر رسمی از سوی کارفرما، هنوز مطالبات دو ماهه (شهریور و مهر) حدود ۶۰ کارگر کارخانه ایران زاک پرداخت نشده است.
بر مبنای این گزارش، از مجموع ۶۰ کارگر کارخانه تولیدی کنننده ایران زاک در قزوین فقط این ۵ کارگر با قراداد دائمی مشغول به کار بودند و مابقی کارگران با وجود مستمر بودن ماهیت شغل‌شان، بر خلاف تبصره دو ماده هفت قانون کار با قرار دادهای کار موقت مشغول کارند.

---------------------------------

تجمع کارگران تراکتورسازی در اعتراض به تعویق ۲ ماه حقوق

حدود ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه «ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز»، روز گذشته (۳ آبان) در اعتراض به پرداخت نشدن ۲ ماه حقوق و نامشخص بودن وضعیت کارخانه مقابل درب ورودی این واحد صنعتی تجمع کردند.
منابع خبری ایلنا در کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز گزارش دادند، حدود ۲۰۰ نفر از کارگران این کارخانه پیش از ظهر دیروز ابتدا در محوطه کارخانه و سپس با خروج از کارخانه در خیابان منتهی به آن تجمع کردند.
بر اساس این گزارش، این کارگران که حقوق ۲ ماه شهریور و مهر را دریافت نکرده‌اند در پی تداوم بی‌توجهی‌ مسئولان کارخانه به مطالبات صنفی‌شان از مسئولان استانی استمداد طلیبدند.
کارگران که افزایش مشکلات کارخانه را حاصل حضور نیافتن کارفرما و سایر مدیران در کارخانه می‌دانند به ایلنا گفته‌اند پس از خروج کارگران معترض از کارخانه، فرماندار تبریز و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی برای جلوگیری از تشدید این اعتراض صنفی در جمع کارگران حاضر شدند.
بر پایه این گزارش، روز گذشته کارگران با دعوت فرماندار تبریز وارد کارخانه شدند و او در جمع کارگران قول داد تا چند روز آینده با دعوت مدیران کارخانه ضمن دریافت مطالبات کارگران وضعیت کارخانه را نیز مشخص کند.
به گفته کارگران این کارخانه علاوه بر دو ماه تعویق حقوق، پرداخت نشدن ۷ ماه حق بیمه به تامین اجتماعی را نیز در سوابق بیمه‌ای‌شان مشاهده می‌کنند. آنان می‌گویند طی ۴ ماه گذشته در کارخانه کاری برای انجام دادن وجود نداشته و حضور آنان صرفا برای ثبت حضور و غیاب انجام می‌شده است.
منابع خبری در کارخانه ماشین‌آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز گزارش داده‌اند که تولید در این واحد صنعتی در سال جاری به حداقل ظرفیت رسیده است. این کارخانه از ابتدای سال حدود ۵۰ تا ۶۰ تراکتور (بیل دار) تولید کرده است که حدود ۱۵ دستگاه از این تولیدات هنوز در انبار کارخانه باقی ماند و فروش نرفته است.

طرح مشکلات کارگران در شورای تامین استان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار ایلنا با ابراز تأسف از مشکل پیش آمده در شرکت ماشین آلات صنعتی گفت: خوشبختانه مسئولان ارشد استان آذربایجان شرقی با حساسیت خاصی وضعیت پیش آمده را در این شرکت را پیگیری می کنند.
میر احد حسینی افزود: در حال حاضر موضوع شرکت ماشین آلات صنعتی در شورای تأمین استان آذربایجان شرقی طرح شده و در تلاش‌ایم تا بهترین تصمیم برای بهبود وضعیت این کارخانه گرفته شود.
وی گفت: به نظر می رسد مشکلات کارخانه ماشین آلات صنعتی همانند برخی واحدهای صنعتی مشکل دار استان با همکاری سازمان خصوصی سازی و اعضای شورای تامین استان حل و مسایل به وجود آمده رفع گردد. در این صورت قطعا وضعیت بهتری برای رفع مشکلات این کارخانه وجود دارد که امیدواریم با اقدامات قاطع استانی و همکاری مدیریت این واحد صنعتی به سرعت این کارخانه به حالت تولیدی خود برگشته و نگرانی کارگران در این زمینه برطرف گردد.

---------------------------------

مصدوم شدن یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از ارتفاع

یک کارگر ساختمانی در حین انجام کار در شرق تهران به چاه آسانسور سقوط کرد و به شدت مصدوم شد.
به گزارش ایلنا، این حادثه روز گذشته (۲ آبان ماه) در خیابان ۲۰۲ تهرانپارس هنگامی رخ داد که کارگری بنام «امرالله- م» حین انجام کار در یک ساختمان در حال ساخت به داخل چاهک آسانسور سقوط کرد.
بنا بر این گزارش، با حضور گروه‌های امداد و نجات، این کارگر جوان از چاهک آسانسور خارج و به بیمارستان منتقل شد.

---------------------------------

۱۴ کارگر اخراجی «کاشی گیلانا» به اداره کار شکایت کردند

در سی و نهمین روز از آغاز اعتراض صنفی کارگران کاشی گیلانا، منابع خبری ایلنا از طرح شکایت ۱۴ نفر از کارگران اخراجی این کارخانه در اداره کار شهرستان رودبار خبر دادند.
به گزارش ایلنا، از مجموع ۲۰ کارگری که روز ۵ شنبه (۱آبان) با تصمیم سهامداران کارخانه کاشی گیلانا اخراج شدند امروز ۱۴ کارگر با طرح شکایت در اداره کار رودبار، پی‌گیر مطالبات صنفی خود شدند.
بنا بر این گزارش، سهام داران کارخانه کاشی گیلانا که بعد از انصراف کارفرمای کارخانه از خرید این واحد تولیدی، اداره این کارخانه را در دست گرفته‌اند و تا کنون حداقل ۲۰ کارگری که از تیرماه بدون قرار داد و بیمه استخدام شده بودند را بدون پرداخت مطالبات ۴ ماه گذشته‌شان اخراج کرده‌اند.
به گفته کارگران، کارفرما هر ماه به این کارگران قول می‌داد که قرارداد کار منعقد می‌کند و حق بیمه‌شان را به تامین اجتماعی می‌پردازد، اما با گذشت ۴ ماه از شروع به کار نه تنها حقوق و بیمه کارگران برقرار نشد، بلکه آنان شغلشان را نیز از دست دادند.
گفتنی است ۱۶۰ کارگر کارخانه کاشی گیلانا به دلیل عدم دریافت بیش از ۱۶ ماه حقوق معوقه در فاصله سال‌های ۸۸ تا کنون، ۳۹ روز است که دست از کار کشیده‌اند.

---------------------------------

کارگران پروفیل ساوه ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند/ زندگی در شرایط فقدان امنیت شغلی

حدود هزار کارگر کارخانه «نورد پروفیل ساوه» طی ۴ ماه گذشته دستمزدی دریافت نکرده‌اند.
منابع خبری ایلنا در این کارخانه گزارش داده‌‌اند که تاخیر در پرداخت حقوق و سهم بیمه کارگر به سازمان تامین اجتماعی به روالی عادی در این کارخانه بدل شده بطوری که کارفرمای این واحد تولید کننده پروفیل‌های فولادی از تیر ماه حقوق و بیمه هزار کارگر شاغل در کارخانه را نپرداخته است.
بر اساس این گزارش، معوقات حقوقی کارگران پیش از این به پنج ماه می‌رسید که کارفرما با پرداخت یک ماه حقوق در روز چهارشنبه (۳۰ مهر) معوقات حقوقی کارگران را به چهارماه کاهش داد.
به گزارش منابع خبری ایلنا، کارگران این کارخانه علاوه بر عدم دریافت حقوق ماه‌های تیر، مرداد، شهریور و مهر سال جاری، از وجود نداشتن امنیت شغلی به دلیل قراردادهای موقت شغلی‌شان نگران‌اند.
پیش از این، در خرداد و شهریور ماه سال جاری در پی تاخیر ۸ و ۵ ماهه در پرداخت حقوق، کارگران در دو مرحله با برپایی تجمعاتی یک هفته‌ای در محوطه کارخانه اعتراض خود را به آنچه «بی‌تفاوتی مسئولان به مشکلات مالی‌شان» می‌خواندند اعلام کردند.
در تجمع نخست که از سوم خرداد ماه آغاز شد، کارگران حدود یک هفته تولید را متوقف کردند و در دومین تجمع صنفی کارگران پروفیل ساوه که روز دوشنبه ۱۰ شهریور ماه رخ داد، حدود ۱۵۰ کارگر در اعتراض به تعویق ۵ ماه حقوق در مقابل ساختمان اداری کارخانه تجمع کردند.
گفتنی است بعد از تجمع خرداد ماه سال جاری، کارفرما در حضور فرماندار اراک متعهد به پرداخت مطالبات کارگران حداکثر تا آذر ماه شده بود.

---------------------------------

اعتراض کارگران پروژه‌ای عسلویه به محرومیت از حق بهره‌وری

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه پارس جنوبی از ابلاغ دستورالعملی برای پرداخت پاداش بهره‌وری کارکنان شاغل در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی خبر‌ می‌دهند که در آن هیچ سهمی برای کارگرانی که بصورت پیمانکاری در پروژه‌های در دست احداث منطقه پارس جنوبی مشغول کار هستند، درنظر گرفته نشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اشاره این منابع مطلع به نامه‌ای است که به تازگی از سوی «بیژن نامدار زنگه»، وزیر نفت دولت یازدهم در خصوص پرداخت یک ماه فوق‌العاده حقوق به معاونان وزیر نفت و مدیران عامل شرکت‌های ملی نفت و گاز، صنایع پتروشیمی و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران صادر شده است.
براساس این نامه اداری، وزیر نفت به معاونان خود که همزمان مدیرعامل شرکت‌های نامبرده نیز هستند، شرایط پرداخت حق الزحمه بهره‌وری نیمه اول سال ۹۳ را ابلاغ کرده است.
به موجب شرایطی که در نامه وزیر نفت برای پرداخت این پاداش مقرر شده است، کارکنان رسمی، پیمانی، قراردادی و ماموران منصوب بر سمت سازمانی در چهار شرکت ملی نفت، گاز، صنایع پتروشیمی و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به همزاه نیروهای ستادی وزارت نفت، شاغلان در شرکت‌های فرعی و واحدهای مستقل وابسته به این وزارت‌خانه و کارکنان تابع قانون حالت اشتغال، مشمول حق‌الزحمه بهره‌وری بیمه اول سال ۹۳ خواهند شد و در مقابل این پاداش به تمامی کارکنانی که در مرخصی تحصیلی به سر می‌برند تعلق نخواهد گرفت.
مطابق این دستور العمل، مبلغ پاداش تعیین شده با احتساب شاخص‌های همچون پایه حقوق، فوق‌العاده ویژه، کارگاهی، جذب، حق مقام، بدی اب و هوا و محرومیت از تسهیلات زندگی از ۷۵۰ هزار تومان تا ۳ میلیون تومان برای هریک از مشمولان متغییر خواهد بود.
همچنین در این دستور‌العمل در مورد نحوه تعیین پاداش بهره‌وری کارگران مشمول از سوی وزیر نفت آمده است: این پاداش در مورد هر کارگر مشمول با رعایت حداقل و حداکثر‌های تعیین شده، از طریق محاسبه ۳۰ برابر دستمزد روزانه کار به علاوه فوق‌العاده‌های کارگاهی، کمک هزینه مسکن، عائله‌مندی، جیره نقدی و نوبت کاری به نسبت روزهای کارکرد ثبت شده در شش ماه سال ۹۳ محاسبه خواهد شد.

انتقاد به نحوه توزیع پادش بهره‌وری
انتقاد کارگران به این دستور وزیر نفت، به نادیده گرفته شدن کارگرانی بازمی گردد که به عنوان نیروی پروژه‌ای در ساخت پروژه‌های نفت و گاز منطقه پارس جنوبی مشارکت دارند، چرا که طبق این دستورالعمل وزیر نفت تنها دستور پرداخت پاداش بهره‌وری را به کارکنان متخصص صنعت نفت و گاز کشور صادر کرده است.
این کارگران معترض که از اعضای اتحادیه نیرو‌های کار پروژه‌ای ایران در منطقه پارس جنوبی هستند، معتقدند هرچند دستور وزیر نفت بیان گر حمایت مالی از نیروی کار، در صنعت نفت ایران است اما این حمایت و قدردانی نباید تنها شامل گروه کوچکی از نیروهای کار وابسته به بهره برداری، یعنی کارکنان پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها شود.
به باور این فعالان صنفی کارگری نیروهای کار پروژه‌ای در حالی از دریافت پاداش بهر‌وری نیمه نخست سال ۹۳ محروم شده‌اند که این گروه از کارگران هم اکنون در فازهای ۱۷-۱۸ و ۱۵-۱۶ و ۱۲ پارس جنوبی به دلیل اولویتی که دولت برای آن قائل شده است، مشغول به کار هستند.
این کارگران می‌گویند هرچند نیروهای شاغل در احداث پروژه‌ای در دست ساخت منطقه پارس جنوبی در استخراخ ذخایر نفت و گاز خام نقشی ندارند اما بطور موثر با راه‌اندازی پروژه‌های دردست ساخت، این کارگران نقش موثری در گسترش صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی کشور خواهند داشت
اعضای این اتحادیه در ادامه بایادآوری اینکه کارگران پروژه‌ای فازهای دردست احداث منطقه پارس جنوبی با چه دشورای زیر نظر شرکت‌های پیمانکاری دست دوم و سوم مشغول به کار هستند، افزودند: احتمال وقوع تاخیر طولانی مدت در روند محاسبه و پرداخت دستمزد ماهانه، پرداخت حق بیمه غیر واقعی و کمتر از دستمزد پرداخت پرداخت شده، احتمال وقوع حوادث جدی کار به دلیل نبود نظارت بر تامین استاندارهای ایمنی و حفاظت فنی و بهداشت کار و محرومیت از دریافت مقرری بیمه بیکاری در صورت از دست دادن شغل، ساعات طولانی کار روزانه در هوای به شدت گرم و نامساعد منطقه و فقدان حداقل امکانات رفاهی، آسایشی و درمانی و محرومیت از برخی حقوق صنفی بنیادین به دلیل ویژه و آزاد بودن شرایط کار در منطقه از جمله مشکلاتی است که کارگران پروژه‌ای فازهای دردست ساخت منطقه پارس جنوبی به صورت روزانه با آن مواجه هستند و بنابراین از مسئولان وزارت نفت انتظار می‌رود که حداقل در تخصیص پرداخت‌های انگیزشی سهم اقعی این گروه از کارگران را نیز در نظر بگیرند.

---------------------------------

جلوگیری از ورود کارگران «لوله صفا» در هفتمین روز اعتراض

در حالی که اعتراضات صنفی کارگران نورد و لوله صفا وارد هفتمین روز خود شده است، منابع کارگری ایلنا از ادامه تعطیلی‌ این واحد صنعتی خبر می‌دهند.
کارگران معترض نورد و لوله صفا امروز (شنبه سوم آبان) به ایلنا خبر دادند در پی تشدید اعتراضات صنفی کارگران اعتصابی این کارخانه که از ابتدای تیرماه امسال حقوق نگرفته‌اند، از ورود کارگران به کارخانه ممانعت شده است.
بر اساس این گزارش، کارگران امروز (سوم آبان) انتظار داشتند طبق روال معمول بعد از تعطیلی ۴ روزه سر کار خود حاضر شوند اما کارفرما بطور غیر منتظره‌ای، درب‌های کارخانه را بر روی آنان بسته است.
به گفته کارگران این کارخانه، صبح امروز مسئول اداری کارخانه به نیابت از کارفرما وعده‌هایی مبنی بر پرداخت یک ماه از حقوق عقب افتاده کارگران تا بعد از ظهر امروز داده است.
کارگران می‌گویند بعد از هر بار تجمع اعتراضی، کارفرما برای خاتمه دادن به وضعیت پیش آمده یک ماه از حقوق معوقه کارگران را واریز می‌کند.
برای کارگران مشخص نیست کارفرما چند روز کارخانه را تعطیل کرده است و این موضوع باعث نگرانی آنان و حس از دست رفتن امنیت شغلی‌شان شده است.
کارگران می‌گویند به دلیل نداشتن نهاد صنفی نمی‌توانند در چارچوب قانون پی‌گیر مطالبات صنفی‌شان باشند و به همین دلیل اعتراض صنفی کارگران که از روز یکشنبه (۲۷ مهر ماه) در واکنش به پرداخت نشدن سه ماه حقوق و ۱۸ ماه بیمه آغاز شده است، بدون برنامه پیش می‌رود.

---------------------------------

کشته شدن سه کارگر آذربایجانی در دریای خزر

بروز یک حادثه در جریان تعمیر یک سکوی نفتی و گازی در بخش آذری دریای خزر سبب کشته شدن سه نفر و مفقود شدن یک کارگر دیگر شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از باکو، شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان (سوکار) اعلام کرد: در جریان بروز یک حادثه در یکی از سکوهای فراساحلی نفت و گاز در بخش آذری دریای خزر، روز پنجشنبه سه کارگر جان باختند و یک کارگر دیگر نیز مفقود شد.
شرکت سوکار اعلام کرد: یکی از سکوهای نفتی و گازی در جریان عملیات تعمیر سقوط کرد و یک کانتر کوچک (wagon-house) به درون آب افتاد و سبب خسارت و بروز آتش سوزی در خط لوله ای شد که برای تحویل داخلی گاز استفاده می شد.

این آتش سوزی طی یک ساعت اطفا شد.
٤١ کارگر در این سکو مشغول به فعالیت بودند که ٣٧ نفر آنها توسط یک تیم ناجی از محل خارج، اما ٤ کارگر دیگر در دریا غرق شدند.
سوکار اعلام کرد: جسد سه نفر از کارگران غرق شده، پیدا شده است و جستجو برای یافتن کارگر چهارم مفقود شده ادامه دارد.
یک کمیسیون برای بررسی دلیل بروز این حادثه تشکیل شده است.

---------------------------------

مصدومیت شدید یک کارگر متخصص در عسلویه

در حالی که کمتر از یک هفته از حادثه مرگبار پالایشگاه فجر جم می‌گذرد، روز گذشته یک کارگر فنی شاغل در پروژه های فاز ١٧ و ١۸ منطقه عسلویه پس از سقوط از ارتفاع ۵ متری به شدت مصدوم شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی طاهری دهکردی بازرس فنی جوش صبح روز گذشته (پنجشنبه، یکم آبان) هنگام بازبینی فنی محل عملیات از ارتفاع 5 متری سقوط کرده و با کفپوش بتونی محل کارگاه برخوردمی کند.
یکی از شاهدان این حادثه به ایلنا گفت: سقوط آقای طاهری در شرایطی صورت گرفت که توصیه های ایمنی و حفاظت فنی درباره محصور بودن و تعیین محل عملیات جوش کاری توسط مسئولان پروژه نادیده گرفته شده بود.
وی با بیان اینکه آقای طاهری پس از حادثه به دلیل نبود مراکز درمانی مجهز از منطقه عسلویه به بیمارستانی در شهر شیراز منتقل شد، به نقل از پزشکان بیمارستان از آسیب دیدگی و شکستگی احتمالی دست،‌پا،‌کمر و دنده وی خبر داد.
منبع خبری ایلنا در تشریح علت این حادثه افزود: مطابق اصول ایمنی کار در ارتفاع، مسئولان پروژه می بایست محل انجام عملیات جوشکاری را با نصب کردن حصار و یا کشیدن نوارهای پلاستیکی زرد رنگ هشدار معین و محصور می کردند زیرا فرد جوشکار و یا بازرسی فنی جوش در هنگام انجام کار ناچار است که همزمان با عملیات جوشکاری و یا بازبینی محل اتصالات تردد کند بنابراین طبیعی است که در صورت محصور نبودن محل عملیات این افراد دچار حادثه شوند.
به گفته این کارگر چنانچه سازمان تامین اجتماعی در منطقه ویژه اقتصادی عسلویه به احداث مراکز درمانی مجهز اقدام می کرد دیگر کارگران حادثه دیده در پروژه های این منطقه برای درمان با مشکلات این‌چنینی مواجه نبودند.

---------------------------------

کارگران و بازنشستگان نساجی مازندارن بار دیگر مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع کردند

بیش از ۱۰۰ کارگر شاغل و بازنشسته نساجی مازندران صبح امروز (پنج شنبه ۱ آبان) برای سومین روز متوالی مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع کردند. کارگران این واحد تولیدی حدود ۱۵ میلیارد تومان مطالبات معوقه دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران برای مطلع شدن از نتیجه جلسه دیروز مقامات محلی با «علی ربیعی» وزیر کار در تهران مقابل فرمانداری آمده بودند اما متوجه شدند این جلسه به دلیل سفر آقای ربیعی به زنجان همراه با رئیس جمهور لغو شده است.
بر اساس این گزارش، بانک ملی به عنوان سهامدار اصلی می‌خواهد با فروش قطعه‌ای زمین به ارزش ۸۳ میلیارد تومان مطالبات کارگران را پرداخت کند اما سازمان تامین اجتماعی به دلیلی بدهی قبلی نساجی مازندران این زمین را توقیف کرده است.
در جلسه دیروز قرار بود زمینه تسهیل فروش این زمین فراهم شود تا بانک ملی بتواند مطالبات کارگران و سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کند.
گفتنی است از کل مطالبات معوقه کارگران نساجی مازندران، ۱۱ میلیارد تومان بابت حق سنوات حدود ۵۵۰ کارگر بازنشسته در فاصله سال ۸۸ تا پایان سال ۹۲ انباشته شده است و ۴ میلیارد تومان بابت مطالبات معوقه سالهای ۸۸ تا ۹۱ نزدیک به ۳۵۰ کارگر شاغل به وجود آمده است.

---------------------------------

اخراج حداقل ۲۰ کارگر کاشی گیلانا در سی و هفتمین روز اعتراض صنفی

مدیر مالی کاشی گیلانا صبح امروز (پنج شنبه ۱ آبان) در سی و هفتمین روز از آغاز اعتراض صنفی کارگران حداقل ۲۰ کارگر قراردادی را به دستور سهامداران اصلی اخراج کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مدیر مالی کاشی گیلانا به تصمیم سهام داران اصلی حداقل ۲۰ کارگر قرار دادی این واحد تولیدی که تیر ماه امسال توسط کارفرمای جدید (آقای بصیری) جذب شده بودند را به دلیل داشتن بار مالی اخراج کرد.
بر اساس این گزارش، کارفرمای جدید کارخانه کاشی گیلانا بعد از آغاز به کار مجدد کارخانه (از ۱۰ خرداد) بعد از ۸ ماه تعطیلی، ۳۵ کارگر را برای جبران نیروی کار استخدام کرد که در ‌‌‌نهایت حدود ۲۰ کارگر تا به امروز در این کارخانه باقی مانده‌اند و مابقی خود خواسته به دلایل مختلفی همانند تعویق حقوق حاضر به ادامه همکاری نبودند.
به گفته این منبع خبری، یکی از دلایل کاهش نیروی کار در کارخانه کاشی گیلانا بازنشسته شدن حدود ۸۰ کارگر رسمی این کارخانه بوده است که قرار بود این نیروهای قرار دادی تا حدود جایگزین نیروهای بازنشسته باشند.
به ادعای این منبع خبری در کارخانه کاشی گیلانا، هیچکدام از کارگران قرار دادی قرار داد کار و بیمه ندارند و تا به امروز بجز دریافت مبلغی ناچیز (حدود ۱۶۰ هزار تومان) آنهم به صورت علی الحساب مابقی حقوق خود را از کارفرما طلب دارند.
بنابر این گزارش، سهام داران کارخانه بعد از اخراج این تعداد کارگر قراردادی گفته‌اند با وجود آنکه این کارگران فاقد قرارداد و بیمه هستند اما باید همه مطالبات خود را از کارفرمای جدید کارخانه آقای «بصیری» دریافت کنند.
بر اساس این گزارش، کارگران با وجود تعطیلی اداره کار در روز‌های پنجشنبه قرار است روز شنبه با مراجعه به اداره کار رودبار واقع در منجیل برای دریافت مطالبات معوقه و بازگشت به کار خود طرح شکایت کنند.
گفتنی است ۱۶۰ کارگر کارخانه کاشی گیلانا به دلیل عدم دریافت بیش از ۱۶ ماه حقوق معوقه با محاسبه امروز پنجشنبه یکم آبان ماه ۳۷ روز است که دست از کار کشیده‌اند.

---------------------------------

ادامه ممانعت کارفرما از ورود صدها کارگر نورد و لوله صفا به کارخانه

اعتراض صنفی نزدیک به هزار و ۱۰۰ کارگر نورد و لوله صفا (واقع در شهرستان ساوه) در اعتراض به تعویق سه ماهه حقوق به پنجمین روز متوالی وارد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارفرما در پی تشدید اعتراضات صنفی کارگران اعتصابی نورد و لوله صفا که از ابتدای تیرماه امسال حقوق نگرفته‌اند از روز سه شنبه (۲۹ مهر) از ورود آنان به کارخانه ممانعت کرده است.
بر اساس این گزارش، وعده‌هایی مبنی بر پرداخت یک ماه از حقوق عقب افتاده کارگران در اوایل هفته آینده به آنان داده شده است.
یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت: مشخص نیست کارخانه چند روز تعطیل است و ما به دلیل نداشتن نهاد صنفی نمی‌توانیم از برنامه کارگران متحصن مطلع شویم. کارفرما به هیچ وجه اجازه نمی‌دهد کارگران نهاد صنفی تشکیل دهند اما با این حال مسئولیت نبود نهاد صنفی در کارخانه‌ای که هزار و ۱۰۰ کارگر دارد بر عهده رئیس اداره کار شهرستان ساوه است و او کوتاهی کرده است.
این کارگر معترض افزود: قرار شده است کارگران روز شنبه هفته آینده به کارخانه مراجعه کنند. اگر کارفرما در پرداخت بخشی از حقوق کارگران خلف وعده کند، ناچاریم به اعتراضات صنفی خود تا رسیدن به نتیجه مطلبوب ادامه دهیم.

---------------------------------

۹ کارگر رسمی «گاز لوله» پس از مخالفت با موقتی شدن قرارداد کارشان اخراج شدند

۹ کارگر رسمی شرکت تولیدی گاز لوله ساوه (از شرکت‌های زیر مجموعه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) به دلیل مخالفت با تغییر قرارداد کارشان از «دائمی» به «موقت» اخراج شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارفرما آقایان «جعفر مولایی»، «عباس شفیعی»، «حسین امیری»، «محمد فرجی»، «علیرضا رضایی»، «کامبخش کمالی‌ها»، «جواد قلعه نوعی»، «اصلان نوری‌زاده» و خانم «زهرا غفاری» را اخراج کرده است. او می‌گوید به این کارگران که هر کدام حداقل ۱۵ سال سابقه کار دارند نیازی ندارد.
«مهدی زمانی‌نوری»، دبیر خانه کارگر ساوه در این باره به ایلنا گفت: کارخانه گاز لوله ۶۰ کارگر دارد که ۱۶ نفرشان رسمی هستند. کارفرما برای اخراج ۹ کارگر رسمی یاد شده روز ۲۳ شهریور درب‌های کارخانه را به روی آنان بست و از ورودشان به کارخانه ممانعت کرد، بنابراین آنان ناچار شدند با طرح شکایت در اداره کار ساوه برای بازگشت به کار اقدام کنند.
او در ادامه گفت: در تاریخ ۲۸ مهر وقتی که این کارگران با وجود دریافت حکم بازگشت به کار به کارخانه مراجعه کردند، کارفرما در مقابل این حکم مقاومت کرد و به این کارگران اجازه نداد به کارشان بازگردند.
او افزود: کارفرما ابتدا به این کارگران پیشنهاد داده بود آنان را به ازای پرداخت حق سنوات - به نسبت هر سال سابقه کار معادل دو ماه آخرین حقوق - بازخرید کند و سپس با آنان قرارداد یکساله منعقد کند اما کارگران با این پیشنهاد مخالفت کردند.
او مدعی شد: کارفرما در حالی ۹ کارگر رسمی را به بهانه بی‌نیازی اخراج کرده است که پیش‌تر از آن‌ها خواسته بود از حالت رسمی به موقت تغییر وضعیت بدهند.
او گفت: کارگران اخراجی «گاز لوله» با ۱۵ تا ۱۸ سال سابقه کار مشمول قانون بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور هستند.
دبیر خانه کارگر ساوه در پایان با بیان اینکه کارگران گاز لوله به دلیل نداشتن امنیت شغلی و ترس از اخراج قدرت بیان مشکلاتشان را ندارند و در صورت اعتراض تهدید به اخراج می‌شوند، گفت: کارگران گاز لوله فاقد نهاد صنفی هستند به همین سبب برای پیگیری مشکلاتشان از خانه کارگر کمک گرفته‌اند.

---------------------------------

دو مدیر داخلی کاشی گیلانا به دادگاه رودبار احضار شدند

همزمان با سی و ششمین روز از شروع اعتراضات صنفی کارگران کاشی گیلانا صبح امروز (چهارشنبه ۳۰ مهر) دو نفر از مدیران داخلی این واحد تولیدی به دادگاه رودبار احضار شدند.
به گزارش منابع کارگری ایلنا، در پی ممانعت کارگران از خروج بخشی از اموال کارخانه از سوی یکی از طلبکاران مالی در روز دوشنبه هفته جاری، دادگاه رودبار مدیر داخلی و اداری این واحد تولیدی را احضار کرده است.
بر اساس این گزارش، روز دوشنبه (۲۸ مهر) زمانی که یکی از طلبکاران ۲۰ میلیون تومانی کارخانه با حکم قضایی قصد خروج بخش از تولیدات کارخانه را داشت کارگران به صورت جمعی برای محافظت از اموال کارخانه مانع اجرای این حکم شدند، به همین دلیل ماموران کانتری منجیل حاضر در صحنه با تنظیم صورت جلسه‌ای مدیر داخلی کارخانه آقای «قربان‌زاده» و مدیر اداری آقای «حسین افشار» را مسئول منع اجرای حکم دانسته‌اند.
به گفته این منبع خبری، این دو مدیر داخلی کاشی گیلانا که همانند ۱۶۰ کارگر کارخانه از سال ۸۸ هنوز نتوانسته‌اند مطالبات خود را از کارفرما دریافت کنند، هم اکنون با ضمانت دو چک ۳ میلیون تومانی از سوی دو تن از همکاران خانم آزاد شده‌اند.
گفتنی است پیش از این در تاریخ (۳۰ شهریور) هفت نفر از کارگران معترض کارخانه کاشی گیلانا به پلیس امنیت رودبار احضار شده بودند.

---------------------------------

دست کارگر جوان در دستگاه بافندگی گیر کرد

گیر کردن دست یک کارگر در بین دستگاه بافندگی باعث مصدومیت وی شد.
به گزارش ایلنا، شب گذشته (۲۹ مهرماه) کارگری در یک کارگاه تولیدی در خیابان جمهوری تهران در حال کار با دستگاه بافندگی بود که ناگهان به دلیل‌ بی‌احتیاطی دست وی بین لبه دستگاه گیر کرد.
بنا بر این گزارش، دست این کارگر توسط عوامل امداد و نجات از دستگاه جدا شد و او برای ادامه مداوا به بیمارستان انتقال یافت.

---------------------------------

کارگری بر اثر ریزش محل گودبرداری در پاسداران مصدوم شد

ریزش آوار یک محل گودبرداری در پاسداران تهران باعث مصدوم شدن یک کارگر جوشکار شد.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که حوالی ساعت ۱۵ روز گذشته (۲۹ مهر) رخ داد، ریزش دیواره محل گودبرداری شده واقع در خیابان پاسداران، خیابان شهرزاد، باعث ریزش خاک و سنگ بر سر کارگری جوشکار شد و وی را به عمق ۵ متری زمین پرتاب کرد.
بنابراین گزارش، کارگر ساختمانی زیر آوار محبوس بود و آتش نشانان پس از مدتی کارگر ۲۴ ساله را از زیر آوار خارج کرده و به امدادگران اورژانس نحویل دادند.