افق روشن
www.ofros.com

روزگار سیاه کارگران درایران (آبان)


خبرگزاری کار ایران                                                                                         سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹٦ - ۲۱ نوامبر ۲۰۱٧


سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹٦ - ۲۱ نوامبر ۲۰۱٧

۳۶روز از اعتراض کارگران «کمباین سازی تبریز» گذشت

به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض کارگران کارخانه کمباین سازی تبریز نسبت به ۲۰ ماه مزد معوقه، از امروز (سه شنبه، ۳۰ آبان‌ماه) وارد سی وششمین روز خود شد.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع صنفی گفت: ۲۰ ماه معوقات مزدی تاثیر نامطلوبی بر شرایط معیشتی کارگران این واحد صنعتی و اعضای خانواده‌های آنها گذاشته است.
وی افزود: در همین رابطه روز گذشته برای ساعتی اعتراض صنفی خود را از طریق شرکت در مراسم مربوط به گرامی‌داشت سالروز تصویب قانون کار دنبال کردیم و بدین‌ترتیب بار دیگر کم‌توجهی مسئولان استانی نسبت به شرایط پیش آمده را یادآوریم.
این کارگر همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران کمباین سازی توضیح داد: با وجود اینکه کارفرما ماهانه ۷ درصد از کل حقوق کارگران بابت پرداخت بیمه تامین اجتماعی کسر می‌کند اما  پرداخت حق بیمه  آنها به تامین اجتماعی در چندین ماه گذشته با تاخیر  همراه بوده به طوری که در حال حاضر تمدید دفترچه بیمه اعضای خانواده‌های آنها با مشکل روبرو شده است.
گفتنی است ،کمباین سازی تبریز (شرکت گسترش توسعه صنعت آذربایجان ) در زمینه تولید کمباین های کشاورزی ، ساندویچ‌های پانل و انواع کانکس فعالیت دارد و در حال حاضر تعداد کارگران این واحد صنعتی به حدود ۴۰ کارگر کاهش یافته است.

--------------

کارگران ایران ریسه سه ماه مزد طلبکارند

جمعی از کارگران کارخانه ایران ریسه در تماس با ایلنا با اشاره به معوقات مزدی خود گفتند: نزدیک به ۴۰کارگر هستیم که در کارخانه ایران ریسه تاکستان کار می‌کنیم اما در حال حاضر بابت سه ماه مطالبات مزدی طلبکاریم.
به گفته یکی از کارگران دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی او وسایر همکارانش کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی به دلیل کاهش حداقلی فعالیت تولیدی ونیروی کار کارخانه است.
طبق اظهارات این کارگر که به صورت رسمی وقرار دادی در استخدام کارخانه ایران ریسه هستند،  وضعیت پیش آمده در حالی است که درگذشته  در کارخانه ایران ریسه حدود ۱۶۰ کارگر کار می‌کردند اما در نتیجه اتفاقاتی که در دو سال گذشته اتفاق افتاد، اکنون تعداد آنها به حدود ۴۰ کارگر رسیده است.
او بابیان اینکه از دو سال قبل وضعیت تولید در کارخانه ایران  ریسه به حداقل ممکن کاهش یافته است، گفت: در حال حاضر ایران ریسه به صورت نیمه تعطیل درآمده است به طوری که در طول یک ماه کاری فقط به اندازه ده روز کار برای انجام دادن داریم.
وی  در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات بازنشستگی کارگران ایران ریسه اشاره کرد وگفت:به دلیل سخت‌گیری‌های سازمان تامین اجتماعی، بخش قابل توجهی از آنها نمی‌توانند از بازنشستگی تحت قانون  نوسازی صنایع استفاده کنند.
او در ادامه گفت:در حال حاضر   تعداد قابل توجه ای از کارگران این کارخانه برای اجرایی شدن این قانون به دیوان عدالت اداری شکایت کرده  ورای به بازنشستگی با استفاده از قانون نوسازی صنایع گرفته اند اما پرونده شکایت عده ای دیگر از کارگر ان  از سوی دیوان تاییدنشده واین کارگران برای بازنشستگی دچار مشکل هستند.
به گفته این کارگر ایران ریسه، این وضعیت در حالی است ک از سوی دیگر کارفرمای این واحد تولیدی در تمامی این سالها بدون در نظر گرفتن شرایط محیطی و ماهیتی شغل این کارگران برای آنها باعناوین شغلی دیگری که از نظر سازمان تامین اجتماعی سخت و زیان آور تلقی نمی‌شود حق بیمه پرداخت کرده است.

--------------

انفجار مین موجب قطع پای یک کولبر شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (29 آبان) در آذربایجان غربی، حادثه انفجار مین باعث شد که یک کولبر مصدوم و راهی بیمارستان شود. از قرار معلوم، این حادثه در نوار مرزی «کانی خدا» رخ داد. نام کولبر مصدوم، لقمان واحدی است.
در اثر این انفجار، کولبرِ مصدوم یک پای خود را از دست داد. گفتنی‌ست در ماههای گذشته حوادث بسیاری به مرگ یا آسیب‌دیدگی کولبران انجامیده‌است.

--------------

قانون کار فعلی می‌توانست مترقی‌تر باشد

کارگران برای تصویب اولین قانون کار در بهارستان بست نشستند

ایلنا: جواد مهران‌گوهر از قدیمی‌های جنبش کارگری‌ست؛ او از سالهای بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۳۲، کم کم وارد عرصه فعالیت‌های کارگری می‌شود؛ در سالهای پایانی دهه سی خورشیدی از اعضای هیات مدیره سندیکای کارگران کفاش است و فعالیتش را تا بعد از انقلاب اسلامی ادامه می‌دهد؛ او تاثیر سه قانون کار مختلف را در سه دوره مختلف تاریخی بر زندگی خود و همکارانش دیده؛ قانون مصوب ۱۳۲۵ در فضای باز بعد از شهریور بیست؛ قانون مصوب ۱۳۳۷ در سالهای بعد از کودتای دردناک نفت و در نهایت، قانون سال ۱۳۶۹ که محصول سالهای اول انقلاب است؛ به همین خاطر است که به مناسبت بیست و هشتم آبان ماه، سالروز تصویب قانون کار سراغش رفتیم تا پای صحبت هایش بنشینیم و ببینیم نگاه این فعال قدیمی به قانون کار چگونه است؟
گفتگوی کامل: نسرین هزاره مقدم را اینجا مطالعه کنید.

--------------

دوشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹٦ - ۲۰ نوامبر ۲۰۱٧

مقررات کار؛ از مشروطیت تا امروز

قانون کار چکیده تلاش‌های کارگران در یک دهه‌ی پر از تب و تاب پس از پیروزی انقلاب است و در حال حاضر، تنها سندی‌ست که می‌تواند مرجعی قانونی برای جلوگیری از اجحاف در حق کارگران باشد و دقیقا به همین دلیل است که بایستی حفظ و صیانت شود.
ایلنا: بیست و نهم آبان ماه، سالروز تصویب قانون کار است؛ قانونی که ثمره نزدیک به صد سال تلاش و مبارزه طبقه کارگر و مزدبگیر ایران برای به دست آوردن حقوق صنفی‌ست. در اینجا لازم است یادی کنیم از زنده‌یاد عزت‌الله عراقی از نویسندگان پیش‌نویس قانون کار و از حامیان پروپا قرص حقوق کار که درست چند روز قبل از سالروز تصویب قانون کار جان به جان‌آفرین تسلیم کرد. زنده‌یاد عراقی، حقوقدانی عدالتخواه و کنش‌مند بود که درچهارچوب واقعیت‌ها و امکانات عینی، آنچه می‌توانست برای پیگیری حقوق کارگران و آرمان بلند خودش، «عدالتخواهی» انجام داد.
گزارش کامل: نسرین هزاره مقدم را اینجا مطالعه کنید.

--------------

اعتراض بازنشستگان فولاد مقابل ساختمان مجلس از سر گرفته شد

به گزارش ایلنا، صبح امروز گروهی از بازنشستگان صنعت فولاد کشور برای چندمین بار با حضور مقابل مجلس شورای اسلامی، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
این گروه از بازنشستگان که از استان های اصفهان ،خوزستان ،کرمان ، گیلان ،تهران و البرز راهی ساختمان  مجلس شورای اسلامی در میدان بهارستان شده‌اند، خواهان پرداخت به موقع حقوق و هزینه‌های جاری درمانی خود هستند.
آنها در توضیح مطالبات خود می‌گویند: هر ماه مستمری بازنشستگی مان با تاخیر پرداخت می شود و از سال ۹۱ تاکنون نیز بخشی از مطالبات مربوط به اجرای احکام معلق شده حق سرپرستی و حق سختی کارمان پرداخت نشده است.
بازنشستگان صنعت فولاد کشور همچنین خواستار اختصاص بودجه‌ای دولتی  برای تامین  منابع مالی پرداخت مستمری بازنشستگی خود هستند.
این بازنشستگان می‌گویند: تاکنون پاسخ درست و شفافی در خصوص مشکلات مان به ما داده نشده و ما می‌خواهیم بگوییم با گزارش و نامه‌نگاری کار بازنشستگان حل نخواهد شد در نتیجه این مراجعات ادامه خواهد یافت.

--------------

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران سنگ پاسارگاد را به اعتراض کشاند

منابع خبری ایلنا در کارخانه  سنگ بری پاسارگاد در شهرستان تاکستان از اعتراض صنفی کارگران این واحد صنعتی به خاطر پرداخت نشدن حداقل ۸ ماه مطالبات مزدی خبر می‌دهند. این واحد صنعتی حدود  ۷۰کارگر دارد که از روز پنجشنبه هفته پیش (۲۵ آبان ماه ) تاکنون در اعتراض صنفی به سرمی‌برند.
جدا از این طلب، کارگران کارخانه سنگ بری پاسارگاد بابت سایر مطالبات مزدی و حق بیمه‌های پرداخت نشده نیز بستان کار هستند، از قرار معلوم  کارفرما بدهی مالی زیادی به تامین اجتماعی دارد و در حال حاضر  کارگران با مشکل تمدید نشدن دفترچه بیمه‌های تامین اجتماعی نیز روبرو هستند. به نقل از کارگران معترض گفته می‌شود که  علارغم همه مشکلات اخیرا کارفرما در پرداخت اقساط بانکی وام هایی که به نام کارگران در یکی ازبانکها در تهران اخذ کرده را ندارد وبه همین کارگران دچار مشکلات جدیدی شده اند.
به گفته وی ،تیر ماه سال جاری کارفرما به دلیل ناتوانی مالی از طریق دریافت وام ۱۰ میلیونی اقدام به پرداخت  معوقات مزدی کارگران کرده است که در حال حاضر شعب بانک مذکور مرتبا به کارگران تماس  تلفنی می گیرند.
بر اساس اظهارات کارگران قرار بود مسئولیت بازپرداخت تمامی اقساط این تسهیلات برعهده کارفرما باشد اما در حال حاضر چندین ماه از این اقساط به تاخیر افتاده وکارفرما ظاهرا مسئولیتی در قبال پرداخت این اقساط ندارد.

--------------

تجمع کارگزاران بیمه کشاورزی مقابل مجلس/ تعیین تکلیفِ استخدامی؛ خواسته بیمه‌گزاران

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ صبح امروز چند صد نفر از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این تجمع از ساعات آغازین صبح مقابل مجلس آغاز شده و کارگزاران از استان‌های مختلف در آن شرکت کرده‌اند.
تجمع‌کنندگان خواسته اصلی خود را تعیین تکلیف استخدامی عنوان می‌کنند و می‌گویند: قرار است در روزهای آتی قانون استخدام ما که در کمیسیون اجتماعی مجلس مصوب شده،  در صحن علنی مجلس مطرح شود و ما خواستار تصویب این قانون هستیم.
گفتنی است چند هزار کارگزار بیمه کشاورزی در سراسر کشور از بی‌ثباتی وضعیت شغلی خود انتقاد دارند و پیش از این نیز بارها مقابل مجلس و نهادهای دیگر تجمع کرده‌اند.

--------------

مرگ یک کارگر در دستگاه خرد کن چغندر قند

به گزارش ایلنا، روز شنبه(۲۷ آبان ماه) یک کارگر شاغل در کارخانه قند فریمان در استان خراسان رضوی ، حین انجام کار در درون دستگاه خرد کن چغندر قند جان باخت.
سرهنگ علی اکبر قربانی، فرمانده انتظامی شهرستان فریمان با تایید این خبر گفته است در جریان این حادثه یکی از کارگران کارخانه  قند فریمان  حین انجام کار در  کانال میراب به وسیله یک دستگاه خرد کن چغندر قندبه طرز دلخراشی جان خود را از دست می‌دهد.
وی افزود: امدادگران پس از حضور در کارخانه جسد قطعه قطعه شده کارگر را از دستگاه خارج کردند. به گفته وی ،تحقیقات درباره علت و چگونگی وقوع حادثه با دستورات مقام قضایی ادامه دارد.

--------------

انتقاد از تاخیر در پرداخت مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی

«حسن موسیوند» با اشاره به اینکه در ماهای اخیر پرداخت مستمری بازنشستگان این استان  با وقفه‌ای سه روزه مواجه شده است، افزود: کانون بازنشستگی استان لرستان  بیش از ۶۳هزار بازنشسته دارد که  حدود ۲۳ هزار نفر در شهرخرم آباد مستقر هستندکه با مراجعه به دفتر کانون خرم آباداز تاخیر در پرداخت مستمری بازنشستگی خود  گله مند هستند.
وی اضافه کرد: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی بر اساس لیست حروف الفبا به حساب آنها واریز می‌شود و اسامی مستمری بگیرانی که نام خانوادگی آنها با حروف‌ پایانی فهرست الفبا آغاز می‌شود، نهایتا تا بیست و هفتم هر ماه مستمری خود را دریافت می‌کردند اما حالا سه ماه است که مستمری‌‌های حروف‌ آخر در آخرین روز هرماه واریز می‌شود.
وی با ابراز نگرانی نسبت به تاخیرهای، پیش آمده در پرداخت مستمری‌ها، افزود: البته این تاخیرها تنها مربوط به حروف‌های پایانی نیست و حروف‌ ابتدایی نیز در این سه ماه با تاخیر مستمری‌های خود را دریافت کرده‌اند.
عضو هیئت مدیره کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی خرم آباد با بیان اینکه بازنشستگان  تامین اجتماعی که حداقلهای مزدی را دریافت می کنند علاوه بر داشتن دغدغه  تامین مایحتاج روزانه خود برای پرداخت اقساط بانکی خود برنامه ریزی کرده اند تصریح کرد: هر روزی که اقساط بانکی آنها به تاخیر بیافتد بانکها جرایم آن را  بدون هیچ ملاحظه ای از بازنشستگان دریافت می کنند.
دبیر خانه کارگرخرم آباد در بخش پایانی سخنان خود از سازمان تامین اجتماعی و کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران  در خواست کرد هر چه سریعتر مسئله تامین اعتبار  حقوق بازنشستگان را برطرف کنند تا بیش از این بازنشستگان ومستمری بگیران متضرر نشوند.

--------------

یکشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹٦ - ۱۹ نوامبر ۲۰۱٧

خانواده‌های کارگران مجتمع فسفات بافق بابت مطالبات معوقه تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از همسران کارگران مجتمع معدنی فسفات اسفوردی به نمایندگی از معترضان، گفت: همسرم پس از  ۱۶ سال سابقه کار حالا برای دریافت حقوق دچار مشکل شده است. وی افزود: از یکسال پیش که این معدن به بخش خصوصی واگذار شده فیش حقوقی به کارگران داده نمی‌شود.
وی با بیان اینکه در حال‌حاضر حقوق ۳ ماه کارگران پرداخت نشده است، تصریح کرد:از مردادماه که ۲ میلیون تومان پول علی‌الحساب پرداخت شد تا به امروز هیچ حقوق و پولی به حساب کارگران واریز نشد. همسر کارگر دیگر معدن فسفات اسفوردی همچنین از کاهش پایه حقوق کارگران از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان صحبت به میان آورد و خاطر نشان کرد: برخورد شرکت با کارگران به گونه ای است که اطمینان آنها به این شرکت را سلب کرده است.
همسر یکی دیگر از کارگران این معدن با بیان اینکه ۵ ماه به دنبال دریافت حق بیمه تکمیلی خود بوده است، اظهار داشت: حقوق کارگری که ۱۶ سال سابقه کاری دارد با کارگر ۱ ساله یکسان است. وی ادامه داد: این شرکت حتی به کارگران رسمی می گوید باید حتما قرارداد امضا کنند تا زیرنظر شرکت خصوصی حقوق بگیرند.اما کارگری که فقط یکسال به زمان بازنشستگی‌اش باقی مانده و سه ماه حقوق معوقه دارد، روی چه حساب باید به این شرکت اعتماد کند؟

--------------

اعتراض ماهیگیران هامونی به رها نشدن بچه‌ماهی/شیلات سیستان: دنبال مجوز هستیم

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته شماری از ماهیگیران شهرستان هامون در استان سیستان و بلوچستان در اعتراض به آنچه که تاخیر اداره شیلات منطقه سیستان در رها سازی بچه‌ماهی‌ها عنوان می‌شود، اعتراض کردند.
این ماهیگیران که از اهالی شهر علی‌اکبر هستند می‌گویند رها نشدن به موقع بچه‌ماهی‌ها آنها را بیشتر با خطر بیکاری و تامین نشدن معاش خانواده‌هایشان مواجه کرده است.
در این باره محب‌علی سیستانی مدیر شیلات منطقه سیستان گفته است : در بحث رهاسازی بچه ماهی در چاه نیمه چهارم به شدت به دنبال مجوز هستیم تا بتوانیم بچه ماهی‌های مربوطه را در این چاه نیمه رها سازی کنیم.
وی با بیان اینکه هر زمانی چاه نیمه چهارم به بخش کشاورزی واگذار شود رها سازی بچه ماهی‌ها نیز انجام می‌شود گفت: مشکل خاصی در خصوص رهاسازی وجود ندارد و این موضوع را در دستور کار قرار داده ایم.
سیستانی گفت: خشکسالی بیشترین، تاثیر را بر روی صیادان گذاشته است و معیشت آن‌ها وابسته به تالاب بین المللی هامون بوده، لذا صید ماهی می‌تواند کمک حال معیشت صیادان سیستان باشد.
مدیر شیلات منطقه سیستان تصریح کرد: احداث استخر‌های پرورش ماهی، توانسته است بخشی از معیشت صیادان را جبران کند و صید ماهی در چاه نیمه نیز می‌تواند بخش دیگری از صیادان را وابسته به صید و صیادی نگه دارد.
وی همچنین اظهار کرد: بخشی از بچه ماهی‌ها در چاه نیمه چهارم به صورت طبیعی وارد می‌شوند و بخش دیگری نیز رهاسازی می‌شوند که به محض اخذ مجوز این مهم انجام خواهد شد.

--------------

مرگ کارگر تبریزی براثر سقوط تابلو تبلیغاتی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، عصر روز گذشته (شنبه، بیست‌و‌هفتم آبان‌ماه) سقوط تابلو تبلیغاتی در شهر تبریز یک کشته و سه نفر مصدوم برجای گذاشت.
وحید شادی نیا مسئول روابط عمومی اورژانس استان آذربایجان شرقی در رابطه با این حادثه گفته‌است: این حادثه در فلکه بازار ولیعصر تبریز اتفاق افتاد و براثر آن یکی از کارگران جان باخت و سه نفر نیز مصدوم شدند.
وی بابیان اینکه مصدومان با سه دستگاه آمبولانس اورژانس به بیمارستان امام رضا علیه السلام انتقال یافته‌اند، افزود: در زمان حادثه کارگران مشغول تغییر روکش بنر این تابلو بودند که ناگهان سقوط کرده است. شادی نیا اظهار داشت: جزئیات این حادثه و هویت فوت شده و مصدومان حادثه به زودی اعلام می شود.
این گزارش حاکی است، تابلوی تبلیغاتی سه وجهی موجود در فلکه بازار تبریز متعلق به یکی از شرکت های تبلیغاتی بخش خصوصی بود.

--------------

شنبه ۲٧ آبان ۱۳۹٦ - ۱۸ نوامبر ۲۰۱٧

«ابوبکر معروفی» راننده بوکانی که در راه امدادرسانی به زلزله‌زدگان جان باخت

به گزارش ایلنا؛ شامگاه پنج شنبه (25 آبان ماه) یک دستگاه خودروی باری حامل کمک‌های مردمی که از شهرستان بوکان راهی مناطق زلزله زده کرمانشاه بود؛ در جاده چشمه زرشک جوانرود دچار حادثه شد. در این حادثه، راننده خودرو به نام ابوبکر معروفی درگذشت و دو همراه دیگر وی زخمی شدند.
به همراه این حادثه، فرماندار شهرستان جوانرود، در بیمارستان حضرت رسول الله (ص) این شهرستان حاضر شد و با خانواده متوفی و زخمی شدگان حادثه ابراز همدردی کرد.
صبح روز جمعه نیز تعدادی زیادی از شهروندان جوانرود در بیمارستان این شهر آماده شده و با حمل پلاکاردهایی درگذشت این راننده فداکار را تسلیت گفتند و در مراسم تشییع جنازه وی حضور پیدا کردند.
در تمام مسیر انتقال راننده متوفی، مردم از کاروان حامل پیکر بیجان او استقبال کردند؛ شب گذشته پیکر او به خانواده‌اش در بوکان تحویل شد و امروز تشییع جنازه این راننده با حضور پرشور مردم بوکان در حال برگزاری‌ست.

--------------

تشکل‌های کارگری در محروم‌ترین مناطق کمک‌ها را توزیع کردند/ ساختمانی‌های مریوان و کارگران چادرملو در سرپل‌ذهاب و ازگله

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ در روزهای آخر هفته، فعالان صنفی کارگری و تشکل‌ها، کمک‌های خود را در آسیب‌دیده‌ترین مناطقِ زلزله‌زده از جمله روستاهای سرپل ذهاب و ازگله توزیع کردند.
اعضای انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو که کمک‌های نقدی و غیرنقدی نزدیک به دو هزار کارگر این معدن را جمع‌آوری کرده بود، با حضور در منطقه، اقلام مورد نیاز را بین مردم توزیع کردند.
علیپور ، رئیس این انجمن، در این ارتباط می‌گوید: تلاش کردیم، کمک‌ها را به دست مردم دورافتاده‌ترین و محروم‌ترین روستاها برسانیم؛ جاهایی که نیروهای امدادی کمتر حضور داشته‌اند و امدادرسانی به حد کافی انجام نشده‌است.
انجمن صنفی کارگران مریوان و سروآباد نیز که از اولین روزهای پس از حادثه، اقدام به جمع‌آوری کمک‌های کارگران و مردم کرده بود، این کمک‌ها را در روستاهای مرزی توزیع کرد. این کمک‌ها شامل پتو، وسایل گرمایشی و چادرهای اقامتی بود.
اعضای این انجمن صنفی که با حضور در منطقه، تلاش کردند کمک‌ها را به آسیب‌دیده‌ترین‌ها برسانند؛ می گویند: کارگران و مردم مریوان در کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان سنگ تمام گذاشتند و خدا را شکر که توانستیم این کمک‌ها را به بهترین شکل به دست نیازمندان برسانیم.

--------------

جمعه ۲٦ آبان ۱۳۹٦ - ۱٧ نوامبر ۲۰۱٧

نگرانی کارگران لاستیک پارس از واگذاری مالکیت این واحد صنعتی

به گزارش ایلنا، به دنبال انتشار آگهی رسمی مزایده فروش سهام کارخانه لاستیک پارس، شماری از کارگران این واحد صنعتی نگرانی خود را نسبت به آینده شغلی خود اعلام کردند.
این کارگران می‌گویند: اگرچه در ماه‌های اخیر مدیریت کارخانه لاستیک پارس از آغاز روند روبه‌بهبود فعالیت‌های این واحد صنعتی خبر داده‌اند اما شرایط به‌گونه‌ای است که کارگران باقیمانده نسبت به ادامه یافتن سیاست‌های تعدیل ساختاری در این واحد صنعتی نگران هستند.
از قرار معلوم در حال حاضر شمار کارگران باقیمانده در این واحد صنعتی نزدیک به 300 نفر است و آنطور که این کارگران از زبان مدیریت کارخانه عنوان می‌کنند تاکنون مبالغ قابل توجهی بابت بازنشستگی شمار قابل توجهی از کارگران قدیمی هزینه شده است.
کارگران لاستیک پارس می‌گویند اگرچه از شنیدن اخبار مربوط به برقراری احکام بازنشستگی همکاران قدیمی خود و نیز بهبود وضعیت اقتصادی محل کارشان خرسند هستند اما تا این لحظه از جانب کارفرما در شرایط کاری آنها تغییری ایجاد نشده است و آنها با همان شرایط قبلی ساعت و حجم کاری و مزد دریافتی مشغولند. 
آنها همچنین در خصوص تصمیمی که از جانب مدیران و مالکان لاستیک پارس برای فروش مزایده‌ای سهام این واحد صنعتی گرفته شده است، افزودند: در چنین شرایطی اگرچه انتشار اخبار مربوط اقدامات انجام شده برای جذب سرمایه‌گذار جدید می‌تواند خبری مثبت در مورد آینده فعالیت‌های این واحد صنعتی تلقی شود اما نظر به تجارب مشابهی که آنها تاکنون به صورت دورا دور از سرنوشت واحدهای صنعتی واگذار یا خصوصی سازی شده  بدست آورده‌اند، شرایط کنونی برای آنها می‌تواند نگران‌کننده تلقی شود.

--------------

پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹٦ - ۱٦ نوامبر ۲۰۱٧

تجمع بازنشستگان فولاد اصفهان مقابل دفتر امام جمعه

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز پنجشنبه (۲۵ آبان ماه) شماری از بازنشستگان فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان مقابل ساختمان دفتر امام جمعه اصفهان تجمع کردند.  این بازنشسته‌ها که خواستار وصول مطالبات محقق نشده و پرداخت به موقع مستمری بازنشستگی خود هستند.
آنان می‌گویند: با گذشت ۲۵ روز از آغاز ماه آبان هنوز مستمری مهر ماه بازنشستگی خود را دریافت نکرده و مشکلاتی در زمینه درمان مستقیم و تکمیلی خود دارند. همچنین بازنشسته‌های صنعت فولاد خواستار اختصاص بودجه‌ای دولتی  برای تامین  منابع مالی پرداخت مستمری بازنشستگی خود هستند.

--------------

مصدومیت شدید یک کارگر در تهران بر اثر سقوط از داربست

یک کارگر ساختمانی در حین انجام کار در منطقه سعادت آباد تهران از روی تیرک های فلزی سقوط کرد و به شدت مصدوم شد.
به گزارش ایلنا، این حادثه  ظهرروز گذشته(۲۴آبان ماه) در بلوار خوردین منطقه سعادت آباد  تهران هنگامی رخ داد که کارگری حین انجام کار در یک ساختمان در حال ساخت از روی تیرکهای فلزی سقوط کرد. بنا بر این گزارش، با حضور گروه‌های امداد و نجات، این کارگر جوان را از منطقه گودبرداری شده ساختمان خارج و به بیمارستان منتقل شد.

--------------

چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹٦ - ۱۵ نوامبر ۲۰۱٧

اعتراض کارگران کمباین سازی تبریز یک ماه شد

یکی از کارگران معترض کارخانه کمباین سازی تبریز در این باره به ایلنا گفت: ۴۴ کارگر هستیم و امروز یک ماه می‌شود که نسبت به بی‌تفاوتی کارفرما و بر زمین ماندن مطالباتمان معترضیم.
او گفت: دغدغه همه ما تامین معیشت خانواده‌هایمان است و برای همین از کارفرما و مقامات مسئول انتظار داریم که برای پرداخت مطالبات معوقه که تا بیست ماه می‌رسد، اقدام کنند.
گفتنی است کمباین سازی تبریز (شرکت توسعه صنعت آذربایجان ) که در زمینه تولید کمباین های کشاورزی ، ساندویچ‌های پانل و انواع کانکس  در جاده تبریز به آذر شهر (جاده پتروشیمی )فعالیت دارد .این شرکت پیش از سال ۹۰ حدود ۵۰۰ کارگر شاغل داشت اما در حال حاضر شمار کارگران باقیمانده آن به حدود ۴۴ نفر کاهش یافته است.

--------------

جمع‌آوری کمک‌های مردمی توسط انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد اقدام به جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای یاری‌رسانی به زلزله‌زدگان غرب کشور کرده‌است.
این انجمن با اعلام اقلام مورد نیاز از مردم و فعالان اجتماعی و مدنیِ مریوان خواسته‌است که کمک‌های خود را به دفتر این انجمن تحویل دهند.
اعضای انجمن می‌گویند: استقبال مردم بسیار گسترده و باشکوه بوده و فردا صبح  عازم منطقه زلزله‌دیده‌ایم تا کمک‌ها را تحویل دهیم.
انجمن ورزشی کارگران مریوان در این حرکت خیرخواهانه همراه انجمن صنفی کارگران ساختمانی بوده‌است.

--------------

کمک‌های کارگران معدن چادرملو به کرمانشاه ارسال می‌شود

اعضای انجمن صنفی به منطقه آسیب‌دیده می‌روند

اکبر علیپور (رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو) در تماس با خبرنگار ایلنا از جمع‌آوری کمک توسط کارگران این معدن خبر داد.
به گفته علیپور، انجمن صنفی به نمایندگی از جانب کارگران معدن چادرملو، کمک‌های نقدی و غیرنقدی کارگران این واحد را جمع‌آوری کرده و فردا به منطقه آسیب‌دیده ارسال خواهد کرد. علیپور گفت: اعضای انجمن صنفی خودشان کمک‌ها را به منطقه خواهند بُرد و در کار توزیع آن با نیروهای هلال احمر همکاری خواهند داشت.
علیپور با بیان این که دفع مصیبت زلزله و رفع آسیب‌ها، نیاز به همدلی و همبستگی ملی دارد؛ گفت: کارگران معدن چادرملو از اولین ساعتها آمادگی خود را برای کمک به هموطنان زلزله زده اعلام کردند و تا کنون نیز مبلغ معتنابهی برای کمک جمع آوری شده‌است.

--------------

ادامه معطلی دو کارگر منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر برای باگشت به کار

منابع کارگری ایلنا از منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر می‌گویند: نزدیک به یک سال از ممنوع‌الورود شدن دو نفر از فعالان صنفی کارگری این منطقه ویژه اقتصادی به محل کارشان می‌گذرد.
این دو کارگر که به صورت پیمانکاری در یکی از زیر مجموعه‌های پتروشیمی امیرکبیر مشغول به کارند، به تصمیم کارفرما از اواخر سال گذشته تاکنون نتوانسته‌اند تا در محل کار خود حاضر شوند.
این وضعیت درحالی است که گفته می‌شود فرمانداری ماهشهر و دفتر اشتغال این منطقه ویژه اقتصادی نیز در نامه‌هایی جداگانه موضوع بازگشت به کار و رسیدگی به وضعیت این کارگران را مطرح کرده‌اند. به گفته منابع ایلنا این دو کارگر پیمانکاری در پیگیری مطالبات صنفی خود و همکارانشان پیش‌قدم بوده‌اند و از قرار معلوم محدودیت‌های وضع شده برای آنها با این فعالیت‌ها مرتبط است. 
گفته می‌شود یکی از این کارگران  در آستانه بازنشستگی قرار دارد بوده و پس از اخراج از نظر معیشتی در وضعیت دشواری زندگی سپری می‌کند.
تا لحظه انتشار این خبر تلاش‌های خبرنگار ایلنا برای ارتباط با گرفتن با کارفرمای این دو کارگر بی‌نتیجه بوده است.

--------------

سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹٦ - ۱۴ نوامبر ۲۰۱٧

تجمع کارگران کاشی گیلانا مقابل ساختمان مرکزی کارخانه در تهران

به گزارش خبر نگار ایلنا، جمعی از کارگران کاشی گیلانا ، صبح امروز(۲۳ آبان ماه) با سفر به تهران در اعتراض به بلاتکلیفی، خود و همکارانشان مقابل ساختمان  دفتر مرکزی کارخانه تجمع کردند.
یکی از کارگران معترض که در این تجمع اعتراضی حضور یافته، به ایلنا گفت: با مصوبه کمسیون کارگری شهرستان رودبار  در استان گیلان از دی ماه سال گذشته (۹۵)این واحد تولیدی برای مدت شش ماه تعطیل و تمامی ۱۰۰ کارگر این واحد صنعتی برای موقت به بیمه بیکاری معرفی شدند.
او با بیان اینکه در حال حاضر سه ماه از خاتمه دوره شش ماهه‌ای که قرار بود این واحد صنعتی تعطیل باشد، می‌گذرد افزود: هنوز نه گامی برای راه‌اندازی دوباره کارخانه برداشته شده است و نه مطالبات کارگران پرداخت شده است و از سوی دیگر مدت برقراری بیمه بیکاری بیشتر کارگران خاتمه یافته است.
برپایه این اظهارات کارگران کاشی گیلانا از ۲۰ تا ۴۰ ماه معوقات مزدی طلبکارند که بخش قابل توجهی از آن مربوط به سالهای ۸۹تا دی ماه سال ۹۳مربوط می‌شود.
به گفته این کارگر  در نیتجه این وضعیت آنها امروز تصمیم گرفتند تا با مراجعه حضوری به دفتر مرکزی کاشی گیلانا در تهران اعتراض خود را نسبت به وضعیت موجود اعلام کنند.

--------------

کارگران انتقالی زغالسنگ البرز غربی هنوز تحت فشارند

کارگران با نخوردن غذا معترض شدند

منابع خبری ایلنا از طبس از تشدید فشار کارفرمای شرکت طرح و توسعه معادن زغال‌سنگ طبس بر  ۴۳ کارگر معدن زغال سنگ البرز غربی برای تسویه حساب و تبدیل وضعیت استخدامی خبر می‌دهند. کارگران مورد نظر در استخدام رسمی هستند از حدود سه سال پیش که فعالیت معدن زغال‌سنگ البرز غربی متوقف شده است از استان گیلان به استان خراسان جنوبی منتقل شده‌اند.
آنها می‌گویند در روزهای اخیر فشارهای کارفرما برای انجام تسویه حساب و انعقاد قرارداد پیمانکار افزایش یافته است و در نتیجه این کارگران تصمیم گرفته‌اند تا به نشانه اعتراض از خوردن غذا خودداری کنند. آنها می‌گویند  به دلیل همین مخالفت با تبدیل وضعیت استخدامی از طرف عوامل کارفرما تحت فشار قرار گرفته‌اند و برخی از مزایای شغلی که تاکنون به آنها پرداخت می‌شده است بی‌دلیل متوقف شده است.

--------------

مطالبات ۱۱۰ کارگر اخراجی« اشی مشی» اقساطی پرداخت می شود / برقرار مقرری بیمه بیکاری

منابع  خبری در کارخانه«اشی مشی» با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: ۱۱۰ نفر از کارگران تعدیل شده این واحد تولیدی که از ۱۰ خرداد ماه سال جاری با اتمام قرار داد کار  از سوی کارفرما بیکارشده اند مطالبات مزدی وسنواتی خودر از ماه گذشته (مهر ماه)بصورت اقساطی دریافت کرده‌اند.
به گفته یکی از کارگران  تعدیل شده  ،مطالباتمان به دستمزد بهمن و اسفند سال ۹۴ ، دی و بهمن سال ۹۵، فرودین و اردیبهشت سال ۹۶ و عیدی سالهای ۹۳ ، ۹۴ و ۹۵ و سنوات سال‌های ۹۳ تا ۹۶ مربوط می شود. که در حال حاضر کارفرما یک ماه از اقساط آن را به مبلغ یک میلیون تومان پرداخت کرده است.
به نقل از وی عنوان می شودهر یک از ما کارگران بین ۱۰ تا ۴۰ میلیون تومان از کارفرما طلبکار یم که با پرداخت اقساطی مطالباتمان، انجام تسویه‌حساب حدودا یک تا ۴ سال طول می کشد.
اوبا بیان اینکه  بهانه کارفرما برای پرداخت نکردن مطالباتمان مشکلات مالی کارخانه  عنوان شده است، در ادامه افزود: در طول 5 ماه گذشته برای پی گیری پرداخت مطالباتمان تجمعات متعددی را مقابل ساختمان کارخانه وبسیاری از نهاد های دولتی استان انجام داده ایم که در نهایت کارفرما وادار به پرداخت اقساطی مطالباتمان شد.
در عین حال کارگران یاد شده در خصوص وضعیت بیمه بیکاری خود گفتند: مقرری بیمه بیکاری کارگران اخراجی از ماه گذشته (مهر ماه )برقرار شده است. گفتنی است گروه تولیدی-بازرگانی اشی مشی در سال ۱۳۷۱ راه‌اندازی شد و در زمینه تولید مواد غذایی، آب و سایر نوشیدنی‌ها فعالیت می‌کند.

--------------

رفتگران خاشی درگیر آب‌گرفتگی معابر/ مشکل هر سال تکرار می‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ آب‌گرفتگی معابر و خیابان‌ها در شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان باز هم مشکل آفرید.
بارندگی در روزهای گذشته، سطح معابر و خیابان‌های این شهرستان را مملو از گل و لای و آب باران کرده‌است؛ در این شرایط رفتگران شهرداری با مشکلات بسیار مواجه هستند.
رفتگران خاشی می‌گویند: سالهاست که قصه تکراری آب‌گرفتگی معابر در خاش ادامه دارد؛ می گویند سالهاست که آسفالت خیابان‌های اصلی خاش مشکل دارد؛ اما خبری از بازسازی و اصلاح سطح خیابان‌ها نیست.
به گفته این رفتگران هر ساله در ماههای پاییز و زمستان، جمع‌آوری زباله‌ها و جارو کردن خیابان‌های این شهر با سختی‌های بسیاری همراه است و شهرداری به فکر کارگران نیست.

--------------

اختلاف کارفرما با پیمانکاران گریبانگیر کارگران دشت‌سیستان شد

حسینعلی اکبری، دبیر اجرایی خانه کارگر سیستان و بلوچستان در مورد وضعیت کارگران دشت سیستان به خبرنگار ایلنا گفت: مشکل مالی کارفرما و شرکت‌های پیمانکاری پروژه  آبرسانی دشت سیستان باعث شده‌ است تا معیشت ۲ هزار کارگر شاغل در این پروژه آسیب ببیند.
وی ادامه می‌دهد: بسیاری از پیمانکاران دست کم  بین ۳ تا ۵ ماه مطالبات مزدی بدهکارند و برای همین فعالیت خود را تعطیل و کارگران را مرخص کرده‌اند و علاوه براین برخی از این  شرکت‌ها هنوز بابت مطالبات سال گذشته گذشته کارگران بدهکارند.
این فعال کارگری یادآور می‌شود توقف فعالیت‌های پیمانکاران پروژه آبرسانی دشت سیستان به معنی تهدید معاش خانواده‌های کارگران شاغل در این پروژه است.
اکبری در پایان با یادآوری اینکه وزارت جهاد کشاورزی کارفرمای اصلی این پروژه ۴۶ هزار هکتاری محسوب می‌شود، گفت:  باید دید که این پروژه چرا متوقف شده است، کارگران شاغل در این پروژه  وضعیت معیشتی مناسبی ندارند و اکثریت آنها برای خریدن مایحتاج اولیه زندگی مانند نان و ماست به کسبه محلی بدهکارند، اصولا هر اختلافی که بین کارفرما و پیمانکاران وجود داشته باشد نباید تبعات آن گریبانگیر کارگران و خانواده‌های آنها شود.

--------------

دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹٦ - ۱۳ نوامبر ۲۰۱٧

پرستاران و کادر درمانِ سرپل‌ذهاب مشغول خدمت‌رسانی هستند

جراحی اورژانسی زیر نورِ چراغِ قوه

جمعی از پرستاران غرب کشور در تماس با ایلنا از سختی کار در ساعت‌های گذشته گفتند.
پس از وقوع زلزله شب گذشته، برق سراسری در مناطق زلزله‌زده ازجمله سرپل‌ذهاب قطع شد و تا کنون نیز در همه مناطق صددرصد وصل نشده‌است.
پرستاران و پزشکان  سرپل‌ذهاب در شرایط  قطعی برق و خاموشی، همچنان به مداوای مصدومان ادامه دادند و خدمت‌رسانی کردند.
این پرستاران از شرایطی گفتند که نور چراغ قوه‌ی تلفن‌های همراه، تنها منبع نور بوده‌است و در این نور ضعیف، عمل جراحی اورژانسی انجام شده است.
در عین حال، پرستاران و فعالان صنفیِ کادر درمان در نقاط مختلف کشور، ضمن ابراز همدردی با همکاران خود، آمادگی خود را برای اعزام به منطقه زلزله‌دیده و کمک به همکاران خود اعلام کرده‌اند.

--------------

پالایشگاه ایلام تعطیل شد/ کارگران روانه منزل شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ پس از وقوع زلزله شب گذشته در غرب کشور، امروز پالایشگاه ایلام به طور موقت تعطیل شد.
علت تعطیلی امروز پالایشگاه، مسائل امنیتی و جلوگیری از بروز خطرات احتمالی عنوان شده‌است.
کارگران پالایشگاه می‌گویند امروز کلیه خطوط تولیدی تعطیل شده و ماراهی منزل شدیم؛ اما احتمالا از فردا دوباره به سر کار بازگردیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز در این رابطه گفت: تا بعد از ظهر امروز شرایط گاز منطقه غرب کشور به حالت عادی برمی‌گردد.

--------------

کارگران «ایران برک» تا ۲۳ ماه مزد طلبکارند

کارگران کارخانه ایران برک در استان گیلان در تماس با خبرنگار ایلنا می‌گویند که از کارفرمای این واحد صنعتی تا نزدیک به تا ۲۳ماه ماه معوقات مزدی طلبکارند.
براساس این اظهارات تعداد این کارگران نزدیک به ۱۰۳ نفر است که از این میان ۳۰ کارگر تا پیش از تعطیلی کارگاه نوپوش در بخش دوزندگی ایران برک مشغول به کار بوده‌اند.
از قرار معلوم تا پایان شهریور ماه سال جاری، ۵۰ کارگر در کارگاه نوپوش مشغول دوخت کت‌و شلوار بوده‌اند؛ به غیر از کارگران منتقل شده به بخش ریسندگی ایران‌برک، سایر کارگران نوپوش تعدیل و به بیمه بیکاری معرفی شده‌اند.
کارگران ایران برک می‌گویند دلیل پرداخت نشدن مطالبات مزدی آنها با مشکل کمبود نقدینگی کارفرما در ارتباط است و این در حالی است که تا حدود دو سال پیش، بیش از هزارو ۲۰۰ کارگر در این واحد تولیدی مشغول کار بودند.
طبق اظهارات کارگران باقیمانده در ایران برک از نیروهای رسمی وقرار دادی هستند که بین ۱۰ تا ۲۰ سال، سابقه کاری دارند، بیشتر این کارگران مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان آور هستند که در صورت تکمیل سوابق و به اجرا درآمدن مقررات می‌توانند از این فرصت استفاده کنند. 
کارگران ایران برک می‌گویند: حدود دو سال قبل نیز همکاران آنها در این واحد تولیدی اعتراض صنفی مشابهی را آغاز کرده بودند که حدود  ۵۰ روز ادامه یافت.
در هیمن رابطه  رئیس هیت مدیره صنایع پشم بافی ایران برک از پاسخ دادن به پرسش خبرنگار ایلنا خودداری کرد و گفت: «برای پیگیری پرسش خود با مدیر عامل کارخانه ایران برک تماس بگیرید» که تا لحظه انتشار این خبر پیگیری های ایلنا برای برقراری تماس با مدیرعامل بی‌نتیجه بوده است.

--------------

لغو حکمِ تبعید یک فعال صنفی معلمان

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ پس از بررسی هیات تجدید نظرِ رسیدگی به تخلفات اداری استان گیلان و با توجه به ارائه مستندات، حکم یکسال تبعیدِ عزیز قاسم زاده از انزلی به رودبار که در تاریخ ۲۸بهمن ۱۳۹۵ در هیات بدوی صادر شده بود؛ لغو گردید.
عزیز قاسم‌زاده عضو کانون صنفی معلمان استان گیلان و از کنشگران آموزشی‌ست؛ فعالان صنفی معلمان لغو حکم تبعید این فعال صنفی را اتفاقی مثبت و  یک گام به جلو می‌دانند.

--------------

یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹٦ - ۱۲ نوامبر ۲۰۱٧

تجمع کارگران منطقه آزاد اروند در مقابل دفتر اشتغال ادامه دارد

به گزارش ایلنا، گروهی از کارگران   واحد های مختلف تولیدی وصنعتی شاغل در منطقه آزاد اروند  حوالی ظهر امروز (۲۱ آبان ماه) برای چندمین بار در اعتراض به ممنوع الورود شدن یکی از نمایندگان حقوقی خود به دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند، مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند.
براساس اطلاعاتی که کارگران  معترض به ایلنا داده‌اند، «آرش هاشمی »یکی از نمایندگان حقوقی کارگران شاغل وبیکار شده در منطقه آزاد اروند است که که از صبح شنبه (۱۳ آبان)حراست  سازمان منطقه آزاد اروند به وی برای رسیدگی به پرونده شکایت کارگران اجازه ورود به دفتر اشتغال را نمی دهد .
در نتیجه این اقدام، سرنوشت پرونده کارگرانی که هم اکنون در هیات حل اختلاف دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند مطرح است، نامشخص است .

--------------

مرگ کارگر کشتارگاه دام دزفول در حوضچه پساب

به گزارش ایلنا، «ایمان کناری» سرپرست شهرداری دزفول  صبح امروز(یکشنبه/۲۱ آبان) اعلام کرد که در حادثه‌ای که صبح امروز در کشتارگاه دام این شهر اتفاق افتاد یک کارگر۴۰ ساله به هویت م-ح با سقوط در حوضچه پساب جان باخته است. وی گفت: علت و چگونگی این حادثه ازسوی دستگاه قضایی و نیروی انتظامی در دست بررسی است.

--------------

مرگ کارگر خدمات شهری تبریز بر اثر تصادف

به گزارش ایلنا، صبح امروز (۲۱ آبان ماه) یکی از کارگران خدماتی منطقه ۱۰ شهرداری تبریز در محدوده پل قاری با یک خودرو برخورد و بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد. شکور اکبرنژاد  (رئیس شورای اسلامی کلانشهر تبریز) ضمن تایید این خبر در گفتگو بارسانه‌ها گفته است، فرد فوت شده از کارگران پاکبان منطقه ۱۰ شهرداری تبریز بود که حین انجام کار بر اثر تصادف  با خودرو جان خودرا از دست داده است.
به گفته وی،  تامین معاش و امنیت جانی نیروهای خدمات شهری و پاکبانان حین انجام کار از وظایف مدیریت شهری است که باید  به آن اهمیت داده شود.

--------------

مرگ «صدیق عزیزی» نماینده کارگران فولاد زاگرس بر اثر تصادف

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ جمعه شب، صدیق عزیزی (نماینده کارگران فولاد زاگرس) در جاده قروه- تهران، نزدیکی‌های ساوه بر اثر تصادف جان خود را از دست داد. عزیزی که نماینده حدود 400 کارگر فولاد زاگرس بود، پس از تعطیلی این واحد تولیدی، برای بازگشت به کارِ کارگران ، تلاش‌های بسیاری انجام داد.
در نهایت؛ مانند خیلی از کارگران بیکارِ فولاد قروه مجبور شد برای کار کردن راهی پایتخت شود؛ او توانست در یک شرکت تولیدی مشغول به کار شود. زمان حادثه نیز در حال بازگشت از تعطیلات آخر هفته به تهران بود که نزدیکی ساوه خودروی شخصی ایشان که فرزندان و همسرش هم در آن نشسته بودند، تصادف کرد؛ متاسفانه در این حادثه، خود آقای عزیزی، در دم جان باخت؛ همسر ایشان همچنان در کماست و در بیمارستان بستری است؛ حال عمومی فرزندان عزیزی  مساعد گزارش شده‌است.
همکاران سابق عزیزی می گویند صدیق عزیزی، کارگری شجاع و وارسته بود که برای دفاع از حقوق همصنفانش بسیار کوشید؛ او در هنگام مرگ حدود 38 سال داشت. مراسم تشییع جنازه عزیزی امروز صبح در شهرستان قروه با حضور کارگران و همکاران سابق ایشان در حال برگزاری است.

--------------

جوانی‌های سوخته در هُرمِ داغ کوره‌پزخانه‌ها

کارگران کوره‌های آجرپزی وقتی بیکار می‌شوند، حرفه دیگری بلد نیستند، در نتیجه به مشاغل کاذب رو می‌اورند؛ دستفروشی، سیگار فروشی، تازه اینها خوب‌ها و معقول‌هایش هستند؛ آنها که کم‌سوادترند، ممکن است به کارهای خلاف هم روی بیاورند؛ گرسنگی و بیکاری است دیگر؛ ایمان سرش نمی‌شود؛ فقر که از دری آمد، ایمان از آن در، رخت برمی‌بندد. متن کامل را اینجا مطالعه کنیذ.

--------------

مرگ دو نجات‌غریق در «آب گرم نیمه‌کار» در بندرخمیر

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ دو نفر که قصد نجات دادن یک نوجوان در حال غرق شدن در آب گرم نیمه کار بندر خمیر را داشتند، به دلیل خفگی در عمق سه متری آب جان خود را از دست دادند. این حادثه روز گذشته رخ داد و دو نجات غریقِ 16 و 30 ساله که برای نجات جان نوجوان به آب رفته بودند، دچار خفگی شدند و جان خود را از دست دادند.
فرمانده انتظامی بندر خمیر ناآشنایی نوجوان با اصول شنا را دلیل بروز حادثه عنوان کرده‌است.
بندر خمیردر 70 کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده و آب گرم نیمه کار در 65 کیلومتری مرکز این شهرستان قرار دارد.

--------------

اعتراض ماهیگیران خُرد بوشهری به حضور کشتی های بزرگ صیادی

محمد کارگر، عضو تعاونی صیادان بوشهر به ایلنا گفت: در حوزه آب های استان بوشهر صیادان خارجی حضور ندارند اما ماهیگیران خُرد که بیشتر آنها صاحبان شناورهای کوچک هستند نسبت به تردد کشتی های ماهیگیری بزرگ معترضند.
 این مقام صنف صیادی معتقد است کشتی‌های صیادی به دلیل حجم انبوه صید، به مرور زمان باعث تضعیف منابع آبی می‌شوند و در نتیجه ادامه این حرفه برای ماهیگیران خردپا با تهدید روبه‌رو شده است. او در عین حال ادامه می‌دهد: تردد کشتی‌های ماهیگیری خارجی و به خصوص کشتی‌های چینی برای صیادان دیگر استان های جنوبی کشور مسئله ای  نگران کننده است چرا که این شناورها کف روب هستند منابع آبی را از بین می‌برند و ادامه فعالیت را برای ماهیگیران بومی با مشکل مواجه می کنند.

--------------

شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹٦ - ۱۱ نوامبر ۲۰۱٧

تجمع کارگران ایران پوپلین مقابل درب کارخانه

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران باقیمانده کارخانه ایران پوپلین رشت، صبح امرروز (۲۰ آبان) با تجمع مقابل درب ورودی این واحد صنعتی تجمع اعتراضی برپا کردند.
این کارگران که تعدادشان  به ۳۱۴ نفر گزارش شده است علت اصلی برگزاری این تجمع را اعتراض به عملکرد سهامداران عمده کارخانه عنوان کردند. در عین حال این کارگران به پرداخت نشدن  حداقل دو ماه دستمزد  وچندین ماه حق بیمه نیز اعتراض دارند.
کارگران سهامدار کارخانه ایران پوپلین رشت که  تعداد زیادی از آنها در حال حاضر بازنشسته شده‌اند؛ مدعی‌اند  ازسهامی که در سال ۶۷ به آنها واگذار شده هیچ گونه سودی به آن‌ها پرداخت نشده است. به گفته یکی ازکارگران معترض، در سال ۶۷ سهام کارخانه ایران پوپلین(تولید کننده انواع پارچه‌های پیراهنی، روپوشی، چادری، ملحفه‌ای و پرده‌ای )از سوی وزارت صنایع دولت وقت درمیان خریدار بخش خصوصی ،دولتی و بیش از ۱۱۶۰ کارگری که آنزمان در این واحد تولیدی مشغول کار بودند، تقسیم شده است.
به گفته این کارگران آنها بیش از ۲۵ سال است که سهامدار این کارخانه محسوب می‌شوند اما با این حال تاکنون، وجهی به عنوان سود سهام دریافت نکرده اند.
علاوه بر این پرداخت نشدن دو ماه مطالبات مزدی یکی دیگر از دلایل شرکت مجموعه این کارگران در تجمع صنفی امروز بود. به گفته یکی از معترضان در حالی که در گذشته بیش از هزار و ۲۰۰کارگر در کارخانه ایران پوپلین مشغول کار می‌کردند اما امروز تعداد کارگران باقیمانده به ۳۱۴ نفر رسیده است.

--------------

اعمال فشار برای پیمانکاری شدن ۴۳ کارگر انتقالی معدن البرز غربی

شماری از کارگران معدن زغال‌سنگ تعطیل شده البرز غربی که از حدود سه سال پیش محل کارشان به معدن زغال‌سنگ طبس منتقل شده است، در تماس با خبرنگار ایلنا از اعمال فشار کارفرمای جدیدشان برای تسویه حساب و امساء قرارداد موقت کار خبر می‌دهند.
این کارگران که تعداد آنها  ۴۳ نفر است از دی ماه سال ۹۳ و پس از آنکه فعالیت معدن زغال‌سنگ البرز غربی متوقف شد، به معدن زغال سنگ پرورده که از واحدهای زیر مجموعه‌های سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران محسوب می‌شود، منتقل شده‌اند.
کارگران یاد شده که به صورت رسمی در استخدام معدن البرز غربی مشغول کار بوده‌اند برای سپری کردن ایامی که تا زمان بازنشستگی آنها باقیمانده است به شرکت پرورده منتقل و به فعالیت‌هایی همچون امور فضای سبز، نگهبانی و خدماتی مشغول شدند. 
اکنون پس از گذشت سه سال از این جابجایی کارگران یاد شده از اعمال فشارهای کارفرمای جدید خود برای تبدیل وضعیت استخدامی انتقاد می‌کنند. این کارگران که تا رسیدن به شرایط بازنشستگی تنها یکی، دو سال فاصله دارند، در توجیه علت این مخالفت افزودند:  به دلیل نبود امنیت شغلی، تاکنون با پیشنهاد مدیران شرکت طرح  توسعه معادن زغال سنگ طبس  برای تسویه حساب و امضا قرارداد پیمانکاری مخالفت کرده‌ایم، می‌دانیم که در قرارداد پیمانکاری هیچ ضمانتی برای استمرار رابطه کاری و دریافت مزایای انگیزشی وجود ندارد.  آنها می‌گویند اکنون چند وقتی است که به دلیل همین مخالفت از طرف عوامل کارفرما تحت فشار قرار گرفته‌اند و برخی از مزایای شغلی که تاکنون به آنها پرداخت می‌شده است بی‌دلیل متوقف شده است و همین مسئله به کابوسی برای محاسبه مستمری های بازنشستگیمان تبدیل شده است.
به گفته  این کارگران در همین رابطه آنها چند روز قبل به دفتر سازمان  توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران در تهران مراجعه کرده و با وعده رسیدگی به مشکلاتشان بازگشته‌اند و با این حال اعمال فشارها همچنان ادامه دارد.
در این رابطه «امید فلاح » مدیر عامل شرکت طرح توسعه معادن زغال سنگ طبس در گفتگو با ایلنا  گفت:این ۴۳ کارگر به زودی به همراه حدودا ۲ هزار کارگر دیگر تحت مسئولیت شرکت پیمانکار ی هستند در معدن زغال سنگ پرورده شرقی مشغول کار خواهند شد.
او با بیان اینکه شرایط کار این کارگران همانند قبل خواهد بود افزود:این کارگران از این پس  با پیمانکار قرار داد کار خواهند داشت  ومطالبات مزدی خود را از پیمانکار دریافت خواهند کرد.
به گفته مجری طرح زغالسنگ طبس ، شرکت طرح توسعه معادن برای تامین  امنیت شغلی کارگران انتقالی البرز غربی از شرکت پیمانکار تعهدات لازم را اخذ می کند تا زمینه بازنشستگی انها در یکی دو سال آینده فراهم شود.

--------------

معوقات کارگران دشت سیستان هنوز واریز نشده است/کارگرانی که رها شده‌اند

به گزارش خبرنگار ایلنا، وضعیت کارگران پروژه آبرسانی 46 هزار هکتاری دشت سیستان همچنان روند پر چالشی را طی می‌کند و این کارگران همچنان معوقات خود را از پیمانکاران دریافت نکرده‌اند و با توجه به شرایط اقتصادی استان سیستان و بلوچستان طبیعی است که وضعیت معیشتی خانواده‌های آنها در شرایط مناسبی باشد.
یوسف یکی از کارگران دشت سیستان در تماس با خبرنگار ایلنا از وضعیت کاری خود و همکارانش گلایه کرده، او می‌گوید: چند بار به اداره کار زابل رفتیم تا به وضعیت ما رسیدگی کنند ولی بعد از گذشت چند ماه هنوز هیچ اتفاق جدیدی رخ نداده است.
وی ادامه می‌دهد: ما هنوز حقوق ماه‌های بهمن و اسفند سال 95، معوقات ماه‌های فروردین، شهریور و مهرماه سال جاری و همچنین سنوات سال گذشته و سال جاری را دریافت نکرده‌ایم.
یوسف اضافه می‌کند: نزدیک به یک ماه است که کار را تعطیل کرده‌اند یک شخصی به عنوان پیمانکار جدید آمده که تنها کیف به دست مقابل ما راه می‌رود و به نقل از کارفرما می‌گوید که به زودی کار شروع می‌شود اما واقعیت این است که ما حقوق خود را می‌خواهیم

--------------

نماینده حقوقی کارگران منطقه آزاد اروند هنوز ممنوع الورود است

منابع خبری ایلنا در استان خوزستان  از ادامه ممنوعیت  ورود «آرش هاشمی »یکی از نمایندگان حقوقی کارگران شاغل در منطقه آزاد اروند به دفتر اشتغال این منطقه  خبر می‌دهند. پیش از این اعلام شده بود که از صبح شنبه  (۱۳ آبان) به این نماینده حقوقی کارگران اجازه ورود به دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند داده نشده بود. از آنجایی که این اتفاق باعث سرگردانی شماری از کارگرانی شده بود که پرونده اختلاف آنها با کارفرما توسط آقای هاشمی در دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند پیگیری می‌شود، تعدادی از کارگران منطقه روز چهاردهم آبان مقابل سازمان منطقه آزاد اروند تجمعی اعتراضی برپا کردند.

--------------

ریزش چاه در خیابان انقلاب/ یک کارگر مهاجر جان باخت

به گزارش ایلنا؛ روز گذشته ریزش یک چاه در خیابان انقلاب تهران به مرگ یک کارگر انجامید. جلال ملکی(سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران) در ارتباط با این حادثه گفت: ساعت ١٠:٣٠ صبح، ریزش چاهی در خیابان انقلاب بعد از خیابان جمالزاده به آتش نشانی اعلام شد. وی افزود: در پی وقوع این حادثه نیرو‌های ٢ ایستگاه آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند. سخنگوی سازمان آتش نشانی شهر تهران اذعان کرد: با حضور آتش نشانان مشخص شد قطعه زمینی به متراژ ٦٠٠ متر در یکی از معابر بود که چاهی به عمق ٥ متر گودبرداری شده بود و در مقابل دیوار ضلع شرقی یک ساختمان ٤ طبقه قرار داشت که کارگران در حال حفر چاه ده متری بودند که به یکباره دیواره‌های این چاه تخریب و یک کارگر جوان تبعه افغان که ٢٧ سال سن داشت، در زیر حجم زیادی از خاک محبوس شد و با عملیات همکاران ما کارگر از زیر آوار خارج و تحویل عوامل اورژانس شد، اما متاسفانه مشخص شد کارگر در لحظات اولیه وقوع حادثه، جان باخته بود.

--------------

برخی کارگران سد کارون 4 معوقات مزدی دارند

به گزارش منابع کارگری ایلنا از خوزستان، با وجود اتمام پروژه سد کارون 4 در سال های گذشته هنوز با شماری از کارگران این پروژه تسویه حساب نشده است.  یکی از مسئولان این پروژه به خبرنگار ایلنا اعلام کرد، کارگران این پروژه در حدود 10 نفر بوده و کارفرمای اصلی آن شرکت منابع آب نام دارد.  وی با اشاره به اینکه این تعداد از کارگران به صورت پراکنده در سایر پروژه ها مشغول کار هستند، گفت: از اسفندماه سال گذشته تاکنون این معوقات پرداخت نشده به قوت خود باقی است. این منبع آگاه همچنین از شرایط ناایمن محیط این پروژه سخن گفت و افزود: حوادث کاری در این پروژه بالا بوده است. 

--------------

کارگران «دیارخودرو» در گلپایگان مطالبات مزدی دارند/ مدیران هر بار وعده دادند درست می‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ حدود 260 کارگر کارخانه دیارخودرو در گلپایگان، ده ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند. یکی از این کارگران می‌گوید: از سال گذشته (95)، هشت ماه دستمزد طلبکاریم؛ دو ماه هم در سال جاری دستمزدمان پرداخت نشده که سرجمع می‌شود ده ماه.
این کارگر با بیان این که زمزمه‌هایی مبنی بر تغییر سهامدار عمده که در حال حاضر موسسه مالی و اعتباری کوثر است، شنیده می‌شود؛ افزود: همکارانم بارها به مدیریت مجموعه مراجعه کرده‌اند؛ اما نتیجه‌ای نگرفته‌اند؛ هر بار وعده داده‌اند؛  هر بار گفتند به زودی اوضاع درست می‌شود.
در روزهای گذشته، علی بختیار (نماینده مردم گلپایگان در مجلس)  با رضایی مدیر عامل موسسه مالی و اعتباری  کوثر در رابطه با کارخانه دیار خودرو جلسه‌ای برگزار کرده و پیگیر موضوع است. در عین حال روابط عمومی دفتر مرکزی شرکت در تهران، ضمن این که خبر را تکذیب نکرد؛ از ارائه جزئیات بیشتر در این رابطه خودداری کرد.
یکی از مدیران کارخانه در گلپایگان که نخواست نامش بیاید گفت: قضیه واضح است؛ کارگران ماهها مطالبات مزدی دارند؛  در این رابطه نیازی به توضیحات من نیست؛ می‌توانید با سهامدار اصلی یعنی موسسه مالی و اعتباری کوثر تماس بگیرید و چرایی موضوع را جویا شوید.

--------------

واژگونی تانکر سوخت در سرباز/ دو نفر مجروح شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ صبح امروز، در نتیجه واژگونی تانکر سوخت در سرباز سیستان و بلوچستان، راننده و کمک راننده مجروح شدند. مجروحان توسط نیروهای امداد به بیمارستان خاتم‌الانبیا در ایرانشهر منتقل شدند. این حادثه در محور دامن- گورناگان رخ داد و علت آن بی‌توجهی راننده به جلو عنوان شده‌است.
گفتنی است پیش از این نیز، سوخت‌بری در استان سیستان و بلوچستان در موارد متعددی به بروز حوادث مرگبار انجامیده‌است.

--------------

جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹٦ - ۱۰ نوامبر ۲۰۱٧

کارگران اگر استثمار را می پذیرند؛ از روی ناچاری، فقر و بی‌قانونی‌ست

ناصر آقاجری (فعال کارگری پروژه‌ای) در ارتباط با اوضاع اقتصادی کشور و تلاش برخی از موسسه‌ها برای دورزدن قانون کار و رواج استثمار گفت: اگر کارگری با خوشحالی این استثمار برده گونه را می‌پذیرد و حاضر می‌شود با مبلغ زیر حداقل دستمزد کار کند؛ از روی ناچاری و فقر و بی قانونی در کشوری است که طبق قوانین و زیربناهایش قرار بوده حامی محرومان و مستضعفان باشد.
وی با تاکید بر این که حقوق توافقی، مصداق عینی استثمار است؛ افزود: در این شرایط چنانچه کارگران از روی درماندگی دست به اعتراض بزنند با برچسب اقدام علیه امنیت ملی باید شلاق و زندان را تجربه کنند. آقاجری ادامه داد: عده‌ای باور دارند که کارمزد کارگران می‌بایست بر اساس بهره وری کارگر مشخص شود وحداقل حقوق و قانون کار باید حذف شود تا بیکاری در جامعه از میان برود؛ این تفکرات تعجب‌برانگیز است؛ به راستی ما در کجای تاریخ ایستاده ایم؛ چرا اینطور بی‌محابا حقوق انسانیِ کارگران را زیر سوال می‌بریم؟
این فعال کارگری با اشاره به برخی ادعاهای اخیر و  با بیان این که آنچه برخی موسسات خیریه و نمایندگان آنها انجام می‌دهند و تبلیغ می‌کنند و ادعا می‌کنند حداقل مزد مانع اشتغال در کارگاههای کوچک است، تبلیغ مناسبات برده‌داری است؛ افزود:  کارگاه های تولیدی کوچک در قبال تورم روزافزون در حال خورد شدن هستند. از سوی دیگر واردات بی رویه ای که سرمایه داران مالی کشور( بخوانید واسطه ها و دلالان)  کاربردی می‌کنند، این کارخانه های تولیدی را از چرخه تولید خارج می‌کند، نه حداقل حقوق و قانون کار؛ آن هم این قانون که بدون ضمانت اجرایی، مثل  شیر بی یال ودم است.
وی در پایان باز هم تاکید کرد: اگر کارگری از کارکردن در شرایط بردگی احساس رضایت می‌کند، مصداقِ مثال معروف «کاچی به از هیچی» است و از سر ناچاری است و بدیهی است که این روند معیوب و آسیب‌رسان را نمی‌توان اشتغال‌زایی نامید.

--------------

چهارشنبه ۱٧ آبان ۱۳۹٦ - ۸ نوامبر ۲۰۱٧

کارگران اگر استثمار را می پذیرند؛ از روی ناچاری، فقر و بی‌قانونی‌ست

ناصر آقاجری (فعال کارگری پروژه‌ای) در ارتباط با اوضاع اقتصادی کشور و تلاش برخی از موسسه‌ها برای دورزدن قانون کار و رواج استثمار گفت: اگر کارگری با خوشحالی این استثمار برده گونه را می‌پذیرد و حاضر می‌شود با مبلغ زیر حداقل دستمزد کار کند؛ از روی ناچاری و فقر و بی قانونی در کشوری است که طبق قوانین و زیربناهایش قرار بوده حامی محرومان و مستضعفان باشد.
وی با تاکید بر این که حقوق توافقی، مصداق عینی استثمار است؛ افزود: در این شرایط چنانچه کارگران از روی درماندگی دست به اعتراض بزنند با برچسب اقدام علیه امنیت ملی باید شلاق و زندان را تجربه کنند. آقاجری ادامه داد: عده‌ای باور دارند که کارمزد کارگران می‌بایست بر اساس بهره وری کارگر مشخص شود وحداقل حقوق و قانون کار باید حذف شود تا بیکاری در جامعه از میان برود؛ این تفکرات تعجب‌برانگیز است؛ به راستی ما در کجای تاریخ ایستاده ایم؛ چرا اینطور بی‌محابا حقوق انسانیِ کارگران را زیر سوال می‌بریم؟
این فعال کارگری با اشاره به برخی ادعاهای اخیر و  با بیان این که آنچه برخی موسسات خیریه و نمایندگان آنها انجام می‌دهند و تبلیغ می‌کنند و ادعا می‌کنند حداقل مزد مانع اشتغال در کارگاههای کوچک است، تبلیغ مناسبات برده‌داری است؛ افزود:  کارگاه های تولیدی کوچک در قبال تورم روزافزون در حال خورد شدن هستند. از سوی دیگر واردات بی رویه ای که سرمایه داران مالی کشور( بخوانید واسطه ها و دلالان)  کاربردی می‌کنند، این کارخانه های تولیدی را از چرخه تولید خارج می‌کند، نه حداقل حقوق و قانون کار؛ آن هم این قانون که بدون ضمانت اجرایی، مثل  شیر بی یال ودم است.
وی در پایان باز هم تاکید کرد: اگر کارگری از کارکردن در شرایط بردگی احساس رضایت می‌کند، مصداقِ مثال معروف «کاچی به از هیچی» است و از سر ناچاری است و بدیهی است که این روند معیوب و آسیب‌رسان را نمی‌توان اشتغال‌زایی نامید.

--------------

نگرانی خانواده محمود صالحی از وضعیت جسمی این فعال کارگری

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ خانواده محمود صالحی در ارتباط با وضعیت جسمی او ابراز نگرانی کردند.
محمود صالحی که در روزهای گذشته از زندان به بیمارستان سقز منتقل شده، در بخش مراقبت های ویژه قلب نگهداری می‌شود.
به گفته خانواده صالحی، پزشک معالج توصیه کرده است که ایشان برای ادامه معالجه قلب باید به یکی از بیمارستانهای تهران، تبریز و یا اورمیه اعزام شود. صالحی علاوه بر مشکلی قلبی، به دلیل نارسایی کلیه هفته‌ای دوبار باید دیالیز شود.
محمود صالحی که از فعالان کارگری استان کردستان است، هفتم آبانماه،  براساس رای دادگاه سنندج برای گذراندن یک سال حبس تعزیری به زندان مرکزی سقز منتقل شده است.

--------------

مرگ کارگر گنابادی در داخل دستگاه سنگ‌کوب

به گزارش ایلنا، روز گذشته مسئول سازمان آتش نشانی گناباد از مرگ دلخراش یک کارگر در داخل دستگاه سنگ‌کوب واقع در شهرک صنعتی کوثر گناباد،خبرداد.
محمد قصاب صبح سه شنبه 16آبان، با اشاره به فوت یک کارگر در ناحیه صنعتی گناباد اظهارکرد: حادثه سقوط و محبوسی یک کارگر در داخل دستگاه سنگ کوب واقع در شهرک صنعتی کوثر گناباد به ایستگاه اتش نشانی اعلام و تیم‌های امداد و نجات به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: نیروهای گروه نجات آتش نشانی شهرداری گناباد بلافاصله خود را به محل حادثه رسانده و مصدوم این حادثه را از لا به لای چرخ دنده های دستگاه بیرون آورده و به نیروهای اورژانس تحویل دادند. مسئول سازمان آتش نشانی گناباد ابراز کرد: متاسفانه به دلیل پارگی شریانها و خونریزی زیاد، این مصدوم پس از رسیدن به بیمارستان، جان خود را از دست داد.

--------------

سه شنبه ۱٦ آبان ۱۳۹٦ - ٧ نوامبر ۲۰۱٧

تجمع کارگران فاز 14 پارس جنوبی در اعتراض به دیرکردِ مزد

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ صبح امروز حدود 50 نفر از کارگران فاز 14 پارس جنوبی در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی دست از کار کشیدند و در محوطه کارگاه تجمع کردند.
دستمزد این کارگران از خردادماه پرداخت نشده‌است و مراجعات آنها به دفتر کارفرما تا کنون نتیجه نداده‌است.
این کارگران می‌گویند تاخیر در پرداخت دستمزدها در پروژه‌های پارس جنوبی، امری متداول است؛ اما ما از خرداد ماه حقوق نگرفته‌ایم و این تاخیرِ طولانی، همه زندگی ما را مختل کرده‌است. از قرار معلوم، کارگران معترض طرف قرارداد با یک شرکت پیمانکاری هستند که محل کار آنها در کنگان واقع است.

--------------

بیشتر کارگران از تخلف پیمانکاران شکایت دارند/ مقاطعه‌کاری‌ها با بی‌دقتی واگذار می‌شوند

«مهرزاد مویدی»  فعال صنفی کارگری در گفت‌و‌گو با ایلنا، اظهار داشت: بیشتر شرکت‌های پیمانکاری به ضوابط روابط کار پایبند نیستند و همین مسئله موجب شده‌است تا حجم عظیمی از شکایت‌هایی که از سوی کارگران در هیات‌های تشخیص و حل اختلاف ادارات کار مطرح می‌شود؛ به تخلفات این شرکت‌ها مربوط شود.
عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور گفت: به عنوان مثال شرکت‌های پیمانکاری مطالبات مزدی کارگران را در شهرداری‌ها با ماه‌های تعویق پرداخت می‌کنند درحالی که به هیچ وجه درست نیست کارگران زحمت کش شهرداری‌ها که در خیابان‌ها و اتوبان‌ها  و در سرما و گرما کار کنند  و سپی ماه‌ها منتظر پرداخت مطالبات مزدیشان باشند.
وی افزود: شرایط در این بخش به گونه‌ای شده که شهرداری‌ها هم به دلیل آنچه نبود درآمد و کمبود منابع مالی نامیده می‌شود حاضر نیستند تا مطابق مقررات از محل ضمانت حُسن انجام کار پیمانکار، مطالبات کارگران را پرداخت کنند.
این فعال صنفی کارگری گفت: وقتی به سادگی به هر شرکت پیمانکاری فاقد صلاحیتی مجوز فعالیت داده می‌شود نتیجه‌ همین می‌شود، درحالی که باید برای صدور مجوز برای پیمانکاران سختگیری‌های بیشتری کرد تا شرایط به گونه‌ای نشود که کارگران برای گرفتن چند ماه دستمزد سال ها پله‌های ادارت کار را بالا و پایین بروند.
مویدی با بیان اینکه نظارت بر عملکرد شرکت‌های پیمانکاری در جهت شفاف سازی نحوه واگذاری پیمان بسیار مهم است، گفت: وقتی شفاف سازی پیش از واگذاری پیمان صورت نپذیرد نتیجه همین می شود که هیچ کس نمی‌تواند پس از وقوع تخلفات با پیمانکاران برخورد کند.
رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان فارس ادامه داد: البته این را هم باید در نظر داشته باشیم که این عدم شفافیت شاید به صورت تعمدی صورت می‌پذیرد چرا که اصلا مشخص نیست که یک شرکت پیمانکاری که تنها برای خود یک شرکت ثبت کرده است، چگونه به این سادگی مجوز می گیرد و بعدهم انجام کارها به آنها واگذار می‌شود.
عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با بیان اینکه بسیاری از این شرکت‌های پیمانکاری ضوابط ایمنی و بهداشت کار را نمی‌شناسند و جدی نمی‌گیرند، تصریح کرد: کم اطلاعی پیمانکاران در این زمینه به گونه‌ای است که تازه پس از شکایت کارگر به اداره کار متوجه قصور خود در زمینه تامین ایمنی کارگاه می‌شود.

--------------

مصدوم در پی ریزش آوار ساختمان در تهران

به گزارش ایلنا ،سخنگوی اورژانس تهران در مورد حادثه ریزش آوار در بلوار کمالی تهران گفت: این حادثه در اشرفی اصفهانی، بلوار کمالی رخ داد و ساعت ۱۲:۱۸ به اورژانس اعلام شد که در پی وقوع این حادثه دو دستگاه موتورلانس و ۳ دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شدند.
حسن عباسی افزود: محل حادثه ساختمانی در حال تخریب بود که در پی ریزش آوار ۵ کارگر مصدوم شدند که یک نفر از مصدومان در محل درمان شد و ۴ نفر دیگر به بیمارستان‌های امام خمینی، رسول اکرم و شریعتی منتقل شدند.

--------------

مرگ کارگر نگهبان شرکت عمران پرند بر اثر انفجار

به گزارش ایلنا، روز گذشته (۱۵ آبان) یکی از کارگران بخش نگهبانی شرکت عمران شهر جدید پرند براثر انفجار یک شی منفجره  جان باخت.
حجت الاسلام قاسم پور دادستان شهرستان رباط کریم با تایید این خبر به رسانه ها گفته است فرد  جان باخته از پرسنل حراست ونگهبانی شرکت عمران پرند بود که  در جریان گشت  زنی در مناطقی از فاز۶  یک شی انفجاری را پیدا می کند.
به گفته وی ،این کارگر بدون در نظر گرفتن مسائل امنیتی این شی منفجره را با خود به شرکت حمل و آن را در کابین نگهبانی نگه می داردکه به ناگهان شی منفجر و مرگ  وی را رقم می زند.
دادستان رباط کریم در پایان گفته است: بخشی از اراضی اطراف فاز۶  شهر پرنددر گذشته میدان تیر و چک و خنثی لشکر ۲۳ تکاور ارتش بوده است و این شی از همان زمان در این محل باقی مانده است.

--------------

مصدومیت یک کارگر به دلیل گیر کردن پا در کابین آسانسور

به گزارش ایلنا، روز گذشته (۱۵ آبان) در کرج،  گیر کردن پای یک کارگر در کابین آسانسور به مصدومیت او انجامید.
براساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی ۱۲۵، روز گذشته، گیر کردن پای کارگر در کابین آسانسور، امداد گران را به خیابان بهشتی کرج کشاند. در محل حادثه کارگری دیده می شد که بر اثر بی احتیاطی و سهل انگاری، پایش بر اثر حرکت ناگهانی آسانسور بین کابین  ودیوارگیر کرده بود.
وی افزود: آتش نشانان بی درنگ با استفاده از تجهیزات امداد و نجات،پای کارگر را آزاد کرده و وی را تحویل عوامل اورژانس دادند .

--------------

دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹٦ - ٦ نوامبر ۲۰۱٧

اعلام نظر کارشناسی در مورد حادثه انفجار معدن زمستان یورت / کارفرما مقصر حادثه شناخته شد

به گزارش ایلنا ؛«هادی هاشمیان» در رابطه با آخرین وضعیت پرونده  حادثه معدن زمستان یورت گفته است: بازرس این پرونده شرکت صنعتی و معدنی شمال شرق را به عنوان کارفرمای کارگاه به علل نبود سیستم تهویه مناسب و کافی در تونل، نبود مسیر‌های کمکی برای کمک به تهویه تونل، ارائه ندادن آموزش‌های لازم و کافی نبودن نظارت بر کارگران به منظور جلوگیری از ایجاد هرگونه شعله یا جرقه داخل تونل، مجهز نبودن لوکوموتیو‌ها به تجهیزات رادیاتور اگزوز و نبود تشکیلات امداد و نجات و مدیریت بحران در معدن، صد در صد مقصر شناخت.
وی افزود: با پایان ایمن سازی تونل محل انفجار و خروج دو لوکوموتیو موجود در تونل، گروهی متشکل از بازرس وزارت کار، بازپرس پرونده و نیروی انتظامی این تونل و لئوکوموتیو‌ها را بررسی و نتیجه‌ی کارشناسی به شعبه‌ای که پرونده این معدن در آن در حال رسیدگیست ارائه شد. رئیس کل دادگستری گلستان با اشاره به اینکه گزارش کارشناسی به طرفین پرونده اعلام می‌شود اضافه کرد: پس از اخذ آخرین دفاعیات طرفین، کیفرخواست صادر و پرونده برای رسیدگی به دادگاه فرستاده خواهد شد.
به گفته‌ هاشمیان از جنبه‌ خصوصی جرم، دیه‌ همه جانباختگان پرداخت شده و رسیدگی به این پرونده از جنبه‌ عمومی جرم ادامه دارد.
رئیس کل دادگستری استان گلستان در ادامه به مردم استان و خانواده‌های کارگران آسیب دیده در این حادثه اطمینان داد که دستگاه قضایی تا استیفای حقوق مصدومان و خانواده‌های جان باختگان کوتاه نخواهد آمد و با مقصران حادثه در هر جایگاه و مقامی که باشند بدون اغماض برخورد می‌کند.
معدن زغال سنگ زمستان یورت آزادشهر ۱۳ اردیبهشت منفجر شد که بر اثر این حادثه ۴۳ نفر از کارگران معدن جان باختند.

--------------

ضرب‌وشتم دستفروشِ میاندوآبی توسط ماموران سد معبر/ روابط عمومی شهرداری میاندوآب: مامور متخلف برکنار شد

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ در روزهای گذشته فیلمی در فضای مجازی منتشر که در آن ماموران سدمعبر شهرداری میاندوآب با یک دستفروش درگیر می‌شوند.
برخورد نامناسب با این دستفروش که در نهایت بساط میوه‌هایش را نیز برهم می‌زنند، انتقادات بسیاری برانگیخت و فعالان کارگری و اجتماعی همانطور که پیش از این به این دست رفتارها معترض بودند، به برخورد با میوه‌فروش میاندوآبی نیز اعتراض کردند.
امروز (پانزدهم مهرماه) روابط عمومی شهرداری میاندوآب در پاسخ به خبرنگار ایلنا در ارتباط با چندوچون حادثه ضمن خودداری از تشریح جزئیات گفت: پرونده ماجرا به دادسرای میاندوآب ارجاع شده و در این دادسرا در حال بررسی است.
وی اضافه کرد: مامور سدمعبرِ خاطی برکنار و از آن محل برداشته شده.
گفتنی است در روزهای بعد از خبری شدن این حادثه، سرپرست شهرداری میاندوآب ضمن عذرخواهی به خاطر برخورد نامناسب ماموران گفت:  بر اساس پیگیری هایی که در این زمینه داشتیم، فرد مضروب در ابتدا به مسئولان و همکاران توهین کرده و به سمت ماموران شهرداری که برای رفع سد معبر در محل حضور داشتند، حمله ور شده و در ادامه برخورد اتفاق افتاده است.
وحید اصغری پور اظهار کرد: با این وجود، عملی که مامور شهرداری مرتکب شده به هیچ وجه مورد تائید نبوده و ماموران سدمعبر در نظر داشته باشند که باید با سعه صدر با دست فروشان برخورد کنند. وی با تاکید بر اینکه با فرد خاطی، به طور حتم برخورد قانونی می شود، گفت: با حضور همکاران نیز از فرد مضروب دلجویی می کنیم.
سرپرست شهرداری میاندوآب همچنین با بیان اهمیت همکاری مردم با ماموران سد معبر برای برقراری نظم در سطح شهر، افزود: مردم و دست فروشان باید با ماموران سد معبر همکاری لازم را برای برقراری نظم و ساختن شهری زیبا و آباد و در شان مردم میاندوآب داشته باشند‌. 

--------------

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران کمپروسورسازی تبریز

منابع کارگری ایلنا در این کارخانه مدعی شدند، این ۱۳۶ کارگر  جدا از دریافت نکردن طلب مزدی  چهارماهه خود با مشکل تاخیر در پرداخت حق بیمه  نیزمواجه هستند. آن‌ها نگرانند که مبادا در صورت بی‌تفاوتی مسئولان به مشکلاتشان، این کارخانه به طور کامل تعطیل و درنتیجه بیکار شوند.
این کارگران که بخش دیگری از مطالباتشان بازگرداندن مسئولیت مدیریت این واحد خصوصی‌سازی شده به سازمان گسترش نوسازی صنایع است، در ادامه می گویند: از زمانی که این کارخانه به بخش خصوصی واگذار شده؛ مشکلات کارخانه با کاهش امنیت شغلی کارگران آغاز شده و تعداد کارگران به حداقل ۱۳۶ نفر تقلیل یافته است.
همچنین به نقل از کارگران این کارخانه گفته می‌شود؛ کارفرمای کمپروسورسازی تبریز هم‌اکنون بابت بدهی‌های مالی سالهای گذشته به نهادهای مختلف دولتی و خصوصی همانند اداره گاز، برق، تامین اجتماعی، دارایی و چندین بانک بدهکار است که پرداخت یک‌جای آن در وضعیت فعلی کارخانه برایش میسر نیست و در عین حال ما کارگران به دلیل عدم دریافت مزد در چهار ماه گذشته؛ در شرایط سخت معیشتی قرار گرفته‌ایم از این رو از کارفرما می‌خواهیم حداقل بخشی از مطالبات معوقه مارا پرداخت کند.

مشکل اصلی کمپرسور سازی، مشکلات بانکی وسرمایه در گردش است
در این رابطه «آیدین حسن زاده »مسئول روابط عمومی  شرکت کمپرسور سازی تبریزدر گفتگو با ایلنا ضمن تایید معوقات مزدی وبیمه ای کارگران ،اصلی‌ترین مشکل این واحد صنعتی را کمبود نقدینگی کارفرمای کارخانه عنوان کرده و می گوید: نبود سرمایه در گردش لازم و کاهش نقدینگی کارخانه کمپرسور سازی موجب بروز برخی مشکلات مالی برای این واحد تولیدی شده است.
حسن زاده با بیان اینکه در حال حاضر این واحد با ۳۰ درصد ظرفیت به تولید ادامه می دهد افزود: این واحد تولیدی نیاز به تامین نقدینگی و سرمایه در گردش لازم برای ادامه تولید دارد تا بتواند ظرفیت تولید خود را به بالای ۸۰ درصد برساند.
وی همچنین می گوید: کارخانه کمپرسور سازی در عین حال برای تامین سرمایه گردش  خود نیاز به پرداخت مابقی تسهیلات ۱۵ میلیارد  تومانی دارد که  سالها پیش حدود ۴ ونیم میلیارد آن از سوی یکی از بانکها عامل به منظور تامین نقدینگی شرکت پرداخت شده است .
به گفته وی ؛حدودا دو نیم میلیارد  از این تسهیلات برای پرداخت معوقات مزدی کارگران خرج شد ومابقی نیز به بخش تولید اختصاص یافت. مسئول روابط عمومی شرکت کمپرسور سازی  تبریز  در بخش پایانی سخنان خود درباره  بدهی های  این واحد تولیدی گفت: مجموع بدهی های  واحد کمپرسور سازی  حدودا ۱۵ میلیارد است که حدودا ۴ میلیارد آن مربوط به سازمان تامین اجتماعی امی شود. به گفته وی شرکت کمپرسور سازی تبریز به نسبت سایر شرکتهای استان از بدهی مالی کمتری به نهاد های خصوصی ودولتی برخوردار است .

--------------

نشت گاز اسیدی دو کارگر را مسموم کرد

به گزارش ایلنا؛ «ابوالفضل اینانلو »فرماندار اشتهارد  با تایید این خبر گفت: شب گذشته حوالی ساعت ۲۲  در اثر استنشاق گاز های اسیدی  در یکی از کارخانه های شیمیایی در شهرک صنعتی اشتهارد  دوکارگر مسموم و راهی بیمارستان شد.
به گفته وی ، دربررسی های اولیه مشخص شد با توجه به فعالیت همزمان چند واحد تولید مواد شیمیایی در یک محدوده سبب متصاعد شدن گاز شده است.

--------------

حق‌التدریسی‌های همدان: یا بیکاریم یا نیمه‌وقت بر سرِ کار/ مدیرکل آموزش و پرورش همدان: ظرفیت خالی نداریم

در روزهای گذشته، معلمان حق‌التدریس نواحی یک و دو شهرستان همدان با ایلنا تماس گرفتند و از  روند ساماندهی خود در سال جاری انتقاد کردند. این حق‌التدریسی ها می‌گویند: با وجود گذشت یک ماه و نیم از آغاز سال تحصیلی، هنوز ساماندهی نشده‌ایم.
از قرار معلوم، امسال از 90 نفر معلم حق‌التدریسی همدان، تنها 40 نفر آنها آن هم به صورت نیمه وقت، تدریس دارند و 50 نفر باقیمانده بیکارند.
یکی از این حق‌التدریسی‌ها که دوازده ساعت تدریس برایش در نظر گرفته شده می‌گوید: همه ما حداقل یک یا دو سال سابقه کار داریم؛ تدریس نیمه وقت برای ما سابقه محسوب نمی‌شود؛ با تدریس نیمه وقت، هم حقوقمان که براساس قانون کار است، نصف می‌شود و هم فقط برای نصف ماه بیمه می‌شویم.
این معلم ادامه داد: تازه وضع ما 40 نفر بهتر است؛ 50 نفر از همکارانمان حتی یک ساعت هم کلاس ندارند و این مساله سابقه آنها را در خطر قرار می‌دهد.

رسمی‌ها که بازنشست شوند، حق‌التدریس‌ها را به کار می‌گیریم

مصطفی خزائی (مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان) در ارتباط با معلمان حق‌التدریس این استان و شرایط اشتغال آنها به خبرنگار ایلنا گفت: وقتی ظرفیت خالی نداریم، چطور حق‌التدریس‌ها را به کار بگیریم. وی با بیان این که دستاویز حق‌التدریسی‌ها قانون جذب مصوب مجلس است، تاکید کرد: قانون جذب مجلس، وضوح دارد و می‌گوید آموزش و پرورش در صورت نیاز بایستی حق‌التدریسی ها را جذب کند؛ در حالیکه ما در شهرستان همدان نه تنها نیاز نداریم؛ بلکه نیروی رسمی مازاد هم داریم.
خزائی تاکید کرد: وقتی رسمی‌هایی داریم که بیکارند، چطور می‌توانیم حق‌التدریس‌ها را به کار بگیریم؟
وی در پاسخ به این سوال که چطور شده نیروهای رسمی مازاد در همدان به وجود آمده گفت: نیروی جدید رسمی بر اساس ماده 28 به شهرستان‌ها داده شده؛ از آن طرف، نیروهای با سابقه مناطق به مرکز استان منتقل شده‌اند و به همین دلیل نیاز مرکز استان تامین شده.
خزائی در ارتباط با آینده حق‌التدریسی‌های همدان گفت: به نیروهای حق‌التدریس گفته‌ایم، به محض این که نیروی شاغل بازنشست شود، از حق‌التدریسی‌ها جایگزین خواهیم کرد. مدیر کل آموزش و پرورش استان همدان در پایان گفت: نیاز داشته باشیم، خودمان به درخانه‌شان می‌رویم؛ تماس می‌گیریم و استخدامشان می‌کنیم؛ همانطور که در خیلی از شهرها و مناطق مثل کبودآهنگ، تویسرکان، ملایر و اسدآباد، حق‌التدریسی ها به کار گرفته شدند. 
--------------

بلبرینگ سازی تحت پوشش هیات حمایت از صنایع قرار گرفت/نیمی از مطالبات معوقه کارگران پرداخت شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، چنگیز قاسمی گفت: با پیگیری سازمان صنایع و معادن استان آذربایجان شرقی کارخانه بلبرینگ سازی مجددا تحت پوشش هیات حمایت از صنایع قرار گرفت واعضای هیئت مدیره ومدیر عامل آن مشخص شده اند.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه مجموع کارگران این کارخانه هم اکنون مشغول کارند ،ادامه داد: از محل ماده ۸ قانون حمایت از صنایع ۱۵۰ میلیارد ریال به عنوان تنخواه در اختیار هیات حمایت از صنایع قرار گرفته است تا حقوق معوقه کارگران کارخانه بلبرینگ‌سازی پرداخت و مواد اولیه لازم برای ادامه فعالیت این واحد تولیدی تامین شود.
قاسمی همچنین گفت: در حال حاضر از مجموع شش ماه مطالبات معوقه کارگران این کارخانه، حدودا سه ماه آن پرداخت شده و مابقی هم در روز های آینده پرداخت خواهد شد.
به گفته وی کارخانه بلبرینگ‌سازی به عنوان یکی از واحدهای تولیدی تاثیر‌گذار در اشتغال و صنعت استان با وجود داشتن بازار مناسب برای تولیداتش به دلیل اهلیت نداشتن بخش خصوصی و بدهی انباشته با مشکل مواجه شده بود وکارگران آن مرتبا دست به اعتراض صنفی می زدند.
گفتنی است در این واحد تولیدی که با مساحت بیش از ۱۴ هکتار در شهر تبریز واقع شده است، بلبرینگ و رولر برینگ‌های مخروطی براساس مشخصات ارائه شده توسط ISO (سازمان استاندارد جهانی) تولید می‌ شود.

--------------

کارگران عملیاتی فاز 22-24 و 13 عسلویه برای تست‌گذاری گاز به مرخصی رفتند

 به گزارش منابع کارگری ایلنا از منطقه پارس جنوبی (کنگان)، به دلیل انجام عملیات تست گذاری گاز در مرحله نصب و واگذاری انشعاب در فازهای 22 - 24 و 13 منطقه ویژه اقتصادی عسلویه، کارگران بخش عملیاتی (ساخت وساز) این پروژه‌ها به صورت موقت مرخص شدند.
بر اساس این گزارش، این اقدام که از بامداد امروز (دوشنبه 15 ابانماه) آغاز شده و ممکن است تا 24 ساعت ادامه یابد، در راستای ضریب ایمنی محیط و کاهش آسیب های ناشی از نشت گاز در این دو منطقه عملیاتی انجام پذیرفته است.
از قرار معلوم این مرخصی شامل حال کارگران بخش بهره برداری و آتش نشانی این فازهای عملیاتی نیست چرا که این کارگران براساس تخصصشان باید در محل کارشان حاضر شوند. 

--------------

یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹٦ - ۵ نوامبر ۲۰۱٧

اعتراض کارگران مرز باشماق مریوان نسبت به عدم ارائه خدمات

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ صبح امروز  (چهاردهم مهر) جمعی از کارگران مرز باشماق در شهرستان مریوان در اعتراض به عملکرد شرکت انبارهای عمومی تجمع کردند. از قرار معلوم، این شرکت تعهد داشته در ازای کسر مبلغی از دستمزد کارگران ، به آنها خدماتی ارائه دهد که تا کنون در ارائه این خدمات از قبیل سرویس بهداشتی و جای خواب، تعلل کرده‌است. کارگران مرز باشماق، در ازای جابجایی و تخلیه بار مزد می‌گیرند و تعدادی از آنها می‌گویند: بخشی از مزد را به این شرکت پرداخته‌ایم؛ اما هیچ خدماتی دریافت نکرده‌ایم. این کارگران می‌گویند در شرایطی که امکانات رفاهی برای ما فراهم نشده‌است، کار کردن دشوار است.

--------------

تجمع شماری از کارگران منطقه آزاد اروند در مقابل دفتر اشتغال

به گزارش خبرنگار ایلنا،جمعی از کارگران  شاغل در منطقه آزاد اروند صبح امروز در اعتراض به ممنوعیتی که به تازگی برای ورود یکی از  نمایندگان حقوقی کارگران به دفتر اشتغال این منطقه آزاد اقتصادی وضع شده است، تجمع کردند.
از قرار معلوم این اجتماع اعتراض در مقابل محل استقرار دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند برپا شده است و در این اجتماع صنفی شماری از کارگران که در کارگاه‌های مستقر در محدوده منطقه آزاد اروند، مشغول کارمد حضور دارند و خواستار پیگیری مطالبات خود از سوی نماینده صنفی منتخب خود هستند.

--------------

نماینده کارگران از ورود به دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند بازماند

تعدادی ازکارگران منطقه آزاد اروند با اعلام این خبر به خبرنگار ایلنا گفته‌اند: از صبح روز گذشته (شنبه، ۱۳ آبان) تاکنون از ورود یکی از نمایندگان حقوقی کارگران به دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند جلوگیری شده است.
برپایه این اطلاعات «آرش هاشمی» یکی از افرادی است که در سالهای گذشته به عنوان نماینده حقوقی کارگران در مراجع حل اختلاف دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند پیگیر مطالبات صنفی کارگرانی بوده است که در کارگاه‌های مستقر در محدوده این منطقه مشغول کار بوده‌اند.
دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند در محدوده ساختمان اداری مجموعه منطقه آزاد اروند قرار دارد و از قرار معلوم اکنون دو روز است که به این شخص برای ورود به محدوده ساختمان منطقه آزاد اروند و رفتن به دفتر اشتغال اجازه داده نشده است.
به گفته منابع ایلنا، آرش هاشمی در گذشته از کارگران مجتمع نیشکر میرزاکوچک بوده است از چهار سال قبل نماینده حقوقی کارگرانی بوده است که پرونده آنها به دلیل اختلاف با کارفرما در مراجع حل اختلاف دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند بررسی شده است.
برابر ماده 30 قانون اشتغال نیروی انسانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی چنانچه اختلاف کارگر و کارفرما از طریق سازش حل نشود، پرونده این اختلاف با حضور طرفین اختلاف یا نمایندگان تمام الاختیار آنها و نماینده سازمان منطقه آزاد، در هیات رسیدگی به اختلاف دفتر اشتغال بررسی خواهد شد.
در این رابطه یکی از مسئولان منطقه آزاد اروند با تایید ممنوعیت ورود آقای هاشمی به دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند، گفت: به دلیل برخی مسائلی به آقای هاشمی ارتباط دارد از ورود وی به این بخش‌های مختلف این سازمان جلوگیری شده است.
این مقام مسئول بدون ارائه توضیحاتی بیشتر در این خصوص گفت: البته بعد از اینکه آقای هاشمی در مورد مسائل مطرح شده، توضیحات خود را بدهند راجع به ایشان تصمیم گیری خواهد شد. لارم به یاد آوری است پیگیری خبرنگار ایلنا برای گفتگو با سایر مسئولان منطقه آزاد اروند از جمله رئیس  دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند تا لحظه ارسال خبر بی نتیجه باقیمانده است.

--------------

کارگران به کارگاه‌های نا‌ایمن عادت کرده‌اند/قرارداد موقت راه انتقاد از کارفرما را بسته‌است

«ناصر چمنی» فعال صنفی کارگری به ایلنا گفت: تازمانی که کارگران نگران تمدید نشدن قراردادهای خود هستند؛ نمی‌توان از آنها انتظار داشت که رعایت کامل مقررات ایمنی و بهداشت کار را از کارفرمایان خود مطالبه کنند.
این فعال صنفی کارگری افزود: فقدان امنیت شغلی حتی بر ایمنی محیط کار هم تاثیر منفی خود را برجای گذاشته است، بسیاری از کارگران شاغل در محیط‌های پرخطر به دلیل ترسی که از تمدید نشدن قراردادهای خوددارند، دیگر به رعایت نشدن اصول ایمنی عادت کرده‌اند و در نتیجه کمتر پیش می‌آید که کارگری قبل از حادثه غیر ایمن بودن محل کارش را به کارفرما یا پیمانکار گوش‌زد کند.
مسئول نهاد صنفی کارگران پیمانکاری پتروشیمی تبریز گفت: کارگران در جستجوی معاش‌ خانواده راهی کارگاه‌ها می‌شوند برای همین طبیعی است که برای حفظ این موقعیت ملاحظه کرده و از سایر مطالبات قانونی خود نظیر رعایت اصول ایمنی در محیط کار چشم پوشی کنند.
چمنی در عین حال از محدودیت‌هایی که در همین راستا برای فعالیت‌ نهادهای صنفی کارگری ایجاد شده است، به عنوان مشکل مکمل کارگرانی یاد کرد در محیط‌های کاری آنها اصول ایمنی به صورت کامل رعایت نمی‌شود.
رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگری استان آذربایجان شرقی در توضیح مقصود خود به ذکر مثالی پرداخت و گفت: سال گذشته در یکی از شهرک‌های صنعتی استان آذربایجان شرقی، کارگری هنگام کار با دستگاه برشکاری از ناحیه انگشتان دست؛ دچار نقص عضو می‌شود، اگرچه بعد از این حادثه او شکایتی را در اداره کار مطرح و در نهایت موفق به گرفتن خسارت از کارفرما می‌شود اما وقتی از او پرسیده می‌شود که چرا از قبل نست به شرایط نا‌ایمن معترض نشده‌است؟ می‌گوید که از ترس اخراج ترجیح می‌دهد تا به جای صحبت مستقیم با کارفرما، از طریق شبکه های اجتماعی اطلاع رسانی کند که در نتیجه این حادثه اتفاق می‌افتد. این عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری در ادامه با تاکید بر اینکه عموم کارفرمایان در محیط های کارگاهی کوچک حتی توصیه های مسئول ایمنی را جدی نمی‌گیرند، گفت: کارفرما تصور می کند که هزینه کردن برای ایمنی کارگاه و تجهیز آن بی مورد و هزینه اضافی است و وقتی به این شرایط موقعیت نابرابر کارگران قراردادی و پیمانکاری را را نیز اضافه کنیم، طبیعی است که راه هرگونه انتقاد از کارفرما بسته می‌شود.
وی با بیان اینکه مسئولان ایمنی کارگاه اندازه کارگران ساده یک کارگاه امنیت شغلی دارد، گفت: باید پرسید که چرا این روند اصلاح نمی‌شود؟ چرا مسئول ایمنی کارگاه باید حقوق بگیر کارفرما باشد و چرا مسئول ایمنی باید همانند سایر کارگران با کارفرما قرارداد موقت کار داشته باشد؟
چمنی اضافه کرد: مجموع این شرایط موجب شده کارگران به شرایط ناایمن محیط کارشان عادت کنند و همین مسئله موجب شده است تا حوادث کار پیوسته در حال افزایش باشد.

--------------

نماینده لنج‌داران: کارکردن با این قیمت صرفه‌ندارد/ در وزارت نفت کسی پاسخگو نیست

به گزارش خبرنگار ایلنا، برای شناورهای دریایی بهای سوخت بازهم گران شد؛ این‌بار شناورهای دریایی باید برای خرید هرلیتر گازوئیل به بیش از ۱۸۱۵ تومان پرداخت کنند؛ در کمتر از یک هفته نرخ سوخت لنج‌داران در بنادر سراسر کشور برای دومین بار افزایش داده شده است، تعیین بهای مواد سوختی برعهده وزارت نفت است و در نتیجه این اقدام دولت فعالان حوزه را در شوک فرو برده است. هزینه‌های بالای مواد سوخت باعث شده است که بسیاری از لج‌داران، شناورهای خود را رها و به سوی مشاغل کاذب روی بیاورند.
مسعود حیاوی (مدیرعامل تعاونی لنج‌داران آبادان) در واکنش به افزایش دوباره نرخ سوخت در یک هفته اخیر به خبرنگار ایلنا می‌گوید: هیچکس نمی‌داند که به چه دلیل سوخت لنج‌ها افزایش پیدا می‌کند. هفته گذشته یک نرخ جدید به ما اعلام کردند و روز گذشته هم یک نرخ دیگر؛ الآن همه همکاران ما در شوک فرو رفته‌اند.
او ادامه می‌دهد: حرفی که اکنون در بین همه همکاران دهان به دهان می‌چرخد این است که شناورها را در آب‌ها رها کنند تا غرق شود چون فعالیت با لنج هیچ سودی برای آنها ندارد.
این فعال لنج‌داری اضافه می‌کند: یک لنج پنجاه تنی که می‌خواهد با ۸ ملوان، ۸۰ تن صیفی‌جات را به کویت ببرند باید بیش از ۴ میلیون تومان بابت هزینه سوخت بپردازد. این درحالی است که این لنج تنها ۵ میلیون تومان از این سفر دریافت می‌کند. لنجداران باید در انتظار باری باشند که از کویت به ایران می‌آورند تا شاید درآمدی گیرشان بیاید.
وی در مورد خرید سوخت از کویت می‌گوید: با توجه به اینکه ما از کویتی‌ها دل خوشی نداریم ولی حاضریم همیشه در آنجا  مخازن خود را پر کنیم زیرا قیمت سوخت در آنجا بسیار پایین است.
حیاوی با بحرانی خواندن وضعیت لنج‌داران خاطرنشان می‌کند: هر شناور به صورت میانگین  ۸ تا ۱۰ ملوان دارد که همه آنها سرپرست خانوار می‌باشند. به همه مسئولان استان اعتراض کرده‌ایم ولی کسی به فکر ما نیست و تنها نظاره‌گر بیکار شدن ما و غرق شدن شناورها هستند. با بیکار شدن لنج‌داران و ملوانان شاهد افزایش نرخ بیکاری در کشور خواهیم بود.
"در حالی که قیمت سوخت لنج‌داران به بیش از ۱۸۱۵ تومان رسیده است، دارندگان ماشین‌های سنگینی که به خارج از کشور می‌روند برای هر لیتر گازوئیل ۶۰۰ تومان و برای تردد در داخل کشور به ۳۰۰ تومان می‌رسد که با هزینه سوخت لنج‌دارن قابل مقایسه نیست."
سکوت و شانه خالی کردن شرکت‌های وابسته به وزارت نفت
تلاش خبرنگار ایلنا برای پیگیری علت افزایش نرخ سوخت لنج‌داران در یک هفته اخیر از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و همچنین شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران بی‌نتیجه ماند و مسئولان روابط عمومی این شرکت‌ها توپ را به زمین دیگر شرکت پرتاب کردند؛ تا وضعیت لنج‌داران خوزستان همچنان در هاله‌ای از ابهام باشد.

--------------

شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹٦ - ۴ نوامبر ۲۰۱٧

فوت کارگر نصاب سقف کاذب در اثر سقوط از ارتفاع

به گزارش ایلنا ، امروز شنبه (سیزدهم آبان)یک کارگر نصاب سقف کاذب در شهرستان مهر-استان فارس حین نصب سقف کاذب در بلوار امام خمینی شهرستان مهر بر اثر سقوط از داربست جان باخت.
سرهنگ «محمد جواد اسلامی مهر»سرپرست فرماندهی انتظامی شهرستان مهر با تایید این خبر گفت: برابر اعلام مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ مبنی برسقوز یک فرد از ارتفاع در بلوار امام خمینی شهرستان مهر، بلافاصله ماموران به محل حادثه اعزام شدند.
به گفته وی ، در بررسی ماموران مشخص شد، فردی ۳۳ ساله مشغول نصب سقف کاذب یک ساحتمان بوده که به علت بی احتیاطی از داربست فلزی سقوط می کند.
سرپرست فرماندهی انتظامی شهرستان مهر با اشاره به اینکه مصدوم توسط نیروهای اورژانس به بیمارستان منتقل شد، تصریح کرد: متاسفانه این فرد به دلیل شدت جراحات وارده در بیمارستان، جان خود را از دست داد.

--------------

کارگران عسلویه خواستار ایمن‌ سازی مسیرهای تردد شدند

به گزارش ایلنا، تصادفی که هفته گذشته میان دو دستگاه مینی‌‌بوس در جاده عسلویه - کنگان اتفاق افتاد، باعث شد تا بار دیگر فعالان صنفی کارگری این منطقه نگرانی خود را از ناایمن بودن، جاده‌های این منطقه اعلام کنند.
بامداد روز هشتم آبان‌ماه برخورد دو دستگاه مینی‌بوس در جاده کنگان‌-‌بوشهر، هشت زخمی برجای گذاشت که در نهایت یکی از مصدومان به‌نام «حسن کیان‌فر» ۳۵ ساله بر اثر عوارض مصدومیت، جان خود را از دست داد.
در خصوص هفت مصدوم دیگر گفته می‌شود که حال آنها دیگر بد نیست، سه نفر از آنان در حال ترخیص و۴ نفر دیگر برای معاینات و پاره ای اقدامات درمانی فعلا بستری هستند. آنطور که منابع ایلنا می‌گویند، مصدومان این حادثه را شماری از کارکنان پروژه‌های نفتی منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی تشکیل می‌دهند که از ساعتی قبل خود را برای رفتن به محل کار روزانه آماده کرده بودند.
فعالان کارگری که جزئیات این حادثه را در اختیار ایلنا قرار داده‌اند می‌گویند: غیر ایمن بودن این مسیر مراسلاتی همواره یکی از عوامل تهدید کننده کارگرانی است که به صورت مستمر در این مسیر در حال تردد هستند، چنانچه در حادثه هفته گذشته نیز لغزندگی ناشی از ریخته شدن گازوئیل بر روی سطح جاده در بروز این تصادف رانندگی موثر بوده است.
به گفته آنها یکی دیگر از محورهای پر خطر جاده‌ای در منطقه عسلویه، مسیر سه راه طاهری به جم است، زیرا در این مسیر در کنار خودروهای حامل مسافر،  وسائط نقلیه سنگین حامل سنگ و ... در حال تردد دائم هستند که معمولا در عمل  اصول ایمنی مربوط به حمل و تردد بار، را چندان رعایت نمی‌کنند.
علاوه‌ براین، حوادث مربوط به استفاده از اتوبوس‌های فرسوده به عنوان سرویس‌های حمل و نقل کارکنان شاغل در پروژه‌های نفتی منطقه عسلویه یکی دیگر از عواملی است که کارگران شاغل در این منطقه از آن به عنوان یک عامل حادثه خیز یاد می‌کنند.

--------------

کشته وزخمی شدن سه کارگر در حادثه آتش سوزی معدن خمرود

به گزارش ایلنا ، آتش سوزی در  معدن زغال سنگ خمرود شهرستان زرند استان کرمان ،باعث کشته  شدن یک کارگر ووزخمی شدن دو  کارگردیگر شد.
در این باره «بیت الـله خنجری »فرماندار شهرستان زرند با تایید  خبر حادثه آتش‌سوزی روز گذشته(جمعه 12 آبان) در معدن زغال سنگ خمرود در تشریح جزئیات آن گفته است: پس از وقوع حادثه ومهار آتش، سرپرست معدن برای بررسی وضعیت کارگاه با تجهیزات لازم وارد محل حادثه می شود اما متاسفانه به دلیل گاز گرفتگی جان خود را از دست می دهد. به گفته وی ،در این حادثه دو کارگر دیگر دچار مصدومیت  سطحی شده بودند که به بیمارستان منتقل شده اند.
وی اضافه کرد:اکنون آتش‌‌سوزی به طور کامل مهار شده است و علت وقوع حادثه در دست بررسی است. طبق اظهارات فرماندار شهرستان زرند؛ این کارگاه جدیداً راه اندازی شده و حدود ۵۰ الی ۶۰ نفر در اینجا مشغول به کار هستند و این معدن وابسته به شرکت فولاد زرند ایرانیان است.

--------------

خواستار بازگشت به کار رسول بداقی هستیم

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ جمعی از فعالان و فعالان مدنی با راه‌اندازی کمپینی در فضای مجازی، از رئیس جمهور خواستند امکان بازگشت به کار رسول بداقی را فراهم کند.
در متن این کمپین آمده‌است: با توجه به اینکه آقای رسول بداقی دبیر دبیرستانهای اسلام شهر تهران ، برابر اصل بیست و ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران ( به مرکزیت تهران) بوده که با مجوز و نظارت نمایندگان کمیسیون ده احزاب و تشکلهای صنفی وزارت کشور و با رای اکثریت معلمان و فرهنگیان حاضر در مجمع عمومی انتخاب شده و هیچگونه فعالیت و حرکتی غیر از احقاق حقوق مادی و معنوی معلمان ، دانش آموزان و ارتقای علمی ، فرهنگی و تربیتی کشور انجام نداده است ؛ شیفته شغل خود ( معلمی ) و خدمت به فرهنگ و آموزش و پرورش کشور است ؛ اما شوربختانه به مدت هفت سال عمر خود را در زندان گذرانده و بعد از بیست و یک سال خدمت صادقانه در آموزش و پرورش کشور از کار بیکار شده است ؛ خواهشمندیم دستور فرمایید ، با توجه به مفاد اصل بیست و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، تمهیدات لازم را برای برگشت به کار وی فراهم آورند . قرار است رونوشت این نامه برای وزیر آموزش و پرورش نیز ارسال شود.

--------------

جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹٦ - ۳ نوامبر ۲۰۱٧

کمپین معترضان به بیکاری در کنگان ایجاد شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزها و هفته های گذشته کمپینی از جوانان جویای کارِ کنگان در فضای مجازی راه اندازی شده است.
این جوانان که بومیِ پارس جنوبی هستند، خواسته خود را اشتغال در پروژه های پالایشگاهی و پتروشیمی این منطقه می دانند و خواستار رسیدگی مسئولان به معضل بیکاری در کنگان و عسلویه هستند.
یکی از ایجادکنندگان این کمپین در ارتباط با اهداف و چرایی ایجاد آن می گوید: علی رغم وعده های زیادی که به بومیان شهرستان های کنگان و عسلویه برای جذب نیرو در قالب مصوبه 50 درصد اشتغال داده شد؛ متاسفانه این مصوبه بدون هیچگونه ضمانت اجرایی رها شده است و حتی بسیاری از نیروهای بومی شاغل در منطقه که اکثراً در مشاغل سطح پایین مثل کارگری، حراست، آبدارچی و خدماتی به کار گرفته می شوند را هم  بدون دلیل مشخص و به راحتی اخراج می‌کنند.
وی می افزاید: اگر مسئولین برای ایجاد مسیری پایدار برای جذب تحصیلکرده‌های بومی و جوانان جویای کار در صنایع نفت و گاز چاره اندیشی نکنند، موج بیکاری منطقه را فراخواهد گرفت و جوانانِ جنوب مجبورند موطن خودشان را که سرچشمه رونق و انرژی است ترک کنند و برای کار به شهرها و استانهای دیگر بروند و این اتفاق به شدت دردناک است.
افراد این کمپین در روزهای گذشته نشستی برگزار کرده و در پی چاره اندیشی برای حل مشکل و رایزنی با مقامات و مسئولان هستند.

--------------

خاتمه اعتراضات صنفی بازنشستگان کشوری/ چهار روز تجمع مقابل سازمان برنامه و بودجه

به گزارش خبرنگار ایلنا، ظهر پنج شنبه، چهار روز تجمع صنفی بازنشستگان کشوری مقابل سازمان برنامه و بودجه به پایان رسید. در تجمع روز پنج شنبه، حدود دویست نفر از بازنشستگان که اکثرا معلمان و فرهنگیان بازنشسته بودند، شرکت داشتند.
بازنشستگان برای برگزاری این تجمعات از استانهای مختلف به تهران آمده بودند. این تجمعات از هشتم آبان و از طریق ایجاد کمپین در فضای مجازی آغاز شد.
بازنشستگان علاوه بر اجرای قانونِ برزمین مانده مدیریت خدمات کشوری و همسان سازی مستمری ها، خواستار ارتقاء کیفی سطح خدمات بیمه هستند. 

--------------

بخشی از طلب کارگران فاز 22 و 24 عسلویه پرداخت شد/ معوقات کارگران فاز 13 همچنان پابرجا

به گزارش منابع کارگری ایلنا از کنگان، در روزهای پایانی هفته جاری، بخشی از معوقات مزدی شماری از کارگران پیمانکاری در فاز 22 و 24 پارس جنوبی پرداخت شد. 
بر اساس این گزارش، برخی از پیمانکاران پروژه‌های در دست ساخت فارهای 22 و 24 منطقه ویژه عسلویه مطالبات مرداد و شهریور را به حساب کارگران واریز کرده‌اند و در مقابل برخی پیمانکاران نیز تنها به پرداخت نیمی از معوقات مزدی خردادماه سال‌جاری اکتفا کردند. 
لازم به یادآوری است، کارگران پیمانکاری این مجتمع صنعتی در روزها، هفته‌ها و ماه‌های گذشته در اعتراض به معوقات مزدی در محوطه اطراف محل کارشان تجمع اعتراضی برگزار کردند. همچنین به نقل از منابع ایلنا، روز گذشته (پنجشنبه، 11آبانماه) شماری از کارگران پیمانکاری فاز 13 در اعتراض به مطالبات مزدی خود تجمع اعتراضی برگزار کردند. 

--------------

پنجشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹٦ - ۲ نوامبر ۲۰۱٧

پایان اعتراض دو روزه کارگران تراورس در تهران/ مسئولان قول پیگیری دادند

کارگران تراورس لرستان که از روز سه شنبه (۹ آبان) با سفر به تهران در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی و  شرکت راه‌آهن کشور تجمع کرده بودند، عصر دیروز با وعده‌های مسئولان راه آهن کشور عازم شهرشان شدند.
تعدادی از این کارگران به ایلنا گفتند: تجمع دو روزه ما در حالی خاتمه یافت که در این مدت دو نفر از نمایندگان استان لرستان در مجلس و مسئولانی از شرکت راه‌آهن کشور وعده دادند که ظرف روزهای آینده به مشکلاتشان رسیدگی کنند.
 به گفته آنان، در روز نخست دو نماینده استان لرستان، آقایان بیرانوندی و ملک‌شاهی، ازجمله نمایندگان بودند که با حضور در اجتماع کارگران تراورس لرستان، درباره رفع مشکلات آنها وعده رسیدگی دادند. همچنین در دومین روزی  که اعتراض صنفی کارگران مقابل ساختمان راه آهن کشور صورت گرفت، آقای سعیدی‌خواه مسئول حراست این شرکت وعده پیگیری مطالباتمان را داده است.
 کارگران تراورس لرستان در خاتمه می‌گویند: بر همین اساس همه کارگران معترض که از نواحیه ریلی استان لرستان برای رسیدگی به مشکلاتشان به تهران آمده بودند با اعتماد به وعده نمایندگان مجلس و مسئولان راه‌آهن کشور به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.

--------------

آتش‌سوزی در کارخانه اکریلتاب بهشهر/انتقال یک آتش‌نشان به بیمارستان

«امیدعلی ناظری» در گفت‌و‌گو با ایلنا، درباره آتش‌سوزی در کارخانه اکریلتاب بهشهر گفت: صبح امروز پنجشنبه در کارخانه ریسندگی و بافندگی اکریلتاب بهشهر  آتش‌سوزی رخ داد که در نتیجه آن تاکنون یک آتش نشان مصدوم شده است.
به گفته وی، هنوز این آتش سوزی مهار نشده و علت آتش‌سوزی مشخص نیست.
این فعال کارگری با بیان اینکه پس از وقوع حادثه، نیروهای امدادی از مرکز استان و شهرهای همجوار در محل حاضر شدند و  مشغول  اطفای حریق هستند، درباره وضعیت شغلی کارگران بعد از حادثه تصریح کرد: با توجه به اینکه در جریان آتش سوزی بخش‌هایی از واحد تولید این واحد به طور کامل تخریب شده‌اند امکان کار کردن برای کارگران وجود ندارد و آنان باید تا مشخص شدن وضعیت کارخانه صبر کنند.
«اسماعیل حسین‌زاده» سرپرست سازمان آتش‌نشانی ساری در این باره گفته است: با توجه به حجم زیاد حریق ضمن مهار آتش توانستیم از سرایت به انبارهای تولید و همچنین پست برق فشار قوی کارخانه جلوگیری کنیم، اما عملیات اطفا حریق ادامه دارد.
همچینن «زکریا اشکپور» رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی ۱۱۵ مازندران از اعزام پست‌های اورژانس خبر داد و گفت: یک نفر از آتش‌نشانان حین اطفای حریق مصدوم و به بیمارستان اعزام شد.

--------------

چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹٦ - ۱ نوامبر ۲۰۱٧

تجمع کارگران تراورس در تهران وارد دومین روز شد

به گزارش ایلنا، در ادامه اعتراض صنفی روز گذشته کارگران تراورس لرستان  در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، صبح امروز این اقدام اعتراضی با همراهی شماری از کارگران تراورس تهران ادامه یافت. بامداد دیروز (نهم آبان) جمع کثیری از کارگران شرکت تراورس راه آهن لرستان با سفر به پایتخت در اعتراض به معوقات مزدی وبیمه ای وهمچنین نداشتن امنیت شغلی به سبب داشتن قرار دادهای کوتاه مدت یک ماهه در مقابل ساختمان مجلس تجمع کرده بودند.
در همین رابطه صبح امروز شماری از کارگران تراورس تهران در راستای پیگیری همین مطالبات صنفی به جمع همکاران معترض لرستانی خود اضافه شدند و در نتیحه تجمع صنفی را مقابل ساختمان دفتر مرکزی شرکت راه آهن در منطقه بلوار آفریقا برپا کردند.
یکی از این کارگرانی که از روز گذشته تاکنون در این اجتماع صنفی حضور داشته است در این باره به ایلنا گفت: شب گذشته را به سختی در تهران به صبح رسانده‌ایم و اگر مسئولان پاسخ مناسبی به مطالباتمان بدهند دلیل برای ماندن در تهران.
گفتنی است  شرکت تراورس  یکی از شرکت‌های اقماری راه آهن در امور نگهداری خط و ابنیه فنی خط آهن کشور  است که د بیش از ۷ هزار کارگر دارد.

کمبود نقدینگی علت تاخیر در پرداخت مطالبات/ حق بیمه معوقه پرداخت شد

به گزارش ایلنا، به دنبال اجتماع دوروز گذشته کارگران شرکت تراورس  لرستان در تهران ، روابط عمومی شرکت خدمات مهندسی خط وابنیه فنی راه آهن (تراورس) به تشریح مطالبات معوقه این  کارگران  پرداخت.
بنا براعلان روابط عمومی  شرکت خدمات مهندسی خط وابنیه فنی راه آهن (تراورس) مطالبات معوقه کارگران رسمی  یک ماه و کارگران قراردادی نیز دو ماه به تاخیر افتاده است؛ همچنین  این کارگران یک ماه معوقات اضافه کاری  طلبکارند که به محض تامین مالی به حساب آنها پرداخت می‌شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه حدودا ۷ هزارو ۳۰۰ کارگر در شرکت تراورس از ناحیه  شمالی کشورسرخس در استان خراسان شمالی تا جنوب در منطقه بندر امام مشغول کارند،  افزود: دستکم ماهانه ۱۴ تا ۱۵ میلیارد تومان نقدینگی برای پرداخت  دستمزد ماهانه این کارگران مورد نیاز است که با شرایط فعلی که همه واحدهای تولیدی وصنعتی  کشوردچار رکود ومشکل نقدینگی هستند به تبع ان شرکت تراورس نیز دچار مشکلاتی است.
روابط عمومی شرکت خدمات مهندسی خط وابنیه فنی راه آهن در ادامه سخنان خود درباره معوقات بیمه کارگران شرکت تراورس گفت: در حال حاضر بیمه مهر ماه کارگران شرکت تراورس به حساب تامین اجتماعی پرداخت شده و هم اکنون دیگر بدهی وجود ندارد.
روابط عمومی شرکت خدمات مهندسی خط وابنیه تراورس در بخش پایانی سخنان خود درباره وضعیت قرار دادهای کارگران نیز تصریح کرد:مدیران شرکت به دنبال راهکار ی برای افزایش مدت قرار داد کارگران از  مدت  یک ماهه کنونی هستند ودر این زمینه جلسات متعددی تشکیل شده و مقدمات وتشریفات قانونی آن نیز فراهم آمده است.
--------------

اعتراض کارگران فازهای 22 و 24 عسلویه به بدحسابی پیمانکاران

به گزارش خبرنگار ایلنا، پرداخت نشدن معوقات مزدی بازهم شماری از کارگران پیمانکاری شاغل در فازهای 22 و 24 منطقه ویژه عسلویه را به تجمع کشاند.
آنطور که منابع خبر ایلنا می‌گویند در همین رابطه شماری از این کارگران، روز گذشته (دوشنبه، 9 آبان‌ماه) در اعتراض به 4 ماه معوقه مزدی در محوطه اطراف محل کارشان تجمع کردند. در هفته‌های گذشته نیز شماری از این کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات صنفی خود تجمع اعتراضی برپا کرده بودند.
این کارگران که در استخدام چند شرکت پیمانکاری هستند می‌گویند که از ابتدای سال جاری تاکنون، تنها 20 تا 40 درصد از مطالبات مزدی خود را دریافت کرده‌اند. 

--------------

سومین روز از تجمع بازنشستگان کشوری مقابل سازمان برنامه و بودجه/ معترضان سفره خالی پهن کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ امروز (دهم آبان) برای سومین روز متوالی جمعی از بازنشستگان کشوری مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند.
در این تجمع که از ساعت ده صبح آغاز شده، حدود دویست نفر از بازنشستگان شرکت دارند. بیشتر این بازنشستگان، از فرهنگیان بازنشسته هستند.
اعتراض اصلی بازنشستگان، به عدم اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری، پایین بودن سطح مستمری‌ها و ناکارآمدی سیستم بیمه است.
معترضان امروز، به نشانه خالی بودن سبد معاش بازنشستگان، سفره خالی پهن کردند. یکی از حاضران در تجمع می‌گوید: می‌خواهیم به صورت نمادین، وضع معیشتی خود را به مسئولان نشان دهیم و از آنها بخواهیم که به شرایط زیستی و معاش بازنشستگان توجه کنند.

--------------

نزدیکی تیرهای فشارقوی برق به داربست در یک خیابان شهرستان مریوان/ کارگران: خطر بیخ گوشمان است

به گزارش خبرنگار ایلنا، تیرهای فشار قوی برق بدون پوشش مناسب در نزدیکیِ داربستِ یک ساختمان نیمه کاره، باعث نگرانی کارگران ساختمانی مریوان شده‌است.
این کارگران که در خیابان مردوخِ مریوان کار می‌کنند؛ می‌گویند: تیرهای فشار قوی، پوشش مناسب ندارند و می‌توانند باعث برق‌گرفتگی شوند. یکی از این کارگران می‌گوید: در این ارتباط به اداره برق هم مراجعه کرده‌ایم؛ اما با جواب سربالا مواجه شدیم و هیچ پاسخ روشنی نگرفتیم.
گفتنی است سال گذشته، یکی از کارگران مریوان به همین دلیل جان خود را از دست داد؛ متوفی، لیسانسه اقتصاد و عضو انجمن صنفی کارگران ساختمانی بود؛ فیلم مستند «فصل سیاهی» که توسط انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد ساخته شد،  به گوشه ای از زندگی این کارگر متوفی و درددل‌های مادر او اختصاص دارد.

--------------

سوختگی دو کارگر در حادثه آتش‌سوزی کارگاه کیف وکفش

به گزارش ایلنا،در جریان آتش‌سوزی  کارگاه کیف کفش در منطقه  پامنارتهران ،دو کارگر مصدوم شدند که به مراکز درمانی منتقل شدند.
سید رسول محمدی؛ افسر آماده منطقه پنج عملیات آتش‌نشانی تهران از وقوع آتش سوزی  در خیابان پامنار،‌کوچه قائم مقام خبر داده وگفته است، این حادثه  حوالی ساعت ۹ صبح روز گذشته (نهم آبان ) و بر اثر آتش ناگهانی در یک واحد تولید کننده کیف کفش در منطقه پامنار  روی داده است.
به گفته این مقام مسئول ،تعدادی از کارگران در داخل این کارگاه کیف‌دوزی مشغول کار بودند که ناگهان این مکان که مملو از طاقه‌های پارچه و اسفنج بود، دچار آتش‌سوزی شده بود که در نتیجه آن۲ نفر از اکارگران از ناحیه پا، دست و صورت دچار سوختگی می شوند.

--------------

سکته و ایست قلبی؛ نتیجه بیکاری و ناتوانی در امرار معاش/ سیاست‌های غلط کارگران ساختمانی را سرگردان کرد

میکائیل صدیقی (رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با شرایط شغلی کارگران در بخش ساختمان گفت: هر ساله حوادث مرگبار، زندگی‌کارگران زیادی را به سوی مرگ می‌کشاند و جانشان را می‌گیرد؛ بی توجهی ادارات مرتبط، سود طلبی بیشتر کارفرمایان و عدم آموزش های اولیه برای کارگران باعث افزایشِ آمارحوادث کار‌شده است؛ جدا از این، شرایط نامناسب اقتصادی و عدم امنیت شغلی باعث شده که در چند سال گذشته، قدرت خرید کارگران ساختمانی بیشتر از ۵۰ درصد کاهش یابد.
وی با بیان این که در روزهای گذشته یک جوشکار کردستانی بر اثر سکته قلبی در خواب درگذشت و از این موارد قبل از این نیز بسیار شاهد بوده‌ایم؛ گفت: بی‌رونقی بازار و رکود در ساخت و ساز و شرایط بد اقتصادی، باعث وارد آمدنِ فشار روحی و روانی بر‌ کارگران شده‌است که این فشارها، موجب به وجود امدن هزاران مشکل از قبیل ایست قلبی کارگران و مرگ این عزیزان می‌شود. صدیقی ادامه داد: سیاست‌های غلط دولت‌ها باعث بیکاری و سرگردانی و صدمه دیدن روحی کارگران و استادکاران ساختمانی شده‌است؛ این مشکلات با گفتن و حرف زدن حل نمی شود؛ بلکه اقدام و ابتکار عمل می‌طلبد.
این فعال صنفی کارگران ساختمانی تاکید کرد: بی‌توجهی به امنیت شغلی کارگران و پیگیری‌نکردن مطالبات آنها، باعث سرخوردگی‌کارگران شده است . در این شرایط دولتمردان و کارفرمایان باید خود را یک لحظه به جای کارگران قرار دهند؛ کارگرانی که با و جود همه سختی‌ها و مرارت‌ها، با تمام وجود از خود و جان خود مایه گذاشته‌اند تا اقتصاد کشور ارتقا یابد و در‌این راه دشواری‌های زیادی را متحمل شده‌اند؛ قطع عضو ، قطع‌نخاع ، ایست قلبی و مرگ نمونه‌هایی معدود از عوارضی است که گریبانگیر کارگران شده‌است.
عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی در پایان تشریح کرد: هر روز با این شرایط شاهد کوچک‌ترشدن سفره کارگران هستیم؛ سفره‌ای فقیرانه که با نیروی بازوی خود کارگران با شرایط سخت چیده شده‌است؛ سفره ای که حاصل صبر‌و بردباری و شرافت کاری کارگران است . همه شاهد هستند که فراهم کردن اولین مایحتاجات کارگران برایشان سخت و سخت‌تر شده است و متاسفانه برآورده کردن سایر احتیاجات مثل اجاره خانه ، تهیه گوشت و سلامتی خانواده و ... برای کارگران و فرزندانشان دور از دست‌رس شده‌است و همچنین این شرایط سخت، راه پیشرفت تحصیلی فرزندان خانواده های کارگری را مسدود کرده‌‌است. طبیعی است که در این اوضاع،  سایر‌تفریحات از قبیل ورزش و مسافرت که لازمه تجدید قوای روحی هستند،  بالکل از زندگی کارگران حذف شده‌است.

--------------

نیروهای آزاد در مدارس غیردولتی را دریابید / معلمیم؛ ولی معلم محسوب نمی‌شویم

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از معلمان آزاد در نامه‌ای سرگشاده خطاب به وزیر آموزش و پرورش، ضمن بیان مشکلات خود، خواستار رسیدگی به اوضاع شدند.
در این نامه آمده‌است: معلم، معلم است حال چه در بخش خصوصی کار کند و چه در بخش دولتی. کار ما معلمان در بخش خصوصی نباید دستاویز و بهانه‌ای برای این باشد که ظلمی همه جانبه بر ما روا شود. چه می دانستیم که کار در مدارس غیر دولتی آینده ای دارد یا خیر ؟! نیروهای آزاد شاغل در مدارس غیردولتی با موسسین مدرسه غیردولتی قرارداد می بندند، اما مگر همین مدارس غیردولتی زیر نظر آموزش و پرورش کار نمی‌کنند؛ مگر موسسان همین مدارس از فرهنگیان رسمی نیستند؟! مگر به امر و دستور آموزش و پرورش تعدادی از فرهنگیان رسمی در این مدارس تدریس نمی‌کنند؟! مگر کلیه ضوابط و بخش نامه های تدریس توسط ما نیروهای آزاد مو به مو اجرا نمی‌شود؟!مگر مدرک تحصیلی محصلان همین مدارس با مدرک محصلان دیگر مدارس یکی نیست؟! مگر همین دیپلمه های مدارس غیردولتی در شرایط کاملا مساوی با دیگر دیپلمه‌ها در کنکور شرکت نمی‌کنند؟!
در بخشی دیگر از این نامه آمده‌است: چگونه می شود دم از کیفیت آموزش زد؛ اما نگاهی به نیروهای آزاد نینداخت؟چگونه ممکن است که از سواد و تجربه نیروهای مدارس غیردولتی به جهت آنکه نیروی آزاد هستند چشم‌پوشی کرد؟!
در پایان این نامه، خطاب به وزیر آموزش و پرورش آمده: حال وقت آن رسیده ما نیروهای آزاد در مدارس غیردولتی را که بیش از دو دهه در حال خدمت رسانی به سیستم آموزش و پرورش هستیم ، دریابید.

--------------

سه شنبه ۹ آبان ۱۳۹٦ - ۳۱ اکتبر۲۰۱٧

تجمع جمعی از کارگران شرکت تراورس لرستان مقابل مجلس

به گزارش ایلنا ، صبح امروز (نهم آبان ماه)شماری از کارگران شرکت تراورس راه آهن لرستان با تجمع مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، خواستار رسیدگی به مشکلات صنفی خود شدند. این کارگران که از استان لرستان راهی تهران شده‌اند، دلیل اعتراض امروز‌ را تاخیر در پرداخت  مطالبات مزدی وبیمه‌ای خود عنوان کردند.
به ادعای این کارگران پرداخت مطالبات مزدی ماه‌های شهریور و مهر به تاخیر افتاده است و پیش از این نیز تنها نیمی دستمزد ماه‌های تیر و مرداد آنها پرداخت شده است. در مورد حق بیمه این کارگران نیز گفته می‌شود که تنها حق بیمه اردیبهشت ماه آنها پرداخت شده است.
این کارگران دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی خود را تامین نشدن منابع مالی از سوی کارفرما عنوان می‌کنند.
طبق اظهارات کارگران معترض  یکی دیگر از مشکلات صنفی آنها نداشتن امنیت شغلی به سبب داشتن قرار دادهای کوتاه مدت یک ماهه است که باعث نگرانی بیشتر کارگران شده است.
به ادعای این کارگران ، شرکت تراورس  در نواحی ریلی کشور حدود ۷ هزار کارگر دارد که مجموع این کارگران از شرایط موجود نگران هستند.
کارگران تراورس لرستان  یادآور شدند که پیش از این نیز به دلیل بی‌توجهی‌مدیریت کارفرما نسبت به مشکلاتشان، اعتراضی مشابهی را انجام داده بودند.
  از قرار معلوم  اجتماع امروز کارگران تراورس بتنی لرستان با وعده پی گیری های دو نماینده استان لرستان  آقایان بیرانوندی وملک شاهی موقتا خاتمه پیدا کرده است.
گفتنی است  شرکت تراورس  یکی از شرکت‌های اقماری راه آهن است که امور نگهداری خط و ابنیه فنی خط آهن را انجام می‌دهد.

--------------

تحصن بازنشستگان فرهنگی مقابل سازمان برنامه و بودجه

بیمه کارآمد و اجرای قوانین برزمین مانده؛ مطالبات اصلی بازنشستگان

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ صبح امروز (نهم آبان) حدود 150 نفر از فرهنگیان بازنشسته برای دومین روز مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند.
این تجمع‌کنندگان که روز گذشته به همراه دیگر بازنشستگان کشوری در همین مکان تجمع کرده بودند، خواستار رسیدگی مسئولان به مطالبات خود هستند.
یکی از حاضران در تحصن امروز می‌گوید: مهمترین خواسته ما معلمان بازنشسته، اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری است که ده سال است علیرغم وعده‌های مکرر، اجرا نشده‌است.
به گفته این معلم بازنشسته، براساس این قانون، بایستی مستری بازنشستگان با حقوق شاغلانِ 30 سال خدمت و دارای مدرک یکسان، همتراز باشد؛ حال آنکه در عمل شاغلان خیلی بیشتر از بازنشستگان و گاهی تا دوبرابر آنها دریافتی دارند.
این معلم بازنشسته، بیمه تکمیلی ناقص را یکی دیگر از مشکلات موجود می‌داند و می‌گوید: آموزش و پرورش با شرکت «آتیه‌سازانِ حافظ» برای بیمه تکمیلی قرارداد می‌بندد که این بیمه کاملا ناکارآمد است و خدمات مکفی به معلمان بازنشسته ارائه نمی‌دهد.
معلمان بازنشسته می‌گویند: پس از سالها خدمتِ فرهنگی، در تامین هزینه های دوران سالمندی درمانده‌ایم و نیازمند توجه جدی مسئولان و کاربدستان هستیم.

--------------

ما نیروهای خرید خدمات آموزشی در صعب‌العبورترین روستاها مشغول به‌کاریم/ دستمزدمان کمتر از حداقل قانونی است

جمعی از نیروهای خرید خدمات آموزشی میانه در تماس با ایلنا از شرایط سخت شغلی خود انتقاد کردند.
این نیروها که از سه سال پیش مشغول به کارند، می‌گویند: در دورترین و صعب العبورترین روستاها مشغول خدمت هستیم؛ ولی با این وجود  وضعیت قراردادی که ما می‌بندیم، به شدت نامناسب است. یکی از این معلمان بخش خصوصی می‌گوید: با ما ۵۰۰ هزار قرارداد می‌بندند که مجبوریم از همین قرارداد حق بیمه ۱۵ روز را پرداخت کنیم؛ یعنی ۱۵۰ هزار تومان می‌پردازیم؛ می‌گویند اگر می‌خواهید بیمه یک ماهه واریز کنیم، باید ۱۵۰ هزار تومان دیگر به ما بدهید تا بیمه کامل واریز شود؛ یعنی برایمان ماهی دویست هزار تومان باقی می‌ماند؛ ما مجبوریم برای رفت و آمد به مدارس حداقل ۱۵۰ هزار هم پول سرویس بدهیم؛ با کمال تعجب و ناراحتی باید گفت؛ در نهایت  برایمان فقط ۵۰هزار تومان باقی می‌ماند.
این معلم به مساله دیگری اشاره می‌کند و می‌گوید: دو سال است پول نفت مدرسه را نیز از جیب خودمان پرداخت می‌کنیم ؛ به ما می‌گویند موقع تسویه حساب پولش را می‌دهیم ؛ این در حالیست که  حقوقمان را بعد از یک سال می پردازند.
وی با بیان این که صدای نیروهای خرید خدمات آموزشی به جایی نمی‌رسد؛ می‌گوید: در استخدام چند ماه قبل هم که نیروهای پیش دبستانی، حق التدریس و استخدام شدند، نامی از این نیروهای خرید خدمات آموزشی نبود. با این وضعیت ما نیروهای خرید خدمات آموزشی بلاتکلیف و سرگردان مانده‌ایم و هیچ مرجعی پاسخگوی ما نیست.

--------------

مرگ سنگ‌کارِ سنندجی دوروز پس از سقوط از داربست

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ امروز (نهم آبان)  رضا مرادی، استادِ سنگ‌کارِ سنندجی در بیمارستان کوثر سنندج فوت کرد.
مرادی، اهل روستای «باخله» از توابع سنندج، دو روز پیش حین کار  دچار حادثه شد؛ او از داربست طبقه دومِ یک ساختمانِ در حال ساخت سقوط کرد؛  پس از بروز حادثه، ماموران اورژانس او را به بیمارستانِ کوثرِ سنندج منتقل کردند.
این کارگر باسابقه، روزهای گذشته را در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری بود؛ اما متاسفانه صبح امروز فوت کرد.
پزشکان، آسیب شدید به جمجمه را علت مرگ عنوان کرده‌اند.
رضا مرادی،  حدودا 45 ساله بود ؛ او دو فرزند داشت که هم اکنون بدون سرپرست مانده‌اند.

--------------

مرگ دو کارگر نصاب آسانسور در دو حادثه جداگانه

به گزارش ایلنا، در هفته جاری در دو حادثه جداگانه، دوکارگر حین انجام کار با دستگاه  آسانسور جان خود را از دست دادند. در حادثه اول که روز یکشنبه ( ۷ آبان )، در اراک رخ داد، یک کارگر حدودا ۵۰ ساله  حین نصب آسانسور در یک ساختمان در حال ساخت از ارتفاع سقوط می کند.
در این رابطه سرهنگ خلجی معاونت اجتماعی نیروی انتظامی استان  مرکزی، درباره جزئیات این حادثه گفته است: روز حادثه کارگری حدودا ۵۰ساله از قسمت اسکلت آسانسور یک ساختمان در حال احداث، واقع در منطقه فاز ۱ هپکو شهرستان اراک،  سقوط کرد و به علت مصدومیت شدید از ناحیه سر، جان خود را از دست داد.
اما در حادثه دیگر که زمان آن به صبح امروز سه شنبه (۹ آبان ماه) مربوط می‌شود، کارگر دیگری حین انجام کار بر اثر محبوس شدن بین سقف وکابین آسانسور در  مشهد جان خود را از دست داد.
آتشپاد حسن جعفری مدیرعامل آتش نشانی مشهد درباره این حادثه که در یک پروژه ساختمانی در مشهد اتفاق افتاده، به رسانه‌ها گفته است: کارگر جوانی دقایقی قبل بین سقف و کابین آسانسور در یک پروژه ساختمانی در حال احداث در کلانشهر مشهد به طرز دلخراشی فوت کرد.

--------------

دوشنبه ۸ آبان ۱۳۹٦ - ۳۰ اکتبر۲۰۱٧

تجمع بازنشستگان کشوری مقابل سازمان برنامه و بودجه

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (هشتم آبان) جمعی از بازنشستگان کشوری مقابل سازمان برنامه و بودجه در میدان بهارستان تجمع کردند. در این تجمع که از روزهای قبل در فضای مجازی سازماندهی شده بود، بازنشستگان مختلف کشوری ازجمله معلمان و فرهنگیان بازنشسته شرکت کردند. خواسته بازنشستگان، اجرای دقیق همسان‌سازی مستمری‌ها، اجرای قانون خدمات مدیریت کشوری و گسترش خدمات بیمه‌ای است.

--------------

اعتراض لنج‌دارن خوزستانی به افزایش قیمت سوخت/قیمت سوخت در کویت ازران‌تر از ایران است

به گزارش خبرنگار ایلنا، قیمت سوخت لنج‌های تجاری خوزستان نسبت به هفته گذشته بیش از ۱۰۰ تومان افزایش پیدا کرد. یکی از مشکلات عمده لنج‌داران ثابت نبودن قیمت سوخت است. مسعود حیاوی، مدیرعامل تعاونی لنج‌داران آبادان در خصوص افزایش قیمت سوخت به خبرنگار ایلنا می‌گوید: با توجه به اینکه برای هر لیتر سوخت در هفته گذشته نزدیک به ۱۶۰۰ تومان پرداخت می کردیم اکنون با توجه به مصوبه جدید وزارت نفت باید بیش از ۱۷۲۴ تومان پرداخت کنیم.
او ادامه می‌دهد: در حال حاضر ما برای هر بشکه ۲۰۰ لیتری گازوئیل باید بیش از ۳۴۴ هزار و ۸۰۰ تومان پرداخت کنیم این در حالی است که برای هر بشکه گازوئیل در کشور کویت حدود ۱۵۰ هزار تومان باید پرداخت کنیم و هنگامی که این موضوع را با مسئولان استانی مطرح می‌کنیم جواب قانع کننده‌ای به ما نمی‌دهند.
  لنج‌داران خوزستانی به دلیل عدم درآمد کافی و مواردی مانند افزایش قیمت سوخت لنج‌های خود را در رودخانه‌های این استان رها می‌کنند و این شناورها پس از مدتی غرق می‌شوند.
این فعال لنج‌داری با اشاره به اجباری بودن دریافت سهمیه سوخت خاطرنشان می‌کند: از سوی مسئولان وزارت نفت در استان ما را اجبار می‌کنند تا سهمیه سوخت را یکجا دریافت کنیم و هنگامی که در این خصوص به آنها اعتراض می‌کنیم آنها می‌گویند می توانید پول را یکجا پرداخت کنید ولی سوخت را یکجا در باک لنج‌ها نریزید.

--------------

هویت کارگران حادثه دیده دکل رگ سفید اعلام شد

به گزارش ایلنا، هویت پنج کارگری که روز گذشته (۷ آبانماه) در میدان نفتی رگ سفید در فاصله ۱۵۰ کیلومتری از جنوب شرقی اهواز  بر اثر وقوع انفجار گازکشته وزخمی شده بودند مشخص شد.
بنابر این گزارش ،جان باختگان این حادثه شغلی دو کارگر به نام‌های «محمد سلیمی چگینی» و « فرزاد ارزانی » هستند  که به عنوان دیده بان وحفار در این میدان نفتی مشغول کار بودند .
همچنین آقایان «داود فربدی» ،«فرهاد کمایی» و«مهران مهرپویا»  کارگرانی هستند که در این حادثه دچار سوختی ۲۰ تا ۳۰ درصد شده‌اند که یک نفر از آنها به بیمارستان نفت اهواز و دو مصدوم دیگر به بیمارستان هندیجان اعزام شده‌اند. با این‌ حال برخی اخبار غیر رسمی حاکی از متفاوت بودن این آمار حکایت دارند.

یکشنبه ٧ آبان ۱۳۹٦ - ۲۹ اکتبر۲۰۱٧

انفجار در دکل نفتی ۹۵ رگ سفید ۵ کشته برجای گذاشت

عملیات نجات ادامه دارد

منابع ایلنا در استان خوزستان می‌گویند که بر اثر  انفجار در دکل نفتی ۹۵ رگ سفید ۵ کارگر تاکنون کشته  شده‌اند. انفجار عصر امروز اتفاق افتاد و تعداد مجروحان آن مشخص نیست. هم اکنون عملیات برای اطفای حریق ادامه داد.
شدت انفجار به‌گونه‌ای است که مشخص نیست چه زمانی به‌صورت کامل اطفا شود با این حال تیم‌های آتش‌نشانی و امداد و نجات در محل حادثه حضور دارند. منابع ایلنا همچنین درباره علت حادثه می‌گویند: این حادثه مربوط به عملیات حفاری یک‌حلقه چاه بوده است. این خبر تکمیل می‌شود...

۵ کارگر در حادثه حریق دکل نفتی رگ سفید کشته و زخمی شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع آگاه در منطقه نفت و گاز آقاجری می‌گویند ساعتی پیش یک انفجار در دکل نفتی ۹۵ رگ سفید رخ داده که در بر اثر آن ۵ کارگر کشته و زخمی شده‌اند. منابع ایلنا همچنین در مورد علت حادثه می‌گویند: این حادثه مربوط به عملیات حفاری یک حلقه چاه بوده است. عملیات برای اطفای حریق همچنان ادامه دارد و تیم‌های آتش‌نشانی و امداد و نجات هم اکنون در محل حادثه حضور دارند. این خبر تکمیل می‌شود...

--------------

محمود صالحی برای گذراندن دوره‌ حبس به زندان منتقل شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود صالحی (فعال کارگری) براساس رای دادگاه سنندج برای گذراندن یک سال حبس تعزیری به زندان مرکزی سقز منتقل شده است.
سامرند صالحی (فرزند محمود صالحی) با اعلام این خبر به ایلنا گفت: صبح امروز برای پیگیری وضعیت پدرم به دادگستری سقز مراجعه کردیم و متوجه شدیم بازداشت وی در ارتباط با حکم دادگاه تجدیدنظر سنندج بوده است.
محمود صالحی روز گذشته بازداشت و به زندان منتقل شد. وی  پیش‌تر از سوی دادگاه بدوی سنندج به تحمل ۹ سال حبس محکوم شده بود و به گفته فرزندش اگرچه اعضای خانواده از جزئیات این پرونده بی‌خبرند اما مطلع شده‌اند که این محکومیت در دادگاه تجدیدنظر به یک سال تعزیری تبدیل شده است.
فرزند این فعال کارگری با بیان اینکه حکم صادره قطعی و غیرقابل تجدیدنظر است؛ یادآور شد: آقای صالحی؛ وکیلی برای پیگیری پرونده خود نداشته است.
با این حال سامرند صالحی گفت: صبح امروز پدرش از داخل زندان با اعضای خانواده تماس تلفنی داشته‌ و خواستار دریافت داروها و پیگیری پرونده پزشکی‌اش شده است.
وی یادآور شد: پدرم به نارحتی کلیوی مبتلاست و در همین رابطه هفته‌ای دونوبت دیالیز می‌شود برای همین امروز در جریان مراجعه به دادگستری هم داروهای او را تحویل دادیم و هم برای تشکیل پرونده پزشکی او در زندان اقدام کردیم.

--------------

هزار کولبر در کشور داریم/با بحران کولبران دانش‌آموز مواجه هستیم

رسول خضری (نماینده مجلس شورای اسلامی) با حضور در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با وضعیت معیشت کولبران به خصوص در معابری که مسدود شده است، بیان داشت: در سال گذشته کمیته حقیقت یاب در خصوص وضعیت کولبران تشکیل شد و این مساله و مشکلات آنها به طور دقیق بررسی شد. در حال حاضر معابر کولبری از طرف کشور عراق مسدود شده است؛ یعنی مسئولان عراقی اجازه نمی‌دهند که کولبران در معابر مخصوص تردد کنند.   وی تاکید کرد: معبر از سمت ایران باز است، اما تا مرز رسمی باز نشود، اجازه نمی‌دهند که کولبران تردد کنند، متاسفانه در حال حاضر کولبری در این مرزها متوقف شده است. با وزارت کشور و شورای امنیت ملی جلسات متعددی برای حل مشکل کولبران و مسدود شدن معابر آنها برگزار کرده‌ایم تا این معبرها باز شود.

تشکیل کمیته‌ حقیقت‌یاب برای بررسی وضعیت کولبران

خضری گفت: کمیته‌ حقیقت‌یاب به منظور مشاهده مستقیم وضعیت کولبران تشکیل شد. همچنین کمیته حقیقت‌یاب علت شلیک گلوله به کولبران رابررسی کرده است. در قدم بعدی میزان وزن بارهایی که توسط این کولبران حمل می‌شود، مورد بررسی قرار گرفت. یک بار برای اینکه متوجه شوم بار چه اندازه سنگین است، آن را امتحانی روی کولم خود گذاشتم و تا امروز مشکل جسمی پیدا کرده‌ام. آنها حدود ۲۲۰ کیلو بار را بر دوش‌های خود حمل می‌کنند و علاوه بر سنگینی بار، مشکلات جسمی نیز آنها را تهدید می‌کند.

بیمه کولبران اختیاری است/ ۹۵ درصد هزینه را باید خودشان پرداخت کنند

وی با اشاره به اینکه بیمه و تشکیل تعاونی برای کولبران مطرح شده‌است، افزود: در رابطه با بیمه کولبران باید به دو نکته اشاره کنم، اول اینکه بیمه کولبران اختیاری است و ۹۵ درصد مبلغ آن را باید خودشان پرداخت کنند. از صندوق بیمه عشایر نیز مبلغی برای بیمه آنها تخصیص داده می‌شود. دو میلیارد تومان از وزیر تعاون و مجموعه صندوق بیمه روستائیان درخواست کرده‌ایم تا یک میلیارد آن را وزارت تعاون و یک میلیارد آن را وزارت کشور تقبل کند البته به شرط اینکه رئیس جمهور آن را مصوب کند و هر چه سریعتر این مبالغ برای بیمه آنها تامین اعتبار شود.

وجود ۷۵ هزار کولبر در کشور/ وزن بار کولبران را از ۲۲۰ به ۸۰ کیلوگرم رسانده‌ایم

وی افزود: ۷۵ هزار کولبر در کشور وجود دارند که ۲۰ هزار نفر آنها در سردشت و پیرانشهر هستند، برای رسیدگی به وضعیت اورژانسی کولبران از وزن بار آنها کم کرده‌ایم و وزن را از ۲۲۰ کیلوگرم به ۸۰ کیلوگرم رسانده‌ایم. طرح یک فوریتی را در دستور کار داشتیم که توسط ۱۵۶ نماینده امضا شد و در هفته گذشته اعلام وصول شده است، این طرح ۹ ماده دارد.

کولبری نان به نرخ جان است/ جایگزینی کولبری با شغل مناسب مدنظر است

خضری گفت: بحث تبدیل و جایگزینی کولبری با شغل مناسب مدنظر است، چرا که کولبری نان به نرخ جان است و از سر ناچاری انجام می‌شود. به دنبال این هستیم که تسهیلاتی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت کشور در اختیار این مناطق قرار گیرد و پول‌هایی که از قبل کولبری به فرمانداری، استانداری و یا هنگ مرزی واریز می‌شود، ساماندهی شده و کل پول در هنگ مرزی شهرستان و فرمانداری به صورت مشترک واریز شود تا در نهایت صرف ارتقای اقتصاد در این منطقه شود تا در نهایت هزینه زیرساخت‌های اشتغالزایی، صنایع تکمیلی وتبدیلی واحداث کارخانجات شود تا توانمندسازی در این نقاط موجب شود، کار استاندارد و سالم انجام شود.
وی افزود: با وزیر تعاون گفت‌وگوهای خوبی در این خصوص انجام شد، وزیر به میان کولبران آمد و وضعیت آنها را از نزدیک بررسی کرد، عزم ما برای این کار جدی است و همراهی ۱۵۶ نماینده مجلس باید منجر به ارتقای وضعیت معیشتی این افراد شود، چرا که امنیت شغلی و اعطای تسهیلات دولتی موجب معیشت پایدار می‌شود و معیشت پایدار در مرزها پشتیبان امنیت پایدار در منطقه است.

کولبران اگر یک روز کار نکنند، گرسنه می‌مانند/ شبانه‌روزی درصدد بررسی مشکلات هستیم

خضری در رابطه با بحث بیمه و از کارافتادگی کولبران گفت: انتظار داریم که فرمانداری به کمک ادارات تعاون سریعا لیست کولبران را در اختیار وزارت کشور و بیمه روستائیان و عشایر بگذارد و هر چه سریعتر راهکاری برای آنها اندیشیده شود. این کولبران اگر یک روز کار نکنند، گرسنه می‌مانند و ما به صورت شبانه‌روزی درصدد هستیم مشکلات آنها را بررسی کنیم.
وی در رابطه با اینکه در حال حاضر به دلیل مسدود شدن معابر کولبران وضعیت معیشتی آنها بحرانی است و آیا برای رفع این مشکل به صورت اورژانسی اقدامی در نظر دارید یا خیر بیان داشت: با وزیر رفاه تماس‌های بسیاری داشته‌ایم و تصمیم گرفته شد که در اسرع وقت بسته‌های حمایتی و کمک‌های مالی به مرزنشینانی که با کولبری امرار معاش می‌کنند و در حال حاضر به دلیل انسداد معابر، شغلی ندارند، در نظر گرفته شود، این در دستور کار است، اگر چنانچه بازگشایی مرزها طی روزهای آینده صورت نگیرد، دکتر ربیعی را به معابر کولبری دعوت می‌کنیم تا از نزدیک  وضعیت آنها را بررسی کنند و  اقدامی سریع در این خصوص صورت گیرد.

کولبکولبران درگیر مشکلات معیشتی‌اند/ دانش‌آموزانی که بعد از مدرسه کولبری می‌کنند

وی افزود: با بنیاد مستضعفان جلساتی برگزار کرده‌ایم که اگر بشود بنیاد نیز به این عزیزان کمک کند پیگیر این هستیم که از همه حوزه‌ها کمک‌هایی به کولبران برسانیم، اما اینکه در نهایت نتیجه این پیگیری‌ها چه می‌شود، مشخص نیست.
نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: علاوه بر مشکلات معیشتی که در مناطق مرزی کردنشین برای این افراد وجود دارد، کولبرانی هستند که بعد از مدرسه اقدام به این کار می‌کنند و ما با بحران کولبران دانش آموز و از دست رفتن آنها نیز مواجه هستیم به همین خاطر باید هر چه سریعتر نسبت به رفع این مشکلات اقدام شود.

--------------

شنبه ٦ آبان ۱۳۹٦ - ۲۸ اکتبر۲۰۱٧

تجمع کارگران نوظهور برای پیگیری مطالبات مزدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۵۰ نفر از کارگران تعدیلی و باقیمانده کارگران کارخانه نوظهور امروز (شنبه/۶ آبان) در اعتراض به ۹ ماه مطالبات مزدی مربوط به سال‌های ۹۵ و ۹۶ در محوطه کارخانه تجمع کرده اند.
کارگرانی حاضر در تجمع امروز حضور دارند  می‌گویند که کارفرمای نوظهور در دادگاه  و اداره کار محکوم به پرداخت مطالبات کارگران شده است با این حال حتی مطالبات کارگران تعدیل شده کارخانه را که حدود ۲۰۰ نفر هستند را پرداخت نکرده‌ است.
هم اکنون با وجود اینکه کارخانه به صورت کامل فعالیت تولیدی ندارد، حدود ۵ کارگر در کارخانه باقی مانده‌اند که کارفرمای نوظهور از پرداخت مطالبات آنها نیز سرپیچی می‌کند. کارفرمای نوظهور همچین بیش از ۵ ماه از حق بیمه‌های کارگران تعدیل شده این کارخانه و کارگران باقی مانده را پرداخت نکرده است همین امر موجب شده که  سه کارگری که بیشتر از ۵ نفر از این کارگران که در آستانه بازنشستگی هستند نتوانند بازنشست شوند.
سه کارگر نیز که در آستانه بازنشستگی هستند و در ماه‌های پیش تعدیل شده‌اند، از هیات تشخیص اداره کار، رای بازگشت به کار گرفته‌اند. کارخانه تولید لوازم بهداشتی نوظهور در اوایل دهه ۹۰ بیش از ۲۰۰ کارگر داشت.

--------------

کارگران نی شکر هفت تپه چهار ماه مزد معوقه طلبکارند

برخی کارگران از سر بی پولی نان از نانوایی به نسیه می برند

«سید رضی نوری »در این نشست، با حضور استاندار و جمعی از مدیران ارشد این استان ومسئولین محلی برگزار شد اظهار کرد: در حال حاضر مشکلات و دغدغه‌های هر خانواده در شوش بیکاری است وما هنوز نتوانسته ایم  مشکلات کارگری  برطرف کنیم.
به گفته وی ،یکی از مهمترین دغدغه های اکثر کارگران واحد های تولیدی در شهرستان نبود شورای کارگری است واین موضوع باعث شده تا حقوق صنفی این دسته از کارگران به راحتی پایمال شود. نوری درادامه سخنان خود به مشکلات کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه پرداخت و گفت:کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه چهار ماه است که دستمزد دریافت نکرده اند ، به طوری که ادامه شرایط موجود موجب نارضایتی کارگران شده وآنان در تامین مایحتاج زندگی خود دچار مشکل شده اند.
وی با تأکید بر اینکه باید به مشکلات کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه رسیدگی شود وافزایش مشکلات کارگران این مجتمع را به گریه انداخته است در ادامه افزود:مدیران ومسئولان مجتمع نی شکر هفت تپه پاسخگوی مشکلات کارگران نیستند .در این مجتمع برخی کارگران از سر بی پولی نان از نانوایی  به نسیه می برند.
به گفته نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی ،صبح امروز در ادامه پی گیری های صنفی کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه ،کارگران برای چندمین بار قصد اعتراض مقابل  فرمانداری را داشتند که ما از آنها خواستیم تا همه چیز را به قانون بسپارند واین اجتماع انجام نشد.
نوری بیان کرد: برخی‌ها به اسم خصوصی‌سازی  مشغول کارهایی هستندکه حتی ممکن است شهرستان را به آتش بکشانند؛ واین مورد پذیرش ما نیست.
وی در ادامه به موانع سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این شهرستان اشاره کرد و یادآور شد: با وجود اینکه شوش ظرفیت بسیار بالایی از نعمت‌های خدادادی در تمام حوزه‌ها دارد، اما سرمایه‌گذاران برای استفاده از این ظرفیت‌ها و فعالیت در شهرستان با مشقات بسیار زیادی روبه‌رو هستند.
نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی، خواستار تشکیل کارگروهی برای تسهیل فعالیت سرمایه‌گذاران در شهرستان شوش شد و افزود: با توجه به این ظرفیت می‌توان با تشکیل کارگروه حمایت از اقصاد مقاومتی با هدف اشتغالزایی، چرخه اقتصادی شهرستان را فعال‌تر کرد.

--------------

مسمومیت آتش‌نشان اهوازی براثر تنفس دود آتش

«مقصود حق‌شناس» مدیر روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی اهواز حادثه پیش آمده برای این آتش نشان را مربوط به فداکاری وی دانست و به ایلنا گفت: در این حادثه که در خیابان بهار اهواز رخ داده بود، این آتش نشان پس از اینکه ماسک خود را بر روی صورت یکی از ساکنین ساختمان قرار داد وی را از طبقه چهارم تا بیرون از ساختمان همراهی کرد. 
وی افزود: اما این آتش نشان بر اثر استنشاق دود حاصل از آتش سوزی دچار مشکل تنفسی شد و به بیمارستان بهائی اهواز اعزام و تحت مداوا قرار گرفت.

--------------

مصدومیت کارگر لاستیک مهریز در حادثه آتش‌سوزی

به گزارش ایلنا، رئیس واحد آنش نشانی شهرداری مهریز گفت: این حادثه حوالی ظهر امروز(۶ آبان مهرماه) درانبار شرکت لاستیک مهریز واقع در کیلومتر ۱۵ جاده مهریز به یزد در شهر صنعتی یزدمهر در کنار جاده اصلی تهران ، بندرعباس رخ داد و حجم گسترده آتش باعث مصدوم شدن یک کارگر این واحد صنعتی شد.
« سیدمحمد حسینی » افزود: کارگر حادثه دیده لاستیک مهریز در محل حادثه توسط اورژانس منطقه به بیمارستان منتقل شده‌اند. به گفته وی، این عملیات توسط گروه‌های آتش‌نشان با تلاش سه ساعته مهار شد.

--------------

مرگ دو کارگر بر اثر ریزش آوار

به گزارش خبرنگار ایلنا، سرپرست ایستگاه سوم سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد از ریزش آوار بر سر ۳ کارگر در خیابان بهارستان و مرگ دو نفراز آنها خبرداد.
آتشپاد سوم محمد جواد سبحانی اظهار داشت: وقوع حادثه ریزش آوار دقایقی قبل به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شد و بدنبال آن ستاد فرماندهی آتش نشانان و گروه نجات ایستگاه‌های مجاور را به محل حادثه واقع در خیابان بهارستان اعزام کرد.
سبحانی افزود: آتش نشانان پس از حضور در محل مشاهده کردند که کارگران مشغول تخریب ساختمان سه طبقه مسکونی بودند که ناگهان سقف طبقه سوم و دیوار ساختمان ریزش کرده و سبب محبوس شدن ۳ تن در زیر آوار شده است.
سرپرست ایستگاه سوم سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد با بیان اینکه دو تن از کارگران به علت شدت جراحات وارده جان باختند و یک تن دیگر نیز مصدوم شد، گفت: آتش نشانان جسم بی جان دو کارگر فوتی را تحویل عوامل انتظامی و کارگر مصدوم را نیز پس از عملیات رها سازی از زیر آوار به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند.
سبحانی اضافه کرد: آتش نشانان پس از خارج کردن هر سه کارگر از زیر آوار اقدام به ایمن سازی محل کرده و هم اکنون نیز در محل حادثه حضور دارند. وی علت این حادثه را در دست بررسی اعلام کرد.

--------------

حضور بازرسان کار در پالایشگاه تندگویان/حادثه‌دیدگان کارگر پیمانکاری بودند

«حاتم شاکرمی» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در گفتگو با ایلنا درباره دلایل وقوع حادثه پالایشگاه نفت تندگویان گفت: بازرسان کار امروز به محل حادثه شب گذشته مجمتع پالایشگاه نفت تندگویان مراجعه کرده‌اند و در حال بررسی محل حادثه هستند تا گزارش خود را تکمیل کنند.
شاکرمی با بیان اینکه کارگرانی که در حادثه شب گذشته جان باختند زیر نظر پیمانکار کار می‌کردند، افزود: این کارگران در بخش تعمیرات و نگهداری کار می‌کردند. شاکرمی افزود:  باید صبر کرد تا گزارش حادثه منتشر شود. از این رو فعلا نمی توان دراین‌باره اظهار نظر قطعی کرد.
شب گذشته جمالی پور فرماندار، شهرستان ری در برنامه گفت‌و گوی تلویزیونی خبر علت حادثه را مربوط به نقص فنی دانسته بود، به گفته فرماندار شهرری پرش مواد سوختی در اطرف محل حادثه موجب شد تا شدت و قدرت گسترش آتش افزایش یابد.
در حادثه شب گذشته پالایشگاه نفت تندگویان ۶ کارگر واحد تعمیرات و نگهداری (اورهال) بر اثر وقوع آتش سوزی جان خود را از دست دادند. ۲ کارگر دیگر نیز خود را از ارتفاع به پایین پرت کردند که هر دو دچار سوختگی ۹۰ درصد شده اند و هم اکنون در بیمارستان چمران در حال مداوا هستند.

--------------

کارگر فولاد قزوین وآرمان شفق بازهم تعدیل شدند

به گفته منابع کارگری ایلنا، از زمان تغییر مدیریت دو کارخانه فولاد قزوین و آرمان شفق در منطقه تاکستان استان قزوین دست‌کم ۱۶۰ کارگر طی دو ماه گذشته تعدیل شده‌اند.
در همین رابطه «سیدمجید موسوی» رئیس اداره کار تاکستان به ایلنا گفته است، این دو واحد صنعتی زیر نظر مدیریت واحد هستند و به دلیل بی‌نیازی کارفرما کارگران مذکور پس از خاتمه قرارداد تعدیل شده‌اند.
در این باره منابع ایلنا می‌گویند از دو ماه پیش که مدیریت این دو واحد صنعتی به یک شرکت پیمانکاری واگذار شده است تاکنون هیچ قرارداد جدیدی با کارگران منعقد نشده است و در نتیجه هرچند وقت یک بار شماری از کارگران تعدیل می‌شوند.
به گفته آنها ،آخرین  اخراجی ها مربوط به روزهای نخست آبان ماه است و کارگران اخراجی بابت دو ماه مزد معوقه از کارفرما طلبکار بودند. از قرار معلوم در حال حاضر حدود ۱۵۰ کارگر در کارخانه فولاد قزوین باقی مانده و۴۰ کارگر دیگردر آرمان شفق مشغول کارند.

--------------

ادامه گرفتاری ساکنان مجتمع کارکنان سایپا در کلاک‌ پایین

به گزارش خبرنگار ایلنا، اعضای تعاونی کارگران سایپا، پس از گذشت سه سال از تحویل منازل مسکونی خود در غرب شهر کرج (کلاک پایین) هنوز با مشکلات ابتدایی که به دلیل عدم توجه هیات مدیره و مسئولان نظارتی ادامه دارد، روزگار می‌گذرانند. یکی از اصلی‌ترین مشکلات این کارگران خطر فرونشست زمین است که هر روز اهالی مجتمع را نگران‌تر  می‌کند.
این مجتمع ۱۴۴ واحدی که به جز ۴ واحد باقی واحد‌ها آن محل سکونت کارگران شرکت سایپا است، اگرچه با هزینه شخصی اهالی دوربین‌های مدار بسته آن نصب و راه‌اندازی شده است اما هنوز فقدان دیواری که بتواند امنیت لازم برای زندگی دست‌کم ۵۰۰ نفر را فراهم کند یک دغدغه محسوب می‌شود.

جایی برای رفتن نداریم/هر روز در انتظار خبر ناگوار هستیم
 

محمود یکی از اعضای این تعاونی است که در خصوص وضعیت مجتمع به خبرنگار ایلنا می‌گوید: مالکان و ساکنان این مجتمع از عملکرد هیات مدیره تعاونی رضایت ندارند مشکلاتی مانند رانش زمین، عدم امنیت و ایمنی، کیفیت پایین سازه‌ها، از ابتدای تحویل واحد‌ها وجود دارد.
او ادامه می‌دهد: ما بارها از مدیریت شرکت سایپا خواسته‌ایم تا به این مجتمع بیاید تا ببیند کارگرانش در چه وضعیتی زندگی می‌کنند. هنگامی که کودکان و نوجوانان ما در محوطه بازی می‌کنند همه ساکنان هراسان می‌شود اگرچه تاکنون هیچ مشکلی پیش نیامده است اما با این وضعیت باید نگران خطر رانش زمین و دیگر حوادث ناگوار برای اهالی این مجتمع بود.
این کارگر در مورد محل زندگی خود می‌گوید: ما بارها خواستیم این محل را ترک کنیم و به جای دیگری برویم ولی نه برای اینجا مشتری پیدا می‌شود و نه اینکه توان دریافت وام‌ داریم زیرا هرچه داشتیم را برای همین سقف بالای سر دادیم. کیفیت منازل میکونی ما از کیفیت واحد‌های مسکن مهر هم پایین‌تر است.

--------------

توضیحات پالایشگاه تندگویان در مورد آتش‌سوزی شب گذشته

 روابط عمومی پالایشگاه نفت تندگویان درباره حادثه شب گذشته پالایشگاه نفت تندگویان که ۶ کشته و ۲ مصدوم برجای گذاشته است به ایلنا گفت: دو مصدوم این حادثه که بالای ۹۰ درصد سوختگی دارند هم اکنون در بیمارستان چمران  تحت مداوا هستند.
روابط عمومی این مجمتع پالایشگاهی که در منطقه جنوب تهران قرار دارد از دائر بودن فعالیت‌های این مجتمع خبر دارد و همچنین در خصوص گمانه زنی‌هایی که درباه علت این حادثه زده می‌شود، گفت: باید منتظر ماند تا به صورت دقیق علت حادثه مشخص شود البته زمان دقیقی را نمی‌توان درباره آن ذکر کرد. اما بر اساس ارزیابی‌های اولیه گفته می‌شود که حادثه مروط به  نشت مواد آتش زا بوده است.

--------------

نصف کارگران هفت‌تپه مزد تیر ماه را گرفتند/انتظار بقیه در صف پرداخت

شماری از کارگران  مجتمع نی شکر هفت تپه در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: روز پنجشنبه گذشته معادل یک ماه از مجموع ۴ ماه معوقات  مزدی نیمی از کارگران شاغل در این واحد صنعتی- کشاورزی پرداخت شده است.
مجمع نیشکر هفت‌تپه نزدیک به ۲۸۰۰ کارگر دارد که براین اساس حدود ۱۴۰۰ نفر از کارگران بخش صنعتی موفق دریافت این قسمت از طلب خود شده‌اند. برپایه این اظهارات گفته می‌شود که هنوز کارگران بخش اداری به همراه کارکنان اداری در صف انتظار دریافت این طلب خود قرار دارند.
این وضعیت درحالی است که با اتمام  مهر ماه مطالبات قبلی مجموع کارگران شاغل در نیشکر هفت‌تپه افزوده شده است.  علاوه بر این راجع به ۳۰۰کارگر دیگری که مشمول مقررات بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور می‌شوند نیز گفته می‌شود که به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه اضافی توسط کارفرما هنوز اتفاق خاصی نیفتاده است. همچنین پرداخت حق بیمه ماه‌های غیر کاری کارگران نی‌بر مجتمع هفت‌تپه به سازمان تامین اجتماعی نیز گفته می‌شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است.

--------------

واژگونی خودرو حامل کارگران مس سر چشمه ۹مصدوم برجا گذاشت

به گزارش ایلنا ،صبح روز گذشته (جمعه۵آبان ماه) بر اثر  واژگونی یک دستگاه  مینی بوس حامل کارگران  مجتمع مس سر چشمه۹ کارگر مصدوم شدند.
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی رفسنجان با تایید این خبر گفته است؛ ۹ نفر مصدوم این حادثه جهت روند درمانی به بیمارستان منتقل شده اند.
«سید محسن مرتضوی » با بیان اینکه  این خودرو در مسی سرچشمه به کارخانه واژگون شده است،در ادامه گفته است: نیروهای امدادی و فوریتهای پزشکی سریعا به محل حادثه اعزام شدند و مجروحان را به بیمارستان علی‌بن ابیطالب(ع) منتقل کردند.

--------------

جمعه ۵ آبان ۱۳۹٦ - ۲٧ اکتبر۲۰۱٧

سوختگی بالای ۹۰ درصد دو نفر از پرسنل پالایشگاه نفت تهران/ حادثه شش کشته برجای گذاشت

به گزارش ایلنا، پیرحسین کولیوند، سرپرست اورژانس کشور در گفت‌وگویی تلویزیونی از سوختگی بالای ۹۰ درصد جواد نوروزی و علی نظر جلیلیان از از پرسنل پالایشگاه نفت تهران خبر داد.
وی با اشاره به وقوع حادثه در پالایشگاه نفت تهران اظهار داشت: حوالی ساعت 19 امروز، آتش‌سوزی در پالایشگاه نفت تهران رخ داد که تا این لحظه شش کشته برجای گذاشته است. سیدکاظم امیری، علی نعمت کوخایی، افشار میرزایی محمدسجاد دارابی، محسن دارابی پوریا دارابی شش کشته حادثه امروز هستند.
کولیوند افزود: دو نفر مصدوم حادثه که حال وخیمی دارند، به بیمارستان چمران اعزام شده‌اند، در لحظه حادثه خود را از ارتفاع به پایین پرت کرده‌اند که همین امر موجب شده که به شدت آسیب ببینند.  جمالی‌پور، فرماندار شهرری هم علت وقوع این حادثه رو مربوط به نقص فنی دانست که پرسنل در لحظه وقوع حادثه در حال تعمیر آن بودند.
به گفته فرماندار شهرری پرش مواد سوختی در اطرف محل حادثه موجب شد تا شدت و قدرت گسترش آتش افزایش یابد.
سیدجلال ملکی، سخنگوی آتش‌نشانی تهران نیز درباره کنترل آتش و اطفا آن به خبرنگار ایلنا گفت که مسئولان آتش‌نشانی استان پالایشگاه نفت تهران پس از وقوع این حادثه از آتش‌نشانی کمک نخواسته است و واحدهای عملیاتی خود را به محل حادثه اعزام کرده است با این حال آتش در همان دقایق اول مهار شده است. 

--------------

مرگ کارگر اردبیلی در حادثه سقوط از ارتفاع

به گفته منابع ایلنا، در روزهای گذشته یکی از کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان براثر سقوط از ارتفاع جان خود را از دست داده‌است.
از قرار معلوم این کارگر پیمانکاری در روز بیست‌وهفتم مهرماه به عنوان کمک‌داربست‌زن بر‌روی استراکچر مشغول کار بوده‌است که هنگام تغییر مکان از ارتفاع سقوط می‌کند. هویت کارگر متوفی «لطفی» و 24 ساله اعلام شده است.

--------------

پنجشنبه ۴ آبان ۱۳۹٦ - ۲٦ اکتبر۲۰۱٧

کشته و زخمی شدن دو کولبر در مرز چالدران

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (سوم آبان ماه) در مرز چالدران در استان آذربایجان غربی یک کولبر که هنوز هویت او احراز نشده جان خود را از دست داد و کولبر دیگر بنام «مجید دلایی میلان »به شدت زخمی شد.
با استناد بە آمار اخباری که در رسانه ها منتشر شده، تنها طی ٤ روز گذشتە ٧ کولبر کورد در شهرهای سردشت، ارومیە و ماکو کشتە و زخمی شدەاند کە ٥ مورد از آن با شلیک مستقیم و دو مورد نیز بە دلیل تعقیب و گریز و سقوط از ارتفاع بودە است.

--------------

چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹٦ - ۲۵ اکتبر۲۰۱٧

کارگران نیشکر هفت‌تپه تا چهار ماه مزد طلبکارند

تعدادی از کارگران  مجتمع نی شکر هفت تپه در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: این مطالبات مزدی مربوط به ماه‌های اخیر است و برهمین اساس هر کارگر رسمی و قراردادی به ترتیب بابت چهارماه وشش ماه  کار انجام داده، مزد طلبکار است.
از قرار معلوم از مجموع این کارگران حدود یک‌هزارو ۲۰۰ نفرکارگر رسمی و بیش از یک‌هزار کارگر  دیگر روز مزد هستند. این کارگران با بیان اینکه معوقات مزدی کارگران رسمی کارخانه به ماههای تیر ، مرداد ،شهریور ومهر ماه مربوط می شود، افزودند: این در حالی است که کارگران روزمزدی علاوه بر این طلب مزدی پرداخت نشده بابت دستمزد ماه‌های بهمن واسفند سال گذشته (۹۴) نیز طلبکارند.
همچنین برپایه این اطلاعات ،حدودا ۵۰۰نفر از کارگران این واحد تولیدی که از دست کم از سال ۹۲ مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند اما به دلیل آنکه کارفرمای آنها هنوزبابت سهم ۴درصدی حق مربوط به سابقه سخت و زیان‌آور آنها را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است فعلا در وضعیت نامشخصی قرار دارند.
به گفته کارگری ایلنا وضعیت به وجود آمده درحالی ادامه دارد که۲۰۰  نفر از این  کارگران به صورت فصلی در مزارع نیشکر به کار بریدن نی  اشتغال دارند.این کارگران از سال ۹۲ منتظر پرداخت حق بیمه فصول بیکاری خود از سوی کارفرما برای بازنشستگی هستند.
در خصوص مطالبات پرداخت نشده کارگران مجتمع ن شکر هفت تپه یک منبع آگاه در این واحد صنعتی، کشاورزی در گفتگو با ایلنا  از پرداخت همه معوقات مزدی کارگران این مجتمع خبر داد. به گفته وی، امروز چهارشنبه (۳ آبان ماه)همه معوقات مزدی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه یکجا پرداخت می‌شود.

--------------

تجمع کارگران کیش چوب مقابل دفتر اشتغال منطقه آزاد کیش

به گزارش ایلنا، گروهی از کارگران«کیش چوب» که تعداد آنها به ۲۰۰ نفر می رسد ،در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در وضعیت شغلی و و پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود می‌خوانند، صبح امروز چهارشنبه (سوم آبان )مقابل دفتر اشتغال منطقه آزاد کیش تجمع کردند.
طبق ادعای کارگران معترض در حال حاضر فعالیت تولیدی این واحد تولیدی به سبب رکود  بازار کار موقتا متوقف شده وکارگران کاری برای انجام دادن ندارند.
کارگران معترض می‌گویند: افزایش مشکلات کیش چوب باعث شده‌است تا کارفرما از یک ماه قبل درب‌های کارخانه را  به روی کارگران بسته است.
این کارگران همچنین مدعی‌اند؛ جدا از بلاتکلیفی در وضعیت شغلیشان ،در حال حاضر هر یک از کارگران بابت ۸ تا ۱۲ ماه مطالبات مزدی از کارفرما  طلبکارند.
به نقل از کارگران کیش چوب گفته می شود،آخرین حقوقی که دریافت کرده‌اند مربوط به دستمزد شهریور ماه سال ۹۵ است که در خرداد ماه سال جاری توسط کارفرما به حساب بانکی آنها واریز شده است، همچنین کارفرما به دلیل کمبود نقدینگی عیدی سال ۹۵ آنان را پرداخت نکرده است.
آن‌ها می‌گویند: در آخرین پیگیری‌هایی که با کارفرما انجام دادیم هیچ پاسخ قاطعی از سوی کارفرما برای دریافت مطالباتمان نشنیدیم و به همین دلیل ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفته‌مان تجمع کنیم. کارگران معترض درباره روند پیگیری حقوقی دریافت مطالبات خود می‌گویند، بعد از بدقولی کارفرما‌  امروز چهارشنبه همه کارگران به صورت مجزا به اداره اشتغال منطقه آزاد کیش شکایت کردند و مسئولان این اداره  قول پیگیری دادند.

--------------

اعتراض کارگران فاز 13 عسلویه در پی معوقات مزدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه‌های فاز 13 عسلویه دیروز و امروز بابت  چندین ماه معوقات مزدی تجمع کردند.
مشابه این واکنش صنفی در ماه‌های گذشته در قالب برپایی تجمعات صنفی شکل گرفته‌بود و اکنون نیز این کارگران در محوطه اطراف محل کار خود تجمع کردند تا اعتراض خود را به گوش کارفرمای اصلی برسانند.
گفته می‌شود که این کارگران در چند شرکت پیمانکاری مشغول کارند و از نیمه اسفندماه سال گذشته تاکنون برای دریافت معوقات مزدی خود با مشکل مواجهند.

--------------

سقوط یک کارگر از ارتفاع ساختمان / مصدوم زنده ماند

به گزارش‌خبرنگار ایلنا، روز گذشته یک کارگر ساختمانی در باقر شهر از ارتفاع  یک ساختمان در حال ساخت سقوط کرد و توسط عوامل امداد گران به بیمارستان منتقل شد.
 این کارگر ساختمانی  پس از اقدامات اولیه توسط اورژانس ۱۱۵ به بیمارستان منتقل شد.
این حادثه روز گذشته در بلوار یاد گار امام امام (ره )باقر شهر تهران  اتفاق افتاده که مأموران در ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه صبح به عملیات خود پایان دادند.

--------------

کارگران شهرداری امیدیه تا سه ماه مزد پرداخت نشده طلب‌دارند

جمعی از کارگران مجموعه‌های شهرداری امیدیه در تماس با ایلنا از دست کم سه ماه معوقات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران که در سازمان‌هایی همانند آتش نشانی، فضای سبز و خدماتی  شهرداری امیدیه کار می‌کنند، مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است. این کارگران که  بصورت رسمی و پیمانکاری در شهرداری امیدیه مشغول به کارند، از بی نتیجه ماندن پیگیری‌ها و ادامه بلاتکلیفی خود خبر دادند.
کارگران می‌گویند: وقتی به شهرداری وشورای شهر مراجعه می‌کنیم، با بی‌توجه ای مسئولان شهرداری وشورای شهر روبرو می‌شویم .با این حال مشکلاتی که در زمینه پرداخت دستمزد بوجود آمده زندگی  کارگران را بسیار سخت کرده‌است بطوریکه که می‌توان گفت برخی از همکارانمان  حتی توان مالی خرید یک قرص نان را هم ندارند.
کارگران در ادامه تصریح کردند؛ جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی، پیمانکار سابق بخش خدماتی و فضای سبز شهرداری امیدیه بابت حق سنوات سال ۹۲، حق مرخصی و یک ماه حقوق فروردین ماه سال ۹۳ تعداد ۶۴ کارگر بدهکار است و کارگران در این زمینه به مراجع قضایی شکایت کرده‌اند. در این باره کارگران شهرداری امیدیه می‌گویند: با وجود آنکه مراجع تشخیص و حل اختلاف اداره‌کار خوزستان حکم به پرداخت مطالبات کارگران از سوی کارفرمای شرکت پیمانکاری داده است اما پیمانکار سابق توجهی به این موضوع نداشته است.
در این رابطه عضو شورای اسلامی شهر امیدیه با تایید این معوقات مزدی به ایلنا گفت: پیش تر مطالبات معوقه کارگران شهرداری امیدیه  ۵ ماه بود که با پیگیری و دخالت اعضای شورای شهر هم اکنون  این معوقات به سه ماه تقلیل یافته است.
« بهنام منجی»افزود: این موضوع را از مدتها قبل از طریق شورا با برخی نهاد های  دولتی مستقر در استان وشهرستان همانند استانداری ،فرمانداری وسازمان  همیاری های شهرداریهای استان خوزستان بصورت کتبی وشفاهی پیگیری کردیم و امیدواریم به نتیجه قابل قبولی برسد. منجی اظهار داشت: کاهش در آمد شهرداری امیدیه باعث بروز مشکلاتی شده است و به همین دلیل هم اکنون کارگران ماه‌هاست که  معوقات مزدی طلب دارند.
به گفته وی ، بخش  زیادی از در آمد سالانه شهرداری امیدیه از دریافت عوارض از شرکت نفت تامین می شود.در این زمینه می توان گفت شرکت نفت هنوز بدهی سال جاری  خودرا به شهرداری پرداخت نکرده است وقرار است بخشی از این مطالبات  آذر ماه به حساب شهرداری واریز شود.
این عضو شورای اسلامی شهر امیدیه افزود: مشکلاتی که در زمینه پرداخت دستمزد کارگران بوجود آمده  ناشی از کمبود منابع مالی است با وجود آنکه از سوی برخی نهادها ی مستقر در استان کمک های مالی  به شهرداری شده است اما کافی نیست ونیازمند حمایت بیشتری هستیم.
وی گفت: به همین دلیل کارگران باید برای دریافت  مطالبات  معوقه خود حداقل باید تا آذر ماه صبر کنند و در عین حال شهرداری امیدیه  نیز باید هرچه سریعتر به این وضعیت رسیدگی کند.

--------------

سه شنبه ۲ آبان ۱۳۹٦ - ۲۴ اکتبر۲۰۱٧

مشخص شدن دادگاه تجدید نظر یک فعال کارگری

محمدعلی جداری فروغی (وکیل شاپور احسانی راد) در تماس تلفنی با ایلنا گفت: امروز  وقت رسیدگی جهت تجدیدنظر خواهی موکل در شعبه 8 دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی ابلاغ شد.
وی افزود: وقت رسیدگی ساعت 9 صبح روز 11 آذر ماه است و امیدوارم در تجدیدنظر، موکلم از اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی که به موجب آن در شعبه 101 دادگاه کیفری 2 ساوه به نود میلیون ریال جزای نقدی جایگزین 6 ماه حبس تعزیری و نیز تحمل 30 ضربه شلاق محکوم شده بود، تبرئه شود.

--------------

تجمع کارگران حمل ونقل خلیج فارس مقابل فرمانداری اسلامشهر

به گزارش خبرنگار ایلنا، در ادامه تجمعی که روز گذشته توسط گروهی از کارگران شرکت حمل ونقل خلیج فارس در مقابل ساختمان وزارت‌تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تهران برپا شده بود، صبح امروز نیز این کارگران تجمع مشابهی را در مقابل فرمانداری اسلامشهر برپا کردند.
از قرار معلوم شمار این تجع‌کنندگان که از نیروهای شاغل در دفتر مرکزی شرکت حمل و نقل خلیج فارس در منطقه اسلامشهر هستند تا ۳۰۰ کارگر برآورد می‌شود.
طبق اظهارات این کارگران معترض، در جریان برپایی اجتماع صنفی روز گذشته، یکی از مسئولان این  وزارتخانه با اعضای شورای اسلامی این بنگاه حمل و نقل کالا دیدار  و وعده رسیدگی به مشکلات را در چند روز آینده  می‌دهد.
آنها می‌گویند: با وجود آنکه نسبت به وعده داده شده خوشبین‌ هستیم اما به دلیل مشکلات معیشتی نمی‌توانیم از پیگیری‌های خود صرف‌نظر کنیم و برای همین امروز تصمیم گرفتیم تا به فرمانداری اسلامشهر نیز مراجعه کنیم. 

--------------

تجمع کارگران پیمانکاری معدن پروده مقابل فرمانداری طبس

به گزارش ایلنا، صبح  امروز شماری از کارگرانی که تا  مهر ماه سال جاری از طریق شرکت پیمانکاری در معدن زغال سنگ پرورده  یک طبس مشغول کاربودند در اعتراض به معوقات مزدی خود تجمع کردند.
به نقل از این کارگران  که تعداد آنها به ۲۵۰ نفر می سد عنوان می‌شود: مهر ماه سال جاری که قرارداد پیمانکار  خاتمه یافت،  فعالیت آنها نیز متوقف شده است و در عین حال هنوز بابت دو ماه گذشته با آنها تسویه حساب نشده است.
به گفته این کارگران ماه گذشته به آنها گفته شده بود که وقفه ایجاد شده موقتی است و به زودی با آمدن پیمانکار جدید فعالیت‌های قبلی دنبال خواهد شد اما هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است. کارگران معترض که بین ۷تا ۱۷ سال سابقه‌کاری دارند می‌گویند: تا پیش از آغاز سال جاری نزدیک به ۵۰۰ نفر در این واحد معدنی مشغول کار بوده‌اند.

--------------

اعتراض کارگران شهرداری کرمانشاه مقابل ساختمان استانداری

به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارگران پیمانکاری شهرداری کرمانشاه صبح امروزسه شنبه ( دوم آبان ماه ) در اعتراض به سه ماه مزد معوقه مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. در این باره «طیب حیدری» عضو شورای شهر کرمانشاهدر این باره  گفته است: مطالبات این کارگران به زودی پرداخت می شود.
حیدری اظهار داشت :موضوع پرداخت حقوق عقب افتاده کارگران روزمزد شهرداری از هفته قبل در دستور کار شورا قرار گرفت و در این راستا پرداخت اعتبار ۱۵ میلیارد ریال از سوی شهرداری مصوب شد.
وی ادامه داد: ۱۰ میلیارد ریال از این مبلغ به کارگران شرکت بازیافت است که پرداخت حقوق آنها به تعویق افتاده است. این عضو شورای اسلامی شهر کرمانشاه گفته است: همچنین مبلغ پنج میلیارد ریال نیز به کارگران و کارمندان شرکت آتش نشانی اختصاص یافته است تا این افراد نیز بخشی از حقوق معوقه خود را دریافت کنند.
عضو شورای شهر کرمانشاه ادامه داد: امیدواریم تا ۲ هفته آینده بتوانیم معوقات کارگران روزمزد شهرداری را تامین و پرداخت کنیم و از این افراد نیز توقع داریم آرامش خود را حفظ کنند. وی در عین حال اظهار کرد: از شهرداری نیز انتظار می رود تا بتواند حقوق کارگران خود را تامین و در موعد مقرر به آنها پرداخت کند.
حیدری گفت: بدون شک پرداخت حقوق کارگران شهرداری باید یکی از اولویت های کاری این نهاد قرار بگیرد تا شاهد نارضایتی افرادی که در بخش های مختلف زحمت می کشند، نباشیم.

--------------

نگرانی شماری از کارمندان پالایشگاه ستاره خلیج فارس از تعدیل

به گزارش خبرنگار ایلنا، شفاف نبودن وضعیت استخدامی کارکنان پالایشگاه ستاره خیلج فارس بازهم خبرسازشد، صبح امروز جمعی از کارمندان پالایشگاه ستاره خلیج فارس به دلیل نگرانی از روشن نبود امنیت شغلی خود مقابل دفتر مرکزی این واحد پالایشگاهی در تهران تجمع کردند.
معترضان ۴۷ نفر از کارمندان شاغل در پالایشگاه ستاره خلیج فارس هستند که در دوره چندماهه مدیرعامل قبلی این واحد پالایشگاهی استخدام شده بودند اما با تغییر دوباره مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس نگران وضعیت خود شده‌اند چراکه قراردادهای آنها تنها تا پایان سال جاری اعتبار دارد.
این وضعیت درحالی است که تا همین یک ماه پیش که هنوز مدیرعامل پالایشگاه ستاره خیلج فارس تغییر نکرده بود، تجمعات صنفی مشابهی از جانب گروهی از کارگران قراردادی این واحد پالایشگاهی در شهربندرعباس برگزار شده‌بود، این معترضان که شمار آنها در حدود ۱۰۰ نفر بود از طریق آزمون استخدامی جذب پالایشگاه شده بودند اما به اصرار مدیریت قرار بود از ابتدای پاییز امسال زیر نظر یک شرکت پیمانکار مشغول کارشوند.
اگرچه با جابجایی مدیریت پالایشگاه ستاره خلیج فارس تمامی یکصد کارگر تبدیل معترض بدون واسطه پیمانکار به کار سابق خود بازگشته‌اند اما در حال حاضر  ۴۷ کارمند تازه‌ استخدام شده این واحد پالایشگاهی از بابت تمدید نشدن قراردادهای شغلی خود نگران‌هستند.
به گفته یکی از این کارمندان روز شنبه (بیست‌و نهم مهرماه) آنها از ابتدای هفته جاری موفق به حضور در محل کار خود نشده‌اند.
این کارمندان معترض ادامه می‌دهند: روز شنبه هنگامی که ما قصد ورود به ساختمان را داشتیم به ما اطلاع دادند که ساختمان به فروش خواهد رسید اما پس از ساعتی متوجه شدیم که عده‌ای از همکارانمان در داخل ساختمان حضور دارند.
آنها معتقدند که چون به عنوان نیروهای مرتبط با تیم مدیرعامل قبلی تلقی شده‌اند از حضور در محل کار منع شده و اکنون با خطر بیکار شدن مواجهند.
یکی از این تجمع کنندگان می‌گوید:  چهار روز است که ما پشت درب مانده‌ایم حتی اجازه نمی‌دهند که ما وسایل‌های شخصی خودمان را از داخل ساختمان برداریم. با توجه به اینکه ما سال‌هاست در این حوزه فعالیت می‌کنیم و از کارنامه حرفه‌ای قابل قبولی هم برخورداریم اما متاسفانه به صورت حرفه‌ای برخورد نمی‌کنند تمام حرف ما این است که یک نفر از مسئولین پالایشگاه بیاید و تکلیف ما را مشخص کند. همچنین یکی دیگر از تجمع کنندگان  گفت: هنگامی که از ما خواستند برای حضور در ستاره خلیج با این کارفرما قرارداد امضا کنیم همه ما در شرکت‌های پیمانکاری دیگری مشغول به کار بودیم ولی حالا نه در شرکت‌های پیمانکاری جایی برای ما است و نه اینکه در جایی که با آن قرارداد داریم راه می‌دهند.
پالایشگاه ستاره خلیج فارس ازجمله پروژه‌هایی است که عملیات ساخت آن از حدود ۱۳ سال پیش تا به امروز ادامه داشته است و در این مدت تنها مسئولیت اجرایی آن دست به دست چرخیده‌است، در صورت به بهره‌برداری رسیدن پالایشگاه ستاره خلیج فارس، این پالایشگاه بزرگ‌ترین تولید کننده میعانات گازی جهان خواهد بود که در صورت تکمیل نهایی روزانه ٣٦٠ هزار بشکه میعانات استخراجی از چاه‌های منطقه عسلویه را به ٢٧ میلیون لیتر بنزین یورو ٤  ، ٩ میلیون لیتر بنزین سوپر، ١٤ میلیون لیتر گازوییل،۳ میلیون و ٣٧٠ هزار لیتر سوخت تبدیل خواهد کرد.

--------------

طلب مزدی ۸۰ کارگر بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان از پیمانکار سابق

به گزارش خبرنگار ایلنا، سرگردانی هفت‌ماهه ۸۰ کارگر پیمانکاری بخش حمل و نقل «پالایشگاه آبادان» برای وصول مطالبات از پیمانکار پیشین ادامه دارد.
این کارگران از تا پایان سال ۹۵ تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «هنر آوران آبان» فعالیت می‌کردند و در حال حاضر زیر نظر پیمانکار جدید به همان حرفه سابق اشتغال دارند اما با گذشت هفت ماه از تغییر پیمانکار هنوز موفق به انجام تسویه حساب با پیمانکار سابق نشده‌اند.
برپایه این اظهارات مطالبات مزدی این کارگران از پیمانکار سابق شامل دستمزد اسفندماه، حق سنوات، حق مرخصی، اضافه کاری وعیدی و پاداش سال ۹۵ است.
آنها می‌گویند در همین رابطه شکایتی را در مراجع تشخیص و حل اختلاف اداره کار آبادان مطرح کرده‌اند اما به دلایل نامعلوم در هفت ماه گذشته خبری از صدور رای اداره نبوده است و در عین حال مدیران پالایشگاه آبادان نیز در مقام کارفرمای اصلی مسئولیت بدحسابی پیمانکار قبلی را برعهده نمی‌گیرند.
برپایه این اطلاعات کارگران یاد شده از فروردین ماه سال جاری (۹۶ ) همکاران آنهابصورت مجزابرای وصول مطالبات خود به  اداره کار منطقه آزاد اروند شکایت کرده اند اما در هفت ماه گذشته  (بر خلاف مقررات مناطق ویژه اقتصادی )به پرونده شکایت آنها رسیدگی نشده است.

--------------


--------------


--------------

مرگ دو کارگر ساختمانی در دو حادثه

به گزارش ایلنا، در حادثه اول که ظهر روز گذشته در شهرستان بابل استان مازندران رخ داد، یک کارگر نصاب ایزوگام از طبقه چهارم یک ساختمان سقوط کرد و جان خود را از دست دادند. مهدی غلام‌نیا روشن، سخنگوی اورژانس بابل ،درباره جزئیات این حادثه به رسانه‌ها گفته است: ساعت ۱۲:۱۷ ظهر امروز گزارشی مبنی بر سقوط یک کارگر ساختمانی که در طبقه چهارم در حال نصب ایزوگام بود به مرکز اورژانس اعلام شد.
وی افزود: به محض اطلاع نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند اما متاسفانه مصدوم (مرد ۳۰ ساله) به علت شدت جراحات وارده و خونریزی شدید فاقد علائم حیاتی بود و تلاش‌های اورژانس نیز ثمری داشت.
اما در حادثه دیگر که زمان آن به عصر روز گذشته (یکم آبان) مربوط می‌شود، کارگر دیگری  در گلشهر کرج حین انجام کارساختمانی بر اثر ترکیدن لوله گاز جان خود را از دست می دهد.  سیدجواد موسوی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی کرج، با اشاره به حادثه ترکیدگی لوله گاز در بلوار حدادی واقع در گلشهر که عصر دیروز اتفاق افتاد گفت: ساعت ۱۵:۴۲ روز گذشته این حادثه به سازمان آتش‌نشانی گزارش شد که بلافاصله نیروهای آتش‌نشان در محل حضور یافتند.
وی اظهار داشت: به دلیل خاص بودن این اتفاق سریعاً از ایستگاه‌ها درخواست کمک، و در قالب ۵ ایستگاه، ۷ خودرو عملیاتی و ۲۰ نفر آتش‌نشان به همراه ۸ مسئول عملیاتی امدادرسانی شد.
موسوی بیان داشت: همکاران اداره گاز به دلیل حجم زیاد گاز موجود تا ساعت ۲۰:۳۰ دقیقه شب مشغول قطع کردن فلکه‌های گاز بودند که بعد از تخلیه گاز در این ساعت عملیات به آتش‌نشانی واگذار شد. سخنگوی سازمان آتش‌نشانی کرج از فوت یک کارگر تبعه افغان خبر داد و افزود: این حادثه سبب فوت یک کارگر تبعه افغان حدوداً ۱۶ ساله شد و مصدومی نداشت.

--------------

دوشنبه ۱ آبان ۱۳۹٦ - ۲۳ اکتبر۲۰۱٧

تجمع کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس مقابل وزارت کار

به گزارش ایلنا، گروهی از کارگران شرکت حمل ونقل خلیج فارس صبح امروز در اعتراض به  خصوصی‌سازی و پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود از سوی کارفرما مقابل ساختمان وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی  تجمع کردند.
شماری از این کارگران که صبح امروز از محل کار خود در منطقه اسلامشهر راهی تهران شده‌اند، در تماس با ایلنا گفتند: از اردیبهشت سال ۹۵ که مدیریت شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس به بخش خصوصی واگذار شد، پرداخت مطالبات مزدی  وبیمه ای آنها برهم خورده است به عنوان مثال در همین مدت پرداخت مزایایی همچون حق اضافه کاری، کارانه، بهره‌وری و بیمه تکمیلی  حدود ۱۲۰۰ کارگر شاغل در این شرکت با تاخیرهایی همراه بوده است.
این کارگران با یادآوری اینکه پیش از ورود بخش خصوصی، شرکت حمل و نقل خیلج فارس تحت مدیریت مجموعه‌های وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار داشت، افزودند: زمانی که وزارت بازرگانی سابق سهام خود را به بخش خصوصی واگذار کرده است، مدیریت جدید با افول ثبت سفارش مواجه شد و در نتیجه مشکل  کارکنان شروع شد.
به گفته آنها شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس ۱۲۸۶ نفر نیروی کار دارد که در ۴۳ شعبه ونمایندگی سراسر کشور مشغول به کار هستند.از این تعداد حدود ۴۰۰ نفر در دفتر مرکزی در منطقه اسلامشهر تهران  فعال هستند که مطالبات معوقه آنها ازیک ماه گذشته در عین حال همکاران شهرستانی آنها تا ۴ماه طلبکارند.
همچنین از سوی کارگران گفته می‌شود که در پرداخت حق بیمه آنها نیز مشکلاتی به وجود آمده است به طوری که حجم مطالبات بیمه‌ای باعث شده‌است تا سازمان تامین اجتماعی از  تمدید اعتبار دفترچه ای درمانی کارگران خوداری کند.
برپایه این اطلاعات ظاهرا کارگران این شرکت حمل ونقل دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی خود را تامین نشدن منابع مالی کارخانه از سوی کارفرما بخش خصوصی عنوان می‌کنند. آنها در ادامه می‌گویند:  همه ما  به عنوان شاغلین بزرگترین شرکت حمل و نقل کشور  در مرحله نخست خواستار بازگشتن شرایط کار سابقمان هستیم ودر مرحهل دوم می‌خواهیم در روند پرداخت مطالبات مزدی خللی ایجاد نشود.

--------------

مرگ دانشجوی دانشگاه آزاد خاش حین کار

روابط عمومی دانشگاه: قصد داشت کمک‌خرجِ خانواده شود که آتش گرفت

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ جمعه شب، مصطفی خواجه‌داد، دانشجوی ترم دومِ تربیت بدنیِ دانشگاه آزاد خاش در استان سیستان و بلوچستان، بر اثر حادثه کار جان خود را از دست داد. از قرار معلوم، این دانشجو مشغول کار در یک کارگاه کوچک بود که دچار سوختگی 96 درصدی شد و پس از انتقال به بیمارستان، جان خود را از دست داد.
روابط عمومی دانشگاه آزاد خاش در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با شرح حادثه گفت: این جوان دانشجوی بیست ساله، قصد داشت با کار کردن در کارگاهی که در طبقه تحتانیِ منزل پدری‌اش بود، کمک خرج خانواده شود.
وی افزود: این دانشجو که فرزند یک جانباز جنگ نیز بود، ظاهرا قصد داشته کارگاه را راه‌اندازی کند تا بتواند یک کار فنی در آن انجام دهد؛ به همین منظور، جمعه شب، زباله‌های کف کارگاه را در یک فرغون می‌ریزد و روی آن بنزین می‌ریزد تا آنها را بسوزاند.
این مقام مسئول ادامه داد: بعد از کبریت زدن، به دلیل بسته بودن محیط کارگاه، فرغون مشتعل می‌شود و خودش هم آتش می‌گیرد که پس از چند دقیقه خانواده او با اورژانس تماس می‌گیرند؛ اما متاسفانه به دلیل حجم بالای اشتعال، دچار سوختگی 96 درصد می‌شود و بعد از انتقال به بیمارستان فوت می‌کند.
این مقام مسئول تاکید کرد: خواجه‌داد فقط قصد داشت کمک‌خرجِ خانواده شود؛ ولی متاسفانه در سن بیست سالگی فوت کرد؛ این حادثه پدر جانباز و مادر او را که به سختی مریض است، داغدار کرده‌است.  

--------------

آتش سوزی کارگاه سلیندر پُرکنی در قم/ پنج نفر مصدوم شدند

به گزارش ایلنا، حمید کریمی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر قم گفت: دقایقی پیش به دنبال یک آتش سوزی در کارگاه پُر کردن کپسول‌های گازهای مایع در استان قم  سه آتش‌نشان و دو نفر از شهروندان نیز مصدوم شدند که تمامی این پنج مصدوم به مراکز درمانی اعزام شدند.
وی گفت: برای مهار این حادثه چهل آتش‌نشان به محل اعزام شده بودند و پس از خارج کردن 205 سیلندر گاز توانستند شعله‌های آتش را خاموش کنند. به گفته کریمی علت این حادثه به آتش‌ گرفتن یکی از کپسول‌‌های حاوی گاز مایع بوده است .

--------------

تجمع جوانان بیکار مقابل فرمانداری ویژه آبادان

دفتر فرماندار آبادان: جوانانِ بومی کار می‌خواهند

به گزارش خبرنگار ایلنا، از ابتدای هفته جاری، جوانان جویای کارِ آبادان برای دو روز متوالی مقابل فرمانداری ویژه آبادان تجمع کردند. در این تجمعات که شنبه و یک شنبه از ساعات آغازین صبح آغاز شد، چند ده نفر از بیکارانِ بومیِ آبادان شرکت داشتند.
این جوانان که پلاکاردهایی در انتقاد از بیکاری و اشتغال غیربومی‌ها در دست داشتند،  خواهانِ اشتغال در منطقه ویژه اروند هستند و می‌گویند: در حالیکه جوانان بومیِ آبادان بیکار هستند، نباید از غیربومی‌ها در منطقه ویژه و پالایشگاه استفاده شود.
در همین رابطه، دفتر فرمانداری آبادان ضمن تایید خبرِ تجمع به خبرنگار ایلنا گفت: این جوانان، کار می‌خواهند و به طور مشخص خواهان اشتغال در منطقه ویژه اروند هستند.
این مقام مسئول با بیان این که خواسته این جوانان نامعقول نیست و برآورده کردن آن نیاز به ارائه تمهیداتی دارد؛ افزود: فرمانداری ویژه آبادان پیگیر این مساله هست و در تلاش است  تا با ارائه راهکارهایی، خواسته این جوانان را برآورده کند.

--------------

کارگران پارس پامچال هفت ماه مزد طلبکارند/کارفرما: این ادعا صحت ندارد

جمعی از کارگران کارخانه پارس پامچال در تماس با ایلنا گفتند که در حدود ۶۰ کارگر هستیم که نزدیک به  ۷ماه معوقات مزدی داریم و در عین حال در سال جاری چندین ماه حق بیمه به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است.
از قرار معلوم درسال جاری کارفرما فقط مبالغ بسیار کمی را به صورت الحساب به کارگران پرداخت کرده است.
کارگران یاد شده مدعی اند کارفرمای کارخانه پارس پامچال نسبت به پرداخت معوقات مزدیشان (علارغم آنکه در زمینه تولید وفروش محصولات کارخانه مشکلی ندارد ) بی‌توجه است و برای همین اکنون نگرانند که با ادامه این وضعیت بر معوقات مزدی‌شان افزوده شود.
آنها یادآور می‌شوند که در اعتراض به شرایط موجود بارها مشکلات خود را  به مسئولان شهرستانی واستانی انتقال داده‌اند  اما همچنان در عملکرد کارفرما تغییری مشاهده نشده است.
کارخانه پارس پامچال که از حدود نیم قرن پیش در زمینه  تولید انواع رنگ، پوشش‌های صنعتی و مواد اولیه شیمیایی در شهرک صنعتی البرز استان قزوین فعالیت دارد و به گفته کارگران آن محصولات این کارخانه قابلیت رقابت با نمونه‌های مشابه را دارد.
در این زمینه «حسین مرزی »مدیر عامل کارخانه «پارس پامچال با بیان اینکه هر چند ماه یکبار دستمزد کارگران عقب وجلو می شود، گفت: کارگران خلاف واقع صحبت کرده اند ومی‌خواهند جو سازی کنند. او در نهایت از دادن پاسخ روشن‌تر به سوالات خبر نگار ایلنا در رابطه با وضعیت کارخانه و مشکلات آنها خودداری کرد.

--------------

کشته شدن یک کولبرِ جوان در منطقه مرزی سردشت/ نماینده سردشت به وزیر کشور تذکر کتبی داد

به گزارش خبرنگار ایلنا، شنبه شب، یک کولبر جوان سردشتی در منطقه مرزی بر اثر شلیک گلوله جان خود را از دست داد. فرماندار سردشت در ارتباط با کشته شدن این کولبر و تجمع خانواده این کولبر و مردم محلی، به یک رسانه محلی گفت:  شب  ٢٩ مهر ماه در منطقه مرزی کانال نزدیک روستای «بیتوش» سردشت، کولبر ۲۴ ساله با نام پشتیوان معین دچار حادثه شد که به مرگ وی منجر شد.
نژاد جهانی افزود: خانواده داغدار این جوان با تعدادی از همشهریان در مقابل در فرمانداری این شهرستان تجمع کردند و خواستار شناسایی مقصران این حادثه شدند.

در چهارچوب قانون از خانواده کولبر متوفی حمایت می‌کنیم

وی با ابراز همدردی با خانواده داغدار کولبر کشته شده گفت: ما در چهارچوب قانون از خانواده این جوان حمایت می کنیم و مسئله را بررسی می‌کنیم و همچنین خانواده این جوان مرحوم می‌توانند از طریق مراجع قانونی پیگیر حق خود باشند و در این راه مانعی وجود ندارد و در این راستا هم مردم سردشت و خانواده این جوان رفتار آرام و منطقی داشته و گفت‌وگوی تعاملی خوبی با  اعضای شورای تامین داشتند. فرماندار سردشت با تاکید بر روشنگری بیان کرد: اگر بتوان در گفتار صادق بود و صادقانه وظایف و اختیارات قانونی خود را برای شهروندان تعریف کرد، بهتر می‌توان خدمت کرد و انتظارات دور از وظیفه و اختیار هم به وجود نمی‌آید و مشکلات کمتر می‌شود.
 جهانی تصریح کرد: به طور قطع واکاوی اصلی هرکدام از این حوادث بصورت مجزا شرایط خود را دارد و باید در مراجع قضایی بصورت جزیی بررسی شود اما در هر حال و به هر دلیلی کشته شدن یک جوان موجب جریحه دار شدن احساسات هر انسانی می‌شود.
وی افزود: باید در نظر داشت که هر شهرستان شرایط ویژه خود را دارد و هدف و تلاش ما باید  برای بهره مندی بیشتر مردم از  تقویت بازارچه‌های مرزی و تلاش برای ایجاد بسترهای اشتغال پایدار باشد تا تمایل برای خروج کالا،  خارج از چارچوب مرزها به وجود نیاید و بتوان اشتغال زایی را برای این منطقه افزایش داد که در حال حاضر در دو معبر مرزی  حدود ۱۵۰۰۰ خانوار فعالیت می کنند.

درخواست برخورد جدی و قانونی با عاملان قتل

در همین رابطه، رسول خضری، نماینده مردم سردشت و پیرانشهر  در مجلس شورای اسلامی به وزیر کشور تذکر کتبی داد. این نماینده مجلس در تذکر خود خواستار تعجیل در برخوردِ جدی و قانونی با عاملانِ قتل کولبرِ سردشتی شده‌است و آورده است که احقاق حقِ مقتول موجب تسلی خاطر خانواده متوفی و مردم محلی می‌شود.

--------------

مصدومیت شدید یک کارگر در رشت بر اثر سقوط از داربست

به گزارش ایلنا، ظهر روز گذشته (سی‌ام مهر) یک کارگر ۵۳ ساله دررشت بدنبال سقوط ازداربست فلزی ساختمانی واقع در بلوار دیلمان رشت،دچار مصدومیت شدیدشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی رشت،این حادثه که در پیش از ظهر یک‌شنبه رخ داد، منجر به مصدومیت این کارگر شد و وی را راهی بیمارستان کرد. بنابرگفته معاون عملیات سازمان آتش نشانی رشت، در عملیات امدادرسانی به این کارگر سه آتش نشان حضور داشتند.
شهرام مومنی افزود: به دلیل شرایط نامساعد جسمی مصدوم، نسبت به اقدامات امدادی و پزشکی با همکاری عوامل اورژانس اقدام شد.  

--------------

مرگ ۲ کارگر بر اثر سقوط خودرو به کانال «شاه‌ولی» دزفول

به گزارش ایلنا، صبح امروزدوشنبه (یک آبان ماه) ، براثر سقوط یک خودرو وانت پیکان به کانال آب «شاه‌ولی» در شهر دزفول، دو کارگرتبعه افغان جان خود را از دست دادند.
به گفته «عبدالحسین معظمی فر»، مدیرآتشنشانی دزفول ، در این حادثه 5 کارگر سرنشین خودرو وانت پیکان بودند که  بعد از سقوط در کانال آب‌ شاه‌ولی دزفول سه نفر که در قسمت باری خودرو سوار بودند نجات یافته و دو  کارگر 57 و 27ساله  که سرنشینان کابین جلووانت بودندمحبوس شده ودر نتیجه در عمق آب به دلیل خفگی جان خود را از دست می دهند. معظمی فر تصریح کرد: پنج سرنشین خودرو از جمله راننده تبعه افغانستان بودند.