افق روشن
www.ofros.com

اخراج ۳۵۰ کارگر قند ماد نوش، آسیب‌دیدگی ١۵ هزار

كارگر در حوادث ناشی از کار و زنان دور كار امكان ارتقاء شغلی ندارند


خبرگزاری کار ایران                                                                                      یکشنبه ١٧ اردیبهشت ١٣٩١

۳۵۰ کارگر کارخانه قند ماد نوش اخراج شدند

بیش از ۳۵۰ کارگر کارخانه قند ماد نوش سقز در اسفند ماه سال گذشته اخراج شده‌اند.
محمد صالح حسینی در گفت گو با ایلنا ضمن اشاره به وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی سقز اظهار داشت: کارخانه «قند ماد نوش» واقع در این شهرک به دلیل کمبود مواد اولیه و نوسانات نرخ ارز دچار مشکل شده و در آستانه تعطیلی قرار دارد.

--------------------------

آسیب‌دیدگی ١۵ هزار كارگر در حوادث ناشی از کار

ایلنا: تا پایان آذرماه سال گذشته ١۵ هزار و ١٩ نفر از بیمه‌شدگان صندوق تأمین‌اجتماعی در حوادث ناشی از کار دچار آسیب‌دیدگی شدند.
به گزارش ایلنا، براساس اعلام دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی صندوق تأمین‌اجتماعی تا پایان آذرماه سال گذشته ٢٧٦ بیمه‌شده زن و ١۴ هزار و ٧۴٣ بیمه‌شده مرد تأمین‌اجتماعی دچار حادثه ناشی از کار شدند که ٣ هزار و ۴٣۴ نفر از آنان مجرد و ١١ هزار و ۵٨۵ نفر نیز متأهل بوده‌اند.
براین اساس، تعداد ١۴ هزار و ٢٨٦ مورد از حوادث ناشی از کار داخل کارگاه اتفاق افتاد که ١/٩۵ درصد از کل آسیب‌دیدگی‌ها در محل کار را شامل می‌شود و از طرفی ۵٩٠ مورد نیز خارج از کارگاه و ١۴٣ مورد نیز در هنگام رفت و آمد به محل کار روی داده است.
لازم به ذکر است، در سال گذشته ١٣ هزار و٩٧٢ نفر از آسیب‌دیدگان ناشی از کار به بهبودی کامل دست یافته‌اند، ١٣٢ نفر ازکارافتادگی کلی، ٢٠٨ نفر ازکارافتادگی جزیی و ۶٤٨ نفر نیز غرامت نقص عضو دریافت کرده‌اند.
گفتنی است، ٧٦٢ نفر از بیمه‌شدگان به دلیل استفاده از وسایل بی‌حفاظ، ۵٧١ نفر به دلیل استفاده از وسایل معیوب، ٨ هزار و ٩٠٧ نفر به دلیل بی‌احتیاطی، یک‌هزار و ٦٩ نفر به دلیل عدم رعایت مقررات ایمنی، ٩١ نفر به دلیل ازدحام و بی‌نظمی تجهیزات در سال گذشته دچار حوادث ناشی از کار شده‌اند.
بر این اساس، نور ناقص، تهویه نامطلوب، لباس خطرناک، عدم آموزش نیز از دلایلی است که باعث ایجاد حوادث ناشی از کار شده و بی‌احتیاطی با ٣/۵۶ درصد بیشترین عامل ایجاد آسیب‌دیدگی در محیط کار بوده است.

--------------------------

زنان دور كار امكان ارتقاء شغلی ندارند

ایلنا: یك فعال حقوق زنان كارگر گفت: زنان خانه‌دار از مزایای قانونی همچون ارتقای شغلی بی‌بهره هستند.
هاله صفرزاده در گفتگو با خبرنگار ایلنا ضمن اشاره به اینكه دستمزذ غالب زنان دوركار پایین‌تر از دستمزد عادی مردان با كار مساوی است، افزود: چون این زنان در محیط كار دیده نمی‌شوند مشمول بخشی از مزایای شغلی هم قرار نمی‌گیرند.
این فعال كارگری با اشاره به استقبال بسیاری از زنان كارمند دولت از طرح دور كاری، اظهار كرد: به دلیل اینكه زنان دوركار بخش اعظم كارشان را در خانه به وسیله اینترنت انجام می‌دهند طبیعتا از این طرح استقبال می‌كنند اما باید توجه كرد كه دوری از فعالیت‌های اجتماعی بخش قابل توجهی از جمعیت كشور تاثیر مثبتی در رشد اجتماع نخواهد داشت.
صفرزاده در خصوص تبلیغاتی كه درباره تاثیر منفی اشتغال زنان بر تربیت فرزندانشان مطرح می‌شود تصریح كرد: شاغل بودن زنان تاثیر منفی در روند تربیت كودكان نخواهد داشت به شرط اینكه امكانات حمایتی برای كودكان این زنان پیش‌بینی شود و خدمات اجتماعی مانند مهد كودك مناسب و مرخصی‌های ضرورت مادر بودن با حقوق برای مادران شاغل در نظر گرفته شود.
صفرزاده در بخش دیگری از این گفتگو به موضوع كار زنان خانه‌دار اشاره كرد و گفت: با وجود تبلیغات بسیاری كه در خصوص اهمیت كار زنان خانه‌دار انجام می‌شود، اما هیچ برنامه‌ی حمایتی از زنان خانه‌دار وجود ندارد و كار آنان در زمره مشاغل رسمی محاسبه نمی‌شود و به این ترتیب این زنان اكنون همچون بردگان قرون گذشته در خانه‌ها مشغول به كارند.